Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2008-12-04 12:47:04 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Neonet S.A - Wrocław. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2008-12-04 12:52:29 odpowiedz | cytuj
solidna, profesjonalna, rozwojowa,
pracownik - 2009-01-06 20:08:21 odpowiedz | cytuj
dla klientów neonet kojarzy sie z niskimi cenami. dla pracowników praca w neonecie to ostateczność. firma badziewie, nie dba o pracownika, nie ma funduszu socjalnego i jak tylko może, a nawet jak nie może to jebie po pensjach aż żal dupę ściska, że traci czas w tak nędznej korporacji. opinia poniżej krytyki nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Realy - 2009-01-27 17:11:03 odpowiedz | cytuj
Ocena zewnętrzna firmy: między dostatecznym a dobrym. Natomiast jak na spółkę akcyjną firma powinna mieć już wypracowane wewnętrzne procedury, zasady działania, a niestety jest chaos, brak jasnych zakresów obowiązków. W dziale, w którym przyszło mi pracować, był niezorganizowany, brak jakiejkolwiek etyki zawodowej, brak szacunku do ludzi, nagminne było używanie słów typu "jełop", "dupa" i.t.p. - żenada. Niestety, jak się na co dzień słyszy i widzi tego typu zachowania, to nie ma szans na promowanie własnej etyki, uczciwości, obiektywności. Aczkolwiek znalazły by się osoby, które są pracowite i chcą coś osiągnąć, jednak w zepsutym środowisku marnują swoje atuty.
@@@@ania - 2009-01-29 11:58:48 odpowiedz | cytuj
jestem zadowolona- miła obsługa i dobry sprzęt
anonim - 2009-01-29 12:01:50 odpowiedz | cytuj
zdecydowanie odradzam robienie zakupów w sklepach Neonet. Ich promocje są jedną wielką porażką! Chciałem kupić ap. cyfrowy Samsung za niezle pieniądze, ktory mieli w promocji. Okazało się , że każdy ze sklepów otrzymał po kilka sztuk tego modelu, które jak mi mówili sprzedawcy w większości nie ujrzało nawet światła dziennego , ponieważ personel sklepów sam je wykupił.
buuu - 2009-01-29 12:04:48 odpowiedz | cytuj
w sklepie zmeczeni zycziem sprzedawcy jak w prl nie polecam
anonim - 2009-05-15 23:02:50 odpowiedz | cytuj
buuu - 2009-01-29 12:04:48

w sklepie zmeczeni zycziem sprzedawcy jak w prl nie polecam

Widzę że na każdym forum piszesz tą opinię i historyjkę z aparatem :) pewnie antyreklama. Jeżeli chodzi pracę jak się chcę to można daleko zajść w firmie, pensję są coraz lepsze, chaos coraz mniejszy, wszystko idzie ku lepszemu;)
gekko - 2009-07-31 20:03:24 odpowiedz | cytuj
to co to jest za firma ze wprowadza promocje a towaru nie ma ja pracuje w sklepie jednej z sieci i jesli jest promocja na jakis towar to nie ma bata zeby nie móc go kupic wiedz widzeb ze neonet to kupa
********* - 2009-08-11 21:31:14 odpowiedz | cytuj
W neonecie pracownik ma się rozwijać zawodowo poprzez SAMOKSZTAŁCENIE ;) Firma nie inwestuje w Twój rozwój, ale wiedza jest egzekwowana. Zadowolenia finansowego ani emocjonalnego z pracy nie ma pomimo wyrabianych planów i nie ma dobrej atmosfery w tej firmie.Jak chcesz zrobić KARIERĘ TO może kiedyś zostaniesz nawet Kierownikiem sklepu, a może nawet ........REGIONALNYM,albo ....dorobisz się GARBA dźwigając lodówki na plecach.Nie jest lekko,Wybór należy do ciebie......Pensję dostaniesz na czas
sprzefawca - 2009-09-05 23:49:44 odpowiedz | cytuj
Hej :). Tęż pracuję w sieci agd rtv. Miałam zamiar zrezygnować i złożyć podanie do Neonetu. Lecz widzę że wszędzie to samo ... hm Ci "z góry " mają dużo wymagań, to tak jak w polityce ;) - dojdzie taki do koryta to nie pamięta kim kiedyś był i .... jak mu pot leciał przy pracy sprzedawcy. Cóż chyba trzeba szukać czegoś innego bo z tego co widzę to takie sieci sklepowe tylko dorabiają się dzięki sprzedawcom, którzy muszą stawić czoła klientowi (nie zawsze miłemu, a mimo wszystko trzeba być miłym dla niego), a także wykonywać wiele innych czynności, o których wielu "normalnych pracujących ludzi " nie ma pojęcia. Może trzeba wyrobić plan........ ale w końcu swojego życia a nie inny ;) , Ci co tam pracują powinni wiedzieć o co mi chodzi. Pozdrawiam wszystkich miłych, wytrwałych sprzedawców .
blum - 2009-09-06 00:07:39 odpowiedz | cytuj
Niech ktoś zrobi ankietę jak są traktowani pracownicy w takich sieciach, czy pracownicy mają socjalne, i .... czy są zadowoleni..... nie polecam żadnej sieci tego typu jako pracodawcę - ciągle tylko jest "MUSISZ" , ludzie zacznijmy doceniać siebie i swoją pracę ( nie dotyczy lizusów i donosicieli)
Arafat - 2009-09-07 21:14:15 odpowiedz | cytuj
Jestem pracownikiem neonet i niestety poraszka pensja ( usunięte przez administratora ) br szkolenia domowe znaczy drukujesz i się uczysz a jak nie zdasz to podwyszki niema zero wspupracy z górom kamery montowane tajemnie i bez wiedzy pracowników np. ( usunięte przez administratora )
v....r - 2009-09-11 20:21:24 odpowiedz | cytuj
Popieram pracowników neonet ,którzy piszą całą prawdę o tych na górze . Nie mają bladego pojęcia jak my musimy [usunięte przez admina] na te plany co oni sobie powymyślali . jest to pierwsza firma w której pracuje w której nie ma bonów na święta -wstyd , a pracowałem juz w kilku takich sklepach i zawsze były bony na święta . A jeżeli chodzi o te testy to jakaś porażka i się słyszy ,że jak jest słabszy utarg to na pewno to zasługa ,że czegoś nie wiedzieliśmy albo nie stosowaliśmy SOKU . O by tak dalej prezesie to skończysz jak Zdzisio Kałamaga. tylko on w przeciwieństwie do innych to dbał o pracowników i to trzeba przyznać . Zgubiło go tylko to zaufanie do ludzi - do złych ludzi ale kto się mógł tego spodziewać i. I to tyle w tym temacie bo szkoda czasu na tę "firmę" i brakło by słów i bluźnierstw na temat tej firmy Ludzie trzymajmy się i nie dajmy się zwariować
anonim - 2009-09-23 22:19:50 odpowiedz | cytuj
Witam. Pracuję dla Neonet od kilku dobrych lat - w zasadzie poza niewielkim awansem na sklepie nie spotkało mnie tu nic miłego. Przychylę się do większości zawartych tu opinii, że w firmie nie szanuje się pracownika, szczególnie szeregowego. W tej firmie trzeba być od wszystkiego - jesteś magazynierem od rozładunku, doradcą kredytowym, sprzedawcą i przede wszystkim masz być fachowcem. Najważniejsze przy tym, aby Klient czuł się najdroższy - według credo firmy 5 pytań załatwi sprawę. Ktoś, kto sprecyzował te standardy nie wziął pod uwagę, że do każdego Klienta należy mieć indywidualne podejście - natomiast 5 pytań to wpakowanie potencjalnych kontrahentów, mających różne wymagania odnośnie obsługi do jednego wora. To kpina. Następna sprawa to controlling kolportażu - masz wykonać, sprawdzić, ale nikt nie zapyta jak objedziesz miasto - na rowerze czy samochodem, pytanie, kto za to zapłaci. Stało się powszechne w naszej Firmie wysługiwanie się pracownikami salonów dosłownie we wszystkim - od pomiarów powierzchni sklepu (jakby na umowach najmu lokali nie było o tym wzmianki :), a na raportach konkurencji skończywszy. Nikogo nie obchodzi, że jest sezon urlopów i ciężko jest ogarnąć elementarne sprawy - trzeba wszystkich przetestować z wiedzy sprzętowej. Czekamy kiedy autorzy tych wszystkich wymysłów zostaną przetestowani ze swojego zakresu kompetencji i efektywności, bo podobną filarem firmy są pracownicy, niestety wielu z nas jest rozgoryczonych takim potraktowaniem sprawy, a to na pewno nie wpływa korzystnie na wizerunek firmy.
Mastu - 2009-09-24 18:26:27 odpowiedz | cytuj
NFie rozumiem tych którzy tak źle oceniają tą firmę. Dla mnie to super firma
marta - 2009-10-02 12:25:02 odpowiedz | cytuj
Mastu - 2009-09-24 18:26:27

NFie rozumiem tych którzy tak źle oceniają tą firmę. Dla mnie to super firma

a gdzie ty człowiecze pracujesz???
pewnie w aparacie bezpieki tej firmy
albo na jakiejś miłęj posadce
zgadzam się z przedmówcami
nie jest dobrze, z firmy nawet już zaczęli uciekać
dyrektorzy i kierownicy wyższej rangi
jest bardzo duża rotacja i z tego jest chaos w zarządzaniu
a zarząd siędzi i wymyśla coraz lepsze wynalazki
których nikt nie jest w stanie wykonać
brak poszanowania człowieka i jego pracy
brak pozytywnej atmosfery w pracy
ciągła presja i dążenie za wszelką cene
do marzeń zarządu
aż praca się śni po nocach
wiekszość pracowników czuję się jak niewolnik
któemu płaci się kaskę bo taki mamy ustrój
a niewolnictwo oficjalnie zostało potępione
przykro robi się wtedy jak słyszy się to od
bezpośrednich przełożonych
i jak zwykle to bywa wszyscy się obejża
jak za wszystkie nieprawidłowości weźmie się PIP i BHP
a nie daj boże prokuratura za mobing
i się skończy jak z Marsem
były pracownik - 2009-10-06 00:29:10 odpowiedz | cytuj
Brak słów co do tej firmy! A w tej skali 1-6, 1 to zbyt wiele!
magazynieR - 2009-10-14 01:53:05 odpowiedz | cytuj
Ja tam nie narzekam, choć pracuję od niedawna, na głównym magazynie, piszecie o 1,8 brutto, może i fakt, ale w moim przypadku jest to netto :-). Jest tylko jedna zasada, trzeba to lubić żeby to robić, bo jak się nie lubi to nie warto próbować, bo szybciej tylko osiwiejesz.
Fto To - 2009-12-02 15:32:10 odpowiedz | cytuj
Miałem okazję brać udział w projekcie rekrutacyjnym prowadzonym przez Specjalistów z działu HR. W skali sześciostopniowej przebieg procesu oceniam na 3+. Do momentu zaproszenia na rozmowę wszystko na piątkę (kontakt mailowy, wywiad telefoniczny), sama rozmowa kwalifikacyjna 4, wiele do życzenia pozostawia niezwykle nieprofesjonalne pozostawienie kandydata bez feedbacku (choć zapewniano, że info po rozmowie będzie na 100%), za to oczywiście jedynka. Pozwoliłem sobie nawet na zapytanie odnośnie wyniku rekrutacji - cisza.... a minął już miesiąc ... Firma raczej nie buduje sobie pozytywnego wizerunku, zwłaszcza wizerunku dobrego pracodawcy.
pytajacy - 2009-12-29 13:11:24 odpowiedz | cytuj
a jak przeprowadzona była rozmowa i w jakim oddziale?
Pracownik - 2010-02-01 22:53:34 odpowiedz | cytuj
Chyba pomyliłeś fora :D mówimy o Neonecie, a te epitety do tej firmyj nie pasują ;)) ... Neonet dla pracowników to dnoo
- Nie ma zaplecza socjalnego
- Nie ma perspektyw rozwoju dla pracowników związanych dłużej z tą firma
- Praktycznie nie ma premii no chyba, że ochłap jaki Ci rzucą raz na 3 miesiące można nazwać premią
- Awans jest równoznaczny z wyp ... leniem kogoś, na kogo miejsce wskakujesz
- Nie ma porozumienia w relacji góra - dół
- Nie ma klarownego podziału obowiązków - (sprzedawca ma być sprzedawcą, kasjerem, magazynierem, wykładaczem towaru, sprzątaczką, ochroniarzem, pomocnikiem w załadunku dla klienta, obsługą ratalną, a czasem psychoterapeutą, pracownikiem infolinii i doradcą dla konkurencji ... SOK to dno
-Nie ma dobrej atmosfery w pracy
- Są obowiązki, których sprzedawca mieć nie powinien (RCK i to o czym mówiłem powyżej)
- Jest gówniana podstawa
- Jest ciśnienie na pracowników, którego nie można znieść
- Zastraszanie zwolnieniami z różnych powodów.
Mam nadzieję, że ktoś z tej firmy to czyta i wyciągnie wnioski by zmienić oblicze firmy wśród własnych pracowników, a jesli nie to mam nadzieję, że ktoś z Państwowej Inspekcji Pracy zainteresuje się tym co ludzie tu piszą.
anonim - 2010-02-06 21:29:32 odpowiedz | cytuj
pracowałem w neonet, najlepszy był ten dyrektor malecza co wierszyki wysyłała mailem nie bede ich cytował ale ten ważniak podobno teraz sobie wymyślił jakąś gre i zwalniają kogo popadnie. ten neonet pójdzie na dno pozbywając się doświadczonych pracowników, którzy są na wage złota w obie kryzysu tak panie malecza pan też pójdzie z torbami radze panu już się rozglądać za nową posadą:)
anonim - 2010-02-06 21:30:14 odpowiedz | cytuj
swojak - 2010-02-13 15:24:42 odpowiedz | cytuj
Hej ja jestem pracownikiem magazynu neonet we wrocku i też jestem niezadowolony z tej pracy a najbardziej to z płacy. Pamiętam dwa lata temu to można było zarobić za poprzedniego kierownika, a za tego to za huja bo zaraz upierdoli niewiadomo za co. A teraz postawili regały na magazynie agd i kupili jakiś śmieszny wózek systemowy za ponad 350 tyś zł zamiast ludziom dać podwyżki. 1700zł brutto plus tam jakaś śmieszna premia
x