Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Geofizyka Toruń Sp zoo

Pracowałeś w firmie Geofizyka Toruń Sp zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Gutek - 2015-03-17 19:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jednakże sytuacja ekonomiczno-finansowa tej
spółki jest zdecydowanie gorsza od bliźniaczej spółki z Torunia. Geofizyka
Kraków SA ponosi straty na prowadzonej działalności (prognoza za 2014 r.
wskazuje na ujemny wynik w wysokości 13,3 mln zł) i realizuje przychody
ze sprzedaży na zdecydowanie niższym poziomie. Ponadto boryka się z
wysokim zadłużeniem, kosztami jego obsługi. Dużym ciężarem dla spółki
są koszty stałe z powodu nieprzeprowadzenia w poprzednich latach
restrukturyzacji zatrudnienia w odpowiedniej skali.
Aktualna sytuacja na światowym rynku poszukiwań wykazuje brak
perspektyw wzrostu zapotrzebowania na usługi geofizyczne, a wręcz jego
spadek, co wpływa m.in. na zwiększenie konkurencji w tej branży. Mając
powyższe na uwadze, tj. otoczenie rynkowe, sposób funkcjonowania
sektora geofizycznego, celem utrzymania jego efektywności prowadzone
są stosowne prace analityczne w zakresie modelu funkcjonowania tego
sektora GK PGNiG.
W przesłanej korespondencji Zarząd PGNiG SA podkreśla, że
dotychczas nie zostały podjęte żadne formalne decyzje dotyczące zmiany
modelu funkcjonowania sektora geofizycznego w GK PGNiG w zakresie
konsolidacji bądź sprzedaży podmiotów tego sektora. Zarząd zapewnia, iż
każda decyzja podejmowana przez kierownictwo PGNiG SA poprzedzona
jest głębokimi analizami biznesowymi w zakresie ekonomicznofinansowym,
prawnym, społecznym, a w szczególności w obszarze jej
wpływu na bezpieczeństwo energetyczne kraju.
Zarząd PGNiG SA jest zainteresowany nie tylko stabilnością, ale i
rozwojem sektora naftowo-gazowego w Polsce, jak również podnoszeniem
efektywności i zyskowności jego funkcjonowania.
Mam nadzieję, że powyższe wyjaśnienia będą satysfakcjonujące dla
pana posła.
Z poważaniem
Jednakże sytuacja ekonomiczno-finansowa tej
spółki jest zdecydowanie gorsza od bliźniaczej spółki z Torunia. Geofizyka
Kraków SA ponosi straty na prowadzonej działalności (prognoza za 2014 r.
wskazuje na ujemny wynik w wysokości 13,3 mln zł) i realizuje przychody
ze sprzedaży na zdecydowanie niższym poziomie. Ponadto boryka się z
wysokim zadłużeniem, kosztami jego obsługi. Dużym ciężarem dla spółki
są koszty stałe z powodu nieprzeprowadzenia w poprzednich latach
restrukturyzacji zatrudnienia w odpowiedniej skali.
Aktualna sytuacja na światowym rynku poszukiwań wykazuje brak
perspektyw wzrostu zapotrzebowania na usługi geofizyczne, a wręcz jego
spadek, co wpływa m.in. na zwiększenie konkurencji w tej branży. Mając
powyższe na uwadze, tj. otoczenie rynkowe, sposób funkcjonowania
sektora geofizycznego, celem utrzymania jego efektywności prowadzone
są stosowne prace analityczne w zakresie modelu funkcjonowania tego
sektora GK PGNiG.
W przesłanej korespondencji Zarząd PGNiG SA podkreśla, że
dotychczas nie zostały podjęte żadne formalne decyzje dotyczące zmiany
modelu funkcjonowania sektora geofizycznego w GK PGNiG w zakresie
konsolidacji bądź sprzedaży podmiotów tego sektora. Zarząd zapewnia, iż
każda decyzja podejmowana przez kierownictwo PGNiG SA poprzedzona
jest głębokimi analizami biznesowymi w zakresie ekonomicznofinansowym,
prawnym, społecznym, a w szczególności w obszarze jej
wpływu na bezpieczeństwo energetyczne kraju.
Zarząd PGNiG SA jest zainteresowany nie tylko stabilnością, ale i
rozwojem sektora naftowo-gazowego w Polsce, jak również podnoszeniem
efektywności i zyskowności jego funkcjonowania.
Mam nadzieję, że powyższe wyjaśnienia będą satysfakcjonujące dla
pana posła.
Z poważaniem
zdjecie uzytkownika
?? - 2015-03-17 22:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Towar w biedrze ?? chyba byscie chcieli ;] wiecej zarabia ten co wyklada towar w biedornie niz ten co biega z kolkami i kablami 1000km od domu i spi w koszarach z prysznicami ktore trzeba kombinerkami odkrecac :) takze chyba troszke slabe porownanie z ta biedroneczka :)
zdjecie uzytkownika
Polek - 2015-03-19 16:09:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No i co tam jakie wieści ze świata sejsmiki polowej?
zdjecie uzytkownika
takich wybralismy - 2015-03-19 21:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uprawnienia rad pracowników

Rady pracowników są powoływane na mocy ustawy z dnia 7 kwietnia 2006 r.(zwanej dalej Ustawą) o informowaniu pracowników i przeprowadzeniu z nimi konsultacji (ze zmianami z dnia 22 maja 2009 r.).
Rady pracowników mają pewne kompetencje w zakresie informowania pracowników i przeprowadzania z nimi konsultacji, nie mają natomiast żadnych uprawnień w zakresie obrony praw pracowników, które to zadania spełniają związki zawodowe. Zgodnie z art. 13 ust. 1 Ustawy pracodawca przekazuje radzie pracowników informacje dotyczące:
działalności i sytuacji ekonomicznej pracodawcy oraz przewidywanych w tym zakresie zmian;
stanu, struktury i przewidywanych zmian zatrudnienia oraz działań mających na celu utrzymanie poziomu zatrudnienia;
działań, które mogą powodować istotne zmiany w organizacji pracy lub podstawach zatrudnienia.
Informacje wymienione w pkt. 1-3 pracodawca przekazuje w razie przewidywanych zmian lub zamierzonych działań oraz na pisemny wniosek rady pracowników.
Art. 14 Ustawy określa, że w sprawach o których mowa w pkt. 2 i 3, pracodawca prowadzi z radą pracowników konsultacje.
Szczegóły można znaleźć w Ustawie lub prezentowanych artykułach.
zdjecie uzytkownika
Iks - 2015-03-20 17:33:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A Barbórka będzie?
Jakie grupy jeszcze pracują?
zdjecie uzytkownika
wyrocznia - 2015-03-20 22:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Iks - 2015-03-20 17:33:23]:
będzie,,, w grudniu!
zdjecie uzytkownika
pks - 2015-03-23 09:15:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tydzień temu przeprowadzono test pracowników.to znaczy że kończy się grupa (firma).firma liczy 1300 pracowników na dzień 1.03.2015r.z tego 600 pracownikow na stałe z tego 85% w toruniu
zdjecie uzytkownika
Hmmmmmmmmmmm - 2015-03-23 22:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ilu z tych 600 pseudopracowników jest tak naprawdę potrzebnych ktoś może pracował w Uos to niech napisze ilu tam ludzi pracuje w biurze.
zdjecie uzytkownika
Zenek - 2015-03-23 22:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W UOSie pracuje mniej w biurze bo nie mają projektów pacanie!!!
zdjecie uzytkownika
dupajase - 2015-03-24 12:31:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zenek - 2015-03-23 22:43:45]:
a GT to ma za to projektów na pęczki pacanie.. Normalnie Sieradz, jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w Unisławiu, mały projekt w Chorwacji.. a w biurze od groma darmozjadów jakby tematów było conajmniej 100
zdjecie uzytkownika
Zenuś - 2015-03-24 17:13:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dupajase - 2015-03-24 12:31:26]:
Widac jakie masz pojecie o rzeczywistosci. Jezeli Chorwacja jest mała (praca od stycznia do maja) to znaczy ze nie korzystasz z mózgu. Na większe projekty przeprowadź się do Libii, Algerii, Egiptu lub Arabii Saudyjskiej. Ale kto cie przyjmie.

Oceń GT po całym roku a nie po pierwszym kwartale gdzie pracowały cztery grupy.
Prosze wskaż jaka firma sejsmiczna w Europie miała więcej pracy.
I co, zatkało kakao !!!
zdjecie uzytkownika
GK - 2015-03-24 18:11:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zatkało w morde jeża
zdjecie uzytkownika
Hmmmmmmm - 2015-03-24 20:37:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRACA na grupach w Chorwacji Słowacji Czechach oj Zenuś ty chyba za biurkiem pracujesz porozmawiaj z ludzmi jak im się tam pracowało ilu się zwolniło i przestań wychwalać tak GT bo my miesiąc nie pracujemy i wiemy jaka ta firma jest hasło Gdzie kończy się sens i logika zaczyna się Geofizyka pasuje jak ulał.
zdjecie uzytkownika
Zenuś - 2015-03-25 18:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hmmmmmmm - 2015-03-24 20:37:54]:
Oczywiscie ze pracy jest mniej i niestety niektórzy muszą być na wolnym, ale czy nie widzicie ze jest zastoj na rynku ???? W porownaniu z innymi firmami i tak mamy najwiecej pracy.

Każda firma ma swoje wady i zalety. Pytanie tylko jezeli jest tak fatalnie to czemu nie pojdziecie do innej firmy? W UOSie i Novaseis stoją już od roku z krótkim epizodem na śmieszny jeden projekt 2D.

Dla ciekawskich: nie jestem biurvą a polowym takze jedziemy na tym samym wózku.
zdjecie uzytkownika
Hmmmmmmm - 2015-03-25 19:45:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Panie Zenuś kto panu powiedział że my tylko czekamy aż do nas zadzwonią co my dzieci jesteśmy GT tylko daje pracę myślisz ze jak nie rozkładamy kabli w jakimś zadupiu bez dojazdu do profilu to stoimy pod sklepem.Pewnie i są tacy różni w GT pracują ja osobiście troszkę pracuje w GT więc mogę coś na ten temat napisać wielu ludzi znalazło inną pracę wielu wyjechało za granicę zarabiać pieniądze a nie ochłapy resztki rzucane z pańskiego stołu skoro możemy pracować w deszczu mrozie nosić na plecach po 5 kabli bo niema dojazdu albo zakaz to i za granicą damy i dajemy RADĘ i to za normalne pieniądze, zostawiając rodzinę wstyd ale to Polak Polakowi robi.
zdjecie uzytkownika
bolek - 2015-03-25 20:03:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hmmmmmmm - 2015-03-25 19:45:29]:
Wzruszające naprawdę.
zdjecie uzytkownika
szkoda gadać - 2015-03-26 07:02:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kraków pada, jeden wielki strach, Toruń do sprzedania. Tak to było zarządzane od lat,że ktoś powinien się przyjrzeć tym przekrętom.
zdjecie uzytkownika
wyrocznia - 2015-03-27 19:21:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
można było przewidzieć że to kiedyś szlag trafi, są inne firmy jest inne życie, nie tylko geofizyka. Powodzenia w szukaniu nowej pracy.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-28 07:53:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiedy ogłoszą upadek, to tak z ciekawości bo imprezę trza zrobić
zdjecie uzytkownika
Papa - 2015-03-28 11:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chyba twój upadek pajacu. To możemy już swietować bo sie nie podniesiesz.
zdjecie uzytkownika
bolek - 2015-03-28 17:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Papa - 2015-03-28 11:55:44]:
Dobre
zdjecie uzytkownika
falubaz - 2015-03-29 14:49:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pajace z geofizyki
zdjecie uzytkownika
Kon - 2015-03-29 15:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [falubaz - 2015-03-29 14:49:58]:
Fallus z ZG !!!!!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa profesjonalna, bardzo dobre pierwsze wrażenie
Pytania: Oczekiwania finansowe
zdjecie uzytkownika
Pomiarowy - 2015-03-29 17:33:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No no poziom dyskusji na tym forum sięgnął dna.
zdjecie uzytkownika
Piotroch - 2015-03-31 19:48:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakby GT upadlo to nie tylko on by nie wstal bo na..banych to by bylo sporo wiecej osob ktorzy z radosci nie mogli by sie powstrzymac aby wyjsc w piatek z domu swietowac i wrocic w srode na kolacje :) ale tez niestety duzo bylo by placzu i zmartwien... Ale ty sie martwic nie musisz bo sam ci 0.7 l postawie na otarcie łez :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geofizyka Toruń Sp zoo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Geofizyka Toruń Sp zoo?
Zadaj pytanie