logo Speed Car Sp. z o.o.

Speed Car Sp. z o.o.

Świdnik

Opinie o Speed Car Sp. z o.o.

Były pracownik 2015-02-23 13:30:02
Pracodawca, który praktykuje zwalnianie pracowników z dnia na dzień, bez okresu wypowiedzenia, szantażując zwolnieniem z paragrafem. Ludzie przyjmują warunki, dla świętego spokoju,żeby nie szarpać się po sądach. Dyrektor firmy, który nie wie co podpisuje. Nie polecam, szczególnie kobietom, które są traktowane jako dodatek do pracownika właściwego, czyli diagnosty.
16
michał 2015-12-13 08:53:17
ja rowniez nie polecam;/
Krzysztof 2015-12-13 09:34:51
Witam , Ja wypowiem się raczej nie jako pracownik , a jako klient speed car. I musze powiedzieć ,ze jest to bardzo zretelna stacja kontroli pojazdów . I chyba w żadnej nie ma czegoś takiego ,ze tak jak tu dostaje się prezent rzeczowy do każdego przeglądu .Polecam
1
Franciszek 2015-12-14 10:26:16
Hej wulen mnie nic o tym nie wiadomo . tzn mówisz ,ze mają fajne oferty czyli wiesz ,ze kogoś szukają ;) Ja daje speed car samochód do przeglądu z tym ,ze ja jestem z Opola ;) takze tam jeżdże z samochodem jak musze . Zreszta mam te smsy które mi przypominają ,ze kończy się przegląd .ogólnie polecam , miła obsługa
1
Lucjan 2015-12-31 07:33:32
Bardzo porządna stacja pojazdów. Nie wiem jak sie u nich pracuje ale byłem tam jako pracodawca i podobała mi się jakość obsługi. Wszystko sprawnie i miło.
1
Kajetan 2016-01-12 12:29:48
Stacja solidna. Obsługa bardzo profesjonalna ! Widać, że dbają o klienta i wizerunek własnej firmy. Duży plus !
1
cambio 2016-01-18 10:12:46
moim zdaniem dużo można powiedzieć o pracy w firmie, kiedy odwiedza się ją z perspektywy klienta. robię tam przeglądy i poza tym, że usługa wykonywana jest bardzo dobrze, to też zawsze panuje tam fajna atmosfera
1
Audi A3 2016-01-18 11:43:04
Zdecydowanie jest to najlepsza sieć stacji diagnostycznych.Właśnie sieć a nie jakis "pan Jurek".Wg. mnie gwarantuje to wysokie standardy. Przekonałem się o tym jak robiłem swojej bryczce przegląd. Nie dośc , że zrobiony bardzo zawodowo to jeszcze gratisy itp. Będę tam jeździł teraz regularnie zwłaszcza ze zapisałem sie na przyp[omnienie o terminie smsem.
1
AlanisM 2016-01-21 16:06:22
Ja również mogę się wypowiedzieć na temat speed car jako klient , Zawsze daje tam samochód do przeglądu . Ja akurat jestem z Opola i uważam ,ze jest to najporządniejsza stacja kontroli pojazdów w Polsce.Bardzo podoba mi się fakt ,że jest możliwośc taniej wymiany gaśnicy lub zakupu i wymiany przepalonej żarówki na miejscu.
1
Blaszka 2016-01-28 00:20:41
Witam , ja również robię przegląd samochodu własnie w tej stacji kontroli pojazdów Speed Car . Dużo jest tych prezentów rzeczowych . wszytsko mają rozpisane na ich stronie internetowej. Jest jeszcze drugi w postaci rocznego pakietu darmowego assistance Aviva
2
kiko 2016-01-31 20:01:22
jako klientka tego miejsca korzystałam z przeglądu i jestem zadowolona. pracownik który mnie obsługiwał bardzo miły i uprzejmy, i wytłumaczył 'Po damsku' na co warto zwrócić uwagę przy moim aucie. ogólnie czysto i porządnie to miejsce wyglądało i fajnie że dają upominek, to zachęca klientów do powrotu
1
Dawid 2016-02-11 15:30:28
Korzystałem u nich z przeglądu i jestem bardzo zadowolony naprawdę sprawdzili czy wszystko jest bezpiecznie. Wymieniłem u nich od razu gaśnice. Ciekawe ze jeszcze mogłem sobie wybrac upominek!
1
banda uja 2016-06-17 15:06:30
Ostrzegam nie pchajcie się tam do pracy.
1
banda uja 2016-06-17 15:52:24
jeśli tak Ci się wydaje to działaj :)
fenix 2016-06-23 17:19:23
Potwierdzam tą opinie. Nie szanują pracowników, liczą się tylko oni a jak nie jest po ich myśli to out...dyscyplinarka na podstawie kłamstw.
1
Rafał Rzepecki 2016-07-22 09:23:42
Nie sądzę, żebyś dostał dyscyplinarkę na podstawie kłamstw pracodawcy i się nie wybronił przed Sądem Pracy a te Sądy są po stronie pracownika a nie pracodawcy. Co do Speed Car to mój serdeczny kolega pracuje tam jako diagnosta od bodaj 8 lat i nigdy nie słyszałem od niego najmniejszych zażaleń na firmę. Zarobki ma jak na Polskę bardzo dobre, czas pracy elastyczny, więc dziwią mnie powyższe negatywne opinie. Myślę, że one pojawiają się pod wpływem emocji i taka osoba, której np. nie przedłużono umowy próbnej, wylewa swoje żale na firmę, ale o sobie nie pomyśli. A może to właśnie pracownik nie nadawał się do tej konkretnej pracy? Myślałem kiedyś o tym, żeby zrobić uprawnienia na diagnostę bo w ogłoszeniach ciągle ich poszukują. Niestety kurs swoje kosztuje a egzamin nie należy do najłatwiejszych a poza tym trzeba mieć kierunkowe wykształcenie.
2
REDI 2016-07-26 11:01:54
Znam firmę dość dobrze, czysto, szybko, fachowo, najlepsza oferta na rynku, wartość prezentów przy przeglądzie przewyższa wartość samego przeglądu, a przy tym dostępność w wielu miejscach w kraju z zachowaniem tych samych wysokich standardów, naprawdę w ciemno polecam!!!!
Krystian 2016-07-28 08:13:11
Nie wiem skąd tutaj tyle negatywnych opinii. Jak jest od strony pracownika tego nie wiem, ale jako klient jestem w pełni zadowolony. Szybka i sprawna obsługa. Profesjonalne doradztwo. Miałem co jakiś czas problem z palącą się żarówką na tylnych światłach. Okazało się, że to jakieś zwarcie. Wielu mechaników nie widziało problemu, a tu proszę... Polecam stację diagnostyczną w 100% :)
1
marcin111 2016-07-29 10:01:08
Bardzo solidna firma! Przed wyjazdem na Słowację postanowiłem zaczerpnąć informacji, co będzie mi niezbędne w podróży. Postanowiłem skorzystać z usług Speed Car i naprawdę - Pan odpowiednio mnie poinstruował i doradził. Bez obaw mogłem podróżować do Słowacji, bez obaw że policjanci się do czegoś przyczepią. Rzetelna firma!
1
Mati 2016-08-01 08:17:27
Ja zaraz po szkole dostałem się tutaj na staż, później zostałem zatrudniony na umowę o pracę. Jestem zadowolony, praca stała. Dużo można się nauczyć. Jako pierwsze doświadczenie polecam każdemu diagnoście samochodowemu.
1
Wiesiek 2016-08-08 09:31:05
Z tym nie szanowaniem pracowników to chyba wypowiadają się osoby, które zostały czymś przez kogoś urażone. Pracowałem w firmie kilka lat i jakiegoś złego traktowania nie odczułem. Pensja na czas, możliwości rozwoju było wiele, szefostwo wysyła na rózne szkolenia jeśli ktoś chce... moja praca p[rzebiegała tutaj bezproblemowo. Dobrze dobiejaja pracowników, którzy posiadają odpowiednie kwaifikacje.
1
Diagnosta 2016-08-12 22:26:16
Diagności w porządku o ile oczy przymykają. Wiem jaka jest praca w Speed Car ( 150 badań miesięcznie bo inaczej zero premii ). Po drugie nie wykonują pełnego badania technicznego zgodnie z rozporządzeniem . Jakby wykonywali to połowa samochodów by nie jeździła ( Negatyw ). Kolego a wykształcenie aby tytuł technika w dodatku nie mechanika. Poczytaj http://www.diagnostasamochodowy.pl/2015/policyjne-postanowienie/ .
W dodatku sam posiadam uprawnienia diagnosty i jak powinien przeprowadzić badanie techniczne . W mojej ocenie speed car to poczta ( tak mówią diagności o stacjach w których nie ma badań negatywnych).
1
magicb12 2016-09-10 12:50:52
Moim zdaniem dużo można powiedzieć o pracy w firmie, kiedy odwiedza się ją z perspektywy klienta. robię tam przeglądy i poza tym, że usługa wykonywana jest bardzo dobrze, to też zawsze panuje tam fajna atmosfera. Firma prowadzi też bezpłatne sprawdzenie auta na ścieżce diagnostycznej: sprawdzają hamulce, amortyzatory, zbieżność kół i ustawienie świateł.
Lola01992 2016-09-11 12:25:17
Jestem bardzo zadowolona z usług Firmy, bardzo dokładnie został przeprowadzony przegląd mojego samochodu. Dodatkowo dostałam ładny mały upominek.
Diagnosta Speed Car 2016-09-17 14:08:04
Jestem od ponad 7 lat pracownikiem jednej ze stacji Speed Car-u i jako diagnosta z wieloletnim doświadczeniem mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić, że to diagnosta (a nie szefostwo) decyduje o dopuszczeniu auta do ruchu i to właśnie diagnosta odpowiada karnie za wszelkie nieprawidłowości. Żaden z nas nie chciałby stracić uprawnień, prawda? Prawo o którym wspominasz definiuje pojęcie nieistotnych usterek i uchybień w pojeździe z paragrafu którego diagności często korzystają dopuszczając pojazd do ruchu, lecz zawsze informują użytkownika na co powinien zwrócić w najbliższym czasie uwagę i co trzeba będzie w przyszłości wymienić. Są to rzeczy, które nie wpływają bezpośrednio na bezpieczeństwo. A ostatnio jest coraz więcej kontroli, więc nikt się nie podłoży. Piszesz, że nie ma u nas badań negatywnych. BZDURA! Co miesiąc wysyłamy do centrali zestawienie pojazdów, które dostały negatywa i jest ich około 10-15% przebadanych aut. Co do premii to też nie masz racji bo ilość się nie zgadza a warto też wspomnieć o kasie, którą dostajemy regularnie co miesiąc i są to naprawdę godne zarobki jak na polskie warunki. Niech świadczy o tym najlepiej liczba pracujących od wielu lat diagnostów w Speed Car, znam kilku takich, którzy pracują tam od 2000 roku. Ja też nie zamierzam się stad nigdzie ruszać, mam elastyczny czas pracy, który ustalam sam, nigdy nie robią nam ciśnienia na wynik a i tak co roku robimy zwyżki w granicach 20% i nie jest to naszą zasługą a raczej sprawnie działającego działu marketingu i reklamy. Urlopy mamy zagwarantowane wg. umowy, są jakieś małe dodatki i szkolenia, jak ktoś chce, każda stacja działa jako niezależny organizm, w którym rządzą pracownicy i klienci. A propos klientów to też są raczej zadowoleni, co widać po opiniach w sieci. Pozdrawiam wszystkich, którym mogłem pomóc.
2
Piotr 2016-09-21 10:26:46
fenix 2016-06-23 17:19:23
Potwierdzam tą opinie. Nie szanują pracowników, liczą się tylko oni a jak nie jest po ich myśli to out...dyscyplinarka na podstawie kłamstw.

Jeśli nie jest po ich myśli ? Firma ma pewne zasady, procedury, standardy działalności i obsługi klienta i jeżeli zgodnie z tym pracownicy wykonują swoje obowiązki, to po pierwsze jest to "po myśli" firmy, po drugie, stąd biorą się pochlebne opinie klientów, których jest nie mało, po trzecie również stąd biorą się pozytywne opinie pracowników firmy. Jeżeli ktoś tego nie rozumie, lub nie jest w stanie zaakceptować wówczas do składu nie pasuje i zawsze jest to opinia i ocena współpracowników. Sprawę zwolnienia dyscyplinarnego ściśle regulują przepisy i nie jest prosto rozstać się z pracownikiem w tym trybie według "widzimisie" pracodawcy. W praktyce jest to możliwe przy złapaniu na kradzieży, lub po alkoholu. Jeśli na podstawie kłamstw to od tego są sądy by podważyć zarzuty kradzieży, lub wyniku badania alkomatem. W której sytuacji Fenix się znalazłeś ?
pozdrawiam

Pracodawca
Heniu 2016-09-28 08:41:56
Ja pracowałem dla speed car kilka lat. Byłem bardzo zadowolony i z żalem musiałem odejść ze względu na wyjazd za granicę (serce nie sługa :)). Bardzo fajny pracodawca, mogę polecić!
jołł 2016-10-09 21:33:21
Skoro wszyscy klienci są zadowoleni z obsługi (że pojazd przeszedł przegląd i jeszcze gratisa się dostało) i żaden z klientów nie psioczy, że diagnosta zabrał dowód, to z perspektywy diagnosty znaczy, że nie jest tam dobrze...
3
marcin 2016-10-10 08:24:31
Teraz właśnie sprawdzałem ogłoszenia na diagnostę stacji @jołł i być może to co piszesz ma jakieś odzwierciedlenie w rzeczywistości jeśli odnieść to do zarobków bo z tego co zamieścili to można liczyć maksymalnie na wypłaty rzędy 6 tysięcy brutto co msc
Damian 2016-11-15 15:13:20
Bardzo dobra stacja kontroli pojazdów, wszystko przebiega szybko i sprawnie, a obsługa wydaje się być bardzo profesjonalna.
Piotr 2016-11-15 19:54:17
ręczę, ze wielu diagnostów, pracujących w Speed Car, gdyby nie wrodzona skromnosc mogło by miło Cię zaskoczyć co do wysokości zarobków brutto. Wszystko zależy od tego czy ktoś sie w swoją prace angażuje i lubi zarabiać, czy nie ? Możliwości są .
kolarz 2016-11-26 15:29:38
Niestety nie we wszystkich stacjach możesz wymienić żarówkę, stacja w Jeleniej Górze nie oferuje takich usług, tam obsługa ja za PRL.
2
Zostaw swoją opinię o Speed Car Sp. z o.o. - Świdnik
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Speed Car Sp. z o.o.