brak logo

XL Tape-International Sp. z o.o.

Kielce

Opinie o XL Tape-International Sp. z o.o.

Były 2016-12-13 09:12:51
Nie wiedzieli co z nim zrobić to zrobili go dyrektorem.
3
jeszcze pracownik 2016-12-13 09:16:19
Dokładnie tak jak piszesz. Wyciągnąłeś mi te słowa z ust nic dodać nic ująć.
1
szef wszystkich szefów 2016-12-14 07:09:09
Najlepsze walki kierowników są na południu polski, niektórzy próbują sobie przypisać sukcesy innych na swoje konto. Czy to prawda, proszę o potwierdzenie a zrobię z tym porządek.
6
Były 2016-12-14 15:06:14
Z praktyki wiem ,że ci teraz kierownicy byli kiedyś product menagerami i wtedy właśnie przypisywali sobie zasługi handlowców . Dyrekcja nie chciała słyszeć ,że to lipa i w zamian za to awansowali ich na kierowników pewnie d...ę dobrze lizali MB . Ten człowiek z fantastyczną fryzurą lubi kapusiów i lizusów . Ludzie którzy nie mają nic do powiedzenia i na wszystko się zgadzają mają drzwi otwarte do kariery w xl-u tak jak to zrobili pseudo kierownicy i dyrektorzy.
5
były 2016-12-18 09:53:39
Porządki zaczyna się u siebie w domu a nie u innych.
Ktoś sobie zrobił dowcip podszywając się pod wszechmogącego a tu cisza jak makiem zasiał.
To tylko pokazuje jaki panuje tam terror psychiczny :-)
Ludzie uwierzcie mi można pracować bez zastraszenia i sraczki stresowej.

2
Warszawa 2016-12-18 18:32:05
Omijajcie tą firmę z daleka. Zarówno w kontekście podjęcia tam pracy jak również współpracy z nimi. Kupowałem od nich towar. Handlowcy zmieniali się jak rękawiczki - przez dwa lata współpracy chyba 8 do mnie przyjeżdżało. Pojawił się nawet jakiś kierownik, który nie zrobił dobrego wrażenia. Widać, że to jakiś szczawik bez doświadczenia i obycia na takim stanowisku. Wiecznie miałem problemy z reklamacjami, obietnicami bez pokrycia, zmienianiem warunków, pomyłkami cenowymi na fakturach itd. Nie było się z kim porozumieć bo co chwilę ktoś inny przyjeżdżał. Zerwałem współpracę bo to był istny koszmar. Nie maiłem takich cyrków z żadnym dostawcą a prowadzę firmę od 20 lat. Dodam jeszcze, że w całej branży budowlanej aż huczy od opowieści o tym co wyprawia ta firma.
9
zzzz 2016-12-18 20:34:05
Nie dziw się, że na Warszawie taka rotacja. Jak oni płacą psie pieniądze i byle konkurencja podbierze im PH bo zapłacili lepiej a i pracownik nie będzie ofiarą ciągłego nękania ze strony pseud kierowników. W delfinie zostały już tylko osoby, które mają zbyt niskie poczucie własnej wartości by chcieć samemu zmienić pracę. To chyba zbiorowisko najbardziej zakłamanych osób w jakim przyszło mi pracować.
6
Mistrz 2016-12-19 17:49:54
Witam narzekają tylko nieudacznicy trzeba działać dobrze i jest ok powtarzam jak ktos nie ma pojęcia o handlu niech robi coś innego firma jest bardzo dobra dba o pracowników a barany co tylko tu sie skarżą bo sobie nie radzą to do myjni samochodowej tam sie sprawdzą! !!
5
były 2016-12-19 20:40:26
a ty jesteś podobno najlepszy w pracy pod biurkiem .
8
Były 2016-12-20 09:05:05
Coś tu strasznie śmierdzi. Wychodzi na to ,że wszyscy ludzie zatrudniający się w xl-u to sami nieudacznicy ? Zadaję pytanie kto ich przyjmuje ??? Wychodzi na to ,że ci co rekrutują nie mają pojęcia kogo przymuja i w ogóle się nie znają lub zatrudniają wszystkich którzy jeszcze są chętni przyjść do tej słabej firmy. Rozumiem ,że można w procesie rekrutacji pomylić się raz i zatrudnić złą osobę ale kilkanaście osób oskarżających przez "Mistrz" za nieudaczników to jakaś porażka chyba musisz kolego zejść na ziemie i nie bujać w chmurkach . Nie licz na to ,że Starzomski wiecznie będzie cię chronił-niedługo będziesz już niepotrzebny.
9
dbającyoauto 2016-12-20 18:56:59
i wtedy spotkamy się w myjni :-)
3
Grześ 2016-12-21 17:06:16
Sam jesteś baran. Właśnie tak się składa, że Ci co sobie radzą pierwsi odchodzą z tego bagna. Uciekają najlepsi handlowcy (przynajmniej większość). Ci co są dobrzy a jeszcze tam pracują cały czas narzekają, ale taka ludzka natura, że się ludzie zmian boją. Wszyscy którzy odeszli są super zadowoleni z takiej decyzji. To samo radzę pozostałym, którzy jeszcze tam pracują - weźcie się w garść i zacznijcie szukać innej pracy a na pewno znajdziecie i będziecie zadowoleni. Dostaniecie normalne narzędzia pracy, prawdziwą wypłatę zamiast jałmużny i zaoszczędzicie nerwów i zdrowia. Takich warunków jak ma XL to już od 10 lat się nie akceptuje (mam na myśli doświadczonych handlowców).
7
miejscowy 2016-12-21 21:56:41
A jak wygląda praca, wymagania i wynagrodzenie dla kierowców/dostawców do 3,5t? Szukam właśnie pracy a jeździłem w podobnej firmie
ph 2016-12-22 07:07:30
Nie ubliżając ci, bo nie znam wysyłaj tam biorą wszystkich prędzej czy pożniej, nawet ostatnio psa z kulawą nogą zatrudnili ponieważ nie ma kto pracować.
6
Andrzej 2016-12-22 13:37:11
Jestem handlowcem już wiele lat, po raz pierwszy spotkałem się z tak nieuczciwa firmą, piszesz do prezesa pisma, ponaglenia nie odpowiada, nie zapłacisz w terminie 1 miesiąca masz komornika na głowie, z Radca Prawnym rozmawiasz jak z betonem. To jest klasyczny przykład nowobogackich. Przyjdzie czas jeszcze drogo za swoja nieuczciwość zapłacą.
5
miejscowy 2016-12-22 19:18:09
a ktos z kierowców mógłby przedstawić mi zarobki u nich? pensja + premie? czy sama stała kasa?
1
Zatroskany. 2016-12-22 19:52:16
Miejscowy ty jesteś z Kielc.
Daj sobie spokój z tymi postami oderwanymi od rzeczywistości.
Zajmij się lepiej utrudnianiem pracy przedstawicielom.
Nikt normalny nie pyta o warunki po takiej liczbie negatywnych opinii.
Jesteś z biura na 100%
Życzę wam tam zdrowych, spokojnych, wesołych świąt i spokojnych nocy bez koszmarów.
3
ktoś 2016-12-23 08:31:49
Nie licz na jakieś normalne zarobki. Przez pierwsze dwa miesiące pensja 1350 zł na rękę plus jakaś głodowa premia (100-200 zł) pod warunkiem ile użyjesz wazeliny. Oni lubią takich ludzi typu " Panie Kowalski jest pan idiotą - tak panie dyrektorze " . Na koniec Twojej kariery dostaniesz minimum tego co Ci się należy. Dyrektor wychodzi z założenia ,ze jak się zwalnia pracownik to należy mu wypłacić tylko minimum krajowe ( tak jest na umowie i zgodnie z prawem ) .
Dla tych co jeszcze pragną zrobić karierę w xl-u radzę zobaczyć statystyki opisów na GO WORK (xl jest liderem negatywnych wpisów ) i co tu więcej komentować. Oni czekają na otwarcie rynku pracowników z Ukrainy bo w Polsce już chyba wszystkich chętnych przerobili.
1
Filip 2016-12-23 10:27:27
Firma tragedia. Kłamią, wyzyskują, dręczą pracowników. 1500 negatywnych komentarzy mówi wszystko.
12
poszkodowany 2016-12-23 20:07:10
Czy ktoś ma informacje czy pozwy zbiorowe przeciw tej pseudo firmie doszły do skutku ?
2
Ja 2016-12-23 23:13:10
tak kolego, więcej info na stronie :
www.nieradzącysobiesamizesobą.pl
hasło na stronę odbierz od swojego lekarza :)
1
On 2016-12-26 11:53:30
Z tego co się orientuję to nie doszedł do skutku. Proponuję samem iść do sądu i nie czekać na innych. Zazwyczaj jest tak, że pracownicy z różnych części Polski nie mają ochoty na jeżdżenie po sądach poza swoim miejsce zamieszkania. Nie daj się zastraszyć, walcz o swoje. Trzeba walczyć z takim wyzyskiem i oszukaństwem.
4
Były 2016-12-27 08:30:03
Kolego jak się możesz domyślić 99% osób piszących ,że się spotkają w sądzie z xl-em odpuściło to sobie idąc tokiem myślenia" nie chcę mieć z tą firmą nic wspólnego itd." Każdy normalny człowiek poszedł do innej firmy i już pracuje i nie ma czasu na chodzenie po sadach . Oni na to liczą i tym bardziej kibicuję tym osobą którzy byli tak odważni i zdeterminowani na walkę z tą złodziejską firmą.
1
Józef Stalinnn 2016-12-27 18:37:01
Siema

Zauważyłem ze pojawiają sie podobne komentarze odnosnie różnych firn..
Jakis leb pisze ze fajna firma itp itd a na koncu pyta czy wyplata terminowa hahahah
Czyli go work ma ludzikow zeby wystawiali komentarze i ruch kręcili na stronie.
Tzn jakies malpy zatrudniaja hahahaha
Bo kto pisze ze fajna firma a na koncu pyta czy wyplata terminowa
5
Marcin 2016-12-27 20:05:28
O tej firmie to nikt nic dobrego nie napisze. Chyba, że sam kudłaty będzie się tu udzielać i mam wrażenie, że tak robi. Zacofanie, kołchoz i wyzysk. Praca za marne stawki w fatalnych warunkach bez jakiegokolwiek szacunku dla drugiego człowieka.
4
Były 2016-12-28 08:58:59
Widzę ,że znowu ktoś z xl-a usuwa wpisy. Wczoraj napisałem konkret i znowu była cenzura. Zastanawiam się tylko jaki to ma sens skoro wcześniej napisano tyle prawdy i nadal jest to na stronie. Myślę ,ze mb nie jest w stanie tak szybko reagować i usuwać na bieżąco ( musi okraść kolejnych handlowców z kasy ) i nieraz coś się ukaże bez cenzury.
4
Gierek 2016-12-30 12:26:59
Ale zabłysnąłeś. Rozumie, że sam korzystasz i polecasz tą stronę.

Odnośnie pozwu zbiorowego to chętnych jest wielu tylko im przywódcy brak co by to wszystko ogarnął. Dziwię się, że pracownicy do związków zawodowych się nie zapiszą, wtedy jest łatwiej bo związki pomagają w takich sprawach. Tylko w XLu jest taka rotacja, że się większości współpracowników nigdy na oczy nie widzi bo pracują po 3-4 miesiące. Zarząd dyktatorski specjalnie nie robi integracji i utrudnia kontakty między pracownikami aby się nie jednoczyli. Metody komunistyczne dobrze tu działają, trzeba ludzi skłucić i nie dać im się zjednoczyć w walce o wspólne dobro.
Znajdzie się też tu paru obrońców tego systemu - takie dzisiejsze ZOMO.
9
Lekarz 2016-12-30 14:17:06
Widzę , że tabletki Ci się skończyły, przyjdź niezwłocznie wypiszemy nowe.
Pamiętaj , w Twoim przypadku życie jest kolorowe tylko po tabletkach.
1
Gierek 2017-01-02 16:44:30
Jak ty sobie radzisz w życiu i jakie tabletki bierzesz to nie temat na to forum. Moje życie jest bardzo kolorowe, zwłaszcza odkąd nie pracuję już w XL Tape. Jak myślisz, że bezsensownymi wypowiedziami zagłuszysz prawdę to się grubo mylisz. Zresztą właśnie reprezentujesz poziom jaki w tej firmie jest niestety często spotykany zwłaszcza na wysokich stanowiskach - czyli głupota rodem z podstawówki.
10
drejk 2017-01-06 08:26:13
dobrze że nie pojechałem na rozmowę 300km by dowiedzieć się o warunkach... jeszcze bym oplul komisję ze śmiechu i zrobił sobie wycieczkę do Kielc; obawiam się ze nie ma tam wiele do oglądania... przez telefon tajemniczy niczym przed spotkaniem Illuminatów, widać liczą na frajerów i desperatow takich jakim byłem 8 lat temu gdy szukałem doświadczenia. Niestety 2-3 takie firmy po kolei w CV mogą pogrzebać młodego kandydata więc...nie bierzmy wszystkiego, bo możemy zrobić sobie kłopot.
1
Cze.ster. 2017-01-06 19:42:15
Oglądać to jest co bo firma ma bardzo ładną siedzibę. Postawili sobie piękne hale, które stoją puste :) Megalomania to hasło przewodnie dowódcy tej tonącej łajby. Tylko, że te inwestycje na pokaz odbijają się na pracownikach bo teraz nie ma na nic pieniędzy, zwłaszcza na normalne wypłaty, narzędzia pracy i ewentualne gratyfikacje dla klientów. Doświadczony handlowiec nie ma czego tam szukać. Niedoświadczony pewnie pracę dostanie, ale tak jak napisałeś - później może być problem, zwłaszcza w tej samej branży bo firma ma bardzo złą opinię.
3
Zatroskany. 2017-01-06 20:05:08
Panie lekarz. Ty mnie do specjalisty nie wysyłaj bo piszę samą prawdę.
Jak zostaną wam już tylko pracownicy z Ukrainy to dojdą wam dodatkowe obowiązki.
Nie wystarczy już tylko przyjechać do pracownika trzepnąć inwenturę.
Będziecie zmuszeni do użerania się z laweciarzami i tanimi warsztatami naprawczymi, bo jak wiadomo ze statystyk Ukraińcy do auta na trzeźwo nie wsiadają.
Ja wiem, że rąbanie pracowników na OC żeby nie stracić zniżek macie opanowane do perfekcji, ale przepowiadam wam duże problemy z flotą.
5
Kinga 2017-01-07 15:56:42
Przydarzyła mi się sytuacja życiowa i musiałam na jakiś czas zostawić pracę. Od lipca zaczęłam ponowne poszukiwania. Wysłałam CV do XL chyba w lipcu - Od tamtej pory cisza, aż tu nagle w styczniu dzwonią i zapraszają na rozmowę do Kielc. Żadnego wywiadu, żadnej dłuższej rozmowy przez telefon. Zaprosili i przemiła pani kazała nauczyć się przed spotkaniem całego asortymentu dostępnego w firmie. Całe szczęście podesłała katalogi on-line. Trochę to było dziwne, bo jeszcze żadna firma nie kazała mi jechać prawie 400km na rozmowę i żadna nie odzywała się po półrocznym czasie od otrzymania CV. Zwykle ludzie z HR robili wstępną rekrutację w mieście zamieszkania, lub mieście wojewódzkim kandydata. Nawet w firmie farmaceutycznej, w której byłam nie trzeba było się nauczyć na rozmowę dokładnie asortymentu, tylko ogólnie - czym handlują, kilka nazw preparatów, do czego mają zastosowanie - ale nie wykucie składu preparatu "na blaszkę" przed rozmową...
Wszystko to wydało mi się bardzo dziwne, zaczęłam szukać więcej informacji o XL aż trafiłam tutaj. I chyba dobrze trafiłam. Szkoda mojego czasu na rozmowę w tej firmie. Dla pewności po weekndzie przejadę się do hurtowni budowlanych w mojej okolicy i popytam o XL. Dzięki.
9
123 2017-01-07 18:23:23
Nie musisz jeździć.
Powiedzą Ci, że przedstawiciele zmieniają się jak rękawiczki.
Powodzenia w dalszych poszukiwaniach.
2
ALEX 2017-01-07 18:53:54
Tam jest taka rotacja, że biorą jak leci i muszą już do kandydatów sprzed pół roku dzwonić bo nikt nie chce tam pracować. Jeżeli chcesz tam pracować to masz pracę bez problemu. Jednak zastanów się zanim podejmiesz taką decyzję. Naprawdę jest ciężko a opinie powyżej jak najbardziej prawdziwe. Więcej zarobisz za godzinę pracy w "Biedronce" przy znacznie mniejszym stresie.
4
Kowal 2017-01-10 10:23:40
Uważam, że powinny być jakieś nagrody dla najlepszych pracowników za rok 2016.Ciekawe czy firma sie postara docenic prace.
Woly 2017-01-10 13:13:06
Nagroda będzie. Podniosą najlepszym plany i teraz będą mogli w nagrodę więcej pracować :)
Kiedyś to była nagroda dla najlepszego handlowca w każdej grupie, ale skoro grup jest 16 to się prezes obudził i robił teraz jedną nagrodę dla najlepszego w całej firmie. Taka oszczędność. I tak wychodzi, że na tą jedną nagrodę to pozostała setka handlowców pracuje. I nagroda dla najlepszego handlowca roku w kwocie 2000 - 3000 zł to przecież śmiech.
2
Kowal 2017-01-10 14:26:04
A skąd ty możesz wiedzieć że tylko jedna osoba będzie wybrana?
Woly 2017-01-10 18:21:00
Ja się tylko domyślam, ale zazwyczaj przeczucie mnie nie myli jeśli chodzi o skąpstwo prezesa. Pamiętam jak rok temu kierownicy wytypowali handlowców ze swoich grup do nagród - po jednym handlowcu z każdej z 16 grup. Poinformowali handlowców, że dostaną nagrody a później świecili oczami bo prezes kazał nie dawać żadnych nagród. Nie ma to jak najpierw usłyszeć, że się dostanie 2500 a później, że jednak nie. Jeżeli w tym roku będą nagrody to raczej dla góra 3 najlepszych z całej firmy i na zasadzie: 1 miejsce 2000 zł, 2 miejsce 1000 zł, 3 miejsce 500 zł i uścisk dłoni kudłatego. Jeżeli w ogóle będą jakieś nagrody.
1
123 2017-01-10 21:31:17
Największą nagrodą powinno być dla was sama możliwość pracy i dążenie do rozwoju w tak prężnej i rozwijającej się firmie pana prezesa i pana dyrektora, który to dokłada wszelkich starań abyście nie mieli czasu się nudzić a tym bardziej rozmyślać nad nagrodami, które jak wiadomo są niepotrzebne tak jak gratyfikacje dla kontrahentów.
Powiadam wam nie myślcie o nagrodach tylko jak zwiększyć sprzedaż i być jeszcze lepszym, wydajniejszym ku chwale firmy. Do boju na pewno są jeszcze jakieś sklepy, miejsca w których nie widział was gps.

6
Były 2017-01-12 10:29:31
Witam pana kudłatego(proponuję wreszcie iść do normalnego fryzjera) , PG itd-to są ich słowa. Przez wiele lat słyszałem ,że nikomu nic się nie należy bo już dostali za to kasę i premie są zbędnym balastem. Nagroda pracy w takiej chorej firmie to jakaś paranoja-zostali już tylko Ci co nie mają gdzie pójść ( nie umieją nic innego tylko lizać d... )a w normalnych firmach za to się kasy nie płaci tylko za pracę. Na premie roczne to raczej nie liczcie -będzie tak jak w roku ubiegłym tylko puste słowa.
1
123 2017-01-12 14:22:40
To był sarkazm.
To nie on tylko Ja ;-)
Były 2017-01-12 14:49:21
Rozumiem
Gall 2017-01-13 17:47:37
Wszystkie te Wasze opowieści tyczą się działu krajowego.
Spróbujcie sił w Exporcie .... za " Najniższą Krajową" i z Panią Renią ;)
2
zzzz 2017-01-13 21:00:28
opowiadaj, chętnie posłuchamy.
Robi 2017-01-14 00:09:33
Zaczynałem przygodę z PH dokładnie dwa miesiące temu, bez doświadczenia i bez pięknego cv.
W tym momencie zastanawiam się nad zmianą firmy, region który otrzymałem jest zbyt duży a chciałbym częściej bywać w domu. Zarabiam 3000 podstawy na rękę plus prowizja, jeżdżę mondeo służbowym również prywatnie i pracuję po 7-10 godzin dziennie od pon. do pt. Nie wiem co to potrącenia za cokolwiek, nie słyszę krzyków czy choćby podniesionego tonu głosu. Dodam że za parę dni zaczyna się mój drugi miesiąc w tej firmie, jestem na umowie agencyjnej.

Dzisiaj zadzwoniła do mnie bardzo miła Pani i poinformowała o złożeniu przeze mnie cv. Sprawdziłem wszystkie firmy gdzie aplikowałem i XLa tam nie było. Pomyślałem że to pewnie z rekrutacji ukrytych, miałem też i takie firmy na oku.


Gdybym nie trafił na tą stronę to byłbym skłonny pojechać do Kielc na tą rekrutację.
Dziękuję wszystkim za nakreślenie tematu, bez doświadczenia nie ma co szukać cudów.
3
Adam 2017-01-14 11:08:01
- A łyżka na to .....
2
zzzz 2017-01-14 16:15:41
chętnie porozmawiam z Tobą prywatnie odnośnie Twojej aktualnej pracy. Jest taka możliwość?
Robi 2017-01-14 17:51:22
nie widzę problemu, tylko jak się skontaktować z Tobą ?
zzzz 2017-01-15 03:59:20
moderator nie usuwaj proszę mojego maila, chce porozmawiać. Odezwij się na maila tomkow113@o2.pl
Zostaw swoją opinię o XL Tape-International Sp. z o.o. - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie XL Tape-International Sp. z o.o.