Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: SILVERHAND

zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-07-09 10:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Współpraca z nimi: jak jest dobrze to jest...dobrze, jak zaczniesz mieć problemy to jesteś SAM!!! Nie polecam tej agencji nikomu!!!!
zdjecie uzytkownika
open - 2015-07-10 00:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dzieki za opinie ,tez nie bede zawracal sobie nimi glowy..
zdjecie uzytkownika
odpuszczam - 2015-07-13 13:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [xyz - 2015-07-09 10:28:03]:
cenna uwaga też odpuszczam
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-07-20 10:22:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem hydraulikiem, przez SILVERhenda pracuje juz od 7 miesiecy, mam 11 euro netto i jestem bardzo zadowolony.
zdjecie uzytkownika
SILVERHAND (oficjalny komunikat) - 2015-07-20 12:07:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W dniu 17 lipca 2015 r. Agencja Zatrudnienia SILVERHAND przeszła po raz kolejny wzorowo szczegółową kontrolę przeprowadzoną przez Okręgowy Inspektorat Państwowej Inspekcji Pracy w Poznaniu w zakresie pośrednictwa pracy do pracodawców zagranicznych. Wyniki kontroli stanowią dowód najwyższego profesjonalizmu świadczonych przez nas usług. Każda osoba podejmująca pracę za naszym pośrednictwem otrzyma możliwość wglądu w protokół pokontrolny. Należy podkreślić, że zgodnie ze sprawozdaniem Państwowej Inspekcji Pracy za 2014 r. większość polskich agencji zatrudnienia naruszyła obowiązujące przepisy prawa http://www.pip.gov.pl/pl/o-urzedzie/sprawozdania-z-dzialalnosci/64314,sprawozdanie-glownego-inspektora-pracy-z-dzialalnosci-panstwowej-inspekcji-pracy-2014.html. (zobacz: s. 205). Na tym tle SILVERHAND stanowi absolutny wyjątek i przykład najlepszych praktyk. Niniejszy wpis nie jest kolejną opinią wyrażaną na tym forum, lecz twardym faktem. W razie jakichkolwiek wątpliwości zachęcam do przesyłania swoich własnych spostrzeżeń (również uwag krytycznych) mailem na adres praca@silverhand.eu
Niezgodne z prawdą wpisy na niniejszym forum stanowią przestępstwo pomówienia lub w określonych przypadkach mogą zostać zakwalifikowane jako naruszenie dóbr osobistych i tym samym uzasadniać roszczenia odszkodowawcze. Negatywne "opinie" wynikają często z zupełnego niezrozumienia zakresu obowiązków polskich agencji zatrudnienia. Zdecydowana większość z nich publikowana jest anonimowo przez firmy konkurujące z SILVERHAND.
Wszystkie osoby zainteresowane pracą w Niemczech prosimy o zapoznanie się z naszymi ofertami.
zdjecie uzytkownika
Kaska wadowice - 2015-07-20 13:27:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam wiarygodnosc firmy
zdjecie uzytkownika
Hhheee - 2015-07-22 11:28:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hydraulik. Atrakcyjna oferta! (Niemcy, Berlin) Hej czy ta praca jrst oplacalna? ?? Czy duzo mozna zarobic oraz czy jezyk niemiecki jest wymagany? Prosze o info! Wiecej o ofercie http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=5®ion=Berlin&oferta_opinie=gowork56790820205294 nie znam niemieckiego ale sie dogadamy
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-07-22 13:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie polecam dostałem ofertę a na miejscu okazało się coś zupełnie innego.Jak dzwoniłem do nich to nikt nie raczył odebrać mimo,że podają numery do kontaktu.Musisz podpisać najpierw z nimi umowę a dopiero dowiadujesz się co i jak.Nigdy więcej ofert z silverhand!!!
zdjecie uzytkownika
Ulka - 2015-07-22 14:49:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak to jest z Silverhand, ze zadzwonią do mnie rozmowę po niemiecku przechodzę bez problemu, a potem cisza...nikt z niemieckich pracodawców nie oddzwania....
zdjecie uzytkownika
Gość 5 - 2015-07-22 17:24:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ulka - 2015-07-22 14:49:03]:
Nie nazywaj niemieckich pośredników pracodawcami bo to nieuczciwe względem prawdziwych pracodawców, to zwykli handlarze pracą, mają ją jak prawdziwa firma ją ma, jak ta firma się wycofa to oni w ten sam dzień mogą ci wręczyć wypowiedzenie na Twoje żądanie. Z Silverhand to rób tak że cokolwiek ci zadeklarują to żądaj tego samego na piśmie, bez pisemnego potwierdzenia wszystkich deklaracji na nic się nie zgadzaj, chociaż na e-mail bo tak jak w moim przypadku oferta i obietnice nie pokryły się z rzeczywistością poczynając od kasy, okresu tej pracy, wsparcia konsultantek, godzin nadliczbowych czy długofalowej współpracy. Żądaj stanowczo na piśmie stawki netto na godzinę abyś potem nie była zawiedziona jak dostaniesz mniejszą kasę. Ja już nigdy nie skorzystam z Silverhand.
P.S.
Nie jestem firmą konkurującą z Silverhand, uczulam jedynie bazując na swoim negatywnym doświadczeniu.
zdjecie uzytkownika
alek - 2015-07-22 21:37:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktos ma jakies konkretne info odnosnie pracy na wozkach widlowych w ingolstadt (gitterbox), i czy w ogole warto?
zdjecie uzytkownika
Marcinwxl - 2015-07-27 19:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, pracuję jako elektryk poprzez Silverhand.
Póki co wszystko jest ok, nic mnie nie zaskoczyło o wszystkim zostałem wcześńiej poinformowany. Oczywiście język trochę trzeba znać bo inaczej jest problem. W pracy robić swoje i się nie wychylać i jakoś leci.
W razie pytań można do nich dzwonić i zawsze pomogą.
zdjecie uzytkownika
Karol - 2015-07-28 11:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem spawaczem, z Silverhandem pracuje od trzech lat i zdecydowanie polecam
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2015-07-28 19:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcinwxl - 2015-07-27 19:13:48]:
Witam, pracowałem poprzez Silverhand.
Póki co niewiele było ok, bardzo dużo mnie zaskoczyło, niewiele zostałem wcześniej poinformowany. Oczywiście język trochę trzeba znać bo inaczej jest problem. W pracy robić swoje bo prawdziwa firma nie jest temu winna (nie mylić z niemieckim pośrednikiem), obietnice Silverhand nie zgadzały się z rzeczywistością.
W przypadku problemów odwrócili się ode mnie ale byli na zawołanie niemieckiego pośrednika (na telefon).
Inni mieli podobnie jak się przeczyta wcześniejsze wpisy.
Od tej przygody omijam Sillverhand.
zdjecie uzytkownika
ich willi - 2015-07-28 19:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rok temu wysłałem CV pan Matczak zrobił mi egzamin z niemieckiego /B-2 ,posiadam 20-letnie doświadczenie w pracy w BRD und Osterreich zapewniał mnie że niema problemu, i co do dzisiaj nie dostałem odpowiedzi ,a wystarczyło odpowiedzieć, nie kwalifikakuje sie pan ze względu np. wiek
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-07-29 00:09:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ich willi - 2015-07-28 19:12:36]:
A może za duże doświadczenie i wiedza, tacy często są niemile widziani z wiadomych względów.
zdjecie uzytkownika
ich willi - 2015-07-29 00:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prawda co napisał gość takich co dobrze znają jezyk i mają doświadczenie w pracy w BRD nie potrzebują bo nie można ich zaskoczyc i wydymać czy to z kasy czy to zakwaterowania
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-07-29 17:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ich willi - 2015-07-29 00:18:48]:
Właśnie to miałem na myśli ale nie chciałem tego powiedzieć wprost, wolałem aby inni się sami domyślili dlaczego tacy są niemile widziani u pośredników.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-07-29 18:31:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,pracuje lub pracował ktoś przez silverhand jako stolarz,region bawaria, prosiłbym o opinie
zdjecie uzytkownika
wojtek - 2015-07-29 22:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [marek - 2015-07-29 18:31:07]:
NIE POLECAM SILVERHAND(pl)ORAZ PERSONA MOBILE(de-fulda)TO JEDNA WIELKA BANDA NACIĄGACZY ZRESZTĄ PAN MATCZAKI PAN M.KASPER SZEFOWIE OBYDWU FIRM TO RZEKOMO JAKAŚ FAMILIA JEST A P M.K. NIE ZAWSZE WIE CO DZIEJE SIE W BIURZE U PANI S.PRUTZMANN.NIE POLECAM JAK COŚ CI SIE STANIE LUB JUŻ NIE ZARABIASZ DLA NICH KASY MASZ GWARANTOWANE KUNDIGUNG .chciał bym aby oni kiedyś musieli znależć się na naszym miejscu.pozdrawiam wszystkich i tzkże zaznaczam ze nie jestem firmą konkurencyną dla Silverhand i Persona Mobile
zdjecie uzytkownika
Gość 6 - 2015-07-29 23:28:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wojtek - 2015-07-29 22:20:44]:
Dlaczego taka negatywna opinia mnie nie dziwi ??
Ci co nie mieli do czynienia z Silverhand niech sami sobie na to pytanie odpowiedzą.
Ja im dobrze życzę, aby na przyszły rok udało im się wyjechać do Niemiec na zbiór truskawek (szefostwu Silverhand i pracownicom), najlepiej przez Persona Mobile.
zdjecie uzytkownika
Marek K. - 2015-07-30 10:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O Silverhand złego słowa nie mogę powiedzieć. Zrobili mi profesjonalne CV, wysłali do pracy, i rozliczyli podatki. Sam na pewno bym tego nie ogarnął. Szczerze polecam tą firmę. Gdyby było tak jak tu piszą już pewnie by nie istnieli na rynku.
zdjecie uzytkownika
marfj57 - 2015-07-30 12:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Współpracuję z Silverhand od kilku lat i póki co nigdy nie miałem z nimi spięcia. Nie wiem skąd takie negatywne opinie. Zgdadzam się jednak ze stwierdzeniem, że jeśli firma rzeczywiście robiłaby przekręty to raczej by jej nie było na rynku. A jest wręcz przeciwnie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rozmowa telefoniczna p.Matczak bardzo zadowolony ze znajomości jezyka i z kwalifikacji m/innymi Deutsche Qualifikationnachweis,i co brak odpowiedzi,pewnie za dobry nie mozna go wydymać z kasy lub nie da się omamić obietnicami
Pytania:
zdjecie uzytkownika
pawko21 - 2015-07-30 12:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Korzystałem z usług różnych agencji więc mam porównanie. Na tle innych firm, Silverhandwyróżnia się tym, że ludzie, którzy załatwiają robotę naprawdę się tobą interesują. Zdziwiło mnie gdy odebrałem telefon od konsultantki ze zwykłym pytaniem co u mnie.
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-07-30 15:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawko21 - 2015-07-30 12:16:10]:
Witam.
Mam pytanko skoro Pan korzysta z usług agencji to jaki jest przelicznik brutto - netto 10 euro brutto ile netto ?( rodzina 3 osobowa 1 dziecko, żona pracuje w Polsce ja chcę podjąć prace w Niemczech)
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SILVERHAND
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SILVERHAND?
Zadaj pytanie
alert