brak logo

Runtime

Zgorzelec

Opinie o Runtime

młody23 2015-01-08 10:45:04
[mario z tego co wiem to Runtime przeniósł się do Gliwic i pracuje tam taka ruda babka, wiem bo poznałem ją w Zgorzelcu ale nie zbyt pomocna a na miejscu Runtime otworzyła się inna agencja Artjob.
klemens biodro 2015-01-12 16:43:41
akurat tak się składa że jestem z gliwic i szukam zatrudnienia w takiej branży. świetnie gdyby się udało ni były teraz możliwości zatrudnienia dla nowych pracowników. czy tak jest i rzeczywiście mam teraz szansę na przyjęcie do nich do pracy?ogólnie też proszę o napisanie jakie warunki zatrudnienia w tej firmie
miernick 2015-02-03 20:06:16
Przeczytałem że specjalizują się w zatrudnianiu personelu tymczasowego oraz rekrutacji na stanowiska specjalistyczne. Wszystko ładnie i pięknie ale może mi ktoś powiedzieć jak to wygląda w rzeczywistości ? Nie jestem przekonany do agencji pracy i chciałbym się dowiedzieć jak to jest z wypłacalnością i jak wygląda z nimi współpraca.
1
pejtele 2015-02-03 23:38:45
Witam.
Czy dalej sa wyjazdy na solary?
Czy transport we własnym zakresie ?
wróg Krawczyka 2015-02-04 12:50:52
Agencja pracy Runtime i stanowiska spcjalistyczne = śmiech na sali = hahaha
1
uwaga 2015-02-05 13:10:33
Hej, a czy zauwazyliscie , że Runtime Polska i Art.Job maja te same teksty na stronie internetowej , słowo w słowo. Nie ładnie Art.Jop powinni sie wstydzic ze zgapiaja teksty, zreszta ktos ma prawa autorskie !!!Runtime powinien sie za to wziasc ! Zgapiacze !!!!!!!!!!nawet nic nie umieja sami stworzyc !!!
3
uwaga po uwadze 2015-03-05 15:38:47
Zwróciłem uwagę na to. I jedyne co zauważyłem to znaczek i napis copyright, który znajduje się na stronie artjoba. Na runtimie tego brak. Więc praw do tekstu runtima nie może mieć. Ale arjob chyba tak, bo zastrzegli sobie tym znaczkiem prawa do strony i treści. Wogóle runtime strona pachnie jakąś amatorką. Kto to robił?
mariusz_tabuła@wp.pl 2015-04-09 23:43:11
Nie proponuję tej firmy nikomu.Werbują kogo się da, chołotę z ulicy a potem są same problemy.Kiedy nagle pozostawiają was samych sobie, telefony milkną i siedzicie na zielonej wyspie ,,England" z rękami w nocniku. Jeśli ktoś lubi taki zastrzyk adrenalinki to proszę bardzo.Pracujesz po 11-12godzin przy solarach, myślisz sobie,że z wypłatą wszystko będzie ok a tu niespodzianka brakuje kilkuset euro, dzieje się tak ponieważ kierownik budowy nie potwierdza tygodniowej ilości przepracowanych przez ciebie godzin, choć po każdym tygodniu powinien to zrobić.Ma to swoje plusy, choć nie dla ciebie.Jeżeli firma utrąci każdemu z kilkudziesięciu pracowników po np dwadzieścia parę godzin- czysty zysk.Oszustwo i złodziejstwo,ale podczas rekrutacji wszystko wygląda wyśmienicie.
pikuś 2015-04-10 15:48:01
Święta racja,zakwaterowanie też do bani nawet ciepłej wody nie mieliśmy a o lodówce to można było tylko pomażyć, wszystko trzymaliśmy na zewnątrz żeby się nie popsuło.Obiecują,obiecują aby kogoś tylko złapać i kasę doić z biednych polaków.Upchali nas w jednym pokoju w czterech, nawet bąka nie było jak puścić.
oszukany 2015-04-13 11:38:41
Potwierdzam dwie ostatnie opinie,tak bylo. Na reke 6 euro NETTO/h. Dieta 40e,wyplacana na koniec miesiaca,na konto nie wczesniej 500e reszta kasy do 10go,zadnych zaliczek nie daja,bo pytalem nie raz.Bez lodowki,bez kuchenki,nawet mikrofali nie bylo. A jak przyszlo do wyplaty to brakowalo 200e. Potracaja tobie z godzin zeby pokryc koszta. Jednemu brakowalo 200e drugiemu 300e. Ale pani z biura mowi zeby dzwonic do biura niemieckiego pracodawcy,i tak kolo sie zamyka. Za powrot placisz ze swojej kiesy, 250e za TUNELL lub prom,jak kto woli + paliwo. Bo pracodawca stwierdzil,ze kazdy placi za siebie,takze jak nie masz pieniedzy na tunel to zapomnij. Praca jest faktycznie w blocie po kolana,czasami w gnojowicy bo splywala na pole z pobliskiej obory,wiec pracujesz w gumowcach.Do tego wiekszosc pracownikow to alkoholicy i patologia. Na budowie rzady sprawuja niemiec SVEN i rusek DIMA,maja cie za nic. Polaczki kabluja na potege,zwlaszcza glupio-madry elektryk Jarek. Ogolnie chamstwo i dziadostwo, nie polecam.
Gang Albanii 2015-04-13 19:51:08
Przyjedzie jeden z drugim cwaniaczek nie nauczony roboty w błocie, tego nie zrobi, tamtego nie będzie robić i później płaczą lub obliczają pieniądze cały dzień na telefonach ile to zarobią... Nam hajs się zgadza, warunki super - apartamenty po 2 ,3 osoby i do tego siłownia, basen na ośrodku. Narzekajcie dalej, a i tak na pewno wrócicie :) Pozdrawia Gang Albanii
1
Kostucha 2015-04-13 21:53:19
Koleżko,jak Twoją robotę musi dziesięć osób poprawiać przez parę ładnych godzin, to nie dziw się że kasy Ci brakuje,nigdzie nie płacą za nieróbstwo i ściemnianie.
Odpierdzielacie popelinę,nie Masz pojęcia o pracy w ciężkich warunkach,jak to były ciężkie warunki,to w piaskownicy osiedlowej Byś zginą. Wypłacz się komuś na kolanach i idź do pracy za 1350zł w swojej mieścince,na pewno warunki pracy i płacy będą Ci się podobały. nie Płacz i nie oczerniaj ludzi którzy ciężko pracują na zarobione pieniążki.Życzę Ci powodzenia w dalszym życiu zawodowym.
1
Dziki 2015-04-13 21:59:27
OOOOOOO napisaliście coooooś boooooo byliście jeszcze czy może już w stanie !!!!!!
oszukany 2015-04-13 22:08:43
Z tego co się dowiedziałem to pojęcia o pracy nie masz chyba ty co to wielki fachura gag przykręca do góry nogamia przy okazji może byś się trochę odchudził to może gagi montować zaczniesz w 8 a nie w 30 minut he he he !!!
Gang Albanii 2015-04-13 22:20:25
zamelduj koniowi
Kostucha 2015-04-13 22:29:35
Jakiś ty mały kolego,nie masz cywilnej odwagi pokazać swej facjaty, a przy okazji
"do góry nogamia " to piszemy do góry nogami Profesorku. He he he!!
oszukany 2015-04-14 11:07:35
Widzę,że skupiasz się na małostkowych rzeczach,bo jesteś malostkowym człowieczkiem a obraz całości stale ci umyka.A tak apropo nigdy nie byliśmy i nie będziemy kolegami,ja nieprzyjechałem szukać kolegów.
KS 2015-04-14 16:10:47
Sialalalala ☺
Zbychu 2015-04-17 23:25:04
Odezwał się(usunięte przez administratora) pod pseudonimem oszukany, największą faja.
Piotrek 2015-04-17 23:26:26
Inżynier za dyche :)
Daro 2015-04-18 18:58:39
Przepraszam bardzo,ale mnie w to proszę nie mieszać.Jeżeli coś mi się nie podoba dzwonię do pani Iwony czy Jadzi i z nimi rozmawiam o tym co mi nie leży.Temu kto napisał ostatnie dwie opinie radzę to odszczekać,gdyż za poniżanie drugiej osoby i stawianie jej w złym świetle na forum publicznym jest sprawa cywilna w sądzie. Według moich informacji Policji w ustaleniu sprawcy oczerniania zajmie to niewiele czasu.
elf 2015-04-18 19:59:41
Lepiej za dychę niż za grosz jak ty pijacka gębo
młody 2015-04-19 21:24:14
No,no no proszę proszę jakie teksty może Gliwice też to poczytają jakich zatrudniają ludzi i do czego zdolnych -gang (usunięte przez administratora) a do tego slynny elektryk (usunięte przez administratora).To nie gang albani tylko gang netowej popyskówki.
Ostrowski 2015-04-20 08:34:10
Ty Cwaniaczku co tu nazwiskami rzucasz?
Byku 2015-04-23 22:11:16
Powodzenia to ja tobie zycze,usun ten akumulator z plecow.
Metanabol 2015-04-23 22:59:51
Moze i gang,ale czarnej dziury wokol D....
rad 2015-06-30 00:44:38
Pojawiła się teraz nowa oferta o runtime, poszukują do Amsterdamu cieśli dekarza zbrojarza http://www.gowork.pl/praca_podglad,5934185?keywords=®ion=amsterdam oferta na tyle świeża, że informacji będą udzielać od czwartku. Co ciekawe wymagają prawa jazdy i samochodu, co jest dość dziwne, bo niby mam jechać własną fura do amsterdamu, trochę średnio.
blsiki 2015-08-21 19:21:00
W tej firmie pojawia się wiele ofert i to systematycznie, oczywiście dlatego że oni pośredniczą w zatrudnieniu, no ale do rzeczy: ofert są do kilku miast, głównie do Niemiec, możecie znaleźć oferty szukając przez goworka bo chyba nawet na tym portalu są one umieszczone, szukają pracowników fizycznych.
Oszukane osoby z woj. opolskiego i woj. śląskiego 2015-09-03 15:54:26
Praca przy pakowaniu kosmetyków i składaniu regałów na te kosmetyki w Niemczech, w Mannheim.
Zakład pracy:
Rtc-solutions = Unilever Deutschalnd Produktions GmbH & Co OHG", Rhenaniastraße 76-102, 68219 Mannheim.
Wszystkie warunki przedwstępnej umowy zostały niedotrzymane, tj.:
-Miało być mieszkanie w hotelu z kompleksem kuchenno-łazienkowym za darmo, bo płaci za nie pracodawca, faktycznie pracownik płaci za nie 250 euro na miesiąc.
(Warunki mieszkaniowe fatalne, nie godne tych 250 euro na miesiąc.
Mieści się ten hotel na Bochumerstr 14-16 w Mannheim).
-Droga do pracy wynosi 3 kilometry 100 metrów, a w biurze mówią, że najwyżej 2 kilometry.
(Idzie się wąskim chodnikiem tzw. gęsiego przy ruchliwej ulicy 2 pasmowej.
Nikt do pracy nie dowozi.
Można zaczepić się z kimś samochodem, ale i tak już każdy swoją ekipę ma w samochodzie, lub kupić nie wiem gdzie i u kogo jakiś rower używany za 30 euro i potem go zostawić na pastwę losu, bo gdzie go brać do Polski, lub jechać autobusem miejskim i jak tu jeszcze dopasować godziny, a to koszt zaś dodatkowy).
-Pracuje się od 6 do 14 (8 godzin, no 7 godzin i 20 minut, bo są odliczane 2 przerwy po 20 minut), a faktycznie więcej bo nawet 11 godzin.
(Zapłata jest za 7,20 minut, bo reszta godzin potem jest potem zamieniana na dni wolne od pracy i nie wiadomo kiedy je można odebrać).
-Nie każdego dnia każdy jest w pracy i nikt prędzej o tym nie uprzedzi.
(1 dnia już 1 osoby z naszej 4 wyjeżdżającej nie było, a w biurze Nas zapewniali, że w portierni się wszyscy podpiszemy na liście i wejdziemy na zakład pracy).
O tych mankamentach powiadomiliśmy pracowników biura "RUNTIME POLSKA Sp. z o.o.", w Gliwicach i przesyłając zdjęcia obiektu wewnątrz i zewnątrz.
-Ciekawe, czy teraz będę ludziom mówić całkowitą prawdę, czy jeszcze coś zatajać ?
1
pika 2015-09-20 22:43:08
ale przeciez w ofertach wyraznie napisane jest o oplatac za nocleg dobowy. wiec w cyzm rzecz. 3 km to nie jest jeszcze duzo, uwierz mialem wczesniej o wiele wiecej i nie narzekalem tylko jechalem do pracy. ja mimo opini chce sprobowac a wlasnie poszukuja osoba na stnaowisko elektrykow, dekarzow/ ciesli.
1
nowa 2015-10-14 17:26:22
dostał ktoś oferte rzy pakowaniu słodyczy???
1
robotnik 2015-10-21 01:49:10
@pika - szkoda, że te oferty pracy nie są aktualne. Myślałem, że znajdę u nich zatrudnienie w zawodzie cieśli, ale to w takim razie muszę poczekać. Na pewno warto, bo zarobki za robotę za granicą są zdecydowanie lepsze niż w kraju. Może coś wiadomo, czy są zapewnione jakieś szkolenia nim się zacznie robotę? Dzięki za odpowiedź.
1
Dawny pracownik 2015-11-03 21:48:26
Mannheim ul. bochumer strasse 14 Firma Runtime Rhenaniastraße 76-102, Nikomu nie zycze tam pracy, ani mieszkania w tym hotelu. Opisze pierw hotel brud, smrod i malaria, kuchnia to zadna kuchnia trzy piece na prąd ktore czesto nie grzaly z niewiadomych przyczyn, wiec jedzenia czesto sie nie dalo zrobic, łazienki wspolne damskie z meskimi w weekend wogle sie nie dalo tam wejsc bo nasrane bylo nie w kiblu a obok, a w kiblu bylo narzygane. W pokoju 4 osoby oszczane materace no jedyne co bylo dobre to lodowka w kazdym pokoju. Teraz praca 8,50 brutto to wychodzi na czysto 6.20 netto za godz minus 250 hotel. Praca okropna najgorzej latem po 10 godzin goraco nawet wody nie dawaja. Nowa osoba ktora tam przyjdzie nie ma nawet szans sie nauczyc czegos tam robic bo jest zaraz krytykowana przez innych pracownikow krzurzy pracuja tam juz trzy lata i masz zaraz tak zapierdalac tak jak oni bo inaczej bedzie cie krytykowac i odrazu pojdzie na skarge i przyjdzie kierownik i bedzie krzyczal SZNELA, SZNELA bo szef cie zwolni.
2
Ja 2015-11-07 21:37:25
Tam sie niczego nie dorobisz jedynie co to garbu niby na godzine placone, a trzeba miec normy bo inaczej cie zwolnią. Pracuja tam ludzie ze slazka, a wredne jak cholera zaraz ida i kabluja na drogiego. Juz polacy nie chca tam pracowac i teraz sciagaja tam czechow i slowakow ale i oni sie kiedys skacza tak jak polaki. Zycze powodzenia i wytrwalosci tym co tam pojada.
1
p. 2015-11-09 02:54:42
W ogóle cały czas się pojawiają u nich oferty pracy w niemczech. Nie tylko dla kierowców ciężarówek, ale i dla elektryków. Zapewniona jest umowa o pracę na warunkach niemieckich, zarobki zaczynają się od 11euro/h, a także dietę dzienną 40 euro. Wychodzi z tego całkiem wysokie wynagodzenie.
1
and 2015-11-11 14:31:08
ja właśnie myślę, żeby do bremen rekrutować na elektryka przemysłowego, szkołę mam skończoną i doświadczenie też jest :)
1
pika 2015-11-13 17:33:24
i mnie to przekonuje chcoiazby te zarobki, rzeczywiscie co zarobione w niemczech to nie tutaj w polsce
1
gfrd 2015-11-15 20:36:55
@p. no wiadomo że w pracy za granicą można więcej zarobić bo przecież płacą w euro..więc chyba warto
1
kura 2016-03-02 19:03:10
jeśli chodzi o kwestie finansowe to rzeczywiście warto, ale jeszcze sprawa tego czy w ogóle chce się potem wracać i będzie do czego po takim wyjeździe
kuuba 2016-03-05 21:09:25
na pewno teraz jest u nich oferta pracy jako elektryk tylko, ze do Lipska, wiec widomo, ze nie jest to stolica, ale zarobki raczej w granicach 3000 zł netto.
bóz 2016-03-11 21:33:13
kuuba, a czy wy generalnie rzecz biorąc pracujecie na niemieckiej umowie czy na polskiej ? Gdzieś słyszałem,że bardziej się opłaca pracować na niemieckiej,
rad 2016-03-13 21:47:42
bóz, zalezy od stanowiska. Jak widziałem teraz ogłoszenie na operatora wózka widłowego to dają umowę o pracę na warunkach niemieckich (po trzech miesiącach możliwość zatrudnienia na stałe) i wynagrodzenie od 8,50 € / h.
troll 2016-03-15 21:57:13
8,5 euro to chyba dość niska stawka.. Jest porównywalna do polskich zarobków w stosunku do niemieckich i obawiam się, że ludzie mogą czuć niechęć. Chyba, że to ja mam problem z oceną tego @rad? :)
iludopaszczu 2016-03-16 11:24:37
lips praca na magazynie wózki widłowe, praca na chłodni 8,3 brutto, mieszkanie 360euro, pokoje 2-3 osobowe przejściowe z mieszanymi zmiana a więc nie idzie nawet spać kasa wychodzi około 700-800 euro (tyle na konto) dodam jeszcze zamiast jeździć ciąga się pieska jak podpiszesz umowę to biuro nie chce nawet telefonów odbierać od pracownika. CZY WARTO PRACOWAĆ Z NIEMI ?!?!?!? na to pytanie odpowiedź sobie sam
klemens biodro 2016-03-18 09:35:08
a moim zdaniem jak naprawdę warto, poza tym 700-800 euro na polskie warunki to są bardzo ładne pieniądze. mało który leasing pracowniczy daje teraz takie stawki
łuk 2016-03-20 21:31:09
jeśli dla kogoś to jest dobra pensja, to współczuję.. Jedziesz za granicę, by tam się utrzymać i coś odłożyć, a za 700 euro to co Ty człosieku możesz. Łudzę się, że to jakaś jednorazowa sytuacja
bruno 2016-05-07 22:46:25
pracował, ktoś jako kafelkarz? Warunki zatrudnienia dają dobre i nawet zakwaterowanie na koszt pracodawcy, ale jak to jest tam na miejscu @łuk możesz coś napisać ??
Michał 2016-07-07 11:33:38
Pracowałem kiedyś dla Runtime w Hamburgu zdaje się i musze przyznać, że pozytywnie zaskoczyły mnie tamtejsze warunki zatrudnienia, doskonałe mieszkanka, tanio to wychodzi, sklep blisko a praca chociaż dość długo trwa to naprawdę w porządku
zibi 2016-07-15 18:35:31
czy ktos pracowal dla tej agencji jako spawacz
kuuba 2016-07-15 23:01:35
Ciekawe jakich zarobków może się spodziewać magazynier, ale pewnie w okolicy przeciętnej krajowej.
Zostaw swoją opinię o Runtime - Zgorzelec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Runtime