Eurocash S.A.

Komorniki

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 519 ocen.

Eurocash S.A.
2 519

Opinie o Eurocash S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eurocash S.A.

Karol

Idealnych firm nie ma tak jak i pracowników.

   
Kasia

Czy aplikował ktoś do działu Rekrutacji w Komornikach? Może ktoś opisać przebieg rekrutacji na to stanowisko? Trudno się dostać?

   
Wszechstronny

P.H w Eurocash Poznań to lekki skandal. Praca ponad siły z dziwnymi targetami żeby dostać premię. Właśnie został rozwiązany jeden z działów sprzedaży a pracownicy zostali przeniesieni na regularnego PH. Płacz jest bo mieli troszkę łatwiej a teraz kierownika im zabrali. Dziewczyny z nim miały lepiej bo jak mógł smarkacz sobie poflirtowac, to przymykal oko na różne sprawy... Generalnie w tej firmie kiepsko płacą, konszachty i obgadywanie. Ja ucieklem całkiem niedawno, a życie poza Eurocash istnieje na przyzwoitym poziomie i bez obgadywania. Ten statek tonie!

   
anonymous
@Wszechstronny 26.05.2018 08:32

Tak jest wszędzie nie tylko u was praca ponad siłę u nas jest cały skład ale co z tego jak kierownik daje wolne 4 osobom i po dwie jest wtedy na zmianie . Do tego trzeba zrobić obrót i towar wyłożyć . Mamy 3 merchów dwie osoby z nich to pracownicy Kdwt i pracując w kiosku pracują też u nas pracują to za dużo powiedziane logują się i więcej nic czyli dostają dwie pensje za prace w tych samych godzinach czyli 4 godziny. nie można nic z tym zrobić ich prace wykonujemy my bo towar musi być dostępny dla klientów a pieniążki biorą oni o tej sytuacji wiedzą kieownik rejonowy i nic z tym nie robi . to jest żenada dobrze że już tam nie pracuję

   

Szukasz pracy?

Brrr

Pracowałem w komornikach wiśniowa na kompletacji. Nie polecam nikomu o wszystko problem nadgodziny zabierane 1:1 ciągle chalas ciągle mało. Że by dostać premie to kręgosłup zostawiasz w domu, a jak już dostaniesz to 300zl brutto ????????????. Nierowne traktowanie,zlecenia wybierane kierownicy porażka nawet liceum nie mają ludzi traktują jak zwierzęta.

   
Magiena

Obecnie Grupa Eurocash S. A. w Poznaniu szuka osoby ds. Ochrony środowiska. Orientuje się ktoś jakie są warunki pracy na tym stanowisku? Ile płacą? Jak traktują pracownika?

   
Taka

Ile teraz zarabia magazynier?a ile kontroler jakości?

   
Szkielo
@Robot_83 31.08.2017 19:45

Szczera prawda wszystko o czym napisałeś w 100% dzieje się do dziś. Jeśli firma nie trafi po rozum do głowy i nie zrobią czegoś dla ludzi z najniższej hierarchii to wszystko padnie na pysk

   
Dominika

@klient na forum GoWork zamieszczamy opinie o firmach pod kątem tego jakim są pracodawcą. Swoją opinie powinieneś skierować bezpośrednio do firmy Eurocash. Zaglądaliście ostatnio na stronę Eurocash? http://kariera.eurocash.pl/oferty-pracy Widzę, że prowadzą rekrutacje na kilka stanowisk, czy ktoś z Was planuje składać dokumenty? Jak obecni pracownicy oceniają warunki pracy? Podpowiecie coś?

   
Daniel

Najlepiej jak każdy będzie liczył swoje. Nie znamy kosztów jakie firma ponosi!!!

   
C3...
@Daniel 17.05.2018 10:26

Ja Cie rozuumiem w 100%,firma ponosi nie bagatelne koszty, ktore sa liczone przypuszczam w setkach tysiecy,ale dlaczego kosztem najnizszego personelu? Potraktujcie dzial operacji od najnizszego szczebla jako podpore bo to oni pracuja ciezko na wyniki i nikt temu nie zaprzeczy.kazdy w tej firmie jest potrzebny tak samo wiec szanujmy sie wszyscy.to takie ludzkie a jednak nieraz w tej firmie tak dalekie.am-kh-kfm jestesmy tacy sami.pracujemy w jednym celu

   
C3...

A co zrobicie z taką Góra pieniędzy za sprzedaż w majówkę ?za ponad 100 mln obrotu po 100zł dostaniemy to w głowach się poprzewraca.

   
klient

Hurtownia w Skażysku to totalna porażka, nie ma gorszej w całej okolicy. Ceny wyższe niż w sklepach w detalu, do kasy długi czas wy zekiwania, mimo, że na hali jest nie więcej niż 5-7osób. Kasjerki robią wrażenie jakby pracowały za karę. W tej hurtowni klient jest raczej złem koniecznym. Ogólnie ta placówka to ogromna porażka. Nie polecam nawet największemu wrogowi.

   
Ania

Hey, czy ktoś może mi opisać obawiali magazynier fakturzysta w eurocash i na jakim programie do fakturowania pracują, Czytam wasze opinie o pracy w eurocash i powiem że to jakaś masakra, to już biedronka ma lepsze warunki

   
Ania
@Hihi 17.04.2018 21:49

Dziękuję, a ten program można samemu sobie ściągnąć w domu

   
Mariolka2093

Pracowałam-nie polecam. Kierownik naszej hali wymagał tylko od nas sam nie robiąc nic i przede wszystkim nie znając realiów panujących w hurtowni. Wymagae było aby 3 osoby na zmianie wyrabiały normę przeznaczoną dla 6-7 osób, argumentując to słowami,że "kierownik xyz dał radę"(owszem,bo posiadał odpowiednią ilość pracowników). Sprawdzanie wózków,dostaw, robienie wystawek,zadań z tableta,utrzymywanie porządku na hali,audyty przy 3-4 osobach na zmianie jest nie możliwe,zwłaszcza kiedy kierownik magazynu spędza większość czasu na wykonywaniu zadań przeznaczonych dla kierownika hali. Pozatym namnażanie obowiązków(3 działy dla kednej osoby, w tym OiW to zdecydowanie za dużo). Nie wsponę o BHP, które jest notorycznie łamane i naginane... Problemem jest też brak odpowiedniej komunikacji z "górą"-"tak ma być i koniec" bo inaczej Cię wyleją. Więc czasem po prostu ten zwykły kierownik hali boi się odezwać,ponieważ nie chce stracić posady. Zwolnienia lekarskie? Lepiej nie brać bo jest się pierwszym w kolejce do zwolnienia. Jedyny pozytyw to sympatyczni koledzy(których pozdrawiam????) i klienci oraz dogodne godziny pracy i wolne niedziele. A no i brak płacy za nadgodzyny-paranoja. Można a nawet TRZEBA odebrać w dniu w którym pasuje kierownikowi

   
ŚL
@Ala 27.03.2018 18:06

Gdy nie ma KH lub gdy RDO tak zdecyduje, centralke wyłącznie KH. Najlepiej gdy KH pół dnia z kawą chodzi i przed monitorem siedzi. Pracowałem z siódemką już, wszyscy z zewnątrz to by tylko w biurze siedzieli kiedy zapieprz na hali. Za to wszyscy z doświadczeniem na hali, z dostawą, z czymkolwiek by pomóc.

   
Xxxxxxxxxxxxx

Do tych co przeszli inwentaryzację i obronili likwidacje. Ile dostajecie tej premii? Bo nie wiem czy kierownikowi kitu nie wciskają że 700 brutto (czy 500) nie pamiętam

   
bogna
@Xxxxxxxxxxxxx 12.11.2017 16:39

za każdy miesiąc 100 zł brutto i w zależności ile miesięcy było od inwentury do inwentury tak naliczą.zgadza się,że może być 700 zł brutto na rękę wychodzi 487,66.Pozdrawiam

   
adi

Zrobiłem badania psycho dałem 200 zl za te badania zmieniłem prace chciałem odzyskac te pieniazki to mi napisano smsa ZAPOMNIJ szef fili EURO CASH WOJ Ślaskie a praca i warunki za kierowcy nie polecam i 200 zl poszło .CZY JEST MOZLIWOSC ODZYSKANIA TYCH PIENIAZKOW

   
bogna
@adi 06.05.2018 14:39

za każde badania zwraca pracodawca i nigdy nie było inaczej w prawie pracy. obowiązkiem pracodawcy jest pokryć wszelkie badania.warunek jest jeden na te badania skierowała dana firma i na dane tej firmy należy pobrać rachunki i nie ma dyskusji ,nawet jeśli nie doszło do zawarcia umowy czy była zawarta na krótko.Pracodawca musi zwrócić za badania.Jeśli są kłopoty proponuję skontaktować się telefonicznie z Inspekcją Pracy.pozdrawiam

   
Karol

Jak ktoś chce dokuczyć firmie to pisze takie bzdury, a może to konkurencja?

   
anonymous
@Karol 22.04.2018 14:30

chyba jakis-robot pracownik boi sie powiedziec.

   
Ciekawa

Zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko asystentki kierownika zarządzania produktem. Czy ktoś może mi opowiedzieć o doświadczeniach? Warunkach? Wynagrodzeniu? Godzinach pracy?

   
anonimus
@Ciekawa 12.04.2018 14:42

Jak pójdziesz to się dowiesz - więcej cierpliwości, w tej firmie trzeba mieć stalowe nerwy.

   
Sebo

Mi wiszą 531zł , bo źle wyliczyli wypłate , zamiast dostać 2070zł dostałem 1540zł.... i nie mogę się doprosić swoich pieniedzy... PIP zgłoszony ale co z tego skoro też trzeba czekać.... a rachunki to rachunki , nikogo nie obchodzi że wielmożny EUROCASH nie wypłacił mi pieniedzy prawidłowo...

   
Reno
@Sebo 16.04.2018 16:39

To normalne - tam ciągle się mylą. Pip jest jedyną radą na nich.

   
Pracownik

Ta firma to tonący statek

   
adam
@Pracownik 18.04.2018 14:06

mozesz napisac więcej info ??

   
adam

Samodzielny Specjalista ds. Transportu Borek wlkp ,proszę o opinie, informację, chciałbym złożyc aplikację

   
Janina Kowalski

Właściwie jak widzę nic się nie zmienia ( jakoś jak tam pracowałam ze 3 lata temu. Wschodnia część Polski... Remont, wylewanie byle czego, potem skargi klientów bo smród. Pracownicy na izbie przyjęć... Nigdy w życiu... Pozdrawiam tych wszystkich którzy dają radę :) Wszystkiego naj na zbliżające się lato

   
Aniusia

Witam! Jak wygląda praca na stanowisku specjalista ds kadr i płac? Są nadgodziny czy raczej wyrabiacie się w 8h? Jak jest ze szkoleniami? Na jaką stawkę może liczyć na początku osoba z doświadczeniem? Zastanawia mnie dlaczego wciąż wisi to ogłoszenie - firma się rozkręca czy taka rotacja? Najbardziej będę wdzięczna za podpowiedzi dotyczące zarobków! Z góry dziękuję ☺☺

   
Uhahany
@Aniusia 08.03.2018 00:06

Kobito to jest kolchoz. Tutaj się rąbie jak kombajn aż styki się grzeją i dym leci z wszystkich stron.

   
Niewolnictwo Eurocashu

Praca w Eurocashu to jeden, wielki absurd. Pensja netto wynosi ledwo 1700 zł (wliczając w to soboty i nadgodziny, za które ogóle nie płacą, a zamiast tego musisz odbierać wyrobione godziny w tygodniu w wolne dni wtedy, kiedy pasuje kierownikowi a nie Tobie). Na starcie obiecują stawkę 2100 brutto + premię. Nie dajcie się zwieść: premii nie zobaczycie na żywe oczy, chyba że jesteś na okresie próbnym, trwającym 3 miesiące - potem jest nagłe zderzenie z rzeczywistością. Eurocash ucina premię za wszystko: za inwentaryzacje, za braki, za przeceny, nie patrząc na to, że firma osiąga dziennie około stu tysięcy obrotu. Teraz dodatkowo wycwanili się robiąc inwentaryzacje co trzy miesiące (za które ucinają premie przez trzy miesiace) i kiedy już spłacisz poprzednią inwentaryzacje, przychodzi kolejna. W ten oto sposób niekończące koło się zamyka. Pracownik żyje w ciągłym stresie: jest obarczony wszystkim, czym się da, bo w zakładzie, w którym powinno pracować 20 pracowników pracuje 12. Jestem fakturzystką, w ciągu stania przez osiem godzin przy kasie nie mam nawet kiedy iść na przerwę, bo kiedy tak się dzieje zaraz oburzeni klienci zaczynają się wydzierać, że muszą poczekać 5 minut. Dodatkowo dochodzi do tego ogromny stres, bo jest wielki obrót pieniądzem (w kasie potrafiłam mieć po 60 tysięcy), że coś się nie będzie zgadzać i będę musiała to zapłacić z mojej marnej wypłaty. Jestem zmuszona nawet jeść przy kasie. Ba, czasem nawet nie mam kiedy tego zrobić. Pracujemy na starych urządzeniach, które wiecznie się psują i jesteśmy zmuszeni naprawiać, przez co kolejka oburzonych klientów rośnie, a w efekcie tego wszystkiego zaczynają wylewać na nas swoją frustrację i nas, za przeproszeniem opie*dalać. Wypłata przychodzi 10 dnia każdego miesiąca najpóźniej jak to tylko możliwe (godzina 19 zazwyczaj). Zero poszanowania dla pracownika. Każdy nowy, który się tam zatrudnia wytrzymuje góra jeden miesiąc i odchodzi. Sama dziwię się sobie, że pracuje tam rok. Pani dyrektor Gutowska, która przyjechała do nas na kontrolę, oburzona natłokiem obowiązków, z którymi zwyczajnie się nie wyrobiliśmy, zaczęła rzucać w pracowników zgniłymi owocami z chłodni. Niestety, to nie jest żart. Co mogę jeszcze napisać? Jedynym plusem tej pracy jest fajna ekipa i kierownik, na którego nie mogę powiedzieć złego słowa. Frustracja, wykończenie fizyczne i psychiczne w tej firmie to już chyba dewiza. Najgorsze jest to, że jest coraz gorzej, a nikt nic z tym nie robi. Zdecydowanie ODRADZAM TAM PRACY WSZYSTKIM. Sama poszłam po rozum do głowy i składam wypowiedzenie.

   
Cycu
@KFM_Anonim 22.03.2018 22:42

Tylko że nikt nie ma jaj z tym iść wszyscy chodzą posluszni. Ludzie jesteście dramatem nie macie dla siebie poszanowania. W zamian was karmią zludzeniami i hipokryzją. Obarczają was tym że to wasza wina że braki i.t.d. W sumie racja bo dalej tam pracujecie. Tak samo przedstawiciele.

   
Rolnik

Praca w firmie eurocash (ogólnie cała firma)syf, wyzysk,bałagan. Od kierowcy po PH. Hurtownie nie są w stanie wywozić towaru. Wiecznie ptoblem z dostawami. Braki podstawowych produktow kiedy wchodzi jakaś promocja. Ludzie myślą że praca eurocashu to prestiż. Trzeba liznąć bałaganu. Firma jedna wielka Hipokryzja.

   
Xyz

Wszyscy uciekają jak z tonacego statku. Nie ma tygodnia żeby ktoś nie rzucił wypowiedzeniem w księgowosci, kadrach. Tragedia........

   
Anonimus
@Xyz 24.03.2018 13:03

A mimo to szefostwo nadal jakby nie zdawało sobie sprawy co się dzieje,do czego to doprowadzi i jak temu zaradzić.... Albo myślą że nadal "10 stoi za drzwiami" i czeka na pracę w cudownym eurocashu. Dojdzie do tego że zaczną zamykać hurtownie z braku personelu. Ale w sumie to nic nowego. Wiele sklepów już padło bo właściciele żyli nadal w latach 90tych kiedy o pracę było bardzo ciężko. Czasy się zmieniły. Pora się z tym pogodzić bo za chwilę nikt w tej firmie nie zostanie....

   
Wkurzona

Najgorszy śmietnik w jakim pracowałam. Zero szacunku dla pracownika. Kierownik tylko by opieprzał i zarządzał nie wykazując przy tym swojego zaangażowania. Zamiast to facebook,kawka,ploteczki w biurze z zaprzyjaźnioną podwładną. Wieczne ploty,kłamstwa i donosicielstwo wśród pracowników. Zero szacunku dla uczciwego pracownika,który przyszedł sumiennie wykonać swoją pracę. Taka osoba jest gnębiona,wykorzystywana i opierdzielana za wszystko i wszystkich. Pooorażka-nie ma sensu się dawać tak wykorzystywać za marne 2100zł brutto. Premia? Cóżto jest premia? Dostajesz ją tylko jak hala wykona plannowany obrót i to też nie zawsze. Kierownictwo zawsze znajdzie pretekst żeby tą premię uciąć bądź całkowicie zabrać(np. Za zwolnienia lekarskie)

   
Bylypracownik
@Wkurzona 14.03.2018 21:09

Potwierdzam te słowa panie na kasie są miłe tylko dla wybranych klientów gdy brak klientów przy kasie to plotkują a czują się jakby były najwarzniejsze

   
Kliejentzzzzz.

Dziwie się ludziom, kto jeszcze by chciał pracować w tym bałaganie. Zero kordynacji nad tym, co się dzieje w hurtownich, ja robię zakupy w Wyszkowie, jak jeszcze była ta młoda kierowniczka blondyka Anetka, to jakoś chciało się jeszcze tam jeździć. Był porządek, I troche zgrania. Później przyszła taka ,,wariatka", to był totalny haoos. I wytrzymać sii tam nie dało. Ta nowa starsza wcale nie lepsz. Dlaczego onie, pozwolaja odchodzić dobrym kierownikom. Tylko sobie szkodzą.

   
Dominika

@M, skąd u Ciebie taka opinia? Wcześniejsze komentarze oczywiście zawierały sporo szczegółów, ale interesuje mnie również Twoja opinia - być może ze swojej perspektywy ujmiesz jakieś nowe spostrzeżenia na sprawę, ponieważ w tym momencie Twój komentarz jest bardzo krótki i niewiele mówi o firmie Grupa Eurocash S.A. @Wkurzona, czy w sprawach o których mówisz były prowadzone jakieś rozmowy z kierownictwem? Być może wniosek pracowników pomógłby coś zmienić. @KFM_Anonim, nie widzę Twojego komentarza zawierającego opinię o firmie - podzielisz się nią?

   
KFM_Anonim
@Dominika 19.03.2018 09:20

Nie pisałem opinii, w sumie mogę podpisać się pod tym co pisali inni. Jest źle. Oczywiście jak się trafi na dobrego KH i dobrego kierownika rejonu to jeszcze jakoś ujdzie ale reguła jest taka, że im wyżej tym więcej złych ludzi, którzy nie pomagają a tylko kłody pod nogi rzucają. Ktoś tu niżej napisał, że zamiast napisu Eurocash Dla Ciebie Tanio i Wygodnie powinno wisieć Arbeit Mach Frei. Prawda. Jesteśmy traktowani jak stado baranów, które nic nie robi całymi dniami. A prawda jest inna. Przychodzimy tutaj aby uczciwie przepracować 8 godzin w godziwych warunkach i za godziwe pieniądze a potem iść do domu i zająć się swoim życiem.

   
Były pracownik

No opinie odzwierciedlają stan faktyczny na halach.ale wypisywanie nie polepszy waszej sytuacji w pracy.musicie wziasc sie w garsc i moze poszukac lepszej pracy bo praca w eurocashu to niewola!!!!! Stac was na wiecej ja pozegnalem sie z tą firmą kilka lat temu i normalnie odżyłem na nowo jak kamień z serca stres i niepewność zniknął

   
M

Jestem najszczesliwszą osobą na świecie bo właśnie skrecilam nogę i kończę z euroces.

   
Pracuś

Wiadomo coś o podwyżkach?

   
Nick
@Pracuś 14.03.2018 21:21

Pytałem o podwyżki. Niestety nie mają funduszy. Wolą na co inne wydawać niż zadowolić nas którzy robią najwięcej w tej firmie :( Narazie podwyżek nie będzie. Nie wiem czy w ogóle będą. Mamy się cieszyć z najniższej krajowej i groszowej premii :(

   

Zostaw opinię o Eurocash S.A. - Komorniki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eurocash S.A.