Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o netmaks

Pracowałeś w firmie netmaks i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Bielecka - 2013-09-12 14:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wybacz, ale się nie wypowiem konstruktywnie na temat pracy telemarketera, bo to dla mnie strasznie niekonstruktywne zajęcie, jeśli jednak chodzi o pracę w Milmexie, to godziny można ustalić sobie dowolnie z przełożonym (większość osób pracuje 9-17 lub 10-17), podobnie jak pracę w home office. Stopień trudności jest chyba normalny, zależy od stanowiska. Zdywersyfikowane zadania i dobrze, kiedy masz szeroką wiedzę, którą lubisz się pochwalić ;-)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-12 14:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ma wspólnego ten Milmexie z netmaks w ogóle? Bo Ty [usuniete przez moderatora] w ogóle pracowałaś w netmaks? Na jakim konstruktywnym stanowisku?
zdjecie uzytkownika
Ofeliac - 2013-09-12 15:45:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pracuję i nie pracowałam w NetMARKS - może najpierw nauczcie się pisać nazwę firmy, jeśli chcecie się w niej zatrudnić!
zdjecie uzytkownika
Bielecka - 2013-09-12 15:48:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ofeliac - hahaha też dobre ;-) Tak pracowałam. Gdybym pracowała nadal, nie wypowiadałabym się na tym forum. Jeśli jest Pan (Pani?) zainteresowany działem, to była to księgowość / controlling. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Bielecka - 2013-09-13 14:36:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiepsko świadczy o Was pytanie "co ma wspólnego..." - NetMaks to tylko marka handlowa, składając papiery do jakiejś firmy, warto się dowiedzieć o jej nazwę
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-13 14:59:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To w końcu to netMAKS czy netMARKS, bo w temacie wyraźnie jest netmaks, może to dwie inne firmy? [usuniete przez moderatora], a dlaczego odeszłaś, może Cię zwolnili?
zdjecie uzytkownika
szybkobieżny jednorożec - 2013-09-13 15:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po kilkunastu juz tygodniach pracy moge wam napisac, ze atutem firmy (Milmex = Netmaks, bo widze, ze ktos ma jakies dziwne watpliwosci...?) jest przesympatyczny zespol ludzi i klimat, jaki panuje w pracy, chociaz lokalizacja w SPNT nie jest specjalnie dogodna do dojazdow :(
jak w kazdej firmie, o swoje trzeba walczyc, jednak osoby zdolne i przedsiebiorcze z pewnoscia beda zadowolone - z auta sluzbowego akurat dobrowolnie nie korzystam, bo mam swoje, ale juz opieka medyczna i przywileje przydaja sie bardzo :-) polecam, chociaz nie na 6 gwiazdek
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-13 15:22:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To zapewniają jakiegoś busika na dojazd, czy zwracaja za paliwo część? W jaki sposób większość dojeżdża do netmaks, skoro to problematyczne?
zdjecie uzytkownika
anka - 2013-09-16 22:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szybkobieżny jednorożec - 2013-09-13 15:08:46

po kilkunastu juz tygodniach pracy moge wam napisac, ze atutem firmy (Milmex = Netmaks, bo widze, ze ktos ma jakies dziwne watpliwosci...?) jest przesympatyczny zespol ludzi i klimat, jaki panuje w pracy, chociaz lokalizacja w SPNT nie jest specjalnie dogodna do dojazdow :(

jak w kazdej firmie, o swoje trzeba walczyc, jednak osoby zdolne i przedsiebiorcze z pewnoscia beda zadowolone - z auta sluzbowego akurat dobrowolnie nie korzystam, bo mam swoje, ale juz opieka medyczna i przywileje przydaja sie bardzo :-) polecam, chociaz nie na 6 gwiazdek
jakie auto? :o na jakim jesteś dziale?
zdjecie uzytkownika
tonio - 2013-09-16 22:55:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-09-11 18:31:27

To jako kto pracujecie Wy? Bo rozumiem, że pracujecie w netmarks.
W ogóle telemarketerzy sprzedają, czy tylko omawiają na spotkania?
właśnie, bezpośrednia sprzedaż czy tylko pozyskiwanie potencjalnie zainteresowanych?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-17 09:29:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś wie jak to wygląda w telemarketingu? No i co telemarketerzy mają w socjalu, bo pisaliście o socjalu przedstawicieli w netmaks, a jest zapewne inny.
zdjecie uzytkownika
szybkobieżny jednorożec - 2013-09-18 15:29:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czy to moge nazwac dzialem, bo jestem w pionie :D
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-18 15:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usuniete przez moderatora], to jesteś w dziale handlowym, czy jak to netmaks nazywa? Możesz odpowiedzieć, a nie jaja sobie robisz? Polecasz netmaks?
zdjecie uzytkownika
Immortelle - 2013-09-18 16:19:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NetMaks, nie netMAKS i nie netmarks, niestety ciągle jeszcze pokutującą wśród młodych ludzi praktyką jest to, ze idąc gdzieś na rozmowę kwalifikacyjną, nie czytają dobrze nawet nazwy firmy. Czy idąc na randkę, tez nie znacie imienia swojego wybranka / wybranki?!
zdjecie uzytkownika
Ofeliac - 2013-09-18 16:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No cóż jeżeli chodzi o transport, to nie można liczyć raczej na autobus zakładowy ale na samochody służbowe co dotyczy osób na stanowiskach kierowników, dyrektorów, koordynatorów, managerów, ich zastępców - co do innych to nie wiem. Przestańcie z tym Marksem :D
zdjecie uzytkownika
szybkobieżny jednorożec - 2013-09-18 16:37:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie chce sie po prostu przedstawiac z imienia i nazwiska, ok?
nie handlowym, bardziej w strone hr, a precyzyjniej mowiac, szkoleniowym i bynajmniej nie robie sobie z nikogo jaj
zdjecie uzytkownika
Bielecka - 2013-09-19 16:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NetMaks nie posiada przedstawicieli poza zarządem, chyba że to ten organ miałeś na myśli? Czy mówisz o salonach sprzedaży? Nie wiem, jak zarabiają specjaliści operacyjni, a telemarketerzy to już wcale i nie będę się za kogoś wypowiadać.
zdjecie uzytkownika
halliburton - 2013-09-19 16:39:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sprzedaż bezpośrednia jest za pośrednictwem call center, ale to trochę co innego niż infolinia, która z kolei tylko odpowiada na pytania - taki helpdesk czy tam support - więcej się jednak sprzedaje w salonach, bo tych osób jest więcej, poza tym produkt zyskuje przy bezpośrednim kontakcie z klientem - a co do socjalu, to był w socjaliźmie :P :P a poważnie, to są te refundacje, o których już ktoś pisał, opieka medyczna, multisport, jak chcesz to możesz wziąć komputer (laptop) i komórkę, nie wiem jak z autem, ja nie dostałem
zdjecie uzytkownika
Henry - 2013-09-19 20:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli nazwa to NetMaks tak jak w artykule [usuniete przez moderatora] to firma Milmex Systemy Komputerowe o której jest mowa to co to?
zdjecie uzytkownika
jwsh - 2013-09-26 22:37:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ojej

Telemarketer w Netmaks to ostatnie ogniwo w łańcuchu pokarmowym
np. dżdżownica...:)

Można go wywalić w każdej chwili bez podania przyczyny...

Zajęcie marnie opłacane - nie sprzyja rozwojowi...

Zarobki nie dobijają do tys zł....

Rodacy nie wracajcie z emigracji... nie ma poco..:)
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-27 11:06:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jwsh, to możesz zdradzić ile netmaks proponuje telemarketerom na starcie, minimalną krajową? Da się jakimś cudem dostać więcej?
zdjecie uzytkownika
jwsh - 2013-09-30 22:48:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki nie przekraczają tys. złotych....czyli do minimalnej krajowej trochę brakuje..

Stracisz pracę - nie dostaniesz zasiłku...
zdjecie uzytkownika
Monter - 2013-11-21 00:13:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam, nie wypłacają w terminie wypłat, ja dostaję z 2 miesięcznym opóźnieniem. Samochód miałem dostać służbowy na dojazdy na serwisy - nie dostałem, na razie same obiecanki cacanki. Sprzęt instalatorski własny. zdarzają się montaże po 21.00 bo klient tak zażyczył (pracuję od 9.00 do 17.00) za nadgodziny nikt nie płaci. Jedyny Plus to miły i sympatyczny zespół (niestety niższego szczebla) prezesy mają gdzieś pracowników. Wcześniej pracowałem w Orange i powiem, że 100% lepiej. i wynagrodzenie dwukrotnie wyższe. oraz płatne nadgodziny i weekendy. Często zdarza się, że sieć nie działa i dostajesz baty za wykonany ale nie działający montaż. Nie polecam pracy jako monter-serwisant. Chociaż kolega na własnej działalności nie narzeka świadcząc dla Netmaksu usług.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-11-22 01:36:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W call center też zalegają z wypłatą.
zdjecie uzytkownika
Doodley - 2013-11-25 18:35:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Monter, to w takim razie czym dojezdzacie na instalacje, skoro nie dostałes samochodu? Własnym, czy autobusem? Zwracaja coś za dojazdy?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-12-12 21:36:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie płacą.Do tej pory nie dostałam wypłaty za wrzesień.Mamy grudzień.Po temacie.
zdjecie uzytkownika
mateo350 - 2013-12-21 21:24:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-09-12 14:37:16]:
ta firma net maks to jakas kpina w grudniu nie było internetu 7 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
zbulwersowana - 2013-12-21 23:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem krótko, wypłat jak nie było tak nie ma... nikogo nie obchodzi czy pracownicy mają za co żyć...
zdjecie uzytkownika
jwsh - 2014-01-05 10:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zbulwersowana - 2013-12-21 23:40:48]:
Powiem krótko - kasa się pojawiła - ale tylko połowa. Brakuje też kasy za poprzednie miesiące. Co robić?

Nie mam za co żyć - brakuje na bieżące opłaty....

Tego internetu ciągle nie ma...

Co robić dalej??????????????
zdjecie uzytkownika
Użytkownik lublin - 2014-01-16 15:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w kwietniu 2013 podpisałem umowę na darmowy internet z kałcją za kredyt mieli płacić raty i płacili do listopada w tym roku dostałem monit z banku o zaległościach i żadnego z nimi kontaktu... jeżeli ktoś ma jakiś aktywny numer to proszę dzwoniłem pod wszystkie... wszędzie aut. sekretarki
zdjecie uzytkownika
mmadzik - 2014-01-17 14:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praktycznie od początku grudnia internetu nie ma, biuro stacjonarne zamknięte, telefony wyłączone. Ludzie, trzymajcie się z daleka...
zdjecie uzytkownika
było i nieprawda... - 2014-01-21 21:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem na szczęście byłym pracownikiem sieci netmaks. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-02-26 15:46:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Czy pieniądze można jakos odzyskać, mogą sobie wziąć to urządzenie
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
suwalczanin - 2014-03-25 16:29:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
netmaks to kolejny parchaty przekret wspólny urzedu marszałkowskiego,UE Banku pocztowego i zgrajii pejsatych
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-04-22 23:06:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nadzwyczaj nieuczciwa firma, która dość ,że oszukała masę ludzi to jeszcze nic z tego sobie nie robi i na każde pytanie jeśli jakim cudem odpowie to jest to kłamstwo.
zdjecie uzytkownika
CHomcio - 2014-04-23 08:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A współpracowałeś z nimi? Skoro rzeczywiście jest sporo osób oszukanych - chociaż nie wiem jak i w jaki sposób to może warto byłoby uchronić kolejne rzesze przed czymś takim?
zdjecie uzytkownika
Sebastian - 2014-08-24 20:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Netmaks to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakiego nigdy nie widziałem- mam to od roku a działało ze 3 miesiące,szajs i badziew,powinni zarzad posadzic bo ten przekret przypomina to co robił amber Gold
zdjecie uzytkownika
Kocik - 2014-08-25 10:45:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w tym przypadku rozmawiamy o tej samej firmie? http://www.beskidzka24.pl/artykul,netmaks_juz_sie_nie_podniesie,20497.html Jeżeli tak to gdzie jest problem, dlaczego takie mało nastrajające opinie i przekonania panują w otoczeniu? Myślałem, że netmaks jest dosyć stabilną firmą i nie trzeba się obawiać.
zdjecie uzytkownika
12) - 2014-10-27 08:29:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żeby nie było tak smutno to netmaks zaprasza ludzi do współpracy w formie ... franczyzy !!! Ciekaw jestem czy ktoś rzeczywiście byłby w stanie podjąć z nimi taką współpracę, skoro taka fatalna opinia panuje wokół tej sosnowieckiej firmy. Jakby nie było oferty pracy na ich stronie też wiszą (http://www.milmex.pl/kariera/Oferty_pracy)
zdjecie uzytkownika
mikooo - 2014-12-03 16:54:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no nie wiem czy wszyscy mają tam oferowaną formę umowy na franczyznę, bo jest na przykład ogłoszenie na księgowego albo na przedstawiciela handlowego i wcale nie są to stanowiska na których się wymaga takich rzeczy, no do na logike nawet komu by to się opłacało, ani nie pracodawcy ani pracownikom jednak..
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-01-22 18:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też nie wiem z jakich przyczyn wynikają takie sytuacje? Może ktoś rozjaśnić tę sprawe? chce jeszcze wiedzieć jak obecnie wygląda sytuacja w firmie i czy warto składac tam jakiekolwiek papiery, co z rekrutacją- w jaki sposób się odbywa zazwyczaj?No i oczywiście zarobki w danym roku jakie są....Bede wdzieczny jak ktos udzieli info
zdjecie uzytkownika
michalK - 2015-02-18 02:50:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, jestem bylym pracownikiem Netmaks - a w zasadzie to Milmex Systemy Komputerowe sp. z o.o., ul. Jagiellonska 40 w Sosnowcu. Przez kilka lat pracowalem na dosc wysokim stanowisku, obecnie firma - a tak naprawde to jej prezesi, bo wylacznie oni odpowiadaja za te sytuacje i zamierzam udowodnic, ze bylo to dzialanie celowe i dokonane z premedytacja - winni mi są 100 tysięcy złotych zaległych wynagrodzeń. Nigdy nie wierzcie w obietnice swego pracodawcy. To tylko przejściowe kłopoty, za tydzień zapłacimy, na pewno ma Pan oszczędności, wszystko będzie ok - to pierdoły opowiadane na dzień dobry OWCOM.
zdjecie uzytkownika
michałek - 2015-05-10 03:45:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od poltora roku pracuje za darmo i jestem bardzo zadowolony!
zdjecie uzytkownika
~crazy it's my live - 2015-05-25 21:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [michałek - 2015-05-10 03:45:20]:
Rodzina prezesa powinna ;)
zdjecie uzytkownika
exa - 2015-06-24 14:56:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@michałem nie rozumiem twojego komentarza, proszę wyjaśnij o co dokładnie chodzi z ta pracą za darmo. ja natomiast chciałam zapytać o zarobki w netmaksie. wiem że to chyba oni mieli rozdawać za darmo internet ale podobno nie skończyło się to happy endem i chcę się dowiedzieć w jakiej kondycjji jest ten pracodawca
zdjecie uzytkownika
on - 2015-09-16 01:05:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to zwykli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszukali tysiące ludzi, mają sprawy sądowe i powinni siedzieć
zdjecie uzytkownika
ozo - 2015-09-18 01:41:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TO ja nie rozumiem jednego faktu - oskarżacie ich o jakieś nieprawne działanie, o to, że mają sporo spraw założonych a suma summarum działalność nadal funkcjonuje w najlepsze i nie ma z tym żadnego problemu - gdzie tu jest jakaś logika.... Inna sprawa, że narobienie bardachy wokół firmy raczej dobrze się nie skończy.
zdjecie uzytkownika
Hah - 2015-12-01 05:14:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ozo - 2015-09-18 01:41:47]:
Piszesz o sobie, panie Krzyśko???
zdjecie uzytkownika
Darek - 2015-12-01 14:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opinie o netmaks które widzę to same negatywy i prywatne przytyki, a nie można tak normalnie, od serca powiedzieć jak to po prostu jest w tej firmie, chciałem wysłać CV @Hah albo @on i co mam zrobić?
zdjecie uzytkownika
hgfd - 2016-04-13 11:28:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj @Darek jezeli ejstes zaitneresowany to nie patrz na opinie innych tylko wyslaj sowje CV kazdy przeciez moze miec inne zdanie i Ty rowniez wiec chyba warto sprobowac samemu i sie przekonac jak tam w firmie jest..w sumie to co Ci szkodzi wyslac CV..

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie netmaks!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie netmaks
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert