Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Neonet S.A

zdjecie uzytkownika
panek - 2014-10-24 20:14:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kierownik M.E - 2014-10-24 15:56:43]:
I tym sposobem zasiliłeś konkurencję, słabszą konkurencję :P
Pracowałem w Neonet 3 lata zanim się przeniosłem.
W tej firmie nikt nie dba o inwentaryzację, nikt nie dba o porządek na salonie sprzedaży. MASAKRA.
zdjecie uzytkownika
On7 - 2014-10-24 21:11:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo wszyscy biegają za klientem żeby jak najwięcej sprzedać - Kiedyś był taki film Wyścig Szczurów :)
Salon powinien być rozliczany jako wszyscy a nie każdy pojedynczo ewen. kierownik powinien mieć do wyboru jak wolą dzielić się premią.
zdjecie uzytkownika
INWENTARYZACJE - 2014-10-25 10:06:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
MASZ RACJE

Inwentaryzację trzeba zrobić tak by wyszedł nadstan.
To wtedy ci zabierają nadstan powiedzmy 1000 zł.
Następna BRAK 1000 ZŁ.
To wtedy cię obciążają
Zysk
1000 za nadsatn
Z 1000 przy obciążeniu zyskuje firma vat 23 %
zyskuje podatek dochodowy
zyskuje marże bo liczą ci w cenach detalicznych
zyskuje wszystkie bonusy.
Człowieku to jest biznes
WIĘĆ W TYM JEST METODA BAJZEL W DOSTAWACH I BAJZEL W ROZLICZANIU PRZEZ KSIĘGOWOŚĆ TO JEST ZYŁA ZŁOTA
ROZUMIECIE
JEZELI NIE TO ZAPYTAJCIE JAKIEGOKOLWIEK KSIĘGOWEGO
zdjecie uzytkownika
romeczek - 2014-10-25 15:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A wiceprezes ostrzega przed przechodzeniem do konkurencji. Od teraz ma być w neo bosko a ci co odejda do MEX mają wyleciec po 3 miesiącach. Tak uważa 2 osoba w firmie.
Podobno czyta tez goworka. Chodzą słuchy że jest tu adminem.
zdjecie uzytkownika
noty - 2014-10-25 16:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [On7 - 2014-10-24 16:39:51]:
Dostałem obciążenie za okres w którym już nie pracowałem. Dziwna rzecz, ale Neonet tak działa. Liczy się tylko zysk(wyzysk), na sprzedaży nie ma to z pracowników trzeba ściągać. Za nadgodziny nie zapłacili, ale inwentura to czysty zysk dla firmy!!! Było więcej to dobrze i nie szukają powodów czemu. Na następnej wychodzi brak tego samego sprzętu i już obciążenie? Bardzo nie ładnie postępujecie i to was zgubi, albo już zgubiło, bo można zapłacić i wykasować wpisy, ale co to da jak już wszyscy wiedzą.
zdjecie uzytkownika
On7 - 2014-10-25 19:08:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
noty : A kto Ci każe za to płacić ? - każdy ma swój wybór jeden płaci a drugi nie. Zwróć uwagę jak to wszystko wygląda :) A potem podejmij decyzję.
Admin do Ciebie 19:10 ciekawe za ile zniknie ten wpis :P
zdjecie uzytkownika
xawery - 2014-10-25 20:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co zrobić aby nie płacić za note? Czy Neonet kieruje sprawę do sądu lub komornika?
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2014-10-25 22:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z moich obserwacji , bardzo dużo pracowników Neonet przechodzi do Mediaexpert.
Mediaexpert bardzo chętnie zatrudnia Neonetowców. Po to aby min.: wykorzystać informacje dotyczące planów, ich realizacji, i innych szczegółów jak np. działanie sklepu internetowego i masa innych rzeczy. Konkurencja wie jak działać. Jeśli Mediaexpert na rekrutacji ma dwóch kandydatów z takimi samymi kwalifikacjami a jeden z nich pracował w Neonet, Zawsze wybiorą tego z Neonet. Taki pracownik przyciągnie swoich klientów neonetowych do mediaexpert. W Sochaczewie nawet kierownik Neonet przeniósł się do MEX na stanowisko doradcy. Pracowników masa się przenosi, jedni sami inni otrzymuja propozycję. Neonet jeszcze na to nie wpadł aby tak działać.
Gdyby Neonet pozyskał pracowników z Mediaexpert wtedy by wygrał a na razie wygrywa MEX.
zdjecie uzytkownika
gruszka i pietruszka - 2014-10-26 09:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aby wygrać z konkurencją nie wystarczy zatrudnić pracowników z konkurencji. Trzeba stworzyć pracownikom odpowiednie warunki pracy, dac dobrą płace i szanse (realne a nie tylko ma papierze podpierając się wynikami w Pcimiu Górnym) na dobrą premię. Podstawa to pozytywna motywacja a nie strasznie zwolnieniami za brak sprzedaży orange.
zdjecie uzytkownika
Spy - 2014-10-26 10:52:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedynie co potrafi Media Expert to kopiowanie pomysłów konkurencji ( nazwa i kolory nawiązują do Media Markt tak dla przypomnienia ) i kupowanie ich pracowników. Tylko to potrafią.
Nie zapominajcie- obecnie upadły Avans to Domex, czyli były Media Expert.
Taki to mieli pomysł panowie na podział rynku- ja dalej będę Media Expert, a Ty teraz Avans i nikt się nie kapnie póki nie padnę z długami 500 mln. Niezła kwota i ciekawa upadłość. I że niby teraz tak MEX inwestuje??? Tylko na swoje konto bankowe.
Teraz oddaję głos obrońcom i moderatorom MEX'a.
zdjecie uzytkownika
Neonet - 2014-10-26 11:07:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Spy - 2014-10-26 10:52:18]:
W końcu ktoś sensownie pisze. Ci co odchodzą z Neonet już nigdy nie napiszą jak się przejechali na MEXie, bo będzie im strasznie, strasznie głupio.
Stare angielskie przysłowie dobrze mówi - wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma
zdjecie uzytkownika
obiektywny - 2014-10-26 15:16:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Neonet - 2014-10-26 11:07:22]:
Wątpię. Nie jest problemem anonimowo przyznać się do błędu. W Mexie nie jest różowo ale lepiej płacą i nie ma tam takiej rotacji jak w Neo. Znam sporo ludzi z Mexa, większość jest zadowolonych. Niektórzy twierdzą że lepiej było w Neo. Zależy na jakich ludzi trafisz.
zdjecie uzytkownika
obiektywny - 2014-10-26 15:22:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Spy - 2014-10-26 10:52:18]:
Zasadniczo to głupoty piszesz. Nazwa pewnie miała być plagiatem MM ale barwy już nie. Mex ma żółto-czarne a MM czerwono-czarne.
Z tym Avansem to też pudło. Wieki temu kilka firm o lokalnym zasięgu (min. terg, domex, astral, diana i parę mniejszych) założyło spółkę. Wszystkie sklepy miały jedno logo, barwy, wystrój. Często wspólnie razem kupowali aby było taniej. Jak to zwykle bywa, takie sojusze nie trwają wiecznie. Najpierw padła diana, później domex obraził się na terg i kupił sobie markę avans. Jak wszyscy wiemy, operacja ta nie wyszła domexowi na zdrowie. Raz - bardzo duże koszty rebrandingu, dwa - marka avans była słabiej postrzegana od media expert. Domex ogłosił ok pół roku temu upadłość a terg przejął kilka sklepów (chyba 6). Pozostałych nie chce przejmować bo nie potrafi się dogadać z syndykiem. Wolą poczekać aż sklep się zamknie i dogadać się z właścicielem nieruchomości - taniej i nie potrzebna zgoda UKKiK.
Krytykować można a nawet trzeba. Ale nie można przy tym mijać się z prawdą.
zdjecie uzytkownika
obiektywny - 2014-10-26 18:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Albo czerwono-biale barwy MM.
zdjecie uzytkownika
trudny - 2014-10-26 19:28:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zasadniczo nawet jeżeli ME ściągnęło od MM, to sorry stary... MM, to zagraniczna firma, która zarabiała w Polsce. Media Expert, to przynajmniej rodzima firma i koszta jej utrzymania zasilają naszą gospodarkę. Z tym Avansem, to tak jak kolega mówi... Domex uciekł ze spółki z Tergiem i wyszło im to na złe. Pozbywając się wpływów z ME popadli w stan, w którym musieli zawinąć Avans. Jeżeli, to taka kiepska firma, wytłumacz mi proszę czemu najwięcej nowo otwieranych sklepów mają właśnie oni? Polecam poczytać prasę biznesową o nowo otwieranych inwestycjach.
zdjecie uzytkownika
neo - 2014-10-27 09:17:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że jest tu grupa bardzo zaangażowanych, narzekających użytkowników, którzy jednocześnie doskonale znają strukturę MediaExpert.
Te podjudzanie, ten sposób pisania. Wygląda na początkującą agencję PR, albo młodego marketingowca próbującego się wykazać...
Koledzy z MEX zajmijcie się swoją firmą.. Lepszą dla wszystkich drogą jest rozwijać się, być innowacyjnym. Wy skupiacie się na śmiesznych próbach siania dywersji u konkurencji.
zdjecie uzytkownika
jjjj - 2014-10-27 12:26:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A może piszący są z neo i maja znajomości lub pracowali w MEX?
zdjecie uzytkownika
neo - 2014-10-27 12:49:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tylko po co mieliby to robić w ten sposób?
Rozumiem, że ktoś może chcieć zarabiać więcej, nie wie jak to zrobić i piszę o tym tutaj, rozumiem, że gdzieś jest patologia (w każdej dużej firmie to się zdarza) rozumiem, że można marudzić na zbyt duże ciśnienie.
Ja odnoszę się do wypowiedzi, których ewidentnym celem jest podkopanie morale. Wprowadzenie nas w błąd. Czytasz coś takiego, zaczynasz wątpić, tracisz pewność siebie, przestajesz sprzedawać..
Komu z wewnątrz firmy zależy na tym, żeby miała słabe wyniki?
zdjecie uzytkownika
daro - 2014-10-27 14:39:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [neo - 2014-10-27 09:17:50]:
No ja to nie jestem zatrudniony w żadnej z tych firm więc za PR nie robię. krótko mówiąc skoro @neo masz takie pojęcie o sytuacji Neo na rynku to daj znac jak to wygląda. Poleciłbyś pracę tam ? Wyrzucają za byle co ? (np. wzięcie wolnego bo dziecko choruje) W firmach różnie bywa a szukam czegoś stabilnego.
zdjecie uzytkownika
neo - 2014-10-27 14:48:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [daro - 2014-10-27 14:39:30]:
Ja pracuję w NEO kilka lat i ogólnie jestem zadowolony.
Musisz pamiętać, że to firma handlowa, która żyje ze sprzedaży i sprzedaż masz robić. Jest więc presja.
Jeżeli umiesz sprzedawać to możesz nieźle zarobić i mieć frajdę z pracy.
Nie słyszałem, żeby ktoś miał problem z wolnym, ze względu na chore dziecko. To zależy od kierownika, jak wszędzie może trafić się kretyn.
Kretynie zazwyczaj źle wpływają na zespół, zdemontowany zespół nie robi planu i taki kretyn szybko wylatuje.

zdjecie uzytkownika
Danek - 2014-10-28 08:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [neo - 2014-10-27 14:48:43]:
Tu nie chodzi o firmę handlową, tylko w jaki sposób próbuje realizować swoje plany. Sprzedawać można umieć, a co z sumieniem jeżeli klient kupił coś na przekór sobie(mnie jest głupio)? Łatwo zauważyć, że Ci czują się oszukani i już nie wracają do nas.
zdjecie uzytkownika
filantrop - 2014-10-28 13:30:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Problem w tym że w centrali nie ma osób które mają doświadczenie w pracy w sklepie i mogłyby zaproponować dobre i sensowne rozwiązania. Góra boi się zmian. A szkoda bo być może nie jest jeszcze za późno.
zdjecie uzytkownika
My - 2014-10-30 11:20:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mały józiu. Jesteś wysłannikiem konkurencji, więc ciebie tu nie chcemy
zdjecie uzytkownika
123 - 2014-10-30 18:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [My - 2014-10-30 11:20:28]:
już go chyba admin zbanował bo wypowiedzi do której się odnosisz nie widzę
zdjecie uzytkownika
firmwork - 2014-10-30 20:42:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [123 - 2014-10-30 18:42:36]:
Nie ma się co dziwić, bo admina wykupił neonet i tam jest ich pracownik co by się przed innymi firmami nie wydała prawda, że nie ma z czego płacić. Na krechę już się skończyło i co teraz liczymy tylko na końcówkę roku? Grudzień i listopad to już nie te miesiące sprzed kilku lat na których można było odrabiać straty z całego roku. Raty zerówki i docisnąć GN lub PG to tylko chwilówka, wykazać obrót na rynku i nic więcej. Te prawie 70% procent z GN do kasy firmy to nas zgubi. Firmy dają gratis, a w ratach i tak doliczamy, a mogło być za darmo. Gdzie uczciwość??? Gdzie walka o klienta? Przykro mi, ale zaczynamy przegrywać ze stacjonarnymi sklepami panie prezes.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Neonet S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x