brak logo

Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit

Bielsko-Biała

Opinie o Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit

zadowolona 2016-07-20 21:45
Polecam!
Pracuję w woj.śląskim - koordynatorka z Gliwic.
Praca w zależności od zapotrzebowania marketu (średnio 2-3 tygodnie w miesiącu), zdarza się, że pojawiają się nieoczekiwane skrócenia grafiku ale nie można obwiniać za to koordynatora regionalnego a market. Taką sytuację miałam 2 razy w obecnym miesiącu.
Wypłata na czas, kontakt po godzinie 13:00 do 22:00 praktycznie 7 dni w tygodniu (choć zdarza się, że dzwonię w godzinach porannych). Umowa zawsze 1 każdego miesiąca bądź najpóźniej 2,3 dni po terminie.
Ogólnie polecam!
3
Kasia 2016-07-20 21:46
O widzę, że mowa o tej samej..
Gliwice/Knurów?
Jestem za!
2
VIKI 2016-07-21 09:34
- Umowa zlecenie bez szczególnych kruczków czy tajemnic
- Grafik ustalany z koordynatorem
- Wypłata na czas (kwota zgodna)
- ale co mnie najbardziej cieszy to odtrącane składki, bo jestem osobą bezrobotną i dzięki temu mogę normalnie iść do lekarza. Na początku, jak szukałam pracy to pracowałam przez inną podobną firmę, ale okazało się, że nie zapewnili mi ubezpieczenia (HA! moje zaskoczenie u lekarza, jak podziękowali za wizytę i odesłali z kwitkiem...)
Teraz wszystko jest w porządku, składki odtrącane, a ja śpię spokojniej :)
3
zatrudniona 2016-08-17 19:47
jakiś zastój chyba mają teraz w Tesco. koordynatorka mówi ze tak pół polski teraz ma i mamy czekać. taki przymusowy urlop. chciałoby się gdzieś zahaczyć ale boję się ze jak się zmiany pojawia to mnie ktoś wygryzie. a chętnych nie brakuje. teraz jest ok bo mam 12 na rękę! umowęa zawsze podpisywana tydzień przed rozpoczeciem pracy. kumpela rozdziela rękę na krajalnicy i dostała odszkodowanie
1
zatrudniona 2016-08-17 19:54
ale gadanie. wszystkie składki doprowadzone a firma zabezpiecza się gdyby komuś przyszło działać na jej szkodę (kradzież u klienta itp). czuć konkurencję ;)
2
Johnny 2016-08-17 20:04
kasa spoko, pracuje od połowy czerwca. grafik luzik jak chcce tak mam. nie wiem czy to od agencji zależy ogolnie czy od koordynatora ale umowę mam na czas już wiem że 22. koordynatorka dowozi wrześniowe i ci co chcą przedłużyć mają czas do końca mięs by ją podpisać. grafik ustalany co tydzień czasem co dwa tygodnie. teraz miała urlop i dostałem z gory na 3 tyg. godzin ostatnio mało, w sklepie puszczają nas wcześniej do chaty i szkoda bo pogoda do du... i żadna korzyść. od października studia i jeśli zechcą mnie dalej to zostanę na weekendy. czy chciałbym? tak. wolę pewna kasę. pierwszy miesiąc miałem kase 25.ale podobno jak ktoś pracuje kolejny miesiąc z rzędu to ma szybciej -zobaczymy
1
johnny 2016-08-26 21:35
Pisze co tydzień jak mi pasuje i takie godziny dostaje :) Lepiej być nie może
2
Ola 2016-08-27 13:58
@johny - mam podobnie.
Ustalam grafik pod własną dyspozycyjność.
Kilka razy się zdarzyło, że Koordynatorka dzwoniła z dnia na dzień z prośbą o zastąpienie innego pracownika, ale miałam wybór, nie zostałam absolutnie do niczego zmuszona.

według mnie ocena bardzo dobra
3
słoik 2016-09-11 20:09
ja ze stawkami w warszawie? Na rękę dla studenta?
@ula 2016-09-14 08:14
Dziadostwo podpisalam umowe ze w chrzanowie w tesco bede robic wysyla mnie gdzie indziej az do krakowa a to blisko nie jest , bylam tylko raz na szkoleniu. zrywamm umowe beznadziejne to jest. nie polecam nikomu
Shopperka 2016-09-21 23:06
Dostałam premię!!!!!!
Da się? Da się!!!!!!!! Będzie na torebkę!!!!!!!!!! :)
4
paweł 2016-09-28 07:53
Polecam koordynatorkę z Gliwic/Knurowa.
Babeczka załatwia sprawy pracownika dość sprawnie i zawsze stara się pomóc, jeżeli nie ma miejsca na markecie w którym chce pracować, to szuka innego marketu.

Ma swoje sprawy - wiadomo, ale zawsze mogę na nią liczyć!!
Jak najbardziej polecam firmę. Obecnie pracuje w TESCO.

1
kate 2016-10-02 18:14
Pracowałam w wakacje w Poznaniu na kasie, nie powiem, wypłata późno - w umowie zastrzegli sobie że do ostatniego dnia miesiąca, jednak na konto wpłynęła 24. - niby wcześniej, niż obiecywali, ale później w jobmanie (pracowałam też i tam przez 3 miesiące, ale rzadko brałam zmiany), mimo to duuużo więcej na rękę a w ostateczności to się liczy.
Miałam 12 zł na godzinę netto-do ręki, co na warunki poznańskie jest dobrą stawką. Plusem i to dużym było to, że miałam realny wpływ na swój grafik - koordynatorce podawałam dni wolne od praktyk, a ona przysyłała mi propozycje zmian (mogłam brać, co chciałam). Od września załapałam się na pół etatu do odzieżówki - pracuję w centrum handlowym, na umowę o pracę - co jednak dla studentki nie jest tak korzystne. Wychodzę gorzej finansowo i zastanawiam się czy nie wrócić do worka, tym bardziej że tu gdzie teraz jestem w nosie mają moją dyspozycyjność.
Ocena dobra+
Plusy:
dobra stawka
grafik dostosowany do moich potrzeb
dobry kontakt z koordynatorką
Minusy:
dość późna wypłata

2
jonas 2016-10-02 18:25
Kumpel robi w tesco na hali i dał mi namiary na koordynatorke.
Zadzwonilem i zapytała czy mam 18 lat, ksiażeczke i się umówiliśmy w tesco na drugi dzień. umowe dostałem do domu, oprowadziła mnie po sklepie i zapleczu pokazala gdzie sie przebieramy i dala mi czas na zapoznanie sie z papierami.
Nie przejrzałem ich bo skoro kumpla nie nabrali to znaczy ze ok. umówiłem się na grafik. umowe musiałem oddać przed pierwszym dniem pracy, dostalem koszulke. pracuje po 6 lub 8 godzin. zależy od tygodnia. wykładam towar w markecie zazwyczaj wody i napoje.
Pracuje juz kolejny miesiac i zlego slowa nie powiem. do agencji podchodzilem z rezerwa ale jest spoko. teraz mam obiecana premie 5 dych bo przyszedlem nadprogramowo. koordynatorka zadzownila i pyta czy przyjde w weekend a ja że mam szkole, a ona ze daje 5 dych do tego. no i sie zgodzilem hehe. kasa sie przyda. jak ktoś ma pytania to dawać. tu pod poznaniem jest spoko. ktoś jest z poznania lub okolic? w tesco tez spoko kierownictwo wiec wbijac bedzie wesolo
1
sandra 2016-10-05 23:02
Praca spoko, dobra kasa, plus
3
sandra 2016-10-05 23:07
czekaj na ogłoszenia, miejsc nigdy nie brakuje. brat pracuje co roku
arek 2016-10-06 08:49
A na jakiej podstawie @jonas jesteś zatrudniony? Dobrze, że nikogo, ze tak powiem nie kiwają bo z agencjami tam często bywa ale zanim też się zdecyduje chce wiedzieć wiesz co mam na papierze podpisane z nimi
jUSTi 2016-10-28 11:10
Wszystko ok :)
- Pieniądze na czas
- Stawki poszybowały w górę (w końcu idą święta)
- Koordynatorka fajna
- Grafik dopasowali pod moje dodatkowe zajęcia i kursy

Ogólna ocena 5+
2
kinia 2016-11-06 19:45
W necie nastryszyli mnie że nie dam rady bo ciezko i wogóle.
Za mną pierwsze 2 nocki i powiem ze było całkiem niezle. To moje pierwsza praca. Agencje sprawdziła mi mama - namiary dostala od sąsiadki która zna te koordynatorke. Mama poszła też ze mną umowe podpisac i nikt nie robił mi problemów.
Okazało sie ze agencja należy do jakiejs grupy agencji działających fair. nawet jakos sie to nazywa, i to ma gwarantowac ze nie zrobia mnie w balona. Ale sąsiadka mówiła że tam jest naprawdę spoko a święta idą i kasa się przyda na sylwka. Stawka bajeczna. Za nocke mam ponad 100 zł na rękę (dokładnie 109).

4
jonas 2016-11-06 19:58
Arek, Mam zlecenie
1
lola 2016-11-14 00:04
hej:) Widzę że opinie podzielone i sama nie wiem co robić :P Jak jest teraz w oddziale krakowskim? Interesuje mnie np lepienie pierogów na Azorach, ktoś pracuje/pracował?
Krzysztof P. 2016-11-14 07:13
Witam
Odnośnie wypłaty, to jest to głównie uzależnione od firmy, z którą agencja ma umowę; jeśli są jakieś opóźnienia trzeba dzwonić albo iść do agencji a oni będą naciskać na pracodawcę. Obecnie w tej chwili czekam na spotkanie i mam zamiar zacząć pracę właśnie z tą Agencją. Mam nadzieję, że Pani Monika zadzwoni. Praca początkowo wprawdzie na same noce, jednakże stawka nie najgorsza.
Pozdrawiam.
1
pracownik hali 2016-11-16 20:00
Kim jest Mirka Pieloch? Pracuje od 2 lat i nie słyszałam o takiej osobie.
1
pracownik hali 2016-11-16 20:12
Tak jak napisałam, pracuje już drugi rok. Wykładam towar markecie Tesco. Stawka przez ten czas wzrosła kilkakrotnie Ina chwilę obecną mam 16zl.
Był czas kruchy, gdzie godzin było niewiele, jednak za każdym razem agencja oferowała mi inna ofertę na "przeczekanie". Przez większość czasu jednak pracuje wtedy gdy chce, nikt mi niczego nie narzuca. Umowa zlecenie podpisywana przed rozpoczeciem miesiaca daje mi pewność że pieniądze wpłyną na konto. Oczywiście jak kazda umowa - zobowiązuje ona obie strony do ustalonych kwestii. Agencja zastrzega ze nie obniży stawki w trakcie jej obowiązywania, że wypłaci pieniądze jeśli zachowam termin zwrotu karty pracy. Ja się zobowiązuje realizowac pobrane zmiany pod rygorem kary. I tego się trzymam. I nigdy nie miałam opóźnienia w wypłacie przez ten czas współpracy. I nigdy nie placilam kary. Po tylu latach pracy w sklepie, naogladalam się różny przypadków. Ludzie nie szanują pracy, nie przychodzą, olewaja grafik. I taki potem ma pretensje ,że kasa się m ie zgadza, albo że umowy z nim nie przedłużają. i się dziwią. Na mnie praca zawsze czeka, bo sama obowiązki traktuje priorytetowo. mimo że to zlecenie, to jednak wciąż umowa która podpisałam. a podpisałam bo warunki naprawdę są dobre.
3
Julii 2016-11-17 23:12
polecam,jutro wracam na stanowisko po roku przerwy (to już chyba tradycja świąteczna).
Praca na kasie może nie jest spełnieniem marzeń ale pozwala urzeczywistniać marzenia ;) wesołych świąt i bądźmy dla siebie mili. pozdrawiam moja koordynatorke jeśli to kiedyś przeczyta. dzięki za możliwość powrotu córy marnotrawnej
1
ela 2016-11-25 19:21
Witam o umowe jak sie podpisuje
ja 2016-12-02 15:14
Podpisałam umowę 30.11 - umówiłam się z koordynatorem na miejscu w sklepie. Pracuję od wczoraj wykładam jogurty :)
ostrowia 2016-12-05 15:15
Podpisałam umowę która dostałam na mail - bo agencja nie ma tu biura. Oryginały dostałam poczta,, z koperta do odesłania (opisana i że znaczkiem!). Grafik mam tak jak chciałam, czyli bez weekendow. Wykladam towar, czasem pracuje na dziale z mięsem. Poleciłam swoją kumpele i jest szansa że i ona sobie zarobi. Kasa dobra - mam 13 na rękę a u nas to naprawdę sporo (srednia to 9-11 na rękę). Pracuje od 17.11
P lus jest taki że wszystko mogę załatwić przez internet, albo w drodze do pracy (poczta). Tak naprawdę nigdzie nie musze jeździć. W sumie nie wiem czy to nowość bo 2 lata temu w innej agencji tez moglam podpisać umowę na odległość choć tamci nie wysyłali mi oryginałów poczta. prawdę mowiac nie mam od tamtych żadnych kopii. Tu gdzie robię ponad połowa pracowników to ludzie z worka więc jestem spokojna o pieniądze. są wypłacalni :) wypłata za listopad ma być przed świętami. podobno rok temu była z dużym wyprzedzeniem ale to tylko słuchy. ciekawia mnie te opinie bo złego slowa powiedzieć nie mogę a i pozostali tez zadowoleni. konkurencja? a moxe to ci co do pracy nie przychodzili?? hehe
pracownik 2016-12-07 17:36
Ja pracuje od tygodnia w tesko mam 11,60brutto a umowy jeszcze nie dostałam
Jan 2016-12-16 19:44
Ktos moze pracuje w zachodniopomorskim w tesco? Szczecin? Stargard? Jakie są wasze opinie? Bo zastanawiam sie czy isc ale czytajac opinie to nie wiem.
Kaja 2016-12-16 20:16
Co jesli nie dostalam wypłaty? Dzwonie ale nikt nie odbiera. Mial ktos taka sytuacje ze ciagle zmieniała termin wypłaty? I wgl co z rozliczeniem na nowy rok? Brak wypłaty czyli nic nie trzeba rozliczać?
gość 2016-12-20 15:26
Serdecznie nie polecam tej agencji pracy
1
aniulaaa 2016-12-21 11:44
Ja tam jestem zadowolona, pracuję 3 miesiąc, pieniądze na czas (czasami nawet wcześniej), z umową nie mam problemów. Siostra pracowała rok temu przez tą firmę i w sumie zdecydowałam się na nią z jej polecenia i wcale nie żałuję :)
Pit dostała do domu, więc z tym też nie było żadnego problemu

Polecam w 100%
1
Kris 2016-12-28 13:31
Wypłata miała być przed świętami. No była, choć myślałem że będzie wcześniej ;) umowę na styczeń już podpisałem. pracuję dorywczo. myślę że taka forma zatrudnienia jest najkorzystniejsza dla tych co dorabiają, a jak się uczą to już wogóle bajer. Ogolnie nie narzekam, grafik mam jak chce, ale zdarzylo mi się teraz opuścic kilka dni i ciekaw jestem czy naliczą mi karę. Oceniam na bdb w nadziei że koordynatorka to przeczyta i nie wlepi mi kary :) normalnie byłby bdb - (a minus za to że raz dostałem kase na ostatnią chwilę!)
Góralka 2017-01-06 12:53
Fajna agencja, polecam do korzystania z jej usług.
1
Beata N. 2017-01-25 11:36
Wszystko na bardzo dobrym poziomie
Wypłata na czas i nawet dostałyśmy z koleżanką podwyżki od stycznia :)
1
Greg 2017-02-24 09:07
Jestem pracownikiem z dość długim stażem i cieszę się , że tu pracuję bo to super firma. Szanuja pracowników, całkiem przyzwoite pieniądze i ogólnie jest dobrze.
1
asia 2017-03-05 21:41
Fajni ludzie i obsługa pracownika
Przede wszystkim firma zatrudnia legalnie i niczego nie ukrywa
polecam w 100%
1
Zenek 2017-03-07 23:13
Dużym plusem agencji jest to że ma się opieke koordynatora i wiesz komu zgłosić jak coś jest nie tak w pracy. Ogólnie praca z firmą układa się ok. A teraz od stycznia 2017 zarobki sporo wzrosły więc polecam. Ja pracowałem w Katowicach przez agencję i zawsze była dobra atmosfera a tym bardziej że nawet z koordynatorka pracowałem,więc ona też miała wszystko na oku.
1
Karolina 2017-03-14 19:54
Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit to pracodawca o którym pracownicy piszą bardzo pozytywne opinie. Oferty pracy jakie posiadają są dostosowane do potrzeb pracowników.
1
dodi 2017-03-17 11:44
Ja też pracuje na hali w Tesco, wykładam towary, tylko marna kasa nie całe 10zł netto, traktuje to jako tymczasowa praca bo za mało płacą by na dłużej się wiązać.
Iza 2017-03-21 14:57
Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit jest jedną z wielu agencji pracy ale za to są solidną firmą. Niejednokrotnie korzystałam z ich pośrednictwa i zawsze miałam fajną pracę. Nie zdarzyły mi się niemiłe sytuacje i tak jak inni mogę ich pochwalić i polecić innym
1
radzę uważać na tę firmę 2017-05-23 21:53
Szczerze nie polecam. Wykładałam towar na nockach i byłam zatrudniona przez tę agencję. Firma pilnie poszukiwała pracowników, dostałam informację, że praca jest co najmniej do końca miesiąca (z możliwością przedłużenia umowy) i mogę pracować nawet codziennie. Pytałam o to kilka razy, czy gwarantują pracę na ten miesiąc, bo w czerwcu wyjeżdżam za granicę i pilnie potrzebuję pieniędzy, cały czas zostałam zapewniana, że tak. Po czym przepracowałam zaledwie kilka dni i tak jak inni pracownicy zatrudnieni przez Work Profit dostałam informację, że pracy do końca miesiąca już dla nas nie ma. Dodam, że informację dostaliśmy smsem dokładnie godzinę przed planowanym rozpoczęciem pracy. Od razu oddzwoniłam do koordynatorki, ale już nie raczyła odebrać telefonu. Pracują tam niepoważni ludzie i szczerze radzę się zastanowić zanim podpiszecie z nimi umowę.
5
Góralka 2017-05-24 22:58
@dodi Jeśli masz dobre wykształcenie to dlaczego przy takim rynku pracy wybierasz wykładanie towaru w sklepie?. To są prace nisko wynagradzane! Natomiast nie mając wykształcenia niestety nie możemy liczyć na duże zarobki
zaskoczona! 2017-05-25 12:44
Generalnie nie chodzi tutaj o to kto wybiera pracę w sklepie, a kto aspiruje na wyższe stanowiska!
Ludzie , na litość.... nie oceniajmy kogoś po tym jaką pracę wybrał!

Chcecie chodzić na zakupy?
Chcecie mieć w czym wybierać na półkach?
No to nie oceniajcie kogoś po okładce !
1
Góralka 2017-05-31 21:35
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi kilka informacji o agencji? Szukam pracy w Sosnowcu ale nic nie znalazłam a ponieważ słyszałam sporo dobrego o agencji to może warto spróbować? Jakie agencja podpisuje umowy z pracownikami? Jak rozliczają nasze godziny?
Odradzam 2017-06-05 14:59
Do podpisania umowy wszystko fajnie, potem człowiek chce się skontaktować z koordynatorem, to on nagle przepada. Zero odbierania telefonów, nie oddzwania, załapać się na rozmowę to jak trafić na otwartą linię w teleturnieju (nawet jeśli coś się dzieje i potrzebujecie pilnie się z nimi skontaktować to zapomnijcie). Cudem napisze smsa jeśli sam coś chce, maile odczytywane po ponad tygodniu. Zapewniają, że jest praca, po czym podpisuje się umowę i nagle nie mogą zapewnić tylu godzin, które obiecywali. Kpina a nie agencja pracy, nie pomagają ludziom w niczym a same problemy i stracone nerwy przez ludzi tam pracujących...
2
Góralka 2017-06-11 19:05
Pracowałem za ich pośrednictwem i nie narzekam, ale zdarzyć się może wszystko.
wprowadzają w błąd przy stawkach 2017-06-21 18:57
zgodnie z tym, co usłyszałam podpisując umowę miało być dokładnie 9,73zł netto, niestety przeliczając to co wyszło odciągają sobie trochę więcej, bo wyszło mi 9,55zł za godzinę netto. Co śmieszne teraz pracuję w tym samym miejscu za tę samą stawkę i wypłata przychodzi taka jak powinna co do grosza, czyli 9,73. Czyli coś tu jest nie tak, bo dalej opłacam te same składki. Nie dość, że człowiek zarabia śmieszne pieniądze, to jeszcze muszą z niego zedrzeć nawet tych kilkanaście złotych...
1
Góralka 2017-06-22 10:22
Jaki jest powód , że Work&Profit mają tak długą listę ofert pracy? Nowe rejony pod opiekę? Słyszałem dobre zdanie o nich ale forum trochę narzeka na agencję!.
1
Zostaw swoją opinię o Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit