Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Progress Active

Pracowałeś w firmie Progress Active i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Polak - 2013-01-10 19:04:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam szukam jakiś opinii o firmie Progress Active. Ponieważ chciał bym podjąć pracę w tej firmie a na żadnym forum nie mogę nic znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc
zdjecie uzytkownika
KedIorak7273 - 2013-01-17 16:08:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A możecie napisać cos na temat tego jak wyglada praca w tej firmie w charakterze przedstawiciela handlowego? Byłam na spotkaniu i zrozumiałam tyle ze chodzi o sprzedaż telefonii stacjonarnej na spotkania h umawiabych przez konsultantów. Pracował tam ktoś
Z Was i moze napisać cos wiecej czy watp je jak na szkolenie czy nie?
zdjecie uzytkownika
Polak - 2013-01-17 18:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jako przedstawiciel handlowy jest na tyle atrakcyjna na ile masz samo zaparcia i predyspozycji. Szkolenie jest bardzo adekwatne do pracy bo skupia się na jeżdżeniu z przedstawicielem na spotkania i patrzeniem na jego pracę.I najważniejsze przed rozpoczęciem szkolenia otrzymujesz do podpisania umowę gdzie jasno napisane są wszystkie warunki zatrudnienia czyli zanim zaczniesz możesz sprawdzić czy taka forma pracy Ci pasuje.
zdjecie uzytkownika
Kedlorak7273 - 2013-01-17 19:30:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No spoko ale póki co bapisales same ogólniki. A ja chciałbym sie dowiedzieć na czym konkretnie polega ta praca?
Wiem tyle ze proponuje sie ludziom zmianę operatora telefonii stacjonarnej. Pytanie czy jeździ sie do ludzi którzy są w 100% świadomi tego co podpisują czy nowa umowa następuje po Zakończeniu czasu zobowiązania poprzedniej czy tez oparta jest na Zerwaniu umowy z poprzednim operatorem. Troche zbyt pięknie to wyglada samochód umówione spotkania itp itd. Ciekawa jestem gdzie tkwi haczyk
zdjecie uzytkownika
czlowiek - 2013-01-17 21:14:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jako osoba pracująca w tej firmie właśnie w charakterze PH mogę powiedziec tyle:
-płacone masz za umowę która wejdzie w życie, a jeśli klient zerwie ją w ciągu 4 mies musisz zwrócic daną Ci prowizję.
-Klienci nie zawsze są świadomi tego co podpisują, zawsze gdy usłyszą, że podpisanie umowy wiąże się ze zmianą operatora wylatujesz z domu bez umowy
- Spotkania masz umawiane to prawda jednak bardzo często są pomylone adresy, nazwiska etc.
-Czasem można jeżdzic cały dzień i miec tylko 2 podpisane umowy albo też i nic.
-Z wynagrodzeniem też bywa różnie.
reasumując jeśli tylko możesz to poszukaj czegoś innego bo z tej pracy po miesiącu i tak zrezygnujesz.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2013-04-17 12:25:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Koleżanko Janko jesteś osoba zakompleksiona nie wiesz jakie kto ma wykształcenie a wydajesz opinie na temat dziewczyn tam pracujacych. Chyba pisałaś o swoim wykształceniu ktorego pewnie nie posiadasz pracuje w tej firmie 2 rok i nik mnie nie oszukał wypłacane jest w terminie. Nikt nie przedstawia sie że dzwoni z tpsa orange. Mogę wypowiedziec sie jedynie za telemarketerki to prawidłowa nazwa tego stanowisak a nie panienki z tel. jak to ph określa.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-24 18:02:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
okej a mnie interesuje czy Progress Active szuka lub poszukuje gokos do pracy macie jakieś przecieki pytanie do pracowników ;)
zdjecie uzytkownika
DonL - 2013-06-26 13:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzięki ! Właśnie odpuściłem sobie jutrzejsze, spotkanie rekrutacyjne. Poszukują obecnie PH na terenie kilku województw, ale to co przeczytałem o zgrozo.....Babka zadzwoniła i zaprosiła na spotkanie rekrutacyjne - po pytaniu gdzie i kiedy odparła, że spotkanie odbędzie się jutro a szczególy prześle mailem i sms- 24 h pózniej nic..... a jutro spotkanie....:) kompletna porażka !!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-03 12:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ktoś pracuje jako PH w Progress Active? Napiszecie ile jest podstawy i premii/prowizji? Jak rozliczany jest telefon i samochód, jeśli dają w ogóle.
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2013-07-10 10:41:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie sobie spokój z tą firemką...pracowałam tam kiedyś..znów zmienili nazwę...chyba po raz czwarty, ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
prawda - 2013-07-10 13:53:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Voice Net to to samo tak?? a jest jakaś stała wypłata czy jeździ się tylko prowizyjnie???
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-07-15 11:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam,
ludzie uważajcie na to co piszecie na forum !!!!!
Ja zamieściłem kiedyś wpis na tym forum. Spółka skierowała sprawę do prokuratury o pomówienia obecnie sprawa jest w sądzie. Mój adwokat mówi że nie ma szans na wygranie, bo pomówiłem spółkę i nie mam na to żadnych dowodów tylko moje odczucia. Najgorsze jest to że muszę ze śląska jechać na każdą rozprawę do Rzeszowa tracę cały dzień i jeszcze kasa idzie na wyjazdy. Były już ze 4 rozprawy, na każdej byłem w Rzeszowie, a teraz mój adwokat który kasuje mnie za każdy wyjazd do Rzeszowa, na nie małe pieniądze , mówi że sprawa jest do przegrania. Przestrzegam wszystkich ta spółka nie odpuszcza. Mnie skarżyli z art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Jeszcze raz przestrzegam wszystkich napiszecie coś w emocjach na forum, a później będziecie po sądach chodzić. Uważajcie. Z tego co wiem nie jestem jedyny przeciwko któremu spółka wystąpiła do Sądu.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-30 10:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witajcie szanowni koledzy ,mam pytanko jak obecnie się pracuje w Progress Active?Czy atmosfera nadal jest fajna?I czy wie ktoś ile średnio można zarobić?rozważam wysłanie Cv prosze o opinie:)
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2013-07-30 11:17:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Wyślij CV jak Cię zaproszą na rozmowę to wszystkiego się dowiesz.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-07-30 12:14:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Współczuję. Mnie potraktowano bardzo źle, ale i tak będę się sądził, choćby trwało to 5 lat nie odpuszczę. Różnica polega na tym, że to ja będę powodem a nie pozwanym. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-30 15:36:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
były pracowniku a co Cie nie milego takiego spotkalo ze az sie trzeba sadzic?dlugo pracowales byly dobre chwile?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-07-30 19:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Było ich mnóstwo, z klientami. Praca sama w sobie jest dla mnie tym czym woda dla ryby. Nie w tej firmie jednak.
Domyślam się, że "anonimie" jesteś obecnym pracownikiem przedsiębiorstwa...? Nie mam zaufania już do nikogo, proszę wybaczyć.
Do czasu sformułowania I złożenia wniosku w sądzie nie powiem ani słowa więcej. Przykro mi.
Pracę w tej firmie odradzam.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-31 15:48:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
współczuję,a czy ktoś pracuje obecnie i jest zadowolony ze swojego zajecia i pensji?pensja na czas wplywa jak zawsze?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-08-04 10:20:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jestem przekonany, że są osoby zadowolone z pracy w tej firmie. Myślę, że ja sam, gdybym po prostu został potraktowany fair do końca nie byłoby nawet mojej opinii tutaj, zapomniałbym i już.
Podtrzymuję jedno: pracę odradzam. Za rok czy dwa, gdy zapadnie jakiekolwiek orzeczenie w tej sprawie przedstawię wszystkie fakty, żadnych opinii, wyrazicie je sami.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-04 12:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a samo szkolenie w firmie progress active ile trwa?bo czasami to nawet 2 tygodnie do miesiaca i najwazniejsze czy jest platne od razu na pierwszej umowie jest taka informacja ze szkolenie tez jest platne?
zdjecie uzytkownika
olala - 2013-08-24 17:42:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
a jak wygląda praca konsultantów? jakaś umowa?
zdjecie uzytkownika
Darro - 2013-08-25 15:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
a ja jestem ciekaw wlasnie jak to szkolenie bo w call center często trwają długo i są nie płatne więc troszkę lipa jeśli ktoś nie ma za co żyć a tutaj jak jest wie ktoś proszę o pomoc
zdjecie uzytkownika
RH - 2013-09-09 17:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Napiszcie jak wygląda praca na stanowisku specjalista ds. sprzedaży.
Czyli jak wygląda i ile trwa szkolenie, jakie są zarobki i jak wygląda sprawa z samochodem służbowym (po jakim czasie, jaki i jak rozliczane jest paliwo).
No i jaka jest umowa.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-09 21:56:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
a ile jestpodstawy pensji dla zwyklego pracownika call center ciekawi mnie ile jest premii od wynikow zaleznej czesto sa to takie parametry ktore sa nierealne do zrobienia:(
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-27 20:40:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
progress active , voice net, eden sc - to wszystko jedna i ta sama firma [usunięte przez administratora]. Można się przejechać i popatrzeć jak wygląda "flota samochodowa" hehehe dla przedstawicieli handlowych :)))))))))))))))) hahahaha !!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
miki - 2013-09-28 11:35:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Czyli jak wygląda?Co jest w tym śmiesznego?jakie warunki zatrudnienia tam sa oferowane nowym na poczatku ,jest sie o co starac?
zdjecie uzytkownika
mafi - 2013-11-25 13:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Pracowałem bardzo sumiennie i uczciwie, zwolniono mnie za niskie wyniki sprzedażowe, nie były takie niskie, ale atmosfera tragiczna, brak szacunku pracownika od przełożonej,(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ph - 2014-01-16 15:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2013-07-30 19:33:13]:
kolego czy możesz się do mnie odezwać na e-mail? phukajlo@gmail.com
zdjecie uzytkownika
wiesiek - 2014-01-22 10:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Warto czytać opinie aby nie podejmować pochopnych kroków. Dzięki lekturze oszczędziłem czas i może coś jeszcze.
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-02-08 15:45:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
OSZUKANA, to nie wiem po co w takim razie w ogóle napisałas w temacie Progress Active, skoro nie miałaś z nimi nic do czynienia, jeszcze ktoś się zasugeruje.
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-06-18 19:53:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak się teraz wiedzie w Progress Active, bo bardzo dawno nikt już nie pisał, jakies zmiany na lepsze, warto się nimi zainteresować?
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-06-25 09:20:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też jestem ciekaw czy coś sie zmieniło ?
jak na ta chwile wyglada tam praca PH ?
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-06-30 23:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ogóle to nazwa firmy to Progress - Active, trzeba uwazac, by nie pomylic jej z firma zajmujaca sie szkoleniami Active Progress...
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-08-28 21:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam. Mam do was pytanie. Mogę zacząć pracę w tej firmie jako przedstawiciel handlowy. Czy warto zawracać sobie nią głowę? Prosze o pomoc.
zdjecie uzytkownika
wartek - 2014-09-30 13:13:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
W Sokołowie są oferty pracy do tej firmy ale czym się oni zajmują?
zdjecie uzytkownika
filip - 2014-09-30 23:39:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@wartek, Centrum Doradztwa i Szkoleń Active Progess kieruje swoją ofertę doradczo-szkoleniową do firm, instytucji oraz klientów indywidualnych na terenie Polski ze szczególną orientacją na jej południowe regiony. Popularyzują wiedzę na temat polskich i unijnych regulacji prawnych oraz praktycznych metod i narzędzi realizacji procesów biznesowych aktywnie wspieramy podnoszenie kwalifikacji kadry pracowniczej, a tym samym poprawę poziomu praktyk biznesowych i pozycji rynkowej swoich Klientów.
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2015-01-14 17:05:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No dobrze, czym się Progress Active zajmuje, to już wiadomo, ale jak oni traktują swój personel pracowniczy, bo jednak to powinno byc głównym tematem dyskusji na takim forum. Polecacie tutaj pracę, czy jednak radzicie poszukać jej gdzieś indziej? Jak tutaj wyglądają rozmowy rekrutacyjne, trudno je przejść?
zdjecie uzytkownika
agata klata89 - 2015-02-03 18:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, andrzej skoro zaczynasz pewien ważny temat to wypowiadaj się bardziej konstruktywnie i wylewnie, okej? co masz na myśli sugerując że powinno się szerzej opisać sposób traktowania pracowników w Progress Active? apeluję też i proszę, możecie napisać czy dają u was multisporta obecnie?pozdro
zdjecie uzytkownika
szczęściarz - 2015-02-15 10:57:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
14 luty to dzień miłości a ty ziejesz nienawiścią.
art. 212 kodeksu karnego do poczytania zanim usiądziesz chowając się za monitorem bluzgając na firmę, w której wiele osób jest zadowolonych i nie jest byłych
zdjecie uzytkownika
pietromi - 2015-02-17 15:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja Paweł Milke przepraszam firmę Progress Aktiv za umieszczone na portalu
GORK WORK nieprawdziwą i kłamliwą opinię pod pseudonimem pietromil
i przepraszam firmę Progress Aktiv za zamieszanie
zdjecie uzytkownika
Anonymus - 2015-04-16 20:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Szczerze odradzam, tak jak poprzednicy piszą nic dobrego tam się nie dzieje w tej firmie. Pracujesz jak tylko możesz a i tak nic z tego nie ma.
zdjecie uzytkownika
WAŻNE PYTANIE - 2015-05-08 09:33:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak konkretniej wygląda dzień pracy przedstawiciela handlowego w tej firmie?
Czy firma daje samochód służbowy czy wygląda to w ten sposób ze w jednym samochodzie siedzi pięciu przedstawicieli i się wyjeżdża w teren ???
zdjecie uzytkownika
anka09 - 2015-06-08 18:13:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@ważne pytanie zadałas trochę bez sensu pytanie bo dzień przedstawieciela handlowego jest zawsze taki sam wszędzie. natomiast słuszne pytania do do kwestii samochodu służbowego, też chcę wiedzieć. sprzedają prąd i usługi telekomunikacyjne więc to moga być spotkania i usługi pełne wyzwań dla przedstawiciela, ale biorąc pod uwagę wielkość firmy to może się to opłacać
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2015-06-12 09:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo dużo obiecują, a jak przychodzi co do czego to pracy brak, tylko jakieś marne godziny. Mydlą oczy, że jest praca, przyjmują wszystkich, bo dostają za to kasę, a nie mają na tyle pracy, żeby zapewnić każdemu wystarczającą ilość, żeby zarobić. Wypłata też się nie zgadzała, trzeba było chodzić i się upominać. NIE POLECAM, pracują tam niepoważni ludzie, praca jest dla wybranych, osobiście bardzo negatywnie oceniam to biuro i ludzi tam pracujących.
zdjecie uzytkownika
sm26 - 2015-06-21 18:27:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja Sławomir Majeranowski przepraszam Panią adwokat Magdalenę Rzepka za zamieszczenie na forum kłamliwego wpisu dotyczącego jej osoby. Po przeanalizowaniu sytuacji, stwierdzam, że się myliłem i współpraca z Panią adwokat jest jak najbardziej satysfakcjonująca i prawidłowa.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-07-06 14:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ola - 2014-08-28 21:30:12]:
Uciekaj !!!
zdjecie uzytkownika
deltk - 2015-07-16 00:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem co dokładnie się działo w tej firmie skoro potrzebni byli adwokaci i sędziowie, no ale z tego co wiem to raczej ejst to spokojna firma, armosfera w pracy jest też dobra, jeśli oczywiście nowy pracownik się nie wychyla za bardzo na początku i się nie przemądrza. Bo w takim wypadku wiadomo że kolorowo mieć nie będzie.
zdjecie uzytkownika
blabla - 2015-07-20 17:29:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, przed pracą z firmą z przyrostkiem sp. z o.o. najpierw zapoznaję się z wpisem w KRS np: http://www.krs-online.com.pl/msig-3949-58390.html i rubryką nr 8 "wysokość kapitału zakładowego" bo w przypadku takich firm odpowiedzialność przed pracownikami, innymi firmami itd jest do takiej kwoty jak kapitał niezależnie od zarobionych pieniędzy. Potem umowę osobiście konsultuję z zaprzyjaźnioną kancelarią. Jak prawnik powie ci co wynika z umowy i idziesz na to wtedy podpisuj i zarabiaj. Ja jak na razie nie podpisałem żadnej umowy.
zdjecie uzytkownika
maga - 2015-08-15 13:34:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no ja tez dokladnie nie wiem o co chodzi z tymi adwokatami co sie porobilo. ale z abardoz nie chce drazyc tematu, a wlasnie poszukuja osob na stanowisko przedstawiciela- doradcy klienta i ja mimo wszystko chcialabym sprobowac. bo oferuja pakiet szkolen, w poprzedniej firmie tego nie mialam, niezbedne narzedzia pracy. mimo opini warto sporobowac. a widze ze suzkaja w kilku regionach poslki
zdjecie uzytkownika
guru - 2016-02-06 17:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skoro zapewniają szkolenia i niezbędne narzędzia pracy, to spokojnie można znaleźć zatrudnienie u nich i nie martwić się o nic. A wiadomo czy wciąż szukają przedstawicieli w opolskim? Dzięki

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Progress Active!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Progress Active

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert