PBS Bank

Sanok

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 211 ocen.

PBS Bank
3 211

Opinie o PBS Bank

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBS Bank

Patrycja

@Ciiiiiszaaa, @Zawiedziona,@Konkurent, przypominam wam, że znajdujecie się na publicznym forum Gowork.pl, na którym wymieniamy się poglądami na temat pracodawców i aktualnie prowadzonych rekrutacji. Nie ma tu miejsca na prywatne rozmowy nie na temat, nie należy nikogo obrażać i trzeba się wypowiadać się w kulturalnej formie. Odsyłam was do regulaminu https://www.gowork.pl/regulamin. Jeśli macie do dodania jakąś obiektywną opinię na temat firmy, zróbcie to.

   
Ciiiiiszaaa

Don Vasil pewnie zarządził cisze przedwyborczą...ciiiiiiiiiiii......

   
Jan

Wy tu gadu, gadu a do mBanku kolejka od samego rana!

   
Zawiedziona
@Mr Gadżet 18.06.2018 21:14

Przegapiłam taką okazję!!!. Pewnie to co Ciocia Asia nie rozdała w PBS teraz miała jak znalazł na początek nowej kariery zawodowej.

   
Anna

Witam, mam pytanie na temat pracy w PBSie w Rzeszowie? jak atmosfera? Nastroje podobnie jak w Sanoku ?

   
Buum!

W przygotowaniu strona, gdzie będziemy publikować wszystkie donosy, wiecie czyjego autorstwa. Niedługo pojawię się z linkiem.

   
Marzyciel
@Buum! 17.06.2018 12:29

Czekamy w boksach startowych tylko ma być wszystko. A nie to co niewygodne usunięte bądź zmodyfikowane przez tworzącego stronę. Czy to będzie wiarygodne? Wątpię raczej tendencyjne i reprezentujące tylko tzw układ LW i rodziny Soprano z kolegami. Myślę że HW będzie się wykazywała bo bajko pisarz z niego doskonały gorzej z realizacją założonych celów.

   
Imprezowicz

Jak tam samopoczucie wyznawców LW po spotkaniu sekty. Pranie mózgu zrobione...... Woda procentowa smakowała a mentor dobrze wpajal "prawdę o sobie" w korelacji z nowymi faktami o których dowiedzieli się pracownicy PBS i KNF . Myślę, że warto by było przytoczyć parę zdań z tego pisma. Co wy na to.....?

   
Fan. Tom
@Jack 17.06.2018 21:20

Łał jakie to głębokie słownika nie trzeba wszystko wyjaśnione. Wszyscy popadali z wrażenia. A ta osoba, która to pisała jest jak Bóg wszechmocny. Wszystko wiedzący z takim przekonanie można się zdziwić że ktoś może okazać się mądrzejszy i inteligentniejszy. Trochę pokory bo pycha gubi. Lepiej przyznać się do nie wiedzy niż tkwić w poczuciu wszechwiedzy. Takich ludzi nie ma na kuli ziemskiej.

   
Ula

Widać, że niektórzy nie mogą się pogodzić z wynikami wyborów na grupach w Sanoku. Zarząd odgrodzony od pracowników i udziałowców murem prawników. Nawet obecni pracownicy głosowali przeciw polityce obecnego zarządu. To jasny sygnał, że bank potrzebuje zmian, żeby iść do przodu.

   
Gryzelda
@Ula 17.06.2018 21:23

To w dalszym ciągu objawy syndromu sztokholmskiego . Nic takiego nie ma miejsca drodzy Państwo. Leczenie należy natychmiast rozpocząć, żeby wszystkich szarych komórek nie objęła choroba. A co do pracowników którzy głosowali to w " piśmie skierowanym do KNF" jest wszystko napisane jacy to byli pracownicy PBS. To też ci sami którzy uczestniczyli w spotkaniu sekty. Żałosne dajcie już spokój i przestańcie mieszac w głowach to nic nie zmieni. Po zapoznaniu się z pismem nic już nie jest tajemnicą. A co niektórzy bardzo się zdziwili , po przeczytaniu swojego życiorysu. Fascynujący czyż nie?!

   
Mr X

Wraca kolega z koleżanką ze szkolenia, zatrzymują się po drodze w Taurusie, żeby coś zjeść. Stojąc przy kasie, w kolejce, wśród innych klientów, kolega przeglądając się w lustrze mówi: "muszę skończyć z tą minetą bo mam coraz większe zakola" konsternacja, kasjerka w szoku, koleżanka w niezrecznej sytuacji, klienci stojący w kolejce zniesmaczeni. Zatem zagadka, kto był autorem tego tekstu? Hmmm

   
Mr X
@DYREKTORKA SEKRETARIATU 17.06.2018 15:37

Prawidłowa odpowiedź juz padła

   
DON WASIL

Co to jest sukces Szanowny Panie byyyyły Prezesie ? Czy ? TO mieć czyste sumienie ....TO zdobyć szacunek inteligentnych ludzi i sympatię nienepotycznych pracowników....TO zasłużyć na uznanie szczerych krytyków i mieć odwagę przyznać sie do zdrady....TO docenić pracę innych chcących naprawić to co ktoś zepsuł....TO pozostawić swiat trochę lepszym choćby przez jedno dobre słowo na Goworku, czy nawet wsparcie w potrzebie.....TO ,że choćby jedno życie oddychało lżej bo Ty żyłes.....TO wlasnie raczej TO oznacza odnieść sukces....A NIE CHEC ZDEPTANIA WIELKICH LUDZI MAŁĄ STóPKĄ....

   
Marta

Z całym szacunkiem dla wszystkich tu się udzielających ale zastanawia mnie jedno: dlaczego myślicie ze Stary Zarząd chce dla Was dobrze?? Kiedy dotrze do Was ze jedyne czego chcą to zamieść pod dywan wszystkie sprawy których nie zdążyli posprzątać. G*wno ich obchodzi dobro Wasze czy tej instytucji, chodzi im tylko o to. Nie trzeba być ekspertem żeby się w tym zorientować bo to widać gołym okiem. I tylko Wam współczuje ze ciagle myślicie ze te marionetki sterowne przez LW będą robiły cos dla pracowników. Sorry ale nie zrozumiem jak można byc tak zaślepionym.

   
XYZ
@~~niezastraszeni~~ 17.06.2018 14:37

Prawda wkrótce otworzy oczy tym którzy mają je w dalszym ciągu szeroko zamknięte!!! Oby tylko nie było zapóźno dla tych niespełna 600 osób!!!

   
Otwarte oczy

Klienci odchodzą na potęgę. Brak reakcji. Sama redukcja kosztów to za mało! Od roku ciągnie się kwestia likwidacji placówek, nikt nie jest w stanie podjąć decyzji. Po dwóch latach!!! nagle zwala się winę na wszystkich dookoła. Tego się najbardziej obawiam bo to jest dosyć podejrzane, szykowanie gruntu? Było się nie pchać na siłę!! Gdyby baba miała wąsy byłaby chłopem....

   
Marzyciel

A ja marzę o osobie całkiem z zewnątrz, nie dzielącej ludzi na tych z Zarszyna czy Sanoka. O osobie o cechach przywodczych, która nie będzie siedzieć w gabinecie, tylko wyjdzie do ludzi, spróbuje załagodzić wszelkie spory i nieporozumienia. O osobie, która chętnie porozmawia z pracownikiem, tak szczerze. A każdy z pracowników będzie miał czystą kartę i tak normalnie bez forowania, znajomości. Bez wzajemnych oskarżeń, ciągłych ataków. Pomarzyć zawsze można....

   
kolo

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Awaria-w-PBS-Banku-Blokada-przelewow-trwa-juz-od-kilku-dni-7597207.html

   
Rzecznik prasowy
@Loś 15.06.2018 12:27

Nie żartuj, jaki rzecznik? Każdy normalny zarząd już dawno wydałby komunikat do mediów, szczególnie tych lokalnych, żeby uspokoić klientów. A pani prezes jako b. dyr. dep. ryzyk i analiz chyba powinna coś wiedzieć na temat ryzyka utraty reputacji. Chyba, że razem z rzecznikiem nadal są zajęci szukaniem haków na kolejnych pracowników?

   
Marceli 127

Zastanawia mnie tylko jedno jak ci ludzie mogą patrzeć w lustro, oj makijażu trzeba sporo. Ale niestety władza, niektórzy nawet dla władzy......szok co za ludzie.

   
prawda

Czytając opisy Marceli 127 muszę stwierdzić że Sebastian jest jednak chory.????

   
Awaria

I żeby nie była jasność dla tych mniej kumatych - piszę to z sarkazmem i przymrużeniem oka, bo jak was znam to i tak na nich to zwalicie. Winny musi być...

   
Awaria

A ta awaria to na pewno też wina starego zarządu i tych nienawistników byłych pracowników.

   
Klient

Wy sie tu klocicie a ja nawet nie wiem czy ten bank jeszcze istnieje.

   
Patrycja

Czy, ktoś z udzielających się na forum pracowników PBS Bank, mógłby dodać kilka słów o tym pracodawcy? Jakie warunki pracy proponuje, czy są obecnie przeprowadzane rekrutacje do działu kredytów lub na stanowisko kasjera? @Uważny obserwator, piszesz, że zmienił się zarząd. Czy to przyniesie jakieś zmiany dla pracowników? Wasze obiektywne opinie pomagają innym użytkownikom, którzy poszukują pracy

   
Do Pracownika
@Pracownik 15.06.2018 07:04

Jeśli, jak piszesz, dostałaś się do pracy bez "rzadnej" protekcji to gratuluję bankowi takich "kompetentnych i wykształconych" pracowników. Skoro nie pracowałaś ze starym zarządem, a swoje zdanie na ten temat opierasz na opiniach z goworka i na tym, czym was, nowych pracowników karmi aktualny zarząd, to powolutku osiągają swój cel. Ale jak to mówią: Ciemny lud wszystko kupi....

   
Marceli 127

Nie można krzywdzić ludzi pani Moniko pani prezes ostatni raz piszę, skrzywdziliscie ludzi wyrownajciwe szkody. Miesiąc. Jesteście kanaliami jeżeli tego nie zrobicie!!!! Macie sumienie????

   
Marceli 127

Niech zarządzik, który skrzydził paru uczciwych ludzi pamieta, że dzisiaj Państwo to już nie ....... i kamieni kupa!!!!! Czeka was sprawiedliwość !!!!!

   
Marceli 127

Dzisiejszy zarząd to ludzie bez honoru i kompetencji radzę wszystkim uważać!!!!!

   
Marceli 127
@do Marceli 127 i całej reszty. 14.06.2018 23:17

Ha ha ha dobre.... Na początek napiszę, że to skandal obrażać innych porównując ich do psów i kotów.... Coś strasznego. Drodzy Państwo osoba pisząca przede mną to albo nominat obecnego zarządu, albo świeżo przyjęty znajomy.. Kolego, bądź koleżanko jeżeli piszesz o braku kompetencji to zerknij na swoich mocodawców obecnych żeby nie być gołosłownym rafael ha ha ha iloma osobami zarządzał?????? Skrzywdziliscie ludzi skandal wcześniej czy później odpowiecie za to tym bardziej, że niektórzy byli do cna uczciwi!!!!!! Nie macie wstydu pani moniko, do rafaela nie piszę bo to..... panie tadeuszu przewodniczący rn ma pan jakieś sumienie i wyrzuty????? Niech pan sprawi że znowu zaufamy PBS Bank!!!!! Pan wie co trzeba zrobić, żeby przywrócić sprawiedliwość i Honor PBSu Pieniądze to nie wszystko obecny zarządzie, najgorsze jest to że skrzywdziliscie ludzi na tym nie można budować przyszlosci. Bo jest po was....... PUNISHER

   
Marceli 127

I ostatnia rzecz. Pani prezes Moniko. K dalej pani jest p.o to taki ciężki egzamin w KNFie???? Czy........ ha ha ha I proszę sprawdzić kompetencje vice Rafael ha ha ha kierował iloma 5 cioma osobami do tej pory???? Ale rafael ha ha ha.... Panie przewodniczący rady nadzorczej (znów świadomie z małej litery) Panie Tadeuszu proszę się nie bać, przecież Pan wie że obecny zarząd to żenada!!!! Odwagi!!!!!! Ludzie Zasłużeni, Ludzie którym zależało na banku, Ludzie do cna uczciwi i oddani zostali skrzywdzeni!!!!! Nie można budować czegokolwiek na takich rzeczach!!!!! PUNISHER!!!!!!,

   
Marceli 127

I jeszcze jedno ci ludzie (ci piszę świadomie z małej litery) z zarządu nie dość że są niekompetentni, proszę sprawdzić ich cv to jeszcze zupełny brak zasad i honoru tylko zwalanie na poprzedników, ale jak trzeba było jechać do KNFu to urlopy ha ha ha. A najlepsze że odraczanie spotkania z KNFem było spowodowane .........ha ha ha mam nadzieję że zarząd smieszny to czyta. Na szczęście dzisiaj mamy czasy gdzie można ,,Państwu" coś powiedzieć...... Szkoda Banku, szkoda ludzi ale cóż człowieka ze wsi wyciagniesz, ale wsi z człowiekia ciężko..... Pozdrawiam Stary Zarząd On Dbał o Bank i Bank za nich się rozwijał i nic, nigdy nie zwalali na poprzedników!!!!!!

   
Winny

Wszyscy dookoła winni, tylko nie My! No ciocia też czysta jak łza, pewnie wtedy też chorowala. A gdzie Ci panowie, których inicjalow nie trzeba podawać? Uczestniczyli w wielu transakcjach kredytowych pchanych przez najbliższy Centrali Oddział. Pięknie się odnaleźli w nowej rzeczywistości. Ale co tam jak to było: "to wy jesteście winni" Dlaczego wówczas nikt nie wstał i nie powiedział, to nie moja bajka, odchodzę! Nie, bo 27-go pięknie brzeczało na koncie. I jeszcze jedno, skąd się bierze ta nienawiść do drugiego człowieka? Nabyta czy wrodzona?

   
Klientka
@Uważny obserwator 14.06.2018 12:11

Ciocia Asia tekst Ci dyktowała?! -syndrom sztokholmski.

   
Ola

Każda Patrycja, Zuzanna i inne osoby próbujące sprowokować dyskusję na temat pracodawcy są pracownikiem Gowork, którzy mają na celu wywołać negatywne komentarze, w przypadku gdy od kilku dni nie pojawiają się żadne wpisy. Ot, cała filozofia tego portalu...

   
Patrycja

Może wypowie się w tym wątku, któryś z użytkowników pracujących w tej firmie? Jaka jest atmosfera w pracy i jakie warunki zatrudnienia mogą zostać zaproponowane? Czekam na wasze opinie.

   
Ciekawski

Wygląda na to, że ta władza przynajmniej się godnie pożegna z ludźmi. Chociaż tyle.... A swoją drogą czy to prawda, że jeden z wiceprezesow z nowym dyrektorem z centrali chodzą po archiwum jednego z oddziałów Banku, szukając starych umów kredytowych. Pytanie tylko w jakim celu? Czy prawdą jest, że byli pracownicy szykują pozew zbiorowy?

   
anonymous

I am looking for a job in Poland. Do you help me?

   
nikt
@anonymous 25.05.2018 23:37

Je regarde aussi, donc je ne peux pas vous aider.

   
Patrycja

@Chewbaca, wiesz może, czy szukają kogoś do działu kredytów w Sanoku i okolicach? Czy mając już doświadczenie w w pracy w finansach i odpowiednie wykształcenie, można za jakiś czas awansować, czy raczej w małych oddziałach jest z tym trudno i ciężko się wybić? Każda Twoja opinia będzie przydatna.

   

Zostaw opinię o PBS Bank - Sanok

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBS Bank