Cosmo Group

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o Cosmo Group Poznań

Nie przegap nowości o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.!

Aska

09.12.2024 20:29

Nie dziwię się firmie, że nie chcą nawiązać współpracy z większymi influ. Ktoś bardziej rozpoznawalny powie szczerze o niskiej jakości kosmetyków do makijażu i więcej osób się o tym dowie :)))))
    ;)

10.12.2024 16:51

Kto wie, może próbowali, ale która dbająca o swój wizerunek influencerka zareklamowałaby takie coś? Maskara i eyeliner, które odbijają niebieskie światło od oczu? ;D Kosmetyki, które matują i nawilżają jednocześnie? Balsamy upiększające, które dają efekt brudnej maski na twarzy? Balsamy do ust, których nie da się wycisnąć z opakowania, bo pęka tubka? ;D Z tego można by jedynie parodie nakręcić..
    Onr

08.12.2024 22:51

Ale się naczytałem wszystkie komentarze od dechy do dechy przeczytałem powiem jedno jest masa takich samych firm jak te kosmo te same problemy rotacja ludzi idzie zwarjiwac miałem iść do pracy tam ale leję już na nich ciepłym moczem

09.12.2022 09:05

Jak wygląda ścieżka kariery w Cosmo Group Sp. z o.o. Sp. k.? Czy trudno jest zdobyć awans?
    XYZ

02.02.2023 15:58

W ramach rozwoju otrzymasz więcej zadań, o większej odpowiedzialności niż Twój zakres obowiązków i oprócz tego żadnej premii czy awansu ;) Zaletą tej firmy jest chyba tylko ciekawa dla kobiet branża...
    Ona wykończona

08.12.2024 21:01

Nie ma czegoś takiego jak awans i ścieżka kariery w tej firmie.
    Julia8765

07.12.2024 10:52

Drogie Cosmo. Czasami warto wziąć sobie do serca powiedzenie "mniej znaczy więcej" ;) Rozumiem, że wprowadzanie co miesiąc kolejnego bezsensownego kosmetyku do makijażu (nie wspominając już o tragicznej jakości) równa się z brakiem jakiegokolwiek dodatkowego wynagrodzenia swoich własnych pracowników w zbliżającym się okresie świątecznym? Tysiące pomadek, baz, balsamów, które naprawdę mało kto kupuje, a jeśli już ktoś rzeczywiście zdecyduje się na zakup to jest to osoba w pełni nieświadoma jeśli chodzi o dobrej jakości kosmetyki naprawdę wartych swojej ceny. Konkurencję na rynku macie ogromną, a mimo to nadal tak bardzo się pogrążacie idąc w to i wypuszczając coraz to gorsze bezsensowne kosmetyki, które stwarzają jedynie dodatkowe i nikomu niepotrzebne kroki w makijażu. Liczy się jakość, a nie ilość także radze przyjrzeć się uważnie kogo zatrudniacie i kto odpowiada za takie tandetne pomysły. Patrząc na wasz tok myślenia to wypuścicie kolejny tandetny kosmetyk do makijażu, a później naciskacie na konsultantki, że mają to sprzedawać robiąc z siebie klaunów na wyspach. Żadna świadoma i stawiająca na konkretną jakość i trwałość produktu adekwatnego do swojej ceny osoba nie będzie chciała nawet przetestować waszej marki patrząc na jakość, trwałość i opinie. A skoro poruszyłam temat pracowników to na waszym miejscu skupiłabym się bardziej również na "jakości" śmieciowych kierowników regionalnych, którzy mają jedynie napisane na umowie "kierownik regionalny", a ma się to nijak z jakimikolwiek ich kompetencjami, już nie wspominając o szacunku czy zachowaniach przynajmniej przyzwoitego smaku do swoich podwładnych, którzy brzydko mówiąc (usunięte przez administratora) na ich premie za grosze i marne warunki pracy. ZACZNIJCIE W KOŃCU MYŚLEC :) Albo zmieńcie branżę.
    Kerad

07.12.2024 10:15

Szanowne Cosmo, jeżeli waszym zadaniem w roku 2024r. było obniżyć motywację pracownikom, to świetnie się spisaliście! tak dalej idziecie w dobrym kierunku. Brak dodatku świątecznego, jeżeli już was nie stać to moglibyście chociaż wynagrodzić osoby z stażem dłuższym niż jeden miesiąc,chociaż teraz jest u was taki przemiał ludzi, że nie wiem czy to wykonalne. Chyba, że waszym prezentem będzie bon do sklepiku neonail na 200 zł, na produkty które są 10 krotnie zawyżone... Obudźcie się w końcu, jedna osoba na 50 kupuje u was kosmetyk do makijażu, czemu dalej w to idziecie? Składniki pielęgnujące w makijażu, już to widzę jak matowa pomadka nawilża mi usta przez witaminy i kwas hialuronowy. Pozdrawiam i życzę wszystkim Wesołych Świąt.
    ????

07.12.2024 07:38

Cyferki cyferkami, wykresy wykresami, to jest biznes, tu liczą się zyski, ale na tej drabinie hierarchii, Ci którzy jesteście gdzieś " wyżej" stańcie się w końcu człowiekiem dla człowieka. Uwierzcie, że my, ci na dole też jesteśmy ludźmi, też chcielibyśmy być traktowani normalnie, a nie jak koń zaprzęgowy do ciągnięcia tego całego haosu, który za każdy napotkany kamień na drodze dostaje chłostę. Jest to poprostu przykre, ten cały (usunięte przez administratora) wieczne pretensje ( są tacy, którym pracować się nie chce-rozumiemy,ale to spotyka wszystkich, nawet tych, którzy stają na głowie by było dobrze...) Na te zbliżające się święta, chcielibyśmy życzyć nabrania w końcu empatii, stworzenia tej " rodzinnej atmosfery i jedności" o której tak głośno mówicie :)
    Hehehe

02.12.2024 17:42

Jako była pracownica nie mogę wyjść z podziwu jak bardzo standardy obsługi na POSach upadły. Zero dress code'u, zero identyfikatorów, bajzel na ekspozycji i w środku wyspy, kartony z dostawą leżace pół dnia oraz.... ZEROWA wiedza dziewczyn które tam stoją. Nieźle się ostatnio ubawiłam jak musiałam jednej tłumaczyć co chcę kupić a ona twierdziła że nie ma czegoś takiego, bo nawet nie umiała zapoznać się z etykietą na której jest nazwa produktu. Teraz ewidentnie macie odpowiednich pracowników za odpowiednie, oferowane przez was pieniądze ;)
    MalaMi

26.11.2024 18:01

To na co mozna liczyc, to: 1. Obietnice bez pokrycia. 2. Sytuacje skrajnie zahaczajace o slowo na "M". 3. Niezdrowa rywalizacja. 4. HR z papieru. Lecz nawet ten z papieru jest lepszy juz pelen sklad pani dyr przewlekle chorej. 5. Pasywna agresje. 6. Brak rownowagi, w jednych kwestiach firma probuje wyprzedzic Teslę, w innych obszarach jest 100 lat za slowem rowniez na "M". 7. Totalny chaos i dezinformacje. 8. Brak konsekwencji. 9. Zarzucanie pracownikom, ze to z nimi jest problem, podczas gdy sie ich po prostu (usunięte przez administratora) 10. Wynagrodzenie ponizej rynkowej normy. 11. Kop w tylek gdy pracujesz krotko. 12. Kop w tylek jak odchodzisz po latach. Plusem moze byc ewentualnie zdobycie doswiadczenia, jak potrafisz wypracowac sibie pozycje.
    Przyjaciel

21.11.2024 18:20

Chore korpo jakich mało, pracownicy dla firmy to tylko cyferki, które muszą się zgadzać, a jeśli cyferki się nie zgadzają to zwalniają bez skrupułów, zleceniówki mają najgorzej. Z dnia na dzień potrafią wręczyć wypowiedzenie bez wcześniejszego ludzkiego poinformowania chociaż.
    aww

21.11.2024 21:28

Trudno się z tym nie zgodzić. Niestety, takie sytuacje się zdarzają, szczególnie jeśli chodzi o osoby na zleceniówkach. Zgadzam się, że sposób komunikacji w takich przypadkach powinien być bardziej ludzki.
    Przyjaciółka

25.11.2024 21:55

A w jakiej innej firmie ktoś informuje cię wcześniej o tym, że zostanie ci wręczone wypowiedzenie? Myślę że w żadnej :) Dziwne jest również to że w firmie handlowej ktoś patrzy w ogóle na cyferki i wyniki :) dziwne to rzeczywiście i niedorzeczne ;)
    Bylo minelo

25.11.2024 21:52

Praca w tej firmie to był koszmar jakiego nikomu nie życzę. Mimo profesjonalnego wizerunku, nowej siedziby i calej tej otoczki rzeczywistość wewnątrz jest zupełnie inna, panuje kompletny chaos, dezorganizacja i brak jakiegokolwiek poszanowania dla pracowników. Praca w biurach w centrali to nieustanny stres i presja na realizację zadań „na już”, bez względu na realne możliwości. Zamiast skupić się na kluczowych obowiązkach, pracownicy są zmuszani do wypełniania niepotrzebnych tabel, wykresów i harmonogramów, które jedynie marnują czas. Decyzje kluczowe dla projektów są podejmowane z opóźnieniem lub zmieniane tak często, że zadania są realizowane po kilka, a nawet kilkanaście razy. Takie podejście jest demotywujące i całkowicie nieefektywne. Warunki finansowe pozostawiają wiele do życzenia. Dział HR w tej firmie praktycznie nie istnieje. Pensje są znacznie poniżej rynkowych standardów co stoi w rażącym kontraście do ogromu obowiązków i wymagań. Niestety firma nie podejmuje żadnych działań, aby zatrzymać swoich doświadczonych pracowników. Pracują tam osoby z ogromną wiedzą i pasją dzięki ktorym to jeszcze jakoś funkcjonuje, niestety masowo odchodzą, wyczerpane stresem i wiecznym "gaszeniem pożarów" za innych. Ich odejście pozostawia nowe zespoły w jeszcze trudniejszej sytuacji, pogłębiając bałagan i dezorganizację, zwłaszcza że nowi pracownicy nie są odpowiednio wdrażani i błądzą we mgle. Brak procesów, przepracowanie i ciągłe napięcie prowadzą do masowych zwolnień lekarskich, które w tej firmie stały się smutną normą. Nawet osoby na wyższych stanowiskach nie wytrzymują i rezygnują lub są zwalniani, co jeszcze bardziej destabilizuje pracę zespołów. Sytuacja w firmie jest efektem skrajnego oszczędzania na pracownikach. Zarządzający wolą zatrudniać nowych ludzi z malym doświadczeniem,zupelnie zielonych, na niższych stawkach, niż inwestować w obecnych, lojalnych pracowników. Tylko dzięki garstce tych ostatnich to jeszcze sie nie wywalilo, ale ich liczba stale maleje. Chaos, stres, wieczne zmiany, niskie zarobki i ignorowanie problemów skutecznie odbierają motywację do pracy. Atmosfera jest okropna, co chwile słyszysz na korytarzu narzekanie ludzi jak to maja już dość. Praca w tej firmie to codzienna walka z nieefektywnością, stresem i brakiem wsparcia. Jeżeli szukasz miejsca, które oferuje stabilność, zdrową atmosferę i szacunek do pracowników, to radzę omijać. Nie polecam nikomu, chyba że zarządzający radykalnie zmienią swoje podejście i zaczną traktować ludzi jako wartość, a nie koszt.

25.11.2024 16:44

25.11.2024 16:48

Zwolnienia pracowników,bądź nie przedłużanie umów stało się już codziennością.Fala likwidacji osób które nie pasują do towarzystwa ,, kierowniczki wysyłki" zapoczątkowała już na początku roku. Atmosfera bardzo trudna.
    Kamil

21.11.2024 21:27

Praca w tej firmie to doświadczenie, które dla wielu kończy się szybciej, niż by tego chcieli. Na zewnątrz wszystko wygląda profesjonalnie, ale w środku brakuje podstawowej organizacji, co widać najlepiej po ciągłej rotacji pracowników. Ludzie odchodzą masowo, często bez planu na dalszą karierę – tak duże jest zmęczenie atmosferą i chaosem. Nawet osoby na wyższych stanowiskach nie zostają długo, a ich brak tworzy problemy, które odbijają się na całych zespołach. Sytuacja w biurze jest tak trudna, że zwolnienia lekarskie stały się normą, a nie wyjątkiem. Niektóre działy tracą kluczowe osoby jedna po drugiej, co prowadzi do rosnącego bałaganu, bo nikt nie zdążył przekazać wiedzy ani wprowadzić następców. Procesów brak, wdrożenia nowych pracowników praktycznie nie ma, a zadania spadają na tych, którzy jeszcze zostali. Ciągłe zmiany i niepewność zabierają motywację do pracy, a pozostali pracownicy muszą mierzyć się z coraz większym obciążeniem. Jeśli myślisz o podjęciu pracy w tej firmie, zastanów się dwa razy. To nie jest miejsce dla kogoś, kto szuka stabilności i zdrowej atmosfery.
    x

25.11.2024 12:45

Niestety to prawda. W ciągu ostatnich miesięcy jeśli chodzi o dyrektorów sytuacja wygląda mniej więcej tak, że nowa dyrektor HR jest już od dłuższego czasu nieobecna. Dyrektor IT, dyrektor ds. BHP oraz Produktu podjęli decyzję o kontynuowaniu swojej kariery poza Cosmo. Z dyrektor marketingu i Finansowym zakończono współpracę... To tylko wierzchołek góry lodowej, bo odchodzą również managerowie i kierownicy np. w ecommerce - dyrektor jest na dłuższym zwolnieniu lekarskim a menadżer i 2 z 3 koordynatorów podjęli decyzję o kontynowaniu swojej kariery poza firmą. Powoduje to ciągłe zmiany struktury i chaos.
    A

25.11.2024 14:23

Zgadzam się, takiego chaosu i bałaganu jeszcze nie widziałam, ze już nie wspomnę o podejściu do pracowników. Firma zatrzymała się na standartach i technikach zarządzania gdzieś mniej więcej z połowy lat 90ych Moja kariera w Cosmo była bardzo krótka i mam nadzieję że to był pierwszy i ostatni taki koszmar jakiego musiałam doświadczyć.

21.11.2024 21:14

Firma ma atrakcyjny wizerunek na zewnątrz, ale realia pracy znacząco odbiegają od tego obrazu. Ta firma jest jak jabłko, które z zewnątrz wygląda ładnie, ale w środku jest zgniłe. Pracowałem w centrali i chciałbym przedstawić kilka spostrzeżeń. Zalet można wskazać niewiele: wynagrodzenie jest wypłacane na czas, a dla osób rozpoczynających karierę może to być "cenne" doświadczenie do wpisania w CV. Atmosfera pracy W firmie panuje niezdrowa atmosfera, co najlepiej ilustruje wysoka rotacja pracowników, w tym osób na stanowiskach menedżerskich i dyrektorskich. To znacząco wpływa na stabilność i komfort pracy zespołów. W ostatnich miesiącach zaobserwowałem wiele przypadków przedłużających się zwolnień lekarskich oraz odejść pracowników, nawet bez zabezpieczenia nowego zatrudnienia. Niektóre stanowiska są również likwidowane. Brak spójnych procesów, jasnych procedur i przejrzystego podziału obowiązków prowadzi do chaosu, który narasta wraz z kolejnymi odejściami kluczowych osób. Wdrożenie nowych pracowników praktycznie nie istnieje, co jeszcze bardziej komplikuje sytuację. Zachowania nieetyczne W trakcie swojej pracy zauważyłem przejawy nieetycznych zachowań, w tym (usunięte przez administratora) i faworyzowania. Szczególnie istotne w przypadku awansów są relacje z przełożonymi. Decyzje dotyczące rozwoju kariery czy przydziału obowiązków często są uzależnione od osobistych układów, a nie od kompetencji czy wyników pracy. Taki system demotywuje i zniechęca pracowników do zaangażowania. Warunki finansowe i benefity Wynagrodzenia na większości stanowisk są znacząco poniżej rynkowych stawek, a różnice w zarobkach między pracownikami na tych samych stanowiskach (z podobnym zakresem obowiązków) sięgają nawet 60-80%. Możliwości uzyskania podwyżki są praktycznie zerowe. Pakiet benefitów jest ograniczony – obejmuje dopłatę do opieki medycznej, kartę sportową oraz zniżki na produkty firmowe. Budżety na integracje i inne dodatki zostały niemal całkowicie wyłączone. Dla nowych pracowników firma nie zapewnia podstawowych udogodnień, takich jak transport do siedziby w Rokietnicy, która znajduje się w trudno dostępnym miejscu. Rozwój zawodowy Możliwości rozwoju są znikome. Budżety na szkolenia zostały wstrzymane, a pracownikom pozostają jedynie lekcje języka na platformie eTutor lub zniżka na studia w Merito. Awansy częściej wynikają z relacji z przełożonymi niż z kompetencji, co zniechęca do zaangażowania. Innowacyjność procesów jest również ograniczona – w większości działów urlopy nadal zgłasza się na papierowych formularzach, a listy obecności są drukowane i kopiowane. Podsumowanie Oczywiście w firmie są zespoły, które radzą sobie lepiej i w których atmosfera jest bardziej przyjazna. Niemniej jednak przed podjęciem pracy w tej organizacji warto dokładnie zbadać sytuację i przemyśleć decyzję. Osoby szukające stabilności, możliwości rozwoju i zdrowej kultury pracy mogą się rozczarować.

05.11.2024 16:47

Witam jak opinie o magazynie oraz na jakie zarobki można liczyć ?
    Halka

24.10.2024 11:40

Ohh ten dział VM I jego wyobraźnia… wydaje im się że pozjadali wszystkie rozumy, a to co wyprawiają i wysyłają, to poniżej poziomu kompetencji, które powinny reprezentować. Po pierwsze, jakim cudem według ich prezentacji, zestaw frezów jest wielkości frezarki z pochłaniaczem? Te wizualizacje to takie bzdury, że nie można na to patrzeć. Chyba są tylko po to, aby mogli się pochwalić zdolnościami wklejania zdjec produktow ;p te ustawienia, wielkosci nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscią. Ale ale, robicie tak i bez dyskusji, co z tego, że w szafkach nie ma miejsca aby schować zapasy milion baz, płynów i innych. niedlugo dojdą zestawy świąteczne, które defacto mozna juz kupic w hebe :) ta firma i pracownicy centrali to jedna wielka pomyłka organizacyjna
    Dumna

23.10.2024 18:11

Na jakie zarobki można liczyć na stanowisku regulatory?
    Abccba

23.10.2024 14:22

Firma na pierwszy rzut oka świetna, zespół na produkcji złożony z samych kobiet, nowoczesny budynek, prywatne szafki i wyposażona jadalnia... Niestety, jeśli ktoś zatrudnia się przez agencję niech nie liczy na to, że dostanie umowę o pracę. Zatrudnilxm się w pierwszej połowie roku, na początku robota spoko, wszystko pokazane, jednak z czasem ciągle było mówione, że musimy nadgonić, że jesteśmy w tyle, że za mało, liczby, liczby... Znaleźć lojalną koleżankę wśród pracownic, które pracują na stałe to cud - wszystkie gadają na siebie nawzajem, a później słodzą sobie przy stanowiskach. Wiadomo - wszędzie tak może być, ale powinno to być rozwiązywane, bo pracownicy odchodzą szybciej, niż przechodzą rekrutację. Druga sprawa - zero informacji zwrotnej dla pracownika - jeśli coś pójdzie nie tak, jest odpowiedzialność zbiorowa. Nowi pracownicy nie wiedzą, czy jest okej, czy robią błędy, czy zostaną na dłużej, czy firma jest, czy nie jest z nich zadowolona. Po całym pospieszaniu średnio parę razy w miesiącu okazuje się, że jednak plan wyrobiony i pracownicy dostają wolne - kiepsko, bo wiadomo każdy chce zarobić, a na zleceniówce godziny się liczą. Po przepracowaniu jakiegoś czasu NAGLE przychodzi wiadomość z agencji, że przyjdzie TEGO SAMEGO DNIA wypowiedzenie. Wytłumaczenie? "Redukcja pracowników" - a oferty pracy na te same stanowiska dalej wiszą i są wstawiane regularnie. Bardzo nie w porządku. Jeśli zwolnienie wynika z tego, że firma nie chce zatrudniać na umowę o pracę, można to powiedzieć wprost, a nie mydlić oczu, jeśli powodem zwolnienia jest słaba wydajność pracownika - można poinformować, nie każdy może mieć świadomość swoich błędów. Normalna rozmowa nie jest taka trudna, kochane Cosmo :) Także nie liczcie, że zostaniecie dłużej, może jednej/dwóm osobom to się uda, reszta nie dostanie nawet ostrzeżenia, tylko wyleci z dnia na dzień, i to nie jedna osoba - kilka osób w jednym dniu może się załapać na wylot :)) Praca sama w sobie w porządku, stawka też całkiem niezła, zwłaszcza, jeśli jesteś studentem. Atmosfera niestety psuje wszystko, niewiadomo kto cię obsmaruje, a kto nie. Niestety nie każdy jest świadom tego, że jeśli obgaduje innych pracowników ze swoją "work bestie", to info idzie dalej w świat i każdy doskonale wie, kto o kim mówi, ale nikt nie chce się przyznać, plus osoba, z którą gadasz na innych - obgaduje też ciebie, droga pracownico :) Dodatkowo, jeśli nie jesteś w grupie osób, które się trochę podliżą tym osobom, które dominują charakterem, albo tym, którzy wykonują pracę, którą powinien wykonywać brygadzista lub kierownik zmiany, a nie zwykły pracownik produkcyjny, nie licz na szczerą pomoc, a na przerzucanie ciebie między stołami. Brak organizacji przy stołach i ciągłe zmienianie obsady stanowisk to cyrk, jaki jest sens pracować w środowisku, które się ze sobą nie dogaduje? Lepiej ustawić ludzi i na siłę próbować ich pogodzić ze sobą i przy okazji psuć robotę. Jak dla mnie robota na chwilę, z resztą dla firmy prawdopodobnie twoja praca również jest na chwilę :) Pozdrawiam pracowników i życzę wytrwałości, szybkich paluszków i cierpliwości do ludzi.
    Frida

21.09.2024 09:57

Widzę komentarze marud którym nie wychodziło wyrobienie premii. a ci którym jednak sie udało mogą je ocenić? jak finalnie wychodzą i czy rzeczywiście jest aż tak ciężko?
    Marcin

01.10.2024 11:26

No bez sensu bo sam bym wolał wynik robić niż liczyć na zespół którego nie jestem do końca pewien. Starał sie ktoś dyskutować z nimi o tych warunkach? przecież gołym okiem widać ze sa niekorzystne
    Krogulczyca

01.10.2024 17:59

Hahahahahahahhahahahahhahahhahahahhahaha błagam. Argumentów nikt nie słucha, jedyna odpowiedź jaką można usłyszeć to „decyzja zapadła i nic się nie zmieni, do tego należy się dostosować”. Od dwóch lat ta sama gadka, zero szans na zmianę
    Kawa z mlekiem

27.09.2024 16:54

Rozumiem, że nowy system premii, który jest dla nas-konsultantek (mniej motywujący).. został przeznaczone na nowe poliestrowe koszulki.. które w żaden sposób nie pomogą punktom w lepszej sprzedaży. Mieliście problemy z polarem, dostawałyśmy 1 na POS, a teraz produkujecie bezsensowne koszulki, które zmechacą się po pierwszych trzech praniach? Ciągłe błędy w prezentacjach, w ułożeniu wzorników... tworzycie dziesiątki wzorników na każdy ekspozytor, co jest po prostu bezsensowne, a klientki są po prostu zmieszane jak poproszą o czerwień, a my musimy podać 4 wzorniki, bo jest tu, tu, i tu. Polecam zainwestować pieniążki w doszkolenie pracowników z działu VM, marketingu oraz IT, i przedewszystkim osoby, które tworzą plany na konkretne miesiące na POS, może osobę która jest realistą?
    Malwina

27.09.2024 11:55

Firma porażka, umawiają się wielkie obietnice a na końcu i tak zostajesz bez pracy bo nikt obietnic nie dotrzymuje. Radze trzymać się z daleka jak ktoś chce spokojną psychikę

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Cosmo Group?

Kontakt - Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.

UL. JASIELSKA 10A 60-476 Poznań

Branża główna: Kosmetyki

23.09.2024 23:10

Miałam nieprzyjemność pracować chwilę na konfekcji w nowej siedzibie firmy w Kiekrzu, na zmianie B. To co się tam dzieje to jakaś kpina. Pracownice zatrudnione na stałe wprowadzają dziwną atmosferę, robią problem z byle czego, wszystko jest załatwiane krzykiem i robią jakieś dziwne zawody między stołami, kto pierwszy skończy paletę. Największym problemem jest Pani zwana "Dora". Jest ona nieobliczalna, agresywna i bardzo wulgarna. Wykrzykuje wulgarne słowa i obraża inne pracownice. Odniosłam wrażenie, że wszyscy się jej boją, dlatego nikt z tym nic nie robi. Nigdy nie ponosi żadnych konsekwencji swojego zachowania, bo jest ulubienicą koordynatorki Jagody. Praca dla osób o mocnych nerwach, szczerze nie polecam pracy w takiej atmosferze.

19.09.2024 15:33

Zwolniłam się zaledwie na początku tego roku, a dopiero teraz jestem w stanie cokolwiek napisać. To był rok wiecznego biegania za wynikami, wieczny wyścig szczurów. Trzeba było ciągle wyrabiać niemożliwe liczby, bo przecież mała wyspa, w małym mieście ma mozliwosc wyrobienia takiego celu. Niby jak skoro w ciagu dnia mozesz oczekiwac do max 5/7 klientów. Cała góra to loteria, raz trafisz na kogos kto faktycznie pomoze, a raz na osobe, ktora dostala sie do firmy najprawdopodobniej przez przypadek. Niekompetentna kierowniczka regionalna, ktora sama chyba nie wie na czym polega sprzedaz i goni Ciebie za każdy nie sprzedany produkt. Podzielono nas na regiony, w ktorych nic nie mozna bylo zalatwic, a proszenie innych o pomoc czy zastępstwo graniczyło z cudem. Wspolna grupa zalozona na messengerze, w ktorej niby mialo dostawac sie pomoc, a wiecznie dostawalo sie wysmianie i „nie ogarnianie” tego co powinno sie zrobic. Pracowniczki (mowie tutaj o Śląsku) wszystkie wielkie przyjaciółki, a za plecami jedno wielkie obgadywanie. Już nie wspominając o zawistnej i wszystko wiedzącej królowej pszczół D. z Forum z Gliwic, która jedynie chwali sie osiągnieciami i swoja wiedzą. Same wyspy są w wiekszosci starociami z odzysków, ktore sie rozpadaja, maja popekane szyby, albo wstawione jakies plexi. A co do samej atmosfery - ciągła nagonka na wyniki, wpisywanie wszystko w milony tabelek w excela, spisywanie i monitorowanie az chore co sie robi na wyspie. Nie dbanie o pracownika to standard. Rozchorowalam sie, siedzialam z angina na wyspie, bo nikt nie mogl pomoc, a od kierwoniczki uslyszalam, ze wyspa nie moze byc zamknieta, a jak ja zamkne to sama oplace kare. Mozesz siedziec 12h z kubłem na śmieci i do niego wymiotować, ale wyspa musi być otwarta i koniec. Zero patrzenia na Twoje samopoczucie, zdrowie. Nie narzekaj, a bedziesz pracować. Premie tez nie do wyrobienia, wiec oczekuj najnizszej krajowej i nic wiecej. (usunięte przez administratora) pracownika, niestworzone godziny pracy (po prostu pracuj ile wlezie) bo liderki wysp ustalaja sobie grafiki pod siebie i nie patrza na inne pracownice, góra nie wie co robi, a wyspy brudne, stare i wygladające jak rozpadający sie karton. Nie polecam, dziewczyna z regionu Śląskiego????

17.09.2024 09:13

:D

17.09.2024 22:18

No rzeczywiście w biurze pracują sami tytani intelektu. Wieczne błędy w mailach rozsyłanych do wysp w całej Polsce to norma:D Ani jedna prezentacja nie jest zrobiona poprawnie, błędy w zdjęciach, błędy w promocjach, sprzeczne komunikaty. Błąd na błędzie, które pracownicy wysp muszą po was poprawiać.
    Jct205

27.08.2024 19:46

Przerwa w Rokietnicy wygląda tak że zanim zdążysz wyjść i pójść na stołówkę lub palarnie miną 4 minuty powrót tyle samo . Przerwa 15 minuty . Jak tu zdążyć zjeść usiąść herbatę kawę zrobić i z toalety skorzystać . Katastrofa , powinny być dodatkowe doliczane minuty do przerwy za samo wyjście i wejście na przerwe .
    Q

02.09.2024 13:16

To pracując na wyspie jeszcze lepiej.. bo jeść na stoisku oficjalnie ci nie wolno, a wyjść możesz też max na 15 min. To teraz spróbuj w wielkiej galerii dojść do strefy gastro, zamówić, poczekać aż jedzenie będzie gotowe.. czasu na zjedzenie już ci nie zostanie.
    Ktoś coś

27.08.2024 19:10

Uwaga na niektóre Panie które lubią notorycznie donosić , obgadywać za plecami a w twarz się uśmiechają mowa to o kobitach które już trochę tam pracują . Czują się lepsze od innych potrafią wejść na psyche. Są jak wrzody na pupie . Poza tym są tu tzw.grupki . Trzeba poprostu uważać. Co do brygadzistów to zależy o kim mowa z jednym da się normalnie porozmawiać z drugim nie . Co do pracy ...czego można się spodziewać na produkcji jeżeli trafi się na odpowiednią partnerkę praca sprawnie i miło leci . Minus lokalizacja Rokietnica. Uważajcie z kim rozmawiacie :)
    Ciekawski

28.07.2019 16:02

Firma o bardzo dużym potencjale w której pracują ludzie bardzo młodzi ale jednocześnie bardzo świadomi. Miejsce odpowiednie dla tych co uwielbiają pracę na wysokich obrotach a jednocześnie nie chcą pracować w korporacji.
    Lola

27.10.2019 20:49

Nie zgodzę się z tym, że pracownicy są „świadomi”. Wiadomo, że nie można uogólniać - niektórzy są, ale większość niestety nie. W ostatnim czasie coraz więcej zatrudnionych nie daje rady, co w większości wynika ze słabych kompetencji lub kiepsko zarządzającego przełożonego. Bardzo przykre :(
    hahahah

19.08.2024 15:10

To żeś królu złoty napisał... każdy kto mądry ucieka ... wybudowali szklany dom w Rokietnicy a dla pracowników nie zapewnili transportu..\ Zarząd A RACZEJ właściciele pod kluczem trzymają sobie herbatki z górnej półki a dla szaraków minutka ;)

17.07.2024 11:45

Serdecznie nie polecam tej firmy. Jeżeli przychodzisz tutaj w pierwszy dzień do pracy to nie oczekuj, że ktokolwiek cię czegoś nauczy. Szybkie oprowadzenie po firmie i od razu zostaniesz wrzucony na głęboką wodę. Przerwy 15 minutowe i ani minuty dłużej mimo tego, że dojście z magazynu do szatni zajmuje 2 minuty. Już pomijając fakt, że jeżeli jesteś osobą palącą to dojście z szatni do palarni zajmuje 5 minut. Strasznie nowych pracowników ,,zwolnieniem” jeżeli nie będą szybciej robić danego zestawu mimo tego, że nie są tak zaawansowani i nie wiedzą jak go robić w porównaniu do osób, które pracują tutaj dłużej. Toksyczne środowisko, jeżeli chodzi o pracowników. Jedna pracownica ukrainka, która uważa się za lepszą od innych, która wręcz prześladuje pracowników poprzez wieczne szykanowanie, aroganckie teksty oraz wydzieranie się. Krzyczy na innych, że nic nie robią mimo tego, że ona sama często przesiaduje w telefonie. Jeżeli chodzi o pracowników to w tej firmie panuje zasada donoszenia na siebie więc, jeżeli liczysz na zgrany zespół to jesteś w dużym błędzie. Jeśli podpadniesz paru pracownicom to licz na to, że będą próbować zrobić wszystko bylebyś został zwolniony, na przykład: chodzenie za tobą i czekanie aż zrobisz jakiś błąd lub fałszywe oskarżenia w twoją stronę. Jeżeli zostaniesz fałszywie oskarżony to kierowniczka nie będzie chciała słuchać twoich tłumaczeń tylko od razu zostaniesz zwolniony ponieważ, ona wierzy na słowo pracownicom, które fałszywie cię oskarżyły a co najśmieszniejsze to nawet nie będzie chciała oglądać nagrań z kamer, które potwierdziłyby twoją wiarygodność. Ciągłe narzekanie na brak wydajności mimo tego, że często nie ma nic do pracy w tej firmie ponieważ, na magazynie pracują raptem dwie osoby, które nie są w stanie przywieść na konfekcję określonej liczby zestawów. Wieczne niezadowolenie kierowniczki oraz jej arogancka mowa, na przykład: pracownica składa wypowiedzenie po czym kierowniczka odpowiada jej, że i tak mieliśmy w planach ciebie zwolnić ponieważ, byłaś na liście osób do zwolnienia. Gdy zwalnia pracowników to na sam koniec mówi (cytuję) ,,Jak chcecie to możecie sobie pisać na nas pozwy”. Pracownice często śmieją się, że ludzie pozywają tą firmę. Zwalnianie polega na tym, że wyczytują twoje nazwisko przy wszystkich pracownikach. Wieczny bałagan, zamieszania i brak organizacji dzieje się tam na porządku dziennym. A na sam koniec, jeżeli kosmetyczki do zestawów przychodzą brudne to musimy je czyścić płynem do dezynfekcji byleby firma nie była stratna więc współczuję osobom, które kupują tak badziewne produkty.
    @brakinformacji

19.07.2024 14:58

Skoro dwutygodniowy okres szkolenia komuś nie wystarcza, oznacza to tylko i wyłącznie brak zainteresowania pracą. 1. jest przerwa wynosząca 15 minut. Należy się pracownikom zatrudnionym na umowę i pracy, i jest wliczana do czasu pracy. Mówi o tym art. 134 Kodeksu pracy 2. Są pewne wydajności (jak w każdej firmie) do których pracownik powinien się dostosować (jak w każdej firmie) nie ma czegoś takiego jak „straszenie zwolnieniem” tylko okres próbny (jak w każdej firmie) gdyż po nim można stwierdzić czy pracownik nadaje się do danego stanowiska czy nie. 3. Dyskryminacja osoby narodowościowa jest karana. Oznacza ono niepożądane zachowanie, którego celem lub skutkiem jest naruszenie godności pracownika i stworzenie wobec niego zastraszającej, wrogiej, poniżającej, upokarzającej lub uwłaczającej atmosfery. 257 k.k., kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do trzech lat. 4. Sprawdzanie nowego pracownika jest po to by nie doszło do błędów lub możliwości poprawienia ich oraz ułatwienie pracy nowemu pracownikowi, fakt że akurat „Ukrainka” przyłapała na paleniu na terenie magazynu nie daje powodu do oskarżeń typu „szykanowania lub śledzenia”. Informacje: 108§1 k.p. za nieprzestrzeganie przez pracownika przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy, przepisów przeciwpożarowych, pracodawca może stosować karę upomnienia, karę nagany, tj. niemajątkowe kary porządkowe. Pracodawca może stosować w tym przypadku również karę pieniężną (art. 108§2 k.p.). Próba obrócenia danej sytuacji jest bardziej niż żenująca, gdyż jeden ze zwolnionych pracowników odrazu przyznał się do swoich działań, co potwierdza fakt mówienia prawdy przez pracownika który to zgłosił przełożonemu. Uniesienie głosu przez pracownicę (nie krzyk zaznaczam) do osób które są odporne na wiedzę, nie słyszą lub udają że nie słyszą poleceń, nie dostosowują się do pracy zespołowej, nie ogarniają swojego stanowiska pracy, nie wiedzą co mają robić po przyjściu do pracy po przeszkoleniu i wprowadzeniu krok po kroku w przeciągu „pracy” ( ciężko nazwać to pracą danych pracowników) nie są zaskoczeniem tylko normalna reakcja bezsilności grupy ludzi ignorujących co się do nich mówi. Zwolnienie 4 osób w trybie natychmiastowym poprawiło pracę zespołu oraz wydajności, co widać z wykresu, gdyż problem z „wprowadzeniu bałaganu” został zlikwidowany. 5. Na terenie danego działu nie ma żadnej „kierowniczki” co już podtrzymuje stwierdzenie odporności na wiedzę oraz utrwalenia tego co się mówi przez okres zatrudnienia. Cytat odnośnie tego co zostało wypowiedziane jest mało prawdopodobny. 6. Dziękujemy za potwierdzenie faktu że z terenu danego działu nie wychodzą brudne produkty, są czyszczone lub zamieniane na nowe, gdyż przy transporcie zawsze istnieje ryzyko minimalnego uszkodzenia lub zabrudzenia co jest logiczne dla ludzi myślących. Pozdrawiam oraz życzę powodzenia w nowym miejscu pracy.
    Byly pracownik

19.08.2024 10:00

Nie kłam, bo wizerunku tej firmy już nawet kłamstwa nie obronią. W tej firmie przez kierowników są robione takie machlojki, że niejeden wyleciał szantażem z dnia na dzień, bo tak. Nie wspominając już o zwolnieniach przed upływem roku, coby pracownik nie mógł domagać się umowy stałej bo dla nich to dodatkowy koszt. Jeden wielki machloj na machloju.
    Maria

26.07.2024 08:23

Byłam zatrudniona przez agencję pracy. Praca bardzo fajna , idealna dla kobiet. Niestety po miesiącu pojawiła się po przerwie urlopowej i chorobowej pani kierownik Jagoda. Osobą która nie potrafi zarządzać ludźmi. Jej metoda pracy z ludźmi to zastraszanie. Nie potrafi kierować zespołem i przydzielać obowiązki ze zrozumieniem podziału pracy. Stosuję (usunięte przez administratora) Zwalnia osoby bez podania przyczyny. Pani o bardzo niskiej kulturze osobistej która nawet nie potrafiła się przedstawić i nie wykazała chęci poznania pracowników.Bylam świadkiem jak swoją dyktatura i podniesionym tonem głosu doprowadziła „ trenerkę „ do płaczu przy całej załodze. Nie do pomyślenia że w takiej firmie i w dzisiejszych czasach takie Panie piastują stanowisko kierownicze i czują się bezkarne.
    Byku pracownik

19.08.2024 09:57

To samo było w Krakowie, oraz w pewnych punktach na Śląsku. Kierowniczka zrzucała sobie obowiązki na pracownicę, a potem miała pretensje. Do pracownic należało wszystko, od pilnowania towaru, do prowadzenia dokumentacji dla galerii (ok to jeszcze zrozumiałe) po latanie za fakturami, o które nie pracownik powinien się prosić! Pretensje o wszystko, zastraszanie i co najlepsze - ten durny ranking premii, który wg prawa jest zabroniony. Pracownicy którzy najmniej wyrobili a tak naprawdę to nie mieli nawet jak wyrobić więcej bo to nie od pracownika zależy ile ludzi akurat dziś będzie w galerii, byli wiecznie stłamszeni i krytykowani wśród wszystkich innych pozostałych pracowników. Nie wiem skąd oni biorą tych kierowników od siedmiu boleści, którzy nie wiedzą nawet co należy do ich obowiązków, a jak się zgłasza jakikolwiek problem na wyspie, to i tak masz radzić sobie sama, bo paniusia siedzi sobie w domku albo pojechała na wycieczkę. Praca dramat.
    Karolina

16.08.2024 17:46

Produkcja - sposób w jaki kierowniczka Jagoda przekazuje swoje uwagi po skonczeniu zmiany jest wysoce niepoprawny i karygodny. Mozna to nawet podciagnac pod (usunięte przez administratora) Zaden przelozony nie ma prawda w taki sposób mówic do pracownikow. Ta Pani powinna być za takie cos zwolniona dyscyplinarnie albo powinna przejsc odpowiednie szkolenie z zarządzania, aby wiedziec w jaki sposób przekazuje się swoje sugestie do zmian pracownikom.(usunięte przez administratora)
    Wiktoria

15.08.2024 14:37

Nie polecam pracy na produkcji - mega tokstyczna atmosfera. Ludzie są dla siebie turbo niemili, zarządzający traktują ludzi jak idiotów. Wyzysk pracownika za psie pieniadze to mało powiedziane. Kazda minuta musi byc spozytkowana, bo inaczej masz zwracana uwage. Pracownicy biegna doslownie na przerwę bo masz doslownie 15 minut, wyscig po kawe, bo nie kazdy sobie zdazy zrobic. Bron boze zebys byl na przerwie chociaz minute dluzej. Musisz sie uwijac jak mrowka za 20 zl na godzine, bo inaczej mozesz spodziewac sie przykrych komentarzy. Komentowanie za plecami osob nowych jest na porzadku dziennym. Ludzie sa zwalniani z dnia na dzien, najprawdopodobniej dlatego, ze nie spelniaja standardow szybkosci pracy, ktora jest obliczana i wpisywana w karty pracy. Toksycznosc na potęgę. Nie polecam nikomu, kto nie chce miec pozniej problemow psychicznych. Pomijam fakt tego, ze firma przeniosla sie do Kiekrza, a firma nie widzi potrzeby zorganizowania autobusu z Poznania dla 40-50 osob chetnych. Za to nie widza problemu w placeniu za autobus ktory tylko jedzie na dworzec w Rokietnicy i do tegi pusty, bo nikt z niego nie korzysta. Zarzadzanie level master. Dzieki pracy tam, bede nawet odradzala znajomym kupno ich produktow, bo traktuje sie w niej pracownikow jak (usunięte przez administratora) Employer branding lezy i kwiczy.
    Marika

17.06.2024 13:00

Martwi mnie atmosfera tutaj bo większość dość zgodnie ja krytykuje. Naprawdę jest aż tak toksycznie czy jednak da rade to znieść skoro inni jednak sie trzymają? Kasa niektórym to rekompensuje pewnie?
    Pablo

08.08.2024 09:53

Coś podejrzane mi te wasze hejty sie zdaja. Ludzie pytają o konkretny, najlepiej przykłady żeby była jasność a wy dalej swoje. Ostatecznie nie da sie niczego przytoczyć?
    Ty

08.08.2024 21:54

A jakich przykładów oczekujesz? Że cokolwiek zrobisz to donoszą 2 szczeble wyżej, żeby była lepsza siła przebicia? Chcesz wiedzieć więcej to spróbuj szczęścia w firmie i pogadamy za 3 miesiące
    Edward

04.08.2024 08:44

Sama firma robi coś w kierunku poprawy atmosfery albo planuje cokolwiek wprowadzić? Tak sie skarżą ze jest tu toksycznie ze zaczynam sie martwic a chciałem tu pracować
    Ok

08.08.2024 17:23

Pracuje w tej firmie i wiadomo jak e każdej pracy są kiepskie dni ale nie rozumiem komentarzy jak tu niby jest źle niech każdy przyjdzie i sam się przekona zamiast karmić się bajkami innych

21.07.2024 13:42

Z ciekawości przejrzałam opinię, i moje wrażenie o tym że narzekanie na pieniądze jest w tej firmie przez pracowników traktowane na porządku dziennym. Pracuję nie długo, ale szczerze jestem w stanie powiedzieć że praca jest przyjemna, kierownictwo również do dogadania, przerwy adekwatne czasowo do wysiłku pracy. Jedyny haczyk to niektórzy pracownicy, którzy są skłonni przy nowych osobach czytać słabe opinie pracy, narzekać właśnie na pieniądze, tłumaczyć proste sprawy w bardzo skomplikowany sposób, tak jakby zrobienie tego i doświadczenie w tej pracy wymagało conajmniej roku. Jeśli ktoś ma cierpliwość do ludzi to bardzo polecam pracę, a na pieniądze nikt nie powinien narzekać, aby być w tej pracy jedyne co musiałam znać to swoje nazwisko i wiek. Pozdrawiam :))
    Różowa

18.07.2024 13:32

Od czego by tu zacząć. Szkolenie zapowiadało się obiecująco, dużo mówiło się o tym, że liczy się rodzinna atmosfera, brak zezwolenia na (usunięte przez administratora) itp. Współpracownice podczas szkolenia cud miód malina tyle, że jak już dasz złapać się na haczyk to czar pryska bardzo szybko. W razie jakiś problemów najbardziej można liczyć na doświadczone dziewczyny z Regionu wytłumaczą krok po kroku jak wykonać dane zadanie. Na mojej wyspie panował totalny chaos, brak komunikacji. Na potrzeby tej opinii nazwijmy moje współpracownice X i Y. Dziewczyna X pracowala od roku, uważała się za Bożyszcze i że wszystko wie najlepiej. Gadała klientkom bzdety typu że primer wkładamy do lampy...wiec tego nie trzeba dalej komentować. Oczywiście szybciutko okazało się że grafik dziewczyny układają pod siebie. Niby nie mogło być ta że jedna osoba pracuje w każdą sobotę w miesiącu a jednak ja tak miałam. Wiecznie zmuszały mnie do tego abym się naginala jak one nie mogły. Gwiazda wyspy X gdy zobaczyła, że sprzątam i ogólnie ogarniam swoją pracę przestała robić cokolwiek. Podczas swojej zmiany siedziała cały czas na telefonie i nawet nie otworzyła testerów. Gdy kończyła zmianę nie dbała nawet o to aby wyspa była cała przykryta bo ona się spieszyła. Brudna podłoga i pełno kurzu to standard. Nie czytała szczegółowo maili tylko pobierznie przez co gdy ja przychodziłam okazywało się że ekspozycja jest nieaktualna. Dziewczynę Y która szkoliła nie ma podstawowej wiedzy produktowej zarówno jak i z programów. Nie wiedziała że trzeba uzupełniać teamsa i inne tabelki, jak robi się konwój. Brak podstawowej wiedzy. Podczas gdy ode mnie oczekiwało się że będę miała wszystko w małym paluszku. Okropnie toksyczna atmosfera. Gdy nie było mnie w pracy odpisywałam dziewczynom na ich pytania chociaż nie musiałam. Gdy ja o coś pytałam uzyskałam odpowiedz albo nie w efekcie czego mogłam liczyć tylko na siebie. Pracownica X (usunięte przez administratora) mnie ze świetnie się tutaj zarabia po czym dowiedziałam się że chodzi i wypytuje innych czy załatwia jej pracę... Okropne wchodzenie w (usunięte przez administratora) Regionalnej i kablowanie wszystkiego. Dodatkowo pracownica X(usunięte przez administratora) mnie wypowiedzeniem, sprawdzała po mnie każdy paragon jak po jakimś dzieciaku. Nabawiłam się przez to nerwicy. Nasylanie na mnie swoich klientek w celu weryfikacji tego jak je obsługuje. Najlepszy był moment kiedy miała być premiera jakiegoś produktu i pracownica X przyjęła dostawę. Nie przekazała nawet informacji gdzie chowa testery, plakaty w efekcie czego nie można było robić premiery na czas. Nieraz brakowało produktów do premier. Dziewczyny wciskały klientkom co popadnie byle sprzedać potem wracały z pretensjami i musiałam świecić za nie oczami. Regionalna cały czas ciśnie o wyniki o poprawę %. To handel i są różne dni gorsze i lepsze i gdy nie ma klientów to z kim robić te wyniki?! Tak ciężko to zrozumieć? Potem na koniec dnia jak na jakimś apelu zostajesz oznaczony jako najgorszy punkt. Pisanie maili kogo i za co się zwolniło jako przestrogę. Nie wspomnę juz o przerwach które się nie opłacają bo na 6h zmianę mamy 15 minut. W sezonie tyle zajmie nam stanie w kolejce do toalety. Nie można jeść na wyspie obiadów tylko przekąski. Na 12h pracy pół godziny przerwy. Chcecie iść siku? To musicie wszystko ściągać z wyspy. Gdy dowiedziały się że złożyłam wypowiedzenie zostałam atakowana i zmuszana do tego abym przychodziła jeszcze do pracy. Cieszę się jak nigdy że to już koniec.
    Xyz

12.07.2024 14:29

Bardzo toksyczna atmosfera, nastawienie tylko i wyłącznie na liczby. Zwolnienia na porządku dziennym, bez podania żadnego powodu. O zwolnieniu dowiadujesz się gdy otwiera się rekrutacja na twoje miejsce. Kierownicy regionalni posiadają swoich ulubieńców, nierówne traktowanie. Nie polecam.
    Kasia

02.07.2024 19:29

Czy ktoś wie może jak wygląda sprawa na poznańskich wyspach?
    rekrutowany

26.06.2024 21:56

Aplikowałem 3 miesiące temu dziś otrzymałem odpowiedź, że mi dziękują :D człowiek zapomina, że aplikował do tak słabo ogarniętej firmy. Wymagania spełnione z dużą górką i tak za mało dla nich. Jeśli nie chcesz być traktowany jak .... to nie aplikuj tutaj.
    Buka

22.06.2024 12:01

W tej firmie zdecydowanie brakuję zorganizowania. Wieczne błędy w prezentacjach produktowych, wysyłka materiałów do premier kilka dni PO PREMIERZE… na dodatek są z błędami. Idziecie na ilość, nie na jakość. Kolejne produkty nmu gdzie mamy zmieścić na wyspach?
    Pytanko

03.06.2024 21:16

Już jakiś czas temu pojawiło się ogłoszenie na specjalistę do trade marketingu. Zastanawiam się czy wysyłać CV. Czy coś możecie powiedzieć o pracy w tym dziale?
    Dlaczego?

12.06.2024 00:12

A dlaczego nie warto? Napiszesz coś więcej? Zależy mi na stabilnej firmie a ta oferta wydaje się naprawdę ciekawa. Dlaczego wg Ciebie nie jest godna uwagi?
    Pracownik od 4 lat

11.06.2024 12:25

Firma ma ogromny problem z (usunięte przez administratora) który jest zamiatany pod dywan przez hr. Zwłaszcza w graficznym jest jedna osoba która od lat rozregulowuje pracę całego zespołu i podburza wszystkich przeciwko przełożonym. Wg hr to "jeszcze nie (usunięte przez administratora) mimo że ta osoba doprowadziła do zwolnienia się kilku osób i skutecznie utrudnia współpracę i tworzy toksyczna atmosferę. Gratulacje, oby tak dalej.

Zostaw merytoryczną opinię o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.