logo Geofizyka Toruń Sp zoo

Geofizyka Toruń Sp zoo

Toruń

Opinie o Geofizyka Toruń Sp zoo

alba 2017-04-29 10:17
Geofizyk po studiach nie rozkłada kabli. Jest operatorem lub geofizykiem zajmującym się przygotowaniem danych dla operatora i sprawdzającym jakość otrzymanych rejestracji. Wąska specjalizacja, ma to wady i zalety. Można też próbować szczęścia w firmach robiących badania geoinżynieryjne np. pod budowy.
1
Robol 2017-04-30 19:24
Co tam na Chorwacji?
Jakie tereny?
Pracownik 2017-04-30 20:42
3 maja a ludzie z GT mają do pracy . Pasuje tylko zadzwonić do inspekcji pracy ...
5
Góra 2017-04-30 20:48
Właśnie będę dzwonił jak się dowiem że to prawda .
3
lkj 2017-04-30 23:54
Wolisz mieć dzień wolny w terenie, z dala od żony, zamiast odebrać to sobie jako odsiadkę w domu? Może do żony trzeba zadzwonić i o tym powiedzieć ;)
3
edas 2017-05-01 18:14
Podziwiam wszystkich pracujących w tej firmie na obecnych warunkach... Fatalnie zarządzana firma i jeszcze gorsza kadra. Za takie pieniądze żaden fachowiec nie przyjdzie do pracy. Do tych co pracują jeszcze w tym syfie- wszyscy, którzy nie pracują w GT mimo obaw znaleźli sobie pracę i polepszyli standard życia. Zero zero jeszcze raz zero punktów i nie polecam nikomu tej firmy, bo totalnie nie mają szacunku do pracownika
16
Dobra rada 2017-05-01 19:05
Mi rok temu z łaską proponowano etat w GT podczas likwidacji GK, więc także łaskawie odmowilem i po tym co na temat pracy u nich tutaj się pisze,moja decyzja była bardzo słuszna.Dziś mam spokojną I nieźle płatna pracę I tylko dziwi mnie fakt dlaczego nikt na żadnej grupie nie wszczął buntu,aby coś wywalczyć pod kątem warunków zatrudnienia i godnej pensji. Przejdzcie Panowie z Goworku do czynów,bo biadoleniem w postach nic nie uzyskacie.
9
luis 2017-05-04 00:55
Trzeci maja,praca w terenie,ludzie w tym dniu zostali pogonieni do pracy.Znakiem tego jest nie radzenie sobie z rzeczywistością,przecenienie siebie , nieudolność.Zamiast zarabiać tracicie.Bieszczady to nie dla was teren,zostawiliście setki tysięcy na naprawę aut,i na tym się nie skończy, wasza prezesura zatrudnia kierowców spod budki z piwem niedoświadczonych,zamiast zysków macie straty.Zatrudniają niedoświadczonych z łapanki do kabli i geofonów aby zaoszczędzić na delegacji.Jeszcze kilka miesięcy a podzielicie los GEOFIZYKI KRAKÓW i przestanie istnieć wasza gt.Powstanie firma Geofizyka Polska z filiami w toruniu i krosnie.A siedziba będzie w PGNIG , oni was teraz doją i wszystkie zyski wpływają własnie tam.Głupi robol niech robi ,jesteś mądry i młody szukaj lepszej pracy,bo tutaj jesteś nikim
15
leo 2017-05-05 09:41
Prędzej tę firmę sprywatyzują . Na razie każdy grosz długo obracają w palcach i drapią się w głowę zanim go wydadzą . Mogliby ściąć trochę najdroższych etatów by podciągnąć doły ale na to się nie odważą . Technika idzie naprzód i może część roboli zastąpią roboty . Nie obciążą funduszu płac .
Wola przetrwania jest tu silna ale to za mało ... żeby przetrwać muszą wyjść na szerszą przestrzeń ..!
4
luis 2017-05-12 08:35
Nie dziwię się że jest taka sytuacja,i że ludzi mają za nic tylko do roboty gonią za marny grosz. Oszczędności i jeszcze raz oszczędności na pracownikach. Wszystkie pieniadze z zysku zasilają konto PGNIG bo firma ma długi z przed lat , bo niby skąd przyszli obecni prezesi to każdy wie. PGNIG pociąga za sznureczki a pracownicy są marionetkami i się nie odezwiecie ,marionetki nie mówią.
6
zysk 2017-05-13 11:23
Wśród właścicieli PGNiG największym jest państwo ... czyli My ... ja ... i Ty .
Są też niektórzy pracownicy i emeryci GT , którzy z tego tytułu pobierają corocznie dywidendy .
GT realizuje skrajne oczekiwania ...
- akcjonariuszy ... na jak największy zysk ;
- pracowników ... na jak największy zysk / zarobek / i satysfakcję życiową .
Jak pracę dzielić ... pracowników używać ... zyski przechwytywać ... to odwieczne pytanie ...
4
luis 2017-05-13 20:45
Nie ściemniaj ,dywidendy biorą co roku akcjonariusze,bo posiadają akcje.I nie pieprz że jest tak miło bo na pewno jesteś od tych co dobrze się mają koło tych z pgnig .wożniacki itd. .Na kopalnie dajecie miliardy i likwidujecie konkurencje, i przez to nie dajecie sobie rady na południu polski,powiedz ile pieniędzy poszło bokiem na naprawy aut terenowych .To może i dobrze bo jak defendery pójdą na przetarg to jestem w kolejce do kupna.
2
Mieszko 2017-05-14 11:54
GT nigdy dobrze niezrealizuje tematu na południu ,bo to firma z północy a patrząc na historię ,kiedy na południowym skraju naszego kraju tworzyła się cywilizacja w okolicach Torunia było poganstwo i zacofanie i tak im zostało do dziś.
2
Koń 2017-05-14 12:13
Co do naszych prezesów to chłopaki mają dobre i mocne plecy którymi często służą aby po nich prezesi z PGNiG na konie mogli wsiąść.
2
zlowrogi 2017-05-16 23:00
Powinni zlikwidować ten bajzel w Toruniu i utworzyć centralę w Warszawie. Wtedy by się okazało ile Ci dwulicowcy z biurowca są warci. Kiedyś i na Was przyjedzie czas... Mam nadzieję, że to już niedługo.
5
Mieszko 2017-05-17 07:10
Rzeczywiście jak dostaliscie pierwsze tratwy,to powstała geofizyka morska a badania wykonywał zakon z Brandenburgii.
1
uli 2017-05-17 12:04
Geofizycy z północy nie opuścili Was w potrzebie ... pośpieszyli z pomocą ...
Niestety łatwiej z Krakowa tratwy z prądem Wisły toczyć ... niż odwrotnie ... pod prąd ..!


7
Mieszko 2017-05-20 21:49
Dziękujemy za Wszą pomocną dłoń dla nas była niczym góra lodowa dla Titanica.
haha 2017-05-22 19:12
nie da się naprawić czegoś co jest przepsute do szpiku kości tak czy inaczej GT jak i cały PGNIG z biegiem czasu padnie nie da się tego uniknąć smutno z tego powodu ale taka prawda
7
nick 2017-05-24 23:08
ktos wie o zarobkach nowego HSE w GT?
Nick 2017-05-25 08:19
O którego pytasz ?
Nick 2017-05-25 08:23
Poza tym wszyscy ludzie z HSE pracują na umowie zlecenia, więc kokosów się nie spodziewałbym
szok 2017-05-25 09:44
wszyscy ? nawet lizusy?
2
wow 2017-05-25 14:48
i kotś pracuje z taką umową? 21 wiek jest przecież
1
Nick 2017-05-25 17:59
Lizusy czyli kto ?
Nick 2017-05-26 09:47
Ja również GT pracuję na zleceniówce
1
leo 2017-05-26 12:47
Etaty dla szlachty ... ochłapy dla lizusów ... zlecenia ... Świat szeroki , każdy jest kowalem własnego losu .
polovczyk 2017-05-27 23:14
Praca same plusy. Można sobie jeździć na zakupy w ciągu godzin pracy autem służbowym, nie Arus? Opowiedz coś o tym, bo dawno nie zabierałeś głosu. Na grupie cwaniaka udajesz a tutaj nic nie napiszesz?
1
qwerr 2017-05-28 20:16
A po co ma tu pisać? Nie każdy lubi wywieszać majtki na balkonie. Większość woli dyskrecję.
4
nick 2017-05-30 17:40
W dalszym ciągu nie wiem kogo nazywasz lizusem. Nie pracuję w GT na tyle długo aby znać innych hse.
A o mnie na pewno nie powiesz, że jestem lizusem
leo 2017-05-30 22:10
To nic nie straciłeś. Koniec tematu. Przekonasz się jak poznasz
Haesik terenowy 2017-05-30 22:45
Jak obecnie wygląda umowa z HSE dla Torunia? Umowa o dzieło, zlecenie, własna działalność? Samochód terenowy w Polsce swój, czy udostępniają? Jakich certyfikatów i kwalifikacji oczekują?
haesee 2017-05-31 08:26
W hse zostali sami, że tak to nazwę bardzo delikatnie poplecznicy i koledzy. Generalnie jest tak, że robisz wszystko co Ci każą z Torunia. Dodatkowo w CZASIE PRACY można przejść szkolenie z fotografii całkiem za darmo. To się nazywa praca.
2
PKS 2017-05-31 09:49
Do iwona.jeśli możesz coś zrobić to bardzo proszę o korektę nazwy firmy na : GEOFIZYKA TORUŃ Sp.S.A. To będzie inny wymiar i zapewne opinie będą bardziej rzeczowe.Z góry dzięki
PKP 2017-05-31 11:44
GT to spółka z ograniczoną odpowiedzialnością .
Nie z tego powodu , ale tak się składa , że zatrudnia na najkrótsze umowy / zlecenia / .
Prawnicy , kadry i płace mają z tym dużo pracy ale prezesom łatwiej spiąć koniec z końcem .
Pracownikom kasa i życie osobiste / z powodu charakteru pracy / często się nie spina .
Najczęściej wskutek niekorzystnych na dłuższą metę umów . Im nikt nie pomaga , nikt za nimi nie stoi .
To forum pozwala na wymianę opinii i miejmy nadzieję wpływa na postępowanie pracodawcy .
3
mpk 2017-05-31 20:25
Treść i charakter niektórych opinii potwierdza starą prawdę geofizycznego powiedzenia "gdzie kończy się sens i logika zaczyna się wojsko i geofizyka".
3
tolek 2017-06-01 13:07
To gnijcie w tym syfie i to na własne życzenie. Jest tyle pracy poza geofizyką, przejrzyjcie na oczy pociotki u przydupasy...
4
ktoś 2017-06-01 23:07
Dobra robota brachu,walić tych gównojadów ,co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liżą
4
HSE 2017-06-03 16:47
No chyba nie bardzo. Ja do GT przeszedłem chcąc nie chcąc z GK. A pracuję nadal aby doświadczenia dobić jeszcze
1
coś 2017-06-03 21:00
No tak koleszko robotę masz dobrą bo wiem co robisz,ja też pracowałem do lutego tego roku w GK i bajka się skończyła .Za takią kasę co proponują z GT to nie pujde do nich . teraz tniesz sobie autostradą do domciu.
1
hasee 2017-06-05 22:34
Mówisz o koledze hse? Są równi i równiejsi w tej firmie. Jeden nie może podjechać do sklepu po coś do picia a drugi może wszystko... To jest właśnie hierarchia GT. Firma pociotków nieudaczników i lizusów...
6
namibijczyk 2017-06-06 20:57
Tutaj jeden nadaje na drugiego. Zawsze tak było. Jedno jest pewne, że to firma bez przyszłości. Zostawiacie rodziny na taki długi czas jeżdżąc po świecie. Gdy wracacie ledwo Was poznają. Życie ucieka przez palce... I to za takie grosze. Straconego czasu rodzinie się nie zrekompensuje...
5
ktoś 2017-06-06 21:20
Kolego jak nie jesteś w temacie to nie odzywaj się nie potrzebnie ,do sklepu to każdy jeżdzi aby km.nabić .bo na gps. to każdy do roboty goni.Wali mnie to bo u was nie pracuję.Pamiętaj koleszko o tym że pracownik nie jest na pierwszym planie,wy jesteście napędem dla PGNIG ,wszystkie pieniądze z zysku wypracowanego są przelewane do warszawy za długi z przed lat.Tak tam myśleli kogo niewygodnego wykopać,bo nikt nie przelewał kasy do tych złodziei jak Wożniak i te inne dziady
terminator 2017-06-13 22:48
Nie zgadzam się z opiniami powyżej. Pracuję przy zawiadomieniach już jakiś czas i uważam, że zarobki są super, praca ciekawa i w ogóle nie wiem dlaczego ludzie tutaj narzekają. Wyplata na czas. Polecam
1
Iwona 2017-06-14 08:54
@terminator rozumiem, że Ty jesteś zadowolony ze swojej pracy. Jak myślisz, z czego wynika ta różnica w opiniach? Czy chodzi tu o pracę w różnych działach firmy? Wspomniałeś, że pracujesz przy zawiadomieniach. Piszesz, że jest to ciekawe. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda Twoja praca?
1
on 2017-06-14 15:32
Masz umowę o pracę czy jakieś dziwne zlecenie?
terminator 2017-06-16 22:36
Umowa zlecenie. Dziękuję prezesi, że mogę być waszym giermkiem. Uwielbiam donosić. A pieniędzy z tej pracy nie ma- mimo tego, że mieszkam w samochodzie
2
on 2017-06-18 22:33
To dlaczego gnijesz w tym syfie?
3
terminator 2017-06-19 21:37
Gdzieś trzeba pracować.
2
joki 2017-06-21 09:43
Gdzieś pracować trzeba .
GT radzi sobie nieżle , wchodzi więc w rachubę . Szczególnie dla ludzi lubiących świat i przygodę .
Nie ma tu sielanki . Trzeba ciężko harować , rzadko oglądając rodzinę .
Stała załoga może liczyć na względną stabilność i wsparcie związków zawodowych .
Pozostali pracownicy , zatrudnieni na krótkich umowach niestety ryzykują i nie mogą liczyć na wiele .
To miejsce dla twardych ludzi biorących świat jakim jest .
Nie ma tu miejsca dla płaczków na prostej zasadzie .. widziały gały co brały .
Pracownikom okresowym trudniej negocjować bo nie są zorganizowani . I to trzeba zmieniać ..!
Gadki o donosicielstwie można między bajdy włożyć . Być może są na rękę niektórym kierownikom ,
że niby wszystko o wszystkich wiedzą ... Nie wiedzą ale pewnie chcą sprawiać takie wrażenie .
Skłóconą załogą łatwiej manipulować . Takich kierowników zarząd powinien odsiewać ..!
3
Zostaw swoją opinię o Geofizyka Toruń Sp zoo - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geofizyka Toruń Sp zoo