logo SILVERHAND

SILVERHAND

Poznań

Opinie o SILVERHAND

jacek 2013-02-12 19:16:39
mam 55 lat jestem elektromonterem tyle że z językiem niemieckim zero proszę o wiadomość na email jacek57.t@gmail.com czy miałbym jakieś szanse
6
Mark 2013-03-21 12:57:27
Firma uczciwa i godna polecenia, pracuję i jestem zadowolony, że mam pracę u pracodawcy, którego mi polecili
1
taka_jedna 2013-03-21 14:01:01
Czy kobiety tez mają szanse na wyjazd z tej firmy? Są zatrudnieni ludzie bez znajomości języka lub ze słabym językiem?Proszę o odpowiedz:):)
6
mirek 2013-04-02 16:18:37
Witam, złożyłem już CV do firmy i czekam. Jestem monterem wentylacji. Zależy mi na pracy w Niemczech, a o firmie SilverHand słyszałem wiele pozytywów. Mój problem to słaby niemiecki, ale mam nadzieję że nie będzie on przeszkodą dla kogoś, komu zależy.
kispiriksu 2013-06-05 20:02:08
Mam 37 lat, jestem z zawodu elektromonterem, tylko z jezykiem u mnie cięko, mam jakieś szanse?
1
zoneczka123 2013-06-05 23:04:23
a jeżeli pan Dominik zapewnił,że jadę do przcy z jego firmy ODMAWIAM wielu pracodawcą a on zapomina o mnie!!!!Dzwonię proszę o pomoc a z jego ust słyszę tylko obietnice I NIC!!! i co dalej pozytywne opinie!!!
1
WALDI 2013-06-10 02:09:51
CZY MOŻNA PODJĄĆ PRACĘ BEZ JĘZYKA I UDOKUMENTOWANYCH UMIEJĘTNOŚCI (HYDRAULIK/INSTALATOR SANITARNY). MOŻE NA POCZĄTEK JAKO POMOCNIK?
3
kolo 2013-06-13 21:23:02
witam proszę o opinie o firmie mam tam podjąć prace niedługo
5
inż. Saczuk 2013-06-15 22:31:22
Kolego, możesz spokojnie jechac do DE, firma zapewnia hotel lub mieszkanie, zaliczkę dostać mozesz już w pierwszym tygodniu pracy, pod warunkiem, że dostarczysz podpisane i poprawnie wypełnione karty pracy z tego tygodnia (zaliczka na konto lub do osobistego odbioru w biurze na miejscu w DE). Pracowałem w Silverhand od grudnia 2012 do marca 2013, składki były odprowadzane, za urlop wyplacono mi ekwiwalent pieniężny. Jeżeli jesteś elektrykiem, a nie panem piekarzem, który ma "książeczkę SEP do 1kV" na OBSŁUGĘ pieca w piekarni, to jedź śmiało, Silverhand Cię nie oszuka. Aha, jak będziesz na miejscu podpisywał umowę w DE, to zwróć uwagę na stawkę, za jaką pracujesz, bo w moim przypadku była drobna rozbieżność (dokładnie 50centów/h), ale po rozmowie z przedstawicielem w DE, zostało to skorygowane. To chyba tyle, ogólnie firma rzetelna. PAMIĘTAJ jednak, że jest to praca tymczasowa, więc mogą się zdarzyć okresy bez zatrudnienia, ale mozna to potraktowac jako urlop :)
inż. Saczuk 2013-06-15 22:34:01
p.s. sprostowanie: pracowałem do maja 2013, także ten okres zatrudnienia wystarczył, żeby wydać tej firmie pozytywną opinie :)
kolo 2013-06-16 11:09:19
Witam dziękuje za opinie pozdrawiam
Anonim 2013-08-28 05:15:05
Co z dniami wolnyni?
sussi 2013-10-03 13:09:53
czyli nie potrzeba żadnych poświadczeń o jakichś predyspozycjach językowych? pracowałeś jako taki koordynator w Silverhand?
adam 2013-10-04 10:59:10
polecam kurs jezyka niemieckiego dla elektrykow do kupienia na allegro - 20pln
JAN 2013-10-04 20:15:18
WITAM.MIAŁEM OKAZJĘ PRACOWAC ZA POŚREDNICTWEM FIRMY SILVERHAND I PRZYNAJĘ JAK WIEKSZOŚĆ MOICH PRZEDMÓWCÓW IŻ FIRMA SILVERHAND JEST FIRMĄ SOLIDNĄ I UCZCIWĄ A ŻADKO ZNAJDZIECIE FIRMę O TAKIEJ OPINII JAK SILVERCHAND.KASA,ZALICZKI NA CZAS MIESZKANIE ZAPEWNIAJĄ .NIE ZNASZ JEZYKA MASZ PROBLEM BO BEDIESZ SIE MUSIAŁ INNYCH O POMOC PROSIĆ A JAK ZNASZ JESTEŚ NIEZALEŻNY PROSTE . .JA BYLEM ZADOWOLONY.POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM .PODRAWIAM
denis 2013-11-16 20:06:56
Wymagajcie od razu umowy i czytajcie ją dokładnie bo inaczej pretensje możecie mieć tylko do siebie
olek 2013-12-13 08:32:46
CZY W TEJ FIRMIE JEST PRACA DLA CIEŚLI SZALUNKOWYCH ?
andi 2013-12-13 08:36:37
Słyszałem dużo dobrego o firmie. mam doswiadczenie w pracy za granicą , wysłałem cv,praca dla elektryka.
1
dominik 2013-12-15 10:22:47
jestem operatorem cnc frezarek sinumeric i frezarek manualnych.Jest mozliwosc dostac sie do pracy tylko ze bardzo slaba znajomosc jezyka niemieckiego
radek / opole 2013-12-15 20:57:39
Doloze swoje 3 grosze ….bo uważam, ze sie należy…przepracowalem ostatnie 1,5 roku przez SILVERHAND w Niemczech i Szwajcarii i nie moge powiedziec zlego slowa, kulturka, zapowiada sie, ze bede pracowal dalej, Z tego co wiem ze slabym niemieckim zatrudniaja latem w parach, bo widzialem osobiscie na kwaterze kilka takich przypadkow, maja dużo ofert dla technicznych z kwaterami i niektóre bez, zależy gdzie co jak,ale to nie problem, pomagają w znajdowaniu, w razie czego piszcie: radoslaw.naczynski@gmail.com
1
solobiedroneczka 2013-12-16 09:26:09
( usunięte przez administratora ).Gra nie fair zamiast prosto z mostu poinformowac ,ze np.wiek meski powyżej 50lat jest nieodpowiednim dla pośrednika czy ewentualnego pracodawcy.Pisze z Poznania,moj maz kilka miesięcy temu aplikowal dokumenty,ba,nawet osobiście się pofatygowal.Jest fachowcem z bardzo dobra znajomoscia niemieckiego.Jak dotad oprócz obiecywanek,ze wyjazd już i na teraz,firma Silverhand milczy.Panowie fachowcy z bardzo dobra znajomoscia jezyka nie ludzcie się wiec ...przykre co.Pozdrawiam.
1
elektromonter 2013-12-21 15:12:31
Pracuje u (usunięte przez administratora) (w zasadzie za jego posrednictwem)juz wiele miesiecy, a tzn., ze chyba nie jest zle. To co pisza na stronie Silverhand jest do konca prawda. Wyplaty, jak dotad, byly zawsze terminowe tzn., do 20-go nastepnego miesiaca, czesto wczesniej. Wszelkie skladki socjalne, w tym rentowe odprowadzaja na biezaco, co jest udokumentowane na comiesiecznym Abrechnungu. Stawka na poczatek 9E netto. Nie jest to szokujace juz w tych czasach, ale stabilne. Rozliczaja podatek i pomagaja w Familienkasse (odplatnie). Niemiecki lepiej znac. Mozna miec szczesie i pracowac na doczepke z innymi Polakami znajacymi jezyk, ale wtedy wiadomo...Ogolnie firma na plus.
M.Fischer 2013-12-26 10:44:23
Witam serdecznie wszystkich ktorzy chca podjac prace w tej firmie ,jest sumienna i zetelna szef w w Frankfurcie nad Niemnem jest cook jestem zadowolony z tej firmy pozdrawiam M Fischer hydraulik
stefan 2014-01-05 11:20:03
znam w miarę niemiecki i jeszcze ciągle uczę się na kursie ,mam 15 lat doświadczenia jako elektryk zastanawiam się nad wyjazdem do niemiec ,może ktoś z was pracował jako elektryk przez silverhand i może powiedzieć coś o samej pracy,warunkach życia ,samym wyjeździe do miejsca pracy no i o wynagrodzeniu jakie faktycznie można otrzymać ,będę wdzięczny
pracowity 2014-01-06 15:52:23
Opinie przekonujace,ale czy maja prace dla stolarza lub ogolnobudowlanca?
stefan 2014-01-06 17:03:01
do Edka -wyraziłeś chęć porozmawiania w inny sposób chętnie posłucham co masz do powiedzenia ponieważ rozważam chęć wyjazdu jako elektryk.Jaką formę kontaktu proponujesz email czy tel.
edek 2014-01-07 10:04:55
Podaj nr telefonu ja do Ciebie zadzwonie.
Cristiano 2014-01-07 15:25:34
zadzwon o 17.00 mam wyjechac jutro wlasnie jako stolarz, (usunięte przez administratora)
K.Kowalski, Munchen 2014-01-07 20:46:05
mozesz spokojnie jechac jutro, firma jest uczciwa i powazna, zobacz na opinie ludzi, ktorzy podpisuja sie pod swoimi wypowiedziami swoim nazwiskiem (usunięte przez administratora). Co do stolarki nie orientuje sie, bo pracuje jako instalator ale raczej tak
edek 2014-01-07 23:11:55
A skad wiesz ze to sa prawdziwe nazwiska?Rozmawiales z nimi?Myslisz ze ja sobie wymyslilem to?!Bylem pracowalem,widzialem i wiem!A ze ktos pucuje lub podstawia opinie to juz nic nie poradze!Numer usuneli nie skontaktujemy sie!
1
Cristiano 2014-01-08 03:32:36
napisz mi proszę jak najszybciej maila, dziś wyjezdzam,musze wiedziec(usunięte przez administratora)
kop 2014-01-08 06:25:47
Witam czy ktoś wie jak wyglada rekrutacjia przez telefon, mało znam niemiecki czy mam jakąś szanse przejśąć taką rekrutacjię??(usunięte przez administratora)
2
kop 2014-01-08 06:29:53
Czytam te wpisy i niektórzy piszą że nie znaja języka niemieckiego a ja dzwoniłem do biura i Pani powiedziała że musi sie znac język jak przeszliście rekrutacjię telefoniczną
Cristiano 2014-01-08 12:57:56
(usunięte przez administratora) tylko prosze szybko bo wyjezdzam niedlugo, dzieki wielkie dzieki
1
Cristiano 2014-01-09 22:35:43
no więc tak, ja dojechałem wczoraj na miejsce i wszystko jest tak, jak było ustalane, oprocz korkow na Autobahnie :) wporzo. na kwaterze spotkalem tez kilku gosci, ktorzy pracuja przez nich juz dlugo, jeden chyba ze dwa lata i polecali... brzmia wiarygodnie .. wazne ze sa zaliczki co tydzien i oni pilnuja tego ponoc. W robocie tez ok
pracowity 2014-01-12 19:06:41
dzwonilem do tej firmy ale nie znam jezyka i niestety z pracy nici .bylem troche zawiedziony bo bardzo chcialbym ja dostac.
Piotrek z Krakowa 2014-01-15 13:09:34
Chciałem się zapytać ,czy poszukiwani są fachowcy od izolacji??mam tu na myśli okuwanie blachą aluminiową bądz ocynkową kanałów itp.potrafię rozwiazywać kolana 1,2,3 segmentowe ,rużnego rodzaju kaptury ,bądz kuferki na izolacje ,z zawodu jestem blacharzem-dekarzem .Mam 31 lat,w zawodzie pracuje 6 lat,posiadam dużą praktykę,często pracuje na terenie Krakowa i okolic prywatnie dorabiając do wypłaty.Jestem osobą pracowitą i angażująca się w powierzone zadania,nie posiadam nałogów.Minusem jset brak znajomości j.niemieckiego,ale jak czytam ,zdarza sie ,że pracuja takie osoby.Prosiłbym o kontakt z kimś ,kto może pomóc,nawet ,jeśli będzie to odpowiedz negatywna,Chciałbym wiedzieć,że nie pisze do 4 ścian(usunięte przez administratora) Pozdrawiam (usunięte przez administratora)
Rafał Krug 2014-01-16 20:22:17
polecam tą firmę, pracuje już od 8 miesiecy w Dortmundzie jako instalator
daro 2014-01-17 01:49:41
Nie polecam tej firmy,duzo obietnic malo wykonania!
1
Arek 2014-01-18 10:38:30
ja z kolei czekałem 3 tygodnie i sie wreszczie udalo. Tez myślalem na poczatku, ze bedzie lipa. Firme moge polecic bo wywiazuje sie ze swojej pracy ,wazna rzecz to to, zebyscie zabrali ze soba karte bankomatowa, bo jesli pracujecie daleko od biura np. 100 km, to oni wola przelewac zaliczke niz ja dowozic. Pozdrawiam Arek
1
pracowity 2014-01-19 14:40:23
czy wszyscy tam zatrudnieni musza znac niemiecki ? nie ma tam nikogo kto nie zna tego jezyka?
1
Rudy 2014-01-19 23:07:09
Ja mam bardzo pozytywne wspomnienia ze wspolpracy z SILVERHAND. Troche nie rozumiem niektorych opinii, bo przeciez oni nie zatrudniaja ludzi, tylko wspopracuja z pracodawcami. Dzieki nim ja i dwie znajome mi osoby pracujemy w niemczech w Berlinie na stale w firmie hydraulicznej, dzieciaki chodza juz tu do przedszkola od zeszego roku Zaczynalismy we Frankfurcie i udalo sie zalatwic blisko granicy z biegiem czasu. Nigdzie nie ma lekko. Pozdrawiam Rudy
3
YohhnyB 2014-01-21 22:03:05
Firma kiepska, dużo mydlenia oczu. Wysyłają do pracy nie znając warunków zatrudnienia. Straciłem zamiast zarobić.
2
Chris 2014-01-21 22:28:32
Zgadzam się. Wodzili nas za nos, że lada dzień będzie wyjazd do pracy po przerwie świątecznej (mieliśmy dostawać w tym czasie wynagrodzenie). Tymczasem byliśmy już zwolnieni, dokumenty z wypowiedzeniem pracy wysłane zostały na adres niemiecki pod którym nigdy nie przebywaliśmy. W między czasie utrzymywaliśmy stały kontakt z panem (usunięte przez administratora)który nie raczył nas poinformować, że jesteśmy bezrobotni od prawie miesiąca!
3
Ordnung muss sein 2014-01-22 14:22:36
Firma rzetelna jezeli chodzi o zapewnienia, zwiazane z zakwaterowaniem i rozliczeniami za wykonaną pracę ( z tym nie było problemów ), kontakt z pośrednikiem P. (usunięte przez administratora)oceniam również dobrze, ponieważ czesto w dylematycznych sytuacjach odbierał telefony nawet bardzo późnym wieczorem i z zaangazowaniem próbował pomóc. Sprawa jaka budzi nie smak to brak konkretnych wyjasnień odnosnie zwolnień w terminie wczesniejszym od zakładanego, oraz oferty dalszej współpracy, badz przynajmniej wyjasnienie w rozmowie tego, dlaczego nie ma dalszych ofert.
sili 2014-01-24 11:19:19
a gdzie dokładnie pan dojechałi pracuje?
krzysztof52 2014-01-28 15:11:15
to,że składki ubezpieczeniowe oraz rentowe -są poświadczone na Abrechnungu,wcale nie znaczy-że ,są,faktycznie przelewane /trzeba to sprawdzić w Urzędzie,na miejscu/ ;ja,kiedyś - miałem już do czynienia z tego typu "przekrętem"gdy ,po 9-ciu mies.pracy -okazało się,że owszem ,były przelane ,ale tylko na początku /jeden raz !!!/a potem ,były tylko w rozliczeniach ale na "Koncie' w Ubezpieczalni -już ,nie !!!!!!
Cristiano 2014-01-28 20:56:39
pracuje w Stuttgarcie przez SILVERHAND przy prefabrykatach, ściągnąłem też brata i szwagra, chociaż bez języka nie przyjmują, ale się dogadałem z nimi i pracodawca niemiecki wyraził zgode
el 2014-02-03 23:31:50
Niewiem dlaczego ale z naszym społeczeństwem jest cos nie tak chyba bo narzeka się na wszystko, negatywne opinie znajdziesz w zasadzie w kazdej sferze internetu czy to strony informacyjne, fora, filmiki itd.. Cudze chwalimy nie doceniając tego ze u nas system mimo wielu swoich patologicznych stron daje mozliwosc rozwoju jezeli ktos ma kumatą głowe chociaz troche. Zawsze tak było ze do zarobienia pieniędzy satysfakcjonujących potrzebne bylo albo szczescie albo racjonalne podazanie za pracą i swoimi potrzebami. Patrząc na znaczną wiekszosc komentarzy dziwie sie trochę bo widze w tym ludzi którym faktycznie nie wyszło z dana firma posredniczaca badz tych ktorzy jak na polaka przystalo nie chce udostepnic a tylko zniechecic do podjecia decyzji o wyjazd na lepszy rynek pracy. Bardzo ciezko znalezc tutaj pozytywne opinie umozliwiajaca podjecie decyzji.. Ponoc zyczliwosc oddana do nas wraca a my nic na tym nie tracimy bo z pensji nie ubedzie.. Patrzac logicznie jest tu 112 opinii firma skoro nadal jest na rynku i werbuje ludzi do pracy chyba nie jest najgorsza.. Tutaj jest tylko 112 opinii a firma z tylu osob przez tak dlugi okres chyba nie utrzymala by sie na rynku. Takze wychodzi na to ze ta znaczaca miejszosc ktorej cos tam nie wyszlo slusznie wyrzuca swoje flustracje publucznie. Sadze ze na tym forum nie mozna na podstawie komentarzy podjac racjonalnej decyzji, tylko dzialac w rzeczywistosci na metodzie prob i bledow. Pracowałem w tej firmie w ubiegłym roku była mozliwosc zarobku bylismy w rozjazdach umowe zakonczylismy szybciej niz przypuszczalism, sam bylem zbulwersowany i nawet wystawilem tu negatywny komentarz, jednak po glebszym zastanowieniu w calej reszcie firma sie spisala bardzo i praca tam pomogla finansowo. Pizdrawiam
1
el 2014-02-03 23:35:43
Tzn jest tu 61 opinii (pomylka) pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o SILVERHAND - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SILVERHAND