logo SILVERHAND

SILVERHAND

Poznań

Opinie o SILVERHAND

danio 2016-03-28 12:48:32
@gość ale co to znaczy, że się sparzyłeś? Widziałem, że teraz poszukują elektryka i to oferta z bezpłatnym kursem języka niemieckiego, co w sumie jest naprawdę dobre, bo ja od dawna niemieckiego nie używałem...
Filip 2016-03-30 13:00:22
Przeglądam oferty tej firmy i myślę, że oferta jest całkiem dobra. Tym bardziej, że zapewniają możliwość regularnych zjazdów do Polski, co jest dla mnie dość istotne. @Gość, piszesz, o nadgodzinach, ale w ofercie jest zaznaczone "jeśli opcja ta jest niedostępna – informujemy o tym", myślę, że to kwestia dogadania.
Boczek 2016-04-01 14:53:39
No mi też się wydaje, że jest raczej dobra firma i że nie można za bardzo się do niej przyczepić, co pisałem już zresztą wyżej, ale wiadomo że opinie możemy miec różne
Teresa 2016-04-12 15:19:23
Ja byłam jako cukierniczka pod Monachium, rozmowa przez telefon i po tygodniu wyjechałam. Czekali na mnie już na miejscu, do pracy podjeżdżałam autobusem 4km, jak coś potrzebowałam to mi pomagali załatwić ogólnie jestem zadowolona tylko matka mi zmarła i musiałam wrócić do Polski teraz też sie przymierzam do wyjazdu podobno oferty do opieki mają.
Gość 2016-04-12 22:15:25
Znowu prawdziwa opinia o SILVERGANGU zastała usunięta, zapłacili za usunięcie niewygodnej prawdy ?
4
Elektryk Kraków 2016-04-27 11:25:21
witam. ukończyłem właśnie kurs języka niemieckiego w krakowie z silverhand i po majowce wyjezdzam do pracy do niemiec. jestem z kursu bardzo zadowolony. pani lektor profesjonalna, dużo nas nauczyla. warunki do nauki bardzo dobre, Panie z biura z krakowa zawsze pomocne i życzliwe. polecam
1
Gość 2016-04-27 18:30:28
Nie podpisuj się "Elektryk Kraków" tylko uczciwie - Pracownik/ca Silvergangu. (usunięte przez administratora)
olka 2016-05-01 21:02:03
@Gość czyli jednym słowem nie warto aplikować do SILVERHAND z wymienionych przez Ciebie powodów. I naprawde inie było jakiegokolwiek pozytywów? Pytam, bo ejdnak szukają na wiel różnych stanowisk, jak ślusarz
zibi.g7 2016-05-05 08:02:34
Bardzo proszę o opinie pracy w Islandii przez firmę Silverhand
6
93499 2016-05-05 13:02:50
ty też chcesz pracować nad Zatoką Faxa? ja również widzę tam szukają mechaników autobusów i operatorów dźwigów
veri 2016-05-11 22:54:04
Po pobieżnej lekturze niektórych postów dochodzę do wniosku,że najlepiej aby zafundowali wam stały pobyt w Niemczech z pensją minimum 3-4 tys jurków, mieszkaniem za darmo i bezpłatną codzienną dostawą wódy i żarcia, wtedy kochani młodzi emigranci zarobkowi bylibyście WRESZCIE szczęsliwi, bo jak się te wasze wypociny czyta, to szlag człowieka trafia.Popatrzcie troche na siebie krytycznie, bo nawet zdania nie potraficie dobrze napisać po polsku, a co tu o nimieckim mówić, ale mądrości i wymagania macie całkiem z GÓRNEJ PÓŁKI, idiotyzm...
4
Gość 2016-05-12 11:28:21
Nikt tu nie wymaga "kokosów" jedynie aby to co Silverhand obiecuje było prawdą a nie tylko wabikiem by przyciągnąć klienta, wziąć za niego kasę od niemieckiego pośrednika i mieć wszystko "gdzieś". Deklaracje publiczne są prawnie wymagane i nie można ich zgonić na nieuczciwego niemieckiego pośrednika (szczególnie że się wie o jego nieuczciwości, powtarzający się tu temat tego pośrednika to dowodzi), jeśli się takie deklaracje składa to albo trzeba wymóc na pośredniku albo wypłacić z kasy Silverhandu. Czy to GÓRNA PÓŁKA ? TRYBISZ ?
1
r4 2016-06-03 18:48:27
w porównaniu do wynagrodzenia jakie otrzymnałbyś to z pewnością jest to wyższa półka, niezaleznie czy pojedziesz do nich jako kucharz na cypr czy pracownik produkcji okien do Holandii, tylko chęci trzeba
Sebastian_26 2016-06-05 20:11:50
Witam, mam pytanie czy jest tu osoba pracująca w okolicach Monachium jako operator cnc przez firmę Silverhand? Jeśli ktoś jest chętny podzielić się swoją wiedzą mam kilka pytań na forum bądz na email. Czekam na odpowiedż. Pozdrawiam
aned 2016-06-08 18:12:08
jestem zainteresowana podaj namiary
anna 2016-06-08 22:18:02
a czy to prawda że u was hydraulik ma kurs niemieckiego za free?
Hydraulik Kraków 2016-06-10 10:09:46
mają, bo ja kończyłem kurs w tym roku w Krakowie. Wyjechałem, praca dobra, zarobki ok, zgadzają się, bo jestem po przelewie. Kurs też polecam bo świetnie prowadzony, Panie z biura sympatyczne i zawsze się o nas troszczyły, i kurs jest bezpłatny
Sebastian_26 2016-06-10 19:32:12
Czy musiałeś jechać do Niemiec własnym autem?
rutek 2016-06-11 11:01:08
najwyraźniej bo wymagają prawa jazdy i własnego samochodu
Hydraulik Kraków 2016-06-13 10:50:29
jechałem z kolegą z kursu, elektryków i hydraulików mogą wysyłać parami
rpa 2016-06-13 11:07:59
to super wiaodmość! teraz też jest oferta jako Spawacz TIG - spawanie stali szlachetnej (Niemcy) .
monterfasad 2016-06-23 10:11:03
zadzwonili do mnie z ofertą dla montera fasad, potrzebują więcej osob, ktos z Was jedzie? nie wiem czy się zdecydować na tę ofertę choc nie ukrywam ze jest atrakcyjna
majki 2016-06-23 11:18:44
hej! a tą oferte pracy jako Traktorzysta - praca w Niemczech od zaraz wdzieliście? bo wygląda naparwde ciekawie.
traktor 2016-06-23 13:29:55
ja właśnie czekam na telefon, przesłali moje cv do tego pracodawcy i zobaczymy co z tego wyjdzie
erf 2016-06-23 13:48:24
@traktor no to powoedznia w takim razie oby sie udalo..wiem ze mozna tez sprobowac aplikowac na stanowisko hydraulika/ montera sieci kanalizacyjnych w Niemczch oferuja zatrudnienie na warunkach niemieckich - niemiecki Pracodawca (nie w delegacji) wynagrodzenie 10,00 euro/godz. netto
traktor 2016-06-23 15:21:32
widzę że ktoś ma wprawę w kopiowaniu fragmentów z ogłoszeń :p
Maniek 2016-06-23 15:31:37
Powiem Wam, że jestem mega mocno podjarany tą pracą w Silverhand i chciałem się dowiedzieć jaka według Was jest najlepsza stawka i na którym stanowisku można najlepiej się obłowić, dla mnie to dość ważne, proszę o opinie jak najszybciej, bo jestem przed podpisaniem umowy
Krzychu 87 2016-07-03 19:39:17
menpower@interia.pl pozdro
rbcio 2016-07-03 19:46:05
obłowić?polacam do Niemiec na elektryka przemysłowego - 2000,00 euro netto
demon 2016-07-13 15:02:22
A wie ktoś z jakiego powodu Silverhand najpierw oddzwania a później milczy? Z jakiego powodu piszą że trzeba czekać, bo coś tam trzeba jeszcze potwierdzić? Z jakiego powodu każą dosłać dodatkowe zaświadczenia i zapadają się pod ziemię ? Czy oni w ogóle publikują prawdziwe oferty, a zwłaszcza te dotyczące pracy na Islandii?
demon 2016-07-13 15:02:44
A wie ktoś z jakiego powodu Silverhand najpierw oddzwania a później milczy? Z jakiego powodu piszą że trzeba czekać, bo coś tam trzeba jeszcze potwierdzić? Z jakiego powodu każą dosłać dodatkowe zaświadczenia i zapadają się pod ziemię ? Czy oni w ogóle publikują prawdziwe oferty, a zwłaszcza te dotyczące pracy na Islandii?
belka 2016-07-13 15:10:20
@ demon hmm...ciekawy przypadek, wynika z tego że dośc ryzykowne przez nich sie zatrudniać , bo potem zbiorą dane i będzie jedna wielka cisza ......
demon 2016-07-13 18:39:34
Właśnie prowadzę śledztwo w tej sprawie... nazbierali ode mnie co mogli... kazali sobie dosłać zaświadczenie z KRK i twierdzą, że się odezwą gdy coś tam potwierdzą. Śledzę cały czas ich profil na FB i zadaję mało wygodne pytania, na które otrzymuję wymijające odpowiedzi. Prosiłem o bezpośrednią korelację z pracodawcą... proszą aby aplikować na ogłoszenie, mimo tego że przecież mają już wszystko czego potrzebowali. Bardzo dziwna sprawa która mi spokoju nie daje... no chyba że sprawa wygląda inaczej i ucinają kontakt z dociekliwymi kandydatami... ale jak tu nie dociekać skoro praca za granicą ma być... W każdym razie nie chciałbym trafić do jakiegoś obozu pracy, więc pytam o co tylko się da.
Tomasz Dyrdał Kurs Kraków 2016-07-13 19:28:39
Witam
Kurs Niemieckiego w Krakowie świetny. Zaczynając od podstaw, można już po dwóch miesiącach naprawdę dobrze mówić po Niemiecku. Pani Kasia naprawdę profesjonalnie potrafi przekazać swoją wiedzę. Nie miałem pojęcia, że intensywny kurs może być tak skuteczny.
Pani Monika przedstawiła mi bardzo ciekawą ofertę pracy z kontraktem od razu na sześć miesięcy. Wysokość stawki godzinowej netto (na rękę) dokładnie taka o jakiej rozmawialiśmy przed rozpoczęciem kursu językowego i podjęciem pracy. Komunikacja z przełożonymi oraz pracownikami ok.
Przedstawiona oferta pracy w Belgii z której skorzystałem wydała mi się bardziej atrakcyjna. Z obecnej pracy jestem bardzo zadowolony. Zakwaterowanie w wysokim standardzie.
Bardzo polecam, Tomasz Dyrdał.
1
danio 2016-07-13 19:50:11
Najwaznijsze to wiedziec jaka umowa, kasa i czy mieszkanie zapewnione.
demon 2016-07-13 20:21:42
Oczywiście... i to dokładnie na te pytania nie otzymałem odpowiedzi. Praca miała się zacząć z początkiem lipca... i z lipca wyszła lipa :( Zastanawiający jest poziom wiedzy merytorycznej... jakim cudem specjalistka od HR jest w stanie wytypować właściwego kandydata na dane stanowisko techniczne... skoro pojęcia nie ma jaka jest różnica pomiędzy bębnem polerskim a drążkiem skrętnym. W tym tygodniu poszukują mechanika samochodow marki Mercedes do pracy na Islandii... w zeszłym tygodniu poszukiwali mechanika busów do Norwegii... a dwa tygodnie temu reperatora sprzętu budowlanego... Widzę że mają geometryczny progres i jestem niemal pewien że w przyszłym tygodniu będą potrzebowali specjalisty od bolidów klasy F1 :D
danio 2016-07-13 20:54:37
demon' no co Ty? to oni wgole nie odezwali sie do ciebie? skoro wiedzieli ze jetes zainteresowany to podstawowych info ci nie udzielili?
demon 2016-07-13 21:41:14
Odezwali się... a i owszem... tylko że w trakcie rozmowy nie byli w stanie odpowiedzieć na moje pytania. Nawet nazwy miejscowości rekruterka nie znała... nie mówiąc o tym jak się firma nazywa i jakie warunki mieszkaniowe oferują na miejscu. Podczas rozmowy była mowa o terminach podjęcia pracy, oraz o tym że mam w trybie pilnym dostarczyć skan zaświadczenia o niekaralności... wszystko załatwiłem, a oni dzwonią do mnie z informacją że poszukują mechanika do busów i to w zupełnie innej lokacji :/ Nawet nie byli w stanie wyjaśnić z jakich powodów oferta na którą aplikowałem jest nieaktualna. Następnie milczą... milczą... milczą... na pytanie zadane na FB twierdzą... czekać... czekać...czekać... wszystko wymaga powierdzenia :/ I takie tam sroty groty... Generalnie szkoda czasu na zabawę w poszukiwania pracy z tą agencją.
rpa 2016-07-13 21:56:04
Profesjonalizm to jest, ale ciekawe jakie zarobki ma kierowca.
demon 2016-07-13 22:06:21
A zastanawia mnie jeszcze jedno... czy aby oni i im podobni nie zbierają dokumentów tylko po to aby przehandlować później jakieś dane... adresy... numery telefonów... adresy mailowe itd. Dziwnym zrządzeniem od kilku dni otrzymuję dużo większą liczbę spamu na skrzynkę @... tak około czterdziestu wiadomości od dziwnych instytucji finansowych a nawet fundacji pomocowych... :/
aha 2016-07-13 23:02:44
Najlepsze jest to, że i tak jest szansa u nich na stabilne zatrudnienie, bo umowa jest w pełni respektowana.
kar 2016-07-14 10:05:37
to mnie właśnie przekonuje, chcę mieć właśnie taki kurs od podstaw. teraz jednak w kwestii zatrudnienia najciekawszym kierunkiem wydaje się Islandia - tylko nie wiem czemu wymagają prawa jazdy do fizycznej pracy jak się ktoś decyduje na wyjazd - dlaczego>
demon 2016-07-14 11:03:08
Owszem szansa jest... ale pod warunkiem że otrzymasz tę pracę. Puki co jakoś dziwnie to wszystko przebiega. Cały proces rekrutacji jest owiany wielką tajemnicą... każą czekać... lub aplikować na kolejne stanowiska. Myślę jednak że osoby niewygodne politcznie i zbyt dociekliwe nie mają szans aby zacząć pracę z Silverhand. Ja już dałem sobie spokój, bo na kolanach prosił nie będę. Sam chciałem pojechać na kilka miesięcy na Islandię lub do Norwegii... albo jeszcze lepiej Belgii, bo kraj znam, język też.... a tu się okazuje że mam zerowe szanse. Usłyszałem że oferta wymaga potwierdzenia przez pracodawcę. Mógłbym osobiście z nim porozmawiać, ale chyba on nie istnieje... Mimo wszystko życzę wszystkim powodzenia z Silverhand.
er 2016-07-14 14:03:58
każą czekać bo może dużo chętnych jest po prostu. Islandzki rynek pracy wydaje się świeżą i nowatorską opocją
do demona 2016-07-14 15:15:23
Ty chłopie to musisz być strasznie sfrustrowany....szkoda mi Ciebie
ślub 2016-07-14 15:38:11
Dobrze, że praca jako murarz powoduje, że można dodatkowo liczyć na darmowe zakwaterowanie w Niemczech, ale wiecie czy oprócz dobrych zarobków dorzucają jeszcze jakieś premie? Podobno tak, bo praca za granicą szczególnie się opłaca, zwłaszcza w tej chwili.
e 2016-07-14 19:51:56
@ślub już nie przesadzaj z tymi premiami, jak co to ewentualnie można nadgodziny brać. poza tym i tak dają ci bardzo dużo bo masz niemiecką umowę, zaliczki, benefity, urlopy - już nie szukaj dziury w całym
Marek Jasiak 2016-07-18 13:14:46
Cieszę się że mogłem odbyć dwumiesięczny kurs języka niemieckiego w firmie Silverhand. Choć to krótki okres czasu jednak umożliwił mi poznanie podstaw języka niemieckiego tak by jego znajomość mogła zostać zweryfikowana przez niemieckiego pracodawcę. Bez kursu nie dałbym rady komunikować się w podstawowych sprawach i problemach które spotkałem mnie na terenie Niemiec po przyjeździe iprzyjściu do pracy. Dzięki podstawowemu słownictwo potrafiłem porozumieć się podczas wykonywania czynności w pracy. Dziękuję serdecznie naszej lektorce pani Kasi za cierpliwość i wytrwałość oraz całemu zespołowi Silverhand w Krakowie. Pozdrawiam: Marek Jasiak
1
feuerta 2016-07-18 14:22:20
Świetnie, że można liczyć u nich na zatrudnienie w ramach niemieckiej umowy @e, bo wiedzą jak zadbać o zadowolenie pracownika, a jak dorzucają do tego jeszcze jakieś benefity to znacznie umilają zatrudnienie.
Namaste 2016-07-21 11:42:59
Dlaczego np. ta robota jest taka fajna? Wpiszcie to ogłoszenie Mechanik (z bezpłatnym kursem języka niemieckiego w Krakowie i gwarancją pracy w Niemczech)
Zostaw swoją opinię o SILVERHAND - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SILVERHAND