Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: SILVERHAND

zdjecie uzytkownika
egon - 2015-02-12 20:31:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Wilk 2 - 2015-02-11 23:55:25]:
Witam ! Wniosek jest jeden,że trzeba znać niemiecki chociaż komunikatywnie pracuję w niemczech 4 tata i bez znajomości języka nie wyobrażam sobie pracy to jest podstawa co prawda nie z tej agencji tylko bezpośrednio ale początki były w nimieckiej agencji.Życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy .Pozdeawiam
egon!
zdjecie uzytkownika
Karol - 2015-02-12 20:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [egon - 2015-02-12 20:31:13]:
masz racje Wilk, trzeba znac jezyk i wziac pod uwage, zejest sie w zagranica a nie kraju, troche dopasowac i czasami samemu zorganizowac sie
zdjecie uzytkownika
tomas34 - 2015-02-13 12:02:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nawiązując do poprzedniej opini której do końca nie sprecyzowałem,moja współpraca z firmą silverhand przebiega jak najbardziej pomyślnie,a moje negatywne odczucia odnosiły się do posrednika niemieckiego który to za wszystkie wczesniejsze nieporozumienia przeprosił i wszystko załatwił w chwili obecnej pozytywnie,a nasze nieporozumienia wynikały z niedokładnych danych które niechcący podałem.Pomijając niescisłosci z niemieckim pośrdenikiem co do silverhand nie można miec żadnych zarzutów wszytko jak najbardziej zgodnie z ofertą zaliczki bez problemu co tydzien a w razie jakiś niescisłosci można zadzwonić i zawsze starają się pomóc,jak najbardziej polecam firme silverhand.
zdjecie uzytkownika
becia - 2015-02-17 20:08:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Maria - 2015-01-27 23:25:42]:
Dziki za odpowiedź a orientalizujesz się czy jeszcze są nabory i jak jest z tym językiem bo mój to trochę nie bardzo . Odpisz proszę Becia pozdrawiam i powodzenia życzę!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2015-03-02 18:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Czy mógłby ktoś powiedzieć jak długo czekał na kontakt po wysłaniu aplikacji. Nie wiem po jakim czasie odpuścić sobie i szukać dalej.
zdjecie uzytkownika
adw86 - 2015-03-03 10:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, mam pytanie jak wygląda praca jako operator maszyn, oraz jako operator maszyn CNC. Posrednik ma bardzo dużo ofert na takie stanowiska, czy wymagane jest programowanie, czy po prostu praca jako podajnik/guzikowy?3H5r
zdjecie uzytkownika
seweryn92 - 2015-03-04 15:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [krzychu - 2015-01-30 14:49:43]:
Ja jak byłem, to miałem zakwaterowanie gratis, ale jak przegladałem ogłoszenia to niektóre oferty mają, że trzeba płacić za zakwaterowanie. Ale we wszystkich w sumie było, że oni zapewniaja.
zdjecie uzytkownika
seweryn92 - 2015-03-12 15:48:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ewa - 2015-03-02 18:41:42]:
Ja czekałem ok. dwóch tygodni. Mój kumpel troche dłużej nawet. Trzeba czekać ptrzecież masa ludzi się tam zgłasza.
zdjecie uzytkownika
Tu itam - 2015-03-12 23:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos pracowal jako pokojowy/pokojówka w hotelu przez tą firme?jak wyglada tak praca?czy idzie sie swobodnie wyrobic czy jest to horror praca,czy czepiają się drobiazgów na takim stanowisku?
Z góry dzieki za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
Darek - 2015-03-13 14:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, właśnie zjechałem do Polski i w pełni mogę polecić Silverhand jako posrednika. Wszystko co w ofertach się zgadzało.
zdjecie uzytkownika
kjhkghfh - 2015-03-18 12:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Darek - 2015-03-13 14:11:38]:
Widać aż nadto że pisał to ktoś z Silverhandu aby poprawić sobie opinię.
zdjecie uzytkownika
HOTEL - 2015-03-22 08:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem przez SILVERHAND I PERSONA MOBILE we Fuldzie i na nic nie narzekałem ale czytać umowe trzeba przekonałem się o tym przez innego pośrednika i wypłaty za grudzień nie mam do dziś
zdjecie uzytkownika
tomas34 - 2015-03-23 19:08:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no może nie zgodze się z tym do konca,też wróciłem 16 marca,pracowałem w persona mobile przez silverhand,może i mieszkałem z Pani mężem,mieszkalismy w 3 ale były 2 pokoje z aneksem kuchennym super wyposażone ze wszystkimi dogonosciami pralka suszarka itp,kuchnia również wyposażona.20 km było do pracy ale na niemieckie warunki to jest mało,mam rodzine w niemczech i każdy dojeżdża po 40,50 a nawet 80 km tak to wygląda w niemczech.Można sobie samemu znalesc pokój w rozsądnej cenie wtedy firma za niego płaci.Wszystkie laiffirmy niemieckie mają takie umowy bez wyjątku,poprostu się zabezpieczają przed sytuacjami porzucenia pracy itp sytuacje.
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-03-26 08:26:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje ktoś może jako spawacz ?jeżeli tak może jakieś opinie ,z góry dziękuję
zdjecie uzytkownika
andrew Konin - 2015-04-01 20:25:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak pracowuje w koeln jako tigowiec aluminium, praca nie jest lekka, stawka 13,5 netto z zakw gratis. Zakwat ok, kontakt z szefostwem niemieckiej firmy ok. Silverhand pomaga
zdjecie uzytkownika
robert - 2015-04-04 11:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje jako stolarz na kamperach i jestem zadowolony za calego przebiegu pracy, polecam firme jako rzetelna agencje pracy
zdjecie uzytkownika
Ala - 2015-04-10 22:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiecie może czy kobiety też przyjmują?
zdjecie uzytkownika
Do Ala - 2015-04-11 01:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A masz jakiś zawód? Jakie wykształcenie? Kobiety są potrzebne szczególnie w służbie zdrowia.
zdjecie uzytkownika
Ala - 2015-04-11 18:09:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety tylko wykształcenie średnie. Ale myślałam o jakiejś pracy fizycznej, na magazynie, albo produkcji. Język znam, więc jak myślicie, są jakieś oferty?
zdjecie uzytkownika
Rafcio - 2015-04-12 00:48:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak
zdjecie uzytkownika
thegustator - 2015-04-21 08:10:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w Neuburgu w firmie produkującej fotele do audi. Warunki podane przez silverhand sie zgadzają, nawet pani dzwonila po pewnym czasie, aby się upewnić czy wszystko gra. Były drobne komplikacje w pierwszym dniu, ale to ze względu na to, ze przyjechałem w dzień wolny w Niemczech, o czym zapomniano. Osoby, które przyjeżdżają bez znajomości języka szybko odpadają, bo po prostu niepoprawnie wykonują polecenia. Praca nie jest lekka, jednak powiedziano mi o tym. Niemiecki pośrednik też jest w porządku, w razie potrzeby wypłaca zaliczki. Polecam silverhand jako pośrednika, myślę, ze można im zaufać, w szczególności jezeli ktoś wyjeżdża do Niemiec po raz pierwszy.
zdjecie uzytkownika
kamil1129 - 2015-04-21 11:20:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam a jezyk komunikatywny to jaki ??? poziom A2 wystarczy ???? muszę płynnie mówić po niemiecku ???
zdjecie uzytkownika
thegustator - 2015-04-24 07:40:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najwazniejsze, zebys rozumiał pytania i potrafił logicznie na nie odpowiedzieć składając proste, niekoniecznie poprawne gramatycznie zdania.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Luzna rozmowa w biurze dotycząca potrzeb oraz rodzaju poszukiwanej pracy, sprawdzenie znajomości języka poprzez pytania dotyczące dotychczasowych prac, zainteresowań oraz powodu chęci wyjazdu za granicę.
Pytania: Standardowa rozmowa, brak pytań, które mogłyby mnie zaskoczyć
zdjecie uzytkownika
Mario82 - 2015-05-01 13:45:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [thegustator - 2015-04-24 07:40:44]:
Witaj możesz podać przykładowe polecenia po niemiecku jak się słyszy tzn jestem na etapie nauki języka niemieckiego i chciałbym wiedzieć na jakim etapie jestem. Czyli przez tą firmę wyjeżdżają również osoby bez języka ??? i czy rzeczywiście osoby bez języka są skazane na porażkę ??? Z góry dziękuje za Odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
becia - 2015-05-02 09:55:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć mam pytanie czy ktoś wyjedZał do pracy w charakterze krawcowej ? pojawiła się oferta pracy ,czy ktoś coś wiodącej wie o warunkach? czy język musi byś tak komunikatywny czy wystarczą podstawy?Proszę odpiszcie
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SILVERHAND
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SILVERHAND?
Zadaj pytanie