Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Geofizyka Toruń Sp zoo

Pracowałeś w firmie Geofizyka Toruń Sp zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zdegustowany - 2015-05-15 08:34:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edekTaktenodkredek - 2015-05-14 22:08:51]:
"pasjonatów pracy w terenie"-kto to jest pasjonat!?
Ktoś kto w zimie,w błocie po uszy,w deszcz,ciągnie kable cały umorusany w błocie!?-i nawet nikt mu za to nie podziękuje!!- i to ma być pasja!!?
zdjecie uzytkownika
anonim bo boi sie o swoją pracę - 2015-05-15 18:59:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dotyczy dzisiejszej konferencji Pana Rzecznika GT:
Szkoda, że dziennikarze (Media) nie zadały pytania Rzecznikowi GT jakie i za jaka cenę w ostatnim czasie zakupiono samochody w GT i dlaczego je ukrywano?
Komu te bardzo drogie samochody są potrzebne skoro GT nie ma pieniędzy?
Czy pobudowany niedawno budynek - łącznik był prawidłowo rozliczony?
Jak wyglądały przetargi?
Jakimi liniami i w jakiej klasie podróżują nasi Bossowie z GT i czy napewno te wyjazdy związane są z kontraktami?
Jakie dalekie kraje wybierają przy okazji takich wyjazdów?
W jakich hotelach mieszkają i ile pieniędzy Z państwowej spółki wydają?
Ile płacimy za zorganizowane przyjęcia ( np niedawno w hotelu Mercure)?
Prosimy dziennikarzy by sprawdzili czy te informacje to tylko plotki o których pracownicy szepczą po korytarzach.
Czy o tym wszystkim wie nasz Właściciel z Warszawy?
A może są sprawy, które przed nim ukrywamy?
Media zadajcie to pytanie Panu rzecznikowi bo Pan Prezes to zapewne z Wami nie będzie chciał rozmawiać!
zdjecie uzytkownika
przyszły emeryt - 2015-05-15 19:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może należało by zapytać dlaczego odprawę za odejscie z Geofizyki dostały tylko osoby, które maja 2 lata i krócej do emerytury?
Było ich tylko KILKA w tzw ochronie!
My wiemy i znamy prawdę!
Prawda jest taka, że nie mogliście NAS zwolnić więc wymusiliście na nas, krótko i grzecznie mówiąc "poprosiliście" nas o odejście dając nam parę groszy dodatkowo.
Rzecznik Geofizyki chwali się dziennikarzom, szkoda że nie powiedział jak to jest dokładnie.
Dlaczego nie mówi się prawdy ile osób Zarząd planuje zwolnić naprawdę do końca roku bo chyba to co usłyszałem w TV 90 pracowników to już dawno nie aktualne?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-05-15 19:20:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Telewizja dzisiaj była w Geofizyce ale czy to coś zmieni?
Duże BRAWA dla Związków,że się zjednoczyły!
Wielki szacunek dla Pana Darka i wszystkich pozostałych!
zdjecie uzytkownika
Bolek_Lolek - 2015-05-15 19:41:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co z tego ze gosc od zwiazkow P. Darek sie stara - (w przeciwienstwie do poprzednika) jesli na pikete przychodzi kolo 50-60 ludzi. Reszta tylko miedzy soba rozmawia i sie zali, Widac dla nich ta sytuacja jest OK. Wiec niech pozniej nie placza jak dostana wypowiedzenia. W koncu polowka ciagnie coraz marniej i nie da sie tego calego biurowca wykarmic. Ktos wilczy bilet dostanie
zdjecie uzytkownika
domyślny - 2015-05-15 20:42:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pomyśl o kobietach z kadr czy płac lub finansów. W poniedziałek miałyby rozmowę z szefami a za tydzień wypowiedzenie!
zdjecie uzytkownika
Stary - 2015-05-15 21:30:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czapki z głów dla tych, którzy mieli ODWAGĘ i byli na pikiecie!

Wielkie współczucie dla tych, którzy tylko patrzyli ze swoich biurowych pokoi bo bali się o swój biurowy "mebel"!
A jeszcze większe współczucie,dla TYCH, którzy obserwowali po to (jak to kiedyś bywało w dawnym systemie oraz za czasów pewnego dawnego Pana Kadrowego) - "KTO i JAK"!
Powiem krótko łza się zakręciła..............

zdjecie uzytkownika
wdzięczni z Grupy - 2015-05-15 21:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Przewodniczący!
Dziękujemy:
- za to, że Jesteś,
- za to, że przyjeżdżasz na Grupy SEJSMICZNE,
- za to, że chcesz nas słuchać,
- za to, że chcesz o NAS walczyć
Wielkie dzięki Darek!
Będziemy Ci to pamiętać!!!!
zdjecie uzytkownika
Ojoj - 2015-05-15 21:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tam biurowi poznacie nie długo to co robiono z nami tak zwanymi ludzmi polowymi my dorobiliśmy się urazów stawów odmrożeń boleriozy zerwanych ścięgien ipt.
zdjecie uzytkownika
obserwatorzy - 2015-05-15 21:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Darku i wszyscy pozostali, którzy zorganizowali tę pikietę - JESTEŚCIE Wielcy!
Szacun dla WAS!
Grzegorz,Staś i inni pokazaliście, że zależy Wam na pracy, pracownikach i przyszłości GT.


zdjecie uzytkownika
WL - 2015-05-15 21:47:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [prezesi - 2015-05-14 08:36:25]:
Do Prazesi matoł to cię zdiełał
zdjecie uzytkownika
złośliwy - 2015-05-15 21:53:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego nie było tam wśród WAS widocznych tych, którzy niby są w dziewiątkach ale jakoby ich nie było widać?
Tak wiadomo co to za osoby? - zwykłe "pionki" są w Związkach żeby chronić swoje tyłki i robić karierę!!!!
Tak my nawet znamy Wasze nazwiska!
Będziemy o tym pamiętać!
zdjecie uzytkownika
wykształcony terenowiec - 2015-05-15 22:09:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co dla Biurowca czy obecnego Zarządu znaczy pracownik pracujący w terenie?
wg NICH to : To jest nikt: To jest plew!
Kiedyś za DYREKTORóW EP,LK;JB,lub Prezesów St.Z lub MG taki pracownik znaczył bardzo dużo.
To była cyt JB " sól ziemi"
Teraz człowiek to z terenu nic nie znaczy, zwolnić wszystkich! Człowiek się nie liczy! Ważny jest biurowiec i pracownicy, którzy mają biurka w klimatyzowanych pomieszczeniach.
Jak będzie potrzeba to zatrudni się ludzi do pracy w terenie z Agencji Doradztwa Personalnego i Pracy Tymczasowej! To pomysł obecnych rządzących!
Prezesi i inni, rządzący! Was też nie ominie kiedyś Biuro Pośrednictwa!
Pamietajcie o tym!
zdjecie uzytkownika
Taki jeden - 2015-05-16 07:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez o jakis Agencjach Doradczych Personalnych mówili Kierownicy na Grupach ale czy to wejdzie? Narazie tylko ludzie gadają i sie straszą nawzajem
zdjecie uzytkownika
Takie tam - 2015-05-16 08:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak byłem na Grupie w Swieciu to gadali ze bedą ludzie zatrudniani przez jakieś Agencje z zewnątrz. Ciekawe jak Geofizyka na tym wyjdzie jak ludzie stana zastrajkuja itd. Gdzie ta firma z zewnątrz weźmie ludzi. Co na to PIP ? A czy ludzie bedą chcieli takich warunków jak maja teraz?
zdjecie uzytkownika
Złośliwy - 2015-05-16 08:45:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mówiłem oczywiście o Związkach Pana R i jego ludziach z "9". Solidarność była prawie w komplecie. Prawda jest taka ze tylko te Związki działają i chcą coś robić dla ludzi!!!! Czy drugie Związki cokolwiek zrobiły w Firmie czy tylko figuruja?
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2015-05-16 09:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Darek! Jestem dumny ze mamy takiego człowieka w Solidarności ! Bardzo Ci dziękujemy za Twoje zaangażowanie. Wczoraj pokazales ze zależy Ci na Geofizyce. Moje zdanie podziela większość ludzi związkowych i niezrzeszonych w Związkach. Patrzymy na całość Solidarności i na naszego przedstawiciela z Rady N. z wielkim podziwem ale tez nadzieja! Mamy nadzieje ze Geofizyka przetrwa z biurowcem i Grupami.
zdjecie uzytkownika
były - 2015-05-16 09:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czyżby zapomnieli jak ludzi z Waltera wynajmowali do pracy? Kiedy to rano na grupie wszyscy szefowie robili "polowanie" by mieć kim robić?
Poza tym system pracy 4 na 2 (z wyjątkiem Niemiec) jest niezgodny z prawem pracy. Róbcie zdjęcia list pracowniczych na grupie, albo uwieczniajcie każdy dzień w pracy by mieć dowody w sądzie. Bo PiP nieraz występował do GT o papiery czasu pracy a oni że im gdzieś zaginęły karty
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-05-16 10:08:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O tych Agencjach Personalnych gadają na Grupie już od lutego. Raczej tego nie zrobią bo boja sie Sądów i PIP . Ludzie są teraz mądrzejszy niż byli na początku jak był Walter. Podobno Prezes o tym wspominał w lutym czy na początku marca na spotkania ze Związkowcami i Rada Pracownicza. No jeśli tak zrobią to życzymy powodzenia i naprawdę super dobrych prawników. Pewnie wtedy wiele spraw dopiero wyjdzie na jaw, które teraz zamiarach sie pod dywan.
zdjecie uzytkownika
pytający - 2015-05-16 14:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie były związki jak rozdawali akcje emerytom i starszym pracownikom? Nie słyszałem żeby upominały się o sprawiedliwy podział między wszystkich pracujących w GT. To jest związek interesów a nie pracowników. I dziwią się, że ludzie ich nie popierają.
zdjecie uzytkownika
opinia młodego wykształciucha - 2015-05-16 16:37:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stary - 2015-05-15 21:30:49]:
Ludzie z biurowca nie wyszli ze strachu, po prostu się boją o swoją pracę!!!!
Wiemy o tym doskonale, że Prezesi i Kadry tylko czekały na to kto wyjdzie.
Wiadomo, że zostałby szybko odprawiony z GT a na pewno zapamiętany.

Wielka szkoda, że nie potrafimy się zjednoczyć, że tak bardzo mamy stracha.
Dlaczego nie było tych, którzy są chronieni przez Związki czy Radę?
Przede wszystkim tych pracowników zabrakło!

Ludzie chcecie poczytać o tym co się działo i kto protestował to wejdzie do internetu.
Wystarczy w google napisać - Geofizyka Toruń pikieta - jest wiele artykułów i nawet filmik.

Swoją drogą nasz Rzecznik wypadł bardzo blado, poza tym był zmieszany, wystraszony i opowiadał nieskładnie.
Nie będę komentował czy mówił prawdę czy nieprawdę - to osądzicie sami!

Ciekawe czy Geofizyką Toruń zainteresują się też Media Ogólnopolskie np TVN, Polsat,Telewizja Publiczna - może doszłoby to do Centrali PGNiG, może do naszej Pani Premier?
zdjecie uzytkownika
pytający - 2015-05-16 17:14:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powinni się zainteresować funduszem socjalnym i oswiadczeniami tam składanymi. Zwłaszcza tych, którzy tak protestują.
zdjecie uzytkownika
duch - 2015-05-16 18:48:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pytający - 2015-05-16 17:14:17]:
OJ! Oj! "pytający" dlaczego tak nie cierpisz emerytów?
Też kiedyś będziesz emerytem, życzę Ci mądralo żebyś nie doczekał tego w Geofizyce.
Wnioskuję, że też nie lubisz związków! Pewnie siedzisz sobie w jednym z budynków w klimatyzowanym biurze, zarabiasz dobrze i z nudów zastanawiasz się komu tu dowalić. Dodatkowo jesteś zazdrosny, zawistny i roszczeniowy.
Życzę Ci pracy w terenie, popracuj zimą w polu, a najlepiej gdyby Cię Zarząd wystawił do zwolnienia w tych 90 osobach. Wtedy Związki będą dobre?



Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa profesjonalna, bardzo dobre pierwsze wrażenie
Pytania: Oczekiwania finansowe
zdjecie uzytkownika
odpowiedam pytającemu - 2015-05-16 18:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pytający - 2015-05-16 17:14:17]:
Pytający Nikt Cię nie namawia żebyś popierał Związki. Nie chcesz to do nich się nie zapisujesz.Nie krytykuj tych, którzy ich popierają. Poczytaj i posłuchaj, pracownicy są wdzięczni tym, którzy w ich imieniu chcą rozmawiać z Zarządem.
Pytający jesteś "słabiutki", widocznie nie zapracowałeś żeby dostać akcje.
zdjecie uzytkownika
Umowy_z_d**y - 2015-05-20 09:01:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jeżeli będziecie robić kolejny strajk to pamiętajcie aby napisać o tym również tu. Dostaniecie wsparcie od kilku osób (lepiej jak jest więcej), którzy nie są może w związkach (zwalniają nas średnio co rok) i może nie dostają ŻADNYCH ODPRAW bo są na umowach WIECIE JAKICH. Ale solidaryzują się z Wami. Walczcie, życzę Wam abyście wyrwali trochę grosza bo my na umowach WIECIE JAKICH mamy prawo jedynie do zasiłku dla bez robotnych - wiecie jakiego ;)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geofizyka Toruń Sp zoo

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Geofizyka Toruń Sp zoo?
Zadaj pytanie
alert