brak logo

Agencja pracy tymczasowej "Atlas"

Wrocław

Opinie o Agencja pracy tymczasowej "Atlas"

credenza 2013-06-07 22:59:08
Cześć,
mam pytanie, bo z natłoku informacji dzisiaj podpisałam umowę o szkolenie (nic jeszcze nie zapłaciłam), ale chyba jednak zrezygnuję. Czy mogę jutro zerwać umowę nie ponosząc żadnych kosztów?
Pilnie zależy mi na odpowiedzi
2
credenza 2013-06-08 09:20:55
credenza - 2013-06-07 22:59:08

Cześć,

mam pytanie, bo z natłoku informacji dzisiaj podpisałam umowę o szkolenie (nic jeszcze nie zapłaciłam), ale chyba jednak zrezygnuję. Czy mogę jutro zerwać umowę nie ponosząc żadnych kosztów?

Pilnie zależy mi na odpowiedzi
Odpowiadając sobie sama na to pytanie (może komuś się przyda).
Byłam dzisiaj w tej firmie, nie było żadnych problemów z odstąpieniem od umowy. Załatwiłam to w 3minuty z uśmiechem na twarzy.
Na wszelki wypadek przygotowałam sobie wcześniej druk (link) i poprosiłam o podpisanie, podpisali bez żadnego szemrania.

(usunięte przez administratora)
Także mogę polecić i uważam, że firma nie jest 'naciągaczem'.
anonim 2013-06-08 14:12:05
Kuzynka poprosiła mnie żeby znalazła jej informację na temat tego jak jest w agencji pracy tymczasowej "atlas" chyba chce się zatrudnić. Napewno chciała wiedzieć ile może zarobić tak mniej więcej.
anonim 2013-06-10 17:23:53
joanna jeśli możesz to napisz ile w takim razie płacą skoro piszesz że mało. Będę bardzo wdzięczny.
anonim 2013-06-14 16:40:03
placą róznie ponieważ są to informacje poufne zgonie z regulaminem go-worka nie mozna ich zamieszczac na forum zawsze może być lepiej ale trzeba się cieszyć z tego co jest.
anonim 2013-06-14 18:49:07
Szkoda że nie mozna tutaj tego napisać. No trochę nie bardzo mnie to cieszy. A możesz napisać chociaż jaka umowa jest?
praca 2013-06-15 19:54:00
(usunięte przez administratora)a płaca za godzinę naprawdę mało. za jedna godzine pracy to kupisz może 2 bilety mpk.
antek 2013-06-17 18:22:46
To moje pytanie brzmi następująco. Czy jest ta realna szansa na podwyżkę? Nie chodzi mi tutaj o podwyżkę 5 groszy za godzinę tylko wiecej
olka 2013-06-18 12:44:15
Oczywiście, że jest wiele firm, które cały czas kogoś poszukują. Być może ja się mylę, ale nie podoba mi się to- tyle. Znalazłam inną agencję, która ma dobrą opinię, fajna kobieta, mam nadzieję, że się nie przejadę. :)
darek 2013-06-18 14:49:45
Jak to jest z tymi podwyżkami? Bo skoro jest taka mała pensja to może tylko na początek a może później dadzą więcej
jhjhhjjh 2013-08-08 13:09:56
czzy może tutaj się wypowiedzieć ktoś, kto rzeczywiście dostał pracę przez tą agencję? czy uwzględniają preferencje, gdzie ny się najbardziej chciało pracować?
Anonim 2013-08-15 07:15:09
Jakiokres próbny w Agencja pracy tymczasowej "Atlas" Wrocław?
Allison 2013-09-01 10:06:41
Według mnie opinie ludzi, którzy tak okropnie skarżą się na Atlas to ludzie, którzy w [usunięte przez administratora] mają pracę i tyle. Pracuję w firmie od maja i trzeba przyznać, że praca lekka nie jest. Płaca też no cóż...mogłoby być lepiej. Ale serio! Biorą ludzi bez doświadczenia jakiegokolwiek nieraz (jak w moim przypadku), zapewniają pracę a ci jeszcze mówią, że gówniana płaca. Ok spoko. Jak chcesz dostawać 10/h + napiwki to szukaj pracy. Nawet na rynku w kawiarni masz śmieszną stawkę. Często narzekam na tę firmę, bo cóż...jest na co. Spóźniają się nieraz z wypłatami, jakieś problemy z godzinami, niska płaca. Bądźmy jednak realistami. Co by złego o niej nie mówić to nigdy nie było tak, że kasy nie dostałam. Owszem przez maj ciężko było ze zleceniami, ale sama dzwoniłam, pytałam się i jakoś chodzę. Jak w hotelu zobaczą, ze ogarniasz to wezmą od ciebie bezpośrednio nr i jak co to zadzwonią ( ze mną tak zrobili - dzwonią do mnie z hotelu, a ja tylko raport ze sobą biorę - Atlas się w sumie nie miesza). Właśnie w tym miesiącu idę pytać o podwyżkę, bo wiem, że niektórzy znajomi z pracy mają więcej na godz i popytam. Także podsumowując. Praca sama w sobie jest fajna - ciężka jak cholera ale fajna. Agencja - mogłoby być lepiej, ale jako, że dali mi pracę (niedoświadczonej w [usunięte przez administratora]) i to w takich hotelach to staram się aż tak nie narzekać (a potem w CV że pracowałaś w Radissonie albo Hotelu Wrocław - robi wrażenie). Tym bardziej, że nie jest tak, że masz 5 dni w tyg po 15h pracy. Od czasu do czasu zlecenia i dorabiam sobie. Dla studenta dziennego albo ucznia, jak ja, jest to rozwiązanie idealne. Jak chcecie się dowiedzieć więcej o pracy to możecie pytać ;)
P.S. serio jestem pracownikiem ;) nie siedzę w biurze i nie śledzę forum, żeby pisać pochwały ;P
2013-09-02 18:50:14
Allison - 2013-09-01 10:06:41

Według mnie opinie ludzi, którzy tak okropnie skarżą się na Atlas to ludzie, którzy w [usunięte przez administratora] mają pracę i tyle. Pracuję w firmie od maja i trzeba przyznać, że praca lekka nie jest. Płaca też no cóż...mogłoby być lepiej. Ale serio! Biorą ludzi bez doświadczenia jakiegokolwiek nieraz (jak w moim przypadku), zapewniają pracę a ci jeszcze mówią, że gówniana płaca. Ok spoko. Jak chcesz dostawać 10/h + napiwki to szukaj pracy. Nawet na rynku w kawiarni masz śmieszną stawkę. Często narzekam na tę firmę, bo cóż...jest na co. Spóźniają się nieraz z wypłatami, jakieś problemy z godzinami, niska płaca. Bądźmy jednak realistami. Co by złego o niej nie mówić to nigdy nie było tak, że kasy nie dostałam. Owszem przez maj ciężko było ze zleceniami, ale sama dzwoniłam, pytałam się i jakoś chodzę. Jak w hotelu zobaczą, ze ogarniasz to wezmą od ciebie bezpośrednio nr i jak co to zadzwonią ( ze mną tak zrobili - dzwonią do mnie z hotelu, a ja tylko raport ze sobą biorę - Atlas się w sumie nie miesza). Właśnie w tym miesiącu idę pytać o podwyżkę, bo wiem, że niektórzy znajomi z pracy mają więcej na godz i popytam. Także podsumowując. Praca sama w sobie jest fajna - ciężka jak cholera ale fajna. Agencja - mogłoby być lepiej, ale jako, że dali mi pracę (niedoświadczonej w ch*j) i to w takich hotelach to staram się aż tak nie narzekać (a potem w CV że pracowałaś w Radissonie albo Hotelu Wrocław - robi wrażenie). Tym bardziej, że nie jest tak, że masz 5 dni w tyg po 15h pracy. Od czasu do czasu zlecenia i dorabiam sobie. Dla studenta dziennego albo ucznia, jak ja, jest to rozwiązanie idealne. Jak chcecie się dowiedzieć więcej o pracy to możecie pytać ;)

P.S. serio jestem pracownikiem ;) nie siedzę w biurze i nie śledzę forum, żeby pisać pochwały ;P
Allison, możesz zdradzić ile w agencji pr. tymczasowej ATLAS płacą za godzinę. ( czy jest to kwota ok 6 zł/h czy na ok 10 zł?), i ile godzin zazwyczaj się pracuję na jednym bankiecie/weselu. Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną, ale po opiniach, które tutaj czytam chyba zrezygnuję.
2
Kika 2013-09-03 15:48:53
Fakt, praca w prestiżowych hotelach, ale za tak marne pieniądze, że jako pokojowa duuużo bardziej opłaca się sprzątać w prywatnych domach. Praca za pośrednictwem atlasa to 35-50zł(max) dniówki jako pokojowa, pracując w domach stawka to min10zł/h... chyba nie muszę komentować...
anonim 2013-09-13 21:19:59
rzeczywiście nie za wysoka ta stawka, ale podobno przez pośredników tak jest.. u nich tylko hotele wchodzą w grę, czy załatwiają też inne oferty?
nowa 2013-10-29 19:24:09
na jaki adres obecnie można oddać kartę godzinową??
anonimus89 2013-11-14 10:14:30
A ja współpracuję z Atlasem od września czyli prawie 3 miesiące i nie mam powodów do narzekania. Nie sądzę aby pani (usunięte przez administratora) zrobiła kogoś na siano lub którykolwiek z jej pracowników. Przez te pośrednictwo dostałem pracę PRZED, KTÓREJ PODJĘCIEM dostałem do podpisania umowę, a nie tak jak u poprzednich pracodawców najpierw praca potem umowa i modlitwa czy zapłacą. Nie zdarzyło się żebym nie otrzymał wypłaty w terminie, mało tego, zawsze dostawałem dwa dni wcześniej. Również rozpocząłem pracę na stanowisku zupełnie bez doświadczenia i bardzo się cieszę,że mogę poszerzać dzięki nim swoje kwalifikacje zawodowe.
Daję bardzo dobry bo tylko najlepsi wiedzą, że nie są najlepsi:)
Skakanka 2014-01-03 17:33:40
Dostałam propozycję pracy i się zastanawiam bo wymagają ode mnie szkolenia, za które muszę zapłacić 150 zł. Ponoć później dają jakiś certyfikat, że to można dać do CV nawet. Czy komuś się zdarzyło, że przeszedł szkolenie a nie dostał zlecenia? Albo, że zapłacił a nie dostał certyfikatu? Czy cokolwiek innego nieprawidłowego? I ile oni sobie biorą z mojej wypłaty?
1
dzika 2014-01-06 20:58:12
omijaj ich szerokim łukiem!!!! naciągają tylko na szkolenia, mała sznasa, że potem dostaniesz zlecenie. Jesli jakimś cudem ci się poszczęści, to praca za ok 6 zł netto w dzisiajszych czasach to wyzysk!!!!
spoko 2014-01-22 12:51:28
jak usłyszałem jaka stawka, to sie załamałem-ale z moim doświadczeniem wyszło, że więcej nigdzie nie dostane, jest nawet szansa podwyzki( realna- znajomi dostali), zlecenia sa ok, jak jesteś studentem, świetna opcja, jest spoko
lolka 2014-02-10 17:11:30
Tez dzisiaj tam bylam, koles byl tak zdecydowany zeby mnie przyjac od reki dal umowe do podpisania... tylko oczywiscie musze wplacic zaliczke za kurs, ktory kosztuje 179zl :) dobrze, ze nie jestem taka naiwna uffff
sysunia 2014-07-08 18:29:44
NIE POLECAM WISZA MI JYZ 3 MIESIACE KASE I CHYBA JUZ JEJ NIE ODZYSKAM (usunięte przez administratora)
Gość 2014-08-25 13:27:00
Katastrofa! Odradzam każdemu! Nie dotrzymują terminów, o swoje pieniądze trzeba się zawsze upominać, nie raz nie dwa, ale pięć telefonów dopiero sprawia, że zaczynają działać w Waszej sprawie. Księgowa niekompetentna! Nie potrafi wyliczyć dobrze wypłaty! Przez 10 miesięcy ani razu nie otrzymałam właściwej kwoty! Nigdy więcej, szkoda czasu i nerwów
Gościu 2014-09-01 20:19:14
Nigdy nie daj się nabrać na sztuczkę z wpłatą za kurs! MW Atlas, Lider Servis, ble.
janko 2014-09-17 21:15:46
no jest to naiwne jak ktos na wstępie daje Wam umowę i chce od Was kasy.. trzeba mieć oczy otwarte. porządne firmy inwestują w pracowników i szkolenia są darmowe. w ten sposób wiesz że firmie zależy na Tobie coś w ciebie zainwestowała więc nie zwolni Cie zaraz po szkoleniu za które wzięła z Twojej kieszeni. Pewnie jeszcze ma umowe z firmą przeprowadzajaca szkolenia że polowa kasy jest dla nich
olo 2014-10-04 16:59:23
obecnie firma nazywa się lider servis niestety, również czekam już kilka miesięcy na wypłate, a jak kiedyś wypłacali to zawsze mniej bo niby " sie pomyliło"
puri 2014-10-22 01:55:19
trochę nie do końca rozumiem jak oni działają. Bo zazwyczaj nie jest jednak tak , że to agencja pracy załatwia po prostu pracownikowi robotę i potem już nie ma z nim nic wspólnego? pracowałem kiedyś przez agencje i to właśnie firma w której byłem już potem zatrudniony wypłacała mi moje wynagrodzenie
Mini 2014-11-10 02:12:52
Płacić za szkolenia? Nie słyszałam żeby trzeba było płacić za cokolwiek zatrudniając się w jakiejkolwiek firmie... Zwłaszcza jeżeli ktoś ma już doświadczenie więc szkolenia mu niepotrzebne. a nawiązując do wypowiedzi @puri to też miałam inne wrażenie co do funkcji agencji pracy. Może ktoś nam to rozjaśni jeśli się mylimy?
szakal 2014-11-14 20:46:31
moje dziecko pracowalo banda oszustów i złodzieji zwłaszcza wielce schorowana właścicielka kasa do 15 na konto szukają wymówek
goblin 2014-11-24 12:06:32
bardzo jestem zainteresowany taką pracą ale nie ukrywam że trochę boję się zaufać Atlas skoro niewiele o nich wiem. chciałbym wiedzieć czy w razie zatrudnienia i jakichkolwiek problemów można liczyć później na agencję i jaki jest z nią kontakt. ile mniej więcej zabiera agencja pieniędzy dla siebie wiecie i powiecie?
iga 2014-12-08 15:21:52
Biorąc pod uwagę wszystkie powyższe wpisy strach mnie ogarnął. Nie wiem z czego wynika, taki sposób funkcjonowania....Szukam pracy i dobrze ze taki poratal jest. Mozna juz jakis poglad miec... A na jakich zasadach firma zatrudnia? Nie mozna walczyc o swoje a forme papierkowa przedstawic jako dowód? szok....
Ptaszek 2014-12-17 15:31:41
Z tego co wiem to hajs wypłacają. Taki jest problem z agencjami że często mają problem z terminowością ale dobrze że chociaż płacą. I tak jak wy myślicie to działa agencja pracy to jest agencja pracy tymczasowej. Jest to trochę inny twór.
lukas 2014-12-22 22:11:49
To w końcu agencja pracy tymczasowej Atlas jest warta polecenia, czy nie bardzo, bo pogubiłem sie już w tych komentarzach. Czy w ogóle płaca dobrze, bo domyślam się, że na czymś muszą zarabiać, a zarabiaja na naszych pensjach. Pytam czy nie było sytuacji, że zarabiacie 10 złotych, a ludzie w tym samym miejscu o 5 złotych więcej z innej agencji.
Ania 2014-12-29 09:27:05
Chyba nie wiesz jakie są stawki w gastronomii? Na rynku zarabia się często po 5 zł/h. Stawka 8 zł dla osoby bez doświadczenia jest jak najbardziej uczciwa. Tylko ci co mają gówniane doświadczenie, (czyli tak tylko myślą) beda siedzieć na forach i wypisywać żale do wszystkich.
szejker 2015-01-06 16:05:35
8 złotych to chyba jeśli mówimy o jakimś stanowisku w gastronomii na którym dodatkowo można liczyć na jakieś napiwki... bo bez tego to nie wydaje mi się , aby była to uczciwa kasa. A jeżeli ktoś pracuje za te marne 5 złotych które mu proponują to sory ale to już jego sprawa jeśli potrafi się za to utrzymać to gratuluję
każd ma jak chce 2015-01-20 19:14:04
Tak jak w moim nicku - każdy ma jak chce i na ile sięzgodzi, jedni sie zgadzają pracowac za 5 zł za godzinę a inny siętakiej rpacy nie podejmie bo dla niego minimalna stawka to 8 złotych, jedyne czego można załować, że niekt orzy zaniżają stawki i generalnie to inni przez to mogą dostawać znacznie mniej.
ola 2015-02-03 23:16:24
no własnie 8 zł za godzinę to w miarę rozsądnie jeszcze niektórzy dostają 5 zł i bez doświadczenia zatrudniają to fajnie mozna zdobyc te kwalifikacje i pozniej bedzie łatwiej na rynku pracy w danej dziedzinie znalezc prace jezeli tutaj sie nie powiedzie jak myslicie o tym dziekuje wszystkim za udzielenie odpowiedzi
mała 2015-02-07 16:27:24
Współpracowałam przez prawie dwa lata z tą Panią i jej agencja.Pieniędzy nie było,albo były po awanturach ,Pani wiecznie chora (raczej na głowe)nie umiejaca liczyc:(.Rozliczenia pit dostałyśmy na jakies smieszne pieniadze nikt nie wiedział skad sie wzieły takie sumy.Po donosie do skarbówki nagle w przeciągu 2 dni pity dostałyśmy na takie stawki na jakie miałyśmy rozliczenie.Powiem krótko jak chcesz być oszukiwany to spoko ta agencja oszukuje non stop to na 5 zł bo nie zauważysz ale tam pracuje kilkadziesiat osób wiec to juz robi pieniazki,sa ludzie którzy juz sie nie staraja o swoje pieniadze a ta Pani na tym żeruje.
walczacy 2015-03-27 17:17:11
FIRMA LIDER SERVIS to banda oszustów i krętaczy.
Pani Prezes jak z koziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trąba- księgowa jeszcze lepsza nawet PITA nie potrafi prawidłowo wypełnić. Nie dajcie sie nabrać na kazdej waszej godzinie zarabiają 150% tego co wam ,,płacą' lub mają wypłacić! Na ohłApy, które zarobicie będziecie czekać pół roku, NIE POLECAM!!!!
maniek 2015-06-30 18:26:20
przecież firma nadal działa i nie zanotowałem, by mieli jakieś problemy z prawem tak naprawde, wiec tym bardziej mnie to zastnawia jak naprawde wszystko wygląda. Wydaje mi się, @walczący, ze kryzys już minął, bo sama firma ogłasza się jako nastawiona na klientów i pomocna dla studentów również, na młodych.
gość1 2015-07-02 15:43:25
działa pod inną nazwą, świadczy to o tym, że coś jednak jest na rzeczy, nie wypłacają wypłat w terminie, ślizgają się. NIE POLECAM! 0 profesjonalizmu, fatalny kontakt, wciąż brak wypłaty za maj.
pfik 2015-07-30 21:29:31
W grudniu na pewno jeszcze firma istniała i to właśnie jeszcze pod nazwą Atlas, w obecnej chwili wiele powiedzieć nie mogę, bo u nich nie pracuję, no ale dziwne by było żeby tak nagle ogłosili koniec swojej działalności tym bardziej, że nic na to wcześniej nie wskazywało, a firma radziłą sobie całkiem dobrze.
charlotta 2016-01-16 04:27:31
moim zdaniem to nie jest prawda z tym końcem działalności, tym bardziej, że poszukują teraz doradców handlowych do spraw rynku nowoczesnego, a to chyba mówi samo za siebie :) gwarantują fajne gadżety do samodzielnego stanowiska;)
maniek 2016-01-18 13:17:15
@charlotta zgadzam sie, ze gadgetów jest sporo, ale jako Przedstawiciel Techniczny masz też dostęp do technologii nowych i to jest super szansa moim zdaniem.
kuba 2016-01-20 14:21:42
@manie sporo mają nowych technologii i to faktycznie ejst plusem. Teraz też zastnawiam się nad pracą jako Asystent ds. komunikacji e-marketingowej, bo mają darmowe szkolenia.
janko 2016-01-22 14:25:43
zgadza się. Ta oferta chyba z obecnych wygląda w Atlasie najlepiej, chociaż widziałem ostatnio również fajne oferty dla przedstawicieli technicznych .
zosiek 2016-01-24 14:38:46
@janko, agencja pracy tymczasowej Atlans ma o wiele więcej ciekawych ofert. Co jest fajne, ze kazdy może znależć ofertę z umową o prace i co jest ważne w tego typu pracach - kasa zawsze na czas.
lux 2016-01-27 10:14:40
a czy ty zosiek tam w końcu składałeś swoje CV ? Też przeglądam często ich oferty, ale nie jestem w stanie znaleźć żadnej dłuższej pracy a tylko takie małe krótkie zleconka.
gnm 2016-05-05 23:28:37
a teraz jest @lux oferta Mechanik do działu utrzymania ruchu
Zostaw swoją opinię o Agencja pracy tymczasowej "Atlas" - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja pracy tymczasowej "Atlas"