Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: SILVERHAND

zdjecie uzytkownika
elmo - 2016-01-24 19:29:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [no to grubo - 2016-01-24 19:17:44]:
dasz rade popijecie tydzień i będzie fajno w lidlu jest korn tani i browar.
zdjecie uzytkownika
no to grubo - 2016-01-24 19:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a słuchaj Krzychu, napisz coś o warunkach mieszkaniowych... z Polakami mieszkałeś, czy Ruskimi? Byłeś w Dunlopie w ogóle? Chociażby na tym szkoleniu, co ma rzekomo być na początku? W jakim mieście Ci pracę później znaleźli?

Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
j.p. - 2016-01-24 22:35:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dominik - 2013-12-15 10:22:47]:
ty pajacu nie masz pojecia ocncbo jestes właścicielems ilverhand
zdjecie uzytkownika
J.P. - 2016-01-24 22:38:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edi - 2015-11-30 10:08:25]:
UWAZAJ ABY TOTAKZE NIE BYŁ POSREDNIK SPRAWDZ TO
zdjecie uzytkownika
j/p. - 2016-01-24 22:52:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [inż. Saczuk - 2016-01-15 17:12:53]:
a ty pewnie rodzinka d.matczaka jesteś gdybyś nie był inaczej byś pisał pajacu
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-26 17:09:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Byłem w Fuldzie mają tam 2 mieszkania na 10 piętrze wierzowca. Pod nami było biuro. Warunki.... jak w wojsku, zaniedbane przez pracowników ale to standard. sa 2 pokoje w jednym 2 a drugim 3 łóżka, dotego mała metalowa szafka jak w pracy zeby bylo gdzie dac ubrania. kuchnia wyposazona ale na tyle osób jest lodówka 120cm wysokosci wiec nie bierzcie zapasow bo nie ma gdzie dac. mieszkalem z polakami. pozatym kazdy mial na inna zmiane wiec jeden drugiego budził!! Załatwili mi w TK Personal-Service GmbH niedaleko Sttutgardu. Mam pokój w hotelu, darmowe wifi i TV szkoda ze niemieckie. W firmie pracuje jedna polka i to ona załatwia mi wszystkie potrzebne dokumenty, trzeba tylko poprosic a głosik ma bombowy he. na poczatek jest 1600 na reke ale dają 400 do mieszkania co jest w trakcie. wiec jak wezme za miesiac mieszkanko dla rodzinki za 500 to zapłace tylko 100. chcecie wiedziec cos wiecej to pisac.
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-26 17:14:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
jesli chodzi o te szkolenie to podpisalem BHP przy podpisywaniu umowy u suzane. szkolenie to pic na wode. pozro z MOSBACH :)
zdjecie uzytkownika
no to grubo - 2016-01-26 19:37:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Krzychu 87 - 2016-01-26 17:14:55]:
dużo jest tam muzułmanów, czy raczej bezpiecznie? dobrą stawkę masz, pracujesz na produkcji czy jesteś wykwalifikowany? :)
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-26 21:33:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [no to grubo - 2016-01-26 19:37:21]:
w fuldzie jest duzo wszyskich. a tu w nusbach to nie, jestem jedyny polak na zakladzie. wykwalifikowany, technolog programista CNC tokarek i frezarek. jest wszedzie bezpiecznie jesli nie zaczepiasz :)
zdjecie uzytkownika
stefan - 2016-01-27 13:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Krzychu a jak z pracą dla operatorów CNC z rocznym stażem w Stuttgarcie?
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-27 16:45:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stefan - 2016-01-27 13:19:53]:
a jakie tokarki czy frezarki? i jaki system? najwazniejsze jak z jezykiem?
zdjecie uzytkownika
Stas - 2016-01-27 19:13:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Wyjechał ktoś do pracy na stanowisku Lakiernik Przemysłowy ?
Jeśli tak to prosił bym o kontakt stas28@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2016-01-27 19:29:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Frezarka bramowa sinumerik 840. chcą mnie zapisać na kurs 3 miesięczny językowy i wysłać do stuttgartu. Nie wiesz jak z warunkami i czy praca wymagająca? ;)
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-27 21:04:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stefan - 2016-01-27 19:29:30]:
jesli dopiero zaczynasz to odpusc sobie wyjazd na taką maszyne bo szkoda twojego czasu i pieniedzy, a bez jezyka zadna firma nie zapewni Ci stałej pracy. nie wierz w wszystko co mówią!! wez sobie wszystko przemysl, lepiej zalatw sobie kontrakt w bmw lub mercu zeby poznac jezyk techniczny i maszynki 3-osiowe. a z takim doswiadczeniem drzwi otwarte :)
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2016-01-27 21:15:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem w takim razie ciężko będzie o stałą prace w cnc po takim kursie niemieckiego jak zaoferował silverhand; )
zdjecie uzytkownika
no to grubo - 2016-01-27 22:03:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzychu 87 - 2016-01-27 21:04:50]:
Praca w BMW lub Mercu jest raczej jeszcze trudniejsza do dostania :)
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-28 16:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a juz jestes w niemczech? czy dopiero przyjedziesz?
zdjecie uzytkownika
kali - 2016-01-28 18:49:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy mam szanse dostać prace w Niemczech bez znajomości języka?
zdjecie uzytkownika
no to grubo - 2016-01-28 20:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kali - 2016-01-28 18:49:01]:
Podobno gdzieś tam są takie oferty, ale jak dla mnie to ogólnie samobójstwo. Sam dla siebie powinieneś się nauczyć, żebyś był cokolwiek warty na tamtym rynku pracy i żebyś nie był skazany na czyjąś łaskę podczas pobytu.
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-01-28 21:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wie ktoś jak jest z naliczaniem wynagrodzenia, kiedy pracuje się w systemie trójzmianowym? wychodzi wtedy więcej niż 160 godzin i reszta jest liczona jako nadgodziny zwyczajnie, czy ma się płacone i tak tylko za 160 godzin?
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2016-01-29 09:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz od stycznia oferują kurs 3 miesiące w Krk a potem gwarancja pracy w cnc tak powiedzieli
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-29 14:58:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick - 2016-01-28 21:29:13]:
Wszystko zalezy od pracodawcy, ogólnie musisz zrobic 160 st. ale do 2 i 3 zmiany sa w niektórych firmach dodatki ja osobiscie mam 10E dziennie na ręke za 2 zmiane. Nie wiem jakie są dodatki na nocki.
zdjecie uzytkownika
jerzy - 2016-01-29 15:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Operator CNC tyle zarobi czy programista?
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-29 18:42:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tyle to znaczy ile? bo nie wiem o co Ci teraz chodzi,.
zdjecie uzytkownika
t6re - 2016-01-29 20:37:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz to wiem ze mozna aplikowac na kilka stanowsik i to w całych Neimczech,wiadomo ze oferuja bardzo dobry zarobek, moze warto jest sprobowac aplikowac
zdjecie uzytkownika
Jerzy - 2016-01-30 14:50:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy operator bez programowania zarobi 1500 e odliczajac mieszkanie?
zdjecie uzytkownika
Krzychu 87 - 2016-01-31 12:16:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jerzy - 2016-01-30 14:50:00]:
Tak, zarobisz tyle a moze i więcej, ale język musi byc na poziomie podstawowym. mogę pomóc, znam tutaj pare firm. zapraszam na priv menpower@interia.pl
zdjecie uzytkownika
szczepan 551 - 2016-01-31 18:22:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzychu 87 - 2016-01-26 17:14:55]:
Krzychu 87 jesten z okolic Mosbach, pracuje tu, mozesz mi powiedziec mniej wiecej jak wyglada praca w silverhand, ty pracujesz przez nich w mosbach.
zdjecie uzytkownika
szczepan 551 - 2016-01-31 18:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Krzychu 87 - 2016-01-26 17:14:55]:
Krzychu 87 jesten z okolic Mosbach, pracuje tu, mozesz mi powiedziec mniej wiecej jak wyglada praca w silverhand, ty pracujesz przez nich w mosbach.
zdjecie uzytkownika
danio - 2016-02-01 15:30:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałem teraz,ze szukaja kogoś na stanowisko Rekrutera do Krakowa,wiec chłopaki sprwdzie sobie bo może obejdzie sie bez wyjazdu za granicę,oferują atrkcyjne wynagrodzenie plus prowizję,tylko trzeba znać bielge niemiecki
zdjecie uzytkownika
doświadczona - 2016-02-05 14:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracująca - 2016-01-06 23:48:07]:
ta agencja to bazuje na starych ogłoszeniach przynajmniej w dziedzinie opieki nad seniorami.Pan odbierający telefony nie zainteresowany nawiązaniem współpracy z dobrymi znającymi język opiekunkami!!!Takie moje wrażenie może się mylę pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
doświadczony - 2016-02-08 15:12:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widocznie oferta nie była juz aktualna. Logiczne ;-) ale jak widać nie dla każdego.
zdjecie uzytkownika
xn - 2016-02-13 17:15:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie polecam, usuwają niewygodne dla nich komentarze.
zdjecie uzytkownika
xn ma racje - 2016-02-13 21:34:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
prawdy o nich to tu nie uswiadczesz...usuwaja prawdziwe opinie i wpisuja sami pochlebne...gdyby mozna bylo miec tu 15 giazdek to pracownicy silverhandu pewnie by tyle wbili...ja nie polecam ich uslug
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2016-02-24 22:01:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są może jakieś oferty bez znajomości języka?
zdjecie uzytkownika
Boczek - 2016-03-11 12:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem Ci @gość że o czymś takim to słyszę o czymś takim pierwszy raz w życiu, ale ja to od zawsze robię to właśnie w ten sposób, że aplikuje do wielu firm
zdjecie uzytkownika
bercik - 2016-03-22 09:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzychu 87 - 2016-01-26 17:14:55]:
a dasz radę załatwić mieszkanie od razu bo piszą że trudno jest trzeba miec umowę zaświadczenia kaucję i często jeszcze meble...
daj znać jak ci poszło bercik72@o2.pl
zdjecie uzytkownika
teger - 2016-03-22 12:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bercik, a nie chciałbyś się sam tego wszystkiego dowiedzieć ? Ludzie jak już tam jadą to rzadko odpisują na forum. Sam się zastanawiam nad pójściem na rozmowę rekrutacyjną więc ew. możemy gdzieś razem się spiknąć.
zdjecie uzytkownika
danio - 2016-03-28 12:48:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gość ale co to znaczy, że się sparzyłeś? Widziałem, że teraz poszukują elektryka i to oferta z bezpłatnym kursem języka niemieckiego, co w sumie jest naprawdę dobre, bo ja od dawna niemieckiego nie używałem...
zdjecie uzytkownika
Filip - 2016-03-30 13:00:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeglądam oferty tej firmy i myślę, że oferta jest całkiem dobra. Tym bardziej, że zapewniają możliwość regularnych zjazdów do Polski, co jest dla mnie dość istotne. @Gość, piszesz, o nadgodzinach, ale w ofercie jest zaznaczone "jeśli opcja ta jest niedostępna – informujemy o tym", myślę, że to kwestia dogadania.
zdjecie uzytkownika
Boczek - 2016-04-01 14:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No mi też się wydaje, że jest raczej dobra firma i że nie można za bardzo się do niej przyczepić, co pisałem już zresztą wyżej, ale wiadomo że opinie możemy miec różne
zdjecie uzytkownika
Teresa - 2016-04-12 15:19:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłam jako cukierniczka pod Monachium, rozmowa przez telefon i po tygodniu wyjechałam. Czekali na mnie już na miejscu, do pracy podjeżdżałam autobusem 4km, jak coś potrzebowałam to mi pomagali załatwić ogólnie jestem zadowolona tylko matka mi zmarła i musiałam wrócić do Polski teraz też sie przymierzam do wyjazdu podobno oferty do opieki mają.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2016-04-12 22:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Znowu prawdziwa opinia o SILVERGANGU zastała usunięta, zapłacili za usunięcie niewygodnej prawdy ?
zdjecie uzytkownika
Elektryk Kraków - 2016-04-27 11:25:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. ukończyłem właśnie kurs języka niemieckiego w krakowie z silverhand i po majowce wyjezdzam do pracy do niemiec. jestem z kursu bardzo zadowolony. pani lektor profesjonalna, dużo nas nauczyla. warunki do nauki bardzo dobre, Panie z biura z krakowa zawsze pomocne i życzliwe. polecam
zdjecie uzytkownika
Gość - 2016-04-27 18:30:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Elektryk Kraków - 2016-04-27 11:25:21]:
Nie podpisuj się "Elektryk Kraków" tylko uczciwie - Pracownik/ca Silvergangu. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
olka - 2016-05-01 21:02:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Gość czyli jednym słowem nie warto aplikować do SILVERHAND z wymienionych przez Ciebie powodów. I naprawde inie było jakiegokolwiek pozytywów? Pytam, bo ejdnak szukają na wiel różnych stanowisk, jak ślusarz
zdjecie uzytkownika
zibi.g7 - 2016-05-05 08:02:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo proszę o opinie pracy w Islandii przez firmę Silverhand
zdjecie uzytkownika
93499 - 2016-05-05 13:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ty też chcesz pracować nad Zatoką Faxa? ja również widzę tam szukają mechaników autobusów i operatorów dźwigów
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja na montera klimatyzacji. Weryfikują język niemiecki i od razu jest odpowiedz czy jest na odpowiednim poziomie. Pytają o doświadczenie i wykształcenie. Potem kontaktował sie ze mną pracodawca z Niemiec. Pytał co robiłem i kiedy mogę przyjechać. Ogólnie wszystko trwało 2 dni. Bez stresu. Informują jak będzie wszystko przebiegać, wiec nie byłem zaskoczony niczym.
Pytania: Pytania po niemiecku. Gdzie pracowałem i czym sie zajmowałem w pracy. Czy mam auto i prawko . Kiedy mogę zacząć? Czy mam wypowiedzenie?
zdjecie uzytkownika
veri - 2016-05-11 22:54:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po pobieżnej lekturze niektórych postów dochodzę do wniosku,że najlepiej aby zafundowali wam stały pobyt w Niemczech z pensją minimum 3-4 tys jurków, mieszkaniem za darmo i bezpłatną codzienną dostawą wódy i żarcia, wtedy kochani młodzi emigranci zarobkowi bylibyście WRESZCIE szczęsliwi, bo jak się te wasze wypociny czyta, to szlag człowieka trafia.Popatrzcie troche na siebie krytycznie, bo nawet zdania nie potraficie dobrze napisać po polsku, a co tu o nimieckim mówić, ale mądrości i wymagania macie całkiem z GÓRNEJ PÓŁKI, idiotyzm...
zdjecie uzytkownika
Gość - 2016-05-12 11:28:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [veri - 2016-05-11 22:54:04]:
Nikt tu nie wymaga "kokosów" jedynie aby to co Silverhand obiecuje było prawdą a nie tylko wabikiem by przyciągnąć klienta, wziąć za niego kasę od niemieckiego pośrednika i mieć wszystko "gdzieś". Deklaracje publiczne są prawnie wymagane i nie można ich zgonić na nieuczciwego niemieckiego pośrednika (szczególnie że się wie o jego nieuczciwości, powtarzający się tu temat tego pośrednika to dowodzi), jeśli się takie deklaracje składa to albo trzeba wymóc na pośredniku albo wypłacić z kasy Silverhandu. Czy to GÓRNA PÓŁKA ? TRYBISZ ?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie SILVERHAND!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SILVERHAND
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert