Frisco.pl Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 339 ocen.

Frisco.pl Sp. z o.o.
1339

Opinie o Frisco.pl Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Frisco.pl Sp. z o.o.

Jolanta

Ostatnio odwiedzil mnie dostawca Frisco mlody chlopak tylko problem byl taki ze niemoglam sie z nim porozumiec. Kurier chyba z Ukrainy albo ze wschodu. Niejestem przeciw obcokrajowca ale zatrudniajcie kierowcow co znaja jezyk polski w stopniu komunikatywnym.

never

ani Alicjo wymieniała Pani wszystkie punkty dotyczące problemów we Frisco. Podejście o poszanowanie do pracowników się nie zmieni mając takich zarządzających. Wypowiem się z pola widzenia kierowcy.Majac takiego szurnietego kierownika który pracowników swoich traktuje jak zero. Nie robi nic by kierowcy mieli lepiej. Bo niestety jest takim samym zerem o nic nie znaczy w tej firmie.

Alicja

@Never, mógłbyś szerzej opisać, co Ci nie do końca odpowiadało w pracy we Frisco? Chodzi o atmosferę, złe podejście do pracownika? A może raczej o kwestię wynagrodzenia? Taka opinia na pewno przyda się ludziom poszukującym pracy w tej firmie.

Never

Praca kierowca dostawca we Frisco- nie polecę tej pracy nikomu.

Fcksiw

Myśląc o pracy we Frisco najpierw poczytaj opinie. I grubo się zastanów .Komentarze piszą bardzo dużo prawdy o pracy i warunkach. Ja odradzam ta (usunięte przez administratora)firmę która nie docenia pracowników.

Allegro

Bałagan na każdym kroku. Podobno firma logistyczna ale z logistyka to bardzo nie ma nic wspolnego. Kierowcy jeżdżą od dostawy do dostawy nawet po 30 kilomertow spotykaja sie pod tym samym adresem przejezdzaja Wisłę w godzinach szczytu zeby zrobic jedna dostawe. Samochody to porazka (usunięte przez administratora) w prawie kazdym cos niedziala poobijane itp. Proponuje zeby ustawic policje przy wyjezdzie z waga to zaden samochod by nie wyjechal. Kierownik ciezki przypadek jego przelozony Sz.... jeszcze ciezszy. Od kiedy firma istnieje nie bylo zadnych podwyzek. Oprocz tych co pracuja w biurze. Szkoda czasu. Najlepsze jest to ze wy (wiecie o kogo chodzi) czytacie to i nic z tym nie robicie. Moze pora na jakies zmiany? Te wszystkie komentarze nie biora sie z niczego. Pozdrawiam

Zenek

Praca i klimat we frisco. Praca nie należy do lekkich. Dźwiganie , przezucanie wody to codzienność tej pracy. Za 8 zybli od dostawy. Podobno są limity na wodę by dostawcy mieli lżej. Ale to tylko puste słowa bo firma na to głęboko w. Na halach zaladunkowych nie ład dziwne że jeszcze ktoś kogoś nie przejechał lub przygniutł. Bałagan to mało powiedziane. Kierowniczek to paskudny typek porozumienie i dogadanie graniczy z cudem. Jest to osoba głównie od opierniczania,drukowania i wieszania śmiesznych karteczek na tablice np. Za złe parkowanie, skarg klientów bo kierowca na być zadowolony i uśmiechnięty targajac 16 zgrzewek wody na 4 piętro ,wieszania jeszcze różnego rodzaju obciążeń za śmieci w samochodzie itp. Kierowniczku najpierw coś daj by móc coś zabrać. Ciężki typek. Ola jest w porządku z nią można się dogadać i normalnie porozmawiać, choć też niestety jest naciska na przez kretyna .Między kierowcami stosunki w porządku. Jeżeli masz prawko to wystarczy by zacząć karierę we frisco. Mocny kręgosłup , mocne stawy i masę mięśniową będzie dodatkowym atutem.

Pozytywny

Mówi się że jest źle, ale nic się nie mówi o tym że są kierowcy którzy pracują w tej firmie kilka miesięcy lub nawet kilka lat , więc dlaczego ? Niektórzy nawet wracają po długiej nieobecności więc myślę że nie jest aż tak źle jak opisują niektórzy, a szkalowanie pracodawcy i chowanie się za nickiem pokazuje tylko to że są to ludzie którzy mają problem z zaadoptowaniem się w realiach dzisiejszego życia.

WIEM
@Pozytywny 20.04.2018 15:10

Pracują Ci co wchodzą w (usunięte przez administratora) i dostają premię za nic, Ci co wybierają sobie trasy, Ci co mogą do domu wracać samochodami za służbowe samochody , Ci co potrafią kombinować. Arek zastanów się dlaczego ciągle o Tobie piszą źle, nie jest możliwe by 100 osób wyssało to z palca, powiedz w końcu Szymonowi dość, ale nie upodlić się dla marnych groszy by spłacić kredyt za mieszkanie WSTYD.

Daria

Jeśli handel nie jest czyjąś ulubiona pracą to lepiej zmieńcie ją.

Tyran
@Daria 22.04.2018 20:37

Daria... A Ty skąd się urwałaś .Co Ty wiesz o pracy kierowców. Zejdź na ziemię i zdejmij te kolorowe okulary przez które oglądasz świat.

Były pracownik

Nie polecam nikomu pracy w tej firmie. Praca nie należy do lekkich. Kierownik to buc, żaden autorytet dla pracownika. Jest chyba tylko od tego żeby postraszyć. Limity na dostawy wody są takie, że raz miałem dostawę 15 zgrzewek wody i nic więcej na 4 piętro. Trasy poukładane przez program czasem są niemożliwe do realizacji, ponieważ nie uwzględnia on wielkości zamówienia np. masz 3 dostawy w godzinę z czego jedna to zakupy za 1000 zł i nie jesteś w stanie się wyrobić, a płacone masz tyle samo za zakupy za 4000 zł czy też dostarczenie do coolomatu co trwa 2 minuty. Kawa z ekspresu, której chcąc się napić musisz dorzucić się do składki, jeżdżenie z gotówką od klientów (czasem jest to kilka tys. zł.), monotonne rozliczanie się (najpierw uzupełniasz wszystko na kartce długopisem, potem musisz to wprowadzić do systemu co trwa dosyć długo ale spokojnie nikt Ci za to nie zapłaci), jeżeli jesteś osobą wstydliwą nawet nie przychodź, ponieważ jeżeli zrobisz coś źle np. ktoś zadzwoni, że źle zaparkowaleś to kierownik opieprzy Cię przy wszystkich kierowcach, a i zdjęcie wywiesi na ścianę żeby wszyscy widzieli jak okropnie zaparkowaleś. Na koniec dodam, że jak jesteś nowy to nie zazdroszczę Ci busów, którymi będziesz jeździł. Biegi wypadające na luz, wieczny brak którejś z żarówek, niedziałające radia, nie otwierające się drzwi. O nowych busach zapomnij, bo przypisane są starym pracownikom, którzy jeżdżą sobie nimi do domu, a potem wracają przed wszystkimi, żeby wybrać sobie najlepsze trasy, które skończą 3 godziny szybciej niż ty robiąc więcej dostaw. Nie polecam nikomu tego cyrku!

Cc

Siwy to trutnia frisco. Ola jest spoko. PRACA DO (usunięte przez administratora) y.

Obserwator

Witam, praca we Frisco to porażka, Chyba, że masz nóż na gardle i potrzebujesz szybko kasy.. W kamieniołomie byłoby chyba lżej.. :( Czy ktoś (usunięte przez administratora) zrobi w końcu porządek i zlikwiduje rejonizację..?!! Są kierowcy co Wisły nie przekroczą albo cały czas te same dzielnice ogarniają.. Kolejna sprawa powroty Franklinami do domu.. Cześć tych osób ma tak jakby premię ( paliwo sponsoruje firma )co miesiąc 300-400 zł.. na prywatne powroty do domu plus premia od Pana A.. A gdzie premie dla reszty kierowców..??

Nazi
@Obserwator 24.03.2018 10:00

Premie a jakieś istnieją .TmIstnieją podczas rozmowy przyjęcia do pracy tsk jak reszta obiecanych kocopołów.

Jak tam jakieś wyrzuty sumienia molochy pozamykane , samochodziki frisco śmigają , zarządzik wolną niedzielę z rodziną spędzają.

Szacunek.

"Super firma" nawet karteczki z życzeniami na Święta nie raczyła wywiesić . Nie mówiąc o symbolicznym jajeczku. Takie jest poszanowanie do pracowników .A reszta komentarzy mówi sama o sobie. Wesołych Świąt.

Sędzia
@Szacunek. 31.03.2018 20:21

Firma nie zasługująca nawet na jedną gwiazdkę w opiniach .Tak jaki szacunek mają do pracowników.

Fajny

Frisco.pl Sp. z o.o. to spoko firma ale jak każda firm a handlowa nie ma w ofercie zbyt lekkich prac. Niektórzy idą do pracy w sklepie i nie wiem na co liczą? Za leżenie nikt nie będzie płacił! Może trzeba czasami spojrzeć w lusterko na swoje wady?

wiem
@Świeżak 09.03.2018 06:30

Sprzątać w kiblu, a może jeszcze na magazynie od tego są firmy sprzątające a nie zatrudniacie na to stanowisko kogoś kto kompletnie się na tym nie zna!!! Jakiś czas temu była tam jedna dziewczyna- imienia nie pamiętam, chciała coś zmienić, ale została tak stłamszona przez siwego że odeszła bo nikt normalny w tej firmie nie będzie pracował.

FRISCOOOOOO:-(

Siwy Siwy czemu Ty jesteś takim pala ntem który nie docenia pracowników i nie robi nic by swoi podwladni mieli lepiej i szanowali Ciebie A nie psy na Tobie wieszali. Co boisz się podskoczyć Szymonkowi . Tylko wyszczekany jesteś na tych co na Ciebie pracują. Piz jesteś a nie kierownik. A Twe dobro w stosunku do pracowników będzie Tobie oddane z nawiązką.

S..
@I. 24.03.2018 18:20

Szymonkowa marionetka.. masakra..

Taxi

Zastanawia mnie.Czy powroty do domu służbowymi Franklinami są dla wybranych pracowników czy dla wszystkich. ?????

O..
@Dz. 21.03.2018 07:53

Frankliny to taxi do domu dla wybranych sponsorowane przez FRISCO.. Dla wybranych oczywiście.. Dziwi mnie, że Zarząd firmy nic z tym nie robi i zezwala.. :-(

Bartek

Czy firma potrzebuje aktualnie kierowców?

Obserwator
@Bartek 20.03.2018 23:04

Tia, musisz mieć tylko kręgosłup z tytanu.. ;-) Życzę powodzenia..

Buzer

Praca nie należy do lekkich i dobrze płatnych ale gdzieś trzeba się zaczepić na jakiś czas.Jestem tu od jakiegoś czasu zastanawia mnie od czego są tak zwani "kierowcy serwisowi" podczas zatrudnienia mówiono mi że pomagają w różnych sytuacjach. W praktyce praca która jest wykonywana przez nich.Tj.obdzwanianie kierowców czy przyjdą do pracy, rozkładania faktur w odpowiednie przegródki. A wydaje mi się że istotną wsparciem była by pomoc przy załadunku ,by kierowcy jak najszybciej wyjechali w swoje trasy. A nie urządzają sobie spacerki po magazynie. Może jeszcze są od robienia kawki dla przełożonego.Ale tego już nie widzę.

King
@Buzer 12.03.2018 23:11

Pracuje już przeszło rok odnośnie kierowców serwisowych nie mogę mieć żadnych zastrzeżeń kiedy zwrócę się o pomoc w jakieś sprawie nawet odnośnie pomocy w załadunku nie spotkałem się z odmowa ale myśle ze najlepiej gdy masz kolego jakiś problem trzeba "kierowcom serwisowym" powiedzieć po męsku prosto w twarz a nie kryć się w internecie, co innego manager logistic trudny przypadek. Kończąc to praca marzeń to nie jest

B.

Siwiutenki kim Ty jesteś w firmie ? Friscową Marionetką czy ślepym i głuchym .

kicz
@B. 08.03.2018 06:50

i ślepy i głuchy... poniżyć się tak dla kasy... bez kręgosłupa moralnego

Hjkl

Praca jest ciężka i to nie jest żadna tajemnica. 8 zł netto za dostawę to też nie mało, bo kto ci da 20 zł netto za godzinę?(2-3 dostaw na godz.) Warunki sanitarne też nie są najgorsze bo spędzasz na bazie 2h, a resztę załatwisz na pace. Są prysznice, ale wątpię żeby ktoś chciał skorzystać. Kierownik to margines, nie nadaje się na to stanowisko, dba tylko o swoich pupilków i swoją (usunięte przez administratora) Jak chcesz z min porozmawiać to odpuść, z tym człowiekiem nie ma dyskusji. Pieprzy głupoty i myśli że ma rację(najgorszy typ czlowieka). Za załadunek ci płacą 100 brutto na miesiąc (ok. 5 zł brutto za dzień) premie są... na umowie, bo w rzeczywistości dostają nieliczni według uznania kierownika. Jak chcesz zarobić szybkie, ale nie łatwe pieniądze to możesz spróbować. Drogie frisco może czas coś z tym zrobić. Niskie oceny nie biorą się znikąd. Może czas organizować jakieś spotkanie organizacyjne z kierowcami(wydzielanie mordy w biurze kierowców nie jest spotkaniem). Stworzyć system motywacyjny(np. Premiowane ilości dostaw-realne. Premiowanie za wypełnianie dokumentów przewozowych itp.) Jak kierowca będzie doceniany to będzie uczciwy(uczciwszy). Nowy magazyn, nowe możliwości, nowy "logistic manager".

Szeryf
@Hjkl 27.02.2018 21:29

Bardzo racjonalna i wyważona opinia, ale z tymi warunkami finansowymi to lekko popłynąłeś - 2-3 dostawy na godzinę przy założeniu, że masz w 100% wypełnionioną dostawami trasę (co, mówiąc oględnie, zasadą nie jest) - to raz, a dwa to sama jazda nie jest przecież całą Twoją pracą, jest jeszcze załadunek, rozładunek, itd. itp., także realnie 20 PLN za godzinę możesz włożyć między bajki, a te w porywach kilkanaście złotych to Ci Lidl zapłaci... A na kierownika to szkoda klawiatury - dno i milion kilometrów mułu

Wgm

Bardzo duzo chamstwa i prostactwa wsrod pracownikow, ciezko nawet powiedziec „czesc” o podawaniu reki nie ma mowy, nawet jak stoi pare osob to taki cham jeden z drugim przejda obojetnie i podada reke tylko kierownikowi ktory jest metr dalej, na palcach jednej reki mozna policzyc kto jest ok, reszta to zwylka typowa cebula

Jażąbek

Praca ciężka dla młodych silny zdrowych.Nie jest to praca godna polecenia.Powroty samochami służbowymi do domu spoko opcja nie wykłada się kasiorki z portfela.

Spadam

Jeszcze w takim bałaganie za takie psie pieniądze nie pracowałem. Nie wiem jak to wszystko funkcjonuje. Dno.

próbny

Nie pracuje dlugo ale to nie praca na dłużej. Kierownik obiecujący złote góry,chamski.Atmosfera wśród kierowców taka sobie.Praca cieżka tak jak ktoś wcześniej opisał .Czy masz 1 zgrzewkę wody czy 20 zgrzewek stawka taka sama.A jak się trafi winda to tak jak wygrana w totolotka.Coś tu nie halo.Jedyny plus że kierowcy jeżdżą do domu samochodami FRANKLINA do domu więc dojazdy i powroty mają za FRIKO firmowe.Trzeba zmykać szkodw zdrowia.

Nemezis

Przyjechał do stolicy szukać lepszych dni, Lubliniak w warszawie znał jednego we Frisco robiącego od czasu jakiegoś. Radomiak ma na imię we Frisco trochę robi. Lubliniak postanowił że też spróbuje tu sił, zamiast pracować u siebie na roli. Wysiadł na wschodnim (lubekska:) zadowolony, że za bilet nie zapłacił frajerowi. Cała drogę siedział w kiblu walił kloce, miał zdrętwiałe nogi trochę. Grunt, że się ostały polskie złote...

aaaa

Praca fatalna zero poszanowania dla pracownika , pieniądze fatalne zero szans na podwyzke na magazynie sami ukraincy bo polacy nie chca pracowac za takie grosze. Omijac ta firme szerokim łukiem , Dno dno i jeszcze raz dno

PRAWDZIWEK

Realia pracy we frisco. 8 złoty za dostawę czy masz 2 koszyczki czy 20(z wodą) do klienta .Przecież to tyle samo pracy takie jest podejście pracodawcy. STAWKI BEZ ZMIAN OD" X "LAT wynikające z rozmowy z kierowcami. Chcesz spróbować masz prawko i mocny kręgosłup. PRZYJMA CIĘ Z OTWARTYMI RAMIONAMI.

Qweasd

Firma zatrudnia kazdego. Masz prawo jazdy to super nadajesz sie. Nie dajesz rady to ci pomoga starzy pracownicy pod presja. Lepiej jest byc swierzakiem niz starym pracownikiem. Pensja starego pracownika= pensji swierzaka. Cos jest nie tak chyba? Mlody nie daje rady, stary to zrobi. Nie pracuje tutaj dlugo ale tak to wyglada.

Go home

Siwy przez Ciebie że nie masz jajek i nie potrafisz tupnać nogą i niczego wywalczyć dla nas. I wprowadzasz toksyczny klimat

radomiak
@Go home 23.02.2018 16:40

najwieksza (usunięte przez administratora) w firmie jest lubliniak robi ci laske pod stolem a ty mu na wszystko pozwalasz ile masz ztego

Zostaw opinię o Frisco.pl Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Frisco.pl Sp. z o.o.