logo Geofizyka Toruń Sp zoo

Geofizyka Toruń Sp zoo

Toruń

Opinie o Geofizyka Toruń Sp zoo

on 2017-06-14 15:32
Masz umowę o pracę czy jakieś dziwne zlecenie?
terminator 2017-06-16 22:36
Umowa zlecenie. Dziękuję prezesi, że mogę być waszym giermkiem. Uwielbiam donosić. A pieniędzy z tej pracy nie ma- mimo tego, że mieszkam w samochodzie
5
on 2017-06-18 22:33
To dlaczego gnijesz w tym syfie?
5
terminator 2017-06-19 21:37
Gdzieś trzeba pracować.
3
joki 2017-06-21 09:43
Gdzieś pracować trzeba .
GT radzi sobie nieżle , wchodzi więc w rachubę . Szczególnie dla ludzi lubiących świat i przygodę .
Nie ma tu sielanki . Trzeba ciężko harować , rzadko oglądając rodzinę .
Stała załoga może liczyć na względną stabilność i wsparcie związków zawodowych .
Pozostali pracownicy , zatrudnieni na krótkich umowach niestety ryzykują i nie mogą liczyć na wiele .
To miejsce dla twardych ludzi biorących świat jakim jest .
Nie ma tu miejsca dla płaczków na prostej zasadzie .. widziały gały co brały .
Pracownikom okresowym trudniej negocjować bo nie są zorganizowani . I to trzeba zmieniać ..!
Gadki o donosicielstwie można między bajdy włożyć . Być może są na rękę niektórym kierownikom ,
że niby wszystko o wszystkich wiedzą ... Nie wiedzą ale pewnie chcą sprawiać takie wrażenie .
Skłóconą załogą łatwiej manipulować . Takich kierowników zarząd powinien odsiewać ..!
10
PGS 2017-06-25 10:18
Ten post to takie dyplomatyczne tedeum na cześć GT.Jeżeli nazywasz ludzi pracujących w firmie twardzielami to nic bardziej mylnego,gdyż to co dzieje się obecnie w grupie PGNIG stawia większość zatrudnionych w kategorii osób z poczuciem pesymizmu i braku perspektywy na przyszłość oraz sprowadza się do marnych trzech słów''pracować gdzieś trzeba''. Na wsparcie związków zawodowych w przypadku krachu,to można liczyć w formie,że bardziej zaszkodzą niż pomogą nawet stałej załodze.Brak ducha walki o lepsze warunki wśród najbardziej wykorzystanych pracowników na pewno skutecznie jest manipulowany przez kadrę kierowniczą.Podsumowując pracę w gt to wynika,że tej firmy nie warto nawet sterowanym kijem dotykać.
1
joki 2017-06-25 20:35
Dignare , Domine , die esto sine peccato nos custodire .
Zawsze chciałem to powiedzieć : ta firma jest do chrzanu ... I co . I nic . Nawet echo się nie odezwało .
Dosolić , nie przesolić , pieprzyć to i owo . Będę GT bronił , są w niej wspaniali ludzie i stąd nadzieja .
Zgadzam się w ocenie co do wsparcia związków zawodowych , nadwątlonych stykiem z wielką polityką . Niemniej w chwili próby dzielnie , choć rozpaczliwie , stawiających opór redukcjom zatrudnienia .
Kadra kierownicza / ta po ćwiczeniach Greenhouse / już pomału odchodzi i pojawiają się nowi ludzie .
1
komornik 2017-06-27 16:12
Krótko i na temat. Byłem w związkach zawodowych od początku przyjęcia do pracy. Jakieś 7 lat. Kiedy przyszła restrukturyzacja i zwolnienia nawet nie odczułem tego, że byłem w związkach. Teraz gdy pracuje na umowę zlecenie nie mogę już być związkowcem. Puenta taka- szkoda pieniędzy i złudzeń, że związki coś wywalczą. Nie mam żalu - tylko szkoda pieniędzy, bo się tego nazbierało przez te lata.
4
joki 2017-06-27 17:42
No cóż . Każdy wie , że ważniejsze niż związki są koligacje ...
Związki jednak mają monopol w reprezentowaniu interesów załogi .
To do nich odwoła się zarząd nawet jeśli sprawy dotyczyć będą niezrzeszonych .
To daje związkom faktycznie większą władzę niż sądząc po liczbie ich członków .
Wypełniają całą lukę po niezrzeszonych bez żadnych wobec nich zobowiązań .
2
ant 2017-06-30 13:09
Miałem podobnie , składki płaciłem ale nigdy nie zaproszono mnie nawet na zebranie wyborcze .
Domyślałem się tylko , dlaczego , widząc w zarządzie związkowym przez lata tych samych ludzi .
Wszystko było w ręku jednego , wtedy spolegliwego wobec zarządu firmy człowieka .
Nie pracuję już w GT . Oceniam , że związki były tylko wymaganym przez prawo narzędziem sterowanym różnymi sposobami przez zarząd . Dogadzały także wielkiemu ego upartyjnionych aktywistów z tym etatowym na czele . Gdyby ten etat był utrzymywany ze składek szarych ludzi byłoby inaczej .
3
komornik 2017-07-01 14:01
Są też Związki, które walczą o swoich pracowników, ale GT. Pracownicy na umowę zlecenie pozbawieni socjalu, pracownicy zatrudnieni przez agencję zatrudnienia to jest dorobek naszych związków i nowych prezesów. Starzy pracownicy siedzą cicho jak myszy pod miotłą i im przytakują, bo się boją o swoje umowy. Układy, układy i jeszcze raz układy.
4
leo 2017-07-02 00:49
Nowi prezesi nie są już tak nowi , rządzą wiele lat . Nie mieli łatwo . Zaczynali od żmudnej pracy nad zmianą mentalności załogi , przyzwyczajonej do socjalnego kołchozu , zależnej od zastarzałych układów wewnętrznych , od tych najbardziej popularnych " wioskowych " z Galicji .
Dziś czas na " odwrotny " etap , czas na przystosowanie celów korporacji do potrzeb załogi .
Pracownik porównuje dziury w swojej kieszeni z pękającymi w szwach spichlerzami PGNiG !!!
Dziś nie jest już tak bierny jak dawniej , umie wyciągać wnioski ... bez takich zmian GT popłynie ...
2
bulwers 2017-07-03 19:28
Jakiego socjalnego kołchozu? To, że pracownik raz w roku dostał dodatkową premię to był kołchoz? A teraz to jest uczciwe, że pracownicy na umowy o pracę dostają normalnie premie a Ci zatrudnieni na umowy śmieciowe nie otrzymują... Wykonują tą samą pracę dla GT. Więc kretynie nie pisz takich farmazonów... Pewnie jesteś kimś z zarządu lub jednym z lizusów. Wstyd za takich pracowników. Tobie powinni patafianie wszystko zabrac
5
PGS 2017-07-03 19:58
Popieram opinie. Jak można chwalić zarząd typowych żłobojadów,którzy tak tańczą jak im PGNIG zagra,to oni wywalczyli dla pracowników w terenie umowy zlecenie lub przez agencje pracy co sprowadza się do trzech norm dzisiejszego wyzysku człowiek ma być oszukany,maksymalnie wykorzystany czyli skutecznie wydymany.
1
leo 2017-07-03 23:46
Narzekanie nic nie zmieni . Byli tacy co mądrze gadali , a już przy pierwszym zefirku się poddali , dziś mają łącznik zamiast ośrodków wypoczynkowych , zlecenia zamiast pewności zatrudnienia , albo są na bruku .
O umowach trzeba ciągle się przypominać , rozmawiać . A jak nie , to świadomie głosować nogami .
Warto też rozumieć punkt widzenia zarządu ... Korporacja to jest taki moloch , który szanuje tylko siłę .
3
wow 2017-07-04 08:10
w jakiej korporacji zatrudniają pracowników na umowę zlecenie i płacą najniższą krajową?? Podaj chociaż inny przykład z wyłączeniem GT oczywiście.
3
tolek 2017-07-05 15:53
To nie pracuj jak ci chłopie nie pasuje !
4
olo 2017-07-06 11:13
O Tolku ostro pojechałeś z tym ''nie pasuje''. Mogłeś napisać,że tej firmie nie masz nic do zarzucenia i pracować gdzieś trzeba czyli paranoja przez urojenie...
2
wow 2017-07-07 11:31
Tolek pewnie jest fanatykiem GT. Podejrzewam, że za darmo by robił jeśli by było trzeba. Albo druga możliwość - pociotkiem
olo 2017-07-07 18:00
Do tego fanklubu GT. trzeba Tolkowi dołożyć jeszcze dwóch członków joki i leo.Wielbiciele toruńskiego geofizycznego poszukiwania złóż taniej siły roboczej uwięzionych w pułapkach umów śmieciowych.
leo 2017-07-07 21:48
' Elastyczne ' formy zatrudnienia wprowadzili przed laty jeszcze poprzedni prezesi . Działali zgodnie
z ' duchem ' czasu przywianym z PGNiG . Na umowach śmieciowych wyostrzyły sobie potem zęby tabuny prawników . Żeby cokolwiek zmienić potrzebne jest dziś wsparcie związków zawodowych .
2
bing 2017-07-09 09:35
Jedyne związki jakie są w tej firmie, które mogą coś zamieszać w sytuacji GT to np. Prezes i jego pociotek lub kolega. Dla takich znajdzie się dobre stanowisko. Reszta to pokrzywdzeni.
5
gość1 2017-07-11 22:14
Witam,
A jak jest z pracą w administracji. Czy ktoś wie może coś na ten temat? Umowy zlecenie czy o prace? Jakich zarobków można się spodziewać
kleofas 2017-07-13 14:45
Jeżeli lubisz pracować za marne grosze, spać gdzie popadnie to jest praca dla Ciebie. Ci co się cenią to odchodzą raczej z tej firmy. Umowy śmieciowe za grosze.
2
luc 2017-07-18 08:29
Tak jak Kleofas wyżej wspomniał,jeśli lubisz romski styl życia i podejmiesz pracę to w Polsce będziesz miał do wyboru dwa tabory obecnie w Wielkopolsce i na Podkarpaciu nasze obozy także są rozlokowane globalnie: cztery w Afryce,dwa w Azji i jeden Ameryce Płd. Jeśli chodzi o stronę ekonomiczną zatrudnienia to pensja na przetrwanie z mobilnymi umowami oraz radość z cygańskiego życia i marnej przygody.
5
Hak 2017-07-23 19:45
INEOS
montypython 2017-07-25 12:31
Słyszałem, że do GT potrzebują przedstawiciela handlowego ds. Centrów handlowych i zakupów w czasie pracy. Na czym polega ta praca i jakie są zarobki?
PGNIG 2017-07-26 08:33
W niedalekiej przyszłości będzie dobrze płatny etat na likwidatora tej firmy,wtedy zgłoś swą kandydaturę.
1
uli 2017-07-26 16:19
Miejsce likwidatora jest obecnie zajęte przez ludzi , którzy zlikwidowali GK .
Zmartwię chętnych . Likwidacja GT nastąpi dopiero w 2118 roku .
Do tej radosnej chwili należy jednak przygotowywać pra pra wnuków .
GT w obecnym kształcie przestanie istnieć w związku z rozwojem techniki .
1
alba 2017-07-26 23:03
? Weź skończ to swe wyluzowanie intelektualne i zacznij dostosowywać pytania do specyfiki firmy.
alba 2017-07-26 23:07
O, coś nowego. Jak tam prorokujesz, zastąpienie ropy innymi źródłami energii, czy rozwój innych metod prospekcyjnych?
montypython 2017-07-27 05:55
Jutro dzwonię czy jest wakat na to stanowisko
montypython 2017-07-29 09:59
Od poniedziałku zaczynam. Najpierw zmienię umowy pracownikom w terenie na czas nieokreślony a potem w biurowcu w Toruniu wprowadzę umowy zlecenie dla zarządu i kierowników.
SOS 2017-07-30 10:26
Po tym co zaczniesz wyprawiać od poniedziałku w firmie na pewno powiało grozą na ulicy Chrobrego 50 w Toruniu.Zarząd to proponuję zatrudnić przez Aterime tak dla upokorzenia.Ogólnie jak dasz radę zrób porządek z całym tym kartelem pod nazwą PGNIG.
uli 2017-07-30 19:49
Nie radzę podejmować żadnych decyzji teraz ... z powodu rosnących upałów .
Nasza załoga potrafi być bezlitosna i ściągnie ze świecznika nawet pochlebcę .
Zapewne i ty masz jakąś ciocię , teścia a w GT to wystarczy by obrzydzić ci życie .
1
geofon 2017-07-31 22:16
Ty piszesz takie dziwactwa,że chyba jesteś już pierwszą ofiarą tych upałów i diagnozuję u Ciebie poważny udar słoneczny[porażenie cieplne]mam nadzieję,że wiesz gdzie to się leczy?Pośpiesz się bo powikłania z tym związane są poważnym zagrożeniem zdrowia i życia...
niestety 2017-08-01 12:10
Geofon a Ty lekarzem jesteś, że diagnozujesz? A u siebie nie zdiagnozowałeś przypadkiem schorzenia typu zasiedzenie? Może sam powinieneś się przebadać. Przecież spółka oferuje Ci na pewno pakiety medyczne oraz szeroki wachlarz świadczeń socjalnych. \ co ja pisze. To było 10lat temu. Teraz nie możesz iść do lekarza, bo nie masz płaconego świadczenia.
koledzy 2017-08-01 12:52
Zanim ponownie zabierzesz głos przejrzyj dyskusje na GOWORK w poprzednich latach .
Jak na młodego geofonka przystało jesteś mocno pyskaty i w tym nasza nadzieja .
Zamilkł montypythonek więc sprawdż czy Go w poniedziałek w GT żywcem nie zjedli .
geofon 2017-08-02 14:23
Koledzy,niestety w sprawie montypythonka nie doszło w GT do aktu kanibalizmu.Człowiek pewnie czuje się dobrze i wkrótce coś śmiesznego tutaj napisze.Bez straszenia rodziną,leczenia schorzeń przez zasiedzenie lub poradami o czytaniu postów Goworka sprzed lat.Jedno trzeba stwierdzić ta firma zakrawa na dom wariatów z tą różnicą,że w domu wariatów jest przynajmniej dozór normalny.
montypython 2017-08-02 14:47
Geofon napisz coś konkretnego, bo tylko powtarzasz po wszystkich
Nick 2017-08-03 13:49
Geofon powtarza , bo to papuga zbiegła z domu wariatów . Charakterystyczne ... plecie trzy po trzy ..!
6
robolo 2017-08-04 21:30
Panowie jakie prognozy na 15 sierpnia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i świętujemy czy tylko pracujemy?
bolas 2017-08-08 10:11
Co tu taka cisza? Poprawiło się w firmie?
andrzej 2017-08-10 12:38
Tak i to znacznie, jest kasa i szacunek dla pracownika.
dawien 2017-08-10 23:17
Chyba w innych firmach hahah
adam 2017-08-11 09:32
Wreszcie ! ... wąż w areszcie !
1
tadek 2017-08-11 21:50
Chyba jesteś przyjętym świeżo Ukraińcem,że piszesz o tak pozytywnych zmianach ekonomiczno-personalnych w GT.
Iwona 2017-08-12 11:08
Dla potencjalnych pracowników na forum Geofizyka Toruń aktualne posty nie nawiązują w ogóle do warunków pracy. Pamiętajmy, że wiele osób wchodzi tutaj żeby poznać obiektywne opinie na temat firmy. Prywatne sprawy pracowników, niestety niewiele wnoszą do toczącej się dyskusji.
3
starodawny 2017-08-16 13:44
Może mi się uda napisać rzetelną opinię. Jestem pracownikiem firmy. Powiem tak- kiedyś pracowało się lepiej... Były większe zarobki, premie świąteczne. Teraz otrzymują je tylko nieliczni, pracownicy pracujący już wiele lat, Ci z lekkimi układami w Toruniu, aczkolwiek to też nie uchroniło niektórych przed zwolnieniem z powodu restrukturyzacji w 2015 i 2016 roku. W ten sposób firma bez wcześniejszej informacji wręczyła wypowiedzenia dwutygodniowe rzeszy załogi. Zrobiono to oczywiście listownie za pomocą kierowników grup. Pracownicy mieli do wyboru pracować na umowę zlecenie- pracownik traci w tym momencie wszystkie świadczenia socjalne... Także nie polecam tej pracy nowym potencjalnym pracownikom. Starzy jeszcze jako tako bo umowy na stałe. Jak lubisz wyzwania i chcesz się ciągnie zamartwiać czy przedłużą Ci umowę zlecenie to jest praca dla Ciebie. No i za te pieniądze to raczej noclegu też nie znajdziesz...
1
list 2017-08-16 21:23
Nie jestem pracownikiem , nawiążę do Twojego " oczywiście listownie za pomocą kierowników grup " . Kierowników wychowywała ekipa trenerska z firmy związanej z większą spółką Greenhouse z Sopotu .
Jednym z punktów treningu szkoleniowego w GT było symboliczne ... karmienie małp .
Pracownicy przewidywali , że takie szkolenia mogą być już zapowiedzią " restrukturyzacji " GT .
O firmie Greenhouse / spółce matce , ale wtedy mało kto je odróżniał / / stało się głośno za przyczyną redaktora Jerzego Urbana i jego gazety NIE a potem kolejnych gazet , które ujawniły , że spółka zajmowała się legalnym ale dwuznacznym moralnie handlem długami szpitali .
Wydżwięk wypowiedzi był wybitnie negatywny i samo słowo Greenhouse zaczęło się żle kojarzyć .
Może to przypadkowa zbieżność ale w GT zwolniono w trybie nagłym kierowniczkę kadr i szkoleń .
Teoria spiskowa podpowiada , że taki " zabieg pozwoliłby odciąć zarząd od powikłań politycznych .
Zostaw swoją opinię o Geofizyka Toruń Sp zoo - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geofizyka Toruń Sp zoo