logo Vesuvius

Vesuvius

Skawina

Opinie o Vesuvius

peter 2012-11-11 21:15
zalezy w jakim dziale, ja mam doswiadczenie totalnej spychologii i przez to sredniej atmosfery.
1
__Blue__ 2013-08-04 12:17
Praca w Vesuvus to totalna porazka chyba ze kogos cieszy ciagle pomiatanie i [usunięte przez admina] Starsi pracuwnicy chca cie psychicznie zaszufladkowac jak nie masz charakteru to cie zniszcza. Ciagle trzeba sie pilnowac zeby cie ktos nie podkablowal, kierownik lubi konfidentow a tych nie brakuje i nawet nie przyjdzie zeby skonfrontowac czy to prawda czy nie, poprostu kabel ma zawsze racje.
3
dośwaidczony 2014-08-04 13:38
W obu przypadkach opinia w 100% prawdziwa. Bardzo duża korporacja. Jak się wchodzi za bramę zaczynaja się nowe reguły zycia. Polnowanie się na każdym kroku, jak są problemy to każdy tylko spycha wine na innych. Zamiast skupić się na rozwiązaniach zaczyna się szukanie obrony i dowodów na wine innych. A więc praca polega na 8 godz kryciu swojego tyłka. Wzystko anjlepiej mieć w mailach jak nie masz go to znaczy że to twoja wina.
Ludzie na kierwoniczych stanowiskach nie mają pojęcia o pracy. Ich zadania to miale papiery i wykresy tak pokazać szefom żeby okazało się że w 100% jest OK. A jak wykres pokazuje inaczej należy go zrobic w inny sposób a nie wziąść się do roboty.

Drugi minus to ludzie są fałuszywi, tam nie ma liczyć co na pomoc innych. A wręcz przeciwnie jak coś nie wyszło to nikomu o tym nie mó bo wykorzysta to przeciwko tobie żeby pokazać jaki to on jest wspaniały.
3
ffag 2014-08-08 20:22
Ja cenie sobie tą firme. stabilna na rynku, dobry social, wypłata zawsze na czas. w czasie kryzysu raczej starają sie tak wykombinować aby nie zwalniać ludzi. dobre zasady BHP, i generalnie firma kładzie na to duży nacisk. i generalnie kultura
6
__Blue__ 2014-09-17 11:02
Vesuvius to banda złodziei i szubrawców Szlachta (szefostwo) bawi sie na całego, wożą sie nowymi furami służbowymi a zwykłego szarego pracownika maja za nic i nawet na przysłowiowy chleb ich nie stać z tego co tam płacą. Starzy pracownicy zbieraja tylko profity za kablowanie i zmyślanie historyjek na twój temat. Trzeba cały czas pilnować swojej du-py żeby ci jej nie obrobili. niektórzy tak głęboko wchodzą w du.p.e bez mydła że smrud z gęby czuć na kilometr. Ogólnie słabe warunki i bardzo słaba płaca jak na takie (usunięte przez administratora). a ludzie fałszywi i pazerni. Pozdrawiam.
3
gandalf 47 2014-11-17 18:28
Zapraszam na "Niezależne forum pracowników firmy VESUVIUS SKAWINA" na pracownicy.tk
6
niwelator 2015-06-25 16:34
Zgadzam się w pełni z negatywnymi opiniami poprzedników totalna porażka nie warto tam pracować ludzie straszni.Gliwice też bo tam też mają mały oddział zwany Foseco . Nie polecam
2
gośc 2015-08-07 12:53
A może trzeba porozmawiać o tym kablowaniu z Pasicią. To mądry i rozsądny facet
JJ 2015-09-02 12:10
Proszę o poradę w kwestii zatrudnienia w tej firmie czy warto.
Kiks 2015-09-15 21:01
Witam
W Skawinie już po raz kolejny widze ogłoszenie na Mistrza Produkcji, byłem na rozmowie za pierwszym razem i wg mnie wszystko było OK. Jednak dostałem informacje , że mają kogos lepszego itd. Ale potygodniu z nowu w internecie widze tą samoą oferte
4
taki jeden 2015-11-24 14:53
Witajcie
Co powiecie o zakładzie w Gliwicach? Byłem na rozmowie i zaproponowali dośc dobrą kasę. Warto przechodzić z innej firmy? Jak wygląda socjal? Jest wogóle? Piszą że jest. Pozdro
Ve 2016-02-01 11:57
Karty benefit przydatne bo po takim tyraniu kilkadziesiat ton dziennie to wszystko boli dotego calkowity brak szacunku ze strony kierowniczej jestesmy dlanich robolami do zajechania
Nowy 2016-04-11 12:10
Chciałem się dowiedzieć ile w tej firmie się zarobi na rękę jako operator maszyn?
prezesso 2016-04-27 20:01
Witam byłem na 2 rozmowach kwalifikacyjnych i niestety n ie spełniam ich profilu - rozmowa to fikcja i wszystko juz było dawno ustawione - porażka z taką firma
były pracownik 2016-05-09 19:26
Wszystkie negatywne opinie o tej firmie to tylko wierzchołek góry lodowej. Kiedyś parowałem tam, dziś już na szczęszcząc w innej firmie. Teraz jak patrze na to wszystko z perspektywy czasu zastanawiam się jak mogłem tam wytrzymać tak długo.
Atmosfera - każdy na każdego donosi, współpraca to hasło na kompetencje, komunikacja emailowa nawet jak koleżanka siedzi przy biurku naprzeciw
Pranie mózgu - menagerowie mylą że są wielkie guru, a w najprostszej sprawie nie wiedza o co chodzi w projektach i na każdym kroku wpada za wpadką. Mnie byłoby wstyd przed swoim podwładnym że nie wiem o czym mówię, wykazując się brakiem wiedzy w zakresie swoich obowiązków i technologi produkcji. Zdarza się tak że procownik produkcji ma większą wiedzę z zakresu procesu produkcyjnego niż kierownik produkcji lub jakości. Nie mówiąc już o menagerach R&D (to już temat rzeka - kompletna porażka).
Jak chcesz pracować
1.w domu wariatów,
2.lubisz być poniżany,
3. na każdym kroku mieć pranie mózgu że niby korporacja to szczęście a twoim największym marzeniem to integracja z współpracownikami którzy utopili by cię w łyżce wody (zresztą tak jest na każdym kroku będą cie pod......lać do szefa)
4. pracować na najniższej pensji za coraz to wyższe obowiązki
5. po 1 roku poczujesz frustacje , drugiego załamanie, trzeciego wściekłość, czwartego - nienawiść do siebie że jesteś w sytuacji bez wyjścia a piąego znienawidzisz siebie że pozwalasz na traktowanie w taki sposób

TO MUSISZ POPRACOWAĆ W VESEVIUSZU

ps. dla osób które nigdy nie pracowały w korporacji może wydawać się to wyolbrzymione i przesadzone byłego pracownika, bo przecie z zewnątrz firma to raj dla pracownika tak jest przedstawiana. Dla niedowiarków i lubiących ekstremalne wrażenia to jest praca. Jedyni plus w to jest motto "co cie nie zabije to Cie wzmocni". Po takim doświadczeniu w tej pracy nic juz nie jest straszne :)
4
pracownik jeszcze normalny 2016-05-09 19:34
"Niezależne forum pracowników firmy VESUVIUS SKAWINA" na pracownicy.tk
to miejsce dla przydupaców i wazelinarzy to włażenia do duuu.....py szefom wielkim menagerom buhhhahhha
i oczywiści dla przewodniczących :niezależnym" związkom zawodowym
Koko 2016-05-24 11:43
A na jakie zarobki można liczyć? Jako operator 3k da się wyciągnąć? I ile "władza" zarabia?
10 lat w ves 2016-06-30 12:04
za nadgodziny płacą w terminie. chyba, że brakuje urlopu to wtedy odrabiasz 1 za 1. jeżeli skończy się limit kwartalny nadgodzin (ok. 105) i jesteś na prośbę pracodawcy to do odbioru 1,5 h za 1 przepracowaną.
10 lat w ves 2016-06-30 17:59
tomek: tylko wtedy gdy brakuje urlopu (moim zdaniem lepiej iść na dzień bezpłatnego w poniedziałek a w sobotę na 100 :D)
Na początku każdego roku kalendarzowego kierownictwo wraz z prezesem (pod czujnym nadzorem związków zawodowych :) układa kalendarz urlopów na cały rok:
-dwa tygodnie taryfy ( lipiec/sierpień)
-zwykle ok. 5-8 dni na święta i długie weekendu (Boże Ciało, majówka, itp.)

10 lat w ves 2016-06-30 18:02
i zależy jeszcze to od działu w którym pracujesz.
Tomek 2016-07-29 21:02
A ja pracuje tutaj już 6 lat. I złego słowa nie mogę o firmie powiedzieć. Chyba o czymś to świadczy, tak?
Patryk 2016-07-31 16:35
Ja pracuje w V. już pół roku, umowę ze mną przedłużyli, bo widzą, że się staram. Jeśli się znasz na rzeczy nie boisz się wyzwań, próbuj swoich sil u nich, są rzetelni i profesjonalni. Mam kolegę, który nie dostał się do nas, bo był po prostu za słaby kompetencyjnie.
prawda prawda 2016-08-22 08:24
Pani z HR widze że dobrą robote pani wykonuje.
Czy za kazdy wpis pozytywny są jakieś premie? Czy tylko chodzi o poprawe wizerunku?
2
mikro 2016-08-22 10:33
ale każdy ma prawo uważać firmę za solidną, ja też takie zdaniem mam o nich. poza tym jak ktoś szuka pracynto jest ogłoszenie że szukają na stanowisko Inżynier R&D
Luna 2016-11-04 23:04
Mistrzowie szukają jak coś zwinąć by nikt nic nie widział .. nie mają na chleb !!!
Koki 2016-11-04 23:10
Czytaj to.. !!!!!! Mistrz to złodziej więcej robić do wc nie iść byś nic nie widział co robią obok Ciebie hehe kolega kierownika z jednego wora wyjeci WSTYD POLSKA
Chacha 2016-11-04 23:15
Złodzieje jak się odwrocisz nóż w plecy oczy do okola głowy...
number 1 2016-12-15 22:48
W pełni popieram!!!
Pan umeczony tam 2016-12-19 21:58
Złodziej na zlodzieju złodziejem podparty.. Lider nie zna się na robocie ale umie ściemniać !!!
Michał.. 2016-12-19 22:14
Piecy tyle mają czemu tego nie pala jeszcze.. kierownictwa mistrzów liderów i lekkowlazow
bk 2017-01-13 22:11
Masakra, liderzy to podpierdalacze, dla nierobow zza biurek licza sie tylko tabelki, robią jakieś obchody z nudów bo tak naprawdę nie mają pojecia o tej robocie, siedza na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piszac maile do kolegi siedzacego obok, juz nie wspomne o postawianiu osoby mierzacej czas twojej pracy, ciągle wizytacje osób ktore nic nie wnoszą pożytecznego, drugi kolchoz po valeo,
3
Revenge 2017-01-16 16:52
Nie radze tam pracować zwłaszcza na W1. Mistrzowie to ludzie, którzy totalnie nie znają się na robocie, a jedyne co potrafią to przypierdalać się , że robisz za mało nawet jeśli wyrabiasz normę. Na samym starcie zostaniesz okłamany o premiach, bonusach - nic takiego nie istnieje. Zostaniesz potraktowany jak śmieć, żaden mistrz nie przyzna Ci racji nawet jeśli ją masz. Beznadziejna organizacja pracy. Mam nadzieję, że całe W1 upadnie jak najszybciej i te darmozjady zostaną bez pracy.
5
tarrs 2017-01-17 07:09
Kolchoz łagr i nie wiadomo jak jeszcze mozna to nazwac, banda ludzi ktorzy myślą ze cos potrafią, a umieja tylko poniewierac pracownikami, zero organizacji a duzo papierologi nikomu nie potrzebnej wchodzac tam trafiasz do innego swiata w ktorym nie masz nic do powiedzenia
3
xxx 2017-01-26 19:40
wg mnie nie, ogłoszenie znalezione na pracuj.pl zero znajomosci
Gero 2017-05-11 14:26
Dlaczego tak często zmieniają się tam bhp-owcy?
Niezadowolony 2017-07-18 15:52
Nie polecam to jest jakas kpina na rozmowę czekałem 40 min atmosfera tragiczna musiał bym być desperatem żeby tam pracować, po przeczytaniu tutaj opiń postanowiłem spróbować teraz się nauczyłem , strata czasu
2
Patrycja 2017-07-20 15:00
@Chacha piszesz, że złodzieje, dlaczego? @Revenge a czy rozmawiałeś o możliwości premii lub bonusach?
wieliczka 2017-07-22 18:16
proszę uważać na panią Battek z kadr, zakłamana i wredna kobieta która nie wychodzi z kościoła
1
Gohan 2017-08-29 16:24
Witam aż tak źle jest w firmie czy poprostu znowu narzekanie na wszystko chce wiedzieć jaka panuje atmosfera w pracy i tez to co mówią na rozmowa ze bednefity wczasy pod grusza? Czy premia kwartalne są dobrze płacone
__Blue__ 2017-08-30 16:06
Praca jak praca, trzeba robić swoje. Choć to nie lekka robota. Benefity, wczasy pod grószą jak najbardziej są, ale trzeba się liczyć z Wyzyskiem, Mobbingiem i ciągłymi pretensjami, na miłą atmosfera niema co liczyć. No chyba że jest sie z rodziny, dupowłazem lub konfidentem to wtedy tem korporacyjny szajs cie przyjmie jak swoją ratolosl i bedziesz żył długo i szczęśliwie ku swej uciesze i cierpieniu innych u boku, bo zeby jeden mógł leżeć to drugi musi za niego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w ,,PRACY" ????????
Patrycja 2017-09-11 20:25
@__Blue__ czy jesteś pewny, że chodzi Ci o mobbing, Pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Jeśli tak jest to czy zgłosiłeś to gdzieś? Czy ktoś jeszcze z was odczuł mobbing w firmie Vesuvius?
__Blue__ 2017-09-12 05:14
Dokładnie o to mi chodzi. Nie jestem jedyny, lecz o tym sie nie mówi na głos. Byłem świadkiem takich zachowań i nie jeden się zwolnił bo nie wytrzymał. A nagrodą za odezwanie sie była praca jak ja to nazywam na minie. Dawali ci takie zadania których nie byles wstanie wykonać a w zamian na koniec dniówki była dekikadnie mowiac zrypa lub rozmowa z kierownikiem lub majatrem bul liderem (a ci sa najgorsi).Oczywiście nie zbyt miła i przyjemna. Co tu duzo gadać to tzreba przeżyć bul zobaczyć. Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Vesuvius - Skawina
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vesuvius