Cosmo Group

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o Cosmo Group Poznań

Nie przegap nowości o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.!

Ksia

30.10.2025 13:37

Ciągle wisi ogłoszenie do kadr - ktoś coś wie co się dzieje? Jaka atmosfera i ile płacą ?

03.11.2025 21:01

I niby praca od zaraz, więc chyba pilnie szukają. Długo już szukają? Tak z zewnątrz to z lekka red flag, chyba, że nie mogą znaleźć odpowiedniego kandydata 😅
    3 ogłoszenie

03.11.2025 22:25

To 3 ogłoszenie już - mówi samo za siebie. Raczej nie w kandydatach jest problem …
    Alalala

22.10.2025 23:17

Czy ktoś mógłby podzielić się opinią jak pracuje się jako Beauty Konsultant na wyspach w galerii? A może ktoś miał doczynienia z taką pracą w jednych z poznańskich galerii? 😊
    Br

30.10.2025 15:38

Jest coraz gorzej. Po ponad roku pracy sama uciekam, bo o ile na początku było w porządku, tak po czasie zaczęły się nasilać dziwne akcje typu nieprzedłużanie umów i nie informowanie o takich planach, albo zatrudnianie innych pracowników na czyjeś miejsce za jego plecami.
    apa

29.09.2025 10:39

czy ktoś wie jak wygląda praca jako księgowa/ samodzielna ksiegowa w tej firmie? Czesto widzę ogłoszenia. Aż taka rotacja czy poprostu nie mogą niko znaleść?
    Michał

23.10.2025 09:29

Oprócz min. 3 lat w księgowości w dużej firmie, wymagają jeszcze m.in. wysokich umiejętności i zaangażowania. Coś wiesz o kwocie, jaką chcą płacić?
    Znak

23.10.2025 16:37

Nie podają „ile” musisz się wstrzelić . Od stycznia będą musieli w ogłoszeniu podać więc będzie łatwiej

24.09.2025 13:30

Delegacja do japoni będzie opłacona tylko w połowie stawki podstawowej według prawa polskiego

15.10.2025 05:01

No z tego co wiem juz są wytypowane osoby przez kierownictwo. Lista zajmuje się w biurze
    Ok

15.10.2025 15:13

Czyli kierownictwo samemu typuje osoby bez uzgadnianja z pracownikami
    Android

26.09.2025 19:57

Czy firma wprowadzi system pracy cztero dniowy ??
    Jasne

29.09.2025 10:58

Tak, 4 z biura jeden z domu (może)
    TS

25.09.2025 23:29

Skąd te “potwierdzone” informacje o Japonii? Co to znaczy dla firmy?
    Delegacja

23.09.2025 08:36

Poza sprzedażą firmy Japończyką w miejscowości Kawasaki powstaje również nowy magazyn do którego już wyznaczona cześć pracowników zostanie wysłana na szkolenie tamtejszych nowyh pracowników. Przewidywany termin delegacji jest na styczeń 2026.
    hubert

24.09.2025 19:18

dzis na spotkaniu mówili że kierownictwo ma oddelegowac przedstawicieli z każdego dzialu i delegacja będzie na na czas 4tyg
    Stefan

25.09.2025 09:44

A co w sytuacji Jak ktoś nie zgodzi sie na wyjazd ? Kiedy dowiemy się od przełożonych kto został wytypowany?
    Jola

09.09.2025 06:28

Dobre dla studentów za miskę ryżu. Dobrze napisali niżej o firmie. Trzeba być głupim aby się nabrać na tą firemkę
    Mk

11.09.2025 15:20

Po 10 kilka dni też się zdarza, ale nikt z tym nic nie robi nawet po zgłoszeniu.
    ktoś

11.09.2025 20:06

pracuję w tej firmie od kilku lat i nigdy nie zdarzyło mi się, żeby wypłata nie przyszła na czas wiele można powiedzieć o tej firmie, ale jeśli chodzi o wypłaty to pilnują terminu już naprawdę sracie się o wszystko jest milion innych rzeczy zjebanych w tej firmie
    Monika

09.09.2025 06:26

Dziadostwo kolejny januszeks z poznania. Brak wypłat kompletny syf

02.09.2025 20:16

Dajcie znać proszę ile proponują teraz specjaliście ds. logistycznej obsługi magazynu. Plus dobrze by było wiedzieć w jakich godzinach się pracuje, bo w ofercie tylko praca zmianowa. Wie ktoś z was? :)
    twoj sugar daddy

04.09.2025 10:22

w plaszczu 100 bez 200, godziny pracy wieczorne o swietle ksiezyca pod latarnia

28.08.2025 05:27

Aktualnie kierownictwo nawet spoko ale współpracowniczki na dziale konfekcja dziecinne i psują atmosferę całej pracy, dziewczynom nie zależy co od razu widać, a mimo to są trzymane w pracy, dużo kłótni i spin bez potrzeby, a praca sama w sobie jest lekka i przyjemna
    Wiola

27.08.2025 17:06

czy ktoś mógłby się wypowiedzieć o pracy w dziale produktowym? co jakiw czas są ogloszenia, czy warto?
    Kandydatka

27.08.2025 10:53

Jak wygląda dział HR? Widziałam ogłoszenie na staż. Warto?
    Pracownik HR były

27.08.2025 10:55

Odradzam wiele obiecują a później po stażu rezygnują a zarobki marne

23.08.2025 21:20

Można powiedzieć że firma jest bo jest.(usunięte przez administratora)jakichkolwiek zasad przepisy BHP może coś ostatnio się ruszyło bo jest tam ktoś nowy.Jeśli chodzi o kierownictwo na magazynie brak słów, nie potrafią nawet wymienić dobrze z imienia własnego pracownika.Jednym słowem jeśli dostanę pozytywną odpowiedź z innej firmy uciekam stamtąd jak najdalej a innym doradzam to samo.Od czasu awansu pani (usunięte przez administratora).W która nie wie nawet jak wygląda praca na poszczególnych działach, zrobił się tam jeszcze większy (usunięte przez administratora).Ta pani wszędzie wprowadza Tylko zamęt i jeszcze większe zamieszanie robi
    Rozczarowanyiradosny

21.08.2025 21:47

Jeśli ktoś ceni swój czas, to odradzam nawiązanie współpracy z tą firmą. Niepoważne traktowanie potencjalnego pracownika po dniu próbnym w siedzibi firmy, nie dając mu przez miesiąc odpowiedzi odnośnie ostatniego etapu rekrutacji jest bardzo nie w porządku. Informacja po dniu próbnym była taka, że na pewno w ciągu 2 tygodniu dział HR się skontaktuje informując o przyjęciu do pracy, tudzież odmowie. Mimo czekania na ich decyzję, nikt nie odezwał się ani po dwóch tygodniach ani po trzech ani po miesiącu. Brak szacunku do czasu kandydatów, jak i ich zaangażowania w proces rekrutacyjny. Teraz się cieszę, że to nie mnie wybrali...

19.08.2025 14:41

Kto dobrze wchodzi w tyłek przełożonym dostaje umowy i awanse, taka prawda tych których niedawno pozwalniali to tylko dlatego że głośno krytykowali kierownictwo
    tatamuminka

18.08.2025 20:07

Pracowałem w tej firmie ładnych kilka lat i szczerze odradzam podejmowania współpracy z firmą. Jeszcze 3-4 lata temu mógłbym podzielić się pozytywną opinią ale teraz cieszę się że nie jestem jej częścią i uwolniłem się od miejsca, które jest toksyczne (głównie ze względu na brak możliwości normalnej współpracy z kierownictwem). - większa praca mniejsza płaca (pomimo obietnic o złotych górach zwłaszcza dla zaangażowanych pracowników związanych z firmą od lat) - brak podwyżek - pracownicy, którzy współtworzyli firmę oraz byli zaangażowani przez wiele lat - likwidacja stanowisk oraz brak możliwości realnego rozwoju (oczywiście jeszcze większe oczekiwania wobec pracownika w kwestii zaangażowania oraz dyspozycji lol :D) - nowi pracownicy bez doświadczenia i umiejętności dostają wyższe propozycje wynagrodzenia w przeciwieństwie do pracowników, którzy od lat wykonywali na prawdę świetną pracę i dawali z siebie 100% - pomysły proponowane przez pracowników w celu rozwiązywania problemów są ignorowane - zlikwidowanie premii uznaniowych oraz świątecznych - ukrywanie problemów lub udawanie że ich nie ma - brak jakichkolwiek działań oraz wsparcia ze strony przełożonych (tematy kończą się na rozmowach) - brak poszanowania oraz marnotrastwo surowców, produktów pełnowartościowym na porządku dziennym - nikt nie jest pociągnięty do odpowiedzialności, brak jakiejkolwiek presji w tym temacie i zainteresowania ze strony kierowników/dyrektorów Firma pomimo swojego potencjału niestety na ten moment nie ma nic do zaoferowania ale kto wie może kiedyś to się zmieni ;)
    tatamuminka

18.08.2025 20:15

zapomniałem o bardzo istotnej kwestii! - awanse wewnątrz firmy są zależne od dobrych kontaktów z kierownikami. Kompetencje i umiejętności brane pod uwagę na samym końcu.
    kolejny zwolniony pracownik

12.08.2025 16:19

Miejsce pełne niespełnionych kobiet – karierowiczek. Panie uważają pracę za swoje największe osiągnięcie. Codziennie przywitanie w pracy w postaci krzyczenia na nowych pracowników. Rzucanie nieprawdziwych zarzutów, ciągłe groźby wyrzucenia z pracy. Dla zaczynających pracę tam; nie przyzwyczajajcie się do warunków pracy i tego co jest przez firmę obiecywane. Na początku obiecywane są dwie przerwy, które zasłużone są przy pracy fizycznej, ale później okazuje się że przerwa jest jedna. Chcesz pracować ze słuchawką w uchu? W porządku ale do trzeciego dnia pracy. Później zasady znów się zmieniają. Dodatkowo jeśli zostaniesz przydzielony do działu zestawów nie martw sie bo zasady obowiązują cię z działu wysyłek. Zasady codziennie się zmieniają, tak samo jak pracownicy. Nie polecam firmy a w szczególności pani Joanny oraz pani Magdy, które przy pracownikach krzyczących na nowych stoją i patrzą w sufit, a gdy ci karierowicze odejdą nie robią przez cały dzień kompletnie nic poza donoszeniem. Dodatkowo przestrzegam przed chłopcami którzy czasem pojawiają się by donieść towar bo bardzo lubią donosić na pracę innych, którzy rzeczywiście pracują. Jeśli chcecie zostać okrzyczeni, potraktowani jak najgorszy sort ludzi to polecam wybrać się właśnie do firmy cosmo.

13.08.2025 22:18

Nie wiem dlaczego tak źle odpisujesz koleżanki z którymi pracowałaś przez kilka dni, to są miłe i bardzo wyrozumiałe osoby ,potrafią spokojnie nauczyć nowe osoby wszystkiego,nigdy na mnie nie krzyczały ,chociaż ,nadal się uczę bo jestem nowym pracownikiem (dwa miesiące )i dziękuję że mają taką cierpliwość do nowych pracowników. A ty powinnaś pracować a nie siedzieć z telefonem w ręku.Podziekowania do Joanny i Magdaleny za cierpliwość i wyrozumiałość do nowych pracowników którzy chcą się uczyć i pracować.
    dalej zwolniony pracownik

17.08.2025 18:25

po pierwsze; nie są to w żadnym stopniu moje koleżanki. przychodząc do pracy nawet nam się nie przedstawiły. ich imiona poznałyśmy poprzez ich głośne rozmowy. po drugie. byłoby dobrze gdyby wiedziały czego mają uczyć lub że w ogóle mają takie zadanie, bo niestety panie przez cały dzień były zagubione. nie wiedziały co należy do ich obowiązków. po trzecie. na mnie panie też nie na krzyczały. potrafiły jedynie cicho, lecz nie dyskretnie obgadywać nowych pracowników. dodatkowo jeśli przy tak prostej pracy, trwającej już dwa miesiące dalej się jej uczysz to nie wróżę ci dobrze. :) i po czwarte; nie wiem skąd zarzut że siedziałam w telefonie w trakcie pracy. proponuję nie oceniać wszystkich swoją miarą. dodatkowo zwracam się z prośbą o czytanie ze zrozumieniem.

15.08.2025 12:11

Cały ten syf zaczął się on pewnej pani która dostała awans.Jak Tylko zaczęła chodzić po magazynie i wymyślać.Ale nie ukrywajmy prawdy nie ma się co gryź w język,ona zna się Tylko na rozlewni a w tej firmie dzieje się coraz gorzej brak jakichkolwiek szkoleń dla nowych pracowników i niekompetentni brygadziści,na każdych działach a w biurach sielanka ważne że szefostwo niczego nie widzi a kasa się zgadza
    Topshinebright

16.08.2025 12:17

O jakiej pani mowa? W biurach sielanka? dobre.Tam jest jeszcze gorzej,brakuje ludzi do pracy, jeden robi za trzech,żadnej premii, żadnej podwyżki, NIC. połowa zespołu jest na l4 bo ich wykończyli albo sami się pozwalniali. Reszta jeszcze przędzie ale są na wykończeniu,zaraz nikogo tam nie będzie.Ciesz sie człowieku ze nie musisz pracować w biurze bo nie wytrzymalbys tam nawet jednego dnia. Nikomu nie zycze pracy w takim syfie.
    były pracownik

14.08.2025 06:36

Miałam ogromne nadzieje i bardzo się cieszyłam na rozpoczęcie pracy w tej firmie w biurze. Niestety, rzeczywistość okazała się zupełnie inna. Moje starania, ciężka praca i ogromne zaangażowanie nie były w żaden sposób doceniane. Przez cały okres pracy nie otrzymałam żadnego feedbacku – ani dobrego, ani złego słowa. Dosłownie nic. Przełożeni wykazywali całkowity brak umiejętności prowadzenia rozmów i reagowania na różne sytuacje. Jedyny komentarz, jaki kiedykolwiek usłyszałam, brzmiał: „czasami trzeba robić za dwie, a czasami nawet za trzy osoby”. Poważnie? Każdy ma swoje obowiązki i powinien być rozliczany z własnej pracy, a nie wykonywać dodatkowo zadania za innych. Najbardziej zastanawia mnie to, że jeśli ktoś pracuje tu np. 2 lata, niewiele robi, a mówiąc wprost – obija się – to nikt tego nie zauważa, a jego zdanie jest brane pod uwagę. Natomiast osoba nowa, ambitna, chcąca się rozwijać, naprawiać błędy, która jest dobrym specjalistą w swojej dziedzinie, która widzi więcej i reaguje – spotyka się z kompletnym brakiem szacunku. Nie rozumiem takiego podejścia. Niestety, praca w takim środowisku była dla mnie bardzo rozczarowująca i daleka od oczekiwań A SZKODA

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Cosmo Group?

Kontakt - Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.

UL. JASIELSKA 10A 60-476 Poznań

Branża główna: Kosmetyki

13.08.2025 09:37

Dlatego już wcześniej pisałam jak tam jest.Ludziom którzy tam zostali współczuję-sama zastanawiam się nad zmianą pracy i myślę że niedługo uda się zmienić pracę zakazy chodzenia na papierosy.Grożą każdemu z osobna nie przedłużeniem umowy.Gdyby w tej firmie było tak dobrze ludzie chętnie by tam pracowali.Same lizusy i Kapusie nie polecam wysyłki. Pracuje tam dziewczyna jakaś Alicja wszystko zawsze wie i bardzo chcialaby zarządzać ludźmi ale nie bardzo jej to wychodzi.
    Prezes Cosmo Group

13.08.2025 18:46

Ja nic nie wiem o zadnych zakazach o papierosach, jak ktos chce mozna isc zapraszam dzis 19:30
    Mani

12.08.2025 08:46

a ja uważam że w firmie idzie ku dobrej zmianie . Na produkcji wprowadzili wiele dobrych zmian , nie ma pracy tylko na produkcji ale też AutoStore ( wysyłka) co urozmaica pracę . Atmosfera jest pozytywna, jest dużo pracy , wchodzimy na Rossmann w Niemczech na wszystkie sklepy , ogólnie jestem zadowolona 😊 zawsze można ponarzekać , ale jest naprawdę OK :)
    ktos

11.08.2025 21:35

Brygadzista na magazynie obserwuje robotnika, który gorączkowo biega z pustym paleciakiem po magazynie. Pyta go wtedy: — Kowalski, co wy do cholery robicie?! Przecież ten paleciak jest pusty! Na co robotnik odpowiada: — Panie majster, ja taki jestem zarobiony, że nie mam kiedy go naładować!

11.08.2025 20:54

A po drugie;Sam dostałem informację od kolegi który tam kiedyś pracował że jestem opisywany na go worku Cosmo,jak wiecie miałem kilka przezwisk i ktoś to teraz wykorzystuje przeciwko mnie a takie rzeczy idzie zapewne sprawdzić.Jeśli nic się nie zmieni zgłoszę to na Policję bo to są oszczerstwa .

11.08.2025 20:46

Jakoś nie bawi mnie pisanie pod kilkoma nickami, jak już wcześniej gdzieś pisałem to nie ja.Sam tutaj wchodzę i czytam te wszystkie wypociny dawno już zapomniałem o tej firmie.Pisałem już wcześniej że ktoś się podszywa podemnie.Jeśli ktoś z was nie potrafi czytać ze zrozumieniem to nie moja wina,na takie coś są paragrafy.
    Zgrywus

11.08.2025 17:14

Aleksander ta firma schodzi na psy trochę już tam pracuję i sam szukam czegoś innego a jeśli chodzi o paleciaki to chyba 12 letnie dziecko poradziło by sobie z obsługą lepiej niż dorosły człowiek.Tylko szefostwo nie widzi w czym jest problem jeśli chodzi o tego jak wy tam na niego mówiliście gazetę to słyszałam że dobrze pracował Tylko po prostu za dużo powiedział i to nie spodobało się kierownictwu a z tego co słyszałam to powiedział prawdę jak jest brak doświadczonych pracowników spowodował taki zamęt i brak szkolenia nowo przyjętych
    JPII2137

11.08.2025 18:01

Przestań pisać pod różnymi nickami, bo tylko robisz niepotrzebny spam. Zamiast tego idź na spacer albo na piwo i pogódź się z decyzją firmy. PS. Proszę, zacznij stosować znaki interpunkcyjne, takie jak przecinki, bo ciężko się czytało wszystkie ostatnie posty. XD
    Konfekcja

10.08.2025 09:51

Od jakiegoś czasu podobno na tej strefie zaczęło się coś dziać niedobrego każdy ciśnie po Gazecie ale on naprawdę się starał i pracował po odejściu doświadczonych pracowników.Niejednokratnie byłam świadkiem jak pokazywał i szkolił nowych jak ma to wyglądać.Nie brakowało mu zaangażowania ale że mówił głośno o problemach strefy dlatego komuś się to nie spodobało.Moim zdaniem zrobiono sobie z niego kozła ofiarnego i dlatego się z nim rozstali.Widząc większość tych nowych ludzi których przyjeli do Cosmo którzy ciągle stoją w tych alejkach przez 8 godzin obserwując ich pracę robi mi się niekiedy niedoborze przykład potrzebowałam pomocy z jedną paletą którą nie mogłam wyjechać poprosiłam jakiegoś chłopaka to nie potrafił obsłużyć paleciaka brak słów
    Aleksander

11.08.2025 12:55

Jakbym teraz tak z marszu przyszedł to też bym raczej nie potrafił obsługiwać paleciaka 😀 czy to wina pracowników? Myślę, że też potrzebują czasu na wdrożenie i ktoś ich musi wprowadzić
    Może

11.08.2025 14:25

Pytanie gdzie w tym wszystkim jest dyr logistyki , samo wszystko się nie popsuło ktoś do tego musiał doprowadzić
    Reklamacja

10.08.2025 09:35

Niewiem dlaczego się tak czepiacie tego chłopaka faktycznie może i był głośny ale zawsze pomocny jeśli było trzeba znaleźć jakieś paczki to on je znalazł i dobrzej je wprowadzał bo widać że innym brakuje przeszkolenia cały czas coś się nie zgadza to moja osobista opinia

09.08.2025 10:54

Była to moja pierwsza praca na magazynie mogłem się tam nauczyć wielu nowych rzeczy i nabrać cennego doświadczenia i za to dziękuję tej firmie i osobom z którymi współpracowalem byłem jaki byłem i nie obchodzą mnie opinie innych osób a najgorsze jest ocenianie kogoś po okładce i podszywanie się pod kogoś innego i pisanie komentarzy za mnie no ale niestety ludzie są zawistni i chamscy
    Damian .W

09.08.2025 09:56

Ludzie odwalcie się odemnie nie jestem (usunięte przez administratora) żeby żalić się na kogoś tutaj odszedłem z tej firmy i cieszę się że już mnie tam nie ma a to wy nie piszcie głupot na mój temat świat nie kończy się Tylko na Cosmo poznałem tam wiele osób i szanuję tam każdego pracownika i nie wypowiadajcie sie na mój temat karygodne jest to że ktoś wyśmiewa się ze mnie i pisze że nie potrafiłem wziąć paleciaka do ręki nie wiecie dlaczego mnie już tam nie ma więc się nie wypowiadajcie a jak chcecie więcej wiedzieć to zapytajcie Kierownika (usunięte przez administratora)

08.08.2025 18:48

Sprostuję Bolka po przeczytaniu tych opini (usunięte przez administratora)był zastępcą brygadzisty a nie brygadzista jeśli chodzi o mnie pisałem wcześniej nic do niego osobiście nie mam ale Bolek ma rację pracując na strefie nie było go praktycznie przez 8 godzin gdy byłem u (usunięte przez administratora) na zmianie był z nami cały czas i zawsze miałem jego wsparcie zawsze pomógł wytłumaczył przeszkolił każdego A ze jestem szczery (usunięte przez administratora)brakuje tego czego ma (usunięte przez administratora)i proszę mnie tutaj nie opisywać już więcej bo wszyscy nie jesteście lepsi ode mnie każdy po części ściemniał tam w pracy tyle ile Tylko mógł gdyby szefostwo wiedziało jak tam się pracuje każdego z nas już by w tej firmie nie było pozdrawiam w szczególności wszystkich
    Bolek

08.08.2025 18:36

Powiem krótko każdy na tej strefie na obydwóch zmianach ma swoje za uszami jedni pracowali i przykładali się do swojej pracy są też tacy którzy byli faworyzowani są też tacy typowe lizusy które podlizywaly się (usunięte przez administratora) byle żeby Tylko awansować mimo mojego krótkiego czasu pracy tam (usunięte przez administratora) starał się pomodz każdemu i nauczyć czegoś kogoś może i był głośny ale akurat pracował i było z nim zawsze wesoło i nikomu nie odmówił pomocy starał się jak mógł i nie kablowal na innych tak jak robiły to inne osoby nie będę już wymieniał o kogo chodzi a to że wyraził swoją opinię na temat strefy i to że powiedział to głośno (usunięte przez administratora) o ile pamiętam jakaś (usunięte przez administratora) nie spodobało się im bo był dla nich niewygodny poskutkowało zwolnieniem więc proszę was nie obrażajcie (usunięte przez administratora)bo na to nie zasługuje mi jako początkującemu pracownikowi pomógł więcej (usunięte przez administratora) czy inni pracujący na tej strefie

08.08.2025 16:02

Ja pracowałem na strefie osobiście nie mam nic do (usunięte przez administratora) choć czasem nie raz potrafił mnie zjechać choć dochodziły mnie słuchy od innych że mnie nie lubi i prędzej czy później mnie zwolni ostatnio na strefie panował chaos ja wiem że podpadłem przez to że byłem zbyt szczery i powiedziałem prawdę jak było że nikt nas nie szkolił i niekiedy przez 8 godzin byliśmy skazani sami na siebie ja nie płacze po odejściu z tej firmy bo i tak prędzej czy później bym to zrobił bardziej chodzi mi o to że (usunięte przez administratora)zarządzają niekompetentne osoby które nie wiedzą co dzieje się na strefie dostaw

08.08.2025 17:42

(usunięte przez administratora) Prawda jest taka, że w firmie nie jest idealnie, ale czepianie się osób, dzięki którym ta firma jakoś ciągnie to już musi być duży akt desperacji po straceniu pracy. Miałeś nawet problem, żeby wziąć paleciaka do ręki. Nie jedna kobieta pracowała ciężej niż ty i na prawdę się nie dziwię, że się z tobą pożegnali. Bardziej dziwi mnie fakt, że tak długo cię trzymali.

08.08.2025 17:06

Ogólnie chaos zaczął się gdy tylko odeszli doświadczeni pracownicy jeśli chodzi o mnie niejednokrotnie mówiłem że nie potrafię większości rzeczy Tylko dlatego ponieważ wcześniej nie kazano mi się tego uczyć więc ja mogłem tylko komuś przekazać tą wiedzę czego mnie nauczono i zawsze starałem się szczerze i sumiennie pracować a za innych pracowników nie będę odpowiadał zawsze jedna zmiana na drugą wypisywała różne rzeczy że ci robią coś źle że czegoś nie potrafią postawcie się teraz w mojej sytuacji zostałem razem z kolegą rzucony na głęboką wodę ciągle ktoś przychodził coś chciał albo kazali nam robić ale to nie moja wina że nie wszystkiego nas nauczono więc nie komentujecie że ja ciągle coś źle robiłem nie kiedy dostawałem inne zadania do wykonania przez kierownika i nie zawsze był czas na naukę innych rzeczy bo na strefie zawsze dużo pracy i ciągle kazano robić inne rzeczy

08.08.2025 16:09

Zwolnili mnie za mówienie prawdy za szczerość to im przeszkadzało jeśli chodzi o moją pracę zawsze dawałem z siebie wszystko 100% i proszę mnie nie mylić z jakimś Bolkiem bo to nie ja wcześniej dodałem te opinie osobiście nie mam nic do Dawida i ciszę się że poszedłem z tej firmy i życzę wszystkim miłej i przyjemnej pracy obyście się tam rozwijali
    Bolek

08.08.2025 11:22

Uciekać jak najdalej od tej firmy wszyscy doświadczeni pracownicy odchodzą brak premi miesięcznej wynagrodzenie około 3900 netto na rękę uzależnione od godzin większość ludzi pracuje tam na umowę zlecenie przez agencję pracy obiecują każdemu umowy po przepracowanym okresie pół roku po czym rezygnują z ludzi jeśli chodzi o Magazyn (usunięte przez administratora) jest niekompetentny nie potrafi wyszkolić pracowników przez 8 godzin nie widać też go na strefie na której pracują pracownicy Kierownictwo porażka nie wiedzą jak zarządzać ludźmi
    Obeznany

08.08.2025 13:35

Akurat Dawid G. to jedna z niewielu osób, która jest ogarnięta i wypełnia swoje obowiązki bardzo dobrze. To, że ktoś nie słucha ze zrozumieniem to już nie jest jego wina. Jako brygadzista nie musi być wiecznie na strefie dostaw. Informują, że można dostać umowę, nie obiecują umowy - trzeba się choć trochę wykazać. Jak ktoś ma problem z wzięciem paleciaka do ręki to nie wiem dlaczego miałby zostawać w firmie, wieczne pretensje i robienie dymu z małych rzeczy, plotkowanie i krzyki, jakbyś zajął się robotą to pewnie umowę byś miał 😊

08.08.2025 14:36

nie zgadzam się z tobą, każdy widział jak "pracujesz", wiecznym krzykiem i narzekaniem obowiązki się same nie zrobią. narzekales ze duzo pracy i nie ma ludzi a sam nic nie robiłes. dawno nie widzialem kogos tak chaotycznego i niekompetentnego. powienienes sie cieszyc ze tyle cie trzymali. co do brygadzisty to zgadzam sie z komentarzem obeznanego, trzeba przyznać ze Dawid jako jeden z nielicznych przelozonych magazynu ma checi i chce cos zmienic. ale jak mu daja do pracy takich ludzi jak ty, to jak cos ma dzialac
    Lalala

22.05.2025 19:38

Czy wie ktoś czy można jeszcze malować dla Cosmo wzorniki za pieniądze na zlecenie? Wiem, że kiedyś tak robili ale czy jeszcze jest to praktykowane
    Wzorniczek

03.08.2025 13:28

Nie xd stawiają na super druk który wygląda jak g.. Lecą po taniości
    Monika

01.08.2025 12:47

Kolejna firma krzak z serii braku kultury. Przestrzegam wszystkich aby sobie głowy nie zawracali. Tyle w temacie firemki Januszueksa.

21.07.2025 18:50

Rozmowa rekrutacyjna online się nie odbyła - 15 minut czekałam aż ktoś się ze mną połączy, bezskutecznie.
    Parodia

28.07.2025 20:11

Prawdopodobnie osoba która umawiała spotkanie z HR już nie pracuje albo jest na L4

29.07.2025 12:23

Nie, łączyłam się dwukrotnie najpierw przez link z smsa, później z maila. Uważam, że to już źle świadczy o firmie, a jeśli to błąd ludzki to oni powinni się skontaktować i wyjaśnić.
    Dawny pracownik

13.06.2025 13:08

Jestem już byłym pracownikiem więc pora na moje odczucia, pracowałam na wyspie jako konsultantka, praca raczej lekka, siedzisz 12h udzielisz klientowi informacje na temat promocji, coś sprzedajesz, więcej siedzisz i nie robisz nic (chyba że 10 raz w ciągu dnia sprzątasz z nudów wyspę) jednakże to co się dzieje od drugiej strony jest toksyczne… zwolnienia, odejścia RKS, ciągłe zmiany regionalnych, zero tłumaczeń, zamykanie masowo wysp, wszystko jest mocno niepokojące z tego względu że WSZYSCY ZAMIATAJĄ TO POD DYWAN, nie zwracają uwagi na to że MY konsultantki mamy swoje zobowiązania poza „pracą na wyspie” kredyty, raty, rachunki, opłaty… dostajesz informacje 2 tygodnie przed zamknięciem że „ojej przykro zamykamy wyspę” i radź sobie sam… pracę w małym mieście ciężko jest znaleźć po 2 miesiącach a co dopiero z dnia na dzień… bzdury, że nic nie wiedzą o zamknięciu, po prostu nie chcą powiedzieć żeby chronić swoje cztery litery… Kolejny temat to ciśnięcie ze sprzedażą o make-up „MUSI BYĆ SPRZEDAŻ I KONIEC”powiem wam jedno, gdyby kosmetyki były dobre, nie trzeba by było się starać o jakakolwiek sprzedaż.. ale o jej jakości niestety nic dobrego powiedzieć nie można… kolejna sprawa to jak można pytać o skład tych kosmetyków?? Kto jest taki inteligentny, że to ocenia? Nie płacicie nie wiadomo jakich kokosów byśmy wykuwali się z tych składów.. zapłaćcie więcej to wtedy tego wymagajcie, nie spotkalam sie nigdzie by konsultantki musiały znać składy kosmetyków bo to jakaś fanaberia.. podsumowując nie polecam

17.07.2025 22:55

To dobrze, że chociaż taka opcja była ;p Ze sprzedażą na wyspie pewnie też nie jest łatwo, a za dobre wyniki wpadają wam jakieś premie? Skoro cisną o sprzedaż to chyba jakiś system nagradzania też jest ;)
    XD

18.07.2025 17:36

System nagradzania wygląda tak, że premia jest max 2 razy w roku, bo region musi wyrobić ileś tam, by wyspa ze zrobionym planem tą premię dostała. Mój punkt już 3 razy mógłby mieć premię przez ostatnie 3 miesiące, ale region nie wyrobił targetu, a o premii mogłyśmy sobie tylko pomarzyć hehe. Także co z tego że jednostki się starają jak gó*no z tego finalnie mają

Zostaw merytoryczną opinię o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.