brak logo

Pol-Osteg

Bydgoszcz

Opinie o Pol-Osteg

anonim 2011-01-22 22:24:47
faktycznie firma nie liczy sie z pracownikiem zatrudniają na okres próbny a potem (usunięte przez administratora), warunki do pracy niezbyt przyjemne jak na dworze jest -20 to na stanowiskach prawie tyle samo chyba ze sie dogrzewasz palnikiem,ale to tylko na chwile.Co 2-3 miesiące puszczają reklame w radiu o zatrudnieniu a tak naprawde nikogo nieprzyjmują a jak już kogos znajdą to i tak wyleci po 3 miesiącach już pewna (usunięte przez administratora) sie o to postara. Ja tam pracowałem i niepolecam. a co do wynagrodzenia to szkoda gadać.
anonim 2011-01-23 00:29:04
brrr ale mi się zimno zrobiło jak tu wszedłem
mmmmm 2011-01-25 08:47:33
prawda jest taka że mało płacą i nie szanują ludzi młodych po 3 miesiącach zwalniają(usunięte przez administratora)
panek 2011-01-25 09:08:40
Kolego z in-bud nie narzekaj dla mnie niezrozumiałe jest jak mniejsza firma która jest pod spółką pol ostegu i oczywiste jest że ma mniejsze obroty a jednak stać ją było żeby dać pracownikom większe premie na święta
(usunięte przez administratora)
zool 2011-01-25 09:18:40
DROGI "PANKU" JA Z KOLEI NIE ROZUMIE DLA CZEGO W POL-OSTEGU PRACOWNICY DOSTAJĄ RÓŻNE SUMY PREMII NA ŚWIĘTA PRZECIEŻ JEST TO PŁACONE Z FUNDUSZU SOCJALNEGO NA KTÓRY KAŻDY PRACOWNIK ODKŁADA TYLE SAMO NIE WAŻNE CZY PRACUJE ROK,PIĘĆ LAT CZY 20........ TO JEST NIERÓWNE TRAKTOWANIE I WARTOŚCIOWANIE PRACOWNIKÓW CO MOŻNA PODCIĄGNĄĆ POD(usunięte przez administratora) NIE POTRZEBA DOBREGO ADWOKATA ŻEBY TO ZAŁATWIĆ DZIWIE SIĘ ZAŁODZE POL-OSTEG ŻE SIEDZI CICHO I NIC Z TYM NIE ROBI OD LAT MY DOSTALIŚMY PONAD 900 ZŁ NAWET JAK KTOŚ NIE PRZEPRACOWAŁ ROKU
ZIOMU$ 2011-01-25 13:31:40
W sumie nie dziwi mnie to dlaczego boicie się podpisać pod opinią , wydasz złą opinie także mogą Cię zwolnić mi to już nie grozi . Dziwi mnie jednak to jaki był powód mojego zwolnienia , nie wiem czy źle coś zrobiłem czy nie.W gruncie rzeczy nie obchodzi mnie już to !! Rada dla (usunięte przez administratora) jesteś takim samym człowiekiem jak my wszyscy , przebierz się w ciuch roboczy i idź na hale pracuj , zobacz na czym polega prawdziwe życie , czytaj między wierszami : prawdziwe życie nie polega na łatwo zarobionych pieniądzach lecz na tym że : pieniądze które dostajesz za ciężką pracę. Kiedyś być może (usunięte przez administratora) rozumiał ludzi ale jeżeli został (usunięte przez administratora) uważasz się za lepszego człowieka , a to się zmieni , nie życzę nikomu źle nie wiem na ile zwrócicie na to uwagę mnie już nie interesuje ta firma . POZDROWIENIA DLA PRACOWNIKÓW ( SPAWACZY , LAKIERNIKÓW , I INNYCH) PRACUJĄCYCH NA DOLE ORAZ NA DWORZE . TRZYMAJCIE SIĘ


PS: TEŻ SIĘ NIE PODPISZĘ MOŻE ZADZWONIĄ DRUGI RAZ HEHE
1
. 2011-01-25 22:18:28
B O N I K O G O N I E S Z A N U J Ą J U T R O M O Ż E S Z T O B Y Ć T Y I N I E Ż A L C I E S I Ę T Y L K O Z T W A R Z Ą K O L E D Z Y N I E D A J C I E (usunięte przez administratora) S A T Y S F A K C J I
. 2011-01-25 22:20:19
CZYTAJCIE MIĘDZY WIERSZAMI :-)
lupo 2011-01-25 22:34:59
(usunięte przez administratora)POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH Z POL-OSTEGU JAK WY TAM WYTRZYMUJECIE
hwdp 2011-01-25 22:48:36
Niech wam do głowy nie przyjdzie chęć pracy w tej firmie dziś pracujesz jutro NIE to dewiza !!! a w ofertach pracy oferują stałe i solidne zatrudnienie BAJKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie macie pojęcia jakimi kryteriami oni oceniają człowieka. Wyobrażają sobie że cię zastraszą stratą pracy ale działa to na pracowników grubo po czterdziestce bo młodzi na to leją a "stara załoga na pewno kiedyś sie wykruszy" nie szanują młodej siły roboczej I starej też a ich technolodzy i ich "rusunki" chyba nie dadzą rady
. 2011-01-25 23:10:26
na pewno poruszy ten temat na zebraniu i będzie mu niezmiernie przykro że załoga tak pisze i nigdy nie wpadnie na to o co nam chodzi NIGDY
Łukasz 2011-01-26 00:28:10
Zwalniam Was Wszystkich(usunięte przez administratora)
anonim 2011-01-27 17:35:27
Łuki powodzenia!!!!!
m 2011-08-27 12:34:28
dobrze wiedzieć
on... 2011-09-17 14:41:24
witam mam ofertę pracy w firmie , chciałbym wiedzieć czy jest spoko i ile można zarobić realnie???
xxx 2012-01-14 16:03:48
w firmie jest akord i firma dobrze płaci (zapewnia pracownikowi wszystko co potrzeba, warunki pracy są dobre) pieniądze trafiają do brygady (usunięte przez administratora)
wróg 2012-01-26 22:39:05
przyjmuja po jakims czasie zwalniaja bez podania przyczyny wymagaj ahuj wie czego a placa 1200zl zenada nie polecam!!
spawacz 2012-04-24 12:09:36
witam. pracuje tam od kilkunastu miesiecy. wyplaty ok 1900, niby super, ale dlaczego po tych miesiacach tyle samo a roboty coraz wiecej i wiecej robione.... duzo zrobisz-(usunięte przez administratora) cos tam utnie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarobisz. warunki krytyczne, (usunięte przez administratora). jak znajde inna prace to zaraz sie tam zwalniam. mlodzi sami odchodza albo sa wyrzucani po max 3 miesiacach, nawet jezeli bardzo sie staraja. wszyscy narzekaja na wyplaty ze coraz mniejsze i juz ciezko tam dobrze zarobic, a slowa (usunięte przez administratora) : musimy dorownac niemcom w produkcji, 400 kontenerow miesiecznie" taaa ale jak chinczycy za miske ryzu..... nie wierzysz, zatrudnij sie i przekonaj sie na wlasnej skorze
3
BRh- 2012-06-04 23:03:35
Ostatnio ukazały się 2 ogłoszenia o pracę w tej firmie, rozumiem, że jest to praca typowa dla mężczyzn, natomiast jaką pracę wykonywać tam mogą kobiety?
xxxx 2012-06-05 19:03:53
Niestety (usunięte przez administratora) dalej nie widzi iż brygady nie godzą się z jego \\\'mądrościami\\\' chyba nie przyznasz nam racji iż dążysz do upadku firmy?
Zolo 2013-09-29 13:08:19
To wredna firma. To prawda że przyjmują tylko na okres próbny ( 3 miesiące ) a potem zwalniają mimo że swoją prace wykonujesz dobrze i z zaangażowaniem.3 tygodnie przed końcem umowy byłem się pytać jakie są szanse o przedłużenie umowy to usłyszałem żebym się nie martwił,wszystko w porządku ,a byłem pytać bo dostałem propozycje z innej firmy, no to odmówiłem a tu na tydzień przed końcem umowy w piątek o 13:50 dowiaduje się od(usunięte przez administratora) że nie wykorzystałem swojego potencjału i nie przedłużą umowy ze mną .W żadnej innej firmie z takim (usunięte przez administratora) się nie spotkałem.Kto i dlaczego tak zdecydował to nie wiem ,zresztą dla mnie to nie ma znaczenia. No i 15zł brutto na godzinę szału nie robi. Jak najdalej od pol-ostegu !!
kula 2013-12-24 16:39:15
witam.napisze mi ktoś cos wiecej o tej firmie?jakie naprawde sa tam wynagrodzenia?czas pracy?weekendy?mam zamiar złożyc cv jako spawacz w tej wlasnie firmie.dziękuje .pozdrawiam
spawacz 2013-12-26 21:22:09
złóż a sam się przekonasz i wtedy będziesz wiedzał jak jest naprawde . powodzenia
poland 2014-01-02 21:26:04
tam jest 28 godzin pracy, jak możesz to znajdź sobie inny zakład, gdzie będziesz pracował w normalnych warunkach, chyba że chcesz pracować w temperaturze -30 stopni w zimnej hali. Nie polecam!
2
kula 2014-01-05 14:49:47
poland jakie 28 godzin paracy?
zzzz 2014-01-11 12:35:15
czy nie rozumiesz po polsku? to napiszę Ci po angielsku: 28 working hours per day in Pol-Osteg.. Twój iloraz inteligencji przekracza Pol-Osteg.
bb 2014-01-11 12:44:10
Czy Ty człowieku nie potrafisz czytać? Przeczytaj sobie poprzednie opinie i sam wyciągnij wnioski. I to wszystko.
deka 2014-01-11 22:35:29
kolego drogi tobie chyba chodziło 28 o dni z co druga niedzielą hahaha
1
spawacz 2014-09-10 09:11:03
Przyjć zobacz i wtedy zobaczysz jak jest , życzę powodzenia
1
spawacz 2014-09-10 09:14:34
Przyjć zobacz i wtedy zobaczysz jak jest , życzę powodzenia .Jeszcze jedno jestem ciekaw kto ci takich bajek naopowiadał.
Zenek 2014-10-22 12:08:18
Jaka ogólnie jest sytuacja firmy? Plotki mówią o nieuchronnie zbliżającym się upadku, ponoć ludzie od lat związani z tą "firmą" rozglądają się za inną pracą...
2
były pracownik 2014-11-23 20:06:46
Omijajcie ten zakład warunki jak w latach 90-tych ubiegłego wieku sprzęt jeszcze starszy.Co drugi pracownik sprzedałby własną matkę za 50 zł.Jeden wielki SYF.
spawacz 2014-11-29 15:50:57
ok, w tych wszystkich opisach jest trochę prawdy i wiele bajek, praca do lekkich nie należy, warunki mogłyby być lepsze lecz nie są najgorsze, zarobki - trudno tu się jednoznacznie wypowiedzieć ponieważ jest bardzo duża różnica miedzy stawkami od 15 do nawet 29 na godzinę, oczywiście brutto i te najwyższe to pupile dyrekcji, ja tu już ładnych kilka lat pracuje i jestem umiarkowanie zadowolony, atmosfera w załodze trochę napięta głównie z powodu pieniędzy, wiele opinii na forum piszą kolesie zwolnieni z różnych powodów, wielu z nich było poprostu cienkich, a niektórzy trafili do firmy w nie tym momencie, ogromny plus dla firmy to terminowość wypłat mało kto tu pisze że wypłata jest na czas a ZUS też płacą w terminie. podsumowując firma do najgorszych nie należy lecz do ideału jeszcze TROCHĘ brakuje, kierownictwo chyba jak wszędzie zawsze oczekuje więcej i lepiej więc to chyba normalne bo za to im płacą, na święta zawsze troochę grosza sypną na to jest za co kupić karpia hi hi.
Pozdrawiam
ps warto dodać że od czasu do czasu szkolą ludzi na widlaki i suwnice, a niektórzy nawet papiery na maga tu porobili
spawacz 2 2014-11-29 19:36:29
minus 10 stopni zimą traktowanie ludzi jak bydło i jak nie kablujesz i nie wchodzisz łukaszkowi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to jesteś nikim .W porównaniu z innymi firmami tragedia .I jeżeli jest tam tak dobrze to każdy spawacz który się tam przyjął nie wytrzymał miesiąca a potrafili spawać.
spawacz-slusarz 2014-11-30 20:56:02
Kompletnie się nie zgadzam z opiniom o upadku firmy, stojom dobrze finansowo, budujemy nowe projekty i produkty, przez caly czas jak pracuje, a pracuje juz długo ani razu nie zabraklo wyplaty a i dodatki czasem wpadnom.

Zgadzam się natomiast z opiniom "spawacz 2014-11-29 15:50:57" szczegolnie jezeli chodzi o ludzi piszacych same negatywy - wiekszosc z nich to ci co juz nie pracuja hi.hi. Praca lekka nie jest, ale moze byc. Zimom ciezej ale nowa kotlownia, to moze w koncu bendzie cieplej..:)
Dodam jeszcze że od jakiegoś czasu zauwazylem pozytywne zmiany w firmie i nowe inwestycje oraz lepsze warunki i traktowanie zalogi. byle zapału starczyło...
Na koniec plus jezeli chodzi o zapoczontkowany jakis czas temu zwyczaj oddania czesci dywidendy przez zarzad, do podzialu dla zalogi ( moze kryteria przydzialu nie sa idealne, bo nowy zwyczaj, ale jak jest ktos dobrym fachowcem to swoje dostanie..)
Bende dalej sie przygladal...
xcx 2015-03-01 12:54:45
Ci wszyscy co piszą na własną firme powinni być na bezrobociu i dostawać z urzędu pięćset złoty wtedy uszanowaliby prace za jakiekolwiek pieniądze a pol-osteg ratuje im życie, więc zastanów się co oczekujesz... co znaczy zarabiać. Znajdź inną prace to zobaczymy czy będzie tak słodko. Szanuj szefa swego bo możesz mieć gorszego.
były pracownik 2015-03-05 21:49:14
witam - mam pytanie? a jak tam idzie kierowniczce EVIE na kursie spawania, na którym to ponoć ma poznać tajniki spawania - kursie, który finansuje ł`Ukasz? Pewnie będzie po takim kursie chodzić po halach i "udzielać cennych wskazówek podwładnym" :)
Pesiak 2015-05-18 19:08:14
hmmm, kazdy tylko narzeka ze mu zle .Skoro sie wam niepodoba za 15zl brutto to sie zwolnijcie .przyjdzcie pracowac do Pesy za 8.50 pln,brutto to porozmawiamy.
Zycie to nie bajka,jak kto sobie je zaplanuje ,tak potem ma az do sranej smierci .Nikt nikomu wyksztalcenia i zawodu niewybiera ,wiec nienarzekajcie ,kazdy ma swoj los w woich rekach i teraz ma to na co zapracowal od podstawowki .OT PROSTY PRZEPIS NA ZYCIE !!!
wozi1@op.pl 2015-06-24 09:46:20
panowie nieroby zawsze nazekaja .pracuje w zamecie w chojnicach rysunek techniczny poziom bardzodobry uprawnienia palnik mig suwnice spawy pod us mam 1400 na reke i co plakac jak nie pasuje to zmienia sie prace jak nie umiesz nic to co bys chcial wiekszosc co nazeka to marne kwalifikacje ma raczej dobrego pracownika nikt nie zwalnia,najwyzej on sam sie zwalnia
spaw 2016-04-15 20:01:49
15 złotych brutto to są bardzo słabe zarobki jak na spawacza. W dzisiejszych czasach to na byle jakiej produkcji zarobisz podobne pieniądze. W biurze zarabiasz bez problemu taką kwotę.
Były Pracownik 2016-06-05 22:55:35
Pracowałem tam jakiś okres w biurze i o ile praca była w miarę dobra to płaca żałosna. Zarabiałem najniższą krajową a odpowiedzialność dużo większa niż płaca. Na dodatek ciągłe czepianie się synalka Prezesa, który miał już grzane miejsce po odejściu starego dyrektora. Miałem tam kolegów, którzy przyjęli się tylko po to aby nabyć doświadczenia jako spawacze i wszyscy uciekli. Traktowanie ludzie faktycznie tam leży.
hania789 2016-06-15 20:06:17
ja bardzo chciałbym nabyć takie doświadczenie jako spawacz. kobieta ma szansę? zdaję sobie sprawę śe poprzeczka jhest ustawiona niezwykle bardzo wysoko =- Kontenery hakowe i metalowe a w tym ich produkcja to nie jest lekki kawałek chleba moim zdaniem
Zostaw swoją opinię o Pol-Osteg - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pol-Osteg