brak logo

XL Tape-International Sp. z o.o.

Kielce

Opinie o XL Tape-International Sp. z o.o.

młody 2016-10-10 22:04:23
Jak to nie. Pisanie, że firma się rozwija coraz prężniej to przecież nieprawda. Ludzie masowo odchodzą. Pod magazynami stoi już z 15 samochodów, którymi nie ma kto jeździć. Redukcja etatów to nie rozwój firmy, zwłaszcza z punktu widzenia potencjalnego pracownika. Czy pisanie o zarobkach adekwatnych do powierzonych zadań - każdy pracujący twierdzi inaczej. Czy pisanie, że jest tu szansa na podwyżkę wraz ze stażem - wierutna bzdura, nikt nigdy nie dostał podwyżki. Jedyna prawda z pochlebnych opinii to fakt, że dają umowę o pracę i wypłata jest zawsze na czas, ale też zawsze nie taka jaka powinna być (czyli mniejsza). Czy pisanie nieprawdy o pracodawcy nie jest wabieniem potencjalnych pracowników?
14
bezrobotny 2016-10-11 11:05:04
Aplikowałem na stanowisko grafika komputerowego. Na początku rozmowa kwalifikacyjna wszystko ładnie pięknie, odezwali się po jednym dniu z informacją o dniu próbnym, skusiłem się myśląc o szansie pracy w firmie. Na dniu próbnym dostałem za zadanie pracownika który on miał to zrobić i nikt się mną nie interesował jak pracuję i co umiem, a to miało być sprawdzenie moich umiejętności i pokazanie im jak pracuję. Mija jeden tydzień, drugi i nic żadnego odzewu w sprawie pracy czy tak czy nie taka firma więc powinni poinformować, postanowiłem zadzwonić tam i zapytać jak moja kandydatura, jeden telefon drugi telefon, aż Pani z biura powiedziała że grafik jest niezdecydowany i kazała mi zadzwonić. Grafik do mnie oddzwonił i powiedział,że rozmawiał z prezesem i zatrudniają mnie i zapraszają w poniedziałek na 8:30 na podpisanie umowy. Zwolniłem się z mojej dotychczasowej pracy to było moje jedyne źródło dochodu. W poniedziałek przy podpisywaniu umowy miało być że do końca września umowa zlecenie i od października umowa o pracę. Zgodziłem się Pani wyszła z sali konferencyjnej a po chwili weszła inna Pani mówiąc że to jest jeszcze konkurs i wybierają dwa dni pracy na umowie zlecenie i kolejne osoby tak mają przychodzić powiedziała że koleżanka się źle wyraziła i nie wiedziała. Ja mówię że nikt mi tej informacji nie udzielił telefonicznie i że nie mam już pracy. Pani na to "to pasuje Panu?" więc się zgodziłem dostałem umowe zlecenie z najniższą krajową na takim stanowisku. Praca była fajna podobało mi się myślałem że może i to mnie wybiorą. Pierwszego dnia i drugiego musiałem zostać po godzinach chociaż że miałem pracować w godzinach od 8:00 do 16:00. Drugiego dnia prezes zacząć się czepiać że sobie wychodzę wcześniej chociaż jest że pracuję do 16:00 i wychodzę jak wszyscy iże to moje próbne dni pracy ale trzeba wyzyskać do cna pracownika istne oszustwo. Pani się miała kontaktować po moich dniach próbnych zadzwoniłem i zapytałem po 1,5 tygodnia co z moją kandydaturą mówiła że jeszcze jakaś dziewczyna jest na próbie i testują jak największą ilość osób. I kazała zadzwonić w piątek.Zadzwoniłem i co się okazało że pracuje ostatnia dziewczyna z konkursu bo przesłuchali i dziewczyna przyszła do pracy istne KUMOTERSTWO!!!! pewnie rodzina albo znajoma i tyle to wszystko trwało aby zaklepane było miejsce, a ja zostałem oszukany niepoinformowany przez telefon o ważnych sprawach rekrutacji. Konkurs o tę posadę był ustawiony tak jak wszystko w tej firmie. Zostałem bez pracy i pieniędzy tak zakończyło się aplikowanie w tej firmie. Nie polecam nikomu zostać tak potraktowanym.
23
emil 2016-10-11 14:59:04
A pisali na forum jaka to firma to nie przeczytałeś, albo przeczytałeś a nie uwierzyłeś. Popracowałeś 1,5 tyg. za marną stawkę. Ta dziewczyna też tam długo nie popracuje. To jest tak jak już tu pisano. Najlepszy pracownik to taki na okresie próbnym - dostanie grosze a pracuje jak dziki aby się wykazać. Później następny i tak w kółko. Dobrze, że napisałeś co Cię spotkało, może inni nie dadzą się nabrać.
8
ByłemBlue 2016-10-11 17:37:15
Gdzie widzisz tą dobrą pensję? Bo Ja przez 2 lata nie widziałem jej ani razu na moim koncie!

Resumując, jeżeli dla kogoś pewne 1355zł co miesiąc jest wystarczające to gratuluję i polecam pracę. Niestety wszystko powyżej tej kwoty przy wypłacie jest loterią. Nie mówiąc już o tym, że pierwszy i ostatni miesiąc w tej pracy robisz zawsze za najniższą krajową ;)
Co Ci daje umowa z 2 tygodniowym okresem wypowiedzenia i najniższą krajową w papierach? Zdolność kredytową najwyżej na żelazko na raty w MM... Nie znam drugiej takiej firmy która oferuje taką stawkę podstawową, przelicza prowizje tak jak im pasuje i nie daje od siebie nic poza tym co musi - np. samochód tylko do użytku służbowego cały czas na GPSie i socjal, który przebije zwykły prywatny sklep spożywczy ;)

Obawiam się, że nie damy rady przegadać tych ludzi z biura i ludzie będą musieli się sami przekonać jak tam praca wygląda - przepracować 3 miesiące za 4 tys zł i zrezygnować :)

13
młody 2016-10-13 13:10:11
Pamiętam taki przypadek, jak przyjechało do Kielc dwóch potencjalnych pracowników - handlowców. Kierownik ich zrekrutował, zaprosił do Kielc w celu podpisania umowy. Przyjechali dzień wcześniej do hotelu bo byli bodajże z wielkopolski. Wieczorem dostali telefon od kierownika aby nie pojawiali się w firmie i wracali do domu bo się plany firmy zmieniły. Obydwaj odeszli z innej pracy, aby podjąć pracę w xl tape. Na drugi dzień pojechali pod siedzibę firmy aby dowiedzieć się o co chodzi, to ich nie wpuszczono do budynku. Dopiero po kilku godzinach ich "pikietowania" pod firmą ktoś do nich wyszedł porozmawiać. Oczywiście nie zostali zatrudnieni. Przyjechali do Kielc na własny koszt i na własny koszt wrócili. Tak tu się traktuje ludzi.
20
Shizo 2016-10-14 14:37:14
Czyli wychodzi na to że lepiej dać sobie spokój, nie ma sensu jechać do Kielc na rozmowę , robić zbędnych km. Zaprosili mnie na rozmowę na PH. Ale za 1335 pln podstawy to nawet śmieszne nie jest tylko tragicznie.Dzięki za opinie o tej firmie zaoszczędzę a benzynie dzięki wam ludziska. Piona dla was.
13
rekrutka 2016-10-14 16:23:46
No to lipa, bo dalej musimy szukać frajera co przyjdzie do Delfina robić za 1350zł, a jest ich multum, tylko już mnie denerwują te castingi ponieważ przetacza się tu tyle ludzi że na dworcu centralnym w Warszawie tylu nawet nie widzieli :)
Koleżanka z biura.
12
Ciekawy 2016-10-18 22:44:21
po 10 stronach juz nie chce mi sie szukac :) znajomy mowil, ze na "markjetach" jest ciekawie, wiecie cos ciekawego?
x 2016-10-18 23:30:23
Bardzo sensowną he i w ciągu roku kilka aneksów do umowy aby nie było za dobrze he
Zasmucony losem pracowników xl-a 2016-10-19 06:49:46
Olek, czy przypadkiem to Ty nie jesteś przedstawicielem na zachodniopomorskie co lubi korzystać z L4, w xl-u jak i pozniej w Mb Technika?
Były pracownik 2016-10-22 12:56:37
Co się tutaj tak spokojnie zrobiło? Czyżby zaczęli blokować wpisy? Bo w to, że nagle stali się uczciwi to nie uwierzę..
1
ByłemBlue 2016-10-22 14:47:28
Potencjalni pracownicy się zniechęcili po takiej ilości negatywnych wpisów, obecni pracownicy siedzą cały czas na pracuj kropka pl i szukają nowej roboty, a firma od PR zrezygnowała bo nie daje rady :D
13
ryzykowny 2016-10-24 15:17:41
witam dostałem propozycję pracy jako pH? jest sens w ogóle się na nią wybierać?
Barbara 2016-10-24 17:36:50
Jest ryzyko jest zabawa!!!Ha,ha,ha
Były pracownik 2016-10-24 21:34:03
Poczytaj wcześniejsze komentarze i sam sobie odpowiedz.. ja spróbowałem ponieważ uwierzyłem w to jaka to wspaniała, rozwijająca się firma z perspektywami.. a tutaj to sama ściema i hejt.. niestety im dłużej pracowałem tym bardziej przekonywałem się jakie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] handlowiec jest nikim, tylko kolejnym numerem, który nie jest szanowany nie tylko w firmie ale jest wyśmiewany przez klientów. Można by jeszcze dużo pisać ale już mi się nie chce. Ale oczywiście decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam
6
ByłemBlue 2016-10-24 21:44:22
Jedynym plusem jest fakt, że wpiszesz sobie w CV dowiadczenie na stanowisku PH. Tylko patrząc z perspektywy czasu to faktycznie nie jest to tego warte. No i firma w CV nie jest żadnym plusem, bo w branzy budowlanej ma kiepską opinię :)

Jak jesteś ciekawy to podjedź na jakiś punkt jak będziesz widział jakieś auto handlowca z innej firmy i się spytaj co sądzi/słyszał o XLu.
6
K84 2016-10-25 07:21:09
Dzięki ludziska za wasze opinie, bo właśnie na darmo przyjechałbym 400km.
Pozdrowienia dla was!
8
Zasmucony losem pracowników xl-a 2016-11-01 19:15:41
Cisza przed burzą? zero wpisów od paru dni, co się dzieje?
zzzz 2016-11-01 23:47:30
A co więcej można pisać o tej firmie? Myślę, że wszystko na temat zostało powiedziane i tylko człowiek o marnym poczuciu własnej wartości może tam pracować.
7
PH szukający pracy 2016-11-02 09:31:55
Coś chyba zmierza w lepszym kierunku,mniej zwolnień,jakieś podwyżki się (chyba) szykują,a i dyro z prezesam jacyś spokojniejsi,a może faktycznie cisza przed burzą????
daria 2016-11-02 10:21:57
Słuchajcie ja mam mieć rozmowę na stanowisku "Recepcjonitka", wiem że to zupełnie co innego niż pH ale może ktoś napisze jak jest z tym stanowiskiem ? Bo po tych komentarzach - "troche" się obawiam.
Oliwia 2016-11-02 17:25:55
W Kielcach? Też widziałam to ogłoszenie i waham się czy w ogóle tam aplikować...
zzzz 2016-11-04 22:20:48
Za mojej kadencji była tam spora rotacja, do tego musisz pilnować, żeby PH nie łazili po biurze bo im nie wolno choć są pracownikami firmy.
MAX 2016-11-08 16:41:43
Witam już trochę pracuje w tej firmie i zlego słowa nie mogę powiedzieć,jak ktoś sobie radzi nie narzeka nie powinni tylko wyrozniac co kwartal najlepszych handlowcow.Uwazam ze jak w innych wielkich firmach powinno być podsumowanie roczne i wtedy się wybiera bo widać kto jak pracowal caly rok!
2
zzzz 2016-11-09 01:12:11
Jak widać co raz więcej analfabetów przyjmują. Człowieku, z szacunku dla ludzi, którzy przelewali krew za ten kraj, postarałbyś się chociaż trochę pisać poprawnie.
Niemniej brawo dla BDT, w końcu nie spamujecie tymi wiadomościami pisanymi na jedno kopyto.
2
Marcin 2016-11-09 09:14:47
Nie rozumiem Twojej logiki. Co w tym lepszego, że będą dawać nagrody raz na rok. Czyli zaoszczędzą bo rozdadzą ich mniej. Jest żałosne, że nagrodę dostaje 3 ze 100 handlowców, nagrody są niskiej wartości a 2 z 3 "najlepszych" przedstawicieli, którzy dostali nagrody w tym roku odeszło już z firmy. Najbardziej mnie rozbawiło stwierdzenie "jak w innych wielkich firmach", uśmiałem się bardzo... chociaż może dla Ciebie to wielka firma bo nigdy nie pracowałeś w dużych firmach. Znam wielu przedstawicieli, którzy sobie radzą i każdy z nich szuka innej pracy. Coś mi się wydaje, że jesteś podstawiony.
5
maggienka 2016-11-10 12:59:29
Tak, potwierdzam wszystkie negatywy dotyczące tej firmy.
Wyzyskują tam pracowników ile się da.
Lizusy i kable jakoś mają tam dobrze.
Pracowałam tam kilka lat i wiele widziałam.
W życiu nie spotkałam się z takim wyzyskiem i taką bezczelnością w stosunku do pracowników.
Kierownicy czy dyrektorzy to istne Chamy, a już nie wspomnę że ich wiedza i kompetencje to tylko lizostwo.
Szanujesz siebie, swoją rodzinę i czas dla niej ??????? - to nie pracuj w XL-Tape.
Tam dorobisz się garba lub popadniesz w depresję a nie zarobisz przyzwoicie pieniędzy.
Już w Biedronce lepiej płacą i czasu więcej :)
6
Jon 2016-11-10 15:44:39
Trzeba dodać że najpierw dadzą nagrodę a następnie podniosą plany i obecna wyplate
1
Jon 2016-11-10 15:46:56
Oczywiście obetna wyplate
Sabrina 2016-11-10 17:06:11
Proszę nie wierzyć że to dyrektorzy zwalniają przedstawicieli, ta decyzje podejmuje kierownik tylko zeby być "fer" do przedstawiciela mówia, że to góra podejmuje taką decyzję. Taka prawda na temat kierowników. To mówię ja Sabrina.
5
Kubik 2016-11-14 00:28:20
No właśnie kierownicy nigdy nic nie wiedzą haha. "nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka"
Na nich też przyjdzie pora :)
3
Zeus 2016-11-15 00:31:35
Podobno już kierownikom śląskich grup już się pali pod nogami bo już nie mają kogo zwalniać ze "starych" pracowników i trzeba będzie się tłumaczyć górze dlaczego planów nadal nie robią.
6
Ciekawy 2016-11-21 17:45:21
Witam, czytałem wasze komentarze i chciałem się przyłączyć. Słyszał ktoś o nowych zasadach premiowania od grudnia? to jakaś masakra! Premiowanie uzależnione od 100% planu. To jest osiągalne?
BBold 2016-11-21 19:10:46
To jakieś potwierdzone informacje?
Słyszałem, że mają w planach jakąś podwyżkę planów ale aż takiej głupoty sie nie spodziewałem :)
Ciekawy 2016-11-21 19:32:21
Tak, to pewne :( dostaliśmy nowy regulamin. Zastanawia mnie, czy można osiągnąć plany zawsze w 100%. Inaczej najniższa. Średnia perspektywa.
BBold 2016-11-21 20:57:30
Spokojnie, w styczniu dostaniecie +30% podwyzki do obrotu i będzie po premii! Na pocieszenie najniższa od 2017 wzrasta do 2000 brutto! Pozdrawiam i zachęcam do szukania pracy zanim wszyscy z XL wysypią się na rynek w poszukiwaniu nowej roboty! :)
6
Dolphin 2016-11-21 23:26:07
Jakie warunki bo nam kierownik nic nie przekazał, chyba że się boi reakcji i czekać do końca miesiąca. Możesz coś więcej informacji przekazać.
2
Były 2016-11-22 08:47:49
Nie przekazał bo boi się ,że już od grudnia zaczną się zwalniać pracownicy. Skąd mają brać nowych skoro już chyba wszystkich możliwych przerobili a prezes dalej myśli ,że jeszcze jest 90% przedstawicieli ,którzy jeszcze nie pracowali w xl-u. Co do planów to gratuluję wyobrażni prezesowi ,myśli ,że tylko xl jest na rynku i w nieskończoność będzie miał wzrost o 50% do roku poprzedniego??? Współczucie dla pracowników ,którzy jeszcze tam pracują będzie Wam to potrzebne.
5
Ciekawy 2016-11-22 11:50:06
Zapytaj kierownika, nowy regulamin ma wejść w życie z początkiem grudnia. Daj znac, może to nie dotyczy wszystkich województw, ale wątpię.
fredek 2016-11-23 21:38:14
Dotyczy wszystkich, tylko kierownicy nic nie mówią bo się boją, że wszyscy odejdą z pracy. Ma być tak: plan zrobiony, głodowa premia jest. Plan nie zrobiony, sama podstawa najniższa krajowa. Powariowali - było źle, będzie jeszcze gorzej. W tym roku to najlepsi handlowcy może 6-7 razy plan zrobili a większość to nawet jeden raz w roku nie zrobiła planu. Powodzenia na tonącym delfinie.
6
ZYTA 2016-11-24 10:38:05
firma za opóżnienie zapłaty faktury o 2 miesiące podała mnie do komornika bo trzeba odsetki zapłacić co nie dostałam żadnej informacji o odsetkach i kwocie do zapłaty odsetki jakie naliczyłą to niecałe 20 zł doliczono wszystkie koszta procesowe itd. teraz muszę zapłacić komornikowi ponad 900 zł wstyd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! księgowa twierdzi że zgodnie z prawem ale poinformować telefonicznie to nie raczyła czy listownie . Współpracuje z dużo firmami i tez mi wiszą kase ,ale żeby zaraz tak nigdy nie pomyślałam ,żeby się dorobić w ten sposób . Mam 3 dzieci i teraz zabieram im 500+ co powinno być na cel dla dzieci zabiera mi komornik


ŻYCZE SZEFOSTWU I KSIĘKOWEJ PRZEDE WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIĄT !!!
i obficie nakrytego stołu bo ja takiego nie będę mieć bo musze zapłacić KOMORNIKOWI
7
Były pracownik 2016-11-24 15:24:03
Jeśli to prawda, to będzie się działo:) ciekawe kto wpadł na tak genialny pomysł:)? Brak szacunku do pracowników szybko się im odbije.. na szczęście teraz bardzo łatwo znaleźć alternatywę dla tej śmiesznej firmy;) życzę powodzenia wszystkim pracownikom bo większość z nich to naprawdę fajni i pracowici ludzie.. niestety nie dostrzegani przez firmę, ktora myśli że ich produkt jest tak za.....ty, że sprzeda się sam..
6
ph goscinny 2016-11-24 18:32:20
firma xl to padaczka. Kierownicy są tylko od trzymania bata i grożenia, no i oczywiści od zbierania pochwał, że obrót i poszerzenia dobre, tylko, że zrobili to PH. Warunki gorsze jak w AMAZON, WYPŁATA TO 2000brutto, z łaską tych Państwa w tym okresie nie zarobicie wiecej niz 2000zł na ręke, ale jest warunek MUSISZ sprzedac DUZO, raporty z promocji kto ile sprzedał, maile telefony z grozbami, ze jak nie sprzedaz promocji obetna wypłaty. CHAMSKA firma. NIE POLECAM
5
Zawodnik 2016-11-24 20:20:14
Witam..
Byłem pracownikiem tej słabej firmy,która spadła w rankingach wszystkiego. Prezes traktuje ludzi jak bydło, nie ma zielonego pojęcia o zarządzaniu firmą, krzyczy ,wydziera się na wszystkich myśli ,że to zadziała. Wszyscy normalni ludzie dawno odeszli z tej słabej firmy. Konkurencja wykorzystuje wszystkie te bolączki bardzo dobrze. Wszyscy obecnie pracujący szukają pracy. Wypłaty naliczają jak chcą nie wiesz ile zarobisz,dowiadujesz się dopiero jak sprawdzisz konto. Wszystkie pozytywne opinie piszą ludzie z biura ,nikt normalny nie pochwali XL - taka prawda. Wyzysk na maxa ,ludzi mają za nic. ODRADZAM PRACY W TEJ FIRMIE, LEPIEJ SIEDZIEĆ NA ZASIŁKU. POZDRAWIAM WSZYSTKICH ,KTÓRZY ODESZLI Z PODNIESIONYM CZOŁEM Z TEJ UPADAJĄCEJ FIRMY.
8
Zawodnik 2016-11-24 20:33:18
Kolego ,to jest abstrakcja, nic się nie chwalą bo kolejnych dwudziestu PH się zwolni. Nie ma opcji zrobienia tak wysokiego planu w 100 -u procentach . Te czasy już dawno minęły. Zasady jak w obozie pracy.
2
Zawodnik 2016-11-24 20:43:31
Nie wiem jak możesz pisać takie bzdury, po tonie widzę, że nie pracujesz więcej niż pół roku, a podpisałeś nowy system wynagrodzeń???? zobaczysz jak będzie od stycznia .Radzę szukać pracy ,bo nowy system urwie wszystko zostanie tylko podstawa, powodzenie za 1500 zł.
2
Arni 2016-11-27 13:27:28
Nie ma co narzekać jest ok.
Kierownik Patryk to super facet,a współpraca z nim to czysta przyjemność.
Ja już trochę tu pracuje i nie powiem złego słowa na firmę.Jak ktoś nie ma pojęcia o handlu niech szuka czegoś innego!
2
ziomeczek 2016-11-27 22:24:27
Dużo wazeliny używasz u Prezesa pod biurkiem ?? :) DNO XL TO DNO
8
Zawodnik 2016-11-27 22:31:12
OK,TO TU BYŁO 5LAT TEMU,JA SIĘ ZARABIAŁO FAJNĄ KASĘ NA STARYCH ZASADACH,TERAZ JEST LIPA I NĘDZA, NIC SIĘ NIE BĘDZIE LEPIEJ TYLKO DOŁOWANIE .....
5
Były kierownik 2016-11-29 11:34:47
"Arni" to na pewno pseudo kierownik Patryk ( jest może kilka miesięcy bo go nie kojarzę),który pisze o sobie pochlebną opinię. Żenada do do czego doszło ,że musi o sobie pisać pozytywne opisy bo nikt nie jest w stanie napisać coś dobrego.
5
Zostaw swoją opinię o XL Tape-International Sp. z o.o. - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie XL Tape-International Sp. z o.o.