Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Progress Active

Pracowałeś w firmie Progress Active i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-07-15 11:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam,
ludzie uważajcie na to co piszecie na forum !!!!!
Ja zamieściłem kiedyś wpis na tym forum. Spółka skierowała sprawę do prokuratury o pomówienia obecnie sprawa jest w sądzie. Mój adwokat mówi że nie ma szans na wygranie, bo pomówiłem spółkę i nie mam na to żadnych dowodów tylko moje odczucia. Najgorsze jest to że muszę ze śląska jechać na każdą rozprawę do Rzeszowa tracę cały dzień i jeszcze kasa idzie na wyjazdy. Były już ze 4 rozprawy, na każdej byłem w Rzeszowie, a teraz mój adwokat który kasuje mnie za każdy wyjazd do Rzeszowa, na nie małe pieniądze , mówi że sprawa jest do przegrania. Przestrzegam wszystkich ta spółka nie odpuszcza. Mnie skarżyli z art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Jeszcze raz przestrzegam wszystkich napiszecie coś w emocjach na forum, a później będziecie po sądach chodzić. Uważajcie. Z tego co wiem nie jestem jedyny przeciwko któremu spółka wystąpiła do Sądu.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-30 10:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witajcie szanowni koledzy ,mam pytanko jak obecnie się pracuje w Progress Active?Czy atmosfera nadal jest fajna?I czy wie ktoś ile średnio można zarobić?rozważam wysłanie Cv prosze o opinie:)
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2013-07-30 11:17:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Wyślij CV jak Cię zaproszą na rozmowę to wszystkiego się dowiesz.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-07-30 12:14:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Współczuję. Mnie potraktowano bardzo źle, ale i tak będę się sądził, choćby trwało to 5 lat nie odpuszczę. Różnica polega na tym, że to ja będę powodem a nie pozwanym. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-30 15:36:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
były pracowniku a co Cie nie milego takiego spotkalo ze az sie trzeba sadzic?dlugo pracowales byly dobre chwile?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-07-30 19:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Było ich mnóstwo, z klientami. Praca sama w sobie jest dla mnie tym czym woda dla ryby. Nie w tej firmie jednak.
Domyślam się, że "anonimie" jesteś obecnym pracownikiem przedsiębiorstwa...? Nie mam zaufania już do nikogo, proszę wybaczyć.
Do czasu sformułowania I złożenia wniosku w sądzie nie powiem ani słowa więcej. Przykro mi.
Pracę w tej firmie odradzam.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-31 15:48:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
współczuję,a czy ktoś pracuje obecnie i jest zadowolony ze swojego zajecia i pensji?pensja na czas wplywa jak zawsze?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-08-04 10:20:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jestem przekonany, że są osoby zadowolone z pracy w tej firmie. Myślę, że ja sam, gdybym po prostu został potraktowany fair do końca nie byłoby nawet mojej opinii tutaj, zapomniałbym i już.
Podtrzymuję jedno: pracę odradzam. Za rok czy dwa, gdy zapadnie jakiekolwiek orzeczenie w tej sprawie przedstawię wszystkie fakty, żadnych opinii, wyrazicie je sami.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-04 12:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a samo szkolenie w firmie progress active ile trwa?bo czasami to nawet 2 tygodnie do miesiaca i najwazniejsze czy jest platne od razu na pierwszej umowie jest taka informacja ze szkolenie tez jest platne?
zdjecie uzytkownika
olala - 2013-08-24 17:42:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
a jak wygląda praca konsultantów? jakaś umowa?
zdjecie uzytkownika
Darro - 2013-08-25 15:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
a ja jestem ciekaw wlasnie jak to szkolenie bo w call center często trwają długo i są nie płatne więc troszkę lipa jeśli ktoś nie ma za co żyć a tutaj jak jest wie ktoś proszę o pomoc
zdjecie uzytkownika
RH - 2013-09-09 17:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Napiszcie jak wygląda praca na stanowisku specjalista ds. sprzedaży.
Czyli jak wygląda i ile trwa szkolenie, jakie są zarobki i jak wygląda sprawa z samochodem służbowym (po jakim czasie, jaki i jak rozliczane jest paliwo).
No i jaka jest umowa.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-09 21:56:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
a ile jestpodstawy pensji dla zwyklego pracownika call center ciekawi mnie ile jest premii od wynikow zaleznej czesto sa to takie parametry ktore sa nierealne do zrobienia:(
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-27 20:40:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
progress active , voice net, eden sc - to wszystko jedna i ta sama firma [usunięte przez administratora]. Można się przejechać i popatrzeć jak wygląda "flota samochodowa" hehehe dla przedstawicieli handlowych :)))))))))))))))) hahahaha !!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
miki - 2013-09-28 11:35:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Czyli jak wygląda?Co jest w tym śmiesznego?jakie warunki zatrudnienia tam sa oferowane nowym na poczatku ,jest sie o co starac?
zdjecie uzytkownika
mafi - 2013-11-25 13:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Pracowałem bardzo sumiennie i uczciwie, zwolniono mnie za niskie wyniki sprzedażowe, nie były takie niskie, ale atmosfera tragiczna, brak szacunku pracownika od przełożonej,(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ph - 2014-01-16 15:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2013-07-30 19:33:13]:
kolego czy możesz się do mnie odezwać na e-mail? phukajlo@gmail.com
zdjecie uzytkownika
wiesiek - 2014-01-22 10:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Warto czytać opinie aby nie podejmować pochopnych kroków. Dzięki lekturze oszczędziłem czas i może coś jeszcze.
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-02-08 15:45:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
OSZUKANA, to nie wiem po co w takim razie w ogóle napisałas w temacie Progress Active, skoro nie miałaś z nimi nic do czynienia, jeszcze ktoś się zasugeruje.
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-06-18 19:53:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak się teraz wiedzie w Progress Active, bo bardzo dawno nikt już nie pisał, jakies zmiany na lepsze, warto się nimi zainteresować?
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-06-25 09:20:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też jestem ciekaw czy coś sie zmieniło ?
jak na ta chwile wyglada tam praca PH ?
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-06-30 23:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ogóle to nazwa firmy to Progress - Active, trzeba uwazac, by nie pomylic jej z firma zajmujaca sie szkoleniami Active Progress...
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-08-28 21:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam. Mam do was pytanie. Mogę zacząć pracę w tej firmie jako przedstawiciel handlowy. Czy warto zawracać sobie nią głowę? Prosze o pomoc.
zdjecie uzytkownika
wartek - 2014-09-30 13:13:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
W Sokołowie są oferty pracy do tej firmy ale czym się oni zajmują?
zdjecie uzytkownika
filip - 2014-09-30 23:39:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@wartek, Centrum Doradztwa i Szkoleń Active Progess kieruje swoją ofertę doradczo-szkoleniową do firm, instytucji oraz klientów indywidualnych na terenie Polski ze szczególną orientacją na jej południowe regiony. Popularyzują wiedzę na temat polskich i unijnych regulacji prawnych oraz praktycznych metod i narzędzi realizacji procesów biznesowych aktywnie wspieramy podnoszenie kwalifikacji kadry pracowniczej, a tym samym poprawę poziomu praktyk biznesowych i pozycji rynkowej swoich Klientów.
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2015-01-14 17:05:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No dobrze, czym się Progress Active zajmuje, to już wiadomo, ale jak oni traktują swój personel pracowniczy, bo jednak to powinno byc głównym tematem dyskusji na takim forum. Polecacie tutaj pracę, czy jednak radzicie poszukać jej gdzieś indziej? Jak tutaj wyglądają rozmowy rekrutacyjne, trudno je przejść?
zdjecie uzytkownika
agata klata89 - 2015-02-03 18:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, andrzej skoro zaczynasz pewien ważny temat to wypowiadaj się bardziej konstruktywnie i wylewnie, okej? co masz na myśli sugerując że powinno się szerzej opisać sposób traktowania pracowników w Progress Active? apeluję też i proszę, możecie napisać czy dają u was multisporta obecnie?pozdro
zdjecie uzytkownika
szczęściarz - 2015-02-15 10:57:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
14 luty to dzień miłości a ty ziejesz nienawiścią.
art. 212 kodeksu karnego do poczytania zanim usiądziesz chowając się za monitorem bluzgając na firmę, w której wiele osób jest zadowolonych i nie jest byłych
zdjecie uzytkownika
pietromi - 2015-02-17 15:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja Paweł Milke przepraszam firmę Progress Aktiv za umieszczone na portalu
GORK WORK nieprawdziwą i kłamliwą opinię pod pseudonimem pietromil
i przepraszam firmę Progress Aktiv za zamieszanie
zdjecie uzytkownika
Anonymus - 2015-04-16 20:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Szczerze odradzam, tak jak poprzednicy piszą nic dobrego tam się nie dzieje w tej firmie. Pracujesz jak tylko możesz a i tak nic z tego nie ma.
zdjecie uzytkownika
WAŻNE PYTANIE - 2015-05-08 09:33:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak konkretniej wygląda dzień pracy przedstawiciela handlowego w tej firmie?
Czy firma daje samochód służbowy czy wygląda to w ten sposób ze w jednym samochodzie siedzi pięciu przedstawicieli i się wyjeżdża w teren ???
zdjecie uzytkownika
anka09 - 2015-06-08 18:13:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@ważne pytanie zadałas trochę bez sensu pytanie bo dzień przedstawieciela handlowego jest zawsze taki sam wszędzie. natomiast słuszne pytania do do kwestii samochodu służbowego, też chcę wiedzieć. sprzedają prąd i usługi telekomunikacyjne więc to moga być spotkania i usługi pełne wyzwań dla przedstawiciela, ale biorąc pod uwagę wielkość firmy to może się to opłacać
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2015-06-12 09:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo dużo obiecują, a jak przychodzi co do czego to pracy brak, tylko jakieś marne godziny. Mydlą oczy, że jest praca, przyjmują wszystkich, bo dostają za to kasę, a nie mają na tyle pracy, żeby zapewnić każdemu wystarczającą ilość, żeby zarobić. Wypłata też się nie zgadzała, trzeba było chodzić i się upominać. NIE POLECAM, pracują tam niepoważni ludzie, praca jest dla wybranych, osobiście bardzo negatywnie oceniam to biuro i ludzi tam pracujących.
zdjecie uzytkownika
sm26 - 2015-06-21 18:27:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja Sławomir Majeranowski przepraszam Panią adwokat Magdalenę Rzepka za zamieszczenie na forum kłamliwego wpisu dotyczącego jej osoby. Po przeanalizowaniu sytuacji, stwierdzam, że się myliłem i współpraca z Panią adwokat jest jak najbardziej satysfakcjonująca i prawidłowa.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-07-06 14:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ola - 2014-08-28 21:30:12]:
Uciekaj !!!
zdjecie uzytkownika
deltk - 2015-07-16 00:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem co dokładnie się działo w tej firmie skoro potrzebni byli adwokaci i sędziowie, no ale z tego co wiem to raczej ejst to spokojna firma, armosfera w pracy jest też dobra, jeśli oczywiście nowy pracownik się nie wychyla za bardzo na początku i się nie przemądrza. Bo w takim wypadku wiadomo że kolorowo mieć nie będzie.
zdjecie uzytkownika
blabla - 2015-07-20 17:29:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, przed pracą z firmą z przyrostkiem sp. z o.o. najpierw zapoznaję się z wpisem w KRS np: http://www.krs-online.com.pl/msig-3949-58390.html i rubryką nr 8 "wysokość kapitału zakładowego" bo w przypadku takich firm odpowiedzialność przed pracownikami, innymi firmami itd jest do takiej kwoty jak kapitał niezależnie od zarobionych pieniędzy. Potem umowę osobiście konsultuję z zaprzyjaźnioną kancelarią. Jak prawnik powie ci co wynika z umowy i idziesz na to wtedy podpisuj i zarabiaj. Ja jak na razie nie podpisałem żadnej umowy.
zdjecie uzytkownika
maga - 2015-08-15 13:34:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no ja tez dokladnie nie wiem o co chodzi z tymi adwokatami co sie porobilo. ale z abardoz nie chce drazyc tematu, a wlasnie poszukuja osob na stanowisko przedstawiciela- doradcy klienta i ja mimo wszystko chcialabym sprobowac. bo oferuja pakiet szkolen, w poprzedniej firmie tego nie mialam, niezbedne narzedzia pracy. mimo opini warto sporobowac. a widze ze suzkaja w kilku regionach poslki
zdjecie uzytkownika
guru - 2016-02-06 17:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skoro zapewniają szkolenia i niezbędne narzędzia pracy, to spokojnie można znaleźć zatrudnienie u nich i nie martwić się o nic. A wiadomo czy wciąż szukają przedstawicieli w opolskim? Dzięki
zdjecie uzytkownika
ergbh - 2016-02-14 18:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oni szukaja przedstawiecili- doradcy klienta w calej Polsce praktycznie @guru , oczekuja od kandydata zaangażowania (warunek konieczny);wysokiej kultury osobistej
zdjecie uzytkownika
solec - 2016-02-16 21:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawe jest to ze nie wymagają oni doświadczenia. bardziej stawiają na kulturę osobistą i umiejętności, widocznie szukają nieoszlifowane diamenty do przeszkolenia.
zdjecie uzytkownika
ssss - 2016-03-03 15:06:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy jest jakaś podstawa dla przedstawicieli handlowych ?
zdjecie uzytkownika
paweł - 2016-03-03 15:14:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do 'ssss, najlepiej to jakbyś aplikował, jeżeli spełniasz ich wymagania jakie zamesicili w ogłoszeniu, oferują prowizje czy premie, jednak dużo zależy od ciebie, jeżeli chodzi o jej kwote to pewnie zalezy od założeń miesiećznych.
zdjecie uzytkownika
helon - 2016-03-06 12:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konkretnej kwoty @ssss nie znam, ale sama podstawa jest mniej więcej od 2000 do 2500 złotych, przy czym no musisz mieć doświadczenie w sprzedaży jak chcesz się zatrudnić.
zdjecie uzytkownika
123 - 2016-03-08 08:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie można w ogóle wejść na ich stronę, wie ktoś czemu?
zdjecie uzytkownika
mateusz - 2016-03-08 14:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pewno jest u nich oferta jako Przedstawiciel Handlowy i wydaje mi się, ze nada jest aktualna mimo, ze od lutego jest wystawiona. Można jeszcze dodatkowo uzyskac sporo benefitów.
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2016-03-11 15:04:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak czytam te wpisy to mam pewien niesmak. Do tego te pozwy sądowe, przeprosiny na forum... To oczywiście moja subiektywne odczucie. Zastanawiałem się nad podjęciem pracy tam jako PH, Po tym jednak co zobaczyłem na wpisach... szkoda mojego czasu. Mając tyle ofert pracy w całym kraju z doświadczenia wiem że mało realne jest zapewnienie wszystkim osobom wystarczającej ilości obsługiwanych spotkań. Oczywiście nikt nie musi się ze mną zgadzać, życzę pracownikom oraz firmie samych sukcesów oraz szacunku z obu stron dla obu stron.
Pozdrawiam,
zdjecie uzytkownika
kolega - 2016-03-12 12:34:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie ja akurat się z tobą nie zgadzam, i będę walczył u nich o stanowisko przedstawiciela handlowego. piszą tylko że dająm prowizje, prosze was o więcej informacji na ten temat
zdjecie uzytkownika
hgfj - 2016-05-05 20:04:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajne w tego typu stanowiskach jest to @kolega, że pensja jest dwuskładnikowa - podstawa i premia :)
zdjecie uzytkownika
Bezrobotny - 2016-05-25 20:10:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Qrcze, czytając te posty aż mi ciary lecą po plecach... To musi być pracodawca z górnej półki, ha ha, skoro pozywa swoich pracowników. Umowa o pracę też musi być ciekawa. Ta praca śmierdzi mi wciskaniem kitu swoim klientom, a to już wyraźnie w opozycji do jakiejkolwiek etyki... Takie to oferty pracy można znależć w Powiatowym Urzędzie Pracy... Zgroza.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Progress Active!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Progress Active
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert