Frisco

3.3/5

• O Frisco
  • Co nas wyróżnia
  • Jak wygląda rekrutacja?
  • Benefity

O Frisco

Co nas wyróżnia

Jak wygląda rekrutacja?

Benefity

• Skierniewice

5. Opinie o Frisco S.A.

Opinie o Frisco Warszawa

Nie przegap nowości o Frisco S.A.!

Stawka

20.01.2022 17:20

Jaka jest stawka od dostawy bezpośrednio zatrudniony przez frisco?
    Kamilos

26.10.2021 17:26

Witam. Pracowałem w tej firmie dobry rok i powiem szczerze, nikomu nie polecę pracy w tej firmie - FRISCO na stanowisku kuriera - dostawcy zakupów. Jeden wielki bałagan, szkoda tylko że naprawdę nikt tego nie widzi jak tu traktowani są pracownicy. Można by wiele pisać tylko szkoda, że nic co mogło by pozytywnie wpłynąć na opinie firmy a wręcz przeciwnie same negatywy. Z mojej oceny pierwszy i chyba największym jest sam Pan Kierownik A.K. - jak można tak traktować ludzi ? Którzy ciężko zasuwają z tymi ciezarami i nie raz ostatkami sił realizują dostawy. Coś się odedzwiesz np. że to delikatna przesada tyle kilogramów czy że czasami czasowo ciężko ogarnąć tyle zamówień - to mało cię nie zjedzą , jesteś od razu zły, najgorszy bo jakim wogole prawem się odedzwales. Potrzebujesz jakieś pomocy - zapomnij !!! Który z chłopaków bardziej ogarnięty to zaciska żeby i musi sam sobie radzic bo na pomoc nie ma liczyć - nie pisze o jednej sytuacji czy dniu, tylko ogolem, podejściem do pracownika. Delikatnie mówiąc jak Ci nie pasuje to poszukaj sobie innej pracy - wielokrotnie wypowiadane słowa do pracowników. Ustalasz grafik tak jak Ci pasuje - masz też życie prywatne, obowiązki, rodzinne - co ich to obchodzi !!! NIC !!! Jak brakuje kierowców danego dnia to Ci mało w (usunięte przez administratora) nie wejdą, ładne trasy itp ale jak odmówisz bo masz też rodzinę, gdzieś jesteś umówiony itp to jesteś najgorszy, dostaniesz słabe trasy - nikt nie liczy się z Twoim zdaniem. Nie spotkałem się jeszcze nigdy z taką firmą , która w mojej ocenie od 1-10 traktuje swoich pracowników poniżej tego 1 !!!! Ciągle opóźnienia magazynu, a to Ty później musisz gonić z zakupami po ludziach na urwanie głowy , a co będzie jak dojdzie do jakieś tragedii na drodze !!! Delikatnie mówiąc firma nie zasługuje nawet na jedną pozytywną opinię . Kierowcy dużo zarabiają ? A ile godzin pracują ?
    Kierowca

15.01.2022 18:17

Bedzie dużo pracował to i zarobi 10 tysia
    Oba 78

17.10.2021 08:53

Ja też miałam problem z Ukraińskim dostawcą nawet nie umiał odpowiedzieć czy to wszystko Reszta ok tylko ci kierowcy tragedia
    Frisco

15.10.2021 10:17

Tragedia prosto z Ukrainy Nie polecam w Poznaniu

18.09.2021 18:17

Frisco ?? co to wogóle jest ?? Jeden wielki smietnik i bałagan. Warszawa - co za firma żeby po takim czasie na rynku miała ciągle problemy z wydaniem towaru kierowcom na czas. Najwazniejszy chyba powinien być klient ?? Prawda ?? a tu ciagłe spóznienia bo magazyn jak zwykle daje (usunięte przez administratora) Wrocław - jak widać to samo, firma porwała sie na swiat , a nie potrafi wydawać towaru kierowcom na czas !!!! Niektore cieple posadki powinny sie zmienić to by sie kazdemu lepiej pracowało . duże brzuchy łyse głowy szkoda że naporawde nikt tego nie widzi kto powinien... ten cyrk można porównać do naszego rządu - niby jest a h*u*j*a robi !!!! nie polecam pracy tutaj nawwt na chwile . W skali od 0-10 daje -1
    Zorientowany

20.09.2021 13:08

a o kim mowa?
    .t

12.08.2021 21:53

Cały oddzial Wrocław to jeden wielki bałagan zaczynając od pracowników którzy robią co chcą, co chwila kawka papierosek cała Ukraina ledwo coś rozumie po kierownikach zmiany którzy śpią na paletach.Oddział ma swoje godziny przyjęcia jednak przyjmuje jak chce ,zależy jaki kierownik jeden przyjmie o 4/5 w nocy a drugi każde czekać do 6 chore ..

26.07.2021 18:49

02.08.2021 20:22

A skąd taka informacja? Widziałeś jego dokumenty? Ja wiem co innego. Za tym człowiekiem poszedłbym nie tylko ja ale również inni pracownicy. Najlepszy przełożony jakiego miałem...

07.08.2020 16:02

Nie polecam pracy w dziale księgowości, pracownicy są super jednakże(usunięte przez administratora)Odradzam każdemu kto chciałby tam iść. Nie dajcie się zwieźć obiecywane podwyżki? Premie? A może dodatkowe dni wolne za ciężką pracę? Awans? Kto by się nie skusił.... Dawanie premii cichaczem innym pracownikom, którzy po prostu o to zawalczyli a reszta? Możecie pomarzyć. Krzyki, obgadywanie, telefony wieczorami, w weekendy? Standard. (usunięte przez administratora). Nie walczy o swoich pracowników, ponadto ich szkaluje do dyrektorki finansów za ich plecami. Trzymajcie się z daleka od tego działu. Mała płaca a pracy całe mnóstwo. Nadgodziny to normalka, ale potem i tak nie wypłacą wam całości, bo zarząd nie lubi płacić za nadgodziny na pracy zdalnej do której większość firm i pracowników była zmuszona, ale nadgodziny w sobotę żeby poprosić pracownika o ich wykonanie jak najbardziej tak. Zespół co chwilę się zmienia, bo wszyscy uciekają jak tylko zobaczą co się dzieje. Ten kto mądry nie da sobie wejść na głowę i ucieknie. 4 pracownice na zwolnieniu to chyba o czymś świadczy. Leki uspokajające? Przygotuj na to swój portfel. W innych działach atmosfera i szefostwo na super poziomie. Polecam zwłaszcza dział obsługi klienta, świetni ludzie!
    KC

09.07.2021 07:40

KC

09.07.2021 07:46

I nic się nie zmieni dopóki CFO nie zostanie zmieniona. Ona potrafi tylko mówić ale nie potrafi działać. Sieje zamęt i straszny bałagan. Mówi jedno robi drugie.
    Vege

06.11.2020 12:37

Dzień dobry. Jak pakują Państwo produkty? Foliowe siatki czy raczej papierowe torby? Zamawiałam dotychczas z innego sklepu, ale tam dosłownie wszystko w foliówkach, a staram się zminimalizować ich użycie. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Vege

02.12.2020 09:22

Bardzo dziękuję.
    mtt

29.06.2021 22:08

Wiesz ze torby papierowe nie mają nic wspólnego z ekologia? Właśnie dlatego wymyślono foliowki bo już drzew brakło na papier do pakowania wszystkiego...

19.04.2021 11:28

Czy w Frisco S.A. jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?

10.06.2021 23:11

Nieprawda
    Xz

20.06.2021 12:43

Nie ma żadnej reakcji Nie polecam pracy w oddziale Wrocław
    Kamil

27.02.2021 10:30

Siemka.Sa tu kierowcy z Warszawy na własnej DG ? Jaką wysokość karty podatkowej macie ? Pozdro
    Tenet

04.12.2020 08:30

Macie teraz większy ruch przez to, że ludzie mniej wychodzą z domów czy raczej jest normalny natłok pracy?
    kross

14.12.2020 09:25

natłok pracy byl zawsze, wbrew pozorom takie zakupy internetowe z dowozem sa coraz bardziej popularne od dłuższego czasu, ale faktycznie w ostatnim okresie jest ciężej i tych osób jest więcej, ale w sumie co się dziwic. ja tam nie narzekam, trzeba sie cieszyc że praca jest
    Edi

14.12.2020 12:55

Większy.
    A.

09.11.2020 13:33

Dzień dobry, czy jest to ktoś z pracowników biura i podzieli sie opinia o pracy w księgowości? Bede wdzieczna za pomoc Pozdrawiam
    Olo

24.11.2020 10:21

no trudno szkoda, fajnie by było gdyby ktoś coś więcej opowiedział, ale cóż, najwyraźniej mało się tu osób z biura wypowiada
    W

05.12.2020 15:52

Nie polecam. W biurze i na magazynie ogromna rotacja wynikająca z bardzo niskich wynagrodzeń i trudnych warunków pracy.

30.11.2020 10:10

Jakimi autami jeździcie?

03.12.2020 15:06

no to klasa , dzięki. Jakoś nie przyglądałem się wcześniej po mieście jakie to auta jeżdża
    Inny

03.12.2020 15:07

o sory podebrałem nicka bezmyslnie, a też mnie ta kwestia ciekawiła
    Rafał

08.11.2020 12:13

Zastanawiam się nad przyjęciem do pracy jako kierowca- dostawca. Pytanie do pracowników : czy możecie napisać plus minus jak wygląda praca: -jakie są zmiany -ile zamówień podczas zmiany, -czy kierowca sam kompletuje zamówienia -czy można pracować w wybrane dni -jak wygląda pomoc przełożonych i innych kierowców (służą pomocą czy raczej nie) -jaka jest forma zatrudnienia Z góry dziękuję za odpowiedź

27.11.2020 11:40

dzieki za ten opis. a jak się już jest pracownikiem i sie kogoś szkoli to też się coś z tego ma??
    Lommy

30.11.2020 20:59

-Zmiany: dwie zmiany od 5 i od 13 -ilosc zamowien: zalezy od starzu, na poczatku 12-15 na zmiane, starzy pracownicy 20+ na zmiane -kierowca nie kompletuje zamowien, ma przygotowane przez magazyn, przed wyjazdem pakuje dostawy na samochod, - dyspozycyjnosc kazdy pracownik sam deklaruje przed rozpoczeciem miesiaca ( ale to i tak nie jest takie sztywne, mozna sie dogadac w trakcie pracy o dodatkowy dzien wolny) - Pomoc: z tym roznie, zalezy na kogo sie trafi, ale raczej tak -forma zatrudnienia: mozna przez agencje wspolrpacujace z Frisco, albo bezposrednio. zatrudnienie na U-Z lub B2B.
    Nowy

27.11.2020 21:13

Cześć. Czy we Frisco można sobie wybrać parę dni w miesiącu i w nie pracować? Szukam czegoś żeby dorobić. Jakie są zmiany? Ta druga od 14 to do której jest? Pozdrawiam
    Bot

30.11.2020 10:12

z reguły robi się cały etat ale może jest opcja dorobienia.. nie chce mówić bo nie wiem w sumie lepiej żebyś sie u źródła zaptytał

27.11.2020 11:39

znajdzie się dla mnie jakieś miejsce w szeregach? szukam informacji z wewnątrz od pracowników bo na oferty to umiem wejść
    Goku

30.11.2020 10:07

a co ci pracownik ma stanowisko wyczarować? jak nie ma ofert to i nie ma wolnych stanowisk to jest raczej logiczne i po to sie tworzy strone z ofertami pracy. jest stanowisko ale tylko na kierowce jesli ci odpowiada no to dawaj
    Goku

30.11.2020 10:09

wymagań w sumie nie ma za wiele poza oczywiście prawem jazdy, więc jak to masz to się nadasz. a myślę że warunki oferują całkiem niezłe
    DD

18.11.2020 21:00

Jak rozliczani są kierowcy przy pracy na umowie B2B ? Czy jest konkretna stawka za dostarczone zamówienie ?

27.11.2020 11:41

a prócz tego? lepiej na b2b czy zlecenie?
    Aleks

30.11.2020 09:22

To już zależy od Ciebie, większość pracuje na zleceniu, ja też tak wolałem.

27.11.2020 11:38

siemka sory coś mi ucięło wpis jakoś mi sie ta strona zacina
    Zioła

13.11.2020 11:52

dzień dobry jak traktuje się u państwa zioła, chciałam zamówić wraz z zakupami bazylie i mięte, ale trochę się boję, że przyjdą zmarnowane, proszę o informację kogoś kto zamawiał, albo kogoś z pracowników, kto może powiedzieć jak to wygląda
    Ezer

17.11.2020 09:03

nigdy nie są zmarnowane :) nie byłoby sensu takich sprzedawać, a klienci zaraz okazywaliby niezadowolenie, a przeciez nie o to chodzi. Spokojnie można zamawiać
    Zioła

18.11.2020 10:10

dziękuję za pomoc

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Frisco?

Kontakt - Frisco S.A.

ul. Grochowska 306/308 03-840 Warszawa

REGON:145819360

Branże: Sprzedaż detaliczna

Karina

05.11.2020 12:06

Bardzo cenię sobie firmę Frisco w obecnym czasie. Zawsze świeże zakupy na czas, teraz częściej niż wcześniej korzystam z ich usług, uważam że powinni się rozrastać. Kierowcy zawsze mili i profesjonalni, polecam :)

12.11.2020 09:18

dzięki, taka forma docenienia również zawsze w cenie ;) pozdrawiam
    Rio

29.10.2020 09:25

Podobno Frisco zaczyna uderzać także na inne miasta, czy to prawda?
    Kiko

02.11.2020 14:58

człowiek sobie coś normalnie napisze a tu już od razu jakiś mądrala się musiał trafić.. no normalnie szkoda mojego czasu, pozdrawiam i powodzenia
    heh

03.11.2020 09:43

no to jak Ci szkoda czasu to nie pisz :D
    Michał

26.10.2020 00:21

@roy i co polecasz prace jako kierowca?
    aha

29.10.2020 14:16

może chciał się jeszcze dopytać dla pewności bo nigdy nic nie wiadomo :D ale ja tam z czystym sumieniem polecam frisco bo ze swojej strony jestem zadowolony
    aha

29.10.2020 14:17

i pozdrawiam wszystkich pracowników! oby nam się darzyło
    roy

07.10.2020 09:24

firma spoko.
    roy

22.10.2020 11:36

a to nawet nie wiedziałem że jest oferta, ale mam wyczucie :D
    Romek

23.10.2020 14:24

Prawie cały czas jest, więc nie ciężko mieć "wyczucie" ;)
    swdw

13.10.2020 08:57

czy jak ktoś sie zwolnił to jest szansa że przyjmą z powrotem bo centralnie %#^@& nie ma roboty
    Wizz

14.10.2020 13:12

to zależy jaki był z Ciebie pracownik i jak się rozstaliście ;p chociaż to chyba ogólna rada nie tylko dla tej konkretnej firmy
    Kobalt

16.10.2020 14:03

no nie ma nie ma, ja bym próbował na Twoim miejscu a może akurat się uda

18.09.2020 10:15

Magazyn jest w Klaudynie, to już wiem, a gdzie mieści się biuro?

05.10.2020 11:26

Poza tym, tak jak pisałem wychodzi na to, że był on na Omulewskiej, tak jak tu po prawej jest napisane
    ?

06.10.2020 10:30

A no to widzę, ciekawy byłem właśnie kiedy było to przeniesienie, dzięki wielkie ;)
    Zenek

28.09.2020 09:38

Frisco jest chyba dość popularne wśród klientów nie?
    hah

29.09.2020 12:54

No raczej :D gdyby nie było popularne to by nie istniało, bo z czego miałoby sie utrzymać.
    Zenek

30.09.2020 11:57

No tak jest to całkiem logiczne, ale może przez to że to tylko sklep internetowy to jakoś mniej się o was mówi, jednakże korzystałem ostatnio z usług testowo i wszystko bardzo spoko
    Zapytanie

28.09.2020 09:36

W jakich godzinach realizowane są dostawy?
    Tak

29.09.2020 18:02

Tak
    odp

30.09.2020 11:55

tak to jest odpowiedź na zadane pytanie czy potwierdzenie moich słów haha :D bez sensu

28.09.2020 08:17

Kojarzycie czy są jakieś rekrutacje do biura może? Tudzież czy są w planach?
    Michalek

23.09.2020 21:49

A ja ogólnie nie polecam pracy w tej firmie - atmosfera nie do zniesienia. Jesteś nowy zrobisz coś źle to Cię tylko upokarzają i śmieją , zero rozmowy... Jesteś zawsze tylko szarym pracownikiem a w tej firmie przemiał kierowców jak mało gdzie chyba to mówi samo za siebie. Niektórym to się w głowie poprzewracalo !!!!
    Michalek

24.09.2020 19:35

Napisałem tylko " szarym pracownikiem " a nie tak jak zrozumiałeś pisząc " a kierowca to kim jest jak nie pracownikiem ? " Umiesz czytać ze zrozumieniem to co ktoś pisze ? Albo kolejny cudzoziemiec .... Tutaj kazdy ma prawo napisać co myśli o danej pracy - danej firmie. Ja napisałem to co odczułem pracują około pół roku w tej firmie i chyba mam do tego prawo by właśnie tutaj wyrazić własną opinię na temat pracy by każdy wiedział jak jest w danej firmie. Nie w każdej pracy jesteś traktowany na wstępie jak w tej firmie..... Takze milego. Nie polecam pracy we Frisco.
    Tym

25.09.2020 14:35

szary to tylko epitet który nie jest konieczny ;p pracownik to pracownik, więc nie wiem kto tu ma problemy :D Ty masz prawo i ja też mam prawo powiedzieć, że się z tym nie zgadzam, bo ja mam dobrze w pracy i pracuje dłużej niż pół roku, a to też o czymś świadczy i na jakiejś większej podstawie mam wyrobioną opinię, a nie po paru miesiacach :)
    myśliciel

16.09.2020 16:49

W tej firmie jak porządnie nie wiedziesz przełożonemu w cztery litery, to nie będziesz miał nic... zero szans na awans, no chyba, że "nic co ludzkie nie jest ci obce"... nie ważne czy to magazyn czy biuro..wszędzie to samo... możesz pracować i 20 lat, ale jak nie nadskakujesz przełożonym to lepiej szukaj innej roboty
    Tym

17.09.2020 12:32

Ja tam nikomu w cztery litery nie wchodzę i jestem z pracy zadowolony, także nie wiem skąd takie przemyślenia Cię naszły i dlaczego myślisz o takich rzeczach, ale to chyba nie świadczy najlepiej ;p ja bym się zaczął martwić
    Fajdek

11.09.2020 01:58

Pytanie mam jak praca na magazynie wyglada w senie czy kasa spoko ludzie itd?
    Koli

15.09.2020 08:17

o panie bylo już chyba o tym pisane nie raz i nie dwa także poprzeglądaj, raczej ludzie nie narzekają na pracę we frisco a szczególnie na atmosferę
    Franklin

16.09.2020 09:30

Znajdą się i tacy co narzekają. Ale wciąż pracują, więc to o czymś świadczy. Nie każdy odnajdzie się w pracy we Frisco, trzeba pamietam jaki to jest charakter pracy, i że trzeba się swoje narobić. Ale mi się tu dobrze pracuje, czasem sam sobie poprzeklinam pod nosem, ale to nie tak, żeby mi firma i praca nie pasowała, po prostu jesteśmy ludźmi
    pyt

08.09.2020 10:05

gdzie mieści się magazyn frisco?
    eee

11.09.2020 09:15

no dzięki za potwierdzenie bo nie byłem tego na 100 % pewien :D
    Jamak

14.09.2020 10:40

Nie ma problemu :) Zawsze lepiej uściślić, dla pewności :)
    Daniel

11.08.2020 16:33

Pracując jako kierowca ile punktów na 8h zrobisz, bardzo rozrzucone punkty i jak zarobki wyglądają? Ktoś może odp? Z góry dzięki????
    Nelson

04.09.2020 09:17

Kilka wątków niżej jest wszystko opisane, zescrolluj sobie
    Visavis

07.09.2020 13:46

Okej, chociaż w sumie jako tako odpowiedź już mam, ale i tak zerknę dzięki
    diro

17.08.2020 11:54

Jak wygląda sprawa przyjęć, szukają kogoś do was, czy raczej wstrzymane zatrudnianie? Chodzi o stanowisko kierowcy
    Makary

21.08.2020 14:29

no cóż, tylko powiedziałem, co wiedziałem
    Nox

28.08.2020 08:35

Lepsze to niż nic, czasem ludzie miesiąc czekają i nikt im nie odpowiada więc dobrze że są osoby którym się jeszcze chce odpisać bo ja to tu rzadko wpadam
    W-wa

06.08.2020 13:36

Jak wygląda praca dla kierowcy w Warszawie? Czy można ustalać dni, w które chce się jeździć? Jestem studentem zastanawiam się czy taka praca nie będzie kolidować z moimi zajęciami które będę miał co 2tyg. W weekendy.
    noki

26.08.2020 08:48

może gość po prostu nie zna dokładnego nazewnictwa :D zdarza się
    Wind

27.08.2020 11:55

Nazewnictwo to tu chyba ma niewiele do rzeczy. Ale spoko, nie czepiam się

28.07.2020 08:54

Słyszałem, że dla kierowców na zleceniu są różne dodatki pieniężne za wykonywanie różnych czynności itp.. czy ktoś może coś więcej o tym opowiedzieć? Dla przykładu żeby zobrazować o co mi chodzi słyszałem o kasie za wyszkolonego nowego pracownika
    gogol

05.08.2020 08:27

okej, czyli druga opcja. dzięki
    fripp

06.08.2020 08:34

polecam się. a co też się wybierasz na stanowisko kierowcy?

03.08.2020 08:25

Jeszcze zapytam, czy oferta na kierowcę ze strony to aktualna? Bo nie ma jej na żadnych innych platformach, są tam za to zupełnie inne oferty i teraz nie wiem, czy po prostu strona nie jest zaktualizowana, czy coś.
    ross

03.08.2020 15:35

wyślij cv to się dowiesz
    Jon

04.08.2020 08:47

no ale pewnie chodzi o to, że nie wiadomo czy wgl jest sens wysyłać no nie? ;>
    Miko

18.06.2020 08:48

jest możliwość pracy np. na 1/2 etatu? albo jakoś elastycznie sobie poustawiać?
    Spider

30.06.2020 11:28

Jako, że ty ustalasz dyspo, to aż tak to nie boli.

03.08.2020 08:27

A jest jakaś norma, którą trzeba wyrobić, np. minimum 3 dni pracy w tygodniu, czy coś takiego?
    mixx

13.07.2020 18:20

Pracował ktoś jako pakowacz i może się podzielić się opinią na temat praca zarobków i atmosfery.
    help

24.07.2020 08:55

Niestety na ten moment nie i ciężko mi powiedzieć kiedy coś się zmieni, trzeba sprawdzać co jakiś czas
    Ad

27.07.2020 10:38

Okej, rozumiem, dzięki

Zostaw merytoryczną opinię o Frisco S.A.