Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: SILVERHAND

zdjecie uzytkownika
marek - 2015-07-29 18:31:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,pracuje lub pracował ktoś przez silverhand jako stolarz,region bawaria, prosiłbym o opinie
zdjecie uzytkownika
Gość 6 - 2015-07-29 23:28:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dlaczego taka negatywna opinia mnie nie dziwi ??
Ci co nie mieli do czynienia z Silverhand niech sami sobie na to pytanie odpowiedzą.
Ja im dobrze życzę, aby na przyszły rok udało im się wyjechać do Niemiec na zbiór truskawek (szefostwu Silverhand i pracownicom), najlepiej przez Persona Mobile.
zdjecie uzytkownika
Marek K. - 2015-07-30 10:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O Silverhand złego słowa nie mogę powiedzieć. Zrobili mi profesjonalne CV, wysłali do pracy, i rozliczyli podatki. Sam na pewno bym tego nie ogarnął. Szczerze polecam tą firmę. Gdyby było tak jak tu piszą już pewnie by nie istnieli na rynku.
zdjecie uzytkownika
marfj57 - 2015-07-30 12:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Współpracuję z Silverhand od kilku lat i póki co nigdy nie miałem z nimi spięcia. Nie wiem skąd takie negatywne opinie. Zgdadzam się jednak ze stwierdzeniem, że jeśli firma rzeczywiście robiłaby przekręty to raczej by jej nie było na rynku. A jest wręcz przeciwnie.
zdjecie uzytkownika
pawko21 - 2015-07-30 12:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Korzystałem z usług różnych agencji więc mam porównanie. Na tle innych firm, Silverhandwyróżnia się tym, że ludzie, którzy załatwiają robotę naprawdę się tobą interesują. Zdziwiło mnie gdy odebrałem telefon od konsultantki ze zwykłym pytaniem co u mnie.
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-07-30 15:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawko21 - 2015-07-30 12:16:10]:
Witam.
Mam pytanko skoro Pan korzysta z usług agencji to jaki jest przelicznik brutto - netto 10 euro brutto ile netto ?( rodzina 3 osobowa 1 dziecko, żona pracuje w Polsce ja chcę podjąć prace w Niemczech)
zdjecie uzytkownika
krystek - 2015-08-01 16:05:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich chcialem podzielic sie swoja opinia.Zadzwonilem do silverchandu po znalezieniu ciekawej oferty na Bawarii,oplacone zakwaterowanie,2100 netto,wszelkie ubezpieczenia jednym slowem fajna robota.Pojechalem na miejsce i mieszkanie na strychu bez mebli,wspolna kuchnia i lazienka na 10 chlopa,dojazd do pracy 30km w jedna strone we wlasnym zakresie.Dostalem umowe na ktorej widniala stawka 10 e brutto.Szybko policzylem koszty i wyszlo 1050 na reke.Pracodawca wzruszyl ramionami,ze musialem cos zle zrozumiec jak zaczalem tlumaczyc,ze nie taka oferte pracy mi zaproponowano.Jestem zawiedziony,bo musialem sie zadluzyc na wyjazd i wrocilm z niczym.Widocznie maja nadzieje,ze jak polaczek przyjedzie z tak daleka to nie bedzie mial wyjscia i przyjmie kazde warunki
zdjecie uzytkownika
Gościu - 2015-08-01 16:26:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłem na kontrakcie prawie rok. Wróciłem bardzo zadowolony, i co ważniejsze bogatszy o kilka groszy. Stawki w ofercie były jak najbardziej prawdziwe. Zakwaterowanie może nie było najwyższej klasy, ale nie spodziewałem się jakiegoś luksusu. Za takie pieniądze sam bym lepszego na pewno nie znalazł. Wiem, bo próbowałem szukać. Według mnie firma bardzo rzetelna.
zdjecie uzytkownika
marianp - 2015-08-03 10:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawko21 - 2015-07-30 12:16:10]:
Co do konsultantek-potwierdzam bardzo miłe panie.Potrafią rozwiązać prawie każdy problem z pracodawcą
zdjecie uzytkownika
irek85 - 2015-08-03 11:19:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja tam pojechalem zeby pracowac jako elektryk budowlany. moze na budowe nie mialem zbyt blisko, bo mieszkalem 15 km od budowy ale stawki sie zgadzaly. pojechalem tam pracowac i zarabiac wiec to ze spalem z jakims innym gosciem w pokoju mi nie przeszkadzalo. to nie sa przeciez wakacje. jezeli ktos sie nie ptrafi dogadac ze wspollokatorami to juz jego problem.
zdjecie uzytkownika
SILVERHAND (oficjalny komunikat) - 2015-08-04 01:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W dniu 17 lipca 2015 r. Agencja Zatrudnienia SILVERHAND przeszła po raz kolejny wzorowo szczegółową kontrolę przeprowadzoną przez Okręgowy Inspektorat Państwowej Inspekcji Pracy w Poznaniu w zakresie pośrednictwa pracy do pracodawców zagranicznych. Wyniki kontroli stanowią dowód najwyższego profesjonalizmu świadczonych przez nas usług. Każda osoba podejmująca pracę za naszym pośrednictwem otrzyma możliwość wglądu w protokół pokontrolny. Należy podkreślić, że zgodnie ze sprawozdaniem Państwowej Inspekcji Pracy za 2014 r. większość polskich agencji zatrudnienia naruszyła obowiązujące przepisy prawa http://www.pip.gov.pl/pl/o-urzedzie/sprawozdania-z-dzialalnosci/64314,sprawozdanie-glownego-inspektora-pracy-z-dzialalnosci-panstwowej-inspekcji-pracy-2014.html. (zobacz: s. 205). Na tym tle SILVERHAND stanowi absolutny wyjątek i przykład najlepszych praktyk. Niniejszy wpis nie jest kolejną opinią wyrażaną na tym forum, lecz twardym faktem. W razie jakichkolwiek wątpliwości zachęcam do przesyłania swoich własnych spostrzeżeń (również uwag krytycznych) mailem na adres praca@silverhand.eu
Niezgodne z prawdą wpisy na niniejszym forum stanowią przestępstwo pomówienia lub w określonych przypadkach mogą zostać zakwalifikowane jako naruszenie dóbr osobistych i tym samym uzasadniać roszczenia odszkodowawcze. Negatywne "opinie" wynikają często z zupełnego niezrozumienia zakresu obowiązków polskich agencji zatrudnienia. Zdecydowana większość z nich publikowana jest anonimowo przez firmy konkurujące z SILVERHAND.
Wszystkie osoby zainteresowane pracą w Niemczech prosimy o zapoznanie się z naszymi ofertami.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-08-04 17:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
art. 213 kk
§ 1. Nie ma przestępstwa określonego w art. 212 § 1, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy.
§ 2. Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212 § 1 lub 2, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut:
1) dotyczący postępowania osoby pełniącej funkcję publiczną lub
2) służący obronie społecznie uzasadnionego interesu.


Daję słowo że nie chcę nic mieć do czynienia z SILVERHAND - wniosek po dotychczasowych kontaktach. Nie jestem konkurencja !!!

P.S.
Do administratora strony:
proszę usunąć wpis Silverhandu bo to nic innego jak zakamuflowana próba zastraszania osób mówiących prawdę oraz darmowa reklama usług (jak czytamy powyżej wątpliwej jakości) Za reklamę się płaci.
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-08-05 20:44:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje ktoś we Fryburgu jako stolarz ,bo mam ofertę od nich
zdjecie uzytkownika
ich willi - 2015-08-06 19:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odnośnie p. (usunięte przez administratora)jest nierzetelny, kłamliwy w swoich wypowiedziach,jeżeli jesteście tacy solidni i uczciwi dlaczego nie odpowiadacie na pytania ludzi którzy maja duże doświadczenie w BRD,podejrzewam że szukacie nie fachowców tylko tych co lekko znają język,abyście wy dyktowali warunki,każdej osobie należy się szacunek ,czy to będzie cieć czy fahowiec, niech to sobie Silver... zapamieta,szanuję Ciebie wymagam tego samego
zdjecie uzytkownika
kapar78 - 2015-08-07 12:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracuje w Niemczech juz 3 rok bede szukac nowej ale od nastepnego roku i z tego co slyszalem trzeba znac niemiecki dobrze zeby z nimi wyjechac bo moi kumple pracuja przez nich od zeszlego roku chyba czerwca i nie ma problemu. Jest tam taka babka co wszystko im zalatwia. Kazdemu nie dogodzisz a jak widze u siebie tych pijakow co przyjezdzaja przez inne agencje i po tygodniu wylatuja to dziekuje. do silverhand sie zglosze bo juz z nimi gadlem i calkiem na poziomie bylo bez owijania.
zdjecie uzytkownika
Jacek Brodziński - 2015-08-08 03:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powodzenia... Jak.jest dobrze to jest... A jak nie to nie.... jbrodzinski87@gmail.com piszcie a oddam wam oryginaly emeilow i smsow
zdjecie uzytkownika
Maciej42 - 2015-08-17 17:54:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Głową mogę ręczyć za to firmę. Znalazłem pracę za ich pośrednictwem i nie było na co narzekać. Czasem oczywiście miałem problemy, jakieś spiny z lokatorami, czasem nawet z szefostwem sie się zdarzały, ale jakoś nigdy nie pzryszło mi do głowy, zeby ze wszytskim od razu dzwonić do firmy, która mi ta robote załatwiła. A jak widać dużo takich osób jest. jak coś nie jest opo ich myśli to od razu szukają winnego. Zdarzali się i tacy, co chlali na umór. Jak ktoś ich przyłapał to chyba jasnym jest, ze wylecieli z roboty. Nie wiem jak z ich wypłata potem było, ale dla nie zdziwiłbym sie gdyby im nie zapłacili.Chodził taki pijak na rusztowaniu i pal licho z nim, ale inni bali sie o swoje życie. A teraz może wylewa swoje żale w internecie i ma wielkie pretensje. Madry Polak po szkodzie.
zdjecie uzytkownika
adamiak - 2015-08-17 19:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polecam firme ma dobre ofery w szczegolnosci dla hydraulikow z zakwaterowaniem gratis. niemiecki niekonicznie musi byc rewelacyjny
zdjecie uzytkownika
Karol KRK - 2015-08-18 18:43:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
brachol wyjezdza przez nich regularnie za granice, sprawdzona duza firma maja biura w Poznaniu, krakowie i ostrowie wlkp, szczegolnie cenie z pania z krakowa, ktora tez mi zalatwila prace
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-19 15:29:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
aska, zabrze - 2015-08-19 15:30:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sprawdzone oferty z tego co wiem..maja dobra opinie na slasku
zdjecie uzytkownika
stawski - 2015-08-21 11:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w niemczech jest przeciez wiele agencji pracy ktore podaja stawki netto lub brutto. kwota netto jest uzalezniona od kilku czynnikow, m.in. stan cywilny, czy dana osoba dostarczyla wszystkie dokumenty, ktore są wymagana by nadac 1 klase podatkowa, czy 3. jak ktos nie da wszystkich dokumentow to pozniej niech nie placze, ze ma mniej, bo dali mu 6 klase. trzeba byc matolem, zeby takich rzeczy nie rozumiec. jak ktos nie wie, jak fukcjonuja urzedy i jaka jest biurokracja w de to niech sie najpierw sam zorientuje, a pozniej nie placze, ze wina posrednika.
zdjecie uzytkownika
kinia - 2015-08-21 14:34:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie szukajcie bez potrzeby teorii spiskowych i nie krytykujcie tej firmy. prawda jest taka że przeszła kontrolę przez Okręgowy Inspektorat Państwowej Inspekcji Pracy w Poznaniu a skoro wyniki kontroli były dobre to znaczy że firma jest uczciwa. i dlatego ja chęcnie z nich pomocą do pracy do Niemiec pojadę. @stawki nie rozumiem dlaczego stan cywilny miałbY wpływać na wysokość wynagrodzenia
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-08-21 16:05:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kinia - 2015-08-21 14:34:37]:
To że firma przeszła kontrolę to nie znaczy że postępują uczciwie, jakoś żaden z kontrolujących ze mną się nie kontaktował aby zapytać jak Silverhand nakłamał w ofercie z której skorzystałem. Kłamstwa mam na piśmie i mogę przedstawić przed Sądem którym każdego domagającego się realizacji obietnic próbują zastraszać i grozić: policjantem, prokuraturą, sprawą sądową, itp. Jak się coś deklaruje to trzeba dotrzymywać a nie jak Silverhand kłamać aby zwerbować i wziąć kasę za zwerbowanego. Zamierzam zgłosić do PIP nieuczciwe działania Silverhandu które mam potwierdzone na piśmie. Ja po jednym razie omijam ich z daleka, szkoda moich nerwów. Nie jestem konkurencja na którą to wszystkie negatywne opinie zganiają.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rozmowa telefoniczna p.Matczak bardzo zadowolony ze znajomości jezyka i z kwalifikacji m/innymi Deutsche Qualifikationnachweis,i co brak odpowiedzi,pewnie za dobry nie mozna go wydymać z kasy lub nie da się omamić obietnicami
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-22 13:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
do kinia - 2015-08-22 13:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kinia - 2015-08-21 14:34:37]:
w niemczech jest 6 klas podatkowych.

I. Dotyczy osób samotnych i żyjących osobno małżonków (miesięczny dochód wolny od podatku to 945 euro).

II. Dotyczy osób samotnie wychowujących (miesięczny dochód wolny od podatku to 1.077 euro).

III. Dotyczy osób owdowiałych, bądź małżonków, których partner wybrał klasę poddatkową V lub nie pracuje (miesięczny dochód wolny od podatku to 1.788 euro).

IV. Dotyczy małżonków, których partner również wybrał klasę podatkową IV (miesięczny dochód wolny od podatku to 945 euro).

V. Dotyczy małżonków, których partner wybrał klasę podatkową III (miesięczny dochód wolny od podatku to 105 euro).

VI. Dotyczy osób samotnych i małżonków wykonujących więcej niż jedną pracę; ta klasa podatkowa odnosi się do drugiej pracy (miesięczny dochód wolny od podatku to 0 euro).

więc dlatego stan cywilny jest ważny, jak ktoś nie dostarczy dokumentów to z automatu będzie miał 6 klase.
zdjecie uzytkownika
bobas - 2015-08-26 11:01:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
brawo znasz prawo niemieckie-ale kindergeld dostaje sie bedac z rodzina w niemczech,tylko i wylacznie,jesli jestes sam[a] w niemczech rodzina w pl dostaniesz guzik.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SILVERHAND
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SILVERHAND?
Zadaj pytanie
alert