logo Geofizyka Toruń Sp zoo

Geofizyka Toruń Sp zoo

Toruń

Opinie o Geofizyka Toruń Sp zoo

Były 2017-03-25 23:58
Ktoś jest w Austrii? Jak idzie?
Były 2017-03-26 22:21
Piszesz poważnie? Czy taka atmosfera?
lkj 2017-03-27 00:17
No... łapanki na ulicach Torunia są, by na bazę terenową wysłać "dostawę"? A to się porobiło, przedtem była selekcja ochotników.
zażenowany 2017-03-27 22:17
Bym nie miał co jeść to nawet bym nie wrócił do tego syfu. Podziwiam tych co zwolnili i wrócili. Brawo Wy. Pracujcie za te marne grosze w bagnach albo upokarzani przez rolników a gdy kontrakty się skończą to wywala na zbity pysk. Brawo brawo i jeszcze raz brawo !
7
dobrze to już było 2017-03-28 13:50
Ktoś kiedyś przywlókł pomysł firmy " kadrowej " .
Zaczęto od prania mózgów / szkoleń / kierowników .
Bez oporu związków zawodowych zwykłych ludzi omotano .
Jednym zwolnienia ... drugim podwyżki .
W taki prosty sposób rozmontowano ewentualny opór załogi .
Potem były już tylko kolejne i następne zwolnienia .
Wyszło ... jak zawsze ! Powstała firma dla wybranych !
6
Iwona 2017-03-28 14:19
A co możecie powiedzieć o procesie rekrutacyjnym do Geofizyka Toruń? Z ilu etapów się składa? Chętnie poznamy Wasze doświadczenia również w tym zakresie.
perrmittexpert 2017-03-29 19:17
Trzeba mieć bardzo zdrową wątrobę a jak się na arusia trafi to stalowe nerwy żeby w pysk nie strzelić
GINGP 2017-03-29 21:07
Pani Iwono rekrutacja w GT odbywa się podobnie jak w innych państwowych firmach.Są to trzy poziomy:

1 kult polityki pro rodzinnej więc przyjmuje się pracowników po koneksjach familijnych.
2 przyjmowanie osób po różnego typu znajomościach.
3 zatrudnianie ludzi na wariata tylko do pracy w terenie za min. płacowe tryb parobkowy.
4
pieter 2017-03-29 22:33
I przede wszystkim trzeba dobrze "donosić" kable i nie tylko. Jesteś donosicielem to jesteś kimś. Nawet mozesz cały dzień nic nie robić a kilka razy w Toruniu doniesiesz na swojej zmianie i jest wszystko dobrze.
4
lubiacy ekscesy 2017-03-29 22:36
Permitexpert kogo? W firmie lubi się takie ekscesy
1
gdy nie ma nadawcy ... kabel bezrobotny ... 2017-03-31 22:12
Ludzie kłapią ozorami . Na to co z paszczy wyleci nie zwracają należytej uwagi !
Wobec słuchaczy znieczula nas opium naszej własnej pychy .
Gubi nas brak roztropności ... i własne gadulstwo .
3
Nico 2017-04-01 22:30
Widuję coraz więcej osób z GT w mojej obecnej firmie na rozmowach o pracę ;) a już myślałem że nie został tam nikt z jajami żeby odejść.
2
korporacja 2017-04-02 16:04
Wszyscy w GT coś tam będą zarabiać ale bardzo dobrze to już tylko ... specjaliści !
Specjalizacja / szczególnie ta wąska / sprawia , że najwięcej ze wszystkich ryzykują .
I za to właśnie płacą im więcej ..! A znajomości się kończą gdy trzeba wyśrubować ... ZYSK ..!
1
ant 2017-04-02 19:11
Specjaliści ryzykują , że jest dla nich praca tylko w jednej dużej firmie w kraju .
Pozostali mogą pracować wszędzie .
1
Absolvent 2017-04-03 11:43
Heja.
Kończę właśnie Geofizykę na AGH. Mam półtora roku doświadczenia w projektowaniu, akwizycji i przetwarzaniu. Mam 3 pytania.

1. Mam szansę się dostać, nie mając żadnych znajomości?
2. Na jakie zarobki mogę liczyć?
3. Ciężko jest się dostać na zagraniczny kontrakt?

Pozdrawiam

kadrak 2017-04-04 09:30
kolejka gotowych do podjęcia pracy w GT zaczyna się na moście przez Wisłę
1
Były 2017-04-04 21:33
Ta firma to dno totalne to co sie tam dzieje to juz dawno zająć sie powinna Inspekcja Pracy.Ale jakie Państwo taka Państwowa firma
1
Były 2017-04-04 21:37
I firma pośrednicząca zatrudnienie Aterima to już szczyt i marzenie każdego pracującego heheeh miesieczne umowy a jak sie temat konczy to do widzenia
2
Japan 2017-04-08 11:36
Nasi prezesi to już dawno przeszli w tryb azjatycki po pobytach w kraju kwitnącej wiśni,nawet po ich oczach widać.Cieszmy się ,że nie pracujemy za 1dolara dziennie i miskę ryżu,ale kto wie restrukturyzacja w PGNIG wciąż trwa.
1
godna płaca za pracę 2017-04-09 21:17
Pracownicy GT skarżyli się na narastający ucisk już w kilka lat po upadku komuny .
Socjalistyczny zakład pracy znikał w oczach przy czynnej akceptacji związków zawodowych .
Wszystkie zarządy miały wtedy wolną rękę i prześcigały się tylko w doskonaleniu narzędzi .
To nie mityczna niewidzialna ręka rynku wymiotła pół załogi i zmarginalizowała terenowców !
Stopniowo , coraz częściej , pracownicy nie godzili się z tym i samorzutnie odchodzili .
Czasem kpili z co bardziej nadętych kierowników pokazując im na odchodne gest Kozakiewicza .
6
Iwona 2017-04-10 11:06
@Były co sprawia, że masz taką opinię na temat firmy? Masz na myśli jakieś konkretne sytuacje?
lajkonik 2017-04-10 17:45
Ja to podziwiam inżynierów, głównie geodetów i geologów. Gratulacje Panowie. Najpierw Was wykopali w dwa tygodnie a Wy wróciliście na pierwszy telefon. Wstyd, bo w Krk tyle pracy, że nie trzeba się prosić o pracę jak się temat skończy. Szkoda, ale Wasz wybór .
2
Iwona 2017-04-11 11:26
@lajkonik a Ty pracujesz w firmie? Skąd posiadasz takie informacje? Chętnie też usłyszymy jakie są Twoje doświadczenia z firmą.
lajkonik 2017-04-11 12:16
Pracowałem i nie chcę mieć nic wspólnego.
Iwona 2017-04-11 12:50
@lajkonik co sprawia, że tak oceniasz firmę? Chętnie usłyszymy więcej o Twoich doświadczeniach.
lajkonik 2017-04-11 14:35
Od tego jest rzecznik spółki
Iwona 2017-04-11 15:14
@lajkonik rzecznik spółki może udzielić informacji na temat firmy, ale nie jest w stanie powiedzieć jak Ty jako pracownik odbierasz firmę jako pracodawcę. Dlatego chętnie dowiemy się więcej na temat tego, co myślisz o pracy w Geofizyka Toruń.
konik-laj 2017-04-11 15:41
To jest pracodawca mierny! Pracodawca, który nie szanuje swoich pracowników! Pracodawca, który dalej myśli, że za bramą czeka kolejka chętnych do pracy, a płaci najniższą krajową albo zatrudnia ludzi przez pośrednika. Żenada! Pracodawca, który swoją kadrę specjalistów inżynierów traktuje jak ludzi od łopaty, nie ubliżając nikomu. To firma gdzie mobbing, szczucie, zastraszanie jest na porządku dziennym! Gdzie zarządzający największym działem w firmie to totalne ........ nie da się nawet tego opisać w sposób kulturalny nie używając epitetów powszechnie uznawanych za obraźliwe. Dno i żenada. A zarobki to były na poziomie ale 10 lat temu! Teraz to jest już jałmużna.
Wystarczy porozmawiać z ludźmi!
8
z boku 2017-04-11 21:26
Czy w GT nie ma już związków zawodowych ? Zepchnięto je w nicość ? Czy tylko wyleniały ?
1
on 2017-04-11 22:14
Co robi inżynier geolog w GT?
Szacuje szkody?
LAF 2017-04-11 22:44
Dorzucę to co zwykle, zaglądam tutaj z sentymentu i ciekawości po odejściu z GT Kraków.

Praca w korporacji e Krakowie jak Shell, motorola, nokia....... 8h przychodzę do pracy miedzy 6 a 10 jak mi pasuje, codziennie owoce, Homeworking 2 dni w tygodniu, wiec co drugi weekend na dialeczce w Bieszczadach......a kasa haha w GT trzeba siedziec na jakims wypizdziejewei zeby tyle zarobic i gryzc piach......(na korzysc gt troszke nudno zsami ale za to czlowiek ma swoj swiat rodzine przyjaciol a nie znajome geby od chlania po alubatach w gazowni.....)

i tyle w temacie.....
1
poprawkowy 2017-04-11 23:12
Odpowiedź jest prosta. Marnuje się i jest daleko od swojej rodziny żeby pochlać z kolegami. Żeby to jeszcze była atrakcyjna robota, ale szkoda rodziny za te marne grosze... Pozdrawiam z DMT
1
Iwona 2017-04-12 10:05
@konik-laj co rozumiesz przez brak szacunku? Czy w firmie rzeczywiście występuje mobbing? Takie działania nie są zgodne z polskim prawem. Co konkretnie dzieje się w firmie?
konik - nie laj 2017-04-12 17:01
Wystarczy, że z ludźmi porozmawiasz! Nikt tu szczegółów pisał nie będzie. Po za tym poczytaj wcześniejsze wpisy! Jeszcze jedno Twój podejrzliwy i negujący prawdę ton, sugeruje że jesteś kimś z zarządu albo kadry kierowniczej z Torunia, czyli ludzi którzy są oderwani od rzeczywistości i nie maja zielonego pojęcia
jak pracuje grupa co się na niej dzieje i jak wygląda współczesna sejsmika! To nie 48 kanałów, które się rano rozwija a wieczorem zbiera. Taki właśnie brak zaufania i traktowanie z góry to jest brak szacunku!
Pogadaj z ludźmi! Pojedź na grupę!
3
T.Ch.m.u.w. 2017-04-12 22:20
Albo poczytaj opinie na temat Geofizyki Kraków, od czasu kiedy likwiduje ją toruński zarząd. A są oni np. w stanie nakazać "ewakuację" niezagrożonych pracowników polegającą na ucieczce przed wojskiem, które ich ochrania.
2
Bi no 2017-04-13 18:45
Tak czytam i nie wierze że nikt nie zauważył, że Iwona to automat lub troll z korpo, który ma za zadanie zwiększyc ruch na stronie....
GINGP 2017-04-13 22:20
Jasne,że to napędzanie ruchu na stronie proponuję sprawdzenie adresu IP Iwonki....
Iwona 2017-04-14 10:22
@konik - nie laj ciężko jest przekazać ton wypowiedzi w formie tekstowej. Jeśli tak odebrałeś moją wypowiedź to wiedz, że po prostu chciałam upewnić się czy dobrze się rozumiemy. Firmy są zobowiązane do zapobiegania mobbingowi.
@Bi no, @GINGP jestem redaktorem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu Waszych opinii na temat pracy w firmie. Nie wydaje mi się, by moja obecność na tym wątku wpływała na ruch dyskusji. Jesteście bardzo aktywni w dzieleniu się informacjami na temat pracy w Geofizyka Toruń. Jednak ważne, by nie były to tylko hasłowe wypowiedzi, tylko konkrety na temat pracy w firmie. Dlatego właśnie jeśli coś nie jest jasne to dopytuję.
GiNGP 2017-04-15 12:37
Wesołych Świat dla całej redakcji Gowork.pl
1
polovczyk 2017-04-18 19:21
Kolego to nie jest mobbing tylko wieśniackie podejście do pracownika. Ta kadra nawet nie wie co to znaczy i bym nie był taki szybki w ocenie. Ostatnio Arusia spotkałem na grupie i przypadkiem zauważyłem, że mu słoma z butów wystawała na zebraniu. Ucieszyłem się, że do Polski wróciłem, bo uwielbiam tą złota elokwentną kadre GT nie do ruszenia
4
wróżka 2017-04-20 16:16
Praca jak praca. Jednak dożyliśmy czasów gdzie ludzie "z słomą w butach" mają więcej klasy i odwagi niż ta elokwencja ich oceniająca.
2
pizarro 2017-04-20 18:42
Elokwencja objawia się w bardzo dokładnym donoszeniu.... Tylko niestety na kolegów a nie kabli. Ci którzy byli elokwentni już dawno nie pracują w tej firmie, bo nie ma w niej żadnej przyszłości ( no może poza kierownikami i wyższymi szczeblem z siedziby) Gdzie jest ta marchewka?
3
loki 2017-04-20 20:18
Marchewką jest już tylko sama praca w terenie ... dziś tu , jutro tam ... to przyciąga pasjonatów .
Kiedyś szły za tym znośne zarobki i względny prestiż ale to było dawno ...
"Solidarni " zrobili stopniowo ze świadomych pracowników ... robotników na procedurach .
Dziś odpoczywają na emeryturach ale rzucona przez nich liberalna myśl pokutuje w kadrze .
Zabraknie chętnych wśród Polaków ... zatrudnią Ukraińców . Kapitał nie zna narodowości .
2
zdruzgotany 2017-04-20 22:24
Przykre jest to, że każde zmiany, restrukturyzacje czy optymalizacje pracy przebiegają na niekorzyść pracownika. Kiedyś pamiętam jechało się do pracy i można było zarobić na godne życie i jakoś rodzinie wynagrodzić ten czas ... Przykre jest to do czego doszło w tej spółce w przeciągu roku. Gdzie były związki zawodowe? Nic kompletnie nic nie dało się wywalczyć. Jaki cel mają prezesi? Co im prześwietla? Fachowcy odchodzą... Panowie prezesi czy wasza droga gdzieś prowadzi? Czy widzicie tylko czubki własnych nosów, czy coś więcej?
Iwona 2017-04-21 09:45
@zdruzgotany piszesz, że w ciągu ostatniego roku w firmie zaszły znaczne zmiany na niekorzyść pracowników. Co konkretnie uległo zmianie?
Słuszny 2017-04-21 18:25
Ukraincy juz sa na niemcach a w pentagonie od dawna zapier.... po 12h dla dobra GT.
1
alba 2017-04-23 00:20
Ta... Już widzę jak geofizyk z Ukrainy, mający kwalifikacje na "procesora", tudzież biegle angielski itd. itp., zap... za pół pensji Polaka w GT zamiast szukać szczęścia w świecie ;)
upa 2017-04-23 09:59
My w GT to już pracujemy jak Ukraińcy nasze zarobki i format zatrudnienia szczególnie terenowcow dokładnie to odzwierciedla.
1
lajkonik 2017-04-23 19:05
Tak sobie wszyscy wywalczyli taką sytuację. Jak przyszło do jakichś rozmów to większość schowała głowę w piasek a Ci co próbowali walczyć byli najgorsi. Ta sytuacja, która teraz jest w firmie( np umowy, zarobki) to również po czesci wina pracowników. Tak jest w tej firmie, że zamiast rozmawiać to gdzieś po kątach się obgaduje a jak przychodzi co do czego to większość nie odzywa. Róbcie za darmo najlepiej. W delegacji za takie pieniądze... Śmieszne
4
Lolo 2017-04-24 14:51
To jak kontraktowi zwalniacie się czy na zwolnienie.
Zostaw swoją opinię o Geofizyka Toruń Sp zoo - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geofizyka Toruń Sp zoo