brak logo

XL Tape-International Sp. z o.o.

Kielce

Opinie o XL Tape-International Sp. z o.o.

zainteresowany 2017-04-03 13:02
Jak z rejonem na śląsku, jaki kierownik jest, jak wyglada sytuacja tutaj z poszerzaniem asortymentu bo bez tego z tego co czytałem nie da się zarobić?
i ile realnie na tutejszym rynku da się zarobić?
Paulina 2017-04-04 09:19
Proszę nie publikować komentarzy na temat konkretnych pracowników.
conin 2017-04-04 16:46
Firmę tworzą ludzie i jak nie pisać o konkretnych. Czy ktoś ma napisać opinię, że menedżerowie to pijaki, którzy przynoszą wstyd firmie podczas otwartych imprez branżowych - skoro sprawa dotyczy konkretnych osób na nie wszystkich. Co istotniejsze to widzę, że jest w tej firmie jak było. Prezesura dostarcza "wrażeń" to i pracownicy mają problemy z alkoholem i zdrowiem, zwłaszcza psychicznym. Dyrektor paprykarz - śmiechu warte... za to jest to pozytywny przykład dla tych co chcą zrobić "karierę" w xl tape nie mając żadnych predyspozycji - zostań lizusem, składaj wymyślone donosy na kolegów a będziesz dyrektorem. Omijać tą firmę z daleka, najgorszy pracodawca jakiego kiedykolwiek spotkałem. 1600 komentarzy mówi wszystko!!!
16
ktoś 2017-04-05 09:30
Mam wrażenie ,że jesteś kolejną podstawioną osobą z xl-a , która ma na celu poprawę takiego wizerunku aby potencjalni pracownicy chcieli tu przyjść do pracy. Myślę ,że ludzie maja swój rozum i są w są w stanie rozróżnić wiarygodne opinie. Do czego ta firma jest jeszcze zdolna??? Widać ,że reklamy już nie pomagają , prezes jeszcze niczego się nie nauczył i nadal postępuje w kierunku upadku firmy.
3
Paulina 2017-04-05 09:47
@ktoś, jestem redaktorem serwisu GoWork.pl i w żaden sposób nie współpracuję z XL Tape-International Sp. z o.o. Więcej o moim zadaniu możesz dowiedzieć się klikając myszką na ikonkę mikrofonu przy moim nicku. Chętnie również poznaję Wasze opinie na temat pracy w tym miejscu.
Ph od niedawna 2017-04-15 20:13
Ja pracuję w BDT od niedawna i większość negatywnych opinii się sprawdza , nie zamierzam zagrzać tu miejsca na dłużej nie polecam .
13
Przeszkolony uświadomiony 2017-04-18 11:06
Badania lekarskie były ciekawe ???
Poczekaj na szkolenia :-)
Jak odejdziesz po kilku miesiącach to więcej zapłacisz za szkolenia niż zarobisz :-)))
Na spotkaniach były do podpisania właśnie takie lojalki.

3
Paulina 2017-04-19 13:58
@Ph od niedawna, po nicku wnioskuję, że jesteś zatrudniony na stanowisku: przedstawiciel handlowy. Wspominasz, że niektóre opinie sprawdzają się z rzeczywistością. Czy możesz powiedzieć o jakich sytuacjach konkretnie piszesz? Czy coś wzbudziło Twój niepokój?
Spostrzegawczy 2017-04-21 17:27
Moderatorka jak się patrzy :-)))
Taki pożytek, że cisza jak makiem zasiał.
2
Limak 2017-04-22 23:44
Dzieki tym opinią oszczwdzilem sobie wyjazdu jakiś czas temu do Kielc na rozmowę dzięki :)
1
tomek 2017-04-23 00:56
jak widać część osób coś wyniesie z tych opinii.
mx 2017-04-29 08:33
Najniższa krajowa na Handlowca ?! to chyba jakieś kpiny, doświadczony handlowiec ze stażem 10 letnim i wiedzą, nie zacznie pracy poniżej 3 z przodu na pasku, to co oni proponują to jakaś kpina no chyba , ze szukają nowicjusza bez doświadczenia zaczynającego swoją przygodę z handlem, który potraktuje ich przez 3 m-ce jako doświadczenie , żeby mieć co wpisać w CV do następnego pracodawcy. Zwroty za szkolenia ? hahaha po takim tekście pozostaje jedynie parsknąć w twarz odwrócić się na pięcie i opuścić przybytek jakiegoś oszołomskiego wyzyskiwacza, już kiedyś taki jeden był w Świętokrzyskim nazywali się Polonica - zdechł za podobne praktyki. Auto dla PH to jakaś kolejna bajka z d. Takie auto to dla "meczindajsera" ( celowo , żeby ktoś się nie czepił używam spolszczonych wersji) z "Kranczipsa" do rozwożenia towaru po spożywczakach a nie dla człowieka , który ma reprezentować "korpo" w relacjach B2B - nosz żenada do bólu. Kary za kolizje ? hahahaha nie no pacze i nie wierze co ja czytam !!! aż dziw bierze , że ktoś może pracować dla takich cwaniaków, Powiem tak , gdybym to nawet ja był sprawcą kolizji a nie daj Boże cokolwiek by mi się stało to z miejsca bym pozwał takiego "pracodawcę", że nie zapewnił mi należytej ochrony zdrowia i życia wyposażając mnie w auto o najniższej klasie bezpieczeństwa ! sądzę , ze to była by z moje strony podobna praktyka jaką stosuje ta firma wobec swoich pracowników. Niestety za atmosferę są odpowiedzialni sami pracownicy, ale jak to mówią gdzie jesteś takim się stajesz. Pozdrawiam i dziękuję.
19
Paulina 2017-05-04 10:00
@Spostrzegawczy, nie jestem moderatorem wątku. Nie współpracuję również z XL Tape-International Sp. z o.o. Jestem redaktorem Serwisu GoWork.pl Więcej o moim zadaniu dowiesz się, klikając myszką w ikonkę mikrofonu przy moim nicku. Chętnie również poznaję Wasze opinie na temat pracy w tym miejscu.
Soll 2017-05-08 14:16
Witam,
byłam na rozmowie do działu sprzedaży, zaproszono mnie na dzień próbny i teraz czytając to wszystko nie wiem czy iść. jak wygląda praca w dziale sprzedaży? może mi ktoś coś przybliżyć. Druga sprawa- została poinformowana że po okresie próbnym będę dostawała 2000 na rękę plus premia, a tu czytam o najniższych krajowych jak to wygląda na prawdę?. Barrdzo proszę o odpowież
5
dt 2017-05-15 16:34
w żadnej firmie nikt Cię nie zatrudni .
hjkl 2017-05-16 18:23
byłaś na rozmowie pracownika ds. exportu ?
mx 2017-05-17 13:10
hahahaha nie musi, ja cały czas pracuję w normalnej firmie , zaznaczam normalnej. A ty jesteś jednym z tych wyzyskiwaczy ? bo tym mi tu zalatuje , wiec lepiej podwiń ogon i wpełźnij do dziury z której wylazłeś.
1
Paulina 2017-05-17 13:24
@Soll piszesz, że byłaś na rozmowie kwalifikacyjnej do działu sprzedaży. Co więcej możesz napisać na temat jej przebiegu? Jakie pytania usłyszałaś, czy coś Cię zaskoczyło? Może masz również jakieś rady dla innych?
dt 2017-05-21 07:13
jakbyś pracował w "normalnej" firmie to byś nie latał po rozmowach kwalifikacyjnych....
3
dowaliles mu :) 2017-05-25 06:06
brawo ty !
Taisa 2017-05-31 21:14
Jeśli ta firma jest taka super to czemu nikt nie che tam pracować. Ostatnio firma wdrożyła program 500+. Jeśli pracownik firmy namówi kogoś do zatrudnienia się i pracownik przepracuje 3 miesiące to dostaje premie 500zł. I mimo to nikt nie chce tam przyjść.
6
były 2017-05-31 21:28
Nie jest dobrze, widać że juz zwalniani przez firmę przedstawiciele znowu są zatrudniani, nie wystawia im to najlepszej opinii z drugiej strony nikt już nie chce tam pracował a stan załogi trzeba utrzymać.
2
Paulina 2017-06-01 10:14
@Taisa bardzo dziękujemy za Twoją ocenę. Czyli pracownik, który namówi inną osobę do pracy w XL Tape-International Sp. z o.o., a kandydat będzie pracował w tym miejscu przez minimum 3 miesiące, to polecający pracownik otrzyma premię w wysokości 500 zł? To może być cenna informacja dla innych.
Kunegunda 2017-06-01 15:47
Pracowałam prawie miesiąc jako pracownik produkcji. Pierwsza wypłata odkryła hipokryzję warunki bardzo ciężkie placa minimalna w systemie 3zmiany. Ludzie przychodzą i odchodzą .Firmą powinien sie zająć PIP i US .... trzeba przychodzić 2 godziny wczesniej bo jest dużo pracy. Ogólnie nie polecam.
7
123 2017-06-01 15:49
Niektórzy ludzie z pewnych "względów" zawsze będą tam pracować.
2
Kunegunda 2017-06-01 16:37
Zauważyłam że pracują rodzinami Dyrektor ogólnie cwaniak zwany przez załoge ped.ł i łysy kierownik latajacy za nim jak piesek zwany zresztą Azor co by to potwierdzało i wiecznie wkurzony majster. Ekipa nadzoru cały dzień siedzą w pracy. Ludzie jak rozmawiałam uwikłani w kredyty albo nie poradni pare osob z zaburzeniami psychicznymi. Ogólnie srednio dbający o siebie choć przy takich zarobkach nie ma co się dziwić. W szatni brak wentylacji i przy tych upałach smierdzi.
6
Kiedyś pracownik kieratu 2017-06-01 17:07
Kolega mi mówił ze biały samochód z logo firmy często był widywany w Oblęgorku a tam mieszka Piasek. Przezwiska nie biorą się z przypadku.
4
Hybryda 2017-06-01 19:46
Przeczytałam kilkanaście stron wpisów jest w nich dużo prawdy.
1. W firmie jest osoba która robi wpisy i jest zatrudniona na etacie i to jest fakt.
2. Firma nie produkuje żadnych narzędzi bo są sprowadzane (słynna sprawa z KAEM )
3. Produkowane są tylko taśmy i to nie wszystkie.
4. Zgadzam się z tym że zwolniony możesz być od tak
5. Dyrektorzy to ludzie wystraszeni wazeliniarze, ale przy takich zarobkach zrobią każdą głupotę jaka sobie prezesi wymyślą. Nie sprzeciwią się i przekazują te głupoty niższemu personelowi ,który musi to jakoś wykonać.
6. Pracownik nie ma oparcia w nikim nie wstawi się za Tobą nikt.
7. Choć praca kończy się o 16 to nie waż się wyjść o czasie choć za nadgodziny Ci nikt nie zapłaci.
8. Handlowcy na początku to była elita firmy ale zaczęli za dużo zarabiać i zabolało to górę.
9. Jesteś kreatywna/y inteligentna/y masz własne pomysły stajesz się zagrożeniem, tacy ludzie są zwalniani bo są zagrożeniem dla swoich przełożonych.
10. Ciężko dbać o markę skoro jakość materiałów się zmienia doprowadza to do reklamacji.
11. Dyrektorów jest kilku z tym że np TB (import za wschodniej granicy) nie wiem w czym jest kompetentna zastanawiam się kto ja zrobił dyrektorem kompetencja od 0 do 10 wypada poniżej zera. .Reszta zresztą też, choć nie znam wszystkich działów. Pierniczenie w koło w jakiej za..bistej super extra firmie pracujesz (aż się mokro w majtach robi a po wypłacie dostajesz sraczki)
12. Jest dwóch prezesów. Jeden (ciężko opisać by nie mieć sprawy w sądzie) człowiek nieuznający sprzeciwu bardzo impulsywny ale ma jakieś pomysły i trzyma tą firmę bo przy takich Dyrektorach aż dziw bierze że to działa. Drugi made in hameryka totalnie oderwany od rzeczywistości, próbujący wprowadzić hamerykańskie wizje na polski rynek.... wszystkie totalne klapy.
13. Produkcja dział improwizacji. Złożysz zamówienie to nie wiesz co i kiedy dostaniesz, traktowana jesteś jak intruz. TW że nie ma problemu a GK i AG że niema i nie wiadomo kiedy będzie.
14 Magazyn i wysyłki to już magia, nie ma pewności że w wysyłce jest to co być powinno.
15. Pracownicy są pod presją w zabarwieniu mobbingu, wejście prezesa M wywołuje stres. Może się uśmiechnąć zapytać co tam ale również zbluzgać.

Do osoby robiącej wpisy z firmy... Powiedz mi czy możesz spokojnie patrzeć w lustro? Do nas narzekasz i żalisz się a potem ... Dr. Jekyll and Mr. Hyde
PS2. Co do wpisu o Oblęgorku to nie chodziło o Piaska a o pewną osobę płci żeńskiej kumaci wiedzą o co chodzi, bo od plotek huczało.


21
Monisia 2017-06-05 16:21
Dajcie spokój ona niebyła by tego ogarnąć ani prywatnie ani służbowo. To musi pisac ktoś co najmniej minimalnej inteligencji ją by to przerosło.
5
Paulina 2017-06-06 13:30
Proszę o zamieszczanie komentarzy na temat pracy w XL Tape-International Sp. z o.o., a nie na temat poszczególnych, konkretnych pracowników.
Byłem widziałem 2017-06-09 11:02
Rotacja pracowników na produkcji jest tak duża że widzisz jak wchodzi na hale, a po przerwie już tej osoby nie ma. 3 zmianowy system pracy za naj niższą krajową to kpina. Nie rozumiem polityki firmy że jak pracownik który już jakimś cudem został prosi o podwyżkę dostaje 0.5 gr na godzinę, czyli na 200 (bo tyle się kręci teraz) godzinach 100 zł. Praca nie jest lekka mało tego teraz po 10 godzin i najlepiej w sobotę. Część maszyn nie obstawiona bo nie ma kto pracować pamiętam jak sam dyrektor mówił kilka lat w wstecz że, jak ci nie pasuje to na twoje miejsce jest 10 teraz nawet nie ma nawet 2.
Żadnych benefitów bo po co przecież siłownia jest na hali produkcyjnej, a po resztą było by lepiej po całym tygodniu po 10 godzin zaliczyć 10 w Sobotę. Upał jak w Arabii więc po co sauna.
Braki pracownicze są odczuwalne tak bardzo że nowy pracownik jest rzucany wszędzie z myślą taką by jak najszybciej załapał kilka maszyn bo nie wiadomo kto odejdzie.
I dziw bierze czemu ludzie nie chcą pracować taka wspaniała firma.
17
były 2017-06-09 13:26
A możesz udzielić informacji jakie taśmy się produkuje w Kielcach? Bo z opowieści to wszystkie i dla połowy świata tesa 3m wszystko produkuje bdt.
1
Ale Kit 2017-06-10 14:39
Haha. Dobre. Przecież oni głównie przewijają gotowe jumba, czyli kupują od skosnookich duże szpule taśmy i tną. Za to prezes potrafi zrobić propagandę - juz Hitler powiedział że kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawda. Jak widać nawet teraz ta maksyma działa.
7
mx 2017-06-16 19:50
szkoda , ze admini kasują wpisy , nie "latam" bo latać to można samolotem, widać , że masz problem z konstrukcją zdań , ale tak to już jest jak się używa słów których znaczenia się nie rozumie , albo używa ich w złym kontekście , to tylko potwierdza mój poprzedni wpis na twój temat , którego niestety zacytować nie mogę bo znowu zniknie , jednak większość zdążyła się z nim zapoznać. Gro wypowiadających się na temat tej "firmy" nie ma co cytować i przytaczać bo toż to była by księga niczym wydawnictwo TP z lat 90-tych. Po prostu komentarz jest zbędny.
2
5555 2017-06-16 22:12
Firma jako chyba jedyna na każdych targach festynach każe sprzedawać swój asortyment przedstawicielą. Dlaczego firma aż tak jest zachłanna na kasę ponieważ ani grosze z tego nie maja ph. Nigdy się nie spotkałem ze sprzedaża asortymentu innych firm.
2
Urzednik 2017-06-17 07:32
Za ten handel na targach i festynach to się powinien Urząd Skarbowy zabrać. Gdzie kasa fiskalna, paragon. Jak coś się tyczy pracownika to zaraz Ci xl tape paragrafy znajdzie żeby Cię zgnoic a sami na każdym kroku łamią przepisy. PIP i US powinny dobrze firmę sprawdzić bo jest czego szukać - machloje na każdym kroku.
4
5555 2017-06-17 07:57
O widzisz jest kolejny dowód na uprzejmie donoszę aby to zgłosić odpowiednim organom , bo mi aż jest głupio że oszukuje swój naród sprzedając taśmy na targach bez paragonu.
3
PRZESTRZEGAM !!! 2017-06-18 19:54
DNO !!!
SZKODA ZDROWIA !!!
DNO !!!
BYŁEM PRACOWNIKIEM 2 LATA
DNO !!!
NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ DNO !!!
8
dobra rada 2017-06-19 17:12
zgłoś , można to zrobić anonimowo , kontrol będzie na 100%
2
Konkurencja 2017-07-03 11:19
Coś się w xlu pozmieniało? W radio leci reklama psb i taśmy morświna :-) czyżby ktoś nowy od promocji?
2
Sebi45 2017-07-03 18:22
9,5 złotego na produkcji dla pakowaczek/pakowczy. Jakby ktoś się interesował ogłoszeniami z tym stanowiskiem, to nie polecam, głośno, gorąco, ręce pocięte od kartonów. Tylko jeśli macie nóż przy gardle.
5
były 2017-07-13 21:17
Czy moze mi ktoś udzielic informacji jakiego to asortymenu z akcesoriów malarakich producentem jest bdt? Bo chyba pani T.B udziela błędnych informacji na youtubie.
2
xyz 2017-07-21 09:41
Wpisy są usuwane przez administratora, więc ciężko coś napisać. Wczoraj napisałem post (który zniknął) o tym jak to XL Tape w swoich ofertach pracy używa jako tła zdjęć ściągniętych z cudzych stron internetowych, bez zgody właściciela i nie posiadając do nich praw autorskich, czyli mówiąc krótko kradnie cudzą własność. Taki proceder podlega sankcjom karnym do 3 lat więzienia. Aktualne ogłoszenia do pracy na produkcji oraz do pracy w dziale sprzedaży zawiera właśnie takie ukradzione zdjęcia. Bardzo źle to świadczy o osobach odpowiedzialnych za tworzenie ofert pracy, jak i o samej firmie.
7
:) 2017-07-23 19:47
Zdjęcia pobierane do ofert są używane legalnie - pobierane z darmowych banków zdjęć. Każdy może je pobrać i wykorzystać również do celów komercyjnych ;)
2
xyz 2017-07-24 08:49
Tak się składa, że zdjęcie w ofercie pracy na produkcji pochodzi z portalu piszącego artykuły na temat branży motoryzacyjnej i ten portal nie jest bankiem zdjęć a zdjęcie zostało udostępnione dla portalu przez producenta części samochodowych. Zdjęcie w ofercie pracy w dziale sprzedaży (to z mężczyzną i palcem :) jest pobrane ze strony firmy zajmującej się consultingiem. Proszę w takim razie podać nazwę banku zdjęć z którego zostały te zdjęcia pobrane i na podstawie jakiej licencji (CCO czy CC BY - jeśli w ogóle wiesz o czym piszę).
4
:) :) 2017-07-27 18:15
Aaa to niedobrzy ludzie. Banda złodziei i decydentów
nigdy do XL-srejp 2017-08-10 19:37
OOO.... tu masz 100% rację.
2
Paulina 2017-08-17 11:22
@xyz usuwane są tylko te wpisy, które są niezgodnie z regulaminem serwisu GoWork.pl. Więcej informacji znajdziesz pod linkiem: http://www.gowork.pl/regulamin Czy ktoś z forumowiczów może podzielić się swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w XL Tape-International Sp. z o.o.? Jakie są oferowane warunki zatrudnienia na stanowisku Przedstawiciela Handlowego? Każda merytoryczna informacja będzie cenna dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.
jkk 2017-08-20 21:45
Bardzo proszę o informacje jak wyglada praca z przelożonymi na ślasku, ponieważ pojawiła się oferta i zastanawiam się czy aplikować. Proszę o rzetelne informacje ,jaka podstawa i jakie realne zarobki z premią.
Czekoladowy John. 2017-08-22 11:00
Już ponad rok nie pracuję w XL tape, ale zajrzałęm TU zobaczyć czy nadal w tej firmie jest tak zle.
I widzę nic się nie zmieniło..
Ja opuściłem szeregi XL chyba w najlepszej chwili, czyli wtedy gdy dali te lojalnościówki za odbyte szkolenia. Ja tego nie podpisałem i po roku stwierdzam ze zrobiłem dobry ruch odchodząc z tej firmy :) po dwoch latach pensje mialem niższe niż na początku jako świerzak. Jednym słowiem : ten kto może niech sie trzyma od tego całego bałaganu z daleka. A ten kto musi i to wszystko co jest wypisane czytał, niech po czasie sam sobie w brode pluje ze sie zgodził na prace w XL.

Aaa.. Co do pracy w biurze w Kielcach, to pracując 2 lata, zauważyłem ze przerobiło się tam mnóstwo osób.. Koordynatorów miala nasza grupa z 5. kierowników również 5.. hahaha. Był taki moment ze nie mieli kogo wstawić na kierownika, a kontrahenci z ktorymi wspolpracowalem śmiali sie w niebo głosy słyszać co się wyrabia w tej firmie.

Pozdrawia i życze wytrwałości.
Zostaw swoją opinię o XL Tape-International Sp. z o.o. - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie XL Tape-International Sp. z o.o.