Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SKARABEUSZ SP. Z.O.O.

Pracowałeś w firmie SKARABEUSZ SP. Z.O.O. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
sandrusia - 2013-11-29 15:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Joanna - 2013-11-29 11:43:00]:
Oczywiście, że masz prawo do wystawienia własnej opinii. Ale groźba pobicia, to też bardzo poważny zarzut. I to też jest karalne. Dlaczego w takim razie nie poszłaś na policję? Jakoś mi się nie chce wierzyć w te metody "windykacji", o których tu wypisujecie. Żadna firma na coś takiego sobie nie pozwoli, bo sprawa w sądzie od razu i nikt więcej z usług takiego pożyczkodawcy nie skorzysta. Nie sądzę, by aż tak ryzykowali nadszarpnięciem swojego wizerunku, w końcu są inne, dużo skuteczniejsze metody, niż zastraszanie.
zdjecie uzytkownika
celinka - 2013-11-29 21:53:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Joanna - 2013-11-24 22:30:33]:
"Firma określa się mianem mafii"??? Sami o sobie tak mówią??? Chyba coś Ci się pomyliło. Nikt nie robiłby sobie takiej antyreklamy. A jeśli chodziło Ci o to, że ludzie tak o nich mówią, to żeby tak było, też trzeba mieć konkretne powody.
zdjecie uzytkownika
Joanna - 2013-11-29 23:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [celinka - 2013-11-29 21:53:56]:
Sęk w tym, że ani kierownik, ani nikt inny nie wierzy w owe pogróżki i słowa pracownicy. Jaki miałabym inny cel pisania tego, niż ostrzeżenie innych ludzi?
Także byłam w szoku "rozmową", która toczyła się w domu. Pracownica dała dosadnie do zrozumienia, że posługują się niezgodnymi z prawem metodami. Obecnie sprawa jest w toku, więc nie mogę zdradzić więcej szczegółów.
zdjecie uzytkownika
Monika - 2013-12-02 19:32:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja się już pogubiłam w tym całym spłacaniu. Było tak, że płaciłam dwa tygodnie z góry, kolejne dwa nie i znów kolejne dwa z góry. Wszystko było dobrze. Nagle zaczęli przyjeżdżać na początku miesiąca (gdy wcześniej płaciłam ok. osiemnastego pierwszą ratę, nie mam skąd wziąć nagle na spłatę a oni niespecjalnie chcą mi pójść na rękę, straszą rozwiązaniem umowy itp.
zdjecie uzytkownika
Regina - 2013-12-08 18:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Joanna - 2013-11-29 23:36:29]:
No ja tak myślę, że celem może być na przykład oczernienie firmy. Ale może się mylę. Oby. W każdym razie, to są bardzo poważne zarzuty, a ja nie słyszałam o żadnej sprawie karnej wytoczonej Skarabeuszowi, więc wydaje mi się po prostu, że są to historie z palca wyssane. Przecież o czymś takim od razu byłoby głośno.
zdjecie uzytkownika
KATARZYNA - 2013-12-09 03:02:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [matryna 2012 - 2012-06-22 11:36:28]:
No ale to, jakie się ma warunki w pracy powinno być w umowie, a nie "mówione" bo umowa decyduje o wszystkim, a nie wierzę, że taka firma załatwia te sprawy w taki sposób, no i skoro podpisałaś umowę, to zgodziłaś się na określone warunki... Ja tam nie wiem, co niektórzy tak narzekają, pracuję w tej firmie od trzech miesięcy i jest OK, nie mam problemów, ani z szefostwem ani z wynagrodzeniem
zdjecie uzytkownika
Grzegorz - 2013-12-09 22:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JA BRAŁEM pożyczkę w SKARABEUSZU ostatnio i nie moge narzekac, dostałem pieniądze bez problemu, spłacam też wszystko w terminie i nikt mnie nie nęka, ani nie nachodzi, więc mogę powiedzieć, że Skarabeusz to porządna firma
zdjecie uzytkownika
zatrudniona - 2013-12-09 23:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w jedny6m z oddzialow Skarabeusza, zarowno kierownictwo spoko jak i zarobki też, nie zamierzam rezygnować z etatu w tej firmie, a ci którzy wypisują bdzury, nie doceniaja chyba pracy w dzisiejszych i tak trudnych czasasch.
zdjecie uzytkownika
Anna Głowacka - 2013-12-10 17:07:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Joanna - 2013-11-24 22:30:33]:
Joanno droga, ty chyba nie wiesz o czym piszesz. Świadoma jesteś tego? Wiesz, że to pod kryminał zalatuje? Jeśli to nie jest prawda (A TAK WŁAŚNIE MYŚLĘ), to są to pomówienia. Jaka firma tak się zachowuje w dzisiejszych czasach??? Konkurencja by ją zniszczyła! Piszę taka pewna o tym, bo brałam pożyczkę w Skarabeusza, sama miałam problemy ze spłatą rat, ale nic takiego mnie z ich strony nie spotkało
zdjecie uzytkownika
Rafaello - 2013-12-11 14:07:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Greg - 2013-11-23 22:59:53]:
"Zarząd zrobi wszystko by ci utrudnić pracę"? - A OD KIEDY TO SZEFOSTWO UTRUDNIA SWOIM PRACOWNIKOM PRACĘ? Po co mieliby to robić? To tylko z niekorzyścią dla nich...
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Hanka1978 - 2013-12-11 20:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [toolekkkkbanananan - 2013-11-21 14:43:44]:
ludzie, co wy chcecie od tej firmy, pracuję tam i nie wiem, o co wam w ogóle chodzi! to jest tylko zwykłe podkładanie pod nogi kłód konkurencji - tak myślę... bo jaki byłby inny cel tego? czy mój odział mógłby się aż tak bardzo różnić od tego, co niektórzy tu piszą? Skarabeusz jest moim pracodawcą od ponad pół roku i bardzo sobie chwalę, nie miałam w tym czasie żadnych dziwnych sytuacji!
zdjecie uzytkownika
ania - 2013-12-12 13:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak odbywa sie u nich udzielenie pozyczki, sprawdzaja bazy
zdjecie uzytkownika
ela11 - 2013-12-12 17:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania - 2013-12-12 13:31:36]:
nawet z komornikiem dają ale pierwsza pożyczka 500 zł polecam
zdjecie uzytkownika
Adrianek - 2013-12-13 01:37:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania - 2013-12-12 13:31:36]:
dobre u nich jest to, ze wlasnie latwo daja pozyczke, nie trzeba zadnych zaswiadczen, ani innych podobnych papierkow - ja tez gotowke dostalem od reki, bardzo szybko
zdjecie uzytkownika
Słoneczko - 2013-12-18 22:31:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie też się złapałam za głowę, jak to przeczytałam, rozumiem zwalczać konkurencję, ale żeby aż tak? moja mama miała pożyczkę w Skarabeuszu i nie było mowy o takiej sytuacji
zdjecie uzytkownika
Lucyna - 2013-12-19 04:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam firme skarabeusz , udzielaja szybkich pozyczek , bardzo chwale sobie ta firme i ich obsluge. Dostalam pieniadze wtedy kiedy najbardziej ich potrzebowalam. Nie maja wygorowanych wymagan , nie zadaja zaswiadczen. Odsetki tez nie sa bardzo wysokie - biorac pod uwage inne firmy pozyczkowe
zdjecie uzytkownika
oskar - 2013-12-19 12:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tez bralem pozyczke w Skarabeuszu, jestem bardzo zadowolony z uslug firmy
zdjecie uzytkownika
Arnika - 2013-12-20 16:14:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi dobrze pracuje sie w Skarabeuszu, jestem tam coprawda dopiero półtorej miesiąca, ale jestem jak na razie bardzo zadowolona. Dobre warunki pracy, wynagrodzenie również mnie satysfakcjonuje.
zdjecie uzytkownika
dora - 2014-01-09 17:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karolinagul - 2013-11-27 11:57:16]:
ja juz czekam tydzień na pożczke i jak na razie lipa
zdjecie uzytkownika
maciek - 2014-01-23 18:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ile można zarobić realnie ?
zdjecie uzytkownika
jacko - 2014-02-19 08:18:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chora firma tak jak PROVIDENT EUROCENT I BOCIAN !!!!!! - wiem bo pracowałem w dwóch i mam porównanie i wyrobiłem sobie o nich opinię !!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Stereo - 2014-02-22 13:00:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli skarabeusz pracuje na podobnych zasadach co Provident to współczuję ludziom, którzy biorą u nich pożyczki. Ciekawe na jaki procent te pieniążki dostajecie... Strzał w stopę.
zdjecie uzytkownika
aaaaa - 2014-04-11 16:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałbym się zapytać jak jest z wypowiedzeniem w tej firmie ?
zdjecie uzytkownika
dżony - 2014-04-14 13:38:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro pracowaliście w tej firmie to możecie powiedzieć coś więcej o tych fatalnych warunkach współpracy bo nie każdy wie o co chodzi
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-04-17 08:13:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca tam to porazka byc moze tylko w moim regionie sam poczatek wspolpracy byl dziwny umowa byla podpisywana w pospiechu na kolanie w samochodzie bo pani kierownik sie spieszyla niebylo zadnego szkolenia nic mi nie wytlumaczyla nie wyjasnila wszystko co sie nauczylam wiedzialam od drugiej pracownicy ktora krok po kroku mowila jak wypelnia sie umowy jak wysyla raporty i jak robi rozliczenia ze strony kierownika zero wsparcia ineresowala sie bardziej zyciem prywatnym niz praca pierwsze szkolenie przeszlam po 4misiacach pracy wynagrodzenie tygodniowe nigdy niewiedzialam ile dostane bo wiecznie czegos nie policzyly dopiero jak sie upomnialam chociaz w listopadzie za zrealizowanie celu mialam dostac premie ale sie nie doczekalam bo do dzis jej nie wyplacili malo tego wiecznie bylam pod strachem bo pani kierownik przyjezdzala i brala pieniadze zebrane z rat na pozyczki i nieraz nie dawala zadnego potwierdzenia a w razie kontroli z gory niemamy zadnego potwierdzenia ze wziela ja na szczescie juz odeszlam ale inne dziewczyny nie mialy takiego szczescia i wylecialy niemajac mozliwosci przejscia do innej firmy byc moze tylko w moim regionie tak jest ale jak sam/atego nie zobaczysz nie uwierzysz odradzam chyba ze zmienia kierownika ps tomaszow mazowiecki
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
17 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKARABEUSZ SP. Z.O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x