Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Neonet S.A


Oceniono 1051 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Neonet S.A
Wrocław
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
V - 2014-07-15 13:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [analityk - 2014-07-15 13:15:58]:
DOBRE
zdjecie uzytkownika
szacun - 2014-07-15 13:58:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [analityk - 2014-07-15 13:15:58]:
He,he.Naprawdę dobre.
Nie bądź taki błyskotliwy bo Cię wykasują.Oni tego nie lubią:)
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2014-07-15 15:53:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile jeszcze będzie tego marazmu na salonach?
Spodziewacie się że coś się ruszy w tym roku?
zdjecie uzytkownika
dex - 2014-07-15 16:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [analityk - 2014-07-15 13:15:58]:
Partner :) też za moment zniknie
zdjecie uzytkownika
Minister - 2014-07-15 16:30:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sklepie internetowym,proste.Najniższe koszty.
W tym roku kolejna sieć neonet,a w przyszłym ME.Kto to wie.
Na razie wszystko się sprawdza.Co roku jedna duża sieć pada,zostają sklepy internetowe.
zdjecie uzytkownika
analityk - 2014-07-15 18:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawski - 2014-07-15 15:53:11]:
popatrz w lata poprzednie, koniunktura powtarzalna, zatem ruszy, ale raczej nie w tym roku
zdjecie uzytkownika
cyryl - 2014-07-15 19:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mysliwy - 2014-07-15 12:07:36]:
Awans Ratex upadł w 2010roku. Neonet jeśli postawi na jakość obsługi i personel sklepu to przegoni mediaexperty. Poczytajcie w necie co się dzieje w mediaexpert.
zdjecie uzytkownika
kapusta - 2014-07-17 10:34:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
haha poczytałem o media expert i... same przyzwoite opinie. a jeśli chodzi o neonet to bryndza z pracą i jakością obsługi... masz rację że muszą mocno poprawić, żeby przynajmniej zobaczyć plecy konkurencji
zdjecie uzytkownika
asa - 2014-07-18 21:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziś byłem w jednym ze sklepów na Lubelszczyźnie i chciałem kupić tv, trzech sprzedawców obsługiwało klientów a 4 kolejnych klientów w tym ja było nie obsługiwanych, gdy zapytałem sprzedawce czy mógłby kogoś zawołać odpowiedział, że są tylko we trzech na zmianie i trzeba czekać ... w grudniu zeszłego roku było w tym samym sklepie pięć lub sześć osób obsługujących..
zdjecie uzytkownika
kiero - 2014-07-23 14:36:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież to proste, dlaczego są nierentowne.
Dowiedz się iledziesiąt tyś zł kosztuje czynsz, ile pracownicy, zusy media i inne rzeczy + stałe koszty z Wrocka + koszty kierowników i innych + amortyzacja zmiany na salonach i inne dodatkowe wymysły góry, podziel to przez 25 lub 30 jeśli pracujecie w niedziele, masz wynik ile firma kosztuje dziennie średnio 1500-2000 na sklep, zarabiasz tyle średnio dziennie na swoim salonie ?
U mnie od kwietnia idą 3-4 grube rzeczy dziennie i trochę pierdółek, firma nie ma marży rzędu średnio 200 zł na szt. Taki zarżnięty jest rynek, głównie pr (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kiero - 2014-07-23 15:41:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kto tu gada o prywaciarzach, akurat tych jest coraz mniej, zresztą taka to ta branża
zdjecie uzytkownika
handlarz - 2014-07-23 21:55:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zamienię 2 rolki strechu na 1 paczkę kawy rozpuszczalnej i kilo cukru
zdjecie uzytkownika
men - 2014-07-24 08:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [handlarz - 2014-07-23 21:55:11]:
Wchodzę w to dawaj namiary
zdjecie uzytkownika
90kondzio90 - 2014-07-24 20:28:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam oferte pracy w neonecie i powiedzcie mi czy jest wogule sens isć tam do pracy ?? podobno mają długi itp.
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2014-07-25 06:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Daj sobie spokój, naobiecują, sponiewierająm i jeszcze wmówią Ci że to Twoja wina
zdjecie uzytkownika
c - 2014-07-25 15:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [90kondzio90 - 2014-07-24 20:28:16]:
W OGÓLE to mają i w szczególe to tez mają.
Ale kto w tym biznesie niema ?
Tylko nieliczni.
Co miesiąc pojawia się info ze neonet bankrutem jest i ze to jest ostatni miesiąc ich działalności.
Ale ciagle walcza i działaja.
zdjecie uzytkownika
kiero - 2014-07-25 15:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Walczą jak każdy, ale sytuacja jest w tej chwili bardzo ciężka
zdjecie uzytkownika
abcd - 2014-07-25 18:35:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracuś - 2014-07-25 06:41:05]:
analfabetów nie przyjmują..
zdjecie uzytkownika
DFSVGA - 2014-07-26 11:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abcd - 2014-07-25 18:35:50]:
PRZYJMUJA PRZYJMUJA
zdjecie uzytkownika
marionetka - 2014-07-26 16:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I to nie tylko do sklepów. W centrali aż się roi...
zdjecie uzytkownika
07-06-2014 - 2014-07-29 16:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciężka sytuacja? no weź, niech podwyższa o 100% ceny CPA i każą wciskać to klientom, sukces murowany....
zdjecie uzytkownika
the best - 2014-07-29 17:58:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Problemem neonetu jest to że tzw. Menagerowie nie mają rozeznania w branży oraz nigdy nie pracowali w sklepach. Patrzą tylko na wykresy i tabelki. Myślą że podnosząc plany zwiększą zyski. Gdyby prezes miał jaja to wywalilby ich z firmy.
zdjecie uzytkownika
xd - 2014-07-30 19:58:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ekipie z Jaworzna już dziękujemy.
Następny Sosnowiec .
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-30
Żródło: nuzle.pl
Nowy Dwór Gdański
(Pomorskie)
Jesteśmy dynamicznie rozwijającą się firmą, specjalizującą się w sprzedaży detalicznej i internetowej artykułów RTV, AGD, IT i nowych technologii.W związku z rozwojem naszych struktur poszukujemy Kandydatów/Kandydatek na stanowisko:Sprzedawca – Doradca Klienta AGD/RTVMiejsce pracy: Nowy Dwór GdańskiOsoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za:• aktywną, osobistą obsługę klientów opartą o fachowe doradztwo• realizację założonych pl
zdjecie uzytkownika
poważnie - 2014-07-30 21:47:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
problemy Neonetu mają bardziej złożony charakter niż menadżerowie, którzy nigdy nie pracowali w sklepach (zresztą skąd taka pewność? pewnie spora część z nich w przeszłości miała do czynienia z obsługą klienta)

Neonet ma ogromne szanse na odbicie od dna i dostanie się do ścisłej czołówki na rynku. Do tego potrzebuje czegoś na tyle odważnego i innowacyjnego, co sprawi, że statystyczny Polak poczuje potrzebę, by wybrać się akurat tam, a nie do MSHP czy Mexa.

nie mam na myśli wypasionej kampanii reklamowej (chociaż te są bardzo ważne, ale tu Neonet też nie bryluje), ani walki ceną, która doprowadza firmy na skraj nędzy.

potrzeba czegoś co będzie odpowiedzią na faktyczne potrzeby klienta, a żeby je poznać trzeba do ludzi wyjść.
brzmi banalnie, ale w prostocie siła Panowie i Panie.

Ps. co do reklamy. Gdzie się podziała historia? Czyżby firma jej nie posiadała?
Ps2. część komentarzy tutaj zamieszczonych (pomimo różnych intencji komentujących) powinno być skarbnicą wiedzy dla osób, którym zależy na dobru firmy. Więcej pokory życzę.
Ps3. bolączką firmy są dostawy na czas. proponuję uczyć się od najlepszych. Jeden z takich przykładów jest dostępny na wyciągnięcie ręki, rzut beretem mógłbym rzec, aczkolwiek to nie retail.

powodzenia
zdjecie uzytkownika
OHW - 2014-07-31 02:33:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co zdążyłem zauważyć to Neonet porobił skuteczne kroki by przyciągnąć do siebie klientów. Kampania reklamowa zawsze przynosi jakieś efekty, więc dlaczego miałoby być inaczej tym razem? Na pewno nie każde stanowisko jest piękne i przyjemne, ale jeżeli ktoś się podejmie pracy i będzie się z tego jeszcze względnie cieszył to na pewno. A najlepszym, sposobem na rozwiązany problem jest po prostu rozmowa -zwyczajne ustalenia jednych ludzi z innymi dorosłymi.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Neonet S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x