Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: FORTMAN-GROUP

zdjecie uzytkownika
Antoś - 2014-10-28 16:20:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kris - 2014-09-19 13:19:52]:
hey kris...nadal pracuję i jest spoko, z tego co wiem to potrzebują ludzi do pracy, tylko faktycznie izolerów , bo takie wynalazki tu do mnie na budowę przyjeżdżały że aż przykro :D ale kariera ich długo nie trwała i dostali " bilet powrotny " ... jak jesteś dobry to pisz do nich a robotę będziesz miał na pewno i to na długo... PZDR
zdjecie uzytkownika
rodak - 2014-11-04 15:21:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
misiek - 2014-11-06 18:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no słuchajcie, macie wybór, albo narzekacie i nie robicie nic w temacie, albo bierzecie sprawy w swoje ręce i wtedy ma to jakiś sens. Jak macie dokumenty jakieś albo chociaż samą umowę, to już połowa sukcesu, na te podstawie spokojnie możecie się domagać więcej i nie bójcie się, że przegracie jakąś sprawe.
zdjecie uzytkownika
Jumbo - 2014-11-20 23:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bodajże po okresie nie wypłacania kasy równemu 3 miesiące można zgłosić sprawę do sądu pracy. Podejrzewam, że jeżeli pracodawcy zaczęłoby się robić ciepło za uszami to momentalnie znalazłyby się pieniądze na wypłaty. Swoją drogą na jakie zarobki można liczyć i czy te poślizgi zdarzają się co miesiąc w firmie?
zdjecie uzytkownika
Kac - 2014-12-05 09:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownicy może po prostu nie mają na tyle umiejętności i cywilnej odwagi by pracodawcy założyć sprawę? Każdy kto chce lepszych warunków powinien w pierwszej kolejności zacząć od siebie wymagać a potem próbować wymagać od innych. Na dobrą sprawę ciężko powiedzieć jakie dokładnie rzeczy dzieją się w Fortmanie jeżeli pracownicy nie mogą się w 100% podzielić sowim doświadczeniem.
zdjecie uzytkownika
a - 2015-01-12 10:37:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,niedługo jadę na rozmowę o pracę. Można prosić o info jak obecnie płacą (chodzi o terminowość)oraz jak faktycznie wyglądają warunki zakwaterowania?
zdjecie uzytkownika
mało istotne - 2015-01-20 11:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zonka 2324 - 2014-07-23 09:01:37]:
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
a - 2015-01-26 13:17:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to płacą tam, czy się migają od tego? Nie mam zamiaru poświęcać im czasu bez zapłaty a dodatkowo trwonić go na boje sądowe. Wyjechać łatwo, ale wrócić (o ile będzie za co) bez niczego, z długami?
zdjecie uzytkownika
a - 2015-01-30 10:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to jak, nie ma chętnych aby opisać jak tam dla nich aktualnie się pracuje?
zdjecie uzytkownika
paweł gawłowski - 2015-02-04 17:12:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pojawiają sję widze tutaj komentarze odnośnie FORTMAN-GROUP sugerujące ze niby firma nie wywiązuje się ze swoich obowiązków finansowych wobec pracowników w prawidłowy sposób. ta kwestia wymaga dla mnie informacji więcej gdyż boję się że planuję zatrudnienie w niepłacacej firmie... może ktoś coś konkretniej napisać?
zdjecie uzytkownika
a - 2015-02-05 09:43:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
no właśnie, podłączam się pod pytanie Pana Pawła, coś cicho się zrobiło w temacie.
zdjecie uzytkownika
a - 2015-02-11 12:35:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
brak wpisów chyba dobrze rokuje, wszyscy zarobieni po pachy i kasa spływa.
zdjecie uzytkownika
miki - 2015-02-18 22:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja dostaje kase co miesiac wiem ze nie wyplacili kilku osobom tym co robote zpieprzyli
zdjecie uzytkownika
utek - 2015-03-10 13:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To młoda forma, działają na rynku chyba od 2007 roku. Trzeba trochę czasu, żeby w pełni rozwinąć skrzydła i wypracować własne systemy zarządzania pracownikami. Interesuje mnie praca jako dekarz i zaglądam między innymi na ich stronę. W miarę regularnie zamieszczają ogłoszenia o pracę, a to oznacza, że się rozwijają i potrzebują rąk do pracy. Przynajmniej w mojej skromnej ocenie.
zdjecie uzytkownika
izoler - 2015-03-16 16:09:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
misio - 2015-04-01 23:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Antoś - 2014-09-15 10:46:49]:
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
albert - 2015-04-01 23:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miki - 2015-02-18 22:39:06]:
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
izoler 2 - 2015-06-16 09:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
To co w ogloszeniu i na rozmowie kwalifikacyjnej mija sie z prawdą. Wlasnie wrocilem z Berlina z projektu Schonefeld. Przed przystapieniem do pracy przeczytajcie umowe!!. Fortman kaze zakladac dzialalnosc gospodarcza i podpisac umowe jak dla wielkiego podwykonawcy. W umowie jest tyle kar, ze dają im podstawy do nie zaplacenia, a wrecz do bankructwa czlowieka moga doprowadzic. Na pieniadze trzeba czekac ok. miesiaca od wystawienia fv. czyli trzeba byc przygotowanym na 2 miesiace zycia bez pieniedzy. Na budowie koordynator podkreca takie tempo jak by to byly zawody w pracy na akord.
zdjecie uzytkownika
izoler 2 - 2015-06-16 10:08:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jestem strasznie zawiedziony wspolpraca. Dopiero co wrocilem z Berlina z projektu Schonefeld. Fortman kaze zakladac dzialalnosc gosp. i podpisac umowe. Umowe radze najpierw dokladnie przeczytac. 10 stron obwarowane szeregiem kar. Platnosc otrzymuje sie po miesiacu od wystawienia faktury vat. Wiec przygotujcie sie na 2 miesiace życia bez kasy. Jak beda chcieli mniej zaplacic lub doprowadzic was do bankructwa to umowa spokojnie na to pozwala. Na budowie koordynator narzuca takie tempo jakby to byl konkurs pracy na akord. jak zrezygnujecie ze wspolpracy z nimi w trakcie trwania umowy, zapomnijcie o kasie.
zdjecie uzytkownika
izoler2 - 2015-06-16 10:10:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [janek - 2014-10-09 11:59:11]:
wlasnie, ze tak moze byc. w umowie jest zapis, ze jak im sie klient wycofa z kontraktu oni tez mogą wycofac sie z umow z podwykonawcami
zdjecie uzytkownika
Pytanie o Fortman - 2015-06-16 10:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prosze o informacje jak sie uklada wspolpraca z Fortmanem? Zaprosili mnie do pracy do Berlina na izolera i nie moge sie zdecydowac z wyjazdem. jak jeden z kolegow pisal faktycznie w umowie jest dlugi termin platnosci. Czy wy tez czekacie po misiacu na wyplaty?
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-06-17 08:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [izoler 2 - 2015-06-16 10:08:39]:
nie mogłeś być na tym projekcie bo on dopiero ruszył i jeszcze nikt z niego nie zjechał.koordynator...
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-06-17 08:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [izoler 2 - 2015-06-16 10:08:39]:
..i co najważniejsze nikt nikomu nic nie każe.
zdjecie uzytkownika
pytający - 2015-06-17 13:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wiec jaro kto mógł napisać i czemu ludzie piszą ze fortman nie wypłaca pieniędzy
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-06-17 23:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos kto sie na niego nie zalapal :)
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-06-17 23:12:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co myslales ze pojedziesz tam odpoczywac? Pracuj w polsce za 1500 zl. Powodzenia. Tam trzeba zapier.... a nie obijac sie jak to u nas bywa. Mozna zarobic niezle pieniadze i nie pisz ze trzeba placiic za nocleg bo firma to gwarantuje.
zdjecie uzytkownika
izoler2 - 2015-06-18 08:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma placi po 3 tygodniach od wystawienia faktury z tygodniowym-dwu opoznieniem. Kaucje obcina z wyplaty za mieszkanie. Bylo was na lotnisku 17 w zeszlym tygodniu.
zdjecie uzytkownika
rekruter - 2015-06-18 11:30:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [izoler2 - 2015-06-18 08:23:22]:
Was? wcześniej utrzymywał Pan, że również tam był! Proszę nie kłamać jeśli pisze Pan bo jest rozgoryczony, że pracy nie dostał! Nikt jeszcze z lotniska nie zjechał, więc proszę nie opowiadać bzdur, że Pan tam przebywał.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-06-18 18:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze ktosnapisacjak wyglada
płatnosc w fortmanie jestem po rozmowie
zdjecie uzytkownika
trot - 2015-06-21 19:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@ja raczej nie ma problemów z płatnościami, wynagrodzenie jest na czas. Na tą chwilę Fortman Group proponuje aplikacje na miejsce pracy takie jak Monter kanałów wentylacyjnych; pracownik budowlany z językiem niemieckim; Monter instalacji sanitarnej; Izoler/blacharz; pracownik ogrodu/brukarz oraz jako monter izolacji termicznej. Każda z prac na terenie Niemiec
zdjecie uzytkownika
budowlaniec - 2015-06-22 11:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak praca ? Jest roboty na 10h dziennie? A mieszkanie jak ? jest internet ?
zdjecie uzytkownika
2 - 2015-06-22 11:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-06-18 18:19:40]:
i co zaprosili Cie do pracy ? kiedy jedziesz?
zdjecie uzytkownika
Maras - 2015-06-26 11:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [izoler2 - 2015-06-16 10:10:31]:
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Gral - 2015-07-22 23:37:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nigdy wcześniej nie korzystałem ze współpracy przez jakąś agencję. Jestem trochę zszokowany postępami - jak szybko to można załatwić, a przy okazji trochę zaniepokojony czy na pewno wszystko będzie w niemczech w porządku - ubiegałem się o pracę jako izoler-blacharz, kasa nawet znośna jak na początek - mam nadzieję że po jakimś czasie urośnie.
zdjecie uzytkownika
santiago - 2015-07-24 17:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gral - 2015-07-22 23:37:50]:
Na twoim miejscu uważałbym i patrzyłbym im ze wszystkim na ręce.
zdjecie uzytkownika
dako - 2015-08-22 03:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak, tylko mając do wszystkich takie ograniczone zaufanie firma raczej nigdy nie wyjdzie ze swojej 'skorupy' już nie mówiąc o tym, że rozwój będzie utrudniony. Co prawda znam sytuacje, gdzie pracownicy mając zaufanie szefostwa i czując brak silnej ręki nad sobą dokonywali w firmie cudów, ale tutaj raczej tego się nie ma co spodziewać.
zdjecie uzytkownika
dako - 2015-08-22 03:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak, tylko mając do wszystkich takie ograniczone zaufanie firma raczej nigdy nie wyjdzie ze swojej 'skorupy' już nie mówiąc o tym, że rozwój będzie utrudniony. Co prawda znam sytuacje, gdzie pracownicy mając zaufanie szefostwa i czując brak silnej ręki nad sobą dokonywali w firmie cudów, ale tutaj raczej tego się nie ma co spodziewać.
zdjecie uzytkownika
tony - 2015-08-26 21:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś coś więcej napisze o firmie, czy coś się zmieniło na lepsze.
Ktoś może pracował dla nich jako blacharz warsztatowy.
Jakie warunki pracy i płacy.
można pisać na priv: drake2@op.pl
zdjecie uzytkownika
moka - 2015-09-21 11:46:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mimo wszystko chcialbym sprobowac pracy w Fortman Group. a widze ze aktualnie poszukuja na stanowiska wykrawacz miesia, monter izolacji termicznej, plytkarz, ciesla budowlany, monter plyt k/g, blachrz warsztatowy oraz monter izolacji termicznej. no i ponawiam przemowcy pytanie czy ktos cos wiecej napisze.
zdjecie uzytkownika
Lord - 2015-11-01 15:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ją dostałem ofertę wyjazdu do Niemiec na własnej działalności gospodarczej jako izoler blacharz i nie muszę jechać do biura rozmowa będzie przez skype dobre warunki oferują.
zdjecie uzytkownika
czechu - 2015-11-01 20:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Lord Super, że warunki jakie oferują są dobre, ale może mógłbyś opisać jak dokładnie wygląda zatrudnienie u nich, a zwłaszcza jakie proponują warunki pracy? Ja się zainteresowałem ich ogłoszeniem na montera izolacji. Zarobki ok 2000 euro są bardzo obiecujące, a także nieodpłatne zakwaterowanie jest zdecydowanym plusem. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
trot - 2015-12-08 14:57:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ode mnie pracuje w tej firmie członek rodziny i opowiadał mi jak to tutaj płacą. Kasa może nie przeraża, ale i nie poraża swoją wysokością niestety...
zdjecie uzytkownika
rambo12723 - 2015-12-15 10:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siemanko mam pytanie czy trzeba dzialalnosc gospodarcza na pracownik hali w Berlinie i czy ktos cos wiecej wie na ten temat ??
zdjecie uzytkownika
Maniu - 2015-12-15 15:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znam firmę Frotman-group i uważam, że jest bardzo dobra. Aktualnie szukają ludzi zarówno do pracy w Polsce jak i za granicą w Niemczech. Mi się podoba oferta pracy na pracownika działu HR z językiem ukraińskim. Ciekawe tylko ile płacą :)
zdjecie uzytkownika
mistrz - 2015-12-17 20:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale idac do agencji przeciez powinnismy zostac poinformowani o takich rzeczach prawda, poza tym chyba kazdy z ans jest dorosly i wie na jakie warunki sie godzi
zdjecie uzytkownika
gidan - 2015-12-19 23:42:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czasami dają takie informacje do uzyskania drogą w postaci umowy, nie koniecznie informują. Chociaż odnoszę wrażenie, że pracownicy powinni o więcej rzeczy dbać sami.
zdjecie uzytkownika
gfgfgf - 2015-12-26 22:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Maniu no wlasnie widzialem od nich ogloszenia o pracy w Niemczech jako pokojówka, moze warto sprobowac, mozna oczywiscie sporo zarobich za granioca..
zdjecie uzytkownika
zbysiu - 2016-01-06 14:11:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ty widze ze nikt i tak tu nie odpisze czy do kazdego kontraktu pracy jest potrzebna dzialalnosc gospodarcza w tej firmie Fortman ??
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-01-25
Żródło: Gowork.pl
Szczecin
(zachodniopomorskie)
Agencja Pracy  Fortman-Group Sp.z o.o. powstała w 2007 roku, w związku z dynamicznym rozwojem poszukuje osoby do pracy w biurze w oddziale w Szczecinie. MANAGER SPRZEDAŻY Miejsce pracy: Szczecin Wymagania wobec kandydata: wykształcenie min. średnie znajomość pakietu MS Office wysoko rozwinięte umiejętności interpersonalne
zdjecie uzytkownika
mistrz - 2016-01-06 20:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobić mozna, ale jezeli spełniasz ich warunki, musisz znasz jezyk, teraz firmy nie inwestuja w pracowników ktorzy nie znaja jezyka oraz nie maja doswiadczenia
zdjecie uzytkownika
sitko - 2016-01-21 19:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no język w dzisiejszych czasach to absolutna podstawa, a przede wszystkim no chociaż trochę trzeba znać ten język na stanowisku pokojowego czy pokojówki teraz w niemczech, gdzie szukają osób

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FORTMAN-GROUP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert