Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Runtime

Pracowałeś w firmie Runtime i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Chcący pracować - 2014-07-09 08:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [r. - 2014-07-08 15:47:31]:
Najlepiej jak zadzwonisz do biura. Tam ci wszystko wytłumaczą. Jednakże nie bierz ze sobą dużo ubrań typu okolicznościowego. Weź sporo koszulek,zapasowy komplet odzieży roboczej, buty robocze bo tam chyba kalosze tylko dostaniesz. Pościel, poduszki, garki odpadają. Tam wszystko będzie. Jedzenia sporo, ale nie w słojach. Raczej gorące kubki, zupki chińskie i makarony, co można zalać wodą i gotowe. Purre ziemniaczane z boczkiem z Konorra koniecznie! Sporo ale lekkie, żeby tira nie trzeba było zamawiać. Jak palisz to weź lepiej tytoń i tytki. Tak jest podobno wydajniej. Ale najlepiej zadzwoń i dopytaj. Ja byłem tam i też do zobaczenia w Papenburgu.
zdjecie uzytkownika
Dolot - 2014-07-16 14:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O co kaman z tym biurem!? Na drzwiach napisane jest, że nieczynne do odwołania. Co jest?! Jakiś nowy wałek? Ktoś tam pracuje i odbiera ewentualnie maile?!!
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-07-18 17:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dolot - 2014-07-16 14:35:05]:
Poważnie, czyżby zebrali manatki ???? likwidacja
zdjecie uzytkownika
Maxi - 2014-07-20 18:03:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2014-07-18 17:22:00]:
To biuro w Zgorzelcu zostało zlikwidowane, teraz będzie dowodzone przez Panią z Gliwic. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-07-22 09:15:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maxi - 2014-07-20 18:03:15]:
hmmmm , czyli siedziba bedzie w Gliwicach? Maxi masz inne wiadomości - dlaczego takie zmiany ? pracownicy z Zgorzelca nie dawali sobie rady ? czy z innych powodów , w sumie w Zgorzelcu długo nie zabawili. ciekawe , ciekawe...
zdjecie uzytkownika
niki - 2014-07-22 13:44:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maxi - 2014-07-20 18:03:15]:
a jak teraz można się skontaktowac z firma Runtime - dzwoniąc włacza sie automat. Na meile odpowiadają ??? co tam sie stało????????????
zdjecie uzytkownika
doinformowany - 2014-08-01 22:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z mojej wiedzy, jaką posiadam, to na miejscu Runtime powstaje całkiem nowa agencja pracy. Podobno nawet Pan Tomek i Pani Ewa mają tam grać pierwsze skrzypce. I bardzo dobrze, bo mi osobiście raz pomogli. Ale dlaczego Runtime ma być w Gliwicach to nie mam bladego pojęcia. Tym bardziej, że z okolic Zgorzelca sporo ludzi zatrudnionych przez Runtime pracuje. Jak się dowiem coś więcej to dam znać.
zdjecie uzytkownika
Krawczyk dratewka - 2014-08-02 09:38:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [doinformowany - 2014-08-01 22:04:03]:
Z tego co widzę po ogłoszeniach w sieci -to ani Ewa ani tomek nie maja nic do gadania- ktos inny wystawia na rzecz runtime ogłoszenia- ale cóz Dirk wyrzucony z wielkim hukiem, a nowy prezes nowe zasady...p.s. jak ktos coś? to dajcie znac , sam jestem ciekawy co tam sie porobiło
zdjecie uzytkownika
waldi - 2014-08-02 13:05:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [doinformowany - 2014-08-01 22:04:03]:
a wydawało mi się, że Runtime radzi sobie na chwilę obecną w naszym kraju całkiem nieźle. To, że w miejscu ich siedziby ma powstać inna agencja pracy to nie znaczy chyba jednak, że Runtime ma jakieś kłopoty ze swoimi oddziałami w Polsce prawda? z tego co słyszałem to oni i tak są częścią jakiejś większej europejskiej grupy Runtime Group, więc to może tylko nic nie znaczące przenosiny. Firma nie narzeka ani na brak ofert, ani na ilość chętnych pracowników. Jako agencja pracy najbardziej popularni są chyba obecnie ze swoich ofert pracy na budowy w Niemczech. Tam płacą całkiem fajne pieniądze, a jest szeroki wachlarz ofert do wyboru, od pracowników fizycznych przez monterów do elektryków na przykład
zdjecie uzytkownika
Tosia - 2014-08-05 15:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [waldi - 2014-08-02 13:05:43]:
a ile ma swoich odziałow w Polsce ? aż 1 ? ale patrzac na ich "biedną " stronę internetową widac ze pozmieniano sporo informacji - zmieniony telefon i brak nazwisk pracowników. Zresztą jakby nie narzekali na ilość chętnych pracowników to nie wysyłali by smsów do ludzi którzy nie pracują w tej firmie od 3-4 lat. A tak robią- może to jest nowa strategia p.Iwony .
zdjecie uzytkownika
ola1912 - 2014-08-28 10:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszędzie w pracy są plusy i minusy. Albo niedogodne godziny pracy albo zarobki niezadowalające. Polacy godzą się na wiele, byleby tylko pracować. Osobiście zmieniłam swoje życie z ŻAKiem w Zgorzelcu. Teraz mam dobrze płatną pracę, wszystko mi odpowiada. To szkoła znana na całą Polskę, która proponuje zdobycie zawodu zupełnie bezpłatnie w ciągu dwóch lat bądź roku. Fajna sprawa. Dodatkowo szkołą współpracuje z różnymi placówkami w mieście, gdzie słuchacze mają rabaty. Polecam bardzo, sekretariat znajduje się na Warszawskiej.
zdjecie uzytkownika
fortel - 2014-08-28 15:43:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [waldi - 2014-08-02 13:05:43]:
nie wiem szczerze mówiąc skąd wiele opinii o tym , że Runtime ma obecnie problemy. Może to jakaś głęboko skrywana tajemnica która wyciękła z wewnątrz firmy, ale na zewnątrz wszystko wokół niej wydaje się w porządku . Nowe oferty pracy wpływają, a i nie widać , aby chętnych na nie również zaczęło brakować
zdjecie uzytkownika
niepewny - 2014-09-03 11:17:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Coś musi być na rzeczy. Wczoraj byłem podpisać umowę w Zgorzelcu. Praktycznie zrobili to na korytarzu pakując w pośpiechu swoje rzeczy. Tak jakby uciekali. W sumie to jakaś bardzo nerwowa atmosfera była. Teraz sie zastanawiam czy jechać do Mannheim bo to jakoś dziwnie wyglądało.
Na drzwiach wejściowych widziałem logo ART.JOB. Ktoś coś wie na ten temat? Miała to być firma po Runtime?
zdjecie uzytkownika
stronie - 2014-09-06 21:12:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto z toba podpisywal umowe? Osoby ktore widnieja na stronie runtimu czy urnamiak lub bobrowska ?
zdjecie uzytkownika
olka1912 - 2014-09-08 15:25:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli ktoś z Was chciałby szybko i bezpłatnie nauczyć się nowego zawodu i próbować szczęścia w nowej pracy, nie wyjeżdżając za granicę, polecam szkołę ŻAK w Zgorzelcu. Nauka jest naprawdę bezpłatna , trwa maksymalnie 2 lata, a wszyscy słuchacze mają zniżki u różnych partnerów żakowskich. Ciekawa sprawa.
zdjecie uzytkownika
niepewny - 2014-09-09 15:44:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stronie - 2014-09-06 21:12:27]:
Ja nie wiem kto to był. Umowę miałem z Runtime. Była tam taka niska ruda kobieta. Chyba to była jakaś ważna. Zresztą było takie zamieszanie, że w pewnym momencie nie wiedziałem co jest co. W sumie to nie pojechałem. Ale byłem tam dzisiaj i jest inna firma Artjob i też załatwiaja pracę. Po Runtimie nie ma śladu. Już ich w Zgorzelcu nie ma.
zdjecie uzytkownika
mario - 2014-10-17 19:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stanowsiko fachowcy Niemcy??? Miejsce pracy Bremen. Ale moze jakies szczegoly, np ile proponujaa pieniedzy, czy jakis nocleg? Byl kto gdzies z nimi zagranica? Bo mysle od dluzszego czasu o tym wyjezdzie, ale nie wiem czego mozna sie spodziewac od tego Runtime'a? Napiszcie cos o tej agencji pracy, prośba
zdjecie uzytkownika
former - 2014-12-05 19:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mario - 2014-10-17 19:06:39]:
jakbyś czytał ze zrozumieniem to zauważyłbyś , że Runtime przekształciło się Artjob jak pisał to powyżej @niepewny. Jednak żeby mieć już pewność że rzeczywiście po tamtej agencji nie ma już śladu to może ktoś z Was , z użytkowników tego forum mógłby potwierdzić te informacje . Będę bardzo wdzięczny ;)
zdjecie uzytkownika
młody23 - 2015-01-08 10:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [former - 2014-12-05 19:38:11]:
[mario z tego co wiem to Runtime przeniósł się do Gliwic i pracuje tam taka ruda babka, wiem bo poznałem ją w Zgorzelcu ale nie zbyt pomocna a na miejscu Runtime otworzyła się inna agencja Artjob.
zdjecie uzytkownika
klemens biodro - 2015-01-12 16:43:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
akurat tak się składa że jestem z gliwic i szukam zatrudnienia w takiej branży. świetnie gdyby się udało ni były teraz możliwości zatrudnienia dla nowych pracowników. czy tak jest i rzeczywiście mam teraz szansę na przyjęcie do nich do pracy?ogólnie też proszę o napisanie jakie warunki zatrudnienia w tej firmie
zdjecie uzytkownika
miernick - 2015-02-03 20:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeczytałem że specjalizują się w zatrudnianiu personelu tymczasowego oraz rekrutacji na stanowiska specjalistyczne. Wszystko ładnie i pięknie ale może mi ktoś powiedzieć jak to wygląda w rzeczywistości ? Nie jestem przekonany do agencji pracy i chciałbym się dowiedzieć jak to jest z wypłacalnością i jak wygląda z nimi współpraca.
zdjecie uzytkownika
pejtele - 2015-02-03 23:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Czy dalej sa wyjazdy na solary?
Czy transport we własnym zakresie ?
zdjecie uzytkownika
wróg Krawczyka - 2015-02-04 12:50:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja pracy Runtime i stanowiska spcjalistyczne = śmiech na sali = hahaha
zdjecie uzytkownika
uwaga - 2015-02-05 13:10:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej, a czy zauwazyliscie , że Runtime Polska i Art.Job maja te same teksty na stronie internetowej , słowo w słowo. Nie ładnie Art.Jop powinni sie wstydzic ze zgapiaja teksty, zreszta ktos ma prawa autorskie !!!Runtime powinien sie za to wziasc ! Zgapiacze !!!!!!!!!!nawet nic nie umieja sami stworzyc !!!
zdjecie uzytkownika
uwaga po uwadze - 2015-03-05 15:38:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uwaga - 2015-02-05 13:10:33]:
Zwróciłem uwagę na to. I jedyne co zauważyłem to znaczek i napis copyright, który znajduje się na stronie artjoba. Na runtimie tego brak. Więc praw do tekstu runtima nie może mieć. Ale arjob chyba tak, bo zastrzegli sobie tym znaczkiem prawa do strony i treści. Wogóle runtime strona pachnie jakąś amatorką. Kto to robił?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Runtime
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Runtime?
Zadaj pytanie