3.7/5

• LifePlan Academy
  • Rozwój programu LifePlan Academy
  • Pomagamy młodzieży odkryć własny potencjał
  • Social media

LifePlan Academy

Rozwój programu LifePlan Academy

Pomagamy młodzieży odkryć własny potencjał

Social media

• Bogatka

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o Fundacja Marka Kamińskiego

Opinie o Fundacja Marka Kamińskiego Gdańsk

Nie przegap nowości o Fundacja Marka Kamińskiego!

28.07.2023 12:54

Szanowni Państwo,

Serdecznie witamy wszystkich użytkowników, którzy odwiedzają nasz profil!

Bardzo mi miło, że jesteście z nami!

Zapraszamy do współpracy oraz do wyrażania merytorycznych i prawdziwych opinii na temat naszej firmy. Każda Wasza opinia jest dla nas bardzo cenna i pozwala wyciągnąć odpowiednie wnioski, aby firma mogła się dla Was rozwijać!

Jesteśmy otwarci na opinie zarówno obecnych jak i byłych współpracowników, oraz klientów. Śledzimy treści pojawiające się na forum i zawsze staramy się wyciągać wnioski z konstruktywnej krytyki.

Proszę jednak pamiętać, że każda wolność ma swoje ograniczenia. Swoboda wypowiedzi nie oznacza wolności do świadomego kłamstwa, do obrażania kogokolwiek, czy naruszania czyjejś godności. Godność osoby ludzkiej, jej dobre imię i dobra osobiste są pod ochroną prawa. Prawo zakazuje m.in. wypowiedzi mogących obrazić uczucia religijne, zawierających pomówienia i oszczerstwa, znieważających inne osoby lub grupy ludzi, zawierających treści obraźliwe, kłamliwe, szkalujące czyjeś imię, propagujących faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa. Komentarze zawierające treści niezgodne z prawem będą usuwane przez administratora.

Przypominamy, że we wszystkich niepokojących Państwa kwestiach, możecie kontaktować się bezpośrednio pod adresem e-mail: [email protected]
    Nowy pracownik

06.07.2023 11:09

Faktycznie dużo pracy i fajnych, ciekawych projektów. Jest to wyzwanie dla wytrwałych, ale można się wiele nauczyć. Polecam!
    olkal

06.07.2023 11:48

ja pracowałam ok 2 lat i wiele się nauczyłam co przydaje mi się teraz :)

04.09.2023 12:04

Pięknie dziękujemy za pozytywna opinię. Staramy się tak dobierać pracowników, aby atmosfera była jak najlepsza.
    Justyna

06.07.2023 11:16

Aplikowałam i miałam 2 rozmowy, ale mnie nie zatrudnili, ich strata
    Justyna

06.07.2023 11:14

Potwierdzam dużo pracy, ale też dużo satysfakcji.

17.09.2025 15:44

Pracuję 4 miesiące i bardzo pochwalam, ludzie są mili i pomocni. Słyszałam o gorszej przeszłości i problemach z przełożonym, ale on już tu nie pracuje i atmosfera jest spokojna. Chyba trafiłam w dobry moment. Duże pole do rozwoju, profesjonalny sprzęt do pracy i świadomość że dokłada się cegiełkę do czegoś większego.

22.08.2025 15:37

Praca tutaj była jednym z ciekawszych moich doświadczeń życiowych. Polecam pod kątem społecznym, nic tak nie łączy ludzi jak wspólnie przeżyta trauma, a tych ludzi poznacie tu mnóstwo mimo że organizacja jest maleńka 😃 czemu? ponieważ średnio co miesiąc zwalnia się inna osoba, ew jest zwalniana, ktoś zawsze nie wytrzymuje presji, ciągłego strasznie bycia zastępowalnym i wiecznym obciążeniem żebrzącym o pensje (zwłaszcza przestrzegam przed B2B, zleceniami etc). Uważajcie.

Jeszcze raz

23.05.2025 11:59

Jeśli szanujesz swój dobrostan i chcesz się rozwijać, szkoda czasu na tę pracę. Tym bardziej, jeśli chcesz otrzymać wynagrodzenie w terminie, omijaj szerokim łukiem. A liczne świeże pozytywne opinie powstały jedna po drugiej wysyłane zza tego samego biurka, aby uratować tonący okręt.

były pracownik

31.07.2025 00:05

Potwierdzam. Mimo pięknego celu fundacji, czyli niesienia wsparcia dla dzieci i młodzieży, poprzez LifePlan Academy,(usunięte przez administratora) umniejszające ich wartościom - pracownika/współpracownika jest na porządku dziennym. Fundacja zarządzana jest przez niewłaściwą osobę, z "chaosem" życiowym odbijającym się na działaniu fundacji. Rotacja - 12 osób przez 12 miesięcy. Należy się zastanowić, czy to właściwe miejsce na rozwój zawodowy.
    Beata Nawrocka

05.05.2025 16:38

To była moja druga praca i wszystko czego się nauczyłam i co służy mi przez całe moje życie zawodowe to właśnie Fundacja. Trzeba pamiętać, że to nie korpo ani firma. To Fundacja, więc sprawy, które prowadzi są wymagające i często mocno angażujące (także serducho) a to nie każdemu pasuje - stąd pewnie nie wszystkim to pasuje. Ja do dzisiaj wspieram i kibicuję. Przepracowałam w Fundacji prawie osiem lat a sprawy które prowadziłam zawsze były mądre i dawały mi mnóstwo satysfakcji. Z tego czasu zostało mi mnóstwo wartościowych przyjaźni i znajomości. Także może to będzie dla kogoś pomocne, ale to praca dla ludzi którzy szukają czegoś więcej niż pracy. No i dużo zależy od otwartości na drugiego człowieka. Nie każdy zespół musi trwać. A zwłaszcza mniejsze ekipy, takie jak fundacja FMK, muszą mieć do siebie sporo zaufania. Także powodzenia! To fajna i mądra praca dla kreatywnych marzycieli :)
    D

01.05.2025 10:34

Mam przyjemność pracować z Markiem Kamińskim. Praca w fundacji to nie jest typowy biurowy etat wymaga elastyczności i kreatywnego podejścia do wielu tematów. Podstawa to rozmowa i chęć kompromisu bez rozmowy nie ma nic. Marek jest zaangażowany i nigdy nie zostawił zespołu z problemem zawsze można liczyć na wsparcie. Jeśli jesteś odpowiedzialny to dostajesz duży kredyt zaufania i wolną rękę nikt nad nikim nie stoi z batem. Wiem że nie dla każdego jest ta praca czasem ludzie traktują ją jako ciekawy punkt w CV i może to jest problem z założenia wiedzą że przychodzą na chwilę ale to już wybór każdego. Zespół jest zgrany mimo że każdy jest indywidualnością to razem tworzymy orkiestrę która gra. Problemy są zawsze lecz to nie może przysłaniać zdrowego spojrzenia na to co się robi. Pomagamy dzieciom i to jest dla Nas najważniejsze.
    Nie polecam tego miejsca pracy

19.02.2025 13:27

Praca w tej firmie to ciągła niepewność. Rotacja pracowników jest ogromna – ludzie odchodzą albo są zwalniani w krótkim czasie, co pokazuje, że nie dba się tutaj o stabilność zespołu. Wystarczy sprawdzić na LinkedIn, jak długo zazwyczaj pracują tu osoby – większość nie pozostaje na stanowisku dłużej niż kilka miesięcy. Wynagrodzenie jest niskie, nieadekwatne do wykonywanej pracy, a wypłaty często nie są przekazywane na czas, co powoduje dodatkowy stres. Atmosfera w firmie jest napięta, brakuje szacunku ze strony zarządu wobec pracowników. Często zdarzają się nieprzyjemne rozmowy i negatywne dyskusje między kadrą zarządzającą a pracownikami, które nie powinny mieć miejsca w profesjonalnym środowisku. Organizacja pracy pozostawia wiele do życzenia – chaos, brak jasnych wytycznych i decyzje podejmowane na ostatnią chwilę są tutaj na porządku dziennym. Nie jest to miejsce, w którym można się rozwijać. Zamiast awansów czy inwestycji w rozwój pracowników, dominują cięcia kosztów i zwolnienia. Jeśli szukasz stabilnej pracy, w której będziesz czuł się doceniony i miał możliwości rozwoju – lepiej poszukać gdzie indziej.
    Prawie-kandydatka

21.02.2025 09:49

Dzięki za informację. Właśnie miałam się zgłosić na stanowisko Office Managera, ale odpuszczę.

01.03.2024 12:46

Jakie godziny pracy obowiązują w Fundacja Marka Kamińskiego?

26.03.2024 17:18

Godziny pracy są elastyczne. Co do zasady trzeba zacząć do 9.
    Karolcia

04.09.2023 18:19

Hej, widzę aktywne ogłoszenie na specjalistę ds. wsparcia sprzedaży, ale 3 miesiące temu też takie było aktywne. Wiadomo skąd to wynika? Ciężko się utrzymać w firmie czy może warunki są średnie i ludzie rezygnują ze stanowiska? Bo w sumie nie widzę nigdzie wprost informacji o stawkach. Opisali w necie możliwość pracy zdalnej. Czy w takim razie jak jestem z innego miasta to mam szansę? A może jednak trzeba tak czy inaczej zjeżdżać do biura regularnie?

05.09.2023 08:28

Dziękujemy za zainteresowanie naszym ogłoszeniem. Nowa rekrutacja wynika z rozwoju i coraz większej ilości projektów jakie realizuje Fundacja. Pracujemy hybrydowo, 3 dni w biurze i 2 dni zdalne. W przypadku dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu mailowego lub telefonicznego.
    Rekrutacja

21.06.2023 12:11

Kandydacie/kandydatko, dziękujemy za Twoją opinię. Odpowiedź zwrotna jest dla nas zawsze cennym doświadczeniem z którego możemy wyciągnąć wnioski, by nieustannie usprawniać nasze projekty rekrutacyjne. Informuję i zapewniam, że żaden z pracowników fundacji nie dzwoni do współpracowników po godzinach pracy, a zadania wykonujemy w 8 godzinnym systemie czasu pracy. Jak w każdej firmie może nam zdarzyć się coś ważnego do dopytanie w kontakcie telefonicznym zwłaszcza kiedy jest to ważne lub niezbędne dla naszych podopiecznych. Podczas realizacji procesów rekrutacyjnych zawsze staramy się traktować kandydatów z należytym szacunkiem i dotrzymywać obietnicy informacji zwrotnej. Jeśli jednak zdarzyło się nam przeoczyć termin kontaktu to przepraszamy. Jeśli jest coś jeszcze co moglibyśmy wg. Pani/Pana usprawnić lub zmienić w procesie rekrutacyjnym uprzejmie prosimy o wiadomość pod adresem: [email protected]. Pozdrawiamy

02.06.2023 11:36

Alaa

02.06.2023 15:06

ja dostałam informacje już na początku pierwszego spotkania, że oferują uop ale są otwarci na inna formę zatrudniania też jaka chce kandydat. Pytają o oczekiwania finansowe to oczywiste. Nigdy nikt Ci nie powie czy chcesz za dużo :) albo za mało :)
    Magda

23.05.2022 14:28

Byłam związana z Fundacją od 2020 roku. Był to okres wielkich zmian (przede wszystkim zmiany formuły flagowego programu LifePlan), pełen wspaniałych osób i wielkich inicjatyw. Fundacja daje możliwość rozwoju na wielu płaszczyznach i realizuje duże projekty- wszystko to kwestia chęci i zaangażowania. Osobiście serdecznie polecam !

Kontakt - Fundacja Marka Kamińskiego

Grunwaldzka 212 80-266 Gdańsk

NIP:5842006715

REGON:191275740

Branża główna: Trenerzy, instruktorzy i kursy

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon

12.08.2020 12:54

Jak długo trwa proces awansu w Fundacja Marka Kamińskiego?
    lol

12.08.2020 13:33

czego ? ;) w tej "firmie" takie pojęcie nie obowiązuje.
    niknik

28.11.2018 19:21

fajni ludzie
    swoj

29.11.2018 15:27

Dla mnie to również najciekawsza praca ze wszystkich jakie wykonywałam dotychczas.

23.11.2018 11:42

Praca w Fundacji jest specyficzna. Nie jest to korporacja, która rządzi się pewnymi prawami, do których wiele osób jest bardzo przyzwyczajona. Trzeba być elastycznym i zmotywowanym do działania człowiekiem, który chce osiągnąć realny wynik i tworzyć coś wielkiego, coś zmieniającego świat na lepsze. Rozwój tutaj jest gigantyczny, trzeba tylko chcieć i skupiać się na konsekwentnym działaniu :) Marek Kamiński od lat realizuje swoje pomysły i udowadnia, że można! Moje sugestie dla Fundacja Marka Kamińskiego: Trzeba robić swoje i realizować (chociaż czasem na 1 rzut oka nierealne, to od lat udowadniacie, że możliwe do realizacji) projekty! Lubię atmosferę w Fundacja Marka Kamińskiego za: Otwartość na ludzi oraz możliwość rozwoju, z której można czerpać garściami

19.05.2018 09:47

Czy ktoś chciałby wypowiedzieć się w sposób obszerny o firmie Fundacja Marka Kamińskiego? Taka wypowiedź mogłaby pomóc innym użytkownikom w uzyskaniu informacji o firmie.
    m

16.11.2018 18:47

@
    Jest git

13.04.2018 09:24

Nie wiem skąd poniższe opinie - mogę jedynie snuć domysły. Współpracuję z Fundacją i mogę wyrazić się tylko i wyłącznie pozytywnie! Możliwości rozwoju, współtworzenia niezwykłych projektów i kreatywna przestrzeń dla Twoich pomysłów - tak można opisać FMK! :) trzeba ino pracować, a to nie dla wszystkich jest oczywiste w pracy :D Utwierdza mnie to tylko w przekonaniu, że lepiej samemu wyrobić sobie opinie niż sugerować się hejtem, bo do takowego chętnych zawsze jest wielu ;) Nie wiem jak było kiedyś, wiem co jest teraz - a jest dobrze, a nawet lepiej :)
    Przyszłość

18.04.2018 22:20

Potwierdzam! Pracuję w Fundacji i może warto patrzeć w przód, a nie wracać do historii, której zresztą nie znam....Obecnie jest bardzo dobra atmosfera, w której tworzone są fantastyczne rzeczy!
    Bzdury

11.04.2018 23:14

Nie wiem skąd poniższe opinie, ale w Fundacji nie dość, że każdy może robić rzeczy wielkie, to każdy ma możliwości rozwoju - trzeba tylko chcieć i działać :) Albo na przestrzeni czasu dużo się zmieniło, albo osoby, które wypisują tutaj opinie liczyły na prosta korporobote, gdzie udaje się speca, a efekty pracy to rzecz drugorzędna ze względu na ogromne budżety ;)
    Bzdury

18.04.2018 21:15

świadczą o jednym - rozwoju i coraz większej ilości pracy :)

29.05.2017 21:11

11.07.2017 22:33

Pracuję w Fundacji od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Zgrany zespół, fajni ludzie, a przede wszystkim ciekawe projekty i można się dużo nauczyć .
    Joni

08.07.2016 12:49

Również nie polecam. Juz kilkustopniowy proces rozmowy kwalifikacyjnych jest co najmniej nieprofesjonalny. Trwa kilka godzin, proszą o wypisanie wszystkich konkursów, dotacji, napisania eseju po angielsku. A to wszystko bez uprzedzenia i na kolanie (usunięte przez administratora) bo akurat nie ma wolnego biurka. Chaos i kpina z ludzi.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Fundacja Marka Kamińskiego?

24.04.2014 10:30

Nie polecam. Ciężka atmosfera, nieładne traktowanie ludzi (usunięte przez administratora)

05.04.2013 12:37

ZDECYDOWANIE nie polecam, rotacja duża związana z wyciskaniem ludzi jak cytryny a w zamian "premie uznaniowe", które przy byle powodzie wypłacane nie są. w samej fundacji obłuda i atmosfera straszna. pracy sporo i z pewnością będą wymagać pozyskiwanie kasy - od czego mogą uzaleznić dalszą współpracę.

Zostaw merytoryczną opinię o Fundacja Marka Kamińskiego