Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o S.I. "Naprzód"

Pracowałeś w firmie S.I. "Naprzód" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
- 2013-08-24 09:26:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chociaż z Naprzodu coś dostali i ludzie dostają,a co masz w Aspenie,tylko obiecanki i [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-24 09:29:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakby nie patrzeć,to w Naprzodzie jest sto razy lepiej jak w Aspenie.
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-24 10:03:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się!!!!!Naprzód daje UMOWY O PRACĘ i wiele innych dodatków,a nie jak w Aspenie zlecenie.Niema co porównywac.
zdjecie uzytkownika
obojętna - 2013-09-03 20:04:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co wy ludzie pieprzycie,takiego[usunięte przez moderatora] jak ta firma powinno się likwidować zanim jeszcze powstaje.O jakich dodatkach mowa nie ma żadnych,chyba że mowa o dokładaniu pracy i to najlepiej za darmo.Mowa o wszelkim sprzątaniu po remontach.Pensje głodowe,a na każdego z nas na 2 grupach dostają od państwa po 2400 od głowy.Siły musisz mieć więcej jak nie jeden zdrowy,który nie dał by rady,a jeszcze spróbuj iść na zwolnienie lekarskie,to dopiero usłyszysz,aż Ci w pięty wejdzie.To tyle i nie rozśmieszajcie mnie że to jest dobra firma,bo dostanę zajadów i nie będę mogła się najeść.Bełchatów kłania się.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-08 19:45:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co Ty ................kobieto,ja pracuję w Krakowie i jest wszystko,w tej firmie.A może ty jesteś z konkurencji,to tak piszesz.To może idż do firmy A.......N,to będziesz miała lepiej,HAHAHA Powodzonka
zdjecie uzytkownika
zosia - 2013-09-19 20:34:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SŁUCHAJ ! - Jak tak jest Ci źle w Naprzodzie - to się zwolnij ! Nie będziesz miała zajadów ! hahaha
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-19 20:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
GOŚĆ 8 - 2013-07-19 09:35:40

Słyszeliście co Naprzód zrobił odchodząc ze szpitala JANA PAWŁA II w KRAKOWIE?!!



W kwietniu 2013 roku skończył się kontrakt Naprzodowi w JP II. Firma zarządała od pracowników, by Ci przeszli z nią do szpitala na Kopernika. Tych, którzy nie chcieli, "szntarzowała", że nie znajdąnigdzie pracy, albo karę firmie będą musieli zapłacić.

Jakiś czas temu Naprzód orgaizował kursy na sanitariusza. Pracownicy nie bardzo chcieli na kurs chodzić, ale dano i delikatnie do zrozumienia, że jeśli na kurs nie pójdą, to straca pracę! Więć chodzili, mimo że nie chcieli, bo na co im taki kurs, skoro firmy nie zatrudniają sanitariuszy, a do szpitala, by się za sanitarusza dostać, to trzeba mieć średnie wykształcenie, sam kurs nie wystarczy. Teraz Naprzód "zaszntarzował" pracowników, że jeśli z nią nie pójdą do Kopernika, to za kurs 5 tyś. muszą zwrócić. Tylko,że pracownicy o ten kurs się nie prosili, wręcz go nie chcieli. Musieli na niego chodzić, by pracy nie stracić! Teraz firma ma "NIEWOLNIKÓW", bo kogo stać na to by takie duże pieniądze zapłacić!

Ale to nie wszystko, Naprzód nie chciał dać świadectw pracy osobom, które zdecydowały się odejść z firmy. Ponoć nie chciał dać im świadectw dlatego, że z PEFRON-u pobierał za nich dotacje.

No i dlatego, że jeśli zwoliło by się z firmy dużo osób naraz, to zwolnienie grupowe by było, a nie zwyczajne. Więc przeciągali procedury, jak długo mogli.

CZY TO JEST ZGODNE Z PRAWEM?

A i niektórym nie zapłacili za urlopy! Jakieś dziwne koszty dodatowe im dopisali, nie wiadomo, za co?

Po prostyu cuda! Wszystko byle by nie płacić.



A i chodzą słuchy po Krakowie, ze któraś z firm, która przegrala przetarg na sprzątanie w szpitalu Jana Pawła II, ocernia w internecię Aspen, czyli firmę, która przetarg wygrała. I podaje się za pracowników Aspenu.



Nieźle.

Widąć z tego, że pracownicy z ożeczeniem są na wagę złota,

a raczej dotacje za nich!
Takie głupoty powtarza ktoś, kto albo nie jest zorientowany, albo nie umie czytać umów, aneksów i innych tekstów ZE ZROZUMIENIEM !
Nie opowiadaj rzeczy o których nie masz w ogóle pojęcia, bo tylko ośmieszasz się !
zdjecie uzytkownika
zyta - 2013-09-19 20:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obojętna - 2013-09-03 20:04:43

Co wy ludzie pieprzycie,takiego [usunięte przez moderatora] jak ta firma powinno się likwidować zanim jeszcze powstaje.O jakich dodatkach mowa nie ma żadnych,chyba że mowa o dokładaniu pracy i to najlepiej za darmo.Mowa o wszelkim sprzątaniu po remontach.Pensje głodowe,a na każdego z nas na 2 grupach dostają od państwa po 2400 od głowy.Siły musisz mieć więcej jak nie jeden zdrowy,który nie dał by rady,a jeszcze spróbuj iść na zwolnienie lekarskie,to dopiero usłyszysz,aż Ci w pięty wejdzie.To tyle i nie rozśmieszajcie mnie że to jest dobra firma,bo dostanę zajadów i nie będę mogła się najeść.Bełchatów kłania się.
Ty też pieprzysz głupoty - dotacja uzależniona jest od wysokości wynagrodzenia i jest to DO 70 % jego wysokości ....więc tak czy inaczej - pracodawca ponosi koszt ..... a i często jest tak, że osoby z takim stopniem niepełnosprawności są tak trudne we współpracy, że gdyby nie ich grupa - nie znaleźli by pracy. Gdyby nie było dofinansowania, to po co męczyć się z takim pracownikiem jak można zatrudnić bardziej kumatego - gdyby koszt był taki sam ?
A JAK CHCESZ POKAZAĆ, ŻE MASZ WIĘCEJ WIEDZY niż inni - TO CZYTAJ DOKŁADNIE USTAWY !!!!! Bo na razie pokazałaś swoje ograniczenie w zrozumieniu tekstu.
zdjecie uzytkownika
Zosia - 2013-09-19 20:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anonim - 2013-08-02 09:15:04

Jest jakieś ubezpieczenie w S.I. "Naprzód" Kraków?
Tak ... pewnie jeszcze firma Naprzód oczernia gównianą firmę Aspen !
W Naprzodzie miałam przynajmniej umowę o pracę, a Aspen [usunięte przez moderatora] nas, że da umowy i co ?! A teraz nas wykorzystują, bo wiedzą, że nie mamy powrotu do Naprzodu ! Każda inna firma lepsza od Aspenu ! Nawet Impel tak nie [usunięte przez moderatora]!
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-21 21:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jedna z osób na forum napisała, że umowy i aneksy czyta się.
Zgadzam się z tym. Ale nie oszukujmy się, na czytanie umów o pracę i aneksów mogą sobie pozwolić osoby, które mają za co żyć....
Smutna polska rzeczywistość.
Te osoby, które liczą każdy grosz (albo go nie mają), podpiszą wszystko, co im pracodawca podsunie pod nos. Podpiszą ze strachu, by nie stracić pracy. Myślę, że ta osoba, która napisała na forum o wykorzystywaniu "szkoleń" przez pracodawców do utrzymania pracowników, to jest niestety zorientowana. I to boleśnie zorientowana!
Myślę, że takie firmy, jak wyzej wymieniona firma "N..." będą nadal tak traktowały ludzi, bo mamy takie prawo, które na to pozwala. Płaca minimalna jest marna, do tego dotacje z PEFRONU i umowy śmieciowe.
Żyć nie umierać dla bogatych. A biedny podpisze wszystko, nawet złą umowę o pracę, by mieć za co żyć.
Czasem po prostu nie starcza siły na czytanie aneksow, kiedy trzeba za wodę, światło lub mieszkanie zapłacić.
zdjecie uzytkownika
oooo - 2013-09-21 21:14:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś, kto nie czyta umów, aneksów i innych tekstów, to się ośmiesza...
Ciekawe, może je czyta, tylko nie ma wyboru i musi je podpisać, by zachować pracę?!
To raczej źle świadczy o pracodawcy, a nie o pracowniku!
Ktoś, kto ma czyste sumienie, nie daje do podpisania "lojalek", czy małoczytelnych umów (z aneksami oczywiście)...
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-09-24 16:45:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
- 2013-09-21 21:03:24

Jedna z osób na forum napisała, że umowy i aneksy czyta się.

Zgadzam się z tym. Ale nie oszukujmy się, na czytanie umów o pracę i aneksów mogą sobie pozwolić osoby, które mają za co żyć....

Smutna polska rzeczywistość.

Te osoby, które liczą każdy grosz (albo go nie mają), podpiszą wszystko, co im pracodawca podsunie pod nos. Podpiszą ze strachu, by nie stracić pracy. Myślę, że ta osoba, która napisała na forum o wykorzystywaniu "szkoleń" przez pracodawców do utrzymania pracowników, to jest niestety zorientowana. I to boleśnie zorientowana!

Myślę, że takie firmy, jak wyzej wymieniona firma "N..." będą nadal tak traktowały ludzi, bo mamy takie prawo, które na to pozwala. Płaca minimalna jest marna, do tego dotacje z PEFRONU i umowy śmieciowe.

Żyć nie umierać dla bogatych. A biedny podpisze wszystko, nawet złą umowę o pracę, by mieć za co żyć.

Czasem po prostu nie starcza siły na czytanie aneksow, kiedy trzeba za wodę, światło lub mieszkanie zapłacić.
Czytanie umów, aneksów itp jest wskazane dla wszystkich ! Bez wyjątków ! Bo nie robiąc tego można podpisać "wyrok" na siebie !
I jak ma się kłopot ze zrozumieniem - to się dopytuje !

A osoba, do której była odpowiedź - nie jest zorientowana tylko albo powtarza zasłyszane, źle zrozumiane ploty, albo MIMO KOLEJNYCH ZDARZEŃ - NADAL NIE PRZECZYTAŁA ZE ZROZUMIENIEM TEKSTU UMOWY ANTYKONKURENCYJNEJ !

A tak nawiasem mówiąc - tzw "lojalki" w Naprzodzie nikomu niczego nie ograniczały ! Jedynie wymagały lojalności w trakcie trwania umowy (nawet będąc na wypowiedzeniu czy na urlopie). Po zakończeniu umowy można robić co się chce!
Każdą umowę można zakończyć wcześniej niż jej termin TYLKO ZA WYPOWIEDZENIEM !
Można zwrócić się o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron, ale słowo POROZUMIENIE trzeba też dobrze rozumieć - musi być porozumienie DWÓCH STRON, a jedna ze stron MA PRAWO NIE ZGODZIĆ SIĘ - wtedy składa się wypowiedzenie zgodnie z przysługującym terminem, "odpracowywuje" się termin wypowiedzenia i jest się uwolnionym od tego pracodawcy.
TAK JAK PRACODAWCA NIE MA PRAWA ZWOLNIĆ PRACOWNIKA Z DNIA NA DZIEŃ - należy się okres wypowiedzenia - TAK I PRACOWNIK NIE MA PRAWA PORZUCIĆ PRACY Z DNIA NA DZIEŃ - należy się wypowiedzenie!
A większość idiotycznie porzuciła pracę - bez wypowiedzenia i jeszcze ma pretensje do pracodawcy ! No większego szczytu głupoty, bezmyślności i bezczelności chyba nie ma !
PRAWO DZIAŁA W DWIE STRONY ! A nie tak jak niektórzy by chcieli, żeby tylko dla nich było dobrze...... Jak Kali kraść krowy - to dobrze, ale Kalemu kraść krowy - TO ŹLE !
Trzeba patrzeć obiektywnie na sprawę, a nie opowiadać głupoty dlatego, że ma się wyimaginowane, irracjonalne poczucie krzywdy !
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-24 16:55:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oooo - 2013-09-21 21:14:57

Ktoś, kto nie czyta umów, aneksów i innych tekstów, to się ośmiesza...

Ciekawe, może je czyta, tylko nie ma wyboru i musi je podpisać, by zachować pracę?!

To raczej źle świadczy o pracodawcy, a nie o pracowniku!

Ktoś, kto ma czyste sumienie, nie daje do podpisania "lojalek", czy małoczytelnych umów (z aneksami oczywiście)...
Wybór jest zawsze !
Możesz nie podpisywać i iść do innego pracodawcy, który tego nie wymaga !
Możesz podpisać i skonsultować dokument z prawnikiem ... jeżeli jest niezgodny z prawem - zgłoś anonimowo odpowiednim instytucjom.
Zawsze też możesz rozwiązać umowę - wypowiedzenia nikt nie ma prawa odmówić Ci ...
Ale zanim podpiszesz lub NIE podpiszesz - zapoznaj się gruntownie ..... może nie taki diabeł straszny jak go obsmarowywują .... i wcale nie jest tym co inni plotą trzy po trzy ....
zdjecie uzytkownika
Malutka - 2013-10-01 21:38:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Bielsko-Biała. Pracowałam w kilku firmach sprzątających. Znam i potwierdzam różne przekręty oraz naciski na pracowników ale to co wyprawia pani [usunięte przez moderatora] w Bielsku przerasta wszelkie granice.


1. Klasyka - tak jest prawie że wszędzie.

Pracownicy zatrudniony bez umowy przez kilka miesięcy gdy pyta o wynagrodzenie lub cokolwiek w jego stronę (stawka, umowa, BHP, środki do wykonania pracy itp.). Odpowiedz : Nie podoba się ? Powinna się Pani/Pan cieszyć że ma pracę.


2. Podpisy.

Szkolenia BHP, PPoż itp., Zobowiązania i Oświadczenia pracownika wobec firmy Naprzód oraz Umowa.

Proszę Tu podpisać bez wpisywania daty. Teraz nie ma czasu na czytanie, ma się Pani/Pan zając pracą i klasyka z pkt 1.


3. Zobowiązania firmy wobec pracownika.

Musi Pani/Panu wystarczyć, inni sobie doskonale radzą więc Pani/Pan też może. Firma zawsze się wywiązuje tylko ma chwilowe trudności i klasyka z pkt 1.


4. Warunki pracy zobowiązania wobec zleceniodawcy.

Pisemne zapewne nieomal ideał.

Realia. Musimy oszczędzać ponieważ ponosimy ogromne koszty pracy i wydatki na obsługę zleceniodawcy. Musi sobie Pani/Pan poradzić tym co ma i klasyka pkt 1.


5. Firma, pracownik i ciekawostka.

Pomijam milczeniem bluzgi i gnojenie pracownika oraz braku poszanowania czy szacunku do jego pracy tylko dla samo dowartościowania się szefowej. Wymagany zakres prac jest nie do przerobienia nawet dla sportowca wyczynowego, a tu preferowane i nieomal wyłączne zatrudnienie to inwalidzi II grupy.

Nie znam wszystkich przypadków ale w 2013r.co najmniej 2

osoby były operowane na przepuchlinę i kręgosłup.

Ta firma winna zmienić nazwę na Sp. która tworzy inwalidów.

Jako ciekawostka właściciele posiadają zarejestrowanych kilka firm z różnymi nazwami co ułatwia wygrywanie przetargów.

Naprzód, MedAssist, ...

Jak to w Polsce, wszystko legalnie i zgodnie z przepisami.


6. Kontrole.

Sanepid i owszem bywa i zobaczył to co w papierach wraz z Panią [usunięte przez moderatora] fruwającą tak że nieomal nóg nie połamała dzielnie im towarzysząc.

PIP w Bielsku ma inne ważne sprawy.


7. Inwalidzi.

Osoby niepokorne, niewygodne, chorujące są usuwane w trybie natychmiastowym lub nie przedłuża im się umowy i wszystko gra puki naiwnych bezrobotnych nie braknie.


Jeszcze pracownica choć już inwalidka.
zdjecie uzytkownika
l.k. - 2013-10-01 21:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się wybór jest zawsze.
Szkoda tylko, że prawo pracy nie zawsze jest jasne. Zdarza się, ze niektóre przepisy pracodawca interpretuje inaczej, a pracownik inaczej. Często o tym, kto ma rację decyduje sztab prawników.

Co do umowy antykonkurencyjnej, to często pracowawca potrafi "przekonać" pracownika, by ją podpisał. Wszyscy wiemy jak! Niestety. Po fakcie pracownikowi jest bardzo trudno udowodnić, ze doszło do złamania prawa... bo przecież można pracować w innym miejscu ... bo pracy jest pod dostatkiem dla wszystkich ... i na pewno osoba, która idzie sprzątać ma wiele innych ofert pracy... a sprzątanie wybiera, dlatego ze ma taki kaprys!!!
zdjecie uzytkownika
l.k. - 2013-10-01 21:48:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Widzę, że w Bielsku Białej jest podobny problem jak w Krakowie...
Brak szacunku dla drugiego człowieka i duże poczucie bezkarności.
zdjecie uzytkownika
Malutka - 2013-10-29 07:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dopóki nie zostaną zmienione przepisy Prawa Pracy oraz ulgi i dopłaty z PFRON-u takie postępowanie pracodawców będzie nagminne. Dopłaty winny trafiać wyłącznie bezpośrednio do pracowników, a pracodawca winien otrzymać ulgi podatkowe. Aktualne przepisy obciążają wyłącznie budżet państwa nabijając kasę pseudo pracodawcom z układami.

Roczny przerób osobowy S.I. Naprzód w Bielsku-B jest spory ok 12 - 20 osób.
15.10.2013r PUB Bielsko-Biała. Pracownik gospodarczy Szpital Miejski, 4 osoby z grupą inwalidzką nr oferty StPr/13/2579.

(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
77 - 2013-11-04 07:51:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
ja pracuje w naprzodzie 4 lata i nie narzekam bo pracuje uczciwie i sumiennie na kopernika w krakowie kierowniczki sa super ludzkie izycie znaja ale jak ktos jest leniem i kombinatorem to zawsze i wszedzie bedzie mu zle
zdjecie uzytkownika
DUNICA - 2013-12-25 12:17:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
MÓWICIE O LUDZIACH Z GRUPĄ INWALIDZKĄ O LUDZIACH JUŻ CHORYCH, KTÓRZY TAK NAPRAWDĘ NIE POWINNI JUŻ PRACOWAĆ I NIE PO 12 GODŹ. GÓRA 6 GODŹ TO I TAK DUŻO JAK NA LUDZI CHORYCH. DZIWIĘ SIĘ ,ŻE PAŃSTWO POLSKIE NA TO POZWALA GDY LUDZIE ZDROWI NIE MAJĄ PRACY ALE MAJĄ WIEDZĘ ŻE PROPONOWANY DOCHÓD JEST ŻENADĄ! FIRMA ,,NAPRZÓD,, LUDZIOM ZDROWYM PROPONUJE PRACĘ--- UMOWA-ZLECENIE 7ZŁ NA GODZINĘ BRUTTO 12 GODZIN PRACY ŻADNYCH DODATKÓW URLOPÓW I CHOROBOWEGO !!!!!!!!! I TO MA BYĆ POLSKA DLA POLAKÓW. WSTYD!
zdjecie uzytkownika
mloda - 2014-02-11 17:05:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [obojętna - 2013-09-03 20:04:43]:
zgadzam się w 100% firma kogucik nigdy nic nie było tylko słyszało się oszczędzajcie środki worki na śmieci jak sa brudne macie myć zaznaczam że ja pracowałam na szpitalu gdzie wszystko powinno być sterylne środki nie mają pełnego spektrum działania wiec jak ma być dobrze ludzi z grupą biorą a jak poszłam chorować bo niestety przy mojej chorobie mam czas zaostrzeń i remisji to brygadzistka się na mnie darła jak walnięta i zrobiła ze mnie alkoholiczkę w końcu się wkurzyłam i nagadałam jej do słuchu poszłam chorować dalej i w międzyczasie szukałam innej pracy mobing jak nie wiem wiadomo ci co tam pracują to tego nie powiedzą bo się boją że je zwolnią WSTYD żeby przyjmować chorych a ma pracować jak zdrowy !!
zdjecie uzytkownika
mloda - 2014-02-11 17:16:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [zyta - 2013-09-19 20:46:56]:
zyta to ty nie wiesz co mówisz bądź jesteś ograniczona bo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem tak więc jeśli zaczniesz znowu ludzi obrażać że się nie znają a sama się nie znasz więc milcz bo to co napisała obojętna to ma racja w zeszłym roku dofinansowanie do II grupy wynosiło 2400 a w tym roku 1125 plus pensja pracownika tyle firma dostaje od pefronu dodatkowo firma płaci mniejsze składki następna sprawa nie dość że na czystko od kwietnia tego roku mają 1125 zł dla siebie do tego dolicz to co dostają za obiekt czyli powiedzmy szpital nie tak jak ty dostajesz za prace na oddziale tylko szpital firmie płaci na m2 plus co kwartał dodatek za mycie okien a ty mycie okien masz w pensji wiec myśl co mówisz bo niestety są mądrzejsi od Ciebie i bardziej obeznani w przepisach a naprzód to Gnoje i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i piep**rzony [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ja się ciesze że z nimi skończyłam!! nie zapomnę miny brygadzistki jak przyniosłam jej wypowiedzenie
zdjecie uzytkownika
Irena - 2014-02-20 21:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję w DSK LUBLIN TEZ bardzo zadowolona jestem poniwaz Ta Firma Naprzód daje ogromne satysfakcje według praw Nie zalega z wypłatą Daje długie umowy dla osób z grupą Wsztstko Okey
zdjecie uzytkownika
******** - 2014-02-23 19:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Malutka - 2013-10-01 21:38:44]:
firma Naprzod jest beznadziejna obnizyli ludzia zarobki ,chca aby ludzie za darmo pracowali poprostu brak slow.... SZCZECIN
zdjecie uzytkownika
EWELINA - 2014-02-23 19:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Malutka - 2013-10-01 21:38:44]:
firma Naprzod jest beznadziejna obnizyli ludzia zarobki ,chca aby ludzie za darmo pracowali poprostu brak slow.... SZCZECIN
zdjecie uzytkownika
salowa - 2014-04-15 17:17:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałam w bielsku białej i nie polecam najgorsza rzecza sa różnorodne stawki miedzy pracownicami jedna tyle na godzine inne tyle a pytając pania kierownik co to ma znaczycz słyszymy odpowiedz nie podoba się trudno widocznie pani nie chce pracować zero zrozumienia i zero jakiej kolwiek rozmowy tylko strach co pani kierownik znów wykrzyczy ja niestety nie dałam sobie pomiatać wolałam odejść i dodam ze pensji nie ma chociaż termin już minął nie dziwi mnie to bajki są w naprzód rzeczywistością
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
21 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie S.I. "Naprzód"
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x