logo drogerie hebe

drogerie hebe

Gdynia

Opinie o drogerie hebe

k 2017-08-24 23:10
Ja pracuje w bardzo dobrej atmosferze. Wiaomo o wyniki zawsze będą suszyć głowę. Ale poza tym kieownik i starsi robią bardzo dużo. Nam zostaje dostawa klienci i kasa. Zaloga sie lubi i szanuje. Oczywiście sa jednostki które lubi sie mniej ale tak jest wszędzie.
1
Ewe 2017-08-25 20:45
A jak z premia? Mialam rozmowe i podobno co miesiac jest premia. Ktos podzieli sie informacja?
A. 2017-08-27 11:24
Miałam wysyłać CV, bo akurat szukają kogoś u mnie w mieście, w ogłoszeniu kusi możliwość rozwoju, premie i inne profity, ale tak czytam i chyba sobie daruję... To fakt, że dużo zależy od kadry kierowniczej w sklepie, ale wygląda na to, że wszędzie jest podobnie - beznadziejnie
3
Felicia 2017-08-28 10:09
Miałam rozmowę i wszystko wyglądało super , dziewczyny które poznałam na sklepie wydawały się sympatyczne i pełne energii, kierowniczka rekrutująca sprawiała wrażenie wymagającej ale miłej , niestety zrezygnowałam bo zobaczyłam te wpisy. Nie chciałam podejmować pracy w kolejnym bagnie . Wszystko z zewnątrz mogło pięknie wyglądać a później bym się przekonała że jest inaczej. Zresztą sam fakt że stale kogoś szukają już świadczy o tym że coś jest nie tak. Zresztą miałam okazję podpytać dziewczyny na innym sklepie w galerii handlowej o ten właśnie sklep przy uliczny i w samym centrum miasta i twierdziły że personel najniższego szczebla jest ok ale kierowniczka i starsi którzy z nią przyszli właśnie z tego sklepu to porażka, że robią pranie mózgu, że biorą na rozmowy i szukają dziury w całym, że ciągle przenoszą i zwalniają ludzi i tworzą swoje kliki. Usłyszałam jeszcze o tych rozliczeniach z konkursów , przykasie itd to już mi się odechciało. Pieniądze dają takie jak teraz w większości miejsc a do innych przychodzisz i pracujesz a nie dodatkowo spełniasz jak na zawodach jakieś wymagania dodatkowe. Szukam więc swojego miejsca dalej i pozostaje mi tylko żałować tych dziewczyn które tą firmę trzymają na swoich barkach.
10
Gino 2017-08-30 16:15
Jeśli nie masz noża na gardle , to zawsze możesz szukać dalej pracy. Ostatnio czytałam http://pomorskie-praca.pl/k/gdynia/ ze teraz w Gdyni (zresztą w całym Trójmieście) ofert pracy jest wyjątkowo dużo.
1
ja 2017-08-31 19:39
cieszyć się z czyichś sukcesów czyli patrzec jak po 5 latach ktos z ulicy przeskakuje na awans bo dobrze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lize i sie z tego cieszyc????? puknij sie w głowe człowieku
2
hebowaa 2017-08-31 20:01
sama się puknij i potrząśnij, gdyby się nadawała na awans to by go dostała, widocznie się nie nadaje i to nie kwestia bycia dupolizem. na awans nie zapracujesz wiecznym narzekaniem jaka to moja praca jest zła... awans to także element cieszenia się z sukcesów innych a nie strojenia fochów, bo ktoś z zewnątrz dostał a ja nie... nie dziś to jutro a jak nie potrafisz tego zrozumieć teraz i przyjąć na klate, to twój problem na kolejne 5lat, powodzenia
7
hebuś 2017-09-03 14:14
Ja pracuje około rok w Hebe i nie mogę narzekać. Jak czytam te wpisy to jestem w szoku... U mnie w Wołominie jest super,atmosfera miła,a kierownictwo też ekstra,owszem wymaga,ale za każdym razem nagradza,zwłaszcza E... Może rzeczywiście trafiłam dobrze. Ja osobiście polecam pracę
2
Konsultant 2017-09-04 08:04
Z daleka to omijajcie Redute, dramat jakiś.
3
Miki 2017-09-04 21:58
Dla czego?
Anka 2017-09-05 00:36
Firmo przez wasze fartuszki pierwszy raz w życiu poczułam od siebie pot. Nie zainwestowaliście w jakość materiału ????
4
Rena 2017-09-05 15:44
A jak jest z skradzionym towarem? Obciążani sa pracownicy? Pracowałam w innej drogerii nie płaciliśmy za czyny takich ludzi. A wiem ze gdzieniegdzie taka praktykę stosują...
ktoś 2017-09-06 11:40
Z tego co słyszałam to przenoszą tę fałszywiznę na Poznań podobno do galerii MM na św Marcina, tylko im współczuć.
2
pracownik 2017-09-06 15:35
Przenosza, przenosza. Tylko troche za pozno bo zdazyla rozwalic caly sklep w Szamotułach. I dobre pracownice stracily prace, przez jej brak kompetencji... A teraz kolej na Galerie MM tam tez dlugo sielanka nie potrwa. Tylko zeby tam dziewczy nie byly naiwne I nie daly sie jej sprzedac. To jest jakas paranoja ze przenosza ja zamiast ja zwolnic tyle krzywdy narobila, a bylych pracownikow / pracowninikow nawet nikt nie wysluchał... Mimo ze niejednokrotnie byly zglaszane zastrzezenia do Kierownika Rejony. No ale coz tak to jest sa z jednego wora.
3
Życzliwa 2017-09-06 18:36
Dziewczyny z MM lepiej sobie facebooka dobrze zablokujcie bo wasza nowa Zk bardzo lubi ingerowac i tworzyc wlasnie historie na ten temat... Uwazajcie na siebie i swoje stanowiska bo Pani M.J. Motto zyciowe to do celu po trupach. A i pewnie bedzie mowic jak to źle miala jaka to ona ofiara.. (Lubi jak ktoś się nad nia lituje...)zresztą wyjdzie szydlo z worka
3
Szczęśliwa osoba bo już bez hebe na plecach 2017-09-06 18:52
O Szamotułach widzę temat się ciągnie szkoda że tego nie widzi nikt wyżej nad rejonowymi;( tam to jest dopiero obóz pracy ! Odezwać się nie można bo polecisz nawet gdy masz rację kierownik rej Ci pow że to nie fakty . Haha w tej firmie nie ma za grosz szacunku to chore co robią osoby takie jak M.J nawet jak cie wyrzuci i zrobi swoje to jeszcze będzie cie rok męczyć . Twoje życie prywatne będzie dla niej ciekawsze jak swoje . Pracując z nią (współczuję każdemu) będziesz słyszeć różne bajeczki typu że nie ma nerki ma dwie macice , chorowala na raka - zero w tym prawdy ta Laska jest chora ale psychicznie. Ona jest w stanie opowiedzieć wam że kumpluje się z krasnoludkami. W co bym akurat uwierzyła bo serio laska ma z głową. Łącze się w bólu i rozpaczy z każdym kto będzie miał z nią do czynienia . Nie dajcie się tej psychopatce ????
2
Hebe Szamotuły 2017-09-07 10:06
Hahah tak co to ona nie miała , raka , macicy ? A mi sie wydaje ze mózgu jej brak ;) Szkoda tylko ze jak widzi swoje " byle koleżanki" z pracy to ucieka na Zaplecze ha ha ha , Hebe to dobra firma ale sama sobie szkodzi zatrudniając takie ciamajdy życiowe ...
2
ktoś 2017-09-07 10:51
Dziewczyny z MM niech nie okazują, że kogoś lubią bardziej niż ją, bo już ona się postara żeby to się zmieniło na gorsze, bardzo nie lubi gdy dziewczyny się dogadują między sobą i są wobec siebie życzliwe. Ona musi być w centrum uwagi i musi mieć donosicieli, więc uważajcie na siebie, bo wszystkie zasługi przypisuje sobie, a jeżeli coś jest nie tak to już ona znajdzie sposób żeby ktoś inny był winny. Ale w Szamotułach przynajmniej testery wreszcie będą do wszystkich produktów.
2
leniwiec 2017-09-09 19:34
Anka czyzbys w końcu wzięła się do pracy ?
awansowana 2017-09-09 19:53
h.e.b.o.w.i.a.n.k.a masz kogoś konkretnego na myśli jeśli chodzi o awanse w krakowie i tarnowie
Zalamana 2017-09-12 22:24
Powiem wszystkim ,ze praca w Hebe nie bylaby taka zla gdyby odpowiedni ludzie na górze zarzadzali,a bynajmniej ludzie na stanowiskach KR.Czasem to jest przerost formy nad treścią.Tylko pokazuja palcem i ma być zrobione.Zadne argumenty nie sa wazne ,ludzie nie licza sie w ogole.Ludzie maja dosyc w sklepach i to w kazdym jednym sklepie gdzie kogos nie zapytasz to ludzie szukają pracy a wiadomo czy ja to wina KR,którzy tylko pisza durne maile z ktorych nic nie wynika.Ach moze ktos w koncu na gorze obudzi sie i zobaczy jak jest naprawde.
6
Ja 2017-09-13 17:39
Podpisuję sie pod powyższym.Niestety ale dzieje sie coraz gorzej.W sklepach ludzie sa zdemotywowani.I mlode ambitne KR ktore nie szanuja ludzi w ogole i wymagaja tylkoa od siebie nic nie daja.Wszyscy wiemy jak jest a na gorze nikt nie wie jak oni pracuja.Godziny ustalają w jakich pracują zenujace a od nas ludzi wymaga sie bog wie co.Zenujace maile,wymagania nie wiadomo jakie i wszystko zle robimy.Ludzie maja dość.Ale nikt nas nie slucha bo KR chronia KO i nawet Bopy zamiatane sa pod dywan.Taka polityka panuje w tej firmie.Niestety ale jest coraz gorzej.Ludzie sa zmeczeni i szukaja pracy a nikt tego nie widzi.Odchodzą ludzie wartościowi i nikt nie interesuje sie dlaczego tak jest.
10
chętna 2017-09-13 17:42
Czy ktos wie jak sie pracuje w Poznaniu ?Czy szukaja konsultantow?Jaka atmosfera bonie wiem czy składać CV?
Szukająca pracy 2017-09-14 08:14
Jakieś wieść z Bielska Białej? Jak się tam pracuje.?
Iwona 2017-09-14 08:44
Dokładnie! W Wawie jest tragedia, jedna niespełniona pani pseudopsycholog próbująca wejść ludziom na psychikę, a udaje jej się tylko nerwy zepsuć, bazarówa z Ciechanowa. Druga przerost formy nad treścią, już zapomniała jak sama na sklepie zasuwała i że pewne rzeczy są nierealne. Ważny wynik a jak go zrobisz to już nieważne, ona nie pomoże ale telefon z pretensjami i wrzaskiem tak dostaniesz. Ciepła posadka jest, kawki są, obiadki są. Nic tylko paluszkami pokazywać i się śmiać z roboli
7
Prawda 2017-09-14 10:38
Zgadzam sie z powyzszym.Ciagle jakieś pretensje i opr za nic.Ludzi traktowac jak zwykle nic.Niestety jest coraz gorzej.Nikt nie przyjrzy sie pracy KR.Pseudo zarzadzanie opiera sie na durnych mailach nic nie wnoszacych do pracy.
4
Gdf 2017-09-15 23:45
A jak tam dziewczyny Nowy system rozliczenia? Prawda że centrala się postarala nad szczegółową procedurą ? "Ogólnie ostatnio bardzo rzetelne są wszystkie polecenia , super że możemy w wolnej chwili przykleja procenty na produkty których potem nie możemy odkleic i tak wogole jest wszystko poukładane i bez haosu " "cieszę się ze firma nam ułatwia życie i ze świętujemy rok lerninga - tyle nam on daje " a tak poważnie to współczuję kierowników z drugiej jednak strony trzeba pamiętać ze ryba psuje się od głowy. Jedziecie tu po wszystkich a znacie tylko swój kawałek podłogi, może poproscie kierownika żeby jeden dzień zamienić się rolami. Fajna nauka dla dwóch stron
7
KKKK 2017-09-16 23:55
Zastanawiam sie czy aplikować u siebie do Hebe, pracuje w konkurencyjnej drogerii ale zarobki tam to masakra... Możecie powiedzieć ile mniej więcej ma się co msc?
Gdf 2017-09-17 21:24
A gdzie pracujesz ?
Kasia 2017-09-21 10:35
Ktos sie orientuje kiedy beda doladowania na karte biedronki dostaly teraz
2
kandydatka 2017-09-21 21:43
A powiedz mi, kto tam jest kierownikiem, a kto zastępcą? Zastanawiam się nad złożeniem tam CV, ale słyszałam różne opinie i chcę się utwierdzić w przekonaniu, że zostałam dobrze ostrzeżona przed tymi dwiema konkretnymi osobami ;) Proszę o odpowiedź :)
Elżbieta 2017-09-27 11:16
Bardzo często jest tak że kierowniczki są zazdrosne o dobre kontakty między konsultantami i specjalnie przenoszą ludzi i zwalniają zeby nie dopuścić do powstania bliższych relacji co później się przekłada na źle wyniki w konkursach czy choćby w przykasie. Dziwi mnie fakt że firma przyzwala też na to aby kierownik brał największą premię podczas kiedy nie ma w ogóle realnego wpływu na obsługę tk czy obrót sklepu. Wszędzie brakuje rąk do pracy i nikt nie chce pracować za takie pieniądze i w takich warunkach. W tym momencie ja i moje trzy znajome w tym dwie z innych sklepów w tym samym mieście szukamy innej pracy. To nie jest jakiś wspólny manifest, po prostu ostatnio podczas prywatnej rozmowy okazało się że wszystkie planujemy to samo. Zastawia mnie co będzie z ludźmi którzy zostaną , bo będzie im potwornie ciężko. Mimo całej sympatii niestety wybiorę lepsza stronę kariery i miejsce w którym lepiej się funkcjonuje. Chyba że firma pomyśli o tym żeby starym pracownikom podnieść pensje. Pracuje tu 3 rok i zarabiam tyle co koleżanka która przyszła 2 miesiące temu. Pozdrawiam
4
Nigdywiecejhebe 2017-09-27 11:19
Praca w hebe, to mój największy błąd połączony z koszmarem. Okropne rozczarowanie. Oddałam mnóstwo energii i zaangażowania. Praca była burzliwa przepełniona stresem i często strachem. Nadal gdy o tym myślę, to czuję się poniżona. Byłam dziewczyną pełną pasji, zyskałam mnóstwo klientek dlatego zwlekałam z odejściem, byłam ufna i naprawdę wierzyłam w obietnice kierowników. Mydlenie oczu to codzienność. Naprawdę źle zniosłam współpracę z księżniczkami biurowymi. Mój zespół już się rozpadł, ale nawet przy odejściu pojawiły się poważne problemy, które zgłosiłam na BOP tylko po to, żeby pani mogła się jeszcze wyżyć przez telefon, także dzięki. Żałuję, że nie wybrałam numeru na PIP. Nigdy nie chcę mieć nic wspólnego z tymi chorymi ludźmi. Zanim zaczęłam pracę nie czytałam opini, później usłyszałam, że to wpisy niezadowolonych dziewczyn, które się nie sprawdziły albo trolle. Jedyne co mogę napisać - jeśli to czytasz, bo myślisz o pracy w hebe, to zastanów się czy to twoja jedyna opcja.
6
DRAMAT 2017-09-27 20:27
DOSKONALE WIEM CO CZUJESZ!! Hebe to firma, która potrafi zrujnować wszelkie marzenia, ambicje, zaangażowanie i całkowicie wyzerować wszelką motywację do pracy. Im bardziej się poświęcisz tym bardziej dostaniesz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i masz gwarancję, że nikt nie doceni Twojego zostawania po godzinach, dodatkowej pracy wykonywanej samodzielnie w domu, chodzenia z grypą do pracy by nie brać L4 i nie utrudniać zespołowi pracy kiedy jest nas i tak za mało. Mydlenie oczu, obietnice, a potem awanse dla tych co najbardziej włażą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a robią najmniej :). Ewentualnie po znajomościach itp. Tutaj nikt nie docenia doświadczenia i zaangażowania. Straciłam po latach wszelkie chęci i motywację. Czuje się jakbym dostała po ryju. I to kilka razy. Za uczciwość i pracowitość...
7
Licja 2017-09-28 00:32
Otwarcie nowych sklepów ? drogie konsultantki przygotujcie się bo będziecie w większości tam rzucone bo nie mogą nikogo zatrudnić. Dodatkowo firma sięga po oszczędności na nowe otwarcia więc premii nie zobaczy większość sklepów. Jako starszy konsultant jestem na razie rozerwana i wciąż nie wiem co ze mną w przyszłości :/ zatrudniając się kilka lat temu ta firma inaczej prosperowała , byli inni ludzie . Teraz tylko licząc się słupki i statystyki . Odczytując maile czy odbierając telefon już chce mi się wyć. Dwie konsultantki zwierzyly mi się że chcą odejść z pracy i że wysyłają CV w poszukiwaniu innej pracy bo zarobki je przerażają . Jeśli do tego dojdzie to my jako starsze zostaniemy bez rąk do pracy. Przed nami święta i już pojawiły się wytyczne na ten okres takie że głowa boli.
3
kik 2017-09-29 23:48
Momentami nie wierzę w rzeczy które tu czytam. Ze co... kierownik nie ma wpływu na konkursy, tk czy inne wyniki sklepu... To chyba w takim razie to nie jest kierownik ! Kierownik nie tylko motywuje ale przede wszystkim pracuje z zespołem ! Taka jest rola kierownika.
3
kik 2017-09-29 23:49
Momentami nie wierzę w rzeczy które tu czytam. Ze co... kierownik nie ma wpływu na konkursy, tk czy inne wyniki sklepu... To chyba w takim razie to nie jest kierownik ! Kierownik nie tylko motywuje ale przede wszystkim pracuje z zespołem ! Taka jest rola kierownika.
1
angie 2017-09-30 08:33
Ponawiam pytanie :)
Daleka 2017-10-02 09:03
W jaki sposób niby wygląda motywowanie poprzez kierownika ? Pisanie kartek pełnych wykrzykników ? Teksty w stylu Nie wiem jak to zrobicie ale macie zacząć sprzedawać udając cel na osobę w wysokości 500zl na przykas i 800zl konkurs a sama przez całą zmianę jest widziana na sklepie jedynie w drodze do kasy jak trzeba zrobić zwrot na kasie albo w drodze na przerwę. Podczas kiedy klient podchodzi z pytaniem o konsultację kierownik każe zaczekać tej osobie i szuka wolnej konsultantki a jak takiej nie ma to prosi klienta żeby poczekał bo tu dziewczyna zaraz skonczy konsultacje i bedzie wolna. Starsi robią grafiki, robią, zworoty, regrupingi , odpisują na maile , pracują z towarem, planogramami. I właśnie jako starszy potwierdzam że robimy praktycznie wszystko za naszego kierownika o ile nie wymaga coś właśnie kierowniczego podpisu. A nasze konsultantki wychodzą z siebie bo kierownik wymaga od nich konsultacji, obsługi na kasie, robienia inwentaryzacji jak się nie wyrabiamy, szukania produktów do zrobienia zwrotów czy przerzutów, czasem po prostu prowadzenia zmiany bo my mamy za dużo na głowie. Wiem o co chodzi bo jeszcze nie dawno byłam konsultantem i teraz po prostu widzę że tak właśnie kierownik nie ma wpływu na wyniki, konkursy, pracę na sklepie a bierze największe pieniądze i wynosi gratisy siatkami i nie okazując się ochronie zamiast dać nam czy konsultantka po małej nagrodzie za wyniki.
5
hebka 2017-10-02 12:16
O a mój kiero przez długi czas nagradzał tylko konsultantki za sprzedaż. Teraz tez funkcyjne. Dla siebie praktycznie nigdy nic nie bierze chyba, ze za duże zakupy.
1
Daleka 2017-10-04 08:34
Nie chodzi mi o to żeby dla siebie nic nie brała. Twój kiero ma wspaniala postawę mój niestety czysto cwaniacką ????????
Kinia 2017-10-05 10:44
Czyżby pani EN? Pasuje na bazarówkę z Ciechanowa ;-) cała reszta też się zgadza
6
hebka 2017-10-06 18:31
. Nie wiem co w niej wg Ciebie bazarowego?! To najlepszy kr z jakim miałam okazje pracować- nie faworyzuje i nie ma koleżaneczek wśród kierowników jak co poniektóre kr.
3
Sowicka 2017-10-08 07:16
To fakt są takie co nie lubią przyjaźni między swoimi pracownikami ale w szeregach kierowniczych kum kum kum razem na telefonie i w prywatnym czasie, a to taka hipokryzja . Widze że cała Polska ma problemy z naszą firmą a myślałam z to tylko centralna tak kuleje.
2
kinia 2017-10-08 11:46
Jeszcze się przekonasz
Iwona 2017-10-08 16:36
Otwórz oczy dziewczyno!
2
Ewe 2017-10-09 08:31
To Ty otwórz oczy. Nie ma to jak na forum wylewać swoje żale. Każdy ma jakieś wady,ale uważam,że EN jest dobrym KR. Jak nie podoba Ci się współpraca to się przenieś,albo zwolnij. Bo w oczy nie potrafisz powiedzieć wiedzę komuś,że coś Ci przeszkadza w pracy
1
Iwona 2017-10-09 11:01
Owszem potrafię :) dlatego paniusia mnie gnoi. Zdziwiona, co? :D Spokojnie, już kończę karierę w tym ciechanowskim kółku wzajemnej adoracji.
6
Magdaaaa 2017-10-18 13:49
Hey,

a jak jest z rozwojem Hebe? Czy jest łatwy dostęp do szkoleń?
hit 2017-10-19 17:10
owszem, szkolenia są dla każdego tzw.e'learning którego nie ma kiedy robić bo jak mało ludzi na sklepie i 2 lub 3 osoby na zmianie to jak usiąść i słuchać szkolenia.... ledwo z dostawą ,inwentaryzacjami, cenami, konsultacją i obsługą na kasie się wyrabiamy :) ale e'learning jest :) elegancki na każdym zapleczu
3
Zostaw swoją opinię o drogerie hebe - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie drogerie hebe