logo Vesuvius

Vesuvius

Skawina

Opinie o Vesuvius

peter 2012-11-11 21:15:51
zalezy w jakim dziale, ja mam doswiadczenie totalnej spychologii i przez to sredniej atmosfery.
__Blue__ 2013-08-04 12:17:10
Praca w Vesuvus to totalna porazka chyba ze kogos cieszy ciagle pomiatanie i [usunięte przez admina] Starsi pracuwnicy chca cie psychicznie zaszufladkowac jak nie masz charakteru to cie zniszcza. Ciagle trzeba sie pilnowac zeby cie ktos nie podkablowal, kierownik lubi konfidentow a tych nie brakuje i nawet nie przyjdzie zeby skonfrontowac czy to prawda czy nie, poprostu kabel ma zawsze racje.
2
dośwaidczony 2014-08-04 13:38:17
W obu przypadkach opinia w 100% prawdziwa. Bardzo duża korporacja. Jak się wchodzi za bramę zaczynaja się nowe reguły zycia. Polnowanie się na każdym kroku, jak są problemy to każdy tylko spycha wine na innych. Zamiast skupić się na rozwiązaniach zaczyna się szukanie obrony i dowodów na wine innych. A więc praca polega na 8 godz kryciu swojego tyłka. Wzystko anjlepiej mieć w mailach jak nie masz go to znaczy że to twoja wina.
Ludzie na kierwoniczych stanowiskach nie mają pojęcia o pracy. Ich zadania to miale papiery i wykresy tak pokazać szefom żeby okazało się że w 100% jest OK. A jak wykres pokazuje inaczej należy go zrobic w inny sposób a nie wziąść się do roboty.

Drugi minus to ludzie są fałuszywi, tam nie ma liczyć co na pomoc innych. A wręcz przeciwnie jak coś nie wyszło to nikomu o tym nie mó bo wykorzysta to przeciwko tobie żeby pokazać jaki to on jest wspaniały.
1
ffag 2014-08-08 20:22:49
Ja cenie sobie tą firme. stabilna na rynku, dobry social, wypłata zawsze na czas. w czasie kryzysu raczej starają sie tak wykombinować aby nie zwalniać ludzi. dobre zasady BHP, i generalnie firma kładzie na to duży nacisk. i generalnie kultura
3
__Blue__ 2014-09-17 11:02:18
Vesuvius to banda złodziei i szubrawców Szlachta (szefostwo) bawi sie na całego, wożą sie nowymi furami służbowymi a zwykłego szarego pracownika maja za nic i nawet na przysłowiowy chleb ich nie stać z tego co tam płacą. Starzy pracownicy zbieraja tylko profity za kablowanie i zmyślanie historyjek na twój temat. Trzeba cały czas pilnować swojej du-py żeby ci jej nie obrobili. niektórzy tak głęboko wchodzą w du.p.e bez mydła że smrud z gęby czuć na kilometr. Ogólnie słabe warunki i bardzo słaba płaca jak na takie (usunięte przez administratora). a ludzie fałszywi i pazerni. Pozdrawiam.
1
gandalf 47 2014-11-17 18:28:18
Zapraszam na "Niezależne forum pracowników firmy VESUVIUS SKAWINA" na pracownicy.tk
2
niwelator 2015-06-25 16:34:32
Zgadzam się w pełni z negatywnymi opiniami poprzedników totalna porażka nie warto tam pracować ludzie straszni.Gliwice też bo tam też mają mały oddział zwany Foseco . Nie polecam
gośc 2015-08-07 12:53:36
A może trzeba porozmawiać o tym kablowaniu z Pasicią. To mądry i rozsądny facet
JJ 2015-09-02 12:10:46
Proszę o poradę w kwestii zatrudnienia w tej firmie czy warto.
Kiks 2015-09-15 21:01:14
Witam
W Skawinie już po raz kolejny widze ogłoszenie na Mistrza Produkcji, byłem na rozmowie za pierwszym razem i wg mnie wszystko było OK. Jednak dostałem informacje , że mają kogos lepszego itd. Ale potygodniu z nowu w internecie widze tą samoą oferte
3
taki jeden 2015-11-24 14:53:33
Witajcie
Co powiecie o zakładzie w Gliwicach? Byłem na rozmowie i zaproponowali dośc dobrą kasę. Warto przechodzić z innej firmy? Jak wygląda socjal? Jest wogóle? Piszą że jest. Pozdro
Ve 2016-02-01 11:57:25
Karty benefit przydatne bo po takim tyraniu kilkadziesiat ton dziennie to wszystko boli dotego calkowity brak szacunku ze strony kierowniczej jestesmy dlanich robolami do zajechania
Nowy 2016-04-11 12:10:50
Chciałem się dowiedzieć ile w tej firmie się zarobi na rękę jako operator maszyn?
nick 2016-04-27 18:54:28
Generalnie nie polecam tego pracodawcy z bardzo obiektywnych powodów, w tym celu zacytuję 'hasła wyborcze' używane sztampowo w ofertach pracy niezależnie od stanowiska, na które odbywa się rekrutacja:
"pracę w międzynarodowej firmie, dającej możliwość podnoszenia kwalifikacji i stałego indywidualnego rozwoju zawodowego" - firma pretenduje do korporacyjnej, decydenci, żeby podjąć najprostszą decyzję piszą do siebie długie maile siedząc naprzeciwko siebie biurkami, operatorzy nie mają co nawet śnić o podnoszeniu kwalifikacji, a dla osób na stanowiskach nierobotniczych podnoszenie kwalifikacji opiera się o podnoszenie tzw. kompetencji miękkich - co w praktyce wygląda tylko na praniu mózgu, indywidualne w Vesuviuszu są tylko kary, nie słyszałem o żadnym przypadku, żeby kogoś wysłano/zaproponowano pójście na dodatkowy kurs lub studia, bo widzi się w tejże osobie jakąś 'przyszłość',
"stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę w pełnym wymiarze godzin" - nie dajcie się na to nabrać! Nowo przyjęci operatorzy dostają w nieskończoność umowy na czas określony (nauczka po nieudanej inwestycji, kiedy na raz zwolniono prawie 200osób). I najważniejsze - pierwsza pensja to 2000brutto dla każdego pracownika fizycznego. Co do stanowisk umysłowych, to jeśli chcesz sprawdzić swoją pensję w porównywarce zarobków i przeczytać na swój temat, że "jesteś w grupie najmniej zarabiających - zmień profil pracy lub pracodawcę" - powinno Cię to nastawić na odpowiednie tory myślenia. Wśród starszych pracowników istnieje przekonanie, żeby lepiej zarabiać, to trzeba się zwolnić i zatrudnić jeszcze raz, bo nowi dostają więcej, dlatego też nie ma co liczyć na miłą atmosferę w pracy, bo zawiść jest straszna!
"szeroki pakiet socjalny (bezpłatne posiłki, dofinansowanie do wczasów „pod gruszą” oraz karty Multisport itp.)" - posiłki często ociekają tłuszczem, ale fakt są, dofinansowanie wynosi ok400zł na pracownika (zależy od zarobków), karta Multisport - na jej temat są legendy, komu są wydawane i jaka jest do nich kolejka, żeby je dostać, prywatna opieka medyczna: była taka śmieszna oferta, żeby w Skanmedzie płacić 170zł/osobę lub 500zł/rodzinę MIESIĘCZNIE - dla operatorów, którzy zarabiają po 1600zł netto to jest na pewno wspaniała oferta. To mówi samo za siebie. Firma nie ma klasy - jedzie na koniku braku pracy w regionie i generalnie tego, że młodzi ludzie chcą sobie wpisać w CV pracę w dużej firmie. Jeżeli chcesz się udźwigać (po 10T DZIENNIE), wdychać pyły i rakotwórcze syfy, pracować w atmosferze donosicieli - Vesuvius zaprasza.
prezesso 2016-04-27 20:01:13
Witam byłem na 2 rozmowach kwalifikacyjnych i niestety n ie spełniam ich profilu - rozmowa to fikcja i wszystko juz było dawno ustawione - porażka z taką firma
nick 2016-04-28 10:14:53
Musisz wziąć pod uwagę fakt, że wewnętrzne procedury wymagają, aby umieścić w prasie, czy w agencji pracy ogłoszenie o pracę. Jest to trochę mylne dla przyszłych kandydatów, którzy wysyłają CV i albo czekają na odpowiedź (jakąkolwiek), albo idą na rozmowę. W większości przypadków osoby są już wybrane.
były pracownik 2016-05-09 19:26:57
Wszystkie negatywne opinie o tej firmie to tylko wierzchołek góry lodowej. Kiedyś parowałem tam, dziś już na szczęszcząc w innej firmie. Teraz jak patrze na to wszystko z perspektywy czasu zastanawiam się jak mogłem tam wytrzymać tak długo.
Atmosfera - każdy na każdego donosi, współpraca to hasło na kompetencje, komunikacja emailowa nawet jak koleżanka siedzi przy biurku naprzeciw
Pranie mózgu - menagerowie mylą że są wielkie guru, a w najprostszej sprawie nie wiedza o co chodzi w projektach i na każdym kroku wpada za wpadką. Mnie byłoby wstyd przed swoim podwładnym że nie wiem o czym mówię, wykazując się brakiem wiedzy w zakresie swoich obowiązków i technologi produkcji. Zdarza się tak że procownik produkcji ma większą wiedzę z zakresu procesu produkcyjnego niż kierownik produkcji lub jakości. Nie mówiąc już o menagerach R&D (to już temat rzeka - kompletna porażka).
Jak chcesz pracować
1.w domu wariatów,
2.lubisz być poniżany,
3. na każdym kroku mieć pranie mózgu że niby korporacja to szczęście a twoim największym marzeniem to integracja z współpracownikami którzy utopili by cię w łyżce wody (zresztą tak jest na każdym kroku będą cie pod......lać do szefa)
4. pracować na najniższej pensji za coraz to wyższe obowiązki
5. po 1 roku poczujesz frustacje , drugiego załamanie, trzeciego wściekłość, czwartego - nienawiść do siebie że jesteś w sytuacji bez wyjścia a piąego znienawidzisz siebie że pozwalasz na traktowanie w taki sposób

TO MUSISZ POPRACOWAĆ W VESEVIUSZU

ps. dla osób które nigdy nie pracowały w korporacji może wydawać się to wyolbrzymione i przesadzone byłego pracownika, bo przecie z zewnątrz firma to raj dla pracownika tak jest przedstawiana. Dla niedowiarków i lubiących ekstremalne wrażenia to jest praca. Jedyni plus w to jest motto "co cie nie zabije to Cie wzmocni". Po takim doświadczeniu w tej pracy nic juz nie jest straszne :)
pracownik jeszcze normalny 2016-05-09 19:34:48
"Niezależne forum pracowników firmy VESUVIUS SKAWINA" na pracownicy.tk
to miejsce dla przydupaców i wazelinarzy to włażenia do duuu.....py szefom wielkim menagerom buhhhahhha
i oczywiści dla przewodniczących :niezależnym" związkom zawodowym
nick 2016-05-18 02:46:06
jezyk: nagrodą za donosy jest "możliwość pracy w dużej firmie i prestige". Nic z tego nie mają, jest to pole do popisu dla najgorszych ludzkich zachowań.
Koko 2016-05-24 11:43:34
A na jakie zarobki można liczyć? Jako operator 3k da się wyciągnąć? I ile "władza" zarabia?
nick 2016-05-26 00:55:50
koko: weź kalkulator i przelicz - 1500zł zarabia operator, czyli jakieś 9zł/h. Żeby zarobić 3tyś. musiałbym dodatkowo spędzić w pracy 83h (każda nadgodzina w vesuvius jest liczona *100%), czyli w jednym miesiącu niemal wyczerpie możliwy kwartalny limit nadgodzin. Nie wiem ile władza zarabia, ale patrząc po samochodach służbowych i częstotliwości ich wymiany, to chyba sporo. Tajemnicą poliszynela jest to, że największe zakłady w Skawinie dogadały się, aby płacić tyle samo pracownikom (nie przechodzą wtedy z firmy do firmy) i gadka prezesa, że pensje ludzi są równe w regionie, z jednej strony jest prawdą, a z drugiej bardzo krzywdzącą ironią. Jeżeli strefa w Skawinie będzie się dalej rozwijać może być problem z zatrudnieniem ludzi - władze Skawiny powinny wziąć się do roboty, bo zamiast dochodów będą mieć problemy. Kołchoz Valeo zwozi ludzi zza Limanowej, a Vesuvius do transportu nie dopłaca...
5
10 lat w ves 2016-06-30 12:04:53
za nadgodziny płacą w terminie. chyba, że brakuje urlopu to wtedy odrabiasz 1 za 1. jeżeli skończy się limit kwartalny nadgodzin (ok. 105) i jesteś na prośbę pracodawcy to do odbioru 1,5 h za 1 przepracowaną.
10 lat w ves 2016-06-30 17:59:44
tomek: tylko wtedy gdy brakuje urlopu (moim zdaniem lepiej iść na dzień bezpłatnego w poniedziałek a w sobotę na 100 :D)
Na początku każdego roku kalendarzowego kierownictwo wraz z prezesem (pod czujnym nadzorem związków zawodowych :) układa kalendarz urlopów na cały rok:
-dwa tygodnie taryfy ( lipiec/sierpień)
-zwykle ok. 5-8 dni na święta i długie weekendu (Boże Ciało, majówka, itp.)

10 lat w ves 2016-06-30 18:02:30
i zależy jeszcze to od działu w którym pracujesz.
Tomek 2016-07-29 21:02:31
A ja pracuje tutaj już 6 lat. I złego słowa nie mogę o firmie powiedzieć. Chyba o czymś to świadczy, tak?
Patryk 2016-07-31 16:35:07
Ja pracuje w V. już pół roku, umowę ze mną przedłużyli, bo widzą, że się staram. Jeśli się znasz na rzeczy nie boisz się wyzwań, próbuj swoich sil u nich, są rzetelni i profesjonalni. Mam kolegę, który nie dostał się do nas, bo był po prostu za słaby kompetencyjnie.
prawda prawda 2016-08-22 08:24:38
Pani z HR widze że dobrą robote pani wykonuje.
Czy za kazdy wpis pozytywny są jakieś premie? Czy tylko chodzi o poprawe wizerunku?
mikro 2016-08-22 10:33:26
ale każdy ma prawo uważać firmę za solidną, ja też takie zdaniem mam o nich. poza tym jak ktoś szuka pracynto jest ogłoszenie że szukają na stanowisko Inżynier R&D
Luna 2016-11-04 23:04:37
Mistrzowie szukają jak coś zwinąć by nikt nic nie widział .. nie mają na chleb !!!
Koki 2016-11-04 23:10:33
Czytaj to.. !!!!!! Mistrz to złodziej więcej robić do wc nie iść byś nic nie widział co robią obok Ciebie hehe kolega kierownika z jednego wora wyjeci WSTYD POLSKA
Chacha 2016-11-04 23:15:50
Złodzieje jak się odwrocisz nóż w plecy oczy do okola głowy...
Zostaw swoją opinię o Vesuvius - Skawina
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vesuvius