Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Skarabeusz

Pracowałeś w firmie Skarabeusz i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
fabik - 2014-10-06 03:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
powaznie ktoś z Was bierze pożyczki w takich miejscach jak to ? ja nigdy bym się na coś takiego nie odważył. Spójrzcie na sposób w jaki Skarabeusz rekrutuje swoich pracowników. Biorą przecież praktycznie każdego kto się zgłosi, przynajmniej tak można wnioskować po zerowych wymaganiach. Także trochę strach
zdjecie uzytkownika
poszukuje - 2014-10-06 16:42:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pilnie szukam kontaktu do centrali tej firmy , tylko nie na infolinię, mam problem z doradcą tej firmy tzn. baba nie wie co to ochrona danych osobowych, jak ktoś nr telefonu do "góry" bardzo bym była wdzięczna.
zdjecie uzytkownika
anna - 2014-10-15 20:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [maciek - 2014-01-23 18:04:45]:
Witam.Od stycznia chce sie starac o stanowisko kierownika sekcji.Jaki limit wiekowy obowiazuje w firmie.Anna
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2014-10-30 01:48:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć, szukam informacji o firmie Skarabeusz, piszę artykuł do uczelni o firmach z tej branży i liczę na Waszą pomoc. Chodzi przede wszystkim o podejście pracodawcy do pracownika, zarobki (czy dają minimum - średnia krajowa), rodzaje stanowisk i sama umowa (czy jest możliwość zatrudnienia na stałe). Czy jest ktoś kto umiałby mi odpowiedzieć na takie pytania?
zdjecie uzytkownika
monika - 2014-11-10 17:31:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
brak kultury chamstwo i nie polecam brac pozyczek w skarabeuszu ,nie mają pojęcia co oznacza slowo profesjonalizm
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-11-13 08:53:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie. W ofertach pracy widze że jest propozycja pracy na stanowisku kierowniczym . Czy obowiązuje limit wiekowy bo tego nie widzę. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Beata - 2014-11-27 13:51:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Od kilku tygodni pracuję w tej firmie. Jestem zadowolona, mam wspaniałą panią kierownik która zawsze ma dla nas czas.
zdjecie uzytkownika
niedoszły klient - 2015-02-26 17:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma którą cechuje brak szacunku dla potencjalnego klienta,arogancja i brak profesjonalizmu.Unikać jak ognia
zdjecie uzytkownika
roki - 2015-02-28 12:38:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niedoszły klient - 2015-02-26 17:53:51]:
kolejna z firm która jest dobra tylko sama dla siebie. Szkoda że osoby nią zarządzające nie zwróciły tylko uwagi na to co dzieje się z tego typu firmami po dłuższym okresie istnienia. Najzwyczajniej w świecie z braku chętnych o współpracy klientów padają i nie mają prawa nikogo winić jedynie po za sobą
zdjecie uzytkownika
tomi - 2015-03-16 21:36:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@roki, a co takiego masz na mysli, bo i ja nie wiem co sie dzieje z takimi firmami jak Skarabeusz po dłuższym czasie istnienia, rozwiń prosze swoją mysl. @Beata, a co takiego robisz tutaj w firmie, napisz prosze coś więcej, bo jeszcze pomyśle, że to sama kierowniczka pisze sobie takie wpisy. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
pan prze - 2015-03-19 14:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co do tej firmy się wypowiem to chciałem u nich wziąć pożyczkę wszystko było w porządku przeszedłem weryfikacje pozytywnie bylem już umówiony z doradca moim a tu nagle dzwoni tel pani kierownik wielka ze nie mogą mi udzielić pożyczki bo mój sąsiad z tego samego bloku wziął pożyczkę od nich i nie spłacił powiedziała mi ze ja chce wyłudzić pieniądze.I naprawdę chciałem spłacić ta pożyczkę tym bardziej ze mam pożyczkę w Providencie i ja spłacam regularnie co tydzień powiedziałem do niej ze mogę jej przedstawić wszystkie kwitki ze spłacam regularnie
zdjecie uzytkownika
twinpoint - 2015-03-28 23:14:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tym bajzlu prawie rok jako kierownik. Tak samo traktują klientów jak swoich doradców. Nic dziwnego, że 90% doradców z którymi pracowałem przeszło ze mną do Zielonej Pożyczki. Serdecznie nie polecam Skarabeusza ani klientom ani szukającym pracy. A co do pobierania miesięcznych rat z góry - to nielegalne i sprzeczne z zapisem umowy - "wpłacenie rat z góry" to tylko sposób na robienie zbiórek. Mało tego - pieniądze te przez tydzień nie są nigdzie zaksięgowane - bo nie ma na czym - dopóki umowa nie będzie wprowadzona na rozliczeniu do systemu. Daty wpłaty oierwszej raty w karcie wpłat i w systemie są rozbieżne !!!!
zdjecie uzytkownika
che - 2015-04-04 02:26:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [twinpoint - 2015-03-28 23:14:19]:
Jak byś regularnie płacił w providencie to by Ci drugą dali kretynie, bujać to my ale nie nas
zdjecie uzytkownika
zosiek - 2015-04-15 19:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy sa osoby ktore spłaciły pozyczke w skarabeuszu i dostały zwrot weksla in blanko który podpisywały przy udzielaniu pożyczki?
zdjecie uzytkownika
Pożyczkobiorczyni - 2015-04-21 16:54:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem jeszcze klientką tej firmy,raty płacę w terminie,nie mam tyłów,chciałam wziąć refinans i co się okazuje?1200 zł na 47 tygodni kosztowałoby mnie w sumie 2480,19zł,czyli powyżej sto procent musiałabym oddać.To jest lichwiarstwo,złodziejstwo i granda w biały dzień.Jak można tak ludzi ograbiać?
Wiadomo ze bogaty u nich pozyczki nie weżmie tylko ktoś kto ma niskie dochody i nie ma szansy na kredyt bankowy.Ja w każdym bądż razie mam już gdzieś usługi finansowe od Skarabeusza.
zdjecie uzytkownika
Pożyczkobiorczyni - 2015-04-27 11:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pożyczkobiorczyni - 2015-04-21 16:54:23]:
Weksle in blanko są podsuwane do podpisu bezprawnie,firmy pożyczkowe każą je podpisywać ale nie powinni tego robić.Taki weksel nie ma mocy prawnej a firma tylko dlatego wykorzystuje naiwność klienta bo współpracuje z zaprzyjażnioną firmą windykacyjną,klient płaci z weksla przykładowo 1000 zł.więcej niż powinien,z tego idzie 25% dla windykatora a pozostałe 75% dla firmy,o ile klient nie zapłaci to windykator składa pozew do Sądu z odpowiednio zawyżoną kwotą tak ze wilk jest syty i owca cała tylko pożyczkobiorca pokrzywdzony.
zdjecie uzytkownika
Kierownik - 2015-04-30 22:03:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sylwia - 2014-10-30 01:48:46]:
Nie ma limitu wieku,pracuje jako kierownik i jestem bardzo zadowolona
zdjecie uzytkownika
ha ha - 2015-05-27 14:39:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [che - 2015-04-04 02:26:37]:
Ja rowniez pracowalam/lem prawie rok w tym bajzlu.Podzielam wypowiedz kolegi, bardzo zle traktuja pracownikow. Pobierane z gory miesiecznej raty Nest niezgodne z prawem i nie SA nigdzie zaksiegowane przez tydzien dopuki umowa pozyczki nie znajdzie sie w systemie. Nie pole am ani pracy ani pozyczki !!!!!! Pozdrawiam Kolege z Zielonej Pozyczki
zdjecie uzytkownika
hehehe - 2015-06-29 16:34:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [twinpoint - 2015-03-28 23:14:19]:
przyznaj się lepiej za co wyleciałeś a nie bzdury wypisujesz ;)
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-07 01:01:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
wytrwały - 2015-07-07 01:02:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma do przeżycia tylko ludzie decyzyjni totalnie nie odpowiedzialni odrealnieni nie mający pojęcia albo nie chcący wiedzieć jak wygląda praca w terenie, mówią ci gdzie masz robić wizyty, komu i ile sprzedawać, decyzyjność na poziomie ks żadna ale jak się pomysły szefostwa nie sprawdzają to tylko twoja winna, firma prowadzona w sposób autokratyczny, pan dyrektor traktuje się jako wszechwiedza wyrocznia a tak naprawdę żyję stereotypami z przed 10 lat pracowałem jako ks przez prawie trzy lata nikt mnie nie wyrzucił sam zrezygnowałem, jedyną receptą na ratowanie oddziału według dyrektorstwa były niekończące się redukcje a pozostałe tereny dzielone na resztę, mnie znudziła się pracy na dwa razy takim terenie z jakim startowałem, łatanie cudzych błędów przez 12 godzin dziennie za gołą podstawę szybko się nudzi i tak byłem wytrwały, firma z potencjałem który tłamsi pan dyrektor mający za się za lepszego od ludzi którzy tworzyli kolejne nowe oddziały od podstaw tak by on mógł się w Hiszpanii wczasować kiedy ty szans na zwykły dwu tygodniowy urlop szans nie miałeś, powodzenia dla wytrwałych
zdjecie uzytkownika
Basar - 2015-07-13 20:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najlepiej jak nie bedziecie brali pozyczek w takich firmach i nie beda do was przychodzili panowie o smutnych twarzach nie beda wam grozic ani do lasu was wywozic a jak juz bierzecie to spalcajcie bo jak sie pozycza to niestety trzeba oddac nikt nie daje za darmo pieniedzy a co do oprocentowania to jest duze to fakt ze bierzesz 1000 oddajesz 2000 ale cos za cos jak zaduze to idzzie do banku i tam bedziecie mieli taniej NIKT NIKOGO NIE ZMUSZA DO BRANIA POZYCZEK W PARABANKACH czy tez przychodza koksy i groza nozem ze jak nie wezmiesz to gardlo poderzna??? Ogarnijcie sie i nie placzcie Pozdro!!!
zdjecie uzytkownika
Azd - 2015-07-14 00:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawa wydaje się ta oferta o pracę w Skarabeuszu na stanowisko : Skarabeusz - usługi, no wymieniają tam jak obowiązki sprzątanie grobów i opiekę nad dziećmi, wydaje mi się, że jest to dosyć szeroki zakres obowiązków no i mają rozrzut. Ale tak poza tym to firma jest interesująca i chyba jednak warto się zatrudnić.
zdjecie uzytkownika
Makowiec - 2015-07-14 15:41:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem jako KS w Skarabeuszu, początki super, wysokie prowizje dla doradców, pełnomocnictwa i dość spora decyzyjność KS i KR. Od momentu pojawienia się nowego KRS, prywatnie kolegi DO, zaczęło się psuć. Tworzenie nowych polityk, jedyne tak naprawdę zajęcie KRS, który nie za bardzo ma pojęcie o pracy w terenie, powoduje stopniowy, ale wyraźny spadek wyników. Wymagania dotyczące dokumentów oraz sprawdzanie KRD, gdzie 3/4 klientów pracuje na śmieciówkach, na czarno i ma komorników mocno przyczyniło się do spadku sprzedaży. Klienci z przekraczającym KRD którzy płacą już 4 pożyczkę nie mogą dostać refinansowania. Prawie niemożliwe jest zatrudnienie doradcy. Z branży nikt nie przyjdzie bo prowizje zatrzymały się na poziomie sprzed 3 lat. Spoza branży mało kto się nadaje, bo sprawdzają KRD. Na kierowników zaczynają zatrudniać doradców, za niższe stawki, a i tak będą robić zbiórki jako KS. Jak wprowadzą jeszcze czeki, to już wogóle wszystko siądzie.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-29 13:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
ritka - 2015-08-29 14:00:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
również znalazłam ofertę pracy firmy Skarabeusz na stanowisku Skarabeusz- usługi w Bielsko Białej , przyjmują zlecenia z zakresu:profesjonalnej opieki nad grobami,pomoc przy organizowaniu imprez okolicznościowych,dowozie towarów,sprzątaniu,opieki nad dziećmi itp, opiekunka,personel na wesele lub inną imprezę,kelnerki,barmanki..
zdjecie uzytkownika
ritka - 2015-08-29 14:02:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
również znalazłam ofertę pracy firmy Skarabeusz na stanowisku Skarabeusz- usługi w Bielsko Białej , przyjmują zlecenia z zakresu:profesjonalnej opieki nad grobami,pomoc przy organizowaniu imprez okolicznościowych,dowozie towarów,sprzątaniu,opieki nad dziećmi itp, opiekunka,personel na wesele lub inną imprezę,kelnerki,barmanki..
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skarabeusz

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Skarabeusz?
Zadaj pytanie
alert