Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Runtime

Pracowałeś w firmie Runtime i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
krzysztof1262 - 2014-03-23 13:08:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kazek - 2014-02-18 21:54:47]:
nie pracowałem w tej firmie,patrze tylko na opinie i nasuwa się pytanie do "kazek" czy w niemczech jeszcze ludzie pracuja za takie pieniądze??? jak tak to wiem dzięki komu płace pracowników są co raz to mniejsze a agencje posrednictwa sie obławiają,pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
kazek - 2014-03-23 15:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krzysztof1262 - 2014-03-23 13:08:08]:
Nikt Ci nie każe pracować za takie pieniądze,ale są ludzie którym w strefie przygranicznej takie wynagrodzenie odpowiada.Jeżeli uważasz,że to za mało,to szukaj firmy która płaci lepiej a nie nie udzielaj swoich uwag tutaj.Ta firma płaci np.tak a nie inaczej i komu to odpowiada to dla nich pracuje a jak nie-to droga wolna.
zdjecie uzytkownika
Roman - 2014-03-25 18:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kazek - 2014-03-23 15:04:57]:
Patrząc na te wszystkie opinie - za jakie pieniądze ludzie robicie?! teraz to standard - około 10 - 10,66 E /godz. Miałem jechać na solary przez Bremen, ale olałem - od kumpla co pojechał wiem, że to była jedna z najlepszych decyzji w moim życiu. A solary w Anglii. Porażka..
Nie polecam nikomu.
zdjecie uzytkownika
Kłamstwo - 2014-03-25 18:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-07-03 18:43:37]:
Kłamstwo!!!
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-03-26 09:48:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam jechać do pracy przy solariach .
Jak ktoś lubi pracować w wodzie i błocie po pas po 12 godzin to polecam.
Tu zdjęcie jak to wygląda

(usunięte przez administratora)
- w tej wodzie trzeba pracować po 12 H

WARUNKI MIESZKANIOWE Fatalne
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-03-26 18:04:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
co poczac herr Schr.... wykorzystuje biednych Polaków. mam nadzieje ze przestrzeże to innych ! masakra, a kto pisze poytywy tylko pan U.
zdjecie uzytkownika
Chcący pracować - 2014-03-26 18:39:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-03-26 09:48:45]:
Byłeś tam sam? Właśnie chcę jechać.Mają jakiś wielki projekt i już trzy grupy wysłali w tym roku podobno. Warunki płacowe wydają się OK. Zaproponowali 10,61 E na godzinę i 44 E dziennie diety. No i zakwaterowanie darmowe. Cieszy mnie myśl, że można po dwanaście godzin pracować, bo można zrobić więcej.Co robić, jak się jest daleko od rodziny? Na piwo trochę szkoda wydawać. Pracownik!? Czy w weekendy można też pracować? Nad Anglią zazwyczaj pada, a ostatnio szczególnie były powodzie, więc trochę mnie ta woda nie dziwi. Ale żeby po pas??!!
zdjecie uzytkownika
luzak - 2014-04-26 19:59:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Chcący pracować - 2014-03-26 18:39:38]:
jak pada to kup sobie wodery:dusigrosz
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2014-04-29 21:01:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam
Postanowiłem wrzucić tu swoją opinie,bo czytam czytam i ręce opadają.
Ludzie są różni jeden pojedzie i będzie pracował po 12h w wodzie jak trzeba odpowiednio się przygotuje bo z tego co wiem można całkiem dobrze zarobić przy solarach.A drugi tzw ,,GAMOŃ" albo " LEŃ " bedzie szukał tysiaca powodów żeby sobie odpuścić i moc się wytłumaczyć przed kolegami.
Sam osobiście współpracowałem z kilkoma agencjami w polsce i na terenie niemiec i tam dopiero były sytuacje które zasługują na miano " PORAŻKI "
RUNTIME Zgorzelec wywiazywał sie z tego co oferował spotaknia rozmowy itd wszystko ok Obecnie pracuje na farmach wiatrowych dzieki właśnie tej agencji i nie płacze że pizga wiatrem w twarz na 100 metrach.
Krótko mówiąc ,, WYSTARCZY CHCIEĆ "
A jak źle ci i ciężko to znajdź coś dla siebie odpowiedniego, nie mieszajcie ludziom w głowach którzy chcą pracować nawet w wodzie i średnich warunkach socjalnych.
Długo by pisać
Pozdrawiam ekipe z biura z Runtime Zgorzelec
Mateusz
zdjecie uzytkownika
Arek - 2014-05-03 03:24:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ble, ble ble oj obiecują a jak co do czego cisza!!!!
zdjecie uzytkownika
Chcący pracować - 2014-05-05 11:27:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Napiszę tak: Veni, Vidi, Vici. Nie było źle. Nawet się troszkę opaliłem. Warunki były OK. Mogę z czystym sumieniem polecić innym wyjazdy organizowane przez tą firmę. Jak zaznaczył wyżej ktoś inny trzeba tylko chcieć pracować. Ogólnie było nas tam wszystkich 18 chłopa. Ekipa w sumie zgrana. Warunki w porządku i praca za oferowaną stawkę naprawdę nie wymagała jakiejś wielkiej znajomości elektryki. Mam nadzieję, że wezmą mnie na następny wyjazd. Pozdrawiam również ekipę z Runtime w Zgorzelcu.
zdjecie uzytkownika
fanka - 2014-06-10 14:22:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
szkoda, ze pan krzysiu juz nie pracuje. On był taki milutki i kochany , na wszystkim sie znal i był bardzo uprzejmy - pozdrawiam panie krzysiu
zdjecie uzytkownika
kura - 2014-06-10 19:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Chcący pracować - 2014-05-05 11:27:54]:
i pracowałeś również na takiej wysokiej stawce co jeden z kolegów wyżej? tam było jakieś 10 Euro na godzine plus spora dieta dzienna
zdjecie uzytkownika
Chcący pracować - 2014-06-13 10:17:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kura - 2014-06-10 19:36:55]:
Dostawałem ponad 10 euro brutto i 40 euro diety na rękę. Spanie za darmochę było. Już się szykuję do wyjazdu w lipcu na 3 miesiące. Średnio można wyciągnąć jakieś 2900 netto. Tyle w temacie. Ja byłem zadowolony. Koledzy również. Co niektórzy pierwszy raz taki DUŻY "grosz" zarobili. Zero ściemy i ekipa słowna. Czego jeszcze można chcieć? Do zobaczyska w Papenburgu.
zdjecie uzytkownika
rundup - 2014-06-16 17:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Chcący pracować - 2014-06-13 10:17:16]:
hmmm .... 10 euro brutto to jakies 7 netto - razy 168 h miesiecznie to jest 1170 + 800 euro diety miesiecznie . W zwiazku z tym ze umiem liczyc to pensja miesieczna WYNOSI = 1970 CZY TO JEST DUŻO ???
zdjecie uzytkownika
Chcący pracować - 2014-06-17 10:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rundup - 2014-06-16 17:24:56]:
hmmm... skąd ci wyszło 800 euro??? Miesiąc ma 31,30 dni. Oczywiście nie wliczajmy w to lutego. 30 x 40 euro=1200 euro. Godzin jest ok.240 . Policzyłeś? Jeżeli z twoich wyliczeń wynika ok.2000 euro i piszesz, że to mało to stój tam, gdzie stoisz. Bo nawet biorąc twoje wyliczenia to mimo wszystko chciałbym pracować 40 tygodniowo i zarabiać 8 tyś. złotych miesięcznie.
Pozdrawiam ekipę wyjazdową na lipiec. ;-))
Do zobaczyska
zdjecie uzytkownika
kura - 2014-06-18 02:43:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rundup - 2014-06-16 17:24:56]:
jak najbardziej uważam, że to nie są wcale małe pieniadze. Z każdego miesiąca masz pokaźną kasę zaoszczędzoną
zdjecie uzytkownika
zezo - 2014-06-18 10:30:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz jest 8,50 euro brutto na godzine i dieta
zdjecie uzytkownika
r. - 2014-07-08 15:47:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jadę teraz za kilka dni do Anglii na te solary. Mam pytanie do osób które już tam byly/jada co najlepiej ze sobą zabrać co możecie poradzić? Pozdrawiam i do zoba w Papenburgu
zdjecie uzytkownika
Chcący pracować - 2014-07-09 08:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [r. - 2014-07-08 15:47:31]:
Najlepiej jak zadzwonisz do biura. Tam ci wszystko wytłumaczą. Jednakże nie bierz ze sobą dużo ubrań typu okolicznościowego. Weź sporo koszulek,zapasowy komplet odzieży roboczej, buty robocze bo tam chyba kalosze tylko dostaniesz. Pościel, poduszki, garki odpadają. Tam wszystko będzie. Jedzenia sporo, ale nie w słojach. Raczej gorące kubki, zupki chińskie i makarony, co można zalać wodą i gotowe. Purre ziemniaczane z boczkiem z Konorra koniecznie! Sporo ale lekkie, żeby tira nie trzeba było zamawiać. Jak palisz to weź lepiej tytoń i tytki. Tak jest podobno wydajniej. Ale najlepiej zadzwoń i dopytaj. Ja byłem tam i też do zobaczenia w Papenburgu.
zdjecie uzytkownika
Dolot - 2014-07-16 14:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O co kaman z tym biurem!? Na drzwiach napisane jest, że nieczynne do odwołania. Co jest?! Jakiś nowy wałek? Ktoś tam pracuje i odbiera ewentualnie maile?!!
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-07-18 17:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dolot - 2014-07-16 14:35:05]:
Poważnie, czyżby zebrali manatki ???? likwidacja
zdjecie uzytkownika
Maxi - 2014-07-20 18:03:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2014-07-18 17:22:00]:
To biuro w Zgorzelcu zostało zlikwidowane, teraz będzie dowodzone przez Panią z Gliwic. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-07-22 09:15:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maxi - 2014-07-20 18:03:15]:
hmmmm , czyli siedziba bedzie w Gliwicach? Maxi masz inne wiadomości - dlaczego takie zmiany ? pracownicy z Zgorzelca nie dawali sobie rady ? czy z innych powodów , w sumie w Zgorzelcu długo nie zabawili. ciekawe , ciekawe...
zdjecie uzytkownika
niki - 2014-07-22 13:44:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maxi - 2014-07-20 18:03:15]:
a jak teraz można się skontaktowac z firma Runtime - dzwoniąc włacza sie automat. Na meile odpowiadają ??? co tam sie stało????????????
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Runtime
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x