Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: SILVERHAND

zdjecie uzytkownika
jojo - 2012-11-10 13:40:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej mam taki pytanko czy jest opcja podjecia pracy przez ta firme ?chodzi o to ze mam mame w fuldzie i problemu z mieszkaniem bym nie mial tylko z praca jest problem bo szukalem w tym miescie i lipa :( pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Mikołów-Leszek - 2012-12-14 23:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z firmą silverhand wspolpracuje ponad rok z powodow rodzinnych musze wracac do Polski ale obiecalem, ze wystawie wam dobra opinie za pomoc zawsze na czas i ludzki podejscie do sprawy
zdjecie uzytkownika
frezer fanuc - 2012-12-21 15:34:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy macie w tym roku tez oferty dla frezerow cnc? ( usunięte przez administratora ). u was pracuje od stycznia zeszlego roku
zdjecie uzytkownika
SILVERHAND - 2012-12-26 18:06:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, mamy aktualne oferty, uprzejmie prosimy aplikować na adres: info@silverhand.eu
zdjecie uzytkownika
elektron - 2013-01-03 17:02:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
polecam szczegolnie i z czystym sumieniem prace w branzy elektrycznej z ich posrednictwem
zdjecie uzytkownika
gonzo - 2013-01-04 20:17:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
jestem elektrykiem ale z językiem u mnie słabo. mam szanse się załapać? na początek nawet jako pomocnik.
zdjecie uzytkownika
zidane - 2013-02-02 18:28:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja mam dobra opinie
zdjecie uzytkownika
Michał - 2013-02-11 11:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jestem Spawaczem, spawam metodą MIG i TIG ale nie umiem języka niemieckiego .. czy mam wogóle szansę na przyjecie się do waszej firmy ?? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jacek - 2013-02-12 19:16:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
mam 55 lat jestem elektromonterem tyle że z językiem niemieckim zero proszę o wiadomość na email jacek57.t@gmail.com czy miałbym jakieś szanse
zdjecie uzytkownika
Mark - 2013-03-21 12:57:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma uczciwa i godna polecenia, pracuję i jestem zadowolony, że mam pracę u pracodawcy, którego mi polecili
zdjecie uzytkownika
taka_jedna - 2013-03-21 14:01:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Czy kobiety tez mają szanse na wyjazd z tej firmy? Są zatrudnieni ludzie bez znajomości języka lub ze słabym językiem?Proszę o odpowiedz:):)
zdjecie uzytkownika
mirek - 2013-04-02 16:18:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, złożyłem już CV do firmy i czekam. Jestem monterem wentylacji. Zależy mi na pracy w Niemczech, a o firmie SilverHand słyszałem wiele pozytywów. Mój problem to słaby niemiecki, ale mam nadzieję że nie będzie on przeszkodą dla kogoś, komu zależy.
zdjecie uzytkownika
kispiriksu - 2013-06-05 20:02:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam 37 lat, jestem z zawodu elektromonterem, tylko z jezykiem u mnie cięko, mam jakieś szanse?
zdjecie uzytkownika
zoneczka123 - 2013-06-05 23:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jeżeli pan Dominik zapewnił,że jadę do przcy z jego firmy ODMAWIAM wielu pracodawcą a on zapomina o mnie!!!!Dzwonię proszę o pomoc a z jego ust słyszę tylko obietnice I NIC!!! i co dalej pozytywne opinie!!!
zdjecie uzytkownika
WALDI - 2013-06-10 02:09:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
CZY MOŻNA PODJĄĆ PRACĘ BEZ JĘZYKA I UDOKUMENTOWANYCH UMIEJĘTNOŚCI (HYDRAULIK/INSTALATOR SANITARNY). MOŻE NA POCZĄTEK JAKO POMOCNIK?
zdjecie uzytkownika
kolo - 2013-06-13 21:23:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
witam proszę o opinie o firmie mam tam podjąć prace niedługo
zdjecie uzytkownika
inż. Saczuk - 2013-06-15 22:31:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego, możesz spokojnie jechac do DE, firma zapewnia hotel lub mieszkanie, zaliczkę dostać mozesz już w pierwszym tygodniu pracy, pod warunkiem, że dostarczysz podpisane i poprawnie wypełnione karty pracy z tego tygodnia (zaliczka na konto lub do osobistego odbioru w biurze na miejscu w DE). Pracowałem w Silverhand od grudnia 2012 do marca 2013, składki były odprowadzane, za urlop wyplacono mi ekwiwalent pieniężny. Jeżeli jesteś elektrykiem, a nie panem piekarzem, który ma "książeczkę SEP do 1kV" na OBSŁUGĘ pieca w piekarni, to jedź śmiało, Silverhand Cię nie oszuka. Aha, jak będziesz na miejscu podpisywał umowę w DE, to zwróć uwagę na stawkę, za jaką pracujesz, bo w moim przypadku była drobna rozbieżność (dokładnie 50centów/h), ale po rozmowie z przedstawicielem w DE, zostało to skorygowane. To chyba tyle, ogólnie firma rzetelna. PAMIĘTAJ jednak, że jest to praca tymczasowa, więc mogą się zdarzyć okresy bez zatrudnienia, ale mozna to potraktowac jako urlop :)
zdjecie uzytkownika
inż. Saczuk - 2013-06-15 22:34:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
p.s. sprostowanie: pracowałem do maja 2013, także ten okres zatrudnienia wystarczył, żeby wydać tej firmie pozytywną opinie :)
zdjecie uzytkownika
kolo - 2013-06-16 11:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam dziękuje za opinie pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Chętny - 2013-06-19 21:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
hej to jak to jest z tym językiem w SilverHand podstawowy niemiecki wystarcza? CV wysylacie w języku niemiecki czy polskim? porszę o szybką odpowiedź
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-07 17:05:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy jest ktoś kto bezpośrednio? pracuje w biurze agencji Silver Hand? czy ciężko jest się dostać tam do biura do pracy?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-28 05:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co z dniami wolnyni?
zdjecie uzytkownika
sussi - 2013-10-03 13:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli nie potrzeba żadnych poświadczeń o jakichś predyspozycjach językowych? pracowałeś jako taki koordynator w Silverhand?
zdjecie uzytkownika
adam - 2013-10-04 10:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polecam kurs jezyka niemieckiego dla elektrykow do kupienia na allegro - 20pln
zdjecie uzytkownika
JAN - 2013-10-04 20:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM.MIAŁEM OKAZJĘ PRACOWAC ZA POŚREDNICTWEM FIRMY SILVERHAND I PRZYNAJĘ JAK WIEKSZOŚĆ MOICH PRZEDMÓWCÓW IŻ FIRMA SILVERHAND JEST FIRMĄ SOLIDNĄ I UCZCIWĄ A ŻADKO ZNAJDZIECIE FIRMę O TAKIEJ OPINII JAK SILVERCHAND.KASA,ZALICZKI NA CZAS MIESZKANIE ZAPEWNIAJĄ .NIE ZNASZ JEZYKA MASZ PROBLEM BO BEDIESZ SIE MUSIAŁ INNYCH O POMOC PROSIĆ A JAK ZNASZ JESTEŚ NIEZALEŻNY PROSTE . .JA BYLEM ZADOWOLONY.POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM .PODRAWIAM
zdjecie uzytkownika
fox - 2013-10-08 09:19:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
jan, tzn. ze mieszkanie z gory masz zapewnione i oplacone czy to Ty sam za nie musiales placic w silverhand?
zdjecie uzytkownika
denis - 2013-11-16 20:06:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wymagajcie od razu umowy i czytajcie ją dokładnie bo inaczej pretensje możecie mieć tylko do siebie
zdjecie uzytkownika
olek - 2013-12-13 08:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZY W TEJ FIRMIE JEST PRACA DLA CIEŚLI SZALUNKOWYCH ?
zdjecie uzytkownika
andi - 2013-12-13 08:36:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Słyszałem dużo dobrego o firmie. mam doswiadczenie w pracy za granicą , wysłałem cv,praca dla elektryka.
zdjecie uzytkownika
dominik - 2013-12-15 10:22:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem operatorem cnc frezarek sinumeric i frezarek manualnych.Jest mozliwosc dostac sie do pracy tylko ze bardzo slaba znajomosc jezyka niemieckiego
zdjecie uzytkownika
radek / opole - 2013-12-15 20:57:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Doloze swoje 3 grosze ….bo uważam, ze sie należy…przepracowalem ostatnie 1,5 roku przez SILVERHAND w Niemczech i Szwajcarii i nie moge powiedziec zlego slowa, kulturka, zapowiada sie, ze bede pracowal dalej, Z tego co wiem ze slabym niemieckim zatrudniaja latem w parach, bo widzialem osobiscie na kwaterze kilka takich przypadkow, maja dużo ofert dla technicznych z kwaterami i niektóre bez, zależy gdzie co jak,ale to nie problem, pomagają w znajdowaniu, w razie czego piszcie: radoslaw.naczynski@gmail.com
zdjecie uzytkownika
solobiedroneczka - 2013-12-16 09:26:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
( usunięte przez administratora ).Gra nie fair zamiast prosto z mostu poinformowac ,ze np.wiek meski powyżej 50lat jest nieodpowiednim dla pośrednika czy ewentualnego pracodawcy.Pisze z Poznania,moj maz kilka miesięcy temu aplikowal dokumenty,ba,nawet osobiście się pofatygowal.Jest fachowcem z bardzo dobra znajomoscia niemieckiego.Jak dotad oprócz obiecywanek,ze wyjazd już i na teraz,firma Silverhand milczy.Panowie fachowcy z bardzo dobra znajomoscia jezyka nie ludzcie się wiec ...przykre co.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
elektromonter - 2013-12-21 15:12:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje u (usunięte przez administratora) (w zasadzie za jego posrednictwem)juz wiele miesiecy, a tzn., ze chyba nie jest zle. To co pisza na stronie Silverhand jest do konca prawda. Wyplaty, jak dotad, byly zawsze terminowe tzn., do 20-go nastepnego miesiaca, czesto wczesniej. Wszelkie skladki socjalne, w tym rentowe odprowadzaja na biezaco, co jest udokumentowane na comiesiecznym Abrechnungu. Stawka na poczatek 9E netto. Nie jest to szokujace juz w tych czasach, ale stabilne. Rozliczaja podatek i pomagaja w Familienkasse (odplatnie). Niemiecki lepiej znac. Mozna miec szczesie i pracowac na doczepke z innymi Polakami znajacymi jezyk, ale wtedy wiadomo...Ogolnie firma na plus.
zdjecie uzytkownika
M.Fischer - 2013-12-26 10:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie wszystkich ktorzy chca podjac prace w tej firmie ,jest sumienna i zetelna szef w w Frankfurcie nad Niemnem jest cook jestem zadowolony z tej firmy pozdrawiam M Fischer hydraulik
zdjecie uzytkownika
stefan - 2014-01-05 11:20:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znam w miarę niemiecki i jeszcze ciągle uczę się na kursie ,mam 15 lat doświadczenia jako elektryk zastanawiam się nad wyjazdem do niemiec ,może ktoś z was pracował jako elektryk przez silverhand i może powiedzieć coś o samej pracy,warunkach życia ,samym wyjeździe do miejsca pracy no i o wynagrodzeniu jakie faktycznie można otrzymać ,będę wdzięczny
zdjecie uzytkownika
pracowity - 2014-01-06 15:52:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opinie przekonujace,ale czy maja prace dla stolarza lub ogolnobudowlanca?
zdjecie uzytkownika
stefan - 2014-01-06 17:03:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Edka -wyraziłeś chęć porozmawiania w inny sposób chętnie posłucham co masz do powiedzenia ponieważ rozważam chęć wyjazdu jako elektryk.Jaką formę kontaktu proponujesz email czy tel.
zdjecie uzytkownika
edek - 2014-01-07 10:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podaj nr telefonu ja do Ciebie zadzwonie.
zdjecie uzytkownika
Cristiano - 2014-01-07 15:25:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zadzwon o 17.00 mam wyjechac jutro wlasnie jako stolarz, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
K.Kowalski, Munchen - 2014-01-07 20:46:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mozesz spokojnie jechac jutro, firma jest uczciwa i powazna, zobacz na opinie ludzi, ktorzy podpisuja sie pod swoimi wypowiedziami swoim nazwiskiem (usunięte przez administratora). Co do stolarki nie orientuje sie, bo pracuje jako instalator ale raczej tak
zdjecie uzytkownika
edek - 2014-01-07 23:11:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A skad wiesz ze to sa prawdziwe nazwiska?Rozmawiales z nimi?Myslisz ze ja sobie wymyslilem to?!Bylem pracowalem,widzialem i wiem!A ze ktos pucuje lub podstawia opinie to juz nic nie poradze!Numer usuneli nie skontaktujemy sie!
zdjecie uzytkownika
Cristiano - 2014-01-08 03:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napisz mi proszę jak najszybciej maila, dziś wyjezdzam,musze wiedziec(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kop - 2014-01-08 06:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam czy ktoś wie jak wyglada rekrutacjia przez telefon, mało znam niemiecki czy mam jakąś szanse przejśąć taką rekrutacjię??(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kop - 2014-01-08 06:29:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam te wpisy i niektórzy piszą że nie znaja języka niemieckiego a ja dzwoniłem do biura i Pani powiedziała że musi sie znac język jak przeszliście rekrutacjię telefoniczną
zdjecie uzytkownika
Cristiano - 2014-01-08 12:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora) tylko prosze szybko bo wyjezdzam niedlugo, dzieki wielkie dzieki
zdjecie uzytkownika
Cristiano - 2014-01-09 22:35:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no więc tak, ja dojechałem wczoraj na miejsce i wszystko jest tak, jak było ustalane, oprocz korkow na Autobahnie :) wporzo. na kwaterze spotkalem tez kilku gosci, ktorzy pracuja przez nich juz dlugo, jeden chyba ze dwa lata i polecali... brzmia wiarygodnie .. wazne ze sa zaliczki co tydzien i oni pilnuja tego ponoc. W robocie tez ok
zdjecie uzytkownika
pracowity - 2014-01-12 19:06:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzwonilem do tej firmy ale nie znam jezyka i niestety z pracy nici .bylem troche zawiedziony bo bardzo chcialbym ja dostac.
zdjecie uzytkownika
Piotrek z Krakowa - 2014-01-15 13:09:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałem się zapytać ,czy poszukiwani są fachowcy od izolacji??mam tu na myśli okuwanie blachą aluminiową bądz ocynkową kanałów itp.potrafię rozwiazywać kolana 1,2,3 segmentowe ,rużnego rodzaju kaptury ,bądz kuferki na izolacje ,z zawodu jestem blacharzem-dekarzem .Mam 31 lat,w zawodzie pracuje 6 lat,posiadam dużą praktykę,często pracuje na terenie Krakowa i okolic prywatnie dorabiając do wypłaty.Jestem osobą pracowitą i angażująca się w powierzone zadania,nie posiadam nałogów.Minusem jset brak znajomości j.niemieckiego,ale jak czytam ,zdarza sie ,że pracuja takie osoby.Prosiłbym o kontakt z kimś ,kto może pomóc,nawet ,jeśli będzie to odpowiedz negatywna,Chciałbym wiedzieć,że nie pisze do 4 ścian(usunięte przez administratora) Pozdrawiam (usunięte przez administratora)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja na montera klimatyzacji. Weryfikują język niemiecki i od razu jest odpowiedz czy jest na odpowiednim poziomie. Pytają o doświadczenie i wykształcenie. Potem kontaktował sie ze mną pracodawca z Niemiec. Pytał co robiłem i kiedy mogę przyjechać. Ogólnie wszystko trwało 2 dni. Bez stresu. Informują jak będzie wszystko przebiegać, wiec nie byłem zaskoczony niczym.
Pytania: Pytania po niemiecku. Gdzie pracowałem i czym sie zajmowałem w pracy. Czy mam auto i prawko . Kiedy mogę zacząć? Czy mam wypowiedzenie?
zdjecie uzytkownika
Rafał Krug - 2014-01-16 20:22:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polecam tą firmę, pracuje już od 8 miesiecy w Dortmundzie jako instalator
zdjecie uzytkownika
daro - 2014-01-17 01:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam tej firmy,duzo obietnic malo wykonania!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie SILVERHAND!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SILVERHAND
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert