SIG

• Rozwój i społeczna odpowiedzialność biznesu w SIG
  • Proces rekrutacji w SIG

Poznaj SIG

Co Nas wyróżnia?

Rozwój i społeczna odpowiedzialność biznesu w SIG

Proces rekrutacji w SIG

• Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń
Siedlce - SIG Sp. z o. o. Oddział WIG w Siedlcach

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o SIG Sp. z o.o.

Opinie o SIG Kraków

Nie przegap nowości o SIG Sp. z o.o.!

10.07.2024 14:51

Certyfikat Great Place To Work 2024 dla SIG

Firma SIG drugi rok z rzędu zdobyła prestiżowy certyfikat Great Place To Work. Warunkiem otrzymania tego tytułu jest uzyskanie odpowiednio wysokiego wyniku w anonimowym badaniu ankietowym przeprowadzonym wśród pracowników firmy.

Certyfikat Great Place To Work to jedyne oficjalne wyróżnienie przyznawane na podstawie głosu samych pracowników na temat kultury organizacyjnej ich firmy. Otrzymanie tego certyfikatu oznacza, że SIG jest wśród najlepszych miejsc pracy w Polsce. Certyfikat Great Place To Work jest uznawany na całym świecie zarówno przez pracowników, jak i pracodawców. Służy jako globalny benchmark przy identyfikowaniu i docenianiu wyjątkowych doświadczeń pracowników. Każdego roku ponad 10 tysięcy firm w blisko 150 krajach ubiega się o certyfikat Great Place To Work.

Program Great Place to Work cieszy się popularnością wśród najbardziej innowacyjnych oraz szanowanych organizacji w Polsce i na świecie. Liderzy rynkowi rozumieją ścisłe powiązanie między pozytywnymi doświadczeniami pracownika, a ponadprzeciętnymi wynikami biznesowymi. Miejsca pracy, w których ludzie mają zaufanie do swoich liderów są wspaniałym gruntem dla innowacji, zwinności oraz trwania pomimo zawirowań.
    Ona

24.03.2026 20:26

Jedna wielka sciema te certyfikaty 😊 porozmawiajcie z pracownikami powiedza co sadza o tej firmie ,wtedy te certyfikaty beda rzetelne:)

Pracujący anonim

31.01.2026 10:29

Od lat wiadomo, że odkąd pracodawca odpowiada na komentarze, to znaczy że wykupił płatny dostęp do serwisu i moderuje komentarze. Powiem więcej, ma pierwszeństwo w ich publikacji. Z drugiej strony mam wrażenie, że przy tak dużej organizacji i niewielkiej rotacji pracowników (szczególnie niższego stopnia), te niskie oceny dają właśnie Ci zwolnieni. I powiem więcej, one nie mają odzwierciedlenia w całej organizacji tylko w konkretnym oddziale. Trzeba by pozakładać każdy oddział osobno i tam pisać, lub w komentarzach podawać o jaką lokalizację chodzi. Od lat obserwuje ten profil jako pracownik i nigdy nie było złego słowa o moim oddziale. Więc ogólna ocena SIG-u jest nieadekwatna.

Zatroskany

25.09.2025 14:50

Certyfikat Great Place To Work 2024 , GREAT PLACE TO WORK 2025 i od ponad roku brak nowych opinii? Może jak w USA krytyka jest niezgodna z prawem.

Matti

31.10.2025 17:56

Sig to lider w sprawach nieistotnych. Jakiś czas temu rozesłali do wszystkich magazynów SPECJALNE pojemniki na odpady tekstylne, do których mają być wrzucane zużyte rękawice robocze. Fun fact: zużyte rękawice robocze należy wyrzucać do pojemnika na odpady zmieszane, ponieważ nie podlegają one recyklingowi. Świetnie pomyślane, wykonane teraz tylko czekać na medal i premię.
    Zaonteresowany

01.07.2024 16:48

Witam, znalazłem ogłoszenie na magazyniera w oddziale SIG w Łodzi czy ktoś mógłby nakreślić jakie są tu zarobki i jak ogólnie atmosfera w pracy czy też opisać taki typowy dzień pracy?

04.07.2024 09:34

Dzień dobry, Dziękujemy za pytanie i zainteresowanie ofertą pracy. Szczegóły wynagrodzenia ustalane są z Dyrektorem Oddziału podczas drugiego etapu rekrutacji. Zachęcamy do aplikacji na stanowisko.

Jacek

29.05.2025 21:53

Kompletacja towarów magazynowych na wysylke rękami worki po 25kg, obsluga klientów i pomoc ręczna w załadunku towarów, praca jest mega ciężka fizycznie, a na koniec zamiatanie miotłami magazynu. Wynagrodzenie nie adekwatne do pracy... Nie polecam

23.04.2024 09:59

SIG nagrodzony tytułem "Dobry Pracodawca 2024"

Po raz trzeci z rzędu firma SIG otrzymała prestiżowy tytuł "Lider Społecznej Odpowiedzialności - Dobry Pracodawca 2024", co podkreśla reputację solidnego przedsiębiorstwa, dbającego o dobro pracowników. Inicjatywy SIG promujące zasady Biznesu Społecznie Odpowiedzialnego oraz troska o personel zostały obdarzone przez jury programu. Ten zaszczytny tytuł stanowi najlepsze potwierdzenie wysokiej jakości kultury organizacyjnej, co klasyfikuje SIG jako jednego z najbardziej cenionych pracodawców w Polsce.
    Ewka

22.04.2024 11:32

Znalazłam ofertę na specjalistę ds sprzedaży. Jak wyglada wdrożenie na to stanowisko? Zastanawiam się ogólna znajomość w budowlance wystarczy, żeby dostać pracę i odpowiednio wyszkolą

22.04.2024 12:19

Dzień Dobry, Dziękujemy za pytanie. Posiadamy spersonalizowaną platformę wspierającą wdrożenie nowego pracownika. Chcemy jak najszybciej włączać naszych najmłodszych stażem pracowników w działanie organizacji, dbając o to, aby każdy pracownik czuł się włączony w działania SIG oraz znał naszą kulturę organizacyjną. Na platformie każdy z pracowników ma możliwość zapoznania się z najważniejszymi informacjami o firmie oraz posiada dostęp do harmonogramu planowanych działań i zadań związanych z wdrożeniem w nową rolę. Zapraszamy do składania aplikacji.
    *****

23.06.2023 16:36

Witam, nie dawno widziałem ogłoszenie na sprzedawcę oddział Płock. Czy dalej Państwo szukają?

26.06.2023 11:28

Dzień dobry, zapraszamy do zapoznania się z aktualną listą ofert pracy w SIG na stronie: https://www.sig.pl/kariera/oferty-pracy
    Lolo

21.01.2024 11:02

Od 8 do 16 sprzedawca plus przeciąganie Pani Dyrektor kiedy trzeba wyjść:/

06.12.2023 11:26

Jak wygląda każdy z etapów rekrutacji w SIG Sp. z o.o.?

21.12.2023 10:12

Dzień Dobry. Dziękujemy za zainteresowanie naszym procesem rekrutacji. Informacje na temat jego szczegółów znajdzie Pan/i na naszej stronie: https://www.sig.pl/kariera/proces-rekrutacji Zapraszamy również do zapoznania się z naszymi aktualnymi ofertami pracy: https://www.sig.pl/kariera/oferty-pracy Życzymy dobrego dnia!

27.10.2023 09:42

SIG z tytułem "Krakowski Pracodawca Roku 2022"

25 października 2023 roku, podczas uroczystej Gali w TAURON Arena Kraków, SIG otrzymał tytuł "Krakowski Pracodawca Roku 2022" w konkursie organizowanym cyklicznie przez Grodzki Urząd Pracy w Krakowie.

Firma SIG została laureatem nagrody głównej, przyznanej za politykę zatrudnienia otwartą na pracowników, zapewniającą jak najlepsze warunki pracy, a także zorientowaną na ich potrzeby oraz rozwój zawodowy i osobisty.

Inicjatywa "Krakowski Pracodawca Roku" ma na celu wyróżnić pracodawców, którzy szanują pracowników, dbają o ich rozwój, są wrażliwi społecznie i stawiają na budowanie wielokulturowej organizacji.

27.08.2023 10:14

Jaki jest okres rozliczeniowy w SIG Sp. z o.o.? Kiedy można spodziewać się przelewu wynagrodzenia?
    Paweł

19.10.2023 17:58

Witam, jestem z zawodu technikiem informatykiem (dyplom zawodowy) Przepracowałem w serwisach okolo 4 lata, Jakie zarobki są u was?

20.10.2023 08:50

Dziękujemy za zainteresowanie ofertą. Zachęcamy do złożenia aplikacji i wzięcia udziału w rekrutacji. Po spełnieniu wymagań na danym stanowisku, specjalista ds. rekrutacji skontaktuje się z Państwem. Podczas rozmowy rekruter przybliży działalność firmy, zakres obowiązków oraz odpowie na pytania związane z wynagrodzeniem.

18.07.2023 14:21

Zainteresowała mnie oferta dla pracownik działu archiwizacji. Widziałem że zatrudnienie na podstawie umowy o pracę ale przez agencje pracy. Po jakimś czasie można przejść pod firmę? Zależało by mi na umowie bez pośredników.

15.09.2023 17:02

Podbijam pytanie. Czy ktoś może powiedzieć czy warto składać CV? Dość często pojawia się ta oferta pracy.
    szukam pracy

27.07.2023 13:11

czy ktoś może przybliżyć zarobki na stanowisku "sprzedawca wewnętrzny" Kraków?
    Rozbawiony

08.08.2023 13:06

ależ oczywiście że tak .Pensja na czas , a nawet często przed czasem , opieka lekarska , profesjonalne BHP i wiele innych .

25.08.2023 09:09

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie naszym programem wdrożeniowym! Jest dla nas istotne, aby każdy pracownik czuł się włączony w działania SIG oraz znał naszą kulturę organizacyjną. Posiadamy dedykowaną spersonalizowaną Platformę wspierającą wdrożenie nowego pracownika. Na Platformie każdy z pracowników ma możliwość zapoznania się z najważniejszymi informacjami o firmie oraz dostęp do harmonogramu planowanych działań i zadań związanych z wdrożeniem w nową rolę. Harmonogram wdrożenia różni się w zależności od stanowiska, roli w organizacji. Jesteśmy również otwarci na dodatkowe uwagi i sugestie – w trakcie wdrożenia każdy pracownik ma możliwość wypełnienia ankiet oceniających proces oraz zgłaszania uwag zarówno w ankietach, do działu HR lub bezpośredniego przełożonego. W sprawie szkoleń indywidualnych, które pracownik uzna za ważne dla jego dalszego rozwoju zawodowego każdorazowo zachęcamy pracowników do rozmowy na temat proponowanej aktywności rozwojowej z przełożonym. Dodatkowo w naszej organizacji odbywają się rozmowy okresowe, które są również doskonałą okazją do między innymi do: omówienia skuteczności działań podjętych w ciągu ostatniego roku w zakresie rozwoju wiedzy i umiejętności pracownika oraz zidentyfikowania obszarów kompetencyjnych wymagających dalszego rozwoju (doboru odpowiednich narzędzi rozwojowych na kolejny okres). Jeśli jest Pani zainteresowana rozwojem w naszej firmie, zachęcamy do zapoznania się z aktualnymi ofertami pracy na www.sig.pl/kariera/oferty-pracy
    Gigi

07.02.2023 09:42

Jakie są zarobki w SIG na stanowisku Specjalista ds. logistyki? (Katowice/ Siemianowice) jak wygląda ta praca? czy na tym stanowisku jest duzo pracy czy raczej nuda?
    Chris

11.12.2022 13:39

Czy istnieje górna granica wieku dla Przedstawiciela Handlowego. Chodzi o rekrutację.

12.12.2022 11:12

Dzień Dobry, dziękujemy za pytanie. Nie istnieje górna granica wieku. Zapraszamy do składania aplikacji. :)
    ciekawy

13.04.2022 10:40

Czy może ktoś napisać coś o pracy przedstawicieli w Sig u? Jaka podstawa , ilość wizyt gps itd ?

02.09.2022 10:24

Wszystko zależy od oddziału. Samochody zawsze są w pełni sprawne technicznie, regularnie serwisowane i zadbane. Raczej nie ma modeli starszych niż parę lat, jednak na początku kariery trzeba liczyć się z samochodem po kimś. Samochód jest do użytku służbowego i dojazdów do pracy.
    GOŚĆ z praktyką..

05.09.2022 20:27

Auta .. wprost proporcjonalne do osiąganych wyników sprzedażowych...co za pytanie..

27.05.2022 11:19

Czy osoby, który były na rozmowie kwalifikacyjnej, mogłyby podać jakieś rady odnośnie rekrutacji do SIG Sp. z o.o.? Na co zwrócić uwagę przygotowując się do rozmowy na stanowisko Przedstawiciel Handlowy?

30.05.2022 15:05

Przed rozmową rekrutacyjną zachęcamy do refleksji: - jakie posiadasz umiejętności - jakie są Twoje doświadczenia zawodowe w różnych sytuacjach - nad wymaganiami dotyczącymi obowiązków - nad pytaniami, które Cię nurtują i chciałbyś/chciałabyś zadać je osobie rekrutującej Dodatkowo rekomendujemy: - odwiedzić naszą stronę internetową www.sig.pl, aby dowiedzieć się więcej o naszych działaniach. Zapraszamy do aplikowania na nasze oferty pracy: www.sig.pl/kariera/oferty-pracy

26.04.2022 19:27

Czy były ostatnio jakieś podwyżki w firmie? Słyszałem, że fajna atmosfera ale z pieniędzmi gorzej i nie wiem czy kandydować.

27.04.2022 10:27

Dziękujemy za wpis. Zachęcamy do złożenia aplikacji i wzięcia udziału w rekrutacji. Po spełnieniu wymagań na danym stanowisku, specjalista ds. rekrutacji skontaktuje się z Państwem. Podczas rozmowy rekruter przybliży działalność firmy, zakres obowiązków oraz odpowie na pytania związane z wynagrodzeniem. Zapraszamy :-)

27.04.2022 17:47

Wszystko zależy od oddziału, od Dyrektora, sytuacji na rynku i stanowiska. U nas w tym roku były podwyżki.
    Pracownik z większym stażem

15.02.2022 11:03

Dziwię się tak niskim opinią Sig'u na GoWork'u.. Potwierdza się reguła, że tylko niezadowoleni umieszczają negatywne opinie w sieci, ci zadowoleni spokojnie pracują dalej. Gdyby w Sig'u było tak źle, to nie byłoby tak szerokiego grona pracowników ze stażem powyżej 5 lat, a to już coś znaczy. Nie polecam sugerować się opiniami na tej stronie, ale samemu spróbować swych sił w tej branży. Jako pracownik wieloletni uważam, że SIG to jedna z lepiej zorganizowanych firm i czuję się bezpiecznie tutaj pracując.

22.02.2022 10:57

Dzień Dobry, dziękujemy za to pytanie. Faktycznie, zdarza się, że wracamy z tą samą ofertą w tym samym mieście. Przyczyny takiej sytuacji są różne: rozwój oddziału (zapotrzebowanie na dodatkowego pracownika), zastępstwa (urlopy macierzyńskie, odejście pracownika, dłuższe zwolnienia lekarskie), przedłużający się proces rekrutacyjny, jak również rezygnacje kandydatów przed podjęciem zatrudnienia.
    Pracownik z Jeszcze większym..

22.02.2022 20:32

Jeszcze jest dużo do poprawy ,zmiany: nowi pracownicy (szczególnie rocznik 90) liczą na duża kasę, niestety w każdej branży

22.11.2021 09:47

Czym w SIG Sp. z o.o. zachęcają przyszłych pracowników? Jakie mają dodatki?

24.11.2021 09:44

Dziękujemy za pytanie. Jako pracodawca staramy się jak najlepiej poznawać oczekiwania i potrzeby pracowników. Zgodnie z deklarowanymi w trakcie rekrutacji warunkami zatrudnienia, zapewniamy zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, dbamy o bezpieczne warunki pracy oraz o rozwój kwalifikacji pracowników poprzez różne formy szkoleniowe i warsztatowe. Nasi pracownicy korzystają z ZFŚS poprzez różne rodzaje dopłat, takie jak dopłaty do wypoczynku, bony świąteczne czy zapomogi. Pracownicy mogą korzystać z wynegocjowanych warunków kart sportowych opieki medycznej oraz opieki medycznej dla członków rodzin. Powyżej określonego stażu pakiety są finansowane przez pracodawcę.
    PRACUŚ

01.02.2022 18:03

DODATEK: dodatkowo co roku większy budżet.
    Ania

02.01.2022 14:00

Czy można się dowiedzieć więcej o stanowisku administracyjnym-archiwisty? Widzę, że jest rotacja.

05.01.2022 13:55

Praca na stanowisku pracownik działu archiwizacji polega na obsłudze dokumentacji sprzedażowej (weryfikacja poprawności, dystrybucja poczty). Praca odbywa się w godzinach od 07:30-15:30, od poniedziałku do piątku. Miejsce pracy ul. Kamieńskiego 51 w Krakowie. Zespół składa się z sześciu wspaniałych osób :-). Szukamy siódmej osoby i zapraszamy do składania aplikacji: https://system.erecruiter.pl/FormTemplates/RecruitmentForm.aspx?webid=8FD39D7D-35B1-4029-9E2D-9955C5B05F5E&skkcfg=90570c1d11b14b459e2d09ad270e4401&skklocationId=21022&skkExternalOfferId=64886&skkCountryId=1&skkRegionId=6
    ja

05.01.2022 19:07

pracowałem 5 lat temu polecam
    Niewiadomo

18.05.2021 17:50

Uciekam z tej firmy przy pierwszej okazji. Pracując tu prawie 10 lat pensja dalej poniżej 2500 netto. Czy to jest normalne w tak wielkiej firmie? Nie ma mowy o rozwoju i podwyżkach. SIG rozczarowuje na każdym kroku. Szczerze nienawidzę tej firmy.

21.10.2021 07:56

Informacje o benefitach dla pracowników SIG dostępne są na wewnętrznych stronach. Ponadto, po osiągnięciu wymaganego stażu pracy, pracownicy są informowani odrębnym mailem o możliwości przystąpienia do programu.
    P

23.11.2021 20:51

niestety prawda...jak jest plan zrobiony to jest kasa ale jak nie ma to LIPA...liczą się tylko handlowcy....

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SIG?

Kontakt - SIG Sp. z o.o.

Kamieńskiego 51 30-644 Kraków

Branża główna: Motocykle i jednoślady

13.08.2021 10:25

Czy osoby bez doświadczenia mają szansę na zatrudnienie w SIG Sp. z o.o.?
    Zofia

14.08.2021 18:18

Pewnie
    Pracowik

24.08.2021 14:35

Stawki to tajemnica :). Musisz co oddział to inaczej. Trzeba sobie wynegocjować coś dla siebie.

09.07.2021 08:31

Nie miałem, i raczej nie będę miał z tą firmą nic wspólnego jako pracownik. Wszedłem z ciekawości sprawdzić opinie. Zastanawia mnie dlaczego ludzie, którzy piszą, że pracują po kilka/kilkanaście lat i zarobki są marne, pracują dalej ? Nie podobają Ci się zarobki, nie potrafisz się rozwinąć w firmie i iść wyżej to albo robisz za tyle co Ci dają, albo idź szukaj lepiej zamiast płakać na internecie. Czasy gdzie poprawne wyczytanie WZ i spakowanie towaru były jakąkolwiek umiejętnością mineły
    Pytalski

06.07.2021 10:48

Witam. Jak wygląda praca na magazynie w Bydgoszczy? Jak ludzie i atmosfera tam panująca. Czy wynagrodzenie również (usunięte przez administratora)netto jak doczytałem w jednym z postów?

07.07.2021 12:27

Dziękujemy za pytanie. Magazyn w bydgoskim oddziale SIG jest jednym z najbardziej nowoczesnych w kraju tego typu magazynów (dystrybucji materiałów budowlanych). Sprzęt typu wózki jest najwyższej klasy i praktycznie nowy, regały wysokiego składowania, hala w 100% ogrzewana co powoduje, że nawet w zimie temperatura otoczenia pracy w hali nie spada poniżej 10ᵒC. Praca Magazyniera polega głównie na: - stosowaniu zasad BHP – to najważniejsza sprawa, ponieważ zależy nam jako SIG na tym, aby pracownicy bezpiecznie dotarli do pracy, bezpiecznie wykonywali pracę oraz bezpiecznie wracali do domu. Oczywiście wszystkie środki ochronne typu odzież i obuwie ochronne, regularne przeglądy sprzętu, pomieszczenie socjalne (szatnia, kuchnia łazienka z prysznicem), posiłki profilaktyczne zimą (mimo, że temperatura pracy tego nie wymusza) są zapewnione przez pracodawcę, - przyjmowaniu oraz wydawaniu towarów z zachowaniem standardów obiegu dokumentów magazynowych, - utrzymaniu należytego porządku w magazynie Szczegółowy zakres obowiązków można poznać podczas rozmowy o pracę do czego zachęcamy. Zespół magazynu jest doświadczony, każdy z pracowników pracuje kilka, a większość kilkanaście lat. Panująca atmosfera to atmosfera pracy i wzajemnego wsparcia. W firmie funkcjonuje zasada "stronger together", czyli razem silniejsi. Dlatego każdy pracownik wspiera i jest wspierany przez innych członków zespołu, ponieważ to daje lepsze efekty pracy, co przekłada się na wynagrodzenia w postaci premii. W SIG zasady wynagrodzenia mamy ustalone wewnętrznie dla każdego z typów stanowisk. Zachęcamy do zapoznania z tymi zasadami podczas rozmowy rekrutacyjnej. Mamy nadzieję, że udało Nam się odpowiedzieć na nurtujące Panią/Pana pytania. Zapraszamy do przesłania aplikacji.
    Marta

13.06.2021 10:01

Hej, czy na magazyn w SIG przyjmowane są kobiety? Czy jest to raczej praca dla mężczyzn? Jak ją oceniacie pod względem fizycznym? Trzeba mieć uprawnienia na wózki?
    proste pytanie

14.06.2021 20:48

jak firma tak dba o wizerunek :) to proszę o informacje ile kobiet pracuje na magazynach Sig w polsce :)

15.06.2021 11:45

Bardzo chętnie zatrudnimy kobiety na stanowiskach magazynowych, jeżeli tylko będzie to zgodne z obowiązującymi przepisami. Dokonując wyboru kandydata do wymagań kwalifikacyjnych w danych danym oddziale, stosujemy się do przepisu art. 176 Kodeksu Pracy który przewiduje zakaz zatrudniania kobiet przy pracach szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia. Przepis ma charakter bezwzględnie obowiązujący. Pracodawcy nie wolno zatrudniać pracownicy przy pracach wzbronionych kobietom nawet za jej zgodą czy na jej wyraźne żądanie. Pod ochroną znajdują się wszystkie kobiety a nie tylko te będące w ciąży, karmiące dziecko piersią, wychowujące dziecko do lat czterech. Zakazem zatrudniania kobiet przy pracach wzbronionych objęci są wszyscy pracodawcy. Ponadto zakaz zatrudniania kobiet przy pracach uciążliwych lub szkodliwych dla ich zdrowia nie są uważane za różnicowanie pracowników i nie kolidują z obowiązkiem równego traktowania pracowników i zakazem dyskryminacji w stosunkach pracy ze względu na płeć (A. Świątkowski, Kodeks pracy. Komentarz, Warszawa 2010, art. 175 k.p., Legalis). Źródło: https://lexplay.pl/szczegolna-ochrona-pracownic-prace-wzbronione-kobietom/#:~:text=Prace%20wzbronione%20kobietom%20Przepis%20art.%20176%20Kodeksu%20Pracy,za%20jej%20zgod%C4%85%20czy%20na%20jej%20wyra%C5%BAne%20%C5%BC%C4%85danie
    Nnntz

13.05.2021 14:53

Jak wygladaja warunki pracy na magazynie w Rudzie Slaskiej?

14.05.2021 07:45

Dziękujemy za pytanie. Warunki pracy na magazynie w Rudzie Ślaskiej są bardzo dobre. Pracownicy mają przygotowane miejsce do odpoczynku i spokojnego zjedzenia posiłku. Praca polega głównie na wydawaniu i przyjmowaniu towaru. Często jest to praca z klientem.
    Potencjalny

30.04.2021 19:24

Witam czy w firmie jako. Handlowiec można używać auta do celów prywatnych?

05.05.2021 08:18

Dzień dobry, dziękujemy za pytanie. Tak, jest to możliwe zgodnie z warunkami opisanymi w oficjalnej procedurze flotowej firmy SIG.

05.04.2021 11:10

Wiele osób zainteresowałaby kwestia, związana z możliwością rozwoju w SIG Sp. z o.o.. Czy taka w ogóle w niej istnieje?

12.04.2021 11:53

W SIG rozwój pracowników jest niezwykle istotny i został wpisany w cele strategiczne firmy. Nasze założenie to indywidualne podejście do pracowników, z którego wynikają programy rozwojowe oraz portfolio szkoleniowe, umożliwiające pracownikom rozwijanie swoich talentów w różnorodnych kierunkach, uwzględniające ich faktyczne możliwości i aspiracje. Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółową strategią rozwoju w SIG, która dostępna jest na naszej stronie: https://www.sig.pl/kariera/rozwoj-i-spoleczna-odpowiedzialnosc-biznesu

30.04.2021 09:08

Oczywiście zgodzę się z tym, ale to wszystko zależy od oddziału i menagera, który w nim rządzi. I trzeba pamiętać, że większość pracowników na wyższych stanowiskach pracuje długie lata, więc okazje na awans nie zdarzają się często.

13.04.2021 07:35

No co tam u Was za bałagan na jednym z oddziałów?Co jakiś czas wisi ogłoszenie że potrzeba magazyniera, lecz do wcześniejszych kandydatów nawet nie łaska oddzwonić z informacją że nie spełnia warunków zatrudnienia.No co tam się więc u was wyrabia za bałagan, czy jest to po rostu naturalne olewcze podejście jakie macie do pracowników i być może do klientów również. (usunięte przez administratora)

28.04.2021 08:51

Dziękujemy za wyrażenie opinii.

30.04.2021 08:56

Jak ktoś wie po co pracuje, i robi to co do niego należy, a nie tylko kombinuje jak nic nie robić to gwarantuję, że praca jest bardzo stała. I pracodawcy na tym zależy. Gdyby tak nie było, to rotacja byłaby większa. Są oddziały, gdzie pracownicy na magazynie pracują po 10-15 lat. Niestety tylko "młodym" rocznikom nigdy nic nie pasuje, i stąd problemu.
    Ktoś 1

04.03.2021 15:30

Czy może ktoś wypowiedzieć się na temat atmosfery i pracy w oddziale Poznań ?
    Henryk

01.02.2021 21:38

Podczas rekrutacji oraz pierwszych dni pracy firma zrobiła na mnie dobre wrażenie. Po czasie okazało się że niestety organizacji pracy jest bardzo kiepska, osoby przypisane do odpowiednich stanowisk (a przynajmniej duża część z nich) nie miała pojęcia czym się zajmuje. Nowi pracownicy są rekrutowani wg. zupełnie nie znanych mi zasad. Część pracowników nie miało pojęcia o podstawowej wiedzy potrzebnej do takiej pracy - według nich metr to 10 centymetrów, kilogram to 100 gram a tona to 100 kilogramów. Problemy z podstawową obsługą komputera miały osoby których stanowiska były związane bezpośrednio z pracą przy tym - jakże nowoczesnym - urządzeniu. Moje obowiązki niestety w słabym stopniu pokrywały się z tym czego dotyczyło ogłoszenie oraz nazwa stanowiska, nie miałem okazji w żaden sposób rozwinąć swoich umiejętności. Mimo wszystko miałem okazję poznać dosyć sporo osób o dużej wiedzy i dobrych kwalifikacjach. Plusem była również przyjemna atmosfera panująca w świetnej siedzibie firmy.

04.02.2021 09:30

Zgadzam się tak jest w tej firmie.
    ComedyCentral

05.02.2021 10:32

Henryk, tylko ze od roku jest covid i centrala zamknieta, moze cos pomyliles piętra?
    Maniek

04.11.2019 10:23

nie polecam tej firmy jako magazynier ,wózkowy ,czy kierowca pracowałem tam 20 lat i za swoja pracę jako magazynier -elektryk-konserwator-wózkowy-kierowca dostałem kubek i dyplom tak sie tam ceni pracowników
    MANIEK

20.01.2021 07:10

NIKT ZA DARMO NIE PRACUJE,JAK BYS CZYTAŁ ZE ZROZUMIENIEM TO CHODZIŁO O TRAKTOWANIE
    wesołek

20.01.2021 19:56

Maniek, ale ty to nie ty przecież:-)))
    IZAA

11.12.2020 08:06

Witam wszystkich, czy ktoś może się wypowiedzieć na temat pracy w biurze na dziale Izolacje Techniczne? Jak atmosfera, warunki pracy? Jak z benefitami? dajcie proszę znać

11.12.2020 13:25

Szanowni Państwo, W Oddziale Izolacji Technicznych SIG we Wrocławiu, podobnie jak w całej strukturze firmy, zwracamy szczególną uwagę na stwarzanie przyjaznej atmosfery w pracy, ponieważ kształtuje ona relacje międzyludzkie i poprawia efektywność pracownika. Nasza firma zapewnia korzystne warunki finansowe oraz atrakcyjne benefity. Warunki pracy oraz dostępne narzędzia pozwalają na realizację nakreślonych celów, a to przekłada się na poczucie stabilności i bezpieczeństwa dla pracowników.
    ZADOWOLONY?

14.12.2020 16:15

Jedna uwaga- czy ktoś sprawdza/pyta o atmosferę i relacje międzyludzkie?

09.12.2020 10:39

Czy Wigilia jest dniem wolnym od pracy w firmie SIG Sp. z o.o.? Jeśli nie, to jak to wygląda, są skrócone godziny pracy?

09.12.2020 12:54

W tym roku Wigilia (24 grudnia) w naszej firmie będzie dniem wolny od pracy za Drugi Dzień Świąt (26 grudnia), który wypada w sobotę.
    Odpowiedź

09.12.2020 15:28

Cóż za pytanie? Najlepiej zapytać u źródła w danym oddziale..

30.08.2020 11:29

Czy jest możliwość pracy w SIG Sp. z o.o. na część etatu?

04.09.2020 13:56

To zależy od oferty pracy. Jeżeli takie są warunki zatrudnienia, to jest taka możliwość.
    Ola

25.02.2020 09:53

Witam, czy samochód który oferuje Sig jest do użytku prywatnego ?
    Wktowiec

05.03.2020 23:37

Ja Ty rozmowe prowadzilas, ze nie wiesz takich rzeczy?

25.06.2020 13:32

Pani Olu, użytkowanie samochodu w SIG do celów prywatnych reguluje procedura flotowa. Na wniosek pracownika, po uzyskaniu zgody jest to możliwe.

10.02.2020 09:39

Co wchodzi w socjal Sig Sp. z o.o.?

25.06.2020 12:47

Najpopularniejsze benefity SIG to opieka medyczna oraz karta sportowa. SIG finansuje opiekę medyczną po roku zatrudnienia, po 10 latach zatrudnienia SIG finansuje również opiekę medyczną dla członków rodzin, po 5 latach pracy można wybrać między finansowaniem kart sportowych a opieką medyczną. Każdy pracownik może przystąpić do obu programów od dnia zatrudnienia, na preferencyjnych, wynegocjowanych dla SIG warunkach. Jesteśmy bardzo elastyczni w zarządzaniu pakietami, tak, aby jak najlepiej wykorzystać przysługującą w danym momencie kwotę dofinansowania. Mamy również w ofercie bardzo dobre warunki ubezpieczenia grupowego na życie dla pracowników i członków ich rodzin. Finansujemy szkolenia zawodowe oraz uprawnienia magazynierów i kierowców. Zawsze jesteśmy chętni, aby rozważyć dofinansowanie studiów dla naszych najlepszych pracowników, które podnoszą ich kompetencje zawodowe. Możliwość pracy zdalnej zależy od decyzji przełożonego: jako firma jesteśmy przygotowani, aby taką pracę zapewnić.

25.06.2020 13:30

Pani Karolino, nadgodziny w SIG są rozliczane zgodnie z obowiązującymi przepisami. Na wniosek pracownika, w terminie uzgodnionym z przełożonym istnieje zawsze możliwość ich odbioru. Nadgodziny nierozliczone czasem wolnym na koniec okresu rozliczeniowego są zawsze wypłacane.

15.10.2019 10:01

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Sig Sp. z o.o.?

25.06.2020 12:51

Dążymy do stworzenia sprawiedliwego i integracyjnego środowiska pracy, umożliwiającego wszystkim pracownikom wnoszenie indywidualnego i cennego wkładu w działalność firmy. Jesteśmy również zdeterminowani, aby zapewnić tę samą otwartość wszystkim naszym klientom, dostawcom, partnerom biznesowym i społecznościom, w których działamy. Na co dzień pracujemy w Oddziałach / Działach, które tworzą zespoły od kilku do nawet kilkudziesięciu osób. Każdy z nich buduje najlepszą dla siebie lokalnie atmosferę miejsca pracy i jest w tych lokalnych działaniach wspierany centralnie. Dbamy jako firma o bezpieczne warunki pracy, poświęcamy wiele czasu na edukację pracowników, jak być odpowiedzialnym za przyjazne i ergonomiczne miejsce pracy (cel programu 5S), wspieramy lokalne inicjatywy, świętujemy sukcesy w pracy, jubileusze i wydarzenia rodzinne.

21.05.2020 11:18

Czy często w firmie Sig Sp. z o.o. zdarza się rekrutacja wewnętrzna?
    jaro

21.05.2020 20:04

Często może nie , bo jest tak że większość to pociotki królika trzymają się jakby manna z nieba leciała. Czas i konkurencyjność tej firmy powoli się kurczy . Ci co sądzą że złapali "Boga" za nogi po x-latach będą musieli zmienić swoje podejście.(usunięte przez administratora)

25.06.2020 12:45

Przed ogłoszeniem rekrutacji menadżer zatrudniający podejmuje decyzje czy chce ogłosić rekrutację wewnętrzną, prowadzoną równolegle z rekrutacją zewnętrzną. Sposób postępowania określa wewnętrzna procedura SIG - Rekrutacja pracowników.

01.06.2020 09:00

firma poukładana proceduralna jasne wytyczne,wypłata na czas ,socjal ok zabawki w zależności od stanowiska samochód wózek ciężarówka (nowe bezpieczne ) to zalety wady jesteś od wykonywania poleceń nawet tych najbardziej (usunięte przez administratora) jeśli nie masz własnego zdania lubisz wykonywać polecenia potrafisz słuchać idiotycznych szkoleń pisać często bezsensowne raporty i to ci nie przeszkadza to ok wypłata co do dnia :) bhp socjal wszystko zgodne z prawem wszystko do ręki nic pod stołem ok
    Albercik

05.06.2020 15:05

to sprawdź może też błyśniesz , jak się tak nie uda to posyp się brokatem..
    matylda

05.06.2020 17:41

zjedz batona nie jesteś sobą :) Nie spinaj się tak szkoda zdrowia
    jawa

18.05.2020 08:45

Mogę z czystym sumieniem polecić oddział Marki. Przełożony pomocny i nie ucieka od problemu mimo, że sam czasami robi pod górkę. Nigdzie nie ma słodko, ale tu praca mi się podoba.
    WKTowiec

19.05.2020 20:08

Jak długo pracujesz w Markach?
    Worek

19.05.2020 21:59

i jak masz ma imię?

Zostaw merytoryczną opinię o SIG Sp. z o.o.