SILVERHAND

Poznań

Opinie o SILVERHAND

M.Fischer 2013-12-26 10:44:23
Witam serdecznie wszystkich ktorzy chca podjac prace w tej firmie ,jest sumienna i zetelna szef w w Frankfurcie nad Niemnem jest cook jestem zadowolony z tej firmy pozdrawiam M Fischer hydraulik
0
stefan 2014-01-05 11:20:03
znam w miarę niemiecki i jeszcze ciągle uczę się na kursie ,mam 15 lat doświadczenia jako elektryk zastanawiam się nad wyjazdem do niemiec ,może ktoś z was pracował jako elektryk przez silverhand i może powiedzieć coś o samej pracy,warunkach życia ,samym wyjeździe do miejsca pracy no i o wynagrodzeniu jakie faktycznie można otrzymać ,będę wdzięczny
0
pracowity 2014-01-06 15:52:23
Opinie przekonujace,ale czy maja prace dla stolarza lub ogolnobudowlanca?
0
stefan 2014-01-06 17:03:01
do Edka -wyraziłeś chęć porozmawiania w inny sposób chętnie posłucham co masz do powiedzenia ponieważ rozważam chęć wyjazdu jako elektryk.Jaką formę kontaktu proponujesz email czy tel.
0
edek 2014-01-07 10:04:55
Podaj nr telefonu ja do Ciebie zadzwonie.
0
Cristiano 2014-01-07 15:25:34
zadzwon o 17.00 mam wyjechac jutro wlasnie jako stolarz, (usunięte przez administratora)
0
K.Kowalski, Munchen 2014-01-07 20:46:05
mozesz spokojnie jechac jutro, firma jest uczciwa i powazna, zobacz na opinie ludzi, ktorzy podpisuja sie pod swoimi wypowiedziami swoim nazwiskiem (usunięte przez administratora). Co do stolarki nie orientuje sie, bo pracuje jako instalator ale raczej tak
0
edek 2014-01-07 23:11:55
A skad wiesz ze to sa prawdziwe nazwiska?Rozmawiales z nimi?Myslisz ze ja sobie wymyslilem to?!Bylem pracowalem,widzialem i wiem!A ze ktos pucuje lub podstawia opinie to juz nic nie poradze!Numer usuneli nie skontaktujemy sie!
1
Cristiano 2014-01-08 03:32:36
napisz mi proszę jak najszybciej maila, dziś wyjezdzam,musze wiedziec(usunięte przez administratora)
0
kop 2014-01-08 06:25:47
Witam czy ktoś wie jak wyglada rekrutacjia przez telefon, mało znam niemiecki czy mam jakąś szanse przejśąć taką rekrutacjię??(usunięte przez administratora)
2
kop 2014-01-08 06:29:53
Czytam te wpisy i niektórzy piszą że nie znaja języka niemieckiego a ja dzwoniłem do biura i Pani powiedziała że musi sie znac język jak przeszliście rekrutacjię telefoniczną
0
Cristiano 2014-01-08 12:57:56
(usunięte przez administratora) tylko prosze szybko bo wyjezdzam niedlugo, dzieki wielkie dzieki
1
Cristiano 2014-01-09 22:35:43
no więc tak, ja dojechałem wczoraj na miejsce i wszystko jest tak, jak było ustalane, oprocz korkow na Autobahnie :) wporzo. na kwaterze spotkalem tez kilku gosci, ktorzy pracuja przez nich juz dlugo, jeden chyba ze dwa lata i polecali... brzmia wiarygodnie .. wazne ze sa zaliczki co tydzien i oni pilnuja tego ponoc. W robocie tez ok
0
pracowity 2014-01-12 19:06:41
dzwonilem do tej firmy ale nie znam jezyka i niestety z pracy nici .bylem troche zawiedziony bo bardzo chcialbym ja dostac.
0
Piotrek z Krakowa 2014-01-15 13:09:34
Chciałem się zapytać ,czy poszukiwani są fachowcy od izolacji??mam tu na myśli okuwanie blachą aluminiową bądz ocynkową kanałów itp.potrafię rozwiazywać kolana 1,2,3 segmentowe ,rużnego rodzaju kaptury ,bądz kuferki na izolacje ,z zawodu jestem blacharzem-dekarzem .Mam 31 lat,w zawodzie pracuje 6 lat,posiadam dużą praktykę,często pracuje na terenie Krakowa i okolic prywatnie dorabiając do wypłaty.Jestem osobą pracowitą i angażująca się w powierzone zadania,nie posiadam nałogów.Minusem jset brak znajomości j.niemieckiego,ale jak czytam ,zdarza sie ,że pracuja takie osoby.Prosiłbym o kontakt z kimś ,kto może pomóc,nawet ,jeśli będzie to odpowiedz negatywna,Chciałbym wiedzieć,że nie pisze do 4 ścian(usunięte przez administratora) Pozdrawiam (usunięte przez administratora)
0
Rafał Krug 2014-01-16 20:22:17
polecam tą firmę, pracuje już od 8 miesiecy w Dortmundzie jako instalator
0
daro 2014-01-17 01:49:41
Nie polecam tej firmy,duzo obietnic malo wykonania!
1
Arek 2014-01-18 10:38:30
ja z kolei czekałem 3 tygodnie i sie wreszczie udalo. Tez myślalem na poczatku, ze bedzie lipa. Firme moge polecic bo wywiazuje sie ze swojej pracy ,wazna rzecz to to, zebyscie zabrali ze soba karte bankomatowa, bo jesli pracujecie daleko od biura np. 100 km, to oni wola przelewac zaliczke niz ja dowozic. Pozdrawiam Arek
1
pracowity 2014-01-19 14:40:23
czy wszyscy tam zatrudnieni musza znac niemiecki ? nie ma tam nikogo kto nie zna tego jezyka?
1
Rudy 2014-01-19 23:07:09
Ja mam bardzo pozytywne wspomnienia ze wspolpracy z SILVERHAND. Troche nie rozumiem niektorych opinii, bo przeciez oni nie zatrudniaja ludzi, tylko wspopracuja z pracodawcami. Dzieki nim ja i dwie znajome mi osoby pracujemy w niemczech w Berlinie na stale w firmie hydraulicznej, dzieciaki chodza juz tu do przedszkola od zeszego roku Zaczynalismy we Frankfurcie i udalo sie zalatwic blisko granicy z biegiem czasu. Nigdzie nie ma lekko. Pozdrawiam Rudy
3
YohhnyB 2014-01-21 22:03:05
Firma kiepska, dużo mydlenia oczu. Wysyłają do pracy nie znając warunków zatrudnienia. Straciłem zamiast zarobić.
2
Chris 2014-01-21 22:28:32
Zgadzam się. Wodzili nas za nos, że lada dzień będzie wyjazd do pracy po przerwie świątecznej (mieliśmy dostawać w tym czasie wynagrodzenie). Tymczasem byliśmy już zwolnieni, dokumenty z wypowiedzeniem pracy wysłane zostały na adres niemiecki pod którym nigdy nie przebywaliśmy. W między czasie utrzymywaliśmy stały kontakt z panem (usunięte przez administratora)który nie raczył nas poinformować, że jesteśmy bezrobotni od prawie miesiąca!
3
Ordnung muss sein 2014-01-22 14:22:36
Firma rzetelna jezeli chodzi o zapewnienia, zwiazane z zakwaterowaniem i rozliczeniami za wykonaną pracę ( z tym nie było problemów ), kontakt z pośrednikiem P. (usunięte przez administratora)oceniam również dobrze, ponieważ czesto w dylematycznych sytuacjach odbierał telefony nawet bardzo późnym wieczorem i z zaangazowaniem próbował pomóc. Sprawa jaka budzi nie smak to brak konkretnych wyjasnień odnosnie zwolnień w terminie wczesniejszym od zakładanego, oraz oferty dalszej współpracy, badz przynajmniej wyjasnienie w rozmowie tego, dlaczego nie ma dalszych ofert.
0
sili 2014-01-24 11:19:19
a gdzie dokładnie pan dojechałi pracuje?
0
krzysztof52 2014-01-28 15:11:15
to,że składki ubezpieczeniowe oraz rentowe -są poświadczone na Abrechnungu,wcale nie znaczy-że ,są,faktycznie przelewane /trzeba to sprawdzić w Urzędzie,na miejscu/ ;ja,kiedyś - miałem już do czynienia z tego typu "przekrętem"gdy ,po 9-ciu mies.pracy -okazało się,że owszem ,były przelane ,ale tylko na początku /jeden raz !!!/a potem ,były tylko w rozliczeniach ale na "Koncie' w Ubezpieczalni -już ,nie !!!!!!
0
Cristiano 2014-01-28 20:56:39
pracuje w Stuttgarcie przez SILVERHAND przy prefabrykatach, ściągnąłem też brata i szwagra, chociaż bez języka nie przyjmują, ale się dogadałem z nimi i pracodawca niemiecki wyraził zgode
0
el 2014-02-03 23:31:50
Niewiem dlaczego ale z naszym społeczeństwem jest cos nie tak chyba bo narzeka się na wszystko, negatywne opinie znajdziesz w zasadzie w kazdej sferze internetu czy to strony informacyjne, fora, filmiki itd.. Cudze chwalimy nie doceniając tego ze u nas system mimo wielu swoich patologicznych stron daje mozliwosc rozwoju jezeli ktos ma kumatą głowe chociaz troche. Zawsze tak było ze do zarobienia pieniędzy satysfakcjonujących potrzebne bylo albo szczescie albo racjonalne podazanie za pracą i swoimi potrzebami. Patrząc na znaczną wiekszosc komentarzy dziwie sie trochę bo widze w tym ludzi którym faktycznie nie wyszło z dana firma posredniczaca badz tych ktorzy jak na polaka przystalo nie chce udostepnic a tylko zniechecic do podjecia decyzji o wyjazd na lepszy rynek pracy. Bardzo ciezko znalezc tutaj pozytywne opinie umozliwiajaca podjecie decyzji.. Ponoc zyczliwosc oddana do nas wraca a my nic na tym nie tracimy bo z pensji nie ubedzie.. Patrzac logicznie jest tu 112 opinii firma skoro nadal jest na rynku i werbuje ludzi do pracy chyba nie jest najgorsza.. Tutaj jest tylko 112 opinii a firma z tylu osob przez tak dlugi okres chyba nie utrzymala by sie na rynku. Takze wychodzi na to ze ta znaczaca miejszosc ktorej cos tam nie wyszlo slusznie wyrzuca swoje flustracje publucznie. Sadze ze na tym forum nie mozna na podstawie komentarzy podjac racjonalnej decyzji, tylko dzialac w rzeczywistosci na metodzie prob i bledow. Pracowałem w tej firmie w ubiegłym roku była mozliwosc zarobku bylismy w rozjazdach umowe zakonczylismy szybciej niz przypuszczalism, sam bylem zbulwersowany i nawet wystawilem tu negatywny komentarz, jednak po glebszym zastanowieniu w calej reszcie firma sie spisala bardzo i praca tam pomogla finansowo. Pizdrawiam
1
el 2014-02-03 23:35:43
Tzn jest tu 61 opinii (pomylka) pozdrawiam
0
Jarek 2014-02-06 22:18:13
Jak dla mnie agencja silverhand wygląda profesjonalnie, maja fajny pomysł z tym abc pracownika na swojej stronie.
0
Karol / Wroclove 2014-02-07 09:20:48
pracuje przez nich od 7 miesiecy i mam pozytywne doswadczenie. Trafilem o pracy z duza iloscia godzin, zaliczki na czas
0
kapi 2014-02-07 20:23:46
witam jestem blacharzem samochodowym z jezykiem niemieckim ,uprawnienia spawacza mag wlasne auto, czy jakas praca by byla w tym zawodzie ?
0
Krzychu (Szczecin) 2014-02-09 23:05:53
a mi znalezli prace od razu i znamy sie od grudnia 2011 r., mialem moze przestoju 2 tygodnie, nie liczac urlopow. Dzialaja dobrze (w granicach swoich mozliwosci). Z tego co wiem, to zadna polska agencja nie jest zobowiazana do szukania nikomu pracy. Powinien to robic niemiecki pracodawca (Zeitarbeit) ... A tak w ogole ten poczatek roku jest ogolnie slaby jesli chodzi o elektryke w Niemczech. Ze swojej strony polecam SILVERHAND
0
Krzychu (Szczecin) 2014-02-09 23:11:18
Pierwszy Bocianie, nigdy nie pracowałem w delegacjach, pracuje we Frankfurcie i jego najblizszych okolicach, nie wszyscy albo mniejszosc maja takie doswiadczenie jak Ty. Moglbym Ci podac przynajmniej 40 osob, ktore caly czas pracuja ze mna w tych samych albo wymiennie innych firmach we Frankfurcie,,,lekko 40 0sob - z tego wiekszosc 2 lata juz...
0
mechanik 2014-02-11 11:11:24
pracowalem 10 km od zakladu i nikt mi nie obecywal, ze da mi na paliwo. Fahrgeld jest uwzgledniony w diecie. Kasa sie zgadzala, bylo wszystko wporzadku, tera czekam na zlecenie dopiero od tygodnia, Tak jak Krzychu moge polecic firme, bo gosc odebral telefon nawet o 23 w niedziele, kiedy mi sie auto na autbanie rozsypalo, zadzwonil do ADAC, bo nie moglem sie dogadac.... i to jest autentyczna historia
0
Adam 2014-02-12 10:17:39
Ile czekaliście na odpowiedź o przyjęcie do pracy?? czy umowa jest od razu wysyłana?? proszę o szczegóły po rozmowie kwalifikacyjnej.
Pozdrawiam
0
slusarz 2014-02-12 12:04:26
ze mna kontaktowali sie zawsze wtedy kiedy pracodawca niemiecki byl zdecydowany, ze chce akurat mnie zatrudnic. Wtedy wysylaja tez umowe - skierowanie do pracy po polsku(usunięte przez administratora)
0
Tom 2014-02-16 13:41:43
Kilka dni temu dostalem meila od tej firmy ze do mnie zadzwonia zeby sprawdzic poziom mojego niemieckiego itd Mam pytanie ile musieliscie czekac na jakas propozycje pracy??
0
on 2014-02-19 13:07:00
złozyłem z kolegami cv jest nas3 chetnych do pracy, zadzwoniłem ja i koledzy i co usłyszelismy.Pani pyta czy chce z kolega jechac ja odpowiadam ze tak, O to nietety nie moge.Pytam dlaczego odp wysyłamy tylko pojedyncze osoby.W ofercie pisze wyraznie poszukujemy osób licza mnoga nigdy sie z takim cudem nie spotkałem.wogóle dziwne biuro Pani nie potrafiła logicznie wytłumaczyc sprawy
1
Rychu 2014-02-20 21:24:48
a pomyslales moze, ze szukaja wiecej pojedynczych osob na rozne stanowiska pracy? :) Takie firmy szukają pracy z reguly max. dla zespolow 2-osobowych
0
Swiebodzin 2014-02-23 03:06:46
Pracuje od stycznia jak mechanik maszyn i slusarz u pracodawcy poleconego przez SILVERHAND, wszystko jest tak jak sie umawialismy, wiecie moze jak uzyskac ubezpieczenie rodziny w przyapdku zatrudnienia na umowe o prace w niemczech?
2
KK 2014-02-26 02:08:18
Polecam firme, uczciwa, solidna i konkretna. Mowie tez jak przedmowca z wlasnego doswiadczenia
1
Messimania 2014-02-27 23:11:49
czy jest praca dla monterów okien i drzwi?
0
Monter 2014-02-28 22:50:22
W ubieglym roku pracowalem jako monter okien, ciezka robota, duzo dziwigania stawka na poczatku 9 euro na reke, potem 10 na reke i zakwaterowanie gratis 180-210 godzm w zaleznosci od miesiaca, zakwaterowanie bylo zapewniane w dwupokojowych pokojach, standard dobry, praca na okolo 7-9 miesiecy i potem niestety zima, ale w tym roku znow wracam, ogolnie poleca, male trzeba sie troche narobic
0
ada 2014-03-01 12:17:33
stary do jakiej partii należysz, po tym bełkocie trudno rozpoznać.Nie wiem co oceniać tego bełkotu pała firmy celujący
0
Tadeusz 2014-03-01 15:46:59
Ja się nie zgadzam z opinią boczka, ponieważ jestem swiadkiem tego, ze ludzie wyjezdzajacy przez ta firme pracuja ze mna sa zadowoleni. Logiczne jest, ze firma rekrutujaca nic nie zarabia jesli ktos pracuje 2-3 dni... Z Silverhand wspolpracuje od poczatku 2012 r i rowniez polecam jak wielu moch przedmowców
0
Krzychu 2014-03-01 23:18:48
wypraszam sobie, pracuje za granica od lat i nikt mnie nigdy zle nie traktowal, obrazasz ludzi tutaj "pol"... troche kultury
0
niedowiarek 2014-03-03 18:57:06
Nie wierzę że tak szybko od napisania ostatniego postu (ok. 30 godzin) dojechałeś, wypocząłeś, pogadałeś z innymi zwerbowanymi i jeszcze przepracowałeś dniówką ... nie ściemniaj!
0
Przemas 2014-03-04 19:31:11
A jak z wolnym? Po jakim czasie można liczyć na dwa dni urlopu?
Bo jak robisz nadgodziny, to można je wykorzystać np po miesiącu pracy?, czy to nie wchodzi w grę? Napiszcie.
0
Bomber 2014-03-04 21:22:09
ludzie sie emocjonujecie, zapieprzacie w Polsce za 2 kola za czarno jeszcze bez jakiejkolwiek opieki socjalnej, zasilkow. Pracowalem w Niemczech przez 3 posrednikow w Polsce. Jedna firme wspominam dobrze i teraz tez Silverhand, przede wszystkim za dyspozycyjnosc i pomocnosc. Zapomnijce, ze w Niemczech zarabia sie kokosy do jakich przywkli niekotrzy, ktorzy pracowali w niemczech w latach dziewiedziesiatych tak jak ja. Wtedy przepitka byla kolosalna. Teraz wyciaga sie 9 do 10,5 euro z dnietami z zakwatterowaniem gratis. Do Pana ktory sie pieni z powodu diet i innych rzeczy chcialbym indywidualnie powiedziec, ze niemiecckie zeitfirmy stosuja wszystkie podstawe brutto i tzw. diety, co jest zgodne z ich prawem. Mialem tak jak wspomnialem 3 umowy o prace w nieczech, wszystkie podobne, bo maja jeden standart to sie nazywa IGZ. Nie ma tam zadnych wynalazkow. gdyby mnie ktokolwiek przewiozl za granica pozwalbym niemiecka firme i tyle. Jest mnostwo polsko-niemieckich adwokatow. Z tej krotkiej (kilukumiesiecznej wspolpracy z silverhand) mam dobre doswiadczenie ,tak trzymac a ludzi ktorzy oszczegaja przed jakakolwiek firma tutaj na forum do zapraszam po rozum do glowy bo nie sa anonimowi i moga slono zaplacic za naruszenie dobr osobistych
0
adam58 2014-03-05 12:42:31
Bober co to za wymiociny,której firmy jesteś właścicielem?
1
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SILVERHAND