brak logo

CGH Polska Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o CGH Polska Sp. z o.o.

TW BOLEK 2016-02-19 08:10
Panowie Dyrektorowie. Czas zabrać się za porządki, bo wiele osób po odejściu Pawlaka to się rozpściła, jak cholera. Żadnej dyscypliny. Przede wszystkim pozbyć się leserów i tych najsłabszych ukraińców, bo to pieprzy robotę niesamowcie. Spuścić ich do gotowskiego albo innej pesy to docenią co mieli.

Firma, jak na polskie warunki jest solidna ale praca w wielu przypadkach "niezapłacona". Niestety ludzie w większości plotkują, jak stare panny ale jest parę osób, którym jeszcze na czymś zależy prócz fajrantu. Poważny zarzut to brak współpracy między biurem a produkcją a wiele można by poprawić bezkosztowo.
Alojz Mąka 2016-02-19 08:14
A ja mam pytanie: po co chodzi w nocy endopren, jak oni tam śpią? Tylko chłopaki na piachu zapieprzają aż żal patrzeć...
toudi 2016-02-20 00:08
Podobno? Bliższe prawdy, to 12 zł/h i gacie pełne śrutu :))
6
toudi 2016-02-20 00:13
Endopren robi na dwie zmiany, więc chłopaki z endoprenu śpią w domach! Jeśli chodzi o piach, to tam śrutują, a nie zapieprzają :))
2
Jarosław 2016-02-20 00:17
Po takich panach, to przed wojną, na koń wsiadano.
2
Jarosław 2016-02-20 22:55
Ja aplikowałem na dyrektora od spraw różnych i niepotrzebnych, bo dodo sobie nie radzi :)
1
toudi 2016-02-20 22:59
Aplikowałem na konstruktora, ale odzewu brak. Nie wiedzą co tracą, bo jako pierwszy w UE, skonstruowałem śmigłowiec z gumki recepturki i pudełka zapałek.
1
Andreas 2016-02-22 20:28
Witam, czy to prawda że podczas rozmów kwalifikacyjnych na stanowiska kierownicze i inżynierskie w Waszej firmie rekrutujący pytają o umiejętność czytania w języku Braille'a, wymagają biegłej znajomości esperanto oraz języka migowego?
1
dodo 2016-02-22 20:35
Tak, to prawda. Ponadto, należy wykazać się biegłą znajomością jasnowidzenia.
2
dodo 2016-02-22 20:39
Lubię ironie :))
dźwigniowy 2016-02-22 20:49
Dzień dobry. Kciałbym siem dowiedzieć, czy CGH nie potszebóje dźwigowego. Ukończyłem gimnazjóm z dobrymi wynikami, mam óprawnienia dźwigowego i doświadczenie, wuskiem widlakowym tysz jerzdźem, no cinżarówkom tysz,jezdem pracowity jak nikt, za 11 złotych to bym do was pszyszet do roboty. No i ropy nie kratnem ze spszentu. Proszem o otpowieć.
6
Pitok 2016-02-23 18:37
Dzwigniowy! Ciebie chopie my szukali, nawet na Šlunsku w kopalni. Mamy akurat wolny dźwig firmy Kindermachen. Stoi w sejfie i się kurzy to za 11 zł byś sobie pooperował. Język znasz to się nadasz.
dźwigniowy 2016-02-23 21:46
To muwisz, rze mogem papiery zkładać do was na dźwigowego i 11 zeta dostane. To fajnie jezd, rzona sie ucieszy, rze robotem u was dostane. A jeszcze mam pytanie, czy podanie o robotem mogem napisać rencznie, bo nie mam kompa z drukarkom, jak na kompie to muszem w pośredniaku poprosić co by mi drukneli.A ty tam to pewnie w biuże jakimś kerownikiem jesteś, rze tak wszystko wiesz. Dzienki za pomoc i pozdrawiam.
cgh 2016-02-24 08:03
czytam te wpisy i widzę że biurowym się nudzi panie Kujawa
1
Andreas 2016-02-24 19:32
Ja. natürlich. Arbeiten Sklaven.
wysłane z telefonu 2016-02-25 08:42
sam jesteś niewolnikeiem
Juda 2016-02-25 15:36
Ty sobie toudim gęby nie wycieraj Jarek, bo ci się ktoś do pupy dobiera powoli. chrapiecie aż się buda trzesie, nie mówiąc o wychodzeniu z firmy jak pasuje jasnie panu.
Krzychu 2016-02-25 17:05
Nooo. Niech sobie nie wyciera. Ja jak wciągne tez nie wycieram, tylko śrutuje bez opamietania. Za to toudi dwa razy poklepał mnie po plecach w nagrode.
Eric 2016-02-27 12:34
Cały czas szukają i nie ma to związku z rozwojem firmy tylko z rotacją. Ok 70-80 % załogi nie pracuje dłużej niż 2-3 lata. Najbardziej wartościowi i doświadczeni ludzie odchodzą , a dlaczego to wystarczy poczytać komentarze poniżej.
niekumam 2016-03-09 19:33
Gość, który znał te firmę jak nikt od lat i spędził w niej pół życia, wk..ił się na ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i poszedł do konkurencji. To samo zrobił najbardziej kumaty handlowiec. CGH obudziło się z ręką w nocniku. Teraz tylko dyrektor umie się obsługiwać z UDT więc szukają jelenia, co będzie czarna robotę robił.
1
niekumam 2016-03-11 19:59
Handlowca NIE szukają. Ci którzy sa, wystarczają. Wielki AV wystarcza za trzech. Szczególnie we wprowadzaniu bur..lu
Szukają głównego konstruktora. Chcesz to se spróbuj. Zostałeś ostrzeżony.
Baczny Obserwator 2016-06-01 15:26
Kolejna osoba odchodzi ze śrutowni. Chodzą słuchy ze zwolnią się jescze dwie inne...w tym lakiernik :) bravo CGH!
6
001 2016-06-27 01:04
A szukamy bo połowa ludzi z wykończenia uciekła na chorobowe widząc co się tu dzieje ;)
gil 2016-06-27 09:56
To jak oni produkują zbiorniki jeżeli ich nie potrafią przeliczyć? Coś mi śmierdzi prowizorką w tej firmie...
5
wyciagniety wacek 2016-06-30 22:47
cgh swoje zycie skonczylo z dniem odejscia polasika kazdy narzekal ale z niczym nie bylo problemu kazdy zarabial i nikt nikogo nie pilnowal a teraz szef produkcji zlodziej to ma wszystich za zlodzieji zakladajac 50 kamer
10
Pracownik 2016-07-09 10:08
Atmosfery to tu nie znajdziesz ale zatrudnienie tak.pewnie prędzej czy później jak poznasz wszystko jak to tu działa to i tak będziesz chciał odejść.
3
technolog CGH 2 2016-09-26 09:56
Cały czas szukają na gł. konstruktora. Minęło już kilka miesięcy:)) W dziale konstrukcyjnym CGH jesteś nikim, tzw. murzyn i popychadło. Ogólnie ludzie uciekają i jest tam u nich rotacja. Rządzi Niemiec, który doprowadza do takich sytuacji. Kiedyś firma była ok, ale te czasu już przeminęły z wiatrem.
Nie polecam. Chyba że dostaniesz się po układach do kliki kolesiostwa wujka J. :)))
1
były technolog 2016-09-26 10:03
Oni są dziwnii, bo mieli dobrych ludzi. Kierownika działu konstr. też załatwili na amen, raczej chcieli, ale dostał cynka i poszedł na chorobowe. Facet miał pojęcie 100 razy lepsze od tych co przyszli po nim. Po prostu chciał coś zmienić, usprawnić, zoptymalizować. Dostał w podziece kwit "żegnaj gienia", bo świat się zmienia i mamy kogoś na Twoje miejsce po układach. Nie polecam tej firmy
1
Pracownik prod. 2016-09-30 12:42
Tak wspaniale ma kazdy pracownik spoza kliki Józia i Mariki :)) Kasa na czas, ale to obowiązek pracodawcy a nie jakis przywilej dla pracownika Satwki kiepskie. Poza tym reszta jest do bani Atmosfera zła dla pracownikow fizycznych i biurowych. Chyba CGH pozytywy sami tutaj sobie wystawiają
2
Andrzej 2016-10-02 14:16
a jak z wynagrodzeniem w tej firmie na roznych stanowiskach moglby ktos powiedziec?
Pracownik 2016-10-02 19:59
Nie wiesz co piszesz.P pracowników się nie szanuje.
1
Pracownik 2016-10-03 15:02
Tak są tak popularni że jak ktoś usłyszy że jest wolny etat to omija zakład dalekim łukiem.a etat tu jest zawsze.
Miejsca pracy zaoychane są Ukraińcami ponieważ Polacy już się poznali na tym zakładzie.
Pracownik 2016-10-03 15:02
Tak są tak popularni że jak ktoś usłyszy że jest wolny etat to omija zakład dalekim łukiem.a etat tu jest zawsze.
Miejsca pracy zaoychane są Ukraińcami ponieważ Polacy już się poznali na tym zakładzie.
szyszko 2016-10-03 15:37
Heej nie no może nie codziennie ale faktycznie dosyć sporo ostatnio tego się pojawiło od nich prawda?
Były pracownik 2016-11-17 15:47
Znowu rusza szkółka spawaczy w CGH.mlodzi pracownicy nie wiecie na co się piszecie.jeśli macie możliwość to zrezygnujcie odrazu.
Omijajcie szerokim łukiem ten zakład.
9
paweł 2016-11-23 22:58
wojtek do roboty lewizne kręcić najlepiej ci to idzie
6
były pracownik 2016-12-02 20:29
Pracowałem w CGH na przełomie 2013-2014.Spawałem zbiorniki w wewnątrz.
Szkolenie BHP zalecenia behapowca bezwzględnie używać maski spawalniczej tylko z pochłaniaczem!!!
na stołówce (kurnik) wisi pismo-wytyczne BHP na temat spawania zbiornika w środku -maska z pochłaniaczem.To tylko teoria w tym zakładzie!!!!
Z tego co wiem w zbiorniku zamkniętym podczas spawania dodatkowo powinien być nadmuch i wyciąg dymów spawalniczych.I najważniejsze jeden człowiek ubezpieczający spawacza podczas pracy.To samo tylko teoria!!!!!
Kazano mi spawać w masce jednorazowej M3!!!!! nie zrobiłem tego ani razu.
Powiedziałem że nie wejdę do zbiornika bez odpowiedniego sprzętu.Poinformowano mnie że po trzech próbnych miesiącach otrzymam sprzęt, moja odpowiedź po trzech miesiącach wypluję płuca i mnie zwolnicie.
Następna odpowiedź przełożonego że sprzęt kosztuje 4000zł i jest za drogi dla nowych,moja odpowiedź moje płuca i zdrowie są więcej warte.
Następnie poinformowałem że idę z tą sprawą do behapowca. Po trzech dniach niepotrzebnej dyskusji bo to należy się spawaczowi w zbiorniku jak psu miska z wielką łaską dostałem sprzęt, był używany ale filtry i wszystkie części eksploatacyjne miałem na wymianę.
Pracowałem jako spawacz w Holandii ,Niemczech, Norwegii mam jakieś tam minimalne porównanie i odniesienie do warunków pracy na tym stanowisku np w Niemczech zamknęli by tę firmę po pierwszej kontroli. CGH kwalifikuje w sklali od 1 do 10 na 1
Z tego powodu zrobiłem się nie wygodny i nie do ułożenia dlatego nie przedłużyli umowy pracowałem tylko 2,5 miesiąca Pan Mistrz mi przekazał że wzywają mnie do biura zwolnienie załatwili natychmiast Mistrza już nie widziałem do końca dnia pewnie mnie UNIKAŁ.Pani która wydaje sprzęt roboczy mówiła mi że tak tu jest co jakiś czas kiedy potrzebują ludzi do wyrobienia planu a później do widzenia.
Moje uwagi
Warunki :złe,zapylenie ,zimno ,słabe oświetlenie, zużyty sprzęt spawalniczy,przełożeni od mistrzów w górę chyba z Marsa zaznaczam na dzień 15.02.2014 może coś się zmieniło w razie czego proszę o info.Pracownicy i brygadziści w porządku .
Rada dla spawaczy zwłaszcza młodych i początkujących nie dajcie się namówić na maskę jednorazową w tych warunkach pracy maska jednorazowa po pół godzinie jest dosłownie ruda to wszystko zostaje w płucach.Nie ulegać zastraszaniu wymagać tego co wam ,nam się należy.

9
Druciarz. 2016-12-04 11:21
Wszystko zwięźle i na temat o tej czarodziejskiej firmie. Wiedz, że to dotyczy wszystkich stanowisk od mistrza w dół.
No i nie martw się: na Twoje stanowisko przyjęli ukraińca, który nic nie wymaga, bo niewiele umie ale i tak zrobi Twoją robotę tylko, ze trzy razy dłużej i sześć razy mniej dokładnie.
Powodzenia.
8
123321 2016-12-16 13:53
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca w dziale konstrukcyjnym/projektowym?
1
wodnik-rzecznik 2016-12-20 09:30
Szybkie (BARDZO SZYBKIE) rysowanie pomysłów AV. Dane wejściowe dostajesz niespójne i nielogiczne. Zadawanie pytań uznawane jest za objaw głupoty i ograniczenia. W takim razie poprawne wykonanie rysunków konstrukcyjnych nie jest możliwe. Ale to pozostaje Twoim problemem Tobie za to tyłek skopią. Przygotowanie właściwego zestawienia materiałów jest niemożliwe. W zależności od humoru krzykliwego planowania produkcji rozwiązanie przyjęte w zeszłym tygodniu w tym już jest błedem i trzeba za taki bubel ukarać rysowniczego. Wśród konstruktorów/projektantów są (w zasadzie) sami młodzi, więc nic się nie nauczysz, bo nie ma od kogo.

Podsumowując - Schneller! Schneller! Arbeite schneller!
9
Klient 2017-01-11 10:57
Ignorancji zachowanie osób z działu handlowego tylko potwierdza powyższe opinie o firmie. Nigdy już nawet nie złożę do nich zapytania.
8
Michał 2017-01-13 21:59
Firma spadła na psy.
Ludzie się zwalniają.Brak szacunku dla pracowników.
Że strony mistrzów i brygadzistów panuje ogólnie olewactwo.
W ciągu tygodnia zwolniło się czterech pracowników.
Patrząc na to z perspektywy pory roku i ogólnego przestoju w produkcji w kraju to coś w tej firmie jest nie tak.
6
Tdr125r 2017-02-01 16:54
To nie koniec zwolnień !Zarobki słabe ,praca na trzy zmiany. Zatrudnili ludzi na dwie zmiany a potem error. Oszustwo!
1
bajka 2017-02-09 20:28
Zwolnili się i pewnie żałują teraz kit z okien jedzą
leon 2017-02-12 21:35
Nie wiele brakowało, aby kit z okien jeść pracując dalej w CGH! Sytuacja na rynku pracy się bardzo poprawiła, więc praca w CGH nikomu życia nie ratuje :))
4
Welder ;) 2017-03-06 16:40
Uczę się na spawacza i da się wytrzymać , zarząd i Panie z kadr są w porządku. Każda praca ma plusy i minusy , jak ktoś szuka dziury w całym to zawsze ją znajdzie, a my Polacy powinniśmy dawać radę a nie narzekać na co popadnie. Pozdrówki dla CGH.
1
Hanna 2017-03-30 11:02
Sprawdź kogo aktualnie poszukuje CGH Polska Sp. z o.o. - http://cgh.com.pl/pl_PL/kariera Zainteresowani pracą w tym miejscu?
Michał 2017-04-20 15:49
Co ma pani z kadr i kadry do tego co się dzieje na halach?
Jarek 2017-04-20 15:55
Ogólnie to firma to jakieś nieporozumienie.cwaniactwo i tyle.
Utopione pieniądze w inwestycje.
Tylko poinformować właściciela firmy i pozamiatane.
Może ktoś podrzuci meila do właściciela!
3
Piotr K. 2017-04-21 18:47
Ludzie uważajcie na stanowisko montera izolacji u nich. Ja to robię u nich od paru miesięcy i jest syf jak nigdzie. Już żałuję bo kiedyś robiłem w mniejszej firmie izolerskiej i można było się dogadać z szefem. A tu mam 5 szefów i od każdego inne polecenia. Żałuję
7
Zostaw swoją opinię o CGH Polska Sp. z o.o. - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CGH Polska Sp. z o.o.