Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o RUIGROK

Pracowałeś w firmie RUIGROK i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
84225961 - 2015-03-06 10:34:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niby gdzie sie znajduje ten formulasz zapisu????
zdjecie uzytkownika
84225961 - 2015-03-07 10:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuję za info w sprawie formularza Pozdrawiam gorąco a nie wiesz czy są jakies wyjazdy po 20 marca ktoś wieDzieki.
zdjecie uzytkownika
Arachin - 2015-03-07 11:25:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety nie wiem. Ruigrok sam nie wie czy będzie praca. Oni dostają w czwartki info od Holendrów ile potrzeba ludzi, wtedy sprawdzają bazę danych. Trzeba czekać.
zdjecie uzytkownika
nik - 2015-03-08 16:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
RUIGROK - NIE WIESZ GDZIE BEDZIESZ PRACOWAĆ NASTĘPNEGO DNIA, NA KTÓRĄ GODZINĘ MASZ, NAWET JAK PÓJDZIESZ DO PRACY TO NIE WIESZ O KTÓREJ SKOŃCZYSZ.. PRACA..? JAK NIE MASZ ZADNEGO ZAWODU I NIE MASZ ANI MIESZKANIA ANI NIC ZA TO MASZ ZDROWIE I CHCESZ JE SPRZEDAC WRAZ ZE SWOIM ZYCIEM PRYWATNYM TO FIRMA DLA CIEBIE. EW DLA TYCH CO CHCA SCHUDNĄĆ BO TĘPO PRACY JAK NA AKORD CISNIESZ ILE MOZESZ A TO I TAK ZAWSZE BEDZIE MAŁO. LUDZIE NIEMILI ANI W FIRMIE ANI WSPÓŁPRACOWNICY (ZDARZAJA SIĘ WYJATKI) TRAKTOWANIE BEZ JAKIEGOKOLWIEK SZACUNKU + WSZECHOBECNY MOBING. PODEJSCIE DO PRACOWNIKA NOWEGO JAK DO ŚMIECIA! DODATKOWO JAK JUŻ POJEDZIESZ TO MUSISZ CHODZIC JAK W ZEGARKU, SKONCZYSZ O KTÓREJ ONI CI POZWOLA (NIEKIEDY 14-16H PRACY) W SOBOTE CZY NIEDZIELE KIEDY MASZ PONIEKĄD WOLNE MOZE ZADZWONIC TELEFON I JUZ WOLNEGO NIE MASZ Z GODZINY NA GODZINE, KIEROWCY KTÓRZY WOŻĄ BUSAMI (LEDWO TRZYMAJACE SIE KUPY) SA WARIATAMI DROGOWYMI KTORYM UPRAWNIENIA DAWNO POWINNO SIĘ COFNĄĆ I NAWET KARTOFLI NIE POWINNI WOZIC A CO DOPIERO LUDZI! DO TEGO WSZYSTKIEGO JAK CHCEWSZ ZREZYGNOWAĆ TO MUSISZ MIEC POZWOLENIE NA ZJAZD DO POLSKI SZANOWNEGO PANA GERARDA KTÓRY ZA NIC MA INNYCH LUDZI O CZYM NAPEWNO SIE PRZEKONASZ JAK DO NIEGO ZADZWONISZ. FIRMA KPINA NIEPOLECAM STANOWCZO! DUŻO BY MOŻNA JESZCZE PISAĆ ALE SZKODA MOJEGO CZASU A WAM NAPEWNO SIE JUZ CZYTAĆ SŁOWA NA NIEDZIELE NIE CHCE :d
zdjecie uzytkownika
wowo - 2015-03-08 17:34:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe..moze i tak jest ale nie wszedzie zreszta jak ktos chce po 6 godz.pracowac to po co jechac...ludzie jezdza po pare lat i daja rade a niektorzy nie sa mlodzi .,tez juz pare razy bylem tetaz tez jade na sezon do jednego holendra.,ilu pracownikow tyle opini.,
zdjecie uzytkownika
Arachin - 2015-03-08 18:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest tak, jak ktoś nienauczony ciężkiej pracy to sobie nie da rady. Ludzie jeżdżą tam po to by zarobić, bo w Polsce za taką samą pracę dostają 1/4 tego co za granicą. Wiadomo że w każdej firmie znajdą si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] które chcą danego pracownika zgnoić i zrównać z błotem tak jak w Polsce. Ja byłem przez 6 miechów i jestem zadowolony bo mieszkałem i w Lisse na Hotelu, i w Rajsburgu na motelu ( standardy mieszkania różniące się diametralnie), ale do wszystkiego da się przyzwyczaić. Jeśli pracujesz po 16 godzin na dobę to czas szybko leci ( praca, kompiel w hotelu, kolacja i nyny ) Nie masz czasu na myślenie. W Polsce co ci pracodawca zagwarantuje? W Holandii przynajmniej po 10 godzinach mają obowiązek dać ciepły posiłek ( czy to pizza, czy inne fast foody ) A w Polsce który pracodawca Ci zagwarantuje ciepły posiłek? Nie ma co wybrzydzać firma godna polecenia. ja tylko czekam na wolne miejsce i spadam na stałe do Holandii. Tam przynajniej pracujesz by ŻYĆ a tu pracujesz by PRZEŻYĆ.
zdjecie uzytkownika
wowo - 2015-03-08 20:51:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Arachin - 2015-03-08 18:04:10]:
Wlasnie..to jest prawda popieram Arachina w 100% ..ja tez sie wybieram....chca tez mlodych ludzi a holender chce aby chodzic do pracy punktualnie bo oni maja wszystko zorganizowane na tip_top (przynajmniej ci co u nich pracuje)a niektorzy chca pospac,popic,pobawic ale rano to sie nie chce wstac...i co...on chce pracowac a tu gostka nie ma ...,
zdjecie uzytkownika
A Krzyś - 2015-03-09 13:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej wie ktoś czy są jakieś wyjazdy po 20 21 marca pilny wyjazd daj cie jakiś namiar jak by coś było w tym biurze bo dzwonie ale nie ma i nie ma a nie raz zapomne bo pszytłoczony tą pracą jestem w PL
zdjecie uzytkownika
nik - 2015-03-10 09:04:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spoko mówisz ze jedziesz na stałe żyć.. ale jakie to życie może pieniądze jakies zarobisz pracujac po 16h ale życie??!! ucieka przez palce.. praca ciężka i fakt jak nie pracujesz ciężko fizycznie w PL to tam się nieodnajdziesz. Ale śmiech mnie bierze jak ludzie mówią ze jada tam na stałe żyć <lol> 16h pracy + dojazdy - przerwy.. a z tym pozilekiem to różnie bywa i około 12h pracy a nie 10 nie pisze tego by się kłócić bo przy hu mam jakies spory pisze tylko aby dac opinie i jesli kopiesz rowy czy pracujesz na budowie biegajac z workami po 12h dziennie w PL to jedź tam bedzie ci dobrze w przeciwnym razie raczej lipa.. dobrze sie zastanówcie zanim pojedziecie
zdjecie uzytkownika
Marys - 2015-03-11 12:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Pracowałem w tej firmie ok.3 lat. Początki trudne jak wszędzie (końcówka nie lepsza). To jest loteria jak trafisz do dobrej firmy to Masz i prace i godziny. Praca ogółem bardzo ciężka. A jak nie trafisz do dobrej pracy to nie masz godzin pracujesz tylko tyle by opłacić hotel. Jak ci zależy na godzinach i trujesz o nie to może je i masz, ale musisz się uzbroić w cierpliwość. Tak naprawdę nigdy nic nie wiadomo co będzie jutro. więc nie nastawiaj się na to że tu jeszcze będziesz że będziesz dalej pracować w tej firmie czy dostaniesz telefon wieczorem typu(jutro wolne, bądź idziesz do nowej firmy na jeden dzień) nie przyzwyczajaj się do niczego ani do nikogo. traktuj ludzi normalnie ale im nie ufaj Bo cię zniszczą !! nie mów nic nikomu o sobie ani swoim życiu, zawsze się uśmiechaj nawet jeśli nie masz na to ochoty. Jeśli jedziesz z nastawieniem że ułożysz sobie tam życie to szybko je zmienisz jest to jak wspomniałem LOTERIA. Jest to miejsce gdzie można jechać i jeżeli masz szczęście oraz zdrowie i cierpliwość to może się dorobisz czegoś na początek i na start na pewno nie ułożysz sobie tam życia. Dorobić się i czym prędzej uciekać. Na pewno się napracujesz i to ciężko, ale może ci się to opłaci. Podsumowując Firma NA PEWNO WYPŁACALNA (najważniejsze) a reszta to loteria. Pozdrawiam i POWODZENIA !
zdjecie uzytkownika
ala. - 2015-03-12 17:18:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hejka!Czy ktoś już może coś wie kiedy zaczyna się akcja świąteczna, wielkanocna?
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-03-14 20:52:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja wiem ale nie powiem
zdjecie uzytkownika
GERALD - 2015-03-21 09:35:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma która idzie z duchem czasu, czyli maksymalna wydajność pracownika przy jak najmniejszych kosztach względem niego. Priorytetem stał się pieniądz dla jednych kosztem wielu pozostałych (czyt. osoby naiwne ulegle, godzące się na wielkie poniżenie wobec ego ludzi którzy mają nadzieję że ich dominacja nie będzie mieć końca. Firma nie lubi ludzi z własnym pozytywnym myśleniem, szuka raczej ciemniakow którzy są przekonani że to tylko my jesteśmy dla nich. Jesteś tylko liczbą a jeśli już pracujesz od dłuższego czasu w tej firmie to właśnie stales się tylko liczbą. Teraz jest w modzie wiekowka, młodość która nie widzi jeszcze wszechobecnej manipulacji i układów. Na tyle im znikoma z reszta władza bo dotyczy ich małego podwórka pod nazwa pośrednik pracy pozwoliła jednak poczuć się wyjątkowo i naprawdę kimś. Skoro są tacy ważni i od nich tyle zależy i lubią okazywać swą wyŻszość na podstawie nie tego jaki dobry jestem tylko na tym jakie stanowisko tu nie piastuje to kim ten ktoś jest i co sobą reprezentuje?
To nie ludzie powinni bać się władzy tylko władza ludzi może kiedyś pojmiecie zawarty przekaz i sens tych słów. Może mentalność Polaków i ich patologie też kiedyś ustąpią ale do tego czasu będą widziani oczami przez rządzących jako tania, naiwna, godząca się na wszystko, ciemna masa sila robocza.
zdjecie uzytkownika
a - 2015-03-22 17:02:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GERALD - 2015-03-21 09:35:09]:
czytajac twoj post powiedz czy dobrze rozumiem ze firma lubi zatrudniac mlodych ludzi na wiekowce wyciagnac z nich maks ile sie da i przy tym jak najmniejszym kosztem napisz jeszcze co to tych ukladów trzeba je miec jesli chcesz sie dostac do tej firmy tak dobrze zrozumialem
zdjecie uzytkownika
GERALD - 2015-03-22 22:26:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zrozum tylko tyle że ten świat znowu stacza się ku niewolnictwie i ucisku na każdym szczeblu. Pracownik czy pracodawca to dotyczy każdego, gdy szef ma coraz gorzej ty też to odczujesz. Nie myśl że 99% ludzi idzie z uśmiechem do swojej pracy w jakiejkolwiek firmie a już na pewno nie tam gdzie dzieje się coraz gorzej. Nowi nie mają porównania więc biorą co jest nie mając większych pretensji do tego czy tamtego. Ludzie na wiekowce to dobra opcja dla pracodawcy, nie tylko z powodu mniejszej pensji ale i z tego że cechuje ich: mniejsza sila przebicia i brak "posluchu w świecie", uległość, nieznajomość swoich praw czy zwyczajnie bycia jeszcze poza "dorosłym" życiem którym żądzą inne naprawdę chore bo pełne manipulacji prawa systemu tworzonego tak byś nie mógł ich przeskoczyć. Byś był zależny od swoich podwładnych, którzy dają ci tylko tyle by przetrwać bo tylko tak mogą cię kontrolować.
Poza tym ludzie dziś są bez takich wartości jak honor, szczerość, godność osobista czy dane słowo. Gdy każdy kombinuje jak może spotykasz tylko obłudę i dobrą minę do złej gry ludzi hipokrytow których myśli na swój temat nie chciałbyś znać. Tak właśnie wygląda świat dorosłych oparty na dwulicowosci i zawiści.
Ps. Wiele osób w tej firmie nie doroslo do wykonywania swojej roli.
zdjecie uzytkownika
a - 2015-03-23 17:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GERALD - 2015-03-22 22:26:29]:
To powiedz krotko oplaca sie jechac tam pracowac starac o prace przez tel,czy trzeba miec znajomosci bo tam cos ciezko sie dostac napisz szczerze czy warto
zdjecie uzytkownika
GERALD - 2015-03-23 18:48:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A w jakim wieku jesteś?
Osoby nowe i na wiekowce nie powinny miec trudności z wyjazdem jeśli potrzebują ludzi a tak się składa że niemal co tydzień przyjeżdża wielu.
Na miejscu czy to w biurze czy na mieszkaniu czy w pracy szybko zaszufladkuja twoją osobę. Na tej podstawie będziesz odpowiednio traktowany. Zależy jaki jesteś, jaki charakter, może im przypadniesz do gustu a może nie. Kiedyś bym polecił tę firmę jak najbardziej na ten moment nie polecam ludziom którzy mądrością wielokrotnie przewyższają swoich przełożonych bo szybko dochodzą do jednego wniosku.
zdjecie uzytkownika
a - 2015-03-23 19:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GERALD - 2015-03-23 18:48:56]:
mam 25 lat dzwonie co tydzien do tego szefa w holandi od prawie 3 miesiecy i caly czas mowi ze nie pracy a ty piszesz ze co tydzien przyjezdzaja ludzie to jak juz nie kumam o co tu chodzi.
zdjecie uzytkownika
GERALD - 2015-03-24 20:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i właśnie tak to wygląda, ale już nie długo to się zmieni bo młode pokolenie ma już więcej w głowach. Nie widzą siebie jako prostakow z którymi nie chcą nawiązywać bliższych relacji obcokrajowcy. To już nie są polaczki zamknięci w swoich czterech ścianach ze swoimi kompleksami mniejszości. Oni zrobią porządek z wyzyskiem na który pozwolili ich rodacy, gdzie Polak ma taką a nie inną opinię. W większości oczywiście sami sobie na to zasłużyli swoim zachowaniem i mentalnością. Ale ludzie w biurach nie mają wstydu i kłopotu z tego powodu, to dla nich niezły biznes. Kogo to obchodzi skoro najważniejsze dla pracownika jest to czy firma jest wyplacalna!! Taki ktoś z pewnością zgodzi się na wszystkie nasze warunki. Na szczęście takich osób coraz mniej i już nie będzie gadki w stylu 100 na twoje miejsce.
Łatwo wam gnoic ludzi pod sobą ale tylko ten kto ma odwagę na konstruktywną krytykę do osób wyżej od siebie może myśleć o sobie że jest KIMS. Wy natomiast za bardzo boicie się o swoją przyszłość, jesteście bardziej zalosni od patologi panującej na motelu. Kiedyś wam ludzie podziekuja za to.
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-03-26 14:39:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej jedzie ktoś w sobote do Hillegom na cebulki ? :D
zdjecie uzytkownika
Karola - 2015-03-26 16:10:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej .Czy ktos moze powiedziec jakie stawki są w Ruigroku po 23 roku życia?
zdjecie uzytkownika
luko - 2015-03-26 16:30:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzie ktoś w sobote ?
zdjecie uzytkownika
a - 2015-03-26 18:06:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luko - 2015-03-26 16:30:07]:
a gdzie jedziesz do jakiej pracy ja dzwonie do nich co tydzien i mowia ze nie ma pracy dla mezczyzn wiesz moze czy bd jakas praca teraz przed swietami
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: IPamietam ten dzien jak dzis weszlem do biura nikogo nie bylo. Czekalem ok 1godziny. Az. Poprzyjezdzaja do pracy po czym czekalem nastepne ok 20 min az bystra pani. Beata wydrukuje papiery nikogo nie obchodzilo ze czlowiek dopiero przejechal 1100km. I chcial by sie polozyc. Po czym wlasnie przyszla pani bystra basia. I zadala pytanie. Iile ci wystarszy ??? Spojzalem na nia. Wiadomo co pomyslalem. Usmiechnelem sie grzecznie i powiedzialem.pani da te papiery i sobie tytrze rant z nosa poczym usmiechnolem sie jeszcze raz i wyszlem. Tak przebiegala moja rozmowa
Pytania: Trudno dokonca powiedziec jakie zadawala pytania. Bylem bardzo zmeczony a pani bardzo pobudzona. Aczkolwiek nie milo wspominam ta pania. Aczkolwiek nawed sobie nie zdajecie sprawy jak bardzo kocham kobiety.
zdjecie uzytkownika
ooooo - 2015-03-27 07:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jadę w sobote. a gdzie jedziesz?
zdjecie uzytkownika
a - 2015-03-27 11:49:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ooooo - 2015-03-27 07:23:23]:
na zbieranie zamowien jedziesz czy na co
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RUIGROK
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy RUIGROK?
Zadaj pytanie