Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2008-10-15 15:46:17 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Polifolia - Poniatowa. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
polifolijczyk - 2010-09-08 13:46:34 odpowiedz | cytuj
aby isc i pracowac za najnizsza krajowa swiatek piatek i niedziela chyba ze chca cie przyjac na prezesa za kilkanascie tysiecy :)
obiektywny - 2011-01-09 16:30:59 odpowiedz | cytuj
praca za najniższą świątek piątek i niedziela i wielkanocna też i Boże Ciało a w ogóle masakra brygadziści to chłopaczki po szkole i to co ciekawe na niczym się nie znają ale jak piekarz ma się znać na obsłudze maszyny fajna firma co ale dla ustawiaczy zmianowych to jest dobre wcisną kit brygadziście i idą spać na nocy w ogóle naprawdę pracują tam tylko kobiety a panowie tylko robią dobre wrażenie szczególnie przy prezesach KOBIETY w tej firmie pracuje się na facetów na ich wypłaty nawet nowi brygadziści godzą się na to bo nie mają pojęcia o maszynach masakra
Urażony - 2011-01-10 19:11:44 odpowiedz | cytuj
O przepraszam większość chłopaków też musi pozapierdalać czy to operator czy ustawiacz tak naprawdę to czysto inwidualna sprawa i wcale nie mają z tego jakiś większych stawek.(No może ustawiacze). Co do pań to rzeczywiście zgodzę się maja przechlapanę bo muszą pakować niestety taka praca i na to podpisywały na umowie. ALE operatorzy czegoś takiego nie mają ,ani ustawiacze ,a mimo to pakują razem z szanownymi paniami pakowaczkami (No może nie wszyscy). Poza tym panie mają tylko pakować nic więcej zakładanie rolek czy czasami energochłonna praca przy maszynach gdzie nieraz operator czy ustawiacz musi się nieźle psychicznie i fizycznie namęczyć, aby maszyna szła patrząc na niebiańsko uśmiechniętą swoją "koleżankę" która w sumie cieszy się z jego męki. Tak więc są dwie strony medalu i wszystko jest INDYWIDUALNĄ (Tak wiem trudne dla niektórych słowo) sprawą nie można UOGÓLNIĆ (znowu trudne słowo ;) wszystkich pracowników. He i mogę się założyć o swoją premie (Śmiech na sali) ,że to jakaś pani pakowaczka o niespełnionych marzeniach wyżywa się na tym śmiesznym forum bo tylko na termoformowaniu jest tyle zawiści ,ale w sumie co się dziwić jest jak jest.
Co do płacy jak ktoś chce to walić śmiało nie ma to jak nocka w sobotę nocka w niedzielę. A tak poważnie zasadź sobie chłopie 5ha ziemniaków lepiej na tym wyjdziesz i mniej się orobisz.
gość - 2011-01-25 11:41:05 odpowiedz | cytuj
Najłatwiej jest oceniać innych i narzekać ale przecież Ci najbardziej niezadowoleni mogą zawsze się zwolnić - ale jednak pracują to chyba nie jest tak źle :)
anonim - 2011-01-26 02:20:22 odpowiedz | cytuj
Polifolia:
-firma jakich wiele w Polsce wykorzystująca sytuację w regionach z dużym bezrobociem (płaci mało bo ludzie i tak się znajdą)
-nie doceniająca długoletnich pracowników z ogromnym doświadczeniem płaci niewiele więcej niż świeżakowi
-kadra kierownicza oraz tzw. brygadziści to jacyś ludzie z przypadku absolutnie nie znający procesów produkcji nie wspominając o maszynach które są w zakładzie
-podwyżki to naprawdę rzadkość a jeżeli już są to godzą w godność prcownika
-o premiach nie wspominam bo to jest dopiero nieporozumienie 50-100 zł brutto...urlop na żądanie oraz zwolnienie lekarskie=brak premii
-firma w ciągu ostatnich 6 lat bardzo się rozwinęła jeżeli chodzi o maszyny i ekipę pracującą obecnie ponad 200 osób
-niestety pracownicy tego dobrobytu nie odczuwają wręcz firma zmieniła się na gorsze
-brak należnych ubrań roboczych, środków czystości(proszek do prania)
- praca w ciągłym hałasie, upale, pod presją brak warunków szkodliwych(stwierdzono to przed kilkoma laty przy pracującej jednej maszynie obecnie zdarza się że naraz pracuje w granicach 15)
-jedyny plus to sympatyczni ludzie z jakimi pracuję niestety minusy sprawiają że więcej pozytywów nie dostrzegam.
ninija - 2011-01-26 22:03:46 odpowiedz | cytuj
jest naprawde super w tej fifirmie nie wiem co wy widzicie ze zle przenosza ze zmian na zmiane ale coz trzeba zyc dalej ale mysle ze dacie sobie rade wy ktorym ta praca nie odpowiada...........hehehehe zgadzam sie ze wszystkimi tutaj ktorzy wyrazaja swoja opinie na tym portalu
anonim - 2011-01-27 12:47:28 odpowiedz | cytuj
Wy tylko jeczec umiecie i nażekac za robote byscie sie wzieły połowe z tych starych prukw to by pasowało zwolnic podmyj miedze i niesap
ninija - 2011-01-27 14:07:58 odpowiedz | cytuj
najlepiej jest narzekać na coś i się obrażać po prostu są 2 rozwiązania waszego tutaj sporu:1- zwolnić się i dać sobie spokój bo nikt nikogo nie trzyma tutaj na siłę..........2- pójść i wyrazić swoje zdanie u prezesa, co człowieka boli......jest wolność słowa i przekonań......prezes jest inteligentnym facetem i na pewno was wysłucha. Ale kto tak zrobi. Ja wiem tyle że "siła tkwi w narodzie" więc trzeba się zebrać w grupę i iść na rozmowę...a jeszcze istnieje 3- wariant alternatywny "strzelić sobie w łeb i kłopot z głowy"
Klapan dzakson - 2011-01-27 23:56:23 odpowiedz | cytuj
powie krotko zwiezle i na temat:

jeszcze troche i ten wspanialy zaklad pracy niczm nie bedzie roznil sie od Auschwitz a wiem z pierwszej reki ze bedzie coraz gorzej juz sa ucinane premie a przy wiekszej liczbie nadgodzin ucinane sa tez pieniadze z podstawy przy czym orobisz sie a nie zarobisz.... a te stare mapety niech nie jecza na operatorow bo one tylko pakuja a operator musi zmienic worek zalozyc rolke i musi tez spakowac kubek.... a do tego brygadzisci ;/ przyjdzie taki jeden z drugim piekarz latak jak by sie nie wiadomo czego nawciagal i co to nie on wielki pan i wladca a nawet maszyny wlaczyc nie umie... hahaha zal.
obiektywny - 2011-01-28 10:57:15 odpowiedz | cytuj
Ja tak czytam te Państwa wypowiedzi i widzę, że niektórzy w ogóle nie mają świadomości jak trudno jest znaleść jakąkolwiek pracę na terenie naszej gminy i jak dużo jest podań do naszej firmy - więc jak ktoś ma takie złe odczucia i jest niezadowolony to naprawdę nie widzę powodu, żeby dłużej się męczył - tylko, że nikt nie ma odwagi narzekać ujawniając swoje dane. Odnośnie brygadzistów to są panowie z wykształceniem wyższym więc proszę sie nie sugerować ich poprzednim zatrudnieniem, a swoją drogą oni są od zarządzaniem ludżmi i wprowadzaniem dyscypliny - nie od znajomości maszym. Więc żeby tu się wypowiadać trzeba mieć wiedzę na temat ich zakresu obowiązków. Życzę satysfakcji z pracy wszystkim "poszkodowanym"
anonim - 2011-01-28 22:05:47 odpowiedz | cytuj
każdy ma jakieś zdanie na temat sytuacji w firmie. Moje jest takie, że
zapierdalać trzeba i to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nadgodziny,bo jak ich nie ma to z gołej pensji nie pociągnie. O "premii" można zapomnieć, tak jak i o wolnym w święta. Zarobki o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] potłuc. "stary" pracownik zarabia praktycznie tyle samo co nowo zatrudniony. Prezes nie szanuje pracowników. MA ICH GŁĘBOKO........ interesują go tylko zyski I WIĘKSZE NORMY, bo pracownik da sobie radę, choć wypruwa sobie żyły na maszynie. DLA NIEGO JESTEŚMY TYLKO ROBOTAMI KTÓRE ZNIOSĄ WSZELKIE WARUNKI PRACY!!!

rambo - 2011-01-29 12:17:41 odpowiedz | cytuj
co wy wiecie chyba po to jestescie zeby pracowac najlepiej nic nie robić i za to dostawać kase to jak wam nie pasuje to droga wolna
pracownik - 2011-01-29 20:48:29 odpowiedz | cytuj
zaczynam szukac nowej pracy !
przecież w sklepie spozywczym wykadajac towar na półki zarobie tyle samo a świeta i noce mam spokojne!
to jest firma najgorsza w jakiej pracowalem a pracuje juz tu 2.5 roku
norma norma norma norma
dzyń dzyń - 2011-01-30 10:01:05 odpowiedz | cytuj
A mi tam się podoba praca w tej firmie. Mogę poopierdalać się przez zmianę, bo mam ludzi na maszynie od orki. Trochę mało zarabiam, więc jutro ide do prezesa po podwyżke.
klapan dzakson - 2011-01-30 10:31:59 odpowiedz | cytuj
praca sama w sobie nie jest zła....
chodzi o zarobki i to jak się traktuje ludzi
co niektórzy z was to nie maja racji tu ma byc dyscyplina haha [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie wojsko // a ludzi którzy chcą pracować starają się robią w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] duże normy to i tak nic z tego nie maja co najwyżej premie 50 zł i to przy dobrych wiatrach.... wykorzystują sytuacje bezrobocia w p-wa i okolicy i traktują ludzi jak BEDUINÓW jakiś.... niech sobie sprowadza Ukraińców i niech robią za pół darmo to im się opłaci....
a najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to ze po p-wa chodzi plotka ze w polifolii zarabia się 3000 zł.... tylko niech ten ktoś mi powie kto tyle zarabia....
anonim - 2011-01-30 19:44:12 odpowiedz | cytuj
anonim - 2008-10-15 15:46:17

ej obiektywny dwa nie sadź się bo na hali jest dużo ludzi z wyższym i praktyką i jesteś przy nich cienki bolek a w tej firmie jest to najmniej ważne tu stanowiska obejmuje się z przypadku albo po protekcji np.mamusi ,sąsiada,żony papierem możesz d.... podetrzeć i nie zapomnij że człowiekiem się jest a na stanowisku tylko bywa a z wysokości spada się z wielkim hukiem a kariery to tu jeszcze nikt nie zrobił powodzenia
ggg - 2011-01-30 21:44:14 odpowiedz | cytuj
ja zarabiam te wspomniane 3 tysiące i zapewniam Cię że takich osób jest o wiele więcej. Niemal każdy z działów utrzmania ruchu jeśli pociągnie większą liczbę godzin i 4 soboty bez problemu zarobi 3 tys. Pażdziochy, wypalarka, elektrycy, niektorzy z magazynu nie mają ograniczeń w liczbie nadgodzin i zostają kiedy chcą. 3 tys wyciągną bez problemu jeśli chcą. A co robią po godzinach i w soboty każdy chyba dobrze wie.... może poza prezesami...
anonim - 2011-02-01 11:45:12 odpowiedz | cytuj
ty pytasz sie o nasze dane to dlaczego nie podajesz swoich my piszemy wielka prawde o danej firmie ty wyrazasz sie jak ktos z wewnatrz firmy czyli "prezes lub..prezes"ale rozumiemy to kazdy ma dostemp do tego. tylko drazni mnie to ze wyrazasz sie o tej firmie jakby byla twoja a moze jest
anonim - 2011-02-01 11:51:26 odpowiedz | cytuj
a brygadzisci nadaja sie na korek do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zycze takich brygadzistow wszystkim firmom i dziwią sie ze POLSKA gospodarka jest na zlym poziomie a dlaczego teraz sobie odpowiedzice wy z gornej polki wzieci.
ninija - 2011-02-01 12:07:25 odpowiedz | cytuj
od pazdziochuw to wara a od elektrykow tym bardziej jak nie umiecie z nimi rozmawiac to wasza sprawa przykro mi tylko ze to forum przeradza sie w napierdzielanie na siebie a nie na ta paranoie firmy z lublina i kazdy kto powie zle na j.w dostanie w ryj ode mnie bo brama jest blisko pa slodzidcy pracownicy polifolii
zbycho - 2011-02-01 18:50:51 odpowiedz | cytuj
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mnie ze ktos kto podaje sie za "ninija" szarga moje dobre imie. Ja na pewno nie ujawniam swojego zdania na temat firmy
mały - 2011-02-01 23:26:05 odpowiedz | cytuj
Tak tu masz racie,pracuje tam już 11 lat i widziałem jak przebiegają badania na nasze szkodliwe warunki pracy-wył. maszyny itp.
anonim - 2011-02-02 17:57:22 odpowiedz | cytuj
Witam.
Mam przyjemność obserwowania pracy w tej firmie poprzez opowieści znajomych. Na pierwszy rzut oka to przedsiębiorstwo nie odbiega od ogólnych standardów zakładów produkcyjnych w naszym regionie. Najniższa krajowa, szkodliwe warunki pracy i ludzie na stanowiskach nie adekwatnych do swoich możliwości i umiejętności. Jednak gdy przyjrzałem się bliżej co dzieje się za murami POLIFOLII wyciągnąłem pewne wnioski, które kierują mnie ku jednej myśli - kołchoz XXI wieku. Rozumiem, że można płacić pracownikowi takie śmieszne pieniądze ponieważ nasze państwo ustala zbyt niskie progi płacowe co z kolei wykorzystują nasi dzisiejsi chlebodawcy. Co do ubrań i środków czystości to już "lekkie przegięcie", gdyż są to dobra podstawowe jakie powinien zakład zapewnić swoim pracownikom w końcu to dzięki nim wypracowywany jest przychód firmy. Kolejnym nurtującym mnie tematem jest praca w święta. Nie potrafię zrozumieć dlaczego produkcji nie można zatrzymać na kilka dni sam jestem pracownikiem dużego zakładu produkcyjnego i wiem, że stany magazynowe większości produktów pozwalają na to, a dodatkowo jak powszechnie wiadomo w święta nie odbywają się załadunki. Najważniejsze jednak jest zadowolenie pracowników którzy mają wolne w święta i po nich wracają z nową energią do pracy, bo "zadowolony pracownik to dobry pracownik". Natomiast jeśli chodzi o ludzi którzy znajdują się na nie odpowiednich stanowiskach to niestety zawsze będzie się to zdarzać ponieważ nie ważne czy jesteś absolwentem szkoły zawodowej z tytułem - piekarza czy też ukończysz politechnikę jako magister inżynier jeśli nie masz znajomości, nie "sprzedajesz" pracowników, czy też potocznie ujmując " nie wchodzisz w dupę" osobom "decyzyjnym" w firmie, masz zablokowany awans. Pomijając już relacje między pracownikami, gdzie zawsze występowały i będą występować zgrzyty i konflikty chciałem przejść do ważnej kwestii jaką jest bezpieczeństwo pracy. A mianowicie wiem dokładnie, że przy maszynach produkujących kubki leżą na podłodze zwoje grubych kabli od zasilania, które często znajdują się w wodzie, chyba nie muszę uzmysławiać Państwu co stałoby się gdyby doszło do przebicia prądu prze kabel i zetknięcia się go z wodą. Irytuje mnie również fakt, iż w tym zakładzie jest bardzo wiele wypadków. Większość z nich spowodowana jest przez bardzo zły stan maszyn oraz dostosowanie ich do ciągłej pracy ( poprzez np. zaślepienie czujników, które odpowiadają za zatrzymanie maszyn w sytuacjach awaryjnych ). Chciałem zwrócić uwagę również na mniej istotny aspekt a mianowicie dużą różnicę temperatur między halami produkcyjnymi, a pomieszczeniem socjalnym - stołówką, szatnią oraz łazienkami. Pracownicy schodząc na przerwę, do łazienki czy po prostu do szatni po zakończonej pracy są szczególnie narażeni na przeziębienia, które z kolei wpływają na ich późniejszą efektywność pracy oraz zwolnienia, które są tak powszechne w POLIFOLII. Podsumowując chciałem zaznaczyć, iż bezpieczeństwo i dobre podejście do pracownika nie są domeną tego zakładu. Chciałbym wierzyć, że w przyszłości będzie lepiej jednak z usłyszanych opowiadań nic na to nie wskazuje, miejmy nadzieję, że jednak sytuacja w tej firmie ulegnie poprawie zanim dojdzie do tragedii.
Pozdrawiam
urażony milioner - 2011-02-02 18:34:17 odpowiedz | cytuj
Te ggg jak masz stawkę 2500zl, albo lepiej, to się nie dziwie że zarabiasz 3tys. W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byłeś i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] widziałeś, więc nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] że ktoś gdzieś tam zarabia 3tys. Siejesz gościu propagande. Poczekaj aż prezes zobaczy tę stronę, a zobaczy na pewno, bo nie brakuje ludzi w tej firmie którzy mu o tym chętnie "doniosą", to wtedy będziesz miał po nadgodzinach i będziesz pisał tak jak wszyscy. Zastanów się troszkę, internet nie jest dla idiotów.
x