Cosmo Group

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o Cosmo Group Poznań

Nie przegap nowości o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.!

Ulka

29.06.2018 18:28

Zastanawiająca jest ta cisza na forum. Przeważnie gdy jest źle to dużo osób pisze!!
    magda

13.07.2018 09:03

Po prostu usuwają negatywne komentarze. Dobre zostawiają, dlatego wydaje się, że jest cisza
    Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.

13.07.2018 09:32

@MAGDA, regulamin portalu nie pozwala na usuwanie opinii, jeśli nie łamią jego postanowień. Gdybyś chciała dowiedzieć się więcej na ten temat, zapraszamy do kontaktu mailowego: [email protected]. Pozdrawiamy, Dział HR
    Jacek

24.05.2018 09:55

Jak ktoś szuka żeby oczernić firmę to każdy drobiazg jest pomocny!!
    Ola

27.06.2018 23:51

Co masz na myśli?
    Danuta

06.04.2018 11:12

@milkas, po tej pierwszej rozmowie już nie uczestniczyłeś w następnych etapach? A jak oceniasz poziom merytoryczny rozmowy i atmosferę panującą w trakcie? @Siedziba, a jak obecne biuro? Wygląda dobrze, przyjemnie się w nim pracuje? Cosmo Group w swojej zakładce na naszym forum ma informację o otwartej rekrutacji - można przesyłać CV do wszystkich działów. Czy obecni pracownicy polecą aplikację do tej firmy?
    milkas

08.04.2018 22:17

Niestety nie uczestniczyłam, ponieważ rozmowa ogólnie przebiegła w bardzo specyficznej atmosferze, krótko mówiąc nieprzyjemnie. Po kilku zbędnych pytaniach, które w ogóle się nie miały ani do rozmowy rekrutacyjnej, ani do danego stanowiska pracy, odpuściłam jakiekolwiek staranie się aby zabłysnąć na rozmowie, ponieważ owa pani byłaby zapewne kierownikiem, a nie chciałabym mieć nad sobą kogoś takiego. Dużo słyszałam z opinii osób pracujących na wyspach. Wymogi co do stroju, musowo związane włosy, i gapienie się w sufit jeśli klienta nie ma a wszystko masz na stoisku ogarnięte. Nie daj Boże zerknąć w telefon..... albo wyjść do toalety i zostawic wyspę bez opieki bo akurat się złożyło ze jesteś chwile sama zanim przyjdzie koleżanka na swoją zmianę. Nie ręczę, ze jest to prawda. Bo ostatnio mijałam taka wyspę w jednym z centrów handlowych i czekałam pół godziny bo nikogo nie było a zależało mi na topie hybrydowym. No cóż, poszłam do konkurencji. Także jedni mówią tak inni inaczej. Szkoda ze administrator strony usuwa stawke która napisałam jaka jest płacona dla takiego sprzedawcy, bo ta informacje mam akurat z pierwszej ręki ;)
    Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.

09.04.2018 14:45

@milkas Twoja opinia bardzo nas zaniepokoiła. Dokładamy wszelkich starań, aby nasze procesy były prowadzone w sposób kompetentny i profesjonalny. Do każdego kandydata podchodzimy indywidualnie, dlatego też zapraszamy do kontaktu mailowego: [email protected]. Z pewnością wspólnie wyjaśnimy zaistniałą sytuację. Pozdrawiamy, Dział HR

06.11.2017 12:48

Młody

22.12.2017 21:42

Przykro mi, ale zgadzam się.
    Siedziba

24.03.2018 07:34

To prawda, że warunki były kiepskie. Dobrze, że zareagowali bo w końcu się przenieśliśmy. Teraz jest ok.
    ciągle pracujący :)

03.08.2017 22:24

irytujące jest jak ktoś ocenia innych pracowników samym będąc niekompetentnym.... jak ktoś pracuje to firma docenia to na całej linii, no chyba że ktoś przyszedł do firmy po to żeby siedzieć i ściemniać - no cóż to nie w tej firmie.

18.03.2018 15:41

A w jaki sposób docenia?
    Rozbawiona

22.03.2018 18:45

Gdzie tak cudownie jest? :D Bo jak długo pracuje nie spotkałam się z czymś takim :D

23.08.2017 18:59

Hej, właśnie aplikowałem do tej firmy. I dostałem zaproszenie na rozmowę. Ale nie chce się wydurniac. Napiszcie jakie mogę oczekiwać zarobki i godziny pracy w dziale marketingu. Stanowisko - specjalista. Ale także w sprzedaży. Specjalista da. Sprzedaży (czy koordynator) Jaka jest firma zatrudnienia? Umowa o prace? Czas próbny - 3 miesiące? Jakieś realne benefity? Na jakich stanowiskach przewidziane są samochody służbowe? Np w sprzedaży. Będę wdzięczny za rzetelna odpowiedz.

Kontakt - Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.

UL. JASIELSKA 10A 60-476 Poznań

Branża główna: Kosmetyki

qrcze

07.06.2017 09:27

Firma zatrudnia dziś tylu pracowników, że trudno ich wszystkich zliczyć, atmosfera całkiem fajna jeśli przychodzimy do pracy po to, by zrobić swoje a nie ,,towarzysko". Wiadomo, że prawie żaden pracodawca|przełożony nie będzie tolerował spacerów i pogadanek, jak praca nie będzie zrobiona. Można liczyć na awans, więc niech nie piszą bajek Ci, którzy twierdzą że praca jest nierozwojowa. Przełożeni sztywni, ale pewnie z racji że trzeba. Można by się przyczepić pewnie do wielu rzeczy, ale ,,wszędzie dobrze gdzie nas nie ma". Zawsze możecie przecież szukać do skutku. Polecam Zus tam się dużo odpoczywa, jeśli nie zdążysz zjeść w 15 minut to chyba Twój problem. W wilu firmach jest przerwa znacznie dłuższa, ale trzeba być w pracy 8,5-9h więc musisz i tak odpracować przerwę. Płace nie są jak w rządzie ale i tak na przyzwoitym poziomie, a zgadzasz się na nią przy podpisywaniu umowy, żadnych przymusów . Już zresztą pisałam, trzeba swego szczęścia szukać. Załóż własną firmę i działaj jak chcesz

06.06.2017 18:01

hahaha rewelacja… czytam i widzę, że można się tu zdrowo pośmiać :) po pierwsze jak można być wdzięcznym firmie, że nie przedłużyli umowy… skoro ktoś na to czekał to znaczy, że mu się podobało… a że się nie sprawdził to co… pora wylać żale na firmę - oczywiście najłatwiej na Kierownika bo co tam po drugie to przerwy po 15 minut z tego co wiem to są w każdej firmie… nie widzę w tym nic nadzwyczajnego i nie wydaje mi się, że należy się o to burzyć… poza tym jak ktoś idzie to toalety lub robi sobie kawę to nikt mu tego nie rozlicza… bez przesady - widać ktoś musiał być na "cenzurowanym" i zwyczajnie się opierdzielać, że została mu na to zwrócona uwaga… Telefon…hmmmm jeśli jest coś ważnego to nikt nie robi problemu, no ale wiadomo że każdy ma własny rozum i wie że raczej przyszło się procować, a nie opierdzielać - i to jest chyba zrozumiałe W firmie na pewno nie jest tak, że nic się nie dzieje. Wszystko się bardzo intensywnie rozwija i wszyscy działają na pełnych obrotach. Wiadomo, są niedociągnięcia, no ale… gdzie ich nie ma… Z mojej perspektywy firma spoko, Kierownictwo do dogadania i praca ciekawa - na pewno na nudę nie narzekam (skoro komuś się nudziło to najwyraźniej na tyle się nie sprawdzał, że nie dostawał zbyt wielu ambitnych zadań)… Firma na prawdę mega spoko :)
    ABC

03.06.2017 11:27

Klapa totalna !! Komuś pomyliła się praca w dzisiejszych czasach z (usunięte przez administratora)Brak radia bo ZAKAZANE to jest śmiech. 15 minut przerwy ponadto w czasie przerwy musisz zrobić sobie coś do picia, zjeść i wypadałoby odpocząć ale jak zrobić to wszystko w 15 minut ?? Nie da się. Da się tylko wrzodów nabawić przez szybkie jedzenie. Kawy, herbaty poza przerwą robić nie można. Zadzwonić lub sprawdzić coś ważnego na telefonie nie można. Niedługo ludzie tam będą odbijać się kartą, idąc do toalety a potem będzie komentarz, że za długo byłeś :-P porobiło się tam tragicznie. Tylko nakazy i zakazy i głupie regulaminy ale jak oni robią coś poza regulaminem to nic się nie stało ;) traktują pracowników w taki sposób, że wiązać dłuższej przyszłości tą firmą się nie da.
    Gall Anonim

31.05.2017 13:09

Witam! Czy mógłby mi ktoś napisać jakie są zarobki w tej firmie? Czy są jakieś nadgodziny? Na ile zmian i czy praca też w weekendy? Pozdrawiam.
    zośka

04.05.2017 21:04

Ale bzdury czytam powyżej… Fajna firma z dużym potencjałem i widać, że się rozwija. Ostatnio kupowałam u nich nowe lakiery, a i opinie od kilku znajomych słyszałam bardzo pozytywne :)
    polka

06.05.2017 08:22

a co to ma do rzeczy? Tu chodzi o atmosferę w pracy, a nie o to , czy ich lakiery Tobie odpowiadają.
    Zośka

06.05.2017 09:49

Źle się wyraziłam. Pozytywne opinie słyszałam od znajomych, którzy w firmie pracują. Lakiery również są świetne :)

05.04.2017 20:05

ona33

06.05.2017 16:29

Nie sądze by w dziale handlowym nic sie nie działo... byłam z nimi w jednym pokoju przez ponad pół roku i ciężko było znaleźć chwilę wolną... Co do reszty wypowiedzieć TOTALNA bzdura.. nawet sie nie wypowiem - najłatwiej jest wylać swoje żale jak się nie dostało umowy po okresie próbnym, który po to jest by zweryfikować czy dana osoba się nadaje czy nie... widocznie w tym przypadku było na nie... cóż zdarza się.
    aniela

29.08.2016 08:33

Nie wiem co to za firma, ale wystawialiśmy fakture za " spotkanie kawalerskie "dla 10 rozwydrzonych roszczeniowych panów. Jeżeli to pracownicy tej firmy to naprawde żenada.Wynajęli terena zachowywali się jakby kupili go na własność Pozostawili po sobie bałagan butelki po piwe na parkingu negatywną opinie o firmie. Naśmiewanie się z właścicieli. I stwierdzenie że nie muszą przestrzegać regulaminu bo nie jest wywieszony na ścianie. No cóż zasady dobrego zachowania u tych ludzi nie obowiązują

Zostaw merytoryczną opinię o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.