brak logo

XL Tape-International Sp. z o.o.

Kielce

Opinie o XL Tape-International Sp. z o.o.

123 2017-01-12 14:22
To był sarkazm.
To nie on tylko Ja ;-)
Były 2017-01-12 14:49
Rozumiem
Gall 2017-01-13 17:47
Wszystkie te Wasze opowieści tyczą się działu krajowego.
Spróbujcie sił w Exporcie .... za " Najniższą Krajową" i z Panią Renią ;)
4
zzzz 2017-01-13 21:00
opowiadaj, chętnie posłuchamy.
Robi 2017-01-14 00:09
Zaczynałem przygodę z PH dokładnie dwa miesiące temu, bez doświadczenia i bez pięknego cv.
W tym momencie zastanawiam się nad zmianą firmy, region który otrzymałem jest zbyt duży a chciałbym częściej bywać w domu. Zarabiam 3000 podstawy na rękę plus prowizja, jeżdżę mondeo służbowym również prywatnie i pracuję po 7-10 godzin dziennie od pon. do pt. Nie wiem co to potrącenia za cokolwiek, nie słyszę krzyków czy choćby podniesionego tonu głosu. Dodam że za parę dni zaczyna się mój drugi miesiąc w tej firmie, jestem na umowie agencyjnej.

Dzisiaj zadzwoniła do mnie bardzo miła Pani i poinformowała o złożeniu przeze mnie cv. Sprawdziłem wszystkie firmy gdzie aplikowałem i XLa tam nie było. Pomyślałem że to pewnie z rekrutacji ukrytych, miałem też i takie firmy na oku.


Gdybym nie trafił na tą stronę to byłbym skłonny pojechać do Kielc na tą rekrutację.
Dziękuję wszystkim za nakreślenie tematu, bez doświadczenia nie ma co szukać cudów.
5
Adam 2017-01-14 11:08
- A łyżka na to .....
2
zzzz 2017-01-14 16:15
chętnie porozmawiam z Tobą prywatnie odnośnie Twojej aktualnej pracy. Jest taka możliwość?
Robi 2017-01-14 17:51
nie widzę problemu, tylko jak się skontaktować z Tobą ?
zzzz 2017-01-15 03:59
moderator nie usuwaj proszę mojego maila, chce porozmawiać. Odezwij się na maila tomkow113@o2.pl
kaazet 2017-01-17 09:41
Witajcie, Robi jeżeli można to proszę o kontakt z Tobą. Mój adres e-mail: kamel1994@tlen.pl

Proszę o nie usuwanie mojego adresu e-mail przez moderatora.
123 2017-01-18 16:43
No co Wy
A kto zostanie w XL ?
Były 2017-01-19 09:18
Tylko nieudacznicy i wazeliniarze
4
GIT 2017-01-19 23:27
Nagrody rozdane. To tym razem yogi kryptonim donos i jego kumpel paprykaż kryptonim laps nic nie dostali. Już nie mają co kablować bo się na nich ludzie poznali i nikt na wódkę już nie zaprosi. Ja to bym im nawet ręki nie podał. Co są w stanie robić ludzie dla pieniędzy - frajerstwo.
9
gość 2017-01-20 23:43
A co z tym exportem?
Były 2017-01-23 08:07
Dobrze piszesz. Zgadzam się z każdym słowem. Jak człowiek nisko może się stoczyć aby wejść głęboko w du... używając dużo wazeliny . Kudłatemu już chyba nie potrzebni są tacy ludzie i szuka kablarzy wśród handlowców. Tak czy inaczej firma będąca liderem stoczyła się już na dno. Niedługo będą tam pracować ludzie z tzw. łapanki bo nikt normalny nie chce tam pracować. Jak musi już być żle skoro xl ogłasza się już w rekrutacji ukrytej??? Co oni myślą ,że nikt się nie połapie ,że to są oni i przyjedzie do Kielc i co zostanie???
1
ON 2017-01-23 17:42
Sama prawda. Ten cały Yogi to frajerska parówa. Najpierw sam zaprawia jak to w firmie źle a później kabluje, że ktoś narzeka itp. Niech ja go kiedyś spotkam na plaży.
6
ozi 2017-01-23 18:23
Karma powraca i jakie kable zawsze źle kończą. Nikt nie lubi kapusiów i wazeliniarzy. Każdy mądry wie, że taki kabel najpierw nadaje do ciebie a później do kogoś innego nadaje na ciebie. Unikać takich frajerów.
6
Były 2017-01-30 12:07
Nie tylko Yogi ale także paprykarz także. Widzę ,że cenzura działa i kasują wszystko co popadnie-bez komentarza.
3
nowy 2017-01-30 18:48
jak jest na produkcji? jakie zarobki? ile zmian 2 czy 3? normalni ludzie? czy podpierd... i obiboki?
Janusz 2017-01-30 22:29
najniższa krajowa, 2 zmiany, szefowie popierd.... czy pracownicy to obiboki to ciężko powiedzieć, ja bym to raczej nazwał tak: jak pracodawca udaje, że dobrze płaci to ludzie udają, że dobrze pracują. Atmosfera w pracy jest tragiczna. Wyzysk i brak szacunku dla pracownika.
4
Ja 2017-01-31 08:50
Cała ta firma to jedno dno-odradzam.
5
Ja 2017-02-02 07:54
yogi( domaracki ) i paprykarz (stefaniak ) - co myślicie o sobie jak co dzień rano spoglądacie w lustro??? Odpowiedż nasuwa się sama -jaki to ja jestem gnojem i do czego się posunąłem wchodząc tak głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] biernatowi i starzomskiemu??? Nazwiska i ksywki specjalnie piszę z małych liter ponieważ nie zasługują na Polską pisownię.
Reasumując , firma daje możliwości rozwoju dla kablarzy i wazeliniarzy , którzy ślizgają się na innych. Pracownik dla nich jest tylko nic nie znaczącą liczbą .
4
Łukasz 2017-02-02 15:44
Faktycznie, żeby tam pracować nie trzeba być wazeliniarzem, trzeba być idiotą. Żeby tam awansować, trzeba być donosicielem i przytakiwać na wszystko. Dziwię się, że oceniasz taką firmę 3/6. Piszesz, że w firmie są układziki. Towar "znika" w tajemniczych okolicznościach z magazynu. Kierowniczka nie potrafi liczyć (umiejętność zdobywana w szkole podstawowej), dyrektor to cham i prostak, właściciel nie ma pojęcia co się w firmie dzieje. Obarcza się winą niewinne osoby. Zrobili z Ciebie "kozła ofiarnego" i Ty oceniasz ich na 3/6. Zaskoczyłaś mnie, ja bym im dał 0/6 bo ta firma to jedno wielkie ZERO.
7
KtosZBiura 2017-02-03 13:07
To jest jeszcze nic! Najlepsze jest to ze zamiast zająć się tym co do niej należy ciągle krytykuje innych, obraża wyzywając od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i ciagle gada jaka to ona nie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jakby inni nie mieli swojego życia, problemów. Bądź pozdrowiona Agnieszko.
4
Biuro 2017-02-03 15:03
Zgadzam się na 100% a do tego brzydal
4
zainteresowany 2017-02-03 19:08
czy chodzi o A.K. :)
2
Nick 2017-02-04 08:19
Każdy z Was tam jest skrzuwiony po swojemu. Banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chamow, donosicieli, prostakow bez kultury. Ludzie bez honoru, dajacy soba pomiatac za marne grosze. Fałszywi ludzie obrabiajacy innym d..pe za plecami. To forum dokładnie pokazuje wasz poziom. Pajacujcie sobie dalej. Kazdy ma takiego pracodawcę na jakiego zasługuje. Jesteście siebie warci z tym lysolem na czele i prezesem który was wszystkich ma za nic a wy dalej dawajcie sobie pluc w twarz. Przeciez nie macie za grosz godnosci. Ogarnia mnie szyderczy śmiech jak o was pomyślę.
6
Nick 2017-02-04 19:08
Co Ty pierdzielisz. Twoje życie i praca zależą tylko od Ciebie. Jak chcesz coś w życiu zmienić to zmień a nie pisz o jakich kredytach itp. Kto Ci broni zmienić pracę. Jeżeli brakuje Ci umiejętności, wykształcenia do zmiany pracy to je zdobądź. Tak jak napisalem: każdy ma takiego pracodawcę na jakiego zasługuje. I praca w takiej firmie jak xl tape świadczy tylko o poziomie pracowników. Wolicie dawac soba pomiatac zamiast cos zrobic aby to zmienic. Pracowałem tam przez kilka lat, ale tych dawnych lat jak jeszcze było normalnie. Jak się zaczęło psuć to odszedłem i tyle. Tez mam kredyt, była to trudna decyzja, nie miałem nagranej innej pracy, jednak się udało znaleźć normalna prace. Piszesz o kluchach na stanowiskach - oczywiście zarządzać trzeba umieć i być przy tym asertywnym. Tylko w xl tape to zarządzają jakieś pajace bez pojęcia jak to się robi. Awanse dla lizusow a nie dla ludzi z kompetencjami (słyszałem ze Patryk awansował,śmiać się czy plakac). Tyle w temacie.
7
sperma 2017-02-04 20:50
Dokładnie potwierdzam awanse tylko otrzymaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczególnie z" polski południowej" a prawdziwi handlowcy są pomijani ponieważ byli by niewygodni dla zwierzchników, a wykształceniem i doświadczeniem biją ich na głowę.
5
Beny 2017-02-04 21:34
I tak dla poprawy nastroju napisze, że jak zobaczyłem na FB zdjęcie Rafała elegancko ubranego w marynare z Patrykiem w polo na jakiejś imprezie u klienta to pomyślałem, że Patryk ma taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] we łbie, iż sobie alfonsa zatrudnił :)
Rafale bez urazy - takie skojarzenie. Spoko gość z Ciebie i świetny handlowiec.
7
ktos z otoczenia, 2017-02-05 08:25
To forum ma służyć do czegoś innego ale banda kilku idiotów wypisuje bzdury bo nie mają co robić...
Zamist wydac rzeczową opinie o pracodawcy!
1
TomekZBiura 2017-02-05 08:34
Wszystko jest w 100% prawda wiec "idioto" zostales/as wymieniony/a i masz ale... Wydaj swoja opinie o pracodawcy! Czekamy z niecierpliwoscia!!
2
Obiektywny 2017-02-05 09:42
Masz rację. Znalazło się na tym forum kilku frustratów i odpowiadają sami na swoje posty. Zapewne siedzący na bezrobociu i mający pretensje do wszystkich tylko nie do siebie. Stańcie przed lustrem i odpowiedzcie sami sobie: "nie poradziłem sobie , nie nadaje się do tak odpowiedzialnej pracy jednak Polska potrzebuje też dozorców, ekip sprzątającym może tam sobie poradzę"
1
TomekZBiura 2017-02-05 09:51
Akurat mylisz sie kolego. Jesli cokolwiek co bylo tu od kilki dni napisane jest nieprawda to wyraz swoja opinie. Napisz jak jest naprawde z Twojego punktu widzenia. Ja moge jeszcze wiele napisac na temat tej firmy, kadry zarzadzajacej, pracownikow biurowych, koordynatorki, az do przedstawicieli . PS. Nie jestem bezrobotnym ani zyciowym nieudacznikiem.
2
178932 2017-02-05 10:33
Pamiętam jak sie przyjeżdzało na remanent to non stop narzekał a teraz dostaje nagrody dla najlepszego handlowca.
1
1478932 2017-02-05 10:36
a jeszcze mam pytanie czy zaczęły się już powroty zwalnianych w przeszłości przedstawicieli do firmy, bo chyba rynek sie już wyczerpał z handlowców którzy jeszcze nie pracowali w "morświnie". A kierownik zawsze powtarzał że nie ma powrotu do firmy.
1
TomekZBiura 2017-02-05 20:15
Chciałbym przeprosić użytkowników tego serwisu za moje wpisy. Były one nie na miejscu i mogły urazić wiele osób, gdyż jest to serwis poświęcony pracodawcy, a nie pracownikom! Tak więc chciałbym z całego serca Przeprosić osoby wymienione w moich wpisach. Jak juz wspomniałem były one nie na miejscu i sprowadziły lawine nienawiści w stronę Pana Patryka, Pana Rafała, Pani Agnieszki przedewszystkim do tych osób. Przepraszam! Wprowadziłem niepotrzebny zamęt, który był przejawem głupoty, mojej głupoty! Dobranoc
TomekZBiura 2017-02-05 20:19
Osoby urażone moimi wpisami zapraszam do prywatnych rozmów na adres email: witold.kowalski1@wp.pl
Pracownik xl-tape 2017-02-05 22:02
Ha ha ktoś się zesrał.Pisze a teraz odkręca to Ja pracuje juź dlugo w firmie i znam Patryka i Rafała on tego tak nie zostawi to facet nieobliczalny,wariat ale ok.Jak to przeczyta będzie napewno zły bo jaki jest to jest ale te opinie nie bardzo na miejscu.Ktoś sie boi i przeprasza,ludzie weźcie sie za prace i swoje sprawy.
Neo 2017-02-06 08:38
Nie na miejscu to jest większość pracowników w tej firmie. Zwłaszcza tych na kierowniczych i dyrektorskich stanowiskach. Właśnie to forum świetnie pokazuje poziom kultury w XL TAPE. Więc drogi potencjalny przyszły pracowniku jeżeli chcesz być codziennie obgadywany, pomawiany, dyskryminowany za wygląd, poglądy, charakter to zapraszam do pracy. Po paru latach gwarantuję choroby psychosomatyczne, depresje, nerwice i inne problemy zdrowotne. Jeżeli pracujesz w firmie gdzie wszyscy są sobie życzliwi, szanują się na wzajem i sobie pomagają a Ty lubisz plotkować, kablować i siać pomówienia to praca idealna dla Ciebie. Gratuluję Wam wszystkim obecni pracownicy delfina - osiągnęliście dno i kopiecie dalej :)
9
Mr. Bean 2017-02-12 16:24
Witam,

czy ktoś w ostatnich dniach był na rozmowie rekrutacyjnej na PH ?
Jakie warunki proponują na chwilę obecną ? Proszę o wypowiedź tylko osoby które były na rozmowie.

Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
Grześ 2017-02-13 15:56
Warunki:
1. Podstawa najniższa krajowa.
2. Pierwsza umowa o pracę na 3 miesiące - okres próbny.
3. Premia 2% brutto od sprzedaży po przekroczeniu progu ( nie pamiętam jaki był próg, ale dość wysoki).
4. Samochód służbowy Berlingo tylko do celów służbowych (GPS). OC+AC. Ma CB. W razie wypadku kara finansowa (chyba 300 zł, ale nie wiem czy brutto czy netto).
5. Narzędzia pracy: tablet i telefon.
6. Umowa lojalnościowa na szkolenia - jeżeli odejdziesz z pracy w ciągu 2 lat to musisz zwrócić koszty szkolenia, włącznie z pierwszymi szkoleniami wdrażającymi do pracy.
7. Ubezpieczenie grupowe opłaca pracownik - potrącane co miesiąc z wypłaty.
8. Jest fundusz świadczeń socjalnych - 400 zł dwa razy do roku na święta.
I to tyle... Ja nie byłem zainteresowany ofertą....
7
Michael 2017-02-16 08:25
Dobrze, że tu zajrzałem bo bym niepotrzebnie jechał na rozmowę do Kielc 200km. PS. W ofercie są wypisane wymagania: Umiejętność badania i odpowiadania na potrzeby klienta. Czy to jakiś analfabeta pisał. To jest zdanie niepoprawne gramatycznie.
PH 2017-02-19 17:20
Nowy Rok , Nowy XL , ludzie wierzyli ze cos sie zmieni , nie zawiedli sie...
Pensja-podstawa wzrosła o 500zl , także podstawa wynosi 2000 na rękę. Premie na święta to 400zl i 600zl .Fajnie fajnie ale wzrosły tez plany i tu uwaga , drugi rok firma podniosła plany o 50% , w ubiegłym roku fajnie to poszło dużo nowego asortymentu ale dało sie to zrobic. Oczywiście nie wszyscy , sa tereny na których handlowy robią po 20-30 tys obrotu i dostają marna wypłaty 2tys +1,4% prowizji , zapomniałbym ze do wypłaty liczone jest jeszcze poszerzenie , ale ile można sprzedawać nowości , kiedyś to sie kończy. Sa rownież dobre rynki na których średnia wypłat wynosi ok 3,5-4tys , trzeba sie wstrzelić a i popracować.
Wiadomo ze każdy chce zarabiać jak najwiecej dlatego bardziej ambitni ,znudzeni, Ci co dostali inna ofertę uciekają. Normalne , bo większość firm na rynku proponuje lepsze warunki np. Samochód służbowy do własnej dyspozycji (limit bądź bez) , umowa na stałe czego w xl nie ma żaden handlowiec i KR , czy podstawa.
Inna sprawa to sprzedaż i wysyłka towaru.
Firma wychodzi z założenia ze towar max 48h jest u klienta , bywa z tym różnie , każda negocjacje cenowe Twoje z klientem musi byc zaakceptowane przez dyrekcje , sprzedajemy dwa razy , raz dla kontrahenta , drugi dla dyrektora (MB bądź PG) Twoje nieszczęście jak nie ma ich w pracy , zamówienia stoją w firmie nawet do tygodnia, a i to kierownik musi niejednokrotnie sie napocić by przekonać dyrekcje by zaakceptował wysyłkę.
To dość częste zjawisko u dobrego handlowca co handluje a nie jeździ i zbiera zamówienia , ceny jak wiadomo sa wysokie , wiec i często zk stoją.
Małe tereny to kolejny problem , nie wiem czy wszędzie ale u mnie tak było, xl domagał sie 1wizyta1tydzien co nie zdaje rezultatu, bo ma sie markety,sklepy,sklepiki w których możesz byc raz w miesiącu i w zupełności wystarczy.
Liczba kontrahentów w systemie a realna ich liczba to dwa światy , inne światy , przez okres dwóch lat w danej firmie proszony byłem conajmniej 3 krotnie o opis wszystkich kontrahentów w celu uporządkowania listy , np wykasowania bo firma nie istnieje,zmiana nipu czy bankrut. W firmie widza 100komtrahentow z czego w rzeczywistości połowy nie ma juz na rynku. Większość tych firm to znajome firmy dla wcześniejszych handlowców wpisane do systemu by sprzedać cos jednokrotnie i dostać 100zl za zrobienie poszerzenia. Podsumowując przez dwa lata nie udało sie wykreślić żadnej firmy.
Promocje- to kolejny punkt który warto omówić , wiadomo ze każda firma wypycha towar zalegający na magazynach bo magazynowanie tez kosztuje , tu trzeba to jednak przemyśleć . Dlaczego zawsze jest , kup X zestawów Y ,aotrzymasz karton taśmy gratis , po co sprzedawać X zestawów i dawać taśmę najtańsza , nie lepiej zejść do ceny zakupu by jak najszybciej zjeść ze stanów ?! Firma sprzedaje cos co bedzie zalegało na punktach ,a za razem zapycha kontrahenta taśma by nie brał taśm z konkurencji. Zima rozdają koszulki polo , a latem polary , Czy nie powinno byc inaczej hmm?!
Zlikwidowano nam program dzięki któremu sami mogliśmy decydować komu co dac co zawsze poprawia relacje handlowiec-kontrahent ,oczywiście towar był z listy, dyrekcja doszła do wniosku ze za dużo tracą , dodam jedynie ze na ilość rozdanych rzeczy decydowało poszerzenie , czyli jeżeli sprzedaż wiecej nowości to masz większy budźet. Skończyło sie..

Tyle mi przyszło do głowy w kilka min, a i tak dobry felieton wyszedł. Ogólnie jeżeli ktoś jest laikiem i trafi dobry teren moze popracować by zdobyć doświadczenie i iść dalej , zły teren spowoduje Twoja niechęć do dalszej pracy w roli PH. Poza doświadczeniem praca w xl nauczy nas napewno kłamać , ale i rozpoznawać kłamstwo , wiec sa jakieś plusy , kolejnym z nich jest za to napewno to ze zawsze bedziesz miał wypłatę na koncie ostatniego dnia Miesiąca.
Pozdrawiam H.. :)
8
0988776 2017-02-19 18:50
Odnośnie klientów też dostałem po poprzedniku (zakład fryzjerski, stomatologia itd.) i też tego nie mogę usunąć. Poprzednik "sprzedał" jedną sztukę taśmy, żeby miał GPSa zaznaczonego i mógł stawać i korzystać z usług. A Xl nie chce tego usunąć śmieszne.
3
Michał 2017-02-21 11:16
Zapomniałeś wspomnieć, że aby dostać prowizję to trzeba zrobić próg 80 tys. lub 100 tys. - różne są umowy. Więc taki handlowiec co progu nie zrobi to dostanie podstawę 2000. Pokaż mi w firmie handlowców, którzy w grudniu lub lutym robią 80 tys. (może jeden na 100 jak mu się uda ze dwie ściany wstawić). Jeżeli jest jak to nazwałeś "dobry rynek" to tylko przez chwilę, rozwiniesz sprzedaż, dostaniesz plan +50% na kolejny rok i już się kończą dobre zarobki. Dali teraz podstawę 2000 zł bo już nikt nie chciał tu pracować. W pewnym sensie zostali do tego zmuszeni przez sytuację na rynku pracy. Ja tam w żadne "dobre zmiany" nie wierzę w tej firmie. Prezes jest skąpy i nastawiony tylko na wyzysk pracowników. Najpierw Ci da aby Ci później zabrać z innej strony i sumarycznie zarobisz mało a napracujesz się dużo. Podniesie podstawę, zabierze premię i narzędzia (promocje, gadżety itp.) dołoży plan +50% do zeszłego roku.
13
PH 2017-02-22 23:14
Oczywiście ,zgadzam się z Tobą całkowicie,zatrudniałem sie to miale 60tys na umowie, pozniej byly aneksy i 80 bądź 100. W chwili obecnej robiac 60tys obrotu bez wiekszych poszerzen zarabiamy 2800-3000 , kazdy niech sam sobie odpowie czy to duzo czy malo.Jak w każdej korporacji liczą się cyferki , same słowa prezesa wypowiedziane na którymś z zebran są wymowne..."jeżeli czegoś nie robisz,z czymś sobie nie radzisz, wylatujesz...przychodzi kolejny nic mu nie mówimy i on to robi" , albo dyrektor MB "handlowiec powinien pracować w jednej firmie maks 3 lata"
PH2 2017-02-23 21:17
Piszesz w liczbie mnogiej "zarabiamy", może TY zarabiasz i ciekawe za co Ci jeszcze płacą bo jak w ubiegłym roku zrobiłem 62 tys. to dostałem 2200. Jak miałem we wrześniu (jeden z lepszych miesięcy) 91 tys. to dostałem 2800. Za 117 tys. w lipcu (najlepszy miesiąc) dostałem 3500. I takie wyniki robi większość kolegów. Jak znajomy zrobił w lipcu największy wynik w całej firmie 170 tys. to dostał wypłatę 4500. Coś tu kręcisz.
1
PH2 2017-02-23 21:26
Dodam, że średnio w ubiegłym roku zarobiłem około 3 tys. na rękę a miałem najlepsze wyniki w swoim regionie. Były lepsze wyniki w innych regionach (jest 16 regionów). Jednak nie ma marzyć o średniej 4 tys. może się uda przez jeden rok pracując po 12 godzin dziennie + stanie na promocjach w weekendy. Ogólnie praca ciężka, stresująca, dużo pracy po godzinach, raportów wieczorami, zbędnych tabelek, których i tak nikt nie czyta, dziwne zadania, które robią z pracowników pośmiewisko u klientów, ciągłe błędy, pomyłki, a co najgorsze więcej się użeram z pracodawcą niż z konkurencją.
5
Zasmucony losem pracowników xl-a 2017-02-26 21:52
Nawet konkurencja nie chce pracowników z XL-a :) niestety XL wypacza handlowców co dla konkurencji jest dużym plusem, fakt faktem mieszaja na rynku ( reklama, programy tv) ale w ostatecznym rozrachunku dużo tracą u klientów.
5
Zostaw swoją opinię o XL Tape-International Sp. z o.o. - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie XL Tape-International Sp. z o.o.