Skarabeusz

Lublin

Opinie o Skarabeusz

Pożyczkobiorczyni 2015-04-27 11:25:24
Weksle in blanko są podsuwane do podpisu bezprawnie,firmy pożyczkowe każą je podpisywać ale nie powinni tego robić.Taki weksel nie ma mocy prawnej a firma tylko dlatego wykorzystuje naiwność klienta bo współpracuje z zaprzyjażnioną firmą windykacyjną,klient płaci z weksla przykładowo 1000 zł.więcej niż powinien,z tego idzie 25% dla windykatora a pozostałe 75% dla firmy,o ile klient nie zapłaci to windykator składa pozew do Sądu z odpowiednio zawyżoną kwotą tak ze wilk jest syty i owca cała tylko pożyczkobiorca pokrzywdzony.
0
Kierownik 2015-04-30 22:03:00
Nie ma limitu wieku,pracuje jako kierownik i jestem bardzo zadowolona
0
ha ha 2015-05-27 14:39:27
Ja rowniez pracowalam/lem prawie rok w tym bajzlu.Podzielam wypowiedz kolegi, bardzo zle traktuja pracownikow. Pobierane z gory miesiecznej raty Nest niezgodne z prawem i nie SA nigdzie zaksiegowane przez tydzien dopuki umowa pozyczki nie znajdzie sie w systemie. Nie pole am ani pracy ani pozyczki !!!!!! Pozdrawiam Kolege z Zielonej Pozyczki
0
hehehe 2015-06-29 16:34:43
przyznaj się lepiej za co wyleciałeś a nie bzdury wypisujesz ;)
1
wytrwały 2015-07-07 01:02:37
firma do przeżycia tylko ludzie decyzyjni totalnie nie odpowiedzialni odrealnieni nie mający pojęcia albo nie chcący wiedzieć jak wygląda praca w terenie, mówią ci gdzie masz robić wizyty, komu i ile sprzedawać, decyzyjność na poziomie ks żadna ale jak się pomysły szefostwa nie sprawdzają to tylko twoja winna, firma prowadzona w sposób autokratyczny, pan dyrektor traktuje się jako wszechwiedza wyrocznia a tak naprawdę żyję stereotypami z przed 10 lat pracowałem jako ks przez prawie trzy lata nikt mnie nie wyrzucił sam zrezygnowałem, jedyną receptą na ratowanie oddziału według dyrektorstwa były niekończące się redukcje a pozostałe tereny dzielone na resztę, mnie znudziła się pracy na dwa razy takim terenie z jakim startowałem, łatanie cudzych błędów przez 12 godzin dziennie za gołą podstawę szybko się nudzi i tak byłem wytrwały, firma z potencjałem który tłamsi pan dyrektor mający za się za lepszego od ludzi którzy tworzyli kolejne nowe oddziały od podstaw tak by on mógł się w Hiszpanii wczasować kiedy ty szans na zwykły dwu tygodniowy urlop szans nie miałeś, powodzenia dla wytrwałych
0
Basar 2015-07-13 20:49:27
Najlepiej jak nie bedziecie brali pozyczek w takich firmach i nie beda do was przychodzili panowie o smutnych twarzach nie beda wam grozic ani do lasu was wywozic a jak juz bierzecie to spalcajcie bo jak sie pozycza to niestety trzeba oddac nikt nie daje za darmo pieniedzy a co do oprocentowania to jest duze to fakt ze bierzesz 1000 oddajesz 2000 ale cos za cos jak zaduze to idzzie do banku i tam bedziecie mieli taniej NIKT NIKOGO NIE ZMUSZA DO BRANIA POZYCZEK W PARABANKACH czy tez przychodza koksy i groza nozem ze jak nie wezmiesz to gardlo poderzna??? Ogarnijcie sie i nie placzcie Pozdro!!!
1
Azd 2015-07-14 00:09:45
Ciekawa wydaje się ta oferta o pracę w Skarabeuszu na stanowisko : Skarabeusz - usługi, no wymieniają tam jak obowiązki sprzątanie grobów i opiekę nad dziećmi, wydaje mi się, że jest to dosyć szeroki zakres obowiązków no i mają rozrzut. Ale tak poza tym to firma jest interesująca i chyba jednak warto się zatrudnić.
0
Makowiec 2015-07-14 15:41:24
Pracowałem jako KS w Skarabeuszu, początki super, wysokie prowizje dla doradców, pełnomocnictwa i dość spora decyzyjność KS i KR. Od momentu pojawienia się nowego KRS, prywatnie kolegi DO, zaczęło się psuć. Tworzenie nowych polityk, jedyne tak naprawdę zajęcie KRS, który nie za bardzo ma pojęcie o pracy w terenie, powoduje stopniowy, ale wyraźny spadek wyników. Wymagania dotyczące dokumentów oraz sprawdzanie KRD, gdzie 3/4 klientów pracuje na śmieciówkach, na czarno i ma komorników mocno przyczyniło się do spadku sprzedaży. Klienci z przekraczającym KRD którzy płacą już 4 pożyczkę nie mogą dostać refinansowania. Prawie niemożliwe jest zatrudnienie doradcy. Z branży nikt nie przyjdzie bo prowizje zatrzymały się na poziomie sprzed 3 lat. Spoza branży mało kto się nadaje, bo sprawdzają KRD. Na kierowników zaczynają zatrudniać doradców, za niższe stawki, a i tak będą robić zbiórki jako KS. Jak wprowadzą jeszcze czeki, to już wogóle wszystko siądzie.
0
ritka 2015-08-29 14:00:38
również znalazłam ofertę pracy firmy Skarabeusz na stanowisku Skarabeusz- usługi w Bielsko Białej , przyjmują zlecenia z zakresu:profesjonalnej opieki nad grobami,pomoc przy organizowaniu imprez okolicznościowych,dowozie towarów,sprzątaniu,opieki nad dziećmi itp, opiekunka,personel na wesele lub inną imprezę,kelnerki,barmanki..
0
ritka 2015-08-29 14:02:08
również znalazłam ofertę pracy firmy Skarabeusz na stanowisku Skarabeusz- usługi w Bielsko Białej , przyjmują zlecenia z zakresu:profesjonalnej opieki nad grobami,pomoc przy organizowaniu imprez okolicznościowych,dowozie towarów,sprzątaniu,opieki nad dziećmi itp, opiekunka,personel na wesele lub inną imprezę,kelnerki,barmanki..
0
edfrgthy 2015-09-28 17:09:15
@Azd widziałem że podobno w firmie Skarabeusz nadal poszukują osoby do pracy w usługach w Bielsko Białej ,przyjmują zlecenia z zakresu:profesjonalnej opieki nad grobami,pomoc przy organizowaniu imprez okolicznościowych,dowozie towarów,sprzątaniu,opieki nad dziećmi itp. może ktoś z was byłby zainteresowany..
0
Bishop Jakes 2015-11-18 01:33:16
Halo,
Jestem Biskup TD Jakes, prywatne pożyczki pożyczkodawcy, który daje pożyczki szans czas życia. Czy potrzebujesz pilnie pożyczki na spłatę długów lub potrzebujesz kredytu do zwiększenia swojej działalności? Zostałeś odrzucony przez banki i inne instytucje finansowe? Czy potrzebny jest kredyt konsolidacyjny lub kredyt hipoteczny? czegoś więcej, bo jesteśmy tutaj, aby wszystkie twoje problemy finansowe, to już przeszłość. Mamy pożyczyć środki na osoby potrzebujące pomocy finansowej, które mają złe kredytowej lub potrzebują pieniędzy, aby zapłacić rachunki, do inwestowania w interesach w tempie 2%. Chcę używać tego medium poinformować, że jest wiarygodnym i beneficjenta pomocy i będzie skłonny zaoferować pożyczkę. Tak, skontaktuj się z nami poprzez e-mail pod adresem:
(bishopjakesloancompany@gmail.com)
0
sowa 2015-11-18 11:05:57
teraz akurat @edfrgthy poszukuja na stanoiwsko kierownika seksji w zgorzelcu. i powiem ofrta nie jest zla gdyz oferuja efektywny system szkoleń, tablet, telefon komórkowy i samochód służbowy, premię związaną z wynikami, czy tez mozliwosc rozwoju. jedyne co mnei zestanawia to umowa jaka oferuja, gdyz o niej nei bylo wzmianki. moze ktos wie?
0
grzesiek 2015-11-20 15:07:47
sam jestem ciekaw @sowa co z tą umową.. hmm w sumie te narzędzia do pracy kuszą, bo jednak łatwiej się porozumieć, pozyskać klientów i tak dalej, więc może warto spróbować
0
mizyk 2015-11-22 18:14:23
poza tym powinni wyposarzac kazdego nowego pracownicka w niezbedne narzedzia pracy lipa jak musisz uzywac swojego laptopa lub telefonu a o aucie nie wspomne
0
106 2015-11-24 22:20:45
jesteście pewni, że tak to właśnie wygląda? może to po prostu tylko jakieś pogłoski i tyle, ciekawa sprawa
0
Karamba 2015-12-03 23:14:26
Skarabeusz S.A - najgorsza kadra menadżerska z jaką miałem okazję pracować do tej pory. (usunięte przez administratora)
1
Balcer 2015-12-03 23:22:40
Firma jest OK! tylko !!! na dwa, trzy a może pięć miesięcy tylko na przetrwanie(zaparkowanie). Niestety, kto mądrzejszy to dawno tam już nie pracuje. Dla zainteresowanych w umowie podpisujesz,że Nowe Zaległości będą na poziomie 12 % a rzeczywistość jest nagięta przez DDO wymaga od Ciebie 18% NZ i w taki sposób kroi cię na kasę co tydzień i co miesiąc.
0
KS 2015-12-04 10:36:01
Skarabeusz S.A. tylko dla wytrwałych bądź dla bardzo naiwnych. Zmiana premiowania pracowników w trakcie trwania miesiąca by nie zapłacić pracownikowi. Uwaga Spółka zaczyna oszczędzać i ma zadyszkę finansową, zlikwidowała oddział w Brzesku i zaczyna zwalniać pracowników...
0
Adam 2015-12-05 01:24:20
Czyli jak zawsze opinie są skrajne i jedni widzą sprawę tak, a drudzy zupełnie inaczej, no co mogę powiedziec, chyba jednak wyślę CV, nie mam zbyt dużego wyboru w moim mieście
0
pele 2015-12-08 21:57:48
Witam, pracowałem tam 3 lata .NIE POLECAM, chyba,że ktos szuka pracy w charakterze niewolnika. Pracując 8 godzin dziennie jesteś pracownikiem bez zaangażownia.Szkoleń nie ma żadnych, premia nie do zrobienia,zasuwasz po 12-13 godzin za podstawę.W samochodach GPS.Praca 24h.
0
Balcer 2015-12-11 21:23:21
W Skarabeuszu można pracować tylko chwilkę (zaparkować) a w między czasie szukać odpowiedniego zajęcia, gdyż w wcześniej czy później i tak Cię zgnoją. Niestety kto mądrzejszy to szybko ucieka z tej Firemki.
0
gindog 2015-12-15 04:32:00
Tak pomyślałem gdy zobaczyłem jakieś stare oferty do nich, chociaż nie chcę skreślać, bo może akurat w 2016 okaże się, że coś lepszego będą mogli oferować.
0
ktoś 2015-12-29 17:45:43
Absolutnie nie polecam tej firmy!!! Wykorzystują na maksa, nikt się z nikim nie liczy, praca nie do przerobienia, od rana wpisywanie jakiś durnych rzeczy do systemu a później praca w terenie do północy. W ogłoszeniach o pracę zamieszczają : nowa, rozwijająca się firma... praca w stabilnej firmie, w rzeczywistości wygląda to tak, że zatrudniają nowych kierowników, wyciągną ile mogą z nich, a po 4-5 miesiącach ci podziękują bo muszą ciąć koszty. DO i KRS zwalniają według swojego "widzimisie" nie patrząc na wyniki , bardziej chodzi o to czy jesteś starym znajomym z providenta pana Dyrektora bądz KRS
1
ktoś2 2015-12-29 22:54:06
Racja, decyzyjność GÓRY pod kątem lubię nie lubię, fajny nie fajny, wygodny niewygodny, to czy daje radę nie do końca ma znaczenie, bardziej liczy się to jak bardzo można pozwolić wejść sobie na głowę, broń boże mieć własne zdanie, bo przełożony zawsze ma rację nawet jak jej nie ma, bo tak odwróci kota ogonem, że będzie jego na wierzchu. Jeśli ktoś chce lizać tyłek, pracować ale nie decydować będąc na stanowisku kierowniczym, lub będzie posłuszny absolutnie to polecam tą firmę.
Kumoterstwo i tyle.
1
rerere 2015-12-30 02:30:32
ja sie od jakiegos czasu zastanawiam nad podjeciem rpacy w firmie Skarabeusz S.A., bo widzialem ze akurat teraz szukaja kierownika sekcji do zatrudnienia
1
marika 2016-01-04 12:41:40
@rerere szukają kierowników masz rację, ale nie każdy jednak się nadaje. kredyty pożyczki to specyficzna i trudna branża, trzeba mieć odpowiednie podejście do sprzedaży i klienta, no sam rozumiesz
0
kulfon 2016-01-20 13:08:40
Masakra.Chciałem wziąść 800zł to zaraz z tej sumy rate chcieli na cały miesiąc pobrać w sumie dostałbym na rękę 400zł na niby co tydzień idzie płacić.Oszustwo.NIE POLECAM :-(
0
bociek 2016-01-20 13:15:01
Takie same zasady na BOCIAN
0
tron 2016-01-20 17:09:35
@kulfon no nie dziw się, zaliczka 800 złotych to sporo pieniędzy. Grunt, że firma jest wypłacalna i pieniądze są w terminie. Doradca finansowy też ma 3000 brutto.
0
KS 2016-02-08 09:09:19
Rotacja pracowników w Skarabeusz S.A jest odbiciem tego co się w niej dzieje, niestety zarządzanie prezeska i jemu podobnych powoduje, że nie maja ludzi do pracy i ciągle rekrutują. Powody są trzy: cele nie do zrobienia,styl zarządzania oraz oszukiwanie na prowizji Doradców w umowie maja 12 NZ, a liczą im 18 NZ do prowizji. Firma Porażka, przeczytaj zanim podpiszesz!!! cokolwiek w tej Firemce.
0
rtgyh 2016-02-08 15:21:13
wlasnie widze ze na takim stanowisku jak droadca finansowy to calkiem sporo mozna zarobic ok 3 tysiecy noo i moze ejszcze ewentualnie jakies bonusy czy premie
0
roki 2016-02-16 17:46:33
doradca finansowy może jeszcze tak, ale z tego co wiem to szukają teraz doradców klienta, a to znajomy mówił mi że jednak już półka niżej w hierarchi prawda to?
0
kubaa 2016-02-23 17:26:03
stanowisko jest dobre, ale uważam, ze pracując jako Doradca Finansowy można wiecej się nauczyć no i też tutaj lepiej stoją ze szkoleniami, a to czy ktoś kogoś obgaduje to nie moja sprawa już.
0
gizak 2016-02-29 21:51:33
kubaa, tak naprawdę jeżeli chcesz z nimi współpracować to powinna być twoja sprawa. Dobra amosfera gwarantuje że będzisz miał siłe przychodzić do pracy. W innym przypadku rotacja będzie bardzo duza.
0
fun 2016-03-08 11:40:34
A wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na doradcę finansowego? Szkoda, że dużo szczegółów nie określili, ale wydaje mi się, że można liczyć na calkiem dobre zarobki.
0
Barbara 2016-03-08 13:49:46
Ja zaczynam w poniedziałek jestem po szkoleniu i z tego co się dowiedziałam to za pozyskanie nowego klienta płacą 100 zł :)
0
Df 2016-03-09 21:51:01
50zl. a nie 100 i to nie zawsze bo oszukuja. A zarobki to 30 40zl.tygodniowo ze zbiorek. Firma jeden wielki syf. Odradzam. Łazenie po roznych melinach bo i takim doja pozyczki.
0
Ooo 2016-03-09 21:54:56
A Pani niby Kierownik Karolina hahahahahaha beznadziejna
0
za 2016-03-12 17:09:51
skoro już wspomniałeś o kierowniku to wydaje się całkiem rozsądna propozycja na kierownika sekcji - wymagania całkiem niewygórowane, a oferują premie i dodatkowe systemy motywacyjne. Wygląda całkiem nieźle
0
Barbara 2016-03-13 20:49:37
Df, z tego co Ja się dowiedziałam na szkoleniu to 100 zł w dwóch częściach. 50 zł w tydzień po podpisaniu umowy a kolejne 50 zł po 18tygodniach. To premia za rzetelne obsługiwanie klienta a dla firmy bezpieczeństwo, że kolejny doradca nie będzie chodził po melinach bo dureń porozdawał pieniądze. To raczej uczciwa propozycja ;). A dodatkowo firma płaci jeszcze od zebranych rat w systemie tygodniowym i to całkiem sporo bo 7%. Dam Wam znać jak faktycznie będzie bo pracowałam wcześniej w Bocianie i to co tam się dzieje to ....
0
Adam 2016-03-14 20:22:16
Mi też się wydaje że to jest uczciwa propozcja i tak to właśnie widzę, ciesze się, że sa jeszcze firmy jak ta na rynku i że ktoś dba o ludzi tak jak Skarabeusz
0
Klient 2016-04-18 16:10:16
Mam u nich pożyczkę, koszty podobne jak wszędzie, od stycznia mam nowego przedstawiciela, calkiem ok zresztą on jest, teraz go chyba zawiesili ale u mnie i paru innych był z kierownikiem na jakiejś kontroli. Ciekawe czy zwolnią go i znów będzie nowa osoba przychodzić po raty. Podobno teraz można na konto wpłacać i jest dużo taniej.
0
witi 2016-04-18 16:12:07
to spoko, zawsze cenię opinie klientów najbardziej :) a teraz też szukają trochę osób do pracy np. doradcy klienta w polance wielkiej :)
0
Borys 2016-04-19 00:57:16
Nowe zasady w opłatach art są ok. Szkoda tylko że doradca który mnie obsługiwał jest zawieszony. Dzisiaj był kierownik z nim na kontroli czy odprowadzal wszystkie wpłaty. Uważam że to obniżające dla doradcy że kierownik razem z nim jeździ i przeprowadza kontrolę czy nie przywlaszczyl sobie pieniędzy. Ale z drugiej strony doradca wie najlepiej gdzie i o której zostać klienta w Lub.
0
były 2016-04-19 07:31:07
Ciekawe od kiedy Doradca jeździ z kierownikiem na kontrolę??
Pracowałem tu i wiem, że kontrola jest po to by sprawdzić, trochę dziwne że kierownik teraz kontrolę wykonuje z Doradcą.
0
Bocian 2016-04-22 11:38:41
(usunięte przez administratora). Ja pracuję w konkurencji i sama zastanawiam się czy nie przejść do Skarabeusza bo teraz to tam jest porządek i oferta dla przedstawiciel ciekawa.
0
Konkurencja 2016-04-22 22:54:20
Syf to jest teraz, bo kierownicy zatrudnieni przez pana K. kompletnie nie mają pojęcia o swojej funkcji.
Kuszą ofertą dla przedstawiciela ale to co dają i niestety zabiorą.
Też pracuję u konkurencji i mam przynajmniej spokój w przeciwieństwie do tego co jest w Skarabeuszu czy jak teraz Benefitii.
0
ekstra 2016-05-05 11:49:44
Konkurencja,a długo tutaj pracowałeś? pytam, bo w sumie sam zastanawiam się nad pracą jako przedstawiciel handlowy, ale chwilowo nie mają ofert pracy
0
kubaa 2016-05-28 13:41:12
siema! no i jak jesteś jeszcze koloego zainteresowany to teraz wydaje mi się jest dobra oferta jako doradca klienta tak naparwde, zobaczcie jak to wygląda, kasa chyba ok.
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skarabeusz