brak logo

Fregata s.a.

Gdańsk

Opinie o Fregata s.a.

aaaaaa 2009-11-21 07:57:56
Czy warto odpowiedzieć na ich oferty pracy ?
1
były pracownik 2010-05-13 21:28:21
Absolutnie nie warto. ( usunięte przez administratora ) i nieprofesjonalne zarządzanie firmą - to wersja delikatna.
Nabrany 2010-12-15 21:50:59
Firma z ogromnym potencjałem, bardzo szybko niszczonym przez niekompetentny jednoosobowy zarząd i 2 klakierów dyrektorów. Mobbing i niska płaca. Gwarantowana rehabilitacja psychiatryczna. Wszyscy, co bystrzejsi uciekają z tej firmy - w efekcie coraz większy chaos. Ci, którzy się nabiorą - pamiętajcie: zarząd ma zawsze racje, niech was początkowe pozory nie mylą.
oszukana 2011-01-12 20:54:13
W tej firmie podstawowym narzędziem pracy powinien być dyktafon - bez niego nigdy z zarządem nie wygrasz. Szkoda, że z powodu jednej osoby firma tak wiele traci - w przeciągu kilku lat uciekła większość doświadczonych pracowników. Ciekawe, jak długo firma to wytrzyma...
1
kiedyś pracownik 2011-01-13 19:57:59
Kiedy przyszedłem do pracy było fantastycznie. Byłem doceniany i jeśli nawet krytykownany to w konstruktywny sposób. Po zmianie zarzadu, po wielu latach pracy okazało się, że nic nie umiem, jestem niekompetenty, a moje stanowisko to tak na prawdę zaledwie 1/2 etatu. Po odejściu z firmy (po kilku latach pracy) 1,5 roku trwało zanim znowu uwierzyłem w siebie. Z tym zarządem nie polecam.
3
Zawiedziony 2011-12-13 16:25:46
Nie warto. Dwóch Dyrektorów z Pania Dyrektor na czele po prostu szkalują pracowników, obecnie jest się tam nikim. Co gorsza firma patrzy krytycznym okiem na rozwój pracownika. Gdy chce się podwyższyć kwalifikacje od razu zaczynają się podejrzenia o to że coś się kombinuje
1
Były pracownik 2012-06-04 11:51:41
Opinie poprzedników są jak najbardziej wiarygodne. Brak szacunku do pracowników i ich pełnego zaangażowania w pracy za marne wynagrodzenie. Psychiczne prześladowanie przez panią prezes, każdy najmniejszy, wręcz minimalny błąd, prowadzi do zdegradowania na niższe stanowisko (w celu upokorzenia) bądź zwolnienia, nawet pracownika z wieloletnim stażem pracy (a ja myślałem, że tylko ci, co nic nie robią, są nieomylni..). Za rządów pani prezes- zwalnia się doświadczonych i cennych dla firmy pracowników, zagrożenie stanowią osoby, które mają wiedzę i nie boją się głośno powiedzieć swojego zdania. W celu tzw.cięć kosztów kadry pracowniczej, w okresie nasilonej produkcji, przerzuca się pracowników biurowych na produkcję. Firma bez przyszłości, rozwoju, a do tego- marny tzw.\"klimat\" w pracy. Zdecydowanie- NIE POLECAM!!
2
była pracownik 2012-06-24 01:05:31
Kompletny nieprofesjonalizm, pani "prezes" kompletne beztalencie (chyba jak była dzieckiem ktoś ją skrzywdził albo naczytała się złych książeczek o zarządzaniu), marionetkowy "dyrektor", oraz drugi "dyrektor" jej syneczek, źle zarządzana firma, o atmosferze lepiej nie mówić, przez ostatnie 2 lata odeszło z tej firmy 30 pracowników. Zdecydowanie nie polecam !!!!
1
rozmowa kwalifikacyjna 2013-02-19 14:47:12
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej jako "pracownik ds. handlu". Po 3 minutach rozmowy z P. Prezes wiedziałem, że nie chce tam pracować !!!
Ale po kolei: Najpierw wizyta w dziale kadr, gdzie nastąpiło kserowanie wszystkich świadectw szkolnych i świadectw pracy o których dostarczenie poprosili. Kuriozalna sytuacja, jeszcze mi się to nie zdarzyło. Widać dział kadr ma za dużo wolnego czasu. Potem oczekiwanie na spotkanie z władzą. Rozmowa z Panią Prezes trwała z pięć, może siedem minut. Praktycznie nie doszedłem do głosu. Prezesowa w wieku babcinym ma własną koncepcję pracy.... No niby ma prawo, ale mam wrażenie że na sprzedaży się nie zna. Szlify zdobywała pewnie za komuny. Wielce zadziwiona była, że w poprzednim miejscu pracy jako PH miałem do dyspozycji samochód służbowy, telefon i laptop. W sumie niczego się o posadzie ani warunkach nie dowiedziałem, straciłem czas i doszedłem do wniosku że coś musi być na rzeczy jeśli chodzi o negatywne opinie. Ja nie polecam i nie chce tam pracować !!!
ja 2013-04-08 18:25:53
a ja tam pracuje i jest mi dobrze, normalne warunki pracy, super ludzie w ekipie, no fakt że kasa najniższa krajowa, ale gdzie jest więcej? teraz i tak ciężko z pracą więc nie ma co wybrzydzać :)
1
ja 2013-06-29 09:55:19
normalny czas pracy-8 godz, przerwa tak jak się należy, w sezonie dwie zmiany, po sezonie jedna, ludzie normalni- wszystko tłumacza i pomogą jak czegoś nie wiesz ( nawet pomogą), a najważniejsze masz umowę i wypłatę na czas, a to chyba najważniejsze, a robić trzeba wszędzie, za leżenie nikt nie płaci. Ja jestem zadowolona :)
ja 2013-07-12 19:35:16
no szału nie ma, najniższa krajowa
hope_a 2013-08-22 21:10:00
nie licz na to, nie ma szans
pani nic 2014-01-29 20:08:52
Pracowałam w tej firmie 15 lat wtedy było czterech dyrektorów i zespół ludzi który budował firme.Teraz pani prezes wszystkich wartościowych ludzi zmusiła do odejścia swoimi podejrzeniami, machaniem czerwonym paznokciem (usunięte przez administratora)Mam tylko żal że to co zbudowaliśmy ona przejeła. Najgorszy szef jakiego znam.
pani nic 2014-09-14 21:57:06
długookresowe rozmowy to byly dawno temu. Teraz pani Prezes prowadzi monolog. Jak była księgową to obiecywała gruszki na wierzbie . Szkoda że tak zniszczyła zespół po którym wspieła się na stanowisko gdyż pracowita nie była za dawnych czasów. Teraz mówi ludzią pracujcie !!! Chora kobieta zniszczyła życie wieu osobą. brak szacunku powszechne, krzyk normalne, inwigilacja lepsza niż KGB nieeeeeenawidzę jej i jej poczynań w stosónku do innego człowieka
2
karol 2015-01-27 04:17:19
poczytałem szczerze wam powiem trochę o Fregacie i tu i ogólnie w internecie i opinie ma naprawdę niezłe, a że teraz szukam pracy to skłania mnie to żeby spróbować u nich swoich sił. Tylko jeszcze chciałbym się dowiedzieć najpierw jaką kwotę wynagrodzenia proponują na start? i czy na początek umowa śmieciowa?
4
lambda 2015-03-29 01:58:39
Słyszałem wiele o tych preparatach biobójczych które produkuje Fregata z Gdańska. Mnie to najbardziej chodzi o te na owady - czyli owadobójcze. O samych preparaach i tym jak działają słyszałam ale chodzi mi o to czy one ludziom nie szkodzą, czy są zupełnie bezpieczne no i jak się zachowują po kontekcie z ludzką skórą, uczulają czy nie
1
kaki38 2015-04-02 10:56:15
Fegata to jedne WIELKI MOBBING. Rzadzą dwie walnięte w łeb baby, zakompleksione, albo niespełnione w życiu osobisty, Jedna t o Prezeska Dyktatorka, poniża i osmiesza ludzi, adruga to Grudzińska w Waćmierzu. Żenada. Najwbrdziej wartościowi ludziem młodzi wykształceni odchodzą, ale co z tego prawda? Lepiej przeciez zarządza się niemyslącym tłumem. Nie polecam tam pracy, chyba że stac sie potem na dobrego prawnika i psychiatrę
2
Bocian 2015-04-23 08:47:41
Zabcia Hania jest najlepsza:)
4
podatnik 2015-04-24 10:55:05
fregata fakt to nie ten sam zaklad co kiedys podobno a co do mobingu to wprowadzila go pani ktora niema zielonego pojecia o zarzadzaniu produkcja poprostu kompletne nic co do zalogi bledy bledy i jeszcze raz bledy produkcyjne zeby nie mistrzowie to kto wie czy zaklad nie wylecial by w powietrze dziwie sie pani prezes ze zatrudnia tako osobe na stanowisku szefa produkcji
1
niedowiary 2015-04-26 20:59:10
z fregaty zwolnili się kolejni pracownicy!!! tym razem z produkcji i specjalista bhp! Mobing czy denne zarządzanie i kierownictwo? Omijajcie tą firmę dużym kołem!
to wszystko to skandal!!! jak długo to jeszcze potrwa!
2
były pracownik 2015-04-27 21:55:17
Kwestia w tym, dlaczego ludzie się zwalniają... Podzielam uwagi poprzedników i dodam coś od siebie. Fregata to zakład z wielkimi ambicjami który jest rujnowany przez stado rządzących baranów, gdyby nie wiedza i doświadczenie ludzi z produkcji już dawno nieistniałby. Cały ten zakład prosperuje tylko i wyłącznie dzięki fantastycznym ludziom w dziale produkcyjnym, tudzież magazynowym. Niestety władza nie dostrzega tego i co chwilę nęka ich kolejnym brakiem premii i ośmieszaniem. Przykro to pisać ale moim zdaniem większość ludzi, którzy mają wyższe stanowiska patrzy tylko na swoje dobro nie przejmując się tym, ze można inna osobę oczernić. A tak w ogóle to kilka osób chyba minęło się z powołaniem piastujac swoje stanowisko... Teza jest taka- Super koledzy i koleżanki muszą robić i nadganiać błędy matołów...
4
brum 2015-04-29 20:10:48
o rany a ja tam złożylem swoją aplikację o pracę...zastanawiam się czy to aby był dobry pomysł po tym co tutaj przeczytałem :-/
4
Były 2015-05-30 22:17:03
Pani od BHP w końcu się do drapała do stołka. Pamiętam jak przychodziła do pracy zielona. A Marzenka jej poprzedniczka była taka sympatyczna. A co z Donatą? Tabletek nie wystarczyło?
1
kaki 2015-06-02 11:58:31
tabletki nie pomoga napisze bezposredniao do pani prezes co ta kobieta wyprawia moze pomoge reszcie zalogi fajnie sie z nimi pracowalo no ale teraz mam przynajmie spokuj
1
byly 2015-06-30 15:23:37
arczi chyba niewiesz co piszesz majac na mysli w miare okkiedys moze tak ale nie teraz
Alexis07 2015-08-13 19:41:54
Moja opinia jest jak najbardziej negatywna! Brak szacunku dla zaangażowanej załogi,nieliczenie się z jej potrzebami, obwinianie pracowników o wszystkie niepowodzenia . Kłamstwo, fałsz, obłuda i mobing przez duże M.Poprostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jedyne co mogę powiedziec dobrego o firmie to terminowe wypłaty. Niskie ale na czas.
niedowiary 2015-09-27 21:05:32
to naprawdę nie do wiary! Kolejni doświadczeni pracownicy odchodzą z fregaty! niestety ta łajba idzie na dno, a chory i nieudolny kapitan nic nie robi aby ratować sytuację! Brak poszanowania pracownika i jego ciężkiej ponad siły pracy.
Kto ma olej w głowie niech ucieka z tego koszmaru! Jak polegniesz to nie usłyszysz od prezesa dobrego słowa, wręcz przeciwnie - wgniecie cię w błoto!
xxx 2015-09-29 20:35:37
Potwierdzam poprzednie opinie niestety... Ogłoszeń faktycznie nie ma bo zazwyczaj dotychczasowe obowiązki byłego pracownika są przydzielane innym pracownikom firmy i nikt ich nie pyta czy mają na to ochotę... Na początku wszystko jest ok ale z czasem szkoda gadać. Także Praktykanciku jeżeli masz ochotę zostać przeczołgany przez Panią Prezes to polecam - tylko ostrzegam że potem trudno dojść do siebie. A płacą faktycznie na czas ale w sumie to powinien być standard.
byla 2015-10-10 15:20:19
to bardzo nieporadna firma iduzy mobing do pracownikow przede wszystkim produkcyjnycha co najgorsze prawie kazdy pod kazdym kopie dolki itd itp
xxx 2015-10-30 20:17:27
Panie Niedowiary - Nie ująłbym tego trafniej!
stres 2015-11-13 18:45:40
menagerow jest w firmie ooo a morze i wiecej ale ludzi do pracy bardzo mardzo malo
ja 2015-11-19 11:00:13
panie menager lub pani menager w realu to sie mocno zdziwisz oj mocno mocno
ja 2015-11-25 21:09:27
o jakim zespole bredzicie w tej firmie jest tylko wyzysk i obgadywanie zmianowe chyba pomylono jaka koncepcje zatrudnienia ale tytul zespul to nei w fregacie
nemo 2015-12-15 21:42:33
fregata to tylko z nazwy zostala teraz to zaklad szowynizmu i stalinizmu ludzie ludziom zgotowali taki los prosze przeczytac ta ksiazke
jang 2016-01-13 00:38:30
gdzie jest ta oferta bo nie mogę znaleźć??
jang 2016-01-20 20:54:46
a może w końcu ktoś napisze gdzie znajdę ogłoszenie? jakiś link
kaki 2016-03-03 10:47:24
slyszalem ze jest oferta do laboratorium to skladam podanie widocznie maja w tej dziedzinie braki
jaga 2016-03-08 16:21:55
wlasnie slyszalam ze w labolatorium jest tylko parenascie osob i sa braki w tej dziedzinie chyba warto sie zainteresowac
1
guma 2016-05-14 12:08:23
@lars, zresztą praca tutaj to prestiż, zważywszy na staż jaki ma firma na polskim rynku. Regata to przecież renomowany producent preparatów biobójczych (gryzoniobójczych i owadobójczych), środków ochrony roślin oraz innych preparatów chemicznych.. :)
Zostaw swoją opinię o Fregata s.a. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fregata s.a.