Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o S.I. "Naprzód"

Pracowałeś w firmie S.I. "Naprzód" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
byla pracownica - 2014-07-08 13:19:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
W koncu firma naprzod przegrala przetarg w szpitalu w Slupsku.Koniec okradania ludzi.Jantar to sprawdzona firma.
zdjecie uzytkownika
szczery - 2014-07-16 16:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Naprzód wykorzystuje ludzi pracuje w jednym ze szpitali jakiś czas i wiem co tamssię dzieje prace po godzinach niekiedy nawet 24h zdarzyło się pracować albo od 6rano do w nocy nie obchodzi ich czy masz rodzinę czy nie charuj w weekendy choć nie powinieneś ale twoje veto będzie miało konsekwencjeczyli wylot z pracy i ooczywiście nie dostaniesz na papierze ze zwalniają cie no nie przychodziles w weekend bo miałeś prawo nie przyjść zwolnia cie z setki innych powodów pracuje bo nie mam innej pracy ale stale szukam pożegnam się z tą super firmą
zdjecie uzytkownika
karat - 2014-07-16 20:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [szczery - 2014-07-16 16:40:31]:
Tym bardziej , że taka praca to krzywdzenie nie tylko pracowników ale też osób z którymi mają styczność , przecież pracownik, który jest niewyspany, pracuje cały tydzień łącznie z weekendami, nie jest w stanie porządnie obsłużyć pacjentów. Jednak rozumiem, że są różne warunki, że wynagrodzenia nie muszą być mega wysokie itd bo przecież można mieć problemy finansowe, ale ważne jest żeby wypłacane było to co zostalo zawarte w umowie...
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-07-18 14:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dlaczego zaklady pracy chronionej takie jak Jantar w Slupsku kazą ludziom z II grupa pracowac 40 godzin tygodniowo,i po 12 dziennie skoro weszla ustawa z mocy prawa ze niepelnosprawni moga pracowac 7 godz dziennie a 35 tygodniowo.Czy naprawde nie ma zadnych kontroli w tych oszukanczych zakladach?Pracownik z IIgrupy nie ma nic tylko zaklady sie bogaca kosztem chorych ludzi.Zlodziejstwo i bezprawie.WSTYD.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-07-21 20:14:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [gosc - 2014-07-18 14:34:13]:
Banda oszustow i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak nazywaja sie zaklady pracy chronionej!!!Gdzie jest inspekcja pracy!?
zdjecie uzytkownika
XXX - 2014-08-20 12:35:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gosc - 2014-07-18 14:34:13]:
No przecież wcześniej ktoś pisał, że Jantar to sprawdzona firma ... więc o co chodzi ?
zdjecie uzytkownika
klicz - 2014-08-20 16:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widziałem gdzieś wywiad jak przedstawiciel S.I. Naprzód wypowiada się że urzędy pracy powinny przekazywać pieniądze ze swojego budżetu do takich firm jak oni na szkolenia i rozwój pracowników bo tylko oni wiedzą jakiego pracownika i z jakimi kwalifikacjami im potrzeba. Nie jest to głupi pomysł ogólnie tyle że z tego co piszecie to można by się spodziewać że ta kasa wsiąknie jak wypłaty niektórych pracowników i nie będzie można nic udowodnić, a pracownicy zostaną bez szkoleń tak jak byli. Poza tym wtedy firmy szkoliłyby pracowników tylko pod siebie a nie ogólny rynek pracy i tym samym uwiązywałyby pracowników do jednego miejsca, bo jego kwalifikacje byłyby ściśle dopasowane przez takie szkolenie i mógłby się gdzieś indziej niestety nie sprawdzić. Cwaniactwo trochę, jak im ludzie odchodzą to szukają innych sposobów
zdjecie uzytkownika
caska - 2014-09-20 15:46:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [l.k. - 2013-10-01 21:42:51]:
ani słowa nie zrozumiałam z tego bełkotu. Warto sobie zdać najpierw sprawę z tego jaki mamy rynek pracy i z tego że pracownik ma także obowiązki wobec pracodawcy.
zdjecie uzytkownika
Boz - 2014-10-14 18:38:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To przeczytaj jeszcze raz to może zrozumiesz. Oczywiście nie ulega wątpliwości, że pracownik również ma zobowiązania w stosunku do pracodawcy, ale to zwykle anomalie panują w drugą stronę. Poza tym to oni kreują politykę firmy, tylko idąc tym torem długo ta sielanka nie potrwa... Przydałoby im się zapoznać z większym poszanowaniem pracownika.
zdjecie uzytkownika
MPF7 - 2014-12-12 22:38:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
FALSZUJA UMOWY SKRACAJ URLOPY ZASTRASZJA LUDZI ZWALNIAJA ZA PRAWDE
zdjecie uzytkownika
CT6c - 2014-12-12 22:46:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ZASTRASZAAJA LUDZI UWIELBIAJ KAPUSIOW KTORZY NIE MUSZA PRACOWAC NAJWAZNIEJSZE ZE DONOSZA KRAKOW NIC NIEWIE JAKICH MAJA PRACOWNIKOW JA PRACOWALEM W FIRMIE NAPRZOD I ZOSTALEM ZWOLNIONY ZA UCZCIWA PRACE BO KAPUS NA MNIE DONIOSL ALKOHOLIKI TO SA U NICH PRACOWNIKI ZRESZTA BRYGADZISTA U KTOREGO PRACOWALEM JEST W RYJ ALKOHOLIKIEM CODZIENNIE RYJ CZERWONY I WYRZYWA SIE NA PRACOWNIKACH LUDZIE I ZASTRASZA LUDZI NZE BEDZIE ZWOLNINIONY KIEROWNICZKA NAWET NIEWIE JAK SIE NAZYWA I JAK MSIE WYSLOWIC TYLKO ZZSTRASZA
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-01-01 11:10:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
praca w tej firmie to nie praca to ciezka tyraczkanie placi sie za nadgodziny nie ma doplat za godziny nocne nie ma przerw w pracy jaka prztysluguje 2 grupie nie ma dnia wolnego na badania okresowe choc sie nalezy 2 grupa powinna pracowac 7 goidz pracuje 8 godz lekarz nie dopuscil mnie do pracy na wysokosci a musialam to pracowac pod grozba zwolnienie brak ubran ochrronnych- tak traktuje sue ludzi chorych-jesli chodzi o wyjazdy na turnus rehabilitacyjny to brak terminow w okresie letnim bo jade np kierowniczka z mezem na dwa tygodnie a ma jakbybylo malo nie jest pracownikiem firmy ale kogo to obchodzi-to straszny bajzel jak domagasz sie io swoje to wymowuenie bez podania przyczyny dyrekcja naprzodu to ludzie bezwzgledni
zdjecie uzytkownika
CytrynQa - 2015-01-12 19:34:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma jest beznadziejna , ogólna ocena jest to "-10"..... Kierownicy to kłamcy , krętacze.... "Jeżeli robisz to co każą to jest "ok" ,a jeżeli się sprzeciwisz to zwalniają. Najlepiej jakby jeden pracował na dwóch etatach. Dostać urlop planowany to jak wygrać w "lotto". Stosują "Mobbing". Ocena Firmy Po Prostu "Bez Komentarza"
zdjecie uzytkownika
Norbert - 2015-02-27 14:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam dzis nie zostala mi przedluzona umowa w firmie Naprzod pracowalem w inowroclawiu w szpitalu kierownik mnie przyjal do pracy i zastraszyl zebym podpisal papier ze godze sie na prace po 8 godzin a prawnie mam stopien umiarkowany i prawo mowi 7 godzin praca. Wiem ze mozna pracowac po 8 godzin ale zeby mi oddawal te godziny lub zaplacili a nie zmusil do podpisu bo jak nie podpisze nie dostane pracy mnie wyrzuci.To wyzysk niepelnosprawnych i ze jestem nie wygodny umowy mi nie przedluzyli. Kieruja sie wielkim chamstwem.Dzis jak sie o tym dowiedzialem zrobilo mi sie nie dobrze ze stracilem prace bylem w szpitalu na izbie przyjac mam wszystko opisane i podaje firme do sadu i kierownictwo z inowroclawia i zmuszenie do podpisu i o znecanie sie straszenie zwolnienim bo znam sie na prawie i tego sie domagam.Nie zostawie tak tego ide do inspekcji pracy zakladamy sprawe firmie i tez chce uzyskac pomoc finansowa na zalozenie sprawy cywilnej kierownictwu z inowroclawia o mobing i straszenie i lamanie praw niepelnosprawnych.Chce przebadania firmy zeby wszystkie ich brudy wyszly na wieszch.Bede walczyl 10 lat ale dopner swego.Ioczywiscie bede zadal o odszkodowanie za utracone zdrowie.Zdala od tej firmy.Jeszcze naglosnie sprawe w medjach i gazetach.
zdjecie uzytkownika
tomrekd - 2015-02-28 12:25:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie no, aż nie chce mi się wierzyć, że w Polsce dzieją się aż takie rzeczy... Myślałem, że chętnie zatrudniają teraz niepoełnosprawnych i że wszystko jest w porządku, bo przecież za zatrudnienie niepełnosprawnego ma się jakieś dodatki itp. a tu taka sprawa... Czy ktoś faktycznie z firmy "naprzód" mógłby to potwierdzić albo zaprzeczyć?
zdjecie uzytkownika
Norbert - 2015-02-28 13:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A Szkolenie BHP to tez wyludzenie podpisu a takiego szkolenia wcale nie ma.Bez szczepien na zoltaczke pracowalem w szpitalu jedno wielkie wyludzenie i oszustwo od niepelnosprawnych.Utrata zdrowia wszystkiego bede sie domagal przed Sadem pracy jest tego bardzo duzo.
zdjecie uzytkownika
m.a.m.a - 2015-03-06 19:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Sosnowcu jest Okropnie . Panie Asystentki nie mają szacunku .Asystentki wstyd mi za was , opamiętajcie się ,trochę godności i szacunku . PAMIĘTAJCIE NIGDY NIE WIADOMO W JAKIEJ PRACY SIĘ SPOTKAMY BYĆ MOŻE JA WTEDY BĘDĘ WASZĄ PRZEŁOŻONĄ .
zdjecie uzytkownika
kolega - 2015-03-13 13:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co powiecie o oddziale w legnicy
zdjecie uzytkownika
alij 1385 - 2015-03-29 08:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem?! Czy tych opinii nikt z tej firmy nie czyta???Dla mnie jest to najbardziej "dziadowska" firma jaką spotkałam! Towarzystwo wzajemnej adoracji ,kolesiostwo ,nepotyzm To jest domena tej firmy! No i najważniejsze.....dowiedziałam się ,że jedna z koleżanek musiała się dzielić premią z brygadzistką {mimo,że sama wykonywała pracę }jak nie dała pieniędzy ,ta dzwoniła do niej a się o kasę ! SZok!!!dziewczyna pojechała do kierowniczki ....i znowu szok! Okazało się,że to kumpelki i to ona powinna dbać o swoje interesy i mieć podkładkę pisemną!! Śmiech na sali!!!
zdjecie uzytkownika
kolega - 2015-04-03 17:48:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na całe szczęscie z legnicy też ich wywalili słyszałam że przejeła obiekt inna firma lepsza i żetelniejsza
zdjecie uzytkownika
lola - 2015-04-05 10:34:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam.pracowałam w tej firmie za 5zł z groszami na 1h.
!!
Jako tako wypłacana jest jałmużna bo wypłatą to nie idzie nazwać!
Jednym słowem wyzysk człowieka na całego!!!!!
Umowa zlecenie no chyba że robisz jak wół to może zatrudnia za najniższą krajową!
Nie polecam!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2015-04-30 15:43:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona - 2014-04-25 19:09:22]:
nie wiem skąd tyle wpisów od nie zadowolonych pracowników ja pracowałem wiele lat w tej Firmie i zawsze miałam na czas wynagrodzenie i byłam bardzo dobrze traktowana, zmieniłam pracodawce i teraz żałuję, bo przynajmniej to co miałam obiecane w Naprzodzie zawsze otrzymałam, sugeruje pójść wszystkim nie zadowolonym popracować w konkurencji to dowiecie się w jakiej świetniej firmie pracujecie
zdjecie uzytkownika
zleceniowa - 2015-05-15 21:29:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w krakowie na kopernika brygadzistki to matoly bez cienia jnteligencji chodza zawsze razem bo jedna umie czytac a druga pisac ale myslec to juz rzadna masakra
zdjecie uzytkownika
nikt - 2015-05-18 10:48:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2014-07-21 20:14:36]:
widać nie znasz prawa pracy
zdjecie uzytkownika
nikolaj - 2015-06-29 12:55:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma lepszej firmy działającej w tej branży na rynku polskim.Negatywne opinie zostawiają osoby ,które z reguły są konfliktowe i musiały się pożegnac z pracą.
Idźcie popracować do konkurencji, to zobaczycie jak się traktuje ludzi!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie S.I. "Naprzód"

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy S.I. "Naprzód"?
Zadaj pytanie
alert