Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o RUIGROK

Pracowałeś w firmie RUIGROK i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
84225961 - 2015-03-30 19:25:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos wie czy są jakies wyjazdy pod koniec kwietnia z lubuskiego NAPRAWDE PILNE. NOWA SÓL
zdjecie uzytkownika
hg - 2015-03-30 23:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [84225961 - 2015-03-30 19:25:25]:
To chyba pytanie nie na miejscu. Wiem że prawdy dzwoniac nie da się usłyszeć bo panie są zaklamane jak cała ta organizacja przestępcza bo biurem tego nie nazwę.
Ludzie obodzcie sie! Powiadomcie odpowiednie instytucje jeśli byliście swiatkami przemocy, zastraszen, innych takich praktyk stosowanych przez szefostwo. Niech nie czują się bezkarni, teraz jest czas by to wszystko powstrzymać. Pokazać ludziom, światu co się wyprawia. Powiadomić policję o zaistnialych zajściach, nie bądźcie ich niewolnikami którzy godzą się na to wszystko tylko dla tego że boicie się utraty pracy! Mobbing, przemoc fizyczna jak i psychiczna jest karana. Nagrywajcie rejestrujcie to wszystko walczcie o wasze prawa!
zdjecie uzytkownika
B.W - 2015-03-31 19:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PRACUJĄC W RUIGROKU OBIECAŁAM SOBIE ŻE PO POWROCIE OPISZE TO W KSIĄŻCE O LUDZIACH PODŁYCH O PANI T,WIECZORKA KTÓRA WTEDY PRACOWAŁA NA HAUSKIMPINGU TRAKTOWAŁA DZIEWCZYNY JAK ESESMANKA WYBIERAŁA SOBIE POKOJE LEPSZE A DZIEWCZYNOM ROBIŁA ŚWIŃSTWA BYŁAM SAMA ŚWIADKIEM JAK RWAŁA SOBIE WŁOSY Z GŁOWY I PODRZUCAŁA DZIEWCZYNA DO ŁAZIENEK ROBIĄC AWANTURĘ ZE ŻLE POSPRZĄTAŁY CHODZIŁA Z SAMEGO RANA I LATAŁA PO POKOJACH UKRAŚĆ DZIEWCZYNĄ NAPIWKI ,I TAKICH PRZYKŁADÓW MOGŁABYM PODAĆ SETKI,NIE JEDNA PŁAKAŁA JA RÓWNIEŻ,POWIEM TAK TAM PRACA PRACĄ ALE LUDZIE GOTUJĄ TAM TAKI LOS LUDZIOM,ZA JEDNO EURO W ŁYŻCE WODY BY UTOPILI,ŻEBYM MIAŁA JEŚĆ CHLEB Z WODĄ TO MOJA NOGA TAM JUŻ NIE POWSTANIE.CZYM CZŁOWIEK BARDZIEJ CHCIAŁ ZAROBIĆ TYM BARDZIEJ GO UPOKARZALI,A JESZCZE JEDNO CO ZAROBIŁAM TAM TERAZ WYDAJĘ NA LEKARZY CIĘŻKĄ PRACĄ ZNISZCZYŁAM SOBIE NADGARSTKI ,KRĘGOSŁUP, PRACOWAŁAM W OSKAMIE.POZDRAWIAM KLAN PIOTRKA.
zdjecie uzytkownika
BW - 2015-03-31 19:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wowo - 2015-03-08 20:51:34]:
WSZYSTKO SIĘ ZGADA TYLKO NIE LICZNI MAJA TE GODZINY I TEN POSIŁEK, CHYBA ZE TRAFI NA JAKĄ AKCJE ,,BO WIĘKSZOŚĆ SIEDZI NA DOMKU I NA DOMEK ZARABIA,I ZAZDROSZCZĄ TYM CO GODZINY MAJĄ,A Z ROKU NA ROK JEST GORZEJ BO I POŚREDNICY HOLENDRZY TEŻ POZNALI SIĘ NA TEJ FIRMIE.A POLAK NIE ŚLĄZAK TRAKTOWANY TAM JEST JAK G..NO.
zdjecie uzytkownika
maja - 2015-04-03 20:42:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj wowo trochę się zagalopowałęś w ocenie ze ślązakami wyjeżdzam z tą firmą już od lat a ze Sląska nie pochodzę jak mam problem zawsze zwracam się do Pana Gerarda i szczerze rzeczowo przedstawiam swój problem i zawsze jest pozytywnie załatwione a znajomości nie mam,szybciej w pracy widać tą różnicę ale jak dobrze pracujesz i znasz robotę to Ci mogą nagwizdać.Dawno temu też to przerabiałam i teraz mogę się rewanżować ale chamstwa i cwaniactwa nie znoszę.Podrawiam
zdjecie uzytkownika
GERALD - 2015-04-04 12:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maja - 2015-04-03 20:42:40]:
Droga Maju jesli chamstwa i cwaniactwa nie znosisz to musialabys rowniez nie znosic firme przez ktora od lat wyjezdzasz. Rozumiem ze nie mozesz miec wgladu na to co sie dzieje w tym biurze i slepo zapewne wierzysz w ich uczciwosc wzgledem ciebie, jednak pamietaj ze chamstwo i cwaniactwo nie jedno ma imie.
Moze gdyby twoja osoba miala pelny dostep do informacji i wszystkich zagrywek ludzi ktorzy zarzadzaja ta firma pewnie zmienilabys zdanie i to bardzo szybko.
Niech zyje bloga nieswiadomosc ludzi dzieki ktorym ten biznes trwa w najlepsze.
Uwierz mi ze gdybys stala sie niewygodna dla nich, wiedziala za duzo badz byla juz nie potrzebna to pozbyli by sie ciebie raz dwa a po tygodniu nikt by cie tam nie pamietal.
Wszystko dla tego ze to tak naprawde falszywi ludzie, wredni egoisci rzadni wladzy i kontroli nad swoimi barankami. Mozesz nie miec o tym pojecia ale gdy zechca cie zniszczyc maja pelno swoich slugusow, podpierda..czy. Ludzi z wypranymi mozgami gotowych sluzyc jak psy swoim panom by ci mogli osiagac swoje niecne cele. Tak postepuje mafia a nie jakies tam biuro pracy ktorym sie nazywaja.
Ciekawi mnie czy te wszystkie przekrety ktorych sie dopuscili kiedys nie zemszcza sie na nich samych. Jakby nie patrzec to calkiem prawdopodobne biorac pod uwage ze coraz wiecej ludzi ma juz dosc takiego traktowania. Tych wszystkich chorych ukladow, manipulacji, bezwzglednosci i naduzywania wladzy ludzi na stanowiskach. Twoja prywatnosc moze byc przez nich naruszana ale sprobuj to samo z nimi to pokaza ci szybko gdzie twoje miejsce. Najwidoczniej to dziala tylko w jedna strone. Wazne jest takze motto ktore obowiazuje wszystkich pracownikow: albo jestes z nami albo przeciwko nam.
Pozdr.
zdjecie uzytkownika
wowi - 2015-04-04 16:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maja - 2015-04-03 20:42:40]:
No ja o slazakach nic nie pisze...,,
zdjecie uzytkownika
maja - 2015-04-04 18:33:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sorki wowi pomyłka
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-04-09 16:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wybiera sie ktos w ta sob na cebulki?
zdjecie uzytkownika
ujo - 2015-04-11 12:30:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie ile pracodawca płaci ruigrokowi za godzinę naszej pracy? Słyszałem ze nasza stawka stanowi malutki procent tej kwoty. Dlaczego nie przedstawią nam tych danych? To my utrzymujemy tych nierobow w biurze a oni z wielką łaską dają nam pracę? Co za szczyt bezczelnosci za kogo się ta banda uważa!? A ten cały gerard czy jak mu tam to jakas kpina chyba. Kto to w ogóle jest, strażnik teksasu?
Jak ktoś wie ile biorą za naszą pracę napiszcie, zawsze byłem ciekaw ile te darmozjady biorą za nas, a na dodatek ponoszą się jak święte krowy chyba zapomnieli z czego żyją.
zdjecie uzytkownika
oj - 2015-04-11 13:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W zaleznosci jaka praca za tych powyzej 23 lat ok.14.50 euro za godzine...
zdjecie uzytkownika
ujo - 2015-04-11 19:33:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oj - 2015-04-11 13:49:19]:
Podziękował
No to nieźle połowa nie nasza, a słyszałem nawet coś o 18 euro. Do tego podatek, im więcej pracujesz tym jesteś bardziej nim obciążony, a na 40 i nadgodziny nie ma już co liczyć. Nie wiem jak ludzie na wiekowce mogą tam żyć, w Polsce więcej zarobią. A juz na pewno nie doświadcza tego syfu. Ta firma kleka jej dni są policzone, oni już ratują się jak mogą. Biedny Peter i jego slugusy ale tak to się kończy, chytry zawsze dwa razy traci. Lepiej już niech ogłosza to ludziom żeby po malu mogli szukać innych biur.
Na zaciskaniu pasa ludziom długo nie zajada.
zdjecie uzytkownika
mono - 2015-04-15 22:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za chwile bedzie akcja ciekawe kto sie zalapie bo w Opolu nic nie wiedza tak powiedzieli
zdjecie uzytkownika
b - 2015-04-16 23:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Naprawde nadchodzi kres tego biura? Pracowalam tu 3 lata I teraz znow chce sie tam dostac. Ale praca chyba tam jest tylko nadgodzin nie ma? Co do G. to mialam o nim jak naklepsza opinie. Niestety nie podoba mi sie jak on traktuje ludzi. Mowili ze Krzysiek jest be a teraz kazdy zmienia zdanie. Bo Krzychu ma maniery I kulture. I oby sie nie zmienil.
zdjecie uzytkownika
j - 2015-04-17 08:51:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [b - 2015-04-16 23:08:56]:
A no niestety nadchodzi wielka porażka Ruigroka firmy która nie liczy się ze swoimi pracownikami i grabi ich na każdy możliwy sposób. To taka tania dziwka dla firm które preferują wyzysk i stawkę jak na akord. Dziwka jest już stara i nie atrakcyjna więc coraz rzadziej brana pod uwagę. Musi zatem oferować swoim klientom coraz więcej usług po przestepnej cenie. Tak to mniej więcej wygląda (usunięte przez administratora) Ruigroka i innych pseudo pośredników w wolnej Polsce będą zatrudniać sobie chyba ludzi z Ukrainy. Ile można zerowac na jednym biednym narodzie.
Świnie u koryta o tym wiedzą ijuż zatrudniają Litwinów.
zdjecie uzytkownika
bloomka - 2015-04-20 23:05:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poznalam tu wielu slazakow I slazaczek. Bardzo ich polubilam. Strasznie podoba mi sie ich gwara, a juz kobita mowiaca po slasku to ...ekstra sprawa. A jeszcze wkurzona slazaczka gadajaca po swojemu..hehe..moglabym sluchac godzinami. Slazacy..pomorzanie..gorale..to ludzie I sa lepsi I gorsi. Nie rozumiem tych aluzji, ktore czytalam. Pozdrawiam wszystkich.
zdjecie uzytkownika
miguel - 2015-04-26 16:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ooo - 2015-03-28 12:54:48]:
jedżcie jedżcie jest fajnie ,
praca bardzo lekko tylko czeba być szybkim
zarobki dobre
polecam

zdjecie uzytkownika
Mee - 2015-04-28 11:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsze biuro na świecie !! pracowałam tam pare tygodni i nie wytrzymałam ..

nie wypłacają pieniędzy ! nie ma godzin pracy nie ma nic ! serdecznie nie polecam !
zdjecie uzytkownika
Michał Szkopiak - 2015-04-28 12:02:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaaaaa - 2015-03-30 18:03:29]:
Hej jestem singlem mam doskonały język angielski zaistniałem w wielu dziedzinach pracy w Polsce jak i za granicą mieszkam aktualnie w Polsce ale szczerze to mi się nudzi i pracę mam dorywczą co stanowi problem chciałbym gdzieś wyjechać lecz nie mam kontaktu do odpowiednich osób a przez bydgoskie agencje za bardzo mi nie odpowiada ze względu na różne opinie w razie chęci wspólnej podróży proszę o kontakt na maila szkopiakm@gmail.com lub telefoniczny 532787154, pozdrawiam Michał
zdjecie uzytkownika
akcyjna - 2015-05-09 23:09:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
osobiscie zauwazam sporo zmian na gorsze, firma sciaga ludzi na akcje, na ktorej okazuje sie ze nie ma godzin, mało tego zabiera kase za busa w obie strony ( kiedys bylo to darmowe) malo tego wrzuca na najdrozsze pokoje, za takie akcje dziekujemy,osobiscie nie polecam
zdjecie uzytkownika
edd - 2015-05-11 08:38:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wowi - 2015-04-04 16:38:19]:
Same puste frazesy.Zero przykładów konkretnych.Ci co narzekają po prostu źle trafili lub najzwyczajniej są leniami i nierobami,pojechali zarobić ale się nie narobić.A bez pracy niema efektów.No chyba że jedzie się po to tylko żeby wszystko co się zarobiło przechlać i wyjarać. Najlepsze jest to że ja tylko czytam te wypociny bo nigdy tam nie byłem.Pracuję sam,mam swoją firmę i robię w większości w niemczech.Ludzie weźcie się do roboty,nie narzekajcie nie wymagajcie cholera wie czego za swoją marną pracę.Postarajcie się i nie miejcie postaw roszczeniowych,bo jedyne co się wam należy to nauka na czym polega ciężka praca.Tam mamusi niema która pomoże i pozwoli spać do 15-stej żeby obudzić syneczka czy córeczkę na obiadek.Obudźcie się.
zdjecie uzytkownika
Franek - 2015-05-11 20:51:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Cześć,
Mam pytanie odnośnie tego biura. Wraz z kuzynem jesteśmy studentami, którzy chcą zarobić. Nie bawi nas zielsko, koks czy nadużywanie alkoholu. W poprzednim roku będąc przez pewną agencję najgorsze przeżycia nie mieliśmy z pracą, bo pomimo tego że się człowiek natyrał jak wół, to był zadowolony że zarobił. Ale wkurzali nas Polaczki mieszkające z nami. Co tydzień dwudniowa impreza w weekend, człowiek chciał się choć raz wyspać i żeby miał święty spokój przez dwa dni, ale te tłumoki nie dawały możliwości. Sprzątać ja sprzątałem i czasami kuzyn (reszta pełna wyjebka). W nocy wracając z roboty gdzie ja trochę wcześniej wracałem zdążyli mnie obudzić przynajmniej 3 razy. Już nie mówię o chlaniu i jaraniu zielska. Powiedzcie mi proszę - czy w tej firmie również są takie osoby? Często się je spotyka? Chcemy mieć święty spokój. Nawet jeśli mniej zarobimy, ale żeby nikt nam się nie wpierdzielał z "Polaczków". Jesteśmy ogarniętymi chłopakami i proszę powiedzcie - jest jakiś sens wyjazdu przez tę firmę? Te duże agencje są na straconej pozycji u nas.

Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
Paula_B - 2015-05-11 21:15:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mam takie pytanie, bo już przeglądam te posty od roku i zastanawiam się na jakiej podstawie oni robią selekcję... Trzeba ich męczyć telefonami? Bo w tamtym roku przed wakacjami dzwoniłyśmy z dwiema koleżankami co czwartek bojadże i pytałyśmy się czy coś jest i jedna pojechała, a my nie dostałyśmy się. Ogólnie rzecz biorąc to koleżanka nie narzekała, mówiła że praca nie jest mega ciężka, zarobki w miarę ok i po prostu nie ma co się unosić dumą, bo to tylko praca sezonowa. Ktoś ma tam numer telefonu do tego biura w Opolu? jeśli ktoś nie chce tu pisać, proszę na maila paulinabogon@gmail.com . Jestem studentką, mam 21 lat.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: IPamietam ten dzien jak dzis weszlem do biura nikogo nie bylo. Czekalem ok 1godziny. Az. Poprzyjezdzaja do pracy po czym czekalem nastepne ok 20 min az bystra pani. Beata wydrukuje papiery nikogo nie obchodzilo ze czlowiek dopiero przejechal 1100km. I chcial by sie polozyc. Po czym wlasnie przyszla pani bystra basia. I zadala pytanie. Iile ci wystarszy ??? Spojzalem na nia. Wiadomo co pomyslalem. Usmiechnelem sie grzecznie i powiedzialem.pani da te papiery i sobie tytrze rant z nosa poczym usmiechnolem sie jeszcze raz i wyszlem. Tak przebiegala moja rozmowa
Pytania: Trudno dokonca powiedziec jakie zadawala pytania. Bylem bardzo zmeczony a pani bardzo pobudzona. Aczkolwiek nie milo wspominam ta pania. Aczkolwiek nawed sobie nie zdajecie sprawy jak bardzo kocham kobiety.
zdjecie uzytkownika
Amanda - 2015-05-19 10:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Franek - 2015-05-11 20:51:30]:
Hej Franek, mam pytanko, mógłbyś proszę napisać przez jakie biuro pracowałeś wcześniej wtedy gdy te "polaczki" dały ci tak popalić. Jestem studentką mam 20 lat i szukam pracy na wakacje. Pozdrawiam...
zdjecie uzytkownika
Amanda - 2015-05-19 10:30:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Amanda - 2015-05-19 10:28:32]:
Możesz też napisać do mnie. Moj numer gg: 8470652. Z góry dziekuję i pozdrawiam...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RUIGROK

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy RUIGROK?
Zadaj pytanie
alert