Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Neonet S.A

zdjecie uzytkownika
k und m - 2015-01-22 14:55:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żeby nie było worki zakupione na stronie k und m kosztuja 7 pln, dostawa 10,5, więc.... niedużo drożej niż w Neonecie. To dopiero okazja, kupić w sklepie stacjonarnym worki za cenę, jak u producenta z wysyłką, która wynosi 150% ceny towaru... Sprzedają się te woreczki chociaż? 5 kartonów na miesiąc opychacie? ;)
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2015-01-22 14:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A poleciliście do worków Orange? :D
zdjecie uzytkownika
Neonet - 2015-01-22 22:38:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koleżanki i Koledzy z Neonet- uważajcie na idiotyczne wpisy naszej konkurencji dotyczących naszej sytuacji i przy okazji wyciągania informacji o nas.
Nie dajcie się zwieść odiotom. Do tych idiotów należą rownież zwolnione ułomne niedojdy, które teraz nam się odgryzają. Cześć ich pamięci.
Taki bzdurny wpis o workach jest ich dziełem.
Mają w tym taki cel, by nam dokopać w ten sposób, bo w żaden inny nie dają rady.
Za moment będą wpisy w tym temacie, lub nie. Może jednak będą chcieli się ukryć przez moment. Zobaczymy.
Pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
MEX - 2015-01-23 09:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Neonet - 2015-01-22 22:38:49]:
Dlaczego nikt nie pisze na forach o trudnej sytuacji EURO RTV MEDIA CZY MEXA ?
Wszyscy się uwzięli na neonet.
Czyli wszystko jest wyssane z palca!!!!!!!
Zła niedobra konkurencja , nieudacznicy , zwolnieni i frustraci.
Pewnie też grupa podmiotów których nigdy nie okradł i nie oszukał neonet .
Ci wszyscy źli i podli ludzie budują nieprawdziwy obraz neonetu.
A NEONET TO FIRMA KTÓRA POSIADA LAUR KLIENTA 2015 ORAZ LAT POPRZEDNICH.
NEONET DE BEST.
zdjecie uzytkownika
Kruger - 2015-01-25 00:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [MEX - 2015-01-23 09:26:14]:
Rok temu na forum Domex też byli tacy, co pisali jak Ty.
Euro kłopotów nie ma dlatego nic o tym w mexie nie znajdziesz. MEX na razie też trzyma się mocno choć to wg mnie kwestia czasu.
Saturn i Media Markt działają na trochę innych zasadach.
Nie podejrzewaj piszących tu że są z konkurencji lub zostali zwolnieni.
Dużo osób piszących pracuje w neo lub pracowało ale sami się zwolnili.
Napisalbym więcej ale admin i tak usunie.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2015-01-25 08:26:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kruger - 2015-01-25 00:32:27]:
Napisz, admin usunie to jutro
zdjecie uzytkownika
satyr - 2015-01-25 09:15:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Neonet w hurcie wymiata.
Ma najniższe ceny i generuje duże obroty.
W tej chwili niszczy konkurencje.
A przy tym ma taką marżę że detal może pozazdroscic.
zdjecie uzytkownika
Kruger - 2015-01-25 09:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marek - 2015-01-25 08:26:40]:
Już dzisiaj usunął jeden post. Admin nie ma wolnych niedziel ;)
zdjecie uzytkownika
9nGV - 2015-01-25 20:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [satyr - 2015-01-25 09:15:55]:
BAJKOPISARZ
zdjecie uzytkownika
a znasz - 2015-01-25 21:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [9nGV - 2015-01-25 20:05:41]:
a znasz słowa: ironia, sarkazm?
zdjecie uzytkownika
bezrobotny - 2015-01-26 10:20:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do siemiony ze strony 64:
od kiedy pracujesz w sieci? pewnie od 2-3 miesięcy, bo nie rozumiesz na czym polega plan. Plan jest dostosowywany nie do realnej możliwości sprzedaży przez dany sklep, a do określonego miesiąca w roku i historii sprzedaży danego sklepu. ZAWSZE W GRUDNIU DOSTAJESZ PLAN, KTÓRY CIĘŻKO WYROBIĆ. Grudzień to miesiąc największej sprzedaży w każdej sieci rtv. Toteż, by pracownicy nie zarobili za dużo ustala się plan na takim poziomie, by przynajmniej część pracowników nie dała rady. A przecież koszt utrzymania sklepu, sieci, magazynu nie zmienia się z tego powodu. zmienić się może jedynie koszt transportu do i z sklepu, bo z powodu wzmożonego ruchu może zajść konieczność częstszego towarowania sklepów oraz dostawy do klientów. Zatem jaki jest powód podwyższenia planu? Tylko taki, by większa część kasy zarabianej przez sklepy spłynęła do centrali. W styczniu pojawiają się wyprzedaże, ale mało osób kupuje, bo nakupowała na święta w grudniu. Tak było, jest i będzie w sieci RTV. Stąd masz takie wahania na słupkach.

@do całej reszty.
Pracowałem w sieci RTV-EURO parę lat temu przez ok 2 lata i wiem swoje. Wiem, że nigdy nie wziąłbym przedłużonej gwarancji - inaczej ubezpieczenia, bo w praktyce z 10% przypadków rozpatrywana jest pozytywnie. Niestety dla klienta - gwarancje to czysty zysk sklepu w postaci 50% dla ubezpieczyciela 50% dla sklepu, stąd takie parcie na ich sprzedaż. Tani sprzęt na półce powiększony o gwarancje, przestaje być tani i wielu, którym oczy otwierają się w domu, już do tego sklepu nie powróci. Tak jest z MM, ME i ich koszulkami z PG, R-E-A oraz Neonetem. Z tym że wszystko zależy od ciebie KLIENCIE. Jeśli pójdziesz do sklepu z zamiarem kupna telewizora i tylko telewizora i wyjdziesz tylko z telewizorem - to jesteś świadomym klientem. Jeśli pójdziesz po telewizor, a dostaniesz jeszcze listwę za 100, hdmi za 50, rpg za 600 i zamiast 2000zł straciłeś 2750 to sam sobie winien jesteś.

W oleole kupiłem tv i tylko tv. nikt nie przekonałby mnie do gwarancji i wyszło mnie najtaniej. Jednakże po zakończeniu współpracy z euro nie miałem sentymentów i 2 kolejne telewizory szukałem tam gdzie mieli najtaniej. I w obu przypadkach był to neonet. I to nie dlatego, że był najbliżej. Po prostu okazało się, że mimo tych samych śpiewek o funkcjonalnościach, sprawiania wrażenia, że jest się ekspertem podczas gdy mówiło się rzeczy, które zazwyczaj znajdują się na karteczce z modelem i ceną, sprzedawca NIE NACISKAŁ mnie do zakupu gwarancji. było nie, on to zrozumiał. Jeszcze przy kasie spróbował ale trafił na ścianę. przy drugim zakupie było podobnie. W ten sposób neonet zyskał, że w moim mieście klient kupił u nich 2tv i przez najbliższe lata nie kupi ich gdzie indziej. A gdybym poszedł do innej sieci i wmawiano by mi jaki to tv super a potem pół godziny wciskano by mi gwarancje, bo ów super tv moze sie zepsuc, to pewnie i samego tv bym nie kupił.
Z punktu widzenia każdego chyba lepiej uproscić handel zamiast gnoić sprzedawców planami sprzedażowymi i wyścigiem szczurów którymi są wszystkie punkty sprzedaży. zamiast myśleć o wyniszczeniu konkurencji, sklepy z jednej sieci mają ścigać się ze sobą - paranoja.
zdjecie uzytkownika
jasne - 2015-01-26 12:57:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bezrobotny - 2015-01-26 10:20:03]:
Przy takim podejściu do pracy nic dziwnego, że jesteś bezrobotny.
zdjecie uzytkownika
podt - 2015-01-26 13:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bezrobotny - 2015-01-26 10:20:03]:
Co do planów to co piszesz jest logiczne.
Ale tutaj to tak nie działa.
Plan robiony jest niestety nie wg. tych logicznych zasad.
A jakich , a kto to wie.
Masz jakiś sklep słaby a dobry układ z dyrektorem , to taki plan dostaniesz ze nawet jak nie wyrobisz to nie ma tragedii choć sklep nie rentowny
zdjecie uzytkownika
bogaty - 2015-01-26 23:48:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jasne - 2015-01-26 12:57:49]:
Wiesz, nie każdy za kasę chce się zachowywać jak te Panie stojące na trasach. Niektórzy od nędznej kasy (bo majątku na pewno nie zarabiasz) wybierają godność i uczciwość.
A to że nie ma pracy nie oznacza że nie ma kasy. Nie każdy musi z łopatą albo z miotłą biegać aby mieć co do gara wrzucić.
Pomyśl nim coś napiszesz.

PS. I tak masz przewagę bo większość celnych ripost jest kasowanych.
zdjecie uzytkownika
Kruger - 2015-01-26 23:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bear honey's - 2015-01-22 08:42:34]:
To zamiast K&M sprzedawaj do Zelmera i Electroluxa oryginalne. Przynajmniej jest łatwiej o odpowiednie argumenty. No ale jak się ktoś nie zna to zamiast sprzedawać drogie produkty, sprzedaje tylko to co najtańsze, w promocji a najlepiej jeszcze niedostępne w konkurencji (w tym Biedronki).
zdjecie uzytkownika
gf - 2015-01-28 06:38:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wykup sobie reklamę a nie spamuj tutaj.
Wiemy jaj działają tego typu strony, nic nie ma za darmo czy za grosze. Gon się.
zdjecie uzytkownika
Kruger - 2015-01-28 11:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Napis z że Neonet bankrutuje to admin od razu się pojawi;)
zdjecie uzytkownika
brak słow - 2015-01-28 13:21:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kruger jak piszesz takie głupoty to co ma nie usuwać. To jest miejsce gdzie ludzie chcą się wymienić opiniami nt pracodawcy a nie siac bezpodstawne oszczerstwa.brak słów...
zdjecie uzytkownika
Kruger - 2015-01-28 19:16:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [brak słow - 2015-01-28 13:21:30]:
Odpowiedziałem Ci 2 razy i 2 posty zostały usunięte. Tak więc ciężki jest mi z Tobą polemizować.

zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-01-29 10:35:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie,

Orientujecie się jak wyglądają zarobki Kierownika Sklepu u fioletowych? (mycenter), chodzi mi o wysokość podstawy i o to, jak wygląda system premiowy?

Tylko błaga, bez wiadomości w stylu: pewnie najniższa krajowa i premii się nie da wyrobić i bla bla bla. TYLKO RZETELNE INFORMACJĘ
zdjecie uzytkownika
JOKOONO - 2015-01-29 11:46:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ja - 2015-01-29 10:35:44]:
rzetelne informacje dostaniesz na rozmowie kwalifikacyjnej, a nie na forum go work :P
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2015-01-29 13:46:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wszedłeś na forum Neonet czy My Center ?
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-01-29 15:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Mycenter łatwiej zrealizować plan bo nadal są w ofercie tv plazmowe fullHD.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Przed rozmową zostałem poinformowany przez pewną panią ekspedientkę by czekać na swoją kolej na stanowisku ratalnym. Oczywiście zostałem przeoczony przez czujne oko kamery i rozmowa rozpoczęła się później wskutek czego osobę przeprowadzającą ze mną rozmowę nakryłem na jedzeniu jakiejś sałatki. Rozmowa przebiegła normalnie, jednak mimo obietnic i zarzekania się ze strony rekrutujących nie otrzymałem żadnej odpowiedzi na temat wyniku rozmowy. Już wtedy wiedziałem, że z zatrudnienia nici, ale rozsierdziła mnie ta niespełniona obietnica. Mogli po prostu powiedzieć, że się nie nadaję do roboty.
Pytania: Były idiotyczne, a cała rozmowa była jedną wielką oralną fiksacją.
zdjecie uzytkownika
ziom - 2015-01-29 20:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Człowieku !! ja na twoim miejscu bym zadzwonił do MY CENTER i się dowiedział ile płacą ... koniecznie napisz na forum bo wszyscy jesteśmy ciekawi ...
zdjecie uzytkownika
My - 2015-01-30 20:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Poniżej 2500 nie schodzę w MyCenter inni może mają mniej lu więcej, tego nie wiem, a jestem zwykłym sprzedawcą. Jest miesiąc, że sobie nadrobię i do 4800 dociągnę bez, głupot i jakiś dziwnych działań. Głowa mnie nie boli i jest OK. Czuję się uczciwy. A WY???
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Neonet S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Neonet S.A?
Zadaj pytanie
x