Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: FORTMAN-GROUP

zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-06-02 13:27:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jak tam sprawy z prawnikami.. ?
zdjecie uzytkownika
dar - 2014-06-02 18:20:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
podłączam sie do pytania o te sprawy w sadzie. nie bede rozwazal oferty jak nie bede miał pewnego info. dzieki za wszystkie odpowiediz.
zdjecie uzytkownika
zonka 2324 - 2014-07-23 09:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale wy ludzie narzekacie. Jak się obijaliście i mieliscie w nosie prace to teraz ponosicie pewne konsekfencje swoich czynów. Wszyscy co piszą negatywne opinie na temat tej firmy są albo obibokami którzy patrzą na innego ze za nich zrobi albo lubi dawać w palnik i na drugi dzień nie jest w stanie nic zrobić. 1,5roku mąż tam pracuje jest dobrym fachowcem to dobrze go traktują. Opanujcie się ludzie z tymi opiniami bo nie macie o tej firmie pojęcia zielonego. Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
sebek - 2014-08-18 16:46:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
siema. jest dobra oferta na dekarz/dachy plaskie/papa termozgrzewalna, ale tam piszą ze trzeba znac niemiecki? czy to jest jakis mus, bo ja troche porobilem na dachach w wielkiej brytanii i rok w irlandi. o ile po angielsku sie dogadam to po niemiecku to wcale a wcale. no i jeszcze jedna rzecz, mam nadzieje ze nie wymagaja tam w niemczech zaswiadczenia o niekaralnosci, w ogloszeniu nic nie ma. wiecie cos o tym?
zdjecie uzytkownika
DEKARZ - 2014-08-26 11:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co z ta oferta dla dekarzy czy jeszcze jest aktualna na pape termo?
zdjecie uzytkownika
emil - 2014-09-01 13:28:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [DEKARZ - 2014-08-26 11:55:17]:
no jest oferta dalej wiec jak chcesz spac w aucie i pracowac miesiace za darmo to zglos swoja kandydature to zostaniesz wyruchany jak sobieski na mydle. szukaj lepiej innego pracodawce bo szkoda twojego czasu i zdrowia
zdjecie uzytkownika
roman - 2014-09-03 10:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć wszystkim, właśnie pojawiło się w necie ogłoszenie o pracę w tej firmie dla monterów izolacji, mam pytanie:
1. jak wygląda proces rekrutacji na to stanowisko
2. jaką dają umowę o pracę (czy trzeba założyć swoją działalność ?)
3. jaka jest stawka godzinowa na tym stanowisku
4. za co odliczają od wypłaty (przeloty, zakwaterowanie ?)
bardzo proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
krzycho - 2014-09-04 18:42:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@roman, ładny zestaw pytań masz, ale nie wiem czy ktoś tutaj udzieli Ci aż tak szczegółowych informacji, najlepiej to przejść się do nich na rozmowy, racej jest tylko jeden etap, gdzie badają to czy w ogól nadajesz się do takiej roboty czy tylko tak Ci się wydaje..no spróbuj, tyle Ci doradze z mojej strony, pozdro!
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2014-09-05 14:05:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
miałem z tą firmą jechac jako monter płyt PROMAT
byłem na rozmowie pod koniec lipca strasznie im zalezało ( jak to powiedziała pani: kierownik widział moje CV i nalega na spodkanie)nie bardzo mi pasowało bo z gdanska do szczecina dosyc daleko
pojechalismy we dwoje jako brygada
rozmowa w zasadzie była o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maryni trwała około 30 min
najpierw pani pytała sie co umiemy a czego nie umiemy
powiedziała; tak naprawdę to projekt czeka tylko na nas
zadałem pytanie kierownikowi jakim systemem montują płyty? to miałem wrazenie ze zna sie tyle co slepy na kolorach lub głuchy na muzyce(nie obrazajac nikogo)
wyjazd miał byc 25 sierpnia albo 1 wrzesnia bo do połowy sierpnia pracowalismy
zrezygnowałem dla nich z poprzedniej pracy, wydałem kase na dodatkowe narzedzia, bo trzeba było wziąsć swoje, wyszykowałem auto,zonka zrobiła zapasy jedzenia,
odwiesiłem działalnosc zapłaciłem ksiegowej
kilkanascie stówek wydałem
mielismy jechac 31 sierpnia w niedziele
do ostatniej chwili twierdzili ze jest wyjazd
umowy juz były gotowe
w czwartek zadzwoniłem powiedzieli ze jedziemy ale we wtorek
potem zadzwonili ze jedziemy za tydzien w niedziele
w czwartek kolega zadwonił do nich co jest grane no to powiedzieli nam ze wyjazdu nie bedzie
dla mnie to nie jest firma FORTMAN-GROUP
tylko FURMAN-GRUP

samochodem pojedziesz a FURMANKĄ wrócisz

POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
Antoś - 2014-09-09 12:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, poczytałem trochę opinii na tej stronie i trochę się pośmiałem...pracuję w Fortmanie jako izoler od około roku i jestem bardzo zadowolony z całości współpracy... pieniądze dobre, kontakt z biurem w Szczecinie jak i Berlinie również, a więc cóż więcej potrzeba...Ja ze swojej strony mogę tylko POLECIĆ tą firmę...Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
rodak - 2014-09-09 15:12:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napotkałem w necie na ogłoszenie z tej firmy
oferują od 9 Euro NETTO,
pytam sie: jakie NETTO?
skoro od tej stawki trzeba zapłacic ZUS
od samozatrudnienia i podatek chociaz by ryczałt
to przy 200 godzinach pracy wychodzi 7,30 EURO
zdjecie uzytkownika
Antoś - 2014-09-15 10:46:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rodak - 2014-09-09 15:12:07]:
Skoro wystawiasz fakturę to proste że netto, a 9€ dostajesz na początek...pokaż mi gdzie w Polsce masz takie stawki na początek...skoro jest to Tobie mało to się nie pchaj... ja mam teraz 11€ i jestem zadowolony pomimo około 400 zł ZUS-u i 5,5% podatku dochodowego... a jak miną mi 2 lata to zamykam działalność w Polsce i przechodzę na niemiecką gewerbe...PZDR
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2014-09-15 14:27:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja życzę tej firmie wszystkiego najlepszego. Poznałem wielu ludzi na budowach i w biurze.większość z nich to naprawde fajni ludzie.warunki tez są w porzadku, o ile ktos nie ma wygorowanych wymagan.Daja podwyzki, ze wszystkim mozna sie dogadac. Kilku nierobów i chronicznie nieszczęsliwych tego nie zmieni.
zdjecie uzytkownika
rodak - 2014-09-16 15:25:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze i nie zarobie tyle co w niemczech, ale jako dobry monter w polsce niezle zarabiam
11 euro to nawet nie jest najnizsza krajowa w niemczech i do tego
zero swiadczen
zdjecie uzytkownika
Jurek - 2014-09-16 15:52:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niemiecki rząd przyjął wczoraj projekt ustawy, która przewiduje wprowadzenie od początku przyszłego roku (po raz pierwszy w historii Niemiec) płacy minimalnej w wysokości 8,50 euro na godzinę dla niemal wszystkich zatrudnionych. Wiadomość z tego roku.Więc od przyszłego roku u niemca możesz legalnie 8.5o zarobić..haha
zdjecie uzytkownika
kris - 2014-09-19 13:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Antoś, napisałeś, że "pracuję w Fortmanie jako izoler od około roku i jestem bardzo zadowolony z całości współpracy", mm pytanie czy nadal tam pracujesz i czy nie wiesz czy obecnie nie potrzebują kogoś do pracy, bardzo zależy mi na pracy też w branży, więc mam nadzieje, że poradzisz mi i powiesz co i jak
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-10-09 11:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba nie może być tak, że klient nie zapłaci za coś i wtedy odpowiada za to pracownik, a takie opinie słyszałem, napisze ktoś jak to wygląda dokładnie? wydaje mi się, że nie powinno tak być i sądzę, że to tylko plotka, jednak warto się zastanowić kto i po co takie rzeczy rozpowiada na forum, bo musi mieć jakiś cel.
zdjecie uzytkownika
hey oszusici - 2014-10-14 19:38:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
usöwajom teraz opinie - takie same oszusici jak w fortmanie!!!!!!
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-10-17 19:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie sobie spokój ze współpracą z tą firmą przepracowałem w tej firmię miesiąc i do tej pory nie otrzymałem wynagrodzenia mimo tego że godziny mam potwierdzone nie wiem co oni mają na celu poczekam jeszcze jakiś czas i skieruję sprawę do sądu i mam sprawę wygraną ponieważ wszystkie dokumenty mam potwierdzone. Kontaktowałem się ze znajomymi co zaczeli zemna i oni dostali czyli wygląda na to że tym co pracują dla nich wypłacają jak należy ponieważ przestali by pracować a tych co zakończyli pracę dla nich mają gdzieś. A jeśli wyczują że ktoś języka nie zna to odbierają telefony tylko w języku niemieckim.
zdjecie uzytkownika
ajaja - 2014-10-23 15:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a moja koleżanka właśnie pracowała tam i to nie jakoś krótko, nie była na żadnym stażu, tylko normlanie miała umowe o prace i chyba nawet przez dwa lata pracowała i słowa nie słyszałam, zeby narzekała na firme, szefa czy kogokolwiek, a charakter miała dosyć mocno konfliktowy, więc jakby coś nie grało, to by od razu powiedziała
zdjecie uzytkownika
Antoś - 2014-10-28 16:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rodak - 2014-09-16 15:25:56]:
Nie wiem w jakich ty "Niemczech" pracujesz że średnia krajowa wynosi 11 € ? Pracuję z Niemcami na budowie i mam takie same pieniądze jak i oni a nawet wyższe niż niektórzy, są tacy co mają więcej ale 11 € to na pewno nie jest średnia krajowa...z resztą tak jak w Polsce , zobacz ile ludzi nie zarabia średniej krajowej... a skoro zarabiasz w Polsce dobre pieniądze to po co się udzielasz w temacie ? ( bez urazy ) PZDR
zdjecie uzytkownika
Antoś - 2014-10-28 16:20:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kris - 2014-09-19 13:19:52]:
hey kris...nadal pracuję i jest spoko, z tego co wiem to potrzebują ludzi do pracy, tylko faktycznie izolerów , bo takie wynalazki tu do mnie na budowę przyjeżdżały że aż przykro :D ale kariera ich długo nie trwała i dostali " bilet powrotny " ... jak jesteś dobry to pisz do nich a robotę będziesz miał na pewno i to na długo... PZDR
zdjecie uzytkownika
rodak - 2014-11-04 15:21:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestey fuirma nie wypłaca wynagrodzeń jeżeli przepracuje sie wiecej niż 220 godzin. My naprzyklad natuklismy ich 280 od trzech miesiecy prezes nie wyplaca nam wynagrodzenia a ponad 15 tysiecy euro pracuje na koncie. Czy to fer ze za dobrze wykonana prace w terminie nie mozna odzyskac wynagrodzenia. Bylo na kilku którzy tez nie dostali oni centa a niemiec pklacil fortmanowi co tydzień za nasze godziny.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-11-17
Żródło: Gowork.pl
cały teren
( )
Firma Fortman-Group Sp. z o. o. poszukuje współpracowników w zawodzie cieśla szalunkowy do pracy na  obiektach budowlanych i przemysłowych. Cieśla szalunkowy Miejsce pracy: Niemcy Wymagania: posiadanie działalnośći gospodarczej (dowolny kraj unii europejskiej) doświadczenie w zawodzie umiejętność pracy w zespole podstawowe narzędzia i elektronarzędzia do montaż
zdjecie uzytkownika
misiek - 2014-11-06 18:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no słuchajcie, macie wybór, albo narzekacie i nie robicie nic w temacie, albo bierzecie sprawy w swoje ręce i wtedy ma to jakiś sens. Jak macie dokumenty jakieś albo chociaż samą umowę, to już połowa sukcesu, na te podstawie spokojnie możecie się domagać więcej i nie bójcie się, że przegracie jakąś sprawe.
zdjecie uzytkownika
Jumbo - 2014-11-20 23:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bodajże po okresie nie wypłacania kasy równemu 3 miesiące można zgłosić sprawę do sądu pracy. Podejrzewam, że jeżeli pracodawcy zaczęłoby się robić ciepło za uszami to momentalnie znalazłyby się pieniądze na wypłaty. Swoją drogą na jakie zarobki można liczyć i czy te poślizgi zdarzają się co miesiąc w firmie?
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FORTMAN-GROUP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x