brak logo

Runtime

Zgorzelec

Opinie o Runtime

rundup 2014-06-16 17:24:56
hmmm .... 10 euro brutto to jakies 7 netto - razy 168 h miesiecznie to jest 1170 + 800 euro diety miesiecznie . W zwiazku z tym ze umiem liczyc to pensja miesieczna WYNOSI = 1970 CZY TO JEST DUŻO ???
Chcący pracować 2014-06-17 10:43:07
hmmm... skąd ci wyszło 800 euro??? Miesiąc ma 31,30 dni. Oczywiście nie wliczajmy w to lutego. 30 x 40 euro=1200 euro. Godzin jest ok.240 . Policzyłeś? Jeżeli z twoich wyliczeń wynika ok.2000 euro i piszesz, że to mało to stój tam, gdzie stoisz. Bo nawet biorąc twoje wyliczenia to mimo wszystko chciałbym pracować 40 tygodniowo i zarabiać 8 tyś. złotych miesięcznie.
Pozdrawiam ekipę wyjazdową na lipiec. ;-))
Do zobaczyska
zezo 2014-06-18 10:30:05
teraz jest 8,50 euro brutto na godzine i dieta
r. 2014-07-08 15:47:31
Witam, jadę teraz za kilka dni do Anglii na te solary. Mam pytanie do osób które już tam byly/jada co najlepiej ze sobą zabrać co możecie poradzić? Pozdrawiam i do zoba w Papenburgu
Chcący pracować 2014-07-09 08:20:18
Najlepiej jak zadzwonisz do biura. Tam ci wszystko wytłumaczą. Jednakże nie bierz ze sobą dużo ubrań typu okolicznościowego. Weź sporo koszulek,zapasowy komplet odzieży roboczej, buty robocze bo tam chyba kalosze tylko dostaniesz. Pościel, poduszki, garki odpadają. Tam wszystko będzie. Jedzenia sporo, ale nie w słojach. Raczej gorące kubki, zupki chińskie i makarony, co można zalać wodą i gotowe. Purre ziemniaczane z boczkiem z Konorra koniecznie! Sporo ale lekkie, żeby tira nie trzeba było zamawiać. Jak palisz to weź lepiej tytoń i tytki. Tak jest podobno wydajniej. Ale najlepiej zadzwoń i dopytaj. Ja byłem tam i też do zobaczenia w Papenburgu.
Dolot 2014-07-16 14:35:05
O co kaman z tym biurem!? Na drzwiach napisane jest, że nieczynne do odwołania. Co jest?! Jakiś nowy wałek? Ktoś tam pracuje i odbiera ewentualnie maile?!!
1
gosc 2014-07-18 17:22:00
Poważnie, czyżby zebrali manatki ???? likwidacja
Maxi 2014-07-20 18:03:15
To biuro w Zgorzelcu zostało zlikwidowane, teraz będzie dowodzone przez Panią z Gliwic. (usunięte przez administratora)
gosc 2014-07-22 09:15:57
hmmmm , czyli siedziba bedzie w Gliwicach? Maxi masz inne wiadomości - dlaczego takie zmiany ? pracownicy z Zgorzelca nie dawali sobie rady ? czy z innych powodów , w sumie w Zgorzelcu długo nie zabawili. ciekawe , ciekawe...
niki 2014-07-22 13:44:27
a jak teraz można się skontaktowac z firma Runtime - dzwoniąc włacza sie automat. Na meile odpowiadają ??? co tam sie stało????????????
doinformowany 2014-08-01 22:04:03
Z mojej wiedzy, jaką posiadam, to na miejscu Runtime powstaje całkiem nowa agencja pracy. Podobno nawet Pan Tomek i Pani Ewa mają tam grać pierwsze skrzypce. I bardzo dobrze, bo mi osobiście raz pomogli. Ale dlaczego Runtime ma być w Gliwicach to nie mam bladego pojęcia. Tym bardziej, że z okolic Zgorzelca sporo ludzi zatrudnionych przez Runtime pracuje. Jak się dowiem coś więcej to dam znać.
Krawczyk dratewka 2014-08-02 09:38:51
Z tego co widzę po ogłoszeniach w sieci -to ani Ewa ani tomek nie maja nic do gadania- ktos inny wystawia na rzecz runtime ogłoszenia- ale cóz Dirk wyrzucony z wielkim hukiem, a nowy prezes nowe zasady...p.s. jak ktos coś? to dajcie znac , sam jestem ciekawy co tam sie porobiło
1
Tosia 2014-08-05 15:52:22
a ile ma swoich odziałow w Polsce ? aż 1 ? ale patrzac na ich "biedną " stronę internetową widac ze pozmieniano sporo informacji - zmieniony telefon i brak nazwisk pracowników. Zresztą jakby nie narzekali na ilość chętnych pracowników to nie wysyłali by smsów do ludzi którzy nie pracują w tej firmie od 3-4 lat. A tak robią- może to jest nowa strategia p.Iwony .
1
ola1912 2014-08-28 10:18:03
Wszędzie w pracy są plusy i minusy. Albo niedogodne godziny pracy albo zarobki niezadowalające. Polacy godzą się na wiele, byleby tylko pracować. Osobiście zmieniłam swoje życie z ŻAKiem w Zgorzelcu. Teraz mam dobrze płatną pracę, wszystko mi odpowiada. To szkoła znana na całą Polskę, która proponuje zdobycie zawodu zupełnie bezpłatnie w ciągu dwóch lat bądź roku. Fajna sprawa. Dodatkowo szkołą współpracuje z różnymi placówkami w mieście, gdzie słuchacze mają rabaty. Polecam bardzo, sekretariat znajduje się na Warszawskiej.
niepewny 2014-09-03 11:17:11
Coś musi być na rzeczy. Wczoraj byłem podpisać umowę w Zgorzelcu. Praktycznie zrobili to na korytarzu pakując w pośpiechu swoje rzeczy. Tak jakby uciekali. W sumie to jakaś bardzo nerwowa atmosfera była. Teraz sie zastanawiam czy jechać do Mannheim bo to jakoś dziwnie wyglądało.
Na drzwiach wejściowych widziałem logo ART.JOB. Ktoś coś wie na ten temat? Miała to być firma po Runtime?
1
stronie 2014-09-06 21:12:27
Kto z toba podpisywal umowe? Osoby ktore widnieja na stronie runtimu czy urnamiak lub bobrowska ?
olka1912 2014-09-08 15:25:39
Jeśli ktoś z Was chciałby szybko i bezpłatnie nauczyć się nowego zawodu i próbować szczęścia w nowej pracy, nie wyjeżdżając za granicę, polecam szkołę ŻAK w Zgorzelcu. Nauka jest naprawdę bezpłatna , trwa maksymalnie 2 lata, a wszyscy słuchacze mają zniżki u różnych partnerów żakowskich. Ciekawa sprawa.
niepewny 2014-09-09 15:44:36
Ja nie wiem kto to był. Umowę miałem z Runtime. Była tam taka niska ruda kobieta. Chyba to była jakaś ważna. Zresztą było takie zamieszanie, że w pewnym momencie nie wiedziałem co jest co. W sumie to nie pojechałem. Ale byłem tam dzisiaj i jest inna firma Artjob i też załatwiaja pracę. Po Runtimie nie ma śladu. Już ich w Zgorzelcu nie ma.
młody23 2015-01-08 10:45:04
[mario z tego co wiem to Runtime przeniósł się do Gliwic i pracuje tam taka ruda babka, wiem bo poznałem ją w Zgorzelcu ale nie zbyt pomocna a na miejscu Runtime otworzyła się inna agencja Artjob.
pejtele 2015-02-03 23:38:45
Witam.
Czy dalej sa wyjazdy na solary?
Czy transport we własnym zakresie ?
wróg Krawczyka 2015-02-04 12:50:52
Agencja pracy Runtime i stanowiska spcjalistyczne = śmiech na sali = hahaha
1
uwaga 2015-02-05 13:10:33
Hej, a czy zauwazyliscie , że Runtime Polska i Art.Job maja te same teksty na stronie internetowej , słowo w słowo. Nie ładnie Art.Jop powinni sie wstydzic ze zgapiaja teksty, zreszta ktos ma prawa autorskie !!!Runtime powinien sie za to wziasc ! Zgapiacze !!!!!!!!!!nawet nic nie umieja sami stworzyc !!!
3
uwaga po uwadze 2015-03-05 15:38:47
Zwróciłem uwagę na to. I jedyne co zauważyłem to znaczek i napis copyright, który znajduje się na stronie artjoba. Na runtimie tego brak. Więc praw do tekstu runtima nie może mieć. Ale arjob chyba tak, bo zastrzegli sobie tym znaczkiem prawa do strony i treści. Wogóle runtime strona pachnie jakąś amatorką. Kto to robił?
mariusz_tabuła@wp.pl 2015-04-09 23:43:11
Nie proponuję tej firmy nikomu.Werbują kogo się da, chołotę z ulicy a potem są same problemy.Kiedy nagle pozostawiają was samych sobie, telefony milkną i siedzicie na zielonej wyspie ,,England" z rękami w nocniku. Jeśli ktoś lubi taki zastrzyk adrenalinki to proszę bardzo.Pracujesz po 11-12godzin przy solarach, myślisz sobie,że z wypłatą wszystko będzie ok a tu niespodzianka brakuje kilkuset euro, dzieje się tak ponieważ kierownik budowy nie potwierdza tygodniowej ilości przepracowanych przez ciebie godzin, choć po każdym tygodniu powinien to zrobić.Ma to swoje plusy, choć nie dla ciebie.Jeżeli firma utrąci każdemu z kilkudziesięciu pracowników po np dwadzieścia parę godzin- czysty zysk.Oszustwo i złodziejstwo,ale podczas rekrutacji wszystko wygląda wyśmienicie.
pikuś 2015-04-10 15:48:01
Święta racja,zakwaterowanie też do bani nawet ciepłej wody nie mieliśmy a o lodówce to można było tylko pomażyć, wszystko trzymaliśmy na zewnątrz żeby się nie popsuło.Obiecują,obiecują aby kogoś tylko złapać i kasę doić z biednych polaków.Upchali nas w jednym pokoju w czterech, nawet bąka nie było jak puścić.
oszukany 2015-04-13 11:38:41
Potwierdzam dwie ostatnie opinie,tak bylo. Na reke 6 euro NETTO/h. Dieta 40e,wyplacana na koniec miesiaca,na konto nie wczesniej 500e reszta kasy do 10go,zadnych zaliczek nie daja,bo pytalem nie raz.Bez lodowki,bez kuchenki,nawet mikrofali nie bylo. A jak przyszlo do wyplaty to brakowalo 200e. Potracaja tobie z godzin zeby pokryc koszta. Jednemu brakowalo 200e drugiemu 300e. Ale pani z biura mowi zeby dzwonic do biura niemieckiego pracodawcy,i tak kolo sie zamyka. Za powrot placisz ze swojej kiesy, 250e za TUNELL lub prom,jak kto woli + paliwo. Bo pracodawca stwierdzil,ze kazdy placi za siebie,takze jak nie masz pieniedzy na tunel to zapomnij. Praca jest faktycznie w blocie po kolana,czasami w gnojowicy bo splywala na pole z pobliskiej obory,wiec pracujesz w gumowcach.Do tego wiekszosc pracownikow to alkoholicy i patologia. Na budowie rzady sprawuja niemiec SVEN i rusek DIMA,maja cie za nic. Polaczki kabluja na potege,zwlaszcza glupio-madry elektryk Jarek. Ogolnie chamstwo i dziadostwo, nie polecam.
Gang Albanii 2015-04-13 19:51:08
Przyjedzie jeden z drugim cwaniaczek nie nauczony roboty w błocie, tego nie zrobi, tamtego nie będzie robić i później płaczą lub obliczają pieniądze cały dzień na telefonach ile to zarobią... Nam hajs się zgadza, warunki super - apartamenty po 2 ,3 osoby i do tego siłownia, basen na ośrodku. Narzekajcie dalej, a i tak na pewno wrócicie :) Pozdrawia Gang Albanii
1
Kostucha 2015-04-13 21:53:19
Koleżko,jak Twoją robotę musi dziesięć osób poprawiać przez parę ładnych godzin, to nie dziw się że kasy Ci brakuje,nigdzie nie płacą za nieróbstwo i ściemnianie.
Odpierdzielacie popelinę,nie Masz pojęcia o pracy w ciężkich warunkach,jak to były ciężkie warunki,to w piaskownicy osiedlowej Byś zginą. Wypłacz się komuś na kolanach i idź do pracy za 1350zł w swojej mieścince,na pewno warunki pracy i płacy będą Ci się podobały. nie Płacz i nie oczerniaj ludzi którzy ciężko pracują na zarobione pieniążki.Życzę Ci powodzenia w dalszym życiu zawodowym.
1
Dziki 2015-04-13 21:59:27
OOOOOOO napisaliście coooooś boooooo byliście jeszcze czy może już w stanie !!!!!!
oszukany 2015-04-13 22:08:43
Z tego co się dowiedziałem to pojęcia o pracy nie masz chyba ty co to wielki fachura gag przykręca do góry nogamia przy okazji może byś się trochę odchudził to może gagi montować zaczniesz w 8 a nie w 30 minut he he he !!!
Gang Albanii 2015-04-13 22:20:25
zamelduj koniowi
Kostucha 2015-04-13 22:29:35
Jakiś ty mały kolego,nie masz cywilnej odwagi pokazać swej facjaty, a przy okazji
"do góry nogamia " to piszemy do góry nogami Profesorku. He he he!!
oszukany 2015-04-14 11:07:35
Widzę,że skupiasz się na małostkowych rzeczach,bo jesteś malostkowym człowieczkiem a obraz całości stale ci umyka.A tak apropo nigdy nie byliśmy i nie będziemy kolegami,ja nieprzyjechałem szukać kolegów.
KS 2015-04-14 16:10:47
Sialalalala ☺
Zbychu 2015-04-17 23:25:04
Odezwał się(usunięte przez administratora) pod pseudonimem oszukany, największą faja.
Piotrek 2015-04-17 23:26:26
Inżynier za dyche :)
Daro 2015-04-18 18:58:39
Przepraszam bardzo,ale mnie w to proszę nie mieszać.Jeżeli coś mi się nie podoba dzwonię do pani Iwony czy Jadzi i z nimi rozmawiam o tym co mi nie leży.Temu kto napisał ostatnie dwie opinie radzę to odszczekać,gdyż za poniżanie drugiej osoby i stawianie jej w złym świetle na forum publicznym jest sprawa cywilna w sądzie. Według moich informacji Policji w ustaleniu sprawcy oczerniania zajmie to niewiele czasu.
elf 2015-04-18 19:59:41
Lepiej za dychę niż za grosz jak ty pijacka gębo
młody 2015-04-19 21:24:14
No,no no proszę proszę jakie teksty może Gliwice też to poczytają jakich zatrudniają ludzi i do czego zdolnych -gang (usunięte przez administratora) a do tego slynny elektryk (usunięte przez administratora).To nie gang albani tylko gang netowej popyskówki.
Ostrowski 2015-04-20 08:34:10
Ty Cwaniaczku co tu nazwiskami rzucasz?
Byku 2015-04-23 22:11:16
Powodzenia to ja tobie zycze,usun ten akumulator z plecow.
Metanabol 2015-04-23 22:59:51
Moze i gang,ale czarnej dziury wokol D....
Oszukane osoby z woj. opolskiego i woj. śląskiego 2015-09-03 15:54:26
Praca przy pakowaniu kosmetyków i składaniu regałów na te kosmetyki w Niemczech, w Mannheim.
Zakład pracy:
Rtc-solutions = Unilever Deutschalnd Produktions GmbH & Co OHG", Rhenaniastraße 76-102, 68219 Mannheim.
Wszystkie warunki przedwstępnej umowy zostały niedotrzymane, tj.:
-Miało być mieszkanie w hotelu z kompleksem kuchenno-łazienkowym za darmo, bo płaci za nie pracodawca, faktycznie pracownik płaci za nie 250 euro na miesiąc.
(Warunki mieszkaniowe fatalne, nie godne tych 250 euro na miesiąc.
Mieści się ten hotel na Bochumerstr 14-16 w Mannheim).
-Droga do pracy wynosi 3 kilometry 100 metrów, a w biurze mówią, że najwyżej 2 kilometry.
(Idzie się wąskim chodnikiem tzw. gęsiego przy ruchliwej ulicy 2 pasmowej.
Nikt do pracy nie dowozi.
Można zaczepić się z kimś samochodem, ale i tak już każdy swoją ekipę ma w samochodzie, lub kupić nie wiem gdzie i u kogo jakiś rower używany za 30 euro i potem go zostawić na pastwę losu, bo gdzie go brać do Polski, lub jechać autobusem miejskim i jak tu jeszcze dopasować godziny, a to koszt zaś dodatkowy).
-Pracuje się od 6 do 14 (8 godzin, no 7 godzin i 20 minut, bo są odliczane 2 przerwy po 20 minut), a faktycznie więcej bo nawet 11 godzin.
(Zapłata jest za 7,20 minut, bo reszta godzin potem jest potem zamieniana na dni wolne od pracy i nie wiadomo kiedy je można odebrać).
-Nie każdego dnia każdy jest w pracy i nikt prędzej o tym nie uprzedzi.
(1 dnia już 1 osoby z naszej 4 wyjeżdżającej nie było, a w biurze Nas zapewniali, że w portierni się wszyscy podpiszemy na liście i wejdziemy na zakład pracy).
O tych mankamentach powiadomiliśmy pracowników biura "RUNTIME POLSKA Sp. z o.o.", w Gliwicach i przesyłając zdjęcia obiektu wewnątrz i zewnątrz.
-Ciekawe, czy teraz będę ludziom mówić całkowitą prawdę, czy jeszcze coś zatajać ?
1
nowa 2015-10-14 17:26:22
dostał ktoś oferte rzy pakowaniu słodyczy???
1
Dawny pracownik 2015-11-03 21:48:26
Mannheim ul. bochumer strasse 14 Firma Runtime Rhenaniastraße 76-102, Nikomu nie zycze tam pracy, ani mieszkania w tym hotelu. Opisze pierw hotel brud, smrod i malaria, kuchnia to zadna kuchnia trzy piece na prąd ktore czesto nie grzaly z niewiadomych przyczyn, wiec jedzenia czesto sie nie dalo zrobic, łazienki wspolne damskie z meskimi w weekend wogle sie nie dalo tam wejsc bo nasrane bylo nie w kiblu a obok, a w kiblu bylo narzygane. W pokoju 4 osoby oszczane materace no jedyne co bylo dobre to lodowka w kazdym pokoju. Teraz praca 8,50 brutto to wychodzi na czysto 6.20 netto za godz minus 250 hotel. Praca okropna najgorzej latem po 10 godzin goraco nawet wody nie dawaja. Nowa osoba ktora tam przyjdzie nie ma nawet szans sie nauczyc czegos tam robic bo jest zaraz krytykowana przez innych pracownikow krzurzy pracuja tam juz trzy lata i masz zaraz tak zapierdalac tak jak oni bo inaczej bedzie cie krytykowac i odrazu pojdzie na skarge i przyjdzie kierownik i bedzie krzyczal SZNELA, SZNELA bo szef cie zwolni.
2
Ja 2015-11-07 21:37:25
Tam sie niczego nie dorobisz jedynie co to garbu niby na godzine placone, a trzeba miec normy bo inaczej cie zwolnią. Pracuja tam ludzie ze slazka, a wredne jak cholera zaraz ida i kabluja na drogiego. Juz polacy nie chca tam pracowac i teraz sciagaja tam czechow i slowakow ale i oni sie kiedys skacza tak jak polaki. Zycze powodzenia i wytrwalosci tym co tam pojada.
1
iludopaszczu 2016-03-16 11:24:37
lips praca na magazynie wózki widłowe, praca na chłodni 8,3 brutto, mieszkanie 360euro, pokoje 2-3 osobowe przejściowe z mieszanymi zmiana a więc nie idzie nawet spać kasa wychodzi około 700-800 euro (tyle na konto) dodam jeszcze zamiast jeździć ciąga się pieska jak podpiszesz umowę to biuro nie chce nawet telefonów odbierać od pracownika. CZY WARTO PRACOWAĆ Z NIEMI ?!?!?!? na to pytanie odpowiedź sobie sam
zibi 2016-07-15 18:35:31
czy ktos pracowal dla tej agencji jako spawacz
Ali 2016-10-05 14:17:04
Witam.Moze ktos napisac na temat tej firmy w Lorsch.Mam tam jechac do pracy na magazynach rtv-agd.Jak to tam wygląda i czy wszystko jest ok.
kuuba 2016-10-05 15:27:34
każdy tak na prawde jak idzei do jakiejkolwiek pracy to przecież chce wiedzieć na jakie warunki zatrudnienia może tutaj liczyc jakie będzie mieć wynagrodzenie
Zostaw swoją opinię o Runtime - Zgorzelec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Runtime