Frisco.pl Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 270 ocen.

Opinie o Frisco.pl Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Frisco.pl Sp. z o.o.

anonymous

Średnia ocena z 254 ocen - 1 gwiazdka na 5 mówi wszystko :-) ale też można tu sporo dopowiedzieć, bo są niestety tylko 3 rodzaje komentarzy - 1. W pełni zasłużona, ale niezwykle ogólnikowa krytyka frisco. 2. Domaganie się - słusznie - konretów i 3. Próby bronienia się przez kierownika (Arka K.), które powiedzieć, ze są żałosne, to nic nie powiedzieć. Ale ciężko się czegokolwiek dobrego spodziewać po człowieku, którego można opisać tylko i wyłącznie używając najgorszych epitetów, jakie mogą przyjść do głowy. Zatem do rzeczy: zarobki to 8 PLN za dostawę, bez względu na to, czy masz wnieść pół tony (to nie jest przenośnia) wody na 5 piętro bez windy, czy dostarczyć dwie kajzerki do apartamentowca obok siedziby firmy. Max na jednej zmianie możesz zrealizować 17 zleceń, czyli 8x17x22 = 2292 PLN BRUTTO to maksymalna kwota Twojego dochodu, przy pracy we wszystkie pracujące dni w miesiącu przy 100-procentowym obłożeniu pracą, czyli teoretycznie 6-15, praktycznie 5-16 (lub, częściej, 14-1), oczywiście na zleceniu (frisco nie uznaje umów o pracę). Można rzecz jasna dorobić, o co kierownik będzię Cię cisnął dzień w dzień, nie tylko w czasie pracy, ale też telefonami po pracy - czyli pracuj w soboty i na dwie zmiany (5-1, słownie: piąta rano - pierwsza w nocy). Niewiarygodne? We frisco to normalka. O tej patologii można by pisać cały dzień, ale mam lepsze rzeczy do roboty :-)

anonymous
@Kierowca 14.02.2018 00:22

Masz rację, przepraszam, wkradła się literówka, jak łatwo się domyślić;-) chodzi oczywiście o 2 992 PLN

Znam prawdę
@Kierowca 14.02.2018 00:22

Ciekawe tylko że jak jest zmiana ranna to zawsze dzwoni miła Pani i odwołuje zmianę chyba że na dwie zmiany. Więc nie mnożymy przez 22 dni siwiutenki. Nie wprowadzaj w błąd że można tyle zarobić!!!

FRISZCZO :(

Siwy Siwy czemu Ty jesteś takim podłym człowiekiem. Który nie docenia swoich pracowników i nic nie robi by podwładni mieli lepiej , A nie psy na Tobie wieszali. Co boisz się podskoczyć Szymonkowi.Tylko wyszczekany jesteś na tych co na Ciebie pracują. Kiepski kierowniczek jesteś. :(:(:( Ale pamiętaj Twe "DOBRO"w stosunku do pracowników będzie oddane z nawiązką.

FRISZCZO :(

Siwy Siwy czemu Ty jesteś takim podłym człowiekiem który nie docenia swoich pracowników i nic nie robi by swoi podwładni mieli lepiej i szanowali Ciebie ,A nie psy na Tobie wieszali. Boisz się podskoczyć Szymonkowi.Wyszczekany jesteś tylko na tych co na Ciebie pracują. Słaby kierownik jesteś. A Twe "dobro" w stosunku do pracowników będzie oddane Tobie z nawiązką. Wpisy same mówią za siebie odradzam.

FRISCOOOOOO:-(

Siwy Siwy czemu Ty jesteś takim pala ntem który nie docenia pracowników i nie robi nic by swoi podwladni mieli lepiej i szanowali Ciebie A nie psy na Tobie wieszali. Co boisz się podskoczyć Szymonkowi . Tylko wyszczekany jesteś na tych co na Ciebie pracują. Piz jesteś a nie kierownik. A Twe dobro w stosunku do pracowników będzie Tobie oddane z nawiązką.

Były Pracownik

Tragedia. Nie polecam pracy w tej firmie !! NIE!!!!! A ty gruby pedale hu*u, kierowniczku zasrany ogarnij sie bo slyszalem ze ludzie sie szykuja żeby was w (usunięte przez administratora) wydymac!!!

Magazynier

Witam. Wypowiem się jako pracownik magazynu. Im dłużej pracujesz tym masz gorzej jesteś traktowany bo wszystko potrafisz.Podwyżek brak .Zero szacunku do starych pracowników .Młodzi pracownicy (Ukraińcy)lepiej traktowani niż ludzie pracujący parę lat .Premii nie ma albo mózgów może są.Roboty coraz więcej a pieniędzy nie ma...... na reklamy są i na wiele pomysłów niepotrzebnych jest...Więc szczerze odradzam ta firmę. Co do kierowców są w tym samym przedziale ,rozmawiając z nimi mają tak samo albo i gorzej bo muszą przewalać kilogramy na 4 piętro bez windy.

anonymous

Okropny gatunek ziemniaków siatkowych.Całe w sinych plamach,rdzy i okropnym smaku.

jaaaa
@anonymous 03.02.2018 17:03

Bardzo cenna informacja na temat pracodawcy :)

Misza Grisza

W reklamie Definicja lepszych zakupów A w pracy chukowych warunków pracy i szacunku do pracowników. Delikatnie mówiąc.

.

Firma kładąca laskę na pracowników.

Nic na plus

Nic pozytywnego w tej firmie nie znajdziesz. Firma wyzyskuje pracowników i nie docenia ich .Magazyn to pracownicy z Ukrainy pewnie ich w ogóle nie kosztują bo im dopłacają. Z czasem zastąpią kierowców by było po taniościu. Tak sie kreci we Frisco. Nie trać czasu i przede wszystkim zdrowia. POZDRAWIAM

M.

Dbajcie o miejsce pracy ha ha A zwłaszcza o toaletę. Jedna jest dla kierownictwa . A DRUGA DLA 5O CHŁOPA . Warunki dla pracowników tak dba o to szefostwo.

Pracujacy

Sami sobie wystawiacie świadectwo. Dbajcie o miejsce pracy a nie będzie problkemów

Kierowca
@Pracujacy 11.01.2018 16:49

Od sprzątania powinny być ludzie, dosyć że mamy dźwigać wodę to jeszcze na mopie latać? Oszczędności w czystości w sklepie gdzie jest żywność? Stelaże to jeden wielki (usunięte przez administratora) A nasze ubrania wstyd ze nie mamy w co się przebrać jedynie dostaje się używane znoszone ciuchy po kimś WSTYD!!!

Pit

Zastanawiam się jak muszą opłacać inspekcję pracy i sanepid. W takim nieładzie i brudzie firma funkcjonuje. Gdzie czyściej jest w toi toi niż w toalecie dla kierowców .Mydła nie ma. Dramat

No

Nie Nie Nie Nie nic wiecej.

Pracownik

Dziękujemy za bony Świąteczne "do waszego sklepu" Szkoda że nie można kupić za nie Wina,piwa itp.Bo alkohol z niego jest wykluczony. Pomijając że nie koniecznie jestem zainteresowany zakupami u was. Powinniście jeszcze zaznaczyć na nim jaki artykuł i ile można kupić. A NAJLEPIEJ ZROBIĆ ZAKUPY ZA NAS DLA NAS. porażka .

smutek
@Pracownik 03.01.2018 18:52

Ciesz się że coś masz za moich czasów nawet wesołych świąt nie było

Nowy

Jedyne co powiedzmy jest dobre to flota samochodów. A Warunki pracy bardzo słabe. Nie polecam.

Nie....

Nie wiem jak praca z biurkiem wygląda ale dostawcy i magazynierzy słabo doceniani.

....hm..

Kierowcy są spoko. Magazynierzy przewaga Ukraińców wiec nie dogadałwm się. Kierownictwo do wymiany . Zastępcy w miarę. A praca.... hm..... noszenia wody i wody i wody .Jesteś młody silny osiołek chyba dasz rade

Pracowałem

Pracowałem. To co się dzieje przy załadunku samochodów to jeszcze takiego bałaganu nie widziałem chaos to delikatnie powiedziane .Pytając kierowców czy przełożony coś robi by było sprawniej powiedziano że nic .Katastrofa toaleta jedna na ponad 30 kierowców na której strach usiąść by czegoś nie złapać ,szatnie w przejsciu nie ma nawet pokoju by spokojnie się przebrać intymnie, ciekawe co na to sanepid .Warunki spartańskie. A klienci piszą super a pracownicy warunki i płaca. Brak słów.Bo jak bym zaczął pisać by administrator usunął. Firma ładna ale z obrazka.

Nie nie

Szukasz pracy.Poszukaj sobie innej NIE WE FRISCO.

HWDF

Nie trać zdrowia i życia prywatnego by godnie zarobić. Nie zwracaj sobie głowy i nie proponuj komuś chyba że to nie lubisz. Podejście pracodawcy do pracowników poniżej kreski.

Nie we Frisco

Praca we Frisco......hmmm... Poszukaj sobie innej.

Prawda

Jak jesteś kawalerem i chcesz pracować cały dzień .Od wschodu do zachodu by zarobić .POLECAM .Jak masz pocieszyciela swojej żony pod Twoją nieobecność, bo Ty cały dzień w pracy .POLECAM. Jak chcesz stracić zdrowie. POLECAM.

Smutas

Firma nie dbająca o pracowników . Zarobki marne. Więc NIE POLECAM .

Jaa

Panie A i Sz.. jest zakaz jazdy autami do domu to czemu inni jeżdżą i ciągle Ci sami codziennie petitami itp a reszta prywatnymi autami bądź autobusami o 23 i potem na 4:45 do pracy ? Jedni są gorsi a inni lepsi ? Bo nie rozumiem . Pozdrawiam z mokrego przystanku

zdrowy

Daj sobie spokój chyba że zdrowie Tobie nie miłe .

Nie Polecam

Pracowałem . Firma nie dbająca o pracowników. Nie pasuje Tobie na twoje miejsce są następni . Praca jako dostawca bardzo ciężka. Stawy ,ręce a najgorzej kręgosłup dostaje w tyłek .Przekładając pracę i obowiązki powierzone do płacy ŚMIESZNE. Jak nie zostajesz na 2 zmiany PORAŻKA. Możesz dorabiać ale zostając na 2 zmiany .Proszę bardzo kosztem swojego życia prywatnego i zdrowia .Bo na pewno pracując w tak spaniałej pracy wyjdzie i odbije się na Twoim zdrowiu bądź tego pewny. Pracując jako dostawca nosząc tony wody możesz od razu zatrudnić się w Darze Natury i od razu będziesz wiedział że trzeba nosić wodę. Na nie zamydlać sobie oczy że dostarczać zakupy. W konkurencji limity są ale nie we Frisco. LIMITY SĄ ALE W GŁOWACH ZARZĄDZAJĄCYCH BY JAK NAJMNIEJ ZAPŁACIĆ .NNNNNIIIIIIIEEEEE Polecam!!!!!!

Młody

Nie pracuje długo ale z obserwacji trzeba stąd uciekać chyba że ani zdrowie nie miłe dostawa do firm po 20 - 30 koszy za niecałe 10 zlotych nie się gonią .Kręgosłup stracisz za marne grosze. ODPUŚĆ SOBIE

Żabka

W firmie będzie kibel dopółki firma nie będzie doceniać pracowników. Może kiedy kierownictwo dorośnie bo do tej pory to chyba nastolatki najacy siano w głowie. PRACA NIE GODNA POLECENIA.

Fajny

Frisco.pl Sp. z o.o. to spoko firma ale jak każda firm a handlowa nie ma w ofercie zbyt lekkich prac. Niektórzy idą do pracy w sklepie i nie wiem na co liczą? Za leżenie nikt nie będzie płacił! Może trzeba czasami spojrzeć w lusterko na swoje wady?

JAAA
@Fajny 18.10.2017 18:08

Fajny .... Arku, Szymonie nie jesteście fajni, jesteście leniwi i za to dostajecie kasę nie oceniajcie ludzi swoją miarą!!!! Bo właśnie Ci ludzi najniżej zarabiający grosze za dostawę zarabiają na wasze WYSOKIE pensje, weźcie się sami do pracy a może zrozumiecie, o co chodzi. Żeby być dobrym pracodawcą trzeba cenić tych niżej, bo bez nich nic nie będzie.... Nie pamiętacie jak byliście tak nisko i wtedy pracowaliście a teraz tylko liczycie na dobre opinie, ale te prawdziwe opinie nie będą dobre dopóki nie będziecie cenić swoich pracowników.

Zmiany to be continued

Zmiany. Powywałać pociotków i ludzi niby od czegoś a w rzeczywistości od niczego, kierownictwo które nie robi niczego by było lepiej podwładnych .Nie polecam pracy w tej firmie.

Greguś

Jak już ktoś nie ma konkretnych argumentów merytorycznych to, zaczyna obrażać innych, że mają inne zdanie. Każda wypowiedź się liczy oby nie obrażać innych osób, czasami negatywne opinie [powodują, że w firmach zaczynają wprowadzać zmiany. To w sumie dobrze.

Rychu

Praca w handlu nie jest zla jesli sie ma pracodawce, ktory potrafi docenic pracownika . Ten potrafi docenic tylko siebie i reszte ktorzy dostali stanowiska po znajomosci. Zarobki placa minimalna . Zero szans na jakakokwiek podwyzke. Wymagania co do oboowiazkow bardzo wysokie. Zalosne jest zapraszanie roznych delegacji i opowiadanie ze to idealna firma nie ma drugieh takiej,. Pracodawca nie widzi niczego oprocz czubka swojego nosa. Za najnizsza krajowa nie da sie wyzyc i to wstyd . Pieniadze na reklame . A ludzie za ta jalmuzna nie sa w stanie zyc. Dlatego niedlugo bedq pracaowac tu sami ukrainy. Firna dostaje dofinansowanie na kazdego z.nich. Wiec nie ma co doceniac pracownikow polskich. Chociaz ukraincy 80 pricent czasu spedzaja na przerwach. Kierownictwo udaje ze tego nie widzi. Jest kasa za nich wiec problemu nie ma

Popek

Już moja opinia o tym pracodawcy została usunięta, którą dodawałem jakiś czas temu. To pisze ponownie Prawda jest niewygodna, cenzura jak w Moskwie!!! Firma zatrudnia większość Ukraińców około 85 procent. oczywiście ze wzgędu na dofinansowanie. Pracują od 6 do 18 przynajmniej na papierze. Niektórrzy od 6 do 21. W rzeczywistości uczciwie może z 2-3 godziny, resztę przesypiają i spędzają na przerwach. Chodzą ciągle na papierosy. Kierownictwo udaję że nic nie widzi że Ukraińcy nic nie robią . Są lepiej traktowani, mogą stać sobie nikt nie zwraca im uwagi. Firma dostaję dofinansowanie na każdego z nich dlatego tak jest. Jeśli chodzi o polskich pracowników nie możesz stanąć nawet na chwile. Kierownictwo nie ma pojęcia o niczym. Większość z nich ma pracę po znajomości, nikt z nich nie ma wykształcenia.Spędzają czas na pogaduszkach takie puste stanowiska. Toaleta męska dramat nie wiem co na to sanepid, przecież to sklep. Lepsze warunki w toalecie przenośnej. Wynagroddzenie dramat a jakie wymagania , omijać z daleka.!!!

Zmiany

Nie Tymon tylko Szymon a Ty możesz najwięcej powiedzieć o pracy w handlu. Siedząc za biurkiem o pierdząc w stołek. Ktoś powinien zrobić czystkę etatową by skończyć układziki pociotków i etatów biorących pieniądze nie wiadomo za co.To może się coś zmieni i zaczną doceniać magazyn i dostawców.

Zmiany

Nie Tymon tylko Szymon a Ty możesz najwięcej powiedzieć o pracy w handlu. Siedząc za biurkiem o pierdząc w stołek. Ktoś powinien zrobić cząstkę etatową by skończyć układziki pociotków i etatów biorących pieniądze nie wiadomo za co.To może się coś zmieni i zaczną doceniać magazyn i dostawców.

Tymon

Jeśli praca w handlu jeszcze w dodatku spożywczym nie jest dla kogoś dobrym miejscem to lepiej zmienić pracę.

Odradzam

Mała płaca jak najwięcej obowiązków. Nie polecam a wręcz odradzam .

Do D

Szkoda zdrowia za taką płacę. Firma nie dająca o pracowników nie Ty będzie następny. Obecnie bo firma prawie ukraińska bo wykorzystuje w dużej części sąsiadów zza wschodniej granicy. Po taniości. Jak naj mniej zapłacić to jest priorytet i założenie firmy.

Limit

Chcesz stracić zdrowie jako dostawca. Polecam .A co do limitów to są ale takie by jak najmniej zapłacić za wykonywaną pracę.

Nie polecam

Dźwiganie za marne grosze. W konkurencji mają limity na wodę .A tutaj nie dbają o pracowników. Porażka .Nie polecam

adbcd
@Nie polecam 06.10.2017 21:29

tu tez maja glabie

JAAA
@adbcd 08.10.2017 23:11

chyba w Twojej.... dodaj sobie sam!

Fan

Jak się komuś nie chce pracować to każda wymówka jest dobra. Może trzeba zmienić pracę na leżącą? A może trzeba zacząć pracować i ręczę, że się poprawi!!

JAAA
@Fan 04.10.2017 19:24

oj Szymon przestań pisać i sam się weź do roboty, bo kasę brać za zwracanie uwagi każdy potrafi a jak widać Ty pracować nie umiesz

Alicja

@??czy powiesz dlaczego nie polecasz pracy w firmie Frisco.pl Sp. z o.o.? @678 jakie masz złe doświadczenia związane z pracą w firmie? @456 jeśli jakiś post został skasowany to znaczy, że naruszył on regulamin forum. Regulamin znajdziecie na stronie http://www.gowork.pl/regulamin

Jaa
@Alicja 29.09.2017 17:14

Rozumiem że post który Pani skomentowała też był niezgodny z regulaminem . Ha ha dobre sobie.

??

Nie będę się rozpisywał nie polecił bym nikomu tej pracy, chyba że kogoś nie lubisz.

678

Prawdy i tak się nie wymiarze a Co którzy przyjdą pracować sami zobaczą i przekonają się na własnej skórze jakie jest prawdziwe oblicze pracy we Frisco.

Alicja

@qefir czy zdecydowałeś się w końcu iść na rozmowę? Jeśli tak to jakich pytań można się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej? Z ilu etapów składa się proces rekrutacji? @JAAA jeśli jakiś post jest usunięty to znaczy, że narusza on regulamin forum. Z regulaminem forum można zapoznać się ze strony http://www.gowork.pl/regulamin

JAAA
@Alicja 22.09.2017 00:06

Oj oj nie ładnie oszukiwać!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

qefir

Dzięki za naświetlenie sytuacji, pytam bo dziś miałem iść na rozmowę. Jeśli się zdecyduję iść to chciałem chociaż trochę wiedzieć o co tam chodzi i czego się spodziewać. Pozdrawiam.

qefir

Jakie są warunki pracy dla kierowcy, ile można zarobić jeśli ktoś może napisać będę wdzięczny. Pozdrawiam!

qefir

wysłałem CV do Frisco na stanowisko kierowcy, czy ktoś może napisać jak dokładnie ta praca wygląda? Ile można zarobić tak realnie itp.?

qba

A ktoś może jasno napisać ile zarabia kierowca?

Zostaw opinię o Frisco.pl Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Frisco.pl Sp. z o.o.