Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Agencja pracy tymczasowej "Atlas"

Pracowałeś w firmie Agencja pracy tymczasowej "Atlas" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nati007 - 2013-03-26 17:17:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odradzam!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-07 13:22:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jagódka a możesz napisać za jakie pieniądze jest ta praca tak mniej więcej? Szukam pracy i zastanawiałem się nad agencją pracy tymczasowej "Atlas". Jest tam szansa że tak powiem rozwinąć swoje skrzydła?
zdjecie uzytkownika
credenza - 2013-06-07 22:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Cześć,
mam pytanie, bo z natłoku informacji dzisiaj podpisałam umowę o szkolenie (nic jeszcze nie zapłaciłam), ale chyba jednak zrezygnuję. Czy mogę jutro zerwać umowę nie ponosząc żadnych kosztów?
Pilnie zależy mi na odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
credenza - 2013-06-08 09:20:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
credenza - 2013-06-07 22:59:08

Cześć,

mam pytanie, bo z natłoku informacji dzisiaj podpisałam umowę o szkolenie (nic jeszcze nie zapłaciłam), ale chyba jednak zrezygnuję. Czy mogę jutro zerwać umowę nie ponosząc żadnych kosztów?

Pilnie zależy mi na odpowiedzi
Odpowiadając sobie sama na to pytanie (może komuś się przyda).
Byłam dzisiaj w tej firmie, nie było żadnych problemów z odstąpieniem od umowy. Załatwiłam to w 3minuty z uśmiechem na twarzy.
Na wszelki wypadek przygotowałam sobie wcześniej druk (link) i poprosiłam o podpisanie, podpisali bez żadnego szemrania.

(usunięte przez administratora)
Także mogę polecić i uważam, że firma nie jest 'naciągaczem'.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-08 14:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kuzynka poprosiła mnie żeby znalazła jej informację na temat tego jak jest w agencji pracy tymczasowej "atlas" chyba chce się zatrudnić. Napewno chciała wiedzieć ile może zarobić tak mniej więcej.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-10 17:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
joanna jeśli możesz to napisz ile w takim razie płacą skoro piszesz że mało. Będę bardzo wdzięczny.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-14 16:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
placą róznie ponieważ są to informacje poufne zgonie z regulaminem go-worka nie mozna ich zamieszczac na forum zawsze może być lepiej ale trzeba się cieszyć z tego co jest.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-14 18:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda że nie mozna tutaj tego napisać. No trochę nie bardzo mnie to cieszy. A możesz napisać chociaż jaka umowa jest?
zdjecie uzytkownika
praca - 2013-06-15 19:54:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)a płaca za godzinę naprawdę mało. za jedna godzine pracy to kupisz może 2 bilety mpk.
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-06-17 18:22:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To moje pytanie brzmi następująco. Czy jest ta realna szansa na podwyżkę? Nie chodzi mi tutaj o podwyżkę 5 groszy za godzinę tylko wiecej
zdjecie uzytkownika
olka - 2013-06-18 12:44:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście, że jest wiele firm, które cały czas kogoś poszukują. Być może ja się mylę, ale nie podoba mi się to- tyle. Znalazłam inną agencję, która ma dobrą opinię, fajna kobieta, mam nadzieję, że się nie przejadę. :)
zdjecie uzytkownika
darek - 2013-06-18 14:49:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to jest z tymi podwyżkami? Bo skoro jest taka mała pensja to może tylko na początek a może później dadzą więcej
zdjecie uzytkownika
jhjhhjjh - 2013-08-08 13:09:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czzy może tutaj się wypowiedzieć ktoś, kto rzeczywiście dostał pracę przez tą agencję? czy uwzględniają preferencje, gdzie ny się najbardziej chciało pracować?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-15 07:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiokres próbny w Agencja pracy tymczasowej "Atlas" Wrocław?
zdjecie uzytkownika
Allison - 2013-09-01 10:06:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Według mnie opinie ludzi, którzy tak okropnie skarżą się na Atlas to ludzie, którzy w [usunięte przez administratora] mają pracę i tyle. Pracuję w firmie od maja i trzeba przyznać, że praca lekka nie jest. Płaca też no cóż...mogłoby być lepiej. Ale serio! Biorą ludzi bez doświadczenia jakiegokolwiek nieraz (jak w moim przypadku), zapewniają pracę a ci jeszcze mówią, że gówniana płaca. Ok spoko. Jak chcesz dostawać 10/h + napiwki to szukaj pracy. Nawet na rynku w kawiarni masz śmieszną stawkę. Często narzekam na tę firmę, bo cóż...jest na co. Spóźniają się nieraz z wypłatami, jakieś problemy z godzinami, niska płaca. Bądźmy jednak realistami. Co by złego o niej nie mówić to nigdy nie było tak, że kasy nie dostałam. Owszem przez maj ciężko było ze zleceniami, ale sama dzwoniłam, pytałam się i jakoś chodzę. Jak w hotelu zobaczą, ze ogarniasz to wezmą od ciebie bezpośrednio nr i jak co to zadzwonią ( ze mną tak zrobili - dzwonią do mnie z hotelu, a ja tylko raport ze sobą biorę - Atlas się w sumie nie miesza). Właśnie w tym miesiącu idę pytać o podwyżkę, bo wiem, że niektórzy znajomi z pracy mają więcej na godz i popytam. Także podsumowując. Praca sama w sobie jest fajna - ciężka jak cholera ale fajna. Agencja - mogłoby być lepiej, ale jako, że dali mi pracę (niedoświadczonej w [usunięte przez administratora]) i to w takich hotelach to staram się aż tak nie narzekać (a potem w CV że pracowałaś w Radissonie albo Hotelu Wrocław - robi wrażenie). Tym bardziej, że nie jest tak, że masz 5 dni w tyg po 15h pracy. Od czasu do czasu zlecenia i dorabiam sobie. Dla studenta dziennego albo ucznia, jak ja, jest to rozwiązanie idealne. Jak chcecie się dowiedzieć więcej o pracy to możecie pytać ;)
P.S. serio jestem pracownikiem ;) nie siedzę w biurze i nie śledzę forum, żeby pisać pochwały ;P
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-02 18:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Allison - 2013-09-01 10:06:41

Według mnie opinie ludzi, którzy tak okropnie skarżą się na Atlas to ludzie, którzy w [usunięte przez administratora] mają pracę i tyle. Pracuję w firmie od maja i trzeba przyznać, że praca lekka nie jest. Płaca też no cóż...mogłoby być lepiej. Ale serio! Biorą ludzi bez doświadczenia jakiegokolwiek nieraz (jak w moim przypadku), zapewniają pracę a ci jeszcze mówią, że gówniana płaca. Ok spoko. Jak chcesz dostawać 10/h + napiwki to szukaj pracy. Nawet na rynku w kawiarni masz śmieszną stawkę. Często narzekam na tę firmę, bo cóż...jest na co. Spóźniają się nieraz z wypłatami, jakieś problemy z godzinami, niska płaca. Bądźmy jednak realistami. Co by złego o niej nie mówić to nigdy nie było tak, że kasy nie dostałam. Owszem przez maj ciężko było ze zleceniami, ale sama dzwoniłam, pytałam się i jakoś chodzę. Jak w hotelu zobaczą, ze ogarniasz to wezmą od ciebie bezpośrednio nr i jak co to zadzwonią ( ze mną tak zrobili - dzwonią do mnie z hotelu, a ja tylko raport ze sobą biorę - Atlas się w sumie nie miesza). Właśnie w tym miesiącu idę pytać o podwyżkę, bo wiem, że niektórzy znajomi z pracy mają więcej na godz i popytam. Także podsumowując. Praca sama w sobie jest fajna - ciężka jak cholera ale fajna. Agencja - mogłoby być lepiej, ale jako, że dali mi pracę (niedoświadczonej w ch*j) i to w takich hotelach to staram się aż tak nie narzekać (a potem w CV że pracowałaś w Radissonie albo Hotelu Wrocław - robi wrażenie). Tym bardziej, że nie jest tak, że masz 5 dni w tyg po 15h pracy. Od czasu do czasu zlecenia i dorabiam sobie. Dla studenta dziennego albo ucznia, jak ja, jest to rozwiązanie idealne. Jak chcecie się dowiedzieć więcej o pracy to możecie pytać ;)

P.S. serio jestem pracownikiem ;) nie siedzę w biurze i nie śledzę forum, żeby pisać pochwały ;P
Allison, możesz zdradzić ile w agencji pr. tymczasowej ATLAS płacą za godzinę. ( czy jest to kwota ok 6 zł/h czy na ok 10 zł?), i ile godzin zazwyczaj się pracuję na jednym bankiecie/weselu. Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną, ale po opiniach, które tutaj czytam chyba zrezygnuję.
zdjecie uzytkownika
Kika - 2013-09-03 15:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt, praca w prestiżowych hotelach, ale za tak marne pieniądze, że jako pokojowa duuużo bardziej opłaca się sprzątać w prywatnych domach. Praca za pośrednictwem atlasa to 35-50zł(max) dniówki jako pokojowa, pracując w domach stawka to min10zł/h... chyba nie muszę komentować...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-13 21:19:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rzeczywiście nie za wysoka ta stawka, ale podobno przez pośredników tak jest.. u nich tylko hotele wchodzą w grę, czy załatwiają też inne oferty?
zdjecie uzytkownika
nowa - 2013-10-29 19:24:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na jaki adres obecnie można oddać kartę godzinową??
zdjecie uzytkownika
anonimus89 - 2013-11-14 10:14:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja współpracuję z Atlasem od września czyli prawie 3 miesiące i nie mam powodów do narzekania. Nie sądzę aby pani (usunięte przez administratora) zrobiła kogoś na siano lub którykolwiek z jej pracowników. Przez te pośrednictwo dostałem pracę PRZED, KTÓREJ PODJĘCIEM dostałem do podpisania umowę, a nie tak jak u poprzednich pracodawców najpierw praca potem umowa i modlitwa czy zapłacą. Nie zdarzyło się żebym nie otrzymał wypłaty w terminie, mało tego, zawsze dostawałem dwa dni wcześniej. Również rozpocząłem pracę na stanowisku zupełnie bez doświadczenia i bardzo się cieszę,że mogę poszerzać dzięki nim swoje kwalifikacje zawodowe.
Daję bardzo dobry bo tylko najlepsi wiedzą, że nie są najlepsi:)
zdjecie uzytkownika
Skakanka - 2014-01-03 17:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dostałam propozycję pracy i się zastanawiam bo wymagają ode mnie szkolenia, za które muszę zapłacić 150 zł. Ponoć później dają jakiś certyfikat, że to można dać do CV nawet. Czy komuś się zdarzyło, że przeszedł szkolenie a nie dostał zlecenia? Albo, że zapłacił a nie dostał certyfikatu? Czy cokolwiek innego nieprawidłowego? I ile oni sobie biorą z mojej wypłaty?
zdjecie uzytkownika
dzika - 2014-01-06 20:58:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Skakanka - 2014-01-03 17:33:40]:
omijaj ich szerokim łukiem!!!! naciągają tylko na szkolenia, mała sznasa, że potem dostaniesz zlecenie. Jesli jakimś cudem ci się poszczęści, to praca za ok 6 zł netto w dzisiajszych czasach to wyzysk!!!!
zdjecie uzytkownika
spoko - 2014-01-22 12:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak usłyszałem jaka stawka, to sie załamałem-ale z moim doświadczeniem wyszło, że więcej nigdzie nie dostane, jest nawet szansa podwyzki( realna- znajomi dostali), zlecenia sa ok, jak jesteś studentem, świetna opcja, jest spoko
zdjecie uzytkownika
lolka - 2014-02-10 17:11:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez dzisiaj tam bylam, koles byl tak zdecydowany zeby mnie przyjac od reki dal umowe do podpisania... tylko oczywiscie musze wplacic zaliczke za kurs, ktory kosztuje 179zl :) dobrze, ze nie jestem taka naiwna uffff
zdjecie uzytkownika
sysunia - 2014-07-08 18:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM WISZA MI JYZ 3 MIESIACE KASE I CHYBA JUZ JEJ NIE ODZYSKAM (usunięte przez administratora)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja pracy tymczasowej "Atlas"
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x