brak logo

GOPS

Długołęka

Opinie o GOPS

anonim 2011-08-12 17:28:49
przykro mi, ale do tej pory( a staram sie o to od 12lat) nie otrzymalam nawet zlotowki od gosp w dlugolece. nie wiem z czego to wynika, ale kierowniczka odrzuca moje( i nie tylko moje) prosby bezpodstawnie. czesto bylam tez ponizana w podtekstach rozmow prowadzonych z pracownikami gosp w dlugolece. moja opinia to: niedostateczny.
1
suzi 2012-01-31 18:24:24
Bardzo dziwi mnie mało powazny anonim o pracy tak wspaniałego zespołu jak pracownicy gops w Długołęce. Mam pytanie do Pani " anonim" - jesli od 12 lat stara się Pani o pomoc, to dlaczego nie weźmie się poprostu za pracę. Najłatwiej krytykować tych, co pracują, niosa pomoc, często kosztem własnego czasu. Pani Kierownik jest osobą bardzo zyczliwą, z dużym doświadczeniem zawodowym. Zawsze jest tam, gdzie jest człowiek w potrzebie. W wielu MOPS-ach jest tak, że człowiek przychodzi do instytucji. W GOPS w Długołęce człowiek przychodzi do człowieka. Brawo kochana Pani Kierownik. A Pani "anonim" niech się weźmie do porządnej roboty.
1
Janek 2012-01-31 18:40:25
Pracownicy GOPS w Długołęce to ludzie bardzo wymagający, tak jak Pani Kierownik [usunięte przez moderatora] Trzeba sobie uświadomić, że pomoc społeczna to \"wędka\", a zatem własna aktywność potrzebującego jest jak najbardziej pożądana. Pani, przedstawiająca się jako \"anonim\" skarży się na Panią Kierownik, bo co - nie dostała zasiłku? Widać słusznie. Nie do pomyslenia jest, że osoba mobilna na tyle, ze potrafi posługiwać się komuterem, logować itp. próbuje wyciągnąć pieniądze z kieszeni nas - podatników tej gminy! Weź się babo do roboty a od razu poczujesz się lepiej! Osobiście mogę powiedzieć tyle, że dzięki odmowie pomocy finanoswej, której potrzebowałem poprostu na to, żeby pić (!), dziś jestem trzeźwym alkoholikiem, mam pracę, rodzinę, przyjaciół, jestem szczęśliwy. A wszystko zawdzięczam odmowie pomocy nawet jednej złotówki !) i udzieleniu pomocy przez Panią Kierownik ( wiele miesięcy żmudnej pracy) , dzięki ktorej poprostu żyję wśród Was. Jak kobieto chcesz przez dwanaście lat wyciągać pieniądze z opieki to idź lepiej pod kościół. przynajmniej się zmęczysz wyciągając rękę no i opluć nie będziesz miała kogo.
1
klient 2012-02-02 21:11:01
Jesteśmy wraz z żoną klientami GOPS - korzystamy z zasiłku rodzinnego na 4 dzieci. Obsługa jest na przyzwoitym poziomie, czasem tylko zbyt wiele wymagają. Jest takie zaburzenie polegające na przesadnym poczuciu wielkości.Osobiście mi to nie przeszkadza, bo nawet lubię przekomarzać się z urzędniczką, by ostatecznie uznała, że nie ma racji. Wtedy tak ładnie mówi przepraszam. Nie każdy to potrafi.Wogóle ten GOPS w Długołęce to bardzo porządna instytucja i kompetetni urzędnicy.A że czasami czuja się wielcy.. Cóż, z góry lepiej wszystko widać. Tyle. Pozdrawiam cały GOPS i współczuję klientów, którzy przez dwanaście długich lat molestują urzędników. Słyszałem, że niedługo takich klientów beda wpisawać do krajowego rejestru uzależnionych od pomocy. Dziewczyny! Kocham Was!.
1
Antoni ( nie świ ęty) 2012-02-13 18:29:22
No i po co ta głupia dyskusja. Urząd ma swoje wymagania, obywatel ma swoje wymagania. Dow [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] polega na tym, żeby to wszystko pogodzić. Myślę, że mieszkańcom trudno by się było pogodzić, gdyby wiedzieli, ile babsko ubiegające się przez dwanaście lat o pomoc, wyciągnie pieniędzy z opieki. W ogóle, co za durne założenie, że opieka ma dać pieniądze. Rozumiem dać ciężko chorym, opuszczonym, wielodzietnym ale takim, którzy pomimo języka na brodzie nie dają rady. Kiedyś byłem świadkiem, że taka jedna mówiła w sklepie, że dostała trzy stówki.Zatelepało mną. Bo ja na taką forsę pracuję dwa tygodnie wstając o piartej trzydzieści rani i wracam o piatej po południu. Znam Panią [usunięte przez moderatora] Kierowniczkę. Na własnym przykładzie wiem, że to rozważna i bardzo kompetentna osoba. jesli mówi - nie, to cierpliwie wyjaśnia, zachęca i motywuje do własnej aktywności. Taka pomoc jest nam, mieszkańcom potzrebna a nie rozdawnictwo pieniędzy, jak w innych mopsach. Pani " niezadowolona" niech się przeniesie tam, gdzie dają pieniądze a nie dobre rady i konstruktywnie pomagają. Ze też takie babsko ma czelność zabierać głos. PS. Kto ci dał forsę na komputer, no chyba nie opieka. Wyjasniam ,że nie jestem święty, bo nie chcę przez kolejne 12 lat modłów do mnie o pomoc. Pozdrowionka dla kochanego zepołu GOPS.
1
anka 2012-02-13 18:38:07
Jak kciałam arzeby mi dali pomoc pieniądze to mi kierowniczka powiedziała że mam tipsy za 150 złotych i sie mi nie należy. a moje dzieci to niby tesz mają tipsy. Czyli się im nalerzy, tak czy nie.
Taki ośrodek jest niepotrzebny, jak chcę by ktoś zauważył moje paznokcie to się umawiam na rantkę a nie idę do opieki. i jeszcze mi dali niesusznie kuratora.
2013-10-04 16:49:11
Mam problem odrzucono moje podanie ponieważ podjełam pracę w 2013 roku i ponoć pwrzekroczyłam dochody [netto 1186 zł] tyle zarabiam poco dane za ubiegły rok [bylam bezrobotna] skoro wzieto tylko pod uwagę moje obecne dochody . Nie rozumiem gdzie sens zbierania tony dokumentów rodzinne powinno należeć się każdemu kto ma dzieci . Z tego wynika że 638 zł na osobę bo tak mi wyliczono to dużo o wiele za dużo.
2
Jana 2014-01-12 19:30:54
Gdybym mogła przyznać złoty medal dla Pracodawcy, to niewatpliwie otrzymała by go Pani Kierownik GOPS w Długołęce. Wymagająca, konsekwentna, własnym przykładem wspiera, uczy i wychowuje. Nie podaję imienia i nazwiska, bo powiedzą, że się podlizuję.
1
norbert 2015-01-19 19:32:53
Hej, a może ktoś napisac jakąś aktualną opinie na temat pracy w GOPS, bo widze, że temat odżył po roku. Czy oni w ogóle często zatrudniają ludzi, a jeśli tak, to czy w ogóle warto tutaj aplikować? Możecie napisac, gdzie ja moge w ogóle znaleźc ich aktualne ogłoszenia pracy? Czy tez, gdzie Wy je znaleźliście?
pająk 2015-03-24 01:33:11
szczerze mówiąc to jesli nie masz jakiś dobrych znajomości w gminach to raczej marne szanse że kiedykolwiek się tutaj dostaniesz. Jest to typowo urzędowa robota ,a więc szanse na nią mają ludzie którym pracę będzie po prostu chciał podarować człowiek który się tym zajmuje a więc wójt, czy też burmistrz
Joszi 2015-07-06 22:58:28
Może w innych urzędach jest tak, jak w Waszych postach.W GOPS w Długołęce zatrudnienie jest na uczciwych, transparentnych zasadach.Próbowałem się zatrudnić,niestety nie udało się, razem ze mną na rozmowę kwalifikacyjną czekała dziewczyna,która miała pewniaka w kieszeni ( znajoma kogoś ważnego).I co? Nie dostała się. To dobrze świadczy o kierownictwu. ZA tego co wiem,to zespół jest dobrze dobrany, stawiane są wysokie wymagania, liczą się efekty pracy. Jak się coś zwolni,będę próbować, bo warto pracować w takim ośrodku.
nikoś 2016-06-12 17:35:21
Jak napisałem prawdę o tej chorej instytucji gops to ją usuneli bo prawda kłuje w oczy
Zostaw swoją opinię o GOPS - Długołęka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GOPS