Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o RUIGROK

Pracowałeś w firmie RUIGROK i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ooo - 2015-03-28 12:54:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jade, a Ty gdzie do jakiej pracy i skad?
zdjecie uzytkownika
f - 2015-03-28 13:17:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie nie jedzcie do tego obozu pracy! Nic nie zarobicie a życie w Holandii drogie. Będą was zwodzic i tak długo mydlic oczy jak to możliwe! Firma nie zapewnia godzin pracy a nawet jeśli jakimś cudem godziny będą to i tak się nie opłaca harowac za taką stawkę. Nie ma już wypłat za nadgodziny! Wycwanili się w biurze by jeszcze bardziej okradac pracowników! Chamstwo i szczyt bezczelnosci.
Spalić to biuro po raz drugi tylko tym razem z jego pracownikami! Banda cwaniaków i zlodzieji! Nie dajcie się nabrać!
zdjecie uzytkownika
a - 2015-03-28 18:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Me - 2015-03-28 12:51:23]:
Ja jade dzisiaj z wroclawia a ty skad jedziesz do jakiej pracy
zdjecie uzytkownika
Ruigrok - 2015-03-29 10:42:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga z dniem 15.01.15 firma zatrudniła wyszkolonego ochroniarza by pilnował bydło w naszej fermie. Proszę nas zrozumieć, my już umywamy ręce od brudnej roboty i mamy do tego pełne prawo. Nasza ferma nie toleruje bowiem swobód obywatelskich, wolności słowa ani decydowania o sobie.
Firma przeprasza również za opóźnienia w wypłatach, za tydzień 15 dostaną państwo wynagrodzenie za 3 tygodnie. Ferma musi jakoś zarabiać na waszych pieniądzach. Warunek konieczny.
Ferma zatrudni osobe która ma pomysły jak jeszcze bardziej podkresli granicę dzielącą Nas z wami. Tylko poważne oferty.
Bez poszanowania
RUIGROK
zdjecie uzytkownika
go - 2015-03-29 10:56:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ruigrok - 2015-03-29 10:42:26]:
Ale łach gosciu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to ujales. Cala prawda o tych typach władza im odjebala i to zdrowo. Pozdr. dla kumatych
zdjecie uzytkownika
B.Z - 2015-03-30 10:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a - 2015-03-28 18:31:42]:
Pracowałam tam z mężem 5 lat,jeżeli ktoś jedzie tam żeby zarobić to na pewno zarobi,ale znam wielu ludzi którzy tam jadą na wczasy nie do pracy ,alkohol ,narkotyki ,ogólnie żyją od soboty do soboty żeby imprezować, co zarobią tygodniówkę to przepija i rozhulają .a do polski przywiozą grosze i zwalają winę na firmę że żle,ciężko na pewno jest dla tych co znają prace w Polsce, zarobić a nie narobić się. córka moja też była i też sobie chwali..a w tej firmie Polak,polakowi gotuje tam taki los ..tak zwani bandowi za parę euro więcej są esesmanami dla swoich rodaków .mogłabym po nazwiskach takich wymienić że za parę euro Holendrom [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liżą ,przez te 5 lat nie poznałam Holendra złego gdzie pracowałam w hotelu tylko z holendrami ,
zdjecie uzytkownika
wowo - 2015-03-30 11:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [B.Z - 2015-03-30 10:20:38]:
zgadzam sie w 100% wlasnie duzo osob przehula kase a potem narzekaja ,,,najlepiej pracowac samemu u holendra wtedy jest ok..ja akurat 3 sezon jade dotych samych ludzi pracuje mi sie bardzo dobrze nikt mnie nie sciga ,,i bardzo mila cala rodzina bo na wakacje ich dzieci tez pracuja ,,,
zdjecie uzytkownika
aaaaaa - 2015-03-30 18:03:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nik - 2015-03-10 09:04:53]:
Ja pracowałem i dobrej opinii nie mam. Firma preferuje ćpunów alkoholików. Ludzie są traktowani jak bydło przez swoich pracodawców, biuro udaje, że tego nie widzi. Jesteś gnojony na każdym kroku, bandowe tzw, to zazwyczaj tępe blachary ( ale nie wszystkie), które są gotowe dać d... komuś na stanowisku, żeby tylko załapać się na lepsze stanowisko. Jeśli zamierza ktoś uczciwie pracować, to raczej nie jest firma dla takiej osoby. Sam szef firmy Peter Ruigrok jest chamski wobec kobiet, dość częste jest używanie przez niego przemocy fizycznej wobec pań. Pełno w niej złodziei handlarzy koksem trawą i innych szemranych typków z pod ciemnej gwiazdy. Wielu z nich to ex kryminaliści.
zdjecie uzytkownika
kaja 1233456 - 2015-03-30 18:10:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nik - 2015-03-10 09:04:53]:
Witam jestem Kobietą mam26 lat od 6 miesięcy siedzę w Ruigrok i bardzo załuję ze wogule tutaj przyjechałam ostatnimi czsy sam szef Pan Gerard odponad miesiacaczasu robił łapanke na direra którego i tak wypuścili na Hotelu sąciagle imprezy cpuny kradną a nasz gówny szef Pan Peter Ruigrok bije kobiety które zatakie małe pieniadze cieszko pracująbez dnia wolnego po 18 22 godziny a jak niema pracy siedzisz tygodniamina domku a płaaciszzadomekijaktu zarobić oszusci oszukali mojego chłopaka i potraktowali gowokropny sposób a firmaoskam to poprostu oswiecim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wsyscy mówiamiedzy soba jakmajadość tej firmy ale gdy przychodzi codoczego kazdy czepie portkami
zdjecie uzytkownika
84225961 - 2015-03-30 19:25:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos wie czy są jakies wyjazdy pod koniec kwietnia z lubuskiego NAPRAWDE PILNE. NOWA SÓL
zdjecie uzytkownika
hg - 2015-03-30 23:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [84225961 - 2015-03-30 19:25:25]:
To chyba pytanie nie na miejscu. Wiem że prawdy dzwoniac nie da się usłyszeć bo panie są zaklamane jak cała ta organizacja przestępcza bo biurem tego nie nazwę.
Ludzie obodzcie sie! Powiadomcie odpowiednie instytucje jeśli byliście swiatkami przemocy, zastraszen, innych takich praktyk stosowanych przez szefostwo. Niech nie czują się bezkarni, teraz jest czas by to wszystko powstrzymać. Pokazać ludziom, światu co się wyprawia. Powiadomić policję o zaistnialych zajściach, nie bądźcie ich niewolnikami którzy godzą się na to wszystko tylko dla tego że boicie się utraty pracy! Mobbing, przemoc fizyczna jak i psychiczna jest karana. Nagrywajcie rejestrujcie to wszystko walczcie o wasze prawa!
zdjecie uzytkownika
B.W - 2015-03-31 19:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PRACUJĄC W RUIGROKU OBIECAŁAM SOBIE ŻE PO POWROCIE OPISZE TO W KSIĄŻCE O LUDZIACH PODŁYCH O PANI T,WIECZORKA KTÓRA WTEDY PRACOWAŁA NA HAUSKIMPINGU TRAKTOWAŁA DZIEWCZYNY JAK ESESMANKA WYBIERAŁA SOBIE POKOJE LEPSZE A DZIEWCZYNOM ROBIŁA ŚWIŃSTWA BYŁAM SAMA ŚWIADKIEM JAK RWAŁA SOBIE WŁOSY Z GŁOWY I PODRZUCAŁA DZIEWCZYNA DO ŁAZIENEK ROBIĄC AWANTURĘ ZE ŻLE POSPRZĄTAŁY CHODZIŁA Z SAMEGO RANA I LATAŁA PO POKOJACH UKRAŚĆ DZIEWCZYNĄ NAPIWKI ,I TAKICH PRZYKŁADÓW MOGŁABYM PODAĆ SETKI,NIE JEDNA PŁAKAŁA JA RÓWNIEŻ,POWIEM TAK TAM PRACA PRACĄ ALE LUDZIE GOTUJĄ TAM TAKI LOS LUDZIOM,ZA JEDNO EURO W ŁYŻCE WODY BY UTOPILI,ŻEBYM MIAŁA JEŚĆ CHLEB Z WODĄ TO MOJA NOGA TAM JUŻ NIE POWSTANIE.CZYM CZŁOWIEK BARDZIEJ CHCIAŁ ZAROBIĆ TYM BARDZIEJ GO UPOKARZALI,A JESZCZE JEDNO CO ZAROBIŁAM TAM TERAZ WYDAJĘ NA LEKARZY CIĘŻKĄ PRACĄ ZNISZCZYŁAM SOBIE NADGARSTKI ,KRĘGOSŁUP, PRACOWAŁAM W OSKAMIE.POZDRAWIAM KLAN PIOTRKA.
zdjecie uzytkownika
BW - 2015-03-31 19:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wowo - 2015-03-08 20:51:34]:
WSZYSTKO SIĘ ZGADA TYLKO NIE LICZNI MAJA TE GODZINY I TEN POSIŁEK, CHYBA ZE TRAFI NA JAKĄ AKCJE ,,BO WIĘKSZOŚĆ SIEDZI NA DOMKU I NA DOMEK ZARABIA,I ZAZDROSZCZĄ TYM CO GODZINY MAJĄ,A Z ROKU NA ROK JEST GORZEJ BO I POŚREDNICY HOLENDRZY TEŻ POZNALI SIĘ NA TEJ FIRMIE.A POLAK NIE ŚLĄZAK TRAKTOWANY TAM JEST JAK G..NO.
zdjecie uzytkownika
maja - 2015-04-03 20:42:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj wowo trochę się zagalopowałęś w ocenie ze ślązakami wyjeżdzam z tą firmą już od lat a ze Sląska nie pochodzę jak mam problem zawsze zwracam się do Pana Gerarda i szczerze rzeczowo przedstawiam swój problem i zawsze jest pozytywnie załatwione a znajomości nie mam,szybciej w pracy widać tą różnicę ale jak dobrze pracujesz i znasz robotę to Ci mogą nagwizdać.Dawno temu też to przerabiałam i teraz mogę się rewanżować ale chamstwa i cwaniactwa nie znoszę.Podrawiam
zdjecie uzytkownika
GERALD - 2015-04-04 12:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maja - 2015-04-03 20:42:40]:
Droga Maju jesli chamstwa i cwaniactwa nie znosisz to musialabys rowniez nie znosic firme przez ktora od lat wyjezdzasz. Rozumiem ze nie mozesz miec wgladu na to co sie dzieje w tym biurze i slepo zapewne wierzysz w ich uczciwosc wzgledem ciebie, jednak pamietaj ze chamstwo i cwaniactwo nie jedno ma imie.
Moze gdyby twoja osoba miala pelny dostep do informacji i wszystkich zagrywek ludzi ktorzy zarzadzaja ta firma pewnie zmienilabys zdanie i to bardzo szybko.
Niech zyje bloga nieswiadomosc ludzi dzieki ktorym ten biznes trwa w najlepsze.
Uwierz mi ze gdybys stala sie niewygodna dla nich, wiedziala za duzo badz byla juz nie potrzebna to pozbyli by sie ciebie raz dwa a po tygodniu nikt by cie tam nie pamietal.
Wszystko dla tego ze to tak naprawde falszywi ludzie, wredni egoisci rzadni wladzy i kontroli nad swoimi barankami. Mozesz nie miec o tym pojecia ale gdy zechca cie zniszczyc maja pelno swoich slugusow, podpierda..czy. Ludzi z wypranymi mozgami gotowych sluzyc jak psy swoim panom by ci mogli osiagac swoje niecne cele. Tak postepuje mafia a nie jakies tam biuro pracy ktorym sie nazywaja.
Ciekawi mnie czy te wszystkie przekrety ktorych sie dopuscili kiedys nie zemszcza sie na nich samych. Jakby nie patrzec to calkiem prawdopodobne biorac pod uwage ze coraz wiecej ludzi ma juz dosc takiego traktowania. Tych wszystkich chorych ukladow, manipulacji, bezwzglednosci i naduzywania wladzy ludzi na stanowiskach. Twoja prywatnosc moze byc przez nich naruszana ale sprobuj to samo z nimi to pokaza ci szybko gdzie twoje miejsce. Najwidoczniej to dziala tylko w jedna strone. Wazne jest takze motto ktore obowiazuje wszystkich pracownikow: albo jestes z nami albo przeciwko nam.
Pozdr.
zdjecie uzytkownika
wowi - 2015-04-04 16:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maja - 2015-04-03 20:42:40]:
No ja o slazakach nic nie pisze...,,
zdjecie uzytkownika
maja - 2015-04-04 18:33:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sorki wowi pomyłka
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-04-09 16:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wybiera sie ktos w ta sob na cebulki?
zdjecie uzytkownika
ujo - 2015-04-11 12:30:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie ile pracodawca płaci ruigrokowi za godzinę naszej pracy? Słyszałem ze nasza stawka stanowi malutki procent tej kwoty. Dlaczego nie przedstawią nam tych danych? To my utrzymujemy tych nierobow w biurze a oni z wielką łaską dają nam pracę? Co za szczyt bezczelnosci za kogo się ta banda uważa!? A ten cały gerard czy jak mu tam to jakas kpina chyba. Kto to w ogóle jest, strażnik teksasu?
Jak ktoś wie ile biorą za naszą pracę napiszcie, zawsze byłem ciekaw ile te darmozjady biorą za nas, a na dodatek ponoszą się jak święte krowy chyba zapomnieli z czego żyją.
zdjecie uzytkownika
oj - 2015-04-11 13:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W zaleznosci jaka praca za tych powyzej 23 lat ok.14.50 euro za godzine...
zdjecie uzytkownika
ujo - 2015-04-11 19:33:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oj - 2015-04-11 13:49:19]:
Podziękował
No to nieźle połowa nie nasza, a słyszałem nawet coś o 18 euro. Do tego podatek, im więcej pracujesz tym jesteś bardziej nim obciążony, a na 40 i nadgodziny nie ma już co liczyć. Nie wiem jak ludzie na wiekowce mogą tam żyć, w Polsce więcej zarobią. A juz na pewno nie doświadcza tego syfu. Ta firma kleka jej dni są policzone, oni już ratują się jak mogą. Biedny Peter i jego slugusy ale tak to się kończy, chytry zawsze dwa razy traci. Lepiej już niech ogłosza to ludziom żeby po malu mogli szukać innych biur.
Na zaciskaniu pasa ludziom długo nie zajada.
zdjecie uzytkownika
mono - 2015-04-15 22:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za chwile bedzie akcja ciekawe kto sie zalapie bo w Opolu nic nie wiedza tak powiedzieli
zdjecie uzytkownika
b - 2015-04-16 23:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Naprawde nadchodzi kres tego biura? Pracowalam tu 3 lata I teraz znow chce sie tam dostac. Ale praca chyba tam jest tylko nadgodzin nie ma? Co do G. to mialam o nim jak naklepsza opinie. Niestety nie podoba mi sie jak on traktuje ludzi. Mowili ze Krzysiek jest be a teraz kazdy zmienia zdanie. Bo Krzychu ma maniery I kulture. I oby sie nie zmienil.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: IPamietam ten dzien jak dzis weszlem do biura nikogo nie bylo. Czekalem ok 1godziny. Az. Poprzyjezdzaja do pracy po czym czekalem nastepne ok 20 min az bystra pani. Beata wydrukuje papiery nikogo nie obchodzilo ze czlowiek dopiero przejechal 1100km. I chcial by sie polozyc. Po czym wlasnie przyszla pani bystra basia. I zadala pytanie. Iile ci wystarszy ??? Spojzalem na nia. Wiadomo co pomyslalem. Usmiechnelem sie grzecznie i powiedzialem.pani da te papiery i sobie tytrze rant z nosa poczym usmiechnolem sie jeszcze raz i wyszlem. Tak przebiegala moja rozmowa
Pytania: Trudno dokonca powiedziec jakie zadawala pytania. Bylem bardzo zmeczony a pani bardzo pobudzona. Aczkolwiek nie milo wspominam ta pania. Aczkolwiek nawed sobie nie zdajecie sprawy jak bardzo kocham kobiety.
zdjecie uzytkownika
j - 2015-04-17 08:51:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [b - 2015-04-16 23:08:56]:
A no niestety nadchodzi wielka porażka Ruigroka firmy która nie liczy się ze swoimi pracownikami i grabi ich na każdy możliwy sposób. To taka tania dziwka dla firm które preferują wyzysk i stawkę jak na akord. Dziwka jest już stara i nie atrakcyjna więc coraz rzadziej brana pod uwagę. Musi zatem oferować swoim klientom coraz więcej usług po przestepnej cenie. Tak to mniej więcej wygląda (usunięte przez administratora) Ruigroka i innych pseudo pośredników w wolnej Polsce będą zatrudniać sobie chyba ludzi z Ukrainy. Ile można zerowac na jednym biednym narodzie.
Świnie u koryta o tym wiedzą ijuż zatrudniają Litwinów.
zdjecie uzytkownika
bloomka - 2015-04-20 23:05:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poznalam tu wielu slazakow I slazaczek. Bardzo ich polubilam. Strasznie podoba mi sie ich gwara, a juz kobita mowiaca po slasku to ...ekstra sprawa. A jeszcze wkurzona slazaczka gadajaca po swojemu..hehe..moglabym sluchac godzinami. Slazacy..pomorzanie..gorale..to ludzie I sa lepsi I gorsi. Nie rozumiem tych aluzji, ktore czytalam. Pozdrawiam wszystkich.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RUIGROK
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy RUIGROK?
Zadaj pytanie