Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Best&West

Pracowałeś w firmie Best&West i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mamoniowa - 2015-04-01 08:07:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam rozpoczęcia współpracy z tą firmą. Szkoda nerwów i czasu !!!!
zdjecie uzytkownika
mala - 2015-04-06 18:19:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam uciekajcie z tej firmy dostalam z tej firmy telefon wraz z menrzem pojechalismy dobrze ze trafilam na dobrych ludzi i powiedzieli zeby nie jechac do pracy zaczeli nam mowic ze traktuja jak naj gorszych rozpinaja dla dziewczyn bluski nie patrza czy z boku stoj manz czy chlopak sciagaja spodnie wyzywaja cie poznalam znajomych co tylko jeden dzien pracowali i prosto z polski przyjechali siedzieli na sile kilka dni nie mieli gdzie sie podziac kazali im robic bez numeru sofi
zdjecie uzytkownika
MISIA - 2015-04-08 20:43:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-03-23 20:16:55]:
hej!
pisze się na adres hotelu i tam odbiera listy bądż paczki
Best Western Hotel de Naaldhof
Docfalaan 22/numer bungalu do którego ma dotrzeć list
5342 LD Oss
zdjecie uzytkownika
MISIA - 2015-04-08 20:51:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-03-23 20:16:55]:
Best Western Hotel de Naaldhof
Docfalaan 22/numer bungala gdzie chcesz dostarczyć list lub paczkę
5342 LD Oss
Nederland
zdjecie uzytkownika
Lolo - 2015-04-10 20:13:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Firma best west wczesniej byla znana jako firma All Works a nazwe zmienili bo ludzia kupe kasy wisza do teraz urlopowych ani wakacyjnych za tamten rok nie wyplacili. Ludzie to ost przez miesiac czasu ne dostawali wyplat mimo ze robili po 12godz i wiecej.Co z tego ze sa godz jak kasy na czas nie ma po za tym teraz najnizsza krajowa jest 8,66 brutto tyle firmy placa na godz a oni jakies 7 euro brutto wiec na czysto ma sie 4-4,5euro na godz a zapieprzac trzeba jak w jakims obozie. Dziewczy z udek musza norme 35 szalek po 5kg w ciagu dwoch godzin wyrobic gdzie to jest nienormalne bo w innych zakladach tego nie ma. Na zakladzie rzadzi Turek z marokancem pomiataja ludzmi jak szmatami jak sie czegos nie zrobi dobrze to mozna sie liczyc z tym ze juz moga po pierwszym dniu za prace podziekowac wiec nawet na powrot sie nie zarobi a wiele osob bez kasy potrafili wywiezc na stacje 20km dalej i mieli sobie sami wrocic do Polski bez niczego.Na bungalach masakryczne warunki ludzie po 6 na domkach na Oss mieszkaja a placic trzeba i to nie male pieniadze. Koordynatorka pozal sie boze wiecznie zacpana chodzi i nigdy nie ma czasu dla ludzi.Dlatego jak najbardziej nie polecam tej firmy bo jest mnustwo innych firm gdzie mozna w normalnych warunkach pracowac i godne pieniadze zarobic.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-04-17 20:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [raf - 2015-02-26 12:09:40]:
życzę powodzenia i zastanów się w czasie drogi na miejsce jak wrócić do polski zaraz po przyjezdzie na miejsce - masakra
zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-04-17 20:13:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piotr - 2015-04-17 20:07:13]:
całkowicie popieram tą opinie i niech mi żaden frajer nie pisze że jest innaczej
zdjecie uzytkownika
LOL - 2015-05-01 13:08:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BestenWest to nie firma a banda naciagaczy ktorzy prubuja jak najwiecej nakrasc kosztem innych...karza pracowac po min. 12 godz dzinnie 5 dni w yygodniu...placa niecale 5 euro na godzine ...za wszystko sa kary...ludzi traktuja gorzej jak psy...wyzwiska i krzyki to tam norma....biura na miejscu jako takiego nie ma...jest czasem szef na 518 ale nieda sie tam wejsc ..
Doslownie potrafia czlowiekowi powiedziec zeby wypierdalal ...
Strach jest do nich wyskoczyc, slyszalem ze jak ktos robi problemy to go turasy ucza plywac w morzu...
Nikomu przy zdrowych zmyslach nie polecilbym tej firmy...
zdjecie uzytkownika
marcinek1980 - 2015-05-01 16:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Monka - 2015-03-03 11:23:59]:
witam wszystkich odradzam komukolwiek jechać tam do pracy, mialem jechać w styczniu do pracy przez nich ale dobze ze nie pojechałem niema godzin niema za co życ tam, oszukują na każdym kroku przez telefon mowia ci ze jedziesz ich busem nie mozesz jechac swoim autem grozby straszenie, pracowałem w holandi przezjob center to ludzi widzialem jakimi oni autamijedzdili i wozili ludzi, po 12 w busie 9 osobowym, odpusci sobie jesli chcecie jechac poszukajcie ofert pracy prez job center albo wan koppen choc prawda jest czytajac opinie o innych firmach nie jest slodko sam wiem po co mlodzi jada do holandi do pracy, tylko po to bysie nachlac nacpac ni isc do pracy awantury burdy standard w kazdej firmie i taka jest opinia o polakach kradna cpaja i tak wkoło....
zdjecie uzytkownika
kotka_dachowa - 2015-05-15 23:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lela - 2015-03-03 16:06:31]:
Bylam tam godzinę z walizkami i zwialam z powrotem:)to nie domki a baraki z120ich:)w ktorych jeden pokoik na 2 kroki,drugi nieco wiekszy a siedzi sie po4-6osob:)bez klucza do pokoju:)jeden klucz do drzwi wejsciowych dla wszystkich:)umowe mialam podpisac bez czytania:)szefowa czerwona jak burak:)po przepiciu nie mozna bylo wjechac z bagazami bo bramka platna:)niezle tam ludzie tankowali w weekend chyba z rozpaczy:)jeden powiedzial, ze nie ma za co wrocic bo zapozyczony w polsce wiec siedzi:)tam nawet trzeba placic za pranie-automaty platne i za stare rowery:)podobno nie bylam jedyna co uciekla:znajomy mowil, ze nie wyplacaja pieniedzy i odsylaja ludzi, wiem ze co tydzien dwa jest nowa dostawa ludzi wiec segregacja niezla:)
zdjecie uzytkownika
jackowicz - 2015-05-20 19:44:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie uważajcie na firmę Best&West-to banda oszustów i kłamców.Zatrudniają ludzi w Holandii w Oss i Wassenaar ale tak naprawdę tam rządy ma wszechmocny Ben z Vriszkopu.
Urlopowe i wakacyjne za tamten rok nie wypłacone,pojechaliśmy z partnerką na urlop i w jego trakcie zrezygnowaliśmy z tej oszukańczej firmy a pieniędzy za urlop nie wypłacono do dziś
Panowie uważajcie jeżeli wasze partnerki chcą wyjechać do pracy w Wassenaar na Vriszkopie,bo tam jest zatrudniona masa popapranych ciapatych którzy Polki chcą gwałcić nawet w trakcie pracy gdy pójdzie się załatwić do ubikacji.Moja partnerka ma nagrania jak ciapaci w sposób ochydny molestują Polki.
Dziwne że w Holandii nie ma jakiejś komórki która by się tym zajęła.
Zarobki w tej firmie są w granicach 130 do góra 150 euro tygodniowo.
Słynny Ben przyjeżdza ze swoją "żoną" Pawłem codziennie na ośrodek w Wassenaar gdzie ludzie zamieszkują i cichaczem chodząc jak zauważy że ktoś pali nawet w drzwiach Bungalu natychmiast każe mandatami od 50 do 200 euro.
To największy drań i dyktator bez żadnego szacunku dla Polaków.
A jeżeli chodzi o jego drugą połówkę Pawła to w rozmowie pod nieobecność Bena sam go gani i wyzywa od najgorszych a naprawdę jest taki sam jak on.
Ludzie nie dajcie się zwieśc tej firmie bo jak wyjedziecie to nie będziecie mieli za co wrucić-pozdrawiam i cieszę się że już jesteśmy daleko od tych ludzi.
zdjecie uzytkownika
wit - 2015-05-27 19:01:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dzięki miałem tam jechać..masakra
zdjecie uzytkownika
bung - 2015-05-29 10:13:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem tam trzy dni !!! Uciekłam !!!WSIADŁEM W BUSA I ODJECHAŁEM SZCZEŚLIWY ZA BUSA ZAPŁACIŁEM W POLSCE BO NIE MIAŁEM KASY TO NIE BYŁ PROBLEM , Ludzie nie dajcie się niciągnąć firmie BEST WEST PRACA 2 LUB TRZY DNI W TYGODNIU ZAROBICIE NA DOMKI WASSENAAR I JEDZENIE NIC WIĘCEJ , MNÓSTWO ĆPUNÓW I LUDZI WALNIĘTYCH UMYSŁOWO SYF I SYF NIGDY CZEGOŚ TAKIEGO NIE WIDZIAŁEM CHCECIE OSZCZĘDZIĆ NERWY ZDROWIE I PIENIĄDZE TO ZAPOMNIJCIE O TEJ FIRMIE . CHCECIE WIĘCEJ INFO PISAĆ NA e -mail www.poczta@poczta.onet.pl
zdjecie uzytkownika
jackowicz - 2015-06-02 07:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przestrzegam również wszystkich którzy udają się za pośrednictwem firmy Best West do pracy i na bungale do Wassenaar przed niektórymi pracownikami.
Są to typowe "uszy"szefa Bena i oni donoszą mu o wszystkim.
W Wassenaar są słynne dwie takie pary-Pan Robert z małżonką Małgosią oraz najsłynniejsi-Pani Aneta i Pan Zbigniew Tr......y.
Ci ostatni to już wyjątkowe świnie,nygusy co nic nie robią a innym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabiają.
Pani Aneta słynna kiedyś puszczalska w wielu miejscach na terenie Holandii teraz próbuje pokazywać się z jak najlepszej strony.
Jej partner Pan Zbigniew,poszukiwany w Polsce przez wiele organów ścigania również jest najgorszym "kablem"jakiego w życiu udało mi się niestety poznać.
PRZESTRZEGAM PRZED FIRMĄ BEST&WEST ORAZ PRZED WYMIENIONYMI PARAMI.
zdjecie uzytkownika
monia - 2015-06-04 13:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich ja wlasnie wrocilam z tego obozu pracy i zakladam sprawe sadowa tej firmie zwroca mi wszystko co do grosza ta firma to jakies nieporozumienie szanowny ban ben bije ludzi poniewiera drze ryja w pracy juz pierwszego dnia musisz miec tempo robota jezeli ktos chce odzyskac swoja kase i wziasc udzial w sprawie niech do mnie napisze monika.zurawska@vp.pl
zdjecie uzytkownika
plusiminus - 2015-06-06 15:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [monia - 2015-06-04 13:48:53]:
Pani Aneta i Pan Zbigniew to nygusy? robiąc 6 lat w tej firmie nikt sobie nie przypomina o "nic nie robieniu" tej pary. Kablami tez nie sa, po prostu mają uznanie od szefa tej firmy, Ben szanuje ich bo nie robią tutaj kilka miesięcy tylko 6 lat. Nie powinniscie obrazac nikogo tutaj poniewaz tak naprawdę nic na ten temat nie wiecie. Jezeli takie komentarze sa tutaj na temat tych par to naprawdę trzeba miec mocno na*ebane w głowach żeby tak pisac nie znając osobiście ich.
P.S. Ja na waszym miejscu nie ingerowałabym w ich prywatne życie i w przeszłośc ponieważ to nie jest wasz interes, a to co było i nie jest nie pisze się w rejestr.
Pozdrawiam, plus i minus.
zdjecie uzytkownika
TROKOWSKI - 2015-06-06 16:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jackowicz - 2015-06-02 07:48:53]:
ciekawe... trokowski zbigniew jak dojdzie do otajnienia tresci opini przez prokutratora co wymislisz.. a badz pewien-pewna.. ze cie znajde a wtedy na pewno bede poszukiwany . JESTEM TYM KIOM JESTAM..!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Sisi - 2015-06-09 22:31:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam w najblizszym czasie wybieram sie do pracy w Holandi przez firme Best&West ale po przeczytaniu opini na temat tej firmy jestem przerazona i nie wiem co mam zrobic.Tam jest naprawde tak zle jak piszecie?
zdjecie uzytkownika
monia - 2015-06-10 23:11:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tam jest wrecz tragicznie ja wlasnie zakladam sprawe tej firmie nie jedz bo szkoda kasy na busy potem nawet nie bedziesz miala za co wrocic dostajesz dwie umowy polska jest spoko a holenderska masakra a ta praca tam to oboz pracy mnie baba wciskala ze te komentarze to klamstwa ale jak pojechalam to sie przekonalam ze ludzie jednak prawde pisza 3 dni tam bylam za co oczywiscie pan super ben mi nie zaplacil ale sad odzyska to co wydalam na ten przeklety wyjazd
zdjecie uzytkownika
zabcia - 2015-06-13 15:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
opinie o Anecie i Zbyszku z Wassenaar potwierdzam ze jest zgodna z prawda, mysla ze ze pozjadali wszystkie rozumy, nowych ludzi traktuja jak smieci. Kultura osobista na poziomie zerowym...
zdjecie uzytkownika
oszukana w huj - 2015-06-13 18:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
best to kurewne oszusrty pracowalam tam 5 tyg i okropnie moj mąz kasy nie dostal nic za bungal plac za ciuchy plac a z czego kurwa zyc masakryczne traktowanie pracownikow tylko gonia do roboty i slychac pawer tempo
a wogole szczerze masakra wymagania duzo a kasy zero DO DUPY Z TAKĄ FIRMA jebac bena tam taki stary huj na bungalach w wassenaar
pozdrawiamy my byli pracownicy i mam prożbe nie jedzcie do oszustow no w sumie porada od bylej pracownicy nie do pracy na wriszkop
zdjecie uzytkownika
Adamosos242 - 2015-06-18 18:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jedź tam bedziesz zalowac bylem 1 miesiac jeszcze jak to byl tz allworks dalej to samo tylko nazwa inna bestwest
zdjecie uzytkownika
jackowicz - 2015-06-18 21:13:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedz na TROKOWSKI - 2015-06-06 16:36:40-a z kąd wiesz że o ciebie chodzi?-przecierz tam nazwisko nie było wpisane.
Ale wiadomo wiesz o kogo chodzi bo innych tak podłych św.ń tam nie ma!!!!-i nie strasz bo kto mieczem wojuje to od miecza ginie ła..o.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: nie ma rozmowy kwalifikacyjnej
Pytania:
zdjecie uzytkownika
karolina - 2015-06-26 19:45:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tam jest gorzej niż źle!
zdjecie uzytkownika
karolina - 2015-06-26 20:27:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam w oss tragedia może było by ok jakby zminili koordynatorów tam oni żądzą Monika nigdy jej niema jak jest problem Mirek poraszka biuro jest zawsze zamknięte Milena niewiem kim tam jest moim zdaniem powinna być sprzątaczka ale sypia z koordynatorem to ma szerokie plecy i pomiata ludźmi jak chce zawsze firma oczernia ludzi ze pija i niechcą pracować nieprawda byłam tam piją jak maja wolne może. Jest w tej firmie ktoś normalny kto zobaczył by jak pracują ludzie a jak koordynatorzy bo to jest tragedia oni naprawde nieszanują ludzi bo wiedza ze w sobotę. Czy w niedzielę przyjadą następni jedno ich słowo niepodoba się to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam przetrwają tylko ci co pracuje. Kilka lat zieloni czyli nowi maja czasami dobrze pierwszy tydzień puźniej się zaczyna ale niestety to tylko Polacy za granica w Polsce ukończyli podstawówkę. A tam wielcy dyrektorzy a ta umowa w polskiej masz napisane ile zarabiasz na godzinę w tej Holenderskiej niema o tym słowa za 40 godzin pracy dostałem 150euro!buty dostajesz używane do pracy a le musisz je oddać w dobrym stanie jak nie to kara kluczyk od ssawki jak zgubisz to kara a i w umowie jest warunek niemożesz nikomu powiedzieć co się dzieje w firmie bo kara jak tajny agent praca sama w sobie nie jest ciężka tylko ci koordynatorzy dają popalić a na godzinę to raczej 4 euro wychodzi a ni 8.65 jak ci obiecują kto ma jechać i niewieży opinią ludzi kturzy tam byli niech jedzie i sam się przekona ja też niewieżylam i dzisiaj mam to co mam!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Best&West

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Best&West?
Zadaj pytanie
alert