brak logo

RUIGROK

Opole

Opinie o RUIGROK

Ktos 2016-08-10 13:18
Ja jestem właśnie w tej firmie i jest naprawdę okej
Wiolka 2016-08-20 22:20
Witam wszystkich .Tak czytam pytania i odpowiedzi wiec postanowiłam sie dolączyć.Pracowałam kiedyś niespełna parę miesięcy temu w tej firmie i szczerze nienarzekałam wiadomo są plusy i minusy.Jeżeli chodzi o pracę to faktycznie w wakacje są ogólnie oferty kierowane do osób na tzw.wiekówce wiadomo dlaczego lecz to nie przekreśla osób starszych .Ale najwięcej pracy zaczyna się wrzesień -październik .Firma jest jak najbardziej wyplacalna czasami sie zdarzały poślizgi z wyplatami ale biuro zawsze o tym informowało i nie było to więcej niż dwa dni opóźnienia .Pierwsza wyplata wplywa po 2 tygodniach przepracowanych .Jezeli chodzi o mieszkania mogę się tylko wypowiedzieć o pokojach na hotelu i wiadomo jak dbamy tak mamy :) A co do par starają się nie rozłączać lecz czasami zdarza sie ze niema dwuosobowych pokoi wolnych i wtedy musza rozdzielić ale zawsze dane pary wpisują na listę poczekalni i gdy cos się zwalnia lokują pary razem .Co do traktowania ludzi roznie to bywa ogólnie w biurze czy na rowerowni na złe traktowanie nie można narzekać chyba że ktoś jest opryskliwy czy chamem wiec nieoczekujmy ze będą tez mili :) Co do zarobków to jest tylko zależne od przepracowanych godzin trafisz do firmy gdzie masz stale jest świetnie jeżeli trafisz do pracy gdzie jest ciężko z godzinami to i wiadomo ze i wyplata nie jest taka jakabysmy chcieli :) Co do języka ogólnie nie jest on wymogiem aczkolwiek dobrze jest znać chodziaż podstawy j.angielskiego bądź holenderskiego dla nas samych jest to przyjemniejsze w komunikowaniu się :) Mam nadzieję że jakoś pomogłam :)
4
Paula 2016-08-23 14:48
Wszystko zależy od tego gdzie pracujesz i ile godzin tygodniowo. Jak sa godziny to jest i dobra kasa.
Paula 2016-08-23 15:00
Byłam przez te biuro na 6 tygodni w marcu po obronie. Pojechalam bo siostra pracowała tam i akurat załatwiła mi pracę tam gdzie ona. Godziny były minimum 55 zawsze ! A nawet zdarzało się po ponad 70 w tygodniu. Dla ludzi którzy jada zarobić fakt ze są godziny i to w takich ilościach to rarytas bo przeciez nie jedziesz tam siedzieć. Fakt pracowaliśmy dzien w dzień ale warto było za takie pieniądze :) Biuro jak biuro sa tam Polacy i Holendrzy jakoś przyjaźnie nie sq nastawieni za bardzo no ale człowiek to człowiek :) Warunki mieszkaniowe mieliśmy bardzo fajnie mieszkaliśmy na Hotelu w Hillegomie na Pastoorslan. Wyplaty na czas jedynie jak bylo opoznienie to biuro informowało ale to bylo gora dwa dni :) Teraz w tygodniu też bede dzwonila w sprawie pracy bo chce pojechać z mama na 3 miesiące :)
1
aaaahhhhaaaa 2016-09-15 18:22
witam czy ktos posiada aktualny nr tel opole?
saba 2016-09-29 13:35
stare posty. w sobote wyjezdzam na cebulki do lisse. na 10 tygodni. dam znac co i jak
robol 2016-09-29 18:39
wiekuwka muwi wamto coś
1
saba 2016-09-29 18:46
cos czytalam ze do 23 lat pracuje sie za niższą stawke ale nie wiem dokładnie ile
ziom 2016-10-06 20:21
Witam
Praca jest, mieszkanie jest, kasa jest.
Warunki mieszkaniowe różne jest raz lepiej raz gorzej zależy z kim mieszkasz. Opłaty jakieś 60-80 euro tygodniowo (zależy ilu osobowy pokój)+ 23 euro ubezpieczenie.
Praca jak praca lekko nie ma ale do wytrzymania a z kasą bywa różnie bo to zależy czy są godziny czy nie.
Firma wypłacalna jak najbardziej a jak są poślizgi to taj jak pisali wyżej max 2 dni i ludzie są o tym fakcie informowani.
Na początek trzeba sobie zabrać parę groszy na 2 tygodnie życia (200euro w zupełności wystarczy a jak bez używek typu papierosy to i 100 powinno starczyć )
xxx 2016-10-19 15:42
Szkoda tylko że te wszyskie opinie negatywne są od razu usuwane. pozdrawiam
6
Mxxx 2016-10-28 17:02
Witam! Wybiera się ktoś w poniedziałek do pracy na układanie bukietów na taśmie oraz stroiki czy coś takiego?
Jadę pierwszy raz w te tereny, po jakim czasie dostaje się wypłatę? Czy ktoś wie czy ta praca jest trudna i ile dni w tyg się pracuje?
1
Please911111 2016-11-01 15:21
Witam czy orientuje się ktoś ile dostanę normalnej wypłaty ? I po jakim czasie ona będzie ile odlicza ją i z której wypłaty za mieszkanie ,buty,ubezpieczenie na początku jestem tutaj drugi dzień z właśnie biura Ruigrok mam 21 lat proszę o odpowiedź szybką
?
ewa 2016-11-01 18:16
a co robisz i jakie masz warunki bo za 3 tyg mam z nimi wyechac
3
kacper 2016-11-24 11:51
firma może być ale jak coś ci sie stanie zachorujesz zemdlejesz w pracy czy w drodze do pracy to możesz sie od razu pakować i wracać do pl tak traktują pracowników i to nawet tych co pracują już jakiś czas tak wlasnie zostal potraktowany mój kumpel z firmy. Godziny róznie zależy gdzie trafisz. Ludzie z biura też różni pan Gerard zwykł cham i prostak chłopaki z rowerowni ok
5
Adrian 2016-11-28 11:13
Witaj jadę żyje firmy do produkcji serów jakie tam są zarobki tygodniowe
Lukasz 2016-11-30 14:09
Witam tez planuje wyjazd z tej firmy ,jak chcesz jakis kontak daj znac to sie odezwe pozdrawiam
patka 2016-12-05 20:46
Na serach jest duzo godzin. Pracuje się po 10-11h dziennie. Tydzień dniówki tydzień nocki. Tygodniowo jak dobrze pojdzie zarobisz koło 300 euro tygodniowo. Do warunkow trzeba sie przyzwyczaic, najgorsze to przebieranie sie :) przerwy są co 2-3 h po pół godziny (ktore odliczasz ) i jedna przerwa 15min gratis od firmy.
jola 2016-12-06 20:53
To bardzo mało 300 euro jak pracuje się po 11 godz. dziennie.
To jest wyzysk ludzi, najlepsze jest to że 8% wakacyjnego wliczone jest w pensji a urlop za każdą godzinę śmieszne 5 euro.
Ludzie po myślcie trochę bo te biuro wielka pomyłka na czele z tym śmiesznym Gerrardem.
6
Karolina 2016-12-07 22:02
Ile ściągają kasy za buty robocze? można takie buty zabrać z Polski ?
1
Malwina 2016-12-08 15:12
Pracowalam w firmie Plant Trend. Praca najgorsza w jakiej mialam okazje byc, zarobki zadne jak na 50 godz tygodniowo. Podkrecanie tasmy, oczekuja od Ciebie ze bedziesz pracowal szybciej niz maszyna. Najwieksze wrazenie zrobila na mnie bandowa Dorota(ta gruba, scieta na grzybka), jest tak malo kompetentna, tak podla i tak malo inteligentna, ze nie wiem po co ta babe tam trzymaja. Jest skuteczna w jednym, w gnojeniu ludzi, ktorzy sa dobrymi pracownikami tylko nie wytrzymuja psychicznie przez jej zachowanie i wyjezdzaja z tamtad. Biuro wie o przyczynach zjazdu ludzi i nic z tym nie robi, szkoda.
11
KRYSTYNA 2016-12-08 18:06
Ludzie nie przyjeżdżajcie do tej firmy, ta firma to wielkie bagno. Skandaliczne zachowanie ludzi co pracują w biurze firmy są po prostu bezczelni oraz bez wykształcenia. Złodziejeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!
7
serek 2016-12-10 22:35
praca na serach hamstwo prostactwo lizusy i podpierdalacze , a skad takie zapotrzebowanie na ludzi heh bo uciekaja po 1 przerwie takze przyjezdzajcie z polski i sie przekonacie jaka to mila i spokojna praca ... busa radze oplacic w 2 strony
7
Xxx 2016-12-18 13:53
Ja pracowałam przez Ruigrok również Plant trend!
Tempo jak tempo! Jak chce się pracować to tempo nie jest problemem
Ale cóż jak się nie chce... Pyskatym lenią to nikt nie dogodzi
Nie chce Ci się pracować to nie przyjeżdżaj i nie obrażaj ludzi który swoją ciężką pracą objęli jakąś funkcję!
3
Wowo 2016-12-18 19:25
Pare lat pracuje przez to biuro. ..pare lat...i nigdy nie mialem problemu z zalatwieniem jakich kolwiek spraw w biurze...ale sa cwaniacy co mysla ze wsystkie rozumy pozjadaly przyjezdzaja i mysla ze sie jakos przekreca i bedzie dobrze...to sie myla trzeba pracowac ..a nie sciemniac i nikt mi nie powie ze to tamto siamto ...
1
Plant 2016-12-19 17:56
Dokładnie tempo jak tempo , a godność jeśli jej nigdy nie miałaś to fakt że jakby ci kazali tarzac się w gnojowicy też byś to robiła . Później opowiedz rodzinie bądź dzieciom i też im to uświadom aby żyli bez godności , kasa kasą ale tego nie kupisz zapamiętaj ..
5
Malwina 2016-12-19 20:57
Co Ty za glupoty wypisujesz? Jestes pewnie jednym z tych pupilkow, tacy tez tam byli, na szczescie nie bylo ich wielu, trzeba miec zasady w zyciu. Przeczytaj opinie ktora wystawil ktos podpisujac sie Plant pod Twoja opinia, moze nastepnym razem pomyslisz zanim cos odpiszesz. A zeby zostac bandowa to ani ciezka praca ani studia wyzsze nie sa potrzebne, przekonalam sie o tym bedac tam.
7
Leszek 2016-12-19 21:05
Trzeba dupy dać Gerrardowi (oszust) lub Petrowi (właściciel Ruigrok).
3
Naiwna 2016-12-25 07:44
Witam pracowalam w pland trend prawie 7 tygodni i to co przeszlam przeroslo sama siebie bandowa Dorota krotko wlosa szmaciazyla ludzi Ruigrok wiedzial bo bylo zglaszane ludzie przeznia uciekali ale firma nic z tym nie zrobila akord ponad akort takie tempo narzucali bandy przykrecali na poczatku ludzi wyganiali haselko ...Kantyna.. potem bylo venus czy prywatny... a na koncu wesolych swiat wiec garstka polakow zostala wzieli sobie rumowow i roskich i tepa nie bylo a bandowa bordowa latala zero szaconku do starszych a na koniec dzien przed odjazdem do Polski kazali sie wieczorem spakowac i z bagazami jechac rano do pracy i po pracy na firme ruigrok sie wykapac absurd dala firma popis zostali w tej firmie im kapusie i lizodupy zanim pojedziesz to sie zastanow czy warto pozdrawiam
10
pan i pani 2016-12-27 16:12
Witam jedzie ktoś 29.12.2016 jak polecacie tą firmę
Aniel 2017-01-14 10:46
Witam.
Po co nam śpiwory? Kazali zabrać.
Czy to naprawdę prawda co piszecie o tych ludzkich?
Mam dziś wyjazd i sama się zastanawiam czy jechać po tym co przeczytałam
Anelk 2017-01-14 10:49
Dziś jest wyjazd do tych bukietów.
Po cholere nam śpiwór?
I to prawda co piszecie w tych komentarzach
Łukasz 24 2017-01-20 17:01
Kiedy jest najbliższy wyjazd na sery!!!!!!!!
Joni Bi 2017-01-21 12:28
Przecież już po sezonie to nie będzie wyjazdu :) Może w Kwietniu
Ona 22 2017-01-23 12:47
A teraz potrzebują na coś ludzi do pracy ?
serek 2017-01-26 22:00
chyba na sery jak zawsze hmm ludzie znikaja od tak ciekawe czemu .... ??
Lolo 2017-01-28 17:33
Bo jest fajna atmosfera w pracy :D
serek 2017-01-29 15:18
o tak idzie sie zakochac ;D
sona 2017-01-30 14:38
Moj chlopak byl od 1 do 22grudnia 2016 I nie narzekal teraz wyjezdzany razem 11 lutegi
karol 2017-02-07 22:38
Witam. Ja pracuję przez biuro Ruigrok juz ponad rok, na hali przy ciętych kwiatach. Praca dość ciężka. Cały czas na najwyższych obrotach. Są takie tygodnie że pracujemy ponad 12 godzin. Zarobki w granicach 300€-400€ za 40-60 godzin. Mieszkanie OK w miare nowy hotel. Pokoje 2-4 osobowe. Minus jest taki ze łazienka kuchnia i prysznic są wspólne na cale piętro. Drugi minus to kary które można dostać np. za zgubienie klucza do pokoju czy niewypełnienie kartki z godzinami 20-30€ . Faktem jest ze nie zawsze na danej firmie jest dużo pracy, ale wtedy można pójść na nadgodziny na inna firmę. Byłem na kilku firmach i nie spotkałem się z chamskim traktowaniem pracowników, chociaż tez obiło mi się o uszy że takie sytuacje się zdarzają.
Pierwsza wyplata po 12 dniach. O pracę najlepiej pytać p.Gerarda. W Opolu nigdy nic nie wiedzą.
2
Tamara 2017-02-08 11:57
Hej Karol a jaka jest temperatura na hali przy kwiatach ? w miarę ciepło?Pozdrawiam.
Nick1234 2017-02-08 14:52
Po komentarzu widać że "wiekuwka" o której "muwisz" nie zalicza Ci do żadnej pracy. Pozdrawiam.
lukasssss 2017-02-14 17:05
witam jedzie ktos na kwiaty w czwrtek z lublina?????
Diaz 2017-02-19 10:51
Moja z dziećmi :)
ciekawa 2017-02-20 21:19
Witam mam pytanie troche nie na temat pewnie. Jak to jest z rozliczaniem podatku za pobyt w holandi? Czy mam to zrobic sama czy moge za posredmictwem ruigroka?
sonia 2017-02-25 10:23
Hej jedzie ktos na akcne dnia kobiet teraz?
Paula 2017-03-02 15:34
Witam, jak wygląda wyjazd na 3-4 tygodnie? jest taka możliwośc?
tollaa 2017-03-11 16:14
Kur....coza.lipa...przyjmuja...apotem..siedzi..sie..na..mieszkaniu...przyjechalam..a..robie..tylko...wtorek
..sroda...czwartek...masakra
1
xpppo 2017-03-12 13:28
wie ktos kiedy zaczyna sie akcja na wielkanoc i ile trwa i jak to wglada jak odciagaja za busa i mieszkanie ?
$ 2017-03-15 20:59
o ktorej sa wyjazdy do nl?
Mena 2017-03-26 14:28
Święta prawda po jednym dniu można dostać załamania psychicznego to nie polaki tylko bydło jedna wielka porażka .10 szefów jeden pracuje
Zostaw swoją opinię o RUIGROK - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RUIGROK