PBS Bank

Sanok

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 149 ocen.

Opinie o PBS Bank

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBS Bank

adam

Warto przeczytac odpowiedź KNF na interpelacje posłow dotyczacej naszego Banku.. wychodzi na to że poprzedni zarzad nas pieknie załatwił...ocena pokontrolna ich "zarządzania" negatywna.. stad tez ich odwołania ze stanowisk ..tak jak i Dyrektora DK o czym pisze w odpowiedzi KNF, nasza P. Prezes zostanie oceniona do końca wrzesnia 2018 i wtedy zapadnie decyzja co do jej osoby w zalezności jak rozumiem od realizacji planu naprawczego. Pisania przez niektórych i wychwalanie jakmto było za poprzedniego zarzadu fajnie nie ma chyba sensu bo może nie widzielismy tego co powinnismy? teraz niestety pracownicy musimy za to płacic i modlic sie żeby Zarzadowi udało sie wyprowadzic firme na prosta.. poczytajcie sobie..

XYZ
@MIKI 13.02.2018 21:37

I znowu pozbywają się kolejnego doświadczonego, sprawnego i zaangażowanego menadżera. Relacje, jakie zwolniona pani Dyrektor zbudowała z klientami ciężko będzie nawiązać jej zastępcy, ktokolwiek to będzie. Nie tylko ja uważam, że odbije się to szerokim echem na rynku nie tylko sanockim i dziwię się, że zarząd nie myśli o ryzyku utraty reputacji, które w tej chwili jest już bardzo wysokie, a wiemy do czego może to doprowadzić. I jeszcze sposób traktowania zwalnianych: zasłużonego dyrektora z 20-letnim stażem zwalnia ktoś przywieziony w teczce przez p. prezes i jej męża (1,5 mies. pracy w PBS) tak naprawdę nie mający wiedzy o pracy zwalnianej osoby. Jeszcze bardziej trzeba nas upokorzyć? Zwolnienie to za mało? Włos się jeży na głowie, jak się na to patrzy...

Adam
@MIKI 13.02.2018 21:37

Skoro zostałem wywołany do tablicy to nie uczyłam się od odpowiedzi Miki..otoze jestem analitykiem w tym banku 6 lat, dwa lata poprzedzające moje początki w obecnym banku pracowałem w jednym z większych banków które po prywatyzacji a następnie fuzji innym bankiem dokonały cięcia kosztów czyli tzw restrukturyzacji która niespodziewanie objęła mnie...lojalnego, po kilku szkoleniach w Wyższej Szkole Nbankowej w Katowicach, mnie pracownika merytorycznie przygotowanego do samodzielnej pracy.. w zasadzie było to dla mnie szokiem miałem wtedy już rodzinę,dziecko i dumę że pracuje dla takiej firmy..wraz ze mną odeszło jeszcze kilkaset osób, a na przestrzeni krótkiego czasu dokonanano kolejnych "ciec" kosztów tj. zwolniono pracowników tam gdzie oddziały się "dublowaly" tj. został odział banku który przejął w ramach konsolidacji drugi bank, moje zaskoczenie było spore bo uważałem że zostaną najlepsi, ale okazało się że z przejmowanego banku zostało w nowym banku 2 prezesów i jakieś 20-25% załogi z kilkunastu tysięcy tam zatrudnionych a po dalszych 2 latach nie więcej jak 3% reszta odeszła bo nie umiała się odnaleźć w nowej rzeczywistości.. to była moja gorzką lekcja..aktualnie żeby było jasne nic nikomu nie zawdzięczam z starego zarządu, przyjmował mnie na rozmowie dyrektor DO a później miałem zaszczyt rozmawiać z prezesem WB który był człowiekiem grzecznym, uprzejmy itd. Szanowny kolego/koleżanko nie mam zamiaru pisać zachwytów nad obecnym zarządem bo to nie moje progi..kto inny będzie ich oceniał (w tym wypadku KNF jak wynika z pisma który mam nadzieję przeczytales/ to że zwolniono naszą koleżankę to przykre i to jest właśnie czego się boję mam trójkę dzieciaków 40 na karku i nie śpię po nocach martwią się co będzie dalej, czy mnie to też nie dotknie, z tego co się orientuja to RN nie może się wtrącać do bieżącej pracy zarządu jest organem kontrolnym i tyle, koleżankę zwolnił chyba Dyrektor oddziału a nie prezes no chyba że się mylę.. ja patrzę na swojego to tak myślę że gdyby coś zagrazalo jego pozycji to będzie mówił to ja źle zarzadzalem czy też powie znajdę "winnego"..tak czy inaczej jeśli będzie możliwość znalezienia pracy to odejdę bo liczy się dla mnie moja rodzina stąd dziwne są twoje żale że tyłu dobrych pracowników odeszło..zdradze Ci sekretne że WG.mojego analitycznego nosa odejdzie jeszcze trochę ludzi sami bądź zwolnionych przez dyrektorów.rowniez wielu z dyrektorów będzie zwolnionych po przeglądach rentowności oddziałów a zwłaszcza portfela kredytowego..tak ze proszę czytaj i analizuj fakty a nie pogłoski pozdrawiam i życzę sukcesow

bolek Lnd

Dagmara jeszcze pracuje czy juz tez nie?

abc
@bolek Lnd 02.02.2018 15:53

Tak pracuje

Charles...

"Kto chce rządzić ludźmi, nie powinien ich gnać przed sobą, lecz sprawić, by podążali za nim" - Charles...

Pracownik

Z przerażeniem obserwuję działania zarządu i tego co się dzieje... Zarząd to niekompetentni ludzie, którzy nie mają pojęcia o zzl, planowaniu, podejmowaniu decyzji czy wyciąganiu wniosków. To grupa ludzi, którzy wg mnie dąży do upadku banku lub go przejęcia go przez inny bank. Cieżko uwierzyć, że ich działania mają na celu polepszenie czy naprawę tak tragicznej sytuacji do jakiej sami doprowadzili swoimi nieprzemyślanymi, głupimi decyzjami. Czasem trzeba przyznać się do błędu, szukać rozwiązań, aby naprawić co się zepsuło i zatrudniać profesjonalistów, którzy wiedzą jaki jest cel ich pracy, potrafią go osiągnąć i otrzymują wynagrodzenie za wywiązywanie się ze swoich obowiązków a nie tylko na nazwę stanowiska jakie piastują. WON!!!

???
@Pracownik 02.02.2018 13:50

Ale tu jazgot !.. A Rada Nadzorcza milczy?

Ula
@??? 02.02.2018 17:39

Rada to bedzie miala jeszcze przez nich spore problemy skoro przepusciła takie wynalazki do zarzadu. Jak sie wytlumaczą? Zwolnienia lekarskie pewnym osobom nie pomogą.

Pracownik Wieszcz

(...) Wszystko przejdzie. Po huku, po szumie po trudzie Wezmą dziedzictwo cisi, ciemni, mali ludzie. I tak przywołując fragment wiersza A. Mickiewicza szanowni pracownicy stało się w PBS. Rządy zostały objęte przez "małych" ludzi, którzy zamknięci we własnej utopijnej wizji, a raczej niewizji Banku, podsycani najprawdopodobniej szeptami pewnego emeryta oraz chyba nikogo innego jak jednego ze świętych, którego uroczystość obchodzimy 29 czerwca brną przez błota zwolnień, łez oraz powszechnej dezinformacji. To czego z całą pewnością uczą nas zarządzający to to, że jesteśmy wszakże jeno marnym pyłem, nic nieznaczącym okruchem na tym łez padole. Bo czy nie jest tu teraz jak w armii wodzonej przez szaleńców, gdzie człowiek jest tylko numerem? Czyż drodzy bracia i siostry nie wydaje się wam, że ludzie ci pędzą nas w przepaść, w niechybną zagładę? Lecz zagłada ta nie będzie spowodowana złymi wynikami finansowymi i nietrafionymi decyzjami kredytowymi, a zasianą paniką, narastąjącą tragiczną atmosferą wśród pracowników, totalnym brakiem choćby wizji perspektyw oraz uświadamianiem nas pracowników, że jesteśmy hamstwem, które ma stulić pyski i nic nie mówić bo zawsze znajdzie się ktoś inny na jego miejsce, ktoś kto jest/będzie namaszczony. W związku z tym chcę pogratulować Szanowni Państwo genialnych zdolności przywódczych, umiejętności planowania, znajomości rachunku prawdopodobieństwa, charyzmy oraz wiedzy i umiejętności z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi. A na koniec, również trochę zachęcając do samokrztałcenia drodzy czytelnicy, przytoczę III zasadę dynamiki Newtona, mianowicie: Każdej akcji towarzyszy reakcja równa co do wartości i kierunku lecz przeciwnie zwrócona. I to by było na tyle. Jak to mówią w Toruniu. Alleluja i do przodu... czy gdzie tam chcecie.

Kasjerka
@Voldemort 01.02.2018 17:49

To znaczy kto nie możesz pisać jaśniej?, jeśli masz na myśli zarządzających to byłby pewnie początek końca naszej firmy...przerazajaca wizja jak dla mnie..u nas z praca w całym powiecie ciężko, nawet na kasę w biedronce nie chcą...

Niezależny
@Pracownik Wieszcz 31.01.2018 23:14

Drogi "Wieszczu" , proponuję zabrać się za robotę, a nie za niepotrzebne, jałowe spekulacje.

abc

Zdaje sie ze ci sami panowie składali interpelacje w sprawie autosanu. Szukanie afer to chyba ich sposób na popularność.

R_emix
@abc 28.01.2018 16:20

Pracownicy chcą tylko wiedzieć na czym stoi bank , a tu nikt nic nie mówi. Powołuje się obcych ludzi do Zarządu, dyrektorzy odchodzą z banku , wykwalifikowana kadra pracownicza, byli menadżerowie i to martwi nas obecnych pracowników. Nie ma podwyżek bo nie !!!! To jest tekst który słyszymy od 5 lat . I jak mają pracownicy dobrze mówić na swojego pracodawcę który wszystko zabrał, podwyżki, premie, wczasy pod gruszą, program pracowniczy PPE , nawet na święta człowiek dostaje 140 zł chyba na 0.7 aby się upić i zapomnieć o PBS

me my self
@Bo 28.01.2018 17:12

przypominam że Ci Panowie obiecywali przed wyborami uruchomienie autosanu i zakup, a po przegranych wyborach tamta oferta została wycodana więc raczej to ci panowie nie mają udziału w ponownym starcie autosanu :) jeżeli chcemy być szczegółowi

Pozytywny Pracownik

I ruszyła kolejna fala nieprzemyślanych hejtów. Myślę że należy na tą chwilę jasno i wyraźnie zaznaczyć, że to trzęsienie „ziemi” wywołali między innymi ludzie którzy właśnie tutaj najbardziej byli aktywni w pisaniu samych negatywnych informacji. Jestem pewien, że nie analizowali to na zdrowo - rozsadkowym poziomie; i szkoda. Każde trzęsienie niesie za sobą konsekwencje i straty i nie trzeba wyjątkowego wytężania umysłu aby to zrozumieć, w przypadku tego wtórnego trzęsienia może powstać fala która niestety zmiecie wszystkich. Polityka i Bank Spółdzielczy to nie jest dobre rozwiązanie. Takie informacje przekazywane do opinii publicznej powinny zostać bardzo mocno przemyślane w szczególności jeśli dotyczą instytucji finansowej; jak widać koledzy i koleżanki bankowcy tego nie rozumieją i co najgorsze inne osoby też. Każde negatywy w sprawie Banku przekazywane do opinii publicznej kręcą na nas bat, i to wszystkich bez wyjątku, wraz z tymi którzy zmienili pracę i nadal aktywnie biorą udział w piętrzeniu negatywów na temat PBS; to właśnie Wy musicie też wiedzieć, że obecnie w Podkarpackim Banku są ludzie którzy w sytuacji szukania nowej pracy staną się waszą konkurencją gdyż w większości mogą posiadać wyższe kwalifikacje i udokumentowane wyniki swojej pracy. Ale aby to rozumieć trzeba troszeczkę pomyśleć. Jako wieloletni pracownik tego Banku na stanowiskach sprzedażowym apeluję do was wszystkich, jest nas ponad 500 osób zacznijmy w końcu grać do tej samej bramki, przestańmy informować opinię publiczna o naszym niezadowoleniu, Marta, Zuza, Apokalipsa rozumie ze te wpisy to chyba z nudów bo nic dobrego nie wnoszą ;-). Byli Pracownicy pamiętajcie, że rykoszet bywa silnie rażący i im mniej ”kul” wystrzelicie tym mniejsze szanse, że jedna z nich do was wrócić. Nie mam zamiaru oceniać Zarządu bo nie mają łatwo, niech nadal pilnują poprawności realizacji planu tak aby Panowie Posłowie byli zadowoleni :-) a my wszyscy pomagajmy w jego realizacji i róbmy dobry PR dla naszego Banku. PONAD 500 LUDZI TO POTĘŻNA SIŁA LECZ DO JEJ URUCHOMIENIA POTRZEBNA JEST POZYTYWNA ENERGIA. Pozdrawiam i miłej niedzieli.

Pozytywny Pracownik
@Ja Bo 28.01.2018 19:12

Szanowny Panie/Pani proszę przeczytać jeszcze raz tekst lecz z większym zrozumieniem bez klapek na oczach opartych na nienawiści :-). Czy tam jest napisane że winę ponosi 500 pracowników? Czy tekst informuje o tym że jest dobrze? A tak na marginesie każda zła opinia na temat Banku szkodzi i to wiedzą wszyscy co w nim pracują. I jeszcze jedno, naprawianie nie polega na ciągłej krytyce i to chyba jest zrozumiałe dla każdego.

Pozytywny Pracownik
@XYZ 28.01.2018 21:19

Ponownie zwracam się o czytanie i interpretację mojego wpisu ze zrozumieniem. To że nie darzy Pan/Pani Sympatią obecnego Zarządu to kompletnie mnie to nie interesuje, bo w żaden sposób nie pomoże to Bankowi na którym mi najbardziej zależy. Czy w treści jest informacja że "trzęsienie ziemi" wywołali byli pracownicy? Jako pracownik obsługi klienta otrzymuję informację właśnie od klientów banku że byli pracownicy bardzo negatywnie wypowiadają się na temat PBS. A co do zainteresowania pomimo zmiany pracy nadal wydzwaniają do nas po nowe niusy na temat co się dzieje w PBS i według treści którą przeczytałem mam rozumieć że to jest ten "guzik":-)

anonim

(usunięte przez administratora)

DZMX
@Zuza 27.01.2018 23:34

JÓZIO odpisał chyba z Internetu przepisał teksty :-)

Pozytywny Pracownik
@DZMX 28.01.2018 08:07

Jeszcze raz przeczytaj ze zrozumieniem:-) nie widzisz że to jest diagnoza na Twoje problemy z samym sobą. O Józiu to muszę poczytać bo nie jestem w temacie a rozumiem, że dotyczy to mojego wpisu. I na tym całkowicie kończę polemikę na GW bo widzę, że nie uzdrowi się wszystkich przypadków. I ruszyła kolejna fala nieprzemyślanych hejtów. Myślę że należy na tą chwilę jasno i wyraźnie zaznaczyć, że to trzęsienie „ziemi” wywołali między innymi ludzie którzy właśnie tutaj najbardziej byli aktywni w pisaniu samych negatywnych informacji. Jestem pewien, że nie analizowali to na zdrowo - rozsadkowym poziomie; i szkoda. Każde trzęsienie niesie za sobą konsekwencje i straty i nie trzeba wyjątkowego wytężania umysłu aby to zrozumieć, w przypadku tego wtórnego trzęsienia może powstać fala która niestety zmiecie wszystkich. Polityka i Bank Spółdzielczy to nie jest dobre rozwiązanie. Takie informacje przekazywane do opinii publicznej powinny zostać bardzo mocno przemyślane w szczególności jeśli dotyczą instytucji finansowej; jak widać koledzy i koleżanki bankowcy tego nie rozumieją i co najgorsze inne osoby też. Każde negatywy w sprawie Banku przekazywane do opinii publicznej kręcą na nas bat, i to wszystkich bez wyjątku, wraz z tymi którzy zmienili pracę i nadal aktywnie biorą udział w piętrzeniu negatywów na temat PBS; to właśnie Wy musicie też wiedzieć, że obecnie w Podkarpackim Banku są ludzie którzy w sytuacji szukania nowej pracy staną się waszą konkurencją gdyż w większości mogą posiadać wyższe kwalifikacje i udokumentowane wyniki swojej pracy. Ale aby to rozumieć trzeba troszeczkę pomyśleć. Jako wieloletni pracownik tego Banku na stanowiskach sprzedażowym apeluję do was wszystkich, jest nas ponad 500 osób zacznijmy w końcu grać do tej samej bramki, przestańmy informować opinię publiczna o naszym niezadowoleniu, Marta, Zuza, Apokalipsa rozumie ze te wpisy to chyba z nudów bo nic dobrego nie wnoszą ;-). Byli Pracownicy pamiętajcie, że rykoszet bywa silnie rażący i im mniej ”kul” wystrzelicie tym mniejsze szanse, że jedna z nich do was wrócić. Nie mam zamiaru oceniać Zarządu bo nie mają łatwo, niech nadal pilnują poprawności realizacji planu tak aby Panowie Posłowie byli zadowoleni :-) a my wszyscy pomagajmy w jego realizacji i róbmy dobry PR dla naszego Banku. PONAD 500 LUDZI TO POTĘŻNA SIŁA LECZ DO JEJ URUCHOMIENIA POTRZEBNA JEST POZYTYWNA ENERGIA. Pozdrawiam i miłej niedzieli.

Pracownik 123

Dzisiaj przeczytałem większość wpisów na temat PBS i nie tylko :-) o tych nazwijmy to w większości frustracjach poinformował mnie mój dobry znajomy. Jestem od kilkunastu lat pracownikiem PBS na stanowisku w zakresie bezpośredniej obsługi klienta, i aby pisać negatywnie na temat własnego pracodawcy, i utrudniać w ten sposób bezpośrednio sobie relacje sprzedażowe, musiał bym chyba być bardzo mocno zachwianie emocjonalne. Pracowałem wcześniej w innej instytucji i nie otrzymałem jako pracownik tego co uzyskałem i nadal uzyskuje dzięki PBS. W tym Banku mam regularnie wypłacane wynagrodzenie; ani jednego dnia opóźnienia, co jaki czas biorę udział w szkoleniach, dofinansowano mi studia podyplomowe organizowane z inicjatywy Banku, uczestniczę w bardzo fajnych integracyjnych wycieczkach, wynagrodzenie; jak pewnie u każdego mogło by być wyższe, ale jest ok w porównaniu do innych pokrewnych instytucji i ich oczekiwań wobec pracownika. Jak wspomniałem wcześniej, pracuję od kilkunastu lat i mam za sobą gorsze i lepsze chwile w PBS ale nigdy nie przyszło by mi do głowy, aby podcinać „gałąź” na której siedzę. To co dzisiaj tutaj przeczytałem, wracając się nawet kilka miesięcy do tyłu nie uważam aby należało do bohaterskich czynów, wręcz odwrotnie w sposób krótki nazwał by to terapią ludzkich słabości i porażek. Jak w większości instytucji finansowych podobnych do PBS i nie tylko występują na chwilę obecną zmiany zarówno w działaniach kadrowych jak również polityce ekonomicznej itp., i każdy to powinien rozumieć kto interesuje się ekonomią, rynkiem oraz bankowością i na bieżąco uzupełnia wiedzę w tym zakresie. Podsumowując nadal będę aktywnie wspierał swoją pracą Podkarpacki Bank Spółdzielczy bo to „moja” firma a kto uważa inaczej zawsze może spróbować otworzyć własną ; z naciskiem na indywidualną :-) i tam się spełniać. DAJCIE SPOKOJNIE pracować i realizować nie łatwe wyzwania wszystkim tym którzy się tego podjęli i chcą ten Bank naprawić !!!!!! i nie mam tutaj na myśli tylko Zarządu lecz wszystkich którzy chcą pracować. Pozdrawiam niezadowolonych i życzę więcej wiary w ten Bank i ludzi w nim pracujących.

Pracownik
@Pracownik 123 25.01.2018 01:35

Kocham ten Bank, klientów z którymi na codzień pracuje i mogę im pomagać. PBS to mój drugi dom, moi współpracownicy, klienci są jak druga moja rodzina i cieszę się, że jest mi dane pracować właśnie tutaj. Wszystkim niezadowolonym, którzy osadzaja drugiego człowieka niech Pan Bóg błogosławi.

anonymous

Jestem długoletnim pracownikiem Banku i wyrażam wdzięczność za wszystkie dobre zmiany jakie dokonują się dzięki nowemu Zarządowi.

To Ja Bo

Takiej farsy to dawno nie widziano otóż kolejny likwidator PBS staje się szczęśliwym spadochroniarzem, awans na prezesa upadającej spółki. Tak jak było pisane wcześniej, wydrzeć ile się da. Zarząd PBS to z tego co słychać to szczury, które już szukają sposobu jak się wymiksować z odpowiedzialności. Jedna na wykładowcę, a drugiej wujek/chrzestny załatwia miejsce w budżetówce. Miejmy nadzieję, że z taką historią w życiorysie nie będą miały szans bo uwalenie takiej firmy jak PBS wymaga niezwykłego talentu. A kto o zdrowych zmysłach weźmie sobie takie strupy na głowę i związane z tym problemy. Te panie to powinne zarządzać, ale kuchnią we własnym domu wedle swoich kompetencji i zasobów wiedzy. Amen

Basia
@Zainteresowany 22.01.2018 14:52

Ta ciocia i wujek to tacy wpływowi są.? Gdzie oni pracują? Bo ja już nic z tego nie rozumiem..albo chcecie dezawuowac obecny zarząd i nie chcecie przyjąć faktu że że jest z nami jako firma nie najlepiej po rządach poprzednich i obecnie próbujemy się podnieść lub jest rzeczywiście źle a może jeszcze gorzej będzie co mnie przeraża jako samotna matkę...a tak na marginesie to wielu pracowników coraz częściej uważa że za ta sytuację odpowiada prezes LW i WB zwłaszcza ten ostatni za fatalny bałagan w kredytach co doprowadziło do tego co jest teraz..ale ja bym chciała z przyjemnością chodzić do pracy a nie że strachem czy to nie ostatni raz..

Bo
@Memyself 22.01.2018 17:42

Oj Jozio wrócił ????

Karina

A ja jestem bardzo zadowolony, pracuje już 3 miesiąc i praca bardzo mi się podoba, to że boją się starzy wyjadacze mnie nie dziwi, w końcu ten bank trzeba odmlodzic, nowe pomysły, świeży powiew, to tak jakby otworzyć okno w słusznym pokoju, jeśli są takimi fachowcami jak niektórzy piszą to prace znajdą gdzie indziej bez problemu.

Ja Bo
@Zainteresowany 13.01.2018 21:51

Co konkretnie proponujesz jakieś realia i chętnie w to wchodzimy.

magda
@Zuza 12.01.2018 21:49

zuza piszesz mam rozumiec ze S juz nie jest Dyrektorem ? miałam z nim kontakt kiedys dotyczył wniosku kredytowgo..był to dla mnie bardzo duzy stres..niezbyt miło to wspominam /rozmowę/

Michał

Szkoda, że starzy pracownicy pracują za prawie najniższą krajową, a nowi zarabiają 3 razy tyle.

Jack
@Bo 05.01.2018 16:58

Zwariowałeś? Dwa posty wyżej odkryłeś, kim jest Jozio, stąd ten wpis o wypowiedzeniu. Nikt w tym roku wypowiedzenia nie dostał. To ściema.

Bo
@Jack 05.01.2018 18:21

Dzięki. Też tak myślę, ale ten mój wpis był takim jakby przytykiem do Kariny czy Nowego czy innych lizusów. A co do Jozia to wiem, że jest nie do tknięcia (przynajmniej narazie ;)) no i jeszcze jedno Jozio, o którym myślimy ma trochę dłuższy staż pracy nie dużo, ale jednak. Jeszcze raz dzięki za czujność no i cieszy mnie to że moje wpisy są czytane i co najważniejsze rozumiane.

Buking

Czy ktoś mi odpowie co się dzieje z tym bankiem ? Czyżby fuzja ?? Dlaczego tak praciwnicy odchodzą i to z kilkunastu starzem .

Zdrowie
@Buking 25.12.2017 21:05

Jak mają nie odchodzić? Już jeden z naszych kolegów wylądował w szpitalu i wszyscy wiemy, że działania obecnego zarządu się do tego przyczyniły. Co jeszcze musi się wydarzyć, żeby zrozumieli, że to, co robią w stosunku do pracowników to droga donikąd. Nie da się przez tak długi okres czasu pracować w takich nerwach i stresie. Zdrowie najważniejsze.

Wiatr Sanocki

Dzisiaj kolejna fala odejść pracowników , jak tak dalej pójdzie to kto będzie pracował

Konrad
@Ola 12.12.2017 16:28

No to Ola siedz tam gdzie jesteś

WWerty
@Wiatr Sanocki 11.12.2017 18:03

Odchodzą i na tym nie koniec w styczniu kolejne odejścia ????

F.J.M.M

Stronę na temat opinii PBS-u otrzymałem od kolegi, postanowiłem więc poczytać w/w informacje z powodu odejścia pracownika z Oddziału w Haczowie. Posiadam tam rachunek od ponad 10 lat i nie znam innego tak kompetentnego pracownika w całym PBS-ie. Panie ……. nie wiem czy mogę wymieniać imię , życzę Panu samych sukcesów , mam nadzieję ,że kiedyś będę miał okazję się z Panem spotkać prywatnie oraz zawodowo, nawet w temacie oferty pracy „mało jest takich ludzi jak Pan”. Na dzień dzisiejszy zastanawiam się nad zmianą banku ponieważ teraz to nie można z nikim nic załatwić bo nikt nic nie wie, albo odsyłają do kogoś innego. Dziękuję za wszelkie doradztwo bankowe, oraz pomoc w trudnych sytuacjach , ponieważ jak każda firma miałem wzrosty i upadki etc. Gratuluję Panu podjęcie słusznej decyzji !!!!POWODZENIA i do zobaczenia

Piskorz
@Mgła Sanu 10.12.2017 19:54

Odszedł!!!

Tryton
@Ewa 10.12.2017 17:40

Zazdrościcie poprostu chłopakowi, że go tak klienci lubili

jacek

A czy nie wiecie czy będa przyjmować? Jestem swiezo upieczonym mgr prawa i ekonomii i rozglądam sie za atrakcyjna pracą niekoniecznie finansowo ale zeby sie czegos nauczyc i nie ukrywam ze interesuje mnie praca w banku..

Konrad
@jacek 12.12.2017 12:11

Radzę się dobrze zastanowić!

Girma

Nie ma się co dziwić na dzień dzisiejszy w PBS nie ma koleżeństwa każdy smutny, zduty , zły na cały świat . Pracownicy uciekają bo chcą normalnych warunków

Capter

Kolejne osoby składają w banku wypowiedzenia , wszyscy uciekają bo maja dość

Zorientowany

Na dzisiejszym posiedzeniu KNF wyraziła zgodę na powołanie 5 prezesów banków spółdzielczych. Nasza p.o. nadal bez zgody - od ponad roku. Nikogo to nie dziwi? Radę Nadzorczą też?

Gość

Czy nadal P. Prezes foruje kolegę ?

Patrycja

@Kulson wprawdzie nie jestem administratorem portalu, ale znam odpowiedź na Twojej pytanie. Nie jest możliwe, by pracodawca uzyskał numer ID osoby, która wpis zostawiła. Takie dane mogą być udostępnianie wyłącznie na wniosek organów ścigania.

stary bankowiec

Smieszne i dziecinne te wpisy..zwłaszcza ostatni.."my pracownicy..." a przepraszam od kiedy pracownik ma cos do powiedzenia w tym temacie?, pracowałem blisko 30 lat w jednym z najwiekszych banków w Europie.. i nie spotkałem sie z sytuacja gdzie pracownik miał wpływ na firme w ktorej pracuje co najwyżej moze sie zwolnic lub jesli jest akcjonariuszem/udziałowcem powiedzieć cos na Walnym Zgromadzeniu..to nie jest spółdzielnia typu PGR /i tam tez watpliwy był wpływ pracowników na proces zarzadzania/, skoro takie a nie inne decyzje zapadaja to chyba z czegoś wynikaja.. może próbuje się ratowac ten bank i chronić miejsca pracy.. może to skutki złych decyzji poprzedniego Zarządu i dzis ponosicie jako pracownicy tego konsekwencje tych fatalnych decyzji za poprzedniego Zarządu.. moze warto popatrzyc bez emocji na to co sie dzieje..wątpie aby obecne podejmowane decyzje miały na celu zniszczenie "osiagniec" poprzedników..prosze pamietac że obecny zarzad bedzie oceniany przez pryzmat realizacji planu naprawczego przedłożonego KNF, a każde lekarstwo jest gorzkie jak pacjent jest chory.. życze sukcesów..

Stary bankowiec
@Zainteresowany 27.11.2017 18:24

Szanowny Panie! W zasadzie nie odpisuje na tego typu dialog w necie.. pisząc swoje uwagi chciałem zwrócić uwagę na spojrzenie działania tego banku z którego usług miałem przyjemność korzystać dwukrotnie 4 lata temu i byłem zadowolony tak poziomem kultury jak i szybkością działania, wcześniej jak pisałem pracowałem od początku lat 80 w GS (Goldman Sachs) zaczynając od najniższego szczebla kończąc na stanowisku kierowniczym, stąd pozwoliłem sobie na zwrócenie uwagi na pewne niuanse, otóż jeśli chodzi o poprzedni zarząd to proszę może zapoznać się z portfelem kredytowym i jego kondycja jak również koncentracja branżową, może to tu będzie wyjasnienienie decyzji o odwołaniu prezesa i vice prezesów.. może.. bo z drugiej któż wymienia zarząd który generuje wysoką wartość dodaną dla takiej firmy jak bank..mozna też popatrzeć na cenę obligacji dopasowanych na CETo..ich znaczny spadek też był czymś podyktowany..z tego co się orientuję to organy takie jak INF raczej rzadko sięga po takie instrumenty jak zmiana Zarządu.. jakieś przesłanki musiały być.. to że nie powołują nowego Prezesa to też raczej wynika z faktu dość wolnego działania takiej instytucji, prezesów dużych banków komercyjnych na polską zatwierdzanie czasem po kilkunastu miesiącach więc tego bym akurat nie wiązał z programem naprawczy, oczywiście ocena końcową będzie istotna bo ona wpłynie na to czy przetrwanie czy też nie..piszac wcześniejszy post chciałem zwrócić uwagę na fakt że za błędy popełnianiane w działalności bankowej i że zacytuję klasyka nie mierzenie możliwości do sił (finansowych ) kończy się smutno przede wszystkim dla ludzi pracujących w tym biznesie..mowiac kolokwialnie szczupak może się czuć dobrze w stawie pełnym karpia ale jak się zapuści tam gdzie pływają rekiny ..to niekoniecznie dobrze..ekspansja kredytową bez odpowiedniego dostępu do kapitału kończy się smutno dla banku który bawił się w duży bank..przyklady z lat 80 to choćby banki w Japonii które miały problemy bo inwestowaniu w budownictwo i jak bańka pękła dużo z nich poszło na dno lub w najlepszym razie zostało przejęte.. sorry ale się za Bardzo rozpocząłem ale już mam siedemdziesiąte więc chyba przynudzam...???? w każdym razie patrzcie na siebie i nie patrzcie w tył...oczywiscie zastrzegam że realiów w Waszym banku nie znam i dzielilem się swoimi doświadczeniami.. życzę sukcesów i wiary w przyszlosc

Analityk Bogdana
@Stary bankowiec 27.11.2017 19:02

CETO? Czy w tej firmie PR jakiś emerytów z GS-u zatrudniają? :)

rapanui

Według naszych informacji przedłużający się wybór wiceprezesa wynika z tego że trwa walka o akceptację kandydatki powiązanej z nbp i knf. Według nas pracowników jest to pierwszy krok do przejęcia banku lub jego likwidacji. Chcemy spotkać się z radą nadzorczą i poprosić o wyjaśnienie sytuacji. Chcemy wiedzieć jaki plan wobec naszego banku ma zarząd i czy cała rada nadzorcza uczestniczy w tych działaniach. Mamy nadzieję, że ktoś nam wreszcie wyjaśni to co się dzieje. Pracujemy to od lat, niektórzy całe życie i nie będziemy biernie patrzyli na to co się dzieje. Osoby spoza Sanoka zainteresowane spotkaniem lub takie, które mają informacje w tej sprawie (nie chodzi nam o mobbing, bo tego jest pełno w internecie) prosimy o kontakt na maila: ratujmypbs @ gmail com

NICO
@rapanui 26.11.2017 10:03

Trzymam za Was Pracownicy kciuki i powodzenia życzę. Łatwo nie będzie, ale widzę desperację, a to dobrze wróży.

Kulson

Treść: czy pracodawca może nielegalnie zdobyć IP wpisujacych? Jeśli tak, jestem ostatni raz na tym portalu. Proszę o odpowiedź administratora.

Mala Mi

To ja sie pytam, po co taka osoba w zarzadzie? Bo czytajac te komentarze wylania sie jakis potwor niemalze, ktory nie szanuje ludzi z nim pracujacych. Ale widocznie osobiscie mam inne spojrzenie na prace i drugiego czlowieka.

dsk

Nowy to typowy figurant do podpisywani papierków. Niedawno była akcja wypytywania wśród pracowników o mobbing, mierzenie czasu w toalecie czy pilnowanie parzenia herbaty. Wszystkim się wydawało że skończy się wypowiedzeniem, a tu awans. Facet nie startował w konkursie. Może ktoś coś na kogoś miał i go zmusił do wyrażenia zgody.

Kolega
@dsk 22.11.2017 22:22

Zapomniałeś jeszcze dodać o zakazie prowadzenia rozmów na prywatne tematy i obowiązku trzymania dłoni na biurku. O ślubie koleżanki z pokoju współpracownicy dowiedzieli się tydzień czy dwa po fakcie, bo nie miała możliwości podzielić się z nimi radosną nowiną :-) Ludzie w banku się śmieją, że jeśli ktokolwiek cieszy się z tego wyboru, to są to pracownicy DSK, bo na pewno dyrektora traktującego ich gorzej od dotychczasowego już mieć nie będą.

pracownik
@dsk 22.11.2017 22:22

Figurant? Żartujesz chyba. To najuczciwsza osoba w banku!

Patrycja

@Kolega rozumiem, że w PBS Bank panują bardzo sztywne zasady, których trzeba przestrzegać. Czy oprócz tych przez Ciebie wymienionych trzeba pamiętać o jakichś jeszcze? Czy one dotyczą całej firmy, czy też może tylko wybranych jej działów?

Potencjalny pracownik

Powiem szczerze, że trochę mnie zmroziło. Kilka dni temu wysłałam do banku cv, czytając m.in o stabilności zatrudnienia, a teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam. Czy ktoś może to potwierdzić?

XXX
@Potencjalny pracownik 21.11.2017 20:19

Stabilność zatrudnienia? Zapytaj w kadrach ilu pracowników z kilkunastoletnim stażem pracy odeszło w przeciągu ostatniego miesiąca. Nic się nie dzieje bez przyczyny.

Pracownik - jak długo jeszcze?

Miesiąc temu degradacja z funkcji wiceprezesa zarządu na dyrektora oddziału w Domaradzu, wczoraj awans na dyrektora oddziału wiodącego w Brzozowie. Co za kolejny miesiąc? Znowu wiceprezes czy może od razu prezes? Ludzie, o co w tym wszystkim chodzi? I gdzie jest Rada Nadzorcza? Obudźcie się, bo chyba nie zdajecie sobie sprawy z ciążącej na was odpowiedzialności. Polityka kadrowa jest taka, że idziemy do pracy i zastanawiamy się, czy zakończymy dzień na swoim stanowisku albo czy w ogóle na koniec dnia będę jeszcze pracownikiem PBS.

klien
@Pracownik - jak długo jeszcze? 21.11.2017 18:48

Kadrowe decyzje to odpowiedzialność zarządu.

Pracownik - jak długo jeszcze
@klien 22.11.2017 16:13

Decyzje kadrowe tak, ale nie wierzę, że w przypadku byłego wice rada nie miała nic do powiedzenia. Dlaczego drugi wiceprezes musiał się pożegnać z bankiem, a ten nie. Powoływanie i odwoływanie członków zarzadu to jednak kompetencje rady nadzorczej. Wczoraj rada powołała kolejnego wiceprezesa. Pytanie za sto punktów: którzy kandydaci zdobyli najwięcej głosów na czwartkowym posiedzeniu? Bo ten wczoraj wybrany podobno nawet nie kandydował...

spoldzielca

Dziwne i nieprzemyślane decyzje zarządu to już norma (np. : ekspresowa odbudowa pozycji byłego wiceprezesa , niebezpieczna zabawa w budowanie składu zarządu ) . A może wystarczyło zatrzymać w zarządzie oddelegowanego członka rady i może ustrzec się takich wpadek

Turbo

zmiany zmiany... końca nie widać. Stawiam wiadro śledzi dla tego kto trafi kolejną roszadę. Zapraszam do zabawy.

Domaradz

"Awans " z funkcji wiceprezesa Zarządu na dyrektora oddziału w Domaradzu, to faktycznie pieknie rozwijająca się kariera. O tyle dobrze, że nie poświęcili kolejnego dyrektora, żeby zapewnić ciepłą posadzkę byłemu wiceprezesowi, bo szczerze mówiąc większość dyrektorów się tego spodziewała. Pracownicy Oddziału w Domaradzu - niech moc będzie z Wami!

Zuza
@Domaradz 28.10.2017 18:45

Dobre! W punkt! Czarna robota wykonana, może odejść. Tam niczego nie zawali!

Pracownik
@Domaradz 28.10.2017 18:45

Gratulacje awansu

Stały klient

Zawsze uważałem, że podstawa to budowa dobrej atmosfery w firmie, wyjście do ludzi, współpraca, a efekty przyjdą same! Owszem to nie jest łatwe, ale zawsze warto próbować. Najgorsze jest dzielenie ludzi na lepszy czy gorszy sort, zastraszanie zwolnieniami, to droga skazana na niepowodzenie. A i klienci szybko wyczuja złą atmosferę. Fachowców w tym banku nie brakuje, może wystarczy wyciągnąć do nich rękę.

XXX
@Stały klient 23.10.2017 20:49

To się już dzieje. Klienci też zwracają uwagę, że wiele się zmieniło. A 75 % załogi szuka nowej pracy, bo mają dość takiego traktowania. I co gorsza to właśnie ci najdłużej pracujący, a więc najbardziej doświadczeni chcą odejść. I nie będzie łatwo tak szybko ich zastąpić.

były klient

No tak pewnie macie racje zalując odwołanego Prezesa, ale kiedy panstwa opuszca emocje i popatrzycie na to chłodnym okime to prosze zadac sobie pytanie czy aktualne decyzje Zarzadu sa podejmowane sa w interesie banku? moze jednak sa.. i to równiez w panstawa pracownikow interesie.. bo chodzi o Wasze miejsca pracy.. Zarzad realizuje zapewne program zatwierdzony przez KNF.. moze w sytuacji jakiej sie znalezliscie ktos kto wchodzil do poprzedniego zarzadu odpowiada..zwłaszca jesli chodzi o portfel kredytowy..ale jesli ten jest w dobrym stanie to rzeczywiscie troche nie fair ale niestety takie sa czasy..ale trudno uwierzyc aby Prezes odwołala go bez porozumienia z Rada Nadzorczą.. a to że był czlowiekiem w stosunku do ludzi to tylko swiadectwo jego wysokiej kultury osobistej..zycze panstwu powodzenia..

Mala Mi

A ja jestem ciekawa kto tak naprawde sprawuje teraz rzady w Banku. Czy rzeczywiscie kobieta ma az tak silna reke?

melek

Bardzo żałuję, że tak podle postąpiono z P. Wojciechem, nie wiem jak można tak postąpić z tak uczciwym i kompetentnym człowiekiem. Zarząd i nowa Pani prezes powinni się od niego uczyć. Chyba że był za mądry do calego tego towarzystwa, a zatem pewnie niewygodny. Życzę P. Wojtkowi powrotu do pełni zdrowia .

Zainteresowany

To prawda - karma wraca. A nie wszyscy członkowie zarządu pamiętali, że prezesem się bywa, a człowiekiem się jest. I oczywiście nie dotyczy to wiceprezesa Wojciecha B., któremu z całego serca życzę wszystkiego dobrego. To człowiek z klasą, traktujący każdego z szacunkiem, pełną kulturą, a przy tym z ogromną wiedzą i doświadczeniem, czego nie można, niestety, powiedzieć o drugim z wiceprezesów. Odejść też trzeba umieć z honorem.

Zuza

Nie mogę znaleźć słów krytyki wobec tego, co zrobiono z Wiceprezesem Wojciechem B. Wszyscy powinniśmy uczyć się od Niego nie tylko bankowości, ale też kultury osobistej, a głównie sposobu traktowania pracowników. Panie Prezesie, wszystko wraza z podwójną siłą - dobre i złe. Do Pana wróci tylko dobre. Powodzenia.

Uber

Dokładnie! Wcześniej czy później.....tak będzie!

Jeszcze pracownik

Jako pracownik Banku czuję wielki żal z powodu odejścia wiceprezesa Wojciecha B., to człowiek o wysokiej kulturze, z dużą wiedzą i doświadczeniem. Trzymam za Pana kciuki i zdrowia życzę, a tym co jutro pewnie zasiądą w pierwszej ławie w kościele przypominam, że sprawiedliwość dosięgnie każdego....

Henryk

Jako ponad 10 letni klient tego banku mam o nim jak najbardziej pozytywną opinię, finansowo tzn. prowizje itp. miał korzystne oferty, tzw. Plus strefa pozwalała sprytnym fajne gadżety uzyskać, obsługa przy okienku kulturalna i fachowa poza jednym przypadkiem, który szybko wyjaśniłem z kierownikiem placówki / nie należę do ludzi złośliwych i nie pisałem w tym temacie do Sanoka, każdy popełnia błąd i szkoda, żeby pracownica miała przykrości /. Szczególnie cenię sobie Panią Ewę Zgłobicką, chyba już byłą dyrektor, bardzo przyjemnie i merytorycznie się z nią rozmawiało i potrafiła przekonać klienta, nie "złapać" ale przekonać. Jako, że miałem ochotę zmienić bank po uważnym przeczytaniu ofert dwóch gigantów tzn. Pekao i PKO widać, że jak na razie w PBS jest korzystniej. Zresztą na marginesie byłem w Pekao też przez 10 lat i po likwidacji rachunku w 2007 r. i uregulowaniu wszystkiego dostałem bodajże po 8 latach pismo wzywające mnie do uregulowania spraw związanych z prowadzeniem rachunku za okres 2007-2015 na kwotę 0,00 zł. /sic/, zadzwoniłem do banku, otrzymałem przeprosiny, a po miesiącu....podobne pismo, zdzwoniłem i poinformowałem bank, że powiadomię media o bo jak można regulować sprawy związane z rachunkiem, który 8 lat nie istnieje. Kolejne przeprosiny itp. No ale to świadczy o tym banku / w USA człowiekowi komputer odciął prąd gdy ten zignorował omyłkowo wystawiony rachunek na kwotę 0,00 $ /. Reasumując bank w porządku o ile przetrwa na rynku, obsługa miła, przynajmniej w mojej miejscowości, Obsługa na infolinii godna pochwały za merytoryczność i kulturę, usługa "PBS 24" to naprawdę potężne narzędzie, usługa " PBS bank" na androida także. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze. Polityka kadrowa i sprawy wewnętrzne to inny temat, mnie jako klienta interesuje wynik finansowy banku, jakość, kultura obsługi no i....prowizje.

Zainteresowany
@Henryk 28.09.2017 19:58

Tak samo, jak Ty masz prawo wyrazić swoją opinię, takie samo prawo mają byli lub obecni pracownicy. I nie trzeba ich od razu nazywać frustratami.

Henryk
@Zainteresowany 29.09.2017 13:08

Nie wiem czy człowieku czytasz ze zrozumieniem czy nie rozumiesz co piszę, , zakładam, że jesteś inteligentnym człowiekiem i rozumiesz co znaczy słowo frustracja, którego użyłem, dotyczy każdego co pracuje, nikogo nie nazwałem frustratem, dziwny neologizm, który się kojarzy z chorobą psychiczną i jeszcze raz powtarzam wyrażam opinię o banku jako klient, jeżeli jako pracownicy macie taką możliwość wyrażać opinie o swoim pracodawcy to mnie nie interesuje, choć to kuriozum, fajnie kryć się za netem, ale chyba idiotą byłby pracodawca co naprawdę proste, żeby nie ustalił kto i co pisze

Patrycja

@Bankujpiszesz, że ciężko jest się dostać do pracy w firmie z zewnątrz. A co możesz powiedzieć o programie stażowym? Na stronie internetowej firmy można znaleźć informacje o nim. Wielu osobom udaje się dostać na ten staż? Czy jest szansa na dostanie stałej pracy po jego ukończeniu?

Bankuj

Pewnie, że zgłaszaj! Podobno nie ma już przyjęć z zewnątrz! Trzymam kciuki!

Pracownik z Sanoka

Dzisiaj pojawiła się ciekawa oferta pracy w marketingu, dsp. Niby nabór wewnętrzny, a info pojawiło się równiez na stronie www dla osób z zewnątrz. Chętnie zgłoszę swoją kandydaturę, pytanie czy mam jakiekolwiek szanse. Mam nadzieję że to nie jest kolejna ściema.

Zdezorientowany pracownik

Czy ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć strategię i pomysły na zarządzanie zasobami ludzkimi naszego Zarządu? Niestety, bezpośrednio w banku od zarządzających nie ma żadnej konkretnej informacji. Najpierw likwiduje się stanowisko Z-cy Dyrektora Departamentu Sprzedaży, tłumacząc to oszczędnościami - oficjalna wersja brzmi, że będą likwidowane wszystkie stanowiska zastępców dyrektorów właśnie ze względu na konieczność cięcia kosztów osobowych. Następny krok to zwolnienie z pracy Dyrektor Departamentu Sprzedaży, na jej miejsce zatrudnienie nowej, zupełnie nie związanej z bankiem osoby. Po upływie pół roku TWORZY SIĘ stanowisko... UWAGA - Zastępcy Dyrektora Departamentu Sprzedaży, na które powołuje się osobę, która NIGDY nie pracowała operacyjnie, przy obsłudze klienta i o biznesie ma raczej blade pojęcie. Może ktoś wyjaśnić gdzie tu sens, gdzie logika? Czy w tych wszystkich działaniach chodziło faktycznie tylko o to, jak się o tym coraz głośniej i częściej mówi, żeby pozbyć się konkretnych osób?

Best
@Zdezorientowany pracownik 22.08.2017 11:56

Myślę, że nikt Ci nie wytłumaczy strategii, o którą pytasz. Kadrowa też nie - z tego co mi wiadomo, złożyła wypowiedzenie. Sama już nie ogarniała polityki "zarządzania" zasobami ludzkimi.

tygrsy2

wiem od pewnych osób że mój wpis źle został odebrany zwłaszcza przez dyrektora z Domaradza. Oficjalnie na forum przepraszam mój wpis nie miał zamiaru nikogo obrazić tylko pokazać skalę problemu w banku. Dzisiaj nawet dyrektor przychodząc do pracy nie wiem czy nie zobaczy zwolnienia bo na jego miejsce jest ktoś inny (SKOK). Ja w najbliższym czasie idę i składam wypowiedzenie mam inną pracę. Oficjalnie powiem że na dzień dobry 4 500 brutto plus premie miesięczne w PBS to nie osiągalne. Jeszcze raz przepraszam i powodzenia w Jaśle. Mam nadzieję że Zarząd sowie się kto im robi za plecami a daleko nie muszą szukać .

Kolega
@tygrsy2 29.07.2017 22:34

Nie martw się. Będziesz miał okazję przeprosić osobiście. Wpis został zgłoszony do prokuratury.

Patrycja

Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w PBS Bank oraz jakim firma jest pracodawcą. Jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam, że opinie nie mogą naruszać regulaminu portalu.

bmiara

Poziom ignorancji niektórych woła o pomstę do nieba. Zmiany w zarządzie i wprowadzenie programu naprawczego, to nie przypadek, tylko konieczność wynikająca ze złej sytuacji finansowej banku. W taki przypadkach zwalnianie pracowników, dodatkowa praca papierkowa/po godzinach, zastępowanie starych - nowymi, to standard. Czasem w historii nawet bardzo dobrych firm przychodzi taki okres. Trzeba zacisnąć zęby i to przetrwać. A chyba PBS najgorsze ma już za sobą. Co do pana który "stracił" 7 tysięcy. Każdy bank ma OBOWIĄZEK informować m.in. US o podejrzanych przelewach, choćby związanych z praniem brudnych pieniędzy. To, że miałeś problemy US bo np. zarabiałeś na czarno za granicą, to nie wina banku.

Ignorant
@bmiara 11.05.2017 10:11

Zarzucasz innym ignorancję, ale sam chyba nie do końca jesteś w temacie. Może faktycznie zwalnianie ludzi w takiej sytuacji to, jak piszesz standard, ale sposób, w jaki to się działo w PBS na pewno odbiegał od standardów, jakie powinny obowiązywać w takiej firmie. Ilu ludzi zostało zmuszonych do "dobrowolnego" odejścia, a ci, którzy, pracują, zostali, bo po prostu nie mają na razie innej alternatywy. Mam trochę znajomych tam pracujących i to, co mówili o swojej pracy jeszcze 2-3 lata temu, a to, co mówią teraz, to jak rozmowa o dwóch różnych światach i firmach. Ludzie są zdemotywowani, zastraszeni, zresztą ci, którzy odeszli, mówią, że głównym powodem ich odejścia była fatalna atmosfera tam panująca i sposób traktowania ludzi przez nowych zarządzających. Zresztą nowa prezes nadal nie została zatwierdzona przez KNF i nadal jest pełniąca obowiązki, mimo, że wniosek o jej zatwierdzenie został wysłany jeszcze w październiku ub.r. Nikogo nie zastanawia, dlaczego tak długo to trwa? I dlaczego jeden z członków Rady Nadzorczej banku zagłosował przeciwko udzieleniu absolutorium wiceprezesowi zarządu? Także jak widać, każdy medal ma dwie strony i zanim zaczniesz oceniać innych i zarzucać im ignorancję może najpierw należałoby bardziej zgłębić temat?

bishop

Daga tam pracuje jeszcze? :) kiedys kasjerka byla na kosciuszki

Zostaw opinię o PBS Bank - Sanok

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBS Bank