Home Broker

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 309 ocen.

Opinie o Home Broker

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Home Broker

Morfeusz

hmm patrząc na komentarze to na pewno nie złożę CV w tej firmie i to nie chodzi o dyrektorów czy kierowników (mamy to na co się godzimy- proste) tylko o ludzi piszących na forum po prostu Żal żal żal jeżeli firma posiada takich beczących pracowników to życzę wam wszystkim powodzenia.

Warszawa.

Stanowczo odradzam. Sama wstydzę się czasu, gdy pracowałam w tej firmie i żałuje, że nie odeszłam z niej wcześniej. Nie pisze tego biorąc pod uwagę kwestii zarobków. Każdy z nas ma inne oczekiwania, odnośnie mojego przypadku zarabiałam ok. 2500-3500 zł (w zależności od miesiąca), kwota ta była możliwa do osiągniecia dzięki biegłej znajomosci dwóch języków obcych i pracy od 8.00-czasami nawet 23.00, pracujących weekendach. Co jest żenujące w tej firmie? Kadra zarządzająca (supervisorzy, kierownicy...). Ludzie niewykształceni, nie wiedzący jak zarządzać zespołem. Ich nieumiejętność rodzi problemy, niejasne sytuacje, nieczęsto zmusza ich do kłamstwa i obiecywania pracownikowi rzeczy które nigdy nie dochodzą do skutku. Kolejną fatalną rzeczą w tej firmie jest brak możliwości rozwoju, brak szkoleń. Z każdym dniem miałam wrażenie, że robię krok do tylu. Przez prawie 12 miesięcy nie nabyłam żadnej nowej umiejętności, ani nie rozwinęłam się pod żadnym kątem. Frustracja, sadyzm, wstyd - jeśli zaczniesz pracować w Home Broker te pojęcia będą Twoim fundamentem przez czas Twojego stażu pracy.

Piotr
@Warszawa. 01.08.2017, 14:03
Stanowczo odradzam. Sama wstydzę się czasu, gdy pracowałam w tej firmie i żałuje, że nie odeszłam z niej wcześniej. Nie pisze t...

Cześć jestem w trakcie rekrutacji do HB , napisz proszę jak to jest ze wstępnym szkoleniem? Podobno trwa 80 godzin i odbywa si,ę w Warszawie. Napisz coś więcej bo nie wiem czy się nie wycofać :// nie chciałbym "wtopić" w jakieś zobowiązania i opłacanie kursów na które mnie nie stać

Franka

Witam, obecnie HB rekrutuje na stanowisko doradcy na woj kuj-pom, m. in. na Toruń. Czy jacyś pracownicy z tych okolic, a najlepiej z Torunia, mogliby się wypowiedzieć na temat warunków pracy w tej firmie? Wynagrodzenie (jaka podstawa?), jeśli są plany, to na jakiej podstawie są wyliczane, jak egzekwowane, czy są jakieś kary? I bardzo ważne: jak się ma atmosfera w pracy? Wybaczcie podpięcie tematu pod HB Warszawa, ale nie znalazłam odpowiedniejszego miejsca :)

Asia M.
@Franka 23.07.2017, 20:03
Witam, obecnie HB rekrutuje na stanowisko doradcy na woj kuj-pom, m. in. na Toruń. Czy jacyś pracownicy z tych okolic, a najle...

Cześć, jestem doradcą w HB Toruń od 1,5 roku. W oddziale panuje bardzo dobra atmosfera i pełna wspólpraca między doradcami. Wyniki zależą od Twojej samodyscypliny i zaangażowania. Wynagrodzenie to podstawa plus system prowizyjny uzależniony tak jak wcześniej wspomniałam od Twojego podejścia do pracy. Żeby zarabiać, musisz pracowac, a nie siedziec na FB. Pozdrawiam :)

anonim

(usunięte przez administratora)

obecny pracownik HB

ALe czy napewno? BO nikt nie wpsomnial o tym ze rozmwoa jest nagrana i ma innyh chrakter niz przedstawil pan Kamil

obecny pracownik HB
@obecny pracownik HB 13.04.2017, 15:45
ALe czy napewno? BO nikt nie wpsomnial o tym ze rozmwoa jest nagrana i ma innyh chrakter niz przedstawil pan Kamil...

Tak - rozmowy sa nagrywane. i jest oficjalne stanwoisko firmy. Pan Durczok zostal zaporsozny do siedziby spolki by przelsuchac nagranie. Niestety bardzo pomyslil sie z rzeczywistoscia albo slyszal cos co chcial uslyszec ale nie padlo w rozmowie

pracownik

wezcie wy sie wszyscy do roboty, a nie piszecie bzdury. jestem pracownikiem hb od 4 lat i nigdy nie mialem problemu z jakimis karami czy innymi rzeczami. firma sie zabezpiecza jakby pracownik lecial w ch*** i nic w tym dziwnego. dobrze zarabiam, mam nienormowany czas pracy, atmosfeta w moim odziale spoko. nie zamienilbym tej pracy na zadną inna. rotacja jest doradcow jest. no ale.... przychodza po szkoleniu, pija kawe przez pol dnia, mysla ze klient sam zadzwoni "dzien dobry ja kupie to mieszkanie zaplace Panu 2,9 % zaden problem, w zupelnosci mi wszystko pasi" . ja pracuje srednio 6 godzin dziennie, zarabiam ponadprzecietna kase, jezdze firmowym autem z salonu. jak praca w sprzedazy to tylko HB !

HB1

Jak czytam te negatywne opinie na temat HB to śmiać mi się chce. Chyba piszą je jacyś nieudacznicy życiowi, którzy myślą, że przyjdą zagrzać swoje cztery litery w ładnym biurze a mieszkania będą sprzedawać się same. Pracuje w firmie od dwóch lat, czas pracy elastyczny - jestem rozliczana za efekty a nie godziny pracy. Zarobki na poziomie 4-5 tys na rękę w zależności oczywiście od miesiąca. Pracuje w małym mieście, gdzie głównie działa rynek wtórny. Pierwsze trzy miesiące to życie z podstawy - 1000 zł netto, ale potem jak się pozyskuje dużo ofert to samo się wszystko napędza. Klientów jest masa - zarówno z centrali jak i z telefonów na oferty - szczerze nie idzie "obrobić" wszystkich. Firma daje laptop i telefon - faktycznie nie najnowszej generacji, ale bez przesady to ma zarabiać a nie wyglądać. Dzwonię w kraju, za granice, wysyłam mms i nigdy nie zdarzyło mi się przekroczyć limitu, który ma 150 zł - w dzisiejszych czasach za taki abonament to jest wszystkiego na full. A firma musi się jakoś zabezpieczyć w razie jakiś dziwnych telefonów. (0 700 czy coś :P ). Także jak chcesz zarabiać kasę i masz motywacje to jest praca dla ciebie. A jak chcesz narzekać jak to wszędzie jest źle to siedź w domu i narzekaj i idź do roboty do galerii na 12 H za śmieszną kasę.

Edi
@HB1 12.01.2017, 11:30
Jak czytam te negatywne opinie na temat HB to śmiać mi się chce. Chyba piszą je jacyś nieudacznicy życiowi, którzy myślą, że pr...

To po co HB zatrudnia nieudaczików? Ciągle czytam jak wspaniałe firmy sprzedażowe zatrudniają samych nieudaczików. To udacznych mają tylko w zarzadach widocznie i najlepiej niech oni sami zasuwają

anonim

Powiem tak: ciesze sie ze juz tam nie pracuje

Samson

Byłem,pracowałem, wiem o co chodzi Podejście do pracownika żenujące, brak kompetentnych osób, większość to ludzie z łapanki Ciągła rotacja, wszyscy ludzie z chęcią do pracy i wiedzą odeszli do konkurencji albo sami coś założyli Najwyższa prowizja na rynku , słabe standardy, z perspektywy czasu, wiem, że sam nigdy bym nie poszedł po zakup, ani sprzedaż mieszkania do tej firmy, bo ciężko trafić tam na osobę, która się na tym zna.. Pozdrawiam chlebka

ex HB emloyee

To HomeBroker jeszcze istnieje ;D ? ;))))) myslalem ze to juz dawno padlo albo pada.... z takim stosunkiem do pracownikow i klientów to i tak dziwie sie że jeszcze ciągnie ;) znajoma sprzedawała mieszkanie, cena OK, wrzucila sama ogloszenie na net, HB ją zamęczał telef.onami więc zgodziła się na 3m+ce czas próbny. o tym czasie klienci bezpośredni 8 ( z tego ostatni kupuje, załatwia ostatnie formalności), klientów z home brokera równa się ZERO. RAZ tylko agent zadzwonił z propozycją od anonimowego szalonego klienta że kupi z 40% obniżką ceny ;) LOL !

Culicidae

Opinie o Home Broker nie są prawdziwe. wszystkie wyżej opnie to frustracja rozmawiaczy, dlatemu zapraszam wszystkich do pracy w Home Broker.

nigdy więcej korpo
@Culicidae 31.05.2016, 20:33
Opinie o Home Broker nie są prawdziwe. wszystkie wyżej opnie to frustracja rozmawiaczy, dlatemu zapraszam wszystkich do pracy w...

Trochę dużo tych frustratów :) sam pracowałem jako doradca nieruchomości i najlepsze co mnie spotkało to propozycja pracy jako handlowca w innej branży. Uznam ten komentarz za małe niegroźne trollowanie :)

były

HB? Odradzam zawsze kazdemu

Cc

Wszystko to co piszecie serio, nie ma sensu. Widzę jedno, niektórzy z Was nie do końca wiedzą jak to wszystko funkcjonuje bądź zbyt krótko pracują żeby to wiarygodnie ocenić. Pracowałam tam ponad 5 lat i powiem Wam jedno, pod kątem finansowym? Bomba! Pod kątem każdym innym patologia i taka prawda. Zero szacunku dla człowieka, wyzysk, postępowanie niezgodne z prawem, mobbing, dyrekcja i menagerzy totalna pomyłka. Atmosfera i to jak człowiek był traktowany można było gdzieś zgłosić ale niestety było już za późno. Życzę każdemu z Was aby albo otworzył oczy albo znalazł normalna prace gdzie człowiek nie będzie miał na imię target a prawdziwie jak w dowodzie. Buziaki Siedlce byliście fantastyczni i co najważniejsze byliście ludźmi, przyjaciółmi, a nie słoikami którzy uważali się za lepszych. Dla mnie jesteście pustkami zapatrzonymi w hajs i zapominacie o ludzkich zachowaniach, bo przecież we wszystkim jesteście lepsi - przykro mi ale to tylko wasze złudzenie :) pozdrawiam

Cc

Czyli CC w Warszawie juz upada?

Truskawka

Informacyjnie - jeśli chodzi o cc w Warszawie biznes się zwija i przenosi do Lublina. Podobno sprzedają budynek na Sengera, ale wiadomo że chodzi o optymalizację zarobków. Ludzie pracują do czerwca, od połowy maja mają coś im zaproponować, ale znając realia rynkowe będzie to zapewne propozycja gorsza, bo przecież inaczej nie spinałoby się to biznesowo. Nikogo nie nęci praca w call center OF / Getinu bo tam jest kiepska atmosfera.Jest ciekawe.

były klient

A ja mam pytanie z innej beczki ? Kto jeszcze płaci prowizję pośrednikowi za zaniesienie kilku papierków do notariusza ? Wprawie 80% transakcji zawieranych jest bezpośrednio, prowizja HB to chyba jakieś 2,5 % od każdej ze stron. Moim zdaniem praca w każdym biurze nieruchomości mija się z sensem, duża konkurencja a klientów jak na lekarstwo.

Nowa

Czy ktoś wie jak wyglada praca specjalisty ds najmu w Warszawie? Jak traktują pracownika? Jaka podstawa itp?

haa bee
@Nowa 18.02.2016, 01:25
Czy ktoś wie jak wyglada praca specjalisty ds najmu w Warszawie? Jak traktują pracownika? Jaka podstawa itp?...

co ty chłopaczku mozesz wiedziec po 6mcach pracy ? jakie mozesz miec porownanie i do czego po pol roku pracy ? o jakich strukturach ty mowisz ? jakie zmiany mozesz zaobserwowac po pół roku pracy ? chyba ze znasz firme od lat... ale bzdury pleciesz....

haa bee
@Nowa 18.02.2016, 01:25
Czy ktoś wie jak wyglada praca specjalisty ds najmu w Warszawie? Jak traktują pracownika? Jaka podstawa itp?...

co ty chłopaczku mozesz wiedziec po 6mcach pracy ? jakie mozesz miec porownanie i do czego po pol roku pracy ? o jakich strukturach ty mowisz ? jakie zmiany mozesz zaobserwowac po pół roku pracy ? chyba ze znasz firme od lat... ale bzdury pleciesz....

home broker .

nie polecam ta firma to totalne dno.

Pracownik
@home broker . 06.02.2016, 10:33
nie polecam ta firma to totalne dno.

A ja polecam od kilku miesięcy jest całkiem dobrze. Pracuje w HB już 6 miesięcy ale widać zmiany w zarządzie strukturach sprzedaży i marketingu generalnie firma się zmienia i to widać na plus

Pompa

Witam Grono bylych obecnych i przyszlych pracownikow HB. Pracowalm w HB znam firme od podstaw idz tam popracuj a potem sie wypowiedz moja opinia jest bardzo bardzo negatywna i tyle. Zawsze jest czarna owca w stadzie Siedlce- tak do Ciebie mowa malo faktow w twoich wypowiedziach i to w dodatku jeszcze koloryzujesz i ubarwiasz rzeczy ludzie maja prace patologie to Ty reprezentujesz pustaku

doradca

Tak czytam opinie i troche mi sie to nie zgadza z rzeczywistoscia. Jest lepiej w tej firmie nie wiem czy to ludzie czy procesy ale pracuje sie bardziej komfortowo. Informacje zaczely przeplywac widac komunikacje fakt cele wysokie ale zmiany moim zdaniem wyszly na plus. Polecam prace szczegolnie okreg Katowicki u nas bo rzeczywiscie fajna kasa i atomsfera lepsza

xxx
@doradca 29.01.2016, 21:20
Tak czytam opinie i troche mi sie to nie zgadza z rzeczywistoscia. Jest lepiej w tej firmie nie wiem czy to ludzie czy procesy...

droga siedlce, poruszasz moje inicjały więc miej trochę odwagi cywilnej i wyjaw także swoje. Jeżeli zaś chodzi o propozycję pracy to widzę iż Ty nie potrafisz ani czytać ani nawet słuchać ze zrozumieniem. Nie mam jednakże zamiaru tłumaczyć Ci się odnośnie ofert pracy, które otrzymywałam, życzę natomiast udanej kariery, w firmie która zamiast ludzi widzi cyfry, która kłamie prosto w oczy, obiecuje gruszki na wierzbie aby tylko pozbyć się problemu a następnie nie spełnia danego słowa. Powodzenia:)

anonim

(usunięte przez administratora)

siedlce

Dziewczyny (KD i pozostałe rozhisteryzowane kolezanki) nie klam bo nikt Wam ofert nie zlozyl i to was cholernie frustruje. Szczegolnie to ze w Siedlcach sie rozeszlo jaka jestescie osobami wiec zadna firma jak widzicie nie chce Was nawet na rozmowe zaprosic. Niestety prawdziwe. Co do zwolnien - bylismy na umowach zleceniach - nie musieli nas o niczym informowac. Mozesz firmie grozic tutaj niestety nie masz zadnej podstawy prawnej co wiecej sama podpisalas oswiadczenie ze rozumiesz roznice wynikajace z podpisanej umowy ktora jest umowa zleceniem a nie umowa o prace. Nie klam ludzi ze cos ci sie nalezy bo jezeli juz to tylko slowo Dziekuje ale to padlo przy wypowiedzeniach. Wiec pretensje mozesz miec tylko do siebie - a mnie dobre sie pracuje w Wawie

SDC

Czytam Twoje wypowiedzi i wnioskuje po nich , ze masz ogromny problem ze pracowalas w HB bo widze ze bardzo negatywnie sie wypowiadasz o ludziach z ktorymi pracowalas wydaje mi sie ze masz ze soba jakis dosc mocny problem temat byl odnodnosnie tego jak kadra potraktowala ludzi , ktorzy pracowali jak zostali oszukani z wynagrodzeniem i ogolnie jakie byly warunki pracy. Zaczelas robic wyrzuty wiec moze problem jest z Toba zajmij sie moze czyms pozytecznym i nie zasmiecaj tutaj portalu swoimi wypocinami. Udzielasz sie mocno a Chyba Za duzo w temacie to Ty nie wiesz.

siedlce

a czy ktoś mówił że nie miało do tego prawa??? nie chodzi o to widocznie Ty mózgu nie potrafisz używać bo nie zrozumiałaś.:) ps. wieśniary to możesz sobie znaleźć w swojej obecnej pracy .

cc

dość ciekawe te dyskusje ja i moje dwie koleżaneczki? heh. Ja juz pracuje w Warszawie wiec przykro mi ale dla Twojej wiadomosci prace mam. NIE będę nawet z Tobą dyskutować bo to nie jest rozmowa na moim poziomie .

siedlce

Poziom zaprezentowalas lecac do gazety z info ze nas zwolnili i robiac z tego afere. Jak widzisz nikogo to nie zainteresowalo nikt na to uwagi nie zwrocil. Nawet gazeta i radio podaly ze HB mial do tego prawo. Ubytki na mozguvswiadcza wylacznie o Twoim poziomie ponizej zera

Hahaha

Widze po Twoich wypowiedziach , ze masz male ubytki na mozgu. Nie bede znizac sie do Twojego poziomu i dyskutowac z Toba. Ludzie Twojego pokroju maja tak w glowie wlasnie poukladane i wlasnie to idealnie zaprezentowalas. Pozdrawiam

siedlce

To ja Ci powiem ze to wlasnie przez takie patologiczne zachowania jak Twoje juz nas dzis nie ma i tego CC. Klapalyscie dziobem na prawo ilewo jako to zle w tej firmie jest ale zadna nie miala odwagi sie zwolnic. Nadajecie i hejt wylewacie dla zasady. I powiem Ci ze wielu osobom HB zaproponowal dalsza wspolprace w innych stukturach firmy nawet w innych spolkach a Ty i twoje 2 kolezaneczki ktorym sie wydaje ze zwalcza nie wiadomo co zostalyscie na lodzie bez pracy. Gratuluje wiesniary.

Hahaha

O jakiej patologi mowisz? Kablowaniu? Wynoszeniu bazy? Ciekawe komu mozna bylo ja dac baza pomylek rezgnacji klientow widmo X Posluchaj po Twoim komentarzu moge smialo powiedziec ze jestes Frajerka klapiesz to Ty tu glupot wiec jak masz pisac o jakis ukladzikach to sobie daruj przypuszcz ze pracowalas nie robilas wyniku na przerwie kazdemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrobilas a teraz nie wiem co chcesz udowodnic. Tak o Tobie mowa mozna duzo wywnioskowac z Twojego komentarza , ale osobiscie Ci to bede miala okazje powiedziec. Wracajac do tematu HB to dno dla mnie jezeli chodzi o podejscie i potraktowanie ludzi. Nie polecam pracy i wspolpracy!!!!!

prawnik

Owszem jest tak jak mowisz ale pod warunkiem ze w umowie masz okreslona i wymieniona konkretna stawke wyrazona w PLN za godzine przepracowana. Jesli tego nie masz a Twoj pracodawca mial system prowizyjny np za ilosc rozmow, ilosc spotkan i tak bylas rozliczana to zapomnij o przeksztalcaniu czegokolwiek w umowe o prace. Oczywiscie ze mnie sie nie tlumacz tylko nie pisz bzdur i noe rob nadzei innym ludziom bo piszesz BZDURY !!!!!

cc

to się zdziwisz bo umowę zlecenie jeżeli jest praca 8 godzinna system zmianowy i kierownik nad Tobą można przekształcić na umowę o pracę i pracodawca w momencie rozwiązania umowy zlecenie będzie miał obowiązek wypłacić jednomiesięczną wypłatę :) zresztą nie muszę się przed Tobą tłumaczyć sprawa już została zgłoszona i odpowiednie pisma wypełnione . Temat nie dotyczy Ciebie wiec nie będę Ci tłumaczyć .

prawnik

I co z tego ze na umowie masz 7 dniowy okres wypowiedzenia jak jest to umowa zlecenia nie podpadajaca pod jurysdykcje ani PIP ani sadu pracy. Umowe zlecenie reguluje jedynie kodeks cywilny. Wiec niestety PIP was wyslucha i nic z tym zrobic nie moze od strony prawnej

Cc

Mylisz sie na umowach mamy 7 dniowy okres wypowiedzenia :) Byliśmy i sie dowiadywslismy jezeli chodzi o tą kwestie :) Pozdrawiam

konsultant wawa

Chyba nie czytasz ze zrozumieniem komentarzy. Info o tym ze kazano w CC pisac komentarze bylo za starych czasow jakies 2 lata temu. Obecny kierownik nic takiego nam nie mowil. Ijesli uwazasz ze PIP cos zrobi to tylko tyle Ci powiem ze sama pracuje w HB w wawie a moja mama w sadzie i powiedziala ze nikt sie nie zajmie tematem poniewaz to sa umowy zlecenia ktore podlegaja innym kodeksom. Takze zycze powodzenia ....

cc

patologię to Ty reprezentujesz swoim komentarzem:) jeżeli kierownik powiedział wam ( cc waw )żebyście napisali swoj komenatrz na temat pracy w hb to może on się wyowie jak oszukał prawie 40 osob ??? mieliśmy mieć zapłacone za 7 dni roboczych !! mówił to na forum wiec wszyscy to słyszeli:) jak tak przegląda te opinie to prosimy o komentarz :) ps. Inspekcja pracy została już o tym powiadomiona wiec jeżeli potrzebny rozgłos to będzie i to:) pozdrawiam i życze udanego nowego tygodnia pracy :)

siedlce

Wlasnie przez patologie, ktora byla miedzy nami ciagle kablowanie na siebie na wzajem, wynoszenie bazy, nietypowe uklady miedzy SV pracownicy zlikwidowali nas. Noe zycz drugiemu co Tobie noe mile. Skoro byla decyzja ze musza nas zamknac to nas zamkneli. Rozumiem ich ze zrobili to w jeden dzien bo sami mowiliscie ze zabezpieczeniem jest baza jaka mozna skopiowac. Klapaliscie jezorami na prawo i lewo to macie. Tez jestem jedna ze zwolnionych ale firmie sie noe dziwie. Ciesze sie ze tam juz nie pracuje bo atmosfera w SDLCc byla patologia. T2V4

CC Wawa

No moge Ci potwierdzic ze NIE tworza nowych grup w Warszawie. Pracujemy w tym skladzie ktory byl to okolo 35 osob.

Hahaha

Posluchaj 2 lata ? To krotko pracujesz Tyle w tym temacie. Od czasu zmiany kierownika CC wszytsko zaczelo sie zmieniac wczesniejszy kierownik byl z CC obecny nie koniecznie moim zdaniem co do DYREKTORA zostawie to bez komentarza o wyniki mi nic nie mow bo wiem co znaczy zrobic wyniki a wasze progi to pikus. CC SDC mialo obcinane wiecej niz CC WAWA na wszytskim to bylo widac. Zarabiaj powodzenie zycze.Mam nadziej ze skoro kazali wam cos napisac to obecny KIEROWNIKI I DYREKTOR moze akurat trafia na to wiadomosc i beda mieli szanse ja odczytac Oszukaliscie PERFIDNIE 40 osob w zwiazku z wynagrodzeniem teraz osoby Tak powazne udaja TEPYCH ze nie wiedza o co chodzi Panowie Gdzie wasz honor? Zaluje ze pracowalm z takimi osobami jak wy z calego serca zycze wam Panowie jak najgorzej mam nadzieje ze w przyszlosci ktos potraktuje was jeszcze gorzej podle jak wy nas wszytsko wraca PANOWIE i do was tez wroci trzymam za to kciuki. Nie polecam HB i tyle w temacie. Powodzenie! Pozdrawiam Panow i trzymam kciuki sa kazde wasze potkniecie.

cc

czy mógłby ktoś potwierdzić info że są zamiary tworzyć nowe grupy na cc?

cc

niektóre rzeczy?? 90% negatywnych opinii o firmie jak i o pracodawcach tam nikomu nie życzę tam pracować.

cc

info dla każdego co może napisać? haha i tak mają opinie jaką mają nikt tego nie zmieni:) niech się wypowiedzą jak osoby z CC SDL potraktowali:)

CCC

Paranoja...Pracujesz ponad 2 lata I zasad HB nie znasz??? Max 300 zl kary znam osoby ktore dostawaly I po 700 zl bo za duzo zarabilay. Jak ktos lize d...e to nie ma kar zapomiales o tym napisac. Teraz CC jest takie dobre swietna praca wszystkoo fajne I czym mowa? Byl nakaz zeby Kazdy dodal dobry komentarz? Co na pamieta juz nikt jak kierownik uzywal wulgaryzmow ze nie ma wyniku? A co z Baza jak trzeba bylo samemu kontaktow szukac? Zrobisz wynik z DORADCA Kazdy sie dogada na swoj sposob prawda? Nowy DYREKTOR to jest dopiero ciekawy temat nie badz taki pewny tej pracy spokojnie zarabiaj te swoje 5 tys smiech na sali.

CC Wawa
@CCC 18.01.2016, 19:26
Paranoja...Pracujesz ponad 2 lata I zasad HB nie znasz??? Max 300 zl kary znam osoby ktore dostawaly I po 700 zl bo za duzo zar...

tak pracuje ponad 2 lata już w CC Warszawa i nikt nie dostał kary wiekszej niz 300 zl. Co jak co ale przestrzegają Kodeku CC w ktorym kary sa jasno okreslone wiec nie chrzan glupot. Jesli chodzi o zarobki to mozna wyciagnac 5000 tylko trzeba sie starac i byc efektywnym. Co do komentarzy nie bylo przymusu tylko info dla kazdego co chce moze napisac. Teraz po zmianach zostały jasno okreslone cele dla nas - to ze one sa wysokie to inna bajka - ale teraz wiemy jakie sa oczekiwania od nas

cc

ZAROBIĆ*

cc

Home Broker??? nie polecam! kiedyś ta firmę bym polecała każdemu dało się za robić lecz na końcu naszej pracy najzwyczajniej w świecie zostaliśmy oszukani i osoby broniące firmy co mogą na ten temat wiedzieć ? NIC Każdy w cc sdl dostał wypowiedzenie na którym był 7 dniowy okres wypowiedzenia za który KIEROWNIK I DYREKTOR w dniu swojego przyjazdu powiedzieli że będziemy mieli zapłacone za stawkę godzinową mowili to przy grupie 40 osob! a teraz?? nie ma firmy w Sdl i pieniędzy też za ten czas nie bedziemy mieli! kierownik przy rozmowie telefonicznej powiedział żeby w tej sprawie kontaktować się z kadrami Kadry?? zaprzeczają mówią że nie będziemy mieli za to zapłacone nie mają żadnych informacji na ten temat a co robi Kierownik ???unika tematu i nie przypomina sobie takich słów że nam to mówił !!!!!!! cyrk na kółkach ! zamknięcie można zrozumieć ale takiego traktowania człowieka już nie .!!!

obecny pracownik CC

Nie zgadzam sie z tym co napisales. Da sie zarobic i nawet 5000 Pln na CC jesli jestes uczciwy i nie oklamujesz klientow. System kar jest stosowany ale nie bylo nigdy 500 zl tylko max 300 za ciezkie naruszenie zasad. Poza tym system kar stosuje kierownik CC i Twoj przelozony. Wiec nie chrzan bo odszedles z CC jak sie dowiedziales jaki jest nowy system prowizyjny i ze nie jestes w stanoe dowiezc nowych targetow. Wszyscy wiemy o kim mowie teraz. Ja tam pracuje ponad 2 lata w CC w Warszawie i jestem zadowolony.

CC

Home Broker dla mnie jako firma nie rozwija się tylko cofa. Dziś pracujesz jutro Cię nie ma. W tym momencie nie ma tam żadnej stabilizacji. Doradcy odchodzą z oddziałów jest duża rotacja bo HB ma największą prowizje na rynku BEZ MOŻLIWOŚCI NEGOCJACJI. Doradcy praca w HB się nie opłaca. Zarobki konsultanta od 1200zł górnej granicy nie ma ,ale JAK SAM SOBIE ZORGANIZUJESZ BAZE to może zarobisz MOŻE bo w tym momencie masz KODEKS KAR i jak szukają cięcia kosztów to można się do wszystkiego przyczepić i możesz dostać kary i 500zł zależy jak Ci to oceni NOWY DYREKTOR MARKETINGU. Jeżeli ktoś wybiera się na Call Center to idz spróbuj ja nie polecam tej pracy bo tam się już nie da pracować.Wiem jak wygląda praca w HB od podstaw kiedyś dało się tam naprawdę fanie zarobić i dobrze się tam pracowało KIEDYŚ dla mnie to jeden wielka pomyłka TERAZ całe HB. NIE POLECAM PRACY WSPÓŁPRACY Z HB. Jeżeli chcesz żeby ktoś miał Cię za zero i traktował jak zero to zapraszam do współpracy z nimi bo w tym momencie to tak są traktowanie ludzie.

Pan E
@CC 13.01.2016, 21:48
Home Broker dla mnie jako firma nie rozwija się tylko cofa. Dziś pracujesz jutro Cię nie ma. W tym momencie nie ma tam żadnej s...

Nie, nie HB nie ma najwyższej prowizji na rynku, zaufaj mi! :D

Gość

Zaoferowano mi pracę w HB, ale po przeczytaniu umowy szeroko otworzyłam oczy i odmówiłam. Wynagrodzenie mega niskie (1000 brutto!). Pełną podstawę wypłacają, jeśli pozyska się w danym miesiącu określoną liczbę nieruchomości. Prowizja (za znalezienie klientów na nieruchomości) też niska i nie opłaca się wyrobić ponad 100% zakładanej przez firmę "normy", bo i tak nie zapłacą wtedy więcej. Dają telefon (ponoć staroć) do pracy, ale jest limit na rachunek telefoniczny - jak się przekroczy, to potrącą z wynagrodzenia. Wszelkie dojazdy do klientów i nieruchomości na koszt własny. Szkolenie niby opłacane przez firmę, ale w momencie rozwiązania umowy trzeba zwrócić koszt szkolenia (1,5k). Umowa zlecenie. Na tej robocie to tylko można stracić. Śmiech na sali.

Olaf
@Gość 13.01.2016, 21:17
Zaoferowano mi pracę w HB, ale po przeczytaniu umowy szeroko otworzyłam oczy i odmówiłam. Wynagrodzenie mega niskie (1000 brutt...

Czytam i czytam i jest tak jak wiem z opowiadań od klientów i byłych pracowników. Obecnie jestem 10 lat w branży, dziesięć lat jako niezależny doradca kredytowy i od 3 lat ds nieruchomości. Prowadzę sam firmę z zona w średnim mieście do 100 tysięcy gdzie funkcjonuje ponad 15 biur w tym HB który niszczy rynek i jak klient słyszy pośrednik to odrazu krzyczy nie bo ma złe doświadczenia z HB który go zamknął umowa zazwyczaj bez finalizacji. Ja sprzedaje średnio miesięcznie od 3 do 7 nieruchomości i prawie każda transakcja to kredyt hipoteczny lub dodatkowo kredyt gotówkowy. Nie pobieram prowizji od kupującego, banki wybieram pod klienta z najniższa marzą, prowizje za sprzedaż mieszkania doliczam do ceny i Max brutto wynosi 2,23% a minimum to 1,5% klientów mam większości z polecenia lub wlanego pozyskania. Moje zarobki to około 20-25 tysięcy miesięcznie i jak widzę tych rotacyjnych "super" doradców zerowym doświadczeniem to zawsze się uśmiecham. Ps: ostatnio przyszedł do mnie doradca HB ze prywatnie kupuje mieszkanie i potrzebuje doradcy przy kredycie MdM, pytam dlaczego nie poprosi o pomoc kolegi z Opena co jest z nim w jednym biurze. Ten odpowiedział że przyprowadził tam znajomych co szukali hipoteki i po ich "obsłużeniu" Ci znajomi zostali tak wydojenia że straciła ta pośredniczka co ich poleciła z HB znajomych. Wiec poszła do biura kredytowego i nieruchomości prywatnie i uzyskała kredyt hipoteczny z najlepszymi warunkami na rynku i nie zapłaciła żadnej prowizji.

HUJ

aktualnie jestem na wypowiedzieniu umowy wspolpracy. Załuje jej podjecia jak cholera. Firma bierze najwyzsza prowizje na rynku i nie mozna z niej zejsc(przynajmniej w moim oddziale). Atmosfera jest do kitu kierownik tez. Nie wspomne juz o tym ze doradcy pisza umowy na lewo bez przezwy. A ja dyrektor dowiduje sie ze ktos napisal umowe na lewo mianuje tego doradce kierownikiem oddzialu. Masakra. Odradzam!!!!!!

hmhmhmhm

a może ktoś napisać konkret jaki się tam zarabia? widełki chociaż. i proszę bez paplaniny że zależy od miesiąca bo tak na prawdę zależy od człowieka. wszędzie teraz jest tak samo i trzeba spiąć 4 litery żeby zarobić. tylko chodzi mi o to jak to mniej więcej wygląda?

michu7979

jako były doradaca klienta w HB - pracowałem dla nich kilka lat - powiem krótko: nie warto, nie szanuja ludzi i ich wysilku, traktuja przedmiotowo, a na koniec wspolpracy nie wypłacą ci zaleglego wynagrodzenia, kazdy kto pracowal ten wie jak jest. Przestrzegam tylko.

BRAK

dość głośno ostatnio o home broker a miałem tam pracować ale rezygnuje dzięki forum . Dzięki za info nie chciałbym być tak potraktowany i zaskoczony .powodzenia

jankolno
@BRAK 05.01.2016, 22:52
dość głośno ostatnio o home broker a miałem tam pracować ale rezygnuje dzięki forum . Dzięki za info nie chciałbym być tak potr...

No tak jakie warunki oferuje pracodawca?

:)

dzięki Tygodnikowi powoli nabiera nowych możliwości :) po tym jak zawaliło się wszystko 29 grudnia :)

Zostaw opinię o Home Broker - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Home Broker