Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo FORTMAN-GROUP

Opinie o FORTMAN-GROUP

Pracowałeś w firmie FORTMAN-GROUP i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
utek - 2015-03-10 13:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To młoda forma, działają na rynku chyba od 2007 roku. Trzeba trochę czasu, żeby w pełni rozwinąć skrzydła i wypracować własne systemy zarządzania pracownikami. Interesuje mnie praca jako dekarz i zaglądam między innymi na ich stronę. W miarę regularnie zamieszczają ogłoszenia o pracę, a to oznacza, że się rozwijają i potrzebują rąk do pracy. Przynajmniej w mojej skromnej ocenie.
zdjecie uzytkownika
izoler - 2015-03-16 16:09:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
normalnie tragedia, pytam się gdzie są moje pieniadze. ludzie z fortman czekam juz 4 miesiące to jest jakiś przekręt,a tym co chcą z nimi współpracować życzę powodzenia
zdjecie uzytkownika
misio - 2015-04-01 23:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Antoś - 2014-09-15 10:46:49]:
Gowno prawda panie Wojtku przez małe w.... Trzeba w dupe wlazic i z pizdy sztrzelac żeby przed dwoma laty pracy mieć 11 z 9e... Pracowałem i przez dwa lata swojego zusu za prawie 500 zł plus podatek slyszakem ze "jak będą podwyżki to do pana zadzwonię". Panie, miał pan rację, to frajery... Pozdro dla szefa na wakacjach.
zdjecie uzytkownika
albert - 2015-04-01 23:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miki - 2015-02-18 22:39:06]:
Frajerem jestes... tyle w temacie. Drogi kolego zapraszam cię do wspólnej rozmowy i wymiany dowodów współpracy jęźeli moje będą przeważały to zrobisz mi pałe!
zdjecie uzytkownika
izoler 2 - 2015-06-16 09:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To co w ogloszeniu i na rozmowie kwalifikacyjnej mija sie z prawdą. Wlasnie wrocilem z Berlina z projektu Schonefeld. Przed przystapieniem do pracy przeczytajcie umowe!!. Fortman kaze zakladac dzialalnosc gospodarcza i podpisac umowe jak dla wielkiego podwykonawcy. W umowie jest tyle kar, ze dają im podstawy do nie zaplacenia, a wrecz do bankructwa czlowieka moga doprowadzic. Na pieniadze trzeba czekac ok. miesiaca od wystawienia fv. czyli trzeba byc przygotowanym na 2 miesiace zycia bez pieniedzy. Na budowie koordynator podkreca takie tempo jak by to byly zawody w pracy na akord.
zdjecie uzytkownika
izoler 2 - 2015-06-16 10:08:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem strasznie zawiedziony wspolpraca. Dopiero co wrocilem z Berlina z projektu Schonefeld. Fortman kaze zakladac dzialalnosc gosp. i podpisac umowe. Umowe radze najpierw dokladnie przeczytac. 10 stron obwarowane szeregiem kar. Platnosc otrzymuje sie po miesiacu od wystawienia faktury vat. Wiec przygotujcie sie na 2 miesiace życia bez kasy. Jak beda chcieli mniej zaplacic lub doprowadzic was do bankructwa to umowa spokojnie na to pozwala. Na budowie koordynator narzuca takie tempo jakby to byl konkurs pracy na akord. jak zrezygnujecie ze wspolpracy z nimi w trakcie trwania umowy, zapomnijcie o kasie.
zdjecie uzytkownika
izoler2 - 2015-06-16 10:10:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [janek - 2014-10-09 11:59:11]:
wlasnie, ze tak moze byc. w umowie jest zapis, ze jak im sie klient wycofa z kontraktu oni tez mogą wycofac sie z umow z podwykonawcami
zdjecie uzytkownika
Pytanie o Fortman - 2015-06-16 10:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prosze o informacje jak sie uklada wspolpraca z Fortmanem? Zaprosili mnie do pracy do Berlina na izolera i nie moge sie zdecydowac z wyjazdem. jak jeden z kolegow pisal faktycznie w umowie jest dlugi termin platnosci. Czy wy tez czekacie po misiacu na wyplaty?
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-06-17 08:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [izoler 2 - 2015-06-16 10:08:39]:
nie mogłeś być na tym projekcie bo on dopiero ruszył i jeszcze nikt z niego nie zjechał.koordynator...
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-06-17 08:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [izoler 2 - 2015-06-16 10:08:39]:
..i co najważniejsze nikt nikomu nic nie każe.
zdjecie uzytkownika
pytający - 2015-06-17 13:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wiec jaro kto mógł napisać i czemu ludzie piszą ze fortman nie wypłaca pieniędzy
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-06-17 23:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos kto sie na niego nie zalapal :)
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-06-17 23:12:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co myslales ze pojedziesz tam odpoczywac? Pracuj w polsce za 1500 zl. Powodzenia. Tam trzeba zapier.... a nie obijac sie jak to u nas bywa. Mozna zarobic niezle pieniadze i nie pisz ze trzeba placiic za nocleg bo firma to gwarantuje.
zdjecie uzytkownika
izoler2 - 2015-06-18 08:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma placi po 3 tygodniach od wystawienia faktury z tygodniowym-dwu opoznieniem. Kaucje obcina z wyplaty za mieszkanie. Bylo was na lotnisku 17 w zeszlym tygodniu.
zdjecie uzytkownika
rekruter - 2015-06-18 11:30:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [izoler2 - 2015-06-18 08:23:22]:
Was? wcześniej utrzymywał Pan, że również tam był! Proszę nie kłamać jeśli pisze Pan bo jest rozgoryczony, że pracy nie dostał! Nikt jeszcze z lotniska nie zjechał, więc proszę nie opowiadać bzdur, że Pan tam przebywał.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-06-18 18:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze ktosnapisacjak wyglada
płatnosc w fortmanie jestem po rozmowie
zdjecie uzytkownika
trot - 2015-06-21 19:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ja raczej nie ma problemów z płatnościami, wynagrodzenie jest na czas. Na tą chwilę Fortman Group proponuje aplikacje na miejsce pracy takie jak Monter kanałów wentylacyjnych; pracownik budowlany z językiem niemieckim; Monter instalacji sanitarnej; Izoler/blacharz; pracownik ogrodu/brukarz oraz jako monter izolacji termicznej. Każda z prac na terenie Niemiec
zdjecie uzytkownika
budowlaniec - 2015-06-22 11:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak praca ? Jest roboty na 10h dziennie? A mieszkanie jak ? jest internet ?
zdjecie uzytkownika
2 - 2015-06-22 11:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-06-18 18:19:40]:
i co zaprosili Cie do pracy ? kiedy jedziesz?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-26 11:16:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
Maras - 2015-06-26 11:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [izoler2 - 2015-06-16 10:10:31]:
Jesli koordynatorem jest niejaki czeresniak i gruby kmiot o wygladzie kobiety w ciazy - Adrian, to ja wspolczuje miec takiego kierownika czy w tym wypadku koordynatora. Pamietam jak kiedys robilismy dla tej firmy regipsy na jednej z wielkich budow to "ta gruba Pan" nic nie ogarnialo. Siedzial tylko w swoim napierdzianym kontenerze i wychodzil tylko sie wysrac. Gosc bez zadnego przygotowania merytorycznego i praktycznego. Nigdy nie wiedzial czy material do pracy dla nas jest i ile. Totalny balagan pod kopulka. Nadaje sie najwyzej do tarcia chrzanu.
zdjecie uzytkownika
Gral - 2015-07-22 23:37:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nigdy wcześniej nie korzystałem ze współpracy przez jakąś agencję. Jestem trochę zszokowany postępami - jak szybko to można załatwić, a przy okazji trochę zaniepokojony czy na pewno wszystko będzie w niemczech w porządku - ubiegałem się o pracę jako izoler-blacharz, kasa nawet znośna jak na początek - mam nadzieję że po jakimś czasie urośnie.
zdjecie uzytkownika
santiago - 2015-07-24 17:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gral - 2015-07-22 23:37:50]:
Na twoim miejscu uważałbym i patrzyłbym im ze wszystkim na ręce.
zdjecie uzytkownika
dako - 2015-08-22 03:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak, tylko mając do wszystkich takie ograniczone zaufanie firma raczej nigdy nie wyjdzie ze swojej 'skorupy' już nie mówiąc o tym, że rozwój będzie utrudniony. Co prawda znam sytuacje, gdzie pracownicy mając zaufanie szefostwa i czując brak silnej ręki nad sobą dokonywali w firmie cudów, ale tutaj raczej tego się nie ma co spodziewać.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-22 03:07:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
dako - 2015-08-22 03:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak, tylko mając do wszystkich takie ograniczone zaufanie firma raczej nigdy nie wyjdzie ze swojej 'skorupy' już nie mówiąc o tym, że rozwój będzie utrudniony. Co prawda znam sytuacje, gdzie pracownicy mając zaufanie szefostwa i czując brak silnej ręki nad sobą dokonywali w firmie cudów, ale tutaj raczej tego się nie ma co spodziewać.
zdjecie uzytkownika
tony - 2015-08-26 21:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś coś więcej napisze o firmie, czy coś się zmieniło na lepsze.
Ktoś może pracował dla nich jako blacharz warsztatowy.
Jakie warunki pracy i płacy.
można pisać na priv: drake2@op.pl
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FORTMAN-GROUP

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy FORTMAN-GROUP?
Zadaj pytanie
alert