NEONET S.A.

Wrocław

Opinie o NEONET S.A.

Neonecik 2017-05-18 07:48
Ostatnio się z nią widziałem w wiadomej sprawie prawie do 3 w nocy :), ciągle chętna z pomocą , można dzwonić :)
7
DRAMAT W MEX 2017-05-18 08:37
DRAMAT TO JEST W MEX.
Człowieku- bzdury piszesz. MEX obecnie powiela nasze akcje marketingowe, bo jak zwykle nie mają własnego pomysłu. Zgapili drukarkę za 1 zł do laptopów i tableta do telewizorów. Tyle tylko, że nie do końca im wyszło, bo zrobili bardzo ograniczoną ofertę produktów biorących udział w promocji.
4
Aluś 2017-05-18 10:02
NEONET ma bardzo bogatą ofertę pracy! Co jest tego powodem? Czyżby firma zaczęła mocno pracować nad dopieszczeniem klientów, zwiększając tym samym ilość sprzedanych towarów? Każda forma wspomagająca sprzedaż jest dobra, tym bardziej że konkurencja nie śpi.
1
bernard 2017-05-20 10:09
Kolego. To swiadczy tylko o wielkiej rotacji pracownikow ktorych sie albo zwalnia albo sami odchodza. Tyle w temacie.
2
Master 2017-05-22 07:47
Nie wiem jaki jest stan MEXu, piszę tylko o wrażeniu jakie odniosłem
Wiem o Neonet że K-K zamknięto, i że Knurów ma dramat
A tylko podobno w Mexie jest lepiej, a to że zgapiają akcje nie świadczy o kondycji firmy.
Z jednej strony to świństwo z drugiej głupio siedzieć z założonymi rękoma
Wg mnie ktoś z tej branży odpadnie, źle się dzieje i to zdecydowanie zbyt długo
1
bylyprac 2017-05-23 15:10
kto taki? z jakiego sklepu
1
a 2017-05-23 15:13
nigdy
1
Żorak 2017-05-24 16:49
Kolejna narzeczona w sklepie? Ten to korzysta.
1
Niki 2017-05-25 08:42
To nie była narzeczona, to była zwykła..., dalej dzwonią do niej i jeżdżą wyciągać na noc do auta.
3
Ciekawy 2017-05-31 12:02
Ilu uszesliwila? :)
Olek 2017-05-31 20:16
Co słychać w firmie? Nic nie piszecie czy coś nowego się wydarzyło? Może jakieś zmiany, pracowałem w firmie i pytam z sympatii.
1
Ja1910v 2017-06-01 00:09
Witam mam pytanie mają do mnie dzwonić z działu rekrutacji i mam im niby coś wcisnąć. Czy może mi ktoś powiedzieć jak mam rozmawiać??
2
Łącz 2017-06-04 17:01
Zapytaj o kase i typ umowy.
2
zwali mnie Mietek 2017-06-05 15:36
Kiedyś robiłem w Neo i Mexie w Knurowie i Jastrzębiu
Jastrzębie jakoś tam szło ale Knurów słabo
Jak idzie im teraz ?
1
zenek 2017-06-18 17:53
skoro jego dyro go nie pilnuje to tak jest
4
Andrzej 2017-06-19 10:29
Czy mógłby ktoś napisać kilka słów jaki jest powód, że NEONET ma tak długa listę ofert pracy? Czy to nowa placówka czy jakaś rozbudowa? Mam zamiar aplikować i dlatego dopytuję. Jak się pracuje we Wrocławiu? Interesuje mnie Wrocław ponieważ tam potrzebują człowieka do controllingu
1
Aluś 2017-06-22 11:21
Czy dowiem się coś o firmie konkretnego? Czytać się nie chce tych głupich tekstów, to jest forum firmowe a nie randkowe! Może ktoś wie jakie umowy stosuje firma?
1
były pracownik 2017-06-25 09:00
niestety, mój wpis cały został usunięty - chyba niewygodna komuś wypowiedź była....szkoda, bo szczerze pisana przez byłego pracownika z dłuuuugim stażem...
4
Mądrala 2017-06-25 12:03
Myślę, że tak jak niektórzy traktują forum tak samo i firmę. NEONET to duża i prężna firma i z pewnością poradzi sobie z ludźmi dla których hejty to cel w życiu
1
Janeczek 2017-06-29 09:42
Witam, mam pytanie o pracę dla doradcy klienta - RTV-AGD-IT. Jak jest rozliczany ze swojej pracy? Jakie wymagania ma firma wobec kandydata na to stanowisko? Czy jest w firmie pakiet socjalny lub multisport? Mam nadzieję, że atmosfera w firmie jest dobra?
3
wolna 2017-06-30 20:29
co mysliecie o MC teraz i co myslicie o Fabianie nowym od detalu w MC ???
3
Marlon 2017-07-01 23:46
Witam, ile na dzień dzisiejszy zarabia się na stanowisku pomocnik sprzedawcy (chodzi mi o kwotę netto) i czy jest to umowa o zatrudnienie czy umowa zlecenie? Z góry dzięki za odpowiedź
2
My Center 2017-07-05 17:43
słyszeliście, że My Center ogłosił upadłość. Kaplica
5
olo 2017-07-06 13:01
Nie My Center tylko AGD Market. Chlopaki przeniesli biznes wcześniej do nowej spółki.
10
Avans południe 2017-07-06 18:39
My center jeszcze nie ogłosił upadłości.
Ogłosił upadłości AGD MARKER SP. z o.o.
3
rer 2017-07-06 21:30
Tam mają kilka spółek. Jest jeszcze mix media. Wiedzą jak kombinować chociaż na Cypr chyba nie jeżdżą.
3
MayLee 2017-07-09 02:33
Ładną Publicon szeptanke robi...
2
Aleander 2017-07-13 15:46
Czy możecie napisać jaka jest przyczyna, że firma potrzebuje tak dużo osób do pracy? Czyżby jakieś nowe sklepy otwierali? Może ktoś wie i mógłby się podzielić informacją. A tak w ogóle to jak się pracuje we Wrocławiu? Czy jest dobra atmosfera do pracy?
1
Olek 2017-07-18 22:11
Tak mało opinii na forum, pewnie większość osób leży na plaży. Tak ciągle narzekamy na firmę ale chyba niepotrzebnie. Wszędzie trzeba pracować i to czasem ciężko, w każdej firmie są okresy lepsze i gorsze.
1
Mario 2017-07-31 07:09
Nie widziałaś jaką umowę podpisujesz? Pytałaś w ogóle czy ta lodówka może być w ratach 0%
1
Brok 2017-08-01 18:30
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi coś w temacie pracy dla sprzedawcy-doradcy? Jak się pracuje w firmie ?
2
ww 2017-08-10 16:18
AW - FB - MA działa nadal?
3
bbbbbb 2017-08-10 23:02
Gówniane to forum że usuwa się wpisy nie obrażające nikogo
Grażyna 2017-08-11 18:02
Neonet wprost szaleje z ilością ofert pracy. Czy coś wydarzyło się w firmie , że potrzebujecie tak dużo pracowników? Myślę o aplikowaniu na doradcę klienta i dlatego tak dopytuję. Ja bardzo lubię handel i sądzę, że będę zadowolona ale dla kogoś z innej banki to złe miejsce
3
Olga 2017-08-15 20:07
Jak się podpisuje umowę jako sprzedawca to zarobki są uzależnione od wyników. Jak ich nie ma lub są słabe przez jakiś czas to znaczy sprzedawca jest słaby, proste. Praca to nie przedszkole, że ktoś bedizen prowadził za rączkę.
Jaaa 2017-08-17 20:10
Nigdy
1
Bartoszek 2017-08-19 11:25
Wszystkie firmy cisną żeby osiągać dobre wyniki. NEONET mając tyle konkurencyjnych firm nie będzie postępował inaczej. Obserwuję młodych pracowników w firmie i widzę, że często brak im takiego daru do przekonywania klienta żeby kupił akurat u nas towar
proszę nie usuwać 2017-08-19 18:55
kto kojarzy te przekroczenia dobowe? wszyscy mamy? dlaczego każda informacja o tym jest zgłaszana do usunięcia?
proszę nie usuwać 2017-08-19 18:56
kto kojarzy te przekroczenia dobowe? wszyscy mamy? dlaczego każda informacja o tym jest zgłaszana do usunięcia?
1
Anka 2017-08-22 18:28
Jeśli ktoś idzie do pracy w sklepie to chyba zdaje sobie sprawę co będzie leżało w zakresie jego obowiązków? Skoro inni potrafią to trzeba się przyłożyć .
zainteresowany 2017-08-26 18:31
Jestem po pierwszym etapie rekrutacji telefonicznej teraz rozmowa.

Chciałem się trochę bliżej przyjrzeć opiniom pracowników - świeżych(konkretnych) niestety brak w sieci, a te starsze nieco niepokojące - ale zdaję sobie sprawę że niezadowolony pracownik podzieli się opinią gdzie tylko może, a zadowolony siedzi cicho. Miło jakby ktoś coś rzucił o aktualnych warunkach całkiem obiektywnie.

Aktualnie dziwnie wygląda powielanie ofert pracy. Raczej nie zatrudniają po 2 osoby na m2 więc pewnie spora rotacja. I tu pytanie co jest jej powodem .... brak kandydatów, ludzie się nie nadają ? czy jednak złe warunki pracy czyli sami się zwalniają, albo nieadekwatne progi sprzedażowe ich eliminują.

ja 2017-08-28 17:42
ok
Olek 2017-08-29 13:10
Rotacja w dzisiejszych czasach to prawie jak norma. Ludzie zmieniają pracę z bardzo różnych powodów i wcale nie musi to mieć związku z firmą. Moim skromnym zdaniem NEONET to normalna spokojna firma tylko to jest handel. Trzeba się zastanowić dobrze czy chcemy to robić.
kciN 2017-08-30 11:25
No właśnie problem w tym że możemy jedynie dyskutować o tym czy jest to normalna firma. Cała konkurencja stara się być lepszą, a Neonet usiłuje uchodzić za "normalną firmę"
2
Igor 2017-09-04 10:37
NEONET to jedna z wielu firm stojących na efektach handlu!
Mort123 2017-09-04 10:46
Jestem byłym pracownikiem, ale pracę w Neonecie oceniam dobrze. Fakt, że tutaj za samo przychodzenie do pracy się długo pracownik nie utrzyma. To handel i liczy się sprzedaż i indywidualne wyniki sprzedawców. Doradca klienta robi praktycznie wszystko: obsługuje kasę, zmianę cenówek, program magazynowy, zamawia towar, sprząta swój dział, pisze reklamacje, raty, gwarancje, usługi. Minusem jest to, że jest na tyle dużo pracy, że czasem na najważniejszą, czyli obsługę klienta brakuje czasu przy dużym ruchu. Sklepy zwykle czynne są 7 dni w tygodniu po 9 - 10 godzin. Zmiana zwykle to 8 godz prócz śród i sobót, gdzie pracuje się 12 godz. Grafik rozliczany jest miesięcznie, więc jeżeli w 1 miesiącu zrobi się nadgodziny to w następnym są one oddawane. Kolejny minus to zostawanie po zamknięciu, żeby policzyć kasę i zrobić raporty. Jeżeli traficie na dobrego kierownika to uda załatwi to wam jako nadgodziny do odbioru. Następny minus to niestety karanie za nie wyrobienie planów odejmowane jest 10% od premii. Plus to duża ilość szkoleń zarówno z asortymentu, jak i przygotowujących do sprzedaży. Zarobić można naprawdę nieźle. Zawsze podpisywana jest umowa o pracę- na początku 3 miesiące. Stawka na umowie to najniższa krajowa plus premie za wyniki. Jak się starasz to minimum 2500 do ręki wpadnie, w sezonie nawet 5 tys jest osiągalne. Jeżeli przez 3 miesiące nie wyrabia się planów nie z winy małego ruchu to trzeba się liczyć najpierw ze szkoleniem naprawczym, potem jest informacja rozwiązaniu umowy. Atmosfera zależy od kierownika sklepu i współpracowników. Pracowałam w dwóch Neonetach i w jednym każdy robił sobie na złość, obgadywanie, "kradzież" klientów -rotacja była ogromna, praktycznie co miesiąc zwalniały się min. 3 osoby. Po przeprowadzce trafiłam na super zespół, gdzie chciało się aż przychodzić do pracy. rozstałam się z firmą ze względu na znalezienie nieźle płatnej pracy biurowej, gdzie mam wolne weekendy. W sumie pracowałam rok
1
Iza 2017-09-06 11:39
@Mort123 myślę, że Twoja opinia będzie pomocna dla wielu osób. Piszesz między innymi, że przy nie wyrabianiu planów, można jeszcze liczyć na dodatkowe szkolenie i kolejną szansę. Myślę, że to dobra informacja dla osób, które nie mają dużego doświadczenia w tego rodzaju pracy i kontakcie bezpośrednim z klientem.
Olek 2017-09-10 22:30
Czy jest coś co mogłoby na tyle zmienić firmę, że efekty pracy byłyby bardziej spektakularne i dały dobre wyniki?
Justysia Chojnów 2017-09-19 16:44
Zna ktoś kierownika z Chojnowa ?? Ponoć nieprzyjemny typ . Chcę tam zacząć pracę i nie wiem czy się opłaca. Czy to prawda iż idzie on do Lubina ??
Justysia Chojnów 2017-09-19 16:44
Zna ktoś kierownika z Chojnowa ?? Ponoć nieprzyjemny typ . Chcę tam zacząć pracę i nie wiem czy się opłaca. Czy to prawda iż idzie on do Lubina ??
Zostaw swoją opinię o NEONET S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEONET S.A.