Polipak Sp. z o.o.

Środa Wielkopolska

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 29 ocen.

Opinie o Polipak Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polipak Sp. z o.o.

anonymous

Szanuj szefa swego bo możesz mieć gorszego.

mechanikosssss

Prawda jest taka ze ci co tu plują a wszyscy wiemy kto to pseudo operatorzy za których wszystko robimy my mechanicy.Kasę by chcieli a jak tylko się podejdzie do awarii to zamiast sie czegos nauczyć lecą na fajke.madrzy jak przez Internet w robocie szalu nie ma

Polipak
@mechanikosssss 12.01.2018 20:20

Tego by brakowalo jeszcze zeby operator robil robote mechanika. To mechanik ma naprawiac a nie operator.

Niezniszczalny
@Polipak 17.01.2018 11:47

Dokładnie

Jamajczyk

Jak to czytam to normalnie śmiech na sali. Dzieci w podstawówce się lepiej zachowują.

Polipakoss
@Jamajczyk 17.01.2018 13:42

Zgadzam się ją tam pracuje i kazdy ma prawo narzekać ale to co tu opisane jest to gruba przesada tyle jadu i nienawiści jak nie pasuje to się zwolnić i problem rozwiązany znalesc inna prace ja osobiście nie narzekam moze juz z przyzwyczajenia choć kasa mogłaby być lepsza

Szuszu

Ile jadu wylewacie ludzie. A jak wygląda na innych działach

Jamajczyk

Prawda jest taka że praca jest jaka jest. Cieszcie się że w ogóle ją macie a nie wieczne narzekanie.

Ukraina

I wszyscy kopuluja z Ukrainkami

Xvideos
@Ukraina 05.07.2017 14:02

No to to już chyba lekka przesada

Niezniszczalny
@Ukraina 05.07.2017 14:02

Chyba ty

Niezniszczalny

Brak słów ręce opadają

Misia

Ja też zwolnilabym emerytów... Jak człowiek mający 65-70 lat może być wydajny w pracy? Wydajny to oni są ale w donoszeniu i sianiu fermentu w zakladzie.

Zulus

W pierwszej kolejności zwolnilbym emerytów, w drugiej operatorow ktorzy biora 3 ukraincow do obslugi 3 maszyn a sami nie potrafia obsłużyć jednej, a ogólnie to firma jest taka sama jak inne w Środzie Wielkopolskiej. Robol musi (usunięte przez administratora) a "góra" zyje sobie na luzie tzn. gryzipiórki.

Portieros

Prawda jest taka ze gdybysmy was nie wpuscili to nic byscie nie zrobili.

Troskliwy miś
@Portieros 12.01.2018 20:50

A gdyby nie bylo nas to nie mielibyscie pracy

Troskliwy miś

Praca w firmie do najlatwiejszych nie nalezy napewno i duzym minusem jest ta nieszczesna 4-ro brygadowka, ale zupelnie nie rozumiem tych ktorzy narzekaja. Nikt tu na sile nie pracuje z reszta operatorow ktorzy posiadaja umiejetnosci i wiedze mozna policzyc na palcach pewnie jednej reki. Przychodzisz do pracy to pracuj i nie chodzi mi o to zeby zyly sobie wyprowac ale umowmy sie czesto zdarza sie, ze interesuje nas wszystko inne poza produkcja, a pozniej wyrzuty ten taki, ten powiedzial tak, a ten tak. Kazdy ma swoja prace i od kazdego sie wymaga ale Ci ktorzy najmniej sie angazuja najbardziej krytykuja. Wiecej prosze wymagać od siebie, a nie olewka na wszystko, a pozniej wielkie zale jaka to firma nie jest zla i jak to sie nie szanuje pracownika. A CZY PRACOWNIK SZANUJE SWOJA PRACE I FIRME?

Ja
@Troskliwy miś 12.01.2018 15:37

Praca jest pracą a z tego co wyczytałam 99 procent jest o nieudolnym kierowaniu i bałaganie więc polecam czytać dokładnie a nie pisać na podlizanie :)

Troskliwy miś
@Ja 12.01.2018 16:54

Kierownik tez czlowiek, ze donosi? Pracuj tak zeby mu powodow nie dawac i dziwne ze sa operatorzy ktorzy dopiero donosza jak ZLY DZIAD i jakos afery nikt nie robi, a balagan to robimy MY sami, a palca w du...pie nigdy nikomu nie trzymalem i nie bede

WorkiNaŚmieci

Pamiętajcie. ☺ Przełożonych się nie lękaj Mało rób a dużo stękaj Nie krytykuj nie podskakuj Siedź na (usunięte przez administratora) i przytakuj. Lecz nie przejmuj się swą rolą Bo i tak Cię o p i e r d o l ą. A nie przejmuj się swą pracą Bo i tak Ci mało płacą Gdyż wydajność twojej pracy Nie pokryje fundusz pracy A gdy jesteś w niskiej grupie Wolno mieć Ci wszystko w (usunięte przez administratora) Za pięć druga bierz kapotę (usunięte przez administratora) szefa i robotę Tak dożyjesz starczej renty Nigdy w (usunięte przez administratora) nie kopnięty Żebyś z głodu nie umierał Rentę będziesz sam pobierał Tak nie dużo tak nie mało Byle na kartofle stało A gdy przyjdzie życia kres Powiedz wszystkim: SRAŁ WAS PIES!!!

smieszne
@WorkiNaŚmieci 11.01.2018 23:25

???????????????????????????????? dobre mistrzu mój

KylieXY

To co ostatnimi czasy wyprawia sie w tej firmie to jakas paranoja. Ludzie traktowani są jak roboty. Ale niestety my nie mamy przycisku START i STOP . Cokolwiek sie stanie - wina operatora. Brak jakiejkolwiek organizacji a przede wszystkim szacunku dla pracownikow. Firma bez pracowników byłaby niczym. Ale niestety Ci którzy siedzą na stołku wyżej nie potrafia tego docenic bo to nie oni (usunięte przez administratora) 8 godzin na nogach w temperaturze prawie jak w Afryce ☺ Jedyny plus to taki ze wyplata na czas.

nie z ani nie przeciwko lid

ok. nie lubicie nawet nienawidzicie tej firmy lid mógł wam podpaść ale to trochę przesada żeby mu grozić np. że mu mordę obijecie rudy byl moze w dzieciństwie ale teraz nie

Obiektywny
@nie z ani nie przeciwko lid 11.01.2018 20:58

Chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem nikt nikomu nie groził ktoś tylko dziwił się ze jeszcze nikt mu modry nie obił .Prosze czytać ze zrozumieniem język polski nie jest trudny

Gawex

Przestańcie ludzie ubliżać, bo wasz poziom inteligencji jest poniżej krytyki. Poszukajcie sobie innej pracy jak wam nie odpowiada pensja, czy kierownictwo. Jesteście cwani wirtualnie, a w oczy nic nie potraficie powiedzieć tylko trzymacie jęzor za zębami. Jak dla mnie praca jest ok :) potrafię dogadać się normalnie z kierownikami. Weźcie się za pracę będzie więcej kasy na koncie :)

Aaa
@Gawex 11.01.2018 08:57

Jak dla mnie też jest ok, dogadać się można z każdym.. Wystarczy tylko chcieć.

Danka
@Aaa 11.01.2018 17:13

W du-pe wchodzić i obgadywać innych to jest to Twoje dogadywanie, bądź poważny.

Decora

Z czego chcecie miec oplacone nadgodziny, cala wasza kasa idzie na oplacanie nic nie robiacych odrzutkow z decory z kilkutysiecznymi pensjami i sztucznie utworzonymi stanowiskami oraz podstawowymi brakami w wiedzy. (Malo tego jeszcze sie tym chwala innym, myslicie ze skad u was nagle pol dekory:)) Jak widac w tak duzej firmie niby aspirujacej do bycia najwieksza na rynku nie trzeba miec nawet podstawowego wyksztalcenia ani znac ortografii. Wystarczy donoszenie i wlazenie gleboko w ... szefostwu a najlepiej dobre uklady z kadrami. Pozdrowienia z dekory od bylego pracownika i dzieki za zabranie tej bandy do siebie.

LuXTorpeda

Ja tam robie swoie to i kasa jest ok, jak sie robic nie chce to nikt na sile nie trzyma, pewnie inni to kokosy zapalacą za nic nie robienie. Trzeba tylko troche chcieć. Gadac na innych to każdy potrafi... ja tam sie z kierownikiem potrafie dogadać, dziwie sie wam.

Ja
@LuXTorpeda 10.01.2018 21:56

Wiadomo co rozumiesz przez robisz swoje :) tylko donoszenie jest dochodowe .

Operator

Drogi lisie chcąc się podlizać mogłeś się lepiej postarać z ortografią BOŻE ...

Operator

Powiedzmy może o rozliczaniu nadgodzin na koniec kwartału. Ludzie mający po 5, 6 dni nadgodzin zostali poprostu oszukani. Nic więcej nie dostali.

Rudy łeb

Boże co za (usunięte przez administratora) z tego bazarowego pajaca przecież każdy wie że lid ... To ty downie !!!nikt nie jest tak tępy by tyle bykòw narobić masakra

Delta

Do lid .Sądząc po błędach ortograficznych to zapewne sam farbowany lis się wypowiedział :)

lid..........

Nie pier;*cie bo KASA ostatnio bardziej niż ok. Jestem w brygadzie Lisa J.... i nie nazekamCały wydzuał wie kto wylewa rzale i pomyje misie za robote zamiast na faje

arvor 28

Firma porazka szczerze odradzam.Ludzie jada na 2 lub 3 maszyny jak zawsze obiecuja ci zlote gory dodatkowa kase a konczy sie jak zawsze:( szukaj wiatru w polu.Zawsze znajda pretekst zeby zakosic Ci z wypłaty kilka stowek to niby ze słaba wydajnosc ze bałagan na maszynie...Bałagan to oni maja ale w głowach.Po wypłacie LADY GAGA chodzi po hali ze swoim yorkiem i chwala sie to ile znowu zaoszczedzili kasy w tym miesiacu oszukujac ludzi na wypłatach.A generał to dopiero przypadek:)koles mysli ze jest w wojsku.Najchetniej robił by ludziom musztre w czasie pracy.Pierwszy do donoszenia i sledzenia ludzi na kamerach.Swoje auto parkuje przed firma na miejscu dla inwalidow.to chyba mowi samo za siebie :)

Marina

Pacha to dopiero wałszywy Po trupach do celu... wazeliniaż jakich mało

Mobert 1

Ta praca to coś ostatecznego co mogę polecić nawet nie lubianym . Smród, wyzysk i brak kompetentnej kadry zarządzającej. Kolesie z łapanki zarządzają grupą ludzi . Promują analfabetów którzy nie maja pojęcia o prostej matematyce, a nie mówiąc o mechanice . Coś strasznego !!!

Mobert2
@Mobert 1 08.01.2018 17:27

Mieli dobrych fachowców to Ich zwolnili.

Pryntki Chłopak
@Mobert2 08.01.2018 18:46

Albo sami odeszli jeszcze trochę i nie będzie miał kto tam robić chyba że sama Ukraina coraz więcej ich chodzi i rządzi a robić nie ma komu może w końcu zaczną płacić

Grzegorz Cebularz

To co tam sie teraz wyprawia to jakas paranoja ciagle przestawianie maszyn czasami po 2 lub 3 razy na zmiane bo to nie ma foli,kartonow ,pokryw albo etykiety a planisci nie maja pojecia o planowaniu a co do kierownictwa to Rudy Masa i Suchy Pierdolka tylko patrza zeby cie sprzedac za to im placa dziwie sie ze nikt wam jeszcze ryja nie obil ale to tylko kwestia czasu tobie masa poszla ale od kebabow jest jeszcze Pacha trzeci model z lidla a co do urlopow to brak slow poza tym sama Ukraina zarobki jak na prace 3 zmianowa w systemie 4 brygadowym smiechu warte i to tyle

delta16

I rudy lis PAN J... Koles nie majacy zielonego pojęcia o pracy i obsłudze maszyn-podstawowe obliczenia wykonuje na kalkulatorze ale czego można oczekiwać po osobie, która ledwo skończyła podstawówke, za to pierwszy do (usunięte przez administratora) Czas w pracy wykorzystuje na handel swoimi podróbkami ciuchów i perfum. Chcesz wygodne i modne gacie? Uderzaj do niego. A swoją drogą dziwie się że nikt mu jeszcze krzywdy nie zrobił za poniżające odnoszenie się do kobiet i wyżywanie się na ludziach słabszych psychicznie. :( Zróbmy coś z tym w końcu nikt nie zasługuje na takie traktowanie.!!! Pamiętaj rudy zawsze będzie rudy i to że się farbujesz i nosisz dres z bazaru nie robi z ciebie macho. Więcej kultury i pokory..

Rafał

Firma totalne dno!!!

Robert

To co sie obecnie wyprawia to jest jakies nieporozumienie, ciagle zmiany w grafikach, nic nie wiedzace szefostwo, w dzień w którym przypada urlop ciagle telefony ze grafik jednak zostal zmieniony, obcinanie pensji za zla wydajnosc ktora nie jest moja wina, gnojenie pracownika na kazdym kroku. Szczegolnie polecam uwazac na pewnego Przemka, facet leczy chyba w tej firmie kompleksy pracujac tam od wielu lat na tym samym stanowisku. Podobno niedawno byly jakies zmiany na wyzszych stanowiskach, jak widac nic to nie pomoglo. Omijac szerokim lukiem!!

tato
@Robert 25.11.2017 11:19

wymieniono za niski szczebel.Siostry górą

007

Szkoda gadać, omijać bardzo szerokim łukiem

Rrrrrr

Mobing i zastraszanie na porządku dziennym. Oszuści- można (usunięte przez administratora) 24 na dobę 7 dni w tygodniu a i tak Cię przy w wypłacie (usunięte przez administratora)-paranoja. A Pacha na tym stanowisku to jakaś k....wa pomyłka. Zmarnowane pół roku

UK

злодії

Paul

A szczególnie ten burak Grzegorz.

Muti mutombo

Kierownictwo traktuje pracownika jak śmiecia. Co miesiąc znajduje pretekst żeby tylko zabrać premie. Brak słów na idiotów

Edgar

Firma "przystanek" dla szukających pracy w dużo lepiej płatnych firmach w okolicy. Na plus wyłącznie terminowa wypłata. Reszta to jakaś parodia. Jakim cudem ta firma jest na rynku tyle lat?! Jeżeli nie zmieni się podejście do pracownikow oraz wypłat nie wyrównają do poziomu okolicznych firm to nie bedzie kto miał tam pracowac. Żebujące pieniądze dla starych pracownikow. Chamstwo. Wszystkim odradzam. Nie wpisze nawet w Cv pracy w tej firmie bo to wstyd

Życzliwy86

Firma w ktorej wszelkie zglaszane problemy sa zamiatane pod dywan a nowy pracownik jest traktowany tak jakby go nie bylo. Firma z bardzo duzymi aspiracjami a jedyne co oferuje to bardzo duza rotacja ludzi, nieudolne kierownictwo, brak mozliwosci rozwoju oraz gnojenie szeregowych pracownikow. Wlascicielowi zycze szybkiej plajty, a szukajacym pracy radze omijac szerokim lukiem.

Pytanie

A jak wygląda socjalny u was bony imprezy itp

Ma.

Firma porażka, nie polecam nikomu przy zdrowych zmysłach. Nie dajcie się zwieść ogłoszeniom jakie pracodawca wystawia na wszelkich portalach bo rzeczywistość w tej firmie wygląda zupełnie inaczej.

marek82

Witam, Firma oraz podejście do pracownika przez pracodawce to dno totalne, nie dajcie się nabrać ogłoszeniom oraz zapewnieniom w kadrach. Poza bzdurami jakie dostaniecie fakty są takie: -Kiepska płaca -Beznadziejne kierownictwo, brak przekazywania jakichkolwiek informacji, ciągłe zmiany w grafikach nawet z dnia na dzień -Praca w większość świąt ( usunięte przez administratora ) -Zero możliwości rozwoju Chyba jedyny plus jaki można podać to fakt że wypłata jest na czas.

o.......

O tej firmie długo by pisać. Podzielam opinie o beznadziejnym kierownictwie i jeszcze gorszym traktowaniu pracownika. Nowy pracownik dostaje grafik z dnia na dzień, często jest tak, że z zmiany popołudniowej musi przyjść na rano. O jeden dzień urlopu musi chodzić i prosić się dwa tygodnie i jeszcze nie ma pewności czy go otrzyma. Nie wspominając o wypominaniu. O urlopie letnim można sobie pomarzyć. Pracownik rzuca propozycję a po kilku miesiącach dowiaduje sie, że kierownik jednak zmienił mu urlop z czerwca na listopad! (słyszałem o wielu takich przypadkach i to jest głośne wśród brygad) Praca niepolecana dla osób o słabych nerwach. Pracowałem tam miesiąc i postrzępiłem sobie tylko nerwy. Co do kierownictwa brygad- donoszenie na pracowników i traktowanie człowieka jak śmiecia jest na porządku dziennym (rozumiem to, że musicie się za coś utrzymać, ale od człowieka wymaga się elementarnej kultury!) Wiadomo pracownik jest zawsze winny, że maszyna się zepsuje, że towar kiepski - wszystko wina pracownika. Ogólnie trzymajcie się z dala i nie polecam!

Bylypracownik

Firma w krórej nowy pracownik jest dosłownie nikim, brak przekazywania jakiejkolwiek wiedzy, zero możliwości rozwoju. Jeżeli ktoś szuka firmy z dobrymi warunkami rozwoju polecam omijać tszerokim łukiem.

Arek

Ta firma to tragedia pracowalem tam kilka miesiecy. Na minus: - brak odpowiedniego kierownictwa nie wiedzialem co mam robic kierownicy zadowoleni spedzaja wiecej czasu na papierosku niz w pracy - bardzo duzo pracownikow ukrainskich ktorzy szwedaja sie po firmie bez celu i nie idzie sie z nimi dogadac - kiepska placa Na plus: - wyplata na czas i chyba tyle

Ja

Firma ma swoje plusy i minusy, posiada bardzo dobrze dobrany i zgrany zespół kierowniczy, który trzyma całość ale polityka firmy - zarobki, podejście do pracownika, kultura pracy, priorytety, skłonność do zmian i rozwoju pozostawiają bardzo wiele do życzenia. Ogólnie nie polecam.

K...

Szkoda komentować. Omijać szerokim łukiem. Gorszego pracodawcy nie można sobie wymarzyć

Daniel

Firma wydaje się być w porządku na pierwszy rzut oka, widoczna duża rotacja ludzi, zarobki bardzo przeciętne praca w weekendy na duży minus oraz brak bonusów i odpowiednio przekazywanych poleceń

A

Beznadzieja, brak kierownictwa, byłem nowy przez miesiąc nie wiedziałem co mam robić ani czym się dokładnie zajmować. Duża rotacja ludzi zarobki średnie.

T5

Praca 3 zmianowa 4 brygadowa, umowa o pracę na najniższą krajową plus premia; jak nie idziesz na L4 to powyżej 2000 netto.

Zainteresowana

Pracowałam tam, praca jak praca. Największy minus to praca w weekendy i święta. Zarobki w miarę, powyżej 2 tys. Wszystko na czysto odprowadzane. Bardzo duża rotacja ludzi

Zostaw opinię o Polipak Sp. z o.o. - Środa Wielkopolska

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polipak Sp. z o.o.