logo SILVERHAND

SILVERHAND

Poznań

Opinie o SILVERHAND

rpa 2016-06-13 11:07:59
to super wiaodmość! teraz też jest oferta jako Spawacz TIG - spawanie stali szlachetnej (Niemcy) .
monterfasad 2016-06-23 10:11:03
zadzwonili do mnie z ofertą dla montera fasad, potrzebują więcej osob, ktos z Was jedzie? nie wiem czy się zdecydować na tę ofertę choc nie ukrywam ze jest atrakcyjna
majki 2016-06-23 11:18:44
hej! a tą oferte pracy jako Traktorzysta - praca w Niemczech od zaraz wdzieliście? bo wygląda naparwde ciekawie.
traktor 2016-06-23 13:29:55
ja właśnie czekam na telefon, przesłali moje cv do tego pracodawcy i zobaczymy co z tego wyjdzie
erf 2016-06-23 13:48:24
@traktor no to powoedznia w takim razie oby sie udalo..wiem ze mozna tez sprobowac aplikowac na stanowisko hydraulika/ montera sieci kanalizacyjnych w Niemczch oferuja zatrudnienie na warunkach niemieckich - niemiecki Pracodawca (nie w delegacji) wynagrodzenie 10,00 euro/godz. netto
traktor 2016-06-23 15:21:32
widzę że ktoś ma wprawę w kopiowaniu fragmentów z ogłoszeń :p
Maniek 2016-06-23 15:31:37
Powiem Wam, że jestem mega mocno podjarany tą pracą w Silverhand i chciałem się dowiedzieć jaka według Was jest najlepsza stawka i na którym stanowisku można najlepiej się obłowić, dla mnie to dość ważne, proszę o opinie jak najszybciej, bo jestem przed podpisaniem umowy
Krzychu 87 2016-07-03 19:39:17
menpower@interia.pl pozdro
rbcio 2016-07-03 19:46:05
obłowić?polacam do Niemiec na elektryka przemysłowego - 2000,00 euro netto
demon 2016-07-13 15:02:22
A wie ktoś z jakiego powodu Silverhand najpierw oddzwania a później milczy? Z jakiego powodu piszą że trzeba czekać, bo coś tam trzeba jeszcze potwierdzić? Z jakiego powodu każą dosłać dodatkowe zaświadczenia i zapadają się pod ziemię ? Czy oni w ogóle publikują prawdziwe oferty, a zwłaszcza te dotyczące pracy na Islandii?
demon 2016-07-13 15:02:44
A wie ktoś z jakiego powodu Silverhand najpierw oddzwania a później milczy? Z jakiego powodu piszą że trzeba czekać, bo coś tam trzeba jeszcze potwierdzić? Z jakiego powodu każą dosłać dodatkowe zaświadczenia i zapadają się pod ziemię ? Czy oni w ogóle publikują prawdziwe oferty, a zwłaszcza te dotyczące pracy na Islandii?
belka 2016-07-13 15:10:20
@ demon hmm...ciekawy przypadek, wynika z tego że dośc ryzykowne przez nich sie zatrudniać , bo potem zbiorą dane i będzie jedna wielka cisza ......
demon 2016-07-13 18:39:34
Właśnie prowadzę śledztwo w tej sprawie... nazbierali ode mnie co mogli... kazali sobie dosłać zaświadczenie z KRK i twierdzą, że się odezwą gdy coś tam potwierdzą. Śledzę cały czas ich profil na FB i zadaję mało wygodne pytania, na które otrzymuję wymijające odpowiedzi. Prosiłem o bezpośrednią korelację z pracodawcą... proszą aby aplikować na ogłoszenie, mimo tego że przecież mają już wszystko czego potrzebowali. Bardzo dziwna sprawa która mi spokoju nie daje... no chyba że sprawa wygląda inaczej i ucinają kontakt z dociekliwymi kandydatami... ale jak tu nie dociekać skoro praca za granicą ma być... W każdym razie nie chciałbym trafić do jakiegoś obozu pracy, więc pytam o co tylko się da.
2
Tomasz Dyrdał Kurs Kraków 2016-07-13 19:28:39
Witam
Kurs Niemieckiego w Krakowie świetny. Zaczynając od podstaw, można już po dwóch miesiącach naprawdę dobrze mówić po Niemiecku. Pani Kasia naprawdę profesjonalnie potrafi przekazać swoją wiedzę. Nie miałem pojęcia, że intensywny kurs może być tak skuteczny.
Pani Monika przedstawiła mi bardzo ciekawą ofertę pracy z kontraktem od razu na sześć miesięcy. Wysokość stawki godzinowej netto (na rękę) dokładnie taka o jakiej rozmawialiśmy przed rozpoczęciem kursu językowego i podjęciem pracy. Komunikacja z przełożonymi oraz pracownikami ok.
Przedstawiona oferta pracy w Belgii z której skorzystałem wydała mi się bardziej atrakcyjna. Z obecnej pracy jestem bardzo zadowolony. Zakwaterowanie w wysokim standardzie.
Bardzo polecam, Tomasz Dyrdał.
2
danio 2016-07-13 19:50:11
Najwaznijsze to wiedziec jaka umowa, kasa i czy mieszkanie zapewnione.
demon 2016-07-13 20:21:42
Oczywiście... i to dokładnie na te pytania nie otzymałem odpowiedzi. Praca miała się zacząć z początkiem lipca... i z lipca wyszła lipa :( Zastanawiający jest poziom wiedzy merytorycznej... jakim cudem specjalistka od HR jest w stanie wytypować właściwego kandydata na dane stanowisko techniczne... skoro pojęcia nie ma jaka jest różnica pomiędzy bębnem polerskim a drążkiem skrętnym. W tym tygodniu poszukują mechanika samochodow marki Mercedes do pracy na Islandii... w zeszłym tygodniu poszukiwali mechanika busów do Norwegii... a dwa tygodnie temu reperatora sprzętu budowlanego... Widzę że mają geometryczny progres i jestem niemal pewien że w przyszłym tygodniu będą potrzebowali specjalisty od bolidów klasy F1 :D
danio 2016-07-13 20:54:37
demon' no co Ty? to oni wgole nie odezwali sie do ciebie? skoro wiedzieli ze jetes zainteresowany to podstawowych info ci nie udzielili?
demon 2016-07-13 21:41:14
Odezwali się... a i owszem... tylko że w trakcie rozmowy nie byli w stanie odpowiedzieć na moje pytania. Nawet nazwy miejscowości rekruterka nie znała... nie mówiąc o tym jak się firma nazywa i jakie warunki mieszkaniowe oferują na miejscu. Podczas rozmowy była mowa o terminach podjęcia pracy, oraz o tym że mam w trybie pilnym dostarczyć skan zaświadczenia o niekaralności... wszystko załatwiłem, a oni dzwonią do mnie z informacją że poszukują mechanika do busów i to w zupełnie innej lokacji :/ Nawet nie byli w stanie wyjaśnić z jakich powodów oferta na którą aplikowałem jest nieaktualna. Następnie milczą... milczą... milczą... na pytanie zadane na FB twierdzą... czekać... czekać...czekać... wszystko wymaga powierdzenia :/ I takie tam sroty groty... Generalnie szkoda czasu na zabawę w poszukiwania pracy z tą agencją.
rpa 2016-07-13 21:56:04
Profesjonalizm to jest, ale ciekawe jakie zarobki ma kierowca.
demon 2016-07-13 22:06:21
A zastanawia mnie jeszcze jedno... czy aby oni i im podobni nie zbierają dokumentów tylko po to aby przehandlować później jakieś dane... adresy... numery telefonów... adresy mailowe itd. Dziwnym zrządzeniem od kilku dni otrzymuję dużo większą liczbę spamu na skrzynkę @... tak około czterdziestu wiadomości od dziwnych instytucji finansowych a nawet fundacji pomocowych... :/
aha 2016-07-13 23:02:44
Najlepsze jest to, że i tak jest szansa u nich na stabilne zatrudnienie, bo umowa jest w pełni respektowana.
kar 2016-07-14 10:05:37
to mnie właśnie przekonuje, chcę mieć właśnie taki kurs od podstaw. teraz jednak w kwestii zatrudnienia najciekawszym kierunkiem wydaje się Islandia - tylko nie wiem czemu wymagają prawa jazdy do fizycznej pracy jak się ktoś decyduje na wyjazd - dlaczego>
demon 2016-07-14 11:03:08
Owszem szansa jest... ale pod warunkiem że otrzymasz tę pracę. Puki co jakoś dziwnie to wszystko przebiega. Cały proces rekrutacji jest owiany wielką tajemnicą... każą czekać... lub aplikować na kolejne stanowiska. Myślę jednak że osoby niewygodne politcznie i zbyt dociekliwe nie mają szans aby zacząć pracę z Silverhand. Ja już dałem sobie spokój, bo na kolanach prosił nie będę. Sam chciałem pojechać na kilka miesięcy na Islandię lub do Norwegii... albo jeszcze lepiej Belgii, bo kraj znam, język też.... a tu się okazuje że mam zerowe szanse. Usłyszałem że oferta wymaga potwierdzenia przez pracodawcę. Mógłbym osobiście z nim porozmawiać, ale chyba on nie istnieje... Mimo wszystko życzę wszystkim powodzenia z Silverhand.
er 2016-07-14 14:03:58
każą czekać bo może dużo chętnych jest po prostu. Islandzki rynek pracy wydaje się świeżą i nowatorską opocją
do demona 2016-07-14 15:15:23
Ty chłopie to musisz być strasznie sfrustrowany....szkoda mi Ciebie
2
ślub 2016-07-14 15:38:11
Dobrze, że praca jako murarz powoduje, że można dodatkowo liczyć na darmowe zakwaterowanie w Niemczech, ale wiecie czy oprócz dobrych zarobków dorzucają jeszcze jakieś premie? Podobno tak, bo praca za granicą szczególnie się opłaca, zwłaszcza w tej chwili.
e 2016-07-14 19:51:56
@ślub już nie przesadzaj z tymi premiami, jak co to ewentualnie można nadgodziny brać. poza tym i tak dają ci bardzo dużo bo masz niemiecką umowę, zaliczki, benefity, urlopy - już nie szukaj dziury w całym
Marek Jasiak 2016-07-18 13:14:46
Cieszę się że mogłem odbyć dwumiesięczny kurs języka niemieckiego w firmie Silverhand. Choć to krótki okres czasu jednak umożliwił mi poznanie podstaw języka niemieckiego tak by jego znajomość mogła zostać zweryfikowana przez niemieckiego pracodawcę. Bez kursu nie dałbym rady komunikować się w podstawowych sprawach i problemach które spotkałem mnie na terenie Niemiec po przyjeździe iprzyjściu do pracy. Dzięki podstawowemu słownictwo potrafiłem porozumieć się podczas wykonywania czynności w pracy. Dziękuję serdecznie naszej lektorce pani Kasi za cierpliwość i wytrwałość oraz całemu zespołowi Silverhand w Krakowie. Pozdrawiam: Marek Jasiak
2
feuerta 2016-07-18 14:22:20
Świetnie, że można liczyć u nich na zatrudnienie w ramach niemieckiej umowy @e, bo wiedzą jak zadbać o zadowolenie pracownika, a jak dorzucają do tego jeszcze jakieś benefity to znacznie umilają zatrudnienie.
1
Namaste 2016-07-21 11:42:59
Dlaczego np. ta robota jest taka fajna? Wpiszcie to ogłoszenie Mechanik (z bezpłatnym kursem języka niemieckiego w Krakowie i gwarancją pracy w Niemczech)
losangeles 2016-07-27 18:23:42
bez prawa jazdy nie ma co liczyc na wspolprace z nimi ? chodzi o nowe ogloszenie na magazyn w studgarcie
Witold 2016-07-27 18:40:27
O to teraz trochę mi zszargałeś nerwy tak Ci powiem, bo biorę udział w rekrutacji, a teraz nagle info, że w sumie nie ma możliwości bez prawa jazdy, kurcze, a można nie wiem, zrobić je u nich czy uważacie, że na to to już w ogóle nie ma szans na poczekanie?
pawel 2016-07-31 11:48:43
Tomku mogłbyś sie odezwac do mnie na mail, tez planuje wyjechac przez silverhand jako programista cnc
pawel096@interia.pl
2
show 2016-07-31 13:21:18
Skoro jest niemiecka umowa socjale benefity @e, to nie jest tak źle, bo doskonale wiedzą jak zadbać o zadowolenie wśród pracowników. A wiadomo jaka jest przeciętna wypłata dla spawaczy w Niemczech? Chętnie bym się załapał, bo doświadczenie jest dość cenne.
1
papaj 2016-07-31 20:01:11
w forum o Silverhand tez widze dobra zmiana........PRLowska zaklamana propaganda sukcesu a
prawdy nie uswiadczysz bo zaraz usuna
Xn 2016-07-31 20:12:06
No jak zwykle widzę wszystko tutaj w porządku, więc bardzo mi się podoba to co widzę, mamy tutaj doczynienia z tak zwaną jak ktoś to ładnie określił doskonale prężącą się firmą, która mocno się zmienia
Maciek 2016-08-11 14:21:22
Wyjechał ktoś przez Silverhand do Niemiec do pracy na jako kierowca wózka widłowego? Napisze ktoś jakąś opinię?
1
Arnold 2016-08-11 14:37:57
11 Mechanik (z bezpłatnym kursem języka niemieckiego w Krakowie i gwarancją pracy w Niemczech) wygląda super
1
Marusz wawryszczuk ex worker esbierg dk 2016-08-19 12:22:33
Odradzam wyjazd do ryb do dani w esbierg , ostro sie znencają,codzienie 10 osób przyjedza i 10 wyjedza niestety bez pieniedzy od silverhand zapominj o zaliczkach ,własnie wruciłem na stopa z danii ,pierwsze pienidze moźe wypłacą po 6 tugodniach najszybciej a jak nie to do sondu,zakwaterowanie jak trzoda chlewna czyli jak swinie i dotego nadurzywanie alkoholu pszez alkoholików z tobą mieszkającymi ale dla firmy to twuj problem i wkazdej chsili moźesz wracac do polski to codzienie słyszałem .bardzo pszeztrzegam i musze załoźyc sprawe w sondzie bo pszez 7 tygodni roboty codzienie po 12 godzin jak wół zadnych 9ieniedzy nie otrzymałem .niedaj sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] polaku !!!!!
2
wero 2016-08-19 12:40:57
na pewno rekrutują teraz ludzi na stanowisko jako Elektryk budowlany - praca w Norwegii jet, warto zaznacyć, wiec na pewno potrzebna jest w tym wypadku gotowośc do wyjazdu. Do głownych zadań należało by wykonywanie nowych instalacji elektrycznych i układanie tras kablowych.
daro 2016-08-19 18:05:04
@Marusz, przecież podpisujesz z nimi umowę legalną więc oni muszą ci pieniądze wypłacić, może wyjechałeś niespodziewanie a w umowie być zapis, żeby czegoś takiego nie robić? Bo pierwsze słyszę, żeby ktoś od nich wypłaty nie otrzymał
Gość 2016-08-19 19:54:15
Silvergangu nie obchodzi czy ty wziąłeś kasę, ważne że oni za ciebie wzięli bo cię wysłali, tak samo było ze mną, nie dostałem całej deklarowanej kasy i jeszcze z Silvergangu na mnie ry..... podnosili bo się upomniałem. Ja nie polecam tego gangu, proponuję składać skargi do Państwowej Inspekcji Pracy na nieuczciwe działania tego gangu, jak im odbiorą pozwolenia to się nauczą.
kamilka 2016-08-19 21:49:53
@ Gość ale to w koncu odzyskałes swoje pieniądze czy nie? bo jeśli odzyskałeś to spoko, a jak nie to rozumeim ze na droge sądową wyszedłeś w takim wypadku?
Gość 2016-08-20 14:27:36
Nie odzyskałem kasy, Silvergang twierdzi że to wina niemieckiego pracodawcy (czytaj pośrednika) ale to oni obiecują stawkę przed wyjazdem a publiczne deklaracje są prawnie wymagalne, nie chce mi się z nimi szarpać dlatego informuję innych aby inni z daleka trzymali się od Silvergangu który nie dotrzymuje obietnic, sugeruję też aby każdy oszukany przez Silvergang składał skargi do Państwowej Inspekcji Pracy by w końcu odebrali im pozwolenie na taką działalność.
Marusz wawryszczuk ex worker esbierg dk 2016-08-20 15:39:31
Wruciłem wczoraj czyli 19.08.2016 a sprawe zakładam kordynatorze siverhund w poniedziałek 22.08.2016 ,,,,,,,,Odradzam wyjazd do ryb do dani w esbierg , ostro sie znencają,codzienie 10 osób przyjedza i 10 wyjedza niestety bez pieniedzy od silverhand zapominj o zaliczkach ,własnie wruciłem na stopa z danii ,pierwsze pienidze moźe wypłacą po 6 tugodniach najszybciej a jak nie to do sondu,zakwaterowanie jak trzoda chlewna czyli jak swinie i dotego nadurzywanie alkoholu pszez alkoholików z tobą mieszkającymi ale dla firmy to twuj problem i wkazdej chsili moźesz wracac do polski to codzienie słyszałem .bardzo pszeztrzegam i musze załoźyc sprawe w sondzie bo pszez 7 tygodni roboty codzienie po 12 godzin jak wół zadnych 9ieniedzy nie otrzymałem .niedaj sie dymac polaku !!
erni 2016-08-20 19:05:37
czy ktoś wyjezdzal do niemice na Kuchnię? jak to wyglada? umowa polska?
Gość 2016-08-21 22:32:42
Pierwsze słyszysz o problemach z wypłatą bo takie opinie są szybko usuwane, by prawda o Silvergangu nie wyszła na jaw.
Gość 2016-08-21 22:49:32
Nie odzyskałem kasy, Silvergang nawet nie powiedział przepraszam że skierowaliśmy do nieuczciwego pośrednika niemieckiego (dużo tu było o nim pisane ale prawda została usunięta)
janka44 2016-08-22 10:00:53
a do jakiej konkretnie miejscowości cię skierowali i na jakie stanowisko? bo teraz jest ogłoszenie na ślusarza na produkcji w Dani w Nykobing Falster. montaż, spawanie rur i blach metodami 135/136, 131 i 141 nie jest mi obcy
buka 2016-08-24 14:00:11
Mechanik samochodów marki Mercedes Benz w Islandii potrzebny
Zostaw swoją opinię o SILVERHAND - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SILVERHAND