Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: FORTMAN-GROUP


Oceniono 77 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
FORTMAN-GROUP
Stanisława Więckowskiego 3/2
70-411 Szczecin
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-05-16 16:24:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Brak słów na tą firmę... Nie są słowni ani nie wypłacają pieniędzy jak obiecują. Na zaliczkę jakąkolwiek nie ma co liczyć.
zdjecie uzytkownika
dar - 2014-05-22 11:55:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
i jak tam teraz w FORTMANIE? czy jest tu ktokolwiek kto moze napisac cos rzeczowo o firmie? chce sie tam dostac.
zdjecie uzytkownika
Gregor - 2014-05-24 20:41:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie dajcie sobie spokój z tą firmą kłamią nie płacą np w 7 osobowej grupie jest 2 ogarnięte osoby a reszta to łapanka z pod budki z piwem i te 2 osoby muszą tyrać za resztę bo panuje odpowiedzialność zbiorowa tzn jak niemiec nie zadolony to zjeżdzają wszyscy kasa nigdy na czas, znam z autopsji bo miałem nieszczęście pracwac tam w ubiegłym roku co sie dzieje teraz wiem od chłopaków którzy tam jeszcze zostali i którym szczerze współczuje...NIE POLECAM, NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAC.
zdjecie uzytkownika
marko - 2014-05-28 18:27:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam ja wziolem u nich pare zlecen jestem na dzialalnosci niemieckiej I jak narazie jest ok teraz zaczynam nowe zlecenie na 3 miesiace . Mysle ze negatywna opinie wystawiaja lenie I ludzie ktorzy nie maja pojecia o roboci I tak ich traktuja bo fachowca potrafia docenic .warto sprobowac jezeli ktos chce
zdjecie uzytkownika
dar - 2014-05-29 14:15:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to akurat ja sie zaliczam do tych robotnych. dzieki za odpowiedzi, napiszcie tylko czy szef w porzadku jest?
zdjecie uzytkownika
marko - 2014-05-30 18:33:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szef jest ok
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-06-02 13:27:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [OSZUKANY - 2014-05-13 21:10:47]:
I jak tam sprawy z prawnikami.. ?
zdjecie uzytkownika
dar - 2014-06-02 18:20:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
podłączam sie do pytania o te sprawy w sadzie. nie bede rozwazal oferty jak nie bede miał pewnego info. dzieki za wszystkie odpowiediz.
zdjecie uzytkownika
zonka 2324 - 2014-07-23 09:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale wy ludzie narzekacie. Jak się obijaliście i mieliscie w nosie prace to teraz ponosicie pewne konsekfencje swoich czynów. Wszyscy co piszą negatywne opinie na temat tej firmy są albo obibokami którzy patrzą na innego ze za nich zrobi albo lubi dawać w palnik i na drugi dzień nie jest w stanie nic zrobić. 1,5roku mąż tam pracuje jest dobrym fachowcem to dobrze go traktują. Opanujcie się ludzie z tymi opiniami bo nie macie o tej firmie pojęcia zielonego. Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
radek - 2014-08-16 10:17:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [emil - 2014-03-17 16:29:17]:
Zwykli oszusci i bajkopisarze szkoda czasu na nich bo obiecuja gruszki na wierzbie
zdjecie uzytkownika
sebek - 2014-08-18 16:46:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siema. jest dobra oferta na dekarz/dachy plaskie/papa termozgrzewalna, ale tam piszą ze trzeba znac niemiecki? czy to jest jakis mus, bo ja troche porobilem na dachach w wielkiej brytanii i rok w irlandi. o ile po angielsku sie dogadam to po niemiecku to wcale a wcale. no i jeszcze jedna rzecz, mam nadzieje ze nie wymagaja tam w niemczech zaswiadczenia o niekaralnosci, w ogloszeniu nic nie ma. wiecie cos o tym?
zdjecie uzytkownika
DEKARZ - 2014-08-26 11:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co z ta oferta dla dekarzy czy jeszcze jest aktualna na pape termo?
zdjecie uzytkownika
emil - 2014-09-01 13:28:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [DEKARZ - 2014-08-26 11:55:17]:
no jest oferta dalej wiec jak chcesz spac w aucie i pracowac miesiace za darmo to zglos swoja kandydature to zostaniesz wyruchany jak sobieski na mydle. szukaj lepiej innego pracodawce bo szkoda twojego czasu i zdrowia
zdjecie uzytkownika
roman - 2014-09-03 10:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć wszystkim, właśnie pojawiło się w necie ogłoszenie o pracę w tej firmie dla monterów izolacji, mam pytanie:
1. jak wygląda proces rekrutacji na to stanowisko
2. jaką dają umowę o pracę (czy trzeba założyć swoją działalność ?)
3. jaka jest stawka godzinowa na tym stanowisku
4. za co odliczają od wypłaty (przeloty, zakwaterowanie ?)
bardzo proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
krzycho - 2014-09-04 18:42:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@roman, ładny zestaw pytań masz, ale nie wiem czy ktoś tutaj udzieli Ci aż tak szczegółowych informacji, najlepiej to przejść się do nich na rozmowy, racej jest tylko jeden etap, gdzie badają to czy w ogól nadajesz się do takiej roboty czy tylko tak Ci się wydaje..no spróbuj, tyle Ci doradze z mojej strony, pozdro!
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2014-09-05 14:05:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
miałem z tą firmą jechac jako monter płyt PROMAT
byłem na rozmowie pod koniec lipca strasznie im zalezało ( jak to powiedziała pani: kierownik widział moje CV i nalega na spodkanie)nie bardzo mi pasowało bo z gdanska do szczecina dosyc daleko
pojechalismy we dwoje jako brygada
rozmowa w zasadzie była o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maryni trwała około 30 min
najpierw pani pytała sie co umiemy a czego nie umiemy
powiedziała; tak naprawdę to projekt czeka tylko na nas
zadałem pytanie kierownikowi jakim systemem montują płyty? to miałem wrazenie ze zna sie tyle co slepy na kolorach lub głuchy na muzyce(nie obrazajac nikogo)
wyjazd miał byc 25 sierpnia albo 1 wrzesnia bo do połowy sierpnia pracowalismy
zrezygnowałem dla nich z poprzedniej pracy, wydałem kase na dodatkowe narzedzia, bo trzeba było wziąsć swoje, wyszykowałem auto,zonka zrobiła zapasy jedzenia,
odwiesiłem działalnosc zapłaciłem ksiegowej
kilkanascie stówek wydałem
mielismy jechac 31 sierpnia w niedziele
do ostatniej chwili twierdzili ze jest wyjazd
umowy juz były gotowe
w czwartek zadzwoniłem powiedzieli ze jedziemy ale we wtorek
potem zadzwonili ze jedziemy za tydzien w niedziele
w czwartek kolega zadwonił do nich co jest grane no to powiedzieli nam ze wyjazdu nie bedzie
dla mnie to nie jest firma FORTMAN-GROUP
tylko FURMAN-GRUP

samochodem pojedziesz a FURMANKĄ wrócisz

POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
dekarz - 2014-09-05 17:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) to zwykły zlodziej i oszust dlatego nawet sie nie pchajcie do tej firmy bo tylko obiecuje zwodzi i oszukuje a co jest najgorsze musisz pozniej sie po sadach wluczyc za swoimi pieniedzmi. Odradzam i nie polecam
zdjecie uzytkownika
Antoś - 2014-09-09 12:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, poczytałem trochę opinii na tej stronie i trochę się pośmiałem...pracuję w Fortmanie jako izoler od około roku i jestem bardzo zadowolony z całości współpracy... pieniądze dobre, kontakt z biurem w Szczecinie jak i Berlinie również, a więc cóż więcej potrzeba...Ja ze swojej strony mogę tylko POLECIĆ tą firmę...Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
rodak - 2014-09-09 15:12:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napotkałem w necie na ogłoszenie z tej firmy
oferują od 9 Euro NETTO,
pytam sie: jakie NETTO?
skoro od tej stawki trzeba zapłacic ZUS
od samozatrudnienia i podatek chociaz by ryczałt
to przy 200 godzinach pracy wychodzi 7,30 EURO
zdjecie uzytkownika
Antoś - 2014-09-15 10:46:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rodak - 2014-09-09 15:12:07]:
Skoro wystawiasz fakturę to proste że netto, a 9€ dostajesz na początek...pokaż mi gdzie w Polsce masz takie stawki na początek...skoro jest to Tobie mało to się nie pchaj... ja mam teraz 11€ i jestem zadowolony pomimo około 400 zł ZUS-u i 5,5% podatku dochodowego... a jak miną mi 2 lata to zamykam działalność w Polsce i przechodzę na niemiecką gewerbe...PZDR
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2014-09-15 14:27:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja życzę tej firmie wszystkiego najlepszego. Poznałem wielu ludzi na budowach i w biurze.większość z nich to naprawde fajni ludzie.warunki tez są w porzadku, o ile ktos nie ma wygorowanych wymagan.Daja podwyzki, ze wszystkim mozna sie dogadac. Kilku nierobów i chronicznie nieszczęsliwych tego nie zmieni.
zdjecie uzytkownika
rodak - 2014-09-16 15:25:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze i nie zarobie tyle co w niemczech, ale jako dobry monter w polsce niezle zarabiam
11 euro to nawet nie jest najnizsza krajowa w niemczech i do tego
zero swiadczen
zdjecie uzytkownika
Jurek - 2014-09-16 15:52:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niemiecki rząd przyjął wczoraj projekt ustawy, która przewiduje wprowadzenie od początku przyszłego roku (po raz pierwszy w historii Niemiec) płacy minimalnej w wysokości 8,50 euro na godzinę dla niemal wszystkich zatrudnionych. Wiadomość z tego roku.Więc od przyszłego roku u niemca możesz legalnie 8.5o zarobić..haha
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-23
Żródło: Gowork.pl
cały obszar
( )
Firma Fortman-Group Sp. z o. o. poszukuje wykwalifikowanych spawaczy metodą TIG / WIG - 141 do pracy na terenie państwa Niemiec. Spawacz TIG / WIG - 141 Miejsce pracy: NIEMCY Wymagania: - doświadczenie w zawodzie  - umiejętność pracy w zespole - umiejętność czytania rysunku technicznego Mile widziane: - prawo jazdy kat. B - własny samochód dostępny na wyjazd  - z
zdjecie uzytkownika
żenua - 2014-09-18 09:11:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przestrzegam wszystkich przed wdepnięciem w to g(ó)wno, to nie jest firma tylko jakaś banda cwaniaczków naciągaczy, kłamców i złodziei. Na wyjeździe albo stracicie albo nigdzie nie pojedziecie co by Was koledzy uratowało tylko przed stratą czasu i pieniędzy więc omijać z daleka to coć jak rafalala mówiła:D
zdjecie uzytkownika
kris - 2014-09-19 13:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Antoś, napisałeś, że "pracuję w Fortmanie jako izoler od około roku i jestem bardzo zadowolony z całości współpracy", mm pytanie czy nadal tam pracujesz i czy nie wiesz czy obecnie nie potrzebują kogoś do pracy, bardzo zależy mi na pracy też w branży, więc mam nadzieje, że poradzisz mi i powiesz co i jak
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FORTMAN-GROUP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x