brak logo

Progress Active

Rzeszów

Opinie o Progress Active

Polak 2013-01-10 19:04:28
Witam szukam jakiś opinii o firmie Progress Active. Ponieważ chciał bym podjąć pracę w tej firmie a na żadnym forum nie mogę nic znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc
7
KedIorak7273 2013-01-17 16:08:37
A możecie napisać cos na temat tego jak wyglada praca w tej firmie w charakterze przedstawiciela handlowego? Byłam na spotkaniu i zrozumiałam tyle ze chodzi o sprzedaż telefonii stacjonarnej na spotkania h umawiabych przez konsultantów. Pracował tam ktoś
Z Was i moze napisać cos wiecej czy watp je jak na szkolenie czy nie?
2
Polak 2013-01-17 18:26:54
Praca jako przedstawiciel handlowy jest na tyle atrakcyjna na ile masz samo zaparcia i predyspozycji. Szkolenie jest bardzo adekwatne do pracy bo skupia się na jeżdżeniu z przedstawicielem na spotkania i patrzeniem na jego pracę.I najważniejsze przed rozpoczęciem szkolenia otrzymujesz do podpisania umowę gdzie jasno napisane są wszystkie warunki zatrudnienia czyli zanim zaczniesz możesz sprawdzić czy taka forma pracy Ci pasuje.
Kedlorak7273 2013-01-17 19:30:39
No spoko ale póki co bapisales same ogólniki. A ja chciałbym sie dowiedzieć na czym konkretnie polega ta praca?
Wiem tyle ze proponuje sie ludziom zmianę operatora telefonii stacjonarnej. Pytanie czy jeździ sie do ludzi którzy są w 100% świadomi tego co podpisują czy nowa umowa następuje po Zakończeniu czasu zobowiązania poprzedniej czy tez oparta jest na Zerwaniu umowy z poprzednim operatorem. Troche zbyt pięknie to wyglada samochód umówione spotkania itp itd. Ciekawa jestem gdzie tkwi haczyk
1
czlowiek 2013-01-17 21:14:51
Jako osoba pracująca w tej firmie właśnie w charakterze PH mogę powiedziec tyle:
-płacone masz za umowę która wejdzie w życie, a jeśli klient zerwie ją w ciągu 4 mies musisz zwrócic daną Ci prowizję.
-Klienci nie zawsze są świadomi tego co podpisują, zawsze gdy usłyszą, że podpisanie umowy wiąże się ze zmianą operatora wylatujesz z domu bez umowy
- Spotkania masz umawiane to prawda jednak bardzo często są pomylone adresy, nazwiska etc.
-Czasem można jeżdzic cały dzień i miec tylko 2 podpisane umowy albo też i nic.
-Z wynagrodzeniem też bywa różnie.
reasumując jeśli tylko możesz to poszukaj czegoś innego bo z tej pracy po miesiącu i tak zrezygnujesz.
2
Pracownik 2013-04-17 12:25:01
Koleżanko Janko jesteś osoba zakompleksiona nie wiesz jakie kto ma wykształcenie a wydajesz opinie na temat dziewczyn tam pracujacych. Chyba pisałaś o swoim wykształceniu ktorego pewnie nie posiadasz pracuje w tej firmie 2 rok i nik mnie nie oszukał wypłacane jest w terminie. Nikt nie przedstawia sie że dzwoni z tpsa orange. Mogę wypowiedziec sie jedynie za telemarketerki to prawidłowa nazwa tego stanowisak a nie panienki z tel. jak to ph określa.
5
DonL 2013-06-26 13:42:25
Dzięki ! Właśnie odpuściłem sobie jutrzejsze, spotkanie rekrutacyjne. Poszukują obecnie PH na terenie kilku województw, ale to co przeczytałem o zgrozo.....Babka zadzwoniła i zaprosiła na spotkanie rekrutacyjne - po pytaniu gdzie i kiedy odparła, że spotkanie odbędzie się jutro a szczególy prześle mailem i sms- 24 h pózniej nic..... a jutro spotkanie....:) kompletna porażka !!!
2
była pracownica 2013-07-10 10:41:16
Dajcie sobie spokój z tą firemką...pracowałam tam kiedyś..znów zmienili nazwę...chyba po raz czwarty, ( usunięte przez administratora )
1
prawda 2013-07-10 13:53:37
Voice Net to to samo tak?? a jest jakaś stała wypłata czy jeździ się tylko prowizyjnie???
1
były pracownik 2013-07-15 11:50:39
Witam,
ludzie uważajcie na to co piszecie na forum !!!!!
Ja zamieściłem kiedyś wpis na tym forum. Spółka skierowała sprawę do prokuratury o pomówienia obecnie sprawa jest w sądzie. Mój adwokat mówi że nie ma szans na wygranie, bo pomówiłem spółkę i nie mam na to żadnych dowodów tylko moje odczucia. Najgorsze jest to że muszę ze śląska jechać na każdą rozprawę do Rzeszowa tracę cały dzień i jeszcze kasa idzie na wyjazdy. Były już ze 4 rozprawy, na każdej byłem w Rzeszowie, a teraz mój adwokat który kasuje mnie za każdy wyjazd do Rzeszowa, na nie małe pieniądze , mówi że sprawa jest do przegrania. Przestrzegam wszystkich ta spółka nie odpuszcza. Mnie skarżyli z art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Jeszcze raz przestrzegam wszystkich napiszecie coś w emocjach na forum, a później będziecie po sądach chodzić. Uważajcie. Z tego co wiem nie jestem jedyny przeciwko któremu spółka wystąpiła do Sądu.
3
Misiek 2013-07-30 11:17:38
Wyślij CV jak Cię zaproszą na rozmowę to wszystkiego się dowiesz.
5
były pracownik 2013-07-30 12:14:00
Współczuję. Mnie potraktowano bardzo źle, ale i tak będę się sądził, choćby trwało to 5 lat nie odpuszczę. Różnica polega na tym, że to ja będę powodem a nie pozwanym. Pozdrawiam.
3
były pracownik 2013-07-30 19:33:13
Było ich mnóstwo, z klientami. Praca sama w sobie jest dla mnie tym czym woda dla ryby. Nie w tej firmie jednak.
Domyślam się, że "anonimie" jesteś obecnym pracownikiem przedsiębiorstwa...? Nie mam zaufania już do nikogo, proszę wybaczyć.
Do czasu sformułowania I złożenia wniosku w sądzie nie powiem ani słowa więcej. Przykro mi.
Pracę w tej firmie odradzam.
były pracownik 2013-08-04 10:20:19
Jestem przekonany, że są osoby zadowolone z pracy w tej firmie. Myślę, że ja sam, gdybym po prostu został potraktowany fair do końca nie byłoby nawet mojej opinii tutaj, zapomniałbym i już.
Podtrzymuję jedno: pracę odradzam. Za rok czy dwa, gdy zapadnie jakiekolwiek orzeczenie w tej sprawie przedstawię wszystkie fakty, żadnych opinii, wyrazicie je sami.
7
olala 2013-08-24 17:42:23
a jak wygląda praca konsultantów? jakaś umowa?
5
RH 2013-09-09 17:46:38
Napiszcie jak wygląda praca na stanowisku specjalista ds. sprzedaży.
Czyli jak wygląda i ile trwa szkolenie, jakie są zarobki i jak wygląda sprawa z samochodem służbowym (po jakim czasie, jaki i jak rozliczane jest paliwo).
No i jaka jest umowa.
8
2013-09-27 20:40:47
progress active , voice net, eden sc - to wszystko jedna i ta sama firma [usunięte przez administratora]. Można się przejechać i popatrzeć jak wygląda "flota samochodowa" hehehe dla przedstawicieli handlowych :)))))))))))))))) hahahaha !!!!!!!!!!!!!
7
mafi 2013-11-25 13:23:21
Pracowałem bardzo sumiennie i uczciwie, zwolniono mnie za niskie wyniki sprzedażowe, nie były takie niskie, ale atmosfera tragiczna, brak szacunku pracownika od przełożonej,(usunięte przez administratora)
9
ph 2014-01-16 15:02:11
kolego czy możesz się do mnie odezwać na e-mail? phukajlo@gmail.com
3
wiesiek 2014-01-22 10:56:32
Warto czytać opinie aby nie podejmować pochopnych kroków. Dzięki lekturze oszczędziłem czas i może coś jeszcze.
2
adam 2014-06-25 09:20:08
też jestem ciekaw czy coś sie zmieniło ?
jak na ta chwile wyglada tam praca PH ?
ola 2014-08-28 21:30:12
Witam. Mam do was pytanie. Mogę zacząć pracę w tej firmie jako przedstawiciel handlowy. Czy warto zawracać sobie nią głowę? Prosze o pomoc.
9
wartek 2014-09-30 13:13:21
W Sokołowie są oferty pracy do tej firmy ale czym się oni zajmują?
5
agata klata89 2015-02-03 18:34:24
no właśnie, andrzej skoro zaczynasz pewien ważny temat to wypowiadaj się bardziej konstruktywnie i wylewnie, okej? co masz na myśli sugerując że powinno się szerzej opisać sposób traktowania pracowników w Progress Active? apeluję też i proszę, możecie napisać czy dają u was multisporta obecnie?pozdro
szczęściarz 2015-02-15 10:57:54
14 luty to dzień miłości a ty ziejesz nienawiścią.
art. 212 kodeksu karnego do poczytania zanim usiądziesz chowając się za monitorem bluzgając na firmę, w której wiele osób jest zadowolonych i nie jest byłych
pietromi 2015-02-17 15:39:53
Ja Paweł Milke przepraszam firmę Progress Aktiv za umieszczone na portalu
GORK WORK nieprawdziwą i kłamliwą opinię pod pseudonimem pietromil
i przepraszam firmę Progress Aktiv za zamieszanie
3
Anonymus 2015-04-16 20:43:03
Szczerze odradzam, tak jak poprzednicy piszą nic dobrego tam się nie dzieje w tej firmie. Pracujesz jak tylko możesz a i tak nic z tego nie ma.
2
WAŻNE PYTANIE 2015-05-08 09:33:59
Jak konkretniej wygląda dzień pracy przedstawiciela handlowego w tej firmie?
Czy firma daje samochód służbowy czy wygląda to w ten sposób ze w jednym samochodzie siedzi pięciu przedstawicieli i się wyjeżdża w teren ???
1
Były pracownik 2015-06-12 09:11:27
Bardzo dużo obiecują, a jak przychodzi co do czego to pracy brak, tylko jakieś marne godziny. Mydlą oczy, że jest praca, przyjmują wszystkich, bo dostają za to kasę, a nie mają na tyle pracy, żeby zapewnić każdemu wystarczającą ilość, żeby zarobić. Wypłata też się nie zgadzała, trzeba było chodzić i się upominać. NIE POLECAM, pracują tam niepoważni ludzie, praca jest dla wybranych, osobiście bardzo negatywnie oceniam to biuro i ludzi tam pracujących.
sm26 2015-06-21 18:27:46
Ja Sławomir Majeranowski przepraszam Panią adwokat Magdalenę Rzepka za zamieszczenie na forum kłamliwego wpisu dotyczącego jej osoby. Po przeanalizowaniu sytuacji, stwierdzam, że się myliłem i współpraca z Panią adwokat jest jak najbardziej satysfakcjonująca i prawidłowa.
Ja 2015-07-06 14:17:59
Uciekaj !!!
1
blabla 2015-07-20 17:29:53
witam, przed pracą z firmą z przyrostkiem sp. z o.o. najpierw zapoznaję się z wpisem w KRS np: http://www.krs-online.com.pl/msig-3949-58390.html i rubryką nr 8 "wysokość kapitału zakładowego" bo w przypadku takich firm odpowiedzialność przed pracownikami, innymi firmami itd jest do takiej kwoty jak kapitał niezależnie od zarobionych pieniędzy. Potem umowę osobiście konsultuję z zaprzyjaźnioną kancelarią. Jak prawnik powie ci co wynika z umowy i idziesz na to wtedy podpisuj i zarabiaj. Ja jak na razie nie podpisałem żadnej umowy.
ssss 2016-03-03 15:06:48
czy jest jakaś podstawa dla przedstawicieli handlowych ?
123 2016-03-08 08:33:43
Nie można w ogóle wejść na ich stronę, wie ktoś czemu?
1
Maciek 2016-03-11 15:04:41
Jak czytam te wpisy to mam pewien niesmak. Do tego te pozwy sądowe, przeprosiny na forum... To oczywiście moja subiektywne odczucie. Zastanawiałem się nad podjęciem pracy tam jako PH, Po tym jednak co zobaczyłem na wpisach... szkoda mojego czasu. Mając tyle ofert pracy w całym kraju z doświadczenia wiem że mało realne jest zapewnienie wszystkim osobom wystarczającej ilości obsługiwanych spotkań. Oczywiście nikt nie musi się ze mną zgadzać, życzę pracownikom oraz firmie samych sukcesów oraz szacunku z obu stron dla obu stron.
Pozdrawiam,
2
Bezrobotny 2016-05-25 20:10:35
Qrcze, czytając te posty aż mi ciary lecą po plecach... To musi być pracodawca z górnej półki, ha ha, skoro pozywa swoich pracowników. Umowa o pracę też musi być ciekawa. Ta praca śmierdzi mi wciskaniem kitu swoim klientom, a to już wyraźnie w opozycji do jakiejkolwiek etyki... Takie to oferty pracy można znależć w Powiatowym Urzędzie Pracy... Zgroza.
2
kolega 2016-06-01 19:07:42
powiem szczerze że [ierwsze słyszę o takich praktykach o jakich piszesz - masz na to jakiekolwiek dowody?
Zostaw swoją opinię o Progress Active - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Progress Active