Cosmo Group

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o Cosmo Group Poznań

Nie przegap nowości o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.!

Gość

19.07.2020 20:48

Czy praca jest na umowę zlecenie ? Wypowie się ktoś ?

27.07.2020 13:22

Tak jak napisaliśmy w poprzednim wątku. Forma umowy zależy od stanowiska i zakresu zadań, a całość tłumaczymy przy zatrudnieniu. Pozdrawiamy, Dział HR
    GOŚĆ

20.07.2020 17:50

Czy tylko na zlecenie zatrudniają ?
    Walker

27.07.2020 11:20

Nie tylko. W centrali masz umowę o pracę, a jeśli pytasz o wyspy - rok zleceniówka, potem dopiero umowa o pracę

27.07.2020 13:21

Forma umowy zależy od stanowiska i zakresu zadań. Wszystko wyjaśniamy podczas rekrutacji i procesu zatrudniania. Pozdrawiamy, Dział HR
    Edzia

14.04.2020 10:19

Witam, dlaczego nie odpowiadają Państwo na temat inwentaryzacji w epidemię, czy to jest normalne, że narażacie swoich pracowników ? (usunięte przez administratora) Czy naprawdę inwentaryzacja na wyspie jest w tym momencie najważniejsza ? Wspominacie, że dobro pracowników jest dla was najważniejsze..... niestety tego nie widać.. Pozdrawiam

09.06.2020 16:49

Szanowna Pani, nie wiemy czy jest Pani pracownikiem firmy, jednakże od chwili powrotu sprzedaży po cofnięciu rządowych ograniczeń w handlu wprowadziliśmy zmiany 1-osobowe. Jest to podyktowane właśnie faktem małej powierzchni sprzedażowej wyspy i dbałością o zdrowie naszych pracowników. Zmiany dwuosobowe, jeżeli występują, są wyjątkiem i realizujemy je tylko na największych pod względem powierzchni wyspach i tylko w piątki i/lub w soboty. Jeśli taka sytuacja ma miejsce, obsługa i sprzedaż Klienta jest realizowana z zachowaniem wszystkich wytycznych sanepidu i naszych wewnętrznych standardów, które są nawet bardziej restrykcyjne niż wymagają tego przepisy. W kwestii wynagrodzenia to zachęcamy do kontaktu poprzez wiadomość prywatną ([email protected]). Może Pani tam zgłosić wszystkie niejasności. Informujemy jednak, że wypłaciliśmy 100% wynagrodzenia zgodnie z przepisami kodeksu pracy dot. wynagrodzenia postojowego. Prosimy o nieprowadzanie forumowiczów w błąd poprzez przedstawianie nieprawdziwych informacji. Pozdrawiamy, Dział HR
    Anna

24.06.2020 15:05

Dlatego zostały w większości zniesione podwójne obstawienia, a pensja wg rządu mogła być obniżona jeszcze bardziej niz tylko o dodatki a nie została- pamiętajmy o tym

30.05.2020 15:19

Mógłbyś napisać czy poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze ewentualne świadczenia dodatkowe?
    Dona

31.05.2020 10:46

Tak, są premie od sprzedaży, które regularnie z mies na miesiąc są coraz mniejsze oraz warunki ich przyznawania zmieniają się jak wiatr zawieje..

09.06.2020 16:47

Witamy na naszym forum. Dziękujemy za opinię, jednakże prosimy o nie wprowadzanie forumowiczów w błąd. Przedstawione przez Panią informacje są nieprawdziwe. System premiowy punktów własnych NeoNail obowiązuje w NIEZMIENIONYM kształcie od kwietnia 2019 roku, czyli od 14 miesięcy. Jedyne modyfikacje jakie miały miejsce wystąpiły w miesiącu maju, kiedy sprzedaż na punktach była przywracana po cofnięciu rządowych ograniczeń w handlu z uwagi na COVID-19. Cele zostały wystawione tylko dla punktów, które prowadziły sprzedaż i obsługę Klienta przez PEŁEN miesiąc. Oczywiście wszyscy pracownicy punktów zostali o tym poinformowani, komunikacja była transparentna. Przypominamy, że pomimo przestoju wynikającego z pandemii COVID-19, wywiązaliśmy się z naszych obowiązków wobec pracowników, w tym wypłaciliśmy 100% wynagrodzenia, bez żadnych cięć, przesunięć w czasie, itp. Bardzo prosimy o nie wprowadzanie w błąd i rzetelne przedstawianie informacji na temat warunków zatrudnienia. Gdyby miała Pani jednak dodatkowe pytania, zapraszamy do kontaktu pod adresem [email protected].
    KaL56654

09.04.2020 19:30

2 razy źle zostały wysłane zamówienia. Trzeba się upominać o to żeby w końcu zamówienie zostało wysłane. Długi okres oczekiwania na przesyłkę.

15.04.2020 15:26

Dziękujemy za opinię. Niestety nie jesteśmy w stanie udzielić konkretnej informacji bez podania szczegółowych danych. W tym celu prosimy o kontakt z naszym działem reklamacji ([email protected]). Na pewno otrzyma Pani pomoc. :) Pozdrawiamy, Cosmo Group
    Stara pracownica

18.03.2020 17:23

Na Facebooku i na Instagramie chwalą się jak to pomagają szpitalowi i przywożą rękawiczki i żele antybakteryjne... Ciekawe czy rękawiczki sprzedali po nowej czy po starej cenie bo pieniądze dla tej firmy są ważniejsze i dobro drugiego człowieka. Nam kazali przyjść do pracy mimo zakazu handlu w galerii. Po interwencji i buncie pracowników jednak stwierdzili że nie musimy przychodzić następnego dnia do pracy bo jednak nie jesteśmy drogeria tak jak mysleli. :) Do drogerii to dużo brakuje...Dla tej firmy nie jest ważne bezpieczeństwo pracownika a kasa która musi się zgadzać. Coś czuję że jak sytuacja się uspokoi z wirusem to pojawi się dużo ogłoszeń do pracy. Dla każdego teraz jest to trudna sytuacja, ale jak się nie szanuje swojego pracownika to ciężko to widzę..

02.04.2020 15:16

Jesteśmy dumni, że w tej wyjątkowej sytuacji pomagamy potrzebującym – poznańskim szpitalom, ratownikom medycznym, policjantom, podopiecznym domów dziecka i domów opieki. Wszystkie produkty przekazujemy tym instytucjom za darmo. Co ważne w ślad za naszymi działaniami poszły inne firmy z naszej branży i również rozpoczęły podobne inicjatywy, co bardzo nas cieszy. Natomiast jeśli chodzi o punkty sprzedaży stacjonarnej NeoNail - to są one nieczynne do odwołania. Wszystkie nasze butiki są zarejestrowane jako drogerie od początku działalności firmy. Zdrowie naszych Klientów i pracowników jest najważniejsze, dlatego podjęliśmy decyzję o zamknięciu punktów do odwołania. Pozdrawiamy, Cosmo Group
    Stara pracownica

03.04.2020 08:17

Dziękuję za Waszą odpowiedź. Dla każdego jest to trudny czas i dla pracowników i dla Was. Chyba nikt nie myślał o tym że aż na tak długi czas zostaniemy bez pracy. Mam nadzieję że za niedługo wrócimy na wyspy i wszystko będzie jak dawniej
    Praca w centrali

01.04.2020 20:47

Jak wyglada Praca w centrali? To wszystko jest jasne jak słońce! Pokazujesz się, robisz wokół siebie szum i nie musisz przy tym się nawet starać w swoich codziennych obowiązkach - są z Ciebie zadowoleni i najpewniej możesz spać spokojnie. Natomiast jeśli robisz swoje i nie masz szans się wychylić - jesteś tylko szarym pracownikiem, którego przy pierwszej lepszej okazji można zbesztać, zwalić na Ciebie winę, czy nawet zwolnić. Nie polecam.
    Karolina

30.01.2020 22:25

Pracuje na wyspie Neonail od ponad 2 lat otwierałam tą wyspę w nowej galerii na początku byłam zwykłym sprzedawca teraz od około roku jestem kierownikiem. Przeżyłam 2 regionalnych teraz aktualnie jest nowa więc dopiero się poznajemy ale do rzeczy. Moim zdaniem praca jest bardzo dobra i nie wymagająca, jedynym naszym zadaniem jest dbanie o czystość wyspy, zatowarowanie na półkach, porządek w dokumentach i własną prezencję. Zarobki na umowie o pracę (usunięte przez administratora) co według mnie na tle innych podobnych firm jest super. Kontakt z centrala akurat w przypadku naszego ptk zawsze przebiega sprawnie, na regionalna można liczyć w każdej chwili jednym słowem na chwilę czy na dłużej polecam pracę w NN na wyspie. (usunięte przez administratora)
    Młoda dama

27.01.2020 07:00

Witam, W firmie pracowałam prawie 3 lata (usunięte przez administratora) Firma generalnie zmieniła się na przestrzeni tych lat Każde stoisko rządzi się swoimi prawami a co do samej centrali Jeśli my coś chcieliśmy to nie było odpowiedzi nawet przez miesiąc,musiałam się prosic o własny pasek z wynagrodzeniem chyba z ponad miesiąc ale kiedy firma coś chciała musiało to być od razu,nie ma ze na następny dzień. (usunięte przez administratora) Ciagle jakieś problemy i niezgodności Nie polecam!

22.01.2020 14:56

27.01.2020 06:49

A ja się totalnie z tym nie zgadzam. Problem nie jest w regionalnej a w niektórych pracownikach. Proponuje najpierw poszukać winy w sobie. Większość olewa totalnie prace. Pracowałam w Warszawie i naprawdę miło wspominam współpracę z RKS :)
    Xxxxxxx

24.01.2020 14:22

Nie polecam. Byłam zatrudniona przez agencje pracy na pare miesięcy. Po tym okresie miałam przejść na umowę w firmie Cosmo Group. Mija miesiąc a ja nie dostałam telefonu zwrotnego (usunięte przez administratora)

24.01.2020 15:26

Witamy, Otrzymała Pani mailową informację zwrotną na początku stycznia :) Gdyby miała Pani jeszcze jakieś pytania to prosimy o kontakt: [email protected]. Pozdrawiamy, Cosmo Group

19.01.2020 20:17

23.01.2020 09:12

Witamy, Sprawdziliśmy dokładnie i żadnemu kandydatowi nie zalegamy z przekazaniem informacji zwrotnej. Prosimy o kontakt w wiadomości prywatnej ([email protected]). Być może wystąpił błąd przy wysyłaniu wiadomości lub inny chochlik z uwagi na okres świąteczny :) Pozdrawiamy, Dział HR
    Demotywacja

18.01.2020 11:45

Nie polecam pracy w centrali. Chaos, nieżyczliwość i demotywacja. Uciekać, uciekać jak najdalej. Ciekawe tylko kiedy dział hr się w końcu zainteresuje problemem.
    olo

21.01.2020 15:27

kiedy? przecież do tego potrzeba masy niepotrzebnych spotkań i rozmów o niczym! do wszystkiego trzeba sie przygotować(usunięte przez administratora)
    Nie polecam

15.01.2020 13:00

Praca jak praca. (usunięte przez administratora) Ciagle nowe promocje, zarobki nie najgorsze jeśli wyrabia się premie. Wielki minus to klientki. Większość uważa, ze nie wolno wyjsc nawet na 2 minuty do toalety podczas pracy 12h bo akurat w tym momencie chciały coś kupić. Jest to praca z ciężkim klientem niestety. Bywałam na zastępstwach w wielu innych punktach i wszędzie to samo
    Kandydatka

13.01.2020 03:35

Witam, czy jest możliwość pracy na weekendy? np. Magazyn?
    Alexis

22.11.2019 18:57

Czy łatwo dostac prace na wyspie ? Marzy mi się taka praca :]

03.01.2020 09:30

Zachęcamy do aplikacji poprzez ogłoszenie lub naszą zakładkę kariera :) Pozdrawiamy, Dział HR
    Zainteresowana

29.11.2019 16:34

Mam pytanie odnośnie pracy jako przedstawiciel handlowy neonail. Właśnie pojawiła się oferta z cosmo group dolnośląskie. Zastanawiam się czy aplikować. Jak wyglądają zarobki i jakie są warunki pracy?

03.01.2020 09:29

Zapraszamy do wysłania CV. O wszystkim opowiemy podczas rozmowy i przedstawiania oferty. Pozdrawiamy, Dział HR
    Ona z wyspy

29.12.2019 17:12

Pracowałam na wyspie prawie 3 lata. I przez te lata wszelka pracę oprócz sprzedaży wykonywałam podwójnie. Sprzątanie, zatowarowanie,wizualizacja,zamawianie towaru, odpisywanie na emaile,dokumentacja no po prostu wszystko robiłam ja bo moja zmienniczka nic nie potrafiła albo robiła to źle. (usunięte przez administratora) Bardzo mi szkoda tej pracy bo chciałam być częścią Neo. Dawałam z siebie wszystko, TK przechodziłam na 100% .(usunięte przez administratora) Szkoda wielka szkoda.

03.01.2020 09:25

Witaj, jesteśmy zaniepokojeni Twoją opinią, dlatego prosimy o kontakt pod adresem [email protected]. Chcielibyśmy móc dopytać o więcej szczegółów i dowiedzieć się o jakim regionie dokładnie piszesz. Pozdrawiamy, Dział HR

19.11.2019 14:29

Przyglądam się ostatnio dodanym komentarzom i niestety muszę stwierdzić, że zgadzam się ze wszystkim. Mogę jeszcze dodać od siebie to, że w cosmo nawet relacje służbowe z najbliżej współpracującymi osobami bywają niemile. Mam na myśli nie przemyślenie tematu zanim przekaże się go kolejnej osobie. Dostajesz zlecenie z innego działu, wykonujesz, wprowadzasz sugerowane poprawki i po jakiś czasie okazuje się koncepcja jedynak była zła. Cała zabawę trzeba zacząć na nowo, czasem nawet jest wiele podejść. To nie jest aż takie złe, oczywiście różne sytuacje się zdarzają ale stosunek, że masz to zrobić bo od tego właśnie jesteś i co ty niby masz innego do roboty jest bardzo nieprofesjonalny i wprowadza bardzo negatywna atmosferę. Przykre, ze nawet w najbliższym otoczeniu współpracowników nie ma szacunku do pracy drugiej osoby.
    Grzech

20.11.2019 18:29

Ciagle powroty do jednego tematu sa powodem nie zaplanowania projektu (usunięte przez administratora) Natomiast negatywny stosunek o ktorym piszesz to juz chyba wynik ogolnej frustracji ktora opanowala chyba wszystkie dzialy... frustracja wynika z fatalnego zarzadzania ludzmi (usunięte przez administratora)
    Pytajacy Piotr

07.10.2019 22:02

Zastanawiam się nad franczyzą z Neonail proszę o informacje jeśli ktoś wie coś na ten temat :) z góry dziekuje

07.11.2019 15:50

Witam serdecznie, Jeśli jest Pan zainteresowany współpracą, zachęcam do kontaktu z osobą z działu franczyz: [email protected]. Na pewno odpowiedzą Panu na wszystkie pytania. Pozdrawiamy, Dział HR

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Cosmo Group?

Kontakt - Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.

UL. JASIELSKA 10A 60-476 Poznań

Branża główna: Kosmetyki

30.10.2019 10:59

Niestety nie polecam pracy w NN. Pracowałam na wyspie przez jakiś czas. Niestety, na rozmowie o pracę oferowane inne warunki niż w rzeczywistości. RKS uprzedza,że nie ma zamiaru mieszać się w grafik pracowniczy, niestety z czasem zaczęto nam obcinać godziny. Zgodziłam się pracę na początku na zlecenie, później miałam dostać umowę o pracę. Niestety, jak można się domyślić.. żadnej umowy nie zobaczyłam :) Klienci są dosyć ciężcy z racji wykonywanego zawodu, dodatkowo nie ma szkoleń wewnętrznych w firmie. Zatrudniając się na stanowisku konsultanta masz 1-2 dni szkolenia z systemu, reklamacji i ogólnie sposobu działania wyspy (oczywiście nie przez RKS,tylko konsultanta) Nie ma szkoleń sprzedażowych,co przecież jest tak ważne w tym zawodzie. Nie ma szkoleń produktowych, chyba,że wychodzą nowe produkty na rynek, wtedy opisana jest kolekcja (i w sumie tyle) Dobrze,że była to dla mnie tylko praca dodatkowa,bo pracuję w salonie kosmetycznym, więc produkty (co do czego) znałam. Dziewczyny, które nie znały produktów i technik sprzedażowych przed zaczęciem pracy niestety musiały uczyć się na własną rękę z informacji dostępnych w internecie. (usunięte przez administratora)chociaż czasem można trafić na naprawdę fajne dziewczyny. Minusem jest praca na 12h. Problem pojawia się wtedy,gdy dwie osoby zatrudnione na wyspie chcą mieć wolne jednego dnia (z powodu np szkoły) albo kiedy jedna osób ma dłuższe wolne (tygodniowy urlop, lub l4) Pracownicy często zostają zostawieni sami sobie. Niestety u nas była taka sytuacja i musiałam pracować 6 dni w tygodniu po 12h (na co absolutnie się nie zgodziłam,chociaż i tak nie miałam wyjścia) Musiałam dzwonić po wszystkich wyspach i błagać dziewczyny, żeby ktoś przyszedł do nas do pracy, niestety każdy może się domyślić z jakim skutkiem, RKS nie machnął ręką. Niestety, dla dziewczyny, która była poza pracą również nie było to komfortowe, przylatując w nocy do Polski, rano musiała być w pracy. W galerii niestety notorycznie w największe upały siadała klima, możecie sobie wyobrazić, jak pracuje się, kiedy jest 36,37 stopni (choć z reguły było po 31-32, a 36 w najgorszych momentach) Normalna temperatura w galerii to 29stopni. Jedynym rozwiązaniem było danie nam pieniędzy na wodę. (podczas, gdy wyspy z innych firm miały po 2 wiatraki) (usunięte przez administratora)

07.11.2019 15:41

Dziękujemy za opinię. Staramy się, żeby planowanie grafików było jak najbardziej dostosowane do oczekiwań pracowników. Niemniej jednak RKS musi interweniować, jeśli w danym miesiącu punkt wyrabia zbyt dużo godzin. Jest to naturalne działanie biznesowe. Zasady zatrudnienia są jasno wyjaśniane podczas rekrutacji, a pierwsze dni pracownik spędza na szkoleniu na innej wyspie. W niektórych miastach mamy również trenerów regionalnych, którzy regularnie szkolą pracowników punktów sprzedażowych. Temperatura w galerii nie zależy bezpośrednio od nas, jednakże zawsze interweniujemy w przypadku zaistnienia takiej konieczności. Napoje dla pracowników są w takiej sytuacji standardem, który stosujemy i jest on wymagany przez przepisy. W kwestii ewentualnych uwag lub skarg na RKS zapraszamy do kontaktu mailowego: [email protected]. Z chęcią zajmiemy się sprawą! :) Pozdrawiamy, Dział HR
    Gość6

05.06.2019 18:18

Firma niestety nie podźwignęła tak szybkiego i silnego rozwoju. Oszałamiająca fala wzrostu poniosła ich tak wysoko, że przestali sobie zdawać sprawę z konsekwencji z podejmowanych decyzji. Czuć palący się pod nogami grunt i szaleńcze dążenie do realizacji wyników. (usunięte przez administratora)
    Młody

12.07.2019 00:00

Cóż, chyba ostatnio dużo się zmieniło. Zmiana priorytetów, zmiana celów i sposobu ich realizacji.
    Wyleć z kosmo

04.11.2019 09:28

Ja może podpowiem co nie tak jest w tej firmie i dlaczego ta atmosfera się zmieniła. (usunięte przez administratora)Nie motywują do pracy pracowników a wręcz odwrotnie ich zniechęcają. Blokują rozwój pracowników. (usunięte przez administratora)Dlatego tak dużo osób odchodzi z tej firmy.
    Pracownik e-commerce

16.10.2019 10:16

Pracy w CosmoGroup, hmm nie wspominam za dobrze w ogólnym rozrachunku. Uważam, że jest to miejsce dobre dla osób chcących zdobyć doświadczenie na samym początku, dlatego ciężko nauczyć się coś pożytecznego mając już pewien zasób wiedzy i doświadczenia. (usunięte przez administratora)ale każdy powinien przekonać się sam.
    Klient Piotrków

01.09.2019 22:35

W zeszlym tygodniu miałam chęć zakupić parę drobiazgów na wyspie w fokusie. Przy stoisku pusto żadnej informacji więc stoję i co? Po kilkunastu minutach pani sprzedawczyni wychodzi z pobliskiego sklepu z biżuterią. Zdenerwowana sytuacja odstapilam od zakupów. Nie polecam.

03.09.2019 07:36

Szanowna Pani, uprzejmie dziękujemy za Pani opinię. Punkt, o którym Pani pisze jest naszym punktem franczyzowym, dlatego uprzejmie prosimy o kontakt z nami w wiadomości prywatnej pod adresem [email protected]. Z chęcią zajmiemy się wyjaśnieniem tego tematu. Pozdrawiamy serdecznie, Cosmo Group
    Angela

07.10.2019 14:28

Idę o zakład, że była kartka informująca o przerwie, do której pracownik ma absolutne prawo. Często ludzie jej nie zauważają bo chyba tak jest dla nich wygodniej. Albo ktoś dla żartu idąc obok sobie kartkę zabierze. Najczęściej są to dzieci. Czemu ludzie nie potrafią zrozumieć, że pracownik to też człowiek? Byle skargę napisać.(usunięte przez administratora)
    Mmmm

06.10.2019 10:22

Praca jako doradca klienta na wyspie handlowej super. Bardzo dobra stawka za h „do ręki”. Polecam
    Nicky

16.08.2019 21:26

Firma jak większość biznesów właścicielskich w Polsce. Z jednej strony fajnie - bo szybko się rozwija, bo decyzje zapadają bez miesięcy analiz, planów i akceptacji. Z drugiej - gigantyczny chaos, młyn, kupa spotkań o niczym. (usunięte przez administratora)Nie każdemu będzie się podobało, ale znam sporo zadowolonych osób. Ja zmieniałam - wolę bardziej poukładane środowisko. Natomiast jednego nie sposób Cosmo odmówić - daje szansę młodym ludziom, często bez większego doświadczenia i bardzo dobrze! Plus firma potrafi podejmować ryzyko i często można uczestniczyć w ciekawych projektach, na co w firmach zagranicznych trzeba długo czekać.
    Tiger

11.09.2019 22:17

Akurat co do szybkości podejmowania decyzji to kompletnie się nie zgadzam! Przed podjęciem tych najważniejszych decyzji jest wiele oporów i bardzo długo trzeba czekać, natomiast do drobnostek przyczepi się każdy, w każdym momencie, zupełnie bez logiki.
    Nicky

26.09.2019 23:23

Bywało różnie. 1. Decyzja podjęta jednego dnia, tydzień później jest już nieaktualna. 2. Decyzja podejmowana za plecami osoby odpowiedzialnej, decydent udaje, że spawy nie ma. 3. Podejmowana decyzja ewidentnie błędna mimo tłumaczeń, wszyscy muszą sprzątać. 4. W tematach mało zrozumiałych - decyzja podejmowana w nieskończoność. 5. Dobra decyzja ;). Dla mnie największym problemem był brak przewidywalności. Czesto również brak wiedzy oraz amatorka decydentów ;)
    Dotiria

11.09.2019 11:50

Jeśli chodzi pracę na wyspie to moja opinia będzie bardzo pozytywna :) Tak naprawdę to, czy na wyspach będzie się dobrze pracowało zależy w dużej mierze od wiedzy, jaką posiada się na start i tempa w jakim wiedzę jesteśmy w stanie przyswoić. Ja na wyspie zaczęłam pracę w momencie, w którym miałam już około 3 letnie, hobbystyczne doświadczenie w wykonywaniu hybryd i jakieś zaczątki żeli co bardzo pomogło. Nie dziwi mnie, że rozmowa rekrutacyjna była "konkretna", to znaczy rekruterka nie miała do mnie podejścia, jak do osoby ubiegającej się o pracę jako sprzedawca w warzywniaku, ale jak do osoby, od której ma prawo wymagać jakiegokolwiek pojęcia o produktach, które będę sprzedawać. To nie jest tylko praca na zasadzie "poproszę żel", ja podaję żel i do widzenia. Panie często nie znają się kompletnie na produktach, nie wiedzą po co dokładnie przychodzą i to właśnie sprzedawca na takiej wyspie powinien wszystko wyłapać, wybadać oczekiwania itd. Często przychodzą Panie, które prowadzą salon i oczekują fachowej, profesjonalnej obsługi bo to właśnie relacje z takimi klientkami są jedną z podstaw jakiegokolwiek dobrego obrotu i tego, że marka nadal się utrzymuje. Gdy czytam opinie Pań, którym nie odpowiada proces rekrutacji na stanowisko konsultantki na wyspie to nie wiem czego właściwie te osoby oczekiwały.
    Edytka

04.09.2019 00:26

W jaki sposób można złożyć skargę na pracownika ?

05.09.2019 11:38

Dzień dobry, Wszelkie skargi proszę składać pod adres [email protected]. Tam sprawą zajmą się nasi specjaliści. Pozdrawiamy serdecznie, Cosmo Group
    Hanka

04.09.2019 09:29

Firma dobra dla ludzi, ktorym nie zalezy na pracy. Jesli potrafisz odciąć sie od codziennego chaosu i bezsensownych, nielogicznych decyzji - to miejsce dla ciebie. Istnieje tylko male ryzyko, ze w koncu zostaniesz zwolniony, ale poza tym spoko.
    Xyz

30.08.2019 10:40

No, praca sama w sobie nie jest zła System premiowy jest bardzo nie jasny i nie jest przydzielany tak jak powinien być Szefostwo interesuje sie pracownikiem tylko wtedy kiedy jemu jest na reke.
    ?????

20.07.2019 21:31

Pracowałem tam 2 lata temu kiedy się firma przeprowadziła z Suchego Lasu chyba . Pracownik magazynu. Ludziska ogólnie w porządku bez zastrzeżeń. Umowa zlecenie,przepracowałem tylko 5 dni. To nie dla mnie praca na zasadzie : na regałach są kartony i trzeba dokładać towar z kartonów na bieżąco (nie wiadomo co gdzie było). (usunięte przez administratora)Pierwszego dnia pamiętam że skręcałem tandetne meble dla(usunięte przez administratora) siedzących w biurze itp. (usunięte przez administratora) Bez własnego auta ciężki dojazd był dla mnie.

06.08.2019 13:08

Witaj, dziękujemy za Twoją opinię. Z tego co piszesz pracowałeś w firmie 2 lata temu przez dość krótki okres czasu. Przez 2 lata zaszły w firmie ogromne zmiany. Stajemy się coraz lepsi odpowiadając na potrzeby rynku i pracowników. Kwestia umów jest ustalana każdorazowo z kandydatem na rozmowie kwalifikacyjnej. Jeśli chodzi o powierzony Ci zakres zadań to w tamtym okresie byliśmy w trakcie przeprowadzki, więc skręcanie mebli było dla nas bardzo istotne.
    milkas

21.03.2018 22:54

Rozmowa na stanowisko sprzedawcy na wyspie handlowej wyglada tak, jakby miało to być praca, od której zależy życie ludzkości we wszechświecie ;D wielkie tajemnice co to wysokości wynagrodzenia i zasad pracy, co raczej powinno być omówione na pierwszej rozmowie (ma być kolejna jeśli „uczestnicy zawodów” czyt. rekrutacji przejdą na kolejny etap). No cóż... być może właśnie uciekła mi sprzed nosa super fajna oferta w ciekawszym miejscu przez takie zbędne zawracanie głowy rozmowami, z których nic nie wynika. Dobrze, ze są osoby bardziej rozmowne i chętniej przekazują informacje, a więc: pensja sprzedawcy to (usunięte przez administratora)do łapy - rzekomo. Plus jakieś tam premie - pewnie od sprzedaży. (usunięte przez administratora)
    Były pracownik 2

11.06.2019 13:16

Temat rozpoczął się od rozmowy rekrutacyjnej na stanowisko sprzedawcy, którzy nie mają żadnego kontaktu z zarządem czy kierownictwem wysokiego szczebla, a do tego ten temat został sprowadzony. Tak więc odnosząc się do pracy w siedzibie... Nie - atmosfera nie jest dobra już od dłuższego czasu, a praca w tym miejscu nie napawa optymizmem.

14.06.2019 13:56

Dziękujemy wszystkim za powyższe opinie. Dokładny opis naszych etapów rekrutacji można znaleźć na naszej zakładce kariera (www.kariera.cosmogroup.pl). Jeśli chodzi o wspomnianą w wątku rekrutację na stanowisko sprzedawcy to jest ona jednoetapowa. Staramy się skracać nasze procesy rekrutacji podążając za obecnymi oczekiwaniami kandydatów. @Milkas jeśli masz uwagi dot. procesu rekrutacji, skontaktuj się z nami pod adresem [email protected] – z chęcią wyjaśnimy sytuację.

10.06.2019 14:20

Witam szanowne grono komentujących, czytających. Pracowałem w tej firmie, ale odszedłem z powodów osobistych, dużo czasu też traciłem na dojazdy, a dom i rodzina są bardzo ważne dla mnie, zwłaszcza czas dla nich. Ale wracając. Moja opinia jest bardzo pozytywna. Nie rozumiem osób, które cały czas krytykują i nie podoba im się coś na co tak naprawdę sami sobie zasłużyli :) Uważam, że jeżeli ktoś jest zatrudniony w firmie i pracuje jak człowiek, zajmuje się swoimi sprawami, prezentuje swoje możliwości, stara się w 100% - to inni to zauważają, a sam pracownik jest odpowiednio nagradzany a nie zwalniany. Normalne jest jeśli zrobi coś co działa na niekorzyść firmy to niestety. Ale tak jest wszędzie. Gorzej jak ktoś wali ściemę, siedzi jak cicha mysz, narzeka, podjudza innych, obgaduje, zniechęca i jeszcze raz narzeka, odlicza czas do końca, a na dodatek wychodzi wcześniej niż powinien to właśnie później tutaj tak opiniuje. Musi się wyżyć przecież ;) a nic sobą nie reprezentuje. Nie wiem czy to mentalność niektórych osób czy po prostu tak już mają. Myślą tak płytko, piszą głupoty zamiast wziąć się za robotę. Zrozum, że nie zarobisz jak nie będziesz się do tego przykładać i robić wszystko na odpieprz. Nie zarobisz też nic nie robiąc, bo nawet nie wiesz, że jest to zauważane przez kierowników. Przykre jest to, co tu niektórzy wypisują, a nie ma w tym do końca prawdy. Nie ma do końca, bo przedstawiają tylko jedną stronę twarzy tego jak firma ich traktuje i nie napiszą już nic o tym jak oni zachowują się w stosunku do firmy, pracy, która wykonują (przykład? proszę bardzo, ktoś tu wspomniał, że odeszło ~20 pracowników, ok ktoś miał czas żeby to policzyć w pracy zamiast pracować i skupić się na swoich zadaniach, stracił czas na takie głupoty :D Może mieli inny powód do odejścia, zmiana lokalizacji zamieszkania (teraz dużo młodych przeprowadza się, nie chce stać w miejscu), sprawy rodzinne? Ale ta osoba nawet tego nie zweryfikowała tylko podała dane z rękawa :D) . I czy faktycznie pracują czy tylko naciągają właścicieli na hajs?! Poza tym szefowie są bardzo mili i dużą uwagę przykładają nawet do takich drobiazgów jak zwykłe przywitanie z nowym pracownikiem, który został zatrudniony a nie mieli okazji poznać go osobiście. Wielki szacun! Podsumowując dzisiejszą wypowiedź chciałem tylko dodać, że osoby, które krytykują powinny spojrzeć najpierw na siebie i na pracę w jaki sposób ją wykonują, czy przykładają się do swoich zadań i nie oszukują samych siebie. Karma zawsze wraca. Zmień swoje podejście, zacznij się rozwijać, pracuj, szkól się, wykorzystuj wiedzę i chwal się tym. Przestań narzekać! ...i nie marudź. Nie zniechęcaj innych, oni nie chcą być na Twoim niskim poziomie myślenia. A pamiętaj, że jak myślisz tak później masz. Pozdrawiam ciepło.
    Zażenowany

13.06.2019 14:12

Dokładnie, rzetelnie. I tak też tutaj piszę. Ale ktoś poczuł się urażony :) Chyba trafiłem w samo sedno. 3 razy? Skomentowałem tylko jedną wypowiedź innej osoby, która pytała o zarobki, etc. Proszę nie pisać, że komentuję któryś raz z rzędu, bo tego nie robię. Nick można wpisać jaki się chce. Może ktoś inny użył podobnego. Nie wnikam, aż tak daleko nie czytałem komentarzy jak Pan. Mogę również napisać nick taki jak ma Pan albo podobny. Nie jestem powiązany już z firmą :) Pozdrawiam

14.06.2019 13:50

Zażenowany, witamy Cię na naszym forum. Dziękujemy za Twoje zdanie, jednak zapewniamy że nie wystawiamy sobie samodzielnie żadnych opinii. Cieszymy się jednak, że nawet nasi byli pracownicy stają w naszej obronie i aktywnie wypowiadają się z korzyścią dla firmy. To dla nas bardzo cenne. Kultura pozytywnego feedbacku niestety zdarza się jeszcze dosyć rzadko i dlatego to dla nas tak ważne. Zażenowany, jeśli jednak masz obiekcje dot. naszego przedsiębiorstwa i chciałbyś je wyjaśnić, zachęcamy do kontaktu mailowego – [email protected].

14.06.2019 13:24

Dziękujemy wszystkim za liczna opinie pojawiające się na naszym forum. Chcemy być wszędzie tam, gdzie poruszane są ważne kwestie z perspektywy naszej firmy. Z chęcią udostępniamy również mail kontaktowy do działu HR – [email protected]. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami i wyrażania swojej opinii dot. szczegółów konkretnych sytuacji.   Jesteśmy międzynarodową firmą kosmetyczną. Nasz zespół składa się z ludzi, dla których branża beauty to nie tylko praca, ale i pasja! Wychodzimy naprzeciw potrzebom współczesnych kobiet, inspirujemy i tworzymy trendy. Osoby zainteresowane pracą zachęcamy również do aplikacji na nasze oferty poprzez portale branżowe takie jak pracuj.pl i olx.pl. Opis naszych etapów rekrutacji można znaleźć na naszej zakładce kariera (www.kariera.cosmogroup.pl).
    Andrev

11.05.2019 11:23

Na rozmowie kwalifikacyjnej zadają dziwne pytania pod tytułem na ilu rozmowach się było i do ilu firm się aplikuje, sami niewiele chcąc mówić o stanowisku i warunkach pracy. Żenująca firma.
    Doradca klienta

03.04.2019 19:19

Xoxo

Przebieg rekrutacji Pytanie odnosnie dyspozycyjność, czy wiem cos na temat paznokci. Pytania Czy miałam styczność z produktami NN

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna
    #DoradcaKlienta
    rekrut :)

22.03.2019 13:27

obecnie jestem po 2 etapie rozmowy o pracę w Cosmo Group do pracy biurowej . Ze swoich obserwacji mogę powiedzieć że jest to Forma z dobrą kulturą organizacyjną, już na pierwszym spotkaniu z działem HR dało się poznać , że jest twardy schemat rekrutacyjny i nastawiają się na człowieka . Firma intensywnie się rozwija, Pani Prezes wydaje się być osobą przyjazną ale jak na szefa przystało wie czego oczekuje od współpracowników. Mam już trochę doświadczenia zawodowego i mogę od siebie dodać , że jest to z mojego punktu widzenia dobry pracodawca. Spotkanie na 2 etapie równie miłe i mam nadzieję że owocne :-)
    pracownik wyspy

06.11.2018 12:48

Bardzo sobie chwalę tą prace. Pracuje już trzy lata na punkcie. Świetna atmosfera i fajni ludzie. Jeśli chodzi o kwestie finansowe to jest to podstawa :) plus premie od sprzedaży. Dodatki takie jak : Karta multisport , ubezpieczenie enel- med, bony na święta. Polecam !
    Rita

04.01.2019 14:42

Ta ciekawe gdzie te bony? Bo magazyn dostał ochłapy a nie kasę
    S

26.01.2019 21:17

Mogłabyś napisać do mnie na priv? Pracowałam tam gdzie Ty w Luboniu i mam kilka pytań... Podam Ci mój adres email. [email protected].
    pracownik wyspy b

09.01.2019 20:37

Od początku roku zmiana warunków wypłacania premii.. Wielu pracowników na tym straci, nie dość że premie będą niższe to w dodatku nie będzie ich wcale gdy plan sprzedażowy nie zostanie wykonana. Jednym słowem firma postanowiła oszczędzać na pracownikach. Wymagania nieadekwatne do wynagrodzenia. Masakra

14.01.2019 14:49

Witaj, Zasady nagradzania pracowników są bardzo klarowne, a docenienie dotyczy wielu aspektów. Poza samym planem sprzedażowym analizowany jest również staż pracy oraz wykonanie zadań jakościowych. Dodatek nie jest uzależniony jedynie od wykonania planu sprzedażowego, choć oczywiście jest to istotny aspekt jak w wielu firmach. W celu uzyskania szczegółów i bardziej precyzyjnych wyjaśnień, zapraszamy do kontaktu z działem HR pod adresem [email protected]. Pozdrawiamy, Dział HR
    Tomek

04.09.2018 09:58

Cosmo Group przez lata bardzo się zmieniło. Warto tam pracować żeby wynieść i dobre i źle doświadczenia i wiedzieć czego szukać u innych pracodawców. Dobra dla ludzi z doświadczeniem. Zła dla kogoś kto szuka pola do rozwoju.

Zostaw merytoryczną opinię o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.