logo Geofizyka Toruń Sp zoo

Geofizyka Toruń Sp zoo

Toruń

Opinie o Geofizyka Toruń Sp zoo

szok 2017-05-25 09:44
wszyscy ? nawet lizusy?
2
wow 2017-05-25 14:48
i kotś pracuje z taką umową? 21 wiek jest przecież
1
Nick 2017-05-25 17:59
Lizusy czyli kto ?
Nick 2017-05-26 09:47
Ja również GT pracuję na zleceniówce
1
leo 2017-05-26 12:47
Etaty dla szlachty ... ochłapy dla lizusów ... zlecenia ... Świat szeroki , każdy jest kowalem własnego losu .
polovczyk 2017-05-27 23:14
Praca same plusy. Można sobie jeździć na zakupy w ciągu godzin pracy autem służbowym, nie Arus? Opowiedz coś o tym, bo dawno nie zabierałeś głosu. Na grupie cwaniaka udajesz a tutaj nic nie napiszesz?
1
qwerr 2017-05-28 20:16
A po co ma tu pisać? Nie każdy lubi wywieszać majtki na balkonie. Większość woli dyskrecję.
4
nick 2017-05-30 17:40
W dalszym ciągu nie wiem kogo nazywasz lizusem. Nie pracuję w GT na tyle długo aby znać innych hse.
A o mnie na pewno nie powiesz, że jestem lizusem
leo 2017-05-30 22:10
To nic nie straciłeś. Koniec tematu. Przekonasz się jak poznasz
Haesik terenowy 2017-05-30 22:45
Jak obecnie wygląda umowa z HSE dla Torunia? Umowa o dzieło, zlecenie, własna działalność? Samochód terenowy w Polsce swój, czy udostępniają? Jakich certyfikatów i kwalifikacji oczekują?
haesee 2017-05-31 08:26
W hse zostali sami, że tak to nazwę bardzo delikatnie poplecznicy i koledzy. Generalnie jest tak, że robisz wszystko co Ci każą z Torunia. Dodatkowo w CZASIE PRACY można przejść szkolenie z fotografii całkiem za darmo. To się nazywa praca.
3
PKS 2017-05-31 09:49
Do iwona.jeśli możesz coś zrobić to bardzo proszę o korektę nazwy firmy na : GEOFIZYKA TORUŃ Sp.S.A. To będzie inny wymiar i zapewne opinie będą bardziej rzeczowe.Z góry dzięki
PKP 2017-05-31 11:44
GT to spółka z ograniczoną odpowiedzialnością .
Nie z tego powodu , ale tak się składa , że zatrudnia na najkrótsze umowy / zlecenia / .
Prawnicy , kadry i płace mają z tym dużo pracy ale prezesom łatwiej spiąć koniec z końcem .
Pracownikom kasa i życie osobiste / z powodu charakteru pracy / często się nie spina .
Najczęściej wskutek niekorzystnych na dłuższą metę umów . Im nikt nie pomaga , nikt za nimi nie stoi .
To forum pozwala na wymianę opinii i miejmy nadzieję wpływa na postępowanie pracodawcy .
4
mpk 2017-05-31 20:25
Treść i charakter niektórych opinii potwierdza starą prawdę geofizycznego powiedzenia "gdzie kończy się sens i logika zaczyna się wojsko i geofizyka".
4
tolek 2017-06-01 13:07
To gnijcie w tym syfie i to na własne życzenie. Jest tyle pracy poza geofizyką, przejrzyjcie na oczy pociotki u przydupasy...
4
ktoś 2017-06-01 23:07
Dobra robota brachu,walić tych gównojadów ,co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liżą
4
HSE 2017-06-03 16:47
No chyba nie bardzo. Ja do GT przeszedłem chcąc nie chcąc z GK. A pracuję nadal aby doświadczenia dobić jeszcze
1
coś 2017-06-03 21:00
No tak koleszko robotę masz dobrą bo wiem co robisz,ja też pracowałem do lutego tego roku w GK i bajka się skończyła .Za takią kasę co proponują z GT to nie pujde do nich . teraz tniesz sobie autostradą do domciu.
1
hasee 2017-06-05 22:34
Mówisz o koledze hse? Są równi i równiejsi w tej firmie. Jeden nie może podjechać do sklepu po coś do picia a drugi może wszystko... To jest właśnie hierarchia GT. Firma pociotków nieudaczników i lizusów...
7
namibijczyk 2017-06-06 20:57
Tutaj jeden nadaje na drugiego. Zawsze tak było. Jedno jest pewne, że to firma bez przyszłości. Zostawiacie rodziny na taki długi czas jeżdżąc po świecie. Gdy wracacie ledwo Was poznają. Życie ucieka przez palce... I to za takie grosze. Straconego czasu rodzinie się nie zrekompensuje...
7
ktoś 2017-06-06 21:20
Kolego jak nie jesteś w temacie to nie odzywaj się nie potrzebnie ,do sklepu to każdy jeżdzi aby km.nabić .bo na gps. to każdy do roboty goni.Wali mnie to bo u was nie pracuję.Pamiętaj koleszko o tym że pracownik nie jest na pierwszym planie,wy jesteście napędem dla PGNIG ,wszystkie pieniądze z zysku wypracowanego są przelewane do warszawy za długi z przed lat.Tak tam myśleli kogo niewygodnego wykopać,bo nikt nie przelewał kasy do tych złodziei jak Wożniak i te inne dziady
terminator 2017-06-13 22:48
Nie zgadzam się z opiniami powyżej. Pracuję przy zawiadomieniach już jakiś czas i uważam, że zarobki są super, praca ciekawa i w ogóle nie wiem dlaczego ludzie tutaj narzekają. Wyplata na czas. Polecam
1
Iwona 2017-06-14 08:54
@terminator rozumiem, że Ty jesteś zadowolony ze swojej pracy. Jak myślisz, z czego wynika ta różnica w opiniach? Czy chodzi tu o pracę w różnych działach firmy? Wspomniałeś, że pracujesz przy zawiadomieniach. Piszesz, że jest to ciekawe. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda Twoja praca?
2
on 2017-06-14 15:32
Masz umowę o pracę czy jakieś dziwne zlecenie?
terminator 2017-06-16 22:36
Umowa zlecenie. Dziękuję prezesi, że mogę być waszym giermkiem. Uwielbiam donosić. A pieniędzy z tej pracy nie ma- mimo tego, że mieszkam w samochodzie
4
on 2017-06-18 22:33
To dlaczego gnijesz w tym syfie?
5
terminator 2017-06-19 21:37
Gdzieś trzeba pracować.
3
joki 2017-06-21 09:43
Gdzieś pracować trzeba .
GT radzi sobie nieżle , wchodzi więc w rachubę . Szczególnie dla ludzi lubiących świat i przygodę .
Nie ma tu sielanki . Trzeba ciężko harować , rzadko oglądając rodzinę .
Stała załoga może liczyć na względną stabilność i wsparcie związków zawodowych .
Pozostali pracownicy , zatrudnieni na krótkich umowach niestety ryzykują i nie mogą liczyć na wiele .
To miejsce dla twardych ludzi biorących świat jakim jest .
Nie ma tu miejsca dla płaczków na prostej zasadzie .. widziały gały co brały .
Pracownikom okresowym trudniej negocjować bo nie są zorganizowani . I to trzeba zmieniać ..!
Gadki o donosicielstwie można między bajdy włożyć . Być może są na rękę niektórym kierownikom ,
że niby wszystko o wszystkich wiedzą ... Nie wiedzą ale pewnie chcą sprawiać takie wrażenie .
Skłóconą załogą łatwiej manipulować . Takich kierowników zarząd powinien odsiewać ..!
9
PGS 2017-06-25 10:18
Ten post to takie dyplomatyczne tedeum na cześć GT.Jeżeli nazywasz ludzi pracujących w firmie twardzielami to nic bardziej mylnego,gdyż to co dzieje się obecnie w grupie PGNIG stawia większość zatrudnionych w kategorii osób z poczuciem pesymizmu i braku perspektywy na przyszłość oraz sprowadza się do marnych trzech słów''pracować gdzieś trzeba''. Na wsparcie związków zawodowych w przypadku krachu,to można liczyć w formie,że bardziej zaszkodzą niż pomogą nawet stałej załodze.Brak ducha walki o lepsze warunki wśród najbardziej wykorzystanych pracowników na pewno skutecznie jest manipulowany przez kadrę kierowniczą.Podsumowując pracę w gt to wynika,że tej firmy nie warto nawet sterowanym kijem dotykać.
1
joki 2017-06-25 20:35
Dignare , Domine , die esto sine peccato nos custodire .
Zawsze chciałem to powiedzieć : ta firma jest do chrzanu ... I co . I nic . Nawet echo się nie odezwało .
Dosolić , nie przesolić , pieprzyć to i owo . Będę GT bronił , są w niej wspaniali ludzie i stąd nadzieja .
Zgadzam się w ocenie co do wsparcia związków zawodowych , nadwątlonych stykiem z wielką polityką . Niemniej w chwili próby dzielnie , choć rozpaczliwie , stawiających opór redukcjom zatrudnienia .
Kadra kierownicza / ta po ćwiczeniach Greenhouse / już pomału odchodzi i pojawiają się nowi ludzie .
1
komornik 2017-06-27 16:12
Krótko i na temat. Byłem w związkach zawodowych od początku przyjęcia do pracy. Jakieś 7 lat. Kiedy przyszła restrukturyzacja i zwolnienia nawet nie odczułem tego, że byłem w związkach. Teraz gdy pracuje na umowę zlecenie nie mogę już być związkowcem. Puenta taka- szkoda pieniędzy i złudzeń, że związki coś wywalczą. Nie mam żalu - tylko szkoda pieniędzy, bo się tego nazbierało przez te lata.
4
joki 2017-06-27 17:42
No cóż . Każdy wie , że ważniejsze niż związki są koligacje ...
Związki jednak mają monopol w reprezentowaniu interesów załogi .
To do nich odwoła się zarząd nawet jeśli sprawy dotyczyć będą niezrzeszonych .
To daje związkom faktycznie większą władzę niż sądząc po liczbie ich członków .
Wypełniają całą lukę po niezrzeszonych bez żadnych wobec nich zobowiązań .
2
ant 2017-06-30 13:09
Miałem podobnie , składki płaciłem ale nigdy nie zaproszono mnie nawet na zebranie wyborcze .
Domyślałem się tylko , dlaczego , widząc w zarządzie związkowym przez lata tych samych ludzi .
Wszystko było w ręku jednego , wtedy spolegliwego wobec zarządu firmy człowieka .
Nie pracuję już w GT . Oceniam , że związki były tylko wymaganym przez prawo narzędziem sterowanym różnymi sposobami przez zarząd . Dogadzały także wielkiemu ego upartyjnionych aktywistów z tym etatowym na czele . Gdyby ten etat był utrzymywany ze składek szarych ludzi byłoby inaczej .
3
komornik 2017-07-01 14:01
Są też Związki, które walczą o swoich pracowników, ale GT. Pracownicy na umowę zlecenie pozbawieni socjalu, pracownicy zatrudnieni przez agencję zatrudnienia to jest dorobek naszych związków i nowych prezesów. Starzy pracownicy siedzą cicho jak myszy pod miotłą i im przytakują, bo się boją o swoje umowy. Układy, układy i jeszcze raz układy.
4
leo 2017-07-02 00:49
Nowi prezesi nie są już tak nowi , rządzą wiele lat . Nie mieli łatwo . Zaczynali od żmudnej pracy nad zmianą mentalności załogi , przyzwyczajonej do socjalnego kołchozu , zależnej od zastarzałych układów wewnętrznych , od tych najbardziej popularnych " wioskowych " z Galicji .
Dziś czas na " odwrotny " etap , czas na przystosowanie celów korporacji do potrzeb załogi .
Pracownik porównuje dziury w swojej kieszeni z pękającymi w szwach spichlerzami PGNiG !!!
Dziś nie jest już tak bierny jak dawniej , umie wyciągać wnioski ... bez takich zmian GT popłynie ...
2
bulwers 2017-07-03 19:28
Jakiego socjalnego kołchozu? To, że pracownik raz w roku dostał dodatkową premię to był kołchoz? A teraz to jest uczciwe, że pracownicy na umowy o pracę dostają normalnie premie a Ci zatrudnieni na umowy śmieciowe nie otrzymują... Wykonują tą samą pracę dla GT. Więc kretynie nie pisz takich farmazonów... Pewnie jesteś kimś z zarządu lub jednym z lizusów. Wstyd za takich pracowników. Tobie powinni patafianie wszystko zabrac
5
PGS 2017-07-03 19:58
Popieram opinie. Jak można chwalić zarząd typowych żłobojadów,którzy tak tańczą jak im PGNIG zagra,to oni wywalczyli dla pracowników w terenie umowy zlecenie lub przez agencje pracy co sprowadza się do trzech norm dzisiejszego wyzysku człowiek ma być oszukany,maksymalnie wykorzystany czyli skutecznie wydymany.
1
leo 2017-07-03 23:46
Narzekanie nic nie zmieni . Byli tacy co mądrze gadali , a już przy pierwszym zefirku się poddali , dziś mają łącznik zamiast ośrodków wypoczynkowych , zlecenia zamiast pewności zatrudnienia , albo są na bruku .
O umowach trzeba ciągle się przypominać , rozmawiać . A jak nie , to świadomie głosować nogami .
Warto też rozumieć punkt widzenia zarządu ... Korporacja to jest taki moloch , który szanuje tylko siłę .
3
wow 2017-07-04 08:10
w jakiej korporacji zatrudniają pracowników na umowę zlecenie i płacą najniższą krajową?? Podaj chociaż inny przykład z wyłączeniem GT oczywiście.
3
tolek 2017-07-05 15:53
To nie pracuj jak ci chłopie nie pasuje !
3
olo 2017-07-06 11:13
O Tolku ostro pojechałeś z tym ''nie pasuje''. Mogłeś napisać,że tej firmie nie masz nic do zarzucenia i pracować gdzieś trzeba czyli paranoja przez urojenie...
2
wow 2017-07-07 11:31
Tolek pewnie jest fanatykiem GT. Podejrzewam, że za darmo by robił jeśli by było trzeba. Albo druga możliwość - pociotkiem
olo 2017-07-07 18:00
Do tego fanklubu GT. trzeba Tolkowi dołożyć jeszcze dwóch członków joki i leo.Wielbiciele toruńskiego geofizycznego poszukiwania złóż taniej siły roboczej uwięzionych w pułapkach umów śmieciowych.
leo 2017-07-07 21:48
' Elastyczne ' formy zatrudnienia wprowadzili przed laty jeszcze poprzedni prezesi . Działali zgodnie
z ' duchem ' czasu przywianym z PGNiG . Na umowach śmieciowych wyostrzyły sobie potem zęby tabuny prawników . Żeby cokolwiek zmienić potrzebne jest dziś wsparcie związków zawodowych .
2
bing 2017-07-09 09:35
Jedyne związki jakie są w tej firmie, które mogą coś zamieszać w sytuacji GT to np. Prezes i jego pociotek lub kolega. Dla takich znajdzie się dobre stanowisko. Reszta to pokrzywdzeni.
5
gość1 2017-07-11 22:14
Witam,
A jak jest z pracą w administracji. Czy ktoś wie może coś na ten temat? Umowy zlecenie czy o prace? Jakich zarobków można się spodziewać
kleofas 2017-07-13 14:45
Jeżeli lubisz pracować za marne grosze, spać gdzie popadnie to jest praca dla Ciebie. Ci co się cenią to odchodzą raczej z tej firmy. Umowy śmieciowe za grosze.
2
luc 2017-07-18 08:29
Tak jak Kleofas wyżej wspomniał,jeśli lubisz romski styl życia i podejmiesz pracę to w Polsce będziesz miał do wyboru dwa tabory obecnie w Wielkopolsce i na Podkarpaciu nasze obozy także są rozlokowane globalnie: cztery w Afryce,dwa w Azji i jeden Ameryce Płd. Jeśli chodzi o stronę ekonomiczną zatrudnienia to pensja na przetrwanie z mobilnymi umowami oraz radość z cygańskiego życia i marnej przygody.
5
Hak 2017-07-23 19:45
INEOS
montypython 2017-07-25 12:31
Słyszałem, że do GT potrzebują przedstawiciela handlowego ds. Centrów handlowych i zakupów w czasie pracy. Na czym polega ta praca i jakie są zarobki?
Zostaw swoją opinię o Geofizyka Toruń Sp zoo - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geofizyka Toruń Sp zoo