Cosmo Group

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o Cosmo Group Poznań

Nie przegap nowości o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.!

Orzeł

13.06.2025 11:35

Firma naprawdę super – fajna atmosfera, ludzie pomocni, ciekawe zadania. Naprawdę chciałoby się tam pracować na dłużej… gdyby nie jedna osoba.(usunięte przez administratora)psuje wszystko. Jej sposób traktowania ludzi to dramat – ciągłe pretensje, (usunięte przez administratora) potrafi się czepiać o byle co i robi to w taki sposób, że człowiek wychodzi z pracy z poczuciem totalnego przygnębienia. Wielka szkoda, bo cała reszta ekipy daje z siebie dużo, a przez jedną osobę cała motywacja siada. Jeśli coś ma się tu zmienić na lepsze, to najpierw musi się zmienić podejście tej konkretnej osoby.
    X

16.07.2025 17:54

Możesz powiedzieć coś więcej? Jak ogólnie praca w HR?
    Praca zdalna

20.05.2025 15:45

Jak wygląda w rzeczywistości praca zdalna w tej firmie? Czy zwracają koszty dojazdu osobą z innego miasta?Jak pracuje się w dziale marketingu?
    jakobyly

11.06.2025 15:30

grupki, kliki, towarzystwa wzajemnej adoracji. zbieranie haków na kolegów z innych zespołów. pisanie du..chronów i szukanie potem kto zawalił. najlepiej zostać pupilkiem właścicielki, która rządzi marketingiem nawet jak chwilowo jest dyrektor marketingu (bo to są epizody), bo on nic nie moze bez niej zrobić.
    anonimowaa

13.06.2025 12:03

To prawda, pracowałam bardzo długo w marketingu (o dziwo) i przez te kilka lat nic się nie zmieniło, więc wątpię, że już kiedykolwiek się zmieni. Jeśli ktoś lubi lizod**stwo to będzie to idealna praca ;)
    ReviewModeratorIcon
    Aldona

14.06.2025 19:12

Z tego, co ktoś niżej pisał, te osoby "wyżej" za długo miejsca nie zagrzewają. Jak to wygląda w przypadku brygadzisty, którego teraz szukają? Chcą tylko rok doświadczenia, więc te wymagania chyba nie powinny być jakieś mega surowe albo z kosmosu.
    prawda w oczy kuje

16.06.2025 17:55

Można by powiedzieć że jeśli nie jesteś lizo-dupem to bez sensu aplikować, bo kierownicy nie zależnie od działu tylko i wyłącznie potrafią się lansować nowymi samochodami albo wycieczkami na bali czy w inne egzotyczne miejsca, w cosmo nie znajdziesz kierownika który cię pochwali, lub uzna że zasłużyłeś na premię bo oni wiedzą tyle co ktoś kto chce lepiej dla siebie niż dla ciebie im powie :/
    ReviewModeratorIcon
    Liliana

17.06.2025 19:16

Nie wiem czy ktoś już pytał ale ile dni w tygodniu trzeba pracować z biura? Sprawdziłam, że szukają teraz specjalistę ds. marketingu ale nie napisali nic czy można całkowicie zdalnie.
    Oiosksk

23.06.2025 08:34

W starym biurze był w większości tryb 4/1 lub 3/2, po przenosinach w ramach "rekompensaty" w dialogu z pracownikami wypracowano tryb dostosowany do stanowiska, czyli o ile praca na to pozwalała to 2 dni z biura/3 z domu itp. Miał to być swego rodzaju kompromis, było pełno ankiet dla pracowników, żeby zaraz wszyscy się nie pozwalniali. Przenosiny były w okolicach sierpnia/września, a od kwietnia powiedzieli, że wycofują się z tego kompromisu i wraca 4/1, wyższe szczeble mają 5/0, co jest nie fair w stosunku do osób, które postawiły pracę zdalną jako warunek dalszej pracy w firmie albo w ogóle jako warunek zatrudnienia, i został on zaakceptowany. Też było nam to ciężko zrozumieć, bo cały pion dowoził wynik nawet z górką, ale argument był niezmienny: żeby podnieść efektywność pracy : ) W rzeczywistości Błażejewskim jest po prostu smutno, że mało kto chce przyjeżdżać do siedziby poza Poznaniem i ich ukochane biuro stoi puste. Myślę, że to była taka wisienka na torcie - brak podwyżek, brak premii, nawet głupiego dodatku świątecznego, a na dodatek odebrali pracę zdalną i posypały się wtedy wypowiedzenia. No ale słyszałem, że w niektórych działach udało się wynegocjować 3/2 skoro dowoziły i argument efektywności był obalony, ale to też na czas określony
    xd

23.06.2025 09:21

Ci co się dogadali to też pod warunkiem, że będzie cel na 100% dowożony i jakiś % zespołu będzie w biurze, więc jest kombinowanie każdego dnia kto musi być w biurze xd traktowanie ludzi jak w przedszkolu…
    Ksiegowość

15.05.2025 16:31

Jak wyglada atmosfera i praca w dziale księgowym. Po raz kolejny jest oferta pracy na stanowisku Zastępca Głównego Księgowego.
    Insider

09.06.2025 20:49

Bzdura z tymi problemami finansowymi, gdyby nie mieli kasy, nie inwestowaliby w systemy sterujące i robotyzację. Robią porządki po "Super Dyrektorach i Księgowej" którzy brali kasę za nicnierobienie i tylko zajęci byli jaki sobie wybrać samochód służbowy i jaki nowy gadget sobie kupić. Szkoda, że tak późno, bo paru fajnych ludzi odeszło, ale lepiej późno niż wcale
    NiGGeri4

10.06.2025 10:43

Ten cały super Autostore, z którym od początku są problemy, to naprawdę świetna inwestycja... Zwłaszcza że zamiast korzystać z autoryzowanego oprogramowania, zdecydowali się na swoje własne rozwiązanie. Ciekawe, po ilu latach (o ile w ogóle) im się to zwróci. Ale pewnie – wszystko przecież działa bez zarzutu, prawda? Tymczasem w 1Q sprzedaż poniżej minimum, cele na czerwono, pracownikom odebrano premie uznaniowe, nadgodziny, a podwyżek nie było od dawna. Nie było nawet prezentów na święta. Premię roczną zamieniono na kwartalną, a oszczędza się już dosłownie na wszystkim, na czym tylko się da.
    rekrutowany

09.06.2025 20:55

Rekrutacja to jakiś żart. Aplikujesz, a po długim czasie dostajesz odpowiedź, że dziękują za aplikację i "zaangażowanie". Szablon, wysłany mailem z błędem... Mało tego, jakie to zaangażowanie, skoro był tylko klik "wyślij"? HR to jakiś żart — samo ogłoszenie przewyższałem kilka razy doświadczeniem oraz umiejętnościami, a i tak nawet nie dostałem sensownej odpowiedzi. XD

07.05.2025 11:41

Asystent AI

W firmie Cosmo Group poszukiwany jest Product Manager na pełny etat. Wynagrodzenie nie zostało ujawnione, jednak zatrudnienie odbywa się na umowie o pracę. Najważniejszym wymaganiem jest doświadczenie we wdrażaniu produktów na rynek, preferowane w branży FMCG lub kosmetycznej. Wyjątkowym benefitem jest prywatna opieka medyczna. Kto może podzielić się doświadczeniem na tym stanowisku? Jak dużo wymagań stawia firma i czy oferowane warunki są adekwatne do obowiązków?
    Hiperrotacja

12.05.2025 18:08

Ja pracuję tu nieco ponad rok i takiej rotacji w życiu nie widziałam. Najdziwniejsze to otwieranie nowych stanowisk (w tym kierowniczych), zatrudnianie ludzi, po czym zwalnianie ich bez pardonu (chyba poprzez nieprzedłużanie umów), nawet jeśli okażą się świetnymi pracownikami. Nawet jeśli widać, że ktoś ma wizję, powera do pracy, kompetencje, zaczyna osiągać wyniki (co i tak jest sukcesem w czasie 3-6 miesięcznym) i jego stanowisko nie zostaje przedłużone, to co jest grane, ja się pytam??? Po co ten cały cyrk z tworzeniem nowych stanowisk i zawracaniem d... poważnym ludziom. Ogarnijcie się wreszcie.
    Pracownik wyższego szczebla

05.06.2025 16:27

Dokładnie tak jest. Niestety. Firma uważam zmierza do bankructwa, bo ich sposób zarządzania magazynem, traktowanie ludzi i brak budowania marek nie może się inaczej skończyć.
    R.

15.05.2025 21:47

Z tą firmą dobre wybory są dwa: nie zatrudniać się lub się zwolnić. Nic nie jest warte tego wpisu do CV. Rekruterzy albo nie pytają czemu szukasz pracy, albo sami mówią, że wiedzą co się w Cosmo dzieje. Firma do szpiku polska. Nikt nie jest tak mądry jak szef, można tylko rozkładać ręce jak w trybie pożaru wdraża rozwiązania proponowane miesiące temu. Po co zatrudnia się specjalistów? Po to żeby lekceważyć ich wiedzę i umiejętności? Nie ma w tej firmie ani krzty wartości i poczucia sensu swojej pracy.
    Pracownik wyższego szczebla

05.06.2025 16:25

Niestety z przykrością muszę się zgodzić. Bardzo trudna organizacja. Właściciele zatrudniają ekspertów, po czym w ogóle ich nie słuchają. Rozwiązaniem problemu jest zwolnienie kogoś. No chyba, że jest się Natalie "córeczką", to pomimo gigantycznych spadków sprzedaży, można liczyć na stałą posadkę.
    Veritas

02.06.2025 21:55

Asystent AI

Trwa rekrutacja na stanowisko Zastępcy Głównego Księgowego. Wynagrodzenie niestety nie zostało ujawnione, a praca odbywa się na pełny etat na umowie o pracę. Najważniejsze wymaganie to minimum 3-letnie doświadczenie w księgowości oraz znajomość międzynarodowych standardów rachunkowości. Z benefitów wyróżnia się prywatna opieka medyczna. Czy ktoś się orientuje, czy te oczekiwania nie są zbyt wysokie jak na ten poziom stanowiska? Jak z pensjami w tej firmie?
    #Ksiegowa
    Blondi

03.06.2025 19:42

Nie dzieje się dobrze zarówno w księgowości jak i w samej firmie. Szukają zastępcy, głównej i księgowych bo prawie caly zespół rzucił papierami.
    Szukam

27.05.2025 13:59

Ktoś wie dlaczego szukaja znowu kogos do HRow? Ogłoszenie pojawia się raz na jakiś czas, podobnie jak w księgowości.
    Karolina

30.05.2025 13:44

Zwalniają się bo obecna główna księgowa wszystkich zniechęca…
    Justyna

31.05.2025 01:25

Szkoda że główna księgowa nie zwolniła się dużo wcześniej 🤪

29.05.2025 13:49

Są kolejne ogłoszenia do księgowości . Czy ktoś podpowie jaka tam jest atmosfera . Co z premiamii , HO ? Czy aby otrzymać premię trzeba coś zrobić konkretnie czy to jest uznaniowe ? Wyrażane w % wartościach ?
    nikikiki

10.03.2025 18:05

Ogromnie cieszę się że już tu nie pracuje nie będę pisać nic o firmie ale o pracownicy każdy będzie widział o kogo chodzi KRÓLOWA PSZCZÓŁ LIZO-DUP REGIONALNEJ ???? Nie da się jej znieść tyle czasu ile byłam na tej głupiej grupie z regionem to był koszmar ona była tam najważniejsza wszystko widziała jestem pewna że większość osób jej nie znosi każdy robi to co ona chce a niestety ona myśli że jest fajna wręcz lubiana a tu się myli większość dziewczyn nie umie jej znieść. Fałszywość jest tutaj czymś zupełnie normalnym, niby wielkie koleżanki, a jak przyjdzie co do czego to w łyżce wody by człowieka utopiły zwłaszcza dwie wyspy na Śląsku:) Obgadywanie na grupie innych pracowników to rzecz normalna zwolnisz się to wytkną na grupie każdy twój błąd i będą się nabijać a one wszystkie są tam idealne a najbardziej Królowa. Ona wie kto idzie do zwolnienia ona wszystko wie i kogo regionalna zwolni. Strach napisać coś na grupie o pomoc bo zostaniesz wyśmiana nie wspomnę o innych grupach które mają żeby się pośmiać z tych nowych albo starych dziewczyn które są mniej lubiane. TAK MAJĄ INNE GRUPY Praca na wyspie totalnie odradzam psychika ci padnie Nareszcie koniec, poczułam wolność Całusy dla Regionu Nie pozdrawiam Królowej pszczół = (usunięte przez administratora) Forum
    hihi

28.05.2025 16:35

No niestety nie została przyjęta ale podobno była najlepsza wszystko wiedziała tak jak zawsze, uczyła się tyle czasu i nawet podobno kursy wykupiła.
    Queeeen

28.05.2025 17:11

Ba, nawet mieszkanie w Poznaniu zdążyłam wynająć
    Z kulturą i kartonem na Ty

23.05.2025 00:37

Moje doświadczenie z pracą na wyspie handlowej było w większości pozytywne, jednak sposób zakończenia współpracy pozostawił we mnie duży niesmak. Informację o zamknięciu wyspy otrzymałam z krótkim wyprzedzeniem niespełna miesiąc wcześniej. (Niestety, dowiedziałam się, że inna pracownica miała tę wiedzę wcześniej, co budzi pytania o przejrzystość komunikacji i równe traktowanie pracowników) W tym czasie regularnie i zgodnie z harmonogramem pakowałam oraz odsyłałam towar na inne wyspy, współpracując przy tym z koleżankami z innej lokalizacji. W dniu zamknięcia pojawiła się regionalna, która wyraziła niezadowolenie z powodu braku dwóch firmowych kartonów mimo że zostały one wykorzystane do wysyłki produktów, co było konieczne ze względu na ich gabaryty. Na miejscu był zapewniony inny, większy karton. Zamiast rozmowy spotkałam się z rozkazującym tonem i poleceniem, by chodzić po galerii i szukać nowego kartonu. Zaskoczona taką prośbą, zareagowałam zdziwieniem, co zostało uznane za brak szacunku.. Regionalna odpowiedziała, że „jest moją przełożoną i nie życzy sobie takiego tonu”, mimo że współpraca opierała się na umowie zleceniu, w ramach której formalnie nie występuje zależność służbowa. Pozwoliłam sobie to zaznaczyć. Co istotne, firma wprowadziła w umowie zleceniu dwutygodniowy okres wypowiedzenia co pokazuje, że dba o zabezpieczenie swoich interesów. Uważam więc, że również zleceniobiorca ma prawo do ochrony swoich granic i nie powinien być traktowany w sposób dominujący czy niekulturalny szczególnie pod koniec współpracy. Po wyrażeniu swojego zdania usłyszałam, że mam zabrać swoje rzeczy, wyrzucić śmieci i opuścić stanowisko wykonywania zlecenia. Zabrakło elementarnej kultury zakończenia współpracy podziękowania, szacunku, krótkiego podsumowania. Zostało to zastąpione nieprzyjemną atmosferą i niepotrzebnym napięciem. Nie zamierzam oceniać całej firmy przez pryzmat tej sytuacji, ale uważam, że warto byłoby położyć większy nacisk na sposób, w jaki traktuje się pracowników, także tych, którzy kończą współpracę.
    wooww

28.05.2025 16:41

Z N.G też była taka sytuacja więc nie broń, nie broń hihi
    Mateusz

21.05.2025 17:37

Jak wygląda praca w dziale utrzymania ruchu?
    Laura

20.05.2025 14:21

Kto teraz jest ,,rządzi'' na dziale składania zestawów i konfekcji ? Jak wyglądają zmiany i po ile osób?
    Lolek

20.05.2025 09:25

Do osób które nie wiedzą dlaczego ambitne osoby są zwalniane mam odpowiedź z własnego bogatego doświadczenia : Bo najwyraźniej wyżej są osoby nad wami z niskim poczuciem wartości i czują się zagrożone. Tu nie chodzi o waszą pracę tylko o nich. Zazwyczaj to wyglądało u mnie tak że takie osoby już na starcie były do mnie uprzedzone i szukały haka na wszystko w imie dobra firmy , donosiły , i pokazywały wyższość. Wiecie jak mały pies do dużego psa. Skutkowało to tym że nie przedłużano mi umów nikt nie wiedział dlaczego. Dobra informacja jest taka że tj na korzyść dla Was bo to nie miejsce dla was i to pracodawca traci ambitnego pracownika przez swoją indolencję. Pozdrawiam :)
    J

08.05.2025 13:46

Firma poszukuje Analityka HR, czy praca na tym stanowisku jest stabilna i jak wygląda praca w tym zespole
    Wyplaty

09.05.2025 14:46

Dodalabym jeszcze ze czesto i gęsto zdarza sie ze wyplata jest źle obliczona …. :/
    Laura P.

09.05.2025 20:30

Nie wiem jak płacą w HR, ale pewnie tam też zależy czy Cię prezsesi polubią XD
    A.

07.05.2025 16:46

Jako były pracownik dziwię się ludziom, którzy jeszcze tam siedzą, wiedząc, że zmierza to do nikąd i sami nie traktują tej firmy poważnie.brak ambicji? kasa? (wątpię). Złudne poczucie że masz stanowisko w super marce? Nawet jeśli ktoś dostał hajs, to nie wynagrodzi to zmarnowanych lat. Cosmo dziś to nie miejsce dla ambitnych ludzi.
    IK

02.05.2025 08:45

*Cosmo Group: Gdzie marzenia o karierze idą na manikiur* Kiedyś Cosmo Group błyszczała jak świeżo nałożony top coat — firma z potencjałem, zespołem pełnym energii i pomysłów. Dziś? To bardziej przypomina odpryśnięty lakier na paznokciu — niby coś tam jeszcze widać, ale lepiej nie patrzeć zbyt bliska. *Zarządzanie?* Przypomina grę w ruletkę: decyzje podejmowane na chybił trafił, bez strategii i planu. Przeprowadzka do Rokietnicy bez zapewnienia sensownego transportu dla pracowników? Świetny pomysł! Przecież nic tak nie motywuje do pracy jak codzienne wyprawy przez pół województwa. *Praca zdalna?* Obiecywana jak złote góry, a potem odebrana szybciej niż zdążyłeś rozłożyć laptopa. Zamiast zaufania — śledzenie ruchu myszki. Bo przecież pracownik to największy wróg firmy, trzeba go pilnować! *Atmosfera?* Taka, że nawet najnowsza kolekcja lakierów nie przykryje smrodu frustracji i wypalenia. Ludzie odchodzą drzwiami i oknami, a ci, którzy zostają, to albo desperaci, albo nie zdążyli jeszcze zaktualizować CV. *Podsumowując:* Jeśli marzysz o pracy, gdzie kreatywność jest tłumiona, kompetencje ignorowane, a każdy dzień to walka o przetrwanie — Cosmo Group czeka z otwartymi ramionami. Dla reszty — lepiej trzymajcie się z daleka.
    M.

02.05.2025 08:35

Z żalem patrzę na to, czym stało się Cosmo – firma, która kiedyś miała duszę, energię i ludzi, którym naprawdę się chciało. Był zgrany zespół, były chęci, był potencjał. Niestety, wszystko to utopiło się w morzu błędów, które zafundowały firmie „królowe produktu” – damy o „złotym sercu”, lecz ołowianym wyczuciu rynku. Kiedy błędne decyzje sypały się jak z rękawa, zaczęła się fala odejść – nie z nudów, ale z rozsądku. Najlepsi wybrali życie poza Cosmo, bo ile można biegać za cudzymi wpadkami i jeszcze udawać, że wszystko gra? Do tego doszła cała łyżka dziegciu: brak świeżych pomysłów, pościg za regulacjami, kontrole, kary, chaos – wszystko, co składa się na przepis na korporacyjną katastrofę. Na koniec został piękny budynek – złoto, szkło i echa lepszych czasów. Tylko że mury nie budują firmy, robią to ludzie. A tych naprawdę wartościowych już tam prawie nie ma. Dla tych, którzy rozważają ofertę z Cosmo: zatrzymajcie się, zaparzcie sobie herbatkę i przemyślcie to... z dziesięć razy. Zanim zaczniecie żyć cudzymi błędami – lepiej poszukać miejsca, gdzie naprawdę warto się starać.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Cosmo Group?

Kontakt - Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.

UL. JASIELSKA 10A 60-476 Poznań

Branża główna: Kosmetyki

Upsi

30.04.2025 23:02

Jeśli firma ma zamiar zamknąć wszystkie wyspy to niestety ogłosi bankructwo jeszcze szybciej niż chcieli. Ludzie mijając wyspy na korytarzach galerii mogą chociaż przypomnieć sobie o tej śmiesznej marce. Kiedy znikną niestety nikt już nie będzie tego kupować :/ ani waszych lakierów rozlanych po szafach hebe ani makijażyku na papierowym regale. Zero innowacja, klientki wciąż pytają o stare kolory, nic nowego wam nie wychodzi. Zamiast zatrudnić kogoś kto się na czymkolwiek zna to zatrudniacie ludzi po znajomości. Gratulacje!
    Tytytytytyty

31.03.2025 08:01

Jako już były pracownik wyspy, totalnie nie polecam. Dziewczyny uciekajcie póki jeszcze możecie, naprawdę dziwię się że ktoś chce pracować w takiej atmosferze w strachu przez nagłą utraty pracy. Praca sama w sobie nie jest ciężka, głównie nic się nie robi, raz na jakiś czas trzeba wdrążyć nowe manuale, 2 razy w tygodniu rozpakować dostawę, także praca sama w sobie jest okej. Natomiast to co się dzieje przez ostatnie pół roku przechodzi ludzie pojęcie. Zamknięcie za zamknięciem, głupie tłumaczenia rks „dopiero się dowiedziałam” przecież nikt wam w to nie wierzy , która galeria ma miesięczne wypowiedzenie umowy? Wiecie dużo wcześniej, ale się boicie że nie będzie kto miał obstawić wyspy i wolicie mydlić oczy zamiast podjeść do sprawy po ludzku i dać znać wcześniej żeby szukać nowej pracy. Nie wiem czy wiecie ale każdy z nas ma swoje zobowiązania, rachunki. Jak w ciągu miesiąca mamy znaleźć nową pracę? Kto zapłaci mi ratę kredytu? Dostałam przez was nerwicy, leczę się psychiatryczne…I mimo że zaraz nie będę mieć za co żyć, cieszę się że nie mam już nic wspólnego z tym (usunięte przez administratora) Cosmo. Wreszcie w nocy śpię. Całemu zarządowi oraz właścicielom życzę wszystkiego co najgorsze, obyście się poczuli jak dziewczyny z wysp. Dno dno dno i jeszcze raz dno!
    Sigma

30.04.2025 13:00

Wiadomo dostaw nie ma i premier też, ale administracja dalej robi z nas debilki pisząc, że brak dostaw spowodowany jest zamieszaniem na magazynie(hlip hlip naprawdę wzruszające). RKS też leci w (usunięte przez administratora) gadając żz nic nie wie, ale jak tylko się dowie to poinformuje. Jeżeli oni myślą, że tym żałosnym tłumaczeniem my się nie domyśliłyśmy to oni są takimi (usunięte przez administratora) że szkoda to komentować .Nawet dziecko po tygodniu by się zorientowało co się odwala w tej pożal się boże firemce.
    NiGGeri4

30.04.2025 17:20

Tak... to zasługa pana w białym kitlu (nowy ulubieniec zarządu)
    Obserwator

26.04.2025 04:44

czy firma nadal jest Polska? To co można przeczytać, brzmi jak zagraniczne korporacje i może dlatego jest tyle hejtu, bo korpo zmiany zawsze bolą?
    Dlugoletni pracownik

25.04.2025 20:08

Niestety, to wszystko co tu wybrzmiewa jest prawdą. Każdego dnia dochodzą informacje o nowych zwolnieniach (zapewne zasługa prowadzonych optymalizacji…) Ci których to jeszcze nie dotknęło sami rzucają powoli wypowiedzenia, w każdym dziale od produkcji, po biura. Szkoda, bo nowy budynek sam w sobie wygląda obiecująco. Jednak wewnątrz, za murami całkiem odwrotny efekt.
    Coś cicho...

17.04.2025 16:30

Ej, czyżby zwolnienia pracowników (chwilowo) ustały? Co tak cicho? Gdzie nowe opinie? Dajcie znać jak sytuacja w Cosmo.
    titanic

23.04.2025 09:14

A ile można pisać o beznadziejności firmy? Firma osiągnęła już (usunięte przez administratora) totalne. Wychodzą z założenia, że zatrudniając desperatów za minimalną krajową i kilku ''nadzorców'', którzy będą stali nad nimi z batem a biznes będzie się kręcił. Posiłkują się stałym tekstem, że nie ma pracy w Poznaniu i nigdzie nie znajdziesz jak odejdziesz, a na Twoje miejsce czeka kolejka chętnych. Kolejka, owszem tak długa, że końca nie widać, tyle, że do wyjścia a nie wejścia.
    Tiru Ri

25.04.2025 15:04

Nie zwalniają bo nie mają kogo, wykurzyli całą agencję a stali pracownicy powoli sami uciekają, widząc w jakim kierunku ten okręt płynie
    Zestresowana

10.04.2025 11:44

Odpowiadając pracownikowi, który tak naprawdę jest "panią": Z całym szacunkiem, ale skoro "młodsze osoby nie mają doświadczenia", to kto je zatrudnił? Kto je wprowadzał, szkolił, albo raczej - nie szkolił i pozwalał, żeby były rzucane na głęboką wodę bez wsparcia? Przecież to nie one same się zatrudniły, a już na pewno nie wymyśliły sobie absurdalnego systemu pracy opartego na plotkach, lęku i łasce jednej czy drugiej królowej. Zamiast obwiniać młodych pracowników za brak doświadczenia, może warto się zastanowić, dlaczego ci kompetentni odchodzą tak szybko i dlaczego nikt z zewnątrz nie chce objąć stanowisk, które z jakiegoś powodu cały czas się zwalniają. To nie są "roszczeniowe postawy” – to normalne oczekiwania co do szacunku, komunikacji i zwykłej przyzwoitości w pracy. Ta firma miała potencjał. Miała ludzi. Miała rynek. A potem wszystko rozwaliło się o czyjeś ego, brak planu i wieczne jakoś to będzie. Dzisiaj nie trzeba być psychologiem ani detektywem, żeby zrozumieć, że coś tu bardzo nie gra. Ludzie piszą jedno i to samo: mobbing, chaos, brak wizji, brak rozwoju, ciągłe kłamstwa, wyniszczająca atmosfera i protekcjonalne traktowanie. I co firma robi? Wkleja odpowiedź, która wygląda jak korpo-generator frazesów na dopalaczach, gdzie "zmiany są potrzebne”, „ludzie przychodzą i odchodzą” i „mamy solidne fundamenty”. Otóż nie, nie macie. Macie rotację, brak zaufania, i ludzi, którzy po wyjściu z pracy odczuwają ulgę, że to koniec. I to mówi więcej niż jakakolwiek PR-owa przemowa. A więc może warto przestać pisać bajki, a zacząć słuchać tych, którzy naprawdę chcieli coś zbudować, ale zostali zmiażdżeni przez beton i wszystkowiedzącą "panią", która tak naprawdę na niczym się nie zna. Stworzyliście super firmę tylko dlatego, że trafiliście na odpowiedni czasy i odpowiednią niszę. A o zarządzaniu firmą i ludźmi, nie macie zielonego i bladego pojęcia.
    Agata

12.04.2025 23:39

Zainstalowali wam program śledzenia pracy w komputerach? Nieźle
    M

15.04.2025 13:55

Nie zainstalowali nic takiego. Zgadzam się z pozostałymi opiniami, ale to akurat nie jest prawda.
    O.N.A

12.04.2025 22:14

Kiedyś powiedziano do mnie - " Ja jestem dyrektorem nie kierownikiem"... to wszystko chyba mówi samo za siebie ;) jaka to była kultura tej Pani i tej firmy ... A teraz ta Pani na LK status open to work ;) Karma wraca.. pozostaje życzyć tej Pani pokory w życiu :)
    Mania

08.04.2025 14:06

Coraz więcej wysp się zamyka, to przykre. Ja też jakiś czas temu straciłam pracę.
    hm...

03.04.2025 16:39

Ktoś ostatnio wspomniał jakoś na rozmowie o potencjalnych redukcjach... ile w tym jest prawdy? ktos to w ogole moze potwierdzic czy kolejna puszczona plota która ni jak ma sie do rzeczywistosci
    Obecny

07.04.2025 22:19

Niestety, właśnie redukowali. Każdy kto może to ucieka z tego statku jak tylko ma szansę. Jak tak dalej pójdzie, to zaraz zarząd sam będzie towar pakować :)
    A.

04.04.2025 18:12

Jako była pracowniczka tej firmy niestety muszę potwierdzić wszystkie negatywne opinie, które pojawiły się w sieci. I mówię to nie z żalu, ani złości, ale z przykrością, że firma miała ogromny potencjał, który został zaprzepaszczony. Pracowało tam kilka naprawdę kompetentnych osób, ale 90% z nich już odeszło, a pozostałe 10% czeka tylko na odpowiedni moment, by zrobić to samo. Zarządzanie – od produktu po zakupy – jest fatalne, a kompetencje w kluczowych działach praktycznie nie istnieją. Mobbing jest obecny na każdym szczeblu, a pracownicy traktowani są z pogardą. Seniorki, które nie zasługują na miano liderów, to niestety osoby, które swoją niekompetencją i ignorancją pogrążają firmę. Przykładem może być „królowa lakierów”, która sprawdza stan magazynowy, wkładając produkty do koszyka na stronie, oraz „królowa podróbek” w dziale make-up, która słynie z plotkowania i miała już na koncie rozmowy dyscyplinujące. Nikt jej na poważnie nie traktuje. Możliwości awansu są skutecznie blokowane, aby nie ujawniała się cała niekompetencja na wyższych stanowiskach, a zarobki są skandalicznie niskie i nieproporcjonalne do obowiązków. Odradzam pracę w tej firmie, ponieważ nie tylko nie ma się tam czego nauczyć, ale wręcz można cofnąć się w swoich kompetencjach. Wiem, że dla sensownych osób to tylko kwestia czasu, kiedy znajdą dla siebie lepsze miejsce, więc życzę powodzenia wszystkim, którzy jeszcze tam pracują aby szybko znaleźli nowe miejsce. Pozdrawiam A.
    Made in PRC

04.04.2025 10:12

Nigdy w życiu nie widziałam tak fatalnie prowadzonej firmy, która zamiast wykorzystać swój potencjał, ewidentnie dąży do upadku. Okropne traktowanie pracowników, zwolnienia i zostawianie ludzi na lodzie z dnia na dzień, obcinanie obiecanych dni zdalnych, niekompetencja pracowników na wysokich szczeblach. Dział HR nie robi nic, żeby poprawić komfort pracy pracowników - zgłoszenia mob****u przez dyrektorkę działu Produktu zostały "olane". Seniorki z działu Produktu to osobny temat. Jedna nie potrafi nawet sprawdzić stanów magazynowych czy obsłużyć SAPa, a druga obrobi (usunięte przez administratora) każdemu, a zwłaszcza swojemu zespołowi. Uważają, że tkwienie w tej firmie świadczy o ich niesamowitych charakterach i determinacji, a osoby, które słusznie odchodzą, oceniają jako te o słabej wytrzymałości i psychice. Gratuluję podejścia. Wszystkie osoby, z którymi dało się efektywnie pracować i nie przychodziły do pracy tylko po to, żeby zrobić dramę i obrobić komuś(usunięte przez administratora), już tam nie pracują. A czy muszę jeszcze wspominać, że to firma, która nic nie produkuje samemu i praktycznie wszystko ściąga z innego kontynentu? A dodatkowo za nic ma obostrzenia dotyczące zakazanych składników w produktach kosmetycznych.
    Ups

03.04.2025 20:04

Z ogromną ulgą wspominam dzień, w którym opuściłem tę firmę. Chaos, ciągłe kłamstwa i niekompetencja osób odpowiedzialnych za rozwój produktów były przytłaczające. Mimo nieustannej gonitwy za terminami, produkty, które miały być rozwiązaniem, ostatecznie okazywały się nietrafione i nieakceptowane przez klientów. Winę za porażki zrzucono na wszystkich, z wyjątkiem tych, którzy faktycznie powinni ponieść odpowiedzialność. Niestety, ci sami ludzie wciąż pozostają na swoich stanowiskach, co budzi zdziwienie, zwłaszcza że ich obecność wydaje się pogrążać firmę, a zarząd wciąż ich toleruje – być może dlatego, że nikt inny nie chce się podjąć tej roli. Imponująca siedziba, w którą włożono ogromne sumy, nie była w stanie ukryć prawdziwego obrazu firmy – pozbawionej pomysłu i strategicznego podejścia. Produkty make-up, które miały być innowacją na rynku, okazały się jedynie podróbkami znanych marek, niestety gorszej jakości, próbującymi udawać coś wyjątkowego. Z kolei rozrost oferty lakierów, który nie miał żadnej spójnej koncepcji ani długofalowej wizji, tylko pogłębiał wrażenie chaosu. Do tego niskiej jakości urządzenia. Potencjał tej firmy, który kiedyś mógłby ją wynieść na szczyt, został całkowicie zaprzepaszczony przez brak wizji, kompetencji i mądrego zarządzania. To smutny obraz zmarnowanych możliwości, które mogłyby uczynić ją liderem rynku, gdyby tylko podjęto właściwe decyzje.
    Ciekawe

03.04.2025 21:32

Więc dwie diwy produktowe i książę wciąż pracują? Cóż, nic mnie już nie zdziwi – firma zmierza ku upadkowi. Brak wizji, kreatywności, a przede wszystkim wiedzy, w połączeniu z ciągłym mydleniem oczu właścicielom, to mieszanka skazana na porażkę. To jak proces, który nieuchronnie musiał zakończyć się fiaskiem – pytanie tylko, kiedy to nastąpi. W takiej atmosferze sukces wydaje się być po prostu niemożliwy do osiągnięcia.
    Już tuż, tuż!

03.04.2025 21:43

Jeśli chodzi o D. i I., to wiadomo – zakorzeniły się tam tak mocno, że mimo że to matki porażki, to raczej już nie odejdą. A MP? Cóż, poszedł po rozum do głowy i po prostu uciekł.
    Eh

03.04.2025 17:25

Firma, która niegdyś była pełna życia, pasji i wizji, dziś stała się cieniem samej siebie. Ambitni ludzie, gotowi na rozwój, zostali zastąpieni przez fale błędnych decyzji i zatrzymanie osób, które już dawno powinny zostać wyeliminowane z jej struktur. To naprawdę przykre. Wszyscy biegają, próbując naprawić chaos, który narobiły seniorki PM, swoją niekompetencją i brakiem jakiejkolwiek świeżości. Nowości? Raczej stagnacja i nudna rutyna. Zarząd, zamiast wziąć odpowiedzialność za ten kryzys, udaje, że nic się nie dzieje, a co gorsza – promuje osoby odpowiedzialne za ten całkowity nieład. Firma pogrąża się w chaosie, a ci, którzy mają wybór, nie zastanawiają się ani chwili i po prostu odchodzą.

02.04.2025 19:49

Ciekawy

03.04.2025 07:59

Myślisz że nawet bankructwo? Ciekawy jestem jak daleko to zabrnie

03.04.2025 08:48

Na wyspach świat się nie kręcił, gdzieś tam było wspomniane, że było/jest to parę % zarobku, ale jak już zwalniają jak popadnie, to przecież towar nie będzie się sam badał, produkował, sprzedawał. Klient też jest już coraz bardziej świadomy, jak ma dać 45 zł za bazę to się przeżegna 10 razy. Jak już było gdzieś wspomniane, nasz klient to zwykła pani Basia czy inna Stasia, więc opinia wyżej ma rację, jak kreujesz się na prade cenowo, a klientów masz Sinsay czy jak inne Pepco ( nie obrażając nikogo oczywiście, chodzi tu jedynie o porównanie) to nie ma co oczekiwać cudów, że lawina zarobkowa ruszy. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze, więc to co się teraz dzieje jest sygnałem, że chyba zaczyna brakować, a lepiej wcale nie będzie :) więc może nie zbankrutują, ale te krowy w rokietnicy to wizja przyszłości, żeby dorobić na produkcję kolejnego NMU
    Daniel

01.04.2025 21:38

Ojojoj. Od ponad roku ta firma bankrutuje. Kontrakty które obejmują zwroty tzn. kontrahenci zamawiają lakiery za miliony a po 3 miesiącach je zwracają czyli jest tylko obieg pieniądza. Kredyty na siedzibę w Rokietnicy w środku pola. Albo zarząd jest głupi albo ma głupich doradców ale obserwując od ponad roku sytuację raczej i to i to. Szkoda tylko pracowników którzy starali się i myśleli że pracują u poważnego, rozsądnego i odpowiedzialnego pracodawcy. Kamilo i Arturze zawiedliście.
    Aleksander

02.04.2025 22:25

Dlaczego zwracają towary po 3 miesiącach?
    Xyz

28.03.2025 15:39

Skoro jest tak źle, to dlaczego jeszcze ktoś tam pracuję? Pytam o specjalistów w danej dziedzinie (bez względu na stanowisko). Czy ze względów osobistych? Mają układy personalne? Czy są słabi i nie mogą znaleźć innej pracy?
    Były

01.04.2025 15:50

Gwiazda o inicjałach N.A. Razem z zarządem tworzą świętą trójcę,która puszcza na (usunięte przez administratora) ten statek. Mam dla nich świetną radę: niech zwolnią wszystkich i robią ten biznes we trójkę, sukces murowany!
    M.

01.04.2025 19:22

I te jej wjazdy do biura. Raz od wielkiego dzwonu, ale jak przyjeżdża, to rzucaj wszystko i tylko nią się zajmuj. Wymysły i pomysły z tylnej części ciała. Ze tez sam burmistrz rokietnicy nie przychodzi jej witać z honorami...

01.04.2025 16:54

Ta firm to jeden wielki (usunięte przez administratora). Praca dla osób, które nie szanują swojego zdrowia i czasu. Ponad to śmiesznie niskie pensje, a robisz za pięciu. Zdecydowanie odradzam
    Dziewczyna

30.03.2025 21:36

Nie sadzicie ze po tylu latach współpracy jednak należą nam się dwa słowa wyjaśnienia z jakiego powodu zamykacie wyspy i pozbawiacie nas pracy z dnia na dzień...?? Może jakieś dziekuje za wspolprace,powodzenia? Cokolwiek. Wszyscy pracują na ten sam chleb co i Wy szanowny zarządzie! Dziewczyny pracujące na wyspie są gorsze? Nie zapomnijcie kto robi wam kasę na tych rozpadających się wyspach.
    Czy można upaść niżej ?

14.03.2025 19:44

Dostawy wstrzymane…. Jak posy mają zrobić cel np z experta nie mając nawet żeli do sprzedaży OD MIESIĘCY ? Wiecie jak wygląda rozmowa z klientką ? „Przepraszam, nie mamy tego produktu”. Wymagacie od posów jakiś chorych celi do realizacji, a nie potraficie zadbać o prawidłowy stan produktów. Nie da się za każdym razem przekonywać klienta do innego produktu. Zawaliliście na każdej możliwej płaszczyźnie. Nam konsultantka jest, aż wstyd mówić klientką, że nie ma danego produktu. Może ktoś z was stanąłby i zmierzył się z tym wyzwaniem jakie nam podarowaliście ? Zrobić cel bdg miesięczny - z czego ??? Może dacie nam swoje złote rady, chętnie posłuchamy ;)
    Kurk

29.03.2025 20:20

Po prostu planują zamknięcie wysp - tylko czekają żeby za wcześnie wam tego nie mówić - już tak teraz robili w przypadku tych zamykanych ok 20-30 wysp ;) nikt głupi nie jest, boją się że nie będzie miał kto stać w pracy, a życzę im tego żeby za takie postępowanie konsultantki się postawiły i mialy odwagę rzucić wypowiedzenie, niech się martwią, nikt nie zasługuje na takie traktowanie, albo niech te świetne kierowniczki same kombinują jak udają że nic nie wiedzą, a za parę dni przyjdą do was z wypowiedzeniem „ wszystko wiedzą tylko boją się o swoje (usunięte przez administratora) ;))
    olcia

30.03.2025 19:01

daj znać kiedy przyjedzie regionalna poinformować cię o zamknięciu wyspy:)
    Mw

25.03.2025 11:06

A jak pracuje się w utrzymaniu ruchu? Szukają technika. Warto zmieniać pracę?
    DUR

26.03.2025 08:53

Nie warto totalnie Wymagają od ciebie ze w tydzien na uczysz się wszystkiego i bedziesz samodzielnie na zmianie naprawial szybko maszyny za śmieszne pienadz plus trzeba zmagac sie z nieuprzejmymi i opryskliwymi osobami ktore wiedza zawsze lepiej i potrafia krzyczec i wyzywac a nikt z tym nic mie robi Szkoda nerwów

Zostaw merytoryczną opinię o Cosmo Group Sp. z o.o. sp.k.