Getin Noble Bank S.A.
2 96 6 1

Opinie o Getin Noble Bank S.A.

Jola

Praca na infolinii w Getinie jest lepsza niż standardowe call center (bardziej "kameralny" open space"), z tego co wiem na sprzedaży można nieźle zarobić. Ale inne kampanie (np. obecna aktualizacja danych i pozyskiwanie zgód marketingowych) są tak nieprzejrzyste co do wynagrodzenia, że ludzie uciekają. Pracodawca na rozmowie obiecuje premie uznaniową do 1200 zł brutto, a jak przychodzi co do czego okazuje się, że najlepsi pracownicy dostają maks 600 zł premii. Więcej - jakiekolwiek prośby o informacje na temat tego jak liczona jest premia są zbywane przez przełożonych. W efekcie człowiek nigdy nie wie ile zarobi. Podstawa to 2200 brutto....Takie wynagrodzenie za pracę z klientem na słuchawce jest śmieszne. Klienci nieraz bywają niemili, a procedury bankowe (np. weryfikacja telefoniczna) nie ułatwiają sprawy. Ogólnie - praca dla wytrwałych psychicznie.

filip
@Jola 26.06.2018 11:58

Jeśli 2200 to śmieszna kwota, to pewnie p.Jola ma mętne pojęcie jak pracuje się ciężko, fizycznie w innych zawodach. Gadać do słuchawki to chyba nie filozofia.

Anczix
@filip 08.08.2018 14:11

Zenujace ze 2200 brutto to dla ciebie duzo. Za prace, ktora Pani Jola wykonuje 3 netto to za malo. Klienci dzwonia na infolinie w ostateczności. To jaka wiedze ona posiada to tylko ja wiem . Ona musi wiedziec to co oddzial i to co franczyza. Tu nie moze odeslac kogos w jakies miejsce. Musi odpowiedzieć na pytania lub wyjasnic roszczenia. A roszczenia sa często,bo leca w (usunięte przez administratora) na kazdym kroku. Wezmy pod uwage leasing. Nikt nie jest w stanie wyjasnic gdzie sa zwroty praw do auta na rzecz wlasciciela po splacie. Ludzie placa nafal ubezpieczenia aut mimo,ze z nich nie korzystaja,a auta sa stare,bo nie sa w stanie uzyskac zwrotu wlasnosci.

nick
@filip 08.08.2018 14:11

to się tam zatrudnij(usunięte przez administratora)..

Weronika
@Anczix 20.10.2018 05:04

Twój wpis na tym forum wskazuje, że praca na infolinii w Getin Noble Bank jest bardzo odpowiedzialna i wymaga dużo nauki i zaangażowania. Jednak kwestia wynagrodzenia jest dyskusyjna. Rozumiem, że obecna wysokość pensji na tym stanowisku Ci nie odpowiada, ale może są osoby, które są z niej zadowolone.

Jola
@filip 08.08.2018 14:11

Filip, chyba kpisz. 2200 brutto to bardzo mało jak na Warszawę. Obecnie pracuję na innej infolinii, niebankowej i podstawy dostałam 3600, a nikt mnie przez słuchawkę nie wyzywa, sam dojdź do odpowiednich wniosków.

Nowa
@filip 08.08.2018 14:11

Tylko się tak wydaje trzeba mieć wiedzę nie każdy się nadaje do takiej pracy . Machanie łopata tez niby nie jest ciężkie a nie przyjmą byle kogo

123

Najgorszy pracodawca u którego miałem okazję pracować.

Abc

Nie polecam.

Weronika
@Abc 07.11.2018 19:02

Co konkretnie wpływa na Twoją opinię o Getin Noble Bank jako pracodawcy? Warto, żebyś jednak zdecydował się na podanie rzeczowych argumentów na ten temat. Każdy z nich będzie cenny dla innych osób chcących dowiedzieć się jak najwięcej o tym pracodawcy przed aplikowaniem do niego.

Abc
@Weronika 12.11.2018 16:53

Żenująco niskie zarobki - niecałe 1700 zł podstawy netto w Warszawie.

limo

Od dwoch lat pracuje i nie mam powodow do narzekania. Firma jest uczciwa i w porządku. Zarobki są ok, skoleń bardzo dużo.

lilo

Okej kasa, spoko atmosfera

życzliwy

Jeśli chodzi o dział IT to do przyszłych kandydatów powiem jedno : RUN !!! Szkoda tracić czas.

renata

Praca ok ale pod warunkiem, że ktoś ma predyspozycje i chce to robić ;) niby oczywista sprawa a wiele osób się na tym wykłada. Trzeba lubić kontakt z ludźmi, być na czasie, interesować się zmianami itd.

Anczix
@renata 12.08.2018 22:08

Kolejny aspekt. Tu nie ma rozmowy z klientem tu jest recytacja. Pracujac w innej firmie handlowej osiagalam najlepsze wyniki sprzedazy. Inaczej porozmawiam z chlopkiem z pola, a inaczej z prezesem spółki. Niestety w get inie nie ma miejsca na twoje umiejetnosci sprzedazowe. Recytujesz. Zreszta w kazdy inny sposob jest trudno sprzedac ich oferte podczas gdy z 30tys. splacasz 45.

Anna

Pracuje na infolinii ogólnej Getin banku w Warszawie. Wynagrodzenie to 2000zł do ręki podstawa. Premia jest zależna od twoich wyników. Moja kształtowała się najniżej od 320zł do góra 720zł netto. Od niedawna do premii będą dochodzić dodatki np. za aktywowanie dodatkowych usług dla klienta, zebranie zgód marketingowych czy sprzedaż jakiegoś produktu na infolinii. Ruszyła sprzedaż kredytów przez infolinię ogólną więc doliczona do premii zostanie prowizja od sprzedaży produktu. Dużym plusem pracy są ludzie z jakimi się pracuję. Praca nie jest lekka, czasem wpada połączenie za połączeniem bez przerwy i masz już dosyć. Ludzi dzwonią w różnych spawach, czasem sami sobie wymyślają problemy. Bywa te,ż że trafi się jakiś (usunięte przez administratora) Ogólnie pracę oceniam na dobrą. W tej pracy trzeba się dobrze pilnować, orientować jakie nowości nastąpiły w procedurach, produktach itp. Zdarza się też, że ktoś ci coś źle podpowie. Potem ty odpowiadasz za błędy np. musisz je naprawić oddzwonić do klienta i jeśli jakość odsłucha rozmowę będzie ona oceniona na 0%. Moje średnie miesięczne z rozmów wynoszą od 85%-100%. Nie jest tak trudno o dobrą średnią jak się wydaję. Naturalnie nawet najlepszym zdarza się gorszy tydzień czy dzień i średnia ta jest niska. Oprócz średniej liczy się ocena twojego kierownika, kierownik głównie ocenia twoje zaangażowanie, czy się spóźniasz itp. Trzecim aspektem który został niedawno wprowadzony jest badanie rozwiązania spawy klienta. Specjalny dział dzwoni do klientów i pyta czy jego spawa została załatwiona (prosi także o ocenę konsultanta). Jak na razie miałam informację o jednym takim swoim badaniu gdzie klient bardzo dobrze mnie ocenił, jego spawa została rozwiązana podczas jednej rozmowy. Prace polecam!!! Można się wiele nauczyć i poznać ciekawych ludzi ;)

krysia
@Anna 09.04.2018 21:03

Dobra praca za 2300 netto w Warszawie to jakiś żart ?

jacek
@krysia 25.06.2018 13:35

Tyle sie tu średnio zarabia. Polecam obudzić sie ze snu.

tomek
@jacek 08.08.2018 23:34

Trafiłem tu przypadkiem i czytam ze zgrozą o pensjach. Po 4 latach latach pracy w 1999 zarabiałem na stanowisu specjalisty w firmie bankowej 4.300 netto, gdy metr mieszaknia w Warszawie kosztował 2.000 a średnia krajowa netto wynosiła wtedy nieco ponad 1.700. Postaje pytanie gdzie podziała się ta proporcja.

Anczix
@jacek 08.08.2018 23:34

Polecam w takim razie sprawdzic zarobki w innych bankach. Jesli myslisz ze zarabiasz 2300 i wygrywasz zycie to zenada...

Wiktoria

Nie warto! Na początku wszystko pięknie. Starasz się, przykładasz, wydaje się ci że się rozwijasz i zagościsz tu na długo. Wykonujesz regularne szkolenia online, inni są pomocni. Musisz jednak być perfekcjonistą. Nie dozwolone są gorsze dni i jakieś potknięcia. Podczas indywidualnych rozmów z przełożonym pod uwagę brane są najsłabsze wyniki. Nie ma o co cię pochwalić, chociaż wiesz doskonale że pozostałe rzeczy zrobione przez ciebie są idealne. Twoja samoocena spada. Wydaje ci się że jesteś najgorszym pracownikiem, mimo tego że dostajesz premie i robisz bardzo dużo! Nie, nie dowiesz się jakie masz perspektywy na rozwój w tej firmie. Owszem, powiedzą że będziesz pracować. Nie przykładaj do tego uwagi. Teraz jest w końcu bardzo dużo pracy i potrzeba kogoś wykorzystać. Jak sytuacja się zmieni, wypadniesz z dnia na dzień. Chociaż jeszcze przed chwilą byłeś świetnym pracownikiem, za chwilę dostaniesz maksymalną krytykę. Zastanawiasz się czy to nie podchodzi pod mobbing. Zaczynasz o tym czytać. Działania przeciwko pracownikowi występują - zrobisz coś źle, ktoś idzie z tym do kierownika, a ten wytyka jaki nie jesteś nie w porządku. Są uporczywe, po rozmowie ciężko się skupić na pracy, mocno oddziałuje ci na psychikę. Zastraszanie? Tak! Nie wiem czy będziemy mogli przedłużyć umowę skoro zrobiłeś to i tamto. Masz być ideałem! To nie dozwolone! W końcu jesteśmy tacy "świetni". Odizolowanie? Tak, jesteś tu żeby zrobić to i tamto. Nie ma czasu na rozmowy, masz się skupić na obowiązkach. W innym wypadku, dostaniesz od przełożonego. Siedzisz w boksie i wpatrujesz się tylko w monitor jak korpo szczur. Poczucie poniżenia również występuje. Kasa, może i dobra. Opieka medyczna, super. W końcu trzeba leczyć powstałe choroby w wyniku stresu i presji w tej pracy. Zastanów się tylko czy warto? Dla mnie absolutnie nie. Nigdy więcej tej firmy, nigdy bycia jej klientem!

bobo
@Wiktoria 16.09.2018 11:25

Też pracowałem w tym "parabanku ponad 2 lata. Zgadzam się z Twoją opinią w 100 procentach :)

Anczix
@bobo 07.10.2018 16:09

Absolutnie sie zgodze. To (usunięte przez administratora) Bylam pracownikiem placówki franczyzowej. Nie polecam tej pracy zdecydowanie. Zamierzam zorganizowac pikiete i roznosic po domach ulotki aby ludzie nie korzystali z uslug tego banku. Jest ki wstyd,ze za pensje równa zatrudnieniu na wyspie teletorium ( tak to smieszne ale moje zarobki wahaly sie miedzy 2300-2400) robilam rzeczy, ktore nakazywal partner a w obliczu kontroli zostalam potraktowana jak smiec. Ludzie z kontroli sa tam tylko zeby kogos udupic, pozyskujesz im klienyow dzieki tobie maja wyplaty a potem odwdzieka w postaci raportu na 3 strony czego nie zrobilas a powinnas ( to glupoty typu nie uzupelniono zgod marketingowych na spolki powiazane i podmioty wspolpracujace) . Tajemniczego klienta musisz umiec na pamiec, niejednokrotnie mowiac inne slowo zabierano mi punkty. Ma byv tak jak oni chca, jestes marionetka. Pod ta ich pseudojakoscia kryja sie kredyty oprocentowane jak w providencie. Sztuka jest je komus wcisnac-tak uwazam. Paranoja. Zycze im zeby zbankrutowali. Jest mi (usunięte przez administratora) przykro ze kiedykolwiek chcialam podjac dzialanie na ich rzecz. Pani Agnieszka z kontroli franczyzy jest niekompetentna. Udaje wielce Pania grozna w efekcie zakrywa tym swoja niewiedze. Osoba ta powinna co najwyzej sprzątać. Ale nie po pracownikach tylko ulice. Zgadzam się z opinia. Wzgardzam.

Alex

Jak wyglada praca oraz zarobki w oddziale banku ? Dziekuje za odpowiedz

patryk

Lubię atmosferę w Getin Noble Bank S.A. za: Bardzo dobra obsługa,grzecznie i profesjonalnie zostały rozwiane moje wątpliwości co do ewentualnego kredytowania auta,zadziałało.

bartek

GNB to bank z długą tradycją i ogólnie bardzo wysoko oceniany przez klientów,dzięki obsłudze, pełny profesjonalizm.

robo

Moja opinia pozytywna jak najbardziej. Fajna praca.

ala

GNB to bank z tradycjami i nawet nie idzie mi w tym miejscu o oferty, bardziej o styl pracy; jest szansa na rozwój i szkolenia profesjonalne.

polik

Pracuje od roku i nie planuję pracy zmieniać. czasem nie jest lekko, czasem stresujaco,a le atmosfera jest bardzo fajna, kasa jest spoko i nauczyc się można dużo.

Weronika

@Wiktoria, za jakie obowiązki byłaś odpowiedzialna w Getin Noble Bank? Zabrakło takiej informacji w Twoim wpisie, a może ona zainteresować innych użytkowników. Czy Twoim zdaniem takie sytuacje miały miejsce tylko w dziale, w którym pracowałaś? Zachęcam Cię do wypowiedzi na ten temat.

beata

Ja robię co am do zrobienia, kasa jest więc nie mam się czego czepić.

ara

Dla mnie ok

emil

Kasa ok, super atmosfera, pracy sporo, dobra kawa;)

irma
@emil 16.08.2018 14:50

No i szklenia. Wiele firm o tym zapomina, a getin na nie stawia.

mok

Ja tam lubię pracę w getinie. Stawiają na rozwój i szkolenia a to dla mnie ważne.

munio

Rok pracowałem w firmie i wspominam to dobrze

Z brakiem perspektyw Madzia

@Uuu - mnie również spotkała forma mobbingu w tej pracy, co więcej w tanim wydaniu, bo na nic innego w tym miejscu nie można było liczyć - poczynając od telefonów od swoich przełożonych po godzinach pracy, skończywszy na silnie sugestywnych rozmowach w "pokoju", oczywiście pod nadzorem innego "zarządzającego". Podczas mojego zatrudnienia, już po 2 tygodniach szkolenia, zwolniły się 3 osoby, z czego w końcowym efekcie grupa 9-osobowa, odmówiła pracy w CC tego banku (w trakcie 2 miesięcy). Menedżerowi przyzwyczajeni do masowych zwolnień, lepiej znający Kodeks Pracy niż procedury bankowe - tak jak wspominała @Jola, która również nadmieniła o systemie premiowym - niejednoznacznym, nieuczciwym, bezpodstawnym, niewspółmiernym do wykonywanej pracy. Pracownicy działu HR obiecujący "gruszki na wierzbie" to tylko wierzchołek góry lodowej. To jest praca dla osób, którym na dany moment nic innego nie pozostaje, bo w przeciwnym razie należy jak najszybciej znaleźć zatrudnienie u innego pracodawcy. Odradzam.

nes

Oceniam pracodawce na 5. Nie mam na c ponarzekać

Weronika

@emil, czy za zaangażowanie i sporą liczbę obowiązków w Getin Noble Bank, pracodawca wynagradza Cię jakimiś premiami? Napisałeś również, że w miejscu pracy odpowiada Ci atmosfera. Czy firma w związku z tym organizuje również spotkania integracyjne, które pomagają w budowaniu relacji między współpracownikami?

artur

Zdania jednostkowe, ale jakaś tzw. średnia statystyczna wskazuje raczej na pozytywne strony GNB; w każdej firmie jest lekka sinusoida; bez pracy nie ma kołaczy.

Weronika

@renata, jesteś osobą, która jest zadowolona ze swojej pracy w Getin Noble Bank? Możesz napisać jakie warunki zatrudnienia są podstawą Twojego zatrudnienia w tej firmie? Masz możliwość korzystania z pakietu benefitów pozapłacowych? Proszę Cię o pozostawienie wypowiedzi na ten temat.

Weronika

@andrzej, każdy na tym forum ma prawo swobodnie wypowiedzieć się o Getin Bank zgodnie z jego regulaminem. Widać, że osobiście uważasz, że ta firma to dobry pracodawca. Co konkretnie wpływa na Twoje zdanie na ten temat? Merytoryczna wypowiedź będzie istotna dla osób poszukujących informacji o tym miejscu pracy przed podjęciem decyzji o aplikowaniu do niego.

andrzej

Taki schemat: jest praca jest euforia; po czasie marudzenie. Ludzie ogarnijcie się nieco. Getin to dobry pracodawca dla pracowitych a nie malkontentów.

Marta

Moi drodzy byli i aktualni Pracownicy. Odpowiedzcie mi na istotne pytanie za sto punktów. Składałam swoje CV do Getin Banku w kilka miejsc na mapie swojego województwa na stanowisko doradcy klienta oraz na back office. Mam kilkoro znajomych którzy pracują w tym przybytku na różnych stanowiskach i w różnych miastach, a każdy z nich był usatysfakcjonowany z pracy pod wzgledem obowiązków(ale każdy narzeka na kierownictwo). Obroniłam licencjata, jestem w trakcie magisterki, mam 3-letnie doświadczenie w handlu(również na stanowisku z-cy) oraz 4-letnie doświadczenie w zakresie pracy administracyjnej oraz HR. Nie mam wygórowanych wymagań finansowych. Nie seplenie, mam pełne uzebienie, nie jestem tredowata, a zdolności interpersonalne mam na stosunkowo wysokim poziomie ;)) Bank nie stawia wymagań odnośnie wykształcenia wyższego oraz pracy w doświadczenia w sprzedaży usług bankowych. Od roku składam CV do różnych placówek tego banku bez odzewu. I nie miałabym tutaj absolutnie żadnego żalu gdyby nie fakt, że w moim mieście proces rekrutacyjny przeszła sąsiadka, która do tej pory pracowała w masarni i ma skończoną zawodówke, a w siedzibie gdzie pracuje mój znajomy przyjeto kobiete która dotychczasowo pracowała jako pokojówka i sprzątaczka na salach szpitalnych. Co mam o tym myśleć? dajcie znać ;)

Uuuu

Pierwszy raz w życiu spotkał mnie mobbing w tej pracy. Warunki premiowe coraz gorsze (spadek o ponad 50%), dziwne układy między niektórymi starszymi pracownikami a przełożonymi, oszustwa jeżeli chodzi o wydzwanianie baz (kradzieże kalendarzy), podziały grup na bardziej lubianych i mniej lubianych przez przełożonych, jak się spóźnisz 2 minuty do pracy to masz rozmowę na boku. Podstawą ledwo 1700 na rękę, premie wyciągają na maksa Ci co oszukują lub mają układy. Nie polecam nikomu. Nie wspomnę o oceniających rozmowy, ameby totalne

Zostaw opinię o Getin Noble Bank S.A. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Getin Noble Bank S.A.