Cosmo Group Sp. z o.o. Sp. k.

3 Dodaj opinię
Cosmo Group Sp. z o.o. Sp. k.
3 78 74 5 1

Opinie o Cosmo Group Sp. z o.o. Sp. k.

Filtruj opinie po kryteriach:

Pracodawca

 Opinia

Dziękujemy wszystkim za liczna opinie pojawiające się na naszym forum. Chcemy być wszędzie tam, gdzie poruszane są ważne kwestie z perspektywy naszej firmy. Z chęcią udostępniamy również mail kontaktowy do działu HR – rekrutacje@cosmogroup.pl. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami i wyrażania swojej opinii dot. szczegółów konkretnych sytuacji.   Jesteśmy międzynarodową firmą kosmetyczną. Nasz zespół składa się z ludzi, dla których branża beauty to nie tylko praca, ale i pasja! Wychodzimy naprzeciw potrzebom współczesnych kobiet, inspirujemy i tworzymy trendy. Osoby zainteresowane pracą zachęcamy również do aplikacji na nasze oferty poprzez portale branżowe takie jak pracuj.pl i olx.pl. Opis naszych etapów rekrutacji można znaleźć na naszej zakładce kariera (http://www.kariera.cosmogroup.pl).

Pomocna?
Tak5Nie
Gość6
 Opinia

Firma niestety nie podźwignęła tak szybkiego i silnego rozwoju. Oszałamiająca fala wzrostu poniosła ich tak wysoko, że przestali sobie zdawać sprawę z konsekwencji z podejmowanych decyzji. Czuć palący się pod nogami grunt i szaleńcze dążenie do realizacji wyników. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie4
Zażenowany
 Opinia
@Gość6 05.06.2019 18:18

Nie podźwignęła rozwoju? Ktoś chyba przesadził z nadmierną kulturą wypowiedzi. Powiedzmy sobie wprost - tutaj żadne decyzje nie mają pokrycia, a koniec końców za wszystko obrywają nawet szeregowi pracownicy, którzy są torpedowani na każdym kroku. Żałosne, jeśli myślą, że takim podejściem utrzymają pracowników. Od początku roku odeszło już chyba z 20 pracowników - to chyba o czymś świadczy.

Pomocna?
Tak7Nie2
Już były pracownik
 Opinia
@Zażenowany 07.06.2019 10:20

Otóż to! Zadaniem pracownika jest urabiać się po łokcie, o nic nie pytać i nie narzekać. Tyle.

Pomocna?
Tak5Nie
Kromka
 Opinia
@Już były pracownik 13.06.2019 17:29

Niestety to prawda :( ostatnio atmosfera jest bardzo nieprzyjemna...

Pomocna?
Tak1Nie
Kamil
 Opinia
@Kromka 24.06.2019 10:31

Co takiego stało się, że atmosfera w ostatnim czasie stała się nieprzyjemna? Skoro wcześniej była ona bardziej przyjazna, to myślę, że jest jakiś konkretny powód tej zmiany. Wiesz może jaki? Chętnie się tego dowiem.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Młody
 Opinia
@Kamil 03.07.2019 12:27

Cóż, chyba ostatnio dużo się zmieniło. Zmiana priorytetów, zmiana celów i sposobu ich realizacji.

Pomocna?
TakNie
Przemysław
 Opinia
@Młody 12.07.2019 00:00

Skąd masz informację o rzekomych zmianach, które nastąpiły w firmie Cosmo Group? Jest to bardzo ciekawe, co piszesz, dlatego mam nadzieję, że podasz źródło tych informacji. Mam nadzieję, że jest ono rzetelne i to, co napisałeś, okaże się prawdą.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
milkas
 Opinia

Rozmowa na stanowisko sprzedawcy na wyspie handlowej wyglada tak, jakby miało to być praca, od której zależy życie ludzkości we wszechświecie ;D wielkie tajemnice co to wysokości wynagrodzenia i zasad pracy, co raczej powinno być omówione na pierwszej rozmowie (ma być kolejna jeśli „uczestnicy zawodów” czyt. rekrutacji przejdą na kolejny etap). No cóż... być może właśnie uciekła mi sprzed nosa super fajna oferta w ciekawszym miejscu przez takie zbędne zawracanie głowy rozmowami, z których nic nie wynika. Dobrze, ze są osoby bardziej rozmowne i chętniej przekazują informacje, a więc: pensja sprzedawcy to (usunięte przez administratora)do łapy - rzekomo. Plus jakieś tam premie - pewnie od sprzedaży. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak7Nie
:)
 Opinia
@milkas 21.03.2018 22:54

To chyba normalne, że nie mówią o zarobkach od samego początku. I tak dobrze, że już po pierwszym spotkaniu jest kolejne, gdzie poznasz wynagrodzenie. Niektóre firmy maja kilka udziwnionych etapów... to dopiero strata czasu...

Pomocna?
Tak2Nie2
milkas
 Opinia
@:) 23.03.2018 09:38

No nie wiem czy to normalne? Mam czekać tydzień czasu na odzew z ich strony po czym okazuje się np ze stawka nie warta takiej pracy albo jakieś inne dziwne zasady albo w ogóle nikt się nie odezwie. A poza tym to nie jest stanowisko wielce wymagające żeby jeszcze nie daj Boże było więcej tych etapów ha ha

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
:)
 Opinia
@milkas 23.03.2018 15:28

Kazda firma ma inaczej. Jeden etap i wyniki rozmowy ze stawka to chyba nie tak zle.

Pomocna?
TakNie
milkas
 Opinia
@:) 24.03.2018 07:28

Nie rozumiesz nadal? Etapy na stanowisko sprzedawcy? Raczej powinna być rozmowa, każdy ze stron przedstawia co oferuje, a kolejne spotkanie powinno być raczej już w miejscu pracy. Etapy mogą sobie być ale na jakieś stanowiska wyżej płatne i bardziej odpowiedzialne. Takie moje zdanie. (usunięte przez administratora)Pozdrawiam

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
koleś
Nazwa działu: IT
 Opinia
@:) 23.03.2018 09:38

Raczej jest to NIEnormalne. Po co zawracać głowę kandydatom i sobie jako firmie robiąc tajemnicę z pensji która to musowo powinna być powiedziana przy 1 spotkaniu, albo nawet już na etapie ogłoszeń. W UK np. jest to norma - już w ogłoszeniach o pracę, no ale to cywilizowany kraj, a nie meksyk europy.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kaki
 Opinia
@milkas 23.03.2018 15:28

A skąd wiesz czy stanowisko jest wymagające skoro tam nie pracujesz? Jak się gdzieś nie pracuje to nie powinno się wypowiadać na temat tego czy praca jest wymagająca czy nie tu nie tylko sprzedaje się lakiery.

Pomocna?
TakNie
Agata
 Opinia
@:) 23.03.2018 09:38

Powinni od razu podać stawkę, szanować czas. Swój i kandydata.

Pomocna?
TakNie
Czesław
 Opinia
@Agata 22.05.2019 06:04

Masz rację, rekruterzy często podają stawkę wynagrodzenia na rozmowie kwalifikacyjnej lub pytają jakie są oczekiwania finansowe kandydata. Jednak czasem dopiero w ostatnim etapie rekrutacji, po pozytywnej weryfikacji, są prowadzone rozmowy o wynagrodzeniu. A czy Ty byłaś na rozmowie i możesz przybliżyć bardziej szczegółowo tę kwestię i inne dotyczące zatrudnienia?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mały
 Opinia
@Czesław 26.05.2019 14:53

Ja uważam że zarobki powinny byc jawne podane w ogłoszeniu tak żeby wiedziec na czym się stoi.

Pomocna?
TakNie
Weronika
 Opinia
@Mały 29.05.2019 20:57

Po części można by Ci przyznać rację w tej kwestii. Takie rozwiązanie niewątpliwie przyczyniłoby się do nieco krótszych procesów rekrutacyjnych. Trzeba jednak mieć na uwadze, iż pracodawca nie zawsze może pozwolić sobie na takie rozwiązanie. Jak wnioskuję - pracujesz w Cosmo Group i dlatego chciałabym Cię poprosić, żebyś powiedział coś o tamtejszych warunkach pracy. Czy oprócz normalnej pensji możecie tam liczyć na jakieś ekstra dodatki do wypłaty?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@Weronika 03.06.2019 11:09

Cześć, można liczyć na podwyżki, zmianę na wyższe stanowisko i to nawet po krótkim czasie pracy. Wszystko zależy od Ciebie i Twoich umiejętności. Znam takich co awansowali kilka razy w ciągu 1-2 lat i zostali docenieni. Warunek? Musisz sumiennie przykładać się do pracy, nie obijać się tylko pracować, nie możesz też siedzieć cicho jak mysz.

Pomocna?
Tak2Nie
Dawid
 Opinia
@Były pracownik 10.06.2019 14:24

To świetne informacje! W takim razie wychodzi na to, że firma potrafi zmotywować pracownika do bardziej wydajnej pracy. Zastanawia mnie, czy w takim razie w firmie Cosmo Group panuje dobra atmosfera na linii pracodawca-pracownik? Pracodawca stara się w jakiś sposób integrować środowisko pracownicze? Chętnie dowiem się, jak to wygląda.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik 2
 Opinia
@Dawid 11.06.2019 10:18

Temat rozpoczął się od rozmowy rekrutacyjnej na stanowisko sprzedawcy, którzy nie mają żadnego kontaktu z zarządem czy kierownictwem wysokiego szczebla, a do tego ten temat został sprowadzony. Tak więc odnosząc się do pracy w siedzibie... Nie - atmosfera nie jest dobra już od dłuższego czasu, a praca w tym miejscu nie napawa optymizmem.

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@Były pracownik 2 11.06.2019 13:16

Dziękujemy wszystkim za powyższe opinie. Dokładny opis naszych etapów rekrutacji można znaleźć na naszej zakładce kariera (http://www.kariera.cosmogroup.pl). Jeśli chodzi o wspomnianą w wątku rekrutację na stanowisko sprzedawcy to jest ona jednoetapowa. Staramy się skracać nasze procesy rekrutacji podążając za obecnymi oczekiwaniami kandydatów. @Milkas jeśli masz uwagi dot. procesu rekrutacji, skontaktuj się z nami pod adresem rekrutacje@cosmogroup.pl – z chęcią wyjaśnimy sytuację.

Pomocna?
Tak3Nie
Były pracownik
 Opinia

Witam szanowne grono komentujących, czytających. Pracowałem w tej firmie, ale odszedłem z powodów osobistych, dużo czasu też traciłem na dojazdy, a dom i rodzina są bardzo ważne dla mnie, zwłaszcza czas dla nich. Ale wracając. Moja opinia jest bardzo pozytywna. Nie rozumiem osób, które cały czas krytykują i nie podoba im się coś na co tak naprawdę sami sobie zasłużyli :) Uważam, że jeżeli ktoś jest zatrudniony w firmie i pracuje jak człowiek, zajmuje się swoimi sprawami, prezentuje swoje możliwości, stara się w 100% - to inni to zauważają, a sam pracownik jest odpowiednio nagradzany a nie zwalniany. Normalne jest jeśli zrobi coś co działa na niekorzyść firmy to niestety. Ale tak jest wszędzie. Gorzej jak ktoś wali ściemę, siedzi jak cicha mysz, narzeka, podjudza innych, obgaduje, zniechęca i jeszcze raz narzeka, odlicza czas do końca, a na dodatek wychodzi wcześniej niż powinien to właśnie później tutaj tak opiniuje. Musi się wyżyć przecież ;) a nic sobą nie reprezentuje. Nie wiem czy to mentalność niektórych osób czy po prostu tak już mają. Myślą tak płytko, piszą głupoty zamiast wziąć się za robotę. Zrozum, że nie zarobisz jak nie będziesz się do tego przykładać i robić wszystko na odpieprz. Nie zarobisz też nic nie robiąc, bo nawet nie wiesz, że jest to zauważane przez kierowników. Przykre jest to, co tu niektórzy wypisują, a nie ma w tym do końca prawdy. Nie ma do końca, bo przedstawiają tylko jedną stronę twarzy tego jak firma ich traktuje i nie napiszą już nic o tym jak oni zachowują się w stosunku do firmy, pracy, która wykonują (przykład? proszę bardzo, ktoś tu wspomniał, że odeszło ~20 pracowników, ok ktoś miał czas żeby to policzyć w pracy zamiast pracować i skupić się na swoich zadaniach, stracił czas na takie głupoty :D Może mieli inny powód do odejścia, zmiana lokalizacji zamieszkania (teraz dużo młodych przeprowadza się, nie chce stać w miejscu), sprawy rodzinne? Ale ta osoba nawet tego nie zweryfikowała tylko podała dane z rękawa :D) . I czy faktycznie pracują czy tylko naciągają właścicieli na hajs?! Poza tym szefowie są bardzo mili i dużą uwagę przykładają nawet do takich drobiazgów jak zwykłe przywitanie z nowym pracownikiem, który został zatrudniony a nie mieli okazji poznać go osobiście. Wielki szacun! Podsumowując dzisiejszą wypowiedź chciałem tylko dodać, że osoby, które krytykują powinny spojrzeć najpierw na siebie i na pracę w jaki sposób ją wykonują, czy przykładają się do swoich zadań i nie oszukują samych siebie. Karma zawsze wraca. Zmień swoje podejście, zacznij się rozwijać, pracuj, szkól się, wykorzystuj wiedzę i chwal się tym. Przestań narzekać! ...i nie marudź. Nie zniechęcaj innych, oni nie chcą być na Twoim niskim poziomie myślenia. A pamiętaj, że jak myślisz tak później masz. Pozdrawiam ciepło.

Pomocna?
Tak2Nie1
Zażenowany
 Opinia
@Były pracownik 10.06.2019 14:20

Właśnie po to powstał ten portal żeby dzielić się swoimi opiniami, rzetelnie. Nikt tu nikogo nie obraża, tylko wyraża swoje zdanie. Natomiast Twój komentarz „były pracowniku” pojawił się jako trzeci tego samego dnia w ciągu 10 minut, przypadek? Nie sądzę... To normalne, że firma dba o swój wizerunek również poprzez takie działania, ale cóż... ten komentarz niestety pokazuje dosadnie jakie jest nastawienie do pracowników w tej firmie. Strzeliliście sobie sami w kolano. Dziękuje.

Pomocna?
Tak1Nie1
Zażenowany
 Opinia
@Zażenowany 12.06.2019 16:46

Dokładnie, rzetelnie. I tak też tutaj piszę. Ale ktoś poczuł się urażony :) Chyba trafiłem w samo sedno. 3 razy? Skomentowałem tylko jedną wypowiedź innej osoby, która pytała o zarobki, etc. Proszę nie pisać, że komentuję któryś raz z rzędu, bo tego nie robię. Nick można wpisać jaki się chce. Może ktoś inny użył podobnego. Nie wnikam, aż tak daleko nie czytałem komentarzy jak Pan. Mogę również napisać nick taki jak ma Pan albo podobny. Nie jestem powiązany już z firmą :) Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie1

Pracodawca

 Opinia
@Zażenowany 13.06.2019 14:12

Zażenowany, witamy Cię na naszym forum. Dziękujemy za Twoje zdanie, jednak zapewniamy że nie wystawiamy sobie samodzielnie żadnych opinii. Cieszymy się jednak, że nawet nasi byli pracownicy stają w naszej obronie i aktywnie wypowiadają się z korzyścią dla firmy. To dla nas bardzo cenne. Kultura pozytywnego feedbacku niestety zdarza się jeszcze dosyć rzadko i dlatego to dla nas tak ważne. Zażenowany, jeśli jednak masz obiekcje dot. naszego przedsiębiorstwa i chciałbyś je wyjaśnić, zachęcamy do kontaktu mailowego – rekrutacje@cosmogroup.pl.

Pomocna?
Tak3Nie

Pracodawca

 Opinia

Dziękujemy wszystkim za liczna opinie pojawiające się na naszym forum. Chcemy być wszędzie tam, gdzie poruszane są ważne kwestie z perspektywy naszej firmy. Z chęcią udostępniamy również mail kontaktowy do działu HR – rekrutacje@cosmogroup.pl. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami i wyrażania swojej opinii dot. szczegółów konkretnych sytuacji.   Jesteśmy międzynarodową firmą kosmetyczną. Nasz zespół składa się z ludzi, dla których branża beauty to nie tylko praca, ale i pasja! Wychodzimy naprzeciw potrzebom współczesnych kobiet, inspirujemy i tworzymy trendy. Osoby zainteresowane pracą zachęcamy również do aplikacji na nasze oferty poprzez portale branżowe takie jak pracuj.pl i olx.pl. Opis naszych etapów rekrutacji można znaleźć na naszej zakładce kariera (http://www.kariera.cosmogroup.pl).

Pomocna?
Tak5Nie
Promyczek
 Opinia

Nie polecam czytać opinii przed 2018 rokiem. Dużo się zmieniło, firma bardzooo się rozrosła i nie sugerujcie się tym co było "kiedyś". Ja jestem zadowolony pracując aktualnie w Cosmo Group :)

Pomocna?
Tak3Nie
Andrev
Nazwa działu: IT
 Opinia

Na rozmowie kwalifikacyjnej zadają dziwne pytania pod tytułem na ilu rozmowach się było i do ilu firm się aplikuje, sami niewiele chcąc mówić o stanowisku i warunkach pracy. Żenująca firma.

Pomocna?
TakNie
Natalia
 Opinia
@Andrev 11.05.2019 11:23

Bardzo dziękujemy Cie za Twoja opinię. Warto jednak mieć na uwadze to, że osoba rekrutująca może mieć ważny powód, by pytać o wymienione przez Ciebie kwestie. Nie należy chyba z tym polemizować. Powiesz nam, o jakie stanowisko się starałeś? Skoro byłeś na rozmowie kwalifikacyjnej w Cosmo Group to jeszcze może przy okazji zdradzisz nam jakieś szczegóły? Wymagają tam znajomości języków obcych?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kaki
 Opinia

Praca na wyspie bardzo przyjemna,na początku stresująca bo jest bardzo dużo do nauczenia - system,produkty,standardy,ale później to już bułka z masłem :) Stawka dobra,umowa o pracę po roku zlecenia i można być na prawdę zadowolonym ze wszystkiego :) Zdarzają się gorsze dni,ale tak jest wszędzie.

Pomocna?
Tak2Nie
Beata
 Opinia
@Kaki 25.04.2019 21:42

Praca naprawdę spoko, pracuje już ponad rok;) i wkręciłam koleżankę... dla osoby która wcześniej nie miała do czynienia z system i kasą moze byc na początku sporo, ale wszytsko jest do ogarnięcia. Klientki są super, mozna sobie pogadać o pazurkach, a co na plus można wypożyczać lakiery do domu i robić sobie mani.... Pensja ok, są dodatkowe bonusy i karta multisportu :) polecam!

Pomocna?
Tak3Nie
rekrut :)
Nazwa działu: Administracja
 Opinia

obecnie jestem po 2 etapie rozmowy o pracę w Cosmo Group do pracy biurowej . Ze swoich obserwacji mogę powiedzieć że jest to Forma z dobrą kulturą organizacyjną, już na pierwszym spotkaniu z działem HR dało się poznać , że jest twardy schemat rekrutacyjny i nastawiają się na człowieka . Firma intensywnie się rozwija, Pani Prezes wydaje się być osobą przyjazną ale jak na szefa przystało wie czego oczekuje od współpracowników. Mam już trochę doświadczenia zawodowego i mogę od siebie dodać , że jest to z mojego punktu widzenia dobry pracodawca. Spotkanie na 2 etapie równie miłe i mam nadzieję że owocne :-)

Pomocna?
Tak4Nie5
pracownik wyspy
 Opinia

Bardzo sobie chwalę tą prace. Pracuje już trzy lata na punkcie. Świetna atmosfera i fajni ludzie. Jeśli chodzi o kwestie finansowe to jest to podstawa :) plus premie od sprzedaży. Dodatki takie jak : Karta multisport , ubezpieczenie enel- med, bony na święta. Polecam !

Pomocna?
Tak2Nie
Asia
 Opinia
@pracownik wyspy 06.11.2018 12:48

Pracowałam w konkurencji z Lubonia, Komornik czy Jelonka (sami się gubią gdzie są) i porównując z pracą tutaj, to niebo a ziemia. Tam panuje straszna obłuda, ciągły podgląd w IT i komórkach, okropna atmosfera, strach, lęk o jutro, stąd takie mają tutaj opinie, bo nie szanują pracownika i kłamią ich na każdym kroku, wszystko jest bardzo sztuczne, napięte, wprowadzanie do firmy okropne, HR tego nie potrafią. Podobne starsi pracownicy którym coś obiecywano są zdruzgotani, bo firma porobiła pełnomocników zarządu nowych pracowników z doświadczeniem życiowym, podobno z kadr. Tutaj mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest bardzo sympatycznie, wszyscy otaczają Ciebie opieką, troszczą się o Ciebie, jest po prostu super, aż chce się pracować, no i płaca lepsza, nie ma jakiegoś zmuszania, propagowania śmiesznych filozofii i obgadywania konkurencji. Buziaki dla wszystkich z Neo Nailu

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jaras
 Opinia
@Asia 01.12.2018 09:03

Czytałem u konkurencji, że ludzie chcą do Nas przyjść, bo tam kiepściutko. Ludzie chcą pracować w miłej atmosferze, a nie w stresie, godnie zarabiać i być docenianym.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rita
 Opinia
@pracownik wyspy 06.11.2018 12:48

Ta ciekawe gdzie te bony? Bo magazyn dostał ochłapy a nie kasę

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
S
 Opinia
@Asia 01.12.2018 09:03

Mogłabyś napisać do mnie na priv? Pracowałam tam gdzie Ty w Luboniu i mam kilka pytań... Podam Ci mój adres email. silwetta20@o2.pl.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jerzy
 Opinia
@Rita 04.01.2019 14:42

Jakie dokładnie bony otrzymali pracownicy zatrudnieni na magazynie w firmie Cosmo Group? Z tego, co napisałeś, widzę, że nie jesteś zbytnio zadowolony z ich wysokości, dlatego ciekawi mnie, jak one w rzeczywistości wyglądały. Czy poza bonami firma oferuje w ciągu roku jeszcze jakieś świadczenia dodatkowe? Bądź tak uprzejmy i przedstaw dokładnie, jak to wygląda.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik wyspy b
 Opinia

Od początku roku zmiana warunków wypłacania premii.. Wielu pracowników na tym straci, nie dość że premie będą niższe to w dodatku nie będzie ich wcale gdy plan sprzedażowy nie zostanie wykonana. Jednym słowem firma postanowiła oszczędzać na pracownikach. Wymagania nieadekwatne do wynagrodzenia. Masakra

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@pracownik wyspy b 09.01.2019 20:37

Witaj, Zasady nagradzania pracowników są bardzo klarowne, a docenienie dotyczy wielu aspektów. Poza samym planem sprzedażowym analizowany jest również staż pracy oraz wykonanie zadań jakościowych. Dodatek nie jest uzależniony jedynie od wykonania planu sprzedażowego, choć oczywiście jest to istotny aspekt jak w wielu firmach. W celu uzyskania szczegółów i bardziej precyzyjnych wyjaśnień, zapraszamy do kontaktu z działem HR pod adresem hr-pos@neonail.pl. Pozdrawiamy, Dział HR

Pomocna?
Tak2Nie3
Gość
 Opinia

Z tego co widzę to umowy zlecenie na wyspach handlowych , a przecież praca po 12 godzin dziennie w systemie dzień na dzień powinna być na umowę o pracę. Czyżby omijali prawo?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomek
 Opinia

Cosmo Group przez lata bardzo się zmieniło. Warto tam pracować żeby wynieść i dobre i źle doświadczenia i wiedzieć czego szukać u innych pracodawców. Dobra dla ludzi z doświadczeniem. Zła dla kogoś kto szuka pola do rozwoju.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jarek
 Opinia

Słyszałem również sporo dobrego o firmie. Może podpowiecie czego wymaga firma od kandydata?

Pomocna?
Tak4Nie
Pracownik
 Opinia

Firma bardzo mocno rozwijająca się ,pracowników przybywa. Można liczyć na awans kiedy tylko wykażesz się determinacją do pracy .Kierownictwo bardzo przyjemne ,przerwy jak wszędzie 15 min ale nikt nie robi awantur kiedy idziesz zrobić sobie kawę.Wynagrodzenie różne w zależności od stanowiska ,ale nawet to najniższe myślę że jest po prostu adekwatne do wykonywanej pracy .Atmosfera w pracy adekwatna do własnego nastawienia.Polecam

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Igor
 Opinia

Szkoda, że niektóre osoby nie potrafią docenić pracy w dobrej firmie.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ulka
 Opinia

Zastanawiająca jest ta cisza na forum. Przeważnie gdy jest źle to dużo osób pisze!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
magda
 Opinia
@Ulka 29.06.2018 18:28

Po prostu usuwają negatywne komentarze. Dobre zostawiają, dlatego wydaje się, że jest cisza

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@magda 13.07.2018 09:03

@MAGDA, regulamin portalu nie pozwala na usuwanie opinii, jeśli nie łamią jego postanowień. Gdybyś chciała dowiedzieć się więcej na ten temat, zapraszamy do kontaktu mailowego: rekrutacja@cosmogroup.pl. Pozdrawiamy, Dział HR

Pomocna?
TakNie
Jacek
 Opinia

Jak ktoś szuka żeby oczernić firmę to każdy drobiazg jest pomocny!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ola
 Opinia
@Jacek 24.05.2018 09:55

Co masz na myśli?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Posiadacie jakieś świeże informacje dotyczące Cosmo Group Sp. z o.o. Sp. k.? Dajcie znać, jak dziś wygląda poziom wynagrodzenia oraz inne warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Wasza opinia może okazać się bardzo cenna.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zzz
 Opinia

Czy jest tak dobrze i dlatego nikt nie pisze?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Danuta
 Opinia

@milkas, po tej pierwszej rozmowie już nie uczestniczyłeś w następnych etapach? A jak oceniasz poziom merytoryczny rozmowy i atmosferę panującą w trakcie? @Siedziba, a jak obecne biuro? Wygląda dobrze, przyjemnie się w nim pracuje? Cosmo Group w swojej zakładce na naszym forum ma informację o otwartej rekrutacji - można przesyłać CV do wszystkich działów. Czy obecni pracownicy polecą aplikację do tej firmy?

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Siedziba
 Opinia
@Danuta 06.04.2018 11:12

Biura wyglądają ok, są dwa piętra w wynajmowanym budynku i jedno w budynku przy magazynie. Część biur jest mega nowoczesna, a część dość standardowa, ale nie ma się do czego przyczepić :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
milkas
 Opinia
@Danuta 06.04.2018 11:12

Niestety nie uczestniczyłam, ponieważ rozmowa ogólnie przebiegła w bardzo specyficznej atmosferze, krótko mówiąc nieprzyjemnie. Po kilku zbędnych pytaniach, które w ogóle się nie miały ani do rozmowy rekrutacyjnej, ani do danego stanowiska pracy, odpuściłam jakiekolwiek staranie się aby zabłysnąć na rozmowie, ponieważ owa pani byłaby zapewne kierownikiem, a nie chciałabym mieć nad sobą kogoś takiego. Dużo słyszałam z opinii osób pracujących na wyspach. Wymogi co do stroju, musowo związane włosy, i gapienie się w sufit jeśli klienta nie ma a wszystko masz na stoisku ogarnięte. Nie daj Boże zerknąć w telefon..... albo wyjść do toalety i zostawic wyspę bez opieki bo akurat się złożyło ze jesteś chwile sama zanim przyjdzie koleżanka na swoją zmianę. Nie ręczę, ze jest to prawda. Bo ostatnio mijałam taka wyspę w jednym z centrów handlowych i czekałam pół godziny bo nikogo nie było a zależało mi na topie hybrydowym. No cóż, poszłam do konkurencji. Także jedni mówią tak inni inaczej. Szkoda ze administrator strony usuwa stawke która napisałam jaka jest płacona dla takiego sprzedawcy, bo ta informacje mam akurat z pierwszej ręki ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@milkas 08.04.2018 22:17

@milkas Twoja opinia bardzo nas zaniepokoiła. Dokładamy wszelkich starań, aby nasze procesy były prowadzone w sposób kompetentny i profesjonalny. Do każdego kandydata podchodzimy indywidualnie, dlatego też zapraszamy do kontaktu mailowego: rekrutacja@cosmogroup.pl. Z pewnością wspólnie wyjaśnimy zaistniałą sytuację. Pozdrawiamy, Dział HR

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niestety nadal pracuje
 Opinia

To niestety prawda. Siedziba zmieniona na kontenery. Warunki higieniczno sanitarne sa fatalne.

Pomocna?
Tak27Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Młody
 Opinia
@Niestety nadal pracuje 17.11.2017 19:33

Przykro mi, ale zgadzam się.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Siedziba
 Opinia
@Młody 22.12.2017 21:42

To prawda, że warunki były kiepskie. Dobrze, że zareagowali bo w końcu się przenieśliśmy. Teraz jest ok.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ciągle pracujący :)
 Opinia

irytujące jest jak ktoś ocenia innych pracowników samym będąc niekompetentnym.... jak ktoś pracuje to firma docenia to na całej linii, no chyba że ktoś przyszedł do firmy po to żeby siedzieć i ściemniać - no cóż to nie w tej firmie.

Pomocna?
Tak39Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia
@ciągle pracujący :) 03.08.2017 22:24

A w jaki sposób docenia?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rozbawiona
 Opinia
@ciągle pracujący :) 03.08.2017 22:24

Gdzie tak cudownie jest? :D Bo jak długo pracuje nie spotkałam się z czymś takim :D

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dawid
 Opinia

No to czas na niektórych do zmiany. Chętni do pracy z pewnością znajdą się!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marek
 Opinia

Hej, właśnie aplikowałem do tej firmy. I dostałem zaproszenie na rozmowę. Ale nie chce się wydurniac. Napiszcie jakie mogę oczekiwać zarobki i godziny pracy w dziale marketingu. Stanowisko - specjalista. Ale także w sprzedaży. Specjalista da. Sprzedaży (czy koordynator) Jaka jest firma zatrudnienia? Umowa o prace? Czas próbny - 3 miesiące? Jakieś realne benefity? Na jakich stanowiskach przewidziane są samochody służbowe? Np w sprzedaży. Będę wdzięczny za rzetelna odpowiedz.

Pomocna?
Tak67Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
qrcze
 Opinia

Firma zatrudnia dziś tylu pracowników, że trudno ich wszystkich zliczyć, atmosfera całkiem fajna jeśli przychodzimy do pracy po to, by zrobić swoje a nie ,,towarzysko". Wiadomo, że prawie żaden pracodawca|przełożony nie będzie tolerował spacerów i pogadanek, jak praca nie będzie zrobiona. Można liczyć na awans, więc niech nie piszą bajek Ci, którzy twierdzą że praca jest nierozwojowa. Przełożeni sztywni, ale pewnie z racji że trzeba. Można by się przyczepić pewnie do wielu rzeczy, ale ,,wszędzie dobrze gdzie nas nie ma". Zawsze możecie przecież szukać do skutku. Polecam Zus tam się dużo odpoczywa, jeśli nie zdążysz zjeść w 15 minut to chyba Twój problem. W wilu firmach jest przerwa znacznie dłuższa, ale trzeba być w pracy 8,5-9h więc musisz i tak odpracować przerwę. Płace nie są jak w rządzie ale i tak na przyzwoitym poziomie, a zgadzasz się na nią przy podpisywaniu umowy, żadnych przymusów . Już zresztą pisałam, trzeba swego szczęścia szukać. Załóż własną firmę i działaj jak chcesz

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik
 Opinia

hahaha rewelacja… czytam i widzę, że można się tu zdrowo pośmiać :) po pierwsze jak można być wdzięcznym firmie, że nie przedłużyli umowy… skoro ktoś na to czekał to znaczy, że mu się podobało… a że się nie sprawdził to co… pora wylać żale na firmę - oczywiście najłatwiej na Kierownika bo co tam po drugie to przerwy po 15 minut z tego co wiem to są w każdej firmie… nie widzę w tym nic nadzwyczajnego i nie wydaje mi się, że należy się o to burzyć… poza tym jak ktoś idzie to toalety lub robi sobie kawę to nikt mu tego nie rozlicza… bez przesady - widać ktoś musiał być na "cenzurowanym" i zwyczajnie się opierdzielać, że została mu na to zwrócona uwaga… Telefon…hmmmm jeśli jest coś ważnego to nikt nie robi problemu, no ale wiadomo że każdy ma własny rozum i wie że raczej przyszło się procować, a nie opierdzielać - i to jest chyba zrozumiałe W firmie na pewno nie jest tak, że nic się nie dzieje. Wszystko się bardzo intensywnie rozwija i wszyscy działają na pełnych obrotach. Wiadomo, są niedociągnięcia, no ale… gdzie ich nie ma… Z mojej perspektywy firma spoko, Kierownictwo do dogadania i praca ciekawa - na pewno na nudę nie narzekam (skoro komuś się nudziło to najwyraźniej na tyle się nie sprawdzał, że nie dostawał zbyt wielu ambitnych zadań)… Firma na prawdę mega spoko :)

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ABC
 Opinia

Klapa totalna !! Komuś pomyliła się praca w dzisiejszych czasach z ( usunięte przez administratora )Brak radia bo ZAKAZANE to jest śmiech. 15 minut przerwy ponadto w czasie przerwy musisz zrobić sobie coś do picia, zjeść i wypadałoby odpocząć ale jak zrobić to wszystko w 15 minut ?? Nie da się. Da się tylko wrzodów nabawić przez szybkie jedzenie. Kawy, herbaty poza przerwą robić nie można. Zadzwonić lub sprawdzić coś ważnego na telefonie nie można. Niedługo ludzie tam będą odbijać się kartą, idąc do toalety a potem będzie komentarz, że za długo byłeś :-P porobiło się tam tragicznie. Tylko nakazy i zakazy i głupie regulaminy ale jak oni robią coś poza regulaminem to nic się nie stało ;) traktują pracowników w taki sposób, że wiązać dłuższej przyszłości tą firmą się nie da.

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gall Anonim
 Opinia

Witam! Czy mógłby mi ktoś napisać jakie są zarobki w tej firmie? Czy są jakieś nadgodziny? Na ile zmian i czy praca też w weekendy? Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zośka
 Opinia

Ale bzdury czytam powyżej… Fajna firma z dużym potencjałem i widać, że się rozwija. Ostatnio kupowałam u nich nowe lakiery, a i opinie od kilku znajomych słyszałam bardzo pozytywne :)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
polka
 Opinia
@zośka 04.05.2017 21:04

a co to ma do rzeczy? Tu chodzi o atmosferę w pracy, a nie o to , czy ich lakiery Tobie odpowiadają.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zośka
 Opinia
@polka 06.05.2017 08:22

Źle się wyraziłam. Pozytywne opinie słyszałam od znajomych, którzy w firmie pracują. Lakiery również są świetne :)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ona33
 Opinia

Nie sądze by w dziale handlowym nic sie nie działo... byłam z nimi w jednym pokoju przez ponad pół roku i ciężko było znaleźć chwilę wolną... Co do reszty wypowiedzieć TOTALNA bzdura.. nawet sie nie wypowiem - najłatwiej jest wylać swoje żale jak się nie dostało umowy po okresie próbnym, który po to jest by zweryfikować czy dana osoba się nadaje czy nie... widocznie w tym przypadku było na nie... cóż zdarza się.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Cosmo Group Sp. z o.o. Sp. k. - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny