Cosmo Group

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o Cosmo Group Poznań

Nie przegap nowości o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.!

Cara

17.11.2021 16:08

Wypłata w wysokości najniższej krajowej, nierealne cele i wymagania nieadekwatne do wynagrodzenia. Odwieczny problem z zastępstwami, którymi musimy martwić się MY- dziewczyny na wyspach, wiec żadnej z nas nie wolno zachorować. Inwigilacja jest nieco odpychająca, a także podejście kierowniczek, które bardzo lubią podkreślać swoje stanowisko. Krzesła niespełniające wymogów z kodeksu pracy, brak wyższych płac za niedziele i „premie” w wysokości 20 zł, które zwykle są mało realne. Nie dziwi mnie rotacja pracowników.

19.10.2021 22:04

Usuwają wpisy. Prawda boli, prawda ? W takim razie jeszcze raz. Żadnej informacji zwrotnej co do rekrutacji pomimo prośby . Oferty zniknęły więc znaleźli nowych pracowników. Zwykłe (usunięte przez administratora) niekompetencja i olewanie ludzi.

20.10.2021 09:03

Dzień dobry, prosimy o bezpośredni kontakt z osobą z Działu HR, odpowiedzialną za dany proces rekrutacyjny.

15.11.2021 11:30

Oczywiście jak samemu się nie zadzwoni to się nie dowie co i jak. Zapracowanej pani wyleciało z główki że miała oddzwonić. ŻENADA !!!!!!!!!!!
    Zainteresowana

17.10.2021 15:53

Cześć, jestem zainteresowana pracą na kompletacji zamówień, wiecie jakiego rodzaju umowy i zarobków mogę się spodziewać? Proszę o odpowiedź ;)
    Potencjalny pracownik

06.10.2021 00:48

Cześć. Jak jest z rekrutacja do tej firmy na zmiany nocne. Mimo wysłanego CV na zmianę nocną nikt nie skontaktował się że mną w tej sprawie a ogłoszenie bylo kilkukrotnie odświeżane. Jestem osobą która posiada kilkuletnie doświadczenie na tego typu stanowisku. Jest to firma i zmiana która idealnie mi pasuje z kilku względów i ma dla mnie idealna lokalizację bo jest bardzo blisko miejsca zamieszkania. Czy mogę prosić o informację czy ogłoszenie jest dalej aktualne?

08.10.2021 10:59

Dzień dobry, ogłoszenie jest aktualne. Informacja jest w toku. Informujemy, że skontaktujemy się z wybranymi kandydatami.
    ,./';

08.10.2021 10:05

Żadnego odzewu, informacji zwrotnej.. Człowiek czeka żeby wiedział na czym stoi a tu nic. Dla mnie klasyczny przykład chamstwa, lekceważenia i bezczelności. Typowe dla korpo w obecnych czasach. Świadczy o firmie taki szczegół, a co dopiero praca tam.

08.10.2021 10:54

Dziękujemy za informację. Nieustannie dążymy do usprawnienia naszych działań. W przypadku braku informacji zwrotnej po rozmowie rekrutacyjnej, zachęcamy do kontaktu z Rekruterem prowadzącym proces. Proszę wziąć pod uwagę, że niektóre z rekrutacji, z różnych powodów ulegają wydłużeniu.
    ...

27.09.2021 17:05

Jaka atmosfera panuje w obiekcie przy ul. Jasielska ? Na jakie wynagrodzenie brutto i rodzaj umowy może liczyć nowy pracownik magazynu/magazynier i pracownik kompletacji zamówień ?
    Potencjalny potencjał

13.09.2021 21:47

Jestem w trakcie rekrutacji do siedziby na Jasielskiej. Rozmowa rekrutacyjna wg mnie na dobrym poziomie. Troche zmartwiły mnie opinie nt atmosfery zwłaszcza na nocnych zmianach. Czy ktoś z obecnie pracujących osób może dać znać jak sytuacja wygląda? Słyszałem też od znajomego który pracował jakiś czas temu, że kadra kierownicza tak "nie za bardzo"
    Ciekawski

26.09.2021 08:42

Jak w każdej firmie atmosferę tworzą ludzie w niej pracujący, najlepiej przyjść, zobaczyć czy się podoba i wtedy podjąć decyzję. Nie ma firm idealnych, jedne pasują komuś inne nie. A co do kadry kierowniczej to pracują pod sporą presją, bo firma rozwija się bardzo dynamicznie więc są w ciągłym stresie i wiecznym pędzie.

31.08.2021 18:56

Praca na wyspie neonail w Galerii czy dostaje się tylko umowę zalecenie czy jest szansa na umowę o pracę?

04.09.2021 15:16

Jest, jak umiesz się podlizać i masz wystarczający wysoki paragon przez ileś miesięcy z rzędu, wtedy firma ZASTANOWI SIĘ nad taką opcją, generalnie żenada z ich strony.
    Eryka

01.09.2021 11:31

Nigdy więcej i nikomu nie polecam pracy na wyspie Neonail. Straszna atmosfera, presją na paragony, pracujesz za miskę ryżu, kierowniczka nie powinna być na tym stanowisku generalnie dramat. Plotki, kłamstwa, oskarżenia. Najgorsza praca w jakiej byłam.

30.08.2021 20:45

Obstawy dwuosobowe na malutkich wyspach w czasie kiedy trzeba przestrzegać dystansu? Aż tak dużo pracy jest, że jedna osoba nie wyrabia?
    Joanna

30.08.2021 19:02

Cyrki z obostrzeniami, zachowywaniem odstępów a na małej wysepce po dwie dziewczyny bez maseczek? Chyba żarty. Firma sama się prosi o kontrolę sanepidu.
    Kris

11.08.2021 20:44

Witam, W tej firmie głównym problem są kierownicy, którzy sami nie wie czego chcą. Ciągle zmieniaja zdanie, brak strategii i celów na przyszłość. Pracownicy/ spechalisci o zmianach dowiadują się nawet na godzinę przed premierą. Istny cyrk na kółkach. Praca dla ludzi o silnych nerwach.
    Śmieszek

11.08.2021 12:50

Nie polecam pracy przy kompletacji zamówień. Szukają cały czas do pracy A praca jest 2 maksymalnie 3 dni w tygodniu. Po czym albo dostajesz wolne albo idziesz na urlop. To jest po prostu śmieszne. Praca jedynie dla osób które chcą sobie tylko ewidentnie dorobić i zarabiać Max 1000 zł. Czasami nawet nie.

17.06.2021 11:46

Ostatnio to jakaś stacja pogotowia robi się w Firmie ,temperatury takie ,że ludziejak muchy padają brak dodatkowych przerw nic z tym nic nie robi ,gdzie kodeks pracy jeśli po moich uwagach do koordynatorów nic to nie da będzie trzeba zawiadomić Państwowa inspekcje pracy .To skandal pracować w obecnych warunkach w nagrzanej puszce.

17.06.2021 21:48

Z tego co mi wiadomo osobiście są 5 minutowe przerwy co godzinę.

28.07.2021 17:23

Tylko jeski tepm jest wyzjsza na magazynie niz 28-29stopni. Na magazynie, przypominam. Gdzie czasem sie zdarzalo, ze byly przerwy 5min co goszibe, a często nie. Blagam, jak ktos pracuje przy zgrzewarce to serio idzie sie ugotowac, dodatkowo w tych oparach plastiku
    rozczarowany

18.07.2021 14:13

Witam, podziele sie z wami moją szczerą opinią na temat pracy w CosmoGroup na dziale kompletacji i pakowania produktów. Przychodząc w pierwszy dzień było mega sympatycznie. Atmosfera w pracy jak i ludzie tam pracujący wydawali sie mili. Ogólnie praca tam nie była jakaś cieżka czy mecząca. Po krótkim czasie zoorientowałem sie, że jednak tak nie jest. Opowiem kilka nieprzyjemnych sytuacji, które przytrafiły mi sie podczas pracy na magazynie i pewnie nie tylko mi. Pierwsze co zauważyłem to piramide w traktowaniu pracowników. Chodzi mi tutaj o to, że kilka osób na tym samym stanowisku było traktowane lepiej przez brygadzistki/liderki zespołu niż pozostali ( w tym ja ). Była taka sytuacja, że musiałem odpisać na ważnego maila. Zauważony przez brygadzistke dostałem opieprz totalny. Mój też błąd, że sie nie zapytałem ale mniejsza. Dnia nastepnego przychodze do pracy i dziewczyny z naprzeciwka, których nie darzyłem wielką sympatią siedzą w telefonach, robią sobie fotki, puszczają muzyke, oglądają durne filmiki i tylko śmieją sie w niebo głosy. Patrze, idzie brygadzistka. Dostałem wielkiego szoku, gdy podeszła do nich i zaczeła oglądać razem z nimi. Tutaj już pierwszy przykład traktowania ludzi na stopie koleżeńskiej inaczej. Druga sprawa, to taka, że chwile pogadałem z inną pracownicą w trakcie pracy to już od razu wielkie oczy i, że czemu nic nie robie, a innego dnia ja patrze, a liderka przez prawie 30 minut papla z innymi pracownicami o paznokciach, lakierach i kosmetyczkach. Szanujmy sie i traktujmy ludzi równo, ,bo to co sie dzieje to przekracza ludzkie pojecie. Kolejna sprawa, to taka, że gdy pracowałem i kompletowałem zamówienia, liderki zaczeły pytać sie pracowników z różnych ,, sfer '' czy na pewno pracuje bo one widzą, że siedze z telefonem i nic nie robie. Gdzie po pierwsze telefon miałem w szafce schowany, ze wzgledu na to, aby nie mogły sie przyczepić do tego, a po drugie nie chciałem sobie robić problemu i wyrywać sobie kolejnych włosów. Naszczeście pracownicy zaprzeczyli i staneli po mojej stronie, gdyż widzieli, że ciągle latam i robie to co zostało mi przyznane do robienie. Po tej sytuacji, podeszła do mnie zupełnie obca osoba z pracy i powiedziała, że musze uważać, gdyż moje brygadzistki uwzieły sie na mnie i tylko rąbią mi za przeproszeniem zada przy wszystkich. Każdy mój zły ruch był od razu krytykowany i rozpowszechniany po całym magazynie. Ale okej. No i ostatnią sytuacją która przytafiła mi sie pracując w CosmoGroup jest to, że na mojej liście obecności jeden dzień mojej pracy nie został podpisany przez liderki. Przez co do tej pory użeram sie z agencją oraz byłą ( ponieważ już tam nie pracuje ) lidrerką o wynagrodzenie, które zostało przelane w mniejszej kwocie niż powinna była zostać przelana konto bankowe. Agencja kazała kontaktować sie z brygadzistkami, wiec i tak też zrobiłem. Oczywiście, wina spadła na mnie, że nie dopilnowałem tego, aby łaskawie mi to podpisały. Ale od razu mówie, listy obecności nikt nie pilnuje czy są podpisy czy nie. To zadanie w końcu należy do osób które nad tym czuwają, gdzie tutaj jest to działka liderek zespołu. Mówiąc mi, że to moja wina powiem też, że gdy ktoś zapomniał zmienić godziny pracy, bo np sie spieszył to zawsze podkreślam ZAWSZE nastepnego dnia było wykorektorowane przez liderki i zmienione godziny na poprawne. To czemu w takim razie nie potrafiły mi tego podpisać tłumacząc sie, że TRZEBA BYŁO PILNOWAĆ SWOJEJ LISTY skoro najwidoczniej codziennie pilnują w takim razie. Nie wie czy to było specjalnie zrobione czy nie. W dalszym ciągu czekam na reszte wynagrodzenia i nie wiem czy kiedykolwiek je otrzymam co jest śmieszne i chore. Mam nadzieje, że szybko Państwo oddadzą moje zarobione w nerwach pieniądze i pożegnamy sie raz na zawsze :)

28.07.2021 17:18

Tak, to doskonale opisuje atmosferę w tej firmie. Niby jest okej, ale jeśli obgadujesz innych to pasujesz. Jak nie to lipa

20.07.2021 21:40

szkoda że pracownicy z agencji pracują tylko 1 maks 3 dni w tygodniu. bardzo rzadko dłużej. Zamiast 21 jest przepracowane np. 13 dni pracy albo jest to praca często po 5 godzin i do domu bo nie ma juz pracy. i zamiast 168 godzin wychodzi 100. Strasznie słabe to ze strony firmy. A pracownicy z firmy przychodzą i pracują po 10 godzin. A dla agencyjnych już nie ma pracy. Szkoda, bo praca była fajna jak na prace magazynowe i atmosfera też w porządku. Szukam nowej pracy bo z tej nie idzie przeżyć za bardzo. Zamiast dostać około 2500 zł za czerwiec było około 1400.

21.07.2021 11:46

Agencja beznadziejna, w ogóle nie daje znać. A z strony firmy również nie fajnie, że tak robią. Nie polecam tam pracować. Z opisem się zgodzę, ale atmosfera jak dla mnie była beznadziejna, a już nie wspomnę o kierowniczce, jak tak można ją nazwać, bo na kierownika się nie nadaje : ))

28.07.2021 17:16

Tak, masz rację, na picku gdzie pracują ludzie z agencji to notoryczne. Magazynierzy tez nie maja lekko ze swoja kierowniczka, jest wymagająca, ale w negatywny sposob, nie wspiera. Wsparcie palcem po wodzie pisane. Firma potrafila takze wymusic, teamleader ofc, ze jak nie bylo oracy to ludzie na umowie o pracę wybieraja urlopy, a zleceniowka do domu i bez kasy.
    rozczarowany

18.07.2021 13:54

Witam, podziele sie z wami moją szczerą opinią na temat pracy w CosmoGroup na dziale kompletacji i pakowania produktów. Przychodząc w pierwszy dzień było mega sympatycznie. Atmosfera w pracy jak i ludzie tam pracujący wydawali sie mili. Ogólnie praca tam nie była jakaś cieżka czy mecząca. Po krótkim czasie zoorientowałem sie, że jednak tak nie jest. Opowiem kilka nieprzyjemnych sytuacji, które przytrafiły mi sie podczas pracy na magazynie i pewnie nie tylko mi. Pierwsze co zauważyłem to piramide w traktowaniu pracowników. Chodzi mi tutaj o to, że kilka osób na tym samym stanowisku było traktowane lepiej przez brygadzistki/liderki zespołu niż pozostali ( w tym ja ). Była taka sytuacja, że musiałem odpisać na ważnego maila. Zauważony przez brygadzistke dostałem opieprz totalny. Mój też błąd, że sie nie zapytałem ale mniejsza. Dnia nastepnego przychodze do pracy i dziewczyny z naprzeciwka, których nie darzyłem wielką sympatią siedzą w telefonach, robią sobie fotki, puszczają muzyke, oglądają durne filmiki i tylko śmieją sie w niebo głosy. Patrze, idzie brygadzistka. Dostałem wielkiego szoku, gdy podeszła do nich i zaczeła oglądać razem z nimi. Tutaj już pierwszy przykład traktowania ludzi na stopie koleżeńskiej inaczej. Druga sprawa, to taka, że chwile pogadałem z inną pracownicą w trakcie pracy to już od razu wielkie oczy i, że czemu nic nie robie, a innego dnia ja patrze, a liderka przez prawie 30 minut papla z innymi pracownicami o paznokciach, lakierach i kosmetyczkach. Szanujmy sie i traktujmy ludzi równo, ,bo to co sie dzieje to przekracza ludzkie pojęcie???? Kolejna sprawa, to taka, że gdy pracowałem i kompletowałem zamówienia, liderki zaczeły pytać sie pracowników z różnych ,, sfer '' czy na pewno pracuje bo one widzą, że siedze z telefonem i nic nie robie. Gdzie po pierwsze telefon miałem w szafce schowany, ze wzgledu na to, aby nie mogły sie przyczepić do tego, a po drugie nie chciałem sobie robić problemu i wyrywać sobie kolejnych włosów. Naszczeście pracownicy zaprzeczyli i staneli po mojej stronie, gdyż widzieli, że ciągle latam i robie to co zostało mi przyznane do robienie. Po tej sytuacji, podeszła do mnie zupełnie obca osoba z pracy i powiedziała, że musze uważać, gdyż moje brygadzistki uwzieły sie na mnie i tylko rąbią mi za przeproszeniem zada przy wszystkich. Każdy mój zły ruch był od razu krytykowany i rozpowszechniany po całym magazynie. Ale okej. No i ostatnią sytuacją która przytafiła mi sie pracując w CosmoGroup jest to, że na mojej liście obecności jeden dzień mojej pracy nie został podpisany przez liderki. Przez co do tej pory użeram sie z agencją oraz byłą ( ponieważ już tam nie pracuje ) lidrerką o wynagrodzenie, które zostało przelane w mniejszej kwocie niż powinna była zostać przelana konto bankowe. Agencja kazała kontaktować sie z brygadzistkami, wiec i tak też zrobiłem. Oczywiście, wina spadła na mnie, że nie dopilnowałem tego, aby łaskawie mi to podpisały. Ale od razu mówie, listy obecności nikt nie pilnuje czy są podpisy czy nie. To zadanie w końcu należy do osób które nad tym czuwają, gdzie tutaj jest to działka liderek zespołu. Mówiąc mi, że to moja wina powiem też, że gdy ktoś zapomniał zmienić godziny pracy, bo np sie spieszył to zawsze podkreślam ZAWSZE nastepnego dnia było wykorektorowane przez liderki i zmienione godziny na poprawne. To czemu w takim razie nie potrafiły mi tego podpisać tłumacząc sie, że TRZEBA BYŁO PILNOWAĆ SWOJEJ LISTY skoro najwidoczniej codziennie pilnują w takim razie. Nie wie czy to było specjalnie zrobione czy nie. W dalszym ciągu czekam na reszte wynagrodzenia i nie wiem czy kiedykolwiek je otrzymam co jest śmieszne i chore. Mam nadzieje, że szybko Państwo oddadzą moje zarobione w nerwach pieniądze i pożegnamy sie raz na zawsze ????
    bebo

18.07.2021 13:48

Witam, podziele sie z wami moją szczerą opinią na temat pracy w CosmoGroup na dziale kompletacji i pakowania produktów. Przychodząc w pierwszy dzień było mega sympatycznie. Atmosfera w pracy jak i ludzie tam pracujący wydawali sie mili. Ogólnie praca tam nie była jakaś cieżka czy mecząca. Po krótkim czasie zoorientowałem sie, że jednak tak nie jest. Opowiem kilka nieprzyjemnych sytuacji, które przytrafiły mi sie podczas pracy na magazynie i pewnie nie tylko mi. Pierwsze co zauważyłem to piramide w traktowaniu pracowników. Chodzi mi tutaj o to, że kilka osób na tym samym stanowisku było traktowane lepiej przez brygadzistki/liderki zespołu niż pozostali ( w tym ja ). Była taka sytuacja, że musiałem odpisać na ważnego maila. Zauważony przez brygadzistke dostałem opieprz totalny. Mój też błąd, że sie nie zapytałem ale mniejsza. Dnia nastepnego przychodze do pracy i dziewczyny z naprzeciwka, których nie darzyłem wielką sympatią siedzą w telefonach, robią sobie fotki, puszczają muzyke, oglądają durne filmiki i tylko śmieją sie w niebo głosy. Patrze, idzie brygadzistka. Dostałem wielkiego szoku, gdy podeszła do nich i zaczeła oglądać razem z nimi. Tutaj już pierwszy przykład traktowania ludzi na stopie koleżeńskiej inaczej. Druga sprawa, to taka, że chwile pogadałem z inną pracownicą w trakcie pracy to już od razu wielkie oczy i, że czemu nic nie robie, a innego dnia ja patrze, a liderka przez prawie 30 minut papla z innymi pracownicami o paznokciach, lakierach i kosmetyczkach. Szanujmy sie i traktujmy ludzi równo, ,bo to co sie dzieje przekracza ludzkie pojecie. Kolejna sprawa, to taka, że gdy pracowałem i kompletowałem zamówienia, liderki zaczeły pytać sie pracowników z różnych ,, sfer '' czy na pewno pracuje bo one widzą, że siedze z telefonem i nic nie robie. Gdzie po pierwsze telefon miałem w szafce schowany, ze wzgledu na to, aby nie mogły sie przyczepić do tego, a po drugie nie chciałem sobie robić problemu i wyrywać sobie kolejnych włosów. Naszczeście pracownicy zaprzeczyli i staneli po mojej stronie, gdyż widzieli, że ciągle latam i robie to co zostało mi przyznane do robienie. Po tej sytuacji, podeszła do mnie zupełnie obca osoba z pracy i powiedziała, że musze uważać, gdyż moje brygadzistki uwzieły sie na mnie i tylko rąbią mi za przeproszeniem zada przy wszystkich. Każdy mój zły ruch był od razu krytykowany i rozpowszechniany po całym magazynie. Ale okej. No i ostatnią sytuacją która przytafiła mi sie pracując w CosmoGroup jest to, że na mojej liście obecności jeden dzień mojej pracy nie został podpisany przez liderki. Przez co do tej pory użeram sie z agencją oraz byłą ( ponieważ już tam nie pracuje ) lidrerką o wynagrodzenie, które zostało przelane w mniejszej kwocie niż powinna była zostać przelana konto bankowe. Agencja kazała kontaktować sie z brygadzistkami, wiec i tak też zrobiłem. Oczywiście, wina spadła na mnie, że nie dopilnowałem tego, aby łaskawie mi to podpisały. Ale od razu mówie, listy obecności nikt nie pilnuje czy są podpisy czy nie. To zadanie w końcu należy do osób które nad tym czuwają, gdzie tutaj jest to działka liderek zespołu. Mówiąc mi, że to moja wina powiem też, że gdy ktoś zapomniał zmienić godziny pracy, bo np sie spieszył to zawsze podkreślam ZAWSZE nastepnego dnia było wykorektorowane przez liderki i zmienione godziny na poprawne. To czemu w takim razie nie potrafiły mi tego podpisać tłumacząc sie, że TRZEBA BYŁO PILNOWAĆ SWOJEJ LISTY skoro najwidoczniej codziennie pilnują w takim razie. Nie wie czy to było specjalnie zrobione czy nie. W dalszym ciągu czekam na reszte wynagrodzenia i nie wiem czy kiedykolwiek je otrzymam co jest śmieszne i chore. Mam nadzieje, że szybko Państwo oddadzą moje zarobione w nerwach pieniądze i pożegnamy sie raz na zawsze :)

14.07.2021 12:58

W dziale, w którym pracowałam brak procedur, chaos organizacyjny i zaległości. To ostatnie próbuje się ratować pracą po godzinach i kolejnymi osobami. Jestem 19. członkiem zespołu, który w ciągu ostatnich dwóch lat pożegnał firmę. Rotacja spora, "stare wyjadaczki" pogodziły się z bałaganem i funkcjonują na ile się da, w obszarze swoich stałych obowiązków. Podkreślają, że jeśli czegoś w Firmie nie wiadomo, pytanie zawsze trafi do nich. Nowym powierza się zdania, które leżały przez wiele miesięcy czekając na lepsze czasy lub częściowo rozgrzebane przez poprzedniczki. Tu nawet osoby z wieloletnim doświadczeniem zawodowym i wysokimi kwalifikacjami łapią się za głowy, zwłaszcza kiedy "wypada kolejny trup z szafy" i przychodzi do weryfikacji tego, co "uchodziło" dotychczas. Na to nakłada się wprowadzenie nowego systemu i związane z tym perturbacje. Frustracja koleżanek (zapewne niezamierzona), kiedy 3 miesiące temu rozpoczynałam pracę działa demotywująco. Być może czują się przepracowane, być może niedoceniane. Konkretnego wsparcia brak, nie mam tu na myśli nawet wdrożenia do pracy (choć uważam, że mając wiedzę ogólną i tak należy poznać specyfikę działu, by rzetelnie wykonywać obowiązki), a raczej udzielanie wskazówek/odpowiedzi w napotkanych problemach. Odczuwa się brak koordynacji, przełożona pochłonięta sprawami, które spływają do Niej całej firmy, nie ma zastępcy, nawet w czasie kilkudniowego urlopu. Firma na zewnątrz postrzegana dobrze, od wewnątrz natomiast coś jest nie tak. Sama zdecydowałam o odejściu. Poza kwestiami związanymi z codzienną pracą nie do przyjęcia dla mnie są sytuacje, które miałam okazję zaobserwować w dziale: - brak formalnej umowy o pracę — przekazanie jej pracownikowi po niemal tygodniu od momentu kiedy powinna zostać podpisana; - brak konkretnych działań w sytuacji kiedy w dziale pojawia się Covid, wszystko "płynne", niedomówienia i lekceważące podejście pozostawiają spory niesmak.

16.07.2021 08:24

Każdy ma prawo oceniać wg swojej miary. To nie była moja pierwsza praca w dużej firmie (Cosmo Group chyba jednak nie aspiruje na korpo - tu musiałby być procedury i standardy), okazała się natomiast pierwszą, którą zdecydowalam się ocenić w ten sposób. To coś dużo więcej niż fakt, że jakieś sprawy czasem wypływają. Nie chcę się powtarzać i rozwijać myśli (żeby nie zdradzać tajemnic przedsiębiorstwa), krótko zatem - chaos, zaległości (sięgające, w zależności od zadania, które mi powierzono - miesięcy, roku, czasem więcej). Może w przyszłości coś się zmieni, nowym życzę wytrwałości ????

16.07.2021 10:35

Dokładnie tak! Nie ma firmy idealnej. Zawsze są jakieś niedokończone tematy czy „trupy w szafie”. Nie chodzi o to, żeby narzekać tylko o to, żeby krok po kroku porządkować tematy. Gdyby wszyscy tylko narzekali to żadna firma by się nie rozwijała.
    Rozczarowana

15.07.2021 10:21

Od kilku dni próbuje dodać opinię o Cosmo Group jako o byłym pracodawcy, bez rezultatu, co dziwne, komentarz pod innymi, z prostą odpowiedzią na pytanie, pojawił się od razu. Nie wiem, w czym tkwi problem. Próbuję jeszcze raz. W Firmie pracowałam przez ostatnie 3 miesiące, wystarczający czas, by podjąć decyzję o kontynuacji rozwoju poza strukturami organizacji ;) W dziale, w którym pracowałam brak procedur, chaos organizacyjny i zaległości. To ostatnie próbuje się ratować pracą po godzinach i kolejnymi osobami. Jestem 19. członkiem zespołu, który w ciągu ostatnich dwóch lat pożegnał firmę. Rotacja spora, "stare wyjadaczki" pogodziły się z bałaganem i funkcjonują na ile się da, w obszarze swoich stałych obowiązków. Podkreślają, że jeśli czegoś w Firmie nie wiadomo, pytanie zawsze trafi do nich. Nowym powierza się zdania, które leżały przez wiele miesięcy czekając na lepsze czasy lub częściowo rozgrzebane przez poprzedniczki. Tu nawet osoby z wieloletnim doświadczeniem zawodowym i wysokimi kwalifikacjami łapią się za głowy, zwłaszcza kiedy (usunięte przez administratora)i przychodzi do weryfikacji tego, co "uchodziło" dotychczas. Na to nakłada się wprowadzenie nowego systemu i związane z tym perturbacje. Frustracja koleżanek (zapewne niezamierzona), kiedy 3 miesiące temu rozpoczynałam pracę działa demotywująco. Być może czują się przepracowane, być może niedoceniane. Konkretnego wsparcia brak, nie mam tu na myśli nawet wdrożenia do pracy (choć uważam, że mając wiedzę ogólną i tak należy poznać specyfikę działu, by rzetelnie wykonywać obowiązki), a raczej udzielanie wskazówek/odpowiedzi w napotkanych problemach. Odczuwa się brak koordynacji, przełożona pochłonięta sprawami, które spływają do Niej całej firmy, nie ma zastępcy, nawet w czasie kilkudniowego urlopu. Firma na zewnątrz postrzegana dobrze, od wewnątrz natomiast coś jest nie tak. Poza kwestiami związanymi z codzienną pracą nie do przyjęcia dla mnie są sytuacje, które miałam okazję zaobserwować w dziale: - brak formalnej umowy o pracę — przekazanie jej pracownikowi po niemal tygodniu od momentu kiedy powinna zostać podpisana; - brak konkretnych działań w sytuacji kiedy w dziale pojawia się Covid, wszystko "płynne", niedomówienia i lekceważące podejście pozostawiają spory niesmak.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Cosmo Group?

Kontakt - Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.

UL. JASIELSKA 10A 60-476 Poznań

Branża główna: Kosmetyki

Już były pracownik

30.06.2021 21:57

Warto, aby Właściciele zastanowili się nad dalszym funkcjonowaniem Marketingu. Fakt odejścia (lub braku chęci przedłużenia umowy) 7 osób w ostatnich tygodniach powinien dać do myślenia. Od pół roku cały czas brak koordynacji, a zmiana struktury niczego nie dała. Szefowa, mimo najlepszych chęci i zaangażowania nie może sama tego ogarniać. Ten zespół potrzebuje doświadczonego managera, który będzie w stanie wykorzystać potencjał ludzi i samych produktów. Szkoda marnować obu tych elementów.

13.07.2021 23:23

Mimo kilkukrotnych prób moja opinia nie nie trafia na forum, próbuje więc z poziomu komentarza ???? W dziale, w którym pracowałam brak procedur, chaos organizacyjny i zaległości. To ostatnie próbuje się ratować pracą po godzinach i kolejnymi osobami. Jestem 19. członkiem zespołu, który w ciągu ostatnich dwóch lat pożegnał firmę. Rotacja spora, "stare wyjadaczki" pogodziły się z bałaganem i funkcjonują na ile się da, w obszarze swoich stałych obowiązków. Podkreślają, że jeśli czegoś w Firmie nie wiadomo, pytanie zawsze trafi do nich. Nowym powierza się zdania, które leżały przez wiele miesięcy czekając na lepsze czasy lub częściowo rozgrzebane przez poprzedniczki. Tu nawet osoby z wieloletnim doświadczeniem zawodowym i wysokimi kwalifikacjami łapią się za głowy, zwłaszcza kiedy "wypada kolejny trup z szafy" i przychodzi do weryfikacji tego, co "uchodziło" dotychczas. Na to nakłada się wprowadzenie nowego systemu i związane z tym perturbacje. Frustracja koleżanek (zapewne niezamierzona), kiedy 3 miesiące temu rozpoczynałam pracę działa demotywująco. Być może czują się przepracowane, być może niedoceniane. Konkretnego wsparcia brak, nie mam tu na myśli nawet wdrożenia do pracy (choć uważam, że mając wiedzę ogólną i tak należy poznać specyfikę działu, by rzetelnie wykonywać obowiązki), a raczej udzielanie wskazówek/odpowiedzi w napotkanych problemach. Odczuwa się brak koordynacji, przełożona pochłonięta sprawami, które spływają do Niej całej firmy, nie ma zastępcy, nawet w czasie kilkudniowego urlopu. Firma na zewnątrz postrzegana dobrze, od wewnątrz natomiast coś jest nie tak. Sama zdecydowałam o odejściu. Poza kwestiami związanymi z codzienną pracą, nie do przyjęcia dla mnie są sytuacje, które miałam okazję zaobserwować w dziale: - brak formalnej umowy o pracę - przekazanie jej pracownikowi po niemal tygodniu od momentu kiedy powinna zostać podpisana; - brak konkretnych działań w sytuacji kiedy w dziale pojawia się Covid, wszystko "płynne", niedomówienia i lekceważące podejście pozostawiają spory niesmak.

13.07.2021 18:11

W dziale, w którym pracowałam brak procedur, chaos organizacyjny i zaległości. Te ostatnie próbuje się ratować pracą po godzinach i kolejnymi osobami. Jestem 19. członkiem zespołu, który w ciągu ostatnich dwóch lat pożegnał firmę. Rotacja spora, "stare wyjadaczki" pogodziły się z bałaganem i funkcjonują na ile się da, w obszarze swoich stałych obowiązków. Podkreślają, że jeśli czegoś w Firmie nie wiadomo, pytanie zawsze trafi do nich. Nowym powierza się zdania, które leżały przez wiele miesięcy czekając na lepsze czasy lub częściowo rozgrzebane przez poprzedniczki. Tu nawet osoby z wieloletnim doświadczeniem zawodowym i wysokimi kwalifikacjami łapią się za głowy, zwłaszcza kiedy "wypada kolejny trup z szafy" i przychodzi do weryfikacji tego, co "uchodziło" dotychczas. Na to nakłada się wprowadzenie nowego systemu i związane z tym perturbacje. Frustracja koleżanek (zapewne niezamierzona), kiedy 3 miesiące temu rozpoczynałam pracę działa demotywująco. Być może czują się przepracowane, być może niedoceniane. Konkretnego wsparcia brak, nie mam tu na myśli nawet wdrożenia do pracy (choć uważam, że mając wiedzę ogólną i tak należy poznać specyfikę działu, by rzetelnie wykonywać obowiązki), a raczej udzielanie wskazówek/odpowiedzi w napotkanych problemach. Odczuwa się brak koordynacji, przełożona pochłonięta sprawami, które spływają do Niej całej firmy, nie ma zastępcy, nawet w czasie kilkudniowego urlopu. Firma na zewnątrz postrzegana dobrze, od wewnątrz natomiast coś jest nie tak. Sama zdecydowałam o odejściu. Poza kwestiami związanymi z codzienną pracą, nie do przyjęcia dla mnie są sytuacje, które miałam okazję zaobserwować w dziale: - brak formalnej umowy o pracę - przekazanie jej pracownikowi po niemal tygodniu od momentu kiedy powinna zostać podpisana; - brak konkretnych działań w sytuacji kiedy w dziale pojawia się Covid, wszystko "płynne", niedomówienia i lekceważące podejście pozostawiają spory niesmak.

10.07.2021 10:58

Czy można liczyć w Cosmo Group Sp. z o.o. Sp. k. na prywatną opiekę medyczną?
    Cosmita

12.07.2021 15:14

Tak
    Pyra

12.07.2021 15:00

super firma
    Pracownica NeoNail

28.06.2021 23:58

Dla chętnych potencjalnych: Po przepracowaniu ponad dwóch lat na punkcie mogę powiedzieć, że Cosmo jako Cosmo nie jest złe. Przy stawce studenckiej, premii za stanowisko i sprzedaż wychodzi dobra suma. Oferują benefity typu Multisport w bardzo atrakcyjnej cenie. Do Cosmo: Zamiast masy męczących tabel, polecam słuchać ekspedientek, które przekazują to co mówią klientki. Przydałoby się szkolenie z umiejętności miękkich, zasad marketingu. Częsty brak komfortu pracy przez niezorganizowanie centrali. System sprzedażowy klapa. Szkolenia nowych pracownic przez kogoś kto przepracował z 5 dni - niedopuszczalne. Wgląd na pracę RKS, totalny brak kompetencji, ani charakteru lidera ani przełożonego... Produkty super, ale to nie wszystko. Najpierw trzeba zadbać o podstawy, o ludzi, o team...
    Babygirl

19.06.2021 18:42

Praca na wyspie fajna, produkty mają wysoką jakość. Jednak mam pare zastrzeżeń - wymagania duże, wynagrodzenie to najniższa krajowa ze śmiesznymi premiami po 30 zł… Odwieczny problem z zastępstwami, bo na wyspie pracują po 2 dziewczyny i gdyby któraś zachorowała, to zastanawia mnie co wtedy. Duży nacisk na efektywność sprzedaży, mimo iż nie zawsze zależy ona od nas. Klientki nie chcą produktów z zawyżonymi cenami mając rossmana za rogiem! Za dużo promocji - to przytłacza potencjalnych klientów. Organizacja jest na fajnym poziomie, ale pracownicy niestety są niedocenieni, a szkoda, bo firma ma potencjał i mogłaby mieć stałych pracowników co generowałoby lepszą efektywność.

21.06.2021 10:04

Dziękujemy za zamieszczoną opinię. Jesteśmy organizacją, która cały czas się rozwija i dąży do udoskonalenia istniejących procesów, dlatego bierze pod uwagę każdy komentarz.

07.06.2021 11:27

Dramat, faworyzowanie starszych pracowników,(usunięte przez administratora) Oczywiście zmiany po 12 godzin, gdzie od początku zaznaczalam ze nie pasują mi takie zmiany. RKS stwierdziła cytuje „jak jej nie pasuje to jej problem”. Zamiast się skupić na dostawach produktow to zajmują się wysyłaniem ankiet i kolejnych tabel do wypełnienia. (usunięte przez administratora) Brak pełnej obsady wysp od tygodnia - nie ma szans żeby się zamienić przy losowej sytuacji. Elastyczny grafik i umowa o prace to mit. Wyspy są w kiepskim stanie - odpadające drzwiczki od szafek ze sprzętem za który oczywiście odpowiada pracownik. Już szkoda wspominać o tym ze firma się chwali weganskimi produktami, a przy dostawach każdy pojedynczy produkt jest zapakowany w dwie-trzy folie. Nie polecam naprawdę nikomu.

10.06.2021 11:15

Dziękujemy za sygnał, aby podjąć działania weryfikacyjne potrzebujemy więcej szczegółów dotyczących lokalizacji lub osób zaangażowanych w opisaną sytuację.
    Kandydatka

09.06.2021 08:30

Podzieli się ktoś z opinią jak się pracuje na produkcji neoneil z lakierami do paznokci? Jestem ciekawa waszej opinii.
    Gato

19.05.2021 22:21

Wypowiem się tylko na temat procesu rekrutacyjnego. Niestety Cosmo Group jest jedną z firm po kontakcie z którą nie ma żadnego feedbacku po rozmowie kwalifikacyjnej, mimo iż sami się deklarują, że po max 2 tygodniach wrócą z odpowiedzią niezależnie od podjętej decyzji. Uważam takie zachowanie za wysoce nieprofesjonalne.(usunięte przez administratora) Rekrutacja jednoetapowa. Rozmowa z rekruterką i menagerem teemu na temat motywacji, doświadczenia i oczekiwań. Jest też krótka weryfikacja znajomości języka angielskiego. Trzeba opowiedzieć po angielsku o swoim doświadczeniu zawodowym.

20.05.2021 10:01

Dzień dobry, dziękujemy za uwagę dotyczącą udzielania informacji zwrotnej po spotkaniu rekrutacyjnym. dołożymy wszelkich starań, aby taka sytuacja się nie powtórzyła.

22.11.2020 09:11

Czy pracodawca Cosmo Group Sp. z o.o. Sp. k. organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

19.12.2020 20:49

Na święta dostaje się bony, które musimy wydać na produkty, więc sory a to kasa dla Was nie pracowników ????
    Rekrut

01.04.2021 12:38

Raczej nie a jesli tak i tylko wybranym
    Absurd

19.03.2021 08:57

Rozmowa kwalifikacyjna online z tą firmą to jakaś żenada - ciągle przerywana, rozłączana. Dziwię się czemu proponują rozmowę kwalifikacyjną online nie mając stabilnego łączą internetowego. Podczas rozmowy onlinowej absurdalne pytania "czemu Pan/i nie pracuje w branży", "czemu Pan/i ma przerwę w tym okresie" ???? firma nie przygotowana, w żaden możliwy w sposób. Branże się zamykają z powodu locdawnu lub obostrzeń, a przerwy w różnych okresach to brak pracy podczas locdawnu ???? to tak jakbym zapytać 15 - latka, co robił w okresie 15 - 18 lat i dlaczego nie pracował ???? Największym strzałem w kolano firmy "ile Pan/i chciał/a zarobiać na tym stanowisku pracy ???? z dodatkową opinią "firma jest kapitałem polskim , nie jesteśmy z tych większych". Moje pytanie - Po co szukacie pracownika z doświadczeniem, jeśli Was nie stać ? Nikt się nie zgodzi za minimalną krajową ???? Wrażenie jakie na mnie zrobiła firma ? negatywne, i nieprofesjonalne. Nie polecam współpracy z tą firmą, bo nie warto !
    Rob

19.03.2021 14:54

Pytania które cię tak poirytowany to akurat standardy w rekrutacji, radzę się przyzwyczaić. Pytanie dlaczego na podstawie samej rozmowy i pytań które cię poirytowało od razy skreślasz tą firmę i nie polecasz współpracy? Nawet nie zdążyłeś/zdążyłaś ich poznać....
    Asia

11.03.2021 11:50

Jak wyglada aktualnie praca na produkcji? Widziałam ogłoszenie i zaskoczyło mnie ze półtora roku temu praca na jedna zmianę, dziś już na trzy, czy ta 3 zmianowość zostaje już na stałe, czy może planują powrot do jednej/dwóch? Jak wyglada rekrutacja? Pozdrawiam

12.03.2021 15:26

Dzień dobry, wprowadzenie pracy na 3 zmiany wynika z dużego rozwoju firmy. Na ten moment nie planujemy powrotu do pracy na jedną zmianę. Proces rekrutacyjny wygląda w ten sposób, że kontaktujemy się z wybranymi kandydatami, którzy odpowiedzieli na jedną z naszych ofert pracy. Obecnie rozmowy rekrutacyjne odbywają się online.
    Zainteresowana

11.03.2021 17:44

Dzien dobry, jak wyglada praca na produkcji? Wiadomo czy praca ciagle będzie 3 zmianowa, czy firma może planuje powrót do 1/2 zmian?

12.03.2021 15:21

Dzień dobry, z uwagi na duży rozwój firmy pojawiła się potrzeba wprowadzenia pracy na trzy zmiany. Na ten moment nie planujemy powrotu do pracy na jedną zmianę.
    była pracownica

29.02.2020 11:41

Pracowałam w tej firmie przez ostatnie półtora roku. Mam mieszane uczucia. (usunięte przez administratora)Jeszcze na początku było możliwe zdobyć premie, a obecnie plany są tak wysokie że jest nierealne. Praca sama w sobie nie jest ciężka, niestety bardzo nudna- ja trafiłam na centrum handlowe gdzie nic się nie dzieje...Ludzie- hmmmn pracujesz sama wiec nie masz za bardzo kontaktu - chyba ze się zmieniacie ale przyjedzie do Ciebie Kierownik na kontro. Ja trafiłam na całkiem spoko- może trochę się czepiała ale ogolnie w porządku. Jeśli chcesz zarobić i liczyć na ciekawa pracą- to raczej nie dla Ciebie...Bardzo duży minus tez fakt z jak potrzebowałam zaświadczen ie do banku o zarobkach czekałam ponad mc, dodatkowo często są błędy w wypłacie w ostatnich mc.
    Kalina

11.02.2021 11:49

Przymus wpychania produktów.Przymus na duże paragony.Niedopuszczalbe poniżej 50zł .Ludzie każdy przychodzi kupić to co potrzebuje ,a nie na siłę bo wy chcecie wypchać towar.Nie polecam
    Kandydat zapytanie

02.02.2021 19:48

Witam, czy w firmie jest możliwość pracy zdalnej? Interesuje mnie stanowisko Grafika.

05.02.2021 12:12

Witamy i dziękujemy za zapytanie. W tej chwili powróciliśmy do pracy stacjonarnej. Powrót do pracy zdalnej uzależniony jest od bieżącej sytuacji epidemiologicznej. Pozdrawiamy, Dział HR
    Zainteresowany

02.02.2021 19:45

Czy w firmie jest opcja obecnie pracy zdalnej? Czy można pracować w trybie full remote albo chociażby hybrydowo - część zdalnie, część na miejscu?
    ByłyPracownikWyspy

30.10.2020 20:58

(usunięte przez administratora) w tej firmie to porażka. Brak poszanowania pracownika, zwalnianie z dnia na dzień bez powodów, (usunięte przez administratora)ma swoich ulubieńców - może uda Ci się trafić do tego grona :) inaczej nie polecam pracy w takich warunkach i pod taka presja
    TaskaXX_

23.10.2020 00:04

Witam, mam pytanie czy zatrudniaja państwo do pracy na wyspach osoby niepełnoletnie (17 lat), ponieważ wysłałam CV gdzie u mnie w mieście szukają pracownika i nie wiem czego się spodziewać ,a nie ukrywam bardzo mi zależy :)

27.10.2020 16:19

Witamy, niestety z uwagi na obecne przepisy i obostrzenia nie decydujemy się na zatrudnianie pracowników młodocianych w naszych punktach sprzedażowych. Jednoosobowe zmiany w dużej mierze uniemożliwiają nam spełnienie wymaganych założeń dot. pracowników poniżej 18 roku życia. Zachęcamy jednak do aplikacji w przyszłym roku! ???? Do zobaczenia! Cosmo Group
    Gość

25.09.2020 08:15

Rozumiem, że w sytuacji nadal panującej pandemii, rozmowy są przeprowadzane zdalnie ?

14.10.2020 14:15

Dzień dobry, W obecnej sytuacji większość rekrutacji jest faktycznie prowadzona zdalnie. Reagujemy jednak na bieżąco. Pozdrawiamy, Dział HR
    Laik

23.09.2020 21:31

Myslalam czy nie zaaplikowac na stanowisko: Obsluga klienta z jezykiem hiszpanskim, ale czytajac te opinie zaczynam miec watpliwosci. Czy ktos mogl y sie wypowiedziec na temat tej lub pokrewnej pracy w Cosmo Group?

Zostaw merytoryczną opinię o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.