brak logo

Markisol

Wejherowo

Opinie o Markisol

ania 2014-11-18 21:48:42
bezmózgi, idioto,wypierdki natury; Uczciwa, wstyd mi że pracujemy w jednym zakładzie.Kultura pełną gębą.
1
terrible 2014-11-18 23:01:57
normalny zwierzyniec! wstyd! weźcie sie za robotę
uczciwa 2014-11-19 05:37:25
Inaczej takich "ludzi" nie mozna nazwac istna zenada! Tak mi jest wstyd za Was zamiast zrozumiec to oczerniacie!!
uczciwa 2014-11-19 05:45:07
Prawda w oczy kole!
Majka 25 2014-11-19 08:27:36
wszystkie wpisy o pani K oraz kierowniczce popieram .Kinga została zwolniona bo nie pozwalała sobą pomiatać, chwała za odwagę. życzę pani K oraz " kierowniczce"
tego aby spotkała ich wymierna kara do tego co robią w tej firmie z ludzimi.
gdzie jest Dyrekcja ?to ona powinna usunąć osoby które wprowadzają taka atmosferę panią K i panią W.
7
klutura 2014-11-20 17:15:46
To chyba pierwszy kiulturalny wpis w tym temacie od dawien dawna. apleuję ludzie piszcie do siebie z jakimś szacunkiem chociaż odrobiną. Niektórzy tutaj wchodzą tak jak ja żeby uzyskać jakieś informacje a nie tylko czytać jakieś narzekania i gadanie na siebie. przecież to do niczego nie prowadzi....
really 2014-11-20 20:30:33
właśnie z tych wpisów możesz uzyskać dużo informacji na temat tej firmy. Jeden drugiego utopiłby w łyżce wody. Człowiek człowiekowi wilkiem
3
A. 2014-11-25 18:25:11
Czy można prosić o jakieś bardziej precyzyjne wypowiedzi? Konkretne przykłady mobbingu? Zastraszania?
10
kamil El 2015-02-27 01:10:47
Lizaki są za słodkie! - to moje oskarżenie. kieruję to do osoby która tu napisała o mobbingu. twoje oskarżenie znaczy tyle samo co moje. czyli nic. popieram A., jeśli już ktoś już się publicznie odważył i oskarża o mobbing bardzo ofensywnie to może chociaz jakieś konkretne przykłady? z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi
1
Even 2015-03-13 19:14:13
Nie wiem czy wiedzieliście ale Markisol z Wejcherowa nie jest jedynym oddziałem na świecie samej firmy. Co ciekawsze każdy oddział specjalizuje się w czymś innym. Zastanawiam się tylko jak logistycznie im się to opłaca jeżeli w Polscy przykładowo nagła jest potrzeba na produkty wytwarzane w innym kraju - mam wrażenie, że to generuje trochę strat.
Posąg 2015-03-31 05:58:07
Wydaje mi się, że dobrą praktyką byłoby ukierunkowywanie pracowników od samego początku na jeden oddział. Tak samo powinna wyglądać edukacja dzieciaków, że uczą się tego co ich kręci, a resztę powinni znać pobieżnie. Polityka przyjęta przez Markisol wydaje się rozsądna, tylko zastanawiam się komu udaje się to trzymać w wszystko w ryzach.
kociak 2015-04-08 16:50:15
To prawda,ze Markisol w Wejherowie nie jest jedynym oddzialem firmy na swiecie,ale generalnie produkuje się te same rzeczy,czyli glownie rolety roznego rodzaju.Ale jak czytam te wszystkie opinie o atmosferze w tej firmie to wlosy się jeza na glowie.Chodza jednak sluchy,ze niedługo maja to sprzedać,a ludzie na zielona trawe.
koles 2015-04-22 21:23:37
Markisol Wejherowo prawdopodobnie ma tez siedzibę w Goscicinie/gora goscicinska/i robi się tam już rolety.Nie wiem skad ludzie wiedza, bo w zakładzie w Wejherowie nic się o tym nie mowi.
obserwator z magazynu 2015-04-23 09:27:55
Jezeli kierownictwo a szczególnie kierowniczka W jest dobre wspaniale robi dużo dobrego dla ludzi to masakra..widac ze to wasze komentarze he przyklady mobbingu tu napisac a jutro wypowiedzenie.Wszystko do czasu ..
2
gwe 2015-06-29 23:50:39
a jakie zarobki kobiety i faceci
Znający temat 2015-07-06 07:31:59
Zarobki uczciwe, wszystko oskładkowane (nadgodziny, dodatek nocny, premia ) , wypłata zawsze w terminie, nie tak jak w dużo firmach.
Woolf 2015-07-08 02:12:30
Naprawę markisol szanuje swoich pracowników - takie wnioski można wysnuć, chociaż nie wiem czy tak samo kwestia przedstawia się podczas rozmowy rekrutacyjnej. Zwykle część pracodawców jest oschła i stara się pokazać jakąś zupełnie inną twarz do złej gry. Jak w ogóle wygląda etap rekrutacji do tej firmy powie ktoś?
znajacy temat 2015-07-10 15:21:21
Biora ludzi z posrediaka na 3 miesiące,bo za to placi pośredniak. Najczesciej sa to ludzie z ulicy, znajomi znajomych ,koleżanki kierowniczki W z Goscicina i tacy,ktorzy pytaja o prace w firmie.Niedawno zostały przyjęte nowe osoby,ale tylko do sierpnia,zrobilo sie tłoczno na hali.Ale teraz jest sezon urlopowy i nowoprzyjęci zasuwają.
5
przemek ziomek magazyn 2015-07-24 06:34:56
Przemek.M z tartacznej mały tłusty lesser który ma dwie lewe ręce otworz oczy nim bd za puzno
2
lech 2015-08-18 19:33:27
Dobrze słyszeć, że markisol przestrzega praw pracowniczych i nie ma problemu z nadgodzinami, premiami, czy innymi dodatkami. Wiem co pisze, bo teraz takich uczciwych firm ze świecą szukać. Podejrzewam, że jak ktoś z pośredniaka sprawdzi się przez te 3 miesiące to zaproponują mu dalszą współpracę, bo czemu nie mieliby tego robić.
1
nuna 2015-09-17 22:40:42
a jak teraz sytuacja z zatrudnieniami? bo ja sie chce dostac do Markisol ale juz jakis czas nie widze zadnych ofert. moze ktoryc z pracownikow wie czy w najblizszym czasie beda? wiem ze firma ma spore doświadczenie w produkcji rolet, osłon przeciwsłonecznych i innych produktów do dekoracji okien wiec i dobrze pewnie mozna zarobic?
gapiszon 2015-09-24 10:31:57
Nie byłoby tak rozowo z wyplatami pensji,nadgodzin i premii,gdyby nie to ,ze pieniądze wyplaca IKEA.
tomasz 2015-10-18 13:04:11
hej wszystkim, wszdlem na strone firmy internetowa i mam pytanie czy już ktoś z was zakupił coś z ich produktów, mają duży wybór , podobaja mi się ich niektóre produkty, jestem zainteresowany moskiererami zewnetrznymi, moze ktos z was korzystał już z ich usług, i powie mi cos na temat jakośći ich oraz ceny
henryk 2015-11-17 00:11:44
Witam wszystkich, z tego co widziałem Markisol poszukuje Kierownika Zaopatrzenia do Wejherowa. Opisali wymagania oraz zadania, ale nic nawet nie wspomnieli o ofercie w zamian. Może jest ktoś w stanie napisać czego w ogóle można się spodziewac, bo ja żeby iść na rozmowe musze brać dzień wolny to nie wiem czy warto.
PrzykroMi 2015-11-17 18:04:27
Jest tak: Zatrudniają ludzi na umowy o pracę ale nie myśl sobie ze na stale. W kazdej chwili,bez najmniejszego powodu mozesz zostac zwolniony. ot tak po prostu. Niewazne czy pracujesz dobrze czy zle, zwolnia Cie na zasadzie loterii gdy tylko dostana minimalnie mniejsze zamowienia. Zal mi, wrecz strasznie mi zal Moni ktora zapieprzała na montazu a ktora niewiadomo czemu wywalili na bolszewo a potem zwolnili calkowicie. Malo tu tak pracowitych osób jak ona mimo mnostwa zatrudnionych. Zal Blażeja ktory ciagle dostaje opr... Licza sie tylko ludzie znajomi kierownictwu. nic poza tym. Panie dyrektorze zmień kierowników i docen uczciwych pracowników!!! To moj apel!!
5
Andrzej 2015-11-19 14:24:36
@hrenryk patrząc na wymagania, jakie stawia firma wobec potencjalnego kierownika zaopatrzenia, to chyba na pewno warto spróbować. Zresztą wysłanie CV nic nie kosztuje.
ukordi 2015-11-21 17:51:00
Jak pójdziesz na rozmowę kwalifikacyjną to wtedy dowiesz się pozostałych informacji, ewentualnie możesz sam ich zapytać.
muszyniana 2015-11-23 20:52:01
ale raczej mają dobre warunki pracy, markisol to spoko firma w tym rejonie i na rozmowie masz rację, pewnie można dowiedzieć się wszystkiego
pokojowiec 2015-12-15 07:56:12
Spoko firma? To chyba jakiś zart.Fakt,ze za to pozal się Boze kierownictwo,oprocz p.A.N trzeba się zabrać ostro.Ale Dyrekcja i tak nic nie zrobi z pania W. Ot i eszystko w temacie.

3
nuna 2015-12-15 12:37:06
a mnei bardziej zainteresowalo stanowisko Kotrolera Produkcji, i rzeczywiscie przekonuje to ze od razu daja umowe o prace. nie ma co sie zastanawiac, aplikuje
kaja 2016-01-13 00:08:24
dużo tutaj opinii o pracy na produkcji, a czy ktos ma doświadczenie lub wiedzę jak wygląda praca biurowa np. Kontroler Produkcji? Jakie są zarobki?Jak wygląda taka praca? oferta brzmi atrakcyjnie (na tyle ile opisują) jednak bardzo mało szczegółów a ja obecnie mam stabilną pracę, dobrze zarabiam tyle, ze daleko dojeżdżam i tak szukam czegoś bliżej, ale czy warto zaryzykować? Na rozmowie rekrutacyjnej mogą mi powiedzieć wszystko w superlatywach, a ja chciałabym poznać fakty, potrzebuje szczerej i obiektywnej opinii pracowników, którzy najlepiej wiedzą co jest grane :-)
tomasz 2016-01-13 15:04:22
@kaja, najlepiej jakbys zadzwonila do nich lub napisala maila,moze nie udziela ci informacji o finansach ale bedziesz wiedziala jak praca tam wyglada, zobacz jakie produkuja rzeczy, bo poczynajac od rolet do dekoratostwa
1
hesh 2016-02-11 21:45:11
Klienci są zadowoleni z ich produktów, zwłaszcza z tych rolet, a to się przekłada na dobrą atmosferę w firmie. Super, że jest umowa o pracę, ale czy wypłata jest na czas? Dzięki
Storaz 2016-02-27 11:51:13
Hesh, a ty w jakim pionie pracujesz - powiedz cos wiecej o atmosferze. Zastanawiam sie jakie sa widelki placowe ale mysle ze mniej niz 2500 to nie zaproponuja..
edfrg 2016-03-06 18:19:53
nie wiem jak z zarobkami niestety..ale podejrzewam ze uzalenione sa one od tego na jakim stanowksu sie pracuje oraz od tego jakie masz doswiadczenie i kwalifikacje
nuna 2016-03-08 19:50:25
Markisol to firma szwedzka działająca w wielu krajach Wschodniej Europy, Polska jest jednym z nich, produkują bardzo dobrej jakości rolety @Storaz takie firmy swoim pracownikom dają dobre warunki zatrudniernia
riaoaj 2016-03-12 20:58:52
no i nie ma od nich żadnych nowych ofert pracy ale zwolnień tez nie ma, wiec nie ma co się przejmowac, sprawdzałem firmie i działa nadal dobrze, wiec czekamy na oferty.
1
lola 2016-04-11 23:18:10
też nie wiedzę żadnych nowych ofert pracy co jak na światową firmę działająca nawet w Chinach to może być niestety uznane za nieco niepokojące zjawisko
marko 2016-05-11 20:43:12
yyy ogłoszenia są, wystarczy czasami poczekać. Bez nerwów, to chyba dobrze, że firma dzień w dzień nie ma rotacji, zwłaszcza, że mowa o Wejherowie jedynie. Obecnie potrzebują kierownika ds. jakości oraz kierownika zaopatrzenia. Druga oferta mi pasuje. :)
Pracownik 2016-05-20 10:27:26
Witam
Czas najwyższy powiedzieć co dzieje się na produkcji. Bo ludzimy się że dyrektor porostu nie ma o tym pojęcia a nie że się na to godzi. Często jesteśmy zmuszeni do czegoś co podchodzi pod mobbing. Zacznijmy może od humorkow kierowniczki, jak ma dobry to złota kobieta, jak zły to nawet ksera zrobić nie mozna bo już pretensje...
System 4 brygadowce, większość z nas się na niego nie godzi, ale zostaliśmy zmuszeni do podpisania aneksow już jakiś czas temu " inaczej zostaniecie zwolnieni" pracujemy w pocie czoła, czasami nawet nie mamy komponentów i obrywamy- bo mało zrobione. Może dyrektor sam spróbuję pracować na czymś czego nie ma... Automaty ciągle stoją, bo ciągła praca im nie służy. Chcielibyśmy wrócić na normalne zmiany, ale możemy zapomnieć.... Urlopów w wakacje już nam odmówiono, mogą wziąć tylko osoby które gdzieś wyjezdzaja- a reszta gorsza. Jasne, możemy się zwolnic ( ulubiony argument kierownictwa) ale po tym co ostatnio widać, nie zdobadziecie nowych pracowników bo Ci co przychodzą, uciekają z płaczem... Kwestia jeszcze picia alkoholu w pracy, nie fajnie pracuje się z mężczyznami od których czuć świeże piwo. Resztę zostawiamy pod dyrektora ocenę, wierzymy że jest to zwykła niewiedza, a nie odgorne wytyczne dotyczące traktowania pracowników...
10
amen 2016-06-19 21:38:26
nie ukrywajmy, że każdy ma jakieś humorny tak samo jak i ty iadomo,ze lepiej i łatwiej oceniac pracodawce i wytykac mu wszystkie błedy i poslizgi niz sobie, lae nie zapominajmy ze wszyscy jestesmy ludzmi i czasami zdarza sie nam jakies trudne sytuacje
riaoaj 2016-08-01 14:24:41
No własnie, też mi się wydaje, że atmosfera nie jest taka zła @sister, bo przecież każdy dba o dobre relacje, a najlepszy, dowodem na to jest brak jakiejkolwiek oferty pracy u nich. W końcu umowy są respektowane, ale czy są tutaj jakieś socjale? Pozdrawiam
2
pracownik 2016-08-20 16:43:38
Socjale???? Zapomnij! Oooo przepraszam, raz do roku bilet na koncert- 4sztuki na zmiane ( około 15 osób) ompreza integracyjna- wstęp 50 zł. I zniżka do siłowni ot cały socjal.....
5
lolaola 2016-08-29 15:57:26
a to są bilety na jakieś konkretne koncerty czy vouchery? napisz proszę jakich wykonawców mogę się spodziewać
Geronimo 2016-09-06 17:08:46
praca taka sobie, kierownictwo do kitu i jeszcze oszukują z wynagrodzeniem, premie przyznawane są na tak zwaną "gębę" lub po prostu od nazwiska, wielu pracownikow cierpi na rzecz nowych niekompetentnych ludzi ktorzy przychodzą do pracy. brygadziści też nie bardzo sie przejmują swoimi podwładnymi i nawet nie "stoją" za nimi wolą martwić się o swój tyłek. Naprawdę żal, dno i 5 metrów mułu. Gdzie jest dyrekcja? niestety siedzi w biurze i ma totalnie gdzieś co z pracownikami. system zmianowy tez leży po całości. Kultura przełożonych zależy od ich humoru, wiec nie oczekujcie w odpowiedzi na pozdrowienie słów "dzień dobry" jeśli kierownik ma zły humor lub sie nie wyspał. Jednym słowem porażka, nie zdziwię się jeśli firma upadnie bo nikt nie chce tam pracować.
5
amen 2016-09-06 22:11:26
Skoro tak narzekacie, to nie pozostaje wam chyba nic innego jak tylko szukac nowej pracy, sorry ale nie wszystkie firmy stać na jakies socjale czy befity
pracownik 2016-09-13 23:25:05
Markisol nie ma aktualnie żadnych ogłoszeń o pracę ale z tego co mi wiadomo potrzebuje bardzo dużą ilość ludzi a chętnych brak warto zanieść swoje cv i nie zniechęcać się przez opinie :)
1
iujh 2016-09-16 22:25:15
A wiadomo jakie sa przeciętne zarobki? Dzięki za odpowiedź
mietek 2016-09-21 19:59:59
Najniższa krajowa plus premia średnio około 350-400 i w zależności na ilu zmianach pracujesz i ile masz nadgodzin. Średnio na 4 zmianach 1600-1800 w zależności od premii na 3-2 zmianach z obowiazkowymi weekendami w pracy około 2200...
1
93 2016-09-24 11:18:17
no właśnie, na ilu zmianach - a jakie są maksymalnie opcję do wyboru? jestem osobą samotną więc chętnie podejmę się też także pracy w weekendy jeśli istnieje taka mo zliwość uwas, jeśli oczywiście się to opłaci
Zostaw swoją opinię o Markisol - Wejherowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Markisol