brak logo

Pol-Osteg

Bydgoszcz

Opinie o Pol-Osteg

. 2011-01-25 23:10
na pewno poruszy ten temat na zebraniu i będzie mu niezmiernie przykro że załoga tak pisze i nigdy nie wpadnie na to o co nam chodzi NIGDY
Łukasz 2011-01-26 00:28
Zwalniam Was Wszystkich(usunięte przez administratora)
anonim 2011-01-27 17:35
Łuki powodzenia!!!!!
m 2011-08-27 12:34
dobrze wiedzieć
on... 2011-09-17 14:41
witam mam ofertę pracy w firmie , chciałbym wiedzieć czy jest spoko i ile można zarobić realnie???
xxx 2012-01-14 16:03
w firmie jest akord i firma dobrze płaci (zapewnia pracownikowi wszystko co potrzeba, warunki pracy są dobre) pieniądze trafiają do brygady (usunięte przez administratora)
wróg 2012-01-26 22:39
przyjmuja po jakims czasie zwalniaja bez podania przyczyny wymagaj ahuj wie czego a placa 1200zl zenada nie polecam!!
spawacz 2012-04-24 12:09
witam. pracuje tam od kilkunastu miesiecy. wyplaty ok 1900, niby super, ale dlaczego po tych miesiacach tyle samo a roboty coraz wiecej i wiecej robione.... duzo zrobisz-(usunięte przez administratora) cos tam utnie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarobisz. warunki krytyczne, (usunięte przez administratora). jak znajde inna prace to zaraz sie tam zwalniam. mlodzi sami odchodza albo sa wyrzucani po max 3 miesiacach, nawet jezeli bardzo sie staraja. wszyscy narzekaja na wyplaty ze coraz mniejsze i juz ciezko tam dobrze zarobic, a slowa (usunięte przez administratora) : musimy dorownac niemcom w produkcji, 400 kontenerow miesiecznie\" taaa ale jak chinczycy za miske ryzu..... nie wierzysz, zatrudnij sie i przekonaj sie na wlasnej skorze
3
BRh- 2012-06-04 23:03
Ostatnio ukazały się 2 ogłoszenia o pracę w tej firmie, rozumiem, że jest to praca typowa dla mężczyzn, natomiast jaką pracę wykonywać tam mogą kobiety?
xxxx 2012-06-05 19:03
Niestety (usunięte przez administratora) dalej nie widzi iż brygady nie godzą się z jego \\\\\\\'mądrościami\\\\\\\' chyba nie przyznasz nam racji iż dążysz do upadku firmy?
Zolo 2013-09-29 13:08
To wredna firma. To prawda że przyjmują tylko na okres próbny ( 3 miesiące ) a potem zwalniają mimo że swoją prace wykonujesz dobrze i z zaangażowaniem.3 tygodnie przed końcem umowy byłem się pytać jakie są szanse o przedłużenie umowy to usłyszałem żebym się nie martwił,wszystko w porządku ,a byłem pytać bo dostałem propozycje z innej firmy, no to odmówiłem a tu na tydzień przed końcem umowy w piątek o 13:50 dowiaduje się od(usunięte przez administratora) że nie wykorzystałem swojego potencjału i nie przedłużą umowy ze mną .W żadnej innej firmie z takim (usunięte przez administratora) się nie spotkałem.Kto i dlaczego tak zdecydował to nie wiem ,zresztą dla mnie to nie ma znaczenia. No i 15zł brutto na godzinę szału nie robi. Jak najdalej od pol-ostegu !!
kula 2013-12-24 16:39
witam.napisze mi ktoś cos wiecej o tej firmie?jakie naprawde sa tam wynagrodzenia?czas pracy?weekendy?mam zamiar złożyc cv jako spawacz w tej wlasnie firmie.dziękuje .pozdrawiam
spawacz 2013-12-26 21:22
złóż a sam się przekonasz i wtedy będziesz wiedzał jak jest naprawde . powodzenia
poland 2014-01-02 21:26
tam jest 28 godzin pracy, jak możesz to znajdź sobie inny zakład, gdzie będziesz pracował w normalnych warunkach, chyba że chcesz pracować w temperaturze -30 stopni w zimnej hali. Nie polecam!
2
kula 2014-01-05 14:49
poland jakie 28 godzin paracy?
zzzz 2014-01-11 12:35
czy nie rozumiesz po polsku? to napiszę Ci po angielsku: 28 working hours per day in Pol-Osteg.. Twój iloraz inteligencji przekracza Pol-Osteg.
bb 2014-01-11 12:44
Czy Ty człowieku nie potrafisz czytać? Przeczytaj sobie poprzednie opinie i sam wyciągnij wnioski. I to wszystko.
deka 2014-01-11 22:35
kolego drogi tobie chyba chodziło 28 o dni z co druga niedzielą hahaha
1
spawacz 2014-09-10 09:11
Przyjć zobacz i wtedy zobaczysz jak jest , życzę powodzenia
1
spawacz 2014-09-10 09:14
Przyjć zobacz i wtedy zobaczysz jak jest , życzę powodzenia .Jeszcze jedno jestem ciekaw kto ci takich bajek naopowiadał.
Zenek 2014-10-22 12:08
Jaka ogólnie jest sytuacja firmy? Plotki mówią o nieuchronnie zbliżającym się upadku, ponoć ludzie od lat związani z tą "firmą" rozglądają się za inną pracą...
2
były pracownik 2014-11-23 20:06
Omijajcie ten zakład warunki jak w latach 90-tych ubiegłego wieku sprzęt jeszcze starszy.Co drugi pracownik sprzedałby własną matkę za 50 zł.Jeden wielki SYF.
1
spawacz 2014-11-29 15:50
ok, w tych wszystkich opisach jest trochę prawdy i wiele bajek, praca do lekkich nie należy, warunki mogłyby być lepsze lecz nie są najgorsze, zarobki - trudno tu się jednoznacznie wypowiedzieć ponieważ jest bardzo duża różnica miedzy stawkami od 15 do nawet 29 na godzinę, oczywiście brutto i te najwyższe to pupile dyrekcji, ja tu już ładnych kilka lat pracuje i jestem umiarkowanie zadowolony, atmosfera w załodze trochę napięta głównie z powodu pieniędzy, wiele opinii na forum piszą kolesie zwolnieni z różnych powodów, wielu z nich było poprostu cienkich, a niektórzy trafili do firmy w nie tym momencie, ogromny plus dla firmy to terminowość wypłat mało kto tu pisze że wypłata jest na czas a ZUS też płacą w terminie. podsumowując firma do najgorszych nie należy lecz do ideału jeszcze TROCHĘ brakuje, kierownictwo chyba jak wszędzie zawsze oczekuje więcej i lepiej więc to chyba normalne bo za to im płacą, na święta zawsze troochę grosza sypną na to jest za co kupić karpia hi hi.
Pozdrawiam
ps warto dodać że od czasu do czasu szkolą ludzi na widlaki i suwnice, a niektórzy nawet papiery na maga tu porobili
spawacz 2 2014-11-29 19:36
minus 10 stopni zimą traktowanie ludzi jak bydło i jak nie kablujesz i nie wchodzisz łukaszkowi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to jesteś nikim .W porównaniu z innymi firmami tragedia .I jeżeli jest tam tak dobrze to każdy spawacz który się tam przyjął nie wytrzymał miesiąca a potrafili spawać.
spawacz-slusarz 2014-11-30 20:56
Kompletnie się nie zgadzam z opiniom o upadku firmy, stojom dobrze finansowo, budujemy nowe projekty i produkty, przez caly czas jak pracuje, a pracuje juz długo ani razu nie zabraklo wyplaty a i dodatki czasem wpadnom.

Zgadzam się natomiast z opiniom "spawacz 2014-11-29 15:50:57" szczegolnie jezeli chodzi o ludzi piszacych same negatywy - wiekszosc z nich to ci co juz nie pracuja hi.hi. Praca lekka nie jest, ale moze byc. Zimom ciezej ale nowa kotlownia, to moze w koncu bendzie cieplej..:)
Dodam jeszcze że od jakiegoś czasu zauwazylem pozytywne zmiany w firmie i nowe inwestycje oraz lepsze warunki i traktowanie zalogi. byle zapału starczyło...
Na koniec plus jezeli chodzi o zapoczontkowany jakis czas temu zwyczaj oddania czesci dywidendy przez zarzad, do podzialu dla zalogi ( moze kryteria przydzialu nie sa idealne, bo nowy zwyczaj, ale jak jest ktos dobrym fachowcem to swoje dostanie..)
Bende dalej sie przygladal...
xcx 2015-03-01 12:54
Ci wszyscy co piszą na własną firme powinni być na bezrobociu i dostawać z urzędu pięćset złoty wtedy uszanowaliby prace za jakiekolwiek pieniądze a pol-osteg ratuje im życie, więc zastanów się co oczekujesz... co znaczy zarabiać. Znajdź inną prace to zobaczymy czy będzie tak słodko. Szanuj szefa swego bo możesz mieć gorszego.
były pracownik 2015-03-05 21:49
witam - mam pytanie? a jak tam idzie kierowniczce EVIE na kursie spawania, na którym to ponoć ma poznać tajniki spawania - kursie, który finansuje ł`Ukasz? Pewnie będzie po takim kursie chodzić po halach i "udzielać cennych wskazówek podwładnym" :)
2
Pesiak 2015-05-18 19:08
hmmm, kazdy tylko narzeka ze mu zle .Skoro sie wam niepodoba za 15zl brutto to sie zwolnijcie .przyjdzcie pracowac do Pesy za 8.50 pln,brutto to porozmawiamy.
Zycie to nie bajka,jak kto sobie je zaplanuje ,tak potem ma az do sranej smierci .Nikt nikomu wyksztalcenia i zawodu niewybiera ,wiec nienarzekajcie ,kazdy ma swoj los w woich rekach i teraz ma to na co zapracowal od podstawowki .OT PROSTY PRZEPIS NA ZYCIE !!!
wozi1@op.pl 2015-06-24 09:46
panowie nieroby zawsze nazekaja .pracuje w zamecie w chojnicach rysunek techniczny poziom bardzodobry uprawnienia palnik mig suwnice spawy pod us mam 1400 na reke i co plakac jak nie pasuje to zmienia sie prace jak nie umiesz nic to co bys chcial wiekszosc co nazeka to marne kwalifikacje ma raczej dobrego pracownika nikt nie zwalnia,najwyzej on sam sie zwalnia
spaw 2016-04-15 20:01
15 złotych brutto to są bardzo słabe zarobki jak na spawacza. W dzisiejszych czasach to na byle jakiej produkcji zarobisz podobne pieniądze. W biurze zarabiasz bez problemu taką kwotę.
Były Pracownik 2016-06-05 22:55
Pracowałem tam jakiś okres w biurze i o ile praca była w miarę dobra to płaca żałosna. Zarabiałem najniższą krajową a odpowiedzialność dużo większa niż płaca. Na dodatek ciągłe czepianie się synalka Prezesa, który miał już grzane miejsce po odejściu starego dyrektora. Miałem tam kolegów, którzy przyjęli się tylko po to aby nabyć doświadczenia jako spawacze i wszyscy uciekli. Traktowanie ludzie faktycznie tam leży.
2
hania789 2016-06-15 20:06
ja bardzo chciałbym nabyć takie doświadczenie jako spawacz. kobieta ma szansę? zdaję sobie sprawę śe poprzeczka jhest ustawiona niezwykle bardzo wysoko =- Kontenery hakowe i metalowe a w tym ich produkcja to nie jest lekki kawałek chleba moim zdaniem
xxx 2017-01-09 14:31
A kto powiedział że premia jest z socjalnego????
Mlody 2017-01-22 10:30
witam czy firma przenosi sie z bydgoszczy do koronowa ?
ajrad 2017-01-31 14:12
Otworzyli nowe odziały w Koronowie i Dobrzanach. Głowna siedziba zostaje w Bydgoszczy.
jaro 2017-02-24 08:45
ja słyszałem że w miejsce pol-osteg na filtrowej miała wejść firma metalkas ale nie wiem czy to prawda
mi1 2017-05-18 21:17
Pracowałem tam kiedyś,dla mnie dno żenada ,Heniu daje premie dla starych przydupasów,a Zenek T. jeszcze robi ,największy złodziej i spawacz-sracz....Ukasz jak szukasz ludzi do pracy to wy...dol tych starych wyżeraczy bo z takimi ludzmi nie da się robić......
3
urmother 2017-05-22 19:26
Do mi1
joo zwolnić starych pracowników i zostawić młodych kapusiów co wszystko melduja do dyrektora? Młodziki ledwo co potrafią przyheftować szpanty i mają się za wielkich mistrzów. Jak coś nie idzie to lecą kapować do dyrekcji i tak każdy na każdego donosi.
1
mi1 2017-05-23 00:22
Pol-osteg nigdy dobrych pracowników nie będzie miał bo tam się zle robi przez ludzi takich jak Zenek,Wambier czy jak mu tam,Kierownik Ewe co się o wszystko czepia,...nawet zatrudniliście ruska z inbudu,..Hahaha.....
Żaba 2017-05-30 08:55
Prawdziwi Janusze biznesu. Temperatura grubo ponad 25stopni i brak wody butelkowanej dla spawaczy. Chociaż zarząd i biura maja cały rok dostarczana wodę Pellegrino w cenie 80 zł za 15butelek. A oszczędzają na wodzie dla pracowników.
4
Żaba 2017-06-05 20:35
5 czerwca. Temperatura na hali ledwo do zniesienia. Wody dla pracowników fizycznych dalej brak. Na prawdę oszczędzanie na wodzie dla ludzi to kompletny brak szacunku.
2
Smutas 2017-06-12 21:47
12czerwca wody dalej brak. Na halach spiekota.
1
Recydywa 2017-07-12 14:02
12 lipca. 30 stopni na hali-wody brak. A syn prezesa jeździ nowym BMW X4 z salonu.
1
ppp 2017-08-02 21:49
W firmie "Pol-Osteg" sukces można osiągnąć bardzo szybko. Jak? Podaję wskazówki.
1. Trzeba wiedzieć, w które ucho i do kogo. I oczywiście co.
2. Można niewiele umieć, ale można to nadrobić gadką.
3. Wystarczy być cwaniakiem.

Wystarczą te podpowiedzi i sukces murowany, oczywiście premiowany. Panowie, podaję Wam podpowiedź - wystarczy poprosić kolegów z dużymi premiami i kupią Wam hurtowo wodę. I każdy będzie zadowolony. Chłopaki, trzymajcie się.
2
Edyta 2017-08-07 15:25
@Recydywa, @Smutas czy zgłaszaliście komuś brak wody? Musicie dbać o swój komfort, bo może ktoś tego nie zauważył. Nie bójcie się upominać o coś co było zwykle w standardzie.
czk 2017-08-09 14:56
czemu wy na dworzu tak glosno halasujecie? ciezko polozyc jakas matę gumowa czy cos i oszczedzis mieszkancom czasami nerwów? to jest jakas masakra
2
pracownik 2017-08-17 00:54
do "czk 2017-08-09 14:56"
czemu tam sobie mieszkanie kupiłeś, nie było innych ofert na rynku, albo może firme zakryli czapką niewidką, pretensje miej do siebie nikt ci nic nie kazał
1
Edyta 2017-09-11 11:21
Czy są na forum aktualni pracownicy? Jak wygląda sytuacja w firmie w tym momencie? Firma Pol-Osteg poszukuje pracowników: http://www.pol-osteg.pl/2017/02/07/praca-dla-spawacza/, dlatego na forum zaglądają osoby zainteresowane pracą w poszukiwaniu świeżych informacji o firmie Pol-Osteg. Są tu osoby, które mogą się wypowiedzieć na temat tych stanowisk i czy warto aplikować?
byly 2017-09-14 21:28
tak tak można było sobie rękawy wyrwac a w wypowiedzeniu tresc-?
Edyta 2017-09-25 10:59
@byly o czym piszesz? Co masz na myśli? Niestety nie rozumiem Twojego przekazu i domyślam się, że reszta użytkowników też. Czy mógłbyś wyjaśnić nam o co Ci chodzi?
Zostaw swoją opinię o Pol-Osteg - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pol-Osteg