Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: FORTMAN-GROUP

zdjecie uzytkownika
albert - 2015-04-01 23:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miki - 2015-02-18 22:39:06]:
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
izoler 2 - 2015-06-16 09:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
To co w ogloszeniu i na rozmowie kwalifikacyjnej mija sie z prawdą. Wlasnie wrocilem z Berlina z projektu Schonefeld. Przed przystapieniem do pracy przeczytajcie umowe!!. Fortman kaze zakladac dzialalnosc gospodarcza i podpisac umowe jak dla wielkiego podwykonawcy. W umowie jest tyle kar, ze dają im podstawy do nie zaplacenia, a wrecz do bankructwa czlowieka moga doprowadzic. Na pieniadze trzeba czekac ok. miesiaca od wystawienia fv. czyli trzeba byc przygotowanym na 2 miesiace zycia bez pieniedzy. Na budowie koordynator podkreca takie tempo jak by to byly zawody w pracy na akord.
zdjecie uzytkownika
izoler 2 - 2015-06-16 10:08:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jestem strasznie zawiedziony wspolpraca. Dopiero co wrocilem z Berlina z projektu Schonefeld. Fortman kaze zakladac dzialalnosc gosp. i podpisac umowe. Umowe radze najpierw dokladnie przeczytac. 10 stron obwarowane szeregiem kar. Platnosc otrzymuje sie po miesiacu od wystawienia faktury vat. Wiec przygotujcie sie na 2 miesiace życia bez kasy. Jak beda chcieli mniej zaplacic lub doprowadzic was do bankructwa to umowa spokojnie na to pozwala. Na budowie koordynator narzuca takie tempo jakby to byl konkurs pracy na akord. jak zrezygnujecie ze wspolpracy z nimi w trakcie trwania umowy, zapomnijcie o kasie.
zdjecie uzytkownika
izoler2 - 2015-06-16 10:10:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [janek - 2014-10-09 11:59:11]:
wlasnie, ze tak moze byc. w umowie jest zapis, ze jak im sie klient wycofa z kontraktu oni tez mogą wycofac sie z umow z podwykonawcami
zdjecie uzytkownika
Pytanie o Fortman - 2015-06-16 10:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prosze o informacje jak sie uklada wspolpraca z Fortmanem? Zaprosili mnie do pracy do Berlina na izolera i nie moge sie zdecydowac z wyjazdem. jak jeden z kolegow pisal faktycznie w umowie jest dlugi termin platnosci. Czy wy tez czekacie po misiacu na wyplaty?
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-06-17 08:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [izoler 2 - 2015-06-16 10:08:39]:
nie mogłeś być na tym projekcie bo on dopiero ruszył i jeszcze nikt z niego nie zjechał.koordynator...
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-06-17 08:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [izoler 2 - 2015-06-16 10:08:39]:
..i co najważniejsze nikt nikomu nic nie każe.
zdjecie uzytkownika
pytający - 2015-06-17 13:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wiec jaro kto mógł napisać i czemu ludzie piszą ze fortman nie wypłaca pieniędzy
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-06-17 23:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos kto sie na niego nie zalapal :)
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-06-17 23:12:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co myslales ze pojedziesz tam odpoczywac? Pracuj w polsce za 1500 zl. Powodzenia. Tam trzeba zapier.... a nie obijac sie jak to u nas bywa. Mozna zarobic niezle pieniadze i nie pisz ze trzeba placiic za nocleg bo firma to gwarantuje.
zdjecie uzytkownika
izoler2 - 2015-06-18 08:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma placi po 3 tygodniach od wystawienia faktury z tygodniowym-dwu opoznieniem. Kaucje obcina z wyplaty za mieszkanie. Bylo was na lotnisku 17 w zeszlym tygodniu.
zdjecie uzytkownika
rekruter - 2015-06-18 11:30:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [izoler2 - 2015-06-18 08:23:22]:
Was? wcześniej utrzymywał Pan, że również tam był! Proszę nie kłamać jeśli pisze Pan bo jest rozgoryczony, że pracy nie dostał! Nikt jeszcze z lotniska nie zjechał, więc proszę nie opowiadać bzdur, że Pan tam przebywał.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-06-18 18:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze ktosnapisacjak wyglada
płatnosc w fortmanie jestem po rozmowie
zdjecie uzytkownika
trot - 2015-06-21 19:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@ja raczej nie ma problemów z płatnościami, wynagrodzenie jest na czas. Na tą chwilę Fortman Group proponuje aplikacje na miejsce pracy takie jak Monter kanałów wentylacyjnych; pracownik budowlany z językiem niemieckim; Monter instalacji sanitarnej; Izoler/blacharz; pracownik ogrodu/brukarz oraz jako monter izolacji termicznej. Każda z prac na terenie Niemiec
zdjecie uzytkownika
budowlaniec - 2015-06-22 11:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak praca ? Jest roboty na 10h dziennie? A mieszkanie jak ? jest internet ?
zdjecie uzytkownika
2 - 2015-06-22 11:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-06-18 18:19:40]:
i co zaprosili Cie do pracy ? kiedy jedziesz?
zdjecie uzytkownika
Maras - 2015-06-26 11:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [izoler2 - 2015-06-16 10:10:31]:
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Gral - 2015-07-22 23:37:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nigdy wcześniej nie korzystałem ze współpracy przez jakąś agencję. Jestem trochę zszokowany postępami - jak szybko to można załatwić, a przy okazji trochę zaniepokojony czy na pewno wszystko będzie w niemczech w porządku - ubiegałem się o pracę jako izoler-blacharz, kasa nawet znośna jak na początek - mam nadzieję że po jakimś czasie urośnie.
zdjecie uzytkownika
santiago - 2015-07-24 17:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gral - 2015-07-22 23:37:50]:
Na twoim miejscu uważałbym i patrzyłbym im ze wszystkim na ręce.
zdjecie uzytkownika
dako - 2015-08-22 03:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak, tylko mając do wszystkich takie ograniczone zaufanie firma raczej nigdy nie wyjdzie ze swojej 'skorupy' już nie mówiąc o tym, że rozwój będzie utrudniony. Co prawda znam sytuacje, gdzie pracownicy mając zaufanie szefostwa i czując brak silnej ręki nad sobą dokonywali w firmie cudów, ale tutaj raczej tego się nie ma co spodziewać.
zdjecie uzytkownika
dako - 2015-08-22 03:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak, tylko mając do wszystkich takie ograniczone zaufanie firma raczej nigdy nie wyjdzie ze swojej 'skorupy' już nie mówiąc o tym, że rozwój będzie utrudniony. Co prawda znam sytuacje, gdzie pracownicy mając zaufanie szefostwa i czując brak silnej ręki nad sobą dokonywali w firmie cudów, ale tutaj raczej tego się nie ma co spodziewać.
zdjecie uzytkownika
tony - 2015-08-26 21:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś coś więcej napisze o firmie, czy coś się zmieniło na lepsze.
Ktoś może pracował dla nich jako blacharz warsztatowy.
Jakie warunki pracy i płacy.
można pisać na priv: drake2@op.pl
zdjecie uzytkownika
moka - 2015-09-21 11:46:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mimo wszystko chcialbym sprobowac pracy w Fortman Group. a widze ze aktualnie poszukuja na stanowiska wykrawacz miesia, monter izolacji termicznej, plytkarz, ciesla budowlany, monter plyt k/g, blachrz warsztatowy oraz monter izolacji termicznej. no i ponawiam przemowcy pytanie czy ktos cos wiecej napisze.
zdjecie uzytkownika
Lord - 2015-11-01 15:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ją dostałem ofertę wyjazdu do Niemiec na własnej działalności gospodarczej jako izoler blacharz i nie muszę jechać do biura rozmowa będzie przez skype dobre warunki oferują.
zdjecie uzytkownika
czechu - 2015-11-01 20:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Lord Super, że warunki jakie oferują są dobre, ale może mógłbyś opisać jak dokładnie wygląda zatrudnienie u nich, a zwłaszcza jakie proponują warunki pracy? Ja się zainteresowałem ich ogłoszeniem na montera izolacji. Zarobki ok 2000 euro są bardzo obiecujące, a także nieodpłatne zakwaterowanie jest zdecydowanym plusem. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
trot - 2015-12-08 14:57:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ode mnie pracuje w tej firmie członek rodziny i opowiadał mi jak to tutaj płacą. Kasa może nie przeraża, ale i nie poraża swoją wysokością niestety...
zdjecie uzytkownika
rambo12723 - 2015-12-15 10:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siemanko mam pytanie czy trzeba dzialalnosc gospodarcza na pracownik hali w Berlinie i czy ktos cos wiecej wie na ten temat ??
zdjecie uzytkownika
Maniu - 2015-12-15 15:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znam firmę Frotman-group i uważam, że jest bardzo dobra. Aktualnie szukają ludzi zarówno do pracy w Polsce jak i za granicą w Niemczech. Mi się podoba oferta pracy na pracownika działu HR z językiem ukraińskim. Ciekawe tylko ile płacą :)
zdjecie uzytkownika
mistrz - 2015-12-17 20:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale idac do agencji przeciez powinnismy zostac poinformowani o takich rzeczach prawda, poza tym chyba kazdy z ans jest dorosly i wie na jakie warunki sie godzi
zdjecie uzytkownika
gidan - 2015-12-19 23:42:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czasami dają takie informacje do uzyskania drogą w postaci umowy, nie koniecznie informują. Chociaż odnoszę wrażenie, że pracownicy powinni o więcej rzeczy dbać sami.
zdjecie uzytkownika
gfgfgf - 2015-12-26 22:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Maniu no wlasnie widzialem od nich ogloszenia o pracy w Niemczech jako pokojówka, moze warto sprobowac, mozna oczywiscie sporo zarobich za granioca..
zdjecie uzytkownika
zbysiu - 2016-01-06 14:11:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ty widze ze nikt i tak tu nie odpisze czy do kazdego kontraktu pracy jest potrzebna dzialalnosc gospodarcza w tej firmie Fortman ??
zdjecie uzytkownika
mistrz - 2016-01-06 20:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobić mozna, ale jezeli spełniasz ich warunki, musisz znasz jezyk, teraz firmy nie inwestuja w pracowników ktorzy nie znaja jezyka oraz nie maja doswiadczenia
zdjecie uzytkownika
sitko - 2016-01-21 19:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no język w dzisiejszych czasach to absolutna podstawa, a przede wszystkim no chociaż trochę trzeba znać ten język na stanowisku pokojowego czy pokojówki teraz w niemczech, gdzie szukają osób
zdjecie uzytkownika
michal - 2016-02-10 22:54:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj kolego zapier. To zaraz ty możesz na kopach to jest praca, cza by obozów się już skończyły wiec kontroluj bajere pajacyku.
zdjecie uzytkownika
miechu - 2016-02-11 09:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajna nawet ta praca jako Pracownik Biurowy d/s Kadr tylko, że tutaj wymogiem koniecznym jest znajomość języka niemieckiego albo angielskiego. A co do wczesniejszych wypowiedzi to nawet nie wiem czy macie racje..
zdjecie uzytkownika
agata k - 2016-02-19 14:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nom wiadomo że język niemiecki może się jak najbardziej w tej pracy przydac skoro jest to agencja pośrednictwa pracy wysyłaja np. pracowników polskich do Niemiec
zdjecie uzytkownika
beza - 2016-02-21 16:01:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
agata k., no tak to jest raczej zrozumiałe, w koncu praca w Szczecinie, a tam z 30 km do granicy Niemieckiej. Pracownik do obsługi klienta tez powinien tu znac niemiecki albo chociaż angielski - wymagają.
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2016-02-27 11:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam wasze opinie sa jak kazde inne (jak w kazdej agencji pracy)jecie w ciemno na wlasna reke..zobaczymy co bedzie jak nie wy to kto !!! Ukraincy,Litwini Rumuni pojada za 4 tys miesiecznie ciao!!!???
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2016-02-27 11:04:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam wasze opinie sa jak kazde inne (jak w kazdej agencji pracy)jecie w ciemno na wlasna reke..zobaczymy co bedzie jak nie wy to kto !!! Ukraincy,Litwini Rumuni pojada za 4 tys miesiecznie ciao!!!???
zdjecie uzytkownika
klaus1 - 2016-02-27 11:18:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie, czy ogłoszenie na managera sprzedaży jest jeszcze aktualne? Idealnie, że można rozwijać się zawodowo i są odpowiednie narzędzia pracy, ale szkoda, że nie określili wysokości zarobków.
zdjecie uzytkownika
kamus - 2016-03-04 20:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem @klaus1 to manager sprzedaży dostajesz firmowy samochód, więc jest to bardzo kusząca propozycja, Nie wspomnę już o umowie o pracę bo to oczywiste.
zdjecie uzytkownika
emoty - 2016-03-13 12:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ok, umowa umową, to na pewno plus. Jednak samochód służbowy na takim stanowisku to już raczej wszędzie norma. :) jedyny plus, to spory rozwój zawodowy
zdjecie uzytkownika
BISKUP - 2016-04-05 21:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy może ktoś opisać co się teraz dzieje w tej firmie generalnie rozchodzi mi się o blacharzy proszę o opinie
zdjecie uzytkownika
BISKUP - 2016-04-05 21:58:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy może ktoś opisać co się teraz dzieje w tej firmie generalnie rozchodzi mi się o blacharzy proszę o opinie
zdjecie uzytkownika
mistrz - 2016-04-05 21:59:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@emoty faktycznie. Narzędzia do pracy, w tym samochód to już totalny standard. Ogólnie na tym stanowisku można się fajnie rozwinąć, poszerzyć wiele kompetencji. Będę aplikował.
zdjecie uzytkownika
BISKUP - 2016-04-05 22:04:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy blacharz dobrze zarobi
zdjecie uzytkownika
BISKUP - 2016-04-05 22:05:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy blacharz dobrze zarobi
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-04-13
Żródło: Gowork.pl
Berlin
( )
Spawacz TIG Miejsce pracy: Niemcy, Berlin Firma Fortman-Group Sp. z o. o. poszukuje współpracowników na stanowisko spawacza metodą TIG do pracy na obiektach budowlanych i przemysłowych na terenie Niemiec w Berlinie   Do podjęcia w/w prac niezbędne jest min. 1 roczne doświadczenie w zawodzie spawacza oraz aktualne uprawnienia spawalnicze. Oferujemy stabilne, dające możliwość
zdjecie uzytkownika
lolek - 2016-04-06 16:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BISKUP - 2016-04-05 22:05:48]:
oferują 10 euro netto na godzinę. Organizują nieodpłatne zakwaterowanie, dają odzież roboczą, musisz miec swoje narzędzia i środek transportu.
zdjecie uzytkownika
izol - 2016-04-13 13:02:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałem oferte 10 euro na h swoja działalność 60 h tygodniowo może ktoś napisac co był na własnej działalości jak to wygłada odnośnie kosztów ???

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie FORTMAN-GROUP!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FORTMAN-GROUP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert