MERKURY MARKET Sp. k

• Pustyny
  • Miejsce Piastowe
Cieszyn - Merkury Market
Dębica - Merkury Market
Jarosław - Merkury Market Jarosław
Jasło - Merkury Market
Żywiec - Merkury Market

3. Opinie o pracodawcach Krosno
  5. Opinie o MERKURY MARKET Sp. z o.o. Sp. k

Opinie o MERKURY MARKET Sp. k Krosno

Nie przegap nowości o MERKURY MARKET Sp. z o.o. Sp. k!

franciszek_magellan

07.11.2016 22:43

Na początku zaznaczę, że nie jest to mój pierwszy pracodawca. Biorąc pod uwagę poprzednich - nie mam praktycznie żadnych zastrzeżeń. Najgorzej zaczęło się dziać ostatnio, gdy otrzymywaliśmy zarządzenia, które jak WIELU uważa - można traktować jako niekoniecznie moralne, aczkolwiek ciągle traktuję pracę tutaj jako ciekawy epizod w życiu, wiele doświadczyłem i jeszcze wiele przede mną. Co najważniejsze - otworzyłem się przed ludźmi, z czym wcześniej miałem opory. Poznałem swoje możliwości w zarządzaniu niewielką grupą osób na dziale, wykształciłem w sobie odporność na stres. Gdyby tylko częściowa grupa klientów - traktujących nas za pomioty się ulotniła, byłoby ekstra, tymczasem nie planuję stąd uciekać. Gdy się budzę nie traktuję pracy tutaj jako obowiązek, jednak ważny aspekt w życiu i chętnie tutaj wracam. Powiem wprost, jeśli ktoś chce pracować to śmiało sobie poradzi i zaakceptuje warunki pracodawcy, jednak ciągle pojawiają się osoby, które traktują pracę tutaj nieszablonowo - uważając, że coś im się należy - za brak wkładu, brak własnej inicjatywy. Patrząc z perspektywy klasy średniej - ciężko znaleźć pracę o podobnych standardach płacowych w moich okolicach. Jeśli uważasz, że oczekujesz od życia czegoś więcej - załóż własną działalność. Sam mam ambicje i zamierzam im sprostać, przede wszystkim zrealizować obecną umowę, kolejnie spróbować własnych sił na rynku, tym razem jako pracodawca. Pamiętajcie, że szefostwo (kierownictwo, bądź szczebel wyżej) są od trzymania rygoru, na przyjaźni i płatkach kwiatów przy wejściu nikt jeszcze nie zarobił - zakładam, że każdy inwestor wkładając swoją żyłkę złota, chce by ona pęczniała, rosła - wykorzystywać jej potencjał aż do rozpuchu. Krzyk jest czasami niezbędny. Szef nigdy nie był i nie powinien być kolegą - szef to szef. Czekam na falę hejtu, ze względu na pozytywną opinię. Kocham ludzi, którzy wyrażają swoje niezadowolenie kompletnie anonimowo - jeśli masz zastrzeżenia - zgłoś je pracodawcy. Nikt jeszcze nic nie zyskał falą shitstormu przez internet. Ciekawostką jest fakt, że większość pracowników z mojego pawilonu czeka tutaj na każdy wpis z nutką empatii dla tych pesymistów i bumelantów. Pozdrawiam
    aztezet

01.11.2016 16:47

Ja napsałem tylko swoją opinie osobiscie jestem zadowolony ale jest na prawdę ciężko, tak to moja pierwsza praca i nie mam porównania a moja opinia jest pozytywna więc mysle ze to tylko pokazuje ze nie jest tak źle jeżeli ktoś wytrzyma pierwsze kilka miesięcy które w moim przypadku były najgorsze, ale teraz jest juz ok i jestem zadowolony. Wiem ze najlepsza praca to taka do ktorej chodzi sie bo chce sie tam chodzic ale jak na krosno to mysle ze nie ma co wybrzydzać bo jak wiadomo nie ma tu łatwo ze znalezieniem w miare dobrej pracy. A zjeby bd w kazdej robocie... teraz w MM mam zjeby ale za coś konkretnego, w sensie wiem co zawalilem i co poprawić nigdy nie dostałem opierdzielu za nic... i takie są realia bo chcąc się utrzymac na rynku niestety trzeba poganiac ludzi przynajmniej ja to tak widzę
    mel

19.10.2016 13:00

Dostałam zaproszenie na stanowisko specjalisty ds marketingu - co robić? uciekać Waszym zdaniem?? :-)

18.10.2016 12:17

Ttt

24.10.2016 12:17

Kierownik sklepu Próbuj może tobie podejdzie kasa ok
    dsc

20.09.2016 12:44

Jakie są zarobki z-cy kierownika sklepu??
    kandydat

19.09.2016 13:24

Do: beny, karo, janek Czy byliście na rozmowie w sprawie pracy w Krakowie przy wprowadzaniu danych? jeśli tak to czy możecie się podzielić informacjami na temat warunków tej pracy? Mam się tam zjawić za kilka dni, oczywiście każda informacja będzie dla mnie cenna. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam

13.09.2016 15:12

pozdrawiam he he

15.09.2016 20:57

lubicie stres , dużo pracy i wieczne uwagi przełożonych (NIEKONIECZNIE SŁUSZNE!!!!!) - próbujcie. Po paru dniach luzu i po pierwszej wpadce dostaniecie taki wtrysk, że od razu będziecie płodzić na ekranie podanie o zwolnienie. Szkoda kasy na paliwo. A teraz przykłady naganiaczy, bo brakuje mięsa armatniego do roboty: - wiktor - "dla ludzi z wielkimi ambicjami którzy narzekają że mało zarabiają - teraz jest rekrutacja na kierownika działu zakupów w Krośnie, możecie rozwinąć skrzydełka" skrzydełka, które szybko zostaną podcięte. No ale zawsze można w ramach przesunięć trafić do wożenia i noszenia palet, dywanów,mebli do nowo otwieranego marketu. - shhh - "Dla mnie najważniejsze jest to, że wypłata każdemu odpowiada." No zmartwię cię - nieprawda. Więc macie tutaj przykłady na to, że nie jest tam najlepiej skoro trzeba uciekać się do tak płytkich akcji. KROPKA.
    janek

13.09.2016 14:45

czy ktoś już pracował na stanowisku operator wprowadzania danych? podzieli się doświadczeniem?
    karo

13.09.2016 12:44

ja również dostałam zaproszenie na spotkanie na stanowisko operator wprowadzania danych. Czy ktoś mógłby podzilić się swoimi doświadczeniami w zwiazku z pracą w mercurym np na tym właśnie stanowisku? jak to wygląda?
    karo

13.09.2016 12:22

xxx

21.09.2016 00:01

Na dziale wprowadzania odpowiedzialna/y będziesz za wprowadzanie do systemu fv z dostaw oraz nadzór kasy (rozliczanie kasjerów, prostowanie błędów kasowych itp.) w zależności od pawilonu roboty od groma albo totalny luz. Zarobki na całkiem niezłym poziomie!! 2500 - 2800 zł

13.09.2016 11:13

beny

13.09.2016 11:19

oczywiście aczkolwiek sugestie osób, które już mają dośwaidczenie w tej pracy, czy ogólnie firmie byłyby na pewno pomocne
    beny

13.09.2016 11:05

Witam na jutro zostałem zaproszony na rozmowę i zapewne na test na stanowisku operator wprowadzania danych. Mam pytanie, gdyż czytałem opinie które w większości są negatywne, czy warto pojechać? Pani przez tel powiedziała mi, że praca jest po 11 godz ale nie wiem za jaką stawkę . Chciałbym suę dowiedzieć czy praca tam ma sens?
    ciekawski

18.08.2016 16:33

O co pytają w tym teście na IQ ? I jakie są pytania ?
    OT I CAŁA PRAWDA

03.08.2016 21:04

UlU daj sobie siana z tą firmą. Popatrz na ilu portalach się ogłaszają, że przyjmą do pracy: Krosno24.pl, Naszekrosno.pl, rzeszowiak.pl,.... itd, itd. A szukają, bo nikt raczej tam nie chce pracować. Zwróć jeszcze uwagę na te śmieszne powyższe wpisy zachwalające tą firmę. ŻENADA.
    ?

02.08.2016 14:05

Pracował ktoś u nich na Słowacji jako magazynier,lider zespołu? Wysłałem CV,zostałem zaproszony na rozmowę do Krosna ale po tych opiniach to nie wiem czy jest sens jechać 120 km/
    Pucik

24.07.2016 10:06

Widzę od paru miesięcy na różnych portalach ciągle jedne i te same ogłoszenia, takie duże wymagania mają, że nie mogą nikogo znaleźć? Dla mnie to jest troszkę dziwne...no i ten program absolwencki...wie ktoś o co w tym całym programie chodzi? Chciałam na to aplikować ale po przeczytaniu Waszych opinii nie wiem czy jest sens
    Odyniec

18.07.2016 22:57

Ile można zarobić jako specjalista ds logistyki lub produktu?
    Stefan "Siara" Siarzewski

18.07.2016 15:09

czy ktoś z WAS wie jak wyglądają warunki pracy i płacy w takich działach jak księgowość, controlling w Krośnie? Dlaczego tak często ukazują się ogłoszenia o prace do tych działów (szczególnie księgowość). Co więcej, zauważyłem, że taka rekrutacja jest ponawiana co parę miesięcy. Wygląda to tak jakby po okresie próbnych szukali następnych. (oczywiście mogę się mylić;-)
    SIARA

19.07.2016 10:30

Ponawiam prośbę. Proszę o informację nt. pracy w dziale księgowości.

09.07.2016 14:27

gh

16.07.2016 22:09

maja nie wiem co palisz, ale proszę cię zmień dilera
    CRC

07.07.2016 23:29

opłaca się jechać na taką delegację ? bo poty opiniach to nie wiem co sądzić i czy jest sens zaczynać pracę w MM

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MERKURY MARKET Sp. k?

Kontakt - MERKURY MARKET Sp. z o.o. Sp. k

Czajkowskiego 51 38-400 Krosno

Branże: Sprzedaż detaliczna
    CRC

07.07.2016 23:08

jak wyglądają takie delegacie co trzeba tam robić i ile trwa ?
    typer

07.07.2016 22:18

O co chodzi z tymi delegacjami na Słowację albo Czechy ?
    jaroo

06.07.2016 11:06

Planuję aplikować na ten projekt Absolwentów próbował ktos?
    hihihaha

06.03.2016 13:40

witam , szkoda , że wypowiadają się ludzie , którzy nigdy tam nie pracowali ,ja pracuję kilka lat ,praca ok ,płaca terminowo , 2 z przodu , trzeba robić wszystko , ale to nie kołchoz ,ale najwięcej nerwów stracisz z klientami , którzy myślą , ze są panami świata a słoma im z butów wystaje
    biuro

25.02.2016 20:51

Dajcie sobie spokój z tymi pytaniami na rozmowę kwalifikacyjną... moja rada, idźcie na nią na totalnym luzie. Jeżeli nie będziecie potrafili tego rozwiązać to czas wrócić do podstawówki... Rekruter nie będzie od Was wymagał nie wiadomo jakich umiejętności. Szkolenia wdrożeniowe? śmiać mi się chce, przeszkolą Was z podstawowych funkcji przestarzałego programu... Prawdziwa szkoła zacznie się później, jeżeli kolega/koleżanka z działu Ci nie pomogą to musisz kombinować. Jeżeli nie będziesz potrafił się dopytać jak rozwiązać problem lub rozwiązać go samemu to się nie nadajesz. Praca nie należy do lekkich, chcesz zarabiać pracuj, a nie licz na to że dostaniesz coś za darmo... Chcąc pracować w Merkurym bądź gotowy na bycie uniwersalną osobą, w jednym momencie możesz zamawiać towary, a następnie rozkładać paletę z tym towarem przy tym musisz być maksymalnie skupionym żeby nie popełnić błędu za który odpowiesz. Podsumowując godziny pracy 8-18 to można powiedzieć że to dzień stracony, nic poza tym. Nie zapominajmy również o stresie,który nie będzie Was opuszczał-nigdy nie wiadomo co Cię czeka(po czasie staniecie się ludźmi na niego odpornymi). Ogólnie praca do przeżycia, doświadczenie spore, lekcja która może się przydać. Nie zapominajmy że żyjemy w Polsce a nie w Angli, gdzie pracownik ma szereg praw i przywilejów.
    Kotek

24.02.2016 12:48

Jakie pytania są najczęściej zadawane na rozmowie rekrutacyjnej? Proszę, o podanie przykładowych pytań..
    leo

19.02.2016 15:53

Nie wiem co o tym myśleć mnie wysyłają na szkolenie 400 km od domu nie wiem czy zawracac sobie tym głowe a Ty maria gdzie jedziesz na szkolenie
    leo

18.02.2016 12:36

byłem na tej rozmowie odnosnie pracy na magazynue na słowacji...najpierw 3 tyg szkolenia pózniej dopiero wyjazd jak sie sprawdze=.....moze ktoś powiedziec czy ktos pracował tam jako magazynier i co nie co powiedziec o zarobkach na słowacji i na okresie probnym
    greg

17.02.2016 22:13

Witam wszystkich jak to jest w Merkurym, że praca jest od 8 do 18 jest to po 10 godzin dziennie, wychodzi o 10h za dużo w tygodniu za to są jakieś dni wolne czy płacone dodatkowo byłbym wdzięczny za odpowiedz bo zastanawiam się nad pracą w Merkurym.
    mirkoo

10.02.2016 20:53

mam pytanie czy ktoś pracował w M.M na SŁOWACJI ?????? moze cos o tym powiedziec????

07.02.2016 18:48

Pisze na telefonie i słownik sam mi podpowiada, ale moje niedopatrzenie że nie sprawdziłem :)

04.02.2016 15:18

Dziękuję ci bardzo za odpowiedz i podpowiedź co mnie czeka. Powodzenia :)

02.02.2016 20:04

Witam. Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacja ale z tego co czytam to są prowadzone jeszcze jakieś testy. Możecie mi przybliżyć jak wyglądaja te rozmowy, o co pytają i jak wygląda ten test. Był bym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
    miro

30.01.2016 22:34

Czy ktos jedzie teraz na rozmowe do krosna w sprawie pracy na slowacji?
    mario

27.01.2016 09:24

do pracy w MM , nie potrzeba żadnego doświadczenia,te testy to ściema, przyjmują ludzi, 20 letnich bez doświadczenia, obiecując dobre zarobki za kablowanie,jak jesteś dobrym kablem to zarobisz , możesz nie znać się na asortymencie sposobie funkcjonowaniu firmy,ważne że dzwonisz do szefa i nadajesz na kolegów z którymi jesteś na wyjazdach.PORAŻKA.
    vz

26.02.2016 13:23

presov, bratyslawa, poprad, zvolen, dunajska, banska bystryca,koszyce, nitra, levive, mihalovcd, komarno, trnava, trencin
    dd

26.01.2016 15:54

W jakich miejscowościach na Słowacji są magazyny logistyczne MM bo ns stronie nie widzę?
    petit87

25.01.2016 17:48

Pracował ktoś w Merkury Market na Słowacji? Jak tam jest?
    Robert

21.01.2016 14:43

Przeczytałem od początku i mało pisze o warunkach pracy na Słowacji.
    ciekwi mnie

12.01.2016 11:19

Może ktoś się orientuje jak wygląda praca w dziale inwestycji Merkuty Market, ile można zarobić ? Może ktoś pracował - proszę o opinie.
    bez komentarza

25.12.2015 01:51

Archiwum: Andrzej Anikiej Pigułki w detalu 1 września 2013 Sprzedaż leków może być źródłem niewielkiego, ale stałego dochodu sklepu. Pod warunkiem dostosowania oferty do pory roku. Niektórzy prowadzący sklepy uważają, że jeśli konsument gorzej się poczuje, biegnie po leki do apteki. – To nieprawda, bo przy najpowszechniejszych dolegliwościach, takie jak ból głowy, zgaga czy zwykły katar, ludzie udają się po tabletki do najbliższego sklepu […]

Zostaw merytoryczną opinię o MERKURY MARKET Sp. z o.o. Sp. k