Hanyang Polska

Elbląg

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 237 ocen.

Hanyang Polska
4 237 6 1

Opinie o Hanyang Polska

Już tam nie robię...

No mistrz Mariusz to wielki przyjaciel narodu Ukraińskiego ale i oni mają o nim swoje zdanie...max poniżenia żeby latać za ukraińską królową zasu Krainą...........a pani Beatka to dalej wzdycha to mistrza ....i jest skutek bo nigdy sie w pracy nie przemęcza...

pracuję to wiem
@Już tam nie robię... 09.11.2018 01:39

Mariusz lata za tą ruską po wszystkich działach. Współczuję jego żonie , że z takim alfonsem ma dzieci.

polak

czy ukraincy w tym zakladzie norme wyrabiaja?

NickName
@polak 14.08.2018 17:50

Tyłkami ;)

Harry
@polak 14.08.2018 17:50

Oczywiście. A w szczególności znana Karinka awansująca na prywatną prawą i lewą rękę Mistrza Mariusza. Beata już za stara się zrobiła więc wymienił na dwa razy młodszą.

Krystian!!!!!!
@Harry 06.09.2018 07:00

Mariusz traktuje polaczków jak drugi sort według PIS-u a ukrainu!!! jak swoją drugą ojczyznę pomaga ukrainie a Polaków ma w d........pie, na maszynie ustawia dwóch ukrainców a jak polaka to jednego to przykład wykorzystania Polaka przez Mariusza !!!!!! Odzywa się do nas po chamsku jak gdyby byliśmy jego własnością!!!!!!!

karolinka
@Krystian!!!!!! 13.09.2018 11:03

ten pan wais w innym zakładzie wyleciał by już dawno, ale tu takich prostaków się wielbi skoro pracują już tyle lat , niestety ...

Ukraina

Odradzam tam pracować ja wyladowalam w szpitalu w kiepskim stanie bo nie było można się napić i zjeść. Nikt nie stanie za ciebie na maszynie a tym bardziej jak masz trzy i musisz biegać od jednej do drugiej i do tego pomagać w pakowaniu na wysyłki a płacą najniższą krajową i umowa zlecenie a Ukraińcy pracują 12 godz codziennie bez nad godzin ten zaklad tragedia odradzam kierownik i reszta załoga czekają jak zbluzgac pracownika

Jaśko

Witam. Co tam słychać w kocborowskim świecie? To firma z Korei Północnej, gdzie ludzie (usunięte przez administratora) widzieli i zarabiają tyle co 20 lat temu. Jak to możliwe, że Maj i Wencel woleli odejść i zarabiać lepiej gdzie indziej na prostych stanowiskach niż tu jako mistrzowie. Przecież to jest poj...ny świat! Chłopina z lakierni, który ogarniał wszystko wolał odejść do normalnej roboty za lepsze pieniądze. Kaziu ,a mówiłeś, że człowiek jest tani. Psychopato ty! Dacie ludziom pewnie po 100 złotych brutto podwyżki żeby chwilę sprawę załagodzić. Szmatławce wy niszczycie ludziom życie. Jak tam hałdy braków, czyżby kogoś zabrakło?

Filip

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może ktoś słyszał czy potrzebują ludzi?

Lola
@Filip 16.08.2018 19:34

Czy tylko mi się wydaje, że niektóre komentarze wyglądają tak jakby ktoś z zarządu starał się podszywać pod zwykłych pracowników i robić dobry PR zasowi?

Pracownik zas

(usunięte przez administratora) prezesa osiągnęło szczyt.....dziś okradli wiele osób....ludzie nadkodziny robili a oni im powiedziedzieli ze za te przepracowane godziny mogą sobie wolne wziąść

zs
@Pracownik zas 19.07.2018 10:53

rob norme to nie bedzie problemu!

Bba
@Pracownik zas 19.07.2018 10:53

A ty nie okradasz firmy jak zamiast robić to co do ciebie należy to udajesz że pracujesz? Nie bój się. Odpracujesz to co siedziałaś na papierosku i dostaniesz pieniądze za zlecenie. Przez takich obiboków jak ty już dawno nie widzieliśmy premii i to dopiero jest złodziejstwo.

el
@Pracownik zas 19.07.2018 10:53

popros o wiecej maszyn i szybszy czas to norma bedzie... ukraincy maja po kilka maszyn a taki polak ma jedna czy dwie maszyny gdzie czas jest tak powolny ze czeka i czeka i czeka sobie przy tasmie az detal do niego dotrze no to jak mozna wyrobic norme ? w Twoim interesie jest jak przychodzisz zarobic dodatkowe pieniazki zeby o to postarac! zreszta kazdy powinien miec po kilka maszyn to nie mialby czasu na papierosa i bylaby norma

obilutek
@Pracownik zas 19.07.2018 10:53

jeszcze troche i beda sami zasuwac na produkcji ludzie przestana chodzic na zlecenia i dorabiac do nie realnych norm a z ukrainy marny pozytek prezes powinien wiedziec ze sa czasy cyklu sa dluzsze niz technologiczne a normy dzieki naszemu kierownikowi powinien prezes postawic go na wtryskarke aby pokazal ludzim ze mozna zrobic albo spakowac bosha 1500 szt,ludzie ktorzy przychodza na zlecenie maja po 2 lub 3 maszyny i nie maja norm zabawne

Helena

@Cpdmmbzncn wykonywałeś te zadania które były podane w umowie czy robiłeś coś ponad stan? Dlaczego piszesz że praca wykończyła Cię również psychicznie, chodzi o złe traktowanie pracownika? Może jednak były jakieś pozytywy? Napisz coś więcej na ten temat, każda szczera opinia jest bardzo cenna.

Cpdmmbzncn

Praca w tym miejscu wykończyła mnie fizycznie i psychicznie. Odradzam każdemu, szkoda zdrowia.

Bba
@Cpdmmbzncn 23.07.2018 00:32

Pewnie. Szkoda zdrowia na pracę. Lepiej poleżeć albo iść na piwo. Później przez takich leni nie mamy premii.

Dariusz

Może trzeba czasami spojrzeć na swoje zachowanie?

anonymous
@Dariusz 10.07.2018 18:15

96min nagrania?

Bartosz

Hanyang Polska to firma, która ma opinię bardzo dobrego pracodawcy!!

Ktoś

Zdecydowanie odradzam. Beznadziejna atmosfera, chamski i opryskliwy mistrz, niezrównoważony psychicznie kontroler jakości, pracownicy w większości zawistni i fałszywi, najchętniej wbiliby nóż w plecy. Przerwy trwały maksymalnie 20 minut, podczas nich nawet nie było gdzie usiąść, zdarzało się też że przerw w ogóle nie było. Ciągły hałas i smród chemikaliów, przez zepsuty dach na całej hali padał deszcz. Jeden pracownik dostawał czasem po 3-4 taśmy na raz, które często nie były nawet obok siebie, więc trzeba było przez 8 godzin biegać po całej hali, a przy tym dokładnie pilnować czy nie ma żadnych defektów.

Helena

@brrr, widzę, że nie zgadzasz się z negatywną opinią użytkownika @Franek, możesz powiedzieć w takim razie o swoich doświadczeniach? Jakie wady i zalety pracy w firmie dostrzegasz? Piszesz, że atmosfera między pracownikami nie jest przyjemna, a jak to wygląda w relacjach z przełożonymi? Czy można liczyć na ich pomoc?

Franek

Ten zaklad to najwiekszy (usunięte przez administratora) w miescie , nawet Ukraincy nie chca tam isc pracowac hahahahahaha To firma dla patologii.

brrr
@Franek 17.05.2018 23:57

nie prawda czego klamiesz przez kogo niby wyzywani ? pracownicy miedzy soba to i owszem kazdy na kazdego za plecami obgaduje sa obludni tutaj z Toba gadaja a za plecami Ciebie zjada! obluda i nienawisc miedzy pracownikami wystarczy ze pokazesz ze stac Ciebie na zrobienie normy . Ale kierownictwo jest Ok wystarcy uczciwie pracowac i robic swoje! a ukraincy szkoda slow gadaja ze wiecej nie wroca a i tak wracaja za bardzo praca sie nie przemecaja bo norm nie robia

Helena

Czy w ostatnim czasie w firmie zaszły jakieś znaczące zmiany? Jaki rodzaj umowy jest oferowany przez tego pracodawcę? Czy można skorzystać z benefitów pozapłacowych? Napiszcie, jakie dostrzegacie wady i zalety pracy w tym miejscu.

Iza

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Warto aplikować?

Franek
@Iza 12.05.2018 21:00

Jak lubisz Iza byc wyzywana w miejscu pracy i ponizana na kazdym kroku, jak lubisz pracowac za smeiszna kase i byc wyzyskiwana to idz sprawdz ale szkoda zdrowia na prace w tym zakladzie.

ncs

co sie tak czepiacie ciagle tego kerownika czy dyrektora?? Oni maja za zadanie dopilowaia zeby ten zaklad jakos funkcjonowal zeby kady wykonywal swoja prace i robil ustalona norme! a nie tak jak niektorzy pracownicy nie potrafia wykoywac nawet 50 % procent normy czy to na montazu czy na prygotowaniu no smiech na sali przez 8godzin ludzie. Te normy powinny byc wyzsze i ja tego dopilnuje zeby zostaly podniesione a jak ktos nie daje rady ( ...) na wtrysku to juz wogole tragedia Ci pracownicy ciezkiej pracy nie znaja co a ludzie obiboki!!

Miro

Będzie z całą pewnością lepiej jak każdy zajmie się swoją pracą

pracownica

Ciężko skomentować poziom autorów powyższych opinii. Praca w HY jak na REALIA naszego małego miasteczka - nie jest zła. Wynagrodzenie pracownika produkcji waha się między 1500 - 1800 zł w zalezoności od przepracowanych dni (w tym także nocek). Wynagrodzenie zawiera dwa rodzaje premii (w tym motywacyjną/frekfencyjną - za zwolnienia lekarskie jest odejmowana, wynosi ok. 170 zł) warunki szkodliwe (w tym prace w nocy). W każde święta można liczyć na wsparcie finansowe w postaci pieniążków (przykładowo ok. 350 zł na wielkanoc) oraz pieniążki za długi urlop wakacyjny. Powiedzmy sobie szczerze - jak na Świdnik są to spore zarobki, ponieważ z pracą u nas jest po prostu ciężko. Jeżeli chodzi o rodzaj wykonywanej pracy to ciężko mi się wypowiedzieć - zależy kto jakie ma predyspozycje. Nie jest to praca ani łatwa, ani ciężka. Pracowite osoby zawsze i wszędzie się odnajdą. Wydaje mi się jednak, że na jednego pracownika prypada w tym momencie zbyt wiele czynności do wyknoania i za wszystkie w zasadzie głównie on ponosi odpowiedzialność, np. praca nie ogranicza się już do jednego stanowiska - pracownik danego stanowiska POWINIEN (czyt. musi) pomagać osobie, która nie jest w stanie sama wykonć wszystkich czynności na swoim stanowisku tj. składanie kartoników do produkcji lekmana, pracownik nie jest już pakowaczem, obowiązki operatora wzrastają do podstawowej obsługi maszyn, mycia form itp. Każdy pracownik oprócz obrobienia i spakowania produktu z taśmiociągu ma wiele innych zadań np. naklejenie palet tekturowych, poskładanie kartonów zbiorczych - wszystko znajduje się na drugim końcu hali (a z taśmy spada). Trzeba się porządnie zorganizować aby podołać, a nie oszukujmy się - pracując w chaosie, hałasie i w nocy - czasami jest ciężko mieć oczy do okoła głowy (na skutecz tego albo coś jest przeoczone, albo źle zrobione albo występują drobne wypadki w pracy). A oczy do okoła głowy trzeba ponieważ obowiązkuje stanowiskowa kontrola jakości - a na jakość w zasadzie składa się wszystko - jakość produkty wychodzącego z maszyny, jakość jego ewentualnej obróbki, estetyka i poprawność pakowania, zgodność wszystkich surowców, barwników itd. Pod tym względem śmiało mogę powiedzieć, że pracownicy produkcji są niedoceniani i w tym momencie wynagrodzenie 1500 zł staje się troszkę śmieszne. Przykry jest także fakt zachowania BHP w zakładzie, gdzie mając wyżej wymienione 'oczy do okoła głowy' trzeba jeszcze uważać by nie podtknąć się o wszędobylskie kable, nie stracić równowagi polerując formę stojąc na jedej nodze pochylonym do środka maszyny, bądź nie zostać zamkniętym w maszynie z powodu braku jasnego podziału obowiązków.. Kieronik o którym mowa wyżej już się troszkę uspokoił, ale faktycznie były momenty iż wypowiedzi tego pana w stosunku do ludzi podchodziły pod mobing. Drugi kierownik za to jest osobą naprawdę bezproblemową i można się do niego zwrócić z większością problemów. Zakład wymaga od człowieka bardzo dużo a na ile odwdzięcza się wynagrodzeniem - każdy musi ocenić indywidualnie biorąc pod uwagę POLSKIE REALIA.

pracownica 2
@pracownica 29.05.2016 00:41

pracownica, bardzo dobrze napisane lepiej bym tego nie ujela.

Seba

A gdzie te patole mają pracować tylko u koreańczyka,nikt kto siebie szanuje tam niepodejmie pracy.Hanyang

Hafik
@Seba 04.01.2018 13:20

Seba Najlepiej nie pracowac i siedziec na garnuszku u mamusi??? Brawo Ty

Fifi

Wszystko bylo by ok ale przyjeli po znajomosci gowniarza dyrektorka adasia wygladem przypomina geja w rozmowie rowniez prace mu zalatwil tatus albo tesc i lata krok w krok za kierownikiem jak piesek. Zamiast kompetentnych ludzi przyjmowac do pracy zwlaszcza na stanowisko dyrektora to wsadza jakiegos wyplosza przerosniete dziecko masakra

Helena

@onx, @anonymous, czy możecie powiedzieć, dlaczego macie tak negatywne zdanie na temat pracy w Hanyang Polska? Wszystkie opinie są bardzo ważne, zarówno te pozytywne, jak i negatywne, ale tylko jeśli poparte są merytorycznymi przykładami. Jak długo pracujecie w tym miejscu?

pracownik

tam to sie dzieje.Pracodawcy wpozo,ale pracownice i pracowniki a zwlaszcza na nockach .Orany dostaniesz zadarmo aby se uzyc

Majster
@pracownik 02.10.2015 07:48

nic się nie zmieniło ;-)

anonymous
@Majster 24.01.2018 22:17

zmienilo... jest jescze gorzej

onx
@Majster 24.01.2018 22:17

zmienilo... jest jeszcze gorzej

harry

Witam. Przestańcie ludziom mydlić oczy. Pracownik produkcji po kilkunastu-dwudziestu latach pracy ma z 1400-1600 na łapkę, premia od wielkiego dzwonu. Przychodzi nowy/nowa do roboty ma tą najniższą krajową ok. 1300 , czyli prawie tyle samo co stary pracownik. Po 3 miesiącach, jak przedłużą umowę coś dorzucą do pensji i ma praktycznie tyle samo co stary pracownik. Przecież to jest chore. Majstrowie, którzy mają pod sobą ze 30, a czasem i więcej osób,nie mają nawet 2000, czasem po 20 latach pracy. Przychodzą do roboty godzinę wcześniej,wychodzą później, rozdają robotę, duża odpowiedzialność, stres. I powiedzmy przychodzi jakiś małolat i po 3 miechach nie dość, że niewiele potrafi to ma zaledwie parę stówek mniej od majstra. Przyznacie, że to jest niesamowity system motywacji dla starych pracowników. Oni już mają umowy na stałe i kierownik nie myśli o tym, żeby im podwyższyć. Poza tym kierownik jest psychopatą we wcześniejszym wcieleniu pewnie był kapo w jakimś obozie. I nie zmieni mojej opinii na jego temat zdanie kilku wyjadaczy, którzy trzymają mu palec w anusie, ewentualnie podlizują się. Mały plus jest taki, że jeżeli w miarę pracujesz to cię tak łatwo nie wywalą. Ale kto by chciał zasuwać najbliższe 20 lat za 1500 złotych? Są chętni?

Jędrula
@harry 12.01.2016 23:39

A pracuje w tym kołchozie jeszcze Kościński, Cieślik, Śmigała? Jako kadra to były... Zakład nastawiony na wykorzystanie taniej siły roboczej w regionie. Da pracę i płacę. Pracy dużo, kasy minimum. Praca dla naprawdę zdesperowanych lub na przeczekanie. Panują układy.

walduś

a która tam jest ulubienicą.

Kanał
@walduś 21.01.2016 15:21

Mistrz w ZAS ma 3 tysiące na rękę??? Tylko w Elblągu, smutnym mieście.

xxxl

w pierwszy dzień pracy zrobiłem ponad 100 % normy i przez to starzy mnie zjebali, nie wiem dlaczego dla mnie to przyszło bez problemu. Nie jestem jakimś super pracusiem, ale widzę, że starzy wyjadacze to obiboki i lenie, nie lubią świeżych, bo zawyżają im normy.....

Rudy
@xxxl 09.04.2016 22:06

W ZAS, nawet 30 lat temu, za wyskakiwanienie powyżej normy było w pysk. Bo przychodził normowszczyk i podwyższał normę.

Erwin

Jak komuś nie chce się pracować to pozostaje mu jedynie narzekać

Sela

Pracowałem coś potwornego zarobki mizerne

Staś

Panowie są tam takie przypadki, ale czy aż tak, to bym nie powiedział. Co do zarobków to faktycznie mizerne.

Maxim

Pracuś, muszę się z tobą zgodzić. Nie kojarzę jednak A.Goraz D.F.. Zato doskonale pamiętam pozostałe, no i te imprezy, na które można przyjść z meczami i żonami, a tylko nieliczni tak przychodzą.

Pracuś

Do kolesi którzy pytają o co nieco. Otóż nie brakuje tam takich kobiet. Zwłaszcza na nockach. Pracowałem to wiem. Np.A.G zna się na żeczy.,nie zajęło mi to wiele czasu. Po pracy piwko i była chętna.dalej M.B. Dalej P D. Dalej D.F.przykladne żony ha ha ha Organizowane imprezy w Yolo, to dopiero [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Polecam dla chętnych samców

Pracuś
@Pracuś 20.06.2017 09:55

Maxim, jedna to ruda druga to okularnica z fajnym tylkiem. Napewno już wiesz. Yolo to bajzel w noc imprezy.

Zostaw opinię o Hanyang Polska - Elbląg

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hanyang Polska