Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o RUIGROK

Pracowałeś w firmie RUIGROK i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nik - 2015-03-10 09:04:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spoko mówisz ze jedziesz na stałe żyć.. ale jakie to życie może pieniądze jakies zarobisz pracujac po 16h ale życie??!! ucieka przez palce.. praca ciężka i fakt jak nie pracujesz ciężko fizycznie w PL to tam się nieodnajdziesz. Ale śmiech mnie bierze jak ludzie mówią ze jada tam na stałe żyć <lol> 16h pracy + dojazdy - przerwy.. a z tym pozilekiem to różnie bywa i około 12h pracy a nie 10 nie pisze tego by się kłócić bo przy hu mam jakies spory pisze tylko aby dac opinie i jesli kopiesz rowy czy pracujesz na budowie biegajac z workami po 12h dziennie w PL to jedź tam bedzie ci dobrze w przeciwnym razie raczej lipa.. dobrze sie zastanówcie zanim pojedziecie
zdjecie uzytkownika
Marys - 2015-03-11 12:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Pracowałem w tej firmie ok.3 lat. Początki trudne jak wszędzie (końcówka nie lepsza). To jest loteria jak trafisz do dobrej firmy to Masz i prace i godziny. Praca ogółem bardzo ciężka. A jak nie trafisz do dobrej pracy to nie masz godzin pracujesz tylko tyle by opłacić hotel. Jak ci zależy na godzinach i trujesz o nie to może je i masz, ale musisz się uzbroić w cierpliwość. Tak naprawdę nigdy nic nie wiadomo co będzie jutro. więc nie nastawiaj się na to że tu jeszcze będziesz że będziesz dalej pracować w tej firmie czy dostaniesz telefon wieczorem typu(jutro wolne, bądź idziesz do nowej firmy na jeden dzień) nie przyzwyczajaj się do niczego ani do nikogo. traktuj ludzi normalnie ale im nie ufaj Bo cię zniszczą !! nie mów nic nikomu o sobie ani swoim życiu, zawsze się uśmiechaj nawet jeśli nie masz na to ochoty. Jeśli jedziesz z nastawieniem że ułożysz sobie tam życie to szybko je zmienisz jest to jak wspomniałem LOTERIA. Jest to miejsce gdzie można jechać i jeżeli masz szczęście oraz zdrowie i cierpliwość to może się dorobisz czegoś na początek i na start na pewno nie ułożysz sobie tam życia. Dorobić się i czym prędzej uciekać. Na pewno się napracujesz i to ciężko, ale może ci się to opłaci. Podsumowując Firma NA PEWNO WYPŁACALNA (najważniejsze) a reszta to loteria. Pozdrawiam i POWODZENIA !
zdjecie uzytkownika
ala. - 2015-03-12 17:18:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hejka!Czy ktoś już może coś wie kiedy zaczyna się akcja świąteczna, wielkanocna?
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-03-14 20:52:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja wiem ale nie powiem
zdjecie uzytkownika
GERALD - 2015-03-21 09:35:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma która idzie z duchem czasu, czyli maksymalna wydajność pracownika przy jak najmniejszych kosztach względem niego. Priorytetem stał się pieniądz dla jednych kosztem wielu pozostałych (czyt. osoby naiwne ulegle, godzące się na wielkie poniżenie wobec ego ludzi którzy mają nadzieję że ich dominacja nie będzie mieć końca. Firma nie lubi ludzi z własnym pozytywnym myśleniem, szuka raczej ciemniakow którzy są przekonani że to tylko my jesteśmy dla nich. Jesteś tylko liczbą a jeśli już pracujesz od dłuższego czasu w tej firmie to właśnie stales się tylko liczbą. Teraz jest w modzie wiekowka, młodość która nie widzi jeszcze wszechobecnej manipulacji i układów. Na tyle im znikoma z reszta władza bo dotyczy ich małego podwórka pod nazwa pośrednik pracy pozwoliła jednak poczuć się wyjątkowo i naprawdę kimś. Skoro są tacy ważni i od nich tyle zależy i lubią okazywać swą wyŻszość na podstawie nie tego jaki dobry jestem tylko na tym jakie stanowisko tu nie piastuje to kim ten ktoś jest i co sobą reprezentuje?
To nie ludzie powinni bać się władzy tylko władza ludzi może kiedyś pojmiecie zawarty przekaz i sens tych słów. Może mentalność Polaków i ich patologie też kiedyś ustąpią ale do tego czasu będą widziani oczami przez rządzących jako tania, naiwna, godząca się na wszystko, ciemna masa sila robocza.
zdjecie uzytkownika
a - 2015-03-22 17:02:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GERALD - 2015-03-21 09:35:09]:
czytajac twoj post powiedz czy dobrze rozumiem ze firma lubi zatrudniac mlodych ludzi na wiekowce wyciagnac z nich maks ile sie da i przy tym jak najmniejszym kosztem napisz jeszcze co to tych ukladów trzeba je miec jesli chcesz sie dostac do tej firmy tak dobrze zrozumialem
zdjecie uzytkownika
GERALD - 2015-03-22 22:26:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zrozum tylko tyle że ten świat znowu stacza się ku niewolnictwie i ucisku na każdym szczeblu. Pracownik czy pracodawca to dotyczy każdego, gdy szef ma coraz gorzej ty też to odczujesz. Nie myśl że 99% ludzi idzie z uśmiechem do swojej pracy w jakiejkolwiek firmie a już na pewno nie tam gdzie dzieje się coraz gorzej. Nowi nie mają porównania więc biorą co jest nie mając większych pretensji do tego czy tamtego. Ludzie na wiekowce to dobra opcja dla pracodawcy, nie tylko z powodu mniejszej pensji ale i z tego że cechuje ich: mniejsza sila przebicia i brak "posluchu w świecie", uległość, nieznajomość swoich praw czy zwyczajnie bycia jeszcze poza "dorosłym" życiem którym żądzą inne naprawdę chore bo pełne manipulacji prawa systemu tworzonego tak byś nie mógł ich przeskoczyć. Byś był zależny od swoich podwładnych, którzy dają ci tylko tyle by przetrwać bo tylko tak mogą cię kontrolować.
Poza tym ludzie dziś są bez takich wartości jak honor, szczerość, godność osobista czy dane słowo. Gdy każdy kombinuje jak może spotykasz tylko obłudę i dobrą minę do złej gry ludzi hipokrytow których myśli na swój temat nie chciałbyś znać. Tak właśnie wygląda świat dorosłych oparty na dwulicowosci i zawiści.
Ps. Wiele osób w tej firmie nie doroslo do wykonywania swojej roli.
zdjecie uzytkownika
a - 2015-03-23 17:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GERALD - 2015-03-22 22:26:29]:
To powiedz krotko oplaca sie jechac tam pracowac starac o prace przez tel,czy trzeba miec znajomosci bo tam cos ciezko sie dostac napisz szczerze czy warto
zdjecie uzytkownika
GERALD - 2015-03-23 18:48:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A w jakim wieku jesteś?
Osoby nowe i na wiekowce nie powinny miec trudności z wyjazdem jeśli potrzebują ludzi a tak się składa że niemal co tydzień przyjeżdża wielu.
Na miejscu czy to w biurze czy na mieszkaniu czy w pracy szybko zaszufladkuja twoją osobę. Na tej podstawie będziesz odpowiednio traktowany. Zależy jaki jesteś, jaki charakter, może im przypadniesz do gustu a może nie. Kiedyś bym polecił tę firmę jak najbardziej na ten moment nie polecam ludziom którzy mądrością wielokrotnie przewyższają swoich przełożonych bo szybko dochodzą do jednego wniosku.
zdjecie uzytkownika
a - 2015-03-23 19:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GERALD - 2015-03-23 18:48:56]:
mam 25 lat dzwonie co tydzien do tego szefa w holandi od prawie 3 miesiecy i caly czas mowi ze nie pracy a ty piszesz ze co tydzien przyjezdzaja ludzie to jak juz nie kumam o co tu chodzi.
zdjecie uzytkownika
GERALD - 2015-03-24 20:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i właśnie tak to wygląda, ale już nie długo to się zmieni bo młode pokolenie ma już więcej w głowach. Nie widzą siebie jako prostakow z którymi nie chcą nawiązywać bliższych relacji obcokrajowcy. To już nie są polaczki zamknięci w swoich czterech ścianach ze swoimi kompleksami mniejszości. Oni zrobią porządek z wyzyskiem na który pozwolili ich rodacy, gdzie Polak ma taką a nie inną opinię. W większości oczywiście sami sobie na to zasłużyli swoim zachowaniem i mentalnością. Ale ludzie w biurach nie mają wstydu i kłopotu z tego powodu, to dla nich niezły biznes. Kogo to obchodzi skoro najważniejsze dla pracownika jest to czy firma jest wyplacalna!! Taki ktoś z pewnością zgodzi się na wszystkie nasze warunki. Na szczęście takich osób coraz mniej i już nie będzie gadki w stylu 100 na twoje miejsce.
Łatwo wam gnoic ludzi pod sobą ale tylko ten kto ma odwagę na konstruktywną krytykę do osób wyżej od siebie może myśleć o sobie że jest KIMS. Wy natomiast za bardzo boicie się o swoją przyszłość, jesteście bardziej zalosni od patologi panującej na motelu. Kiedyś wam ludzie podziekuja za to.
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-03-26 14:39:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej jedzie ktoś w sobote do Hillegom na cebulki ? :D
zdjecie uzytkownika
Karola - 2015-03-26 16:10:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej .Czy ktos moze powiedziec jakie stawki są w Ruigroku po 23 roku życia?
zdjecie uzytkownika
luko - 2015-03-26 16:30:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzie ktoś w sobote ?
zdjecie uzytkownika
a - 2015-03-26 18:06:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luko - 2015-03-26 16:30:07]:
a gdzie jedziesz do jakiej pracy ja dzwonie do nich co tydzien i mowia ze nie ma pracy dla mezczyzn wiesz moze czy bd jakas praca teraz przed swietami
zdjecie uzytkownika
ooooo - 2015-03-27 07:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jadę w sobote. a gdzie jedziesz?
zdjecie uzytkownika
a - 2015-03-27 11:49:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ooooo - 2015-03-27 07:23:23]:
na zbieranie zamowien jedziesz czy na co
zdjecie uzytkownika
Me - 2015-03-28 12:51:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzie ktoś dzis ??
zdjecie uzytkownika
ooo - 2015-03-28 12:54:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jade, a Ty gdzie do jakiej pracy i skad?
zdjecie uzytkownika
f - 2015-03-28 13:17:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie nie jedzcie do tego obozu pracy! Nic nie zarobicie a życie w Holandii drogie. Będą was zwodzic i tak długo mydlic oczy jak to możliwe! Firma nie zapewnia godzin pracy a nawet jeśli jakimś cudem godziny będą to i tak się nie opłaca harowac za taką stawkę. Nie ma już wypłat za nadgodziny! Wycwanili się w biurze by jeszcze bardziej okradac pracowników! Chamstwo i szczyt bezczelnosci.
Spalić to biuro po raz drugi tylko tym razem z jego pracownikami! Banda cwaniaków i zlodzieji! Nie dajcie się nabrać!
zdjecie uzytkownika
a - 2015-03-28 18:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Me - 2015-03-28 12:51:23]:
Ja jade dzisiaj z wroclawia a ty skad jedziesz do jakiej pracy
zdjecie uzytkownika
Ruigrok - 2015-03-29 10:42:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga z dniem 15.01.15 firma zatrudniła wyszkolonego ochroniarza by pilnował bydło w naszej fermie. Proszę nas zrozumieć, my już umywamy ręce od brudnej roboty i mamy do tego pełne prawo. Nasza ferma nie toleruje bowiem swobód obywatelskich, wolności słowa ani decydowania o sobie.
Firma przeprasza również za opóźnienia w wypłatach, za tydzień 15 dostaną państwo wynagrodzenie za 3 tygodnie. Ferma musi jakoś zarabiać na waszych pieniądzach. Warunek konieczny.
Ferma zatrudni osobe która ma pomysły jak jeszcze bardziej podkresli granicę dzielącą Nas z wami. Tylko poważne oferty.
Bez poszanowania
RUIGROK
zdjecie uzytkownika
go - 2015-03-29 10:56:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ruigrok - 2015-03-29 10:42:26]:
Ale łach gosciu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to ujales. Cala prawda o tych typach władza im odjebala i to zdrowo. Pozdr. dla kumatych
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: IPamietam ten dzien jak dzis weszlem do biura nikogo nie bylo. Czekalem ok 1godziny. Az. Poprzyjezdzaja do pracy po czym czekalem nastepne ok 20 min az bystra pani. Beata wydrukuje papiery nikogo nie obchodzilo ze czlowiek dopiero przejechal 1100km. I chcial by sie polozyc. Po czym wlasnie przyszla pani bystra basia. I zadala pytanie. Iile ci wystarszy ??? Spojzalem na nia. Wiadomo co pomyslalem. Usmiechnelem sie grzecznie i powiedzialem.pani da te papiery i sobie tytrze rant z nosa poczym usmiechnolem sie jeszcze raz i wyszlem. Tak przebiegala moja rozmowa
Pytania: Trudno dokonca powiedziec jakie zadawala pytania. Bylem bardzo zmeczony a pani bardzo pobudzona. Aczkolwiek nie milo wspominam ta pania. Aczkolwiek nawed sobie nie zdajecie sprawy jak bardzo kocham kobiety.
zdjecie uzytkownika
B.Z - 2015-03-30 10:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a - 2015-03-28 18:31:42]:
Pracowałam tam z mężem 5 lat,jeżeli ktoś jedzie tam żeby zarobić to na pewno zarobi,ale znam wielu ludzi którzy tam jadą na wczasy nie do pracy ,alkohol ,narkotyki ,ogólnie żyją od soboty do soboty żeby imprezować, co zarobią tygodniówkę to przepija i rozhulają .a do polski przywiozą grosze i zwalają winę na firmę że żle,ciężko na pewno jest dla tych co znają prace w Polsce, zarobić a nie narobić się. córka moja też była i też sobie chwali..a w tej firmie Polak,polakowi gotuje tam taki los ..tak zwani bandowi za parę euro więcej są esesmanami dla swoich rodaków .mogłabym po nazwiskach takich wymienić że za parę euro Holendrom dupy liżą ,przez te 5 lat nie poznałam Holendra złego gdzie pracowałam w hotelu tylko z holendrami ,
zdjecie uzytkownika
wowo - 2015-03-30 11:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [B.Z - 2015-03-30 10:20:38]:
zgadzam sie w 100% wlasnie duzo osob przehula kase a potem narzekaja ,,,najlepiej pracowac samemu u holendra wtedy jest ok..ja akurat 3 sezon jade dotych samych ludzi pracuje mi sie bardzo dobrze nikt mnie nie sciga ,,i bardzo mila cala rodzina bo na wakacje ich dzieci tez pracuja ,,,
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RUIGROK
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy RUIGROK?
Zadaj pytanie