RUIGROK

Opole

Opinie o RUIGROK

qwerty 2017-05-29 13:03
Jak wygląda tam praca w wakacje? Są godziny? Opłaca się w ogóle jechać?
Nigdy więcej 2017-05-30 23:40
Godziny - zależy gdzie pracujesz, ale w biurze zawsze powiedzą, że godzin jest mnóstwo, a jak się okazuje w praktyce to bardzo dużo osób nie ma godzin, a druga część haruje po 16 godzin dzien w dzien. Nie polecam ogółem tej firmy!!! Banda chamów!!! Szukaj czegoś innego jeśli masz szacunek do samego siebie
8
misiak 2017-06-12 17:49
te negatywne opinie to pisza chyba same nieroby i ludzie wiecznie z zycia nie zadowoleni ja przez te firme pracuje juz kilka lat i nie narzekam
4
Marcin 2017-06-23 15:09
Bylem na "akcji"kwiatowej w zeszlym tygodniu...umowa o prace nie czytelna.np zarobki min 8.93e brutto.nie wiesz ile potraca za "venus"ani hotel...
Hotel ok.z zew niezbyt ale w srodku czysty.pokoik 2 os.dyzury do sprzatania poszczegolnych ogolnych czesci hotelu-nie sprzatasz kara ????
Praca dla faceta i laski odbierajacej bukiety ciezka zeby nie napisac przeje... przerwy co 1.5h po 15 min (nie bylo dlugich przerw-firma BLOOM)
3 linie "akcyjne" na jednej koles majacy wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na drugiej chlopak nie wyrabiajacy sie w czasie no i my dajacy rade( dzieki wspolpracy calej ekipy-bez dziewczyn bym zdechl).
Wobec powyzszego 2 linie na predkosci 0.5 a nasza na 3.praca w mega tepie.chlop wrxucajacy kwiaty na bande mokry po 30 min.(kwiaty ciete) rekawice mokre itd.na koniec pracy smierdzisz jak staw.
Generalnie netto wyszlo 5.97e na h.
Najwazniejsze!!! Jesli nie macie nr BSN(sofi) pilnujcie by go wam zrobili inaczej upier.....100e
!!!
Ja nie polecam samej akcji.
Natomiast na serach sobie prace ludzie na hotelu chwalili choc podobno tez tepo boskie i praca 9-13h na dobe

Aaaaa hotel bez wyposazenia typu koldry poduszki sztucce garnki itp

Dlatego macue ze soba brac spiwory itd
1
Aaaaa 2017-06-24 07:34
Hej jedzie ktos do holandi 1lipca na sadzonki ?.pierwszy raz
Aaaaa11 2017-06-24 07:35
Hej jedzie ktos do holandi 1lipca na sadzonki ?.pierwszy raz
12345 2017-06-24 07:37
Hej jedzie ktos pierwszego lipca do holandi na sadzonki?.
12345a 2017-06-24 07:38
Hej jedzie ktos pierwszego lipca do holandi na sadzonki?.
JIN 2017-07-04 22:21
z całym szacunkiem marcin ale robiłem tam ( i albo nigdy nie pracowałeś , albo wszystko dla ciebie jest ciężkie) , ja sam na spokojnie mogłem sobie kwiaty wyłożyć i jeszcze z laskami pogadać i ziomkowi z boku pomóc , przy pakowaniu fakt ciężej , tzn "szybko nie że ciężar " , jak ktos ma ruchy i głowe w ktorej program nada priorytety kończynom to da rade :)
1
Jadeslask 2017-07-18 15:41
Witam też mamy jechać na kwiatki razem z dziewczyną do Hillegom. Słyszałem że hotel tragedia. Lepiej iść na prywatne czy pozostać w hotelu?
Wojtek 2017-07-19 22:43
Warunki lipa po 4-6 osób na hotelu w pokoju. Wspólna kuchnia na pare pokoi jedna toaleta i prysznic. Praca jak jest sezon to wiadomo jest później raz idziesz do jednej na następny dzień do drugiej. Stała praca to sery :( (zapach) i zbieranie zamówień mroźnia -15 . Na chłodni nie polecam towarzystwo wzajemnej adoracji. A i tak praca nie pewna. Jeden plus to ze pieniądze na czas (usunięte przez administratora)
7
pracownica 2017-07-24 21:22
Firma ruigrok to wielka ściema. Ludzie siedzące w biurze to osoby które na niczym się nie znają (Same dziewczyny i właściciel Peter czyli harem ma w biurze). Najlepsza jest rowerownia prawdziwe chamy z Polski, najlepszy jest ten jak go nazywają Jacek czyli krzyżówka żaby z prosiakiem taki wygląd oraz hanysi Leszek i Andrzej. Ludzie omijajcie tą firmę po prostu mało godzin, za domek płaci się bardzo dużo i skandaliczne warunki po 4 i 6 osób. Pozdrawiam
8
jagadd 2017-07-29 15:58
Akurat Jacek to jest jedyna osoba która cokolwiek jest w stanie tam ogarnąć, i normalnie porozmawiać, zawsze służy pomocą
Była pracownica 2017-08-17 15:09
Witam, pracowałam w Ruigroku przez 6msc na kwiatach. Praca taka sobie, nie jest bardzo cieżka ale monotonna. No i taśmy idą dość szybko, na początku cięzko dać rade.
Za mieszkanie płacicie okolo 70e tygodniowo, po odciągnięciu ubezpieczenia i mieszkania wychodzi okolo 6e na reke. Najlepiej mieszkac na domku niż w hotelu, macie cisze i spokój ( przynajmniej tam gdzie ja mieszkałam). Zapewnionych 40h nie macie, czasami masz mniej, czasami więcej. Loteria.
Ogólnie odłozyłam ile chciałam, kasa w terminie a to najważniejsze.

P.s Ogólnie prace na Oskamie(cebulki) odradzam :-) Wyzysk ludzi i tyle
wakacyjne 2017-08-17 17:22
Witam. Chcialbym sie zapytac po jakim czasie od ostatniej wyplaty w firmie "Ruigrok" bedac kierowca na konto dostaje sie wakacyjne czy urlopowe ? Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
xx 2017-08-17 19:25
Wakacyjne dostaniesz jak zjedziesz do Pl na urlop ;)
Mario 2017-08-17 22:34
Witam serdecznie , jak czytam te wszystkie opinie to az mnie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczypie. Ruigrok jest jedna z najlepszych firm w Holandii pod wieloma wzgledami (placy godzin traktowania itd. ) najgorsze jest jednak to ze przyjezdza tu patologia ktora psuje wszystko zostaje zwolniona za alkohol narkotyki itd a potem wypisuja tu wszyscy jak to zle w Rugroku . Co druga opinia to napewno od osob zwolnionych z agencji . Dobrze ze jest Pan Gerard i Pan Krzysiek pilnuja tego wszystkiego i jest porzadek . Nigdy nie zwolnili nikogo bez powodu a wrecz przeciwnie daja ludzia wiele szans bo nie kazdy jest dobry w cebulkach czy kwiatach. Jestem pracownikiem Ruigroka kilka lat i powiedzcie mi dlaczego widze tu ludzi ktorzy zjezdzaja z tad a po kilku miesiacach wracaja ? Dlatego ze wszedzie jest gorzej nie doceniali tego co mieli i wracaja . Moze kazdy powinien sie przekonac na wlasnej skorze. A i jesli ktos ma jakies pytania to chetnie odpowiem szczerze . Pozdrawiam
3
wakacyjne 2017-08-18 09:31
Wlasnie zjechalem do PL na urlop dostalem ostatnia wyplate dokladnie tydzien temu i chcialbym sie dowiedziec po jakim czasie od ostatniej wyplaty wplywa to wakacyjne/urlopowe? Dziekuje i pozdrawiam
Ola 2017-08-18 10:15
Jak juz dostales ostatnia wyplate to teraz kolejna to bedzie wlasnie wakacyjne
pool72 2017-08-18 12:32
witam ja też mam zamiar jechać do Ruigroka z Łaz od pani Marii Dobczyńskiej i nie wiem co myśleć na ten temat po przeczytaniu wszystkich postów na temat tej firmy mam jechać jutro z Częstochowy niech mi ktoś uczciwie oposze jak wygląda praca przy segregacji cebulek w jakiej firmie nie wiem ale przez Ruigroka po tych wszystkich wpisach łeb człowiekowi odmawia posłuszeństwa co robić jechać czy nie oto jest dylemat proszę o odpowiedz
isia 2017-08-18 16:11
jesli bardzo potrzebujesz pracy to jechac ja tez jade na cebulki ale we wtorek i tak sobie jezdze juz od paru lat
pool72 2017-08-19 20:56
Napisz jak tam jest ja się wstżymałem bo nie mam kasy na wyjazd teraz później się namyśle pozdrawiam
isia 2017-08-20 20:37
przyjazd do holandii organizuje biuro a kase potraca ci z pierwszego przelewu jedynie musisz miec pieniadze na jedzenie na 2 tygodnie bo po ok 2 tygodniach przychodzi pierwszy przelew jest roznie zalezy gdzie bedziesz pracowac po ile bedziesz miec godzin sa tam rozne prace np na bukietach serach na cebulkach na stolarni na zamowieniach do sklepow spozywczych mieszkania maja na domkach lub hotelu
2
Nina 2017-08-29 21:06
Firma Bloom !! Słynna Pani Adalet ....
3
Miły 2017-08-29 21:58
PANI RACZEJ SUCZ!!!!!!
2
Iwo 2017-08-31 12:43
Jeżdżę do pracy z firmą RUIGROK od dwóch lat. Dlatego te wszystkie negatywne opinie uważam za bardzo krzywdzące. Praca wcale nie jest aż tak ciężka, taśmy idą dość szybko, ale można się przyzwyczaić. Godziny są zapewnione (40h), a wypłaty w terminie.
Luk 2017-09-01 10:51
Przez całe wakacje pracowałem z dziewczyną na serach. Było zajefajnie. Unikaliśmy kontaktu z biurem w Holandii. Jakie piekło ???????????
Roberto 2017-09-01 16:22
pracowalem na bloomie szmaca czlowieka i zadza same kobiety
zorba 2017-09-04 13:15
Właśnie wracam po ośmiu tygodniach pracy, było fajnie, mam zamiar skorzystać z akcji krótko terminowej, która podobno zaczyna się w październiku.
gucio 2017-09-05 12:10
A ja polecam Firmę Ruigrok w 100%. Wypisujecie bzdury.
1
hania 2017-09-05 15:28
Witam
Praca jest, mieszkanie jest, kasa jest.
Warunki mieszkaniowe różne jest raz lepiej raz gorzej zależy z kim mieszkasz. Opłaty jakieś 60-80 euro tygodniowo (zależy ilu osobowy pokój)+ 23 euro ubezpieczenie.
Praca jak praca lekko nie ma ale do wytrzymania a z kasą bywa różnie bo to zależy czy są godziny czy nie.
Firma wypłacalna jak najbardziej a jak są poślizgi to max 2 dni i ludzie są o tym fakcie informowani.
Teraz planuję wyjazd z mamą na 3 miesiące.
Bartek 2017-09-06 14:48
Popieram koleżankę Hanie. Brawo !!!!!
karina 2017-09-06 16:55
Witam. Może ktoś coś powiedzieć o tej firmie ? dostałam ofertę ale nie wiem czy się zdecydować bo jest sporo negatywnych opini... mógłby kto wyrazic opinie kto tam był w najblizszym czasie ??
Myszaa 2017-09-11 19:30
Nie polecam tej firmy, byłam tam 6tyg na cebulkach kwiatów , w kwekwrij oud breeland firmie naprawdę było w porządku lecz przy wiekowce i 40h dostawalismy ok 147e na konto za tydzień, na oskamie było ciężko po 12-13h praca przy 58h/tyg zostaliśmy marne 200e na konto za tydz, najlepsza jednak praca była w Meko bardzo lekka. Nie polecam tej firmy głównie przez to ze odciąga za rower w umowie pisze (ok77e) a pobierali z konta po 120-130e u każdego inaczej, mieszkania na 4osoby były całkiem w dobrych warunkach aczkolwiek za male i na tydz odtracali z wypłaty po 80e, ubezpieczenie 23e tygodniowo. Za 6tyg przywiozlam do polski marne 4 200zl .. Gdzie w innych firmach mialabym za 4tyg przy wiekowce 4,3 tys zl
1
Myszaa 2017-09-11 19:45
Odradzam, nwm jedz z firmy Otto lub jakiejś innej ale nie jedz do ruigroka
2
Zosia 2017-09-13 09:56
jedyne czego żałuję? że nie zdecydowałem się na dluzszy wyjazd. bo dobrze sie pracowalo, kasa byla. mysle o kolejnym wyjezdzie. zdecydowanie polecam!!
1
Tomcio 2017-09-13 10:13
Witam, jeśli się ma niejasności w rozliczeniu to się dzwoni do biura Ruigrok, a nie wypisuje się bzdury na forum tu Ci nie pomogą pozdrawiam
2
Daniel 2017-09-14 19:54
Jade w sobote do hurtowni artykolow spozywczych, czy ktos moze powiedziec jaka ogolnie panuje tam atmosfera? Ludzie w porzadku? Bo jade tam zarobic a nie sie denerwowac bo z idiotami bede pracowal, pozdrawiam
XXXXX 2017-09-15 10:16
Witam,jeśli ktoś jedzie żeby zarobić to zarabia . Natomiast niektórzy jadą rzekomo do pracy a robią wiele innych rzeczy!
xxxxx 2017-09-15 10:20
Witam , jeśli ktoś jedzie żeby zarobić to zarabia . Natomiast niektórzy jadą rzekomo do pracy a robią wiele innych rzeczy!
1
Florian 2017-09-15 11:58
Jeżeli chodzi o hurtownie, to jest ok. Kasa jest dobra, a same warunki pracy nie są tak ciężkie jak na to wyglądają. Agencja jest dobra w porównaniu do innych biur pośrednictwa pracy. Polecam jeżeli macie ochotę do pracy!
Mateusz 2017-09-17 22:31
Niektórzy tak piszą, że masakra. Wiadomo jednemu się trafi lepiej a drugiemu gorzej. Akurat jak jest się kimś kto ma "jaja" dotyczy facetów i się odezwie, bo nie pozwoli sobie na wyzywanie itd to od razu się wyleci. No chyba, że jesteś pipą i dajesz sobą pomiatać to powodzenia :)
1
iwona 2017-09-18 09:57
Pracuję w tej firmie już ponad 5 lat i nigdy nie było problemów z wypłatą. Jestem zadowolona i poleciłabym ją wielu znajomym.
1
Mat 2017-09-18 16:27
Chcę wszystich uspokoić odnośnie pracy przez Ruigrok.Pracowałem przez nich w Holandii
wszystko było naprawde w porządku zawsze była praca z godzinami różnie , mieszkanie do przeżycia nie był to hotel 3 gwiazdkowy ale narzekać nie było co.JA
byłem zadowolony i nie wracałem z pustą kieszenią.polecam i pozdrawiam.

Darek 2017-09-19 10:11
jestem wlasnie w pracy z Ruigrok praca jest. z pieniędzy jestem mega zadowolony. udalo mi sie nawet odlozyc wiec spoko
nevermind 2017-09-20 00:24
teraz się zastanawiam kim jesteś bo tez przez wakacje pracowałam na serach z chlopakiem
Lolo1 2 2017-09-20 10:48
Bloom Firma najgorsza jaka może być więc nie polecam chyba że chcesz wylądować w szpitalu psychiatrycznym więc zapraszam ..
Ciekawy 2017-09-20 16:30
Praca jak praca jedzie się do 1 firmy później na miejscu okazuje sie ze zmienili. Do biura ciężko się dodzwonić nikt nie odbiera warunki mieszkaniowe do najlepszych nie należą kasa co tydz jest
1
Aga 2017-09-21 17:18
Czy wie ktoś kiedy zaczyna sie akcja wiankowa na planttrendzie?
Krysia G. 2017-09-22 20:24
Moim zdaniem praca nie jest cię, ogólnie zalezy gdzie cię przydzielą. Warunki mieszkaniowe takie sobie bo pokoje są 4-6 osobowe. Wypłata co tydzień na konto.
1
Zostaw swoją opinię o RUIGROK - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RUIGROK