Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: SILVERHAND

zdjecie uzytkownika
kolo - 2013-06-16 11:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam dziękuje za opinie pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Chętny - 2013-06-19 21:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
hej to jak to jest z tym językiem w SilverHand podstawowy niemiecki wystarcza? CV wysylacie w języku niemiecki czy polskim? porszę o szybką odpowiedź
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-07 17:05:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy jest ktoś kto bezpośrednio? pracuje w biurze agencji Silver Hand? czy ciężko jest się dostać tam do biura do pracy?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-28 05:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co z dniami wolnyni?
zdjecie uzytkownika
sussi - 2013-10-03 13:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli nie potrzeba żadnych poświadczeń o jakichś predyspozycjach językowych? pracowałeś jako taki koordynator w Silverhand?
zdjecie uzytkownika
adam - 2013-10-04 10:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polecam kurs jezyka niemieckiego dla elektrykow do kupienia na allegro - 20pln
zdjecie uzytkownika
JAN - 2013-10-04 20:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM.MIAŁEM OKAZJĘ PRACOWAC ZA POŚREDNICTWEM FIRMY SILVERHAND I PRZYNAJĘ JAK WIEKSZOŚĆ MOICH PRZEDMÓWCÓW IŻ FIRMA SILVERHAND JEST FIRMĄ SOLIDNĄ I UCZCIWĄ A ŻADKO ZNAJDZIECIE FIRMę O TAKIEJ OPINII JAK SILVERCHAND.KASA,ZALICZKI NA CZAS MIESZKANIE ZAPEWNIAJĄ .NIE ZNASZ JEZYKA MASZ PROBLEM BO BEDIESZ SIE MUSIAŁ INNYCH O POMOC PROSIĆ A JAK ZNASZ JESTEŚ NIEZALEŻNY PROSTE . .JA BYLEM ZADOWOLONY.POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM .PODRAWIAM
zdjecie uzytkownika
fox - 2013-10-08 09:19:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
jan, tzn. ze mieszkanie z gory masz zapewnione i oplacone czy to Ty sam za nie musiales placic w silverhand?
zdjecie uzytkownika
denis - 2013-11-16 20:06:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wymagajcie od razu umowy i czytajcie ją dokładnie bo inaczej pretensje możecie mieć tylko do siebie
zdjecie uzytkownika
olek - 2013-12-13 08:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZY W TEJ FIRMIE JEST PRACA DLA CIEŚLI SZALUNKOWYCH ?
zdjecie uzytkownika
andi - 2013-12-13 08:36:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Słyszałem dużo dobrego o firmie. mam doswiadczenie w pracy za granicą , wysłałem cv,praca dla elektryka.
zdjecie uzytkownika
dominik - 2013-12-15 10:22:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem operatorem cnc frezarek sinumeric i frezarek manualnych.Jest mozliwosc dostac sie do pracy tylko ze bardzo slaba znajomosc jezyka niemieckiego
zdjecie uzytkownika
radek / opole - 2013-12-15 20:57:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Doloze swoje 3 grosze ….bo uważam, ze sie należy…przepracowalem ostatnie 1,5 roku przez SILVERHAND w Niemczech i Szwajcarii i nie moge powiedziec zlego slowa, kulturka, zapowiada sie, ze bede pracowal dalej, Z tego co wiem ze slabym niemieckim zatrudniaja latem w parach, bo widzialem osobiscie na kwaterze kilka takich przypadkow, maja dużo ofert dla technicznych z kwaterami i niektóre bez, zależy gdzie co jak,ale to nie problem, pomagają w znajdowaniu, w razie czego piszcie: radoslaw.naczynski@gmail.com
zdjecie uzytkownika
solobiedroneczka - 2013-12-16 09:26:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
( usunięte przez administratora ).Gra nie fair zamiast prosto z mostu poinformowac ,ze np.wiek meski powyżej 50lat jest nieodpowiednim dla pośrednika czy ewentualnego pracodawcy.Pisze z Poznania,moj maz kilka miesięcy temu aplikowal dokumenty,ba,nawet osobiście się pofatygowal.Jest fachowcem z bardzo dobra znajomoscia niemieckiego.Jak dotad oprócz obiecywanek,ze wyjazd już i na teraz,firma Silverhand milczy.Panowie fachowcy z bardzo dobra znajomoscia jezyka nie ludzcie się wiec ...przykre co.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
elektromonter - 2013-12-21 15:12:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje u (usunięte przez administratora) (w zasadzie za jego posrednictwem)juz wiele miesiecy, a tzn., ze chyba nie jest zle. To co pisza na stronie Silverhand jest do konca prawda. Wyplaty, jak dotad, byly zawsze terminowe tzn., do 20-go nastepnego miesiaca, czesto wczesniej. Wszelkie skladki socjalne, w tym rentowe odprowadzaja na biezaco, co jest udokumentowane na comiesiecznym Abrechnungu. Stawka na poczatek 9E netto. Nie jest to szokujace juz w tych czasach, ale stabilne. Rozliczaja podatek i pomagaja w Familienkasse (odplatnie). Niemiecki lepiej znac. Mozna miec szczesie i pracowac na doczepke z innymi Polakami znajacymi jezyk, ale wtedy wiadomo...Ogolnie firma na plus.
zdjecie uzytkownika
M.Fischer - 2013-12-26 10:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie wszystkich ktorzy chca podjac prace w tej firmie ,jest sumienna i zetelna szef w w Frankfurcie nad Niemnem jest cook jestem zadowolony z tej firmy pozdrawiam M Fischer hydraulik
zdjecie uzytkownika
stefan - 2014-01-05 11:20:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znam w miarę niemiecki i jeszcze ciągle uczę się na kursie ,mam 15 lat doświadczenia jako elektryk zastanawiam się nad wyjazdem do niemiec ,może ktoś z was pracował jako elektryk przez silverhand i może powiedzieć coś o samej pracy,warunkach życia ,samym wyjeździe do miejsca pracy no i o wynagrodzeniu jakie faktycznie można otrzymać ,będę wdzięczny
zdjecie uzytkownika
pracowity - 2014-01-06 15:52:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opinie przekonujace,ale czy maja prace dla stolarza lub ogolnobudowlanca?
zdjecie uzytkownika
stefan - 2014-01-06 17:03:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Edka -wyraziłeś chęć porozmawiania w inny sposób chętnie posłucham co masz do powiedzenia ponieważ rozważam chęć wyjazdu jako elektryk.Jaką formę kontaktu proponujesz email czy tel.
zdjecie uzytkownika
edek - 2014-01-07 10:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podaj nr telefonu ja do Ciebie zadzwonie.
zdjecie uzytkownika
Cristiano - 2014-01-07 15:25:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zadzwon o 17.00 mam wyjechac jutro wlasnie jako stolarz, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
K.Kowalski, Munchen - 2014-01-07 20:46:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mozesz spokojnie jechac jutro, firma jest uczciwa i powazna, zobacz na opinie ludzi, ktorzy podpisuja sie pod swoimi wypowiedziami swoim nazwiskiem (usunięte przez administratora). Co do stolarki nie orientuje sie, bo pracuje jako instalator ale raczej tak
zdjecie uzytkownika
edek - 2014-01-07 23:11:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A skad wiesz ze to sa prawdziwe nazwiska?Rozmawiales z nimi?Myslisz ze ja sobie wymyslilem to?!Bylem pracowalem,widzialem i wiem!A ze ktos pucuje lub podstawia opinie to juz nic nie poradze!Numer usuneli nie skontaktujemy sie!
zdjecie uzytkownika
Cristiano - 2014-01-08 03:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napisz mi proszę jak najszybciej maila, dziś wyjezdzam,musze wiedziec(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kop - 2014-01-08 06:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam czy ktoś wie jak wyglada rekrutacjia przez telefon, mało znam niemiecki czy mam jakąś szanse przejśąć taką rekrutacjię??(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kop - 2014-01-08 06:29:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam te wpisy i niektórzy piszą że nie znaja języka niemieckiego a ja dzwoniłem do biura i Pani powiedziała że musi sie znac język jak przeszliście rekrutacjię telefoniczną
zdjecie uzytkownika
Cristiano - 2014-01-08 12:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora) tylko prosze szybko bo wyjezdzam niedlugo, dzieki wielkie dzieki
zdjecie uzytkownika
Cristiano - 2014-01-09 22:35:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no więc tak, ja dojechałem wczoraj na miejsce i wszystko jest tak, jak było ustalane, oprocz korkow na Autobahnie :) wporzo. na kwaterze spotkalem tez kilku gosci, ktorzy pracuja przez nich juz dlugo, jeden chyba ze dwa lata i polecali... brzmia wiarygodnie .. wazne ze sa zaliczki co tydzien i oni pilnuja tego ponoc. W robocie tez ok
zdjecie uzytkownika
pracowity - 2014-01-12 19:06:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzwonilem do tej firmy ale nie znam jezyka i niestety z pracy nici .bylem troche zawiedziony bo bardzo chcialbym ja dostac.
zdjecie uzytkownika
Piotrek z Krakowa - 2014-01-15 13:09:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałem się zapytać ,czy poszukiwani są fachowcy od izolacji??mam tu na myśli okuwanie blachą aluminiową bądz ocynkową kanałów itp.potrafię rozwiazywać kolana 1,2,3 segmentowe ,rużnego rodzaju kaptury ,bądz kuferki na izolacje ,z zawodu jestem blacharzem-dekarzem .Mam 31 lat,w zawodzie pracuje 6 lat,posiadam dużą praktykę,często pracuje na terenie Krakowa i okolic prywatnie dorabiając do wypłaty.Jestem osobą pracowitą i angażująca się w powierzone zadania,nie posiadam nałogów.Minusem jset brak znajomości j.niemieckiego,ale jak czytam ,zdarza sie ,że pracuja takie osoby.Prosiłbym o kontakt z kimś ,kto może pomóc,nawet ,jeśli będzie to odpowiedz negatywna,Chciałbym wiedzieć,że nie pisze do 4 ścian(usunięte przez administratora) Pozdrawiam (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Rafał Krug - 2014-01-16 20:22:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polecam tą firmę, pracuje już od 8 miesiecy w Dortmundzie jako instalator
zdjecie uzytkownika
daro - 2014-01-17 01:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam tej firmy,duzo obietnic malo wykonania!
zdjecie uzytkownika
Arek - 2014-01-18 10:38:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja z kolei czekałem 3 tygodnie i sie wreszczie udalo. Tez myślalem na poczatku, ze bedzie lipa. Firme moge polecic bo wywiazuje sie ze swojej pracy ,wazna rzecz to to, zebyscie zabrali ze soba karte bankomatowa, bo jesli pracujecie daleko od biura np. 100 km, to oni wola przelewac zaliczke niz ja dowozic. Pozdrawiam Arek
zdjecie uzytkownika
pracowity - 2014-01-19 14:40:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy wszyscy tam zatrudnieni musza znac niemiecki ? nie ma tam nikogo kto nie zna tego jezyka?
zdjecie uzytkownika
Rudy - 2014-01-19 23:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ja mam bardzo pozytywne wspomnienia ze wspolpracy z SILVERHAND. Troche nie rozumiem niektorych opinii, bo przeciez oni nie zatrudniaja ludzi, tylko wspopracuja z pracodawcami. Dzieki nim ja i dwie znajome mi osoby pracujemy w niemczech w Berlinie na stale w firmie hydraulicznej, dzieciaki chodza juz tu do przedszkola od zeszego roku Zaczynalismy we Frankfurcie i udalo sie zalatwic blisko granicy z biegiem czasu. Nigdzie nie ma lekko. Pozdrawiam Rudy
zdjecie uzytkownika
YohhnyB - 2014-01-21 22:03:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma kiepska, dużo mydlenia oczu. Wysyłają do pracy nie znając warunków zatrudnienia. Straciłem zamiast zarobić.
zdjecie uzytkownika
Chris - 2014-01-21 22:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [daro - 2014-01-17 01:49:41]:
Zgadzam się. Wodzili nas za nos, że lada dzień będzie wyjazd do pracy po przerwie świątecznej (mieliśmy dostawać w tym czasie wynagrodzenie). Tymczasem byliśmy już zwolnieni, dokumenty z wypowiedzeniem pracy wysłane zostały na adres niemiecki pod którym nigdy nie przebywaliśmy. W między czasie utrzymywaliśmy stały kontakt z panem (usunięte przez administratora)który nie raczył nas poinformować, że jesteśmy bezrobotni od prawie miesiąca!
zdjecie uzytkownika
Ordnung muss sein - 2014-01-22 14:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma rzetelna jezeli chodzi o zapewnienia, zwiazane z zakwaterowaniem i rozliczeniami za wykonaną pracę ( z tym nie było problemów ), kontakt z pośrednikiem P. (usunięte przez administratora)oceniam również dobrze, ponieważ czesto w dylematycznych sytuacjach odbierał telefony nawet bardzo późnym wieczorem i z zaangazowaniem próbował pomóc. Sprawa jaka budzi nie smak to brak konkretnych wyjasnień odnosnie zwolnień w terminie wczesniejszym od zakładanego, oraz oferty dalszej współpracy, badz przynajmniej wyjasnienie w rozmowie tego, dlaczego nie ma dalszych ofert.
zdjecie uzytkownika
sili - 2014-01-24 11:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Cristiano - 2014-01-09 22:35:43]:
a gdzie dokładnie pan dojechałi pracuje?
zdjecie uzytkownika
krzysztof52 - 2014-01-28 15:11:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [elektromonter - 2013-12-21 15:12:31]:
to,że składki ubezpieczeniowe oraz rentowe -są poświadczone na Abrechnungu,wcale nie znaczy-że ,są,faktycznie przelewane /trzeba to sprawdzić w Urzędzie,na miejscu/ ;ja,kiedyś - miałem już do czynienia z tego typu "przekrętem"gdy ,po 9-ciu mies.pracy -okazało się,że owszem ,były przelane ,ale tylko na początku /jeden raz !!!/a potem ,były tylko w rozliczeniach ale na "Koncie' w Ubezpieczalni -już ,nie !!!!!!
zdjecie uzytkownika
Cristiano - 2014-01-28 20:56:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sili - 2014-01-24 11:19:19]:
pracuje w Stuttgarcie przez SILVERHAND przy prefabrykatach, ściągnąłem też brata i szwagra, chociaż bez języka nie przyjmują, ale się dogadałem z nimi i pracodawca niemiecki wyraził zgode
zdjecie uzytkownika
el - 2014-02-03 23:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [stefan - 2014-01-05 11:20:03]:
Niewiem dlaczego ale z naszym społeczeństwem jest cos nie tak chyba bo narzeka się na wszystko, negatywne opinie znajdziesz w zasadzie w kazdej sferze internetu czy to strony informacyjne, fora, filmiki itd.. Cudze chwalimy nie doceniając tego ze u nas system mimo wielu swoich patologicznych stron daje mozliwosc rozwoju jezeli ktos ma kumatą głowe chociaz troche. Zawsze tak było ze do zarobienia pieniędzy satysfakcjonujących potrzebne bylo albo szczescie albo racjonalne podazanie za pracą i swoimi potrzebami. Patrząc na znaczną wiekszosc komentarzy dziwie sie trochę bo widze w tym ludzi którym faktycznie nie wyszło z dana firma posredniczaca badz tych ktorzy jak na polaka przystalo nie chce udostepnic a tylko zniechecic do podjecia decyzji o wyjazd na lepszy rynek pracy. Bardzo ciezko znalezc tutaj pozytywne opinie umozliwiajaca podjecie decyzji.. Ponoc zyczliwosc oddana do nas wraca a my nic na tym nie tracimy bo z pensji nie ubedzie.. Patrzac logicznie jest tu 112 opinii firma skoro nadal jest na rynku i werbuje ludzi do pracy chyba nie jest najgorsza.. Tutaj jest tylko 112 opinii a firma z tylu osob przez tak dlugi okres chyba nie utrzymala by sie na rynku. Takze wychodzi na to ze ta znaczaca miejszosc ktorej cos tam nie wyszlo slusznie wyrzuca swoje flustracje publucznie. Sadze ze na tym forum nie mozna na podstawie komentarzy podjac racjonalnej decyzji, tylko dzialac w rzeczywistosci na metodzie prob i bledow. Pracowałem w tej firmie w ubiegłym roku była mozliwosc zarobku bylismy w rozjazdach umowe zakonczylismy szybciej niz przypuszczalism, sam bylem zbulwersowany i nawet wystawilem tu negatywny komentarz, jednak po glebszym zastanowieniu w calej reszcie firma sie spisala bardzo i praca tam pomogla finansowo. Pizdrawiam
zdjecie uzytkownika
el - 2014-02-03 23:35:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tzn jest tu 61 opinii (pomylka) pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-02-06 22:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie agencja silverhand wygląda profesjonalnie, maja fajny pomysł z tym abc pracownika na swojej stronie.
zdjecie uzytkownika
Karol / Wroclove - 2014-02-07 09:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje przez nich od 7 miesiecy i mam pozytywne doswadczenie. Trafilem o pracy z duza iloscia godzin, zaliczki na czas
zdjecie uzytkownika
kapi - 2014-02-07 20:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jestem blacharzem samochodowym z jezykiem niemieckim ,uprawnienia spawacza mag wlasne auto, czy jakas praca by byla w tym zawodzie ?
zdjecie uzytkownika
Krzychu (Szczecin) - 2014-02-09 23:05:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a mi znalezli prace od razu i znamy sie od grudnia 2011 r., mialem moze przestoju 2 tygodnie, nie liczac urlopow. Dzialaja dobrze (w granicach swoich mozliwosci). Z tego co wiem, to zadna polska agencja nie jest zobowiazana do szukania nikomu pracy. Powinien to robic niemiecki pracodawca (Zeitarbeit) ... A tak w ogole ten poczatek roku jest ogolnie slaby jesli chodzi o elektryke w Niemczech. Ze swojej strony polecam SILVERHAND
zdjecie uzytkownika
Krzychu (Szczecin) - 2014-02-09 23:11:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierwszy Bocianie, nigdy nie pracowałem w delegacjach, pracuje we Frankfurcie i jego najblizszych okolicach, nie wszyscy albo mniejszosc maja takie doswiadczenie jak Ty. Moglbym Ci podac przynajmniej 40 osob, ktore caly czas pracuja ze mna w tych samych albo wymiennie innych firmach we Frankfurcie,,,lekko 40 0sob - z tego wiekszosc 2 lata juz...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja na montera klimatyzacji. Weryfikują język niemiecki i od razu jest odpowiedz czy jest na odpowiednim poziomie. Pytają o doświadczenie i wykształcenie. Potem kontaktował sie ze mną pracodawca z Niemiec. Pytał co robiłem i kiedy mogę przyjechać. Ogólnie wszystko trwało 2 dni. Bez stresu. Informują jak będzie wszystko przebiegać, wiec nie byłem zaskoczony niczym.
Pytania: Pytania po niemiecku. Gdzie pracowałem i czym sie zajmowałem w pracy. Czy mam auto i prawko . Kiedy mogę zacząć? Czy mam wypowiedzenie?
zdjecie uzytkownika
mechanik - 2014-02-11 11:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalem 10 km od zakladu i nikt mi nie obecywal, ze da mi na paliwo. Fahrgeld jest uwzgledniony w diecie. Kasa sie zgadzala, bylo wszystko wporzadku, tera czekam na zlecenie dopiero od tygodnia, Tak jak Krzychu moge polecic firme, bo gosc odebral telefon nawet o 23 w niedziele, kiedy mi sie auto na autbanie rozsypalo, zadzwonil do ADAC, bo nie moglem sie dogadac.... i to jest autentyczna historia
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-02-12 10:17:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile czekaliście na odpowiedź o przyjęcie do pracy?? czy umowa jest od razu wysyłana?? proszę o szczegóły po rozmowie kwalifikacyjnej.
Pozdrawiam

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie SILVERHAND!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SILVERHAND

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert