Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: FORTMAN-GROUP

zdjecie uzytkownika
Antoś - 2014-09-09 12:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej, poczytałem trochę opinii na tej stronie i trochę się pośmiałem...pracuję w Fortmanie jako izoler od około roku i jestem bardzo zadowolony z całości współpracy... pieniądze dobre, kontakt z biurem w Szczecinie jak i Berlinie również, a więc cóż więcej potrzeba...Ja ze swojej strony mogę tylko POLECIĆ tą firmę...Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
rodak - 2014-09-09 15:12:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napotkałem w necie na ogłoszenie z tej firmy
oferują od 9 Euro NETTO,
pytam sie: jakie NETTO?
skoro od tej stawki trzeba zapłacic ZUS
od samozatrudnienia i podatek chociaz by ryczałt
to przy 200 godzinach pracy wychodzi 7,30 EURO
zdjecie uzytkownika
Antoś - 2014-09-15 10:46:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rodak - 2014-09-09 15:12:07]:
Skoro wystawiasz fakturę to proste że netto, a 9€ dostajesz na początek...pokaż mi gdzie w Polsce masz takie stawki na początek...skoro jest to Tobie mało to się nie pchaj... ja mam teraz 11€ i jestem zadowolony pomimo około 400 zł ZUS-u i 5,5% podatku dochodowego... a jak miną mi 2 lata to zamykam działalność w Polsce i przechodzę na niemiecką gewerbe...PZDR
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2014-09-15 14:27:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja życzę tej firmie wszystkiego najlepszego. Poznałem wielu ludzi na budowach i w biurze.większość z nich to naprawde fajni ludzie.warunki tez są w porzadku, o ile ktos nie ma wygorowanych wymagan.Daja podwyzki, ze wszystkim mozna sie dogadac. Kilku nierobów i chronicznie nieszczęsliwych tego nie zmieni.
zdjecie uzytkownika
rodak - 2014-09-16 15:25:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze i nie zarobie tyle co w niemczech, ale jako dobry monter w polsce niezle zarabiam
11 euro to nawet nie jest najnizsza krajowa w niemczech i do tego
zero swiadczen
zdjecie uzytkownika
Jurek - 2014-09-16 15:52:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niemiecki rząd przyjął wczoraj projekt ustawy, która przewiduje wprowadzenie od początku przyszłego roku (po raz pierwszy w historii Niemiec) płacy minimalnej w wysokości 8,50 euro na godzinę dla niemal wszystkich zatrudnionych. Wiadomość z tego roku.Więc od przyszłego roku u niemca możesz legalnie 8.5o zarobić..haha
zdjecie uzytkownika
kris - 2014-09-19 13:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Antoś, napisałeś, że "pracuję w Fortmanie jako izoler od około roku i jestem bardzo zadowolony z całości współpracy", mm pytanie czy nadal tam pracujesz i czy nie wiesz czy obecnie nie potrzebują kogoś do pracy, bardzo zależy mi na pracy też w branży, więc mam nadzieje, że poradzisz mi i powiesz co i jak
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-10-09 11:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba nie może być tak, że klient nie zapłaci za coś i wtedy odpowiada za to pracownik, a takie opinie słyszałem, napisze ktoś jak to wygląda dokładnie? wydaje mi się, że nie powinno tak być i sądzę, że to tylko plotka, jednak warto się zastanowić kto i po co takie rzeczy rozpowiada na forum, bo musi mieć jakiś cel.
zdjecie uzytkownika
hey oszusici - 2014-10-14 19:38:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
usöwajom teraz opinie - takie same oszusici jak w fortmanie!!!!!!
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-10-17 19:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie sobie spokój ze współpracą z tą firmą przepracowałem w tej firmię miesiąc i do tej pory nie otrzymałem wynagrodzenia mimo tego że godziny mam potwierdzone nie wiem co oni mają na celu poczekam jeszcze jakiś czas i skieruję sprawę do sądu i mam sprawę wygraną ponieważ wszystkie dokumenty mam potwierdzone. Kontaktowałem się ze znajomymi co zaczeli zemna i oni dostali czyli wygląda na to że tym co pracują dla nich wypłacają jak należy ponieważ przestali by pracować a tych co zakończyli pracę dla nich mają gdzieś. A jeśli wyczują że ktoś języka nie zna to odbierają telefony tylko w języku niemieckim.
zdjecie uzytkownika
ajaja - 2014-10-23 15:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a moja koleżanka właśnie pracowała tam i to nie jakoś krótko, nie była na żadnym stażu, tylko normlanie miała umowe o prace i chyba nawet przez dwa lata pracowała i słowa nie słyszałam, zeby narzekała na firme, szefa czy kogokolwiek, a charakter miała dosyć mocno konfliktowy, więc jakby coś nie grało, to by od razu powiedziała
zdjecie uzytkownika
Antoś - 2014-10-28 16:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rodak - 2014-09-16 15:25:56]:
Nie wiem w jakich ty "Niemczech" pracujesz że średnia krajowa wynosi 11 € ? Pracuję z Niemcami na budowie i mam takie same pieniądze jak i oni a nawet wyższe niż niektórzy, są tacy co mają więcej ale 11 € to na pewno nie jest średnia krajowa...z resztą tak jak w Polsce , zobacz ile ludzi nie zarabia średniej krajowej... a skoro zarabiasz w Polsce dobre pieniądze to po co się udzielasz w temacie ? ( bez urazy ) PZDR
zdjecie uzytkownika
Antoś - 2014-10-28 16:20:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kris - 2014-09-19 13:19:52]:
hey kris...nadal pracuję i jest spoko, z tego co wiem to potrzebują ludzi do pracy, tylko faktycznie izolerów , bo takie wynalazki tu do mnie na budowę przyjeżdżały że aż przykro :D ale kariera ich długo nie trwała i dostali " bilet powrotny " ... jak jesteś dobry to pisz do nich a robotę będziesz miał na pewno i to na długo... PZDR
zdjecie uzytkownika
rodak - 2014-11-04 15:21:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestey fuirma nie wypłaca wynagrodzeń jeżeli przepracuje sie wiecej niż 220 godzin. My naprzyklad natuklismy ich 280 od trzech miesiecy prezes nie wyplaca nam wynagrodzenia a ponad 15 tysiecy euro pracuje na koncie. Czy to fer ze za dobrze wykonana prace w terminie nie mozna odzyskac wynagrodzenia. Bylo na kilku którzy tez nie dostali oni centa a niemiec pklacil fortmanowi co tydzień za nasze godziny.
zdjecie uzytkownika
misiek - 2014-11-06 18:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no słuchajcie, macie wybór, albo narzekacie i nie robicie nic w temacie, albo bierzecie sprawy w swoje ręce i wtedy ma to jakiś sens. Jak macie dokumenty jakieś albo chociaż samą umowę, to już połowa sukcesu, na te podstawie spokojnie możecie się domagać więcej i nie bójcie się, że przegracie jakąś sprawe.
zdjecie uzytkownika
Jumbo - 2014-11-20 23:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bodajże po okresie nie wypłacania kasy równemu 3 miesiące można zgłosić sprawę do sądu pracy. Podejrzewam, że jeżeli pracodawcy zaczęłoby się robić ciepło za uszami to momentalnie znalazłyby się pieniądze na wypłaty. Swoją drogą na jakie zarobki można liczyć i czy te poślizgi zdarzają się co miesiąc w firmie?
zdjecie uzytkownika
Kac - 2014-12-05 09:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownicy może po prostu nie mają na tyle umiejętności i cywilnej odwagi by pracodawcy założyć sprawę? Każdy kto chce lepszych warunków powinien w pierwszej kolejności zacząć od siebie wymagać a potem próbować wymagać od innych. Na dobrą sprawę ciężko powiedzieć jakie dokładnie rzeczy dzieją się w Fortmanie jeżeli pracownicy nie mogą się w 100% podzielić sowim doświadczeniem.
zdjecie uzytkownika
a - 2015-01-12 10:37:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,niedługo jadę na rozmowę o pracę. Można prosić o info jak obecnie płacą (chodzi o terminowość)oraz jak faktycznie wyglądają warunki zakwaterowania?
zdjecie uzytkownika
mało istotne - 2015-01-20 11:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zonka 2324 - 2014-07-23 09:01:37]:
Ludzie co wy piszecie o tej firmie od sierpnia nie mogę się doprosić o pieniadze wysyłam wezwania do zapłaty i nic od kilku miesięcy dla nich juz nie robię nie dostałem zaległych pieniędzy. I nigdy nie bylem na kacu a srednio robiłem po 200 h . Gdyby nie cenzura wyrażał bym się inaczej o firmie Fortman.
zdjecie uzytkownika
a - 2015-01-26 13:17:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to płacą tam, czy się migają od tego? Nie mam zamiaru poświęcać im czasu bez zapłaty a dodatkowo trwonić go na boje sądowe. Wyjechać łatwo, ale wrócić (o ile będzie za co) bez niczego, z długami?
zdjecie uzytkownika
a - 2015-01-30 10:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to jak, nie ma chętnych aby opisać jak tam dla nich aktualnie się pracuje?
zdjecie uzytkownika
paweł gawłowski - 2015-02-04 17:12:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pojawiają sję widze tutaj komentarze odnośnie FORTMAN-GROUP sugerujące ze niby firma nie wywiązuje się ze swoich obowiązków finansowych wobec pracowników w prawidłowy sposób. ta kwestia wymaga dla mnie informacji więcej gdyż boję się że planuję zatrudnienie w niepłacacej firmie... może ktoś coś konkretniej napisać?
zdjecie uzytkownika
a - 2015-02-05 09:43:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, podłączam się pod pytanie Pana Pawła, coś cicho się zrobiło w temacie.
zdjecie uzytkownika
a - 2015-02-11 12:35:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
brak wpisów chyba dobrze rokuje, wszyscy zarobieni po pachy i kasa spływa.
zdjecie uzytkownika
miki - 2015-02-18 22:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja dostaje kase co miesiac wiem ze nie wyplacili kilku osobom tym co robote zpieprzyli
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FORTMAN-GROUP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy FORTMAN-GROUP?
Zadaj pytanie