ALAB laboratoria Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 51 ocen.

ALAB laboratoria Sp. z o.o.
2 51 6 1

Opinie o ALAB laboratoria Sp. z o.o.

Aneta

Alab to firma, która nie szanuje pracowników. Robi się niewolniczą pracę za jałmużnę. Zero podwyżki z prawie 10 letnim stażem w zawodzie. Kierowniczka do pracy przychodzi po to by wpisać się na listę obecności i brać pieniądze za nic. To cud, że to wszystko jeszcze się jakoś trzyma dzięki zaangażowaniu pracowników. Najgorsza firma w moim doświadczeniu zawodowym.

Ania
@Aneta 03.09.2018 20:30

Przychodzi wpisać sie na listę , zjeść kilka pączków i posłuchać plot od swoich donosicieli Odeszłam z tego bałaganu była to najlepsza decyzja, a pracę znalazłam bez większych problemów.

Jerzy

Miałem zamiar aplikować ale po lekturze wpisów mam mieszane uczucia. Bardzo niepokojące informacje piszecie.

zainteresowany opinią...

Witam, firma rekrutuje obecnie na stanowisko https://www.pracuj.pl/praca/dyrektor-ds-administracyjnych-i-technicznych-warszawa,oferta,6274063?sendid=352d110c-c59f-4180-81d5-0fff0e5aa653&send_date=2018-09-14&utm_source=rekomendacje&utm_medium=email&utm_campaign=Prog_Applyonlineconf_eR Czy można wiedzieć coś więcej o dziale administracji itd? Czytając wszystkie Wasze komentarze włos się jeży na głowie.....

Anonymous

stanowisko pm w tej firmie to droga przez mękę i syzyfowa praca. robisz dziennie setki km a po powrocie do domu mnóstwo bezpłatnych nadgodzin. niewykonalne plany sprzedazowe i kryteria premii- nie mozna liczyc na dodatkowa kase. dyrekcja notorycznie dezorganizuje czas pracy, chca wzrostów sprzedazy a zamiast dac pm mozliwosc dobewgo przygotowania sie do rozmow handlowych i zaplanowania trasowki to zarzucaja go setkami tabelek i niehandlowych działan. wokol wiele zakłamanych korpoludzi. udaja przyjaciol a jak sie odwrocisz to wbija ci nóz w plecy. 90% z nich ci nie pomoże i bedzie sie smiac ze sobie nie radzisz z jakims problemem. komunikacja w firmie to porazka. brak wspolpracy miedzydzialowej, o zalatwienie sprawy przez inny dział trzeba prosic sie miesiacami- sprzedaz u danego pm często mocno spada z winy pracowników innych działów. słaby marketing, nawet na gadzety dla dzieciaków w punktach pobrań brakuje. polityka tej firmy jest mega absurdalna, nie szanuja dobrych pracowników i pozwalają im odchodzic. duza rotacja pm. zarobki pm niskie w stosunku do zarobkow w innych firmach. podsumowujac: brak szacunku, obłuda dyrekcji, bardzo niski budżet marketingowy, niskie zarobki, bezpłatne nadgodziny, wirtualna premia, brak prywatnej opieki zdrowotnej, brak multisport, nawet za samochod placisz jak zdarzy ci sie stluczka z twojej winy (a w rok robisz tyle km ile przecietny janusz w 3-4 lata). szczerze odradzam wszystkim porzadnym szanujacym sie ludziom, chyba ze na chwilę po doświadczenie a potem trzeba uciekać!

Adam

Firma ok na początek, wynagrodzenie na czas, ale za to kadra zarządzająca - zero umiejętności, wiedzy i kompetencji na stanowiskach, które zajmują - najśmieszniejsze Jeśli masz inne zdanie niż Kierownik Dyrektor lepiej szukaj innej pracy . Pozoranctwo, kolesiostwo i same plecaki Atmosfera niezbyt ciekawa. Byle donieść, zakablować i zrobić na tym karierę .

Klonrad

ALAB to najgorsza firma medyczna na rynku. Jeżeli w niej popracujesz i wytrzymasz to faktycznie łatwo znajdziesz nową robotę w innych firmach. Po prostu jak ktoś wszedł na Giewont to na kopiec Kościuszki też wejdzie. Jeżeli jesteś bezrobotny, zdesperowany, głodny, nagi i nie masz na bilet MPK a ALAB chce Cię zatrudnić - to przyjmij tą pracę. auto z GPS obłuda i mobbing są lepsze niż głód,chłód i ubóstwo. A może będziesz miał szczęście i akurat trafi Ci się szef, który nie jest psychopatą. O premii zapomnij od razu. Jeżeli jednak stać Cię na chleb z margaryną i bilet na autobus - to poszukaj innej pracy, nawet w Biedronce jest lepiej. Szkoda po prostu zdrowia, nerwów. Jeżeli ktoś zrezygnował z pracy w tej firmie, czy nie przyjął propozycji- niech sobie nie robi wyrzutów- dobry wybór.

Mariusz

Zgadzam się z Opinią na temat tego pracodawcy-Firma nie jest godna ani polecenia do pracy ani do współpracy ,piąty przedstawiciel w ciągu roku na danym terenie daje wiele do myślenia również w środowisku medycznym jaka to firma.Śpieszmy się kochać przedstawicieli tak szybko odchodzą.

Paulina
@Mariusz 03.08.2018 19:10

Ja nie pracuję w Alabie już ponad 4 lata, ale za moich czasów mówiło się 'nie warto uczyć się imion przedstawicieli, za szybko odchodzą'

były pracownika

Czytając, trzeba przyznać że wszystkie te opinie są jak najbardziej trafne. Po pół roku pracy śmiało można iść leczyć się u psychiatry z nerwicy. Ciągły stres, mobbing, nie pewność pracy, do tego mnóstwo pracy w domu. Jednym słowem jak pracujesz 10-12 h dziennie to jest standard, wyjeżdżasz o 8 rano, żeby na 9.00 być pod poradnią - wracasz 17 i do PC, excell jest twoim przyjacielem już po miesiącu pracy, setki tabelek, tabeleczek. - codzienna norma i nikogo nie interesuje Twoje tłumaczenie. Pracowałam w różnych firmach, ale takiego dokładnie dna nie widziałam jak żyję - odradzam prace w tej firmie, chyba że chcesz się dowiedzieć jak bardzo można zap*erdalać i wypalić zawodowo do pół roku czasu.

Nowa

Atmosfera fatalna znów sprawdza się stara prawda: mierny, bierny,ale wierny. Jak się wychylisz to cię zwolnią.Zgodnie z postem przedmówcy . Obecnie staczamy się po równi pochyłej, czego efektem jest wyczuwalny wyzysk i "kolesiostwo", a finałem będzie powolny proces gnilny zakładu. Kadra kierownicza pracuje dla dużych pieniędzy, a kadra robotnicza pracuje dla idei, którą później włożą do garnka i nakarmią swoje rodziny .Kadra kierownicza specjalizuje się również w profesjonalnym namydlaniu oczu w każdej sytuacji, która wymaga zbycie petenta do jego nory. Zdrowy rozsądek w ten firmie jest niepożądaną i tępioną cecha.

Janusz

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? Może trzeba rozmawiać w szefostwem?

POZYTYWNIE
@Janusz 10.08.2018 15:46

Najważniejsze jest to, że pączki z Chrzanowa sprzedają się najlepiej. W żadnym innym mieście tak nie ma a Titanic powoli tonie

Nick

W tej firmie paradoks goni paradoks. Człowiek się nie liczy, pracownik nie jest szanowany a jutrzejszy dzień nie jest pewny. Nie znasz dnia ani godziny - kiedy przełożony zaprosi cie do Mc Donalda i wręczy Ci wypowiedzenie. Praca w sprzedaży to najgorsze co może spotkać człowieka w kapitalizmie (usunięte przez administratora) dno kiła i mogiła Trzeba przeżyć żeby wiedzieć Wyzysk, brak szacunku, mobbing. Codzienne mega ciśnienie, malowanie trawy na zielono i wykonywanie bzdurnych zadań nie mających nic wspólnego z rzeczywistością Nie polecam, traktują ludzi jak śmieci.

cdn.

Dokładnie tak w podziękowaniu za zaangażowanie i poświęcenie w pracy nawet kosztem własnego zdrowia ,czasu prywatnego ,użerania się z popapranymi przełożonymi za gówniane pieniądze na terenie trzech województw - -dostajesz mocnego kopa w (usunięte przez administratora) Tak ,że nie pozostaje nic innego jak wypowiedzenie umowy.Następny sort to tylko już chyba z Ukrainy tam trafi bo nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie chciał tam pracować.Każdy przejaw inicjatywy skutecznie tłumiony Jak nie można być zadowolonym i pogodnym oraz mieć czelność pisać do centrali skoro się jest tylko Żuczkiem do pracy .Szczerze nie polecam ,odradzam ale każdy może spróbować na pewno po tym doświadczeniu nic go w pracy zawodowej później już nie zdziwi jedynie mile zaskoczy .

xyz

W skrócie: jak ktoś poza Dyrektorami (tzn. pachołki na niższym szczeblu - nie ma znaczenia czy to sprzedaż czy kierownik laboratorium) okaże trochę inicjatywy to niestety nie ma czego szukać w tej firmie. Bo jest zagrożeniem ... Brak komunikacji między działami kompletnie dezorganizuje pracę.....

EWA
@xyz 31.05.2018 00:30

Dokładnie tak.Wiele osób próbowało rozmów i Wszystkie skończyły tak samo To nie jest organizacja ,w której coś można ;)

Ada
@xyz 31.05.2018 00:30

Prawda.Niestety nie doceniają pracownika. Przedstawiciel handlowy jest traktowany jak zwykły pomiot. Tereny nie do ogarnięcia...Najlepszych przedstawicieli już prawie nie ma,a cały czas odchodzi reszta.Szukając lepszej przyszłości bo Nikomu tam nie można ufać!!!. Tyle zakłamanych ludzi...... Nie polecam...

XXX

Kierownictwo nie tylko czyta ale skutecznie usuwa opinie. Co nie zmienia faktu, że takie a nie inne opinie ma ta firma i tak o niej mówią pracownicy byli obecni oraz klienci nie tylko wirtualnie a tego już usunąć nie można, O byłych pracownikach natomiast są tworzone legendy i baśnie więc jak ktoś chce zostać oblany niezłym (usunięte przez administratora) na koniec , w trakcie pracy i po wbijajcie ; ) niezapomniana przygoda. Mój najszczęśliwszy dzień w życiu to dzień w którym zwolniłam się z tego patologicznego zakładu.. Są naprawdę lepsze firmy.

Rud
@XXX 10.08.2018 04:08

Szanowne Kierownictwo! Na to są paragrafy!!! Międzynarodowa Organizacja Pracy definiuje pojęcie mobbingu jako obraźliwe zachowanie poprzez mściwe, okrutne, złośliwe lub upokarzające usiłowanie zaszkodzenia jednostce lub grupie pracowników. Obejmuje ono sprzysięganie się lub mobbing przeciwko wybranemu pracownikowi, który staje się przedmiotem psychicznego dręczenia. Mobbing charakteryzuje się stałymi, negatywnymi uwagami lub krytyką, społecznym izolowaniem danej osoby, plotkowaniem lub rozprzestrzenianiem fałszywych informacji. Według art. 943 § 2. Kodeksu pracy mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Istotnym jest fakt, iż osobą dopuszczającą się mobbingu nie musi być pracodawca, lecz może to być przełożony lub współpracownik.

18652

Centrala to jest patologia w najczystszej postaci, ich polityka kadrowa opiera się na plotkach, które mają niewiele wspólnego z rzeczywistością a każdym takim pseudo"newsem" delektują się jak szczeniak, który złapał starego cuchnącego kapcia w zęby i dumnie się z nim obnosi. Szkodzą za plecami swoim byłym pracownikom, którzy nie wytrzymując presji ze strony zarówno przełożonych jak i współpracowników odchodzą a rotacja na Stępińskiej jest przeogromna.....

ula
@18652 09.03.2018 13:42

w samo sedno!

Staszek
@18652 09.03.2018 13:42

Zgadza się w 100%. Jestem szczęśliwy, że od ponad roku nie jestem w tej chorej firmie. Kolesiostwo, układziki, brak szacunku do ludzi, absurdalne plany, brak kreatywności i megalomaństwo. Jednym słowem dla mnie ta firma to DNO DNA . Jak dzisiaj idę robić badania dla siebie czy dla rodziny, to NIGDY nie w ALAB. Podobnie postępuje wielu moich znajomych.

Anka

Alab Stępińska Wiem że kierownictwo to czyta - od dłuższego czasu na pracowniach jest po 30-32 stopnie! Jak długo będziecie udawać że nic się nie dzieje? Mamy zacząć padać ze zmęczenia?? O to wam chodzi? Wszystkie wiem co sie dzieje z podłożami i maszynami w tej temperaturze. Kulka zamiast jeść kolejnego pączka w końcu zachowałaby się jak kierowniczka. Jak sie nic nie zmieni złoże skargę do inspekcji pracy.

Ania

Od dawna mówi się na tym forum, że ta firma to dno a ludzie ciągle to samo i pakują się tam na własne życzenie.Każdy dzień w tej firmie to strata czasu!!! Zawsze się znajdą minimaliści, którzy lubią być poniżani, obrażani i oszukiwani!!! lub osoby ,które lubią poniżać obrażać i oszukiwać -na nich bazuje ta firma. Każdemu kto tam pracuję, w perspektywie długoterminowej jedynie współczuje. Niepoważna firma, niepoważne kierownictwo. Odradzam, szkoda nerwów.

Ania
@Ania 30.07.2018 10:05

Dokładnie - brak szacunku, poniżanie, manipulacje - to jest codzienność. Stara ekipa sie obija, udaje że pracuje, żyją życiem innych - ci ludzie są już tak zblazowani i nieszczęśliwi, że aż mi ich szkoda. Każdy na każdego kabluje aby sie przypodobac np. taka stara T. wszędzie ucho wetknie i jak coś usłyszy leci do grubej. Dramat co tu sie dzieje.

Bartek

Niestety nie każdy może być dyrektorem bo najzwyczajniej nie mają kompetencji!!

ABC
@Bartek 29.06.2018 19:24

Nie każdy Dyrektor jest dobrym liderem zespołu .....http://kobieta.gazeta.pl/kobieta_ekstra/1,155242,19996478,10-grzechow-ktore-sprawia-ze-dobry-pracownik-odejdzie.html

123
@Bartek 29.06.2018 19:24

Nawiązując do kompetencji największe ma Pani Dyrektor ,której jak nie wyjdzie w jednym dziale szybko przechodzi do drugiego Naprawdę duży szacunek za niedługo zabraknie dla Niej działów gdzie mogłaby pracować i zostanie Dyrektorem ds.Konserwacji Powierzchni Płaskich Forma i treści maili jakie miała w zwyczaju pisać np.Pomidor - proponuję jednoosobowe stanowisko żeby zarządzała samą sobą bo jeżeli jakaś Pszczółka odważyła się w podobny sposób odpisać skutecznie została zmobingowana przez Krółową .Brawo.

Franek

Idealnie to nie będzie nigdzie. Jeśli komuś jest tak źle to niech zmieni firmę!!!

DoFranka

A tak coś merytorycznie? Bo jeśli chodzi o pióro to szacunek :-)

śmieszne
@DoFranka 23.07.2018 20:59

Merytorycznie można dodać że awansowanie jest od niedawna i tu niespodzianka awans z przedstawiciela na ''emerytowanego''przedstawiciela dzięki pracy osób z terenu ,które zostały zwolnione lub się same zwolniły...chyba jest jak założenie świni kokardki niby ładnie ale chyba coś nie pasuje.....

Pietruszka

Czy ktoś pracował w Lublinie i jest w stanie powiedzieć coś na temat pracy jako przedstawiciel handlowy?

Zenek
@Pietruszka 24.07.2018 21:28

Popatrz na opinie poniżej .....

Joanna

Wszystkich użytkowników tego wątku proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Forum gowork służy wymianie opinii o pracodawcach, a nie obrażaniu innych osób. W związku z tym bardzo proszę o wypowiedzi zgodne z regulaminem forum - dla jasności podaję link: https://www.gowork.pl/regulamin Proszę pamiętać że w internecie nikt nie jest anonimowy. Na wniosek organów ścigania administracja serwisu zobowiązana jest prawnie do podania adresu IP komputera z którego nadano wybrany komentarz, co może wiązać się z konsekwencjami w rzeczywistym świecie.

anonim

(usunięte przez administratora)

ja

Prawda

Czarek

Może ktoś podpowie czy firma ma jakieś nowe oferty pracy?

admin

Uciekajcie od centrali.

ja
@admin 26.02.2016 12:45

Wypowiedz co do jakości przesadzona. Również pracuję w laboratorium i od kierownika zależy jakiej jakości ma odczynniki, jak jest ignorantem (a to nie zależy od miejsca pracy) to i ma odczynniki przed datą ważności. Tu muszę w tej kwestii bronić firmy, u nas wszystko zgodne z procedurami i dobrej jakości odczynniki, gorzej z pensjami, kadrą itp.

anonymous
@ja 29.11.2017 21:08

To nie prawda nie od kierownika zależy jakie ma się odczynniki. Z moją szefową chcieliśmy mieć dobry sprzęt (patrz mniej się psuje) a kazano nam kupić najtańszy!!!!!! albo ten którym handluje Alab. Powiedzmy sobie szczerze ta firma to bazar z burakami a nie laboratorium medyczne. Wszystko sprowadza się do zasady " pieniądz nie śmierdzi" więc każda forma zarobkowania jest dobra. Kazano nam sprzedawać coś co nawet nie było badaniem medycznym (a kosztowało kilka tyś zł) dlatego, że syn jednego z członków zarządu pracował w firmie sprzedającej to coś i musiał się wykazać..... a my mieliśmy nastawiać własne karki za promocje i sprzedaż tego bubla....... Już tam nie pracuję i nikomu, kto się szanuje nie polecę pracy w tej firmie. Na rejestracji w laboratorium centralnym pracują Ukrainki nie mówiące po polsku - jak one rejestrują badania?????? Takich paranoi jest tam zdecydowanie więcej. To co się tam najbardziej liczy to robienie badań z kurzu i brudu, żeby było taniej, a no i jeszcze żeby procedura była napisana właściwą czcionką :) bo to przecież najważniejsze...... Bazar ploty , zastraszanie i prześladowanie pracowników, krzyczenie na nich i straszenie karami.......

Grażyna

Zawsze może zdarzyć się coś nieprawidłowego. Nie znaczy to , że firma jest zła!!!

xxx
@Grażyna 24.05.2018 10:08

Firmę tworzą ludzie którzy w niej pracują a głownie kadra zarządzająca, która jest rodem z PRL-u PORAŻKA przez duże P....

xxxx

Zgadzam się z opinia Dramat, dramat a raczej komediodramat. Wszystkie rozsądne i inteligentne osoby odchodzą z pracy.(usunięte przez administratora)Pensje żałosne.Polityka firmy opiera się na tym że jak nie ten to następny murzyn do pracy przyjdzie .Zarządzanie przez demotywacje króluje NIE POLECAM ....

Helga

Jeszcze nie spotkałam się z tym, żeby wszyscy byli zadowoleni.

Zofia
@Helga 09.05.2018 10:52

Jeszcze nie spotkalam sie z tym zeby NIKT nie byl zadowoloby. PPracowalamw Alab i wszystko co tu napisano to prawda Nie dodalabym od siebie nic dobrego na temat tej firmy.

M.

Z przykrością muszę zgodzić się z większością opinii. Firmie zupełnie nie zależy na wykwalifikowanych pracownikach, hołdują zasadzie "im tańszy tym lepszy", najlepiej żeby ktoś przychodził na wolontariat. Brak profesjonalizmu w zarządzaniu na każdym szczeblu, przypadkowi ludzie, przypadkowe decyzje, wszystko toczy się siłą rozpędu. Oszczędności na każdym kroku począwszy na wynagrodzeniu, a skończywszy na odczynnikach kontrolnych. Niechętnie odnoszą się do każdego przejawu chęci podnoszenie kwalifikacji,brak zgody na specjalizację nawet za własne pieniądze i w ramach własnego urlopu. Brak jakiegokolwiek pakietu socjalnego, benefitów. Generalnie pozostał duży niesmak, organizacja rodem z PRLu.

JA
@M. 13.03.2018 20:40

ZGADZAM SIE, DOKŁADNIE TAK JEST

Jak?

A jak Qialab w Konstancinie? Ktoś wie?

Hania

Pracowałam w tej cudownej firmie 7 lat....i o 7 lat za dużo. Niestety wszystko co tu jest napisane to prawda. Firma totalne dno. zdecydowanie nie polecam.

Zostaw opinię o ALAB laboratoria Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALAB laboratoria Sp. z o.o.