brak logo

Agencja pracy tymczasowej "Atlas"

Wrocław

Opinie o Agencja pracy tymczasowej "Atlas"

Pola:) 2009-09-30 13:46:03
Jestem Nie zadowolona ze współpracy z Agencja Atlas.
Marna Płaca, (usunięte przez administratora)Nie miła Atmosfera;/;/;/;/ NIE POLECAM!
iwonka 2009-10-16 23:39:25
a ja Polecam firmę ATLAS Agencji Pracy Tymczasowej Wrocław ul.Podwale 62 , miła profesjonalna obsługa,atmosfera również.Poza tym, wykonują tam fajne kursy dla osób zaineteresowanych racą na stanowiskach kelnerów i barmanów .Potem oferują pracę a najlepszych Hotelach w Wrocławiu typu Radisson, Wrocław, Merkury, Sofitel, Novotel, i inne. Jak komuś zalezy na pracy to polecam.
A tym którzy piszą negatyw i wymyślają niewiadomo co, polecam bar na Dworcu PKP.
Gall 2009-10-16 23:43:11
Pola
Kwestionariusz osobowy wypełnia się, z tego co wiem, jak przychodzi si.ę do pracy, a rozliczenie z przepracowanych godzin wylicza się z grafików, podpisanych przez osobę pracującą i kierownika działu.Chyba nie jesteś zorientowana jak się pracuje!
Agata 2009-10-16 23:48:26
Ja również daje 6 dla Agencji Pracy Tymczasowej ATLAS we Wrocławiu. Oferują tam pracę w najlepszych Hotelach w Wrocławiu, na stanowiskach: kelnerów, pokojowych, kucharzy i inne. Fajny chłopak prowadzi kursy kelnerskie i barmańskie ;o)) POLECAM.
Firma stara się jak może, tylko że ludzie są rózni.
Jurek 2009-10-16 23:54:38
Pola nie zgadzam sięz Tobą! polecam Agencję Pracy Tymczasowej we Wrocławiu ul.Podwale 62. Pracowałem, widziałem i firma jest de best!. Zostałem przeszkolony na kursie kelnerskim a potem pracowałem w fajnych Hotelach i nieźle zarobiłem. Może tak płacą jak się pracuje co? Ja byłem zadowlony, teraz studiuje ale tam wróce ;o)


Kasia 2009-10-21 19:20:01
zgadzam się z opinią negatywna.( usunięte przez administratora )
Gall 2009-11-21 13:10:39
Trzeba oddawać grafiki do końca miesiąca wtedy masz wynagrodzenie wypłacone na czas!
A@ 2010-02-04 14:39:13
Witam !

A orientujecie się czy istniej mozliwośc połączenia studiów dziennych z tą pracą? pozdrawiam , A.
:)
Zwd 2010-04-13 15:57:21
Odbyłem kurs kelnerski, po nim miały być praktyki, minęło 6 miesięcy a ja do dzisiaj nie odbyłem praktyk gdyż agencja nie daje śladów życia
biks 2011-06-30 09:49:23
Mi szkolenie się podobalo. A papier po nim mam i myślę, że coś tam znaczy. Z tego co wiem to płacą 7 na rękę. Dwóch chłopaków z którymi rozmawiałam dostają więcej. Może dlatego, że już dłużej pracują u nich.
aaaaaaaaaa 2011-10-06 17:09:28
taaa jasne...narzekają tacy którzy chcieli przyjść do pracy ale sie nie narobić...a co Ty myślałeś,że przyjdziesz i będziesz tylko z tacą chodził jak wielki pan...nigdzie nie ma tak dobrze...jak zgadasz się na zlecenie i chcesz zarobić jakąś kase to masz zapierdzielać i to równo a nie narzekać...i tutaj w Twoim przypadku to raczej nie była wina atlasu tylko danego hotelu...ty powinieneś się cieszyć że Atlas dał Ci zlecenie,a to że ono Ci się nie spodobało bo jesteś leniem to już nie ich wina;] zawsze możesz sobie znaleźć inną pracę;] jako kasjer w markecie na przykład..tam siedzisz i nic nie robisz;] a To najwidoczniej Ci pasuje;] pozdrawiam
aaaaaaaa 2011-10-06 17:16:11
a nie dzwonią do Was bo jak zadzwonili raz i przyszliście a nie macie pojęcia na temat obsługi klienta i pracy w restauracji lub hotelu no to cóż...o czym my tu rozmawiamy...
saba 2011-11-22 12:02:04
hej, jak czytasz jeszcze to forum autorze wypowiedzi to skontaktuj sie ze mna cz_p@onet.pl, tez obsługiwałam walkę( usunięte przez administratora ) odezwij się
zawiedziona 2012-02-22 13:57:12
Firma Atlas także mnie zawiodła, przez cały luty, niemal codziennie wystawiają ogłoszenia na gumtree że poszukują nowych kelnerów, wszystkich ( usunięte przez administratora ). Może za 2-3 miesiące gdzieś mnie wcisną i bede mogła pójsc na 1 dzien do pracy hura ;/
1
- 2012-03-03 18:09:22
Ja tylko widzę ze mają mega rotację w pracownikach w biurze. Co chwilę ktoś nowy. Ciekawe dlaczego? ( usunięte przez administratora )Musi być cos nie tak. . .
qqqqqqqqqqqq 2012-04-13 14:41:01
E tam, nie jest tak źle, trzeba tylko sie kontaktować i mówić, że się jest dyspozycyjnym w konkretnych dniach. Coś też mówią, że będą Euro obsługiwać więc ja się piszę :)
pracownica 2012-06-20 10:30:45
Mialam tą nieprzyjemnosc współpracowac z firmą atlas. Odradzam podejmowania tam zleceń,( usunięte przez administratora ).....
antyatlas 2012-09-06 19:14:59
A Ty pracujesz w "Atlasie". Albo dla "Atlasu" w ten spób.
studencina 2012-09-13 11:51:48
Ja słyszałem, że ponoć w agencji dużo się bardzo pozmieniało. Tak jak kiedyś był tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] potworny tak teraz jest już w miarę w porządku. Na tych szkoleniach też pewnie nie zarabiają jakichś ogromnych pieniędzy. Spróbujcie założyć agencję pracy, najwięcej się zarabia na pracy pracowników. Tak to działa i trzeba się z tym pogodzić, a stawki i tak nie są takie okropne, miałem już okazję kelnerować za 6zł i to nie przez agencję. Studiuję dziennie także dla mnie taka praca jest w porządku.
anonim 2012-09-17 16:05:39
Pozdrawiam pracowników Atlasu, którzy jako jedyni dodają pozytywne opinie. ( usunięte przez administratora )
nati007 2013-03-26 17:17:17
odradzam!!!
credenza 2013-06-07 22:59:08
Cześć,
mam pytanie, bo z natłoku informacji dzisiaj podpisałam umowę o szkolenie (nic jeszcze nie zapłaciłam), ale chyba jednak zrezygnuję. Czy mogę jutro zerwać umowę nie ponosząc żadnych kosztów?
Pilnie zależy mi na odpowiedzi
2
credenza 2013-06-08 09:20:55
credenza - 2013-06-07 22:59:08

Cześć,

mam pytanie, bo z natłoku informacji dzisiaj podpisałam umowę o szkolenie (nic jeszcze nie zapłaciłam), ale chyba jednak zrezygnuję. Czy mogę jutro zerwać umowę nie ponosząc żadnych kosztów?

Pilnie zależy mi na odpowiedzi
Odpowiadając sobie sama na to pytanie (może komuś się przyda).
Byłam dzisiaj w tej firmie, nie było żadnych problemów z odstąpieniem od umowy. Załatwiłam to w 3minuty z uśmiechem na twarzy.
Na wszelki wypadek przygotowałam sobie wcześniej druk (link) i poprosiłam o podpisanie, podpisali bez żadnego szemrania.

(usunięte przez administratora)
Także mogę polecić i uważam, że firma nie jest 'naciągaczem'.
anonim 2013-06-14 16:40:03
placą róznie ponieważ są to informacje poufne zgonie z regulaminem go-worka nie mozna ich zamieszczac na forum zawsze może być lepiej ale trzeba się cieszyć z tego co jest.
praca 2013-06-15 19:54:00
(usunięte przez administratora)a płaca za godzinę naprawdę mało. za jedna godzine pracy to kupisz może 2 bilety mpk.
olka 2013-06-18 12:44:15
Oczywiście, że jest wiele firm, które cały czas kogoś poszukują. Być może ja się mylę, ale nie podoba mi się to- tyle. Znalazłam inną agencję, która ma dobrą opinię, fajna kobieta, mam nadzieję, że się nie przejadę. :)
Anonim 2013-08-15 07:15:09
Jakiokres próbny w Agencja pracy tymczasowej "Atlas" Wrocław?
Allison 2013-09-01 10:06:41
Według mnie opinie ludzi, którzy tak okropnie skarżą się na Atlas to ludzie, którzy w [usunięte przez administratora] mają pracę i tyle. Pracuję w firmie od maja i trzeba przyznać, że praca lekka nie jest. Płaca też no cóż...mogłoby być lepiej. Ale serio! Biorą ludzi bez doświadczenia jakiegokolwiek nieraz (jak w moim przypadku), zapewniają pracę a ci jeszcze mówią, że gówniana płaca. Ok spoko. Jak chcesz dostawać 10/h + napiwki to szukaj pracy. Nawet na rynku w kawiarni masz śmieszną stawkę. Często narzekam na tę firmę, bo cóż...jest na co. Spóźniają się nieraz z wypłatami, jakieś problemy z godzinami, niska płaca. Bądźmy jednak realistami. Co by złego o niej nie mówić to nigdy nie było tak, że kasy nie dostałam. Owszem przez maj ciężko było ze zleceniami, ale sama dzwoniłam, pytałam się i jakoś chodzę. Jak w hotelu zobaczą, ze ogarniasz to wezmą od ciebie bezpośrednio nr i jak co to zadzwonią ( ze mną tak zrobili - dzwonią do mnie z hotelu, a ja tylko raport ze sobą biorę - Atlas się w sumie nie miesza). Właśnie w tym miesiącu idę pytać o podwyżkę, bo wiem, że niektórzy znajomi z pracy mają więcej na godz i popytam. Także podsumowując. Praca sama w sobie jest fajna - ciężka jak cholera ale fajna. Agencja - mogłoby być lepiej, ale jako, że dali mi pracę (niedoświadczonej w [usunięte przez administratora]) i to w takich hotelach to staram się aż tak nie narzekać (a potem w CV że pracowałaś w Radissonie albo Hotelu Wrocław - robi wrażenie). Tym bardziej, że nie jest tak, że masz 5 dni w tyg po 15h pracy. Od czasu do czasu zlecenia i dorabiam sobie. Dla studenta dziennego albo ucznia, jak ja, jest to rozwiązanie idealne. Jak chcecie się dowiedzieć więcej o pracy to możecie pytać ;)
P.S. serio jestem pracownikiem ;) nie siedzę w biurze i nie śledzę forum, żeby pisać pochwały ;P
2013-09-02 18:50:14
Allison - 2013-09-01 10:06:41

Według mnie opinie ludzi, którzy tak okropnie skarżą się na Atlas to ludzie, którzy w [usunięte przez administratora] mają pracę i tyle. Pracuję w firmie od maja i trzeba przyznać, że praca lekka nie jest. Płaca też no cóż...mogłoby być lepiej. Ale serio! Biorą ludzi bez doświadczenia jakiegokolwiek nieraz (jak w moim przypadku), zapewniają pracę a ci jeszcze mówią, że gówniana płaca. Ok spoko. Jak chcesz dostawać 10/h + napiwki to szukaj pracy. Nawet na rynku w kawiarni masz śmieszną stawkę. Często narzekam na tę firmę, bo cóż...jest na co. Spóźniają się nieraz z wypłatami, jakieś problemy z godzinami, niska płaca. Bądźmy jednak realistami. Co by złego o niej nie mówić to nigdy nie było tak, że kasy nie dostałam. Owszem przez maj ciężko było ze zleceniami, ale sama dzwoniłam, pytałam się i jakoś chodzę. Jak w hotelu zobaczą, ze ogarniasz to wezmą od ciebie bezpośrednio nr i jak co to zadzwonią ( ze mną tak zrobili - dzwonią do mnie z hotelu, a ja tylko raport ze sobą biorę - Atlas się w sumie nie miesza). Właśnie w tym miesiącu idę pytać o podwyżkę, bo wiem, że niektórzy znajomi z pracy mają więcej na godz i popytam. Także podsumowując. Praca sama w sobie jest fajna - ciężka jak cholera ale fajna. Agencja - mogłoby być lepiej, ale jako, że dali mi pracę (niedoświadczonej w ch*j) i to w takich hotelach to staram się aż tak nie narzekać (a potem w CV że pracowałaś w Radissonie albo Hotelu Wrocław - robi wrażenie). Tym bardziej, że nie jest tak, że masz 5 dni w tyg po 15h pracy. Od czasu do czasu zlecenia i dorabiam sobie. Dla studenta dziennego albo ucznia, jak ja, jest to rozwiązanie idealne. Jak chcecie się dowiedzieć więcej o pracy to możecie pytać ;)

P.S. serio jestem pracownikiem ;) nie siedzę w biurze i nie śledzę forum, żeby pisać pochwały ;P
Allison, możesz zdradzić ile w agencji pr. tymczasowej ATLAS płacą za godzinę. ( czy jest to kwota ok 6 zł/h czy na ok 10 zł?), i ile godzin zazwyczaj się pracuję na jednym bankiecie/weselu. Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną, ale po opiniach, które tutaj czytam chyba zrezygnuję.
2
Kika 2013-09-03 15:48:53
Fakt, praca w prestiżowych hotelach, ale za tak marne pieniądze, że jako pokojowa duuużo bardziej opłaca się sprzątać w prywatnych domach. Praca za pośrednictwem atlasa to 35-50zł(max) dniówki jako pokojowa, pracując w domach stawka to min10zł/h... chyba nie muszę komentować...
nowa 2013-10-29 19:24:09
na jaki adres obecnie można oddać kartę godzinową??
anonimus89 2013-11-14 10:14:30
A ja współpracuję z Atlasem od września czyli prawie 3 miesiące i nie mam powodów do narzekania. Nie sądzę aby pani (usunięte przez administratora) zrobiła kogoś na siano lub którykolwiek z jej pracowników. Przez te pośrednictwo dostałem pracę PRZED, KTÓREJ PODJĘCIEM dostałem do podpisania umowę, a nie tak jak u poprzednich pracodawców najpierw praca potem umowa i modlitwa czy zapłacą. Nie zdarzyło się żebym nie otrzymał wypłaty w terminie, mało tego, zawsze dostawałem dwa dni wcześniej. Również rozpocząłem pracę na stanowisku zupełnie bez doświadczenia i bardzo się cieszę,że mogę poszerzać dzięki nim swoje kwalifikacje zawodowe.
Daję bardzo dobry bo tylko najlepsi wiedzą, że nie są najlepsi:)
Skakanka 2014-01-03 17:33:40
Dostałam propozycję pracy i się zastanawiam bo wymagają ode mnie szkolenia, za które muszę zapłacić 150 zł. Ponoć później dają jakiś certyfikat, że to można dać do CV nawet. Czy komuś się zdarzyło, że przeszedł szkolenie a nie dostał zlecenia? Albo, że zapłacił a nie dostał certyfikatu? Czy cokolwiek innego nieprawidłowego? I ile oni sobie biorą z mojej wypłaty?
1
dzika 2014-01-06 20:58:12
omijaj ich szerokim łukiem!!!! naciągają tylko na szkolenia, mała sznasa, że potem dostaniesz zlecenie. Jesli jakimś cudem ci się poszczęści, to praca za ok 6 zł netto w dzisiajszych czasach to wyzysk!!!!
spoko 2014-01-22 12:51:28
jak usłyszałem jaka stawka, to sie załamałem-ale z moim doświadczeniem wyszło, że więcej nigdzie nie dostane, jest nawet szansa podwyzki( realna- znajomi dostali), zlecenia sa ok, jak jesteś studentem, świetna opcja, jest spoko
lolka 2014-02-10 17:11:30
Tez dzisiaj tam bylam, koles byl tak zdecydowany zeby mnie przyjac od reki dal umowe do podpisania... tylko oczywiscie musze wplacic zaliczke za kurs, ktory kosztuje 179zl :) dobrze, ze nie jestem taka naiwna uffff
sysunia 2014-07-08 18:29:44
NIE POLECAM WISZA MI JYZ 3 MIESIACE KASE I CHYBA JUZ JEJ NIE ODZYSKAM (usunięte przez administratora)
Gość 2014-08-25 13:27:00
Katastrofa! Odradzam każdemu! Nie dotrzymują terminów, o swoje pieniądze trzeba się zawsze upominać, nie raz nie dwa, ale pięć telefonów dopiero sprawia, że zaczynają działać w Waszej sprawie. Księgowa niekompetentna! Nie potrafi wyliczyć dobrze wypłaty! Przez 10 miesięcy ani razu nie otrzymałam właściwej kwoty! Nigdy więcej, szkoda czasu i nerwów
Gościu 2014-09-01 20:19:14
Nigdy nie daj się nabrać na sztuczkę z wpłatą za kurs! MW Atlas, Lider Servis, ble.
olo 2014-10-04 16:59:23
obecnie firma nazywa się lider servis niestety, również czekam już kilka miesięcy na wypłate, a jak kiedyś wypłacali to zawsze mniej bo niby " sie pomyliło"
szakal 2014-11-14 20:46:31
moje dziecko pracowalo banda oszustów i złodzieji zwłaszcza wielce schorowana właścicielka kasa do 15 na konto szukają wymówek
Ptaszek 2014-12-17 15:31:41
Z tego co wiem to hajs wypłacają. Taki jest problem z agencjami że często mają problem z terminowością ale dobrze że chociaż płacą. I tak jak wy myślicie to działa agencja pracy to jest agencja pracy tymczasowej. Jest to trochę inny twór.
Ania 2014-12-29 09:27:05
Chyba nie wiesz jakie są stawki w gastronomii? Na rynku zarabia się często po 5 zł/h. Stawka 8 zł dla osoby bez doświadczenia jest jak najbardziej uczciwa. Tylko ci co mają gówniane doświadczenie, (czyli tak tylko myślą) beda siedzieć na forach i wypisywać żale do wszystkich.
ola 2015-02-03 23:16:24
no własnie 8 zł za godzinę to w miarę rozsądnie jeszcze niektórzy dostają 5 zł i bez doświadczenia zatrudniają to fajnie mozna zdobyc te kwalifikacje i pozniej bedzie łatwiej na rynku pracy w danej dziedzinie znalezc prace jezeli tutaj sie nie powiedzie jak myslicie o tym dziekuje wszystkim za udzielenie odpowiedzi
mała 2015-02-07 16:27:24
Współpracowałam przez prawie dwa lata z tą Panią i jej agencja.Pieniędzy nie było,albo były po awanturach ,Pani wiecznie chora (raczej na głowe)nie umiejaca liczyc:(.Rozliczenia pit dostałyśmy na jakies smieszne pieniadze nikt nie wiedział skad sie wzieły takie sumy.Po donosie do skarbówki nagle w przeciągu 2 dni pity dostałyśmy na takie stawki na jakie miałyśmy rozliczenie.Powiem krótko jak chcesz być oszukiwany to spoko ta agencja oszukuje non stop to na 5 zł bo nie zauważysz ale tam pracuje kilkadziesiat osób wiec to juz robi pieniazki,sa ludzie którzy juz sie nie staraja o swoje pieniadze a ta Pani na tym żeruje.
walczacy 2015-03-27 17:17:11
FIRMA LIDER SERVIS to banda oszustów i krętaczy.
Pani Prezes jak z koziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trąba- księgowa jeszcze lepsza nawet PITA nie potrafi prawidłowo wypełnić. Nie dajcie sie nabrać na kazdej waszej godzinie zarabiają 150% tego co wam ,,płacą' lub mają wypłacić! Na ohłApy, które zarobicie będziecie czekać pół roku, NIE POLECAM!!!!
gość1 2015-07-02 15:43:25
działa pod inną nazwą, świadczy to o tym, że coś jednak jest na rzeczy, nie wypłacają wypłat w terminie, ślizgają się. NIE POLECAM! 0 profesjonalizmu, fatalny kontakt, wciąż brak wypłaty za maj.
gnm 2016-05-05 23:28:37
a teraz jest @lux oferta Mechanik do działu utrzymania ruchu
Zostaw swoją opinię o Agencja pracy tymczasowej "Atlas" - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja pracy tymczasowej "Atlas"