FORTMAN-GROUP

Szczecin

Opinie o FORTMAN-GROUP

Krzysiek 2014-09-15 14:27:32
A ja życzę tej firmie wszystkiego najlepszego. Poznałem wielu ludzi na budowach i w biurze.większość z nich to naprawde fajni ludzie.warunki tez są w porzadku, o ile ktos nie ma wygorowanych wymagan.Daja podwyzki, ze wszystkim mozna sie dogadac. Kilku nierobów i chronicznie nieszczęsliwych tego nie zmieni.
1
rodak 2014-09-16 15:25:56
moze i nie zarobie tyle co w niemczech, ale jako dobry monter w polsce niezle zarabiam
11 euro to nawet nie jest najnizsza krajowa w niemczech i do tego
zero swiadczen
Jurek 2014-09-16 15:52:29
Niemiecki rząd przyjął wczoraj projekt ustawy, która przewiduje wprowadzenie od początku przyszłego roku (po raz pierwszy w historii Niemiec) płacy minimalnej w wysokości 8,50 euro na godzinę dla niemal wszystkich zatrudnionych. Wiadomość z tego roku.Więc od przyszłego roku u niemca możesz legalnie 8.5o zarobić..haha
hey oszusici 2014-10-14 19:38:06
(usunięte przez administratora)
1
lolo 2014-10-17 19:39:22
(usunięte przez administratora)
Antoś 2014-10-28 16:11:20
Nie wiem w jakich ty "Niemczech" pracujesz że średnia krajowa wynosi 11 € ? Pracuję z Niemcami na budowie i mam takie same pieniądze jak i oni a nawet wyższe niż niektórzy, są tacy co mają więcej ale 11 € to na pewno nie jest średnia krajowa...z resztą tak jak w Polsce , zobacz ile ludzi nie zarabia średniej krajowej... a skoro zarabiasz w Polsce dobre pieniądze to po co się udzielasz w temacie ? ( bez urazy ) PZDR
Antoś 2014-10-28 16:20:42
hey kris...nadal pracuję i jest spoko, z tego co wiem to potrzebują ludzi do pracy, tylko faktycznie izolerów , bo takie wynalazki tu do mnie na budowę przyjeżdżały że aż przykro :D ale kariera ich długo nie trwała i dostali " bilet powrotny " ... jak jesteś dobry to pisz do nich a robotę będziesz miał na pewno i to na długo... PZDR
1
rodak 2014-11-04 15:21:20
(usunięte przez administratora)
Kac 2014-12-05 09:07:15
Pracownicy może po prostu nie mają na tyle umiejętności i cywilnej odwagi by pracodawcy założyć sprawę? Każdy kto chce lepszych warunków powinien w pierwszej kolejności zacząć od siebie wymagać a potem próbować wymagać od innych. Na dobrą sprawę ciężko powiedzieć jakie dokładnie rzeczy dzieją się w Fortmanie jeżeli pracownicy nie mogą się w 100% podzielić sowim doświadczeniem.
a 2015-01-12 10:37:33
Witam,niedługo jadę na rozmowę o pracę. Można prosić o info jak obecnie płacą (chodzi o terminowość)oraz jak faktycznie wyglądają warunki zakwaterowania?
1
mało istotne 2015-01-20 11:54:52
(usunięte przez administratora)
a 2015-01-26 13:17:11
No to płacą tam, czy się migają od tego? Nie mam zamiaru poświęcać im czasu bez zapłaty a dodatkowo trwonić go na boje sądowe. Wyjechać łatwo, ale wrócić (o ile będzie za co) bez niczego, z długami?
a 2015-01-30 10:36:38
No to jak, nie ma chętnych aby opisać jak tam dla nich aktualnie się pracuje?
a 2015-02-05 09:43:13
no właśnie, podłączam się pod pytanie Pana Pawła, coś cicho się zrobiło w temacie.
2
a 2015-02-11 12:35:22
brak wpisów chyba dobrze rokuje, wszyscy zarobieni po pachy i kasa spływa.
miki 2015-02-18 22:39:06
Ja dostaje kase co miesiac wiem ze nie wyplacili kilku osobom tym co robote zpieprzyli
izoler 2015-03-16 16:09:59
(usunięte przez administratora)
1
misio 2015-04-01 23:26:34
(usunięte przez administratora)
albert 2015-04-01 23:40:25
(usunięte przez administratora)
1
izoler 2 2015-06-16 09:58:01
To co w ogloszeniu i na rozmowie kwalifikacyjnej mija sie z prawdą. Wlasnie wrocilem z Berlina z projektu Schonefeld. Przed przystapieniem do pracy przeczytajcie umowe!!. Fortman kaze zakladac dzialalnosc gospodarcza i podpisac umowe jak dla wielkiego podwykonawcy. W umowie jest tyle kar, ze dają im podstawy do nie zaplacenia, a wrecz do bankructwa czlowieka moga doprowadzic. Na pieniadze trzeba czekac ok. miesiaca od wystawienia fv. czyli trzeba byc przygotowanym na 2 miesiace zycia bez pieniedzy. Na budowie koordynator podkreca takie tempo jak by to byly zawody w pracy na akord.
4
izoler 2 2015-06-16 10:08:39
Jestem strasznie zawiedziony wspolpraca. Dopiero co wrocilem z Berlina z projektu Schonefeld. Fortman kaze zakladac dzialalnosc gosp. i podpisac umowe. Umowe radze najpierw dokladnie przeczytac. 10 stron obwarowane szeregiem kar. Platnosc otrzymuje sie po miesiacu od wystawienia faktury vat. Wiec przygotujcie sie na 2 miesiace życia bez kasy. Jak beda chcieli mniej zaplacic lub doprowadzic was do bankructwa to umowa spokojnie na to pozwala. Na budowie koordynator narzuca takie tempo jakby to byl konkurs pracy na akord. jak zrezygnujecie ze wspolpracy z nimi w trakcie trwania umowy, zapomnijcie o kasie.
4
izoler2 2015-06-16 10:10:31
wlasnie, ze tak moze byc. w umowie jest zapis, ze jak im sie klient wycofa z kontraktu oni tez mogą wycofac sie z umow z podwykonawcami
1
Pytanie o Fortman 2015-06-16 10:53:44
Prosze o informacje jak sie uklada wspolpraca z Fortmanem? Zaprosili mnie do pracy do Berlina na izolera i nie moge sie zdecydowac z wyjazdem. jak jeden z kolegow pisal faktycznie w umowie jest dlugi termin platnosci. Czy wy tez czekacie po misiacu na wyplaty?
jaro 2015-06-17 08:53:59
nie mogłeś być na tym projekcie bo on dopiero ruszył i jeszcze nikt z niego nie zjechał.koordynator...
jaro 2015-06-17 08:56:02
..i co najważniejsze nikt nikomu nic nie każe.
pytający 2015-06-17 13:06:23
no wiec jaro kto mógł napisać i czemu ludzie piszą ze fortman nie wypłaca pieniędzy
1
jaro 2015-06-17 23:08:27
Ktos kto sie na niego nie zalapal :)
jaro 2015-06-17 23:12:37
A co myslales ze pojedziesz tam odpoczywac? Pracuj w polsce za 1500 zl. Powodzenia. Tam trzeba zapier.... a nie obijac sie jak to u nas bywa. Mozna zarobic niezle pieniadze i nie pisz ze trzeba placiic za nocleg bo firma to gwarantuje.
izoler2 2015-06-18 08:23:22
Firma placi po 3 tygodniach od wystawienia faktury z tygodniowym-dwu opoznieniem. Kaucje obcina z wyplaty za mieszkanie. Bylo was na lotnisku 17 w zeszlym tygodniu.
rekruter 2015-06-18 11:30:39
Was? wcześniej utrzymywał Pan, że również tam był! Proszę nie kłamać jeśli pisze Pan bo jest rozgoryczony, że pracy nie dostał! Nikt jeszcze z lotniska nie zjechał, więc proszę nie opowiadać bzdur, że Pan tam przebywał.
ja 2015-06-18 18:19:40
moze ktosnapisacjak wyglada
płatnosc w fortmanie jestem po rozmowie
budowlaniec 2015-06-22 11:51:43
A jak praca ? Jest roboty na 10h dziennie? A mieszkanie jak ? jest internet ?
2 2015-06-22 11:53:33
i co zaprosili Cie do pracy ? kiedy jedziesz?
Maras 2015-06-26 11:17:43
(usunięte przez administratora)
2
santiago 2015-07-24 17:33:52
Na twoim miejscu uważałbym i patrzyłbym im ze wszystkim na ręce.
tony 2015-08-26 21:00:02
Ktoś coś więcej napisze o firmie, czy coś się zmieniło na lepsze.
Ktoś może pracował dla nich jako blacharz warsztatowy.
Jakie warunki pracy i płacy.
można pisać na priv: drake2@op.pl
Lord 2015-11-01 15:41:37
Ją dostałem ofertę wyjazdu do Niemiec na własnej działalności gospodarczej jako izoler blacharz i nie muszę jechać do biura rozmowa będzie przez skype dobre warunki oferują.
rambo12723 2015-12-15 10:40:03
siemanko mam pytanie czy trzeba dzialalnosc gospodarcza na pracownik hali w Berlinie i czy ktos cos wiecej wie na ten temat ??
zbysiu 2016-01-06 14:11:44
ty widze ze nikt i tak tu nie odpisze czy do kazdego kontraktu pracy jest potrzebna dzialalnosc gospodarcza w tej firmie Fortman ??
michal 2016-02-10 22:54:00
Oj kolego zapier. To zaraz ty możesz na kopach to jest praca, cza by obozów się już skończyły wiec kontroluj bajere pajacyku.
Maciek 2016-02-27 11:03:55
Czytam wasze opinie sa jak kazde inne (jak w kazdej agencji pracy)jecie w ciemno na wlasna reke..zobaczymy co bedzie jak nie wy to kto !!! Ukraincy,Litwini Rumuni pojada za 4 tys miesiecznie ciao!!!???
Maciek 2016-02-27 11:04:52
Czytam wasze opinie sa jak kazde inne (jak w kazdej agencji pracy)jecie w ciemno na wlasna reke..zobaczymy co bedzie jak nie wy to kto !!! Ukraincy,Litwini Rumuni pojada za 4 tys miesiecznie ciao!!!???
BISKUP 2016-04-05 21:57:42
Czy może ktoś opisać co się teraz dzieje w tej firmie generalnie rozchodzi mi się o blacharzy proszę o opinie
BISKUP 2016-04-05 21:58:40
Czy może ktoś opisać co się teraz dzieje w tej firmie generalnie rozchodzi mi się o blacharzy proszę o opinie
BISKUP 2016-04-05 22:04:01
czy blacharz dobrze zarobi
BISKUP 2016-04-05 22:05:48
czy blacharz dobrze zarobi
1
lolek 2016-04-06 16:48:41
oferują 10 euro netto na godzinę. Organizują nieodpłatne zakwaterowanie, dają odzież roboczą, musisz miec swoje narzędzia i środek transportu.
izol 2016-04-13 13:02:13
Dostałem oferte 10 euro na h swoja działalność 60 h tygodniowo może ktoś napisac co był na własnej działalości jak to wygłada odnośnie kosztów ???
Pracownik 2016-06-10 16:27:43
Jaka umowa o prace? Jak juz umowa wspolpracy a to różnica! Auto służbowe?prywatne!!!
maek 2016-07-14 16:23:53
Podpowiecie mi, ile może zarobić spawacz tig/mag pracujący w Aue? Będę wdzięczny za konkrety. Oferta świeża, więc chce szybko aplikować
Zostaw swoją opinię o FORTMAN-GROUP - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FORTMAN-GROUP