brak logo

Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit

Bielsko-Biała

Opinie o Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit

Krzysztof P. 2016-11-14 07:13
Witam
Odnośnie wypłaty, to jest to głównie uzależnione od firmy, z którą agencja ma umowę; jeśli są jakieś opóźnienia trzeba dzwonić albo iść do agencji a oni będą naciskać na pracodawcę. Obecnie w tej chwili czekam na spotkanie i mam zamiar zacząć pracę właśnie z tą Agencją. Mam nadzieję, że Pani Monika zadzwoni. Praca początkowo wprawdzie na same noce, jednakże stawka nie najgorsza.
Pozdrawiam.
2
pracownik hali 2016-11-16 20:00
Kim jest Mirka Pieloch? Pracuje od 2 lat i nie słyszałam o takiej osobie.
1
pracownik hali 2016-11-16 20:12
Tak jak napisałam, pracuje już drugi rok. Wykładam towar markecie Tesco. Stawka przez ten czas wzrosła kilkakrotnie Ina chwilę obecną mam 16zl.
Był czas kruchy, gdzie godzin było niewiele, jednak za każdym razem agencja oferowała mi inna ofertę na "przeczekanie". Przez większość czasu jednak pracuje wtedy gdy chce, nikt mi niczego nie narzuca. Umowa zlecenie podpisywana przed rozpoczeciem miesiaca daje mi pewność że pieniądze wpłyną na konto. Oczywiście jak kazda umowa - zobowiązuje ona obie strony do ustalonych kwestii. Agencja zastrzega ze nie obniży stawki w trakcie jej obowiązywania, że wypłaci pieniądze jeśli zachowam termin zwrotu karty pracy. Ja się zobowiązuje realizowac pobrane zmiany pod rygorem kary. I tego się trzymam. I nigdy nie miałam opóźnienia w wypłacie przez ten czas współpracy. I nigdy nie placilam kary. Po tylu latach pracy w sklepie, naogladalam się różny przypadków. Ludzie nie szanują pracy, nie przychodzą, olewaja grafik. I taki potem ma pretensje ,że kasa się m ie zgadza, albo że umowy z nim nie przedłużają. i się dziwią. Na mnie praca zawsze czeka, bo sama obowiązki traktuje priorytetowo. mimo że to zlecenie, to jednak wciąż umowa która podpisałam. a podpisałam bo warunki naprawdę są dobre.
4
Julii 2016-11-17 23:12
polecam,jutro wracam na stanowisko po roku przerwy (to już chyba tradycja świąteczna).
Praca na kasie może nie jest spełnieniem marzeń ale pozwala urzeczywistniać marzenia ;) wesołych świąt i bądźmy dla siebie mili. pozdrawiam moja koordynatorke jeśli to kiedyś przeczyta. dzięki za możliwość powrotu córy marnotrawnej
2
ela 2016-11-25 19:21
Witam o umowe jak sie podpisuje
ja 2016-12-02 15:14
Podpisałam umowę 30.11 - umówiłam się z koordynatorem na miejscu w sklepie. Pracuję od wczoraj wykładam jogurty :)
2
ostrowia 2016-12-05 15:15
Podpisałam umowę która dostałam na mail - bo agencja nie ma tu biura. Oryginały dostałam poczta,, z koperta do odesłania (opisana i że znaczkiem!). Grafik mam tak jak chciałam, czyli bez weekendow. Wykladam towar, czasem pracuje na dziale z mięsem. Poleciłam swoją kumpele i jest szansa że i ona sobie zarobi. Kasa dobra - mam 13 na rękę a u nas to naprawdę sporo (srednia to 9-11 na rękę). Pracuje od 17.11
P lus jest taki że wszystko mogę załatwić przez internet, albo w drodze do pracy (poczta). Tak naprawdę nigdzie nie musze jeździć. W sumie nie wiem czy to nowość bo 2 lata temu w innej agencji tez moglam podpisać umowę na odległość choć tamci nie wysyłali mi oryginałów poczta. prawdę mowiac nie mam od tamtych żadnych kopii. Tu gdzie robię ponad połowa pracowników to ludzie z worka więc jestem spokojna o pieniądze. są wypłacalni :) wypłata za listopad ma być przed świętami. podobno rok temu była z dużym wyprzedzeniem ale to tylko słuchy. ciekawia mnie te opinie bo złego slowa powiedzieć nie mogę a i pozostali tez zadowoleni. konkurencja? a moxe to ci co do pracy nie przychodzili?? hehe
2
pracownik 2016-12-07 17:36
Ja pracuje od tygodnia w tesko mam 11,60brutto a umowy jeszcze nie dostałam
Jan 2016-12-16 19:44
Ktos moze pracuje w zachodniopomorskim w tesco? Szczecin? Stargard? Jakie są wasze opinie? Bo zastanawiam sie czy isc ale czytajac opinie to nie wiem.
Kaja 2016-12-16 20:16
Co jesli nie dostalam wypłaty? Dzwonie ale nikt nie odbiera. Mial ktos taka sytuacje ze ciagle zmieniała termin wypłaty? I wgl co z rozliczeniem na nowy rok? Brak wypłaty czyli nic nie trzeba rozliczać?
gość 2016-12-20 15:26
Serdecznie nie polecam tej agencji pracy
3
aniulaaa 2016-12-21 11:44
Ja tam jestem zadowolona, pracuję 3 miesiąc, pieniądze na czas (czasami nawet wcześniej), z umową nie mam problemów. Siostra pracowała rok temu przez tą firmę i w sumie zdecydowałam się na nią z jej polecenia i wcale nie żałuję :)
Pit dostała do domu, więc z tym też nie było żadnego problemu

Polecam w 100%
2
Kris 2016-12-28 13:31
Wypłata miała być przed świętami. No była, choć myślałem że będzie wcześniej ;) umowę na styczeń już podpisałem. pracuję dorywczo. myślę że taka forma zatrudnienia jest najkorzystniejsza dla tych co dorabiają, a jak się uczą to już wogóle bajer. Ogolnie nie narzekam, grafik mam jak chce, ale zdarzylo mi się teraz opuścic kilka dni i ciekaw jestem czy naliczą mi karę. Oceniam na bdb w nadziei że koordynatorka to przeczyta i nie wlepi mi kary :) normalnie byłby bdb - (a minus za to że raz dostałem kase na ostatnią chwilę!)
1
Góralka 2017-01-06 12:53
Fajna agencja, polecam do korzystania z jej usług.
2
Beata N. 2017-01-25 11:36
Wszystko na bardzo dobrym poziomie
Wypłata na czas i nawet dostałyśmy z koleżanką podwyżki od stycznia :)
2
Greg 2017-02-24 09:07
Jestem pracownikiem z dość długim stażem i cieszę się , że tu pracuję bo to super firma. Szanuja pracowników, całkiem przyzwoite pieniądze i ogólnie jest dobrze.
2
asia 2017-03-05 21:41
Fajni ludzie i obsługa pracownika
Przede wszystkim firma zatrudnia legalnie i niczego nie ukrywa
polecam w 100%
2
Zenek 2017-03-07 23:13
Dużym plusem agencji jest to że ma się opieke koordynatora i wiesz komu zgłosić jak coś jest nie tak w pracy. Ogólnie praca z firmą układa się ok. A teraz od stycznia 2017 zarobki sporo wzrosły więc polecam. Ja pracowałem w Katowicach przez agencję i zawsze była dobra atmosfera a tym bardziej że nawet z koordynatorka pracowałem,więc ona też miała wszystko na oku.
2
Karolina 2017-03-14 19:54
Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit to pracodawca o którym pracownicy piszą bardzo pozytywne opinie. Oferty pracy jakie posiadają są dostosowane do potrzeb pracowników.
1
dodi 2017-03-17 11:44
Ja też pracuje na hali w Tesco, wykładam towary, tylko marna kasa nie całe 10zł netto, traktuje to jako tymczasowa praca bo za mało płacą by na dłużej się wiązać.
2
Iza 2017-03-21 14:57
Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit jest jedną z wielu agencji pracy ale za to są solidną firmą. Niejednokrotnie korzystałam z ich pośrednictwa i zawsze miałam fajną pracę. Nie zdarzyły mi się niemiłe sytuacje i tak jak inni mogę ich pochwalić i polecić innym
2
radzę uważać na tę firmę 2017-05-23 21:53
Szczerze nie polecam. Wykładałam towar na nockach i byłam zatrudniona przez tę agencję. Firma pilnie poszukiwała pracowników, dostałam informację, że praca jest co najmniej do końca miesiąca (z możliwością przedłużenia umowy) i mogę pracować nawet codziennie. Pytałam o to kilka razy, czy gwarantują pracę na ten miesiąc, bo w czerwcu wyjeżdżam za granicę i pilnie potrzebuję pieniędzy, cały czas zostałam zapewniana, że tak. Po czym przepracowałam zaledwie kilka dni i tak jak inni pracownicy zatrudnieni przez Work Profit dostałam informację, że pracy do końca miesiąca już dla nas nie ma. Dodam, że informację dostaliśmy smsem dokładnie godzinę przed planowanym rozpoczęciem pracy. Od razu oddzwoniłam do koordynatorki, ale już nie raczyła odebrać telefonu. Pracują tam niepoważni ludzie i szczerze radzę się zastanowić zanim podpiszecie z nimi umowę.
8
Góralka 2017-05-24 22:58
@dodi Jeśli masz dobre wykształcenie to dlaczego przy takim rynku pracy wybierasz wykładanie towaru w sklepie?. To są prace nisko wynagradzane! Natomiast nie mając wykształcenia niestety nie możemy liczyć na duże zarobki
1
zaskoczona! 2017-05-25 12:44
Generalnie nie chodzi tutaj o to kto wybiera pracę w sklepie, a kto aspiruje na wyższe stanowiska!
Ludzie , na litość.... nie oceniajmy kogoś po tym jaką pracę wybrał!

Chcecie chodzić na zakupy?
Chcecie mieć w czym wybierać na półkach?
No to nie oceniajcie kogoś po okładce !
2
Góralka 2017-05-31 21:35
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi kilka informacji o agencji? Szukam pracy w Sosnowcu ale nic nie znalazłam a ponieważ słyszałam sporo dobrego o agencji to może warto spróbować? Jakie agencja podpisuje umowy z pracownikami? Jak rozliczają nasze godziny?
1
Odradzam 2017-06-05 14:59
Do podpisania umowy wszystko fajnie, potem człowiek chce się skontaktować z koordynatorem, to on nagle przepada. Zero odbierania telefonów, nie oddzwania, załapać się na rozmowę to jak trafić na otwartą linię w teleturnieju (nawet jeśli coś się dzieje i potrzebujecie pilnie się z nimi skontaktować to zapomnijcie). Cudem napisze smsa jeśli sam coś chce, maile odczytywane po ponad tygodniu. Zapewniają, że jest praca, po czym podpisuje się umowę i nagle nie mogą zapewnić tylu godzin, które obiecywali. Kpina a nie agencja pracy, nie pomagają ludziom w niczym a same problemy i stracone nerwy przez ludzi tam pracujących...
4
Góralka 2017-06-11 19:05
Pracowałem za ich pośrednictwem i nie narzekam, ale zdarzyć się może wszystko.
wprowadzają w błąd przy stawkach 2017-06-21 18:57
zgodnie z tym, co usłyszałam podpisując umowę miało być dokładnie 9,73zł netto, niestety przeliczając to co wyszło odciągają sobie trochę więcej, bo wyszło mi 9,55zł za godzinę netto. Co śmieszne teraz pracuję w tym samym miejscu za tę samą stawkę i wypłata przychodzi taka jak powinna co do grosza, czyli 9,73. Czyli coś tu jest nie tak, bo dalej opłacam te same składki. Nie dość, że człowiek zarabia śmieszne pieniądze, to jeszcze muszą z niego zedrzeć nawet tych kilkanaście złotych...
2
Góralka 2017-06-22 10:22
Jaki jest powód , że Work&Profit mają tak długą listę ofert pracy? Nowe rejony pod opiekę? Słyszałem dobre zdanie o nich ale forum trochę narzeka na agencję!.
1
Wojciech 2017-07-17 17:42
Witam, dziś mamy 17.07.2017r. nadal nie otczymałem pensji za czerwiec.
Wiem, że dokumenty są w porządku a wynagrodzenia niema.
Od sierpnia rezygnuję.
Nie polecam żadna firma tego typu nie wypłaca pieniędzy tak pużno .
Wojciech 2017-07-17 17:51
popieram w całej rozciągłości
Monia 2017-07-18 21:49
Wynagrodzenia w tej firmie wypłacane są do 20-tego każdego miesiąca. Pracuje tu od 3 miesięcy i zawsze kasa jest na czas. Skoro się zatrudniles to tym samym zaakceptowales warunki pracy. Mi na wstępie powiedzieli, kiedy są przelewy.
2
Ola 2017-07-18 21:52
Popieram Monie. Pracuje w Gliwicach, kasa zawsze na czas.
1
Judi 2017-07-19 12:49
Od jakiegoś czasu firma pracuje na internetowych kontach pracowniczych.
Na początku podchodziłam do tego z dystansem, bo nie wiedziałam na czym to będzie polegać, ale teraz jestem mega zadowolona! Podpisuję umowę nie wychodząc z domu, mam wgląd do wszystkich danych, wypłat czy rozliczeń. Czarno na białym, więc nie ma mowy o popełnieniu błędu.
Przez dwa miesiące pracowałam w innej agencji, która nie dosyć, że nie zgłaszała mnie do ZUSu (pewnie do dziś bym o tym nie wiedziała, gdyby nie nagła wizyta u lekarza!) to jeszcze wypłacili mi o dniówkę za mało twierdząc, że nie wywiązałam się z obowiązków.
Także mam porównanie.... i do innej agencji jak Work&Profit bym nie chciała już trafić.
1
Justyna 2017-07-20 12:32
Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit jak sama nazwa mówi mają pracę tymczasową. Niejedna osoba potrzebuje coś takiego na krótki czas a mało jest takich fajnych agencji jak ta. Ogólnie jestem zadowolona.
Gość 2017-07-26 19:16
Oszuści. Nie wypłacają. Miną drugi miesiąc. A jak się zacząłem dopominać to nic sobie z tego nie robią. Nie polecam tej agencji. Biorą kasę ze sklepu a sami nie płacą.
1
Kasia 2017-08-01 13:33
Nie wierzę, ponieważ jeżeli dostarczy się wszystkie dokumenty/skany/potwierdzenie godzin to nie ma szans, żeby nie wypłacili.

Sprawdź czy nie zalegasz z jakimś dokumentem.
Ja tak miałam z RMUA z zakładu pracy - muszą mieć potwierdzenie, że masz opłacane składki.
1
Justyna 2017-08-02 23:03
Ależ mają długą listę ofert pracy. Jest jakiś powód takiej sytuacji? Czy niskie bezrobocie czy też jakiś inny powód, może ktoś podpowiedzieć?
lolo 2017-08-04 10:49
WSZYSTKO SPOKO, KASA NA CZAS, GRAFIKI NA BIEŻĄCO USTALANE
1
Janina 2017-08-12 20:05
Czy może mi ktoś powiedzieć jak załatwić sobie pracę przez agencję? Czy potrzeba dokumenty z poprzednich firm, wszystko mi zaginęło a pracować muszę.?
Bogusia 2017-08-13 20:49
Ja w tej agencji pracowałam w latach 2010-2013 i nigdy nie zdarzyła się żadna wpadka firmie. Umowa podpisywana co miesiąc i pieniądze zawsze na czas. Zmiany dostosowane do mojego wolnego czasu. Koordynatorka zawsze pod telefonem - Irmina - teraz już nie pracuje a nowych nie znam. Jestem z Warszawy. Obecnie pracuję w Jobmanie ale chyba spróbuję w Worku. Więcej płacą. I pisząc opinie zawsze dodawajcie miejscowość bo może wszystkie nieprawidłowości to byle jaka praca jednej koordynatorki a z waszych wypowiedzi wynika, że to standard. Pozdrawiam wszystkich.
Bogusia 2017-08-13 20:53
W agencji masz umowę zlecenie. Poza pracowniczą książeczką zdrowia nie są ci potrzebne żadne inne dokumenty z innych prac.
kebowka 2017-08-15 11:37
ktoś z was przyjmował umowę online przez konto pracownika na ich stronie?
W umowie mam taki zapis:
"Miejsce wykonania zlecenia, należna stawka godzinowa plus ewentualne premie, a także zakres/rodzaj czynności świadczonych przez Zleceniobiorcę, ustalane będą przez strony każdorazowo przed podjęciem wykonywania czynności umownych i określane w dokumencie zwanym KARTĄ ZLECENIOBIORCY lub Kartą"
Gall 2017-08-16 09:44
Nie znam tej agencji ale słyszałem , że dobrze sobie radzą.!
zdegustowany 2017-10-02 09:44
Firma kogucik nie polecam ..... Dzwoni miła Pani proponuje prace po czym okazuje się że firma podobno sie wycofała, za dwa dni mówi ze ma inna propozycje za ta sama kase zgadzam sie (zakłada konto pracownika) po czym przestaje sie kolejny raz ze mna kontaktowac. Przez ta agencje pracy przeleciały mi dwie inne miejsca pracy. Nie polecam chyba ze komuś nie zalezy na pracy to moze z ta firma bawic sie w ciuciu babke.
Gniewny 2017-10-03 17:36
Chciałbym powiedzieć, że Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit to spoko firma. Ja znalazłem sobie stałą pracę dzięki ich pośrednictwu, ale każdy musi spróbować.
JAcek99 2017-10-05 20:54
Niestety w oddziale worku w moim miescie work leci sb w pełną pi**e z pracownikiem 5 miesiac pracy z 2 mies [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stówka (kontrahent nawet nie raczy odpisac mimo5x napisania) spartolona umowa po całosci. Warunek pracy daje zdrowo do myslenka jak mozna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robote. Firma nawet nie nalezy do firm które poganiaja etatowców poniewaz ci nawrt nie chca prowadzic twojej karty pracy (dokładnie wrecz sam musisz sie owszystko dopytywac i starac) NIE POLECAM.CHYBA ZE CHCESZ SIE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NA MINE
Simone 2017-10-09 09:29
Od wakacji pracuje w agecnji workprofit - miała tobyć praca tylko i wyłącznie na okres wakacji ale mamy październik a ja nadal tu robię hehe:)
Podsumowując:
+ kasa na czas
+ grafik jak chcę
+ stały kontakt z koordynatorem - nawet jak nie odbiera, to pisze lub oddzwania
+ umowa podpisywana przez net
+ stały dostep do konta pracowniczego - dostajesz hasło i login i widzisz na co idą twoje złotówki
- chwilami ciężka atmosfera w markecie ale to nie wina agencji -
+ i bym zapomniał ! dużo ofert dodatkowych dostaje na sms


1
Simone 2017-10-09 09:38
Ej, a nie miałeś odliczonej koszulki w postaci kaucji? Bo ja miałem ale mam mieć zwrconą jak nie będę chciał przedłużać umowy i koszulkę oddam.
Karina 2017-10-14 19:41
Możecie mi podpowiedzieć czy Work&Profit nie ma aktualnie nowych ofert pracy? Jak się pracuje w agencji, napiszcie kilka informacji. łatwiej podjąć decyzję.
Zostaw swoją opinię o Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit