Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: SILVERHAND

zdjecie uzytkownika
23456789 - 2016-01-03 14:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak taak szukaja teraz wlasnie do pracy w Niemczech np jako pomocnik produkcji opon, uwazam ze warto sprobowac, duza sznasa na podniesienie kwalifikacji
zdjecie uzytkownika
rpa - 2016-01-05 18:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
u nich jest sporo ofert pracy za granica, na przykład widziałem prace jako kucharz i obiecują atrakcyjne zarobki. A praca jest w Niemczech w Monachium jak patrzyłem.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2016-01-06 21:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjechał ktoś do Ulm lub gdzieś jako glazurnik
zdjecie uzytkownika
pracująca - 2016-01-06 23:48:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również jestem nie zadowolona,wysłali bo do Niemieckiego pracodawcy który zapewnil mi zakwaterowanie w tragicznym stanie, mieszkam u babci ktora ma 84 lata obok mnie rusek i koles z iranu, jakas totalna kpinaaaaaa!!!! dzwoniac do silverhandu bylam zaryczana i zalamana poniewaz w czasie wyjazdu powiedziala mi jedna z Pan ze od nich juz sa tam osoby... Przepraszam gdzie?? chyba w ŚNie!! powiedziala mi kobitka ze pomoze mi z zakwaterowaniem. W kazdej zasranej ofercie pisze " POMOC KOORDYNATORA POLSKIEGO" badz ogolna pomoc z ich strony doo dzis do mnie nie zadzwonili i nie spytali co u mnie... tylko wzieli za mnie kase i nara martw sie sama... takze ja dziekuje jestem tutaj ostatni miesiac dalam warunem mojemu niemieckiemu pracodawcy ze jezeli nic nie znajdzie to sie pozegnam a wtedy oficjalnie napisze gdzie nie warto jechac bo aktualnie ta oferta jest podana :) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pracująca - 2016-01-06 23:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zapomnialam dopisac, że praca jest OK, kasa tez... ale warunki mieszkaniowe tragedia syfff, brud i starocie babki 84-letniej ich to nie obchodzi gdzie Ty mieszkasz masz zapierniczac i zarabiac bo oni tez zarabiaja...dlatego w koncowej mojej wypowiedzi dopisalam ze napisze ktora to oferta bo na pewno ktos z was sie tutaj znajdzie :-)
zdjecie uzytkownika
kusy - 2016-01-08 02:08:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracująca - 2016-01-06 23:54:53]:
Cześć wszystkim. Faktycznie jesli chodzi o mieszkanie to szału nie ma.Widać , że firma ma na siebie pomysł na przyszłe lata ale jeszcze dużo do poprawienia przed nimi
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-01-14 19:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Był ktoś w Hanau na oponach? Jak warunki pracy i mieszkanie?
zdjecie uzytkownika
kronik - 2016-01-15 02:39:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ojoj @nick, ciężko powiedzieć, firma ma tyle ogłoszeń, teraz do Hanau tylko do opieki szukają, no ale można sobie zarobić, od 1500e do 3000e słyszałem że ludzie dostają.
zdjecie uzytkownika
inż. Saczuk - 2016-01-15 17:12:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich, którzy tutaj piszą na temat firmy Silverhand. Pracowałem prawie 3 lata dla Silverhand i czuje się zobowiązany napisać coś od siebie. Zacznę od tego, że na takich stronach najczęściej swoje negatywne opinie wyrażają osoby, które popracowały tydzień lub dwa i podziękowano i ma za współpracę (najczęstsze przyczyny są ogólnie znane: pijaństwo, kradzieże, totalny brak kompetencji - niestety jest to nasza polska wizytówka poza granicami naszego pięknego kraju). Na opinie tych osób nie ma najmniejszego sensu zwracać uwagę - jeżeli ktoś już czyta wszystkie zawarte tu komentarze, to szybko wyłapie stąd jakieś pożyteczne informacje a opinie wiecznie naje...nych cieciów pominie - taka moja rada... Do rzeczy: warunki, jakie są oferowane w treści ogłoszenia w 95% są zgodne z prawdą - zdarzają się nieścisłości związane z zakwaterowaniem (czasami mieszka się w norach a czasami w naprawdę ekskluzywnych warunkach - mi osobiście nora trafiła się na całe 9 dni w ciągu 3 lat i jakoś przeżyłem - nie zawsze na miejscu, gdzie będziecie pracowac jest możliwość wynajęcia dobrego mieszkania i to do tego w promieniu 1km od miejsca pracy - bierzcie to pod uwagę, szczególnie w dużych miastach typu Frankfyrt czy Kolonia - mimo wszystko warunki mieszkaniowe sa OK a nawet bardzo OK, bo nic za to nie płacicie...) - DALEJ - SPRAWA nr 2 a mianowicie WARUNKI FINANSOWE - nie zarobicie mniej niż jest podane w treści ogłoszenia, ale czytajcie uważnie, co jest w treści - słowo BRUTTO to nie to samo co NETTO, wiec jak ktoś po polsku nie umie czytać, to już jego problem. Ja, jak i kilku moich kolegów, zarabialiśmy od 10 do 30% więcej niż jest to w treści ogłoszenia - nigdy nie słyszałem, żeby ktoś zarabiał mniej, niż miał zaproponowane - podwyżkę można dostać już na miejscu u pracodawcy, no ale po pierwsze trzeba coś od siebie najpierw dać, żeby zdobyć sobie szacunek i zaufanie a po drugie umieć o to zapytać a jakimś obcym języku. Trzecia sprawa to WSPARCIE firmy Silverhand już podczas pobytu poza terenem PL - nie zawsze można się dodzwonić, to zrozumiałe, bo dla firmy pracuje masa ludzi, ale najczęściej biuro w PL jest osiągalne i bardzo sprawnie i bez utrudnień załatwia sprawę, w której się dzwoni - to ważny aspekt pracy dla osób nie znających języka - jak masz stres i nie wiesz o co kaman to telefonik do biura i już masz temat z głowy - fajna opcja, naprawdę.
Tyle, co doświadczyłem przez te 3 lata mojej współpracy z Silverhand - naprawdę dobra firma, polecam każdemu, kto chce spróbować swoich sił na obczyźnie - nic nie ryzykujecie, zarobione pieniądze zostaną Wam wypłacone, przyjeżdżacie i nie macie bólu głowy, gdzie tu teraz przenocować, bo macie to gratis (nie wiem oczywiście czy w każdej ofercie tak jest - ogólnie bardzo mało firm obecnie gwarantuje zakwaterowanie...)
Pamiętajcie tylko, że nie od Silverhand zależą Wasze układy z firmą, do której Was Silverhand wysyła tylko od Was samych - zazwyczaj jest tak, że jak sobie człowiek sam juz na miejscu pozałatwia tak będzie miał - i tu tez ważne info - Silverhand NIE JEST waszym pracodawcą, tylko firma, do której zostaniecie wysłani i z którą to podpiszecie umowe o pracę - i od tej firmy zależy już potem wszystko, nie od Silverhand, choc jak mówie - Silverhand może Wam w kazdej chwili pomóc i robi to, ale nie jest Waszym pracodawcą i jeżeli ktoś tu jest niezadowolony na tym forum, to pewnie jest niezadowolony ze swojego pracodawcy a nie z Silverhand - taki szczegół, ale cóż, idiotów nie brakuje...
Pozdrawiam wszystkich i życzę każdemu powodzenia, zadowolenia z pracy i miłego pobytu za granicami PL
inż. Włodek Saczuk
zdjecie uzytkownika
Boczek - 2016-01-17 20:44:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja słyszałem nawet @kronik że i większe sumy są brane pod uwagę, bo słyszałem nawet o kolesiu co 4000e dostał, więc chyba spokojnie mozna się nastawiać na zysk
zdjecie uzytkownika
mhm - 2016-01-17 21:48:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mhm, 100000e
zdjecie uzytkownika
mhm - 2016-01-18 19:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Boczek piszac ze mozna u nich zarobic i cztery tysiace moze miec racje.
Majac na uwadze jak sie ma to co w ich ofertach do stanu faktycznego moze sie okazac ze jadac z nimi do pracy w Niemczech wyladujecie na Bialorusi i zarobicie te 4 tysiace tyle ze w miejscowej walucie.
zdjecie uzytkownika
klopot - 2016-01-19 21:02:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Boczek myślę, że jednak trochę przeceniasz firmę, aczkolwiek są stanowiska do objęcia gdzie możesz być blisko 4000, średnio jednak jest to 2500 euro...
zdjecie uzytkownika
ciekawe - 2016-01-21 16:32:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a która to była oferta pracy Darek?
zdjecie uzytkownika
nuski - 2016-01-21 21:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@klopot, no na 100% nie da sie zejść poniżej 8,5 euro/h. Co jest dla mnie istotne, to, że oferują zakwaterowanie gratis i bezpłatne kursy niemieckiego jeszcze przed wyjazdem.
zdjecie uzytkownika
aha - 2016-01-21 21:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy to ich wina, że niemiecka firma się rozmyśliła?
zdjecie uzytkownika
Merci - 2016-01-24 11:32:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nuski o jakiej ofercie tutaj piszesz? No ja też w sumie słyszałem o tym zakwaterowaniu i kursach. Właśnie przeglądam ofertę na kierowcę C, C+E i tam jest informacja także, że zatrudnienie na warunkach niemieckich i zaliczki wypłacane co tydzień w gotówce lub na konto polskie albo niemieckie. Nawet jest możliwość nadgodzin.
zdjecie uzytkownika
no to grubo - 2016-01-24 19:17:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to wesoło, bo właśnie jadę do Persona Mobile
zdjecie uzytkownika
elmo - 2016-01-24 19:29:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [no to grubo - 2016-01-24 19:17:44]:
dasz rade popijecie tydzień i będzie fajno w lidlu jest korn tani i browar.
zdjecie uzytkownika
no to grubo - 2016-01-24 19:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a słuchaj Krzychu, napisz coś o warunkach mieszkaniowych... z Polakami mieszkałeś, czy Ruskimi? Byłeś w Dunlopie w ogóle? Chociażby na tym szkoleniu, co ma rzekomo być na początku? W jakim mieście Ci pracę później znaleźli?

Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
j.p. - 2016-01-24 22:35:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dominik - 2013-12-15 10:22:47]:
ty pajacu nie masz pojecia ocncbo jestes właścicielems ilverhand
zdjecie uzytkownika
J.P. - 2016-01-24 22:38:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edi - 2015-11-30 10:08:25]:
UWAZAJ ABY TOTAKZE NIE BYŁ POSREDNIK SPRAWDZ TO
zdjecie uzytkownika
j/p. - 2016-01-24 22:52:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inż. Saczuk - 2016-01-15 17:12:53]:
a ty pewnie rodzinka d.matczaka jesteś gdybyś nie był inaczej byś pisał pajacu
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-26 17:09:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Byłem w Fuldzie mają tam 2 mieszkania na 10 piętrze wierzowca. Pod nami było biuro. Warunki.... jak w wojsku, zaniedbane przez pracowników ale to standard. sa 2 pokoje w jednym 2 a drugim 3 łóżka, dotego mała metalowa szafka jak w pracy zeby bylo gdzie dac ubrania. kuchnia wyposazona ale na tyle osób jest lodówka 120cm wysokosci wiec nie bierzcie zapasow bo nie ma gdzie dac. mieszkalem z polakami. pozatym kazdy mial na inna zmiane wiec jeden drugiego budził!! Załatwili mi w TK Personal-Service GmbH niedaleko Sttutgardu. Mam pokój w hotelu, darmowe wifi i TV szkoda ze niemieckie. W firmie pracuje jedna polka i to ona załatwia mi wszystkie potrzebne dokumenty, trzeba tylko poprosic a głosik ma bombowy he. na poczatek jest 1600 na reke ale dają 400 do mieszkania co jest w trakcie. wiec jak wezme za miesiac mieszkanko dla rodzinki za 500 to zapłace tylko 100. chcecie wiedziec cos wiecej to pisac.
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-26 17:14:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jesli chodzi o te szkolenie to podpisalem BHP przy podpisywaniu umowy u suzane. szkolenie to pic na wode. pozro z MOSBACH :)
zdjecie uzytkownika
no to grubo - 2016-01-26 19:37:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Krzychu 87 - 2016-01-26 17:14:55]:
dużo jest tam muzułmanów, czy raczej bezpiecznie? dobrą stawkę masz, pracujesz na produkcji czy jesteś wykwalifikowany? :)
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-26 21:33:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [no to grubo - 2016-01-26 19:37:21]:
w fuldzie jest duzo wszyskich. a tu w nusbach to nie, jestem jedyny polak na zakladzie. wykwalifikowany, technolog programista CNC tokarek i frezarek. jest wszedzie bezpiecznie jesli nie zaczepiasz :)
zdjecie uzytkownika
stefan - 2016-01-27 13:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Krzychu a jak z pracą dla operatorów CNC z rocznym stażem w Stuttgarcie?
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-27 16:45:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stefan - 2016-01-27 13:19:53]:
a jakie tokarki czy frezarki? i jaki system? najwazniejsze jak z jezykiem?
zdjecie uzytkownika
Stas - 2016-01-27 19:13:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Wyjechał ktoś do pracy na stanowisku Lakiernik Przemysłowy ?
Jeśli tak to prosił bym o kontakt stas28@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2016-01-27 19:29:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Frezarka bramowa sinumerik 840. chcą mnie zapisać na kurs 3 miesięczny językowy i wysłać do stuttgartu. Nie wiesz jak z warunkami i czy praca wymagająca? ;)
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-27 21:04:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stefan - 2016-01-27 19:29:30]:
jesli dopiero zaczynasz to odpusc sobie wyjazd na taką maszyne bo szkoda twojego czasu i pieniedzy, a bez jezyka zadna firma nie zapewni Ci stałej pracy. nie wierz w wszystko co mówią!! wez sobie wszystko przemysl, lepiej zalatw sobie kontrakt w bmw lub mercu zeby poznac jezyk techniczny i maszynki 3-osiowe. a z takim doswiadczeniem drzwi otwarte :)
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2016-01-27 21:15:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem w takim razie ciężko będzie o stałą prace w cnc po takim kursie niemieckiego jak zaoferował silverhand; )
zdjecie uzytkownika
no to grubo - 2016-01-27 22:03:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzychu 87 - 2016-01-27 21:04:50]:
Praca w BMW lub Mercu jest raczej jeszcze trudniejsza do dostania :)
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-28 16:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a juz jestes w niemczech? czy dopiero przyjedziesz?
zdjecie uzytkownika
kali - 2016-01-28 18:49:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy mam szanse dostać prace w Niemczech bez znajomości języka?
zdjecie uzytkownika
no to grubo - 2016-01-28 20:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kali - 2016-01-28 18:49:01]:
Podobno gdzieś tam są takie oferty, ale jak dla mnie to ogólnie samobójstwo. Sam dla siebie powinieneś się nauczyć, żebyś był cokolwiek warty na tamtym rynku pracy i żebyś nie był skazany na czyjąś łaskę podczas pobytu.
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-01-28 21:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wie ktoś jak jest z naliczaniem wynagrodzenia, kiedy pracuje się w systemie trójzmianowym? wychodzi wtedy więcej niż 160 godzin i reszta jest liczona jako nadgodziny zwyczajnie, czy ma się płacone i tak tylko za 160 godzin?
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2016-01-29 09:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz od stycznia oferują kurs 3 miesiące w Krk a potem gwarancja pracy w cnc tak powiedzieli
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-29 14:58:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick - 2016-01-28 21:29:13]:
Wszystko zalezy od pracodawcy, ogólnie musisz zrobic 160 st. ale do 2 i 3 zmiany sa w niektórych firmach dodatki ja osobiscie mam 10E dziennie na ręke za 2 zmiane. Nie wiem jakie są dodatki na nocki.
zdjecie uzytkownika
jerzy - 2016-01-29 15:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Operator CNC tyle zarobi czy programista?
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-29 18:42:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tyle to znaczy ile? bo nie wiem o co Ci teraz chodzi,.
zdjecie uzytkownika
t6re - 2016-01-29 20:37:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz to wiem ze mozna aplikowac na kilka stanowsik i to w całych Neimczech,wiadomo ze oferuja bardzo dobry zarobek, moze warto jest sprobowac aplikowac
zdjecie uzytkownika
Jerzy - 2016-01-30 14:50:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy operator bez programowania zarobi 1500 e odliczajac mieszkanie?
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-31 12:16:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jerzy - 2016-01-30 14:50:00]:
Tak, zarobisz tyle a moze i więcej, ale język musi byc na poziomie podstawowym. mogę pomóc, znam tutaj pare firm. zapraszam na priv menpower@interia.pl
zdjecie uzytkownika
szczepan 551 - 2016-01-31 18:22:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzychu 87 - 2016-01-26 17:14:55]:
Krzychu 87 jesten z okolic Mosbach, pracuje tu, mozesz mi powiedziec mniej wiecej jak wyglada praca w silverhand, ty pracujesz przez nich w mosbach.
zdjecie uzytkownika
szczepan 551 - 2016-01-31 18:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Krzychu 87 - 2016-01-26 17:14:55]:
Krzychu 87 jesten z okolic Mosbach, pracuje tu, mozesz mi powiedziec mniej wiecej jak wyglada praca w silverhand, ty pracujesz przez nich w mosbach.
zdjecie uzytkownika
danio - 2016-02-01 15:30:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałem teraz,ze szukaja kogoś na stanowisko Rekrutera do Krakowa,wiec chłopaki sprwdzie sobie bo może obejdzie sie bez wyjazdu za granicę,oferują atrkcyjne wynagrodzenie plus prowizję,tylko trzeba znać bielge niemiecki
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja na montera klimatyzacji. Weryfikują język niemiecki i od razu jest odpowiedz czy jest na odpowiednim poziomie. Pytają o doświadczenie i wykształcenie. Potem kontaktował sie ze mną pracodawca z Niemiec. Pytał co robiłem i kiedy mogę przyjechać. Ogólnie wszystko trwało 2 dni. Bez stresu. Informują jak będzie wszystko przebiegać, wiec nie byłem zaskoczony niczym.
Pytania: Pytania po niemiecku. Gdzie pracowałem i czym sie zajmowałem w pracy. Czy mam auto i prawko . Kiedy mogę zacząć? Czy mam wypowiedzenie?
zdjecie uzytkownika
doświadczona - 2016-02-05 14:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracująca - 2016-01-06 23:48:07]:
ta agencja to bazuje na starych ogłoszeniach przynajmniej w dziedzinie opieki nad seniorami.Pan odbierający telefony nie zainteresowany nawiązaniem współpracy z dobrymi znającymi język opiekunkami!!!Takie moje wrażenie może się mylę pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
doświadczony - 2016-02-08 15:12:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widocznie oferta nie była juz aktualna. Logiczne ;-) ale jak widać nie dla każdego.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie SILVERHAND!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SILVERHAND
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert