brak logo

European Active Projects Ltd. Sp. z o.o. Oddział w Polsce

Gdańsk

Opinie o European Active Projects Ltd. Sp. z o.o. Oddział w Polsce

anonim 2011-05-13 00:46
Joanno, przepraszam ale czy oni mają jakieś stanowiska dla filozofów ?. Ja właśnie jestem po filozofii i szukam pracy polegającej na myśleniu. Ty napisałaś o nich 3 zdania i w każdym piszesz że myślisz, więc może oferują taką pracę której ja szukam ?
spawacz 2014-02-24 18:06
byłem w New Castle jako spawacz i słabo było, stawka jak na branże niska 8 funtów płacą w złotówkach i kroją na kursie i z 8 robi się 7 funtów (teraz w ogłoszeniach nawet stawki nie podają :)). Domki z grzybem, byliśmy zimą a na gaz i prąd są jakieś limity i dopłacaliśmy do gazu spoooro (stawka znowu maleje) latem pewnie starcza. W sumie wychodzi się minimalnie lepiej od pracy w trójmiejskiej stoczni. W pracy nie cisnęli ale warunki bardzo kiepskie tylko zimna woda z kranu brak podstawowych narzędzi półałtomaty beznadziejne a robota była offshore i miało być ładnie i dobrze. Generalnie tylko na przetrwanie
1
Marian 2016-01-15 13:14
generalnie wygląda to tak, ze firma rekrutuje też i do holandii, gdzie jest juz umowa o pracę ,a warunki o niebo lepsze. Byliśmy na rafinerii z kolegami, super praca, dobre pieniadze, szkoda że jest przestój....
1
Tomas 2016-03-07 14:38
Niejedzcie do belgi do źekomo filetowania ryb bo to żadne filetowanie koleś kupuje gotowe filety i kaźe szorowac od rana do wieczora ściany,podłogi w sklepie i nawet chodnik pszed sklepem do tego stoi nonstom i za każdym razem jest coś Nie tak do tego 2 razy dziennie potrzeba od 6am do 1pm i od 5:45 do 8pm tylko szorowanie i dźwignie skrzyń ,szef ma ostro nagrane a firma dalej nacioga ze to filetowanie ryb, oszuści w 2 tygodnie z 3 osób zrezygnował ,a firma kaźe się wyprowadzić i do tego na zakwaterowaniu Toekomstlaan 3, 8670 Koksijde, Belgia, właścicielka to bardzo nawiedzona i głupia baba bardzo Nie POLECAM ,wmawia dzwoniąc do firmy ze ukradziony jej portwel żeby się pozbyć poźodnego lokatora i wszyscy jej wierzą ,nienawidzę belgów
1
Leszek kaluźny 2016-05-17 21:03
A mi ostatnio proponowali pracę w Belgi a ja się wacham ale teras wiem ze niepojade ,oby wiencej takich prawdziwych forów od oszukanych .
1
Bad ex worker 2016-05-18 11:33
Ta firma ma wiele spraw w sondzie od byłych pracowników jestem jedną z nich i widzę na wokandziE ze nie tylko ja walczę o pieniodze ,mam nadzieje ze zamkną te firmę bo inaczej ten horror się nieskonczy
1
Tomasz Zieliński spawacz 2016-05-27 12:24
Co wy tu wypisujecie byłem z tej firmy w Anglii w styczniu i było wszystko ok.zaliczki co tydzień wypłatę dostałem na czas i bez problemu myślę że piszą ci co nic nie umieją i myślą że się uda bo wyjechał do Anglii.
(usunięte przez administratora) Gdańsk spawacz.
Anty wiesniak 2016-05-27 14:27
Kardynatorzy i pracownicy nie mogą się na tym forum wypowiadać ,raus
Harry 2016-05-31 10:16
Kordynatorze ,pracowniku tego obozu wes idz do kabiny lub wes kredyt w frankach i bedziesz miał gdzie pisac i do kogo bo niewolno tobie tusie rospisysywac,nikt uwas mondry niechce robic dzienki tym komentarzom i bardzo dobrze bo zacznijcie szanowac ludzi ,płacic im na czas to nikt niebedzie sie wypowiadał owas zle i ludzie bendą pracowac lata anie dni .dzikusy i antypolscy
2
chudy 2016-06-13 09:39
witam mozesz puscic sygnał do mnie to zadz podaje numer (usunięte przez administratora)
ostry 2016-06-17 13:09
Włąśnie ponowili ogłoszenie do piekarni,chyba to samo miejsce co kolega wyżej był.Pracuję w piekarni po sąsiedzku w St.Omer we Francji czyli jakieś 50 km od tej w Belgii( tylko bez pośredników).Zszokowała mnie stawka jaką proponują niecałe 8 euro netto hahahah za 1 h w Belgii-masakra .Nie dajcie się okradać i szanujcie się,dla porównania praca przy pakowaniu wafli ryżowych też praca w nocy 14,50 euro brutto 1 h. okolice Brukselii firma Adecco.Powiem tyle ,zę za tą robotę powinni Wam płacić 11-12 euro netto 1 h !!!
1
Frank 2016-07-19 13:03
Bardzo kiepska firma ,oszusci na kazdym kroku ,bardzo odradzam prace dla nich bo zarobicie mniej nisz w Polsce do tego na koniec ostatniej sypłaty wam niedadzą jak jusz was na hotelu niebedzie,smiecie ta firma i zlodzieje.
1
Frank 2016-07-19 14:04
Kardynatorzy i pracownicy tego parszywego naganiacza niemogą sie tutaj wypowiadac.wiec raus
Alex 2016-07-21 09:40
Kordynatorzy i pracownicy tego burdelu europen active projects niemogą sie wypowiadac !!!!! Wiec zamilczcie i zacznijcie naprawde zgodnie z umową płacic (usunięte przez administatora)
1
Zainteresowany 2016-10-07 12:20
No jaja jakieś za 10 Euro z biegłym angielskim do Holandii...Po ..j...
mayones 2016-10-08 18:33
to i tak znacznie więcej niż mógłbyś dostać na polskim rynku pracy więc nie rozumiem dlaczego narzekasz. powiedz też może dokładniej na jakie stanowisko za tyle chcesz jechac do tej Ho,andii, ja chętnie pojadę
Agnieszka 2016-12-14 09:26
Witam Państwa,

Tak się składa, że wszystkie opinie dotyczące pracy w Belgii nie dotyczą bezpośrednio naszej firmy. Jako agencja zatrudnienia rekrutujemy dla różnych firm na terenie Europy, w tym włąśnie do opisywanej firmy belgijskiej. Faktem pozostaje, iż współpracujemy razem już od 3 lat, a ilość wysłanych i pracujących tam osób wciąż rośnie. Stawki za godzinę są zawsze określone w ogłoszeniu, stąd , jeśli wydają się niesatysfakcjonujące, proszę po prostu nie aplikować. Zakwaterowanie jest zapewnione i najczęściej jesteśmy w stanie przedstawić zdjęcia. I teraz gwoli ścislości:
1. Nie mamy własnego koordynatora w Belgii, Holandii czy też Norwegii
2. Jeśli chodzi o osoby, które "zostały nagle wyrzucone z zakwaterowania", to owszem, z mojej wiedzy wynika, że było może 2-3 pracowników, którzy po prostu nie stawiali sie w pracy, a ich stan nie wskazywał bynajmniej na chorobę, bądź też inny rzetelny powód absencji. Żadna firma, polska, belgijska, czy też islandzka, nie będzie "gościć" w swoich kwaterach osób nadużywających alkohol, co miało miejsce w przypadku panów: cukiernika, lakiernika i operatora wózków widlowych.
3. Umowy z agencją interim w Belgii są standardowo odnawiane raz w tygodniu do czasu przejścia na kontrakt stały z bezpośrednim pracodawcą, co rzecz jasna "nie należy" się z urzędu, a dotyczy tylko tych pracowników, którzy się sprawdzą i będą należycie wykonywać swoje obowiązki.
4. Ubolewam nad polskimi przepisami, które zakazują podawania danych nierzetelnych pracowników, ponieważ uważam, że powinna istnieć ogólnodostępna lista, dzięki której pracodawcy mogliby uniknąć problemów z nierzetelnymi osobami na niewłaściwym miejscu
5. Zawsze może się zdarzyć, że z przyczyn jakiegoś ludzkiego czynnika, nie wszystko zostanie dopięte na ostatni guzik, nie mniej jednak zawsze można pewne sprawy wyjaśnić, pod warunkiem, że samemu wypełnilo sie swoje obowiązki.
6. Nie słyszałam o pracowniku, któremu firma zalegalaby 3 tysiące Euro, swoją drogą ciekawe, że ktoś mógłby być tak cierpliwy i bez mała 2 miesiące pracować bez wynagrodzenia, biorąc pod uwagę fakt, iż wypłaty w Belgii są tygodniowe.

pozdrawiam

Agnieszka

Kierownik Oddziału European Actuive Projects w Gdańsku, nie w Belgii
Robert 2016-12-17 08:47
Rekrutujecie na różne firmy. Sami nie wiecie gdzie... Żałosne
1
Robert 2016-12-17 09:36
3000euro to bez mala 2 miesiace pracy u was? Hahaha padlem...
1
aNKA 2017-01-15 10:15
Pracownik produkcji, Czechy, Lanskorun

Opis obowiązków: Praca w firmie czeskiej polegająca na kompletowaniu i składaniu elektrycznych komponentów.

PRACA W CZECHACH PRZY ELEKTRONICE ZA 101 KORON TO KLAMSTWO. JEST 80 KORON. I NIE PRZY ELETRONICE A PO PROSTU NA PRODUKCJI - PIECE PRZEMYSLOWE. NAWET USIASC NIE MOZNA. NORMALNIE PRACA JAK W HUCIE. ZAPIEPRZ I SYF. UMOWA JEST NA 3 MIESIACE. NIESTETY PODPISALAM I MUSZE SIEDZIEC BO SA KARY.

W UBYTOWNI BRAK CIEPLEJ WODY, PRALKI (ZA PRANIE OPLATA 100 KORON), ZA OTWARCIE OKNA KARA 500 KORON. SYF, GRZYB I SMROD. Z LODOWEK W KUCHNI KRADNA UKRAINCY. JEDZENIE TRZEBA TRZYMAC W POKOJU. OD WSPOLNEJ KUCHNI LEPIEJ TRZYMAC SIE Z DALEKA. WYNAJECIE MALEJ LODOWKI DO POKOJU NA MIESIAC KOSZTUJE 500 KORON. POKOJE 4-6 OSOBOWE. TYLKO STARE TAPCZANY I STÓL.

INNE ZDJECIA WYSYLAJA A INNA JEST RZECZYWISTOSC.

OBIECUJA LEPSZA UBYTOWNIE ALE ZA 2 TYSIACE KORON ZA MIESIAC.

LUDZIE Z DALEKA OD TEJ FIRMY.

3
Mart 2017-01-20 02:42
Potwierdzam. Jak nie chcecie zostać oszukani to z dala od tej firmy.
1
Ann 2017-01-25 14:50
Witam, jeśli chodzi o prace w Czechach to jest to praca bezpośrednio w firmie Optima Recruit, czeskiego pracodawcy. Agencja rekrutacji EAP Ltd. jest podmiotem rekrutującym osobę do pracy za granicę.
Za zakwaterowanie na terenie Czech bezpośrednio odpowiada pracodawca- firma Optima Recruit.
Niestety warunki zapewnione pracownikom nie są zgodne z wytycznymi jakie były ustalane z naszą firmą.

Anna

EAP Ltd.
Źyczliwy piekarz 2017-01-26 09:40
Niedobra firma ,bardzo niepolecam bo ucinają wynagrodzenie ,godziny,wogule nieodbierają telefonu,pełne aroganstwo,hamstwo,zawisc i obłuda ,jaknajdalej odtych złodzieji ,pracowałem w belgii w piekarni i asz zabardz tego naganiacza poznałem
1
Diana 2017-02-01 18:19
Czy ktoś pracuje w Belgii jako szwaczka w tapicerni? Proszę o opinię na temat tej pracy!
Monter 2017-02-17 13:30
Witam,
Czy w stoczni w Anglii ktoś byl z tej firmy? Mam propozycje jako monter na podstawy do wiatraków. Prosze o szczerą odpowiedz czy warto. Pozdrawiam
Źyczliwy piekarz 2017-02-17 16:55
Ohydna firma bardzo niepolecam
2
Franek 2017-03-10 13:04
Absolutnie firma-naganiacz najgorszy z najgorszych bardzo silnie nie polecam tych oszustów pszez tę alafirme straciłem mnustwo zdrowia i pieniedzy pracując u jednego wiesniaka belgijskiego ,ODRADZAM TYM BUMELANTÓW NA MAXA I Z CAŁEGO SERCA poniewasz dotej pory mi zalegają za pszepracowaną prace ponad 1.ooo €uro
1
Wqurwiony 2017-03-11 10:08
Niedobra firma ,bardzo niepolecam bo ucinają wynagrodzenie ,godziny,wogule nieodbierają telefonu,pełne aroganstwo,hamstwo,zawisc i obłuda firma-naganiacz najgorszy z najgorszych bardzo silnie nie polecam tych oszustów , Firma dla najgorszych co niepotrafią liczyc i nieznają angielskiego jenzyka i mają klapy na oczach bo tylko takie matoły wtym bagnie długo pracują i dają sie oszukiwac przez .e.a.p.,niepolecam tych oszustów &bumelantów anty polskich z polskich wsi na wschodzie !!!! pszez tę alafirme straciłem mnustwo zdrowia i pieniedzy pracując u jednego wiesniaka .w belgii.. ,ODRADZAM TYM BUMELANTÓW NA MAXA I Z CAŁEGO SERCA poniewasz dotej pory mi zalegają za pszepracowaną prace ponad 1.ooo €uro
1
Pan P. 2017-03-16 15:48
Od 2 miesiecy nie moge doprosic sie o swiadectwo pracy i tzw. paska z rozliczeniem wynagrodzenia.

Jesli ktos jest desperatem i chce jechac do Lanskroun w czechach do pracyz nimi to oznajmiam, ze zarobilem za 55 godzin pracy przy piecach przemysłowych 1700 koron. czyli pracujac caly miesiac zarobilbym 5100 koron. (793 zł.)

minimalne wynagrodzenie w czechach to 11 tys. koron.

naprawde odradzam. ja się zwolniłem tak jak i 80% innych osób, które dały się nabrać. spora czesc wyjechala juz po tym jak zobaczyla hotel pracowniczy... a raczej norę.

o premii (dodatku 26 koron na godzine zapomnijcie - jeszcze nikt nie dostal) a 80 koron za godzine to jest brutto...
2
Karlos 2017-03-23 14:37
Odradzam boto nieuczciwa firma gdysz ucinają wynagrodzie,ucinają godziny,zapomnij o płatnym urlopie bez interwencji adwogata lepiej niezatrudnic sie unich ,zaliczki o wiele zawyźane od tej prawdziwej sumy np . Mi odliczono zaliczek 3oo euro a wziełem 180 euro, oczywiscie moźna dzwonic ale albo nieodbierają albo masz wracac jak cisie niepodoba do Polski ,taka to firmaŁańcuchy ....
1
Łysy 2017-03-24 18:12
Jak usłyszycie, że bedziecie zatrudnienie w Czechach przez firmę OPTIMA - to uciekajcie!

Kantują maksymalnie. Niczego się nie dowiesz. A jak coś chcesz wyjaśnić to każą Ci przyjść z adwokatem.

Z daleka od EAPL z Gdańska i od Optimy - agencji zatrudnienia z Pragi.
1
Łysy 2017-03-24 18:20
UWAGA NA TO OGŁOSZENIE Z POLONIUSZA! I innych portali.

Zaufany Partner
Nazwa: European Active projects Ltd sp z o.o. oddział w Polsce ✓ zweryfikowano
Adres: ul. Waryńskiego 13/2, Gdańsk ✓ zweryfikowano
Telefon: +48 058 342 27 03 ✓ zweryfikowano
E-mail: agnes@eap-ltd.pl ✓ zweryfikowano
WWW: www.eap-ltd.pl ✓ zweryfikowano
Certyfikat KRAZ: 2701 ✓ zweryfikowano

O naszej firmie

European Active Projects Ltd. (KRAZ 2701) poszukuje dla klienta z Czech osób chcących podjąć pracę na terenie Czech na stanowisku Pracownika produkcji.
Opis stanowiska

Miejsce pracy: Czechy, Lanškroun (na północ od miasta Brno)

Opis obowiązków: Praca w firmie czeskiej polegająca na kompletowaniu i składaniu elektrycznych komponentów.
Wymagania

- Mile widziane doświadczenie w pracy na produkcji
- Dyspozycyjności do wyjazdu
- Praca samodzielna
- Kultura osobista i brak nałogów
Nasza oferta

- Roczny kontrakt na warunkach czeskich
- Wynagrodzenie 80 CZK/ 1h netto (bonus od firmy 26 CZK/1h pracy)
- Tygodniowe zaliczki
- Min.35 h pracy tygodniowo (praca również w soboty i niedziele)
- Możliwość pracy w nadgodzinach
- Zapewnione zakwaterowanie - płatne 27 CZK/noc (4,41 PLN) przez pierwsze 3
miesiące, następnie bezpłatne
- Płatny urlop – 20 dni
- Dodatkowe bonusy (lunch- 0,50 euro)

W TYM OGLOSZENIU NIE MA ZIARNA PRAWDY!!!

no oprócz tego:
- Min.35 h pracy tygodniowo (praca również w soboty i niedziele)

Reszta to kłamstwo!!!
1
Tomek 2017-03-31 21:40
Firmą Optima zajęła się już czeska Inspekcja pracy.

jak ktoś ma problemy z EAPL z Gdańska i czeską agencją OPTIMA proszę o kontakt:

tomasz.tynski@onet.pl
Magda 2017-04-02 21:10
Firma żałosna! Najpierw dostaje kase za wyslanych pracowników a później tłumaczy sie, ze to nie ich wina ze jest inaczej niz opisywali.

Z daleka od tej firmy!!!
Ola 2017-04-20 16:26
ktos pojechal na kwiatki do Belgii?
Marek 2017-05-10 12:04
Poszukuje kontaktu z osobami,które pracują w Belgii jako elektryk
Spawacz 2017-05-18 11:23
Pracowal ktos jako spawacz w Belgii ,,moze cos ktos napisze jak placa czy terminowo ,jakie lokum itd
za odp,dziekuje i pozdrawiam
Kuba 2017-06-07 15:20
Witam. Mi się wydaję że większość opinii pisała jedna osoba. Wystarczy spojrzeć jak są napisane zdania, podobne błędy w pisowni i wgl.. Nie pracuje w eap i nie pracowałem chciałem poczytać opinie bo jestem zainteresowany współpracą jako spawacz do anglii ale tymi wpisami nie będę się sugerować. Pewnie pisze to osobą chlejąca wóde albo co sobie nie poradził bo myślał że się uda. Jak pojadę do pracy to dam znać
marcin 2017-06-16 12:59
mialem jechac do piekarni przez nich po tym co tu przeczytalem niepojade
Anna 2017-06-20 09:24
Witam,

Z firmą Optima w Czechach nie współpracujemy już od kliku miesięcy. Nie spełniła ona naszych oczekiwań.
Współpracujemy z firmami godnymi zaufania - gdzie kandydaci pracują od dłuższego czasu na różnych stanowiskach. Oferujemy również pracę sezonową za granicą - do której - sprawdzeni pracownicy - zazwyczaj wracają po roku.

Pozdrawiam serdecznie,
Anna J.
European Active Projects Ltd.
zadowolony 2017-06-20 11:54
Odnosnie pracy przez EAPL ani jednego zlego slowa nie powiedzialbym .
Pracuje od 2016 r jako piekarz w belgii i nie dosc ze mi placa jak obiecane to mam nadgodziny wyplacane do raczki . mieszkanie spoko , klimat ok . Tu w Belgii w biurze pracuje osoby mowiace w jezyku polskim wiec jest lepiej bo moj angielski jest sredni. robie na nocki i dodatek mam, transport dali i nie marudze
zona tez przyjezdza z dzieckiem bo obiecany kontrakt wiec ja tam nie marudze . kontakt z biurem jest ok
Patrycja 2017-07-25 11:32
Potencjalni pracownicy @zadowolony na pewno byliby też zainteresowani informacjami na temat znajomości języka. Czy obowiązują jakieś testy przed wyjazdem, ewentualnie rozmowa w danym języku?
Anna 2017-08-14 09:45
Witam,

Jeśli chodzi o weryfikację znajomości języka angielskiego - to dotyczy ona wybranych stanowisk pracy.
Kiedy jednym z wymogów jest komunikatywna lub dobra znajomość języka angielskiego (lub innego) - jest ona sprawdzana w trakcie rozmowy telefonicznej najpierw z osobą z naszej agencji rekrutacji.
Jeśli kandydat pozytywnie przejdzie taką rozmowę w naszej agencji w większości przypadków przechodzi pozytywnie również telefoniczną rozmowę z rekruterem z zagranicznej agencji rekrutacji.
Każdego kandydata informujemy o ostatecznych wynikach takiej rozmowy.

Pozdrawiam serdecznie,
Anna J.
European Active Projects Ltd.
Patrycja 2017-08-14 13:39
@Anna czyli po przeprowadzeniu telefonicznej weryfikacji znajomości języka, na kolejnych etapach rekrutacji nie jest ona jż potem dodatkowo weryfikowana?
EAPL 2017-08-16 13:56
Patrycjo w zależności od docelowego pracodawcy znajomość języka weryfikujemy telefonicznie, następnie to samo robi strona belgijska. Jeśli sa takie wymagania, to przeprowadzamy odpowiednie testy.

pozdrawiam
EAPL
Zostaw swoją opinię o European Active Projects Ltd. Sp. z o.o. Oddział w Polsce - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie European Active Projects Ltd. Sp. z o.o. Oddział w Polsce