logo Bank Millennium SA

Bank Millennium SA

Warszawa

Opinie o Bank Millennium SA

Radeei 2015-12-10 00:12
ja tez mialem 3 etap 2.12 i do tej pory cisza....
Robot 2015-12-12 00:16
na te stanowiska jest ciągła rekrutacja ;) jeżeli teraz się nie zgłosisz to zdążysz w kazdym kolejnym miesiącu. Czy rozumiesz co to oznacza, że rekrutacja jest non stop na te same stanowiska. Jest olbrzymia rotacja
1
michałek 2015-12-15 12:52
hejka, możecie powiedzieć jaki są zarobki na stnowisku asystent kiletna w millenium w oddziale??? z tego co wiem to jest podstawa i premia za sprzedaż, ale z doświadczenia wiem, że w tym naku bardzo rzadko wciskają ludziom jakieś niepotrzebne rzeczy, nawet starają się nie namawiać, wiec jak to w koncu jest???
Rafaeek 2016-01-05 20:36
nie polecam, na początku masz okres ochronny, a potem już plan do zrobienia, który jest ciężko osiągalny - nie robisz to zwalniają
2
baowejkks 2016-01-11 22:22
czy ktoś może wypowiedzieć się na temat odpowiedzialności majątkowej w banku millenium?? oraz pare słów o szkoleniu??
psikpsik 2016-01-13 19:09
no więc proponują 2800 plus premia wyrobiona za oddział i indywidualne, pakiet multisport, medyczny, ubezpieczenie, produkty banku na preferencyjnych warunkach. Umowa na 12 miesięcy. z tego co wiem jest odpowiedzialność majątkowa. Szkolenie w Wa-wie 3 tyg, od pon do piatku od 9-17, na weekendy wracasz do domu, zwracają koszty dojazdów, hotel zapewniają dla ludzi spoza Wawy + sniadanie i dieta delegacyjna. Już zaczynasz od 25 wiec nie szkolisz się za darmo. Aplikowałem na asystenta klienta w oddziale. Pozdrawiam
4
Świeży 2016-01-14 13:53
Hej, czy ktoś może coś powiedzieć o Departamencie Rozwoju Aplikacji? Jak atmosfera, szefostwo, zarobki?
kaprysik 2016-01-18 17:03
z tego co wiem jest w regulaminie pracy odpowiedzialność majątkowa, a co do zwrotów kosztów szkolenie to zwracasz tylko 320 zł (proporcjonalnie zmniejszana kwota wraz z upływem czasu pracy) za szkolenie zewnętrzne dot. rozpoznawania pieniędzy, gdy chcesz sie zwolnic wcześniej przed upływem 12 miesięcy.
Mam pytanie odnośnie zakawterowania podczas szkolenia, w jakich hotelach kwaterują?? i w mejlu napisali ze pokoje dwuosobowe, tzn ze bede w pokoju z obca osobą?? ktoś wie??
1
Alfred 2016-01-27 22:05
Z tego co wiem to kwaterunek masz w Novotelu w centrum. Co do bycia z kimś w pokoju to tak jesteś z obcą osobą.
1
Wieloletni pracownik 2016-02-08 07:57
2800 brutto nie jest złą podstawą pod warunkiem, że się dostaje premię. O premii indywidualnej zapomnij, jeżeli target oddzialowy nie zostanie wyrobiony. Bank tnie koszty jak tylko może i niech nie mylą was raporty finansowe. Czasami ma się wrażenie, że w Banku robi się wszystko aby płacić jak najmniejsze premie. Najlepiej o tym wiedzą pracownicy CC. Oferta pracownicza? Śmiech na sali. Lepszą ofertę dają inne Banki dla nieswoich pracowników, a nizeli Bank Millennium dla swoich. Poprostu Bank stara się zarobić również na swoich pracownikach. Co do socjalna to ujdzie. Swego czasu Bank zwalnial pracowników, którzy chcieli korzystać z dopłat do urlopu. Ogólnie w tej firmie nie szanuje się pracownika. Ciekawe dlaczego tylu pracowników centrali ucieka do konkurencji???
7
Wieloletni pracownik 2016-02-08 08:02
Vito zależy co rozumiesz przez dobrą pensję. Rzeczywiście podobno Bank nowym pracownikom nie płaci tak źle. Ale starych pracowników wcale nie docenia. Premie w centrali są w dużej większości kwartalne i z każdym kwartalem niższe mimo iż wyniki finansowe większe.
1
Wieloletni pracownik 2016-02-08 08:11
Nie polecam pracy na Call Center. Akurat tam traktują pracowników jak bydło. To chyba lepiej już u Solorza pracować. Podstawa niska, a robi się wszystko aby tylko premii nie wypłacić. Premia sprzedazowa nie jest zależna od sprzedaży
5
Tomek 2016-02-08 17:01
Witam,
Ja byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w oddziale. Trafiło mi się że w tym dniu jakiś dyrektor regionalny był w oddziale i rozmowa była dwuetapowa. Najgorsza rozmowa jaką w życiu przechodziłem. Pan dyrektor po pięć razy informuje i podkreśla jakieś kwestie. Nie dociera do niego że rozumiesz przekaz i nie masz żadnych pytań. Przykładowo zostałem poinformowany pierdylion razy że jest odpowiedzialność majątkowa na tym stanowisku. Oczywiście była scenka sprzedażowa. "Chodzi o kreatywne myślenie" (w sprzedaży bezpośredniej mam kilku letnie doświadczenie) ale Pan dyrektor słysząc moje argumenty podczas sprzedaży ciągle odpowiadał "nie, nie, nie" non stop. W szoku byłem. Podejżewam że on sam nie potrafi sprzedawać a te jego "nie" to coś w stylu mantry lub testu "ciekawe ile wytrzyma"... finalnie nie otrzymałem propozycji współpracy ale i tak bym t odrzucił. Rozmowa była kosmicznie nie miła i nie profesjonalna. O zarobkach i atmosferze niestety nic nie powiem bo nie wiem. Jedynie co można się domyślać po rozmowie kwalifikacyjnej to jest duża presja z strony dyrektora.
3
mariusz 2016-02-10 15:42
fghjk, widziałem na Pracuj.pl 2 ogłoszenia od nich na stanowisko Testera. Do dwóch różnych działów, w jednym ogłoszeniu oferują Umowę o pracę, w drugim tylko umowę-zlecenie.

Złożyłbym do nich CV gdyby nie to, że jedno z tych ogłoszeń odświeżają non-stop conajmniej od sierpnia co pokazuje, że nowi Testerzy szybko uciekają...

Ciekawe dlaczego tak się dzieje- wyjaśni ktoś?
2
antek 2016-02-20 11:28
Anja - i jak to się dalej potoczyło??? Kiedys dostalas jakies info zwrotne?
zainteresowany 2016-03-02 01:20
Witam,
Prosiłbym o informacje i opinie na temat pracy jako asystent klienta do oddziału detalicznego. Chodzi mi głównie o to na jakie wynagrodzenie można liczyć ? i czy jako osoba po studiach humanistycznych (mgr), ale z doświadczeniem - w handlu bezpośrednim z klientem i jako konsultant telefoniczny - w sumie ok. 3 lat, mam wgl szansę, aby otrzymać taką pracę ? Od kilku miesięcy jestem bez pracy i zastanawiam się na zaaplikowaniem. Niby w wymaganiach nie ma wykształcenia typowo bankowego, ale może jest ktoś, kto ma podobne wykształcenie do mojego, nie miał wcześniej styczności z pracą w banku i udało mu się dostać do Millennium ?
zadowolony_milleludek 2016-03-15 22:57
Dlatego zachęcam Cię do spróbowania swoich sił, mam nadzieję, że na długo Ci ich wystarczy...
Bank organizuje też akcje promujące konta osobiste na uczelniach w kraju, to teraz wyobraź sobie, że jesteś pracownikiem oddziału i musisz dojechać na taką akcję ze 100 km, potem twoim zadaniem jest wzięcie umów, ulotek jakichś gadżetów (poza długopisem i notesem nie licz na więcej) i zasuwasz po korytarzach uczelni i bawisz się w akwizytora i błagasz, żeby założyli jakieś konto, mniejsza o to, czy będzie używane, liczy się sztuka...i pamiętaj obyś przywiózł ich jak najwięcej! Chodzisz, zaczepiasz ludzi, uśmiechasz się przy tym od ucha do ucha...jeśli takie akcje Cię również nie zniechęcają to się staraj. Pal licho, że ludzie mają Ciebie za jakiegoś naciągacza, dla mnie jest to po prostu antyreklama Banku, bo wiem, jak to się odbywa - zero profesjonalizmu...

Jedno Ci powiem, w BM w oddziale jesteś od wszystkiego, nie ma tu podziału na kr. hipot., na gotówki, inwestycje itd. Ty robisz wszystko, nawet obsługujesz dłużników...ale na pewno po przygodzie w BM będziesz miał spore doświadczenie i z tego co wiem, to Ci, którzy odchodzą, a jest ich sporo, bez problemu znajdują pracę w innych bankach. Jeszcze raz życzę dużo sił i cierpliwości i obyś się dostał do BM :)
4
jacenty 2016-03-16 14:46
Mały, trudno powiedzieć jaką umowę oferują, można co najwyżej sobie powróżyć :)

Ja szukam obecnie pracy jako Tester i z tego co widzę mają 3 różne ogłoszenia do 2 lub 3-ech różnych działów. 2 z nich mówią o pracy na podstawie UoP, w jednym napisane jest że oferują tylko umowę-zlecenie.

Chciałem do nich zaaplikować ale nie zdecyduję się
Zaniepokoiło mnie to, że te same ogłoszenia w niezmiennej formie ponawiają średnio co 2-3 miesiące mimo że do jednego z działów poszukują samodzielnego testera, a nie dodatkowej osoby do zespołu.

Wiecie może dlaczego tak się dzieje? Dlaczego testerzy tak szybko stamtąd uciekają? W czym tkwi problem?
1
Andir 2016-04-17 23:38
nie zgadzaj się na smieciówkę tylko niewolnicy godzą się na poniewierkę
5
Andir 2016-04-17 23:38
nie zgadzaj się na smieciówkę tylko niewolnicy godzą się na poniewierkę
7
qwerty 2016-04-27 21:41
Sprawdź na swoim profili w Milleludziach albo po prostu zapytaj swojego opiekuna kadrowego.
qwerty 2016-04-27 21:41
Sprawdź na swoim profili w Milleludziach albo po prostu zapytaj swojego opiekuna kadrowego.
gaja 2016-07-05 17:17
Nie wiem jak to wygląda w Millenium, ale w Stefczyku umowa o pracę jest oferowana już przy starcie współpracy, a wiadomo, że zawsze lepiej się pracuje, mając choć troszkę bezpieczne zatrudnienie.
ania 2016-07-16 14:26
Pracę w millennium polecam dla młodych osób po studiach. Można nauczyć się sprzedaży i tym samym kontaktu z klientem. Niestety na zespół nie można liczyć, każdy ma dużo pracy i raczej na naukę nie ma czasu. Samemu trzeba się uczyć. No i oczywiście sprzedaż sprzedaż tylko to się liczy. Dużo sprzedajesz to się liczysz, niestety wcześniej czy później każdy się wypala i tyle cię pamiętali.
Piotr 2016-07-19 15:12
Brawo popieram twoją wypowiedź w całej rozciągłości - to bagno, absolutnie nie polecam !!!!!
3
oszukana 2016-09-20 09:24
Witam kochani pracownicy milenium mam taki problem zakupiłam na jednym z portali przedmiot za który dokonałam wplaty na konto podane mi w esku oczywiście przedmiotu nigdy nie ujrzałam a dane adresowe fałszywe wiem tylko tyle że numer konta jest z milenium i teraz do was kochani prośbą pomóżcie na priv szewczykowie13@wp.pl podeślij cie mi dane (usunięte przez administratora)nie chodzi już nawet o kasę ale o zasadę każdy z was może zostać oszukany proszę o pomoc
Kiri Kili 2016-09-30 07:19
ogromna rotacja... duze cisnienie sprzedazowe.. dyrektorzy regionalni o kant t... potluc zero szacunku do czlowieka.. premie slabe ze hej .. multisport tak ale chyba sa tylko dwa rzuty w roku kiedy mozna sie zapisywac.. dlugo sie czeka :) opieka zdrowotna w enelmedzie bez szalu czesto gesto dlugo sie czeka. Szkolenie w centrali trwa trzy tyg okolo podpisujesz lojalke o zwrocie kasy za kurs kasjerwa walutowego przed uplywem 2 lat pracy jesli postanowilbys sie zwolnic... cale szkolenie tez o kant t.. potluc niewiele wnosi grupa szkoleniowa urwana z choinki . Kolega sie zwolnil po 8 latach pracy bo mial taka sama stawke jak na poiczatku o czyms to swiadczy
FabKrK 2016-10-11 09:20
Czy wie ktoś jak wygląda praca i warunki pracy na infolinii przychodzącej?
fasola 2016-10-14 12:33
hej, pracuje obecnie w innym banku jako doradca klienta, ale zastanawiam się nad zmianą. Czy możecie mi powiedzieć na jakie zarobki można liczyć na podobnym stanowisku- podstawa/ premia?
1
ciekawy 2016-10-23 02:54
Czy można dostać zaraz po studiach chociaż te 4 tysiące na rękę?
Kuki 2016-11-04 12:10
Wynagrodzenie Warszawa: 3300 brutto premie są wysokości do 300 zł netto na osobę cele sprzedazowe zostały bardzo podniesione. Na szkoleniu nie nauczycie się niczego jeśli jesteście pierwszy raz w branży to wpolczuje będzie wam bardzo ciężko. Podpisujesz lojalke ze za każda różnice na kasie zwracasz z własnych pieniedzy. Poza tym jeśli się zwolnisz w ciągu 2 lat to oddajesz kase za szkolenie
1
Pracownik 2016-11-04 21:17
Hahahaha
świeżynka123 2016-12-05 06:03
Czy ktoś wybiera się na szkolenie Millennium w styczniu 2017?
Paulina 2016-12-07 18:14
Świeżynka123 - prawdopodobnie ja, ale zapomnialam zapytac czy za tobardzo szkolenie bedziemy mieli wynagrodzenie, wiesz cos?
Swiezynka123 2016-12-08 20:09
Podaj swojego maila to się odezwę :)
Paulina 2016-12-09 11:28
Napisz na mejla t-sylwia@wp.pl
milena 2016-12-15 11:52
ludzie nie idzcie tu do pracy... pracowalam w innych bankach i tu bylo najgorzej ciesze sie ze juz jestem poza... to byla najlepsza decyzja
2
Domi 2016-12-16 20:36
Cześć,
Wczoraj brałam udział w drugim etapie rozmowy kwalifikacyjnej. Poszło mi średnio, ale Kierownik regionalny powiedział, że do końca tygodnia zadzwonią do mnie czy odpowiedź jest pozytywna czy negatywna. Dziś jest piątek i echo. Myślicie, że powinnam mieć jeszcze nadzieję?
aea 2017-01-02 09:47
Czekasz kilka dni, owszem taką podstawę spokojnie dostaniesz
Domi 2017-01-05 15:13
Cześć,
No i stało się, dostałam pracę! Czy ktoś z Was wyjeżdża ze Śląską na szkolenie, które rozpoczyna się 16.01?
BRS 2017-01-10 10:00
jesli ktoś z Panstwa dojrzał już do tego że za tą samą pracę można otrzymać 4 x wieksze wynagrodzenie to zapraszam na brsonline.pl
MmM. 2017-01-12 15:18
Hej, zdecydowałeś się aplikować na ta prace? mozesz podzielic sie informacjami?
MmM. 2017-01-12 15:20
Hej, może Ty zdecydowałeś się aplikować na ta prace? mozesz podzielic sie informacjami?
Fredek 2017-01-19 09:57
Mam złożyć swoje cv w banku ale chciałbym się dowiedzieć o co pytają na rozmowie, czy podpisują umowę?
Malwina 2017-01-22 12:25
Praca jako tester oprogramowania w banku millenium w Departamencie Bankowości Elektronicznej. Nie polecam tej pracy jeśli nie macie nic lepszego. Szukają tu testera klikacza za marne 3000 brutto na umowę zlecenie. Rotacja bardzo duża, co kilka miesięcy ktoś odchodzi. Jesteście na tym stanowisku taką "małpką klikaczką". Nikt się z Waszym zdaniem nie liczy. Trzeba siedzieć po godzinach. Większość zespołu jest beznadziejna. Niczego nowego się tam nie nauczycie. Podejście głównego przełożonego można kwitować jednym zdaniem: masz parobku cieszyć się, że ci dajemy prace i wielbić przełożonego. Ty jesteś tu tylko pracownikiem.
Szczerze Wam odradzam tę konkretną posadę w tym banku. Jeśli nie macie za co żyć ok, w przeciwnym razie szukajcie lepszej pracy.
Na plus wychodzi jedynie dobra lokalizacja tego banku.
5
dojacenty 2017-01-22 14:18
Problem jest taki, że są duże rotacje. Nikt tam nie chce pracować za te śmieszne pieniądze, z beznadziejnymi ludźmi. Zostawać po godzinach. Nie aplikujcie tam. Szczerze Wam radzę. Poszukajcie sobie dobrej firmy informatycznej. Po co w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzić?
4
qazwsxedc 2017-01-23 17:25
Zupełnie nie polecam pracy w tej firmie! Na rozmowach kwalifikacyjnych czarują człowieka- jacy to oni są wspaniali, że lepszej pracy niż u nich to nigdy nie dostanę. Do momentu rozpoczęcia szkolenia nawet można w to wierzyć. Po szkoleniu jedyne co umiesz to identyfikować banknoty. Reszta szkolenia to zupełna starta czasu, cały czas powtarzają jaka to super firma. Po przyjściu do oddziału oprowadzą Cię a później siadaj i rób plan. Drugiego dnia pracy zostawili nowego pracownika samego na sali operacyjnej, mimo że w regulaminie jest to zabronione, takie sytuacje to tam codzienność. A jak wiadomo pracownik banku praktycznie cały czas potrzebuje jakiejś autoryzacji, a będąc samemu na sali jest to niemożliwe. Na premie też nie ma co liczyć. Ogólnie rzecz biorąc praca dla osób mega odpornych psychicznie, bo potrafią zrobić człowiekowi mega mentlik w głowie.
2
Milosz 2017-01-31 14:33
Hej,
jak wyglada praca w centrali w Warszawie na Zaryna w departamencie procesow?

Tomato 2017-02-07 12:33
Jak wygląda wynagrodzenie na stanowisku doradca klienta? chodzi o podstawę w Warszawie netto do ręki? I w jakiej wysokości są do osiągnięcia premie?
Fredi 2017-02-14 09:10
Witam, pracuję w banku i stwierdzam, że jest bardzo dobrze. Na pewno dużo zależy od osób pracujących w danym oddziale, od atmosfery jaka panuje. Mam już trochę doświadczenia więc wiem co piszę. Zarobki są całkiem w porządku, w sumie naprawdę jest ok.
Zostaw swoją opinię o Bank Millennium SA - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Millennium SA