brak logo

netmaks

Sosnowiec

Opinie o netmaks

Ofeliac 2013-09-12 15:45:23
Nie pracuję i nie pracowałam w NetMARKS - może najpierw nauczcie się pisać nazwę firmy, jeśli chcecie się w niej zatrudnić!
Bielecka 2013-09-12 15:48:14
Ofeliac - hahaha też dobre ;-) Tak pracowałam. Gdybym pracowała nadal, nie wypowiadałabym się na tym forum. Jeśli jest Pan (Pani?) zainteresowany działem, to była to księgowość / controlling. Pozdrawiam.
Bielecka 2013-09-13 14:36:32
kiepsko świadczy o Was pytanie "co ma wspólnego..." - NetMaks to tylko marka handlowa, składając papiery do jakiejś firmy, warto się dowiedzieć o jej nazwę
anonim 2013-09-13 14:59:33
To w końcu to netMAKS czy netMARKS, bo w temacie wyraźnie jest netmaks, może to dwie inne firmy? [usuniete przez moderatora], a dlaczego odeszłaś, może Cię zwolnili?
szybkobieżny jednorożec 2013-09-13 15:08:46
po kilkunastu juz tygodniach pracy moge wam napisac, ze atutem firmy (Milmex = Netmaks, bo widze, ze ktos ma jakies dziwne watpliwosci...?) jest przesympatyczny zespol ludzi i klimat, jaki panuje w pracy, chociaz lokalizacja w SPNT nie jest specjalnie dogodna do dojazdow :(
jak w kazdej firmie, o swoje trzeba walczyc, jednak osoby zdolne i przedsiebiorcze z pewnoscia beda zadowolone - z auta sluzbowego akurat dobrowolnie nie korzystam, bo mam swoje, ale juz opieka medyczna i przywileje przydaja sie bardzo :-) polecam, chociaz nie na 6 gwiazdek
anonim 2013-09-13 15:22:07
To zapewniają jakiegoś busika na dojazd, czy zwracaja za paliwo część? W jaki sposób większość dojeżdża do netmaks, skoro to problematyczne?
anka 2013-09-16 22:47:57
szybkobieżny jednorożec - 2013-09-13 15:08:46

po kilkunastu juz tygodniach pracy moge wam napisac, ze atutem firmy (Milmex = Netmaks, bo widze, ze ktos ma jakies dziwne watpliwosci...?) jest przesympatyczny zespol ludzi i klimat, jaki panuje w pracy, chociaz lokalizacja w SPNT nie jest specjalnie dogodna do dojazdow :(

jak w kazdej firmie, o swoje trzeba walczyc, jednak osoby zdolne i przedsiebiorcze z pewnoscia beda zadowolone - z auta sluzbowego akurat dobrowolnie nie korzystam, bo mam swoje, ale juz opieka medyczna i przywileje przydaja sie bardzo :-) polecam, chociaz nie na 6 gwiazdek
jakie auto? :o na jakim jesteś dziale?
tonio 2013-09-16 22:55:01
anonim - 2013-09-11 18:31:27

To jako kto pracujecie Wy? Bo rozumiem, że pracujecie w netmarks.
W ogóle telemarketerzy sprzedają, czy tylko omawiają na spotkania?
właśnie, bezpośrednia sprzedaż czy tylko pozyskiwanie potencjalnie zainteresowanych?
anonim 2013-09-17 09:29:36
Ktoś wie jak to wygląda w telemarketingu? No i co telemarketerzy mają w socjalu, bo pisaliście o socjalu przedstawicieli w netmaks, a jest zapewne inny.
szybkobieżny jednorożec 2013-09-18 15:29:51
nie wiem czy to moge nazwac dzialem, bo jestem w pionie :D
anonim 2013-09-18 15:32:41
[usuniete przez moderatora], to jesteś w dziale handlowym, czy jak to netmaks nazywa? Możesz odpowiedzieć, a nie jaja sobie robisz? Polecasz netmaks?
Immortelle 2013-09-18 16:19:12
NetMaks, nie netMAKS i nie netmarks, niestety ciągle jeszcze pokutującą wśród młodych ludzi praktyką jest to, ze idąc gdzieś na rozmowę kwalifikacyjną, nie czytają dobrze nawet nazwy firmy. Czy idąc na randkę, tez nie znacie imienia swojego wybranka / wybranki?!
Ofeliac 2013-09-18 16:25:10
No cóż jeżeli chodzi o transport, to nie można liczyć raczej na autobus zakładowy ale na samochody służbowe co dotyczy osób na stanowiskach kierowników, dyrektorów, koordynatorów, managerów, ich zastępców - co do innych to nie wiem. Przestańcie z tym Marksem :D
szybkobieżny jednorożec 2013-09-18 16:37:22
nie chce sie po prostu przedstawiac z imienia i nazwiska, ok?
nie handlowym, bardziej w strone hr, a precyzyjniej mowiac, szkoleniowym i bynajmniej nie robie sobie z nikogo jaj
Bielecka 2013-09-19 16:27:31
NetMaks nie posiada przedstawicieli poza zarządem, chyba że to ten organ miałeś na myśli? Czy mówisz o salonach sprzedaży? Nie wiem, jak zarabiają specjaliści operacyjni, a telemarketerzy to już wcale i nie będę się za kogoś wypowiadać.
halliburton 2013-09-19 16:39:31
sprzedaż bezpośrednia jest za pośrednictwem call center, ale to trochę co innego niż infolinia, która z kolei tylko odpowiada na pytania - taki helpdesk czy tam support - więcej się jednak sprzedaje w salonach, bo tych osób jest więcej, poza tym produkt zyskuje przy bezpośrednim kontakcie z klientem - a co do socjalu, to był w socjaliźmie :P :P a poważnie, to są te refundacje, o których już ktoś pisał, opieka medyczna, multisport, jak chcesz to możesz wziąć komputer (laptop) i komórkę, nie wiem jak z autem, ja nie dostałem
Henry 2013-09-19 20:59:05
Czyli nazwa to NetMaks tak jak w artykule [usuniete przez moderatora] to firma Milmex Systemy Komputerowe o której jest mowa to co to?
jwsh 2013-09-26 22:37:21
Ojej

Telemarketer w Netmaks to ostatnie ogniwo w łańcuchu pokarmowym
np. dżdżownica...:)

Można go wywalić w każdej chwili bez podania przyczyny...

Zajęcie marnie opłacane - nie sprzyja rozwojowi...

Zarobki nie dobijają do tys zł....

Rodacy nie wracajcie z emigracji... nie ma poco..:)
2013-09-27 11:06:53
jwsh, to możesz zdradzić ile netmaks proponuje telemarketerom na starcie, minimalną krajową? Da się jakimś cudem dostać więcej?
jwsh 2013-09-30 22:48:52
Zarobki nie przekraczają tys. złotych....czyli do minimalnej krajowej trochę brakuje..

Stracisz pracę - nie dostaniesz zasiłku...
Monter 2013-11-21 00:13:24
Nie polecam, nie wypłacają w terminie wypłat, ja dostaję z 2 miesięcznym opóźnieniem. Samochód miałem dostać służbowy na dojazdy na serwisy - nie dostałem, na razie same obiecanki cacanki. Sprzęt instalatorski własny. zdarzają się montaże po 21.00 bo klient tak zażyczył (pracuję od 9.00 do 17.00) za nadgodziny nikt nie płaci. Jedyny Plus to miły i sympatyczny zespół (niestety niższego szczebla) prezesy mają gdzieś pracowników. Wcześniej pracowałem w Orange i powiem, że 100% lepiej. i wynagrodzenie dwukrotnie wyższe. oraz płatne nadgodziny i weekendy. Często zdarza się, że sieć nie działa i dostajesz baty za wykonany ale nie działający montaż. Nie polecam pracy jako monter-serwisant. Chociaż kolega na własnej działalności nie narzeka świadcząc dla Netmaksu usług.
1
anonim 2013-11-22 01:36:39
W call center też zalegają z wypłatą.
Doodley 2013-11-25 18:35:35
Monter, to w takim razie czym dojezdzacie na instalacje, skoro nie dostałes samochodu? Własnym, czy autobusem? Zwracaja coś za dojazdy?
xxx 2013-12-12 21:36:44
Nie płacą.Do tej pory nie dostałam wypłaty za wrzesień.Mamy grudzień.Po temacie.
mateo350 2013-12-21 21:24:38
ta firma net maks to jakas kpina w grudniu nie było internetu 7 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(usunięte przez administratora)
zbulwersowana 2013-12-21 23:40:48
powiem krótko, wypłat jak nie było tak nie ma... nikogo nie obchodzi czy pracownicy mają za co żyć...
jwsh 2014-01-05 10:25:23
Powiem krótko - kasa się pojawiła - ale tylko połowa. Brakuje też kasy za poprzednie miesiące. Co robić?

Nie mam za co żyć - brakuje na bieżące opłaty....

Tego internetu ciągle nie ma...

Co robić dalej??????????????
Użytkownik lublin 2014-01-16 15:44:16
w kwietniu 2013 podpisałem umowę na darmowy internet z kałcją za kredyt mieli płacić raty i płacili do listopada w tym roku dostałem monit z banku o zaległościach i żadnego z nimi kontaktu... jeżeli ktoś ma jakiś aktywny numer to proszę dzwoniłem pod wszystkie... wszędzie aut. sekretarki
1
mmadzik 2014-01-17 14:07:57
Praktycznie od początku grudnia internetu nie ma, biuro stacjonarne zamknięte, telefony wyłączone. Ludzie, trzymajcie się z daleka...
2
było i nieprawda... 2014-01-21 21:22:55
Jestem na szczęście byłym pracownikiem sieci netmaks. (usunięte przez administratora)
1
Adam 2014-02-26 15:46:53
Witam
Czy pieniądze można jakos odzyskać, mogą sobie wziąć to urządzenie
(usunięte przez administratora)
suwalczanin 2014-03-25 16:29:33
netmaks to kolejny parchaty przekret wspólny urzedu marszałkowskiego,UE Banku pocztowego i zgrajii pejsatych
gość 2014-04-22 23:06:58
nadzwyczaj nieuczciwa firma, która dość ,że oszukała masę ludzi to jeszcze nic z tego sobie nie robi i na każde pytanie jeśli jakim cudem odpowie to jest to kłamstwo.
1
CHomcio 2014-04-23 08:24:59
A współpracowałeś z nimi? Skoro rzeczywiście jest sporo osób oszukanych - chociaż nie wiem jak i w jaki sposób to może warto byłoby uchronić kolejne rzesze przed czymś takim?
1
Sebastian 2014-08-24 20:32:27
Netmaks to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakiego nigdy nie widziałem- mam to od roku a działało ze 3 miesiące,szajs i badziew,powinni zarzad posadzic bo ten przekret przypomina to co robił amber Gold
1
Kocik 2014-08-25 10:45:36
Czy w tym przypadku rozmawiamy o tej samej firmie? http://www.beskidzka24.pl/artykul,netmaks_juz_sie_nie_podniesie,20497.html Jeżeli tak to gdzie jest problem, dlaczego takie mało nastrajające opinie i przekonania panują w otoczeniu? Myślałem, że netmaks jest dosyć stabilną firmą i nie trzeba się obawiać.
12) 2014-10-27 08:29:47
Żeby nie było tak smutno to netmaks zaprasza ludzi do współpracy w formie ... franczyzy !!! Ciekaw jestem czy ktoś rzeczywiście byłby w stanie podjąć z nimi taką współpracę, skoro taka fatalna opinia panuje wokół tej sosnowieckiej firmy. Jakby nie było oferty pracy na ich stronie też wiszą (http://www.milmex.pl/kariera/Oferty_pracy)
mikooo 2014-12-03 16:54:10
no nie wiem czy wszyscy mają tam oferowaną formę umowy na franczyznę, bo jest na przykład ogłoszenie na księgowego albo na przedstawiciela handlowego i wcale nie są to stanowiska na których się wymaga takich rzeczy, no do na logike nawet komu by to się opłacało, ani nie pracodawcy ani pracownikom jednak..
1
maciek 2015-01-22 18:39:05
ja też nie wiem z jakich przyczyn wynikają takie sytuacje? Może ktoś rozjaśnić tę sprawe? chce jeszcze wiedzieć jak obecnie wygląda sytuacja w firmie i czy warto składac tam jakiekolwiek papiery, co z rekrutacją- w jaki sposób się odbywa zazwyczaj?No i oczywiście zarobki w danym roku jakie są....Bede wdzieczny jak ktos udzieli info
michalK 2015-02-18 02:50:07
Witam, jestem bylym pracownikiem Netmaks - a w zasadzie to Milmex Systemy Komputerowe sp. z o.o., ul. Jagiellonska 40 w Sosnowcu. Przez kilka lat pracowalem na dosc wysokim stanowisku, obecnie firma - a tak naprawde to jej prezesi, bo wylacznie oni odpowiadaja za te sytuacje i zamierzam udowodnic, ze bylo to dzialanie celowe i dokonane z premedytacja - winni mi są 100 tysięcy złotych zaległych wynagrodzeń. Nigdy nie wierzcie w obietnice swego pracodawcy. To tylko przejściowe kłopoty, za tydzień zapłacimy, na pewno ma Pan oszczędności, wszystko będzie ok - to pierdoły opowiadane na dzień dobry OWCOM.
1
michałek 2015-05-10 03:45:20
od poltora roku pracuje za darmo i jestem bardzo zadowolony!
~crazy it's my live 2015-05-25 21:38:10
Rodzina prezesa powinna ;)
exa 2015-06-24 14:56:00
@michałem nie rozumiem twojego komentarza, proszę wyjaśnij o co dokładnie chodzi z ta pracą za darmo. ja natomiast chciałam zapytać o zarobki w netmaksie. wiem że to chyba oni mieli rozdawać za darmo internet ale podobno nie skończyło się to happy endem i chcę się dowiedzieć w jakiej kondycjji jest ten pracodawca
on 2015-09-16 01:05:06
to zwykli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszukali tysiące ludzi, mają sprawy sądowe i powinni siedzieć
ozo 2015-09-18 01:41:47
TO ja nie rozumiem jednego faktu - oskarżacie ich o jakieś nieprawne działanie, o to, że mają sporo spraw założonych a suma summarum działalność nadal funkcjonuje w najlepsze i nie ma z tym żadnego problemu - gdzie tu jest jakaś logika.... Inna sprawa, że narobienie bardachy wokół firmy raczej dobrze się nie skończy.
Hah 2015-12-01 05:14:39
Piszesz o sobie, panie Krzyśko???
Darek 2015-12-01 14:15:00
Opinie o netmaks które widzę to same negatywy i prywatne przytyki, a nie można tak normalnie, od serca powiedzieć jak to po prostu jest w tej firmie, chciałem wysłać CV @Hah albo @on i co mam zrobić?
hgfd 2016-04-13 11:28:05
oj @Darek jezeli ejstes zaitneresowany to nie patrz na opinie innych tylko wyslaj sowje CV kazdy przeciez moze miec inne zdanie i Ty rowniez wiec chyba warto sprobowac samemu i sie przekonac jak tam w firmie jest..w sumie to co Ci szkodzi wyslac CV..
cel 2016-05-12 18:28:38
ja tez jestem za tym żeby niektóre komentarze dzielić na 100, jak wyglądają u nich zarobki wie ktoś może
Eli 2016-08-22 02:49:24
Zarobki? Ostatnie wynagrodzenia nam wyplacono w listopadzie 2013....
Zostaw swoją opinię o netmaks - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie netmaks