Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o RUIGROK

Pracowałeś w firmie RUIGROK i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jjjj - 2014-07-05 19:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
to biuro ma jakąś stronę internetową bądz meila ?
zdjecie uzytkownika
Wyjazd - 2014-07-11 10:06:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wyjeżdza ktoś z was jutro do Hillegom do pracy przy kwiatkach?
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2014-07-12 14:20:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś wie czy będzie jeszcze jakiś wyjazd do Holandii w tym miesiącu?
zdjecie uzytkownika
DoPatryka - 2014-07-12 15:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak dzisiaj jest wyjazd przecież
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2014-07-12 17:45:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem czegoś w takim razie . dzwoniłem 2 razy w tym tyg do biura i powiedzieli ze w środę będą wiedzieć na 100 czy jest wyjazd i jak coś to do mnie będą dzwonić, 2 raz dzwoniłem w czwartek i powiedzieli ze nie ma żadnego wyjazdu w tym tygodniu a teraz się okazuje ze jednak jest .... czy oni są poważni...;/
zdjecie uzytkownika
MaciejMoczyMorda - 2014-07-13 12:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już 3 razy byłem przez tą firme, zawsze była wypłacalna, podatek 20-30E, ubezpieczenie chyba też ok 30E, mieszkanie zależy gdzie 45-65E. A wypłaty przy 40h pracy w tyg po odliczeniu wszystkiego to 220-260E zależy od mieszkania. Masz więcej godzin wiadomo wieksza wypłata. Rozliczenia podatkowe dostawalem wczesniej niż pity w Polsce:D.Myszy w pokojach no na parterze tak bywa ale od tego są łapki czy klej, u mnie w PL nawet szczur się znajdzie i jakoś żyję :-)
Jak jedziesz do pracy zarobić a nie na wakacje to na 100% jakoś przeżyjesz, sklepy nie daleko 15-20min z buta(tylko że chleb nie dobry). Praca do 6-8km=rower(pizga żabami masz być w pracy), dalej busem lub cytrynką. Jak ktoś jedzie na wakacje lub używki to niech uważa bo leni, ćpunów i boxerów szybko wychwytują i tacy delikwenci mają zjazdy do PL + kary.
Pozdrawiam i życzę powodzonka
zdjecie uzytkownika
roben - 2014-07-13 14:13:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byl wyjazd?! Dzwonie regularnie,od paru tygodni,spisali moje dane,truje im tylek,ze bardzo zalezy mi na ofercie,a oni mi klamia w zywe oczy,ze nie ma wyjazdu? Oni sa niepowazni!
zdjecie uzytkownika
fhfj - 2014-07-16 13:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak był wyjazd 12 lipca, do mnie zadzwonili po 2 dniach, tylko ze ja bylem u nich osobiscie zostawiajac zaswiadczenie o nie karalności :-) Pozdrowienia z Holandii
zdjecie uzytkownika
kazik - 2014-07-16 17:23:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wciskają kit ludziom totalnie. Mój kolega pracuje tam od trzech tygodni i mówi że jest zadowolony, a ja wydzwaniam do ruigroka co drugi dzień i ciągle powtarzają że nie ma ofert pracy, a 3 dni temu kolega mówił, że właśnie przyjachali z Polski nowi pracownicy... Szkoda gadać. Mam doświadczenie zawodowe na produkcji i w ogrodnictwie, znam bardzo dobrze j. anglieski, mam prawo jazdy, wyższe wykształcenie i ludzie z tej agencji(podobnie jak z innych) olewają większość dobrych kandydatów bo potrzebują "niekumatych" których łatwiej kontrolować. W Polsce pracy nie ma, a jak jest to ludzie i tak wolą robić za marne pieniądze za granicą niż za marne pieniądzie w Polsce bo to pierwsze bardziej się opłaca, nawet po odjęciu wszystkich dodatkowych kosztów. Chyba zostaje tylko opcja wyjazdu indywidualnie w ciemno.
zdjecie uzytkownika
do fhfj - 2014-07-16 18:08:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fhfj - 2014-07-16 13:23:04]:
napisz o nowych przyjeciach jak juz tam jestes na miejscu, bo w necie oferte brak. papier o niekaralnosci masz przetlumaczony czy wystarczy wersja oszczedna i tylko polski druczek im wystarczy?
zdjecie uzytkownika
fhfj - 2014-07-17 07:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Papier przetlumaczony. A pracę mam przy kwiatkach.
zdjecie uzytkownika
Seba 19 - 2014-07-17 12:45:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fhfj - 2014-07-17 07:36:55]:
Cześć. Pochodzę z Opola i jestem po maturze, chcę wyjechać z tego kraju, ale nie wiem czy bez doświadczenia żadnego i tyle co angielskiego znam z seriali warto sie pchac do jakiej kolwiek roboty.
zdjecie uzytkownika
Erza Scarlet - 2014-07-17 14:56:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znam firmę z słyszenia już lata, lata. Wiadomo jako młody smark do Holandii za robotą nie bardzo, a dziś jest inaczej. Opinię zawsze słyszałam pozytywną, sama jeszcze jej nie znam, no ale myślę że czas poznać. Ostatnim razem pracowałam w NL z firmy E&A w 2012, a teraz mówią w prost mam 23 lata, nie ma dla mnie pracy, no chyba że jestem wyjątkiem. Niestety, poczułam się zawiedziona, dyskryminacja moim zdaniem XD Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Ania - 2014-07-18 12:35:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja już dzwonie od początku lipca i ciągle słysze, że nie ma jeszcze ofert i żeby dzwonić w środę, więc dzwonię i dalej nic. Co tydzień wysyłają ludzi, ale nie ma ofert. ŻENADA
zdjecie uzytkownika
zawiedzione - 2014-07-18 16:59:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma to porażka... w tym tyg mamy przepracowanych tylko pare godzin, jak pytasz o prace to ciagle Cie zbywaja , ze bedzie i trzeba czekac... nikt nie traktuje Cie tu powaznie
zdjecie uzytkownika
Seba 19 - 2014-07-18 18:51:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Erza: mloda jestes, ale ja jescze mlodszy. Ale jak widze dalas rade. napisz tylko o tym dlaczego Cię tam już nie chcą @Ania: co konkretnie Ci tam mówią? Pozdrawiam i powodzenia życzę.
zdjecie uzytkownika
Erza Scarlet - 2014-07-21 19:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( Seba 19 ) Nie znam konkretnie powodów, ale przypuszczam że pierwszym z nich jest mój wiek, gdyż musiałam bym dostawać najwyższą stawkę XD a drugi, powód to mój angielski, tak przyznaję sie mój angielski jest do kitu, ale dużo więcej zrozumiem niż sama coś wybełkotam. Ostatnim razem nie mieli jakoś z tym problemu . Nie rozumiem o co im chodzi :( ( proszę wybaczyć moje błędy )
zdjecie uzytkownika
rozczarowana2 - 2014-07-23 21:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam to co napisala kolezanka powyzej . Jedziesz na 8 tyg , praca konczy sie po 2 i siedzisz jak idiota na hotelu i czekasz czy z łaski zadzwonia czy cos jest . Takze polecam poszukac innego biura !
zdjecie uzytkownika
smutna - 2014-07-23 21:24:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. Ludzie okropni. Warunki mieszkalne nie wyobrażalne. Zdarzają się myszy. Pracy nie ma. Choć dzwoni się codziennie. Bieda bród i ubóstwo
zdjecie uzytkownika
bloomka - 2014-07-24 08:20:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcialabym odniesc sie do powyzszych postow. Pracuje w tej firmie juz jakis czas,potwierdzam,ze jest to firma wyplacalna,jesli chodzi o osoby z biura,to nigdy nie poczulam,jakoby ktos mnie tam ,,olewal",jak pisza tu niektorzy. Rozumiem wasze rozgoryczenie,ze trudno sie dostac,a jednak przyjezdzaja nowi ludzie. Przeciez tych ludzi wybieraja sposrod setek,akurat udalo sie innym. Wyksztalcenie tez nie gra roli,ja jestem rowniez osoba wyksztalcona ,cywilny pracownik wieziennictwa,penitencjarny wychowawca i co??? Pracuje przy tasmie produkcyjnej. Nigdy w takim charakterze nie pracowalam,ale nauczylam sie,przyzwyczailam do warunkow i jest ok. Prosze nie wypisywac opinii o ludziach z biura,skoro nie mialo sie z tymi ludzmi kontaktu. Probowac,probowac i nie poddawac sie. Dzwonic co tydzien,a byc moze nastepnym razem ktos z was przyjedzie tu do pracy. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
bloomka - 2014-07-24 08:28:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Musze jeszcze nadmienic,ze w biurze ruigroka pracuja ludzie naprawde profesjonalni. Szef,(usunięte przez administratora),mimo,ze moze ciut szorstki czlowiek,to jednak potrafi byc empatyczna osoba,zastepca (usunięte przez administratora),to cieply,dobry mlody czlowiek,dla ktorego nie jestes osoba w tlumie,potrafi zainteresowac sie twoim problemem i starac sie pomoc. Ja mam nadzieje,ze wielu z was,moi drodzy przyjedzie tu w koncu i wtedy podpisze sie pod moim postem. Zycze oczywiscie powodzenia.
zdjecie uzytkownika
rozczarowna2 - 2014-07-26 14:46:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie chodzi o to ,że osoby z biura są niemiłe czy też oschłe, czy o warunki mieszkalne . Chodzi o to ,że ta firma oszukuje młodych ludzi, sciągając ich tam a potem nie gwarantując pracy . Także byłam , sprawdziłam i wciaz stanowczo odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
patryk - 2014-07-26 16:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rozczarowna2 - 2014-07-26 14:46:06]:
hey
czy mogłabyś powiedzieć ile tam byłaś i ile przepracowałaś godzin przez ten czas?
bo cały czas chce się wybrać do Holandi z tego biura i nie wiem czy jest sens w takim razie jak mam praktycznie nic nie zarobic...
zdjecie uzytkownika
rozczarowna2 - 2014-07-26 19:17:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jechałam na 8, byłam 3 , a pracowałam tylko przez 2 , bo potem praca sie skonczyla . Przez cały ostatni tydzien wydzwaniałam do biura i pytalam o prace, takze w tym trzecim z łaski rzucili nas gdzieś na 6 godzin. Na pytanie ile mamy czekac na robote nikt nam nie byl w stanie odpowiedzic....
zdjecie uzytkownika
Mlody holandia - 2014-07-27 12:12:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam 19 lat, jestem juz 2 tydzien w holandii, stawka jest marna i jest mało godzin (1 tydzien 36 godzin, 2 tydzien 32 godziny), czyli na tydzien wychodzę na plus okolo 250-350 zl po odliczeniu jedzenia i wszystkiego. Za tydzien zjezdzam bo nie oplaca sie tutaj zostac. Jesli chcesz zarobic i jestes mlody napewno nie wyjezdzaj do holandii, jedynie co na plus to to ze zwiedziłem troche juz Holandie, pare razy bylem w amsterdamie, nad morzem itp. Itd. Zrobilen sobie tutaj takie jakby wakacje, tylko ze przyjade z nich z paroma stowkami na plus i to tyle.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RUIGROK
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x