brak logo

Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit

Bielsko-Biała

Opinie o Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit

Patrycja 2016-04-05 16:16:03
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszusci miałam z chłopakiem dostac wypłate 3 dni temu a pani Mirka Pieloch nawet nie odp ani nie odbiera nie polecam!!!!
tychnij się w łeb 2016-04-07 20:41:08
Co ty za bzdury piszesz jeł.... jeden jakie premie jakie adekwatne wynagrodzenie
zla 2016-04-21 15:11:00
ta firma to wogole pomylka. jak sie dzwoni to albo nie odbieraja albo z fochem na ciebie. bo jak mozna wogole szanownym paniom przeszkadzac. totalna porazka i tyle !!!!
miiami 2016-04-22 13:49:59
Zero kontaktu z koordynatorem i agencją, dzwonisz...dzwonisz i nikt nie odbiera.. Na początku przed podpisaniem umowy koordynatorka jest dla Ciebie bardzo miła.. odbiera każdy Twój telefon ,obiecuje Ci 100 % pracy a już później ... zeroo kontaktu ... Tak się ludzi nie traktuje jak śmieci ...Na grafik prosiłam się 4 dni i w końcu zrezygnowałam z umowy..2 dni bezpłatnego szkolenia jestem w plecy.. ale przynajmniej nie wkopałam się tak jak inni... dobrze że trafiłam na tą stronę .. NIE POLECAM NIKOMU !:x
Umowny 2016-06-13 10:57:21
UWAGA!
Widzę część z ludzi tu obecnych nie umie czytać umowy, ja umowę dostarczoną przez firmę Work&Profit wysyłałem znajomemu prawnikowi. Powiedział na wstępie, że nigdy by takiego gówna nie podpisał, umowa śmieciowa, same minusy i cała odpowiedzialność spoczywa na pracowniku. Wszystko jest dokładnie w umowie wyjaśnione, że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Większość osób na tym forum podpisało ją pod wpływem impulsu lub desperacji. Nie polecam wam tej firmy z całego serca. Pozdrawiam
1
zaskoczona... 2016-06-14 12:18:58
czytam, czytam i czytam te opinię i nie wierzę... albo raczej zastanawiam się po czyjej stronie leży wina. Pracuję dla tej firmy od prawie roku, najpierw przy wykładaniu towaru w markecie (umowa zlecenie), a teraz jako pracownik produkcji (umowa o pracę tymczasową), wiedziałam co podpisywałam, czytałam, sprawdziłam opłaty. Nigdy nie miałam takiej sytuacji, żebym nie miała wypłaty na czas, nigdy niczego źle nie policzyli...
Koordynatorka nawet w weekend odbierała telefon, albo chociaż smsa napisała jak nie mogła rozmawiać!
Więc, zastanawiam się czy ja pracuję, aby na pewno w tej samej firmie, czy po prostu mój oddział jest jakiś inny?
Nigdy nie miałam, ani jednej nieprzyjemności, nawet jak zachorowałam to wystarczyło poinformować i na drugi dzień donieść zaświadczenie lekarskie.
Mam wrażenie, że wypowiadają się tylko te niezadowolone osoby...
7
krossfire 2016-06-14 12:27:09
te opinie to jakieś z d... wziętę. Pracuje u nich kiedy chce i ile chce. Stawki wzrosły spooro od zeszłego roku. Wypłaty na czas. Umowa jak umowa. Wolę taką i mieć swięty spokój niż zap... za taką samą kasę na na każde skinienie .
4
spoko 2016-06-14 13:10:13
a ja tam jestem zadowolona. Kasa nawet przed terminem wpisanym na umowie, koordynatorka- spoko zawsze dostępna dla pracownika (wiadomo w przyzwoitych porach po 22 to tez bym miała wszystkich w d... gdzieś) umowa- zlecenie jest taka jak każda - jak się czyta co podpisuje to wiesz wszystko, ważne że jest i że dzieła nikomu nie wciskają jak w innych agencjach ...
1
Jola 2016-06-14 13:35:27
Nie było wyjścia, tylko work profit szukał do pracy w moim mieście, poczytałam wasze opinie i troche mnie zniechęciliście. Ale się odważyłam. No i robię od kwietnia. W umowie piszą ze wypłata będzie do końca nastepnego miesiaca! A tu niespodzianka bo była na koncie 19 maja :) Stawka dobra dla osób uczących się jak ja. Ogólnie idą mi na rekę więc nie narzekam. Grafik sobie ukladam sama praktycznie. Raz sie gorzej czułam to pozowilili mi wyjść do domu bez żadnego problemu. Ludzie w tym sklepie co robia przez worka nie narzekają raczej. Wypłata jest zawsze umowy mamy przywożone pod nos tylko do podpisu i przynajmniej nigdzie z nimi latać nie trzeba.
3
Kris 2016-06-14 13:47:03
Czytam i nie wierzę. Ludzie - umowy się czyta! PRacuję dla Worka i nie narzekam. Pracuję tylko na rannne zmiany, bez weekendów - bo tak - mam prawo decydować! Nie jestem na każde skinienie pracdawcy, to ja dyktuję warunki i rozporządzam swoim czasem. Stawka marna? 14 brutto dla mnie w sam raz. Wypłata późno? Nigdy nie spóźniałem się z oddaniem dokumentów, to i wypłata jest zawsze koło 20. Umowa śmieciowa? To idź jeden z drugim i dostań ten swój wymarzony etat za 1850 zł brutto, wypłatę do 10. i narzekaj, że zmiany nie takie, że szef wymaga... Work to moja 3 agencja - wcześniej były bee..ma - do dziś nie zobaczyłem całej wypłaty, ale już nie czekam - inni też nie dostali na czas. Poszedłem po rozum do głowy i wiem na co zwracać uwagę. Umowa zawsze na mnie czeka, wiem za ile pracuje, a stawki poszybowały ostro w górę. Koordynator? Dobra, miewa zajęte. Ale do jasnej, nie dziwię mu się. Jak z nim w 4 oczy rozmaiwałaem to wiecznie mu w kieszeni dzwonił. Zawsze oddzwania, nigdy nie jęczy, że mam problemy. I na piwie też byliśmy. Pit dostałem na początku marca, choć pieczatka na kopercie była z ostatniego lutego
3
studentka 2016-06-16 07:37:20
Pracuję już z tą firmą od 2 lat, odkąd skończyłam liceum.
Umowa zawsze na początku miesiąca (czasami jest 2, 3 dni opóźnienia - w zależności ile marketów obsługuje koordynator).
Wypłatę mam ok 18-19 każdego miesiąca, mimo iż w umowie wskazane jest do 30 każdego miesiąca.
Nie zdarzyło mi się aby koordynatorka mnie olała..
Ba! Nawet kilkakrotnie dzwoniłam w sobotę i w niedzielę ok 20:00 i odebrała.
Zaświadczenia mam na czas.
Studiuję dziennie a więc mogę dopasować sobie grafik do zajęć (albo pracuję popołudniami po 4,5h albo w weekendy).
Jeżeli mam egzaminy mam tydzień, dwa wolnego - w zależności od mojej potrzeby!
Umowa nie jest śmieciowa, bo jednak dla osób bezrobotnych składki na ubezpieczenia zdrowotne, emerytalne i rentowe idą a chyba to jest najważniejsze, żeby było ubezpieczenie, tak?
Śmieciowa to jest umowa o dzieło - gdzie nie masz NIC.
Pracowałam w innych agencjach i niekiedy nie widziałam umowy przez 3,4 miesiące nie mówiąc już o swojej wypłacie.


Jak donosisz dokumenty na czas, informujesz o nieobecnościach to jest ok.
Ja tam nie narzekam.
4
nowa 2016-06-16 09:16:08
Ja pracuję dla tej firmy już kilka lat. Jak samemu wywiązuje się z obowiązków (oddanie karty w terminie czy umowy) to nie ma żadnych problemów. Ja jestem zadowolona, są najbardziej uczciwi ze wszystkich agencji na rynku
5
obecna kasjerka 2016-06-16 10:28:02
Nie wiem z jakiego regionu jesteś, ale ja przy 160 h na miesiąc wychodzę 2300 brutto, nie uważam, żeby to było mało, ponieważ orientowałam się w innych firmach jakie są stawki. Gdzie pracujesz?
3
Śmiech 2016-06-20 20:40:41
Jaka jest teraz stawka na rękę za godz na wykładaniu towaru?rok temu było aż 7 zł/h...
2
:) 2016-06-21 08:56:12
Ja pracuję we Wrocławiu i mam niecałe 12,00 zł na rękę (jestem uczniem)
Ale Koordynatorka wspominała, że stawka zależy od lokalizacji, więc nie wiem jak w innych miastach
1
:) 2016-06-21 11:26:28
Najlepiej zadzwonić i ustalić z przedstawicielem dogodną lokalizację pod względem finansowym no i dojazdu. Bo wiadomo, że nawet za wysoką stawkę nie będę dojeżdżać 50 km :)
Śmiech 2016-06-21 21:01:05
Rok temu w Krakowie było właśnie aż 7 zł/h,a nie jestem studentem...
zadowolona 2016-06-22 07:15:17
pieniążki otrzymałam na konto 3 dni przed ustaloną datą! Widać że zależy im na pracowniku, potrącili mi jedynie 5 zł na ubezpieczenie ale wolę je mieć, zwłaszcza gdyby pojawił się jakiś wypadek w pracy.
1
ruda 2016-06-22 15:20:25
ubezpieczenie jest obowiązkowe.
Też się nad tym zastanawiałam, bo na początku twierdziłam: "po co mi to", ale z drugiej strony, jak mi się coś stanie w pracy to mogę się ubiegać o odszkodowanie. Inaczej zostałabym z "ręką w nocniku" jak to mówią.
1
odpowiedź 2016-06-23 07:30:38
wiesz co, z tego co wiem to na każdym. Ja pracuję akurat na Śląski ale cenię sobie pracę ze względu na elastyczny grafik.
Nie muszę pracować 5 dni w tygodniu od 8 do 16 ale mogę dopasować godziny do zajęć na uczelni.
Nie wiem jak inni ale jestem zadowolona.
Duży zalezy od koordynatorki, ja trafiłam na fajną babeczkę, co prawda jest dyspozycyjna popołudniami ale współpraca jak najbardziej na plus.
Pracowałam już w różnych agencjach pracy tymczasowej ale chyba ta, najbardziej mi odpowiada. Mam nadzieje ze bedzie tak dalej
1
zadowolona 2016-06-23 07:33:06
Tak, ubezpieczenie jest obowiązkowe (masz zapis w umowie).
Że co miesiąc odtrącają 5 zł na ubezpieczenie, w razie wypadku w miejscu pracy masz prawo do odszkodowania, dodatkowo zgłaszają osoby do ubezpieczenia zdrowotnego, idą składki emerytalne i rentowe.
1
pozytywnie 2016-06-27 11:32:38
pieniądze na czas, umowa podpisana przed rozpoczęciem zlecenia, stały kontakt z Koordynatorką - ogólna ocena na 5
3
Hania 2016-07-02 14:32:36
Ha! Ciekawe z czym mogłaś mieć problemy jak ja kolejny raz proszę o zaświadczenie i każde dostaje do domu poczta po okolo tygodniu :)
Jakoś nie czuje się zaniedbywana przez Koordynatorke bo wie wszystko, a jak nie - to uzyskuje odpowiednie informacje.
2
zadowolona 2016-07-20 21:45:18
Polecam!
Pracuję w woj.śląskim - koordynatorka z Gliwic.
Praca w zależności od zapotrzebowania marketu (średnio 2-3 tygodnie w miesiącu), zdarza się, że pojawiają się nieoczekiwane skrócenia grafiku ale nie można obwiniać za to koordynatora regionalnego a market. Taką sytuację miałam 2 razy w obecnym miesiącu.
Wypłata na czas, kontakt po godzinie 13:00 do 22:00 praktycznie 7 dni w tygodniu (choć zdarza się, że dzwonię w godzinach porannych). Umowa zawsze 1 każdego miesiąca bądź najpóźniej 2,3 dni po terminie.
Ogólnie polecam!
3
Kasia 2016-07-20 21:46:41
O widzę, że mowa o tej samej..
Gliwice/Knurów?
Jestem za!
2
VIKI 2016-07-21 09:34:53
- Umowa zlecenie bez szczególnych kruczków czy tajemnic
- Grafik ustalany z koordynatorem
- Wypłata na czas (kwota zgodna)
- ale co mnie najbardziej cieszy to odtrącane składki, bo jestem osobą bezrobotną i dzięki temu mogę normalnie iść do lekarza. Na początku, jak szukałam pracy to pracowałam przez inną podobną firmę, ale okazało się, że nie zapewnili mi ubezpieczenia (HA! moje zaskoczenie u lekarza, jak podziękowali za wizytę i odesłali z kwitkiem...)
Teraz wszystko jest w porządku, składki odtrącane, a ja śpię spokojniej :)
2
zatrudniona 2016-08-17 19:47:41
jakiś zastój chyba mają teraz w Tesco. koordynatorka mówi ze tak pół polski teraz ma i mamy czekać. taki przymusowy urlop. chciałoby się gdzieś zahaczyć ale boję się ze jak się zmiany pojawia to mnie ktoś wygryzie. a chętnych nie brakuje. teraz jest ok bo mam 12 na rękę! umowęa zawsze podpisywana tydzień przed rozpoczeciem pracy. kumpela rozdziela rękę na krajalnicy i dostała odszkodowanie
1
zatrudniona 2016-08-17 19:54:42
ale gadanie. wszystkie składki doprowadzone a firma zabezpiecza się gdyby komuś przyszło działać na jej szkodę (kradzież u klienta itp). czuć konkurencję ;)
2
Johnny 2016-08-17 20:04:58
kasa spoko, pracuje od połowy czerwca. grafik luzik jak chcce tak mam. nie wiem czy to od agencji zależy ogolnie czy od koordynatora ale umowę mam na czas już wiem że 22. koordynatorka dowozi wrześniowe i ci co chcą przedłużyć mają czas do końca mięs by ją podpisać. grafik ustalany co tydzień czasem co dwa tygodnie. teraz miała urlop i dostałem z gory na 3 tyg. godzin ostatnio mało, w sklepie puszczają nas wcześniej do chaty i szkoda bo pogoda do du... i żadna korzyść. od października studia i jeśli zechcą mnie dalej to zostanę na weekendy. czy chciałbym? tak. wolę pewna kasę. pierwszy miesiąc miałem kase 25.ale podobno jak ktoś pracuje kolejny miesiąc z rzędu to ma szybciej -zobaczymy
1
johnny 2016-08-26 21:35:59
Pisze co tydzień jak mi pasuje i takie godziny dostaje :) Lepiej być nie może
2
Ola 2016-08-27 13:58:22
@johny - mam podobnie.
Ustalam grafik pod własną dyspozycyjność.
Kilka razy się zdarzyło, że Koordynatorka dzwoniła z dnia na dzień z prośbą o zastąpienie innego pracownika, ale miałam wybór, nie zostałam absolutnie do niczego zmuszona.

według mnie ocena bardzo dobra
3
słoik 2016-09-11 20:09:34
ja ze stawkami w warszawie? Na rękę dla studenta?
@ula 2016-09-14 08:14:23
Dziadostwo podpisalam umowe ze w chrzanowie w tesco bede robic wysyla mnie gdzie indziej az do krakowa a to blisko nie jest , bylam tylko raz na szkoleniu. zrywamm umowe beznadziejne to jest. nie polecam nikomu
Shopperka 2016-09-21 23:06:07
Dostałam premię!!!!!!
Da się? Da się!!!!!!!! Będzie na torebkę!!!!!!!!!! :)
4
paweł 2016-09-28 07:53:43
Polecam koordynatorkę z Gliwic/Knurowa.
Babeczka załatwia sprawy pracownika dość sprawnie i zawsze stara się pomóc, jeżeli nie ma miejsca na markecie w którym chce pracować, to szuka innego marketu.

Ma swoje sprawy - wiadomo, ale zawsze mogę na nią liczyć!!
Jak najbardziej polecam firmę. Obecnie pracuje w TESCO.

1
kate 2016-10-02 18:14:26
Pracowałam w wakacje w Poznaniu na kasie, nie powiem, wypłata późno - w umowie zastrzegli sobie że do ostatniego dnia miesiąca, jednak na konto wpłynęła 24. - niby wcześniej, niż obiecywali, ale później w jobmanie (pracowałam też i tam przez 3 miesiące, ale rzadko brałam zmiany), mimo to duuużo więcej na rękę a w ostateczności to się liczy.
Miałam 12 zł na godzinę netto-do ręki, co na warunki poznańskie jest dobrą stawką. Plusem i to dużym było to, że miałam realny wpływ na swój grafik - koordynatorce podawałam dni wolne od praktyk, a ona przysyłała mi propozycje zmian (mogłam brać, co chciałam). Od września załapałam się na pół etatu do odzieżówki - pracuję w centrum handlowym, na umowę o pracę - co jednak dla studentki nie jest tak korzystne. Wychodzę gorzej finansowo i zastanawiam się czy nie wrócić do worka, tym bardziej że tu gdzie teraz jestem w nosie mają moją dyspozycyjność.
Ocena dobra+
Plusy:
dobra stawka
grafik dostosowany do moich potrzeb
dobry kontakt z koordynatorką
Minusy:
dość późna wypłata

2
jonas 2016-10-02 18:25:23
Kumpel robi w tesco na hali i dał mi namiary na koordynatorke.
Zadzwonilem i zapytała czy mam 18 lat, ksiażeczke i się umówiliśmy w tesco na drugi dzień. umowe dostałem do domu, oprowadziła mnie po sklepie i zapleczu pokazala gdzie sie przebieramy i dala mi czas na zapoznanie sie z papierami.
Nie przejrzałem ich bo skoro kumpla nie nabrali to znaczy ze ok. umówiłem się na grafik. umowe musiałem oddać przed pierwszym dniem pracy, dostalem koszulke. pracuje po 6 lub 8 godzin. zależy od tygodnia. wykładam towar w markecie zazwyczaj wody i napoje.
Pracuje juz kolejny miesiac i zlego slowa nie powiem. do agencji podchodzilem z rezerwa ale jest spoko. teraz mam obiecana premie 5 dych bo przyszedlem nadprogramowo. koordynatorka zadzownila i pyta czy przyjde w weekend a ja że mam szkole, a ona ze daje 5 dych do tego. no i sie zgodzilem hehe. kasa sie przyda. jak ktoś ma pytania to dawać. tu pod poznaniem jest spoko. ktoś jest z poznania lub okolic? w tesco tez spoko kierownictwo wiec wbijac bedzie wesolo
1
sandra 2016-10-05 23:02:31
Praca spoko, dobra kasa, plus
3
sandra 2016-10-05 23:07:15
czekaj na ogłoszenia, miejsc nigdy nie brakuje. brat pracuje co roku
arek 2016-10-06 08:49:42
A na jakiej podstawie @jonas jesteś zatrudniony? Dobrze, że nikogo, ze tak powiem nie kiwają bo z agencjami tam często bywa ale zanim też się zdecyduje chce wiedzieć wiesz co mam na papierze podpisane z nimi
jUSTi 2016-10-28 11:10:35
Wszystko ok :)
- Pieniądze na czas
- Stawki poszybowały w górę (w końcu idą święta)
- Koordynatorka fajna
- Grafik dopasowali pod moje dodatkowe zajęcia i kursy

Ogólna ocena 5+
2
kinia 2016-11-06 19:45:11
W necie nastryszyli mnie że nie dam rady bo ciezko i wogóle.
Za mną pierwsze 2 nocki i powiem ze było całkiem niezle. To moje pierwsza praca. Agencje sprawdziła mi mama - namiary dostala od sąsiadki która zna te koordynatorke. Mama poszła też ze mną umowe podpisac i nikt nie robił mi problemów.
Okazało sie ze agencja należy do jakiejs grupy agencji działających fair. nawet jakos sie to nazywa, i to ma gwarantowac ze nie zrobia mnie w balona. Ale sąsiadka mówiła że tam jest naprawdę spoko a święta idą i kasa się przyda na sylwka. Stawka bajeczna. Za nocke mam ponad 100 zł na rękę (dokładnie 109).

4
jonas 2016-11-06 19:58:26
Arek, Mam zlecenie
1
lola 2016-11-14 00:04:17
hej:) Widzę że opinie podzielone i sama nie wiem co robić :P Jak jest teraz w oddziale krakowskim? Interesuje mnie np lepienie pierogów na Azorach, ktoś pracuje/pracował?
Krzysztof P. 2016-11-14 07:13:20
Witam
Odnośnie wypłaty, to jest to głównie uzależnione od firmy, z którą agencja ma umowę; jeśli są jakieś opóźnienia trzeba dzwonić albo iść do agencji a oni będą naciskać na pracodawcę. Obecnie w tej chwili czekam na spotkanie i mam zamiar zacząć pracę właśnie z tą Agencją. Mam nadzieję, że Pani Monika zadzwoni. Praca początkowo wprawdzie na same noce, jednakże stawka nie najgorsza.
Pozdrawiam.
1
pracownik hali 2016-11-16 20:00:26
Kim jest Mirka Pieloch? Pracuje od 2 lat i nie słyszałam o takiej osobie.
pracownik hali 2016-11-16 20:12:56
Tak jak napisałam, pracuje już drugi rok. Wykładam towar markecie Tesco. Stawka przez ten czas wzrosła kilkakrotnie Ina chwilę obecną mam 16zl.
Był czas kruchy, gdzie godzin było niewiele, jednak za każdym razem agencja oferowała mi inna ofertę na "przeczekanie". Przez większość czasu jednak pracuje wtedy gdy chce, nikt mi niczego nie narzuca. Umowa zlecenie podpisywana przed rozpoczeciem miesiaca daje mi pewność że pieniądze wpłyną na konto. Oczywiście jak kazda umowa - zobowiązuje ona obie strony do ustalonych kwestii. Agencja zastrzega ze nie obniży stawki w trakcie jej obowiązywania, że wypłaci pieniądze jeśli zachowam termin zwrotu karty pracy. Ja się zobowiązuje realizowac pobrane zmiany pod rygorem kary. I tego się trzymam. I nigdy nie miałam opóźnienia w wypłacie przez ten czas współpracy. I nigdy nie placilam kary. Po tylu latach pracy w sklepie, naogladalam się różny przypadków. Ludzie nie szanują pracy, nie przychodzą, olewaja grafik. I taki potem ma pretensje ,że kasa się m ie zgadza, albo że umowy z nim nie przedłużają. i się dziwią. Na mnie praca zawsze czeka, bo sama obowiązki traktuje priorytetowo. mimo że to zlecenie, to jednak wciąż umowa która podpisałam. a podpisałam bo warunki naprawdę są dobre.
3
Julii 2016-11-17 23:12:05
polecam,jutro wracam na stanowisko po roku przerwy (to już chyba tradycja świąteczna).
Praca na kasie może nie jest spełnieniem marzeń ale pozwala urzeczywistniać marzenia ;) wesołych świąt i bądźmy dla siebie mili. pozdrawiam moja koordynatorke jeśli to kiedyś przeczyta. dzięki za możliwość powrotu córy marnotrawnej
ela 2016-11-25 19:21:58
Witam o umowe jak sie podpisuje
ja 2016-12-02 15:14:13
Podpisałam umowę 30.11 - umówiłam się z koordynatorem na miejscu w sklepie. Pracuję od wczoraj wykładam jogurty :)
Zostaw swoją opinię o Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit