Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o S.I. "Naprzód"

Pracowałeś w firmie S.I. "Naprzód" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
klicz - 2014-08-20 16:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widziałem gdzieś wywiad jak przedstawiciel S.I. Naprzód wypowiada się że urzędy pracy powinny przekazywać pieniądze ze swojego budżetu do takich firm jak oni na szkolenia i rozwój pracowników bo tylko oni wiedzą jakiego pracownika i z jakimi kwalifikacjami im potrzeba. Nie jest to głupi pomysł ogólnie tyle że z tego co piszecie to można by się spodziewać że ta kasa wsiąknie jak wypłaty niektórych pracowników i nie będzie można nic udowodnić, a pracownicy zostaną bez szkoleń tak jak byli. Poza tym wtedy firmy szkoliłyby pracowników tylko pod siebie a nie ogólny rynek pracy i tym samym uwiązywałyby pracowników do jednego miejsca, bo jego kwalifikacje byłyby ściśle dopasowane przez takie szkolenie i mógłby się gdzieś indziej niestety nie sprawdzić. Cwaniactwo trochę, jak im ludzie odchodzą to szukają innych sposobów
zdjecie uzytkownika
caska - 2014-09-20 15:46:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [l.k. - 2013-10-01 21:42:51]:
ani słowa nie zrozumiałam z tego bełkotu. Warto sobie zdać najpierw sprawę z tego jaki mamy rynek pracy i z tego że pracownik ma także obowiązki wobec pracodawcy.
zdjecie uzytkownika
Boz - 2014-10-14 18:38:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To przeczytaj jeszcze raz to może zrozumiesz. Oczywiście nie ulega wątpliwości, że pracownik również ma zobowiązania w stosunku do pracodawcy, ale to zwykle anomalie panują w drugą stronę. Poza tym to oni kreują politykę firmy, tylko idąc tym torem długo ta sielanka nie potrwa... Przydałoby im się zapoznać z większym poszanowaniem pracownika.
zdjecie uzytkownika
MPF7 - 2014-12-12 22:38:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
FALSZUJA UMOWY SKRACAJ URLOPY ZASTRASZJA LUDZI ZWALNIAJA ZA PRAWDE
zdjecie uzytkownika
CT6c - 2014-12-12 22:46:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ZASTRASZAAJA LUDZI UWIELBIAJ KAPUSIOW KTORZY NIE MUSZA PRACOWAC NAJWAZNIEJSZE ZE DONOSZA KRAKOW NIC NIEWIE JAKICH MAJA PRACOWNIKOW JA PRACOWALEM W FIRMIE NAPRZOD I ZOSTALEM ZWOLNIONY ZA UCZCIWA PRACE BO KAPUS NA MNIE DONIOSL ALKOHOLIKI TO SA U NICH PRACOWNIKI ZRESZTA BRYGADZISTA U KTOREGO PRACOWALEM JEST W RYJ ALKOHOLIKIEM CODZIENNIE RYJ CZERWONY I WYRZYWA SIE NA PRACOWNIKACH LUDZIE I ZASTRASZA LUDZI NZE BEDZIE ZWOLNINIONY KIEROWNICZKA NAWET NIEWIE JAK SIE NAZYWA I JAK MSIE WYSLOWIC TYLKO ZZSTRASZA
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-01-01 11:10:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
praca w tej firmie to nie praca to ciezka tyraczkanie placi sie za nadgodziny nie ma doplat za godziny nocne nie ma przerw w pracy jaka prztysluguje 2 grupie nie ma dnia wolnego na badania okresowe choc sie nalezy 2 grupa powinna pracowac 7 goidz pracuje 8 godz lekarz nie dopuscil mnie do pracy na wysokosci a musialam to pracowac pod grozba zwolnienie brak ubran ochrronnych- tak traktuje sue ludzi chorych-jesli chodzi o wyjazdy na turnus rehabilitacyjny to brak terminow w okresie letnim bo jade np kierowniczka z mezem na dwa tygodnie a ma jakbybylo malo nie jest pracownikiem firmy ale kogo to obchodzi-to straszny bajzel jak domagasz sie io swoje to wymowuenie bez podania przyczyny dyrekcja naprzodu to ludzie bezwzgledni
zdjecie uzytkownika
CytrynQa - 2015-01-12 19:34:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma jest beznadziejna , ogólna ocena jest to "-10"..... Kierownicy to kłamcy , krętacze.... "Jeżeli robisz to co każą to jest "ok" ,a jeżeli się sprzeciwisz to zwalniają. Najlepiej jakby jeden pracował na dwóch etatach. Dostać urlop planowany to jak wygrać w "lotto". Stosują "Mobbing". Ocena Firmy Po Prostu "Bez Komentarza"
zdjecie uzytkownika
Norbert - 2015-02-27 14:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam dzis nie zostala mi przedluzona umowa w firmie Naprzod pracowalem w inowroclawiu w szpitalu kierownik mnie przyjal do pracy i zastraszyl zebym podpisal papier ze godze sie na prace po 8 godzin a prawnie mam stopien umiarkowany i prawo mowi 7 godzin praca. Wiem ze mozna pracowac po 8 godzin ale zeby mi oddawal te godziny lub zaplacili a nie zmusil do podpisu bo jak nie podpisze nie dostane pracy mnie wyrzuci.To wyzysk niepelnosprawnych i ze jestem nie wygodny umowy mi nie przedluzyli. Kieruja sie wielkim chamstwem.Dzis jak sie o tym dowiedzialem zrobilo mi sie nie dobrze ze stracilem prace bylem w szpitalu na izbie przyjac mam wszystko opisane i podaje firme do sadu i kierownictwo z inowroclawia i zmuszenie do podpisu i o znecanie sie straszenie zwolnienim bo znam sie na prawie i tego sie domagam.Nie zostawie tak tego ide do inspekcji pracy zakladamy sprawe firmie i tez chce uzyskac pomoc finansowa na zalozenie sprawy cywilnej kierownictwu z inowroclawia o mobing i straszenie i lamanie praw niepelnosprawnych.Chce przebadania firmy zeby wszystkie ich brudy wyszly na wieszch.Bede walczyl 10 lat ale dopner swego.Ioczywiscie bede zadal o odszkodowanie za utracone zdrowie.Zdala od tej firmy.Jeszcze naglosnie sprawe w medjach i gazetach.
zdjecie uzytkownika
tomrekd - 2015-02-28 12:25:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie no, aż nie chce mi się wierzyć, że w Polsce dzieją się aż takie rzeczy... Myślałem, że chętnie zatrudniają teraz niepoełnosprawnych i że wszystko jest w porządku, bo przecież za zatrudnienie niepełnosprawnego ma się jakieś dodatki itp. a tu taka sprawa... Czy ktoś faktycznie z firmy "naprzód" mógłby to potwierdzić albo zaprzeczyć?
zdjecie uzytkownika
Norbert - 2015-02-28 13:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A Szkolenie BHP to tez wyludzenie podpisu a takiego szkolenia wcale nie ma.Bez szczepien na zoltaczke pracowalem w szpitalu jedno wielkie wyludzenie i oszustwo od niepelnosprawnych.Utrata zdrowia wszystkiego bede sie domagal przed Sadem pracy jest tego bardzo duzo.
zdjecie uzytkownika
m.a.m.a - 2015-03-06 19:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Sosnowcu jest Okropnie . Panie Asystentki nie mają szacunku .Asystentki wstyd mi za was , opamiętajcie się ,trochę godności i szacunku . PAMIĘTAJCIE NIGDY NIE WIADOMO W JAKIEJ PRACY SIĘ SPOTKAMY BYĆ MOŻE JA WTEDY BĘDĘ WASZĄ PRZEŁOŻONĄ .
zdjecie uzytkownika
kolega - 2015-03-13 13:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co powiecie o oddziale w legnicy
zdjecie uzytkownika
alij 1385 - 2015-03-29 08:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem?! Czy tych opinii nikt z tej firmy nie czyta???Dla mnie jest to najbardziej "dziadowska" firma jaką spotkałam! Towarzystwo wzajemnej adoracji ,kolesiostwo ,nepotyzm To jest domena tej firmy! No i najważniejsze.....dowiedziałam się ,że jedna z koleżanek musiała się dzielić premią z brygadzistką {mimo,że sama wykonywała pracę }jak nie dała pieniędzy ,ta dzwoniła do niej a się o kasę ! SZok!!!dziewczyna pojechała do kierowniczki ....i znowu szok! Okazało się,że to kumpelki i to ona powinna dbać o swoje interesy i mieć podkładkę pisemną!! Śmiech na sali!!!
zdjecie uzytkownika
kolega - 2015-04-03 17:48:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na całe szczęscie z legnicy też ich wywalili słyszałam że przejeła obiekt inna firma lepsza i żetelniejsza
zdjecie uzytkownika
lola - 2015-04-05 10:34:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam.pracowałam w tej firmie za 5zł z groszami na 1h.
!!
Jako tako wypłacana jest jałmużna bo wypłatą to nie idzie nazwać!
Jednym słowem wyzysk człowieka na całego!!!!!
Umowa zlecenie no chyba że robisz jak wół to może zatrudnia za najniższą krajową!
Nie polecam!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2015-04-30 15:43:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona - 2014-04-25 19:09:22]:
nie wiem skąd tyle wpisów od nie zadowolonych pracowników ja pracowałem wiele lat w tej Firmie i zawsze miałam na czas wynagrodzenie i byłam bardzo dobrze traktowana, zmieniłam pracodawce i teraz żałuję, bo przynajmniej to co miałam obiecane w Naprzodzie zawsze otrzymałam, sugeruje pójść wszystkim nie zadowolonym popracować w konkurencji to dowiecie się w jakiej świetniej firmie pracujecie
zdjecie uzytkownika
zleceniowa - 2015-05-15 21:29:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w krakowie na kopernika brygadzistki to matoly bez cienia jnteligencji chodza zawsze razem bo jedna umie czytac a druga pisac ale myslec to juz rzadna masakra
zdjecie uzytkownika
nikt - 2015-05-18 10:48:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2014-07-21 20:14:36]:
widać nie znasz prawa pracy
zdjecie uzytkownika
nikolaj - 2015-06-29 12:55:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma lepszej firmy działającej w tej branży na rynku polskim.Negatywne opinie zostawiają osoby ,które z reguły są konfliktowe i musiały się pożegnac z pracą.
Idźcie popracować do konkurencji, to zobaczycie jak się traktuje ludzi!
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-17 09:28:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
basia - 2015-07-17 09:29:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w tej firmie prawie 3 lata i nie zmienilabym jej na zadna inna faktem jest ze trzeba sie napracowac ale przeciez po to przychodzi sie do pracy a jesli chodzi o pania kierownik to dusza czlowiek podobnie brygadzisci bo mamy pana z ktorym mozna sie posmiac i pania z ktora mozna o wszystkim pogadac zawsze sluza rada i pomoca.Tak jest w Szpitalu Specjalistycznym w Zgierzu jesli gdzies jest inaczej to bardzo mi przykro.Pozdrawiam wszystkich zawiedzionych ta firma i zycze powodzenia.
zdjecie uzytkownika
Malutka - 2015-07-21 17:20:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na szczęście pożegnałam się z tą firmą choć nazwa "firma" jest zbyt szlachetna dla tych cwaniaczków.
Pracowałam w kilka lat w szpitalach w Bielsku-Białej. To mój drugi wpis już jako wolny człowiek.
Pierwsze wpisy z detalami znajdziecie na 4 stronie
Malutka - 2013-10-01 21:38:44
pod adresem http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,241220,0,0,4
Ktokolwiek napisał pozytywnie o tej firmie to kłamie.
Ta firma nie zatrudnia tylko tworzy inwalidów.
Nie zatrudnia tylko umożliwia utratę resztek zdrowia jeśli jeszcze jakieś posiadasz.
Muszą mieć niezłą kasę na układy z Sanepidem i Państwową Inspekcją Pracy.

Chcesz pracować to zapomnij o dowolnym swoim prawie do czegokolwiek.
Z uśmiechem na twarzy wychwalaj perfekcyjność szefowej (włącznie z jej nieskazitelnym urokiem osobistym).

Obyś umierała latami samotnie w bólu, czując własny odór za to jak traktujesz swoich podwładnych.
zdjecie uzytkownika
Malutka - 2015-07-21 22:01:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do moderatora.
Proszę o usunięcie ostatniego zdania z mojego wpisu.
Po prostu nerwy mi puściły gdy sobie przypomnę traktowanie ludzi przez szefową gorzej jak śmieci.
zdjecie uzytkownika
olaboga - 2015-08-12 20:56:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Krakowie wykorzystują pracownika. Pensja poniżej ludzkiej godności. Zazwyczaj umowa zlecenie płatna powinna być lepiej na godziny niż wychodzi stawka godzinowa z najniższej krajowej. Osobiście nie pracuję w tej firmie, ale znam opinie kilku osób i widzę jaki wyzysk jest. Nie mogę pojąć jak pracownikowi fizycznemu, jeszcze z grupą inwalidzką (nie oznacza to, że ma prawo do renty, czy emerytury) można zaoferować stawkę 5 zł na godzinę???!!! Życzę z całego serca, aby Szanowni Prezesi, Zarządcy, Brygadziści i Inni Pełniący Istotne Funkcje, ale nie będący pracownikami fizycznymi choć przez jeden miesiąc podjęli się pracy polegającej na sprzątaniu itp., pracy fizycznej, wymagającej ruchu, skłonów, ciągłego chodzenia, naciągania się i to wszystko tylko za 5 zl/h. Ciekawe jakie pensje otrzymują Przelozeni sprzątaczek i sprzątaczy? A uczelniom wszelkim oraz zakladom medycznym polecam jednak zatrudnianie bezpośrednio ludzi, a nie płacenie słonych kwot firmom, które pracownikom faktycznie sprzatajcym nie dadzą godziwej pensji.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bielsko-Biała
Wstęp spokojnie, klasycznie, a nawet miło.
Pierwsze dni w pracy zaczyna się zadyma.
Oczywiście nie masz umowy, pracujesz dając z siebie wszystko z nadzieją że to tylko początek i będzie lepiej.
Nic bardziej mylnego. To był tylko sen, horror się zacznie gdy zapytasz o swoją umowę lub będziesz chciał przeczytać to co kazano ci natychmiast podpisać.
Powiesz NIE tracisz wszystko. Nie masz umowy to nie masz wynagrodzenia za swoją prace.
Zapomnij aby ktoś się za tobą wstawił, ot życie każdy jest zastraszany i myśli tylko o sobie.
Pytania: Odpytywanie z CV.
Dyspozycyjność, posiadane telefony, stan zdrowia, grupa inwalidzka, książeczka Sanepidu.
Ubranko dostajesz, białe codziennie pranie prasowanie, zielone minimum raz w tygodniu. Obuwie szpitalne własne.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-24 11:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
kuchenkowa była - 2015-08-24 11:28:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam w Bydgoszczu w Juraszu dzieję się cyrki bez umowy bez szkolen tylko czekam aż coś się stanie i wtedy bedzie afera uważać na firmę naprzód
zdjecie uzytkownika
bydgoszczJurasz - 2015-08-27 07:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
umowa zlecenie na 4lata...,8zł brutto,żeby zarobić 1200zł wypracować trzeba 240h , kłamstwa co do umów, wyzysk pracowników z kuchni do kibla z kibla do kuchni, dziewczyny pracują na 3/4 oddziałach bo nie mają obstaw ,kłamia i oszukują, a to brak tuszu a to nie mają czasu,zatrudniaja fikcyjnych pracowników- umowy na znajomych,rodzinę czy kogo tam się da... brak odzieży bądź brak wiedzy jak ta odzież powinna wyglądać
Dobrze że już to mnie omija...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie S.I. "Naprzód"

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy S.I. "Naprzód"?
Zadaj pytanie
alert