brak logo

Markisol

Wejherowo

Opinie o Markisol

uczciwa 2014-11-18 20:44
Nie trzeba byc lizusem kretynko zeby docenic dobrego czlowieka!
marmara 2014-11-18 21:07
Nie będę się z Tobą wdawać w jakąś polemikę, bo nie ma sensu. kierowniczka- PORAŻKA. kierownik zgodzę się ,można się z Nim dogadać czasem.
2
uczciwa 2014-11-18 21:11
Nie zycze sobie zebys kogokolwiek poniżala! Prosto w oczy to boicie sie spojzec i powiedziec a za plecami latwiej poprostu zalosne!
2
uczciwa 2014-11-18 21:31
No raczej nie wiec lepiej ogarnijcie sie bezmozgi.. Nie oczerniac ludzi ktozy sa uczciwi a jezeli myslicie ze kara za to Was ominie to sie mylicie.. Wroci do Was i to predko! Jak juz wspominalam nie trzeba sie do kogos podlizywac zeby go docenic.. Widac nie umiecie uszanowac tego uszanowac!!
ania 2014-11-18 21:48
bezmózgi, idioto,wypierdki natury; Uczciwa, wstyd mi że pracujemy w jednym zakładzie.Kultura pełną gębą.
3
terrible 2014-11-18 23:01
normalny zwierzyniec! wstyd! weźcie sie za robotę
uczciwa 2014-11-19 05:37
Inaczej takich "ludzi" nie mozna nazwac istna zenada! Tak mi jest wstyd za Was zamiast zrozumiec to oczerniacie!!
uczciwa 2014-11-19 05:45
Prawda w oczy kole!
Majka 25 2014-11-19 08:27
wszystkie wpisy o pani K oraz kierowniczce popieram .Kinga została zwolniona bo nie pozwalała sobą pomiatać, chwała za odwagę. życzę pani K oraz " kierowniczce"
tego aby spotkała ich wymierna kara do tego co robią w tej firmie z ludzimi.
gdzie jest Dyrekcja ?to ona powinna usunąć osoby które wprowadzają taka atmosferę panią K i panią W.
9
really 2014-11-20 20:30
właśnie z tych wpisów możesz uzyskać dużo informacji na temat tej firmy. Jeden drugiego utopiłby w łyżce wody. Człowiek człowiekowi wilkiem
5
A. 2014-11-25 18:25
Czy można prosić o jakieś bardziej precyzyjne wypowiedzi? Konkretne przykłady mobbingu? Zastraszania?
11
Posąg 2015-03-31 05:58
Wydaje mi się, że dobrą praktyką byłoby ukierunkowywanie pracowników od samego początku na jeden oddział. Tak samo powinna wyglądać edukacja dzieciaków, że uczą się tego co ich kręci, a resztę powinni znać pobieżnie. Polityka przyjęta przez Markisol wydaje się rozsądna, tylko zastanawiam się komu udaje się to trzymać w wszystko w ryzach.
1
kociak 2015-04-08 16:50
To prawda,ze Markisol w Wejherowie nie jest jedynym oddzialem firmy na swiecie,ale generalnie produkuje się te same rzeczy,czyli glownie rolety roznego rodzaju.Ale jak czytam te wszystkie opinie o atmosferze w tej firmie to wlosy się jeza na glowie.Chodza jednak sluchy,ze niedługo maja to sprzedać,a ludzie na zielona trawe.
koles 2015-04-22 21:23
Markisol Wejherowo prawdopodobnie ma tez siedzibę w Goscicinie/gora goscicinska/i robi się tam już rolety.Nie wiem skad ludzie wiedza, bo w zakładzie w Wejherowie nic się o tym nie mowi.
obserwator z magazynu 2015-04-23 09:27
Jezeli kierownictwo a szczególnie kierowniczka W jest dobre wspaniale robi dużo dobrego dla ludzi to masakra..widac ze to wasze komentarze he przyklady mobbingu tu napisac a jutro wypowiedzenie.Wszystko do czasu ..
2
gwe 2015-06-29 23:50
a jakie zarobki kobiety i faceci
Znający temat 2015-07-06 07:31
Zarobki uczciwe, wszystko oskładkowane (nadgodziny, dodatek nocny, premia ) , wypłata zawsze w terminie, nie tak jak w dużo firmach.
znajacy temat 2015-07-10 15:21
Biora ludzi z posrediaka na 3 miesiące,bo za to placi pośredniak. Najczesciej sa to ludzie z ulicy, znajomi znajomych ,koleżanki kierowniczki W z Goscicina i tacy,ktorzy pytaja o prace w firmie.Niedawno zostały przyjęte nowe osoby,ale tylko do sierpnia,zrobilo sie tłoczno na hali.Ale teraz jest sezon urlopowy i nowoprzyjęci zasuwają.
7
przemek ziomek magazyn 2015-07-24 06:34
Przemek.M z tartacznej mały tłusty lesser który ma dwie lewe ręce otworz oczy nim bd za puzno
4
gapiszon 2015-09-24 10:31
Nie byłoby tak rozowo z wyplatami pensji,nadgodzin i premii,gdyby nie to ,ze pieniądze wyplaca IKEA.
PrzykroMi 2015-11-17 18:04
Jest tak: Zatrudniają ludzi na umowy o pracę ale nie myśl sobie ze na stale. W kazdej chwili,bez najmniejszego powodu mozesz zostac zwolniony. ot tak po prostu. Niewazne czy pracujesz dobrze czy zle, zwolnia Cie na zasadzie loterii gdy tylko dostana minimalnie mniejsze zamowienia. Zal mi, wrecz strasznie mi zal Moni ktora zapieprzała na montazu a ktora niewiadomo czemu wywalili na bolszewo a potem zwolnili calkowicie. Malo tu tak pracowitych osób jak ona mimo mnostwa zatrudnionych. Zal Blażeja ktory ciagle dostaje opr... Licza sie tylko ludzie znajomi kierownictwu. nic poza tym. Panie dyrektorze zmień kierowników i docen uczciwych pracowników!!! To moj apel!!
15
pokojowiec 2015-12-15 07:56
Spoko firma? To chyba jakiś zart.Fakt,ze za to pozal się Boze kierownictwo,oprocz p.A.N trzeba się zabrać ostro.Ale Dyrekcja i tak nic nie zrobi z pania W. Ot i eszystko w temacie.

4
kaja 2016-01-13 00:08
dużo tutaj opinii o pracy na produkcji, a czy ktos ma doświadczenie lub wiedzę jak wygląda praca biurowa np. Kontroler Produkcji? Jakie są zarobki?Jak wygląda taka praca? oferta brzmi atrakcyjnie (na tyle ile opisują) jednak bardzo mało szczegółów a ja obecnie mam stabilną pracę, dobrze zarabiam tyle, ze daleko dojeżdżam i tak szukam czegoś bliżej, ale czy warto zaryzykować? Na rozmowie rekrutacyjnej mogą mi powiedzieć wszystko w superlatywach, a ja chciałabym poznać fakty, potrzebuje szczerej i obiektywnej opinii pracowników, którzy najlepiej wiedzą co jest grane :-)
Pracownik 2016-05-20 10:27
Witam
Czas najwyższy powiedzieć co dzieje się na produkcji. Bo ludzimy się że dyrektor porostu nie ma o tym pojęcia a nie że się na to godzi. Często jesteśmy zmuszeni do czegoś co podchodzi pod mobbing. Zacznijmy może od humorkow kierowniczki, jak ma dobry to złota kobieta, jak zły to nawet ksera zrobić nie mozna bo już pretensje...
System 4 brygadowce, większość z nas się na niego nie godzi, ale zostaliśmy zmuszeni do podpisania aneksow już jakiś czas temu " inaczej zostaniecie zwolnieni" pracujemy w pocie czoła, czasami nawet nie mamy komponentów i obrywamy- bo mało zrobione. Może dyrektor sam spróbuję pracować na czymś czego nie ma... Automaty ciągle stoją, bo ciągła praca im nie służy. Chcielibyśmy wrócić na normalne zmiany, ale możemy zapomnieć.... Urlopów w wakacje już nam odmówiono, mogą wziąć tylko osoby które gdzieś wyjezdzaja- a reszta gorsza. Jasne, możemy się zwolnic ( ulubiony argument kierownictwa) ale po tym co ostatnio widać, nie zdobadziecie nowych pracowników bo Ci co przychodzą, uciekają z płaczem... Kwestia jeszcze picia alkoholu w pracy, nie fajnie pracuje się z mężczyznami od których czuć świeże piwo. Resztę zostawiamy pod dyrektora ocenę, wierzymy że jest to zwykła niewiedza, a nie odgorne wytyczne dotyczące traktowania pracowników...
15
pracownik 2016-08-20 16:43
Socjale???? Zapomnij! Oooo przepraszam, raz do roku bilet na koncert- 4sztuki na zmiane ( około 15 osób) ompreza integracyjna- wstęp 50 zł. I zniżka do siłowni ot cały socjal.....
9
Geronimo 2016-09-06 17:08
praca taka sobie, kierownictwo do kitu i jeszcze oszukują z wynagrodzeniem, premie przyznawane są na tak zwaną "gębę" lub po prostu od nazwiska, wielu pracownikow cierpi na rzecz nowych niekompetentnych ludzi ktorzy przychodzą do pracy. brygadziści też nie bardzo sie przejmują swoimi podwładnymi i nawet nie "stoją" za nimi wolą martwić się o swój tyłek. Naprawdę żal, dno i 5 metrów mułu. Gdzie jest dyrekcja? niestety siedzi w biurze i ma totalnie gdzieś co z pracownikami. system zmianowy tez leży po całości. Kultura przełożonych zależy od ich humoru, wiec nie oczekujcie w odpowiedzi na pozdrowienie słów "dzień dobry" jeśli kierownik ma zły humor lub sie nie wyspał. Jednym słowem porażka, nie zdziwię się jeśli firma upadnie bo nikt nie chce tam pracować.
13
pracownik 2016-09-13 23:25
Markisol nie ma aktualnie żadnych ogłoszeń o pracę ale z tego co mi wiadomo potrzebuje bardzo dużą ilość ludzi a chętnych brak warto zanieść swoje cv i nie zniechęcać się przez opinie :)
3
mietek 2016-09-21 19:59
Najniższa krajowa plus premia średnio około 350-400 i w zależności na ilu zmianach pracujesz i ile masz nadgodzin. Średnio na 4 zmianach 1600-1800 w zależności od premii na 3-2 zmianach z obowiazkowymi weekendami w pracy około 2200...
5
mietek 2016-09-27 10:44
Praca na zmiany: 2 lub 3 lub na 4 brygady. Przy zmianach 2-3 trzeba liczyć się z obowiązkowa sobota i często niedziela, jak nie to musisz się tłumaczyć czemu nie, i argumet musi być mocny.... Z tym że sobota i niedziela to nadgodziny. 4 brygadowka to 7 dni pracy i tak naprawdę 1,5 dnia wolnego i znów 7 dni itd...jeden " weekend" w miesiącu wolny... A raczej pół soboty jak po nocce wstaniesz i niedziela. A jeszcze nie przyzwyczajaj sie do zmian, bo w każdej chwiliozesz zostać przeniesiony na inną, nawet w swoje wolne dni mogą cie przerzucić gdzie indziej i pracujesz bez wolnego.....
5
pracownik 2016-09-27 10:47
Nie masz wyboru, czasami w miesiącu zaliczasz każda zmianę. Gdzie Ci każą tam idziesz ;) czasami wchodzą 12 i nie możesz się nie zgodzić.
6
edfrg 2016-09-27 11:01
wiecie co wydaje mi się ze to po prostu kwestia przezwyczjaenia takie 3 zmiany na początku nie będzie lawto
3
Ninja heh 2016-10-24 21:58
Jeden wielki syf!! Zmuszają ludzi do pracy w weekendy, nie obchodzi ich to ze jesteśmy zmęczone, dzwonią do ciebie i pytają dlaczego nie jestem na liście zapisana na sobotę!! Każą życie prywatne dostosować do pracy , jakaś masakra! Albo jeszcze lepiej JAKA JEST PRZYCZYNA ze nie chce Pani przyjść w sobotę ? Co to wogole ma znaczyć? Wnikają w życie prywatne ludzi !!!!
11
Ninja heh 2016-10-24 21:59
Jeden wielki syf!! Zmuszają ludzi do pracy w weekendy, nie obchodzi ich to ze jesteśmy zmęczone, dzwonią do ciebie i pytają dlaczego nie jestem na liście zapisana na sobotę!! Każą życie prywatne dostosować do pracy , jakaś masakra! Albo jeszcze lepiej JAKA JEST PRZYCZYNA ze nie chce Pani przyjść w sobotę ? Co to wogole ma znaczyć? Wnikają w życie prywatne ludzi !!!!
9
snooki 2016-12-27 16:56
Nie polecam pracy w markisolu !!
Zatrudniają ludzi na okres próbny po czym dziękują za współpracę ;/ w dodatku twierdzą, iż umowa zostanie przedłużona, a ostatniego dnia w pracy dowiadujesz się, że jednak nastąpiła zmiana i niestety nie przedłużą umowy . Więcej kierowników niż pracowników. Sobota i niedziela niby nadgodziny dodatkowe ( na których można sobie dużo zarobić), ale nikt nie jest w stanie pracować 7 dni w tygodniu przez cały miesiąc ;/ Jeżeli na nadgodziny zapiszę się mała ilość osób Wielka Pani Kierowniczka robi zebranie i straszy tym iż wprowadzi znowu 4 zmiany haha.
Komedia ..... Brak jakiejkolwiek organizacji ...
17
pracownik 2017-01-27 20:30
Markisol nie liczy się z ludzmi.. zwolnienia słabe premie wielki wyzysk redukcje etatów i niesprawiedliwość.. nie polecam :(
11
Swinie 2017-01-27 21:12
Firma to śmietnik. Zwalniają kierownika który starał sie jak mógł dzięki niemu była przyjazna atmosfera ,z chęcią się pracowało . Zawsze można było na niego liczyć a teraz? Kierownikani zostają ludzie którzy nie potrafią kartona skleić . A na wyższe stanowiska stawiają imbecyli zamiast ludzi którzy ciężko pracowali na te firmę. Nie polecam.
25
wieprzowinka 2017-01-27 21:23
Oddajcie nam Kierownika ! dranie :(
24
Zszokowana 2017-01-27 23:12
Tu nie znasz dnia ani godziny. Dzisiaj jesteś a jutro - no przykro mi. Dziękujemy za współpracę. Tak jak ktoś wyżej napisał. Niech tak dalej robią a Ci wyżej nie będą mieli co wpisywać przez 8h do swoich 'komputerkow' Bo ostatnio jest coraz więcej kierowników niż zwyczajnych pracowników. Przepraszam, nadzwyczajnych bo mało kto wytrzymuje takie traktowanie.
16
Wieprzowinka 2017-01-28 01:28
Strajk tam jest potrzebny jeszcze więcej *L4 banda zwierzakow :(
11
lejdis 2017-01-28 22:35
W markisolu pracuje się coraz gorzej. Jeden wielki chaos. Niby wszystko nowe, zmechanizowane, ale już zawodzi. Przerwy masakra. Jeszcze trochę i bd dzwonek na odejście ze stanowiska i przybycie. Zakaz palenia dla szarej strefy. Najlepszego kierownika pod słońcem zwolnili:(. Nie liczą się z tym ile tam pracujesz i jakie masz doświadczenie. Dobrze ze chociaż wyplata na czas. NIE POLECAM!!!!!
13
Eksekseks 2017-01-29 17:46
Tak jak ktos napisal wyżej starasz się pracujesz nie chodzisz na l4 i pod koniec umowy dopytujesz się czy przedłuża Ci umowe dwa dni przed końcem umowy kierownictwo mówi"niestety jeszcze mic nie wiadomo proszę iść do drugiego kierownika a drugi kierownik mowi nie mam czasu jutro zadzwonie" niestety nie zadzwonił człowiek sam dzwoni i dowiaduje się ze niestety ale nie... I zostajesz na lodzie.. Niestety nie polecam. Dziewczyny fajne miło się pracowało ale niestety podejście kierownicywa do pracowników od ktorych tak naprawdę zależało wszystko jest jak w obozie..
8
obserwator 2017-01-30 07:15
Pan O Wejherowie tez zwariował pewnie się. Boi ze będzie następny
3
Wwwwww 2017-01-30 10:01
Patologia jak na giełdzie w Chwaszczynie, buractwo opanowało firmę. Nie którzy z kierowników nie wiedzą do czego służy antyperspirant a chcą byc najmądrzejsi.
8
Anonimus 2017-01-30 11:28
Pan aleksander pewnie teraz sra pod siebie ze strachu. I grzegorz kierownicy :)
8
g.u.m.a 2017-02-01 12:43
Naprawdę nie polecam pracy w Markisolu. Możesz zgłaszać się na wszystkie nadgodziny, nie chorować i robić wszystko co Tobie każą a i tak ciebie zwolnią. W dodatku dowiadujesz się o tym ostatniego dnia umowy. Nie myśl, że dowiesz się o zakończeniu pracy w firmie szybciej. Na pytania czy przedłużą tobie umowę padają "cudowne" słowa "proszę się nie martwić" i nagle zostajesz bez niczego. Organizacja w tej firmie praktycznie nie istnieje. Totalna porażka. Każda zmiana robi inaczej, ba nawet na każdym stole robi się inaczej. Żadnych wspólnych spotkań czy szkoleń. Osoby od kontroli jakości... jak już wytkną nos z biura brygadzistki, to i tak nie ma co na nie liczyć. Niektóre z tych osób naprawdę nie posiadają żadnej wiedzy. A na koniec trzeba dodać - PLOTKI. Co druga osoba w firmie jest tak fałszywa, że trudno w to uwierzyć. Uśmiechają się miło, aby potem za twoimi plecami ciebie obgadać. Jedna zmiana rzuca kłody pod nogi drugiej i na odwrót. Jakby pracownicy nie mogli sobie zdać sprawy z tego, że na dłuższą metę sami sobie szkodzą. A najgorsze jest to, że na takie zachowanie jest pozwolenie z góry. Im więcej donosisz na innych pracowników, tym większym jesteś pupilem kierownictwa. Nie musisz nawet mówić prawdy , możesz zmyślać. Im to nie przeszkadza. Jak tak dalej pójdzie to Markisol niedługo się rozpadnie.
19
Były pracownik 2017-02-17 08:32
Dokładnie tak. A potem jeszcze takie przydupasy dostają pewnie większą premie za smarowanie i opierdalanie się. Pracowałem tam, są równi i równiejsi. Nie polecam!
4
tojużkoniec 2017-02-17 10:57
Tam się nie da pracować. Zakaz palenia tylko dla pracowników produkcji to jakaś kpina. Nie ma równego traktowania pracowników jeżeli chodzi o premię. Kobiety, które tam pracują to jakaś pomyłka. Jedyne co potrafią to plotkować i obgadywać każdego, kto się nawinie. W dodatku są to typowe kółka adoracyjne jak w szkole. Musisz wybrać z kim się trzymać. Ta z tą nie porozmawia, ta tamtej nie lubi itd. Trzeba dodać brak organizacji. Z końcem listopada i grudnia pełno osób straciło pracę- nie zostały przedłużone umowy- a teraz z kolei brakuje rąk do pracy. Już zaczynają chodzić i zmuszać do chodzenia na nadgodziny. Dziwne pomysły z biura kontroli jakości to jakaś żenada. Trzeba dodać, że siedzą tam osoby, które nigdy nie przepracowały jednego dnia na produkcji, żeby zobaczyć na czym polega ta praca.
5
Oburzona 2017-02-17 21:54
Jak możesz takie bzdury wypisywać,ręce opadają.
8
nnn 2017-02-18 19:47
Radzę kupić słownik haha ludzie mamy XXI wiek a taki analfabetyzm aż razi w oczy wstyd.. Nie ma sie co dziwić że negatywnie oceniają innych ludzi jeżeli sami nie przedstawiają żadnego poziomu, kultury oraz inteligencji..
11
K 2017-02-19 00:08
Nigdy nie spotkałam się z takim wywlekaniem brudów z firmy. Jak wam się tak bardzo nie podoba wasza praca, to ją poprostu zmieńcie! Trzeba było się uczyć i skończyć studia. Ale prostaczki potrafią anonimowo w necie kogoś oczerniać niż coś powiedzieć prosto w oczy!
18
Zostaw swoją opinię o Markisol - Wejherowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Markisol