ALAB laboratoria Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 54 ocen.

ALAB laboratoria Sp. z o.o.
2 54 6 1

Opinie o ALAB laboratoria Sp. z o.o.

rocki

Moja "przygoda" z firmą ALAB rozpoczęła się dokładnie rok temu. Przeglądałem opinie ale stwierdziłem, że nie może być tak źle i zaryzykuję. Teraz kiedy wracam na tą stronę jestem przerażony ile prawdy jest w tych niestety negatywnych opiniach. Jedynym plusem jest pensja na czas. Poza tym wszystko co jest napisane w ofercie zatrudnienia to lipa. Samodzielności nie ma żadnej, jesteś totalnie uzależniony od widzimisię dyrekcji/kierownika. Jeśli się nie podporządkujesz i masz własne zdanie to znajdą sposób żeby ci dokopać. Doprosić się czegokolwiek nie można ale oczywiście winny jesteś ty. Rządzi tobą każdy od przedstawiciela po dyrektorów stu. Każdy ma inne zdanie i nikt między sobą nic nie konsultuje. Istny cyrk. Nie polecam tej firmy. Chyba, że chcecie płakać co drugi dzień

ALAB laboratoria Sp. z o.o.
pracodawca
@rocki 27.10.2018 19:17

Stanowisko Przedstawiciela Medycznego w naszej firmie nie jest tożsame ze stanowiskiem Przedstawiciela Medycznego w firmie farmaceutycznej. Grupa Alab oferuje swoim Klientom i Pacjentom szeroki zakres usług z obszaru diagnostyki medycznej. Oferta badań jest bardzo szeroka, w związku z czym Przedstawiciel Medyczny współpracuje z lekarzami o wielu specjalizacjach. Z pewnością jest to wyzwaniem, gdyż zakres wiedzy potrzebny na stanowisku jest obszerny. Dodatkowo, nasi Przedstawiciele są również opiekunami Klienta i pośredniczą w komunikacji z różnymi działami wewnątrz organizacji, co wymaga kontaktu z decydentami z wielu komórek firmy. W odpowiedzi na zgłaszane potrzeby naszych Przedstawicieli Medycznych i informacje zwrotne od Pracowników firmy, Grupa Alab podjęła szereg inicjatyw. Uporządkowaliśmy ścieżkę kariery Przedstawiciela Medycznego, nazywając w jasny sposób kolejne etapy rozwoju zawodowego, łącząc je z czytelnym systemem wynagrodzeń, który jest na poziomie rynkowym. Dążymy również do uproszczenia struktury sprzedażowo – marketingowej oraz do usprawnienia kooperacji z innymi komórkami organizacyjnymi. A przede wszystkim, jesteśmy otwarci na rozmowy z naszymi Przedstawicielami i podejmujemy działania, by wdrożyć najważniejsze postulaty.

Małgosia.

.... W firmie ALAB laboratoria pracuję 16 lat (szybko zleciało :) ). Praca, którą wykonuję zawsze przynosiła mi dużo satysfakcji i nadal tak jest. Firma stawia na rozwój pracowników. Ja uwielbiam się uczyć nowych rzeczy . Jeśli ktoś chce uczciwie pracować myślę, że odnajdziesz swoje miejsce w tej firmie. Ja jestem zadowolona... każdy dzień w pracy jest inny i przynosi nowe wyzwania co akurat lubię : ) Bardzo polecam pracę w tej firmie : )

Ewelina

Witam! Zgadzam się z opiniami ,które na tym forum od ładnych paru lat są jak widać tylko negatywne. Najbardziej daje się we znaki nieograniczona wolność szczebla kierowniczego. Im bardziej prymitywna osobowość tym gorzej traktuje podwładnego. Zarząd realizuje swoje cele i ma stosunki interpersonalne w tzw. nosie. Decyzje kierownicze nie są weryfikowane przez szczebel dyrekcyjny. Skostniałe struktury, zła organizacja. Brak systemu motywacyjnego. . Plotkarstwo Nie polecam pracy w tej firmie.

Anonymous

stanowisko pm w tej firmie to droga przez mękę i syzyfowa praca. robisz dziennie setki km a po powrocie do domu mnóstwo bezpłatnych nadgodzin. niewykonalne plany sprzedazowe i kryteria premii- nie mozna liczyc na dodatkowa kase. dyrekcja notorycznie dezorganizuje czas pracy, chca wzrostów sprzedazy a zamiast dac pm mozliwosc dobewgo przygotowania sie do rozmow handlowych i zaplanowania trasowki to zarzucaja go setkami tabelek i niehandlowych działan. (usunięte przez administratora) komunikacja w firmie to porazka. brak wspolpracy miedzydzialowej, o zalatwienie sprawy przez inny dział trzeba prosic sie miesiacami- sprzedaz u danego pm często mocno spada z winy pracowników innych działów. słaby marketing, nawet na gadzety dla dzieciaków w punktach pobrań brakuje. polityka tej firmy jest mega absurdalna, nie szanuja dobrych pracowników i pozwalają im odchodzic. duza rotacja pm. zarobki pm niskie w stosunku do zarobkow w innych firmach. podsumowujac: brak szacunku, obłuda dyrekcji, bardzo niski budżet marketingowy, niskie zarobki, bezpłatne nadgodziny, wirtualna premia, brak prywatnej opieki zdrowotnej, brak multisport, nawet za samochod placisz jak zdarzy ci sie stluczka z twojej winy (a w rok robisz tyle km ile przecietny janusz w 3-4 lata). szczerze odradzam wszystkim porzadnym szanujacym sie ludziom, chyba ze na chwilę po doświadczenie a potem trzeba uciekać!

ALAB laboratoria Sp. z o.o.
pracodawca
@Anonymous 11.09.2018 09:43

Dziękujemy za opinię, wszystkie one, nawet trudne są dla nas cenne. Alab laboratoria to firma, która rozwija się dynamicznie, a tempo zmian wymaga bieżącego dostosowywania się do nowych okoliczności, co nie zawsze jest łatwe. Zależy nam, by pracownicy zostawali z nami jak najdłużej, jednak rozumiemy Pańską decyzję o kontynuacji kariery poza strukturami firmy. Dziękujemy za polecenie naszej firmy na start pracownikom szukających doświadczenia zawodowego na rynku medycznym. Życzymy powodzenia i sukcesów zawodowych.

Roman
@ALAB laboratoria Sp. z o.o. 26.09.2018 15:57

HR dostał polecenie aby robić za moralistę na forum? Pamiętam z moich czasów jak zadawaliście głupie pytania dotyczące podstawowych spraw. Pod Waszym nosem kierownicy robili co chcieli i najbardziej efektywne i pracowite osoby były zmuszane do odejścia. Dyrektorzy regionalni zamiast analizować sytuację dawali wiarę w każde kłamstwo jakie usłyszeli od nich . Nie polecam nikomu pracy w tej firmie .

anonim

(usunięte przez administratora)

ALAB laboratoria Sp. z o.o.
pracodawca

Dziękujemy za zainteresowanie naszym procesem rekrutacyjnym. Dotyczy on nowo utworzonego stanowiska w związku z intensywnym rozwojem firmy. Zachęcamy do wysłania aplikacji na adres kariera@alab.com.pl. Bezpośrednie spotkanie podczas rozmowy rekrutacyjnej pomoże podjąć decyzję.

Adam

Firma ok na początek, wynagrodzenie na czas, ale za to kadra zarządzająca - zero umiejętności, wiedzy i kompetencji na stanowiskach, które zajmują - najśmieszniejsze Jeśli masz inne zdanie niż Kierownik Dyrektor lepiej szukaj innej pracy . Pozoranctwo, kolesiostwo i same plecaki Atmosfera niezbyt ciekawa. Byle donieść, zakablować i zrobić na tym karierę .

Mariusz

Zgadzam się z Opinią na temat tego pracodawcy-Firma nie jest godna ani polecenia do pracy ani do współpracy ,piąty przedstawiciel w ciągu roku na danym terenie daje wiele do myślenia również w środowisku medycznym jaka to firma.Śpieszmy się kochać przedstawicieli tak szybko odchodzą.

Paulina
@Mariusz 03.08.2018 19:10

Ja nie pracuję w Alabie już ponad 4 lata, ale za moich czasów mówiło się 'nie warto uczyć się imion przedstawicieli, za szybko odchodzą'

cdn.

Dokładnie tak w podziękowaniu za zaangażowanie i poświęcenie w pracy nawet kosztem własnego zdrowia ,czasu prywatnego ,użerania się z popapranymi przełożonymi za gówniane pieniądze na terenie trzech województw - -dostajesz mocnego kopa w (usunięte przez administratora) Tak ,że nie pozostaje nic innego jak wypowiedzenie umowy.Następny sort to tylko już chyba z Ukrainy tam trafi bo nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie chciał tam pracować.Każdy przejaw inicjatywy skutecznie tłumiony Jak nie można być zadowolonym i pogodnym oraz mieć czelność pisać do centrali skoro się jest tylko Żuczkiem do pracy .Szczerze nie polecam ,odradzam ale każdy może spróbować na pewno po tym doświadczeniu nic go w pracy zawodowej później już nie zdziwi jedynie mile zaskoczy .

anonim

(usunięte przez administratora)

EWA

Dokładnie tak.Wiele osób próbowało rozmów i Wszystkie skończyły tak samo To nie jest organizacja ,w której coś można ;)

Ada

Prawda.Niestety nie doceniają pracownika. Przedstawiciel handlowy jest traktowany jak zwykły pomiot. Tereny nie do ogarnięcia...Najlepszych przedstawicieli już prawie nie ma,a cały czas odchodzi reszta.Szukając lepszej przyszłości bo Nikomu tam nie można ufać!!!. Tyle zakłamanych ludzi...... Nie polecam...

Janusz

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? Może trzeba rozmawiać w szefostwem?

XXX

Kierownictwo nie tylko czyta ale skutecznie usuwa opinie. Co nie zmienia faktu, że takie a nie inne opinie ma ta firma i tak o niej mówią pracownicy byli obecni oraz klienci nie tylko wirtualnie a tego już usunąć nie można, O byłych pracownikach natomiast są tworzone legendy i baśnie więc jak ktoś chce zostać oblany niezłym (usunięte przez administratora) na koniec , w trakcie pracy i po wbijajcie ; ) niezapomniana przygoda. Mój najszczęśliwszy dzień w życiu to dzień w którym zwolniłam się z tego patologicznego zakładu.. Są naprawdę lepsze firmy.

Rud
@XXX 10.08.2018 04:08

Szanowne Kierownictwo! Na to są paragrafy!!! Międzynarodowa Organizacja Pracy definiuje pojęcie mobbingu jako obraźliwe zachowanie poprzez mściwe, okrutne, złośliwe lub upokarzające usiłowanie zaszkodzenia jednostce lub grupie pracowników. Obejmuje ono sprzysięganie się lub mobbing przeciwko wybranemu pracownikowi, który staje się przedmiotem psychicznego dręczenia. Mobbing charakteryzuje się stałymi, negatywnymi uwagami lub krytyką, społecznym izolowaniem danej osoby, plotkowaniem lub rozprzestrzenianiem fałszywych informacji. Według art. 943 § 2. Kodeksu pracy mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Istotnym jest fakt, iż osobą dopuszczającą się mobbingu nie musi być pracodawca, lecz może to być przełożony lub współpracownik.

Ania

Od dawna mówi się na tym forum, że ta firma to dno a ludzie ciągle to samo i pakują się tam na własne życzenie.Każdy dzień w tej firmie to strata czasu!!! Zawsze się znajdą minimaliści, którzy lubią być poniżani, obrażani i oszukiwani!!! lub osoby ,które lubią poniżać obrażać i oszukiwać -na nich bazuje ta firma. Każdemu kto tam pracuję, w perspektywie długoterminowej jedynie współczuje. Niepoważna firma, niepoważne kierownictwo. Odradzam, szkoda nerwów.

Bartek

Niestety nie każdy może być dyrektorem bo najzwyczajniej nie mają kompetencji!!

ABC
@Bartek 29.06.2018 19:24

Nie każdy Dyrektor jest dobrym liderem zespołu .....http://kobieta.gazeta.pl/kobieta_ekstra/1,155242,19996478,10-grzechow-ktore-sprawia-ze-dobry-pracownik-odejdzie.html

123
@Bartek 29.06.2018 19:24

Nawiązując do kompetencji największe ma Pani Dyrektor ,której jak nie wyjdzie w jednym dziale szybko przechodzi do drugiego Naprawdę duży szacunek za niedługo zabraknie dla Niej działów gdzie mogłaby pracować i zostanie Dyrektorem ds.Konserwacji Powierzchni Płaskich Forma i treści maili jakie miała w zwyczaju pisać np.Pomidor - proponuję jednoosobowe stanowisko żeby zarządzała samą sobą bo jeżeli jakaś Pszczółka odważyła się w podobny sposób odpisać skutecznie została zmobingowana przez Krółową .Brawo.

Franek

Idealnie to nie będzie nigdzie. Jeśli komuś jest tak źle to niech zmieni firmę!!!

DoFranka

A tak coś merytorycznie? Bo jeśli chodzi o pióro to szacunek :-)

śmieszne
@DoFranka 23.07.2018 20:59

Merytorycznie można dodać że awansowanie jest od niedawna i tu niespodzianka awans z przedstawiciela na ''emerytowanego''przedstawiciela dzięki pracy osób z terenu ,które zostały zwolnione lub się same zwolniły...chyba jest jak założenie świni kokardki niby ładnie ale chyba coś nie pasuje.....

Pietruszka

Czy ktoś pracował w Lublinie i jest w stanie powiedzieć coś na temat pracy jako przedstawiciel handlowy?

Zenek
@Pietruszka 24.07.2018 21:28

Popatrz na opinie poniżej .....

Joanna

Wszystkich użytkowników tego wątku proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Forum gowork służy wymianie opinii o pracodawcach, a nie obrażaniu innych osób. W związku z tym bardzo proszę o wypowiedzi zgodne z regulaminem forum - dla jasności podaję link: https://www.gowork.pl/regulamin Proszę pamiętać że w internecie nikt nie jest anonimowy. Na wniosek organów ścigania administracja serwisu zobowiązana jest prawnie do podania adresu IP komputera z którego nadano wybrany komentarz, co może wiązać się z konsekwencjami w rzeczywistym świecie.

Monika

Pamiętajcie, wypowiadacie się na forum publicznym. Wszystkie kometnatrze, które nie są zgodne z regulaminem są usuwane przez administratora, podaję link z regulaminem https://www.gowork.pl/regulamin Również na potrzeby organów ścigania gowork może udostępnić nr IP, więc nikt w internecie nie jest anonimowy.

Czarek

Może ktoś podpowie czy firma ma jakieś nowe oferty pracy?

Grażyna

Zawsze może zdarzyć się coś nieprawidłowego. Nie znaczy to , że firma jest zła!!!

xxx
@Grażyna 24.05.2018 10:08

Firmę tworzą ludzie którzy w niej pracują a głownie kadra zarządzająca, która jest rodem z PRL-u PORAŻKA przez duże P....

xxxx

Zgadzam się z opinia Dramat, dramat a raczej komediodramat. Wszystkie rozsądne i inteligentne osoby odchodzą z pracy.(usunięte przez administratora)Pensje żałosne.Polityka firmy opiera się na tym że jak nie ten to następny murzyn do pracy przyjdzie .Zarządzanie przez demotywacje króluje NIE POLECAM ....

Helga

Jeszcze nie spotkałam się z tym, żeby wszyscy byli zadowoleni.

Zofia
@Helga 09.05.2018 10:52

Jeszcze nie spotkalam sie z tym zeby NIKT nie byl zadowoloby. PPracowalamw Alab i wszystko co tu napisano to prawda Nie dodalabym od siebie nic dobrego na temat tej firmy.

Jak?

A jak Qialab w Konstancinie? Ktoś wie?

anonim

(usunięte przez administratora)

ula

w samo sedno!

Hania

Pracowałam w tej cudownej firmie 7 lat....i o 7 lat za dużo. Niestety wszystko co tu jest napisane to prawda. Firma totalne dno. zdecydowanie nie polecam.

Filip

Niektórym najlepiej wychodzi narzekanie. Więcej zadowolenia z pracy a i atmosfera się poprawi.

M.

Z przykrością muszę zgodzić się z większością opinii. Firmie zupełnie nie zależy na wykwalifikowanych pracownikach, hołdują zasadzie "im tańszy tym lepszy", najlepiej żeby ktoś przychodził na wolontariat. Brak profesjonalizmu w zarządzaniu na każdym szczeblu, przypadkowi ludzie, przypadkowe decyzje, wszystko toczy się siłą rozpędu. Oszczędności na każdym kroku począwszy na wynagrodzeniu, a skończywszy na odczynnikach kontrolnych. Niechętnie odnoszą się do każdego przejawu chęci podnoszenie kwalifikacji,brak zgody na specjalizację nawet za własne pieniądze i w ramach własnego urlopu. Brak jakiegokolwiek pakietu socjalnego, benefitów. Generalnie pozostał duży niesmak, organizacja rodem z PRLu.

Administrator

Coraz większa liczba przedsiębiorstw zdaje sobie sprawę, jak duże dla pracowników może być znaczenie benefitów pozapłacowych. Czy ALAB laboratoria Sp.z o.o. jest takim przedsiębiorstwem?

anonim

(usunięte przez administratora)

Fokus

Ciekawe to co piszesz, a to byla propozycja umowy na zastępstwo?

Sola
@Fokus 23.01.2018 11:16

Witam to była normalna umowa.... Na początku 3 miesiące, potem niby na ok 1,5 roku.... Po moim krótkim doświadczeniu z tą firmą... Szczerze nie polecam...

ana

Byłam kiedyś na rozmowie w warszawie w tej firmie. Jeszcze nie spotkałam się z tak nieprzyjemnym podejściem ze strony osoby rekrutującej, Pozostał później ogromny niesmak, szkoda było zmarnowanego czasu. Na szczęście później poszłam do innej firmy na rozmowę gdzie była przesympatyczna pani, która mi bardzo poprawiła humor.

admin

Uciekajcie od centrali.

ja
@admin 26.02.2016 12:45

Wypowiedz co do jakości przesadzona. Również pracuję w laboratorium i od kierownika zależy jakiej jakości ma odczynniki, jak jest ignorantem (a to nie zależy od miejsca pracy) to i ma odczynniki przed datą ważności. Tu muszę w tej kwestii bronić firmy, u nas wszystko zgodne z procedurami i dobrej jakości odczynniki, gorzej z pensjami, kadrą itp.

Zostaw opinię o ALAB laboratoria Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALAB laboratoria Sp. z o.o.