Neonet S.A

Wrocław

Opinie o Neonet S.A

rr 2016-05-09 17:57:33
ewidentnie wpis sponsorowany albo pracujesz w centrali
0
lulu 2016-05-09 20:25:48
czyli na zabrze
0
Vesper 2016-05-13 17:12:27
A to ciekawe, że moja opinia ( negatywna, ale w pełni prawdziwa) została już usunięta :)....
3
eo0 2016-06-04 21:13:29
@vesper nie wierzę w takie teorie spiskowe. a wiecie że jest jakaś spora rekrutacja u ich w wielu lokalizacjach na stanowisko Sprzedawca – Doradca Klienta AGD/RTV? ciekawe czy mają jakieś procenty od obrotu
1
Fabian 2016-06-05 08:34:26
Mysle ze spora to dopiero bedzie.
1
sandra 2016-06-06 11:11:33
Czy jeżeli planowana jest likwidacja sklepu to pracownicy są przenoszeni do innej lokalizacji czy też po prostu wypowiedzenie i do widzenia.
0
Serek 2016-06-06 14:10:31
Tak. Dostajesz roczna pensje, jednorazowo 20000 i tabletke na przebudzenie.
1
irena 2016-06-07 10:26:44
Ty sobie żartujesz a my mamy konkretne pytanie.
Wiem że zaplanowana jest likwidacja naszego sklepu lokalizacja nie była trafiona.
W naszym mieście jest jeszcze jeden sklep i w okolicy kilka.
To jeżeli ktoś jest dobrym sprzedawcom to czy może starać się o przeniesienie.
Czy tak jest przyjęte czy razem ze sklepem wszyscy na zielona trawkę idą.
Normalnie to byśmy się RKAESA zapytali ale naszego właśnie zwolniono więc prośba do kolegów i koleżanek o pomoc co najlepiej zrobić.
Bo nam się w neonecie pracuje dobrze i to nie nasza wina że sklep likwidują , chcielibyśmy dalej tu pracować bo to jest z wszystkich sieci AGD I RTV najlepsza sieć w jakiej pracowałam.
0
tralala 2016-06-07 11:16:10
Najczesciej niestety zwalniaja. Chyba, ze jest to wieksze miasto i inny NN moze Was przygarnac ale to i tak nie wszystkich.
1
irena 2016-06-07 12:48:11
Miasto jest duże i mamy w promieniu 15 kilometrów 3 sklepy neonetu i jeden w tym samym mieście to może przygarną .
Trzy osoby to chyba nie tak dużo.
1
Ludzie opanujcie się 2016-06-07 13:24:27
(usunięte przez administratora) specjalnie odblokował to forum dokładnie w tym momencie aby wybadać nastroje na południu!!!!! Macie pytania do dzwońcie do dyra (usunięte przez administratora) i erkaesa (usunięte przez administratora) .
2
Artur rks region 1 2016-06-07 13:28:00
No widzicie????
1
Ramses 2016-06-07 21:37:25
hej,

co jest podstawą premii na stanowisku Doradcy ?
1. wysokość marży na sprzedanym produkcie ?
2. plany są w kwotach, punktach, ilościch ?

Podrzucie coś bo nie wiem czy podobnie jak mam obecnie w gsm ilości.

Z góry dzięki za info
0
Premia 2016-06-07 21:54:17
Podsawa jest korekta za PS i noty inwentaryzacyjne.
0
bog_wielki 2016-06-08 16:19:10
Widzę, że w neo dalej taka lipa. Pracowałem kilka lat temu i było naprawdę spoko. Później zaczęło się psuć i widać trwa to nadal. Jeśli macie okazję zapytajcie ludzi, którzy pracowali 6-8 lat temu. RKS zawsze się czepiali, ale było luźno, handlowaliśmy i z uśmiechem przychodziłem do pracy. Teraz to jest wina firmy, sprzedawca ma się znać na wszystkim, kilkadziesiąt firm, z każdej po kilka modeli, nie do ogarnięcia bez wspomagania się specyfikacjami. Współczuję Wam, ale powiem na osłodę, MM MEX, SAT tam jest tak samo, pracujesz po 12h zarabiasz 1500 :/ Zmieńcie branżę, nawet na lekką fizyczną pracę i zobaczycie, że się cholernie męczyliście w tym całym byciu "Specjalistą". Powodzenia, dacie radę !
0
epola 2016-06-08 22:59:24
@wae coś Ty.. ludzie podpisują jak leci, wszystko. Mówię oczywiście o grupie osób powyżej wieku 60-70 i to jest tak naprawdę najlepszy target, na jaki takie firmy stawiają. Nie krytykuję pracowników, ale samo założenie firmy nijak mi pasuje szczerze mówiąc.
0
duduś 2016-06-09 22:59:46
na pewno się nie cofn ałeś, każda praca w kwestii doświadczenia pcha nas nieco do przodu, nigdy się nie tracio czasu - a na jakim konkretnie stanowisku byłeś u nich zatrudniony? w sumie marka w rtv agd mocna się robi, ciekawe czy to ma przełożenie na wynagrodzenia
0
NAstos 2016-06-09 23:01:25
Kolejna pytanie.
Dlaczego wystawiana jest Nota do Noty inwentaryzacyjnej?
skoro komisja źle spisał to niech sam za to płaci to przecież jej błąd i niedopatrzenie - oni są od przeprowadzenia inwentaryzacji.

0
NAstos 2016-06-09 23:07:40
No właśnie tęż tak uważam.
Ale w Neo to nie tak dziala wysyłają ludziom którzy już dawno nie pracują notę do noty z przed 2 lat.


0
NAstos 2016-06-09 23:12:45
Co do wynagrodzenia to Ci odpowiem.
Jak zrobisz Tabelkę - PG , Orange itp to zarobisz przyzwoicie nawet ale coraz trudniej znaleźć na to klienta.
0
epola 2016-06-10 13:14:54
naprawde nie było żadnego szkolenia przez 5 lat? wydaje mi się, że można zarobić u ncih dobrą kase jednak, bo jest normaknie podział też na premie z tego co wiem.
0
kinka 2016-06-11 10:59:04
no to jest bardzo ciekawe co piszecie, jednak jak i tak spróbuje uwas się dostać na sprzedawcę/doradcę Klienta AGD/RTV (Grodzisk mazowiecki) - skoro mam dostać multisporta i opiekę meedyczną to nie będę narzekać
0
bolo 2016-06-11 11:28:14
Za tą kartę musisz zapłacić i za prywatną opiekę medyczną też :)
0
epola 2016-06-11 13:30:23
ojj chyba przesadzacie. Jak dla mnie to bardzo fajnie prezentująca się firma. Nie wyglądają na oszustów. Ciekawe ile osób zostało pokrzywdzonych finansowo.
0
Fabianek 2016-06-14 17:48:44
Ten krecik tez u was szaleje?
0
zorro 2016-06-14 18:24:51
a dlaczego niby miałayby być jakoś finansowo poszkodowane? nic nie wiem o tym, wyjaśnijcie sytuację - ja chcę do was iść w Dziale Szkoleń - HR na praktyki i mam nadzieje że to będzie jakoś płatne bez poblemów. proszę was przy okazji o podanie kwoty ile płacą
0
ja 2016-06-14 20:31:32
a kto tak szaleje niby?
0
monia89 2016-06-14 20:33:02
sztuczny tłum?:) dlatego ja najpierw lepiej się chcę zorientowac jak to uwas wygląda i najlepiej zacznę od praktyk w HR skoro akurat oferujecie, tylko ciekawe ile płacą
0
NAstos 2016-06-14 23:15:11
Dokładnie tak jest. Karta Multisport tańsza 10zł niż kupić normalnie.Prywatna opieka medyczna - odpowiedź RKS - chętnych nie ma:):):)
0
kajs 2016-06-15 10:24:04
chyba ta zniżka 10 zł to nie jest jakaś duża.. wydaje mi się, że na stanowisku jako Kierownik Sklepu są większe benefity na pewno.
0
xcvbn 2016-06-15 11:52:11
@kajs czesto wlasnie kierownik dostaje jakies beneifty ale to nie ejst powiedziane ze inni pracownicy nie dostaja przeciez ;) napisali tez ze oczekuja tutaj min. 3-letniego doświadczenia zawodowego na podobnym stanowisku, wykształcenia minimum średniego, preferowane wyższe
0
Sandomierz 2016-06-15 12:22:28
moze piwinni zainstalowac mu gps w aucie
1
Fabianek 2016-06-15 13:45:54
Kontakt z krecikiem utrudniony. W terenie robi zdjecia z przekladania myszek. Oj zarobiony jest na maksa.
1
adam 2016-06-15 17:03:43
hej, widzialem sporo ogloszen na stanowiska sprzedawców-doradzcy klienta i zatsaniwam sie czy faktycznie jest bardzo duży nacisk na obsłgę? Czy musisz do kazdego klienta podchodzic i pytac ,, w czym moge pomoc'' ?
0
kolos 2016-06-15 17:13:04
a kto to krecik?
0
jhjh 2016-06-15 19:20:37
@Fabianek rozumiem, że okreslając ich "krecikiem" myslisz o nich słabo. Poza utrudnionym kontaktem jest może cos jeszcze? Pytam, bo widzę, że poszukują właśnie ludzi do pracy np. na sprzedawcę - doradce klienta AGD/RTV do Kalisza, tuliszkowa czy Błonia
0
kalop 2016-06-15 20:51:05
Widzę, że neonet poszukuje kierowników sklepu w Kaliszu, Bełchatowie i Lwówku. Warto? Jakie warunki zatrudnienia są oferowane takim pracownikom? Mam doświadczenie na takim stanowisku, chętnie zmieniłbym aktualną pracę na lesze warunki zatrudnienia. Ktoś podpowie?
0
dfv 2016-06-15 21:59:11
hej hej no a czy ktos moze byl u nich w firmie na praktykach? w dziale szkolen HR? bo mozna zdobyc całkiem spore doswiadczenie moze warto skorzystac..
0
NAstos 2016-06-15 22:20:31
A co Ty jesteś psem żeby cie przygarniać. Bez Neonetu da sie żyć:):) Tylko w to uwierz .
0
karol 2016-06-16 08:10:31
A jak tam warunki na magazynie we Wrocławiu? Słyszałem, że kogoś potrzebują. Dajcie znać co i jak!
0
Olo 2016-06-16 12:15:55
Adam jak powiesz " w czym mogę pomóc" to spalisz się na dzień dobry
0
kalop 2016-06-16 12:17:30
Ile ma do ręki na godzinie kierownik sklepu? Mam na myśli Kalisz.
0
Filip 2016-06-16 14:54:29
Dobrze, że o tym wspominasz, bo tak potrzebują na magazyn, ale tam zawsze tak naprawde kogoś potrzebuję, generalnie to jest teraz sporo ogłoszeń do dużej liczby miast np Kalisza czy na Błonie, daj znać
0
Man 2016-06-16 18:40:30
A jak mają tutaj te ogłoszenia o sprzedawców to jakie tam są pieniądze, bo chciałbym wiedzieć na co się pisze
0
Wilczy pazur 2016-06-19 15:15:51
Co to jest wilczy pazur?
1
Filip 2016-06-19 15:30:25
Jeśli chodzi o sprzedawców to jest to normalna kasa, znaczy spokojnie do osiągnięcia średnia krajowa, a konkretnie to tak powyżej 2 tysięcy, to jest dobry pieniądz, jeden z lepszych w sumie, więc generalnie bardzo polecam Neonet, zniżki na sprzęt też mają
0
adam 2016-06-21 22:23:32
widzę ze u nich rekrutacja chyba trwa cały czas, ludzie sie zwalniają tak czesto czy po prostu jest takie zapotrzebowanie?
0
Czystka 2016-06-25 12:18:44
Rotacja to podstawa, u nich to podstawa. Taki profesjonalizm.
2
kalop 2016-06-25 12:19:25
@adam duża firma, wiele punktów w wielu miastach... po prostu zapotrzebowanie :)
0
erf 2016-06-25 19:57:31
duzo rotacja jest to prawda..na przyklad na stanowsiko kierownika sklpeu min. 3-letniego oczekuja doświadczenia zawodowego na podobnym stanowisku (w zarządzaniu sklepem /lokalem gastronomicznym/placówką usługową itp.) wykształcenia minimum średniego, preferowane wyższe
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Neonet S.A