brak logo

Beta Firma Księgarska Robert Charlampowicz

Wrocław

Opinie o Beta Firma Księgarska Robert Charlampowicz

Pracownik 2011-02-18 13:34
Płacą minimalną, a jakieś grosze (czasem) na zlecenie na obcą osobę. Czy to fajne?
ROMEO 2014-02-28 00:07
(usunięte przez administratora) Omijać szerokim łukiem !!!
1
mała 2015-12-16 15:38
dziś byłam na rozmowie. na umowie o pracę 1520 brutto (poniżej minimalnej krajowej), 5% od obrotu i 200zł premii, która może będzie może nie. na umowie o pracę stałe wynagrodzenie, a na umowie zleceniu PODPISANEJ NA INNĄ OSOBĘ, reszta. szukają "kierownika księgarni", który będzie pracował w niej SAM, 6 dni w tygodniu. generalnie, jak sam właściciel powiedział, nie zarobi się tam więcej jak 1700-1800 na rękę.
1
mała 2016-01-11 14:51
Podpisujesz umowę o pracę i musisz dodatkowo dać komuś znajomemu podpisać na niego umowę zlecenie, ale ty wykonujesz pracę na tej umowie. soboty obowiązkowe.
gość 2016-03-22 22:56
Widzę, że znowu poszukują do pracy, więc dla wszystkich zainteresowanych - nie ma po co fatygować się na rozmowę o pracę, szkoda czasu, nerwów i pieniędzy wydanych na bilet Facet proponuje takie warunki, że nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Ogólnie mówiąc krętacz i oszust. Prosto z mostu mówi, że wszyscy w firmie pracują na podwójnych umowach i jeśli nie masz na kogo wziąć zlecenia, to twój problem. Na okresie próbnym proponuje 1000 zł (!) przez trzy miesiące. A potem może dostaniesz więcej, tzn najniższą krajową. A facet ogólnie nieprzyjemny i podczas rozmowy wypytuje się o prywatne sprawy
Kaguya 2016-04-25 12:01
Hej, potwierdzam informacje gościa z 22.03.2016 r. Podejrzane kombinacje z umowami, deprymowanie kandydata do pracy podczas rozmowy w celu ukazania, że nie jest godzien tej pracy i pracodawca robi łaskę, zatrudniając go. Facet faktycznie nieprzyjemny, wypytuje o sprawy prywatne, łapie za słówka i wymaga zdrowia maratończyka i wyglądu bóstwa, a to wszystko za zawrotną sumę 1000 zł i umowę - zlecenie na kogoś z rodziny/ znajomego :/
1
akao 2016-05-21 18:53
hm, wydaje mi się, że od nich każda oferta jest ciekawa. A ta o której piszesz jest dokładnie wyjaśniona, zapewniają zakwaterowanie. Pracujesz 40 godzin tygodniowo, szkoda, że stawki nie podali. :) chyba warto słać CV
Zuzanna 2017-04-28 11:42
Pracujesz w Firmie Księgarskiej Beta? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak obecnie wygląda praca w firmie. Na co mogą obecnie liczyć jej pracownicy? Czy zaszły w niej ostatnio jakieś zmiany?
Edmund 2017-06-14 17:39
Potwierdzam powyzsze opinie . Cala rozmowa jest jak jakis zart ,z ukryta kamera,juz po 10min. wiedzialem ze nie chce tej pracy,ale brnalem dalej , bardziej zeby sie w duchu posmiac . Cala rozmowa trwa z pol.godz. poniewaz wlasciciel ksiegarni Robert Charlampowicz zawiesza sie podczas rozmowy wpatrujac sie tepo w cv ?!!! Wiec probowalem ta rozmowe skonczyc mowiac ,widze ze potrzebuje pan czasu zeby podjac dezyzje,ale ten dalej zadaje durne pytania . Pyta o wszysto ,co nie ma nic wspolnego z praca,o sprawy prywatne ,a o samej pracy mowi niewiele . Umowa jest na pol etatu ,ale pracujesz na pelny etat ,za 1000zl na reke (niby na poczatek) ,umowa na zlecenie podpisana przez pracujacego znajomego,albo kogos z rodziny . I to niby jest legalne ...Nie bede komentowac. Ogolnie wlasciciel jest osoba bardzo dziwna ,glupio-madra. A ja podobno jestem zbyt pewny siebie ,ale prace jak chce moge zaczac ..hahha nie dziekuje,postoje. Odradzam ,strata czasu.
Zuzanna 2017-09-08 16:08
@Edmund przede wszystkim na forum nie możesz nikogo obrażać. Zachęcam więc do zapoznania się z regulaminem forum, który znajdziesz na stronie http://www.gowork.pl/regulamin przed pozostawieniem komentarza. Jakie pytania zadawał pracodawca? Dlaczego uważasz, że nie były one odpowiednie?
Zostaw swoją opinię o Beta Firma Księgarska Robert Charlampowicz - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Beta Firma Księgarska Robert Charlampowicz